ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Caraş-Severin: Trei poliţişti, anchetați pentru complicitate la tentativă de omor

5 November 2022 at 10:31
image

Trei polițiști din Caraș Severin sunt acuzați că ar fi implicați într-un caz de tentativă de omor în Caraș Severin. Un bărbat a fost arestat preventiv, iar pentru alte două persoane se află sub control judiciar, după ce au încercat să înece o persoană în Dunăre. Faptele au avut loc în ianuarie, anul trecut, dar de-abia acum s-au luat măsuri. 

În dosar sunt cercetate, în total,  șapte persoane, între care trei poliţişti.

Acuzațiile sunt de constituirea unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual.

Cei trei polițiști vizați de anchetă sunt din localitatea Moldova Nouă.

Victima este un bărbat de 55 de ani din aceiași localitate. El a povestit că a fost atacat fără motiv de trei indivizi, care l-ar fi sechestrat și bătut cu bestialitate, rupându-i un picior, după care l-ar fi aruncat în Dunăre, în locul în care se înecase cu mulți ani în urmă tatăl unuia dintre agresori.

Într-un comunicat al DIICOT se arată că persoanele bănuite și-ar fi dat seama că a fost alertată Poliția, au abandonat victima la periferia orașului și au reușit să fugă, cu ajutorul  unei a patra persoane.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/11/05nov-13-LILI-REL-Caz-mafiot-la-Caras-Severin.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș – Severin au dispus reținerea pentru 24 de ore a 4 inculpați într-un dosar  în care sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, tentativă de omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual.

Măsura a fost dispusă după ce, la aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș – Severin împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș – Severin și Serviciului Județean Anticorupție Caraș Severin au efectuat 8 percheziții domiciliare în județului Caraș – Severin, în urma cărora au fost ridicate mai multe sisteme informatice și alte mijloace de probă necesare soluționării cauzei, 7 persoane despre care există suspiciunea rezonabilă că ar fi implicate în activitatea infracțională fiind conduse în vederea audierii acestora.

“În cauză se desfășoară cercetări privind activitatea unui grup infracțional organizat constituit având ca scop săvârșirea infracțiunii de omor calificat cu premeditare, grup care a fost constituit de trei inculpați din orașul Moldova Nouă, județul Caraș – Severin și care a fost sprijinit de alți 4 inculpați, trei dintre aceștia având calitatea de polițist.

Astfel, în vederea atingerii scopului grupului infracțional organizat, cei trei inculpați care au constituit grupul infracțional organizat, în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2021, au abordat, supravegheat și urmărit o persoană vătămată, pe care au atacat-o după ce aceasta a ajuns în dreptul imobilului în care locuiește, lovind-o în mod repetat, cu pumnii, picioarele și o bâtă de baseball și introducând-o împotriva voinței acesteia în portbagajul unui autoturism. Inculpații au transportat persoana vătămată pe marginea fluviului Dunărea unde, unul dintre aceștia a încercat să o înece, ținând-o cu forța cu capul în apă”, potrivit comunicat.

“Întrucât inculpații și-au dat seama că au fost alertate organele de poliție, aceștia au abandonat persoana vătămată într-o zonă de la periferia orașului Moldova Nouă și au reușit să fugă cu sprijinul unui al patrulea inculpat.

Referitor la activitatea inculpaților care au calitatea de polițist s-a reținut că aceștia au întocmit în mod fals fișa de intervenție la eveniment ca urmare a apelului înregistrat la 112 și au atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, menționând că ar fi fost comisă o infracțiune de lovire sau alte violențe, faptă pentru care este necesară formularea unei plângeri prealabile.

În cursul zilei de 04.11.2022, fiind sesizat cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv a celor 4 inculpați reținuți în cauză, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsuri preventive față de inculpații care au calitatea de polițist, respectiv măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile față de un inculpat și luarea măsurii controlului judiciar față de ceilalți doi inculpați. Cu privire la cel de-al patrulea inculpat, propunerea de arestare a fost respinsă, fără a fi dispusă o măsură preventivă. Împotriva soluției de respingere a propunerii de luare a măsurii arestului preventiv (3 inculpați), procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș – Severin au formulat contestație”, adaugă DIICOT.

“Menționăm că cercetările sunt continuate în vederea tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș – Severin, Serviciului Județean Anticorupție Caraș Severin și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, conchide comunicatul anchetatorilor.

articolul original.

Caz incredibil în Caraş: Trei poliţişti sunt complici la o tentativă de crimă. Un bărbat a fost luat pe sus din faţa casei şi aproape înecat în Dunăre

5 November 2022 at 10:06
image

Şapte persoane, inclusiv trei poliţişti, sunt cercetate de DIICOT pentru constituirea unei grupări cu scopul de a comite omor calificat cu premeditare.

În ianuarie 2021, trei suspecţi ar fi urmărit un bărbat, pe care l-au bătut şi l-au dus cu maşina pe marginea Dunării unde au încercat să îl înece.

DIICOT Caraş-Severin are în lucru acest dosar în care se anchetează constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Procurorii şi poliţiştii au făcut opt percheziţii în judeţul Caraş-Severin, în urma cărora au fost ridicate mai multe sisteme informatice şi alte mijloace de probă, iar şapte persoane au fost duse la audieri.

Detalii oferă DIICOT, care precizează sâmbătă că grupul "a fost constituit de trei inculpaţi din oraşul Moldova Nouă" şi sprijinit de alţi 4 inculpaţi, "trei dintre aceştia având calitatea de poliţist".

Ce s-a întâmplat în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2021

Trei suspecţi au abordat, supravegheat şi urmărit un bărbat, pe care l-au atacat în faţa imobilului în care locuieşte, lovindu-l în mod repetat, cu pumnii, picioarele şi o bâtă de baseball.

Au băgat apoi victima cu forţa în portbagajul unui autoturism şi au transportat-o pe marginea Dunării, unde unul dintre suspecţi a încercat să o înece, ţinând-o cu forţa cu capul în apă.

Însă în timp ce era în portbagaj, omul a povestit la Antena3 că a reuşit să sune la 112, aşa că agresorii şi-au dat seama că a fost alertată Poliţia şi l-au abandonat într-o zonă de la periferia oraşului Moldova Nouă. Ei au reuşit să fugă cu sprijinul unui al patrulea individ.

Ce au făcut poliţiştii

Cei trei poliţişti au întocmit în mod fals fişa de intervenţie la eveniment, ca urmare a apelului înregistrat la 112 şi au atestat împrejurări neadevărate.

Adică au scris "că ar fi fost comisă o infracţiune de lovire sau alte violenţe, faptă pentru care este necesară formularea unei plângeri prealabile”, a precizat DIICOT.

Cei trei poliţişti şi un alt individ au fost reţinuţi, însă doar pentru unul dintre agenţi instanţa a aprobat arestarea, ceilalţi doi fiind puşi sub control judiciar, iar pentru al patrulea inculpat nu s-a dispus nicio măsură. Decizia a fost contestată de DIICOT.

articolul original.

Caraș-Severin: Campanie de donare de sânge, timp de 3 zile, în mai multe orașe din județ | AUDIO

29 September 2022 at 14:00
image

Tot mai puține persoane aleg să doneze sânge. La Caraș-Severin nevoia este mare pentru toate grupele sangvine, în condițiile în care doar cinci persoane pe zi ajung la centrul de donare. Pentru trei zile, în mai multe orașe din județ are loc o campanie de donare organizată de centrul de transfuzie sangvină și Episcopia Caransebeșului. Anita Radics și preotul Mihai Ciucur sunt organizatorii acesteia.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/09/29sept-17-CORESP-CS-Vali-Popovici-voci-organizatori-campanie-sange.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Să nu ajungem noi cumva în situația de a avea nevoie de sânge pentru a ne da seama abia atunci cât de important este ca cineva să vină să doneze sânge și pentru noi”, a spus organizatoarea campaniei de donare, Anita Radics.

„Sigur că ne-am fi dorit să nu mai fie nevoie de aceste campanii; să existe o mentalitate pro donare de sânge. Ne-am fi dorit ca lucrurile să vină firesc și oamenii, în special cei tineri și sănătoși, să înțeleagă această nevoie, dar cred că încă mai este mult de lucru la nivel de educație și mentalitate”, a spus organizatorul campaniei de donare, preotul Mihai Ciucur.

„Obiectivul pe termen lung acesta ar fi: să creem o deprindere la nivel social și, mai ales, în rândul tinerilor să doneze periodic”, a adăugat preotul Mihai Ciucur.

Peste 80 de persoane au donat sânge în primele două zile ale campaniei

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/09/29sept-17-CORESP-CS-Vali-Popovici-voci-donatori-sange.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Eu, în primul rând, am donat pentru că vreau să ajut alți oameni. Și eu, la rândul meu, am primit sânge acum doi ani – m-a ajutat, mi-a salvat viața și vreau să întorc favoarea. Să mă simt eu împăcată cu mine”, a spus o donatoare.

„Am venit din Timișoara direct de la facultate ca să pot să donez. Cum eu am o grupă de sânge foarte rară, e foarte important să vin să donez mai des”, a mai spus o donatoare.

„Am venit să donez pentru mine, pentru sănătate, în primul rând, și pentru a-i ajuta pe cei din jur, care au nevoie de această grupă sanguină”, a spus un donator.

Campania, intitulată „Împreună dăruim viață!”, organizată de Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița și Episcopia Caransebeșului, a început ieri la Caransebeș și Moldova Nouă, iar astăzi și mâine, continuă la Reșița. La Reșița au răspuns prezent și tineri polițiști din cadrul IPJ Caras Severin.

Categoriile de persoane care nu pot dona sânge

Nu pot dona sânge:

  • persoanele sub 18 ani sau cele peste 60 de ani;
  • persoanele care au sub 50 de kilograme;
  • persoanele care care suferă de boli precum hepatită, HIV, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă sau de piele;
  • persoanele anemice;
  • persoanele hipo sau hipertensive;
  • persoanele care poartă ochelari cu dioptrii +,- 4;
  • persoanele care au consumat alcool cu 24 de ore înaintea donării;
  • persoanele care au avut intervenții chirurgicale sau stomatologice în ultimele 6 luni;
  • femeile însărcinate, cele care alăptează și cele care se află la menstruație.

De asemenea, intervalul de timp între doua donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: România apelează la ajutor internațional pentru tratarea pacienților care au variola maimuței | AUDIO

articolul original.

Caraș-Severin: Șeful adjunct al IPJ, reclamat de polițiști. Le-ar fi schimbat biroul la 75 de km pentru a fi departe de cei care încalcă legea | AUDIO

20 September 2022 at 07:52
image

Mai mulți agenți din cadrul Poliției Județene Caraș-Severin l-au reclamat pe șeful-adjunct al instituției, Aurel Coman. Subalternii îl acuză pe acesta că îi amenință și îi intimidează pentru că îți fac datoria, spun aceștia. 

O parte din ei susțin că au fost chiar sancționați pentru aplică prea multe amenzi pentru furt de material lemnos din păduri și pentru că ridică licențele de transport ale unor firme din zonă care au legături cu politicieni.

Sindicaliștii de la Europol au prezentat o înregistrare în care Aurel Coman amenință polițiștii.

Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol a detaliat la Europa FM:

„Colegii n-au mai suportat să fie hărțuiți și intimidați pentru faptul că își fac datoria. În cazul de la Caraș Severin, adjunctul inspectorului șef efectiv îi amenința pe polițiști pentru faptul că aplicau legea în cazul unor persoane fizice sau juridice din cercul politic al județului. Le-au schimbat birou la 75 km față de cel inițial tocmai cu scopul de a ajunge mult mai greu în zona fierbinte în care există firme care obișnuiesc să încalce legea.”

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/09/20sept-10-Andreica-despre-Caras.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totodată, o anchetă disciplinară îi vizează pe agenții care i-au întocmit un dosar penal soției unui șef de ocol silvic, apropiat al șefilor din Poliție, pentru că a condus un vehicul neînmatriculat și fără permis:

„Mai mult decât atât, am avut și cazuri în ultimele luni în care s-a declanșat cercetarea disciplinară împotriva lor. Sunt diferite texte și tertipuri tocmai cu scopul de a-i descuraja să mai aplice legea. Am evidențiat cazul soției unui șef de ocol silvic, unde șefii obișnuiau să organizeze petreceri la acel canton, soție care nu avea permis de conducere și circula cu un autoturism neînmatriculat. Imediat după întocmirea actelor s-a început cercetarea disciplinară față de colegi pentru faptul că nu ar fi trebuit să fie în acel moment în acel loc pentru a putea constata fapta.”

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/09/20sept-10-Andreica-despre-cazul-cu-sotia-padurarului.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Mihai Voinea, reporter Recorder: „Mii de oameni așteaptă de la Marcel Ciolacu să-și țină promisiunea. Vor să afle cum au fost cheltuiți niște bani publici” | VIDEO

articolul original.
  • There are no more articles
❌