ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Sindicatul Europol publică imagini cu doi poliţişti care împing maşina de serviciu: Pentru că tot întreba lumea de ce avem nevoie de autoturisme noi (Video)

15 October 2022 at 04:59
By: -
image

Sindicatul Europol a publicat imagini cu doi poliţişti care împing o autospecială de Poliţie, în mijlocul unei intersecţii.

În imagini se vede cum doi poliţişti împing o maşină de Poliţie, într-o intersecţie, fără a se preciza în ce localitate au fost filmate.

„Pentru că tot întreba lumea de ce avem nevoie de autoturisme noi…”, au scris reprezentanţii Sindicatului Europol pe Facebook, unde au publicat imaginile.

Poliţia îşi ia 600 de BMW-uri

Amintim că scandalul a pornit când s-a aflat că Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) va cumpăra 600 de mașini BMW seria 3 pentru Poliția Rutieră, care vor înlocui Daciile Logan.

Potrivit portalului achizițiilor publice, o singură ofertă a fost depusă, care a fost și acceptată, cea a Automobile Bavaria SRL. Compania este importatorul oficial al BMW în România și este administrată de cetățenii germani Leonhard Georg Pfeffer și Michael Schmidt Horst.

Valoarea contractului este de 98 de milioane de lei, iar durata lui este de doi ani.  

Klaus Iohannis declara în 2014 că are o relație apropiată cu Schmidt.

Preşedintele a susținut că nu a contat această prietenie atunci când s-a stabilit cine câştigă licitaţia de la Poliţie. Șeful statului a subliniat că este inadmisibil ca numele şi poziţia sa să fie implicate într-o astfel de chestiune. Iohannis a adăugat că se aşteaptă ca autorităţile statului să facă verificări.

Aşa că Lucian Bode a trimis Corpul de Control să verifice licitația. Iată concluziile Corpului de Control

Între timp, Cătălin Drulă i cerut procurorului-şef DNA, Crin Bologa, să se autosesizeze în cazul licitaţiei.

articolul original.

BMW-urile cumpărate de Poliția din Polonia costă mult mai puțin decât cele din România

29 September 2022 at 09:49
By: -
image

Mașinile BMW cumpărate de Poliția Română costă 38.000 de euro cu TVA fiecare, în timp ce în Polonia aceeași marcă de mașină, cu aceleași caracteristici tehnice, a costat Poliția 29.000 de euro.

Totodată, există o diferență mare la cheltuielile de întreținere pentru un BMW, comparativ cu alte mărci, se arată într-o analiză realizată de experții auto de la CarVertical pentru G4Media.ro.

Mai exact, la BMW se ridică la aproximativ 2.000 de Euro la prima 100.000 de km, în timp ce pentru un model Skoda cu caracteristici tehnice similare costurile de întrețiere se reduc la jumătate.

Experții mai spun că, deși Poliția Română a explicat că alte trei mărci de mașini, Mercedes, Jaguar și Alfa Romeo ar fi îndeplinit cerințele tehnice pentru a putea participa la licitație, în realitate, Mercede și Jaguar nu dispun de mașini cu cerințele din caietul de sarcini iar Alfa Romeo tocmai primise o comandă extraordinară de 450 de unități din partea guvernului Italian.

Poliţia îşi ia BMW-uri

Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) va cumpăra 600 de mașini BMW seria 3 pentru Poliția Rutieră, care vor înlocui Daciile Logan.

Potrivit portalului achizițiilor publice, o singură ofertă a fost depusă, care a fost și acceptată, cea a Automobile Bavaria SRL. Compania este importatorul oficial al BMW în România și este administrată de cetățenii germani Leonhard Georg Pfeffer și Michael Schmidt Horst.

Valoarea contractului este de 98 de milioane de lei, iar durata lui este de doi ani.  

Klaus Iohannis declara în 2014 că are o relație apropiată cu Schmidt.

Preşedintele a susținut că nu a contat această prietenie atunci când s-a stabilit cine câştigă licitaţia de la Poliţie. Șeful statului a subliniat că este inadmisibil ca numele şi poziţia sa să fie implicate într-o astfel de chestiune. Iohannis a adăugat că se aşteaptă ca autorităţile statului să facă verificări.

articolul original.

Parchetul lui Kovesi a fost sesizat oficial pe contractul uriaș pentru Poliție câștigat de un prieten de-ai lui Iohannis

27 September 2022 at 16:12

Licitaţia prin care au fost achiziţionate 600 de mașini BMW pentru Poliția Română va fi anchetată de Parchetul European. Europarlamentarul Renew Europe Alin Mituţă a anunţat marţi că a sesizat oficial instituția condusă de Laura Codruța Kovesi.

citizencitizen

„Am sesizat Parchetul European condus de Laura Codruţa Kovesi cu privire la achiziţia celor 600 de automobile de lux de către Inspectoratul General al Poliţiei Române. Aşa cum a fost descris deja în spaţiul public, licitaţia prin care au fost achiziţionate aceste maşini ridică suspiciuni serioase, caietul de sarcini fiind precis proiectat în aşa fel încât un singur producător auto să se califice”, a anunţat, marţi, pe Facebook Alin Mituţă.

Acesta atașează sesizarea depusă și subliniază că e de competența EPPO, pentru că în contract e inclusă și o cofinanţare de aproximativ 10 milioane de euro din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

citizencitizen

Amintim că în urmă cu 5 zile Europa Liberă a dezvăluit că Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) va cumpăra 600 de mașini BMW seria 3 pentru Poliția Rutieră, care vor înlocui Daciile Logan.

O singură ofertă a fost depusă și acceptată pentru contractul de 98 de milioane de lei, ce ar urma să se desfășoare pe o perioadă de doi ani, și anume cea a Automobile Bavaria, importator oficial BMW în România. Mai mulți politicieni au arătat că licitația a fost făcută practic cu dedicație, chiar dacă Poliția a încercat să nege acest lucru.

citizencitizen

Automobile Bavaria este administrată de cetățenii germani Leonhard Georg Pfeffer și Michael Schmidt Horst. În octombrie 2021, Michael Schmidt și soția sa l-au însoțit pe Klaus Iohannis, în Germania, la decernarea premiului Carol cel Mare.

De altfel, Iohannis declara în 2014 că are o relație apropiată cu Schmidt: „Am o relație apropiată cu Schmidt. Am puțini prieteni. E un om de foarte bună calitate. E foarte adevărat că firma lui a pus la dispoziția Sibiului un BMW pe care să-l folosim așa cum dorim noi. A fost un lucru mult speculat. Acum nu mai există nicio mașină BMW în comodat la primărie”.

Întrebat la finalul săptămânii trecute de contractul pentru Poliție, preşedintele a negat că prietenia sa cu Schmidt ar fi contribuit la întocmirea caietului de sarcini și că aşteaptă ca autorităţile statului să facă verificări „la sânge”, considerând inacceptabil să îi fie târât numele în acest scandal. 

articolul original.

Drulă critică licitația prin care Poliția cumpără 600 de BMW-uri și atenționează Parchetul European condus de Kovesi

23 September 2022 at 07:22

Liderul USR Cătălin Drulă critică licitația în urma căreia Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) va cumpăra 600 de mașini BMW seria 3 pentru Poliția Rutieră.

citizencitizen

Acesta subliniază să mașinile vor fi cumpărate cu fonduri europene de la compania prietenului președintelui Klaus Iohannis și precizează că specificațiile licitației au fost absurde.

”Poliția Română cumpără 600 de BMW 320ix de la firma prietenului președintelui Klaus Iohannis, cu fonduri europene. Specificațiile absurde ale licitației (cutie de viteze cu minimum 8 trepte) asigură că nici o marcă rivală nu poate concura la nivelul prețului. O singură ofertă primită.

citizencitizen

Ofertanții au solicitat modificări la specificațiile tehnice absurde privind cutia de viteze. Autoritatea contractantă a refuzat. Licitația a fost gestionată de Ministerul de Interne, condus de secretarul general al partidului președintelui, Lucian Bode”, a scris Cătălin Drulă pe Twitter.

La finalul postării, el a tăguit oficiul UE anti-fraudă, dar și Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi.

Și sindicatul Europol a acuzat că licitația a fost una ”cu cântec”, pentru că specificațiile tehnice pe care producătorii trebuiau să le îndeplinească au fost foarte dure.

citizencitizen

Potrivit portalului achizițiilor publice, citat de Europa Liberă, o singură ofertă a fost depusă la licitație, care a fost și acceptată, cea a Automobile Bavaria SRL, companie administrată de cetățenii germani Leonhard Georg Pfeffer și Michael Schmidt Horst.

În octombrie 2021, Michael Schmidt și soția sa l-au însoțit pe președintele României, Klaus Iohannis, în Germania, la decernarea premiului Carol cel Mare. De altfel, Iohannis declara în 2014 că are o relație apropiată cu Schmidt.

articolul original.
  • There are no more articles
❌