ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 1 December 2022Ultimele Stiri

Sistem informatic integrat de tip Smart City implementat cu bani europeni la Primăria Câmpulung Moldovenesc. Negură: ”Scopul final al investiției l-a reprezentat creșterea satisfacției cetățenilor prin digitalizarea serviciilor publice”

1 December 2022 at 08:36

Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc a finalizat implementarea proiectului ,,Planificare strategică și simplificarea procedurilor administrative la nivelul Municipiului Câmpulung Moldovenesc”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, în baza contractului de finanțare nr.502 din 22.05.2020, a anunțat primarul Mihăiță Negură. Proiectul a fost derulat pe o perioadă de 30 de luni valoarea totală fiind de 3.910.503,22 lei.

”Scopul proiectului l-a reprezentat consolidarea capăcităţii instituţionale a Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc prin simplificarea procedurilor administrative interne, reducerea birocrației, îmbunătățirea organizării instituționale, oferirea de servicii publice electronice cetățenilor deserviți și facilitarea interacțiunii dintre administrația publică locală și cetățeni”, a explicat Negură.

Rezultatele obținute la finalizarea proiectului au fost:

Portal online pentru cetățeni (pagina de Internet a primăriei www.campulungmoldovenesc.ro , secțiunea SERVICII ELECTRONICE) cu acces la servicii publice electronice: plata taxelor și impozitelor online, depunerea de documente online, semnalarea de probleme din comunitate, verificarea statusului documentelor depuse, programări online, bugetare participativă. Prin utilizarea acestor servicii electronice, beneficiarii acestora vor avea posibilitatea de a interacționa cu Primăria într-un mediu electronic securizat și cu o disponibilitate de 24 ore din 24, 7 zile pe săptămână.

Aplicația Mobilă pentru Cetățeni CAMPULUNG MOLDOVENESC 24H care se poate descărca gratuit din AppStore (pentru iPhone) și Google/Magazine Play (pentru Android)

Aplicația Mobilă pentru Poliția Locală

Aplicația mobila pentru Funcționari

Livrare de echipamente hardware

Terminal self-service (Infokiosk) amplasat în holul primăriei, pentru plată taxe și impozite cu cardul , solicitare documente.

Parteneri implicați în proiect au fost Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice-Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă, UAT Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc-Beneficiarul investiției, SC Trandcadis Corp SRL în colaborare cu Mindsoft IT Solutions SRL –Furnizor.

Scopul final al investiției l-a reprezentat creșterea satisfacției cetățenilor prin digitalizarea serviciilor publice, comunicarea bidirecțională dintre cetățeni și funcționarii publici din cadrul primăriei și oferirea de servicii publice electronice de la distanță.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Fotbal – liga a IV-a. ”Bătaie” pe puncte!

14 November 2022 at 10:39
image

Luptă teribilă pentru șefia Ligii a IV-a sucevene, primele trei clasate adunând același număr de puncte, 30, în cele 13 runde scurse până acum. Juniorul Suceava, care are un meci în plus disputat față de celelalte două contracandidate, a reușit cea mai categorică victorie a etapei, 6-1 cu ASA Rarău Câmpulung Moldovenesc. Un succes clar a repurtat și Viitorul Liteni, 4-1 cu Siretul Dolhasca, în vreme ce Șomuzul Preutești își păstrează invincibilitatea în campionat în urma remizei înregistrate la Frătăuții Vechi, scor 2-2.

Rezultatele etapei a XIII-a:

Juniorul Suceava – ASA Rarău Câmpulung Moldovenesc      6-1

Moldova Drăgușeni – Foresta II Suceava      4-1

Viitorul Liteni – Siretul Dolhasca         4-1

Sporting Poieni Solca – Dorna Vatra Dornei 3-3

Progresul Frătăuții Vechi – Șomuzul Preutești      2-2

Recolta Fântânele – Academica Gălănești    5-1

Bucovina Dărmănești – Concordia Grămești         3-0

Victoria Vatra Moldoviței a stat în această rundă.

articolul original.

Situație comică: Mașina s-a condus singură! Somat să tragă pe dreapta, un bărbat băut s-a mutat de pe scaunul șoferului

1 November 2022 at 14:17
image

Situație comică pe șoselele din România! Un bărbat din Sadova este cercetat penal, pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice.

Mai mult, fiind oprit de polițiști, el s-a mutat de pe scaunul șoferului și a pretins că nu a condus mașina.

Potrivit anchetei polițiștilor, duminică dimineața la în jurul orei 03:16, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Câmpulung Moldovenesc efectua serviciul de monitorizare, supraveghere și control a traficului rutier pe str. Ion Hălăuceanu din municipiul Câmpulung Moldovenesc și a efectuat semnal de oprire unui șofer care conducea un autoturism Audi, scrie Newsbucovina.ro.

Interesant e faptul că, deși a oprit imediat mașina, șoferul a susținu că nu s-a aflat la volan, el trecând pe scaunul din drepta față.

La volanul autoturismului nu a fost identificată nicio persoană, dar pe locul din dreapta față a acestuia a fost identificat un bărbat de 32 de ani din Sadova care le-a spus senin polițiștilor că nu el a condus autoturismul. În plus, el le-a spus oamenilor legii că mașina era, de fapt, parcată.

În mașină nu se mai afla nicio altă persoană, iar pentru că suspectul prezenta haelnă alcoolică, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilometru, acesta refuzând această procedură. I s-a adus la cunoștință acestuia că urmează a fi condus la Spitalul Câmpulung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice de sânge, iar după mai multe insistențe acesta a fost de acord cu această procedură, fiindu-i prelevate două mostre biologice de sânge la interval de o oră una față de cealaltă, mai scrie sursa citată.

Astfel, individul s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

articolul original.

Isprava unui șofer sucevean i-a uimit pe polițiști: Oprit la un filtru, a trecut pe scaunul din dreapta și a spus că nu el conducea mașina

1 November 2022 at 12:01
image

Un bărbat din Câmpulung Moldovenesc i-a lăsat „mască” pe polițiști. Oprit la un filtru al agenților, el s-a mutat pe scaunul din dreapta și a spus că nu el conducea mașina, chiar dacă era singur în autoturism.

Suceveanul se afla singur în mașină. La un moment dat, un agent rutier i-a făcut semn să tragă pe dreapta. Imediat după ce a oprit, bărbatul a sărit pe scaunul pasagerului și a susținut că nu el era la volan.

„La data de 30.10.2022, în jurul orei 03:16, echipajul de poliție din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc, în timp ce executa serviciul de monitorizare, supraveghere și control a traficului rutier, pe str. Ion Hălăuceanu de pe raza municipiului C-lung Moldovenesc, jud. Suceava, a efectuat semnal de oprire unui autoturism, șoferul oprind imediat și trecând pe scaunul din dreapta”, a transmis Poliția.

A refuzat să sufle în etilotest

La controlul vehiculului, pe locul din dreapta față a acestuia a fost identificat un bărbat de 32 de ani, din comuna Sadova, județul Suceava, care a spus că nu el a condus autoturismul, fără a putea face alte precizări.

„Având în vedere faptul că bărbatul prezenta halenă alcoolică, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilometru, acesta refuzând această procedură. I s-a adus la cunoștință acestuia că urmează a fi condus la sediul Spitalului municipiului C-lung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice de sânge, iar după mai multe insistențe acesta fiind de acord cu această procedură, fiindu-i prelevate două mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei”, adaugă sursa citată.

Poliția a deschis un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

VIDEO | Un nou ”bombardier” pe străzile din București. Un șofer a fost filmat în timp ce încerca să fugă de poliție într-o intersecție din Capitală

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.

Un șofer băut oprit de Poliție a încercat să scape sărind pe scaunul din dreapta. Manevra nu l-a ajutat

30 October 2022 at 12:52
image

La data de 30 octombrie în jurul orei 03:16, echipajul de politie din cadrul Politiei Cîmpulung Moldovenesc, în timp ce executa serviciul de monitorizare, supraveghere și control a traficului rutier, pe strada Ion Halauceanu a efectuat semnal de oprire unui autoturism, șoferul oprind imediat și trecand pe scaunul din dreapta.

La controlul vehiculului, pe locul din dreapta fata a acestuia a fost identificat un barbat de 32 de ani, din Sadova care a declarat ca nu el a condus autoturismul, fara a putea face alte precizari.

Avand în vedere faptul ca barbatul prezenta haelna alcoolica, i s-a solicitat sa fie testat cu aparatul etilometru, acesta refuzand aceasta procedura. I s-a adus la cunoștinta acestuia ca urmeaza a fi condus la sediul Spitalului Câmpulung Moldovenesc în vederea prelevarii de mostre biologice de sange, iar dupa mai multe insistete acesta fiind de acord cu aceasta procedura, fiindu-i prelevate doua mostre biologice de sange pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauza s-a întocmit dosar penal privind savarșirea infractiuni de ,,conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a alter substante”.

articolul original.

Un autoturism s-a zdrobit de un TIR la Câmpulung Moldovenesc. Șoferul autoturismului, un tânăr de 26 de ani, și-a pierdut viața (FOTO)

1 October 2022 at 05:30

Un grav accident rutier s-a produs în această dimineață pe raz amunicipiului Câmpulung Moldovenesc acolo unde un TIR s-a ciocnit cu un autoturism. Potrivit ISU Suceava, șoferul autoturismului rămăsese incarcerat. Victima incarcerata a fost extrasa. Este in stare de inconstienta si i se aplica manevre de resuscitare. Din păcate a fost declarat decesul. Au intervenit pompierii militari, cu o autospeciala cu accesorii pentru descarcerare si o ambulanta SMURD, cu sprijinul unui echipaj SAJ.

Un autoturism s-a zdrobit de un TIR la Câmpulung Moldovenesc. Șoferul autoturismului, un tânăr de 26 de ani, și-a pierdut viața (FOTO), 7.0 out of 10 based on 4 ratings
articolul original.

”Secerată” pe o trecere de pietoni din Câmpulung Moldovenesc

29 September 2022 at 11:30
image

Miercuri în jurul orei 06:45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, la o trecere pentru pietoni, un bărbat din municipiul Fălticeni a surprins și accidentat o localnică, angajată în traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni, marcată și semnalizată corespunzător.

Din accident  a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

articolul original.
  • There are no more articles
❌