ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Cine e de vină? Johannis ne-a răspuns. Putin

30 September 2022 at 10:55
By: (R.C.)

Ia de la Johannis, ia de la Johannis rate mai mari. Cine e de vina? Johannis ne-a răspuns. Putin e de vina pentru criza și inflație. Daca Putin e de vina pentru ce se întâmplă în România, sa vina Putin sa rezolve problemele din Romania și să procedeze la fel cum a procedat în Rusia cu Oligarhii?

Jumătate de milion de români vor avea rate mai mari

Atunci ciocul mic, mai ușor cu pianul pe scări, pentru ca gura pacatosului adevăr grăiește. Nu își dorește nimeni sa vina Putin sa rezolve problemele românilor în stil rusesc, dar ce alternativă oferă mafia politica românească de la putere care le-a luat românilor totul prin taxe, impozite și rate și cenușa de pe vatra. Muncesti o viață sa cumperi un apartament și la bătrânețe vine banca și îți ia casa că nu ai platit rata tripla fata de cum ai făcut împrumutul după bisnitareala ROBOR, inventata de ayatolahul finanțelor Isărescu, în scopul distrugerii economiei respectiv a statului.

Ne mor bătrânii pensionari de foame și de boala și ne vând iluzii că la anul mărește pensia. Ministrul PSD al muncii încurajează anarhia subordonaților, nu e capabil să facă nici măcar un program de lucru la ghișee. Auzi mizerie și dispreț față de cetățean program la ghișee de la 9.00 la 13.00 de luni până vineri, nici o oră program după amiază în nici o zi. Sunt bătrâni, invalizi, orbi, rudele lucrează sch1, nu are cine să-i ajute.

Batjocura ministrului PSD Marius Budai nu e capabil sa aprobe și o zi de lucru la ghișee în timpul săptămânii până la ora 17.00 și trebuie urgent înlocuit pentru crasă incompetenta, dar și pentru înșelarea cu promisiuni a pensionarilor în mass-media, care ar fi trebuit să fie fapta penală.

articolul original.

Ministrul Muncii, Marius Budăi: ‘Nu m-am certat cu domnul premier. Probabil a fost presat din partid de anumiţi oameni’

26 September 2022 at 20:00
image

Invitat în cadrul emisiunii „Subiectiv”, ministrul Marius Budăi a vorbit despre relaţia pe care o are cu Nicolae Ciucă, premierul catalogând propunerile PSD privind majorarea pensiilor și a salariului minim drept „populiste”, recomandându-i lui ministrului Budăi să citească fişa postului.

„Nu m-am certat cu domnul premier. Probabil a fost şi dumnealui presat din partid de anumiţi oameni, dar eu vreau să vă spun că am o relaţie extrem de bună şi extrem de corectă cu domnul premier. Eu personal am fost şi la multe şedinţe de coaliţie şi am văzut că discuţiile dintre preşedintele partidului PSD, Marcel Ciolacu şi premierul României sunt extrem de constructive şi restul declaraţiilor colegilor liberali chiar nu o să le comentez până când nu se va lua decizia finală, urmând ca ulterior să mă mai gândesc dacă să le dau o replică sau nu, pentru că totuşi au fost declaraţii extrem de nelalocul lor.

Nu am văzut ca domnul prim-ministru să fie extrem de supărat pe mine. Da, a spus să nu aruncăm cifre. Nu a fost nicio aruncare de cifre. Eu am ieşit foarte clar şi am spus că astea sunt propunerile PSD.

M-am înţeles tot timpul bine cu domnul prim-ministru şi mă înţeleg şi acum. Avem o relaţie colegială extrem de corectă şi până la urmă, pe o anumită ierarhie”, a precizat ministrul Marius Budăi, în la Antena 3.

articolul original.

S-au trezit parlamentarii din somn. Budăi: Efectiv nu se poate trăi cu salariul minim în România

25 September 2022 at 07:50

Ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a dat seama, într-un final, că în România nu se poate trăi cu salariul minim.
”Cred că se impune să luăm măsura de majorare a salariului minim. Repet, impune şi contextul economic şi cel social”, a declarat ministrul.

Acesta a precizat că înţelege temerile medului de afaeri şi ale angajatorilor, dar ”trebuie să înţeleagă şi dumnealor că şi angajaţii trebuie să îşi plătească utilităţile ca şi ei, trebuie să îşi ducă copiii la şcoală şi trebuie să îşi hrănească copiii”.

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei. ”

”Propunerea Partidului Social Democrat pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creşterea pensiilor, este de 3.000 de lei şi cu cei 200 de lei scăzuţi din taxare, adică sub 2.800 taxaţi şi 200, nu. Este clar un impact pozitiv, şi asupra angajaţilor şi chiar asupra angajatorilor, pentru că (…) se plâng de lipsa forţei de muncă. Nu putem să… nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trăi cu salariu minim în România”, a mai afirmat ministrul.

Citește și: Proiectul de lege propus de PNL care vine în sprijinul pensionarilor

articolul original.

Budăi insistă cu salariul minim

24 September 2022 at 16:19
By: C.S.

Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate trăi cu salariul minim, a declarat, sâmbătă, ministrul Muncii, Marius Budăi, pentru Digi24.

„Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim. Înţeleg ceea ce spune mediul de afaceri dar trebuie să înţeleagă şi dumnealor că şi angajaţii trebuie să-şi plătească utilităţile, să-şi ducă copiii la şcoală şi să-şi hrănească copiii. Am pornit în această săptămână în Comisia de dialog social din cadrul Ministerului Muncii discuţii cu mediul de afaceri şi cu angajaţii, cu partenerii sociali”, a precizat Budăi.

El a menţionat că ulterior discuţiile se vor muta în Consiliul Naţional tripartit, unde este şi premierul şi miniştrii, astfel încât să poată fi luată o decizie care să fie predictibilă, de la 1 ianuarie.

„Nu intervenim din timpul anului, pentru a se putea construi şi bugetele pe anul următor şi planurile de business pe anul următor. Propunerea PSD pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creşterea pensiilor, este de 3.000 (salariul minim, n.r.), cu cei 200 de lei scăzuţi din taxare, adică 2.800 taxaţi şi 200 nu. Este clar un impact pozitiv şi asupra angajaţilor şi chiar a angajatorilor, pentru că şi angajatorii se plâng de lipsa forţei de muncă. În România nu se poate trăi cu salariul minim”, a subliniat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

În prezent, salariul minim brut este de 2.550 de lei.

articolul original.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunț despre majorarea salariului minim: Sunt sigur că președintele PSD va propune în următoarea ședință de Coaliție această discuție

24 September 2022 at 14:26
image

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut, sâmbătă, un anunț legat de majorarea salariului minim pe economie, începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Marius Budăi precizat că PSD-ul rămâne la propunerea ca salariul minim pe economie să crească la 3.000 de lei, din care 200 de lei să rămână neimpozitați.

Propunerea Partidului Social Democrat pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creșterea pensiilor, este de 3.000 de lei și cu cei 200 de lei scăzuți din taxare, adică sub 2800 taxați și 200, nu. Este clar un impact pozitiv, și asupra angajaților și chiar asupra angajatorilor, pentru că noi, cu toții, și în special angajatorii se plâng de lipsa forței de muncă, nu putem să… nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trăi cu salariu minim în România”, a spus, la Digi24, Marius Budăi.

Întrebat dacă este posibil că în următoarea ședință a Coaliției PNL-PSD-UDMR să se discute despre acest subiect, după ce Paul Stănescu, secretarul general al PSD a afirmat că trebuie luată rapid o decizie în acest sens, Marius Budăi a răspuns: „Dacă Secretarul General al Partidului Social Democrat, știu și eu că a zis așa ceva, a comunicat acest lucru, eu cred că este în acord cu președintele partidului, sunt sigur că președintele PSD va propune în următoarea ședință această discuție, în cadrul coaliției”.

articolul original.

Vești importante pentru milioane de români! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut anunțul: Când vor fi majorate pensiile

21 September 2022 at 06:48

sursa foto:  stirileprotv.ro

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a vorbit despre ce urmează să se întâmple cu majorarea pensiilor şi a salariului minim pe economie.

Ministrul i-a asigurat pe pensionari că pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023.

Marius Budăi: Pensia ar trebui să crească cu cel puţin 10%

Pensionarii trebuie sa creada intr-o majorare a pensiilor de la  1 ianuarie. Eu am prezentat intr-o conferinţă de presa propunerile pe care PSD le pune pe masa coalitiei. Din punctul nostru de vedere, valoarea punctului de pensie ar trebui sa creasca cu cel putin 10%. Marcel Ciolacu şi premierul Romaniei au spus ca pensiile trebuie să crească”, a declarat ministrul Muncii.

În ceea ce priveşte creşterea salariului minim pe economie la 2550 de lei, ministrul a anunţat că au început deja discuţiile cu sindicatele şi speră că în curând se va ajunge la o concluzie.

Saptamana trecuta am purtat o discutie cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu si cu premierul României. Astăzi am început şi vom continua dialogul cu partenerii nostri sociali, angajatori, patronate şi sindicate şi speram ca in termenul cel mai scurt sa avem o solutie, astfel incat constructia bugetara a intreprinzatorilor pe anul 2023 sa fie una predictibila”, a precizat ministrul, conform romaniatv.net.

Vezi și:

COMENTEAZĂ
articolul original.

Salariu minim brut de 3.000 de lei pentru români. Marius Budăi: “Propunerea PSD este exact în spiritul Directivei europene”

16 September 2022 at 08:40
image

Marius Budăi a anunțat că a convenit împreună cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă începerea discuțiilor cu partenerii sociali despre salariul minim adecvat.

„Propunerea PSD privind majorarea salariului minim la 3.000 de lei brut este exact în spiritul Directivei europene”, a declarat vineri Marius Budăi la un post de radio.

„Noi ne-am consultat în cadrul PSD, Partidul Social Democrat va susține în coaliția de guvernare ca Guvernul să adopte chiar din acest an prevederile Directivei. Aici putem discuta despre două nuanțe. Una strict legislativă, de transpunere a directivei, care presupune anumiți pași, presupune o anumită procedură legislativă și poate fi mai de durată, dar noi vorbim în acest moment de o transpunere în practică direct cu privire la salariile minime adecvate din UE și conform Directivei europene cu privire la salariile minime adecvate în UE, statele membre se pot ghida pentru evaluarea gradului de adecvare al salariilor minime legale sau salariul minim brut garantat în plată, ne putem ghida în raport cu nivelul general al salariilor brute la un procent de 60% din salariul median brut și la un procent de 50% din salariul mediu brut. Noi am avut deja o analiză, am discutat și am calculat și propunerea noastră când am venit și am prezentat în numele PSD propunerile noastre cu care venim în coaliție pentru ceea ce se va întâmpla în România și ne dorim să se întâmple de la 1 ianuarie 2023 și am luat în calcul acest mecanism, care a condus la acea cifră de 3.000 de lei brut și am spus noi că ne dorim ca din acei 3.000 de lei brut să păstrăm cei 200 de lei pe care deja i-am pus la dispoziția mediului de afaceri și să nu fie taxați și restul să meargă conform reglementărilor din Codul Fiscal (…). Ce am propus noi cu 3.000 de lei este exact în spiritul acestei Directive și practic, asta susținem”, spune Marius Budăi.

Budăi apreciază că majorare a salariului minim în România va avea consecințe pozitive asupra angajaților, dar și asupra angajatorilor.

„Din punctul meu de vedere, doar pozitive, pentru toate părțile, pentru că haideți să fim conștienți asupra contextului social și economic din această perioadă. Eu cred că o relație de respect și onestitate între angajați și angajatori este ghidată și de nivelul câștigului și mai ales de ceea ce în România din păcate încă avem și anume sărăcie în muncă”, încheie Marius Budăi.

articolul original.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre instituirea unui salariu minim la nivel european: ‘Va fi 50% din salariul mediu! PSD a susținut adoptarea acestei Directive, căreia alții, care au guvernat înainte, i s-au opus!’

14 September 2022 at 15:27
image

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a salutat adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind instituirea unui salariu minim la nivel european.

Cât sunt în funcția de ministru al Muncii nu va scădea nicio pensie în România, ba, dimpotrivă, mă voi lupta ca pensiile părinților și bunicilor noștri să crească.

Altfel, salut adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind instituirea unui salariu minim la nivel european, care va fi 50% din salariul mediu! De când a reintrat la guvernare PSD a susținut, prin Ministerul Muncii, adoptarea acestei Directive, căreia alții, care au guvernat înainte, i s-au opus!

Rămân consecvent ideii “Oamenii, în primul rând!”.”, a scris Marius Budăi pe Facebook.

Vezi și:

articolul original.

Ionuț Moșteanu a răbufnit: ‘Solicit încă o dată premierului Ciucă și ministrului Budăi să facă public planul de tăiere a pensiile speciale. Din banii obținuți putem crește pensiile părinților și bunicilor noștri’

12 September 2022 at 10:15
image

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, le cere prim-ministrului Nicolae Ciucă şi ministrului Muncii, Marius Budăi, să facă public planul de tăiere a pensiilor speciale, în contextul în care termenul prevăzut în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este 31 decembrie.

Într-o postare pe Facebook, Moşteanu acuză PSD şi PNL de faptul că „blochează” de patru luni introducerea pe ordinea de zi de la Camera Deputaţilor a proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari.

„Am solicitat şi săptămâna trecută în Biroul Permanent introducerea pe ordinea de zi a legii USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, lege redepusă pe 6 mai, după decizia CCR. De fiecare dată, PSD şi PNL s-au opus. De peste 4 luni blochează acest proiect. Solicit încă odată premierului Ciucă şi ministrului Budăi să facă public planul de tăiere a pensiile speciale. Termenul din PNRR este 31 decembrie. Vrem cu toţii să ştim ce au de gând. Din banii obţinuţi putem creşte pensiile părinţilor şi bunicilor noştri”, transmite Moşteanu, lider al grupului USR din Camera Deputaţilor.

El menţionează că pensiile speciale „au crescut de 160 de ori mai mult decât pensia medie”, în contextul în care inflaţia a ajuns la 15,3%.

„Preţurile au explodat, salariile scad. Iar mărirea pensiilor sub 3.000 de lei nu va mai avea loc. Noile date INS confirmă explozia preţurilor. Inflaţia a ajuns la 15,3%. Totul e mai scump. Carnea, legumele, pâinea. Energia electrică şi gazele. În timp ce milioane de români nu mai ajung cu salariul de la o lună la alta, avem şi o altă categorie a privilegiaţilor care o duc tot mai bine. Românii cu pensiile speciale. Pensiile speciale au crescut de 160 de ori mai mult decât pensia medie”, scrie Moşteanu.

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 15,32% în luna august a acestui an, de la 14,96% în iulie, în condiţiile în care preţurile mărfurilor alimentare au urcat cu 18,22%, cele ale mărfurilor nealimentare au fost mai mari cu 15,98%, iar serviciile au fost mai scumpe cu 8,26%, conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS), informează agerpres.ro

articolul original.

USR cere Guvernului planul de tăiere a pensiilor speciale

12 September 2022 at 10:15
By: (R.C.)

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, le cere prim-ministrului Nicolae Ciucă şi ministrului Muncii, Marius Budăi, să facă public planul de tăiere a pensiilor speciale, în contextul în care termenul prevăzut în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este 31 decembrie.

Într-o postare pe Facebook, Moşteanu acuză PSD şi PNL de faptul că „blochează” de patru luni introducerea pe ordinea de zi de la Camera Deputaţilor a proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari.

Am solicitat şi săptămâna trecută în Biroul Permanent introducerea pe ordinea de zi a legii USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, lege redepusă pe 6 mai, după decizia CCR. De fiecare dată, PSD şi PNL s-au opus. De peste 4 luni blochează acest proiect. Solicit încă odată premierului Ciucă şi ministrului Budăi să facă public planul de tăiere a pensiile speciale. Termenul din PNRR este 31 decembrie. Vrem cu toţii să ştim ce au de gând. Din banii obţinuţi putem creşte pensiile părinţilor şi bunicilor noştri”, transmite Moşteanu, lider al grupului USR din Camera Deputaţilor.

El menţionează că pensiile speciale „au crescut de 160 de ori mai mult decât pensia medie”, în contextul în care inflaţia a ajuns la 15,3%.

„Preţurile au explodat, salariile scad. Iar mărirea pensiilor sub 3.000 de lei nu va mai avea loc. Noile date INS confirmă explozia preţurilor. Inflaţia a ajuns la 15,3%. Totul e mai scump. Carnea, legumele, pâinea. Energia electrică şi gazele. În timp ce milioane de români nu mai ajung cu salariul de la o lună la alta, avem şi o altă categorie a privilegiaţilor care o duc tot mai bine. Românii cu pensiile speciale. Pensiile speciale au crescut de 160 de ori mai mult decât pensia medie”, scrie Moşteanu.

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 15,32% în luna august a acestui an, de la 14,96% în iulie, în condiţiile în care preţurile mărfurilor alimentare au urcat cu 18,22%, cele ale mărfurilor nealimentare au fost mai mari cu 15,98%, iar serviciile au fost mai scumpe cu 8,26%, conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

articolul original.

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor românilor: Precizările făcute de ministrul Muncii, Marius Budăi

10 September 2022 at 16:20
image

Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a dat detalii despre majorarea pensiilor ce urma să fie făcută de la 1 ianuarie 2023.

Potrivit lui Marius Budăi, procentul cu care vor crește pensiile românilor va fi anunțat în momentul în care bugetul pe anul 2023 va fi adoptat.

„Era un pachet de măsuri pe care PSD le propune. Ce s-a întâmplat? Au început discuțiile, eu i-am văzut pe cei doi lideri ai Coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, si au spus foarte clar că pensiile vor crește. Suntem în această discuție, cu siguranță nu o să mergem pe varianta din lege, ar trebui să majorăm pensiile cu rata inflației din 2021.

Dacă am face acest lucru, ar însemna 5,1%, dar mergem pe o variantă mai mare, astfel încât, cu majorarea de la început de an și cu pachetele sociale, să acoperim măcar puterea de cumpărare, să facem toate eforturile pentru a-i proteja pe cei mai defavorizați”, a afirmat Marius Budăi, în exclusivitate la Realitatea Plus.

„Când noi, PSD, am lucrat la acest pachet si am anunțat aceste propuneri, am avut o evaluare foarte clară. (…)”. Ministrul a precizat însă că majorarea va fi anunțată de liderii coaliției, „când bugetul pe 2023 ca fi adoptat, la finalul anului 2022, iar în acel proiect se va regăsi această majorare a pensiilor”.

articolul original.

Ce se întâmplă cu plata acestor sume de bani către pensionari? Ministrul Muncii, Marius Budăi: ‘Din două în două luni se fac aceste verificări’

8 September 2022 at 11:18
image

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a vorbit despre plata suplimentelor la pensii. Acesta a explicat că persoanele care au realizat în ultimele două luni venituri ce au depăşit plafonul de 1500 de lei nu vor mai primi luna aceasta suplimentul de 250 de lei oferit de Guvern.

Toţi cei care au avut dreptul să primească tranşa a doua au primit-o exact în termenul pe care l-am comunicat. Mai sunt anumite cazuri care au realizat venituri în această perioadă şi care nu primesc această a doua transă.

Mai exact, în luna precedenta acordarii acestui drept se face o verificare cu bazele de date ale ANAF, acolo unde se declară veniturile impozabile, pentru că acest sprijin este pentru cei care au venituri sub 1500 de lei, cu precizarea că indemnizatia pentru persoanele cu dizabilitati nu intra in calcul.

Există posibilitatea ca cineva să fi vândut un teren sau sa fi lucrat in luna precedentă şi să fi realizat venituri şi atunci nu se încadreaza dacă a depăsit pragul de 1500 de lei. Din două în două luni se fac aceste verificări. Dacă a fost un venit ocazional, persoana respectivă primeşte din nou suplimentul”, a declarat ministrul la România Tv.

articolul original.

De la 1 ianuarie 2023, se majorează și pensiile, și salariile românilor!

6 September 2022 at 13:38
image

Marius Budăi, ministrul Muncii, a afirmat, recent, că vor fi majorate pensiile și salariile românilor, începând cu prima luna a anului 2023. Social-democrații vor creșterea salariului minim brut la 3.000 de lei. De asemenea, ei cer majorarea pensiei minime cu 10%, la 1.100 de lei. În week-end, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a afirmat că liberali vor o creștere a pensiei nu cu 10%, ci cu 16%.

Astăzi președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit și el despre creșterea salariilor și a pensiilor.

Ca atare, din aceste declarații reiese că majorarea pensiilor și salariilor românilor e doar o chestiune de timp.

Sper ca, până la prima ședință a coaliției, partenerii din PNL să fie convinși pe deplin de necesitatea majorării salariului minim și a pensiilor!

PSD va veni, așa cum face întotdeauna în coaliție, cu o analiză serioasă a tuturor propunerilor sale și o fundamentare din punct de vedere bugetar.

Sunt de acord cu ceea ce spunea președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, că nu trebuie aruncate în spațiul public propuneri care să creeze așteptări ce nu pot fi onorate de actualul guvern. Iată de ce aștept de la toți parlamentarii coaliției înțelepciune și responsabilitate față de orice inițiativă care are impact bugetar.

Propunerile PSD privind creșterea punctului de pensie cu peste 10% și a salariului minim au fost cântărite și calculate judicios. Când le-am comunicat public am avut certitudinea că pot fi realizate fără a afecta echilibrul bugetului.

De aceea, ne vom bate pentru aceste soluții, fiindcă avem convingerea că reprezintă un real #Sprijin pentru România!”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Ce a declarat Rareș Bogdan

„PNL dorește mărirea pensiilor și consideră că 10% este foarte puțin. PNL dorește mărirea pensiilor cu cât a rămas până la 40%. Noi am mărit odată cu 14%, altădată cu 10%… Acum avem o crestere de 24%, deci trebuie făcută mărirea cu diferența care a rămas.

Ministerul Finanțelor este la domnul Câciu. Inflația este de 15%. Dl.Câciu este obligat să găsească sursa de finanțare.

Propunerea va fi sa fie minim 16% creșterea astfel încât să se ajunga la procentul de 40%. Dl. Câciu e obligat să găsească o sursă de finanțare pentru o creștere cu minim 16%. Nu e propunerea mea, e a PNL. Dacă nu gasește resursele, să plece acasă. Dânsul a anunțat o creșetre cu 10%. Nu este 10%, ci 16% – potrivit legii. Așteptăm să vină la Coaliție cu resursele bugetare și să facem majorarea. Nu de 5 și nici de 10%, asta este o jignire la adresa românilor.

Nimeni din PNL nu e departe de probelemele românilor (…). Colegii mei doar au întrebat responsabil ce se întâmplă, dacă România are bani pentru a crește până la procentul fixat prin lege. Am crescut cu 14% guvernul Orban și cu 10% guvernul Ciucă. Noi nu deținem ministerul (Finanțelor – n.r.). Trebuie să ne ținem de lege. Haideți să ne uităm pe indexor. Haideți să fim responsabili și să recunoaștem că ne împrumutăm pe niște dobânzi foarte mari. Dl. Câciu negociază mai prost decât dl Cîțu, care se împrumuta cu 2% și acum ne împrumutăm cu 8,5%. Îl critica pe Cîțu, dar acum Câciu se împrumută cu dublul dobâznii lui Cîțu. Luni sau marți vom avea ședința de Coaliție și dl Câciu va fi rugat să răspundă de ce România se împrumută cu o dobânda de aproape 9%”, a spus Rareș Bogdan, la Realitatea PLUS.

articolul original.

Ciucă despre PSD: este o distanţă foarte mare de la vorbe la fapte

1 September 2022 at 10:32
By: Regie
image

Premierul Nicolae Ciucă spune despre majorările anunțate de PSD că sunt  un populism care nu are ce să caute în comunicarea cu cetățenii. Ministrul Muncii Marius Budăi a anunţat miercuri că PSD va propune în coaliţie majorarea salariului minim până la 3.000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei şi a valorii punctului de pensie la 1.745 de lei. Însă, în loc să parcurgă traseul normal, adică să discute mai întâi în interiorul Guvernului și a coaliției, acesta a ieșit la rampă anunțând măsurile, ca și cum ar fi sigur posibile.

Liderul PNL, Premierul Nicolae Ciucă, s-a arătat deranjat de modul în care ministrul Budăi anunță măsurile sociale. Acesta a spus că „este o distanţă foarte mare de la vorbe la fapte” și că este o diferență între „a face ce trebuie, a fi responsabil şi un populism care nu are ce să caute astăzi în comunicarea cu cetăţenii ţării

„În acest moment cred că sunt suficient de efervescente discuţiile pe acest subiect. Revin la ceea ce am afirmat anterior. E o distanţă foarte mare de la vorbe la fapte. Cum, de altfel, este distanţă foarte mare de la ceea ce înseamnă a impune sau a comunica, precum este cea de la a face ce trebuie, a fi responsabil şi un populism care nu are ce să caute astăzi în comunicarea cu cetăţenii ţării”, a declarat Nicolae Ciucă,

„Datoria noastră ca Guvern, a PNL, a PSD, a coaliţiei în ansamblul său este să avem grijă de cetăţenii ţării. Este responsabilitatea noastră de a avea grijă ca cei vulnerabili să resimtă cât mai uşor trecerea prin această perioadă de criză. Cu toţii avem datoria să facem aceste analize, să venim cu ele, să le argumentăm şi, pe baza posibilităţilor existente în visteria Guvernului, fiţi convinşi că vom lua deciziile care se cuvin”, a completat premierul.

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunţat miercuri că PSD va propune în coaliţie majorarea salariului minim până la 3.000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei şi a valorii punctului de pensie la 1.745 de lei.Însă, în loc să parcurgă traseul normal, adică să discute mai întâi în interiorul Guvernului și a coaliției, acesta a ieșit la rampă anunțând măsurile, ca și cum ar fi sigur posibile.Întrebat dacă vor fi majorate pensiile şi salariile de la 1 ianuarie 2023, cum a propus PSD, Nicolae Ciucă a declarat:

„Eu sunt convins că domnul Budăi cunoaşte foarte bine ce scrie în fişa postului Guvernului, cred că şi în fişa ministrului Muncii şi atunci când venim cu astfel de propuneri trebuia să aibă în vedere că e obligatorie consultarea Consiliului Naţional Tripartit, plus consultarea coaliţiei. Ca atare, vom avea o abordare la nivelul Guvernului. E vorba de responsabilitate şi de ceea ce oamenii aşteaptă de la noi, să ştie că Guvernul e în măsură să ia decizii reale şi nu vorbe. De aici discutăm de ceea ce face, nu de ce vorbim. Când vom fi finalizat aceste chestiuni şi anume eliminarea inechităţilor pensiilor. Când le vom finaliza, ne vom gândi la majorarea salariilor şi pensiilor. Eu cred că am comentat suficient de mult declaraţiile, momentan, politice ale domnului Budăi, aceste declaraţii şi intenţii nu au fost dezbătute în coaliţie şi în Guvern şi ca atare ne oprim aici”.

articolul original.

Scandalul PNL – PSD continuă. Gorghiu îl acuză pe ministrul Budăi că „a mărit de 10, 20 de ori salariile din gură”

1 September 2022 at 10:36
image

Tensiunile între PNL și PSD au devenit publice. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a criticat anunțul ministrului muncii, Marius Budăi, privind propunerile de majorare a pensiilor, salariilor precum și alte beneficii sociale care nu au fost convenite înainte cu liberalii.

În direct la Digi24 acesta s-a contrat cu senatorul social-democrat Daniel Zamfir, care a spus că „să vorbim de populisme acum când o mână de oameni, de companii s-au îmbogățit pe sărăcirea oamenilor și pe falimentele companiilor este deja o jignire”. Stroe afirmă că există „o ierarhie guvernamentală” iar „domnul Budăi este ministru în guvernul domnului premier Ciucă”. Volume 100%  

PNL au cerut demisia ministrului Muncii, potrivit surselor Digi24. În schimb, cei de la PSD nu s-au ferit să ceară de nenumărate ori plecarea ministrului PNL al Energiei din Guvern. „Oamenii văd că ministrul muncii face ceva. Nu știu de unde atâta supărare din partea liberalilor că lucrurile astea se fac. Domnul ministru al muncii, a cărei obligație este să găsească soluții să crească veniturile oamenilor, împreună cu ministrul finanțelor, a făcut lucrul ăsta.

(…)

L-ați auzit spunând despre impactul bugetar pe ministrul muncii ieri (miercuri – n.red.) în conferința de presă, ministrul de finanțe a confirmat. Nu a visat domnul Budăi aceste creșteri salariale și le-a spus public. Cred că atâta vreme cât ministrul de finanțe, care, din punctul meu de vedere, este cel mai îndreptățit, confirmă că aceste majorări se pot face, ele trebuie făcute. Să vorbim de populisme acum când o mână de oameni, de companii s-au îmbogățit pe sărăcirea oamenilor și pe falimentele companiilor este deja o jignire”, a declarat senatorul PSD Daniel Zamfir.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe a declarat: „Nu este vorba de niciun fel de jignire în a spune adevărul oamenilor. Ministrul muncii nu face, lansează niște mesaje populiste de la mare, nediscutate nici în cadrul coaliției, nefundamentate nici din punct de vedere bugetar, nediscutate nici în Consiliul Tripartit, neasumate nici măcar politic. Haideți să încetăm odată cu acest mod de a lucra. Nu există o parte sau o jumătate bună a guvernării și o jumătate rea, care nu vrea. Nu există partid în România care să nu-și dorească măriri ale veniturilor populației, indiferent dacă vorbim de pensii sau salarii. Există niște reguli bine definite legate de disciplină financiară, există niște reguli foarte bine definite de această guvernare, apropo de modul cum venim cu aceste soluții, de modul cum discutăm, cum le analizăm. Există o ierarhie guvernamentală. Domnul Budăi este ministru în guvernul domnului premier Ciucă. Am ales să facem lucrurile acestea în mod serios, responsabil în cadrul coaliției, în cadrul guvernului, după care să le avansăm și public, dacă se poate. Dacă nu se poate acest lucru, gândiți-vă ce impact social și ce iluzie ar putea vinde domnul Budăi unor oameni, care evident că au așteptări mai ales în momente de criză. Pensiile oamenilor sunt mici și este o realitate”.

Daniel Zamfir spune că „bani sunt, atâta timp cât prioritizezi”. „Guvernarea se face pentru oameni. Dacă guvernezi să am grijă să nu deranjez așa-zisa piață liberă ca niște băieți deștepți din Energie să poată să câștige «fără număr» sărăcind populația și companiile românești, asta nu e guvernare, astea nu-s priorități”. Ionuț Stroe spune că „domnul Budăi nu a primit un refuz din partea premierului Nicolae Ciucă”.

„Domnul Budăi nu a primit un refuz din partea Coaliției, pentru că nu am avut această discuție. Asta este problema. Nu încercați să duceți discuția în altă parte. Cu noi liberalii trebuie să lucrați serios și responsabil. Mâine e foarte posibil să iasă un alt ministru să spună că «și la mine se mărescu cu 50%»”. Senatorul PSD afirmă că, de fapt, „supărarea” liberalilor este că „avem o piatră de moară în guvern care se cheamă ministrul energiei. Ați găsit un pretext acum «haide să ne luăm de Budăi».

Zamfir totuși afirmă că „coaliția de guvernare funcționează bine”. „Cred că după viitoarele alegeri tot această coaliție este soluția. A fi partener de guvernare înseamnă să tragem toți la aceeași căruță”. De asemenea, Stroe a afirmat că „în interior lucrurile funcționează”.

Gorghiu: „Anumiți colegi din această coaliție vor din când în când să puncteze electoral”  

Șeful Senatului, Alina Gorghiu, a taxat, în urmă cu puțin timp, anunțul ministrului Budăi. Aceasta i-a recomandat lui Budăi să discute în coaliție astfel de intenții, înainte să le facă publice. Alina Gorghiu: „Din păcate, l-am tot auzit pe domnul ministru al muncii mărind de 10, de 20 de ori salariile din gură, dar nevorbind de reforme pe care ministerul trebuie să le facă. Suntem cât se poate de hotărâți să mergem mai departe, în ciuda faptului că anumiți colegi din această coaliție vor din când în când să puncteze electoral și nu să discute în interiorul coaliției. Cred că cea mai sănătoasă, corectă, loială atitudine și constructivă pentru coaliție e ca absolut orice propunere pe care un ministru sau altul o are să nu se facă în spațiul public înainte de a fi informat prim-ministrul. Domnul Budăi și ceilalți colegi, indiferent de culoarea politică, au înțeles – guvernul acela nu e al PSD, nici PNL, nici UDMR, nici al unui partid, ci este Guvernul României”.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, după ședința conducerii PNL, că nu a discutat cu PSD și ministrul muncii Marius Budăi despre măsurile sociale anunțate, inclusiv creșterea pensiilor și a salariilor dorită de social-democrați. Președintele PNL spune că „este o distanță foarte mare de la vorbe la fapte (…) de la a fi responsabil și un populism care nu are ce să caute astăzi în comunicarea cu cetățenii”. În replică, Budăi a declarat miercuri seară că propunerile PSD „sunt extrem de justificate și calculate”.

El a mai precizat că nu este vorba de presiuni făcute asupra partenerilor de coaliție, ci de „o bază de plecare într-o discuție ulterioară”. Replica sa vine după ce premierul Nicolae Ciucă a catalogat propunerile PSD drept „populiste” și l-a trimis pe Budăi să citească fișa postului.

articolul original.

Marius Budăi îi răspunde premierului Nicolae Ciucă după ce a anunțat măriri de salarii și pensii

1 September 2022 at 06:49
image

Marius Budăi, ministrul Muncii a ales să îi răspundă premierului Nicolae Ciucă la câteva zile după ce a anunțat măriri de salarii și pensii. Ministrul Muncii a explicat că nu a ieșit în conferința de presă fără acordul social democraților care anunțase deja că există un plan în acest sens.

Creșterea de pensii și salarii a fost anunțată, în urmă cu câteva zile de PSD într-o conferință de presă. Așadar, salariul minim ar putea crește până la 3000 de lei, iar pensiile ar crește cu până la 10%.

Marius Budăi, răspuns pentru premierul Nicolae Ciucă la anunțul de măriri salarii și pensii

Într-un răspuns oficial, Marius Budăi îî spune premierului Nicolae Ciucă faptul că precedenta conferință în care a anunțat măriri de salarii şi pensii nu a fost o reacție inopinantă din partea acestuia. Așadar, acesta anunță că este un om disciplinat și că măsurile anunțate fac parte din planul PSD, plan pe care îl va propune în coaliție

” Vreau să vă spun că eu nu am ieşit în conferinţa de presă de capul meu. A fost o decizie a partidului. Eu sunt un om disciplinat, nu fac lucruri de capul meu. Şi când a început astăzi conferinţa de presă am spus aşa: «acestea sunt măsurile pe care noi, PSD, le vom propune în coaliţie, bazate pe o analiză, bazate pe cifre şi pe estimări, bazate pe tot ceea ce înseamnă impact bugetar». (…) Se ştia foarte clar şi a fost asumat că noi vom mai veni cu o serie de măsuri. De la lansarea ultimului pachet Sprijin pentru România cu acele vouchere şi cu acei 700 de lei reamintesc că public preşedintele partidului PSD a spus clar că vom mai lucra la un pachet de măsuri pentru că este necesar”, a afirmat Marius Budăi.

Marius Budăi a afirmat, tot în cursul zilei de 31 august că actuala coaliție nu are nevoie de ceartă şi dezorganizare.

Premierul Nicolae Ciucă l-a criticat pe Marius Budăi

Premierul Nicolae Ciucă l-a criticat pe Marius Budăi pentru conferința de presă în care a anunţat majorări ale salariilor și pensiilor. Premierul a explicat faptul că anunțul lui Marius Budăi nu a fost discutat în coaliție dar nici în şedinţa de Guvern. Liderul liberalilor a punctat faptul că a discutat cu Marcel Ciolacu pe subiectul amintit mai sus:

(…) Nu am discutat în coaliție, nu avem încă proiectul de buget pentru 2023, nu pot să răspund cu «da» sau «nu». Sunt convins că domnul Budăi cunoaște foarte bine ce scrie în fișa postului Guvernului, cred că și în fișa postului ministrului muncii. Când venim cu astfel de propuneri, cel puțin în ceea ce privește majorarea salariilor și a pensiilor, trebuia să aibă în vedere că este obligatorie consultarea Consiliului Național Tripartit plus discuțiile care trebuiau să aibă loc la nivelul coaliției și guvernului.(…) a menționat Nicolae Ciucă.

În încheiere, Nicolae Ciucă a explicat că nu este împotriva unor măriri, dar că acestea au nevoie să fie susținute din punct de vedere financiar, şi real. Concret, pentru ca salariile şi pensiile să se mărească trebuie să existe posibilitatea bugetară de sprijin. Așadar, Marius Budăi îi răspunde premierului Nicolae Ciucă ceea ce înseamnă posibilitatea începerii unui scandal în coaliție.

articolul original.

Liberalii, nemulțumiți că ministrul Muncii anunță creșteri salariale și de pensii fără consultări prealabile

31 August 2022 at 14:54
image

Liberalii cer măsuri după ce social-democrații au anunțat că propun majorarea pensiilor și a salariului minim. Mai mulți lideri PNL i-au solicitat premierului Ciucă demiterea ministrului muncii, Marius Budăi

Liberalii și-au exprimat nemulțumirile într-o ședință a conducerii extinse care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Asta după ce au fost luați prin surprindere de ieșirea partenerilor de coaliție de la PSD, care nu i-au consultat înainte de a anunța public propunerea de majorarea a pensiilor și a salariului minim.

Anunțul i-a luat prin surprindere pe liberali, inclusiv pe premierul Nicolae Ciucă.

„Nu am discutat în coaliție, nu avem încă proiectul de buget pe 2023, nu pot să răspund cu da sau nu.”

Mai mulți lideri PNL au spus în ședință că miniștrii care dau teme guvernului ar trebui demiși, cu referire directă la ministrul social-democrat, Marius Budăi.

„Să anunți creșterea salariului minim fără o negociere cu principalii actori sociali face mult rău României”, a punctat și fosta ministră a Muncii, Raluca Turcan.

Reacția liderilor PNL vine după ce Marius Budăi a anunțat că PSD va propune coaliției majorarea salariului minim la 3.000 de lei și a pensiilor cu 10%.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/08/31aug-18-CORESP-Cristi-Citre-suparare-PNL-pe-Budai.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: PSD și PNL au convenit că va fi supraimpozitat întreg lanțul de energie, de la producători până la furnizori

Foto: Inquam Photos / George Călin

articolul original.

Marius Budăi reacționează după ieșirea lui Nicolae Ciucă: ‘Nu mă aștept să fiu remaniat. A fost o decizie a PSD că continuăm să propunem coaliției să implementăm măsuri’

31 August 2022 at 19:15
image

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că atunci când a anunţat propunerile PSD privind majorări de venituri şi noi măsuri de sprijin ”nu a ieşit de capul său” în conferinţa de presă, amintind că liderul PSD, Marcel Ciolacu, ”a anunţat de mai mult timp” că PSD lucrează la un nou program de genul ”Sprijin pentru România”. ”Eu nu am ieşit public de capul meu, nu am făcut o conferinţă în nume propriu. A fost o decizie a Partidului Social Democrat că continuăm să propunem coaliţiei să implementăm măsuri. (…) În începerea prezentării de astăzi, nu am spus că de mâine asta se va întâmpla. Am spus că sunt propunerile PSD pe care le vom pune la masa dialogului în coaliţie”, susţine Budăi.

”Noi suntem convinşi că nu pot exista dispute ideologice atunci când este vorba despre a susţine populaţia şi economia. Pur şi simplu nu suntem în perioada în care să avem timp de certuri atunci când obiectivul nostru trebuie să fie sprijin pentru România. Vreau să vă spun că eu nu am ieşit în conferinţa de presă de capul meu. A fost o decizie a partidului. Eu sunt un om disciplinat, nu fac lucruri de capul meu. Şi când a început astăzi conferinţa de presă am spus aşa: «acestea sunt măsurile pe care noi, PSD, le vom propune în coaliţie, bazate pe o analiză, bazate pe cifre şi pe estimări, bazate pe tot ceea ce înseamnă impact bugetar». (…) Se ştia foarte clar şi a fost asumat că noi vom mai veni cu o serie de măsuri. De la lansarea ultimului pachet Sprijin pentru România cu acele vouchere şi cu acei 700 de lei reamintesc că public preşedintele partidului PSD a spus clar că vom mai lucra la un pachet de măsuri pentru că este necesar”, a afirmat Marius Budăi, miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Ministrul Muncii a ţinut să sublinieze că ”nu ar trebui să fie nicio problemă” legată de ieşirea sa publică, amintind că şi miniştri ai Partidului Naţional Liberal au făcut publice propuneri care nu au fost discutate în coaliţia de guvernare. 

”De ce spun eu că nu ar trebui să fie nicio problemă? Domnul ministru Marcel Boloş chiar a anunţat o posibilă viitoare de a fi aceste carduri, aceste vouchere să fie în vigoare şi la anul. Nu s-a discutat în coaliţie. Este o viziune, a propus-o. Tot dinspre PNL a venit acea propunere cu majorarea pragului de la 2.000 la 3.000, nu s-a discutat în coaliţie, au propus”, a adăugat Marius Budăi.

În ceea ce priveşte reacţiile premierului Nicolae Ciucă, Marius Budăi a ţinut să sublinieze că acesta a spus doar că nu comentează public şi că aceste propuneri vor fi discutate în cadrul coaliţiei.

Budăi a subliniat că nu au fost propunerile sale, personale, ci ale partidului.

”Nu mă aştept să fiu remaniat, mă aştept să fie o discuţie onestă în coaliţie”, a mai spus ministrul, răspunzând unei întrebări.

Totodată, întrebat dacă se va rupe coaliţia în cazul în care el va fi remaniat, Marius Budăi a răspuns că ”nu este în măsură să dea un răspuns”.

”Eu repet: eu nu am ieşit public de capul meu, nu am făcut o conferinţă în nume propriu. A fost o decizie a Partidului Social Democrat că continuăm să propunem coaliţiei să implementăm măsuri. (…) În începerea prezentării de astăzi, nu am spus că de mâine asta se va întâmpla. Am spus că sunt propunerile PSD pe care le vom pune la masa dialogului în coaliţie ”, a reafirmat Budăi.

De asemenea, întrebat ce va face PSD dacă propunerile PSD nu vor fi acceptate şi adoptate, ministrul Muncii a subliniat că se va analiza şi se va lua o ”decizie finală”, el reamintind că măsurile sunt ”extrem de bine justificate, extrem de bine calculate” .

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, întrebat dacă vor fi majorate pensiile şi salariile de la 1 ianuarie 2023, cum a propus PSD, că ceea ce a anunţat Marius Budăi în acest sens nu a fost discutat în coaliţie şi nici în Guvern. Liderul PNL a mai spus că a discutat cu liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu despre acest subiect, însă a rămas la nivelul de intenţie. Şeful Executivului a adăugat că astfel de măsuri trebuie să aibă susţinere în realitate, una financiară şi să existe posibilitatea bugetară de a sprijini o măsură de majorare a pensiilor şi salariilor, conform news.ro

Citește și:

Un nou scandal în Coaliție? Nicolae Ciucă îi trage un perdaf lui Marius Budăi: ‘Nu i-am permis să anunțe nicio măsură. I-am permis să participe la o activitate politică’

Se majorează pensiile românilor! Marius Budăi, ministrul Muncii: ‘Vom propune majorarea pensiei minime de la valoarea de 1.000 de lei la valoarea de 1.100 de lei’

articolul original.

Ministrul Muncii, criticat de premierul Nicolae Ciucă: „Voi lua măsuri” – VIDEO

31 August 2022 at 14:11
image

Prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă, i-a reproșat, miercuri, 31 august 2022, într-o conferință de presă, ministrului Muncii, Marius Budăi de la Partidul Social Democrat că a vorbit despre creșterea salariilor și a pensiilor de la 1 ianuarie 2023.

Critica premierului vine după o ședință tensionată la vârful Partidului Național Liberal, cu acuzații la adresa lui Marius Budăi.

Premierul Nicolae Ciucă l-a criticat pe ministrul Marius Budăi

Nicolae Ciucă l-a criticat dur pe ministrul Marius Budăi, după ce ministrul Muncii și Protecției Sociale a făcut declarații despre creșterea salariului minim pe economie și creșterea pensiei minime, în România.

„Vom propune în coaliția politică majorarea salariului minim până la 3.000 de lei, cu păstrarea acelui mecanism de netaxare a unei valori de 200 de lei. Valoarea va fi obligatorie. Aceasta înseamnă că 2800 de lei vor fi taxați, deci efortul suplimentar este pentru acei 250 de lei iar 200 de lei rămân în continuare netaxați. Ne dorim ca în România să încercăm pe cât posibil să nu mai existe sărăcie în muncă”, a transmis astăzi Marius Budăi, ministrul Muncii.

Premierul afirmă că românii așteaptă măsuri reale și nu vorbe deșarte.

„Eu sunt convins că dl Budăi ştie foarte bine ce scrie în fişa postului guvernului şi ce scrie în fişa postului ministrului Muncii. Atunci când venim cu astfel de propuneri, cel puţin în ceea ce priveşte majorarea salariilor şi a pensiilor, trebuia să aibă în vedere că era obligatorie consultarea Consiliului Naţional Tripartit şi o discuţie în coaliţie. Toate aceste chestiuni le vom clarifica. Este vorba de responsabilitate, este vorba de ceea ce oamenii aşteaptă de la noi, să ştie că guvernul este în stare să ia măsuri reale şi nu vorbe. Aici discutăm de ce facem, nu de ce vorbim”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Interpelat dacă ministrul PSD va fi pedepsit, Nicolae Ciucă a răspuns: „Sunt decizii şi măsuri pe care le voi lua”.

Nicolae Ciucă, anunț crucial privind facturile la energie

Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă, a ținut să mai anunțe joi, 31 august 2022, faptul că Executivul dorește să aprobe OUG în sectorul energetic.

„Am primit atât planul de iarnă, cât și datele pe care le-am solicitat de la Ministerul Energiei și alte instituții. În momentul în care a început ședința la partid a început și la Guvern.
PNL susține plafonarea prețurilor la energie. Nu am cifrele în momentul de față. Impozitarea în energie poate să fie și de 100%. Este foarte posibil ca în funcție de impactul bugetar să avem în vedere o diminuare cu 15%, așa cum a cerut UE, a pragului de consum până la care se face reducerea”, a declarat Nicolae Ciucă.

Astfel, prim-ministrul a precizat că mâine, 1 septembrie 2022m urmează să aprobe ordonanța în cadrul unei ședințe de Guvern. De asemenea, planul în ceea ce privește pregătirea pentru iarna 2022 – 2023 urmează să fie analizat joi în Comitetul interministerial, astfel încât să fie definitivate concluziile pentru a putea fi luată o hotărâre în privinţa modificărilor la Ordonanţa de urgenţă privind compensarea preţurilor la energie.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat anterior în decursul zilei că planul pentru iarnă a fost finalizat.

Astfel, în urma declarațiilor făcute de ministrul Muncii, Marius Budăi, premierul Nicolae Ciucă l-a criticat dur, afirmând că va discuta cu colegii săi și va lua măsuri în ceea ce-l privește.

articolul original.
❌