ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

A murit fostul președinte chinez care a lucrat 5 luni la ARO

30 November 2022 at 16:34
image

Fostul lider chinez Jiang Zemin, care a ajuns la putere după protestele din Piața Tiananmen din 1989, a murit la 96 de ani, anunță presă de stat citată de BBC.

Sub conducerea lui Jiang, China a rezistat crizei financiare asiatice din 1997-1998, a aderat la Organizația Mondială a Comerțului în 2001 și a câștigat licitația pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de vara din 2008 la Beijing.

Jiang a numărat printre cele mai mari realizări ale sale revenirea Hong Kong-ului la China în 1997, după mai bine de 150 de ani de dominație britanică, chiar dacă revenirea teritoriului fusese mediată de liderul suprem Deng Xiaoping în 1984.

Zemin a fost foarte legat de România, mai ales de Brașov și Câmpulung Muscel. Între 1951-1953 la Brașov, el a lucrat la uzinele Steagul Roșu ca inginer stagiar. Legăturile lui Jiang cu România nu se sting în 1953 pentru că în 1970 devine reprezentantul Ministerului Construcțiilor de Mașini al Republicii Populare Chineze în România.

În 1977 Jiang a participat la montarea celei mai mari prese de la Fabrica de Scule și Matrițe de pe platforma ARO Câmpulung. Această fabrică de matrițe, considerată perla Uzinei ARO, a fost construită cu ajutorul chinezilor, o contribuție substanțială aducând-o fostul inginer stagiar de la Steagu Roșu.

Jiang Zemin a fost șeful delegației care a adus o presă cu dublu efect, de 1.000 de tone. Utilajele aduse de chinezi au fost montate la Câmpulung, totul fiind chinezesc la acea vreme. În acest context, Jiang Zemin a stat 5 luni la Câmpulung și a lucrat la uzina ARO.

articolul original.

Sfaturi pentru a reduce impactul cheltuielilor generate de anotimpul rece

29 November 2022 at 12:13

Venirea iernii aduce, pe lângă bucuria și frumusețea sărbătorilor de sezon, o presiune suplimentară asupra bugetului oricărei familii. Fie că e vorba despre articole de îmbrăcăminte, autoturismul personal sau, mai ales, de încălzirea locuinței, în anotimpul rece vom scoate mai mulți bani din buzunar, pentru că… ”iarna nu-i ca vara” și trebuie să ne pregătim pentru a trece confortabil și în siguranță perioada lunilor de iarnă.

Hainele de iarnă sunt la modă mai mult timp. Să le păstrăm!

Iarna temperaturile scad dramatic și trebuie să ne protejăm de frig cu îmbrăcăminte potrivită. Din fericire, există o mare varietate de îmbrăcăminte și încălțăminte de sezon, care poate satisface nu doar nevoia de haine călduroase, ci și preocuparea de a fi îmbrăcat în tendințele modei.

Totuși, hainele și încălțămintea de iarnă sunt de obicei mai scumpe decât cele pentru alte sezoane, căci trebuie nu doar să arate bine, ci să ne și ferească de frig. Fiecare familie își face propriile strategii cu privire la bugetul alocat acestui capitol vestimentar.

Dacă ținem cont de faptul că moda de iarnă nu e chiar efemeră și piesele de îmbrăcăminte sau încălțăminte nu ies din trend după fiecare sezon rece, putem opta pentru cumpărarea unor haine de calitate, care, chiar dacă sunt ceva mai scumpe, pot fi purtate mai multe ierni, deoarece sunt rezistente și rămân în trendul special al modei de iarnă. În plus, se poate crea un stil personal, mai puțin infuențat de stilul sezonier. În aceeași măsură, e bine să nu cumpărăm preferențial haine de firmă, doar pentru etichetă. Trebuie să ne asigurăm de calitate, că ne protejează de frig și că vor rezista mai multă vreme.

Fii prevăzător și nu cumpăra impulsiv!

De obicei, hainele de iarnă au prețuri mult mai accesibile în extrasezon. Este momentul ideal să cumpărăm hainele dorite, chiar dacă va trebui să așteptăm luni bune ca să le îmbrăcăm. Totuși, e bine să evaluăm sincer și faptul că, uneori, când ceva ne atrage atenția, simțim un impuls puternic de a cumpăra, fără a avea nevoie reală de acel obiect.

Pregătește din timp autovehiculul pentru prima zăpadă sau primul polei!

Zicala ”Prevederea e mama înțelepciunii!” se va adeveri din plin, când prima zăpadă sau primul polei vă va găsi cu autovehiculul personal echipat corespunzător.

Starea anvelopelor este esențială. Trebuie să verficăm din timp gradul de uzură al anvelopelor de iarnă și să ne asigurăm că nu sunt mai vechi de 5 ani, deoarece nu mai au o aderență eficientă. Martorul de adâncime a profilului de siguranță trebuie verificat, inclusiv la sfârșitul sezonului rece, atunci când schimbăm anvelopele cu cele de vară și, dacă anvelopele nu mai sunt în marja de siguranță, putem urmări, la fel ca la obiectele vestimentare, prețurile de vară pentru cauciucurile de iarnă, când apar reduceri consistente.

Verificarea bateriei, instalației de climatizare sau a frânelor vor costa mai puțin dacă sunt făcute din timp, pentru că ne scapă de disconfortul și prețurile mari ale intervențiilor de urgență, la temperaturi de îngheț.

Costul cu energia, cea mai mare provocare financiară pe timpul iernii

Criza energetică mondială se reflectă dur în prețul utilităților de orice fel și ne gândim înfrigurați încă din timpul verii la cât ne vor costa facturile iernii ce urmează. În aceste condiții, preocuparea pentru a face față cheltuielilor cu încălzirea vine firesc.

Orice sistem de încălzire am folosi, costurile sunt la un nivel fără precedent și afectează toate categoriile de persoane.

Modificarea comportamentului de consum este primul instrument la îndemână pe care trebuie să-l luăm în calcul. De multe ori ne dăm seama că, pur și simplu, câtă vreme prețul energiei era mic, făceam risipă. Becuri aprinse inutil, încălzirea locuințelor la temperaturi exagerat de mari erau obiceiuri împământenite în multe case, poate din frustrarea lipsurilor anilor de comunism, plini de restricții. O abordare critică a reflexelor de consum ne poate aduce economii importante. Pentru acest lucru trebuie să ții o evidență a consumului și a stilului de viață, un fel de buget al utilităților.

De exemplu, un bec LED care înlocuiește unul incandescent sau tip spot (pe care le poți recicla) folosește cu până la 85% mai puțin curent electric, oferind aceeași luminozitate. În prezent costul becurilor led a scăzut mult și se amortizează relativ repede prin consumul mic.

Mentenanța periodică a sistemelor de încălzire asigură un regim optim de eficiență și nu trebuie neglijată.

Izolarea termică a locuinței este unul dintre elementele care reduce cheltuielile pe termen lung și se poate amortiza repede. Izolarea termică a locuinței se poate face prin anveloparea exterioară sau interioară a pereților, sigilarea garniturilor ferestrelor și a ușilor sau înlocuirea acestora.

În această iarnă, chiar plafonate cu subvenționarea asigurată de stat, prețurile pe care le vom plăti pentru aceeași cantitate de energie consumată, fie că e vorba de curent electric sau de gaz, sunt sensibil mai mari comparativ cu cele din iarna trecută.

Dacă efortul financiar pentru acoperirea costurilor cu energia pe timpul iernii este prea mare, putem apela la un credit online rapid, astfel încât să traversăm mai ușor financiar sezonul rece și să etapizăm într-un mod suportabil sarcina plăților.

sursa foto pexels.com

articolul original.

4 electrocasnice care îți vor ușura munca în bucătărie

26 November 2022 at 10:31
image

Te numeri printre cei care nu sunt tocmai îndemânatici în bucătărie dar îți dorești să-ți dezvolți abilitățile de bucătar? Fie că vrei să îi răsfeți pe cei dragi sau să devii mai încrezător în ceea ce mănânci și să îți alegi singur ingredientele, abilitățile culinare nu sunt de prisos în nicio situație. Din fericire, tehnologia a evoluat îndeajuns încât să-ți ușureze munca, iar până și cei mai neexperimentați bucătari pot face primul pas în lumea captivantă a gastronomiei.

Iată 4 ustensile de nelipsit din bucătăria ta:

 1.     Grătarul electric

Se știe că mâncarea prăjită în ulei nu este cea mai sănătoasă, de aceea o alternativă utilă este grătarul. Poți să-l folosești pentru a găti legume, carne sau pentru a face pâine prăjită. Ai chef de o ieșire la iarbă verde dar afară plouă și nu îți poți scoate din cap gustul micilor? Cheamă-ti prietenii la tine acasă și răsfață-i cu micii făcuți chiar de tine pe noul grătar. Arată-le că ai soluția perfectă în ciuda vremii mohorâte.

 1.     Friteuza cu aer cald

Continuând cu alternativele sănătoase, o friteuză cu aer cald te ajută la prepararea rapidă și eficientă a alimentelor. Este ușor de curățat, majoritatea fiind compatibile cu mașina de spălat, și are o capacitate ideală pentru o familie numeroasă. Unele chiar vin cu programe presetate care să te ajute în a-ți găsi creativitatea de început și de a-ți oferi un boost de încredere în preparatele pe care urmează să le încerci.

 1.     Mixerul vertical

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să ai o ustensilă cu care să poți toca ceapă, să faci aluatul de prăjituri și să îți prepari un smoothie? Un mixer vertical cu capătul schimbabil este exact instrumentul de care ai nevoie. E mic și ușor de depozitat, se curăță într-o clipită și economisești banii pe care i-ai da pe 3 roboți de bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să schimbi capătul și să adaptezi recipientul în funcție de ceea ce vrei să obții și în câteva minute ai rezultatul gata. Delicios și rapid!

 1.     Espressor automat

Dacă ești un împătimit al cafelei și nu poți funcționa dimineața fără o ceașcă fierbinte, cu siguranță ai nevoie de un espressor de bună calitate care să-ți încălzească diminețile. Fie că preferi un espresso clasic, flat white, cappuccino sau latte macchiato, o să găsești toate aceste opțiuni într-un singur aparat care îți va îndeplini toate dorințele. Alege să bei cafeaua în confortul propriei locuințe, exact cum îți place!

Indiferent care sunt nevoile tale, cu siguranță vei găsi ajutorul pe care îl cauți. Optează acum pentru achiziționarea electrocasnicelor pe care ți le dorești, cu banii jos sau printr-un credit de nevoi personale. Tot ce trebuie să faci e să-ți stabilești prioritățile și de îndată ce prinzi gustul propriilor preparate o să iubești tot mai mult timpul petrecut în bucătărie. 

Împărtășește cu cei dragi cele mai delicioase mâncăruri și creează momente de neuitat prin organizarea unor cine speciale în familie. 

sursa foto: pexels.com

articolul original.

Vrei să îți reamenajezi într-un mod UNIC bucătăria? Iată aici câteva soluții practice!

22 November 2022 at 13:03
image

Fie că locuiești la casă sau într-un apartament, bucătăria este unul dintre cele mai importante spații. Aceasta este folosită atât în mod practic pentru a găti, cât și în mod recreativ, atunci când petreci timp prețios alături de familie sau prieteni. Este foarte important ca acest spațiu să fie unul plăcut, care să ți se potrivească perfect și din care să nu vrei niciodată să evadezi.

3 idei de care trebuie să ții cont atunci când dorești o schimbare în bucătăria ta:

1.    Alege tipul de mobilier potrivit bucătăriei tale

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când îți dorești o bucătărie frumoasă și practică constă în alegerea potrivită a mobilierului de bucătărie. Dacă ai o bucătărie spațioasă, poți opta pentru mobilier pe care îl găsești la dimensiunile potrivite direct în magazine. Această soluție este una eficientă atât din punct de vedere al timpului, deoarece așteptarea mobilei dorite se reduce considerabil, cât și financiar. În schimb, dacă bucătăria ta este una mică sau are o formă atipică, ești nevoit să apelezi la mobilă pe comandă. Chiar dacă este o soluție mai costisitoare și necesită mai mult timp, atunci când îți alegi singur mobila, îți personalizezi bucătăria după bunul plac. Poți alege o culoare potrivită gusturilor tale și o forma care se încadrează perfect în spațiul destinat acesteia.

2.    Asigură-te că îți echipezi corespunzător locul în care gătești

Pentru a putea petrece momente culinare unice alături de familie și prieteni în bucătăria ta, ai nevoie de utilarea completă a acesteia. Un prim pas este să încorporezi în mobila ta un frigider, un cuptor și o plită electrică. Acestea trebuie alese astfel încât să se încadreze și să aducă o completare perfectă mobilierului tău. Mai mult, trebuie să montezi o chiuvetă de bucătărie, fiind un element extrem de important, de care ai nevoie atât atunci când gătești, cât și în activitățile de zi cu zi. Dacă dorești să achiziționezi un astfel de produs, îl poți găsi în diferite forme, modele și materiale, pe site-ul hornbach.ro, acolo unde poți găsi și multe alte produse destinate amenajării interioare.

3.    Nu uita să adaugi unicitate aspectului bucătăriei tale

O bucătărie unică este aceea asupra căreia îți lași amprenta personală. Acest lucru este cel mai vizibil atunci când alegi ca nuanțele pe care le folosești să fie cele potrivite sufletului tău. Fie că este vorba despre alegera culorilor perdelelor, covorului sau tacâmurilor, toate trebuie să fie într-o armonie perfectă cu personalitatea ta. De asemenea, un alt aspect esențial este alegerea mesei și a scaunelor de bucătărie. Dacă familia ta este una numeroasă sau obișnuiești să îți petreci timpul liber alături de prieteni, poți alege o masă extensibilă, ce te va ajuta în toate situațiile. Pentru a te bucura de un spațiu luminos și prietenos, poți considera o aplică cu led ca fiind cea mai bună variantă.

În concluzie, dacă decorezi bucătăria cu elemente potrivite sufletului tău și alegi un mobilier corespunzător în care electrocasnicele se potrivesc perfect, îți vei transforma spațiul în care gătești, servești masa și te relaxezi într-unul unic, în care vei dori să petreci cât mai mult timp alături de persoanele dragi.

Sursa foto: unsplash.com

articolul original.

Te joci și câștigi! Turneu FIFA 23 Playstation 4 la Sala Sporturilor Mioveni

19 November 2022 at 16:06
image

Pasionații melanjului dintre fotbal și gaming au ocazia să-și arate îndemânarea la Turneul FIFA 23 Playstation 4 , ce se va derula sâmbătă, 26 noiembrie, la Sala Sporturilor Mioveni, cu începere de la ora 11,00.

Evenimentul este pus la cale de tinerii organizației TSD Mioveni, care răspund astfel cererilor numeroase de a avea din nou un astfel de turneu la Mioveni.

Viceprimarul Ciprian Țurlea, președintele TSD Mioveni, ne-a declarat că sunt deja peste 100 de înscrieri din prima zi și se anunță o participare numeroasă.

Distracția cu jocul preferat va fi profitabilă la propriu, pentru că sunt puse la bătaie premii atractive, nu doar pentru câștigători, ci pentru toți participanții.

Anunțul oficial:

”Joci FIFA, te distrezi și câștigi!

Vino și ia-ne premiile puse în joc!

Ai peste 14 ani și ești pasionat de FIFA? Îți place competiția? Echipa TSD Mioveni organizează cel mai tare turneu de FIFA 23 PS4 din județul Argeș! Punem la bătaie premii incredibile! Chiar și învinșii vor avea ocazia să plece acasă cu premii! Mega Tombolă cu premii originale, pentru toți participanții! Nu se percepe taxă de participare!

Turneul se va desfășura sâmbătă, 26 noiembrie, la Sala Sporturilor Mioveni, începând cu ora 11.00. Înscrierea se face online pe link-ul https://s9.ro/1oxz

sau în data de 26 noiembrie, direct la Sala Sporturilor Mioveni, până la ora 10:45 .

Ți-am stârnit interesul? Stai să vezi premiile!

 • Locul I – scaun de gaming profesional MYRIA
 • Locul II – controller wireless SONY Playstation Dualshock 4 v2
 • Locul III – joc original FIFA 23 PS4

Toți participanții înscriși la turneu vor participa automat la tombola TSD unde vor putea câștiga

-​un Rucsac PS4 Original cu adaptor USB Extern,

-​un Joc FIFA 23 PS4,

-​un tricou oficial de joc al CS Mioveni semnat de echipă,

-​o minge oficială – Superliga de fotbal, semnată de jucatorii echipei CS Mioveni,

-​un tricou oficial de joc al echipei de handbal CS Dacia Mioveni 2012 cu autografele echipei,

-​o minge handbal oficială – semnată de întreaga echipă CS Dacia Mioveni 2012.

Înainte de a vă înscrie trebuie să citiți regulamentul postat aici https://docs.google.com/…/1GHyNLq2TZ6w…/edit

Fie ca cel mai bun să câștige!

#Game on! #TSD MIOVENI”

articolul original.

4 idei de cadouri pe care poţi să le alegi pentru prietenii tăi cei mai buni

17 November 2022 at 17:59
image

Cadourile sunt unele dintre cele mai frumoase moduri prin care poţi să îţi arăţi dragostea, aprecierea, respectul făţă de o persoană. Cadourile făcute pentru prientenii tăi cei mai buni sunt foarte valoroase. Ele sunt cele care te ajută să îi preţuieşti şi să îi faci să se simtă bine în zilele speciale, precum aniversările, clipele din preajma sărbătorilor importante.

Poţi cumpăra ceasuri, cadouri care să fie utile sau care să fie potrivite pentru stilul de viaţă al celor care folosesc obiectele primite. Dacă vrei să achiziţionezi cadoul perfect, aici găseşti tot ce îţi trebuie.

Iată 4 idei de cadouri pe care poţi să le iei în calcul atunci când este necesar să faci un dar special:

      Cadourile sunt unele dintre cele mai frumoase moduri prin care poţi să îţi arăţi dragostea, aprecierea, respectul făţă de o persoană. Cadourile făcute pentru prientenii tăi cei mai buni sunt foarte valoroase. Ele sunt cele care te ajută să îi preţuieşti şi să îi faci să se simtă bine în zilele speciale, precum aniversările, clipele din preajma sărbătorilor importante. Poţi cumpăra ceasuri, cadouri care să fie utile sau care să fie potrivite pentru stilul de viaţă al celor care folosesc obiectele primite. Dacă vrei să achiziţionezi cadoul perfect, aici găseşti tot ce îţi trebuie. Iată 5 idei de cadouri pe care poţi să le iei în calcul atunci când este necesar să faci un dar special:

 1. Un ceas pentru casă poate să fie un cadou perfect pentru cineva care are casă nouă sau care redecorează

Un dar pentru casă poate să fie şi frumos, şi util. El poate să fie apreciat pentru folosirea sa zilnică sau pentru modul în care decorează un spaţiu deosebit. Un ceas este cadoul perfect pentru cineva care se mută în casă nouă sau care tocmai redecorează. Este important să alegi să cumperi un ceas care să fie potrivit din punct de vedere estetic şi care să aibă cromatica perfectă pentru spaţiul în care va fi folosit. Pentru a cumpăra un ceas trebuie să ştii care sunt preferinţele celor care îl primesc.

     2. O boxă mobilă poate să fie un cadou ideal pentru orice prieten

boxă mobilă este perfectă pentru cineva care adoră muzica. Este uşor de luat în vacanţă, de adus la petreceri şi de folosit oriunde în natură, la grătar sau la plimbare. Va putea să fie cea care te ajută să transformi o întâlnire într-o petrecere. Ea poate să fie utilizată şi în locul de muncă sau în alte spaţii destinate lucrului.

3.Poţi cumpăra o cameră web cu microfon încorporat dacă ai un prieten de tehnologie

Dacă se întâmplă să ai un prieten pasionat de tehnologie, atunci poţi să îi dăruieşti o cameră web cu mjicrofon încorporat. În prezent vei descoperi o multitudine de soluţii ideale pentru o persoană care înregistrează podcast-uri, care adoră social media sau care are multiple convorbiri prin intermediul unui laptop. Vei putea aduce bucurie prietenului sau prietenei tale care are acest tip de pasiune cu ajutorul unei camere web de calitate.

      4.Orice pasionat de sport are nevoie de un smart watch pe care îl poţi cumpăra pentru a-l ajuta să monitorizeze pulsul sau tensiunea în timp ce aleargă sau este la sală

Dacă vrei să faci un cadou potrivit pentru un pasionat de sport, atunci ai nevoie de un ceas de tip smart watch. Acest tip de accesoriu îi va permite oricând să fie la curent cu modificările de tip tensiune sau puls. Astfel, persoana va putea să modifice ritmul în care lucrează în funcţie de rezultate şi va putea avea parte de antrenamente de calitate.

articolul original.

Pământeanul cu numărul 8 miliarde e filipinez

16 November 2022 at 10:54
image

Un copil născut în Filipine a fost declarat persoana cu numărul opt miliarde în lume, prag atins marți, 15 noiembrie. Este vorba de o fetiță, născută la Spitalul Memorial Dr Jose Fabella din Tondo, care a primit numele Vinice Mabansag, potrivit Daily Mail.

Autoritățile filipineze i-au dat fetiței titlul simbolic, deși Orgnizația Națiunilor Unite (ONU) nu a declarat pe nimeni drept persoana cu numărul opt miliarde. În trecut, ONU a declarat persoana cu numărul cinci miliarde în 1987, pe cea cu numărul șase miliarde în 1999 și pe cea cu numărul șapte miliarde în 2011 – semn al creșterii accelerate a numărului oamenilor pe Pământ.

În 1950, populația lumii era de doar 2,5 miliarde.De asemenea, ONU estimează că populația lumii va continua să crească până la aproximativ 8,5 miliarde în 2030, 9,7 miliarde în 2050 și 10,4 miliarde în anii 2080.

articolul original.

Cum dai o petrecere reușită la tine acasă? Vezi de ce ai nevoie!

14 November 2022 at 13:38

Vrei să dai o petrecere la tine acasă, unde să inviți prietenii și familia și vrei să fie una reușită, de care să își aducă aminte peste ani și ani? Ei bine, vei avea nevoie de câteva lucruri esențiale, pe lângă mâncare și băuturi. Iată ce anume te poate ajuta să dai o petrecere de care să se bucure toți invitații!

Un sistem soundbar profesionist

Vei vrea, cel mai probabil, să ai și muzică de calitate la o astfel de petrecere, iar dacă nu ai în plan să angajezi vreo trupă, formație sau o persoană care să cânte, un sistem soundbar este mai mult decât potrivit pentru a crea atmosfera de petrecere și pentru a reda melodiile tale preferate la o calitate superioară, premium. 

Mai mult decât atât, un astfel de sistem poate fi folosit în fiecare zi, nu doar la o petrecere. Poți să te bucuri de el folosindu-l chiar și atunci când te uiți la un film la televizor sau la laptop, pentru a avea parte de efectele sonore la o calitate mult mai performantă. Îl poți folosi dimineața pentru a te trezi bine dispus și a începe ziua așa cum se cuvine, cu muzică relaxantă. Poți da play la melodii care să te ajute să te concentrezi și muzica se va auzi în toată casa. Iar acestea sunt doar câteva exemple. 

Pentru o petrecere reușită, vei avea cu siguranță nevoie de muzică bună, la calitate superioară, iar pentru a putea face acest lucru cu succes vezi aici soundbar de la Avstore.ro si alege-l pe cel mai potrivit pentru tine, acum si la orice petrecere vei mai organiza.

Buna dispoziție nu trebuie să lipsească

O gazdă bună își întâmpină invitații cu bună dispoziție, cu zâmbetul pe buze și gata de conversație. Astfel, să ai o stare bună este un must-have pentru o gazdă în cadrul unei petreceri, deoarece starea invitaților și buna lor dispoziție depinde în mare măsură de cum sunt întâmpinați și de care este starea și dispoziția ta. Dacă vor observa la tine stres, enervare sau alte astfel de sentimente, vor considera cel mai probabil că nu sunt bine primiți și vor vrea să plece cât mai repede de la petrecere, și cel mai probabil nu vor mai veni cu altă ocazie sau vor fi reticenți față de invitațiile tale. De asemenea, invitații nu trebuie să fie niciodată parte a certurilor sau a neînțelegerilor gazdelor, dacă sunt mai multe persoane care se ocupă de petrecere. Dacă există o neînțelegere în familie sau vrei să porți o discuție cu cealaltă gazdă a petrecerii, asigură-te că faci asta într-un loc privat de privirile și auzul invitaților. Buna impresie este un factor important în ceea ce privește gazda unei petreceri și cu siguranță nu vrei să lași o impresie negativă despre tine sau despre familia ta invitaților și nu ai vrea ca aceștia să asculte o discuție privată sau să ia parte la un conflict. Petrecerile sunt despre distracție, prietenie, reunire și bună dispoziție, iar gazda trebuie să țină mereu cont de aceste aspecte. 

Tu ce alte sfaturi ai pentru realizarea unei petreceri?

Sursă foto: Pexels.com

articolul original.

Tu știi ce să faci în cazul unei pene de curent?

13 November 2022 at 10:19
image

Penele de curent se întâmplă să ne ia pe nepregătite, în cele mai nepotrivite momente. De cele mai multe ori, acestea se termină înainte să îți dai seama, dar există și situații în care acestea durează mai mult, vorbim aici de ore, iar în cazuri extrem de rare, pot dura și câteva zile.

În viața noastră de zi cu zi, suntem atât de prinși în rutină, încât luăm electricitatea de-a gata și nu ne gândim ce am face în cazul în care aceasta nu ar fi disponibilă o perioadă. Folosim dispozitive conectate la electricitate în fiecare moment al zilei, de la electrocasnice, la laptop, telefon mobil și în unele cazuri, chiar și mașina. Abia în eventualitatea unei pene de curent realizăm importanța acestui tip de energie în viața noastră. 

În rândurile ce urmează, îți vom prezenta câteva aspecte pe care poate le cunoști sau nu, despre ce ar trebui să faci în cazul unei pene de curent. 

Ce este o pană de curent? 

O pană de curent sau de electricitate reprezintă o întrerupere a alimentării cu curent electric, într-o anumită zonă a rețelei de distribuție. Printre cauzele care determină acest tip de defecțiune se numără condițiile meteo nefavorabile precum furtuni sau vânturi puternice, gheață acumulată pe cablurile electrice, uneori chiar și defecțiunea aparatelor electrocasnice învechite pot determina o pană de curent. 

Aceste situații sunt inevitabile și, mai devreme sau mai târziu, tot vei experimenta un astfel de scenariu, așa că este bine să știi cum să reacționezi. Iată ce ai de făcut în cazul unei întreruperi de electricitate: 

 • oprește și scoate din întrerupător toate aparatele electrice și electrocasnice, astfel vei evita deteriorarea acestora la revenirea curentului electric, datorită cantității mari de energie. 
 • verifică dacă pana de curent are loc doar în locuința ta sau și la locuințele vecinilor.  Astfel, vei știi dacă este o problemă generală sau dacă trebuie să contactezi furnizorul de energie electrică. 
 • păstrează ușile frigiderului și congelatorului închise, pentru a evita risipa de aer rece și stricarea alimentelor. 
 • preferabil să folosești lanterne cu baterii pentru sursele de lumină, în locul lumânărilor, reducând astfel riscul accidentelor. 
 • redu pe cât posibil, utilizarea dispozitivelor electronice de tipul telefonului, păstrează-le pentru situații de urgență. 
 • indiferent de scenariu, dacă ai nelămuriri sau diverse întrebări, contactează furnizorul de energie electrică sau serviciul de urgență, iar aceștia te vor sfătui cum să procedezi în continuare. 

Acum că am vorbit despre ce să faci în timpul unei pene de curent, în rândurile de mai jos vom vorbi despre cum îți poți pregăti casa pentru un astfel de scenariu: 

 • păstrează întotdeauna un telefon încărcat, pentru situațiile de urgență, precum și o listă cu toate numerele de contact de care ai putea avea nevoie
 • achiziționează câteva lanterne cu baterii și eventual un aparat radio care funcționează tot cu baterii
 • pune la punct un kit de prim ajutor de care ai putea avea nevoie în cazul unei urgențe medicale
 • poți achiziționa baterii pentru centrale termice de la Sorgeti pentru a te asigura că centrala ta termică va funcționa în parametrii, chiar și pe timpul unei pene de curent, și astfel vei putea rămâne în siguranță în confortul casei tale
 • nu în ultimul rând, fă un stoc de apă și alimente pe care să le ai la îndemână în cazul unei pene de curent prelungite. 

Sperăm că informațiile prezentate aici îți vor fi de ajutor și să te ajute să rămâi în siguranță în cazul unei întreruperi de electricitate, însă de asemenea sperăm să nu fii nevoit să le pui în practică.

Sursa foto: Unsplash.com

articolul original.

Ce articole să nu cumpărăm online?

12 November 2022 at 18:12
image

Mediul online este perfect pentru cumpărături, mai ales datorită eficienței sale, datorită confortului pe care îl oferă, spre deosebire de magazinele fizice.

În plus, shopping-ul online este în continuă creștere, mai ales cu perioada pandemiei, când a fost literalmente imposibil să ne părăsi locuința, când mai mulți oameni și-au îndreptat atenția spre mediul online pentru diverse nevoi. Însă chiar dacă multe produse sunt perfecte pentru a fi cumpărate online, sunt câteva de care ar fi mai bine să te ferești:

Cosmetice de la brand-uri necunoscute – cosmeticele sunt un subiect destul de delicat, având în vedere că vin aplicate direct pe piele, ne-am dori cea mai înaltă calitate când vine vorba de ele. Din acest motiv, dacă nu cunoști un anumit brand de încredere, de la care cumperi de ani de zile, ar fi mai bine să te ferești de cosmetice online. Multe dintre ele sunt contrafăcute și nu vrei să te trezești cu surprize neplăcute. În plus, culorile pe care le vezi în pozele online nu sunt mereu loiale realității, astfel, poate alegi o culoare care în realitate este complet diferită.

Haine de la brand-uri necunoscute – aceeași logică o aplicăm și când vine vorba de haine de la designeri pe care nu îi cunoști. Mediu online este perfect pentru a achiziționa haine pe care deja le știi, de la brand-uri de la care ai mai cumpărat și cunoști mărimea care ți s-ar potrivit. Dar dacă iei prima dată de la un designer ce nu își e cunoscut, vei risca să nu nimerești mărimea sau să nu ai croiul potrivit pentru corpul tău. Desigur, poți mereu returna hainele și alege o mărime potrivită.

Pantofi – pantofii sunt un subiect delicat, deoarece chiar dacă la prima vedere ar trebui să fie mai ușor de nimerit mărimea potrivită, sunt mult mai complicate decât hainele. Chiar dacă deja cunoști un anumit brand de la care cumperi pantofi, nu înseamnă că și următoarea pereche va fi potrivită în aceeași mărime. Nu ai pățit ca de la același brand să ai pantofi în numere diferite? Atunci înseamnă că știi la ce ne referim. Pentru siguranța ta, dacă cumperi pantofi online, alege site-uri care oferă transport și retur gratuit.

Diamante – din același motiv ca al cosmeticelor, nu știi niciodată dacă site-ul ales de tine oferă produse autentice sau contrafăcute, motiv pentru care atunci când cumperi bijuterii de valoare, ar fi mai bine să faci un drum până la un magazin fizic. De asemenea, ai vrea să vezi produsul înainte de a-l achiziționa, să vezi dacă nu există pete sau diferite defecte, mai ales dacă e vorba de un inel de logodnă, de exemplu.

Pentru a nu te descuraja de la cumpărăturile online, vrem să menționăm că acestea sunt doar câteva dintre produsele la care ar trebui să te gândești de două ori înainte de a le adăuga în coș. Dar sunt multe alte produse pe care chiar le recomandăm să le cumperi online, cum ar fi hainele sau noile tale accesorii de vară, accesoriile de munte și o grămadă de alte articole cu care mergi la sigur.

Pentru un plus de imbold, îți recomandăm să ții un ochi asupra site-ului celor de la Crazy-Deals.ro, unde ai parte mereu de cele mai noi coduri reducere Answear sau coduri reducere fashion days sau LC Waikiki. Astfel cumpărăturile online vor părea mai reușite iar buzunarul tău va rămâne mai plin!

articolul original.

Ce trebuie sa știi despre închirierile auto

8 November 2022 at 11:38
image

Inchirierile auto din Bucuresti chiar daca sunt cat se poate de populare in randul turistilor straini sau a oamenilor de afaceri, vin dupa sine cu o multime de beneficii dar si responsabilitati.

Specialistii din cadrul serviciilor de inchirieri auto Bucuresti recomanda ca de fiecare data atunci cand aveti nevoie sau cand doriti sa colaborati cu o astfel de companie din captiala, sa fiti foarte atenti la clauzele si la conditiile pe care aceste societati le impun, sa cititi cu mare atentie atat termenii cat si conditiile de inchiriere. Daca nu sunteti atenti la aceste detalii inchirierea unei masini poate fi o adevarata aventura. Sunt foarte multe clauze si conditii pe care companiile de rent a car le impun clientilor. Sunt cel putin 3 aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand veniti din strainatate si optati pentru un serviciu de inchirieri auto Bucuresti spun specialistii si anume:

 • Numarul de persoane cu care o sa calatoriti – Acest aspect este extrem de important deoarece in functie de asta trebuie sa alegeti si masina care vi se potriveste in calatorie. Ofertele companiilor sunt cat se poate de avantajoase in acest sens, aveti de la masni din gama mica , asta daca veniti cu putine persoane si putine bagaje, masini din clasa medie, acestea sunt avantajoase pentru un numar de 3 sau 4 persoane, dar si masini mai spatioase din gama celor de 9 locuri, ideale atat pentru confortul pe care il au pasagerii cat si pentru a putea transporta un numar mai mare de bagaje.
 • Caracteristicile masinii – Acest aspect se refera la zonele in care aveti de gand sa calatoriti, dar si la bugetul alocat acestui serviciu. Daca mergeti intr-o zona de munte, cu siguranta o masina din gama celor de teren ar fi o optiune cat se poate de avantajoasa, mai ales daca inchiriati in timpul sezonului rece si circulati pe drumuri acoperite de zapada sau de polei.
 • Conditiile de inchiriere. Este important ca atunci cand alegi un serviciu de inchirieri auto sa nu te ghidezi numai dupa pret, conditiile pe care companiile din acest domeniu le impun sunt extrem de importante, ai grija sa te asiguri ca le vei citi inainte de a semna contractul. Un pret foarte mic poate sa insemne o masina de dimensiuni mici sau clauze ascunse, de aceea compararea ofertelor este o caracteristica cat se poate de importanta.

Desi uneori pentru aceste servicii pretul poate parea foarte avantajos , trebuie sa te asiguri ca vei indeplinii toate conditiile pe care compania le impune clientilor, atat in ceea ce priveste numarul de km pe care ai posibilitatea sa il parcurgi, cat si vechimea permisului de conducere sau varsta minima pe care trebuie sa o aiba soferul. Daca vei ateriza in aeroport este important sa gasesti o societate de inchirieri auto Otopeni care iti ofera posibilitatea sa primesti masina direct aici si asta fara sa fie nevoie sa platesti taxe in plus. Iata care ar fi o mica parte din conditiile pe care va trebui sa le indeplinesti atunci cand te orientezi catre serviciile unei astfel de companii care ofera rent a car in Bucuresti;

 • In primul rand ar trebuii sa regasesti afisate pe site termenii si conditiile pe care trebuie sa le indepliniti
 • Clasele auto ce sunt puse la dispozitia clientilor, de cele mai multe ori veti gasi de la gama low cost pana la masini din gama medie si modele din clasa auto de lux.
 • Dotarile pe care masina le are, daca veti calatorii cu un minor aveti mare grija sa gasiti o companie care va poate pune la dispozitie si un scaun auto pentru cel mic, de asemenea daca nu sunteti familiarizati cu caracteristicile traseelor pe care trebuie sa le parcurgeti incercati sa gasiti o agentie care va ofera gratuit si un gps cu harta actualizata a tarii.
 • Tariful pentru serviciul de inchirieri masini este si el cat se poate de important, trebuie sa va asigurati ca aveti posibilitatea sa platiti aceasta suma de bani, de cele mai multe ori daca veti inchiria o masina pentru o perioada mai lunga de timp pretul va fi unul mult mai avantajs in comparatie cu inchirierea unei masini pentru o perioada de numai cateva zile, de asemenea si clasa auto pentru care optati este cat se poate de importanta, cu cat masina face parte dintr-o gama superioara cu atat tariful pe care va trebuii sa il platiti va fi unul ceva mai mare.

Plata in avans

Noi va recomandam sa alegeti o companie care va ofera posibilitatea sa achitati in avans serviciile de rent a car, in felul acesta veti avea garantia ca o sa gasiti masina de care aveti nevoie atunci cand ajungeti in tara si nu un model din gama similara. Exista firme care accepta doar plata cu un card de credit, in schimb daca alegeti rent a car Bucuresti de la Rent-a-car-otopeni.ro veti avea si posibilitatea sa achitati in numerar contravaloarea serviciilor. De asemenea tot ei sunt o companie care nu percepe garantie pentru inchirierea unei masini, veti avea posibilitatea sa incheiati o polita de asigurare full care va scuteste de orice raspundere atunci cand aveti probleme cu masina pe care o veti inchiria, serviciile lor se adreseaza atat companiilor care au nevoie de masini cat si turistilor si persoanelor fizice care locuiesc in capitala. In schimb daca veti alege o companie de inchirieri auto care va percepe garantie, trebuie sa stiti ca valoarea acesteia este de la 100 de euro pana la o mie de euro, suma care de cele mai multe ori vi se va bloca pe cardul dumneavoastra de credit, in schimb daca veti aduce masina cu avarii, acesti bani vi se pot retine in totalitate de cei de la compania de inchirieri, de aceea o asigurare full este o alegere foarte avantajoasa.

Contractul de inchirieri auto

Ca in cazul oricarui serviciu si inchirierile auto se desfasoara pe baza unui contract incheiat intre client si compania care pune la dispozitie aceste servicii, este cat se poate de important sa stii ca in termen de 14 zile de la semnarea acestuia nu vei putea sa te razgandesti, in schimb daca vei face asta nu vei mai primii inapoi suma de bani pe care ai achitat-o pentru zilele de inchiriere ale masinii.

In cadrul contractului pe care trebuie sa il semnezi cu cei de la companie sunt trecute obligatiile pe care le ai in momentul cat vei avea la tine masina, trebuie sa le respecti, de asemenea este important sa stii si faptul ca masina trebuie sa se intoarca la companie in aceeasi stare in care ti-a fost predata, in caz contrar vei suporta consecintele si penalitatile.

In momentul in care te vei intalnii cu reprezentantul agentiei de rent a car, trebuie sa te asiguri ca ai verificat cat se poate de bine starea tehnica si estetica a masinii, in cazul in care vei constata ca aceasta are eventuale zgarieturi sau daune, cere-i reprezentantului sa le bifeze in contract, eventual poti sa faci si cateva poza la partea exterioara dar si la cea interioara a masinii ca sa ai dovezi in momentul in care o vei returna companiei daca apar eventuale discutii.

De asemenea masinile din cadrul ofertelor de inchirieri auto ale companiilor vin in momentul livrarii cu rezervorul plin de carburant, trebuie sa stii ca si la restituire acestea trebuie sa fie la fel. Nu trebuie sa semnezi sub nici o forma contractul de inchirieri auto bucuresti daca nu esti sigur ca l-ai citit si ca l-ai inteles cu mare atentie, doar dupa ce te vei asigura ca este inteles de tine in totalitate. Nu uita ca dupa ce ai citit contractul un exemplar sa fie la tine si un altul la compania de inchirieri pe care ai ales-o ca partener de calatorie, cea mai mica avaruie, chiar si o zgarietura minora trebuie bifata in contract.

Obligatiile clientului

Chiar daca clientul are foarte multe drepturi atunci cand alege sa inchirieze o masina, acesta trebuie sa mai indeplineasca si cateva obligatii care survin din contract. Masinile companiilor sunt asigurate atat rca cat si casco, insa trebuie sa stii ca daca vei avaria masina vei raspunde patrimonial, o sa trebuiasca sa achiti garantia in totalitate sau o franciza casco in functie de polita si de valoarea acesteia.

Ca sa fi sigur ca vei avea acoperire in totalitate trebuie sa soliciti companiei sa iti ofere informatiile suplimentare legate de tipul de asigurare cu care masina iti este inchiriata, de asemenea trebuie sa afli daca aceasta are sau nu rovigneta valabila in momentul in care o vei inchiria.

Asigurarile full casco iti garanteaza ca vei avea raspundere zero insa mare atentie, trebuie sa stii ca daca ai provocat intentionat pagubele vei raspunde patrimonial, asigurarea full acopera doar pagubele naturale provocate, sau pagube ale masinii lasata in parcare, daca insa paguba este intentionata va trebuii sa platesti pentru asta.

Documente necesare

Atunci cand te prezinti la sediul companiei de inchirieri auto sa ridici masina, trebuie sa ai la tine documentele si anume permisul de conducere si buletinul, acestea trebuie sa fie prezentate in original la semnarea contractului.

Ai, de asemenea, doua posbilitati de a rezerva o masina, poti sa intri online prin intermediul aplicatiei mobile pe care companiile din acest domeniu o ofera clientilor cat si posibilitatea sa te prezinti direct la biroul de inchiriere al companiei si de acolo sa pleci cu masina in calatorie.

Trebuie de asemenea sa stii ca este necesar sa semnezi si un acord de prelucrare a datelor cu caracter personal in momentul in care te vei prezenta la compania de rent a car. De asemenea, daca mai ai un conducator auto care va mai merge cu masina este cat se poate de important ca acesta sa fie anuntat si trecut de catre companie in contract, la rent-a-car-otopeni.ro daca le vei alege serviciile vei avea parte de km nelimitati, indiferent daca vei alege o masina din gama celor de lux sau un model compact. Daca inchiriezi masina pe o perioada mai lunga de timp vei avea la dispozitie posibilitatea de a negocia tariful, asta este valabil si pentru persoanele juridice care au nevoie de flote pentru angajati.

La predarea masinii va trebui sa te prezinti cu aceasta la sediul companiei, sau daca ai ales o societate din aeroport te vei prezenta acolo, este bine sa te asiguri ca masina va fi in aceiasi stare ca la predare, sa fi sigur ca ai indeplinit conditiile si nivelul de carburant cu care aceasta iti este livrata si nu in ultimul rand documentele masinii care trebuie sa se afle in aceasta, daca ti-au fost predate in original.

Daca ai nevoie de o masina in perioada urmatoare si de cele mai avantajoase servicii de inchirieri auto Bucuresti de pe piata, cei de la Rent-a-car-otopeni.ro pot fi cea mai sigura si mai avantajoasa solutie.

Programul de lucru este non stop in capitala, dar si pentru clientii care au nevoie de masina in aeroport.

articolul original.

În anii ’50 comuniștii se lăudau cu motocicletele fabricate la Câmpulung Muscel

7 November 2022 at 19:07
image

Înainte să treacă definitiv la producția autoturismelor de teren în anul 1957, IMS Câmpulung Muscel, viitoarea ARO, a produs și lucruri de o factură neașteptată pentru cei care cunosc doar istoria auto a uzinei. Astfel, în 1944 se produceau pale de elice pentru avioane pentru ca, ulterior, să se fabrice lacăte, vermorele și pompe de stropit pentru agricultură și viticultură.

În anul 1953 s-a trecut chiar la producerea de motociclete, singurul model fabricat, IMS 53, numărând doar … 12 de exemplare. Chiar și așa, comuniștii nu au ezitat să se laude în presa de partid a vremii cu motocicletele fabricate la IMS Câmpulung Muscel. Astfel, în Scânteia din 30 aprilie 1953, materialul central de pe prima pagină avea titlul „Primele motociclete românești”. Tot pe prima pagină, sub fotografia „liniei de montaj” a motocicletelor, era tipărit următorul text: „Industria patriei noastre a realizat zilele acestea o nouă victorie. Colectivul de muncitori, tehnicieni și ingineri de la uzinele IMS Câmpulung, regiunea Pitești, în întrecerea socialistă în cinstea zilei de 1 Mai a dat primul lot de motociclete fabricate în RPR. La conceperea și proectarea motocicletelor românești a fost folosită documentația tipurilor de motociclete sovietice și cehoslovace.”

Ce au uitat să spună comuniștii de la Scânteia a fost aceea că primul lot de motociclete fabricate la IMS a fost și ultimul.

articolul original.

Ce instrumente sunt folosite pentru Internet marketing în 2022?

3 November 2022 at 10:33
image

Instrumentul de bază pentru promovarea aproape oricărei afaceri este Internetul. Pentru a spune utilizatorilor despre compania ta și pentru a atrage cumpărători, există multe instrumente diferite. Sarcina unui marketer este să știe care dintre instrumente este potrivit pentru compania sa și să le poată utiliza în mod competent.

Să vorbim despre fiecare separat.

Crearea site-ului

„Fundația” pe care se construiește tot marketingul online este cel mai adesea un site web. La el sunt trimiși vizitatori, atrași de alte tipuri de publicitate. Unele tipuri de afaceri se descurcă cu o pagină pe o rețea socială, dar totuși, site-ul este mai convenabil și oferă mai multe oportunități atât pentru analiză, cât și pentru ce funcții pot fi instalate pe el.

…sau pagina de destinație

Pe lângă site-ul „obișnuit” cu un magazin online și un număr mare de pagini, există si o versiune mai ușoară: o pagină de destinație. Aceasta este de obicei una (sau mai multe) pagini cu informații comprimate. Paginile de destinație sunt adesea create pentru vânzarea unui tip de produs sau chiar a unui articol. În comparație cu un site web, o pagină de destinație este mai ieftină, mai rapidă și mai ușor de creat.

SEO

Presupune optimizarea site-ului – astfel încât să apară mai sus în motorul de căutare decât site-urile concurenților. Constă dintr-un număr mare de sarcini care trebuie îndeplinite in ansamblu :

 • publicarea de texte;
 • legături interne;
 • construirea unei structuri de conținut logică și ușor de înțeles pe site;
 • aspect curat, fără erori și cod suplimentar;
 • încărcare rapidă a paginilor;
 • prezența unei valori suplimentare (de exemplu: într-un magazin online de materiale de construcții, poate fi util un calculator care va număra numărul de saci de tencuială pe cameră din zona necesară);
 • link-uri externe către site

Analiza online

Este greșit să judecăm eficiența marketingului numai după creșterea profitului. Pentru a cheltui bani din punct de vedere economic pentru promovare și pentru a configura mai corect publicitatea, trebuie să înțelegi mai bine care dintre instrumente funcționează. Pentru aceasta exista:

 • Google Analytics — vă permite analiza a tot ce are legătură cu site-ul (de la comanda plasată până la ce a privit vizitatorul și pe ce pagină s-a reținut vizitatorul);
 • analizor de audiență – ajută la crearea unui portret mai precis al publicului;
 • Call tracking – arată unde (din ce reclamă) a fost primit apelul și, de asemenea, permite înregistrarea conversațiilor cu clientul pentru analiză;
 • CRM – este un „dulap de fișiere” al clienților, în care sunt stocate toate informațiile despre aceștia.

Email-marketing

Un instrument învechit din punct de vedere moral, dar încă folosit este un e-mail obișnuit. Funcționează cel mai bine cu o bază „caldă” – clienții existenți sau cei care s-au înscris ei înșiși la newsletter, lăsând e-mailul lor. Este mai probabil ca astfel de utilizatori să plaseze o comandă.

Plasarea de reclame

Reclamele obișnuite sunt încă relevante. Acestea pot fi plasate:

 • în aplicații mobile;
 • în emiterea de motoare de căutare;
 • în rețelele sociale;
 • pe resurse tematice (de exemplu, promovarea unui serviciu auto va fi deosebit de eficientă pe un site dedicat recenziilor auto);
 • la bloggeri.

Agregatori și marketplace

Acestea sunt site-uri care colectează oferte de la diferite companii într-un singur loc. De exemplu – Amazon: nu își vinde doar produsele, dar permite și postara produselor de către alți furnizori. Din prima zi de lucru, vânzătorul are acces la o audiență uriașă, iar pentru aceasta plătește un comision .

Crearea de conținut non-publicitar

Pentru a forma o opinie pozitivă despre brand și a atrage clienți nu prin publicitate directă, ci mai atent, poți crea conținut util pe care îl vor căuta și urmări cu interes. El poate fi:

 • Distractiv și amuzant. Un tip de conținut specific și greu de produs, care nu este potrivit pentru toată lumea. De exemplu, reclame și postări pe rețelele sociale de către mărcile Burger King sau Durex.
 • Educational. Un instrument foarte util: pentru a filma videoclipuri cu instrucțiuni sau pentru a scrie instrucțiuni pentru produsul pe care îl vinzi. Un exemplu bun: compania Knauf, care produce materiale de construcție și amestecuri, are mai multe canale YouTube în diferite limbi despre cum să-și aplice corect produsele – lipici plăci, tencuială, instalați gips-carton.
 • Film documentar. Acest tip de conținut este util în special pentru reținerea clienților existenți și construirea unei imagini pozitive. Pot fi filme întregi despre istoria companiei, interviuri cu angajații, descrieri ale tehnologiilor de producție.
 • Viral. Acestea nu sunt neapărat meme amuzante – acesta este tot ceea ce este interesant pentru o gamă largă de public. De exemplu, pe YouTube, milioane de vizualizări colectează videoclipuri despre cum o presă hidraulică zdrobește diferite lucruri sau cum lucrează o echipă de brutari într-o brutărie. Filmarea unui astfel de conținut este relativ ușoară, principalul lucru este să identifici ideea potrivită.

Mesageri

A scrie email este o modalitate de comunicare depășită, a veni personal la birou/magazin este incomod, nu tuturor le place să facă apeluri telefonice, plus că numărul poate fi ocupat, sau clientul poate suna după orele de program. Prin urmare, este imperativ ca afacerile să ofere comunicare prin mesagerie instant, care sunt principalele din țara dumneavoastră.

Chatbots

Un chatbot poate fi conectat la un messenger sau „încorporat” într-un site web. Poate răspunde automat la întrebările frecvente ale utilizatorilor. De exemplu: lista curentă de prețuri, sau date libere pentru rezervarea unui masaj, sau o reamintire a orei și a locului, sau instrucțiuni despre cum să te pregătești pentru un fel de procedură medicală.

Utilizarea chatbot-urilor este utilă deoarece:

 • ei răspund oricând: chiar și în weekend, chiar și după ore;
 • managerul poate fi ocupat cu un alt client sau pur și simplu să nu vadă mesajul, iar utilizatorul poate să nu aștepte și să plece, în timp ce chatbot-ul răspunde instantaneu;
 • managerul economisește timp și poate îndeplini alte sarcini.

Utilizarea chatbot-urilor este utilă în special pentru acele zone în care există un flux dens de clienți care au aceleași întrebări. De exemplu – saloane de înfrumusețare, cabinete medicale, servicii auto.

SMM

Mulți utilizatori încep să caute imediat informații despre bunuri sau servicii pe rețelele sociale. Prin urmare, afacerile trebuie să fie prezente acolo. Pe lângă găsirea unei companii, poți stabili și contactul cu publicul de acolo: colectarea feedback-ului, răspunsuri la întrebări, transmiterea rapidă a informațiilor despre produse/servicii noi, promoții, modificări ale orelor de funcționare. De asemenea, trebuie să ai un cont pe o rețea socială pentru a direcționa utilizatorii către aceasta, care vor vedea reclame direcționate.

Marketing de gherilă

Aceasta este o tactică hibridă construită în primul rând pe creativitate: mențiuni naturale (sau presupus naturale, dar în așa fel încât să nu se distingă) ale mărcii sau ale produselor sale. Cel mai frapant exemplu este utilizarea produselor în conținutul de divertisment (sau plasarea de produse). De exemplu, în filmul 007: Skyfall, brandul Heineken a fost menționat de mai multe ori, în Avengers: Age of Ultron, o motocicletă electrică Harley-Davidson etalată în cadru, iar în The Big Bang Theory într-unul dintre episoade a existat un cadru în care cele patru personaje principale stăteau cu laptopurile Dell.

Bineînțeles, exemplele enumerate mai sus îi costă pentru reclame milioane de dolari. Dar există și alte metode de marketing de gherilă. Poți menționa brandul în comentariile de pe rețeaua de socializare, sau în discuția de pe forum. Sau organiza o degustare de chipsuri gratuite lângă un loc în care adolescenții se adună de obicei seara. Sau afla pe ce stradă intenționează să filmeze o știre sau un alt blog al unui blogger celebru și să conduci o mașină de marcă în cadru.

Unde poți urma cursuri de marketing?

După cum poți observa, marketingul este o industrie interesantă și cu mai multe fațete. Și, de asemenea, – promițătoare (deoarece fiecare brand trebuie să-și promoveze produsele, ceea ce înseamnă că este întotdeauna nevoie de specialiști) și foarte bine plătit.

Poți găsi marketing curs pe site-ul Skillab România. Această platformă caută diferite materiale educaționale, alege-le pe cele mai bune dintr-un număr mare. Așa îți vei economisi timp pentru comparații și nu vei face o greșeală înscriindu-te la un curs care nu ți se potrivește.

articolul original.

Top 4 momente in care poti avea nevoie de un credit nebancar rapid

3 November 2022 at 07:08

Exista unele momente in care poti avea nevoie urgent de bani, pentru a putea rezolva anumite situatii. In cazuri de acest fel nu trebuie sa te panichezi, ci sa incerci sa gasesti cele mai bune solutii. De exemplu, poti apela la ajutorul unui credit rapid, astfel incat sa beneficiezi de sumele necesare intr-un timp scurt si optim. 

Citeste in continuare articolul si afla de aici care ar putea fi clipele in care poti avea nevoie de un astfel de imprumut. 

Iata cand poti lua un credit rapid:

Daca mergi la medic si ti se spune ca trebuie sa te operezi imediat, insa nu dispui de suma necesare interventiei, pastreaza-ti calmul si ia un credit urgent azi prin Creditfix – in felul acesta, iti poti mentine sanatatea, nu ai parte de griji si stres din cauza banilor si rezolvi problema intr-un mod eficient. 

Creditfix este alaturi de tine, indiferent de problema de sanatate pe care o ai, si nu numai. Altfel spus, este un prieten de nadejde la nevoie, asa ca apeleaza cu incredere la ajutorul sau!

 • Oferta de vacanta

Daca ai gasit un last-minute de vacanta, in care iti doresti nespus de mult sa mergi, insa nu ai banii necesari, nu te ingrijora, fiindca Creditfix iti ofera suma rapid suma de care ai nevoie. Pleaca in calatorie fara griji, oricand simti nevoia si intotdeauna cand gasesti oferte de neratat!

Exista unele sezoane in an cand vacantele pot fi facute la sume infime, asa ca merita sa te relaxezi si destresezi in astfel de perioade.

 • Petrecere de zi de nastere

Este frustrant sa se apropie ziua ta de nastere si sa nu ai bani sa organizezi o petrecere, in care sa te distrezi si bucuri alaturi de toti prietenii. Insa, vestea buna este ca exista o solutie in acest sens. Ia in vedere un imprumut de la o institutie financiar nebancara, pe care sa-l poti restitui rapid, dar care sa te ajute sa simti din plin acest eveniment placut din an. 

Imprumuta suma de care consideri ca ai nevoie, pentru a organiza o petrecere de pomina! Nu te zgarci in privinta mancarii si a bauturii, pentru a avea o noapte magica, memorabila! De asemenea, pune mare pret si pe muzica, fiindca aceasta trebuie sa fie pe placul tuturor, astfel incat atmosfera sa fie una extraordinara!

articolul original.

Cutremur de 5,5 grade cu epicentrul în Vrancea, resimțit și în Argeș!

3 November 2022 at 05:12
image

În această dimineață, la ora 6,50, în România s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara  Richter.

Epicentrul seismului a fost în zona seismică Vrancea-Buzău, la adâncimea de 168,9 km, dar a fost resimțit și în București, Constanța și în Argeș.

Seismul a fost confirmat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică a Pământului, care ulterior a revizuit amplitudinea la 5,2.

În Argeș a fost o singură trepidație verticală, care s-a simțit destul de tare.

articolul original.

Cum te ajută un credit nebancar în prima ta afacere?

1 November 2022 at 05:45
image

Dezvoltarea unei firme începe cu pași mici, iar cei care au deja o afacere știu că cel mai greu este să obții o finanțare rapid și eficient, chiar din primele zile din momentul înregistrării companiei la Registrul Comerțului.

Mulți tineri întreprinzători știu că un credit firmă pentru primul business este foarte greu de accesat mai cu seamă atunci când doar ce ți-ai înființat o societate comercială și faci primele investiții.

Din nefericire, o firmă nouă nu are acces direct la linii de credit și finanțări bancare sofisticate, pentru că de regulă nu poate oferi garanții și este condiționată de diferite restricții, pentru a accesa un credit.

Fără resursele financiare necesare la debutul unei afaceri, visul tău riscă să nu se poată transforma în realitate.

În vremurile dificile ale crizei economice deschiderea unei afaceri este fără îndoială un demers curajos.

O afacere profitabilă are nevoie în primul rând de bani și investiții pentru sediu, stoc de marfă, utilaje, etc.

Atunci când nu ai banii necesari, probabil vei amâna inițierea unei afaceri noi sau vei rata o anumită oportunitate.

Finanțarea unei afaceri duce cu gândul înainte de orice către un credit bancar, dar de cele mai multe ori un astfel de credit nu este o alegere practică pentru o afacere nouă.

Un credit rapid sau un imprumut de nevoi personale se poate dovedi o soluție mult mai fiabilă în cazul în care ai nevoie de o anumită sumă de bani pentru a-ți lansa o afacere.

Există posibilitatea de a accesa un credit  IFN persoane juridice, în condiții excelente, special gândite pentru cei care își deschid o primă afacere.

Dacă încă nu știi cum te poate ajuta o instituție financiară nebancară este momentul să afli mai multe despre această soluție interesantă.

Ce este o instituție financiară nebancară ?

IFN este prescurtarea expresiei instituție financiară nebancară, care definește entitățile reglementate de banca națională care pot desfășura activități de creditare în condițiile legii. Aceste instituții nebancare sunt reglementate în țara noastră și oferă și instrumente de finanțare și creditare fiabile și rapide.

Simplu Credit este o astfel de instituție financiară nebancară care îți poate oferi un credit pentru prima ta afacere.

Principalele caracteristici ale unui împrumut IFN sunt legate de viteza cu care este aprobat împrumutul, numărul de documente puține solicitat de la aplicant, ușurința cu care este acordat acest credit 24/7.

Multe IFN-uri oferă credit online aprobat în mai puțin de 24 de ore și care poate fi solicitat în orice zi a săptămânii, chiar și în zilele nelucrătoare sau noaptea.

Simplu Credit –  un împrumut fiabil pentru prima ta afacere:

Atunci când pui bazele unui business, indiferent de ideea de afacere excelentă pe care o ai, resursele financiare sunt indispensabile.

Orice oportunitate de afaceri dacă nu este finanțată corespunzător riscă să ajungă un eșec. Lipsa banilor suficienți pentru demararea unei afaceri poate fi o piedică pentru mulți doritori de a-și deschide propria firmă.

Orice afacere care debutează are nevoie de lichidități pentru a plăti furnizorii, stocurile de marfă, salariile personalului angajat, taxe și impozite datorate bugetului de stat.

Simplu Credit îți dă posibilitatea să accesezi un credit IFN pentru persoane juridice, în perioadele în care ai nevoie de lichidități pentru capitalul de lucru.

Sumele finanțate de un credit factoring pot varia de la 30.000 RON până la 1.000.000 RON. Perioada de creditare este de minim un an și maxim 36 de luni.

În acest mod vei putea traversa cu succes perioadele dificile și vei putea achita ratele în ritmul tău fără să-ți afectezi lichiditățile din companie.

De asemenea, pentru întreprinzători, există și varianta unui credit rapid, oferit pentru efectuarea de investiții în echipamente utilaje linii de producție sau pentru modernizarea sau înlocuirea unor bunuri ale firmei.

Un credit de nevoi personale accesat de un antreprenor poate reprezenta o soluție perfectă pentru a avea fondurile necesare unei afaceri nou înființate.

Simplu Credit îți stă la dispoziție cu informații legate de aceste credite IMM, pentru că tu să alegi varianta potrivită afacerii tale.

Atunci când primești banii necesari exact în momentul în care ai nevoie de ei, vei putea derula cu mai multă siguranță un business nou, care necesită numeroase investiții.

Nu vei mai rata oportunități de achiziție atunci când ai la îndemână un credit rapid, pe care îl primești în scurt timp de la aprobare.

Contractele de creditare pentru întreprinderi mici și mijlocii sunt special gândite pentru a ajuta afacerile nou înființate să-și finanțeze în mod rapid și eficient diferite cheltuieli.

Sprijinul acordat de către SimpluCredit.ro celor care debutează în afaceri se reflectă în consilierea profesionistă oferit acestora.

Toate întrebările legate de contract și modul de rambursare, rate lunare, plăți și condiții de obținere a creditului, își găsesc răspunsul dacă contactezi echipa Simplu Credit.

Poți discuta telefonic sau te poți deplasa la sediile Simplu Credit, iar echipa de consilieri îți vine în ajutor oferindu-ți cea mai bună soluție pentru afacerea ta.

articolul original.

NEOGLASS – Sticlă securizată pentru proiecte speciale de amenajări interioare și exterioare

30 October 2022 at 19:26

Dacă îți dorești să pui în practică un proiect de amenajare interioară sau exterioară cu design unic, pentru care materialele standard nu oferă soluțiile dorite, aplicațiile cu sticlă securizată pot fi alternativa care oferă un grad mare de personalizare, aducând în mod garantat un plus de eleganță spațiilor în care sunt montate.

Neoglass Brașov produce sticlă securizată de înaltă calitate pentru aplicații casnice sau comerciale, dar și pentru utilizări speciale legate de rezistență, durabilitate, culoare, formă (plană sau curbată).

Sticlă securizată

Sticlă securizată Neoglass

Sticlă securizată: ultraclară, satinată, colorată

Sticla securizată este procesată termic pentru durabilitate mecanică și termică crescută. Rezistența mecanică la îndoire a sticlei securizate este de 4-5 ori mai mare decât cea a unei sticle normale, având și o excepțională rezistență la șocuri.

Uși din sticlă

Uși securizate Neoglass

Uși securizate Neoglass

Uși batante sau culisante pentru interior, pe dimensiuni standard sau personalizate, pentru amenajări interioare casnice, spații de birouri sau alte proiecte speciale.

Placări interioare cu sticlă

Placare interioară cu sticlă securizată

Placare interioară cu sticlă securizată

Placări din sticlă pentru suprablatul din bucătărie, fețele pieselor de mobilier, polițe pentru mese sau blat în culori speciale pentru un plus de eleganță.

Oglinzi

Oglindă forme speciale - Neoglass

Oglindă forme speciale – Neoglass

Oglinzi fabricate din sticlă float, tratate special pentru a reflecta în proporție de 100% lumina și realitatea din jur. Potrivite pentru proiecte ce necesită dimensiuni și forme speciale.

Trepte din sticlă

Trepte sticlă securizată și laminată

Trepte sticlă securizată și laminată

Trepte prevăzute cu strat antialunecare, fabricate din sticlă securizată, laminate în funcție de nivelul de trafic din zonele în care urmează să fie montate.

Paravane și cabine de duș

Paravane și cabine de dus anticalcar

Neglass – Paravane și cabine de dus anticalcar

Trepte prevăzute cu strat antialunecare, fabricate din sticlă securizată, laminate în funcție de nivelul de trafic din zonele în care urmează să fie montate.

Compartimentări interioare

Compartimentări interioare cu sticlă securizată Neoglass

Compartimentări interioare cu sticlă securizată Neoglass

Compartimentări la dimensiuni personalizate pentru birouri sau spații comerciale, dar și pentru interioare rezidențiale.

Piese din sticlă securizată curbată

Sticlă curbată securizată Neoglass

Sticlă curbată securizată Neoglass

Balustrade din sticlă

Neoglass - Balustradă sticlă securizată

Neoglass – Balustradă sticlă securizată

Potrivite pentru amenajări interioare sau exterioare, oferă un plus de eleganță spațiilor în care sunt montate, fără a face rabat la siguranța celor care le folosesc.

Pardoseli din sticlă

Neoglass - Pardoseli sticlă securizată

Neoglass – Pardoseli sticlă securizată

Pardoseli prevăzute cu strat antialunecare, fabricate din sticlă securizată, laminate în funcție de nivelul de trafic din zonele în care urmează să fie montate.

Neoglass Brașov oferă soluții de finisare anticalcar, laminare mată, laminare transparentă sau policromă a pieselor de sticlă.

Contact

Tel: 0791 888 802

email office@neoglass.ro, contact@neoglass.ro

articolul original.

Vrei sa-ti schimbi sistemul de incalzire? Nu uita sa folosesti tevi gofrate in locul celor clasice

27 October 2022 at 08:05
image

In contextul economic actual multe persoane se gandesc sa-si schimbe sistemul de incalzire cu produse noi, mai performante sau sa foloseasca alte resurse pentru incalzire. Scopul principal este scaderea cheltuielilor lunare pentru incalzire, dar in acelasi timp implementarea unor noi sisteme durabile pe termen lung.

Prin urmare, daca te gandesti sa iti schimbi centrala, aragazul sau sa folosesti surse alternative de incalzire pe langa gaz, cum ar fi folosirea unor panouri solare, ar fi bine sa te gandesti la folosirea unor tevi gofrate de inox. Folosirea unor astfel de tevi are mai multe avantaje si sunt potrivite sistemelor de incalzire.

De ce sa folosesti tevi gofrate pentru sistemul tau de incalzire?

Tevile gofrate din inox sunt realizate în același mod în care sunt realizate tevile metalice, dar sunt puse in aplicare masuri suplimentare pentru a le face flexibile, mai degraba decat solide. Acest fapt nu le scade din duritate si rezistenta, din contra, le ofera o rezistenta mai mare la abraziune, coroziune si inalta presiune. De aceea aceste tevi sunt folosite in mai multe industrii. 

In mod special sunt folosite pentru toate sistemele de incalzire. Factorul cheie care determina utilizarea pe scara larga a furtunurilor metalice flexibile este capacitatea lor de a rezista la căldura. Cu toate acestea, ele au, de asemenea, o buna rezistenta la presiune, rezistenta la vibratii si flexibilitate.

Printre avantajele folosirii tevilor gofrate se numara si faptul ca au o rezistenta fizica si flexibilitate ridicata. In plus, ele rezista la schimbarile de temperatura, atat la temperaturi ridicate, cat si la temperaturi scazute. 

Daca te intrebi unde poti folosi acest tip de tevi, raspunsul este oriunde. O varietate de tevi gofrate de inox de pe shop-einstal.ro se pot folosi pentru aparatele care folosesc ca sursa gazul, pentru ventiloconvectoare, boiler pentru apa rece sau calda, inclusiv pentru un sistem de incalzire pentru toata casa. In acest caz este vorba de folosirea tevilor in cazul unei centrale ca sursa de incalzire, atat pentru centrale termica, cat si pentru centralele pe lemne, inclusiv acetea sunt folosite pentru incalzirea prin pardoseala. Daca alegi o sursa de incalzire renegerabila precum panouri solare, este bine de stiut ca sistemul presupune instalarea unor tevi de inox dublu izolate flexibile.

In mod evident orice lucrare la sistemul de incalzire ar trebui sa fie facuta de un profesionist pentru siguranta ta si a familiei tale. De asemenea, un profesionist cunoaste mult mai bine cum trebuie asamblat sistemul de incalzire dorit, dar si ce materiale sa foloseasca, inclusiv ce tip de tevi flexibile. Acestea difera in functie de functionalitatea lor, pentru apa sau sursa de caldura, mai exact pentru ce tip de sursa de caldura, ele fiind confectionate specific pentru anumite utilizari. De accea ar fi indicat sa citesti informatiile furnizate de firme precum  EInstal sau sa vorbesti cu un specialist daca doresti sa achizitionezi tevi gofrate. 

Tevile gofrate din inox sunt folosite pentru utilizarea unor instalatii de incalzire, precum centrale termice, panouri solare, dar si pentru instalatii generale de apa. Datorita structurii sale flexibile si rezistente la coroziune, acestea sunt preferate pentru toate sistemele in care se doreste instalarea unori tevi intr-un timp scurt si intr-o maniera facila, dar care sa fie rezistente la vibratii, caldura si coroziune. 

Sursa foto: www.shop-einstal.ro

articolul original.

Cu ce sa-ti echipezi autoturismul pe timpul iernii?

27 October 2022 at 07:58
image

Dupa cum bine stim, iarna incepe sa-si ia rolul in serios de indata ce prima zapada apare. Conditiile meteo pot fi extrem de schimbatoare, motiv pentru care trebuie sa ne pregatim din timp pentru sezonul rece. Pentru inceput va trebui sa faci o vizita la un service pentru a te asigura ca masina este in regula.

O inspectie a bateriei, a instalatiei de climatizare si schimbarea antigelului sunt bine venite inainte ca iarna sa-si intre in drepturi. Pe langa verificarile tehnice de rigoare ale masinii, ar fi bine sa va echipati autoturismul si cu alte unelte ce va pot ajuta in situatiile neprevazute. 

Iata cum sa-ti echipezi masina pentru lunile de iarna

Anvelope corespunzatoare

Pentru o aderenta mult mai mare pe un carosabil inghetat, inlocuiti-va anvelopele actuale cu o pereche de anvelope all season sau luati-va unele specifice sezonului. Acest pas este vital in controlul masinii, oferind siguranta șoferului. Din pricina faptului ca soferii nu-si echipeaza masina cu anvelope corespunzatoare conditiilor de vreme, autoturismul derapeaza producand astfel cele mai frecvente accidente pe timpul iernii. O metoda potrivita pentru persoanele ce-si doresc sa economisească atat timp, cat si bani pot opta pentru o pereche de anvelope all season, precum cele de pe Anvelino.ro. 

Lanturi antiderapante

Lanturile antiderapante sunt destinate drumurilor inzapezite si trebuie utilizate doar daca este absolut necesar. Ar fi bine sa ai in portbagaj astfel de lanturi mai ales daca vei porni la drum lung. De asemenea, pentru ca acestea sa dea randamentul dorit ar fi ideal sa aiba o marime potrivita. Desi sunt extrem de utile pe timpul iernii, acestea nu pot fi folosite permanent, intrucat contribuie la uzarea rapida a anvelopelor. In plus, folosirea acestora pe termen lung afecteaza inclusiv jantele. Este bine de stiu insa ca in functie de tipul tractiunii veti avea nevoie de doua sau patru lanturi, intrucat acestea se monteaza exclusiv pe rotile cu tractiune.

Cabluri electrice

Din cauza temperaturilor scazute, motorul este mult mai rece, avand astfel nevoie de mult mai multa energie pentru a porni. De asemenea, bateria asigura functionarea luminilor, stergatorelor si a radioului. Asadar, pe timpul sezonul rece bateria este mult mai solicitata, crescand astfel sansele ca aceasta sa se descarce. Ca masura de precautie, in cazul in care se petrece neprevazutul, tineti in masina intotdeauna niste cabluri electrice.

Lopata pentru zapada 

Se poate intampla sa parchezi masina peste noapte intr-un loc neadapostit si sa se fi strans mult prea multa zapada pe caroseria autoturismului. In aceasta situatie, o lopata special conceputa pentru masina este salvarea ta. Cu siguranta, te poti servi de aceasta si daca vei avea nevoie sa eliberezi drumul. 

Racleta

Desi pe timpul iernii inlocuim lichidul de parbriz obisnuit cu unul special conceput sa reziste la temperaturile negative, nu strica sa avem si o racleta la indemana. Nu se stie cand ramanem fara lichid sau cand stratul de zapada este mult prea mare pentru a fi inlaturat doar cu stergatoarele.

Prin urmare, luati-va toate masurile de precautie, astfel incat sa nu fiti luati prin surprindere de situatiile neprevazute. 

Sursa foto – unsplash.com

articolul original.
❌