ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Chin și jale în meciul dintre FC Brașov și CSM Slatina. Daniel Oprescu: ”Ne mulțumește și rezultatul de egalitate, avem, așa, o circumstanță”

2 October 2022 at 13:16

FC Brașov și CSM Slatina au terminat la egalitate meciul lor direct din acest sezon regular de Liga 2, scor 0-0 pe stadionul Tineretului, după o evoluție modestă per total, dar cu oltenii ratând două ocazii uriașe în partea secundă.

FC Brașov și CSM Slatina au avut o prestație de ”județ”

Prima repriză a fost de neprivit, cu un joc de ”județ” prestat de jucătorii ambelor echipe.

Deși Dan Alexa a făcut cinci schimbări în primul 11 față de meciul din Cupa României (pierdut la loviturile de departajare cu FC Hermannstadt), FC Brașov n-a fost in stare sa producă nimic, iar Slatina lui Daniel Oprescu, cu doar o rezervă în lot din echipa trimisă în jocul din Cupă la Ocna Mureș, a stat ”la cutie” și nu a riscat nimic.

Surprinzător, cei doi antrenori nu au făcut nicio schimbare la pauză. Ulterior, Alexa și-a pierdut răbdarea cu Mbombo și l-a trimis pe teren pe Angelov (54), dar oltenii au fost mai periculoși în două rânduri, prin Luis Nițu și Leață!

Exasperat de jocul prost, Alexa a epuizat schimbările în minutul 65, atunci când a operat patru schimbări în același timp! După câteva minute a răspuns și antrenorul Slatinei cu trei schimbări.

Până la final nu s-a jucat nimic, iar centralul Sergiu Anton a pus capăt chinului.

Dan Oprescu, mulțumit cu punctul de la Brașov

Antrenorul Slatinei s-a arătat mulțumit cu punctul obținut la Brașov și a sintetizat plastic rezultatul: ”Când nu reușești să câștigi, important este să nu pierzi!”

”Un meci slab între două echipe care s-au blocat una pe cealaltă. Ne mulțumește și rezultatul de egalitate, avem, așa, o circumstanță. Am avut cea mai mare ocazie, dar, totuși, în mod normal trebuie să avem mai multe ocazii, pentru că trebuia să speculăm faptul că ei erau în spatele nostru în clasament și nu trebuia să ne mulțumim că un rezultate de egalitate ne menținea la aceeași distanță de puncte în continuare. Nu am reușit să facem lucrul ăsta și, până la urmă, știți cum e, când nu reușești să câștigi, important este să nu pierzi!”, a spus Oprescu la finalul partidei.

Brașovul, pe locul 14, Slatina e pe poziția a 9-a

Cu două meciuri rămase de disputat în etapa a 8-a a Ligii 2, FC Brașov ocupă locul 14, cu 9 puncte, iar CSM Slatina se află pe poziția a 9-a, cu 12 puncte.

În runda a 9-a, FC Brașov joacă în deplasare la Viitorul Pandurii Târgu Jiu (locul 10, 12 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00, iar CSM Slatina a fost programată să evolueze duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu cu FK Miercurea Ciuc (locul 3, 16 puncte).

FC BRAŞOV – CSM SLATINA 0-0

FC Brașov: Micu – Marc, Fustar (cpt.), Tud. Oltean – Izata – Lascu (Jovanovic 65′), Spătaru (Lambrinoc 65′), Negrean (Vas. Constantin 65′), Dumbravă (Kirilenko 65′) – Chică-Roșă, Mbombo (Angelov 54′)
Rezerve neutilizate: Mikulic – T. Cociș, Mitrov, Joao Amorim
Antrenor: Dan Alexa

CSM Slatina: I. Pop – Mitran (C-tin. Radu 34′), Gherghe, Sălcianu, Pisăru – Dav. Oprescu (Trancă 71′), Trașcu (Al. Popovici 71′), D. Toma, Leață (Cr. Dinu 71′) – Doman (cpt.)(M. Șerban 90+3′), L. Nițu
Rezerve neutilizate: Preduț – Palade, Alexandre Oliveira, M. Manea
Antrenor: Daniel Oprescu

Stadion: Tineretului (Braşov). Arbitru central: Sergiu Anton (Bucureşti). Arbitri asistenți: Doru Nicolae Petre (Bucov – Prahova) și Marius Bălan (Cluj-Napoca). Arbitru de rezervă: Mădălin Dicu (Bucov – Prahova). Observator arbitri: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca). Delegat joc: Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

articolul original.

Liga 2, etapa 8 | FC Brașov – CSM Slatina 0-0 Chin și jale

2 October 2022 at 09:59
By: M.Ex.

FC Brașov si CSM Slatina au terminat la egalitate, scor 0-0, după un meci modest, în care oaspeții au ratat două ocazii uriașe în partea secundă. Prima repriză a fost de neprivit, cu un joc de județ prestat de jucătorii ambelor echipe. Deși Dan Alexa a făcut cinci schimbări în primul 11 față de meciul din Cupă, trupa lui Dan Alexa n-a fost in stare sa producă nimic, iar Slatina lui Oprescu a stat la cutie și nu a riscat nimic. Surprinzător, cei doi antrenori nu au făcut nicio schimbare la pauză. Alexa si-a pierdut răbdarea cu Mbombo și l-a trimis în teren pe Angelov (54), dar oltenii au fost mai periculoși în două rânduri prin Luis Nițu și Leată! Exasperat de jocul prost, Alexa a epuizat schimbările în minutul 65, atunci când a operat patru schimbări! După câteva minute a răspuns si antrenorul Slatinei cu trei schimbări. Până la final nu s-a jucat nimic, iar centralul Sergiu Anton a pus capăt chinului.

FC Brașov – CSM Slatina 0-0

FC Brașov : Micu – Marc, Fustar, Oltean – Izata – Lascu (65 Jovanovic) , Dan Spătaru (65 Lambrinoc) , Negrean (65 V. Constantin), Dumbravă (65 Kirilenko) – Chică-Roșă, Mbombo (54 Angelov)
Antrenor : Dan Alexa
CSM Slatina : I. Pop – Mitran (34 Constantin Radu), R. Gherghe, Sălcianu, Pisăru -Dav. Oprescu (71 Trancă), Trașcu (71 Alexandru Popovici) , D. Toma, Leață (71 Cr. Dinu)– Doman (90+3 M. Șerban), L. Nițu
Antrenor: Daniel Oprescu
Arbitru central: Sergiu Anton (Bucureşti). Arbitri asistenți: Doru Nicolae Petre (Bucov – Prahova) și Marius Bălan (Cluj-Napoca). Arbitru de rezervă: Mădălin Dicu (Bucov – Prahova). Observator arbitri: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca). Delegat joc: Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

articolul original.

Mugurel Buga, front comun cu Dan Alexa pe tema arbitrajelor de care a avut parte FC Brașov: ”E prea mult, s-a ajuns prea departe.” Cum arată tăietura de pe fața lui Marc

1 October 2022 at 11:30

FC Brașov a ratat primul obiectiv al sezonului, calificarea în grupele Cupei României. Eliminarea din competiția KO a produs o mare dezamăgire în tabăra brașoveană.

Dacă Dan Alexa a fost extrem de vocal în startul sezonului și a tras mai multe semnale pe tema arbitrajelor, pentru prima oară pe această temă a ieșit acum să vorbească și managerul sportiv Mugurel Buga.

Mugurel Buga contestă și el arbitrajele de care a avut parte FC Brașov în acest sezon. ”E prea mult, mă pune pe gânduri”

Un tip extrem de calm si ponderat în declarații, Buga a ieșit la rampă cu o serie de declarații acide pe tema arbitrajelor de care a avut parte FC Brașov.

”Suntem cea mai dezavantajată echipă din Liga 2 la nivel de arbitraje. Niciodată nu am vorbit de arbitraje când eram fotbalist, dar acum e prea mult. Înțeleg o greșeală, două, trei, dar s-a ajuns prea departe și acest lucru mă pune pe gânduri. Chiar nu se mai poate continua așa, e strigător la cer. Meciul cu Hermannstadt a pus capac. Fără doar și poate, eliminarea lui Saim e corectă, dar penalty-ul acordat sibienilor e de toată jena. Apoi faultul asupra lui Marc, e clar că trebuia roșu! Acum urmează meciul cu Slatina și chiar te aștepți la orice!”, este discursul virulent al lui Mugurel Buga, care a precizat că arbitrii ajung foarte ușor să arbitreze în Liga 2. ”Nu cred că e rea intenție, mai degrabă e vorba de lipsă de valoare”, a mai spus Buga.

Sfaturi pentru Angelov și Chică-Roșă

Fost mare atacant, Buga este nemulțumit de randamentul atacanților din lotul Brașovului.

”Un atacant are nevoie de goluri. Chiar am vorbit cu Angelov și Chică-Roșă și le-am spus că au valoare, dar ei trebuie să joace simplu, să joace pentru echipă, pentru că atunci când ești disperat să dai gol, nu reușeștii”, a spus Buga.

Andrei Marc, ”șifonat” serios de Bobic

Fundașul central Andrei Marc a ieșit sifonat serios după lovitura încasată de la Bobic, o talpă pusă direct pe față, sancționată de arbitrul Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov) doar cu cartonaș galben, deși jucătorul sângera.

Marc a avut nevoie de îngrijiri medicale minute bune pe marginea terenului și a revenit pe teren după ce a schimbat tricoul pătat de sânge. Cum brașovenii nu au două seturi de tricouri identice, Marc, care a început meciul cu numărul 3, a revenit pe teren cu tricoul cu numărul 70, care îi aparținea lui Tudor Cociș, însă acesta din urmă nu a prins lotul pentru meciul cu FC Hermanstadt.

Dan Alexa schimbă sistemul la meciul cu CSM Slatina

Echipa lui Dan Alexa, aflată pe locul 13 în Liga 2, cu 8 puncte acumulate în 7 meciuri, joacă în etapa a 8-a duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu cu CSM Slatina (locul 10, 11 puncte). Etapa a început de sâmbătă și s-au disputat deja primele patru meciuri.

”Întâlnim Slatina, o echipă care stă bine din punct de vedere fizic, mai ales ca și-au menajat toți jucătorii de bază în meciul din Cupă (n.r. – Slatina s-a prezentat la meciul cu CS Ocna Mureș aproape numai cu juniori, batjocorind Cupa româniei). Noi venim după 120 de minute, un meci în care am jucat mult timp în inferioritate numerică. O să încerc să bag jucători care au jucat mai puțin pentru a avea prospețime și mă gândesc chiar să schimb și sistemul de joc. Slatina este o echipă incomodă, cu un jucător special pe care l-am avut și elev, Doman. Vreau ca jucătorii mei să joace cu determinare si dorință”, a spus Alexa.

”Chirurgul” continuă să acuze arbitrajele din startul acestui sezon. ”Din opt meciuri, în cinci s-a greșit flagrant împotriva noastră. E prea mult într-un interval atât de scurt”, a spus Alexa.

articolul original.

Cum să-ți bați joc de Cupa României: modelul CSM Slatina!

29 September 2022 at 20:32

Poli Iași a desconsiderat Cupa României, mai mult prin decizia antrenorului Claudiu Niculescu de a nu merge cu echipa în deplasarea de la Dumbrăvița, preferând să rămână în Copou alături de majoritatea jucătorilor titulari din campionat neincluși acum în lot, însă ceea ce a putut face CSM Slatina la meciul ei din Play-off este o dovadă de batjocură față de adversarul întâlnit și de principala competiție organizată de Federația Română de Fotbal.

CSM Slatina s-a prezentat la Ocna Mureș cu un lot format în mare parte din tineri jucători care până acum nici nu au prins lotul primei echipe a clubului, iar stafful tehnic a fost format dintr-un delegat și un antrenor de la juniori! ”Principalul” Daniel Oprescu și nici măcar vreun ”secund” de-ai săi nu au fost la joc!

În aceste condiții, echipa din Liga 3 CS Ocna Mureș a defilat în fața Slatinei, a câștigat cu 3-0 și a devenit prima echipă din acest eșalon calificată în faza grupelor Cupei României.

CSM Slatina a avut un lot experimental, în mare parte doar cu juniori, și un antrenor de la juniori la meciul din Cupa României

În condițiile în care nu a jucat în campionatul Ligii 2 în weekendul trecut, competiția fiind oprită pe perioada meciurilor echipelor naționale, dar mai ales având în vedere faptul că nu are dreptul de a promova în prima ligă, fiind un club de drept public, astfel că singurul obiectiv real în acest sezon era un parcurs cât mai lung în Cupa României, decizia CSM Slatina de a se prezenta la Ocna Mureș cu juniorii și fără stafful tehnic al primei echipe este o dovadă clară că această competiție a fost desconsiderată.

Daniel Oprescu a rămas acasă cu majoritatea lotului, în timp ce la jocul din Cupa României au mers antrenorul de la juniori Constantin Grădinaru, 15 jucători care s-au aflat la prima convocare la prima echipă a clubului, cât și cinci care au prins lotul cel puțin o dată în campionat în acest sezon de Liga 2.

În primul ”11” aliniat s-au aflat și aceștia cinci din urmă (Simion Velcu, Radu Necșulescu, Marius Neicu, Abel Stan și Alexandru Dinu), dintre care doat trei au evoluat în acest sezon (Necșulescu, Neicu și Dinu).

Cu o astfel de echipă în față, CS Ocna Mureș, clasată abia pe locul 6 din 10 în Seria a 9-a a Ligii 3 după cinci etape, a defilat pe propriul teren. Andrei Coman (16) și Andrei Ceaca (31 și 62) au marcat golurile victoriei cu 3-0 și trupa din Alba scrie istorie în Cupa României, profitând de necombatantul Slatinei. În caz contrar, dacă folosea măcar jucătorii care au evoluat mai puțin acest sezon de Liga 2, ”rezervele”, atunci CS Ocna Mureș avea șanse mici să se califice mai departe.

Slatina, nicio explicație către suporteri despre acest eșec rușinos

Probabil conștientizând că desconsideră Cupa României și adversarul din Play-off, dar și ceea ce va urma, CSM Slatina a decis ca la acest meci să nu comunice pe pagina sa de Facebook, principalul canal de transmitere de informații către suporterii ei, nici măcar echipa utilizată. De obicei, clubul oltean nu numai că își publica jucătorii folosiți și rezervele, însă transmitea în direct pe canalul de YouTube partida sa, inclusiv din deplasare.

A comunicat ceva despre meci, însă după finalul ei, fără nici măcar o explicație față de ce s-a întâmplat de s-a pierdut meciul cu echipa din Liga 3.

”Echipa noastră pierde, scor 3-0, pe terenul celor de la Ocna Mureş, în play-off-ul Cupei României. Duminică, 2 octombrie, de la ora 11.00, întâlnim în deplasare FC Braşov, în cadrul etapei a VIII-a a Ligii a II-a”, atât a comunicat CSM Slatina după umilința în fața formației din Liga 3 și eliminarea rușinoasă din Cupa României.

Dacă ar fi tratat serios acest meci, Slatina putea obține o calificare ușoară în faza grupelor, unde putea întâlni cel puțin un adversar din prima ligă, pe care să-l aducă pe propriul stadion și să-și încânte spectatorii cu un astfel de duel.

 • Pentru calificarea în Play-off, în urma victoriei cu 3-1 cu Petrolul Potcoava, CSM Slatina a primit 4.000 de euro. O calificare în faza grupelor, cu o victorie cu CS Ocna Mureș, i-a fi adus echipei finanțate exclusiv din bani publici alți 8.000 de euro premiu din partea FRF. În faza grupelor, unde ar fi jucat trei meciuri, punctul câștigat i-ar fi adus 4.000 de euro în cont.

Doar trei jucători au evoluat pentru CSM Slatina în acest sezon de Liga 2 dintre cei utilizați în meciul cu CS Ocna Mureș

CSM Slatina în meciul cu CS Ocna Mureș: Velcu – Șubașu (Apipie 88′), A. Stan, Hagiu, Al. Dinu – I. Iancu (Boicea 71′), Al. Neagu (Gab. Grădinaru 77′), Necșulescu (cpt.), Dav. Ciobanu (Biră 74′) – Neicu, Palade. Rezerve neutilizate: Andr. Șerban – Tîrîș, Tecucianu, Negurescu, Andr. Dumitrașcu.

Numele jucătorilor, anul în care sunt născuți și meciurile disputate pentru prima echipă a Slatinei în acest sezon, în campionat:

CSM Slatina: Simion Velcu (născut 2000 – 0 meciuri) – Radu Necșulescu (1990 – 6 m)(cpt.), Laurențiu Hagiu (2003 – 0 m), Alexandru Neagu (1993 – 0 m), Marius Neicu (2003 – 5 m și 1 gol), Abel Stan (2003 – 0 m), Alexandru Dinu (2004 – 4 m), David Palade (2004 – 0 m), David Ciobanu (2005 – 0 m), Ianis Iancu (2005 – 0 m), Florentin Șubașu (2004 – 0 m)
Rezerve: Andrei Șerban (2006 – 0 m) – Dragoș Tîrîș (2004 – 0 m), Alin Apipie (2004 – 0 m), Mihai Tecucianu (2005 – 0 m), Gabriel Grădinaru (2005 – 0 m), Relu Boicea (2005 – 0 meciuri), Adelin Biră (2004 – 0 m), Marius Negurescu (2006 – 0 m), Andrei Dumitrașcu (2005 – 0 m)
Din stafful tehnic au făcut parte Constantin Grădinaru (antrenor) și Zoltan Erdei (delegat).

 • Neicu a fost utilizat în primele cinci etape, în singurele în care a prins lotul, în toate intrând din postura de rezervă.
 • Stan a prins lotul în primele două etape, fără să fie utilizat.
 • Necșulescu a prins lotul în toate cele șapte etape din campionat, de fiecare dată a fost rezervă, iar în șase meciuri a fost introdus pe teren.
 • A. Dinu a prins lotul în șase etape, exceptând-o pe prima, în trei jocuri a fost titular și într-unul din cele trei în care a fost rezervă a fost introdus pe teren.
 • Velcu a prins lotul, fără să joace, în etapa a treia.

CSM Slatina a luat în râs Cupa și s-a făcut de râs

În campionat, după primele șapte etape, CSM Slatina se află chiar la mijlocul clasamentului, pe locul 10, cu 11 puncte.

Echipa antrenată de Daniel Oprescu pare, în urma evoluțiilor din acest sezon, să nu se înscrie prinde cele care vor avea emoții în privința retrogradării.

Fără această grijă și fără dreptul de a promova în prima ligă, Slatina nu avea nicio scuză să nu trateze în mod serios Cupa României și să încerce să urce cât mai sus în această competiție. A preferat însă să o ia în râs și să se facă de râs.

Următorul meci al Slatinei în campionat va avea loc duminică, de la ora 11:00, în deplasare la FC Brașov, echipă care i-a dat o replică excelentă în Cupa României, inclusiv în inferioritate numerică timp de 75 de minute, surprizei din prima ligă FC Hermannstadt. Brașovenii au cedat însă la loviturile de departajare.

Foto: CSM Slatina

articolul original.

CS Ocna Mureș, surpriza actualei ediții a Cupei României. Dan Roman conduce echipa din Liga 3 calificată în faza grupelor: ”Trăim ceva unic, facem istorie”

29 September 2022 at 11:00

CS Ocna Mureș este echipa surpriză din actuala ediție a Cupei României, 2022-2023, fiind singura din Liga 3 calificată până acum în grupele competiției. Una singură mai poate realiza acest lucru, CSM Alexandria, dacă trece joi, pe teren propriu, de divizionara secundă FK Miercurea Ciuc.

”Soda dragă” s-a distrat în meciul din Play-off cu mare parte din juniorii divizionarei secunde CSM Slatina, prezentă la Ocna Mureș inclusiv cu un antrenor de la juniori, impunându-se net, scor 3-0 (2-0), și așteaptă să primească pe ”stadionul Dragostei” pe CFR Cluj, Rapid, ”U” Cluj sau FCSB în faza grupelor.

Regretele de după tragerea la sorți a Play-off-ului, când ”alb-albaștrii” visau să fie gazde pentru o dispută cu Rapid sau ”U” Cluj au fost înlocuite de fericirea calificării între primele 24 de formații din țară în a doua competiție națională.

Dan Roman, omul care scrie istorie cu CS Ona Mureș: ”Este ceva unic ce am realizat”

Patru adversari a eliminat CS Ocna Mureș în actuala ediție a Cupei României: CSM Unirea Alba Iulia (3-1), Metalurgistul Cugir (4-3), Unirea Ungheni (1-1, 1-1, 4-1 la lovituri de departajare) și CSM Slatina (3-0). În aceste jocuri golurile au fost marcate de Daniel Ghiță și Andrei Ceaca (câte trei), Alexandru Giurgiu (două), Florin Socaci, Cătălin Creț și Adrian Coman (câte unul).

Cu CSM Slatina au marcat Andrei Coman (16) și Andrei Ceaca (31 și 62).

Miracolul ocnamureșenilor se poate sintetiza simplu: antrenorul Dan Roman, omul care în 3 luni a făcut istorie la echipa din orașul salin. CS Ocna Mureș are 10 partide disputate în acest sezon, în Liga 3 și Cupa României, și numai două pierdute, în Seria 9 (0-4 cu Corvinul Hunedoara și 3-4 la Metalurgistul Cugir).

”Așteptăm Rapid, «U» Cluj, Steaua (n.a. – FCSB) sau CFR Cluj! Ne-am atins obiectivul și este ceva unic ce am realizat, să intrăm în grupe. Băieții au șansa să se simtă fotbaliști, să joace împotriva unor echipe din Liga 1. Mă bucur că am făcut istorie aici, că am ajuns așa departe și rămâne ceva în urma mea”, a apreciat, citat de Ziarul Unirea, Dan Roman (36 de ani), care în acest meci nu a mai intrat și el pe teren.

”Ocna Mureș a devenit un adversar greu și în campionat ne propunem să intrăm în play-off. Revenind la partida cu CSM Slatina, în teren au fost jucători din lotul de Liga 2 (n.r. – doar trei aveau meciuri în Liga 2 în acest sezon), dar noi am arătat un fotbal total, cu posesie și ocazii, a spus fostul atacant din Liga 1.

 • CS Ocna Mureș are, însă, în acte un alt antrenor principal, pe Valentin Șandru, Dan Roman nefiind nici măcar antrenor secund sau deținător al vreunei alte funcții în stafful tehnic, chiar dacă el este cel care i-a deciziile.

Alexandru Giurgiu: ”Am reușit un nou meci miracol”

Alexandru Giurgiu este cel mai experimentat jucător al echipei din Alba, căpitanul ei și cel în jurul căruia gravitează jocul ocnamureșenilor.

”Am reușit un nou meci miracol și continuăm surpriza plăcută din această toamnă. Ne-am dorit foarte mult să ne calificăm, ne bucurăm pentru fani că reușim să aducem echipe de Liga 1 la Ocna Mureș. Chiar dacă nu dispunem de un efectiv numeros, suntem uniți, jucători de caracter și un antrenor foarte bun, aflat la început de drum, a spus, citat de Ziarul Unirea, Alexandru Giurgiu (30 de ani), care a trecut prin Liga 1 la CS Turnu Severin, Astra și Dinamo.

Vineri, CS Ocna Mureș își află adversarii din faza grupelor Cupei României.

În campionat, CS Ocna Mureș ocupă locul 6 din 10 în Seria a 9-a a Ligii 3, cu 7 puncte acumulate în primele cinci jocuri, iar în etapa a 6-a va juca sâmbătă, de la ora 15:00, pe teren propriu cu Sănătatea Cluj (locul 7, 6 puncte).

CS OCNA MUREȘ – CSM SLATINA 3-0

Andrei Coman 16′, Andrei Ceaca 31′, 62′

CS Ocna Mureș: R. Stângă – Gorba (Bucșă 72′), Cimpoeșu, Paleoca (Al. Țăranu 72′), Mic – Al. Giurgiu (cpt.), Socaci (Cioargă 67′) – Ad. Coman, Guț (D. Ghiță 67′), Creț – Ceaca (Oprinca 86′)
Rezerve neutilizate: Cadar – D. Roman, Coltor
Antrenor: Valentin Șandru

CSM Slatina: Velcu – Șubașu (Apipie 88′), A. Stan, Hagiu, Al. Dinu – I. Iancu (Boicea 71′), Al. Neagu (Gab. Grădinaru 77′), Necșulescu (cpt.), Dav. Ciobanu (Biră 74′) – Neicu, Palade
Rezerve neutilizate: Andr. Șerban – Tîrîș, Tecucianu, Negurescu, Andr. Dumitrașcu
Antrenor: Constantin Grădinaru

Stadion: Soda (Ocna Mureș – Alba). Arbitru central: Marius Daniel Bădoiu (Craiova). Arbitri asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Daniel Ștefan Lar (Baia Mare). Arbitru de rezervă: Liviu Rasteanu (Craiova). Observator arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare). Delegat joc: Teodor Biriş (Hunedoara).

Foto: Ziarul Unirea

articolul original.

”Soda dragă”, cel mai important meci din ultimele trei decenii! Amintiri din anii ’90, partidele cu UTA Arad și Armătura Zalău ale echipei din Ocna Mureș

27 September 2022 at 13:26
image

Miercuri, 28 septembrie 2022, de la ora 16:30, pe stadionul ”Dragostei”, cum este supranumită arena din Ocna Mureș de către localnici, se dispută cel mai important meci din istoria ”Sodei dragă” din ultimele trei decenii. Echipa din Liga 3 CS Ocna Mureș o întâlnește în Play-off-ul Cupei României pe CSM Slatina, proaspăt promovată în eșalonul secund, într-o partidă pentru istorie.

”Alb-albaștrii” din urbea unde s-a aprins prima dată în România instalația de nocturnă (în 1936) visează să continue parcursul incredibil, scrie Ziarul Unirea.

Ocna Mureș a fost locul unde au fost formate adevărate legende ale fotbalului românesc. De aici au plecat Bazil Marian, Iosif Lengheriu și Ioachim Moldoveanu (participant la Mondialul din Franța din 1938), sau viitorii mari jucători ai CCA-ului Cornel Cacoveanu, născut la Ocna Mureș, dar și Ion Voinescu care, deși bucureștean de origine, a jucat la Solvay Ocna Mureș în sezonul 1946-1947, acela care l-a propulsat în strălucita carieră de la Steaua București. Tradiția de club formator istoric din fotbalul românesc al echipei din Ocna Mureș nu s-a pierdut nici după 1945. De la Soda au luat drumul gloriei Alexandru Moldovan (Dinamo București), Sorin Corpodean (”U” Cluj și CFR Cluj), Ovidiu Maier (Rapid), Mircea Stanciu (Steaua) sau Tiberiu Bălan (Rapid, Sportul Studențesc, Steaua).

Intrare liberă pe stadionul ”Dragostei” și recompense pentru jucători

Interesul în jurul confruntării este unul sporit, dar și așa organizatorii vor lăsa intrarea liberă, notează Ziarul Unirea.

În același timp, oficialii clubului din Ocna Mureș au anunțat că banii strânși până în prezent, după cele trei victorii din Cupa României, suma de 7000 de euro, din premierile făcute de FRF, vor reprezenta o primă pentru elevii lui Dan Roman, după ce se vor scădea cheltuielile cu organizarea jocurilor precedente.

În cazul pătrunderii în grupe, recompensa va fi de 8.000 de euro.

Amintiri din 1990 cu UTA și Armătura

În 1969, Soda Ocna Mureș a ajuns în premieră în ”16”-imile Cupei României, pierzând în luna martie, 0-2 (0-0), acasă cu UTA Arad, marea echipă ce câștiga atunci două titluri consecutive (1969 și 1970), cu Brosovszky în lot. Și a mai trecut multă apă pe Mureș până când localitatea salină să mai simtă fiorul unor asemenea meciuri.

Un alt eveniment de seamă s-a produs în toamna anului 1990. Era ediția în care Unirea Alba Iulia a realizat cea mai importantă performanță a fotbalului din Alba, calificându-se în semifinalele din mai 1991 cu Universitatea Craiova. ”Soda” promovase în 1989 în Divizia C, cu Miron Pop pe bancă, substituit ulterior de localnicul Florin Cristea. Atunci, ocnamureșenii au avut parte, în fazele incipiente ale cupei, înaintea “16″-imilor de finală, de doi adversari de marcă: UTA Arad (locul 5 în următoarea stagiune) și Armătura Zalău (poziția a 8-a), ambele din Divizia B. “Bătrâna Doamnă”, la care activau Ladislau Broșovszky sau Flavius Domide, a fost răpusă, victorie de senzație a gazdelor, scor 3-0. Însă următorul hop a fost ultimul, 0-1, după prelungiri cu Armătura Zalău, și suficient de multă tensiune.

”Cu cei din Sălaj am pierdut greu, în prelungiri, gol marcat de Pașca, unul dintre jucătorii exponențiali ai Armăturii. Îmi amintesc că a fost vânzoleală în oraș, cu tribuna înțesată de lume la ambele meciuri și mulți spectatori în picioare în jurul terenului. A fost amărăciune mare că nu ne-am calificat mai departe”, a spus, citat de Ziarul Unirea, Ioan Paul, actualul președinte al secției de fotbal a CS Ocna Mureș. În acele vremuri, acum mai bine de 32 de ani, acesta juca pentru “Soda”, mijlocaș lateral dreapta sau atacant, iar din câte își amintește a fost titular contra Aradului și nu a evoluat cu Armătura Zalău.

În prezent, CS Ocna Mureș ocupă locul 6 din 10 în Seria a 9-a a Ligii 3, cu 7 puncte acumulate în cinci meciuri, iar CSM Slatina se află pe poziția a 10-a din 20 în Liga 2, cu 11 puncte strânse după șapte jocuri.

articolul original.

SCM Râmnicu Vâlcea pierde pe teren propriu

23 September 2022 at 07:07
image

Vicecampioana României la handbal feminin, CSM Bucureşti, acâștigat derby-ul etapei a V-a a Ligii Florilor. Partida s-a desfășurat în deplasare, pe terenul celor de la SCM Râmnicu Vâlcea, iar scorul final a fost de 34-30 , după ce la pauză vicecampioanele au intrat în avantaj la vestiar, la scorul de 20-14.

Atmosfera în Sala Traian din Râmnicu Vâlcea a fost una extraordinară, în tribune fiind aproape 3.000 de spectatori.Chiar și în aceste condiții, Siraba Dembele, de la CSM Bucureşti, a marcat nu mai puțin de 10 goluri, devenind astfel marcatoarea meciului.

„Am pregătit foarte bine meciul dar în primele 15 minute am fost stresați și naivi. Pentru restul meciului sunt foarte mulțumit de cum am jucat și ne-am luptat.Am ratat foarte mult în prima repriză de la semicerc, ca să câștigi cu CSM trebuie să fii isteț și să marchezi mai mult. Avem jucătoare și sisteme multiple de joc care ne-au oferit șansă să marcăm 30 de goluri și puteam mai mult.Nu sunt dezamăgit de atac, iar în defensivă nu am avut șansă, când noi am aruncat în bară ele au avut contratacuri ușoare și au marcat, când portarii noștri au aparat, mingile tot la ei au ajuns, acesta este ghinion. Sunt 6-7 astfel de șanse și asta este o mare diferența în joc. Dar CSM a meritat victoria”, a declarat Bent Dahl, încercând să explice de ce SCM Râmnicu Vâlcea a pierdut acest derby.

Elevele lui Adrian Vasile au dominat tot meciul și se pregătesc de meciul de Liga Campionilor, duminică, ora 17.00, cu SG BBM Bietigheim, formație care este neînvinsă de 60 de meciuri consecutive.

Cu acelaşi număr de puncte în clasament ca şi adversara de astăzi, CSM Bucureşti a tranşat disputa de la Râmnicu Vâlcea şi a urcat pe prima poziţie, cu 13 puncte, în timp ce SCM a rămas cu 10, pe locul 3. Alte patru meciuri mai sunt de disputat în această rundă, astfel că ocupanta locului secund în prezent, Gloria Buzău , are şansa să revină în fruntea ierarhiei.

În primele meciuri ale etapei s-au înregistrat rezultatele: Minaur Baia Mare – Dunărea Brăila 27-25 şi Măgura Cisnădie – Rapid Bucureşti 25-34.

Ultimele dispute ale etapei a V-a în Liga Florilor sunt programate duminică, între CSM Galaţi – Gloria Bistriţa, HC Zalău – Gloria Buzău, SCM Craiova – Dacia Mioveni şi CSM Târgu Jiu – CSM Slatina.

După această etapă, Liga Naţională se întrerupe până în 9 octombrie, fiind programat Trofeul Carpaţi, la Bistriţa, în perioada 26-28 septembrie, când România va juca în compania echipelor Spania, Austria şi Serbia.

Vă invităm la meci duminică, 25 septembrie începând cu ora 11, în sala sporturilor ”Gheorghe Tadici” din Zalău, pentru a ne susține echipa în partida ce va fi disputată împotriva Gloriei Buzău.

articolul original.

Se reia campionatul în Liga Florilor

21 September 2022 at 09:37
image

Etapa a 5-a din Liga Florilor se reia, astfel că miercuri, 21 septembrie 2022, vor fi disputate mai multe partide.

Campionatul de handbal feminin a fost întrerupt pentru a putea fi reunit lotul național, în scopul desfășurării trofeului Carpați, care se va disputa la sfârșitul acestei luni, la Bistrița.

Miercuri după-amiază, sala sportutilor Lascăr Pană din Baia Mare va fi gazda partidei disputate înte CS Minaur Baia Mare și HC Dunărea Brăila, în cadrul etapei a 5-a din Liga Florilor. Este primul meci al lui Costică Buceschi pe banca tehnică a formației brăilene. Revenit la HC Dunărea după cinci ani de zile, Buceschi a spus că echipa sa are un joc dificil în această etapă însă merge la Baia Mare pentru a obține un rezultat pozitiv.Înaintea acestei runde, HC Dunărea are 7 puncte și se află pe locul al 5-lea, în timp ce adversara sa, cu 6 puncte, ocupă poziția a 8-a.

“Primul obiectiv este acela de a scoate un rezultat pozitiv la Baia Mare. Pentru mine e de două ori mai dificilă etapa aceasta având în vedere că eu am antrenat echipa băimăreană. Avem un lot de jucătoare foarte bun la Brăila iar când o să revină și celelalte fete accidentate totul va intra în normal”, a declarat  antrenorul Buceschi.

Costică Bucerschi a antrenat câteva luni echipa masculină de handbal HC Minaur Baia Mare, dar a fost o lungă perioadă antrenor al echipei feminine de handbal din localitate, HCM Baia Mare și, ulterior, CS Minaur Baia Mare.

Tot miercuri , la Cisnadie , echipa din localitate intalneste campioana Romaniei , Rapid Bucuresti . Un meci important pentru ambele echipe , in care niciuna dintre ele nu isi permit pasi gresiti . Rapid are 7 puncte si se afla pe locul al 6 – lea , in timp ce Magura ocupa pozitia a 9 –a. Etapa a 5-a se va desfășura miercuri, joi și duminică, după următorul program:
CS Minaur Baia Mare – HC Dunărea Brăila (miercuri, 21 septembrie, 17.00)
Măgura Cisnădie – Rapid București (miercuri, 17.30, Pro Arena)
SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București (joi, 22 septembrie, 17.30, Pro Arena)
CSM Galați – Gloria Bistrița (duminică, 25 septembrie, 11.00)
HC Zalău – SCM Gloria Buzău (duminică, 11.00)
SCM Craiova – Dacia Mioveni (duminică, 18.00)
CSM Târgu Jiu – CSM Slatina (duminică, 18.00)

articolul original.

CSM Slatina, victorie scurtă cu ultima clasată din Liga 2. Daniel Oprescu, reacție după succesul cu Metaloglobus: ”Victorie italienească, am marcat şi am încercat să conservăm rezultatul”

17 September 2022 at 15:30

CSM Slatina a urcat momentan, după victoria din etapa a 7-a a Ligii 2, pe locul 9 în clasament, cu 11 puncte, dar în funcție de rezultatele care vor avea loc duminică, ar putea să coboare în ierarhie. Sâmbătă, oltenii au mai bifat un succes, al doilea la rând în campionat, 1-0 cu Metaloglobus.

CSM Slatina, victorie la limită cu Metaloglobus

CSM Slatina i-a mai administrat o înfrângere formației Metaloglobus, care va termina și actuala rundă pe ultimul loc în clasament, 20. Deși CSM Slatina a avut și momente de joc mai puțin bune, lucru remarcat și de antrenorul Daniel Oprescu, a reușit să învingă până la urmă, cu o reușită care a venit în partea a doua.

Cristinel Dinu a marcat când mai era mai puțin de un sfert de oră din meci, în minutul 77, iar apoi CSM Slatina s-a mulțumit să țină de rezultat, să se apere împotriva atacurile inițiate ulterior de Metaloglobus. Oprescu a fost nemulțumit de modul în care au intrat jucătorii introduși de el pe parcursul partidei.

CSM Slatina și-a atins scopul cu Metaloglobus. Daniel Oprescu: ”O victorie italienească”

Se aștepta ca echipa să mențină un ritm cel puțin la fel ca înaintea înlocuirilor, dar în primă fază nu acesta a fost efectul.

Un meci pe care, în mare parte din timp, l-am controlat. Am avut o cădere după efectuarea schimbărilor, dar ne-am revenit, iar pe fondul oboselii lor am reuşit să marcăm. O victorie italienească, în care am marcat un gol şi am încercat să conservăm rezultatul”, a declarat antrenorul formației din Slatina, Daniel Oprescu, citat de News Flux.

 • CSM Slatina, cu Metaloglobus: I. Pop – Mitran, Rob. Gherghe, M. Manea, Pisăru – D. Toma, Trașcu (Necșulescu 82′) – Dav. Oprescu (C-tin. Radu 55′), Doman (cpt.) (Alexandre Oliveira 79′), Leață (Cr. Dinu 55′) – L. Nițu (Al. Popovici 55′)
  Rezerve neutilizate: Preduț – Al. Dinu, M. Șerban, Trancă

CSM Slatina, 11 puncte după șapte meciuri în Liga 2

CSM Slatina a ajuns la 11 puncte după victoria cu Metaloglobus și se află, în acest moment, pe locul 9, având un golaveraj de plus cinci. Etapa următoare va evolua tot pe teren advers CSM Slatina, cu FC Brașov.

Metaloglobus va avea parte de o partidă complicată etapa care vine, cu FK Miercurea Ciuc, în deplasare.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

articolul original.

CS Ocna Mureș își face calcule să ajungă în grupele Cupei României după ce a picat cu CSM Slatina în play-off. Alexandru Giurgiu: ”Un adversar rezonabil pentru noi și poate mai reușim o minune”

16 September 2022 at 10:52
image

CS Ocna Mureș, una dintre cele opt echipe din Liga 3 rămase în Cupa României, nu a avut parte de un adversar așa cum și-ar fi dorit în faza Play-off-ului. Tragerea la sorți efectuată vineri la Casa Fotbalului i-a adus ca oponent divizionara secundă CSM Slatina.

”Soda dragă” și-ar fi dorit să joace cu Rapid, Petrolul sau ”U” Cluj, după cum spunea antrenorul-jucător Dan Roman la finalul jocului câștigat la lovituri de departajare cu Unirea Ungheni, în Turul 3. Sorții i-au dat CSM Slatina, iar singura echipă din județul Alba rămasă în competiție are ceva șanse mai mari să treacă și de acest tur și să ajungă în grupe, fază în care va întâlni cu siguranță și un oponent din SuperLigă.

Alexandru Giurgiu, după ce CS Ocna Mureș a aflat că joacă cu CSM Slatina: ”Poate mai facem o minune!”

Meciul dintre CS OCna Mureș și CSM Slatina se va desfășura pe terenul trupei din Alba, cel mai probabil în data de 28 septembrie, de la ora 16:30.

”Cu siguranță ne-am fi dorit să jucăm cu un adversar din Liga 1, Rapid, U Cluj sau Petrolul Ploiești, pentru a le oferi o bucurie suporterilor din Ocna Mureș, dar în același timp e bine că nu ne-am deplasat la Cernavodă. Sincer, este un adversar rezonabil pentru noi și poate mai reușim o minune. Va un meci în care nu avem ce pierde, a spus, pentru Ziarul Unirea, Alexandru Giurgiu, căpitanul ocnamureșenilor, cel care a înscris golul egalizator în meciul cu Unirea Ungheni și a transformat una dintre loviturile de departajare care au adus calificarea.

CS Ocna Mureș a eliminat trei echipe din Liga 3 în tururile precedente ale Cupei României. Slatina a trecut de Petrolul Potcoava

CSM Slatina a promovat în vară în Liga 2, după ce a învins în ultimul baraj pe AFC Odorheiu Secuiesc (0-0 și 2-1 în deplasare).

În primul meci din Cupa României, în Turul 3, CSM Slatina a trecut, în deplasare de Petrolul Potcoava (Liga 3), scor 3-1.

Oltenii sunt pe locul 11 în Liga 2 și îl au căpitan de echipă pe fostul cugirean Radu Necșulescu. CSM Slatina va juca în următoarea rundă a eșalonului secund în deplasare cu Metaloglobus București, iar etapa precedentă a învins, acasă, 3-0, pe Ripensia Timișoara.

Ocnamureșenii au realizat o perfoamență remarcabilă prin calificarea la acest nivel al Cupei României, după ce au eliminat, succesiv, pe CSM Unirea Alba Iulia (3-1), Metalurgistul Cugir (4-3) și Unirea Ungheni (1-1, 1-1, 4-1 la lovituri de departajare).

În campionatul Ligii 3, după primele trei etape, CS Ocna Mureș ocupă locul 6 în Seria 9, cu 4 puncte.

Foto: Ziarul Unirea

articolul original.

Iulian Muntean ”tună și fulgeră” după eșecul drastic al Ripensiei la Slatina: ”Ne-am prezentat îngrozitor. Am primit o lecție”

10 September 2022 at 20:59

Viața Ripensiei în Liga 2 continuă să fie una foarte dificilă, cu toate că echipa obținuse prima victorie runda trecută (2-1 cu Metaloglobus).

Pe terenul nou-promovatei din Slatina, timișorenii au pierdut, sâmbătă, cu scorul de 0-3 și rămân, la fel ca suratele Poli și Dumbrăvița, în subsolul clasamentului Ligii 2.

Ripensia a contat foarte puțin în atac

Bănățenii, care nu aveau un golaveraj neapărat dezastruos înainte de acest meci, nu au reușit să conteze prea mult în atac la Slatina, mai ales că nu a jucat nici Mihai Ene. Țieranu a avut o primă ocazie pentru oaspeți, dar, în minutul 14, Cătălin Doman, trecut acum câțiva ani pe la Timișoara, a pasat cu câlcâiul în careu, iar Luis Nițu, atacant adus de curând și debutat cu ocazia acestui joc, a marcat.

Prin comparație, și Ripensia își caută un atacant, dar orice negociere s-a blocat din cauza stilului defectuos de a lucra la club, unde nu există manager sportiv: dacă patronul Mihu a fost plecat, nu s-a putut mișca nimic în acest sens.

Pasatul spre înapoi, boala fotbalului timișorean

Cu toate că Ripensia face mai rar acest lucru decât Poli, pasatul aiurea înapoi la portar a dus la golul al doilea al oltenilor. Dorin Toma a intervenit prin alunecare și l-a deposedat pe Stoi, care preluase spre înapoi o pasă primită de la Dobre, mingea a sărit la Țieranu, iar fundașul a trimis spre portarul roș-galben. Dobre a trimis apoi un veritabil assist tot spre Dorin Toma, care a marcat pentru 2-0 în minutul 41.

În repriza a doua, nou-intratul Sofran a avut o ocazie pentru timișoreni, dar în minutul 62, tot Slatina a marcat. Același Dorin Toma, servit de Doman din corner, a înscris.

Ripensia în eșecul cu CSM Slatina: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Țieranu, Fridrich (Sofran 46’), Gladun – Stoi (cpt.), Mogoș (Mih. Ene 59’) – Piftor (Zamfirescu 46’), Zimța, Mihart (Bobocea 79’) – Gavra ( Rob. Stoica 79’). Rezerve neutilizate: Toroc – Vermeșan.

Iulian Muntean și-a certat elevii pentru atitudine

Antrenorul principal de facto al Ripensiei, preparatorul sportiv Iulian Muntean, a declarat după meci că echipa sa a jucat foarte slab. Nu și-a menajat jucătorii.

”Ne-am prezentat îngrozitor! Nu poți obține absolut nimic în fotbal dacă nu muncești și nu ești modest. După victoria cu Metaloglobus, am crezut că este suficient să intrăm pe teren și vom câștiga. Dar, am primit o lecție din partea Slatinei! Am comis erori ca la eșecul de la Brașov, dar de data asta gazdele ne-au taxat aproape de fiecare data”, a spus Muntean.

Doar șapte rezerve pentru Ripensia în meciul de la Slatina

Fără a menționa de ce nu a jucat cu Mihai Ene din primul minut, Muntean a spus că au apărut și probleme medicale de ultimă oră la deplasarea în Oltenia. Ripensia a avut doar șapte rezerve la acest meci.

”Multe nu putem spune despre jocul cu Ghiroda și Giarmatii Vii, deoarece avem o serie de absențe sigure și incertitudini. Să vedem luni cum vom sta din acest punct de vedere și pe câți jucători ne putem baza! Pe lângă problemele amintite mai sus, Morariu și Vidrăsan nu vor reveni la pregătiri decât luni. Oricum însă, obiectivul nostru este să câștigăm marți, ne dorim să avem un traseu cât mai lung în Cupa României”, a mai spus Muntean.

Ripensia e pe locul 16 în campionatul Ligii 2, cu 4 puncte, la fel ca CSC Dumbrăvița și Poli Timișoara, dar cu golaveraj mai bun, 4-9 față de 1-7, respectiv 7-13. Marți, de la ora 16:30, roș-galbenii vor juca în Turul 3 al Cupei României la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, iar luni, 19 septembrie, vor juca de la ora 15:00 acasă cu FK Miercurea Ciuc, în etapa a 7-a a campionatului.

Golurile marcate de CSM Slatina în meciul cu Ripensia, câștigat cu 3-0:

Foto: NewsFlux

articolul original.

CSM Slatina n-a stat la discuții cu Ripensia! A executat formația timișoreană și a urcat în clasament. Daniel Oprescu: ”Asta am antrenat toată săptămâna”

10 September 2022 at 16:07

CSM Slatina n-a stat la discuții cu Ripensia, într-un meci disputat în etapa a 6-a a Ligii 2. Oltenii, nou-promovați, au trecut fără probleme de formația timișoreană pe teren propriu, de care au dispus cu 3-0. Diferența a fost făcută de la pauză, scorul după primele 45 de minute fiind 2-0.

CSM Slatina a respectat ca la carte ceea ce a transmis antrenorul Daniel Oprescu în săptămâna premergătoare jocului, detaliu recunoscut chiar de ”principal”. CSM Slatina și-a creat destul de ușor ocazii, astfel că scorul de la final nu a fost surprinzător.

CSM Slatina, victorie fără probleme cu Ripensia, scor 3-0. Reacția antrenorului Daniel Oprescu

Oprescu a remarcat, însă, că modul în care a făcut strategia în primele runde de Liga 2 a consumat serios jucătorii, astfel că partea fizică are de suferit. Oricum, până acum CSM Slatina a avut rezultate bune, ținând cont că se află la primul sezon după revenirea în Liga 2.

La cum se prezintă situația în acest moment, oltenii nu par că vor avea probleme în ceea ce privește salvarea de la retrogradare.

Asta am antrenat toată săptămâna, să-i surprindem printr-un presing avansat, pentru că am văzut că sunt o echipă care începe construcţia de la portar, iar uneori se hazardează… Speram să recuperăm multe baloane în jumătatea de teren adversă, iar de acolo să le fructificăm, şi aşa s-a şi întâmplat.

Am avut două goluri şi mai puteam avea două până la pauză… În schimb, această strategie epuizează resursele jucătorilor. Aşa cum aţi văzut, în primele etape am stat mai bine fizic. Acum, făcând acest presing avansat, resursele se epuizează şi nu poţi ţine ritmul tot meciul”, a declarat Daniel Oprescu, conform News Flux.

Dorin Toma, omul meciului pentru CSM Slatina. A marcat două goluri cu Ripensia

În ceea ce privește desfășurarea partidei de la Slatina, Luis Nițu a deschis drumul gazdelor spre victorie, marcând încă din minutul 14. S-a făcut 2-0 în minutul 41, atunci când Dorin Toma a punctat cu un șut din careu.

Scorul final a fost stabilit de același Dorin Toma, care a făcut dubla în minutul 62.

 • CSM Slatina, cu Ripensia: I. Pop – Gherghe, Doman (cpt.) (Necșulescu 75), Dav. Oprescu, Sălcianu, D. Toma, Pisăru, L. Nițu, Mitran, Trașcu, Leață (Al. Dinu 59)
  Rezerve neutilizate: Preduț – M. Șerban, Al. Popovici, Alexandre Oliveira, M. Manea, Cr. Dinu, C-tin. Radu

CSM Slatina, locul 11 în Liga 2

CSM Slatina a ajuns la 8 puncte după victoria cu Ripensia și se află pe locul 11, având un golaveraj de plus patru. Runda trecută a pierdut cu Minaur Baia Mare, în deplasare, scor 1-2, iar în etapa următoare va evolua pe teren străin, contra formației Metaloglobus, ultima clasată.

Foto: NewsFlux

articolul original.

Ripensia se deplasează la Slatina în etapa a 6-a: ”Pentru noi, niciunul dintre meciuri nu e ușor.” Antrenorul principal confirmă plecările în Italia ale celor două speranțe ale clubului

9 September 2022 at 07:21
image

Ripensia Timișoara joacă în runda a 6-a a Ligii 2 în deplasare la Slatina, după prima victorie, obținută cu Metaloglobus (scor 2-1).

Stafful tehnic apreciază că orice meci e greu pentru bănățeni. Antrenorul principal din acte Roberto Ivan a confirmat Liga2.ro despre plecările lui Luca Szimionaș și Ioan Vermeșan.

Ripensia nu e euforică după primul succes

Gustul dulce al victoriei, obținut o dată în primele cinci etape, nu îi face pe ripensiști să-și piardă capul. Roberto Ivan (foto, primul din stânga, dintre cei îmbrăcați cu tricou alb), antrenorul principal din acte, a dat declarații înainte de acest joc și spune că pentru Ripensia, cel puțin în acest moment, orice meci este greu.

”Dacă stau să mă gândesc bine, pentru noi niciunul dintre meciuri nu e ușor. Dat fiind faptul că suntem în zona de jos a clasamentului, orice meci devine destul de important, și chiar dacă a trecut doar primul sfert din campionat, punctele se contabilizează și asta este cel mai important la ora actuală”, a declarat Ivan.

Luca Szimionaș e la Hellas Verona, iar Ioan Vermeșan îl va urma

Roberto Ivan spune că plecările internaționalilor de juniori Luca Szimionaș (16 ani) și Ioan Vermeșan (care va împlini 16 ani la 18 octombrie) reprezintă o pierdere pentru roș-galbeni, dar că clubul nu avea ce face, pentru că ei au refuzat contractele de profesioniști propuse.

”Da, și Szimionaș, și mai mult ca sigur și Vermeșan va pleca. Sunt doi din juniorii foarte buni ai României. Au ales să-și continue activitatea în străinătate. E decizia lor, noi nu ne putem împotrivi. Nu aveau contract cu clubul, așa că nu aveam ce face”, a punctat Ivan.

Vermeșan poate semna cu Verona doar când va avea 16 ani, iar, în acest context, e încă în Timișoara, spre deosebire de Szimionaș, care a avut aniversarea în data de 3 septembrie și a semnat deja cu clubul din Italia.

Nu este clar dacă Ripensia va mai juca cu Vermeșan până când va împlini vârsta de 16 ani și va pleca, deși alt atacant de careu în afara de Cristian Gavra nu există, decât alți juniori, iar un nou transfer nu s-a făcut. ”S-ar putea să-l folosim, s-ar putea să nu-l folosim. Depinde și de situația jucătorilor accidentați”, a spus Ivan, în contextul în care Ripensia are doar câțiva incerți înainte de deplasarea din Oltenia.

CSM Slatina are 5 puncte și e pe locul 13 în campionat. Ripensia are 4 puncte și ocupă poziția a 15-a. Meciul de la Slatina, din etapa a 6-a, are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Ripensia Timișoara

articolul original.

Liga 2 | Gorjenii şi-au adjudecat victoria cu Şelimbăr. Slătinenii au trecut pe lângă puncte

5 September 2022 at 13:40
image

Viitorul Pandurii Târgu Jiu s-a impus sâmbătă, scor 1-0, pe teren propriu, în faţa formaţiei CSC Şelimbăr, într-o partidă contând pentru etapa a 5-a din Liga 2.

Golul victoriei a fost marcat de Alin Ţegle, cu o lovitură de cap de la 6 metri (‘9).

Antrenorul grupării gorjene, Florin Stângă, a mizat pe: Opric – Dănescu, Core, Rogac, Pîrcălabu, Răsdan, Țegle, V. Toma (’70, micle), Dodoi (’71, Ad. Stoian), Al. Dulca (’62, Mitrică), Cl. Dragu.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 11, cu 6 puncte, iar în etapa viitoare va juca pe terenul Politehnicii Timişoara. Meciul din Banat va avea loc sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11.00.

Slatina a capotat cu Minaur

Tot sâmbătă, CSM Slatina a suferit cel de-al doilea eşec din acest sezon. Elevii lui Daniel Oprescu au pierdut cu 2-1 partida cu Minaur Baia Mare, asta după ce a condus o mare parte din meci.

Oltenii au deschis scorul prin Andrei Traşcu (’24), dar gazdele au replicat spre final, prin Alexandru Stoian (’74) şi Bogdan Rotar (’78).

Antrenorul Daniel Oprescu a folosit următoarea formulă: I. Pop – Gherghe, Al. Popovici, Doman (cpt.), Dav. Oprescu, Sălcianu, Trancă, D. Toma, Al. Dinu, Mitran, Trașcu. Au mai intrat: Oliveira, C. Radu, Neicu, Manea şi Necşulescu.

CSM Slatina ocupă locul 13, cu 5 puncte, iar în runda viitoare va primi vizita celor de la Ripensia Timişoara. Meciul este programat sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul „1 Mai”.

Citeşte şi: 74 de ani de iubire pentru CS Universitatea Craiova

articolul original.

Minaur Baia Mare a câștigat duelul nou-promovatelor din etapa a 5-a! A învins CSM Slatina, iar tânărul Alexandru Stoian a fost decisiv: ”Am reușit s-o scoatem la capăt și am luat punctele”

4 September 2022 at 13:13

Minaur Baia Mare a mai adunat trei puncte în clasamentul Ligii 2 după runda a 5-a, după ce a reușit să învingă, pe teren propriu, o altă nouă-promovată din Liga 3, CSM Slatina, cu 2-1. Formația din Baia Mare a fost condusă pentru o bună perioadă de timp.

Minaur Baia Mare, la a doua victorie a sezonului de Liga 2: 2-1 cu CSM Slatina

Oltenii au marcat la mijlocul primei reprize, în minutul 24, prin Andrei Trașcu, reușită cu ajutorul căreia au intrat la cabine în avantaj. Minaur Baia Mare a forțat în partea a doua, dar golurile au picat târziu, când mai era un sfert de oră din meci.

Formația lui Ciprian Danciu a restabilit egalitatea abia în minutul 74, prin Alexandru Stoian, iar succesul a fost adus de Bogdan Rotar, care a marcat patru minute mai târziu, în minutul 78 mai exact.

Alexandru Stoian, gol în Minaur Baia Mare – CSM Slatina, la debutul ca titular în Liga 2

La numai 18 ani, aflat la al doilea meci în Liga 2 și la primul din poziția de titular, Alexandru Stoian și-a pus amprenta pe scorul final al partidei jucate în Baia Mare, în ciuda poziției pe care evoluează, în linia defensivă.

Jucătorul venit la Minaur Baia Mare în vară, de la CFR Cluj, a declarat la finalul duelului cu echipa din Slatina că se bucură mult că a reușit să ajute echipa să câștige chiar cu un gol și e convins că succesul va aduce în mod evident un plus la nivelul moralului său și al colegilor lui.

Mă bucur că am reușit să înscriu și că am reușit să întoarcem rezultatul. Mă bucur pentru mine și pentru echipă. A fost un meci dificil, pe un teren cu apă, doar că am reușit să o scoatem la capăt și e bine că am luat cele trei puncte.

Atmosfera la echipă e una bună, băieții sunt mulțumiți. Sperăm ca de acum să avem doar victorii.

(N.r. – Despre partida următoare, cu FK Miercurea Ciuc) Sper să ne prezentăm bine, să mergem acolo cu gândul la victorie și să sperăm că vom aduce punct sau puncte acasă”, a spus tânărul Alexandru Stoian, conform Baia Mare Sport.

 • Minaur Baia Mare, în partida cu CSM Slatina: Băilă – Ct. Alexe, Rz. Lazăr, D. Simion, Al. Stoian, Gneba, Donca, Raph. Stănescu (Muacir 46′), Chinde (Oiță 90+1′), Ciocan (Rotar 68′), Cip. Stanciu (cpt.) (Bakare 46′);
  Rezerve neutilizate: Al. Costache – D. Matei, Ius. Neacșu, Chitaș, Potcoavă;

Minaur Baia Mare a ajuns la 8 puncte în Liga 2. A mai învins Metaloglobus

Runda a 5-a a adus, așadar, pentru Minaur Baia Mare a doua victorie a sezonului, după succesul cu Metaloglobus, din deplasare, scor 1-0. Echipa lui Ciprian Danciu are 8 puncte adunate până acum, mai înregistrând două egaluri, 1-1 cu FC Brașov și 1-1 cu Ripensia, și un eșec în chiar prima rundă a stagiunii, 0-3 cu Unirea Slobozia.

Minaur Baia Mare va juca în etapa care vine, a 6-a, pe teren străin, cu FK Miercurea Ciuc.

Foto: Minaur Baia Mare

articolul original.

CSM Slatina a pierdut la Baia Mare după ce a condus și a avut două mari situații să se desprindă. Daniel Oprescu: ”Aşa se întâmplă când le permiţi adversarilor să vină peste tine”

3 September 2022 at 13:09
image

CSM Slatina a condus timp de 50 de minute în meciul de la Baia Mare, disputat sâmbătă, în cadrul etapei a 5-a a Ligii 2.

Minaur a întors însă rezultatul în patru minute, pe final de joc, și s-a impus cu 2-1 în fața oltenilor care rămân în partea a doua a clasamentului Ligii 2.

Minaur a întors scorul cu Slatina în repriza a doua, una în care barele au fost lovite de trei ori

Meciul dintre nou-promovatele din Baia Mare și Slatina a avut de suferit din cauza terenului îmbibat cu apă al stadionului ”Viorel Mateianu”. Oltenii au reușit însă să deschidă scorul după 24 de minute, când Doman, nemarcat, a centrat cu ușurință din dreapta careului, iar Andrei Trașcu, și el liber, s-a demarcat excelent în fața careului mic, de unde a pus capul din 6 metri și a înscrie simplu.

În partea secundă, în care ambele echipe au lovit bara, Minaur prin Ciocan, de două ori, în minutele 55 și 68, iar Slatina prin debutantul Alexandre Oliveira (58), maramureșenii au dat semnalul revenirii după minutul 70. Mai întâi Dorin Toma a respins de pe linie o reluare din careul mic a lui Stoian (73), iar imediat mai apoi Bakare i-a lăsat lui Muacir, acesta a pasat pe culoar pentru Alexandru Stoian (74), iar fundașul a rămas singur cu Pop și l-a învins cu un șut plasat. La scurt timp, Bogdar Rotar (78) a punctat și el din afara careului, după o centrare din stânga a lui Stoian, iar echipa din Baia Mare a preluat conducerea și a legat a doua victorie consecutivă în Liga 2.

Daniel Oprescu și-a urecheat jucătorii: ”Trebuia să stăm mai sus, nu am reuşi acest lucru şi era inevitabil…”

Rămasă fără căpitanul și principalul ei jucător din ofensivă, Cătălin Doman, înainte de finalul primei reprize, din cauza unei accidentări, Slatina a mai avut o mare ocazie de gol în partea a doua a întâlnirii. În minutul 60, Marius Neicu putea dubla avantajul pe tabelă al echipei sale, însă din numai 5 metri, cu poarta goală în față, a trimis peste.

Antrenorul Daniel Oprescu crede că echipa sa a pierdut și din cauza faptului că jucătorii s-au retras prea mult în partea a doua a meciului, pe lângă cele situații bune în care a ratat desprinderea, prin Neciu și Alexandre Oliveira.

”Pe lângă ratări, ne-am retras prea mult cu linia de mijloc, iar adversarii au pus presiune… Trebuia să stăm mai sus, nu am reuşi acest lucru şi era inevitabil… Când le permiţi adversarilor să vină peste tine, să centreze, pe un astfel de teren alunecos din cauza ploii, aşa se întâmplă. Bineînţeles, a cântărit destul de mult şi accidentarea lui Cătălin Doman, e un jucător care ţinea de minge, care îşi putea pune oricând colegii în evidenţă”, a declarat Daniel Oprescu, citat de News Flux, la finalul jocului de la Baia Mare.

CSM Slatina în eșecul cu Minaur Baia Mare: I. Pop – Gherghe, Trașcu (Necșușescu 76′), Sălcianu – Mitran, Al. Dinu – Doman (cpt.)(Alexandre Oliveira 41′), Al. Popovici (Neicu 53′, M. Manea 76′), D. Toma, Dav. Oprescu (C-tin. Radu 53′) – Trancă. Rezerve neutilizate: Preduț – A. Stan, Necșulescu, Cr. Dinu, Leață.

În urma acestui eșec, CSM Slatina a rămas cu 5 puncte și este pe locul 12 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu FC Brașov, care are un galaveraj mai slab, 3-4 față de 7-6. În etapa a 6-a, echipa lui Daniel Oprescu va evoluat pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Ripensia (locul 14, 4 puncte).

Foto: News Flux

articolul original.

CSM Slatina a evitat înfrângerea cu Unirea Slobozia la ultima fază. Daniel Oprescu: ”Nu meritam să pierdem. Mă bucur că echipa a avut puterea să revină.” Oltenii au un portughez în lot

28 August 2022 at 10:42

CSM Slatina are un început bun de sezon, la revenirea în Liga 2, având în vedere adversarii întâlniți în primele patru etape, toți cu pretenții și favoriți să acceadă în play-off.

În cel mai recent meci, echipa olteană a obținut ea o remiză norocoasă, 1-1 pe teren propriu cu Unirea Slobozia, după ce egalarea a reușit-o chiar la ultima fază a jocului, în minutul 90+5. În runda trecută, Slatina fusese egalată în prelungiri la Buzău, în 1-1 cu Gloria.

 • O victorie (3-0 la Buftea cu Concordia Chiajna), două egaluri (1-1 la Gloria Buzău și 1-1 acasă cu Unirea Slobozia) și un eșec (1-2 acasă cu Steaua) sunt rezultatele înregistrate de nou-promovata CSM Slatina în acest debut de Liga 2.

Daniel Oprescu a considerat echitabilă remiza cu Unirea Slobozia: ”Mă bucur că echipa a avut puterea să revină”

Denis Golda a deschis scorul pentru Unirea Slobozia în minutul 73, cu un șut din 7 metri, iar meciul se îndrepta spre o victorie a ialomițenilor, care ar fi rămas singura echipă din acest sezon cu punctaj maxim după primele patru etape. Nu a fost însă de acord Alexandru Sălcianu, la ultima fază, în minutul 90+5, când a înscris cu capul sub transversală, din 6 metri, după o centrare a căpitanului Doman.

După joc, Daniel Oprescu, antrenorul Slatinei, ultima dată selecționer al naționalei U18, a spus că echipa sa nu ar fi meritat să piardă această partidă.

”Aşa cum am spus-o şi după meciul de la Buzău, când noi am fost cei egalaţi în prelungiri, o spun şi acum, este echitabil. Nu meritam să pierdem, este un rezultat de egalitate şi mă bucur că până la urmă s-a terminat aşa. A fost un meci echilibrat, împotriva unei echipe pragmatice, care aduce foarte repede mingea în faţă, joacă foarte multe mingi lungi şi provoacă presiune, forţându-i pe adversari să greşească. Noi am greşit o singură dată, iar adversari ne-au taxat. Până la urmă, o echipă cu experienţă speculează exact aceste lucruri. Dar, eu zic că după aceste patru etape şi noi am căpătat un plus de experienţă. Eu mă bucur că echipa a avut puterea să revină, am demonstrat încă o dată că cei care vin de pe bancă trebuie să aducă întotdeauna un plus şi au făcut-o aproape în fiecare meci, aşa cum s-a întâmplat şi astăzi”, a declarat Oprescu, citat de News Flux.

Oprescu voia și mai multe puncte în acest debut de sezon: ”Este o oarecare nemulţumire”

Cu cinci puncte acumulate în primele patru etape, în fața unor adversari puternici, Daniel Oprescu se bate cu pumnul în piept și le răspunde celor care înainte de startul sezonului nu-i dădeau multe șanse Slatinei să obțină rezultate pozitive. Antrenorul e chiar nemulțumit, fiindcă spune că echipa sa putea avea și mai multe puncte.

”Toată lumea spunea că după primele patru etape există riscul să nu facem niciun punct. Avem cinci puncte şi, bineînţeles, este o oarecare nemulţumire, pentru că se putea chiar mai mult. Dar, totodată trebuie să fim realişti, suntem bine”, a mai declarat Oprescu, referindu-se că se putea obține mai mult din meciul cu Steaua, singurul pierdut.

 • CSM Slatina în egalul cu Unirea Slobozia: I. Pop – Gherghe, Trașcu (Necșulescu 76′), Sălcianu – Mitran, Al. Dinu (Leață 71′) – Doman (cpt.), Dav. Oprescu (Pisăru 71′), D. Toma, Cr. Dinu (C-tin. Radu 46′) – Al. Popovici (Neicu 67′). Rezerve neutilizate: Preduț – M. Șerban, M. Manea, Alexandre Oliveira.

Meciul viitor, cu Minaur, tot greu!

În etapa a 5-a, CSM Slatina va evolua în deplasare la Minaur Baia Mare, altă nou-promovată în Liga 2 în această vară. Ar fi primul joc mai ușor pentru olteni, după startul de foc din acest eșalon, însă Daniel Oprescu e de părere că și meciul cu maramureșenii va fi greu.

”Toate meciurile sunt grele, nu există niciun meci mai uşor decât altul. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat etapa trecută, când Steaua era favorită certă, iar Miercurea Ciuc a câştigat categoric, 4-0”, crede Oprescu, care a mai antrenat în cariera sa la nivelul Ligii 2 o echipă, tot din Slatina, pe FC Olt.

După patru etape, cu un meci rămas de disputat în această rundă, CSM Slatina se află, momentan, pe locul 9 în Liga 2, cu 5 puncte și golaveraj 6-4. E la egalitate, dar le devansează la golaveraj pe FC Brașov și Minaur Baia Mare.

Slatina are un jucător străin în lot, pe portughezul Alexandre Oliveira

La acest meci cu Unirea Slobozia, pe banca de rezerve a echipei din Slatina a apărut și un jucător nou, un străin, singurul pe care David Oprescu îl are la dispoziție.

Portughezul Alexandre Miguel Simoes Oliveira nu a fost în lotul echipei oltene în primele trei etape, contra ialomițenilor regăsindu-se pentru prima dată printre cei 20 de jucători aflați sub comanda lui Oprescu. Acesta este un mijlocaș de 22 de ani, pe care îi va împlini la 29 august, care în ultimele două sezoane a jucat la formația din prima ligă a Armeniei FC Noah. În campionatul trecut a prins 27 de meciuri, 18 ca titular, și a înscris 3 goluri.

În cariera sa a mai trecut pe la ID Vierirence și Leiria, ambele din Portugalia, pentru aceasta din urmă evoluând în sezonul 2019-2020 în 10 meciuri în liga a patra.

Cu Unirea Slobozia, Alexandre Oliveira nu a fost utilizat pe Daniel Oprescu, el rămând rezervă neutilizată. Portughezul nu a fost prezentat public, până la apariția acestui articol, ca achiziție de clubul din Slatina.

Golul înscris de Denis Golda în meciul CSM Slatina – Unirea Slobozia 1-1:

Golul marcat de Alexandru Sălcianu în meciul CSM Slatina – Unirea Slobozia 1-1:

Foto: News Flux
Video: CSM Slatina

articolul original.

Liga 2 | Programul, rezultatele şi marcatorii meciurilor din etapa 4

27 August 2022 at 11:50
image

Vineri, 26 august:

CSC Şelimbăr – Oţelul Galaţi 1-1
Au marcat: O. Ursu ’50 / Cisotti ’37

Sâmbătă, 27 august:

FC Braşov – Ripensia Timişoara 1-0
A marcat: D. Spătaru ’66.

Metaloglobus Bucureşti – Minaur Baia Mare 0-1
A marcat: V. Chinde ’37.

CSM Slatina – Unirea Slobozia 1-1
Au marcat; R. Necşulescu ’90+3 / Golda ’73.

Poli Iaşi – Concordia Chiajna 2-1
Au marcat: Harrison ’71, ’90 / Cierpka ’87.

Poli Timișoara – Progresul Spartac 0-1
A marcat: Visic ’41

Dinamo – Unirea Dej 2-3
Au marcat: A. Pop ’54, ’73 / Cocian ’31, ’58.

ora 18.00: Unirea Constanţa – Viitorul Pandurii Tg. Jiu.

Duminică, 28 august:

ora 11.00: Csikszereda Miercurea Ciuc – Gloria Buzău.

Luni, 29 august:

ora 18.00: CSC Dumbrăviţa – CSA Steaua.

Clasament:

1.Şelimbăr 10p (8-2)
2.Slobozia 10 (7-2)
3.Iaşi 10 (6-2)
4.Dej 9 (8-6)
5.Oţelul 8 (7-4)
6.Buzău 7 (5-2)
7.Spartac 6 (5-3)
8.Slatina 5 (6-4)
9.Braşov 5 (2-2)
10.Baia Mare 5 (3-5)
11.Dumbrăviţa 4 (4-4)
12.Chiajna 4 (4-7)
13.Steaua 4 (3-6)
14.Timișoara 4 (1-5)
15.Csikszereda 3 (5-3)
16.Tg. Jiu 3 (2-3)
17.Dinamo 3 (4-8)
18.Ripensia 1 (2-5)
19.Metaloglobus 1 (2-6)
20.Constanţa 0 (2-7)

Citeşte şi: SCM Craiova – Minaur Baia Mare | Bogdan Burcea: „Ţintim cele 3 puncte!“ (VIDEO)

articolul original.

Liga 2 | Viitorul Pandurii şi CSM Slatina au obţinut puncte frumoase

21 August 2022 at 11:44
image

Runda a 3-a de la Liga 2 s-a dovedit a fi benefică pentru reprezentantele Olteniei, atât Viitorul Pandurii Târgu Jiu, cât şi CSM Slatina reuşind să strângă puncte importante.

La Târgu Jiu, Viitorul Pandurii s-a impus clar sâmbătă, cu 2-0, în faţa titratei Dinamo. Golurile de pe stadionul „Municipal au fost marcate de Claudiu Dragu (’56) şi Alex Micle (’85).

Viitorul Pandurii: Opric – Răsdan, Ad. Stoian, Rogac, Băican – Al. Dulca (’84, Vulpe), Țegle, Banu (’35, Chelariu), Vl. Toma (’69, Micle) – Dragu (’84, Core), Dodoi (’69, P. Mitrică). Antrenor: Florin Stîngă.

Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer, Bena, Amzăr – Iglesias, N. Roșu (’67, Buleică) – Bordușanu (’62, Bani), Ghezali, V. Lazăr (’81, Al. D. Pop) – Buhăescu (’67, Țîră). Antrenor: Ovidiu Burcă.

Acesta este primul succes pentru gorjenii lui Florin Stîngă din noua stagiune.
„Am reușit să formăm un grup foarte unit la Târgu Jiu. Cea mai mare bucurie a mea e că după mult timp suporterii au început să țipe «hai, hai Pandurii!», ceea ce nu s-a mai auzit de mult timp și asta mă face să am încredere în continuare. Am simțit că jucătorii au nevoie de încurajări, trăiesc alături de ei fiecare moment, și la antrenamente, și la jocuri, și vreau să simtă că sunt susținuți“, a spus Florin Stîngă, la Digi Sport.

În runda următoare, Viitorul Pandurii Târgu Jiu va evolua pe terenul formaţiei Unirea Constanţa. Meciul va avea loc sâmbătă, 27 august, de la ora 11.00

Băieţii lui Dan Oprescu, la un pas de victorie la Buzău

Tot sâmbătă, CSM Slatina a înregistrat o remiză, scor 1-1, la Buzău, cu Gloria, dar a fost la doar câteva secunde de a contabiliza toate punctele. Echipa antrenată de Dan Oprescu a marcat prin Marius Neicu (’81), iar gazdele au restabilit egalitatea prin Valentin Alexandru (’90+2).

Gloria Buzău: R. Stoian – Sg. Pîrvulescu, Wiktorski, Vîrtej, Sălceanu – Trebotic, Cârstocea (’78, Neicuțescu) – Al. Munteanu (’70, V. Alexandru), R. Matiș (’61, Honciu), Cr. Ciobanu – Blejdea (’61, V. Munteanu). Antrenor: Cristian Pustai.

CSM Slatina: I. Pop – Al. Dinu, Sălcianu, Gherghe, Mitran – Trașcu (’58, M. Manea), D. Toma, D. Oprescu (’58, C. Radu), Cr. Dinu (’70, Trancă) – Doman (’84, Necșulescu), Al. Popovici (’58, Neicu). Antrenor: Daniel Oprescu.

„Să fim realişti, suntem sub influenţa finalului de partidă, în care am primit gol în prelungiri şi am ratat o ocazie imensă. Per total rezultatul este echitabil. Ei au avut bară, noi am avut bară, aşa că este un rezultat echitabil. Nejucând în ultimii ani cu spectatori, a existat acel trac în jocul cu Steaua, dar uşor, uşor, jucătorii au depăşit acele momente şi am arătat ce trebuie. Am întâlnit, în aceste etape, echipe care se bat la promovare, care au bugete de trei ori mai mari, şi am jucat de la egal la egal. Şi astăzi, ne-am continuat strategia, cu jucători foarte tineri pe teren, doi dintre ei născuţi 2004, altul 2003. Suntem în grafic din toate punctele de vedere. Dacă avem răbdare, se pot face lucruri foarte frumoase”, a precizat tehnicanul grupării slătinene, Daniel Oprescu, citat de News Flux.

Pentru CSM Slatina urmează un meci cu Unirea Slobozia, sâmbătă, 27 august, de la ora 11.00.

Liga 2, etapa 3

Sâmbătă, 20 august:
Poli Tim. – FC Braşov 0-0
Unirea Dej – Poli Iaşi 1-2
Concordia Chiajna – Dumbrăviţa 2-2
Unirea Slobozia – Metaloglobus 1-0
Baia Mare – Ripensia 1-1
Gloria Buzău – CSM Slatina 1-1
Progresul Spartac – CSC Şelimbăr 1-2
Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Dinamo 2-0
Duminică, 21 august:
Oţelul Galaţi – Unirea Constanţa 3-2
Marţi, 23 august:
ora 19.00: Steaua – Csikszereda

Clasament:

1.Şelimbăr 9 puncte (golaveraj 7-1)
2.Slobozia 9 (6-1)
3.Galaţi 7 (6-3)
4.Buzău 7 (5-2)
5.Iaşi 7 (4-1)
6.Dej 6 (5-4)
7.Slatina 4 (5-3)
8.Steaua 4 (3-2)
9.Dumbrăviţa 4 (4-4)
10.Chiajna 4 (3-5)
11.Poli Timișoara 4 (1-4)
12.Spartac 3 (4-3)
13.Viitorul Pandurii 3 (2-3)
14.Dinamo 3 (2-5)
15.Braşov 2 (1-2)
16.Baia Mare 2 (2-5)
17.Ripensia 1 (2-4)
18.Metaloglobus 1 (2-5)
19.Csikszereda 0 (1-3)
20.Constanţa 0 (2-7)

Citeşte şi: Oficialii Ştiinţei trebuie să achite clauza dacă-l vor pe Mitrea

articolul original.
❌