ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Suedia a descoperit o a patra scurgere de gaz în largul Mării Baltice, din conductele Nord Stream

29 September 2022 at 07:20

Garda de coastă suedeză a descoperit în cursul acestei săptămâni o a patra scurgere de gaz pe conductele avariate ale gazoductului Nord Stream, a declarat un purtător de cuvânt al gărzii de coastă pentru ziarul Svenska Dagbladet, potrivit Reuters.

„Două dintre aceste patru sunt în zona economică exclusivă a Suediei”, a declarat purtătorul de cuvânt al pazei de coastă, Jenny Larsson. Celelalte două perforații se află în zona economică exclusivă daneză.

Mai mult de jumătate din gazul din Nord Stream 1 și 2 a scăpat deja în atmosferă, au anunțat miercuri autoritățile daneze.

Uniunea Europeană suspectează că în spatele scurgerilor de gaz de pe conductele submarine rusești către Europa se află acte de sabotaj și a promis un răspuns “ferm” la orice perturbare intenționată a infrastructurii sale energetice.

Agențiile germane de securitate se tem că Nord Stream va deveni inutilizabil pentru totdeauna, au declarat surse guvernamentale pentru Tagesspiegel. Acestea au spus că mari cantități de apă sărată vor pătrunde în conducte și vor provoca coroziune dacă spărturile din cele două gazoducte nu vor fi reparate rapid.

Serviciul de securitate rus FSB a deschis o anchetă privind un „act de terorism internațional” după presupusul sabotaj al gazoductului Nord Stream în Marea Baltică. Moscova l-a somat pe Joe Biden să spună dacă Statele Unite se află sau nu în spatele scurgerilor.

„Este ridicol” din partea Rusiei să insinueze că Statele Unite ar putea fi responsabile, a spus miercuri purtătoarea de cuvânt a Consiliului de securitate națională al Casei Albei, Adrienne Watson.

Un cercetător suedez a indicat „vinovatul evident” pentru exploziile de la gazoductele Nord Stream: Unitatea Militară 40056.

Scurgerile cauzate de exploziile de la gazoductele Nord Stream 1 și 2 din Marea Baltică eliberează metan, un puternic gaz cu efect de seră. Dar, deși se așteaptă ca incidentul să aibă un impact limitat asupra climei, experții spun că acesta ilustrează riscul unor astfel de emisii.

articolul original.

Scurgeri de gaz în Marea Baltică, de la Nord Stream 1 şi 2, care au suferit „daune fără precedent”. Kremlinul nu exclude sabotajul

27 September 2022 at 11:12

Danemarca şi Suedia au raportat, luni şi marţi, mai multe breșe și scurgeri de gaze în Marea Baltică din conductele ruseşti Nord Stream 1 și Nord Stream 2, ambele oprite acum.

citizencitizen

Mai întâi, Danemarca a raportat, luni, o scurgere de gaz în apropierea insulei Bornholm, aflată în apropierea gazoductului Nord Stream 2. Autoritatea maritimă daneză a sfătuit navele să se îndepărteze de zonă.

Scurgerea de gaz „este periculoasă pentru traficul maritim” și „navigația este interzisă pe o rază de cinci mile marine față de poziția raportată”, a arătat autoritatea maritimă.

Ulterior, marţi, autoritatea maritimă suedeză a emis un avertisment cu privire la două scurgeri de gaze la Nord Stream 1.

citizencitizen

„Există două scurgeri pe Nord Stream 1, una în zona economică suedeză și una în zona economică daneză. Ele sunt foarte aproape una de cealaltă", a declarat un purtător de cuvânt al administrației maritime pentru Reuters.

Scurgerile au fost localizate la nord-est de insula daneză Bornholm, dar nu se știe cauza.

„Menținem o supraveghere suplimentară pentru a ne asigura că nicio navă nu se apropie prea mult de zonă", a declarat alt purtător de cuvânt al SMA.

UPDATE Kremlinul nu exclude sabotajul ca motiv pentru deteriorarea rețelei de conducte Nord Stream din Marea Baltică. Nord Stream AG, operatorul rețelei, a declarat, marți, că trei linii offshore ale sistemului de gazoducte Nord Stream au suferit daune „fără precedent” într-o singură zi.

citizencitizen

„Nu poate fi exclusă nicio opțiune în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, când a fost întrebat dacă sabotajul a fost cauza problemelor, transmite Reuters.

El a mai spus că Kremlinul este foarte preocupat de situație, care necesită o investigație promptă, deoarece este o problemă pentru securitatea energetică pentru „întregul continent”.

Scurgerea vine în contextul în care, marţi, a fost inaugurată o nouă conductă Baltic Pipe, care leagă resursele de gaze norvegiene cu Danemarca şi Polonia. În primă fază, gazoductul va transporta 2-3 miliarde de metri cubi de gaze anual.

articolul original.
  • There are no more articles
❌