ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

O parcare regulamentară?

28 November 2022 at 18:37

Unii ar zice că șoferul a procedat corect… Deoarece locul e rezervat autospecialei de ridicat mașini. Cel puțin așa arată semnul de sub ”Staționarea interzisă!”.
Alții mai cârcotași arată cu degetul și postează… ”Lege să fie pentru toți!”. Lansăm și noi o dezbatere la bursa noastră… Dacă a parcat greșit autospeciala respectivă, pe ea cine o ridică? De amendă nu mai vorbim…

articolul original.

Aduc banii fericirea?

27 November 2022 at 20:32

Mai avem doar două-trei zile până începe luna cadourilor…Luna a 12-a în care unii mai norocoși primesc al 13-lea salariu, alții taie porcul, iar o și mai mare parte taie porcul de pe listă. Cadouri, surprize, printre ele și niște colinde, brazi, molizi…Și conform ultimelor date, un PIN ar fi cel mai bun la casa omului. De Crăciun…Un PIN de la card…iar pe card cât mai mulți LEI.

Printre două meciuri de la Mondial, în weekend am aflat, conform e clar cercetătorilor britanici, că banii chiar aduc fericirea.

Da! Cel puțin așa indică un studiu făcut de specialiştii de la Oxford. Datele arată că de la o sumă încolo apare zâmbetul pe buze şi viaţa pare mai frumoasă. Cam 10 mii de lei pe lună ne trebuie. Dar chiar şi aşa, spun sociologii, fericirea este relativă şi nu are pentru toţi acelaşi preţ. Ba chiar, uneori, este nepreţuită.

Banii n-aduc fericirea, spune o vorbă din bătrâni. Tinerii, însă, au altă părere.

Un studiu Oxford, în care au fost întrebaţi în jur de o mie de oameni, arată că fericirea se întrevede de la 20 de mii de lire pe an în sus. În România, calculul lunar arată astfel:

9.300, 9.400, 9.500 de lei. De aici, spun specialiștii de la Oxford, începe starea de bine. Pentru a ajunge la fericire, ar trebui să adăugăm încă pe atât iar pentru a o menține, să o dublăm.

Sociologii spun că fericirea se poate găsi dincolo de fluturașul de salariu.

Concluzia…Cel mai bine e în România cu salariul din Anglia… Cum am putea face să-l convingem pe prietenul nostru George să se mute definitiv la Viscri…și să ne dea și nouă salarii ca în Regat…Măcar acum de sărbători!

articolul original.

Inconștiență totală

24 November 2022 at 18:35

Din păcate, numărul șoferilor care circulă pe contrasens pe Șoseaua de Centură este din ce în ce mai mare. Aproape zilnic sunt depistați astfel de șoferi care, unii voit, alții din neștiință, ajung pe contrasens. Din câte se pare, zona în care sunt întâlniți din ce în ce mai des astfel de șoferi este zona de coborâre din zona Balta Blondă-Sătmărel, dar pe celălalt sens de circulație. Sunt șoferi care nu mai vor să facă bucla de circa 3 km pentru a ajunge în Balta Blondă după ce coboară de pe Șoseaua de Centură ci preferă ca la sensul giratoriu care este în apropiere să intre voit pe contrasens pentru a putea coborî și a ajunge cât mai aproape la locuință. În acest caz, coborârea de pe Centură nu are decât câteva sute de metri. Riscul e mare, pentru că pot rămâne fără permis, dar…câtă vreme hoțul neprins e negustor cinstit…se pare că merge treaba. Însă riscul producerii unor accidente este foarte mare.

articolul original.

Blonda supremă

23 November 2022 at 20:08

Acel moment când crezi că în curând urmează să dai nas în nas cu blonda supremă, așa cum pare ea de la depărtare… înaltă, subțire și puțin nonconformistă cu părul făcut în stil rasta, dar ce să vezi, când te apropii constați că de fapt superba blondă ce urma să îți iasă în cale e de fapt un mop uitat între tufe, ori ar putea fi motivul de revoltă a unui angajat care a trebuit să stea peste orele de program.

articolul original.

Bătaie de joc și fără “Rom”

22 November 2022 at 17:33

O firmă de telefonie și de furnizare de servicii TV și internet din Satu Mare, de fapt care acum nu mai este în Satu Mare pentru că aici nu mai are niciun birou măcar, a continuat năravurile firmei de dinainte. Forsta firmă, Romtelecom, pe atunci a grecilor, și-a bătut joc de români până la ultima limită. Au venit nemții și părea că noua firmă, din care a dispărut ”Rom”-ul, va fi una mai cinstită. Și o perioadă așa a și fost. Doar că, din diferite motive de natură economică, probabil, firma mai sus amintită a închis toate birourile din Satu Mare, lăsând abonaților sătmăreni posibilitatea de a lua legătura doar telefonic. Doar că daca sătmărenii sună la acel număr de telefon…nu răspunde decât robotul. Astfel că o sătmăreancă a decis să renunțe la serviciile acestei firme. Ceea ce a urmat…este de neconceput. A fost obligată să trimită pe banii ei aparatura lăsată în custodie la Craiova, că la Satu Mare nu este cine să o preia. Și este vorba despre aparatură care urmează să fie casată, nu cine știe ce tehnologie de ultimă oră (telefoane fixe vechi, pe care nu le mai folosește nimeni de zece ani). De asemenea, a mai fost obligată să achite încă două luni abonamentul, plus bătaia de joc cu telefonul. Cu astfel de atitudine, nemții își vor pierde și cliențiii care, încă, îi mai au.

articolul original.

La picnic în centrul orașului

21 November 2022 at 17:19

Prânzul a fost servit astăzi de Chef Nesimțirescu. După cum se poate observa, masa a fost un deliciu, s-a mâncat și s-a băut tot, mai puțin bananele, care probabil le-a lăsat pentru cineva mai puțin norocos. Însă unde sunt cei 7 ani de acasă? Este de specificat faptul că doar la câțiva pași există un coș de gunoi unde ar fi putut individul sa arunce sticle și caserola din care s-au ospătit.

articolul original.

Parcul spânzuraților

20 November 2022 at 17:17

Romanul de război al lui Liviu Rebreanu, „Pădurea spânzuraților”, se transformă în parcul spânzuraților din Satu Mare. Aici ar putea fi vorba despre un război domestic, unde în urma unei certe monstruoase între soț și soție, unul dintre ei s-a ales cu hainele aruncate de la etaj, aterizate direct în copac. Ce poți să îți dorești să vezi mai mult într-o bună dimineață în drum spre lucru?
Evident, o bluză spânzurată în copac. Te ștergi la ochi de câteva ori, te ciupești de câteva ori să fii sigur că nu visezi și vezi bine și mergi mai departe. O astfel de experientă te trezește mai bine decât cafeluța, vă zic sincer…

articolul original.

Viperele vesele lovesc din nou!

17 November 2022 at 18:18

Și ne anunță câștigătorul celebrului show culinar de la Antena 1 , Chefi la Cuțite…Nu ne-ar fi păsat deloc de veninul viperelor de pe instagram dacă la mijloc nu era și o oșencuță de a noastră…Cică Flori ar fi câștigat ediția cu numărul 10…
Mesaj Viperele Vesele:
”Papilele gustative ale celor trei chefi au suferit o transformare în al 10-lea sezon al emisiunii Chefi la cuțite.
După celebra și memorabila tocană țigănească a Narcisei Birjaru, tocană atât de lăudată și apreciată în sezonul 9 al emisiunii, a venit rândul „minunatelor” eclere, demne de premiul „Lingura de lemn a bucătăriei” sau „Zmeura de aur a gastronomiei”, ale Floricutzei din Paris, să fie premiate.
Așadar, sezonul 10 al emisiunii Chefi la cuțite înregistrează evoluția de la Narcisa Birjaru din Hala Obor a Bucureștiului la Floricutza din Paris.
FLORICA BABOI din echipa lui Chef Sorin Bontea este câștigătoarea sezonului 10 al emisiunii Chefi la Cuțite!
Antena 1 ne iubește! ”
Florica Baboi este împreună cu soţul ei de 8 ani în Paris, unde lucrează ca organizator de evenimente. Ea are 37 de ani şi este împreună cu soţul ei de la 18 ani.
Floricuţa are trei copii, cea mai mare fată are aproape 18 ani, iar cea mai mică 4 luni. Ea le-a povestit chefilor viaţa grea prin care a trecut, ca majoritatea celor din Ţara Oaşului plecaţi la muncă. A început în Austria, lucrând în agricultură, pe urmă în Italia, ca menajeră, ulterior la spălat de vase, unde a învăţat bucătărie, iar pe urmă în Franţa.
Rămâne de văzut dacă informaţia dată pe surse se confirmă…

articolul original.

Jignirea care face minuni!

16 November 2022 at 20:11

Am auzit zilele acestea un stil aparte de a promova o afacere. Se ia una bucată persoană care urmează să fie jignită, se pune în fața unui nutriționist, se stă de vorbă și la final vine nucleara: “Fată, ești obeză!” Acest text nu este un pamflet, iar întâmplarea este adevărată, dar foarte ciudată și nemaiauzită.
Ce este foarte clar că deși fata nu era obeză, nutriționistul a avut succesul dorit. În prima fază domnișoara care a pățit pe stradă acest lucru s-a supărat, dar în cele din urmă a apelat la sfatul unui nutriționist pentru a slăbi!
Ciudat mod de a promova o afacere. Să mergi pe stradă și să jignești o persoană fără să o cunoști dar să obții rezultatul dorit! Se prea poate că sătmăreanul nostru, pe lângă cursuri de nutriție a făcut și cursuri de psihologie sau vânzări ori are un spirit ciudat de abordare!
Se pare că agresivitatea verbală face minuni!

articolul original.

Maramureșu’ răsună… Sătmaru’… mut

16 November 2022 at 18:08

Peste 13.500 de vizitatori au venit la Târgul de Turism al României, care a avut loc în perioada 10-13 noiembrie, potrivit unui comunicat al Romexpo.
#TTR2022 a înregistrat un grad de internaţionalizare de 26%, la eveniment participând 87 de companii din 9 ţări: Bulgaria, Canada, Egipt, Israel, Japonia, Maldive, Palestina, România şi Turcia.
Veți zice , pe bună dreptate, ce legătură are știrea asta cu Sătmaru’… Păi chiar am zice, la gradul de vizibilitate a standului nostru, că n-are nicio legătură… Maramureșu’ a răsunat la târg și a impresionat, iar despre Satu Mare am aflat că ar fi prezent doar pe niște pagini personale ale unor sătmăreni…
Degeaba se chinuie Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare sau Camera de Comerț să promoveze județul, să aducă pe aici vloggeri și bloggeri pentru a ne cunoaște comorile dacă noi nu știm să le promovăm…mai departe. Și să stăm și noi cu fruntea sus în rând cu lumea bună a turismului… Apropo de bloggeri cunoscuți… ”La Târgul Național de Turism al României, Maramureșul – cel mai spectaculos dintre toate standurile” e articolul de pe vasiledale.ro…Ar fi scris și despre noi doar că…

articolul original.

Cum le “zboară” la ”jmekeri” permisele pe Centură

15 November 2022 at 18:27

Aproape zilnic, polițiștii sătmăreni suspendă și câte zece permise pe Șoseaua de Ocolire a Sătmarului. Mai ales de la ”jmekerii” care, nu numai că nu cunosc legislație rutieră, dar conduc și ca bezmeticii, de parcă se află pe circuit. Dar să vă explicăm cum stau lucrurile. Centura Sătmarului are regim de drum național, adică viteza maximă este de 90 de km la oră. Deci nu este autostradă să zbori pe ea cu 130 km/h. Cu toate acestea, chiar și în aceste condiții, până să fie suspendat permisul, poți merge cu până în 140 de km/h. Doar că, la fiecare urcare sau coborâre de pe Centură, viteza este redusă la 70 km/h, iar acest lucru este semnalizat destul de discret. Astfel că, dacă prin zonă, vreun ”bizon” zboară cu 120 km/h, automat îi zboară și permisul. Și sunt destui… Așadar, atenție mare, dacă vreți să mai fiți….”jmekeri”!

articolul original.

Revin furturile de mașini la Satu Mare

14 November 2022 at 20:25

După o ușoară acalmie, se pare că revin furturile de mașini la Satu Mare. O astfel de mașină a fost furată chiar din fața unei pizzerii din Satu Mare aflată pe Calea Traian, colț cu Corvinilor. Este vorba despre un autoturism Subaru care pur și simplu s-a evaporat de pe locul său de parcare. Proprietarii au dat sfoară în țară și oferă recompensă celor care știu ceva despre acest furt. Relații pot fi date la telefon 0752625061. Doar că acum lucrurile s-au schimbat față de alte dăți. Sătmarul este înțesat de camere de supraveghere. Chiar în zonă există cel puțin o cameră de acest gen, plus camerele private. Astfel că este doar o chestiune de timp până ce hoțul de mașini va fi prins.

articolul original.

A ascultat de ”gagică”, acum are dosar penal

13 November 2022 at 16:55

Un italian de 51 de ani a ascultat de sfaturile unei ”gagici” mult mai tinere, de numai 19 ani, iar acum are dosar penal. Și-a modificat unele date de pe cartea sa de identitate, lucruri depistate de polițiștii de frontieră.


Astfel, zilele trecute, italianul s-a prezentat la Vama Petea pentru a ieși din țară.. Împreună cu el, în autoturism, călătorea și o tânără, în vârstă de 19 ani, având și aceasta cetățenie italiană. La verificarea documentelor de călătorie, polițiștii de frontieră au constatat că rubrica valabilității de pe cartea de identitate a cetățeanului italian a suferit modificări mecanice. Concret, data de expirare a documentului a fost modificată din 2020 în 2023.
Bărbatul a declarat că atunci când a pornit spre țara natală, a constatat că documentul să expirase. Parterena sa de voiaj i-a recomandat să își modifice data valabilității, lucru pe care bărbatul l-a și făcut fără să stea pe gânduri.
În acest caz, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și ieșire din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat. Unde nu-i cap….

articolul original.

ANAF-ul tare-n gură

10 November 2022 at 20:31

După ce au rezolvat problema bacșișului luat de ospătari , pe care-l vom avea direct pe bonul fiscal, acum cei ce se ocupă de finanțele țării i-au luat în colimator pe dentiști.

Conform unei știri apărute la mijlocul acestei săptămâni, care e drept n-a lăsat cu gura căscată pe nimeni, dentiștii sunt luați la țintă de ANAF. Și, în atenția dentiștilor sătmăreni… Urmează controale la sânge în cabinete, în cazul veniturilor nedeclarate.

Medicii stomatologi vor primi scrisori de informare din partea ANAF pentru a declara toate veniturile, spune președintele ANAF, Lucian Heiuș.

El solicită pacienților să ceară bonuri fiscale. „NU ascund că identificăm și suntem în faza finală de analiză pentru a identifica și alte domenii unde activează persoane fizice și care au un grad mare de neconformare. Discutam cu directorii mei o informare că există un grad mare de neconformare la stomatologi, unde gradul de conformare fiscal este redus. Vom încerca să facem niște ghiduri, să includem și acest domeniu de activitate în acest mecanismul de prevenție și de informare și, inevitabil, se ajunge și la controale mai devreme sau mai târziu”, spune Lucian Heiuș.

El spune că și pacienții trebuie să solicite bon fiscal, „așa cum este normal când plătesc sume de bani”. Acuma să-i vedem pe curajoșii din ANAF când i-o apuca durerea de măsele…Dacă o să ceară bon fiscal înainte sau după extracție…E drept că s-ar putea ca dentiștii să le scoată nervul ( nervii), fără anestezie, că-i scumpă….Să nu ne trezim că ne dau dentiștii bonuri de o să ne cadă instant plombele…la citirea lor! Doamne ajută și week end liniștit!

articolul original.

Greu cu rezervarea unui loc de parcare în Sătmar!

9 November 2022 at 19:30

Cum e să vrei un loc de parcare lângă blocul tău, să ai bani și să vrei să plătești taxa fără niciun comentariu și totuși să te trezești că ai reușit …Dar fără loc…

E mai mare concurența pe locurile de parcare din cartierele sătmărene decât se întâmpla înainte de anii 90 la examenele de la medicină ori ASE… La această concluzie a ajuns și cititorul nostru care ni s-a plâns că deși s-a prezentat la ADP pe 5 octombrie și a primit un bilețel cu un număr de ordine, și apoi asigurări că totul va fi ok de la anul, s-a trezit peste o lună că a primit locul de parcare cu numărul 114. Am zice că problema s-a rezolvat doar că ….în parcare sunt doar…108 locuri. ” Mai așteptați, poate renunță cineva, se mai vinde vreo mașină ” par a fi explicațiile de la ghișeu…

Întrebarea omului e acum ce va face dacă nu se eliberează nici o poziție? Unde-și va lăsa mașina personală când se întoarce și el acasă după orele de serviciu… Apropos…la orele de serviciu, unde mai plătește un abonament pentru zona B… Curat murdar coane Iancule să ai o mașină și să mai stai și-n cartier la Satu Mare.

articolul original.

Melancolie la final de toamnă

8 November 2022 at 20:51

Ce romantic, ce frumos, cum ar spune un artist român, acest porumbel stă și se uită melancolic cum trece toamna, dar noi când?

În acest peisaj, Someșul, alături de porumbelul care de regulă semnifică speranță, credință, compasiune și puritate, te îmbie la romantism…Sperăm ca în viitor să ne putem bucura și noi de o priveliște cât mai plăcută și romantică și de ce nu, să profităm chiar și de o plimbare cu bărcuțele pe râul Someș din Satu Mare.

articolul original.

De-i boieru’ cât de mic, după masă doarme-un pic!

7 November 2022 at 19:12

După o binemeritată masă de prânz, la un restaurant din Satu Mare, o clientă și-a făcut binemeritata siestă căci nu îi așa ….de-i boieru’ cât de mic, după masă doarme-un pic! Într-un ambient cât se poate de plăcut, căldurică, muzica bună, iar de mâncare nici să nu mai zicem.

articolul original.

Parcare electrică

6 November 2022 at 17:33

Nici nu mai știi cum să comentezi poza postată pe pagină deja celebră “Parchez ca un bou Satu Mare!”. Că mașina e mai scumpă ca și trotuaru și atunci are voie să încurce pietonii pe trotuar. Ori, dacă e ecologică atunci se încadrează în natură oriunde ai pune-o… sau că doar până acolo, lângă gard ajunge cablul pentru reîncărcare. O fi parcat Elon Musk în weekend-ul în care televizunile l-au văzut peste tot în România.

articolul original.

A picat de pe bicicletă și s-a ales cu dosar penal

2 November 2022 at 20:14

O doamnă povestește că a mers liniștită către casa, cu bicicleta pe o stradă cât se poate de pustie, nederanjată de absolut nimic. Dintr-o dată a căzut și a dat cu bărbia de asfalt, evident, și-a spart-o.

Pățania de abia acum începe….doamna cu pricina a mers la urgență pentru că rana necesita să fie cusută, iar doamna de la intrare care urma să îi facă trimiterea, a început să insinueze faptul că incidentul a fost de fapt accident rutier, ce în fapt, evident, nu era.

În momentul în care a intrat în cabinet, medicul îi spune, “ah dumneavoastră sunteți doamna cu accidentul rutier”, doamna îi explică din nou povestea, îi coase bărbia și pleacă liniștită spre casă.

La un moment dat, îi sună telefonul, cine să fie? Cine să fie? Poliția. A sunt-o în legătură cu accidentul rutier. Îi explică și lui că n-a fost, că doar a căzut în barbă de pe bicicletă. Pe trotuar.

Polițistul îi zice “au mai fost alte autovehicule implicate?” Doamna îi spune din nou că a căzut de pe bicicletă, pe trotuar, nefiind nimeni pe stradă.

În urma acestui dialog, politiștii i-au spus că îi întocmesc un dosar penal și că o să o sune peste trei luni.

Poate că o să ajungă doamna să se dea în judecată, să își plătească despăgubiri, să se bage la închisoare ea pe ea că s-a vătămat corporal din culpă.

articolul original.
❌