ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 26 September 2022Ultimele Stiri

Dante Botoșani și-a numit noua bancă tehnică, după startul modest de sezon. Florin Croitoru, ”secund” în acte dar posibil pion principal al formației din Moldova

26 September 2022 at 14:53

Dante Botoșani are un nou antrenor principal, după ce contractul cu Alexandru Ciobanu a fost reziliat. Clubul din Moldova, din Seria 1 a Ligii 3, l-a numit în funcție pe Laurențiu Sînescu, dar în noua formulă a băncii tehnice e implicat și fratele lui Marius Croitoru, Florin Croitoru.

Laurențiu Sînescu, noul antrenor principal în acte al echipei Dante Botoșani 

Conform raportului de joc al Dante Botoșani din partida cu Rapid Brodoc, din weekendul trecut, din etapa a 5-a, scor 4-2, Florin Croitoru e și el parte din noua echipă a staffului tehnic, fiind ”secundul” lui Laurențiu Sînescu, dar e posibil ca mișcarea să fie doar una de fațadă. E posibil ca, de fapt, Florin Croitoru să decidă tot ce mișcă din punct de vedere fotbalistic la formația moldoveană.

Numirea noului staff era indicată anterior rezilierii cu Alexandru Ciobanu, întrucât Florin Croitoru, considerat pionul principal acum la Dante Botoșani chiar dacă în acte e ”secund”, a fost văzut în tribune la partidele pe care echipa din Botoșani le-a disputat cu Alexandru Ciobanu pe banca tehnică.

Ciobanu, care a semnat ulterior cu România U19, unde e antrenorul secund al lui Alexandru Pelici, era pe făraș după primele meciuri conduse la Dante Botoșani, motiv pentru care conducerea l-a contactat pe Florin Croitoru. De aici și prezența lui în tribune la câteva jocuri.

Alexandru Ciobanu era pe făraș, iar oferta de la FRF a venit în momentul perfect

Conform informațiilor Liga2.ro, plecarea lui Alexandru Ciobanu a venit ca urmare a nemulțumirilor oamenilor cu factor de decizie în club și nu ca urmare a ofertei primite de Alexandru Ciobanu de la FRF, pentru a fi implicat la naționala sub 19 ani. Propunerea doar a venit într-un moment oportun pentru Ciobanu, când soarta lui la Dante Botoșani era deja decisă.

Dante Botoșani, victorie la debutul cu noul staff tehnic

Dante Botoșani s-a văzut pusă în situația de a numi un nou antrenor principal la numai patru etape după startul de sezon al Ligii 3, în care a adunat doar 1 punct. Avea trei eșecuri și depășea în clasament doar echipa Viitorul Darabani, 0 puncte.

Acum, după schimbarea antrenorului, cu noul staff tehnic, Dante Botoșani a înregistrat prima victorie, 4-2 cu Rapid Brodoc și a ajuns la 4 puncte, care o situează pe locul 8. Le depășește pe Rapid Brodoc și Viitorul Darabani în ierarhia din Seria 1 a Ligii 3.

În etapa a 6-a, Dante Botoșani va întâlni FK Miercurea Ciuc 2 în deplasare, echipă clasată pe locul 7, chiar deasupra ei, cu 5 puncte.

Foto principal: Fotograful Sportiv

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Dante Botoșani, nevoită să-și caute alt antrenor! ”Principalul” cu care a început sezonul a semnat cu FRF

21 September 2022 at 15:38

Dante Botoșani, ocupanta locului 9 în Seria 1 a Ligii 3, a rămas fără antrenor. Penultima clasată a seriei a reziliat contractul cu ”principalul” Alexandru Ciobanu, motivul fiind, se pare, oferta primită de acesta din partea Federației Române de Fotbal, unde s-a alăturat deja naționalei sub 19 ani.

Alexandru Ciobanu a decis să meargă alături de Alexandru Pelici, numit selecționer al României U19 la 1 septembrie. Pelici își conturează stafful tehnic și va fi ajutat, printre alții, și de Ciobanu, care a început sezonul în Liga 3, ca ”principal” al formației Dante Botoșani. Sezonul trecut, Ciobanu a fost sub contract cu Viitorul Pandurii, unde a îndeplinit și rolurile de ”principal”, ”interimar” și ”secund”.

Dante Botoșani, fără antrenor! Alexandru Ciobanu, la naționala României U19

Plecarea din Moldova și semnarea contractului cu România U19 a fost confirmată chiar de Alexandru Ciobanu, pe pagina personală de Facebook. Concret, antrenorul și-a luat la revedere de la Dante Botoșani sâmbătă, 17 septembrie, iar astăzi, 21 septembrie, a confirmat faptul că a semnat cu FRF, pentru a ajuta naționala sub 19 ani, cel mai probabil din postura de ”secund”.

Unul din cele mai importante momente ale carierei unui antrenor si un motiv de mandrie si satisfactie profesionala este acela de a purta echipamentul Echipei Nationale a României. Romania U19”, a notat Alexandru Ciobanu pe site-ul de socializare, la care a atașat și o poză în echipamentul naționalei (foto principal).

Dante Botoșani, doar un punct în patru runde de Liga 3

Astfel, Dante Botoșani se vede pusă în situația de a numi un nou antrenor principal, la numai patru etape după startul de sezon al Ligii 3, în care a adunat doar 1 punct. Are și trei eșecuri și depășește în clasament doar echipa Viitorul Darabani, 0 puncte.

În runda a 5-a din Liga 3, Dante Botoșani va juca pe teren propriu, cu Rapid Brodoc, locul 7 cu 3 puncte.

articolul original.

CONVOCARE ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ

8 September 2022 at 07:53

PREŞEDINTELE CONSILIULUI JUDEŢEAN BOTOŞANI

În conformitate cu prevederile art. 178 alin. (2), art. 179 alin. (1) și alin. (2) lit. b), art. 180 alin. (1) şi art. 191 alin. (3) lit. a) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările ulterioare, convoacă Consiliul Judeţean în şedinţă extraordinară, pentru data de 12 septembrie 2022, ora 1200, în Sala „Nicolae Iorga” a Palatului Administrativ, situat în mun. Botoșani, Piața  Revoluției nr. 1-3.

Proiectul ordinii de zi cuprinde: 

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții „Modernizare DJ 294A, Avrămeni – Panaitoaia – D.Cantemir – DN 24C, km 2+100 – 9+910, județul Botoșani”, aprobat pentru finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului. (Proiect nr. 190 din 08.09.2022)
 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții „Modernizare DJ 291K, DJ 291B(Lozna)-Calinesti-DN 29C-Talpa, Km 0+000 – 7+009”, aprobat pentru finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului. (Proiect nr. 191 din 08.09.2022)
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții „Modernizare DJ 291D, Oroftiana, km 31+000-33+000 și Baranca-Bajura, km 38+000-46+008, județul Botoșani”, aprobat pentru finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului. (Proiect nr. 192 din 08.09.2022)
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții „Modernizare DJ 294B, Ștefănești-Murguța-Dobârceni, km 2+400 – 13+010, Județul Botoșani”, aprobat pentru finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului. (Proiect nr. 193 din 08.09.2022)
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții „Modernizare DJ 293A, Coțușca – Viișoara Mică – Viișoara, km 1+010 – 7+000, Județul Botoşani”, aprobat pentru finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului. (Proiect nr. 194 din 08.09.2022)
 6. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu județean, al bugetului instituțiilor publice și activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii, efectuarea de virări de credite bugetare între capitolele bugetului propriu și de modificări în Programul obiectivelor de investiții, aprobat pe anul 2022. (Proiect nr. 188 din 07.09.2022)
 7. Proiect de hotărâre privind desemnarea unui membru în Consiliul de administraţie al Palatului Copiilor Botoşani. (Proiect nr. 184 din 06.09.2022)
 8. Proiect de hotărâre hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului Judeţean Botoşani în Consiliul de administraţie al Școlii Speciale ”Ion Pillat” Dorohoi. (Proiect nr. 185 din 06.09.2022)
 9. Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului Judeţean Botoşani în Consiliul de administraţie al Școlii Speciale ”Sfântul Stelian” Botoșani. (Proiect nr. 186 din 06.09.2022)
 10. Proiect de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Judeţean Botoşani în Consiliul de administraţie al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Botoşani. (Proiect nr. 187 din 06.09.2022)
 11. Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Botoșani și a membrului supleant în comisia de evaluare a probei interviu din cadrul concursului organizat în vederea ocupării funcției de director adjunct pentru unitatea de învățământ Școala Profesională Specială „Ion Pillat” Dorohoi. (Proiect nr. 189 din 07.09.2022)
 12. Aprobarea proceselor verbale ale ședințelor Consiliului Județean Botoșani din data de 26 august 2022 și 2 septembrie 2022.

Ședința este publică.

PREŞEDINTE,
Doina-Elena Federovici

articolul original.

Un șofer cu permisul reținut a încălcat limita de viteză de două ori într-un minut, în localităţi diferite

29 August 2022 at 19:21
By: -
image

Un tânăr de 19 ani, care avea permisul reţinut de la începutul lunii august, a fost prins încălcând limita de viteză, de două ori, în două localităţi diferite, într-un singur minut, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Nenişcu.

Publicitate

Tânărul a fost surprins de poliţiştii Serviciului Rutier la ieşirea din localitatea Vârfu Câmpului în timp ce conducea cu 152 de km/h, fiind înregistrat de aparatul radar, şi, ulterior, când poliţiştii au pornit în urma autoturismului pentru a-l opri, după intrarea în localitatea Ionăşeni, a fost înregistrat rulând cu 129 de km/h.

"Mai mult decât atât, tânărul nu avea dreptul de a conduce, permisul fiindu-i reţinut de la începutul lunii august, pentru încălcarea unor reguli de circulaţie, în judeţul Suceava", a afirmat Nenişcu.

Publicitate

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis, totodată fiindu-i aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.200 de lei,

Ca măsură complementară, i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 240 de zile.

articolul original.

Convocare Consiliul Judeţean Botoşani

29 August 2022 at 11:24

PREŞEDINTELE
CONSILIULUI JUDEŢEAN BOTOŞANI

În conformitate cu prevederile art. 178 alin. (2), art. 179 alin. (1) și alin. (2) lit. b), art. 180 alin. (1) şi art. 191 alin. (3) lit. a) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările ulterioare, convoacă Consiliul Judeţean în şedinţă extraordinară, pentru data de 02 septembrie 2022, ora 1000, în Sala „Nicolae Iorga” a Palatului Administrativ, situat în mun. Botoșani, Piața  Revoluției nr. 1-3.

Proiectul ordinii de zi cuprinde:

 1. Proiect de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile, pe anul 2022. (Proiect nr. 180 din 29.08.2022)

Ședința este publică.

PREŞEDINTE,
Doina-Elena Federovici

articolul original.

„U“ Craiova – FC Botoșani | Rădoi și Rivaldinho au prefațat partida cu moldovenii (VIDEO)

28 August 2022 at 15:02
image

Universitatea Craiova o va întâlni luni, de la ora 21.00, pe stadionul „Municipal“ din Severin, pe FC Botoșani. Disputa va „închide“ etapa a 7-a din Superligă și a fost prefațată de către antrenorul Mirel Rădoi, respectiv atacantul Rivaldinho. VEZI VIDEO!

Superliga, etapa 7

Vineri, 26 august:
Voluntari – U Cluj 0-0
UTA – FCU 2-1

Sâmbătă, 27 august:
Petrolul – Mioveni 0-0
Sepsi – Rapid 1-2

Duminică, 28 august
Argeş – Chindia 2-1
ora 18.30: CFR Cluj – Farul
ora 21.30: FCSB – Hermannstadt

Luni, 29 august:
ora 21.00: „U“ Craiova – Botoșani

Clasament:

1.Rapid 15 (8-4)
2.Farul 12 (7-3)
3.Argeş 12 (9-10)
4.Botoşani 11 (7-4)
5.Petrolul 11 (4-4)
6.Sepsi 10 (9-5)
7.UTA 10 (6-8)
8.Hermannstadt 9 (7-3)
9.CFR Cluj 9 (8-6)
10.Voluntari 8 (6-5)
11.„U“ Craiova 8 (6-5)
12.FCU 7 (9-9)
13.FCSB 6 (6-7)
14.U Cluj 3 (4-9)
15.Chindia 2 (6-11)
16.Mioveni 2 (3-12)

articolul original.

Urmărire ca în filme: Un șofer care mergea cu 142km/h a refuzat să oprească și s-a ascuns într-o mânăstire

27 August 2022 at 19:56
By: -
image

Un şofer care circula cu 142 de km/h într-o localitate din judeţul Botoşani a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor, iar aceştia au pornit în urmărirea sa. Conducătorul auto a fost urmărit 11 kilometri, fiind găsit de poliţişti într-o mănăstire.

Publicitate

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani a informat, sâmbătă seara, printr-un comunicat de presă, că un şofer în vârstă de 25 de ani din comuna Ungheni a fost surprins cu aparatul cu o viteză de 142 de km/h în localitatea Vorona.

„Ulterior, nu a oprit la semnalele poliţiştilor, aceştia pornind în urmărirea sa, iar pe traseul parcurs a încălcat mai multe reguli de circulaţie.

La finalul cursei, tânărul a abandonat autoturismul, refugiindu-se într-o mănăstire, unde a fost găsit de poliţişti”, a precizat IPJ Botoşani.

Publicitate

Şoferul a primit o amendă în valoare de 3.600 de lei, iar permisul i-a fost reţinut pentru 270 de zile.

articolul original.

Bilete și abonamente pentru transportul public și pentru parcare prin aplicația 24pay în Botoșani

25 August 2022 at 12:48
image

Botoșani este al 17-lea oraș în care aplicația 24pay pentru smartphone devine disponibilă, acum cu două servicii: transport public și parcare.

În urma parteneriatului încheiat cu ELTRANS Botoșani și Banca Transilvania, călătorii vor putea să achiziționeze din aplicație bilete și abonamente pentru transportul în comun atât prin card, cât și prin SMS.

Pentru parcarea autovehiculelor, achiziționarea de abonamente și bilete se poate face prin scanarea rapidă a codului QR de pe afișele amplasate în zonele de parcare. Clienții își vor putea achiziționa bilete sau abonamente în funcție de durata staționării.

Utilizatorii pot cumpăra titluri de călătorie sau își pot plăti parcarea, după ce salvează cardul bancar în aplicație. Călătorii care se bazează pe abonamentele lunare pot alege să fie notificați prin aplicația 24pay atunci când abonamentul lor urmează să expire.

24pay este o soluție de plată digitală dezvoltată de compania PTP Online și deținută de PayPoint România, care pune la dispoziția călătorilor din 16 orașe posibilitatea de achiziționare a biletelor și abonamentelor pentru transportul în comun direct de pe telefonul mobil.

„Credem în promisiunea asumată de a contribui la procesul de digitalizare a plăților în România, de aceea investim în extinderea aplicației 24pay. Astfel, orașul Botoșani intră în portofoliul orașelor în care călătorii pot cumpăra bilete și abonamente simplu și rapid, datorită parteneriatului încheiat cu ELTRANS Botoșani.De acum, locuitorii Municipiului Botoșani se pot bucura de flexibilitate și confort utilizând aplicația 24pay pentru plata călătoriilor, fără a mai pierde timp procurând biletele fizic, din mijloacele de transport.”

Utku Ogrendil, CEO PayPoint Services

Cu peste 940.000 de descărcări, aplicația 24pay a fost lansată în 2018, oferind o alternativă pentru achiziționarea biletelor și abonamentelor pentru transportul în comun. Aplicația este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google Play, App Store sau Huawei AppGallery. Pentru utilizarea aplicației, este necesară adăugarea inițială a unui card bancar Visa sau Mastercard.

Sistemul 24pay a fost pus la dispoziție în mod gratuit operatorilor de transport, fără a fi percepute costuri pentru dezvoltarea aplicației, astfel încât călătorii să beneficieze de o metodă unitară, rapidă și sigură de a achita transportul public, oriunde în țară.

articolul original.

ANUNŢ Consiliul Judeţean Botoşani

22 August 2022 at 11:12

CONSILIUL JUDEȚEAN BOTOȘANI anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: “CONSTRUIRE LOCUINȚE DE SERVICIU, STR. ȘTEFAN CEL MARE NR. 39, MUNICIPIUL BOTOȘANI”, propus a fi amplasat în mun. Botoșani, str. Ștefan cel Mare nr. 39, jud. Botosani.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Botoşani din B-dul Mihai Eminescu nr. 44, mun. Botoşani, jud. Botoşani şi la sediul titularului din mun. Botoșani, Piața Revoluției nr. 1-3, jud. Botoșani, în zilele de luni – vineri, între orele 9 – 14.

Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Botoşani.

articolul original.

Seria 1 Liga 3 | Programul meciurilor. O echipă nou-înființată și două nou-promovate, noutățile în grupa în care Ceahlăul și Foresta vor spera din nou la promovare

19 August 2022 at 11:52
image

Federația Română de Fotbal a stabilit astăzi, 19 august 2022, la Casa Fotbalului, prin tragere la sorți, calendarul competițional al noii ediții de Liga 3, sezonul 2022-2023, la o zi distanță după ce a comunicat componența celor zece serii ale noului sezon.

Noul campionat este programat să înceapă fix peste o săptămână, la 26 august, tot cu 100 de echipe împărțite în mod egal în zece serii, cu o mică schimbare, clarificarea modului în care se determină a 21-a retrogradată. Se vor disputa două faze în competiție, sezonul regular și play-off-ul sau play-out-ul, iar cele mai bune 20 de formații din play-off vor merge și în a treia fază, a barajelor de promovare în Liga 2.

În Seria 1, din care nu a promovat nicio formație nici în această vară, au fost repartizate următoarele echipe: FK Miercurea Ciuc 2, Viitorul Darabani, Rapid Brodoc, Dante Botoșani, Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți, Ceahlăul Piatra Neamț, Șomuz Fălticeni, Știința Miroslava și CSM Bacău.

Noutățile sunt reprezentate de FK Miercurea Ciuc 2 (nou-înființată, satelitul echipei din Liga 2), Viitorul Darabani, Rapid Brodoc (nou-promovate) și CSM Bacău (retrogradată și reprimită).

Echipele din Seria 1 a Ligii 3 și numărele extrase în urma tragerii la sorți, cele care le determină programul:

FK Miercurea Ciuc 2 – 3 – a solicitat să înceapă acasă
Viitorul Darabani – 5
Rapid Brodoc – 2
Dante Botoșani – 4
Foresta Suceava – 9
Bucovina Rădăuți – 1
Ceahlăul Piatra Neamț – 8
Șomuz Fălticeni – 6
Știința Miroslava – 10
CSM Bacău – 7 – i s-a alocat un număr de deplasare, fiindcă în Seria 2 este altă echipă din aceeași localitate, Dinamo Bacău

Programul turului echipelor din Seria 1 Liga 3:

Etapa 1 – 27.08.2022

Bucovina Rădăuți – Știința Miroslava
Rapid Brodoc – Foresta Suceava
FK Miercurea Ciuc 2 – Ceahlăul Piatra Neamț
Dante Botoșani – CSM Bacău
Viitorul Darabani – Șomuz Fălticeni

Etapa 2 – 03.09.2022

Știința Miroslava – Șomuz Fălticeni
CSM Bacău – Viitorul Darabani
Ceahlăul Piatra Neamț – Dante Botoșani
Foresta Suceava – FK Miercurea Ciuc 2
Bucovina Rădăuți – Rapid Brodoc

Etapa 3 – 10.09.2022

Rapid Brodoc – Știința Miroslava
FK Miercurea Ciuc 2 – Bucovina Rădăuți
Dante Botoșani – Foresta Suceava
Viitorul Darabani – Ceahlăul Piatra Neamț
Șomuz Fălticeni – CSM Bacău

Etapa 4 – 17.09.2022

Știința Miroslava – CSM Bacău
Ceahlăul Piatra Neamț – Șomuz Fălticeni
Foresta Suceava – Viitorul Darabani
Bucovina Rădăuți – Dante Botoșani
Rapid Brodoc – FK Miercurea Ciuc 2

Etapa 5 – 24.09.2022

FK Miercurea Ciuc 2 – Știința Miroslava
Dante Botoșani – Rapid Brodoc
Viitorul Darabani – Bucovina Rădăuți
Șomuz Fălticeni – Foresta Suceava
CSM Bacău – Ceahlăul Piatra Neamț

Etapa 6 – 01.10.2022

Știința Miroslava – Ceahlăul Piatra Neamț
Foresta Suceava – CSM Bacău
Bucovina Rădăuți – Șomuz Fălticeni
Rapid Brodoc – Viitorul Darabani
FK Miercurea Ciuc 2 – Dante Botoșani

Etapa 7 – 08.10.2022

Dante Botoșani – Știința Miroslava
Viitorul Darabani – FK Miercurea Ciuc 2
Șomuz Fălticeni – Rapid Brodoc
CSM Bacău – Bucovina Rădăuți
Ceahlăul Piatra Neamț – Foresta Suceava

Etapa 8 – 15.10.2022

Știința Miroslava – Foresta Suceava
Bucovina Rădăuți – Ceahlăul Piatra Neamț
Rapid Brodoc – CSM Bacău
FK Miercurea Ciuc 2 – Șomuz Fălticeni
Dante Botoșani – Viitorul Darabani

Etapa 9 – 22.10.2022

Viitorul Darabani – Știința Miroslava
Șomuz Fălticeni – Dante Botoșani
CSM Bacău – FK Miercurea Ciuc 2
Ceahlăul Piatra Neamț – Rapid Brodoc
Foresta Suceava – Bucovina Rădăuți

Programul celorlalte etape ale sezonului:

Etapa 10 – 29.10.2022
Etapa 11 – 05.11.2022
Etapa 12 – 12.11.2022
Etapa 13 – 19.11.2022
Etapa 14 – 26.11.2022
Etapa 15 – 03.12.2022
Etapa 16 – 11.03.2023
Etapa 17 – 18.03.2023
Etapa 18 – 25.03.2023

PLAY-OFF

Etapa 1 – 01.04.2023
Etapa 2 – 08.04.2023
Etapa 3 – 14.04.2023
Etapa 4 – 22.04.2023
Etapa 5 – 29.04.2023
Etapa 6 – 03.05.2023
Etapa 7 – 06.05.2023
Etapa 8 – 13.05.2023
Etapa 9 – 20.05.2023

PLAY-OUT

Etapa 1 – 01.04.2023
Etapa 2 – 08.04.2023
Etapa 3 – 14.04.2023
Etapa 4 – 22.04.2023
Etapa 5 – 29.04.2023
Etapa 6 – 03.05.2023
Etapa 7 – 06.05.2023
Etapa 8 – 13.05.2023
Etapa 9 – 20.05.2023
Etapa 10 – 27.05.2023

BARAJE

Baraje semifinale: 24/27.05.2023
Baraje finale: 03/07.06.202

articolul original.

Convocare Consiliul Judeţean Botoşani

19 August 2022 at 09:26

PREŞEDINTELE
CONSILIULUI JUDEŢEAN BOTOŞANI

În conformitate cu prevederile art. 178 alin. (1), art. 179 alin. (1) și alin. (2) lit. a), art. 180 alin. (1) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările ulterioare, convoacă Consiliul Judeţean în şedinţă ordinară, pentru data de 26 august 2022, ora 1000, în Sala „Nicolae Iorga” a Palatului Administrativ, situat în municipiul Botoșani, Piața  Revoluției nr. 1-3.

Proiectul ordinii de zi cuprinde:

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei şi statului de funcţii pentru Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii “Mihai Eminescu”, instituție publică de cultură de interes județean subordonată Consiliului Județean Botoșani. (Proiect nr. 164 din 01.08.2022)
 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea duratei concediului de odihnă suplimentar pentru funcționarii publici din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani. (Proiect nr. 167 din 09.08.2022)
 3. Proiect de hotărâre privind darea unor bunuri, aparținând domeniului public al județului Botoșani, în administrarea Școlii Profesionale Speciale „Ion Pillat” Dorohoi. (Proiect nr. 168 din 09.08.2022)
 4. Proiect de hotărâre privind trecerea unui bun din domeniul public al Județului Botoșani în domeniul privat al Județului Botoșani pentru scoaterea din funcțiune în vederea casării. (Proiect nr. 169 din 09.08.2022)
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului Adițional nr. 10/2022 la Contractul de delegare a gestiunii, prin concesiune, a activității de administrare a stațiilor de transfer, sortare a deșeurilor municipale și administrare a depozitului de deșeuri-Județul Botoșani, nr. 12016/02.08.2016. (Proiect nr. 170 din 17.08.2022)
 6. Proiect de hotărâre privind modificarea componenței Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoşani. (Proiect nr. 171 din 17.08.2022)
 7. 7. Proiect de hotărâre privind aprobarea normativelor valorice de cheltuieli aferente drepturilor la îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, transport, materiale social culturale și a necesarului de îmbrăcăminte, încălțăminte și materiale igienico-sanitare, acordate copiilor și tinerilor pentru care s-a instituit o măsură de protecție specială, precum și a mamelor protejate în centre maternale. (Proiect nr. 172 din 18.08.2022)
 8. Proiect de hotărâre pentru aprobarea „Propunerilor de încadrare a drumurilor județene pe niveluri de viabilitate în timpul iernii 2022 – 2023” și a „Planului operativ de acțiune pe timpul iernii pe drumurile județene din județul Botoșani ~ IARNA 2022 – 2023”. (Proiect nr. 173 din 18.08.2022)
 9. Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Judeţului Botoşani în Adunarea Generală a Acționarilor Societății NOVA APASERV S.A. Botoșani pentru aprobarea contractării, de către Societate, a serviciilor de consultanță, asistență și reprezentare juridică, conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 26/2012. (Proiect nr. 174 din 18.08.2022)
 10. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentelor de organizare și funcționare a unor servicii sociale care funcționează în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani. (Proiect nr. 175 din 19.08.2022)
 11. Proiect de hotărâre privind actualizarea componenței Comisiei pentru Protecția Copilului Botoșani. (Proiect nr. 176 din 19.08.2022)
 12. Interpelări.
 13. Diverse.

Ședința este publică.

PREŞEDINTE,
Doina-Elena Federovici

articolul original.

O fetiţă de 12 ani a murit după ce a fost lovită de o maşină, în Botoșani

15 August 2022 at 04:32
By: Geo
image

O fetiţă de 12 ani a murit, în urma unui accident rutier produs, duminică, pe drumul judeţean DJ 208 H, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit agerpres.ro, fetiţa mergea pe partea stângă a părţii carosabile şi a fost lovită din spate de un autoturism care se deplasa în aceeaşi direcţie cu ea.

Un tânăr de 35 de ani, din comuna Corni, în timp ce se deplasa pe DJ 208 H, direcţia de deplasare, dinspre localitatea Vorona înspre localitatea Corni, pe un tronson de drum în aliniament, ar fi surprins şi accidentat o minoră de 12 ani, care se deplasa pe marginea părţii carosabile, pe aceeaşi direcţie de mers. În urma impactului, minora a decedat, iar un alt minor, pasager în autoturism a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a afirmat Nenicşu.

Oficialul IPJ susţine că şoferul care a produs accidentul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. El este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

articolul original.

Spital din Botoșani rămas fără telefoane, pentru că administrația a uitat să plătească facturile. Rudele pacienților n-au mai știut nimic de ei

14 August 2022 at 11:30
image

Spital din Botoșani rămas fără telefoane, pentru că administrația a uitat să plătească facturile. După ce a expirat termenul de grație, liniile telefonice fixe au fost tăiate de către operatorul de telecomunicații.

Cel mai mare spital din Moldova, ca număr de paturi, cu cheltuieli lunare de zeci de milioane de lei, a omis să plătească ultimele facturi, iar consecința a fost sistarea serviciilor, relatează Monitorul BT.

Restante la finele lunii iunie, facturile au intrat în faza de întârzieri de la începutul lui august. Astfel, sistemul automat a întrerupt linia telefonică principală.

Deşi problema poate părea una nu foarte gravă, în perioada actuală, linia telefonică a SJU a fost printre singurele modalităţi în care familiile pot ţine legătura cu pacienţii internaţi la Spitalul din Botoșani, sau cu cadrele medicale, mai ales că în unele secţii nu este permis telefonul mobil, relatează sursa citată.

Pacienții au avut de suferit


Astfel, cei care au apelat în acest sfârşit de săptămână la numerele 0231518812, 0231518813 sau 0231518816 au primit mesajul „Ne pare rău, abonatul apelat nu este disponibil. Vă rugăm reveniţi mai târziu”.

Citeste mai departe AICI.

articolul original.

Un şofer băut din Botoşani a intrat cu maşina într-o casă, după ce a rupt un gard

13 August 2022 at 05:09
By: Geo
image

Şoferii inconştienţi, care se urcă beţi la volan, continuă să facă prăpăd pe şosele. Seara trecută, un bărbat care consumase mai multe sticle de alcool s-a oprit cu maşina într-o casă, după ce a pierdut controlul volanului într-o curbă. 

Accidentul s-a petrecut în localitatea Săveni, din judeţul Botoşani, puţin după miezul nopţii. Ameţit de alcool, şoferul a accelerat într-o curbă în loc să încetinească şi nu a mai putut păstra banda, scrie observatornews.ro

Maşina a ieşit de pe şosea, a rupt un gard şi s-a oprit în casa unui localnic. Şoferul s-a ales cu câteva zgârieturi, dar şi cu dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

articolul original.

Poli Iași, victorie categorică în amicalul cu Dante Botoșani. Atacantul britanic testat de Claudiu Niculescu a înscris de două ori

30 July 2022 at 12:32

Politehnica Iași a câștigat clar ultimul amical disputat înaintea startului sezonului de Liga 2, 4-0 (2-0) cu echipa din Liga 3 Dante Botoșani, meci disputat pe terenul 2 din Complexul ”Emil Alexandrescu” din Iași.

 • Dante a terminat sezonul trecut de Liga 3 pe locul 1 în play-off-ul Seriei 1, însă a pierdut faza finală a barajului de promovare în Liga 2 în fața celor de la SC Oțelul Galați (1-1 acasă și 0-3 în deplasare), după ce în faza semifinală trecuse de CSM Focșani (0-0 în deplasare și 2-1 acasă, după prelungiri).

Harrison Shayon, în probe la Poli Iași, a înscris de două ori

Venit în probe la Poli, atacantul britanic Harrison Shayon (25 de ani) a reușit o dublă în prima repriză, în minutele 6 și 21, iar în repriza a doua au punctat Pawel Tomczyk (47) și Ștefan Ștefanovici (65).

Antrenorul Claudiu Niculescu a folosit următoarea formula de echipă: Knoflach – Mensah (Ungurenașu 60), V. Lică (Kouadio 46), Fl. Plămadă, Finica (Ciaun 67) – Fr. Cristea, Marchioni (Cracea 69) – Al. Anton (Ant. Dumitru 60), Fica (Tomczyk 46), Ștefanovici (Hrib 70) – Harrison (Plokhotnyuk 60).

De cealaltă parte, Dante Botoșani, echipă pregătită de două săptămâni de Alexandru Ciobanu, venit în locul lui Cristian Popovici, a evoluat în formula Zvoronciuc – Chisăliță, Tofan, Pintilei, Deleanu – Dănilă, Asofiei – Habet, Popovici, Nechita – Bolu, iar după pauză au mai evoluat Teodor Axinte, Duță, Ababei, Moescu, Zaharia Paraschiv, Filip, Forisz, Toader, Danale, Codali, Maxiti.

Plecat de la Poli Iași în această vară, portarul Teodor Axinte se pregătește de o săptămână cu Dante Botoșani și a semnat vineri un contract cu gruparea pregătită de Alexandru Ciobanu, ultima dată în stafful echipei din Liga 2 Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Cinci victorii, două egaluri și un eșec în amicale pentru Poli Iași

În această vară, Poli Iași și-a început seria meciurilor amicale cu prim-divizionara FC Botoșani, pe terenul căreia a pierdut cu scorul de 1-4. În cantonamentul din Bulgaria a înregistrat următoarele rezultate: 1-1 cu FC Makedonija Skopje (Macedonia, prima ligă), 4-0 cu ȚSKA 1948 Sofia II (Bulgaria, liga a doua), 2-1 cu FC Mavlon (o selecționată a academiilor din Nigeria), 2-1 cu Akritas Chlorakas (Cipru, prima ligă) și 2-0 cu FK Pirin Gotse Delchev (Bulgaria, liga a treia).

După revenirea în țară a mai disputat un joc test, joi, cu Știința Miroslava, tot în Copou, pe teren principal, unde a remizat la scorul de 1-1. Ultimul a fost acesta cu Dante.

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, Poli Iași joacă sâmbătă, 6 august, de la ora 11:30, în deplasare la Galați, cu nou-promovata SC Oțelul.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

articolul original.

Liga 1 începe în forță

18 July 2022 at 09:54
By: Regie
image

Super Liga României a început in forță sezonul acesta. S-au marcat niște goluri frumoase, posibil ca golul sezonului să fie marcat in prima etapă, dar și câteva răsturnări de situații.

Primele meciuri din superliga României au fost vineri, pe 15 iunie, între Hermannstadt si CS Mioveni si al doilea între Universitatea Craiova – Sepsi Sfântu Gheorghe. FC Hermannstadt a reușit o victorie consistentă, vineri după-amiază, la Mediaș, scor 3-0, împotriva celor de la CS Mioveni, în meciul de deschidere al sezonului din Superligă.

În minutul 28 Daniel Paraschiv avea să deschidă scorul după ce a profitat de nesincronizarea dintre Iustin Popescu și Iacob. Atacantul a apucat să înțepe balonul pe lângă portarul advers și a înscris. Baba Alhassan a reușit dubla ca sa le securizeze victoria celor de la Hermannstadt. În prima reușită din minutul 62 Alhassan scapă singur cu Iustin Popescu, îl driblează simplu și marchează în poarta goală. 5 minute mai târziu, în minutul 67, Alhassan avea să majoreze diferența print-o dublă și așa să asigure victoria pentru sibieni print-o preluare fantastică și un șut perfect la colțul lung, fără speranțe pentru Popescu.

Universitatea Craiova a remizat pe teren propriu cu Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în prima etapă a Superligii a ediției 2022-2023 după un meci in care echipa din Oltenia a condus 2 – 0. În cele din urmă Craiovenii au cedat si Sepsi a egalat pe finalul reprize secunde.

În minutul 29 Gustavo înscrie cu o lovitură de cap, din careu, după centrarea lui Andrei Ivan. În minutul 59, Gustavo înscrie din nou, cu un șut din centrul careului, după acțiunea lui Ivan și pasa lui Koljic. În minutul 73, Vitalie Damașcan înscrie pentru oaspeți, cu o execuție superbă din careu. Mingea a atins și bara! Iar în ultimele minute ale reprizei secunde, minutul 87 mai precis, Nicolae Păun înscrie cu un șut din centrul careului, către colțul lung.

Pe data de 16 iunie, sâmbată, FC Argeș s-a impus, Stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești, scor 2-0 (1-0), în fața celor de la UTA Arad.

Ambele goluri au fost marcate de către un debutant – Dorian Bertrand din Madagascar. Dorian Bertrand avea să deschidă scorul pentru gazde în minutul 2 al partidei cu un șut la colțul lung, după o gravă greșeală a lui Vukcevic. În minutul 54, Dorian Bertrand reușește dubla, dintr-o centrare foarte bună, pe jos, a lui Jakolis, fost jucător la CFR Cluj si FCSB.

CFR Cluj a câștigat meciul contra lui Rapid din prima etapă din Liga 1 cu scorul de 1-0. Primul gol a fost provocat de Petrilă, care avea să trimită un balon de la colțul terenului, acolo unde Yuri prompt în fața porții și îl învinge cu ușurință pe Horațiu Moldovan. După un final de meci incendiar în Gruia, VAR-ul a fost din nou pus la treabă după un henț al ardelenilor in ultimele secunde a partidei, însă trupa lui Mutu a fost urmărită de ghinion fiindcă Albu a rata penaltiul si așa ultima si singura șansă de a mai egala. Giuleștenilor li s-au accidentat si trei jucători provocând-ui lui Mutu alte dureri de cap pentru meciurile care vor urma.

Astfel, cu victoria în fața lui Rapid, CFR Cluj a întrerupt seria de ghinioane, după ratarea Supercupei și eliminarea din primul tur preliminar din Champions League.

Ultimul meci a fost si cel cu cele mai spectaculoase goluri.  Farul – U Craiova s-a terminat 2-1, în prima etapă din „SuperMămăLiga”. Echipa lui Hagi a debutat perfect, însă, de cealaltă parte, Marius Croitoru a devenit primul antrenor eliminat din noul sezon. Meciul a început cu supergolul Farului după nici 126 de secunde. Pitu îi așează mingea cu călcâiul lui Grameni, care prinde un șut superb, din afara careului, cu exteriorul piciorului stâng, fără șanse pentru portar. În minutul 29, Farul avea sa majoreze scorul de pe tabele de marcat prin Pitu care driblează scurt și îi deschide lui Artean, care driblează și el și marchează superb, cu un șut în diagonală. U Craiova a redus din diferență in minutul 57 prin Sidibe care înscrie după o centrae din corner, la doar 27 de secunde după ce a intrat pe teren și la prima minge pe care a atins-o. Cu toate ca egalarea s-a forțat constănțenii au stata foarte bine in defensivă și și-au apărat foarte bine avantajul.

Astăzi urmează sa se joace ultimele meciuri din prima etapă, respectiv FC Botoșani contra Chindia Târgoviște, și Petrolul Ploiești contra FC Voluntari.

articolul original.

FCSB se întărește în defensivă!

11 July 2022 at 10:53
By: Regie
image

FCSB transferă pentru europa! Mihai Stoica anunță că îl va aduce la FCSB Joonas Tamm. Fundaşul de 30 de ani este liber de contract după ce acordul cu Vorskla Poltava s-a încheiat.

Vicecampioana României se betonează în defensivă, după ce în această vară i-a transferat pe Joyskim Dawa şi pe Rachid Bouhenna, în timp ce Denis Haruţ s-a întors în urma finalizării împrumutului la FC Botoşani.

După izbucnirea războiului în Ucraina, Joonas Tamm a evoluat sub formă de împrumut la Flora Tallinn, unde a bifat 13 meciuri şi a marcat 1 gol în prima parte a sezonului 2022 din Estonia, campionat care se joacă în sistemul primăvară-toamnă.

De-a lungul carierei, Joonas Tamm a jucat in campionatele din primele divizii in Italia, Suedia, Norvegia, Estonia, Polonia si ultima oara in Ucraina.

Joonas Tamm a debutat, în 2011, în naţionala Estoniei, pentru care a strâns 50 de selecţii şi a marcat 4 goluri. La meciurile din luna iunie, fundaşul de 30 de ani a bifat ambele partide din Liga Naţiunilor, dar nu a evoluat în amicalele cu Argentina şi cu Albania.

Joonas Tamm a evoluat la Flora Tallinn până la finalul lunii iunie, când împrumutul jucătorului a expirat. Cum situaţia din Ucraina nu este deloc stabilă, jucătorul s-a despărţit şi de Vorskla Poltava. Plecarea fundaşului de 30 de ani a fost regretată de antrenorul estonienilor, care şi-a lăudat fostul elev.

“Tamm devenise unul dintre cei mai buni jucători din campionat. Un jucător de calibru lui ne-ar fi fost de ajutor în cupele europene. În istoria clubului, cei mai buni jucători ai echipei au plecat, aşa că suntem obişnuiţi”, spunea recent Jürgen Henn, antrenorul Florei Tallinn.

Gigi Becali are o nouă variantă de fundaş central, după pregătirea de vară şi meciurile amicale premergătoare startului de sezon în caz ca transferul Estonianului va cădea. Este vorba de Florin Achim, care poate fi o variantă pentru centrul defensivei.

articolul original.

Organizația Salvați Copiii donează aparatură medicală în valoare de 900.000 lei secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani,

6 July 2022 at 13:13

Ccentru medical care deservește întreg județul

Botoșani, 5 iulie 2022: Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani beneficiază de aparatură medicală în valoare totală de aproape 900.000 lei, constând în 41 de echipamente performante: 2 aparate de ventilație, 6 monitoare, 8 blendere de aer, 1 hotă filtrantă cu flux de aer laminar, 6 lămpi de fototerapie, 15 injectomate, 1 Kit complet  de resuscitare neopuff, 2 aparate de ventilație CPAP – pentru a le asigura celor mici un tratament adecvat.

Dotarea are loc în cadrul proiectului ”Șansă la viață pentru nou-născuții din Botoșani”, derulat de Organizația Salvați Copiii România, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani și Consiliul Județean Botoșani. Proiectul este finanțat de Fundația Vodafone România, prin Fondul Viață pentru Nou-Născuți. Fondul urmărește, la nivel național, creșterea capacității secțiilor și compartimentelor de neonatologie și de terapie intensivă neonatală de a stabiliza, diagnostica, trata și transfera pacienții nou-născuți cu diferite afecțiuni medicale. În ediția 2021-2022, pe lângă maternitatea din Botoșani, alte 5 secții de neonatologie și terapie intensivă neonatală de nivel I și II din țară au primit finanțare în valoare totală de 4.5 milioane lei.

În maternitatea Mavromati  au loc anual în jur de 2.600-2.800 de nașteri, dintre care aproximativ 10% premature și 10-15 % nou-născuți eutrofici, care necesită îngrijiri speciale în Terapie Intensivă.

Din  anul 2010, Organizația Salvați Copiii se implică în reducerea mortalității infantile, ajungând până acum în 102 unități medicale (secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secții de pediatrie și Obstetrică-Ginecologie) din toate județele țării, cu peste 930 de echipamente vitale, investind peste 7.000.000 de euro.

Prin dotarea de la Maternitatea din Botoșani, Salvați Copiii își propune să contribuie la îmbunătățirea sănătății copiilor născuți prematur și a copiilor care necesită îngrijiri speciale în secția de neonatologie și terapie intensivă.

„De 12 ani, Organizația Salvați Copiii se implică în susținerea unităților medicale cu echipamente performante, am ajuns în toate județele țării și ne bucurăm că în fiecare an putem veni cu proiecte noi. În ultimii doi ani a fost pusă o presiune suplimentară asupra sistemului medical care era deja fragilizat, iar nevoile sunt și mai acute, de aceea am accelerat eforturile noastre de a susține cât mai mult maternitățile din țară, pentru a le dota cu aparatură modernă cât mai performantă. Proiectul acesta este foarte important, împreună cu partenerii noștri, susținem un spital care îngrijește nașterile din tot județul, un spital care are o echipă de medici dedicați, cu care avem o colaborare îndelungată.”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Organizația Salvați Copiii a donat  anterior secției de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani aparatură medicală în valoare totală de 115.374 euro: 3 incubatoare, 2 mese radiante, 2 ventilatoare, 1 bilirubinometru și un ecograf.

Dr. Carmen Zaboloteanu, șef secție neonatologie, Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, a vorbit despre importanța aparaturii medicale performante: “Ne bucurăm că Organizația Salvați Copiii ne este alături în munca noastră de a asigura un start bun în viața copiilor din Botoșani și că am fost parte din acest proiect deosebit. Este foarte important să le putem oferi celor mici cele mai bune tratamente, să facem tot ce este posibil pentru a le salva viața, ei sunt cei mai de preț, pentru ei merită să luptăm și să investim în aparatură, pentru că investim în viața unor luptători.”

„Copiii sunt speranța noastră într-un viitor mai bun și de aceea trebuie să ne conjugăm eforturile pentru ca aceștia să aibă un start cât mai sigur în viață. Alături de medicii Secției de Neonatologie a Maternității Botoșani, conduși de domnișoara doctor Carmen Zaboloteanu, căutăm cele mai bune soluții pentru dotarea cu aparatură de ultimă generație pentru îngrijirea nou-născuților. Nu este un moft, ci o obligație pe care ne-am asumat-o!

Vrem să extindem astfel de parteneriate și să aplicăm și în cadrul altor programe de finanțare, pentru că ne dorim ca Maternitatea Botoșani să asigure cele mai bune condiții pentru mame și                              nou-născuți.”, a adăugat Doina-Elena Federovici, președinte Consiliul Județean Botoșani.

Până la sfârșitul anului 2022, Salvați Copiii va dota 55 de unități medicale cu echipamente performante, asigurând supraviețuirea și tratamentul adecvat pentru cel puțin 30.000 de copii. Echipamentele vor ajunge în spitale din județele: Argeș, Botoșani, Brașov, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Iași,  Maramureș, Mureș, Mehedinți, Sibiu, Timiș și Tulcea, precum și în București.

#INVESTIȚIE ÎN VIAȚĂ cu 20% din impozitul pe profit

Companiile pot investi în viața nou-născuților care au nevoie de îngrijire medicală urgentă și de calitate, prin încheierea unui contract de sponsorizare, iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare  sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar.

Persoană de contact: Ștefania Mircea, coordonator program reducerea mortalității infantile, Salvați Copiii  – stefania.mircea@salvaticopiii.ro, tel. 0745 375 148.

______________

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii:

De 32 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societatea și autoritatea publică, în beneficiul copilului. În cele peste trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obține progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viața acestora. Peste 2.920.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

articolul original.
 • There are no more articles
❌