ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Alte 17 trenuri electrice de lung parcurs, cumpărate de ARF. Vor circula și prin Arad

17 September 2022 at 09:18
By: -

Încă 17 trenuri electrice de lung parcurs Coradia Stream vor ajunge în România în urma acordului semnat între Autoritatea Română pentru Reforma Feroviară (ARF) și Alstom, au anunțat cele două entități, informează Adevărul.ro.

Valoarea totală a contractului pentru achiziția tuturor celor 37 unități electrice multiple și serviciile de mentenanță aferente acestora pentru o perioadă de 15 ani se ridică la un cost total de 2.421.771.878 lei, fără TVA, cu termen de livrare a primei rame la finalul anului 2023 și furnizarea pachetului complet de 37 de rame până la finalul anului 2024. Finanțarea proiectului este asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile și din Bugetul de stat.

Rutele deservite de ramele electrice de lung parcurs sunt:

-București Nord – Constanța,

-București Nord – Brașov – Arad – Timișoara, București Nord – Brașov – Cluj Napoca,

-București Nord – Brașov – Deda – Cluj Napoca,

-București Nord – Brașov,

-București Nord – Iași,

-București Nord – Suceava,

-București Nord – Galați,

-București-Nord – Craiova – Târgu Jiu- Petroșani – Simeria,

-București Nord – Craiova- Timișoara – Arad,

-Cluj Napoca -Timișoara,

-Cluj Napoca – Suceava – Iași.

Sursa: Adevărul.ro.

articolul original.

Compania de Apă a înlocuit o porțiune din vechea conductă care trece pe sub calea ferată Curtici – Simeria. „Intervenția a fost deosebit de dificilă”

31 August 2022 at 16:20
image

Comunicat. Compania de Apă Arad a intervenit miercuri, 31 august, pentru remedierea unei avarii pe aducțiunea Vladimirescu-Mândruloc- Cicir, la conducta de otel DN 600 în tub de protecție  DN 800, pe sub calea ferată de mare viteză Curtici-Simeria, în localitatea Vladimirescu.

Vechea conductă, spartă, a fost înlocuită pe o portiune de 75 m cu țeavă PEHD DN 600 și armăturile aferente. Intervenția a fost deosebit de dificilă deoarece s-a desfăsurat pe sub traversare cale ferată și a presupus înlocuirea conductei pe o lungime considerabilă și efectuarea legăturilor în cele două cămine ale subtraversarii. Traficul feroviar nu a fost afectat însă pentru efectuarea lucrărilor a fost imperios necesară întreruperea furnizării apei potabile în localitățile Vladimirescu, Mândruloc și Cicir pentru cel puțin 24 de ore. Echipele Companiei intervin fără oprire pentru a reuși să remedieze defecțiunea cât mai rapid posibil și pentru a relua furnizarea apei potabile în cele trei localități. Compania de Apă Arad mulțumeste utilizatorilor afectați pentru întelegere. 

articolul original.

„În dulcele stil clasic”. Întârziere de peste 2 ore pentru trenul Arad – Mangalia

15 August 2022 at 08:53
By: -
image

Pasagerii care au călătorit în noaptea de duminică spre luni cu trenul IR 1922 Arad – Mangalia au avut peste două ore întârziere, peste cele aproximativ 15 ore cât ar dura în mod normal călătoria, din cauza unei defecţiuni la locomotivă și a unei avarii, informează pressalert.ro.

„Referitor la întârzierea înregistrată în parcurs, de trenul IR 1922, care circulă în relația Arad – Mangalia, menționez faptul că trenul a acumulat 113 minute de întârziere din cauza unor probleme la locomotivă”, a anunțat, luni, Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR SA.

De asemenea, trenul a avut și 32 de minute de întârziere din cauza unei avarii produsă duminică la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, pe raza Regionalei Timișoara, care a fost remediată în cel mai scurt timp.

articolul original.

Consiliul Concurenței pune umărul la falimentarea CFR Călători

28 June 2022 at 09:17
By: Regie
image

Consiliul Concurenței a decis anularea a 12 trenuri ale CFR Călători pe una dintre cele mai profitabile rute și trecerea acestora la o firmă privată, împingând compania de stat spre faliment.

Decizia absurda de a anula 12 trenuri vine din faptul că România este singura țară din lume în care operatorii feroviari privați de călători primesc suvbenții de la stat, ceea ce anulează din start ideea de piață liberă și concurențială în acest domeniu.

Dacă la creșterea prețurilor combustibililor Consiliul Concurenței a constatat că nu este nimic în neregulă, iată că în ceea ce privește o plângere venită de la un operator feroviar privat instituția a luat imediat atitudine.

Astfel, CFR Călători a fost obligată să cedeze în favoarea privatului 12 trenuri de pe una dintre cele mai profitabie rute – București Nord – Mogoșoaia – Aeroport Henri Coandă, notează clubferoviar.ro.

Viteza cu care s-a conformat Consiliul Concurenței este cel puțin suspectă, mai ales că, în cazul organizării unice a transportului feroviar din România nu poate fi vorba de concurență, atâta timp cât și operatorul de stat, și privații primesc, în egală măsură, subvenții de la bugetul de stat.

Compensația CFR Călători de anul acesta este mai mică decât cea de anul trecut, în condițiile în care toate prețurile au explodat. Compensația insuficientă din ultimii ani a sabotat dezvoltarea CFR Călători, care nu a mai avut bani de reparații și de achiziții. Și asta pentru că statul român a decis să dea compensații și privaților, lucru care nu se întâmplă nicăieri în lume.

articolul original.
  • There are no more articles
❌