ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Huawei continuă campania Back To School cu noi reduceri la cele mai recente tablete

19 September 2022 at 12:52

Cea de-a cincea săptămână a campaniei se concentrează pe segmentul de tablete

 

București, 19 septembrie 2022 – Școala continuă și reducerile campaniei Back To School de la Huawei la fel. Noi oferte avantajoase, beneficii și reduceri sunt disponibile în a cincea săptămână de campanie pentru utilizatorii care vor cele mai performante gadgeturi. Aceștia pot cumpăra în continuare produse din categoriile wearables, smartphone și laptop, însă vedetele acestei săptămâni vor fi tabletele. Noile oferte sunt prezente în magazinul online HUAWEI Store.

 

Huawei vine în întâmpinarea utilizatorilor care își doresc dispozitive pentru sporirea eficienței și creativității, oferind prin campania Back To School reduceri semnificative la categoria tablete. Fie că este vorba despre un dispozitiv performant ce crește productivitatea la locul de muncă, fie că este vorba despre unul ultra-portabil, cu care ședințele pot fi desfășurate de oriunde, utilizatorii se pot bucura în această săptămână de reduceri care le aduc mai aproape tabletele preferate. Acestea vin cu reduceri de până la 50% și cu variante chiar și pentru timpul liber, când cititul în parc sau crearea unei ilustrații creative aduc relaxarea după o zi de muncă. Ofertele speciale și beneficiile vor rămâne disponibile până la finalul campaniei, pe 22 septembrie, astfel încât utilizatorii să poată achiziționa dispozitivul potrivit.

Astfel, HUAWEI MatePad 11, un înlocuitor versatil pentru laptopul clasic, vine la prețul de 1799, redusă de la 1999 lei, alături de un pachet special cu husă magnetică și căști USB-C. Pentru utilizatorii cărora le place să citească sau au nevoie de un dispozitiv pe care să ia ușor notițe, HUAWEI MatePad Paper, tableta E-Ink, vine la prețul de 2399 lei alături de același pachet cu husă magnetică și M-Pencil. În plus, aceasta vine și cu un extra cupon de reducere de 200 lei, disponibil pe pagina produsului.

Reducerile continuă și pentru utilizatorii care își doresc un laptop clasic, aceștia putând achiziționa HUAWEI MateBook D 15, Windows 10 Home, Intel Core i3, generația 10, 8GB+256GB la 1999 lei și HUAWEI MateBook D 15, Windows 11 Home, Intel Core i3, generația 11, 8GB+256GB la 2299 lei. Ambele laptopuri beneficiază de o reducere considerabilă, de 900 lei. Cu reduceri și mai mari vin însă HUAWEI MateBook D 14, Windows 10 Home, Intel Core i5, generația 10, 8GB+512GB și HUAWEI MateBook D 14, Windows 11 Home, Intel Core i5, generația 11, 8GB+512GB, primul dintre acestea având prețul de 2399 lei, iar cel de-al doilea 2699 lei. În plus, toate cele patru laptopuri beneficiază de un pachet promoțional și vin însoțite de o pereche de căști Classic Earphones, iar la achiziția oricărui laptop utilizatorii pot cumpăra monitorul HUAWEI MateView GT 27 cu 799 lei în plus.

Surprize și beneficii avantajoase pentru utilizatori

Reducerile semnificative la produse sunt însoțite de numeroase beneficii pe parcursul campaniei Back To School. Cumpărăturile din magazinul online vin la pachet cu cinci beneficii majore, după cum urmează:

 • Utilizatorii pot învârti zilnic Caruselul Cupoanelor, de câte două ori pe zi, astfel având șanse duble de a câștiga voucherele și ofertele speciale prezente în HUAWEI Store. Singura condiție de participare este ca aceștia să dețină sau să își creeze un ID HUAWEI. Voucherele câștigate vor fi afișate ulterior pe pagina produsului și pot fi cumulate cu reducerea existentă.
 • Livrarea este gratuită, cu opțiunea de plată ramburs, pe tot parcursul campaniei.
 • Utilizatorii pot opta pentru plata în 12 rate, fără dobândă.
 • Punctele de loialitate My HUAWEI Points se dublează. Pentru orice leu cheltuit, utilizatorii primesc 2 puncte de loialitate, care pot fi transformate în discount la viitoarele cumpărături.
 • Utilizatorii se pot bucura la achiziționarea anumitor smartwatch-uri, laptopuri și smartphone-uri Huawei de pachete speciale.

Aceasta este ultima săptămână a campaniei Back To School, iar Huawei încurajează utilizatorii să profite de reducerile și ofertele avantajoase pentru a achiziționa dispozitivele preferate. Produsele alese pentru această campanie sunt cele care de-a lungul timpului s-au dovedit a fi în topul preferințelor printre pasionații de gadgeturi și tehnologie.

Campania Back To School se desfășoară până în data de 22 septembrie, în limita stocului disponibil. Fiecare săptămână a adus până acum noi oferte și reduceri la mai multe categorii de produse, oferte care își vor menține valabilitatea pentru fiecare categorie până la finalul campaniei.

 

Despre HUAWEI Consumer BG

Produsele și serviciile HUAWEI sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania deține 14 centre R&D în țări precum Germania, Suedia, Rusia, India și China. Huawei Consumer BG este una din cele 3 filiale ale companiei și include telefoane inteligente, computere și tablete, dispozitive purtabile și servicii cloud, etc. Cu aproape 30 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare pentru consumatorii de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați http://www.huaweistore.ro.

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmați-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: Huawei Mobile Romania

Community: Comunitatea Huawei

articolul original.

Grupul DIGI sprijină și anul acesta campania „Școala Fără Pauză”

16 September 2022 at 19:06

Grupul DIGI continuă să susțină, pentru al doilea an consecutiv, campania „Școala Fără Pauză”, inițiată de Băneasa Shopping City și Asociația Banca de Bine. Astfel, joi, 15 septembrie, Lucian Mîndruță își mută emisia din studioul Digi FM, pentru o seară, în parcarea exterioară a centrului comercial Băneasa Shopping City, și invită românii să doneze, până pe 24 decembrie, lucrurile necesare copiilor pentru a nu abandona școala, la centrul de colectare special amenajat.
Există peste 4.000 de motive pentru care România ar trebui să asculte emisiunea de joi, prezentată de Lucian Mîndruță, și să îmbrățișeze sentimentul de solidaritate, acesta fiind și numărul copiilor care au fost ajutați să rămână conectați cu școala, în 2021, în urma primei ediții a campaniei „Școala Fără Pauză”. „Facem emisiunea de la spațiul de colectare Școala Fără Pauză, pentru că vrem să ajutăm copiii. Vrem ca ei să meargă la școală. Să nu abandoneze. Mă ascultați în direct de acolo, joi, 15 septembrie, de la ora 17:00. Vă aștept și vă mulțumesc. O să vedeți că merită”, a declarat Lucian Mîndruță.
Violeta Bîltac, președinte Asociația Banca de Bine, a adăugat: „Continuăm alături de partenerul nostru, Grupul DIGI, ediția a doua a proiectului „Școala Fără Pauză”. Ca promotori și susținători ai proiectului, anul trecut am reușit să construim împreună chiar și un nou concept „Turul Târgurilor de Crăciun”, care a fost o continuare a campaniei „Școala Fără Pauză”. În contextul în care abandonul școlar crește în fiecare an în România, cu precădere în mediul rural, unde este nevoie să acționăm rapid, cu toate resursele de care dispunem și, mai ales, cu inima deschisă. Pentru mulți dintre noi, grija zilei de mâine nu este o problemă, însă continuitatea mersului la școală reprezintă o grijă pentru copiii și părinții din mediul rural, acolo unde lipsurile sunt pretutindeni. Faptul că suntem împreună cu partenerii noștri ne face să ne dorim să aducem mai multe zâmbete pe chipurile copiilor și să ducem binele mai departe, așa cum ne-am propus și anul trecut”.
Astfel, până pe 24 decembrie, de joi până duminică, în intervalul orar 12:00-20:00, cei care doresc să se mobilizeze și să transforme acțiunea de a dona într-o mișcare pentru un viitor neîntrerupt, în rândul copiilor din mediile defavorizate, pot aduce, la spațiul dedicat de colectare „Școala Fără Pauză”, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite și echipamente tehnologice, toate în stare bună, curate, complete și funcționale. Acestea sunt lucrurile de care copiii cu vârstele cuprinse între 5-18 ani, din județele Ialomița, Giurgiu, Prahova, Suceava și Teleorman, au nevoie și care, pe parcursul campaniei, vor fi triate și igienizate, pentru a fi livrate școlilor și copiilor din familiile defavorizate.

Grupul DIGI sprijină și anul acesta proiectul, din simțul responsabilității față de copiii care nu merită să fie uitați, ci dimpotrivă, echipați și pregătiți să își continue studiile. Prin cea de-a doua ediție a campaniei „Școala Fără Pauză”, toți cei implicați vor contribui la reducerea abandonului școlar în România. Totodată, prin această inițiativă, generații întregi de elevi vor fi ajutate să nu se piardă și să nu sufere, pe termen lung, din cauza efectelor abandonului, traduse prin șomaj, excluziune socială, sărăcie și probleme de sănătate.

 

Despre Digi FM

Digi FM este combinația ideală de știri, dezbateri de substanță, interviuri cu oameni de colecție” și cea mai bună muzică. Alături de PROFM, cea mai longevivă stație radio din România, Dance FM și Digi24 FM, cele patru posturi fac parte din grupul DIGI | RCS & RDS, care mai deține și televiziunile Digi24, Digi Sport 1, 2, 3 și 4, postul de filme (pay-tv) Film Now, primul post TV Ultra HD din România, Digi 4K, televiziunile tematice Digi World, Digi Life și Digi Animal World și televiziunile muzicale UTV, Music Channel și Hit Music.

 

Despre Băneasa Shopping City

Centrul comercial Băneasa Shopping City este lider pe piața românească de fashion și entertainment, oferind clienților săi un mix unic de branduri, care poate satisface şi cele mai exigente dorințe în materie de shopping, de la cele de renume internațional, la magazine ale designerilor români, precum și o varietate de restaurante rafinate și cafenele. Centrul comercial include și o zonă impresionantă de divertisment, MaxFun, MaxBet și Cineplexx. Aceste caracteristici sunt menite să asigure confortul clienților şi transformă Băneasa Shopping City în destinația exclusivistă de shopping, relaxare și entertainment din România.

 

Despre Asociația Banca de Bine

 

Banca de Bine este o organizație nonguvernamentală tânără, dinamică, a cărei misiune este de a ajuta activ copiii din mediile defavorizate pentru a avea acces egal la educație și oportunități viitoare de dezvoltare. Activitatea organizației Banca de Bine se realizează în regim de voluntariat, cu transparență totală, integritate și mult curaj. Banca de Bine susține campanii umanitare și conectează asociații non-profit, companii, donatori și beneficiari împreună. Înțelegem și știm că doar donând din timpul și din cunoștințele noastre putem contribui la un pic mai bine pentru cât mai mulți.

articolul original.

Pregătirea campaniei de montă la ovine

10 August 2022 at 08:21
By: Regie
image

Țurcana, cea mai cunoscută rasă de oi din România, este preferată de ciobani grație rezistenței și adaptabilității sporite a efectivelor, precum și a aptitudinilor productive. Ponderea oilor Țurcane în totalul efectivelor de ovine la nivel național este de peste 80%.

Campania de montă la oile de rasă Ţigaie şi Ţurcană se apropie. Pregătirea oilor pentru montă începe în perioada 10-15 august, iar reproducţia se realizează începând cu data de 1 septembrie.

La această dată, peste 97% din crescătorii de oi privaţi folosesc unul dintre sistemele de montă naturală. Acestea se impart în două categorii:

 1. sisteme de montă incompatibile cu COP: monta naturală liberă, monta naturală liberă cu grupe de rotaţie,
 2. sisteme de montă compatibile cu COP: monta naturală cu berbeci cu ham, monta naturală în harem, monta naturală dirijată, monta naturală dirijată în harem.

Potrivit specialiştilor, pregătirea oilor începe cu înţărcarea şi scoaterea reformelor (oi în vârstă de peste 7 ani, cu boli cronice, nărăvaşe, cu producţii scăzute etc.), rămânând oile apte pentru reproducţie.

Acestea se supun unui regim nutriţional aparte, întrucât cerinţele lor nutriţionale depind mai ales de greutatea lor corporală şi de necesitatea reconstituirii rezervelor corporale de grăsime în perioada de toamnă, când furajele se găsesc din abundenţă, la cele mai scăzute costuri, şi sunt variate ca şi sortimente.

Cele mai bune rezultate la reproducţie se obţin dacă oile sunt supuse unui regim nutritiv de refacere a rezervelor corporale de grăsime cu 4-6 săptămâni înainte de montă, pentru a influenţa favorabil activitatea de reproducere.

Țurcana, cea mai cunoscută rasă de oi din România, este preferată de ciobani grație rezistenței și adaptabilității sporite a efectivelor, precum și a aptitudinilor productive. Ponderea oilor Țurcane în totalul efectivelor de ovine la nivel național este de peste 80%.

Datorită conformației corporale alungite, specifică ovinelor care sunt crescute pentru lână, lapte și carne, oile  Țurcane sunt preferatele crescătorilor din România. Efectivele se remarcă prin constituția robustă și mobilitatea pronunțată. În plus, Turcana stă bine și la capitolul productivitate, având un indice al fecundității de 95% și un indice prolific de 105%.

Țurcana se evidenţiază ca rasă prin rusticitatea şi rezistenţa organică deosebită la întreţinerea pe păşunile alpine înalte, cu precipitaţii abundente, faptul că suportă bine iernile geroase,  că este puţin pretenţioasa la conditiile de furajare şi adăpostire.  Valorifică toate categoriile de furaje predominant  celulozice: fânuri, vreji, paie, coceni de porumb etc., fără a necesita cantităţi mari de hrană.

Oile Turcane ajung la o greutate medie de 14 kg la vârsta de 2 luni. Greutatea se dublează la 6 luni. La vârstă adultă, oile pot cântări și 55 de kilograme, iar berbecii 80 de kilograme. Pentru rezultate optime, se recomandă atenție la hibridarea naturală, în vederea sporirii capacităților prolifice, precum și repartizarea timpurie la montă a tineretului femel și organizarea a trei fătări în decurs de doi ani.

Pentru îngrășare, oile Turcane trebuie întreținute corespunzător în cele 3 luni de pășunat. În ultima lună, oile consumă 40-50 kg de nutrețuri concentrate și aproximativ 20 kg de fân de bună calitate. Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, oile Turcane își pot spori greutatea cu 20%.

Dacă sunt bine îngrijite, oile Turcane pot da o producție de lana de 3,8 kilograme, cu o finețe a firului de 35 de microni. Pentru a obține rezultate optime, este necesară îmbinarea metodelor de încrucișare și selecție cu cele de hrănire, îngrijire și întreținere corespunzătoare. Specialiștii recomandă folisirea hranei cu un nivel proteic superior încă din prima fază de gestație.

Totodată, și la producția de lapte se pot înregistra rezultate pozitive. Producția de lapte se ridică la 140-160 litri, din care 55 de litri reprezintă lapte cu un conținut de grăsime de 7,8% și cu 6,5% conținut de proteină, într-o perioadă de 150-200 de zile de lactație.

Productivitatea depinde de vârsta efectivelor din rasa Turcana, individualitatea, sezonul de fătare, durata lactației, greutatea corporală, numărul și intervalul dintre mulsori, nivelul de alimentație, condițiile climatice.

La prima lactație se obține, de regulă, 60-70% din cantitatea maximă de lapte. În aceste condiții, trebuie urmărite rezultatele fiecărei oi Turcane, pentru a se putea face un grafic al productivității. Exemplarele care realizează o cantitate de lapte de 2-3 ori mai mare decât media pe turmă trebuie să formeze nucleul principal de selecție, care va fi folosit la încrucișările viitoare.

Totodată, este foarte importantă perioada de montă. Oile din rasa Turcana care fată primăvara devreme au o producție de lapte cu 30% mai mare, datorită prelungirii perioadei de lactație și a valorificării vegetației în plină dezvoltare.

În perioada august-septembrie, oile din rasa Turcana trebuie pregătite pentru montă. Acestea se redistribuie, în urma selectării oilor cu o productivitate ridicată la lapte. Se formează turme cu 200 de capete.

După aceea, în perioada septembrie-octombrie, are loc monta. Pentru rezultate optime, se recomandă folosirea unui berbec încercător la 60 de oi, pentru depistarea oilor în călduri. Pentru monta efectivă, se recomandă un berbec la 30 de oi.

Fiecare berbec încercător sau de reproducție se va folosi 4 zile, după care trebuie să urmeze 4 zile de pauză. Însămânțarea are loc pe durata a două cicluri de călduri.

Un alt avantaj al crescătorilor de oi Țurcane este că pielicile mieilor, în special cei din varietățile brumărie și neagră, sacrificați la scurt timp de la fătare (circa 1-3 zile), sunt apreciate la confecționarea căciulilor, a gulerelor și a mantourilor.

articolul original.

Covid-ul face ravagii și la Bistrița-Năsăud: Azi cu 42 mai multe cazuri decât ieri

1 August 2022 at 11:03

La Bistrița-Năsăud, numărul total al cazurilor de infectare cu Covid-19 confirmate până astăzi este 31.944, cu 42 mai multe decât ieri.

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a publicat astăzi pe pagina oficială de Facebook o postare privind date importante în legătură cu situația epidemiologică din județul Bistrița-Năsăud.

Instituția a transmis următoarele:

• 30.757 cazuri confirmate de COVID-19 și 1256 de persoane reinfectate;

• 1.114 decese înregistrate în Corona-Forms;

• 0 persoane în carantină;

• 37 persoane izolate în spital, 557 izolate la domiciliu;

• 107 teste rapide.

Informații referitoare la campania de vaccinare din județul Bistrița-Năsăud:

• Vaccin administrat până în prezent: 208.542;

• 0 persoane vaccinate ieri, 31.07.2022;

• Totalul numărului de persoane vaccinate cu cel puțin o doză este 107.672;

• Totalul numărului de persoane vaccinate cu schemă completă este 107.873;

• Totalul numărului de persoane vaccinate cu doza a treia este 30.350;

• Totalul numărului de persoane vaccinate cu doza a patra este 201.

Situația este destul de complicată și la Bistrița-Năsăud, de aceea se recomandă vaccinarea și măsurile de protecție pentru prevenirea Covid-19.

Citește și: Peste 1700 de bistrițeni vor primi 20 de tichete sociale în valoare de câte 10 lei

articolul original.

Polițiștii și specialiștii antidrog continuă campania de prevenire a consumului de droguri

1 August 2022 at 08:35
By: Regie

Săptămâna 25-31 iulie, polițiștii rutieri sălăjeni și cei de siguranță școlară, împreună cu specialiștii antidrog Sălaj au fost prezenți în mijlocul tinerilor pentru a-i face să conștientizeze riscurile consumului de droguri, dar și cele rutiere, cauzate de nerespectarea regulilor.

O astfel de activitate a avut loc și în localitatea Ciglean, comuna Creaca, într-un cadru de poveste, amenajat special pentru tinerii din comună. Colegii noștri au desfășurat activități interactive împreună cu tinerii, pentru a-i face să înțeleagă, într-un mod plăcut și adecvat vârstei lor, efectele consumului de droguri, alcool și tutun.

De asemenea, polițiștii rutieri le-au prezentat tinerilor laboratorul de siguranță rutieră, regulile de circulație în imagini, dar și pistolul de măsurare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Colegii de la antidrog au pus la dispoziția tinerilor ochelarii speciali ce simulează starea de ebrietate și consumul de droguri, cu scopul de a informa și conștientiza riscurile pe care le presupun consumul de alcool și substanțe psihoactive, precum lipsa atenției și concentrării în cazuri în care se impune a avea mintea limpede, cum ar fi conducerea unui vehicul.

Riscul de a comite infracțiuni, dar și de a fi victima unor fapte ilegale crește proporțional cu cantitatea de alcool și/sau droguri consumată.

Astfel, tinerii de toate vârstele au fost îndemnați să stea deoparte de astfel de riscuri și să își petreacă timpul liber în alte moduri care nu le pun în pericol viața, sănătatea, dezvoltarea, dar și libertatea.

Acțiunile polițiștilor sălăjeni împreună cu specialiștii antidrog, în zone de agrement, școli de vară, tabere, dar și la evenimentele publice din județ, vor continua pe tot parcursul vacanței de vară, pentru a reduce, pe cât posibil, consumul de substanțe interzise, dar și faptele asociate consumului de alcool.

articolul original.

Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de peste 700.000 de lei în benzinării din toată ţara.

26 July 2022 at 10:10
By: Regie
image

Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de peste 700.000 de lei în benzinării din toată ţara în urma neconformităţilor depistate în timpul controalelor efectuate săptămâna trecută.

Potrivit unui comunicat al Inspecţiei Muncii, în perioada 15 – 22 iulie 2022 s-a desfăşurat Campania naţională de verificare a modului în care sunt respectate cerinţele minime pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor, precum şi verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea şi executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care îşi desfăşoară activităţi în staţiile de distribuţie a carburanţilor auto cod CAEN-4730. Campania s-a desfăşurat în toate judeţele şi a vizat toate tipurile de întreprinderi (mici, mijlocii şi mari, cu capital de stat, privat şi mixt), care efectuează activităţi de distribuţie a carburanţilor pentru autovehicule.

„Pentru neconformităţile depistate în cadrul campaniei de control, inspectorii de muncă au aplicat 1171 de sancţiuni, din care 1009 avertismente şi 162 amenzi, în valoare totală de 702.300 lei. Pentru remedierea neconformităţilor constatate în domeniul relaţiilor de muncă, au fost dispuse 786 de măsuri, iar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost dispuse 1038 de măsuri, cu termene de îndeplinire precise. Măsurile dispuse de inspectorii de muncă au termene concrete de remediere a neconformităţilor constatate, iar aceştia vor monitoriza modul în care angajatorii îndeplinesc măsurile dispuse, la termenele scadente”, se precizează în comunicatul citat.

Printre neregulile constatate de inspectorii de muncă s-au numărat lipsa evidenţei zonelor cu risc ridicat şi specific, documente neactualizate, precum acela privind protecţia împotriva exploziilor şi certificatul de examinare „in situ”, pentru instalaţiile care funcţionează în mediu potenţial exploziv, neefectuarea verificării periodice a rezistenţei de dispersie a prizelor de împământare sau lipsa instruirii adecvate în domeniul S.S.M. privind atmosferele explozive.

Totodată, reprezentaţii Inspecţiei Muncii au descoperit că lipsesc instrucţiuni privind folosirea surselor de foc deschis (inclusiv pentru fumat) şi indicatoare de semnalizare de securitate şi a zonelor, precum şi marcajele căilor de acces şi de circulaţie. De asemenea, s-a constatat neacordarea echipamentului de protecţie corespunzător, din materiale care nu pot produce descărcări electrostratice, dar şi neutilizarea echipamentului individual de protecţie din dotare de către lucrători.

Cele mai frecvente deficienţe constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost depozitarea necorespunzătoare a materialelor inflamabile şi a buteliilor fără gardă de protecţie nedemontabilă, manipulate manual, care nu prezentau capacul de protecţie montat prin infiletare, operatori GPL neautorizaţi şi lipsa autorizaţiei ISCIR la staţia GPL.

În domeniul relaţiilor de muncă, deficienţele cele mai frecvente au fost: nerespectarea dispoziţiilor legale privind durata maximă a timpului de muncă, necompensarea orelor suplimentare cu timp liber corespunzător sau neacordarea sporului corespunzător la salariu, în cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă; nerespectarea prevederilor legale privind munca în zilele de rapaus săptămânal şi de sărbătoare legală; neevidenţierea reală, în documentele de evidenţă a timpului de muncă, a numărului de ore efectiv lucrate de către salariaţi; nerespectarea obligaţiei legale de a ţine evidenţa timpului de muncă la locul de muncă; neevidenţierea în documentele de prezenţă a orei de începere, respectiv de terminare a programului de muncă; inexistenţa copiei contractului individual de muncă la locul de muncă; neevidenţierea, în contractul individual de muncă, a programului inegal şi nerespectarea dispoziţiilor legale privind registrul general de evidenţă a salariaţilor.

Potrivit comunicatului citat, rezultatele acţiunii de control vor constitui baza demersurilor viitoare ale instituţiei pentru protecţia lucrătorilor expuşi, contribuind la stabilirea măsurilor necesare pentru promovarea îmbunătăţirii securităţii şi sănătăţii lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de distribuţie a carburanţilor şi creşterea gradului de conformare la obligaţiile legale din domeniul relaţiilor de muncă.

articolul original.

115 angajați au donat peste 50 de litri de sânge în campania DIGI Donează VIAȚĂ

8 July 2022 at 16:05

La finalul celei de-a șasea ediții a campaniei de responsabilitate socială DIGI Donează VIAȚĂ, 115 colegi din Grupul DIGI au donat curaj și peste 50 litri de sânge în cele trei sesiuni organizate în București și Timișoara. Echipele centrelor de transfuzie sanguină care s-au deplasat la sediile companiei au colectat în zilele de 14, 28 și 29 iunie, țesut care va fi valorificat în sprijinul a aproximativ 345 de pacienți internați în spitalele din țară.

În contextul celebrării Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, iunie a devenit Luna Donatorului@DIGI, astfel Grupul, în parteneriat cu Asociația HEM (N-avem SÂNGE?!), a îndemnat angajații și societatea civilă să transforme curajul de a dona într-un obicei sănătos atât pentru ei înșiși, cât și pentru pacienții care au nevoie de transfuzii sau componente sanguine – trombocite, globule roșii, plasmă. În urma acțiunilor interne, în centrele DIGI special amenajate, au donat benevol 115 angajați și s-au recoltat peste 50 de litri de sânge.

Campaniei DIGI Donează VIAȚĂ s-au alăturat și colegii din divizia media a Grupului: Digi24, Digi Fm, PROFM, Digi Documentare, care au abordat subiecte precum: nevoia de sânge din România, frica de ace (tripanofobie), beneficiile donării, lipsa educației civice privind acțiunea voluntară de donare, cultivarea sentimentului de solidaritate și importanța atragerii tinerilor din Generația Z în comunitatea donatorilor.

Serghei Bulgac, Director General DIGI, a declarat: „Acțiunile de încurajare a donării de sânge sunt întotdeauna binevenite în rândul angajaților noștri, iar pentru companie a devenit o tradiție să ne reîntâlnim cu personalul medical de la Centrul de Transfuzie Sanguină, în fiecare vară și toamnă, pentru a face, împreună, un bine pacienților din spitale. Îmi doresc să aducem o contribuție societății din care facem parte, să oferim o mână de ajutor celor care au nevoie și, în același timp, să încurajăm și să convingem cât mai mulți oameni să conștientizeze beneficiile pe care acest gest responsabil, umanitar, le are asupra sănătății colective”.

Marian Costache, Președinte Asociația HEM, a adăugat: „Suntem încântați de parteneriatul cu Grupul DIGI, în primul rând, pentru că a curs atât de natural. Angajații companiei, dar și jurnaliștii, pe care am avut plăcerea să-i cunoaștem mai bine cu această ocazie, sunt oameni care au stat în linia întâi a evenimentelor, în toți acești ani delicați, traversați de România și de lumea întreagă. Nu în ultimul rând,

 

 

 

mulțumirea noastră se datorează și faptului că un astfel de parteneriat ne va ajuta întotdeauna să comunicăm mesajele noastre unui public larg și cu o frecvență bună. Tristețile nu sunt obligatorii! Merită să înțelegem cu toții că donarea de sânge este un gest normal și sănătos, nu avem nevoie de alte drame, ca să facem un lucru atât de simplu. E normal s-avem SÂNGE!”.

Din 2018 și până în prezent, mai mult de 1.300 de angajați DIGI s-au alăturat celor 12 sesiuni de donare la nivel național, în cadrul cărora au fost colectați peste 620 litri de sânge, de care au beneficiat aproximativ 3.945 de pacienți.

Potrivit statisticilor CTS București, aproximativ 2% din români donează sânge în mod regulat, în timp ce 7 din 10 oameni au nevoie de sânge cel puțin o dată în viață. În timpul unei sesiuni de donare este recoltată o unitate de 450 ml de sânge, cantitate ce se reface ca volum în 60 de minute, iar celular în 2-3 săptămâni. Trusa utilizată pentru fiecare donare este sterilă și de unică folosință, iar întregul proces este supravegheat de un medic specialist. Înainte de a ajunge la pacienți, sângele este testat, fracționat în componentele sale şi calificat.

Le mulțumim tuturor colegilor care s-au alăturat și implicat în această campanie,  #bloodfluencerilor din programul N-avem SÂNGE?!, care au transformat curajul în solidaritate, și nu în ultimul rând, Asociației HEM și Centrelor de Transfuzie Sanguină București și Timișoara. Împreună am reușit să arătăm că  E normal s-avem SÂNGE!

Despre Grupul DIGI| RCS & RDS

DIGI este liderul segmentului de servicii de internet fix, pay-tv și telefonie fixă după cotele de piață deținute în România și unul dintre operatorii europeni de top în domeniul comunicațiilor electronice convergente, derulând operațiuni în Spania, Italia și prezență în Portugalia. Compania deține cea mai modernă (state of the art) și mai extinsă rețea de fibră optică din regiune. Grupul DIGI pune la dispoziția abonaților săi și o ofertă complexă de conținuturi trans-media, prin intermediul diviziei media care cuprinde: televiziunile Digi24, Digi Sport 1, 2, 3, 4, Digi4K, Film Now (pay-TV), Digi World, Digi Animal World, Digi Life, UTV, Music Channel și Hit Music Channel, radiourile Digi FM, PROFM, Dance FM, Chill FM și serviciul de content Digi Online.

Despre N-avem SÂNGE?!

Programul național N-avem SÂNGE?! este unicul demers al Asociației HEM, un proiect din sfera educației pentru sănătate demarat în 2016, care are drept obiectiv atât creșterea numărului de donatori sanguini, fideli și dedicați, cât și schimbarea percepției privind donarea de sânge și integrarea acestui gest altruist în rutina unui stil de viață sănătos. Principalele direcții dezvoltate în cadrul programului urmăresc atât campanii media, de informare și conștientizare, cât și dezvoltarea comunității #bloodfluencer formată din promotori și donatori sanguini, fideli și dedicați, adevărați ambasadori ai donării de sânge.

articolul original.

Saatchi & Saatchi + The Geeks semnează campania IQads care celebrează creativitatea în era tehnologiei

28 June 2022 at 12:32

București, 28 iunie 2022 – În luna iunie 2022, comunitatea creativă din România a fost luată prin surprindere de apariția noii companii de Creativitate Artificială, ACFC, condusă de japonezul Yuki Saaki, în calitate de CEO, care promitea să ofere soluții pe bază de A.I. în domenii precum publicitate, film, muzică și arte vizuale. Acest demers a fost parte din campania dezvoltată sub poziționarea IQads – „Totul despre creativitate” de către agenția Saatchi & Saatchi + The Geeks, care vrea să transmită crezul IQads că viitorul va aparține creativității umane, iar tehnologia este un aliat al acesteia. Pentru a crea o conversație în spațiul public despre această temă a zilelor noastre, IQads a lansat și o serie de content cu tema Creativitate și Tehnologie.

,,Evident, am vrut să obținem reacții (de toate felurile) de la oamenii creativi din comunitatea IQads. Cum am făcut asta? Inventând această companie, cu site și cu profil de Facebook, iar apoi folosind exact tool-urile pe care platforma IQads le pune la dispoziția companiilor reale: anunțuri de angajare, comunicat de presă, interviuri și campanie de comunicare. Și pare că am obținut în scurt timp ce am vrut. Toate reacțiile ne-au bucurat, atât cele de hate, cât și cele de la persoanele care s-au prins că e un stunt”, spune Bogdan Costin, Creative Director, Saatchi & Saatchi + The Geeks.

Prin intermediul anunțurilor distribuite în social media și al video-urilor postate, care îl aveau în rol principal pe Yuki Saaki, ce lovea destul de mult în industria creativă, s-a generat un val de comentarii și agitație în spațiul virtual.

Cu scopul de a genera un număr mare de reacții în rândul comunității creative din România, s-a implementat ideea de a trolla scena premiilor EFFIE prin intermediul unui scurt mesaj transmis din partea lui Yuki Saaki.

Campania s-a finalizat cu lansarea video-ului de reveal, cu mesajul IQads de încredere în viitorul creativității umane și îndemnul către comunitatea IQads de a realiza ce privilegiu este să lucrezi în aceste domenii de activitate. Finalul campaniei a fost construit și cu ajutorul membrilor comunității creative din România, care au avut diverse reacții la apariția lui Yuki Saaki.

Trăim, de câțiva ani, începutul unei epoci noi a creativității. Una în care granițele sunt mișcătoare, competiția e acerbă, eficiența conduce conversația, tehnologia se infiltrează în toate planurile: de la automatizare și scalare, la augmentarea ideilor, transformarea lor în forme noi.

Am vrut să atragem atenția acestei lumi noi care se formează. Să sărbătorim spiritul creativ în tumultul acestor schimbări majore de paradigmă, să conștientizăm întrebările și conversațiile care trebuie să aibă loc. Am vrut să sărbătorim industria creativă chiar prin lucrurile care o definesc cel mai bine: dezbatere, umor, scenarii pentru viitor”, spune Marius Cristea, Managing Director, IQads.

Echipa IQads:

 • Alexandra Bădicioiu Matei
 • Andrei Barbu
 • Ioana Cirstea
 • Marius Cristea

Echipa Studioset:

 • Iustin Surpanelu – Regizor
 • Alina David – Producător
 • Simona Macarie – Post Producție

Echipa Saatchi & Saatchi + The Geeks:

 • Bogdan Costin – Creative Director
 • Robert Șopârlache – Head Of Art
 • Cristiana Petre – Senior Copywriter
 • Mirabela Manea– Account Director
 • Paul Foltache – Senior Web Developer
 • Liviu Baciu – Account Manager

Despre IQads

IQads este platformă dedicată industriilor de comunicare și creative, unde activează cea mai mare comunitate creativa din România: profesioniști, freelanceri, antreprenori, aspiranți și admiratori.

Aduce în atenția publicului oameni, proiecte, evenimente, business-uri și domenii de nișă, care au creativitatea în centrul activitații lor, precum și dezbateri ale unor probleme cu care se confruntă.

Sprijinim și promovăm pro bono o serie de instituții, proiecte și activități care au un impact pozitiv atât în industriile creative cât și în societate.

Despre Saatchi & Saatchi + The Geeks

Saatchi & Saatchi + The Geeks este o agenție de comunicare integrată full service, parte din Publicis Groupe, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume și cel mai mare din România. Agenția are în portofoliu clienți precum Pepsico, Macromex, Groupeseb (Tefal, Rowenta, Krups), Profi, Provident, Ferrero, Xella (Ytong, Macon).

articolul original.

Campania națională de eliminare a testelor de virginitate:

21 June 2022 at 12:28

INML nu mai eliberează certificate de virginitate la cerere.

Influencerii din România susțin campania #DeNetestat,

peste 40.000 de semnături în cadrul petiției

 

 

În 2019, în România, testele de virginitate au reprezentat 2% din totalul examinărilor din cadrul unităților aflate în subordinea Institutului de Medicină Legală Mina Minovici (INML) – adică, aproximativ 1.000 de teste pe an. Acestea sunt realizate în diverse unități de medicină legală din țară, din toate județele. În prezent, există două tipuri de examene: cele care au legătură cu o anchetă penală și cele realizate la cerere, de către părinți – în special, de către tați.

Influencerii din România susțin #DeNetestat. Printre ei: Dana Rogoz, Sânsiana Super, Sore și Atena Boca

 

Pe 6 iunie a.c., Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței Împotriva Femeilor (V.I.F.) a tras un semnal de alarmă asupra acestor testări medico-legale abuzive și traumatizante, la care pot fi supuse tinerele din România, lansând campania națională #DeNetestat, ce-și propune să elimine testele de virginitate din legislația autohtonă.

“Faptul că INML nu mai eliberează aceste certificate de virginitate la cerere este un prim pas către normalitate, ne dă speranță în tot acest demers. Mulțumim tuturor care s-au implicat în sprijinirea cauzei și au făcut posibilă această primă decizie. Ne propunem să demonstrăm că virginitatea este doar un concept social, cultural și religios, care reflectă discriminarea de gen a fetelor și femeilor. Acest test nu are vreo însemnătate medicală și poate cauza daune psihologice celor care îl susțin”, punctează Andrada Cilibiu, Coordonator PR și Comunicare al Centrului FILIA, organizație ce face parte din rețeaua VIF, susținătoare a campaniei #DeNetestat.

Campania a fost lansată cu ocazia desfășurării examenelor de bacalaureat din România, printr-o paralelă efectuată între examenul maturității (examenul de BAC) și examenul de verificare a virginității. Astfel, liceenii din România au aflat despre existența unei practici medicale rămase din vremuri apuse și, anume, examinarea virginității fetelor, supranumită și „examenul cu două degete”.

Mai mulți influenceri, cunoscuți opiniei publice din România, s-au implicat în susținerea campaniei #DeNetestat, atrăgând atenția comunității lor de următori online asupra existenței acestor certificate și militând pentru eliminarea lor. Printre influencerii care au susținut campania se numără: Dana Rogoz, Sore, Atena Boca, Oana Trifu, Noemi Meilman, Sînziana Sooper, Beatrice Olaru și Alma Cazacu, Ada Galeș, Andreea Retinschi și Silviu Faiăr.

Peste 40.000 de semnături colectate într-o săptămână

Subiectul campaniei naționale sociale #DeNetestat a fost lansat în dezbatere pe agenda publică și a fost urmat de o petiție online de eliminare a acestor examinări din legislația din România, adresată Ministerului Justiției, Ministerului Sănătății, dar și Institutului Național de Medicină Legală.

Peste 40.000 de semnături au fost colectate, până acum, în cadrul petiției online – desfășurate pe platforma organizației non-guvernamentale Campaniamea.Declic.ro, în doar o săptămână de la lansarea campaniei. Petiția este în continuare deschisă celor care doresc să se alăture acestei cauze, ea putând fi semnată AICI. Reprezentanții Rețelei VIF, semnatari ai campaniei, își propun să adune peste 50.000 de semnături, până la sfârșitul lunii iunie.

“Ne bucură enormă receptivitatea oamenilor la mesajul campaniei și numărul mare de semnături de susținere pe care l-am strâns într-un timp atât de mic. Suntem foarte mândri ca eforturile susținute ale Rețelei VIF și ale societății civile a determinat eliminarea testelor din INML, o prima schimbare în bine. Nu ne oprim însă aici, ci continuăm să spunem că virginitatea e #DeNetestat până când testele de virginitate vor fi eliminate complet din toate unitățile de medicină legală din țară” declară Roxana Niță, Director de Creație DDB România.

Acțiuni de promovare

 

#DeNetestat este o campanie socială, semnată de Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței Împotriva Femeilor (VIF), realizată pro bono și comunicată în parteneriat cu agențiile DDB România, ABIS Studio, Porter Novelli, Media Investment, cu sprijinul regizorului Iulia Rugină, actriței Voica Oltean, compozitorului Mihai Dobre și fotografului Adi Bulboacă.

Campania prezintă un film emoționant, în care protagonista este o adolescentă supusă la acest examen, chiar în preajma simulărilor pentru examenului de BAC. Tânăra povestește despre anxietatea cu care se confruntă, deseori, înaintea examenelor pe care urmează să le susțină.

 

Campania cuprinde acțiuni de comunicare desfășurate în mediul online (social-media) și în presă, o campanie de publicitate outdoor în București (led screen-uri în 21 de locații, unele amplasate în preajma liceelor și universităților), acțiuni de vizibilitate în cadrul târgurilor liceelor și universităților din Capitală, precum și PR stunt-uri în universități. Campania se derulează până la sfârșitul lunii iunie.

###

 

Despre Rețeaua VIF

Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței Împotriva Femeilor (VIF) este o structură informală din România, fără personalitate juridică, ce reunește organizații active în domeniul promovării drepturilor femeilor, al protejării victimelor violenței de gen și al combaterii discriminării pe criterii de gen.

Misiunea rețelei este de a crește gradul de protecție a femeilor, victime ale violenței, prin îmbunătățirea legislației, a serviciilor dedicate femeilor, prin asigurarea accesului la educație și informare, precum și prin prevenirea victimizării prin educație, lobby și advocacy. Printre membrii rețelei se numără: Asociația ANAIS, Centrul FILIA, Asociația FRONT, Asociația TRANSCENA etc.

Despre DDB România

DDB România este agenția de creație și membră TheGroup. TheGroup este liderul industriei de comunicare din România, ce include agenții specializate în servicii de creație, media, digital, branding, relații publice, producție, marketing experiențial și evenimente speciale.

articolul original.
 • There are no more articles
❌