ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Autostrada Ploiești – Brașov: 5 variante de traseu, de la 8,5 mld euro în sus

30 October 2022 at 15:41
By: M.Ex.

Toate cele cinci variante de traseu propuse pentru Autostrada Ploiești – Brașov presupun costuri de construcție de la 8,5 miliarde de euro în sus, potrivit informațiilor transmise ECONOMICA.NET de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Documentația cu cele cinci propuneri nu a fost avizată încă de Consiliul Tehnico – Economic al CNAIR.
„Prestatorul în cadrul documentației AMC 1 a propus 5 variante de traseu. În conformitate cu estimările transmise de către prestator, costurile pentru construirea acestui sector de autostradă variază în funcție de variante, respectiv între 8,5 și 9,2 miliarde euro fără TVA”, au răspuns reprezentanții CNAIR la solicitarea ECONOMICA.NET cu privire la stadiul celei mai așteptate autostrăzi din România.

Potrivit acestora, contractul de servicii semnat cu Consitrans se află la faza de Analiză Multicriterială de Traseu – Etapa 1, parte integrantă a Studiului de Fezabilitate. Amintim că proiectantul a anunțat predarea Analizei Multicriteriale etapa 1 (AMC 1) la CNAIR în decembrie anul trecut. Documentația Analiză Multicriterială de Traseu – Etapa 1 nu a fost însă avizată în cadrul Consiliului Tehnico – Economic al CNAIR SA.

Întrebați ce obstacole mai există în prezent în derularea contractului, reprezentanții CNAIR au menționat „obiecții impuse de către autoritățile locale și condiționalități ale instituțiilor avizatoare”.
În aprilie 2022, era anunțată începerea forajelor pentru studiul geotehnic. „Până în prezent, au fost finalizate investigațiile de teren pe sectorul Cristian – Codlea”, au mai spus reprezentanții CNAIR pentru ECONOMICA.NET.
Pentru etapa de proiectare finanțarea este asigurată prin POIM, iar pentru etapa de implementare (execuție lucrări) se are în vedere obținerea finanțării prin POT.
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu și-a exprimat nemulțumirea cu privire la variantele de traseu scumpe, de peste 8 miliarde de euro, pentru o sută și ceva de kilometri de autostradă și a sugerat reducerea costurilor prin construirea unor porțiuni la profil de drum expres, potrivit Europa Liberă. Pe de altă parte, edilii orașelor de pe traseul autostrăzii nu ar fi de acord cu secțiuni de drum expres, potrivit sursei citate.

articolul original.

Autostrada Ploieşti-Braşov: A trecut un an şi jumătate din termenul prevăzut pentru studiul de fezabilitate și nu s-a făcut nimic

28 September 2022 at 13:42
By: M.Ex.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a dezminţit miercuri informaţiile potrivit cărora termenul pentru finalizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic la Autostrada Ploieşti-Braşov ar fi de cinci ani, menţionând că sunt prevăzuţi doi ani şi jumătate pentru studiul de fezabilitate şi încă un an pentru proiectul tehnic, conform agerpres.ro.

Pe de altă parte, el a susţinut că a trecut deja un an şi jumătate din termenul prevăzut pentru studiul de fezabilitate şi că „nu se întâmplă nimic” în cazul acestui contract.

„E vorba de studiul de fezabilitate şi proiect tehnic pentru Autostrada Ploieşti-Braşov. Termenele pentru această licitaţie au fost stabilite în mandatul dinainte de mandatul meu, era o licitaţie deja lansată, cu oferte depuse. Deci, oricum nu le-am stabilit eu. El (ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, n.r.) spune că le-am stabilit eu. Nu este adevărat. Dar termenele sunt de trei ani şi jumătate. A proferat în spaţiul public termenul de şapte ani, apoi termenul de cinci ani. Este trei ani şi jumătate. Doar partea de studiu de fezabilitate – care practic e cam munca întreagă – are doi ani şi jumătate. Dar partea mai tristă este că din acei doi ani şi jumătate deja s-au scurs un an şi jumătate. Un an în mandatul domnului Grindeanu şi nu se întâmplă nimic pe contract. Deci, nu e vorba de cât durează contractul, ci e vorba de faptul că nu se întâmplă nimic în contract”, a declarat liderul USR, fost ministru al Transporturilor.

El a menţionat că în timpul mandatului său ar fi existat „o activitate intensă” privind acest proiect, dar că de un an încoace „nu se întâmplă nimic”.

„Pe termenele contractuale, anul viitor, în septembrie – practic, peste 11 luni -, ar fi trebuit să avem studiul de fezabilitate livrat şi deja se putea lansa licitaţia pe o strategie de contractare de tip design and build. În loc de asta, de un an de zile nu se întâmplă nimic. Domnul Grindeanu nu reuşeşte să pună ordine în acest contract. În primele cinci luni de derulare a acestui contract a fost o activitate intensă – şi aici poate verifica oricine pe un site oficial al statului român care se numeşte Ploieşti-Braşov.ro. Cât am fost ministru am rugat ca ceea ce se întâmplă în fiecare săptămână pe acest contract să fie pus acolo”, a mai spus el.

Cătălin Drulă a precizat că în cazul unor autostrăzi realizate în zona de câmpie, studiile au avut durată similară, dar că în ce priveşte Autostrada Ploieşti-Braşov este vorba inclusiv de zonă montană, ceea ce presupune mai multe dificultăţi.

„Studiul de fezabilitate este doi ani şi jumătate, proiectul tehnic este încă un an peste. Este vorba despre sute de foraje geo-tehnice care trebuie realizate, modelarea terenului, proiectare. Pentru autostrăzi mult mai uşoare, în zona de câmpie, de exemplu, pe A7, care acum de-abia se lansează în licitaţie, paşii aceştia au durat cam trei ani şi jumătate. De prin 2018 a pornit şi abia acum s-a ajuns la finalizare. Dar în zona montană e chiar mai greu. Repet: nu sunt şapte ani, nu sunt cinci ani. Sunt trei ani jumate şi nici aceia stabiliţi în mandatul meu, ci în mandatul de dinainte, dar mai trist este că din aceşti trei ani şi jumătate au curs deja până acum un an şi jumătate – deci, ar mai fi doar un an până la livrarea studiului de fezabilitate, un an până la livrarea proiectului tehnic – dar statul poate alege ca după studiul de fezabilitate să lanseze deja la licitaţie, dacă vrea – şi nu se întâmplă nimic pe contract”, a mai declarat el.

articolul original.
  • There are no more articles
❌