ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 30 November 2022Ultimele Stiri

Disprețul pentru Elon Musk îi transformă în ținte mobile pe șoferii de Tesla din trafic

Disprețul pentru Elon Musk îi transformă în ținte mobile pe șoferii de Tesla din trafic

În timp ce investitorii din lumea crypto fac haz de Elon Musk în moduri hilare, clienții mașinilor sale se plâng, în ultima vreme, că sunt victime ale fenomenului „road rage” și consideră că sunt tratați cu agresivitate și dispreț de alți participanți ca urmare a modului negativ în care este perceput CEO-ul Tesla după achiziția Twitter.

Printre șoferi s-au construit, în timp, diverse mituri. Unele dintre ele se leagă de posesorii mașinilor de la diverse mărci, stereotipurile fiind atât de înrădăcinate încât chiar și cei care nu s-au urcat niciodată la volanul unei mașini știu ce înseamnă sintagma șofer de BMW”. Bavarezii se luptă de ceva timp cu conotațiile negative ale acestui mit, dar mai sunt și altele ce se răsfrâng asupra șoferilor diverselor mărci din trafic.

Nu există date concrete care să arate că posesorii de mașini Tesla se expun unui risc crescut în trafic ca urmare a mașinii în care se află. Cu toate acestea, compania Axios, care a vorbit cu unii șoferi de Tesla din statul Iowa, dar și alte publicații sugerează că vorbim despre o problemă reală. Șoferii înșiși sunt de părere că, pe de-o parte, este vorba de atitudinea ostilă pe care o afișează un segment de populație față de noile tehnologii în general și față de mașinile electrice în mod special.

În octombrie, revista Fortune scria despre unele linii de discurs ale partidului Republican din Statele Unite, reprezentant al valorilor conservatoare, care susțin că mașinile electrice nu au, în fapt, un impact prea benefic pentru mediul înconjurător. În plus, reprezentanți ai partidului susțin abandonarea EV-urilor, asta deși chiar CEO-ul Tesla pare că s-a repoziționat din punct de vedere politic de când a intrat în afacerea Twitter. Astfel, în ultima vreme, Musk pare că s-a „aliat” celor cu valori ceva mai conservatoare și i-a ridicat interdicția fostului președinte Donald Trump de a posta pe Twitter. Cu toate acestea, Musk a spus că l-ar susține pe contracandidatul lui Trump, Ron DeSantis.

Experiențele șoferilor Tesla care au fost victimele comportamentului agresiv

Revenind la automobilele Tesla și la comportamentul pe care șoferii îl au față de cei care le conduc, semne că aceștia ar fi țina unor comportamente agresive se văd și alte state americane. Astfel, mai mulți posesori Tesla spun că li s-au arătat semne obscene, li s-a tăiat calea sau au fost urmăriți prin trafic de către alți conducători auto violenți.

„Pățesc adesea ca șoferii de camionete mari să-mi taie calea, să mă claxoneze sau să accelereze furibund în fața mea, tocmai pentru a lăsa în urmă un nor de fum,” a spus unul dintre șoferii de Tesla intervievat de The Guardian. Acesta a declarat că nu a fost victima unor astfel de comportamente grobiene când era la volanul mașinilor sale cu motoare cu ardere internă.

Alți șoferi de Tesla au declarat că astfel de incidente se petrec mai des în statele din sud, dar că cei care se fac vinovați de gesturi obscene sau manevre la limită sunt tot cei cu camionete. Acest lucru a fost documentat și în trecut, inclusiv de filmările de pe dashcam-uri, așa cum relata în 2021 Electrek. Va fi interesant de văzut dacă acest comportament se va propaga și în Europa, mai ales de când Musk pare că „se dă” cu conservatorii.

articolul original.

Criminal prins la Aeroportul Henri Coandă

30 November 2022 at 15:34
By: (P.S.)

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov au pus, marţi seara, în executare un mandat european de arestare, emis de autorităţile franceze, pe numele unui bărbat, în vârstă de 40 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi respectiv infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.

Bărbatul cu dublă cetăţenie, respectiv română şi moldoveană, era urmărit internaţional şi a fost depistat de poliţiştii de frontieră la punctul de trecere a frontierei – Aeroport Henri Coandă, pe sensul de intrare în România, arată comunicatul de presă al IPJ Ilfov.
Acesta a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus reţinerea pentru 24 de ore, iar, în cursul zilei de miercuri urmează să fie prezentat la Curtea de Apel Bucureşti, mai indică sursa citată.
articolul original.

Premieră la Parada Militară de 1 Decembrie 2022! Va fi prezentă la manifestație cu trei autospeciale

30 November 2022 at 11:06
image

În 2022 vom avea o premieră la Parada Militară de 1 Decembrie. Mai precis, pentru prima dată, Autoritatea Vamală Română va participa, joi, 1 Decembrie, la Parada militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Autoritatea Vamală va fi prezentă cu trei autospeciale la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Suntem onorați să ne alăturăm, pentru prima dată, ceremoniilor dedicate zilei țării noastre. 1 Decembrie reprezintă simbolul unității și solidarității naționale, în lupta cu dificultățile pe care le-am întâmpinat, pe care le-am depășit și le vom depăși în continuare, cu încredere în forța noastră.

Autoritatea Vamală Română va fi prezentă la manifestație cu două autospeciale ale Serviciului de Coordonare Echipe Mobile și Control Operativ și cu o autospecială în care se vor afla câini specializați în detecția drogurilor, țigărilor și banilor.

De Ziua Națională a României, transmitem românilor din țară si de pretutindeni multă sănătate, prosperitate și bunăstare!

La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a transmis Autoritatea Vamală Română.

articolul original.

În minivacanță, bucureștenii se îngrămădesc la munte: Circulaţie în coloană pe sensul de urcare al DN 1

În minivacanță, bucureștenii se îngrămădesc la munte: Circulaţie în coloană pe sensul de urcare al DN 1

Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române anunţă că circulaţia se desfăşoară în coloană pe sensul de urcare al DN 1, în zona localităţilor Câmpina şi Comarnic, scrie Agerpres.

"Valorile de trafic au început să se intensifice pe DN 1 Ploieşti-Braşov, pe sensul de urcare spre staţiunile montane de pe Valea Prahovei, astfel că, pe raza localităţilor Câmpina şi Comarnic, judeţul Prahova, traficul se desfăşoară în coloană. Pe raza staţiunilor se circulă în condiţii de fluenţă", se arată într-un comunicat al Centrului Infotrafic.

Cei care şi-au planificat călătorii în această perioadă sunt sfătuiţi să se intereseze în prealabil de starea drumurilor şi de condiţiile meteorologice, dar şi să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă dacă urmează să ruleze pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

"Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare şi să semnalizeze din timp această intenţie", se mai menţionează în comunicat.

articolul original.

Vin banii din PNRR! Peste 247 de milioane de euro pentru amenajarea a 3.000 km trasee cicloturistice

30 November 2022 at 06:15
image

Ministrul dezvoltării, Cseke Attila, a transmis că de luni, 5 decembrie, autoritățile publice locale și centrale vor putea accesa fonduri pentru amenajarea a 3.000 km de trasee cicloturistice.

Bugetul total alocat acestei componente este de 247,5 milioane de euro pentru amenajarea a 3.000 km trasee cicloturistice, în vederea creșterii accesibilității zonelor turistice. În acest scop, traseele vor fi amenajate pe digurile de protecție la inundație ale cursurilor de apă, în zonele protejate și pe drumurile publice cu trafic redus, valorificând în mod durabil elementele de patrimoniu și peisaj natural și cultural.

”Traseele de cicloturism vor permite României să participe și să contribuie la reconfigurarea rețelei europene de trasee EuroVelo și a diverselor trasee cicloturistice internaționale. Astfel, se va dezvolta ecoturismul și se va încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ”, a subliniat ministrul Cseke Attila.

Proiectele pot fi depuse în parteneriat sau în mod individual de către Ministerul Mediului, pentru digurile administrate de ANAR.

Astfel, pentru proiectele depuse în parteneriat, sunt eligibile traseele care traversează minimum 3 județe, sunt continue pe o lungime de minimum 150 km (axă principală), de la axa principală propusă putându-se realiza conexiuni secundare către obiectivele turistice-culturale pe o rază de maximum 10 km.

Pentru proiectele depuse individual de către MMAP pentru digurile de protecție, sunt eligibile traseele care sunt continue pe o lungime de minimum 10 km și traversează teritoriul a cel puțin două UAT-uri din categoria comune, orașe sau/și municipii.

Principalii beneficiari ai acestei investiții sunt unitățile administrativ-teritoriale și autorități ale administrației publice centrale, respectiv structuri deconcentrate ale acestora.

Începând de astăzi, 29 noiembrie 2022, MDLPA pune la dispoziția potențialilor beneficiari, pentru familiarizare, aplicația electronică www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, iar depunerea proiectelor se va putea face începând cu data de 5 decembrie 2022, ora 9:00, până pe 11 decembrie 2022, ora 23:59.

articolul original.

Cum circulă autobuzele CT BUS de Sf Andrei și Ziua Națională

30 November 2022 at 05:25
image

CT BUS anunță publicul călător că, în perioada 30 noimbrie – 02 decembrie 2022, autobuzele deservesc toate traseele în program de weekend, 05.45 – 23.00.

Compania de transport public reamintește că, pe 01 decembrie 2022, în intervalul orar 08.00 – 13.00, autobuzele liniilor ce tranzitează intersecția bd. Ferdinand cu bd. Tomis și str. Termele Romane cu str. Traian (42, 44, 48, 51, 101, 51B, 5-40, 2-43, 43C și 43M) vor înregistra întârzieri, ca urmare a organizării paradei de Ziua Națională.

Programul tonetelor pentru zilele de 30 noiembrie 2022 și 01 decembrie 2022 este următorul:
– 07.00 – 19.00: Baba Novac, Brotăcei, Bulevard, Cireșica, Delfinariu, Eliberării, Gară 40-43, Gară 101, Magazinul Tomis, Piața CET, Poarta 6, Primăverii, Spital, Tomis 3, Vamă, km 4-5;
– 09.00-17.00: Dacia, Poarta 1.

articolul original.

Robert Cazanciuc: Am depus proiectul de modificare a legislației penale pentru ca niciun șofer băut, drogat sau fără permis care ucide oameni nevinovați să nu mai scape de executarea pedepsei cu închisoarea

29 November 2022 at 21:30
image

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunțat că a depus, marți, în Parlament, proiectul de modificare a legislației penale astfel încât „niciun șofer băut, drogat, sau fără permis care ucide oameni nevinovați să nu mai scape de executarea pedepsei cu închisoarea”.

Robert Cazanciuc: „Legea Anastasia, în linie dreaptă”

Social-democratul s-a arătat bucuros că „inițiativa și-a găsit zeci de susținători” în rândul senatorilor.

„Așa cum am promis, astăzi am depus proiectul de modificare a legislației penale pentru ca niciun șofer băut, drogat sau fără permis care ucide oameni nevinovați să nu mai scape de executarea pedepsei cu închisoarea.

M-am bucurat să constat că inițiativa și-a găsit zeci de susținători, colegi senatori, care au semnat la depunerea ei. Proiectul își urmează cursul legislativ firesc, dar sper și îmi doresc ca legea să ajungă la promulgare cât mai repede posibil”, a scris Robert Cazanciuc, marți, pe Facebook.

Senatorul PSD a vorbit despre proiect și într-o intervenție pe B1 TV, pe 21 noiembrie, când s-a arătat de părere că actuala majoritate parlamentară înțelege că „valoarea supremă a omului este viața”.

„Ați spus puțin mai devreme despre șoferi. Potrivit DEX-ului, șofer este o persoană calificată care poate să conducă un autovehicul. Cine se urcă la volan fără permis nu este un șofer, nu este o persoană calificată să conducă o mașină, ci este un potențial criminal. Unii oameni folosesc, pentru a lua viața semenilor, arme, alții folosesc mașina pe post de armă. Toți cei care se gândesc să se urce la volan fără permis trebuie să știe că nu există altă cale pentru ei decât penitenciarul”, declara Robert Cazanciuc, la Știrile B1 TV prezentate de Luiza Cergan.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Mihaela Travel – Agenția de Turism care ocupă locul 1 în topul agențiilor turistice din județul Buzău, acum și în Urziceni, Ialomița, cu program inclusiv în WEEKEND

29 November 2022 at 17:32

Scopul acestui articol este de a vă prezenta, din pasiunea noastră pentru domeniul TURISMULUI, serviciile pe care le puteți găsi în agenția MIHAELA TRAVEL din Urziceni (jud. Ialomiţa, Calea Bucureşti, nr. 67, bl. 314, parter).

Agentie Turism Urziceni - Mihaela Travel

Pentru noi, turiștii reprezintă mai mult decât un număr sau o cifră de afaceri. Ne asigurăm să vă oferim fiecăruia în parte asistența necondiționată de care aveți nevoie în selecția cea mai potrivită a serviciilor turistice.

Agenții noștri cu foarte multă experiență în domeniul turismului și profesionalism vă stau la dispoziție cu cele mai bune tarife la serviciile turistice, cu o varietate foarte mare de oferte. Ne mândrim cu faptul că vă putem oferi prețuri accesibile și calitate la următoarele servicii:

Bilete de avion: orice companie – orice destinație; Bilete de autocar: orice companie – orice destinație;

Transfer aeroport tur – retur, din Urziceni – DOAR ÎN AGENȚIA NOASTRĂ; Vacanțe în țară și în străinătate; Circuite în țară și în străinătate; City Break-uri;

Asigurări RCA / Locuință/ Călătorie / Medicale / Malpraxis / Storno /Asigurări de viață și multe alte servicii turistice.

Orice serviciu achiziționat din agenția noastră vine însoțit de factură fiscală, inclusiv pentru decont MAI/MAPN. Totodată, vă facem mai ușoară achiziționarea unei vacanțe și vă oferim posibilități multiple de a plăti vacanța mult visată, în mai multe rate, inclusiv cu VOUCHERE DE VACANȚĂ.

Vă stăm la dispoziție cu o gamă variată de produse și servicii menite să vină în întâmpinarea cerințelor și soluționarea problemelor dumneavoastră și pe site-ul www.mihaelatravel.ro, care vă oferă posibilitatea să vă rezervați vacanța mult dorită doar la un click distanță. Mai mult de atât, vă puteți achiziționa de pe site chiar și bilete de avion. Ne puteți contacta telefonic, prin formularul de pe site sau prin e-mail. Doriți să începeți colaborarea cu noi?

Vă așteptăm cu mare drag în agenția noastră!

PROGRAM:

Luni – Vineri: 09:00-18:30

Sâmbătă: 09:00 – 14:00

Duminică: 09:00-13:00

CONTACT:

articolul original.

Un autoturism a ars în urma unui accident lângă Lacul Tanchiștilor

29 November 2022 at 15:28
image

Pompierii doljeni au fost solicitați să intervină, marți după-amiază, pentru stingerea flăcărilor care au cuprins un autoturism în urma unui accident în care au fost implicate două mașini.

Evenimentul rutier a avut loc la ieșire din Craiova, în zona Lacului Tanchiștilor.

Pompierii au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă.

O persoană a fost rănită în accident și a fost preluată de o ambulanță.

articolul original.

Vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată de DNA după ce ar fi încercat să mituiască cu 200 de lei un polițist pentru a nu fi amendat în trafic

29 November 2022 at 11:54
image

Procurorii DNA anunță, marți, trimiterea în judecată a lui Cezar-Costin Stancu, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, acuzat că ar fi încercat să mituiască cu 200 de lei un polițist pentru a nu fi amendat în trafic.

PSD anunță suspendarea lui Cezar Stancu din partid

PSD anunță, într-un comunicat de presă, suspendarea lui Cezar Stancu din partid și demisia acestuia de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie: „Cezar Stancu demisionează din funcția de subsecretar de stat – vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie.

De asemenea, este suspendat din PSD, ca urmare a trimiterii sale în judecată într-un dosar instrumentat de DNA. PSD a luat act de aceste decizii și transmite, cu consecvență, același mesaj. Legea trebuie aplicată, fiecare răspunde pentru faptele comise!”

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului STANCU CEZAR-COSTIN, la data faptei vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie cu rang de subsecretar de stat, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: La data 01 septembrie 2022, în contextul efectuării unui control privind respectarea normelor la regimul circulației pe drumurile publice, inculpatul Stancu Cezar-Costin a fost oprit în trafic de către un echipaj de poliție.

Cu această ocazie i-ar fi promis agentului constatator că-l va „cinsti” pentru ca acesta să nu-i aplice o amendă contravențională pentru nerespectarea obligației de a avea asupra sa cartea de identitate și permisul de conducere.

Promisiunea s-ar fi materializat la scurt timp, inculpatul Stancu Cezar-Costin remițându-i polițistului suma de 200 lei, disimulată în interiorul unei polițe de asigurare auto.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

articolul original.

Cum se circulă pe drumul cu patru benzi de la Jucu – VIDEO DRONA

29 November 2022 at 10:19

Traficul intens și cozile mari de mașini de pe șoseaua Cluj-Napoca – Gherla, cu vârfuri mari vineri seara pe sensul spre Gherla și duminică seara spre Cluj-Napoca, au dus la măsura implementării circulației pe patru benzi, pe porțiunea cuprinsă de la Jucu la Bonțida.

Drumul a fost lărgit și recent s-au trasat marcaje pe asfalt, însă au apărut și primele accidente în intersecții, la Panemar și la hanul Km. 17.

La punctele de întoarcere provizorii de la Jucu (km 17) și Câmpenești, trasate de câteva zile, s-au produs deja evenimente rutiere cu victime, semn că zonele respective nu sunt amenajate corespunzător pentru siguranța traficului. O vină o au și șoferii, care nu sunt familiarizați cu noua configurație și care care sunt luați prin surpriză de mașinile care opresc în fața lor pentru a vira.

O filmare cu drona, în zona localității Jucu, făcută săptămâna trecută, permite o vedere de ansamblu a circulației pe șoseaua lărgită.

„Fără separare de sens și cu posibilitate de viraj la stânga, un nou Drum al Morții în 2022, marca CNAIR”, consideră Asociația Pro Infrastructură.

video gherla info

articolul original.

Regândirea sistemului medical și o mai mare implicare a autorităților locale ar putea atrage medicii tineri în Buzău

28 November 2022 at 12:20

Este concluzia la care s-a ajuns în urma dezbaterii organizată la Buzău de Colegiul Medicilor din România, în cadrul căreia prof. dr. Daniel Coriu, președintele organizației profesionale, a subliniat că sistemul medical românesc trebuie complet regândit şi adaptat la resursa umană disponibilă, iar medicilor este necesar să li se ofere un anumit confort profesional și social.

O echipă a Biroului executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR), în frunte cu președintele organizației profesionale, prof. univ. dr. Daniel Coriu, s-a aflat astăzi la Buzău, unde a fost organizată o dezbatere privind dezvoltarea resursei medicale locale, problemele cu care se confruntă medicii din județ și înființarea unui centru de permanență în municipiu Buzău, împreună cu comunitatea medicală și autoritățile publice locale și județene.

Am venit aici pentru a înțelege realitatea activității medicale în județul Buzău, pentru a ne convinge că actul medical se defășoară echitabil, în mod corect și, mai ales, în deplină siguranță pentru pacienți, dar și pentru medici”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, în deschidrea discuțiilor avute de conducerea organizației profesionale cu medicii și cu reprezentanții sistemului medical buzoian.

Medicii prezenți la discuții au evidențiat problemele cu care se confruntă, în special din cauza numărului redus de specialiști care generează un volum de muncă epuizant, dar și din cauza lipsei infrastructurii și a finanțării corespunzătoare desfășurării unui act medical de calitate.

Prof. dr. Daniel Coriu

Președintele CMR a subliniat că un dezechilibru major în ceea ce privește resursa umană există deja la nivel național, iar județul Buzău se confruntă cu o lipsă cronică de specialiști la fel ca majoritatea județelor. Medicii tineri aleg să profeseze preponderent în spitalele din centrele universitare sau în mediu privat, iar pentru a fi atraşi să lucreze şi în alte zone este necesară o regândire și o adaptare a sistemului medical actual la condițiile financiare actuale și la resursa umană existentă.

Există un mare dezechilibru în ceea ce privește repartizarea resursei umane la nivel național. Majoritatea medicilor sunt concentrați în centrele universitare. Noi trebuie să ne adaptăm la ceea ce avem, să ne adaptăm la resursa umană pe care o avem, pentru că, din nefericire, nu vedem o rezolvare în viitorul apropiat. Rezolvarea ar însemna să oferim medicului tânăr acele perspective, infrastructura profesională și socială pe care și-o dorește, dar lucrurile acestea țin de progresul țării, în general, și de implicare autorităților locale, în particular. Până atunci, sistemul medical trebuie să se adapteze la realitate, trebuie complet regândit – și aici vorbim de sistemul medical spitalicesc, de ambulatoriu, de spitalizarea de zi și de medicina de familie. Totul trebuie regândit și adaptat la resursa umană existentă și la posibilitățile financiare actuale”, a precizat prof. univ. dr. Daniel Coriu.

Managerul Spitalului Județean de Urgență, Claudiu Damian, a menționat că deși medicilor care vin să profeseze în cea mai mare unitate medicală din județ li se oferă multiple facilități și bonificații consistente, în anumite specialitățim cum ar fi cardiologia, se menține o lipsă majoră de specialilști.

Cred că le oferim medicilor nou-veniți în spitalul nostru cele mai multe bonifiații și facilități, la nivel național. Le oferim 18.000 de lei timp de șase luni, le asigurăm cazarea și le decontăm cheltuielile de întrețiere, le plătim cursurile de obținere a competențelor cu care vor să-și dezvolte pregătirea în specialitate, aparatura medicală de care dispune Spitalul Județean de Urgență Buzău este de înaltă performanță, iar medicamentele și materialele sanitare de care au nevoie sunt asigurate în permanență. Cu toate acestea, în anumite specialități, cum este cardiologia, avem o mare problemă: deși am angajat permanent medici, fie au plecat în centre universitare, fie au optat pentru mediul privat, unde nu mai sunt nevoiți să asigure gărzi și unde nu se confruntă cu cazuri complexe. Am angajat, în ultimii 5 ani, peste 80 de medici, dar aproape 40 au plecat. Probabil că este nevoie și de o regândire a legislației, astfel încât să se poată asigura activitatea și în unitățile spitalicești din orașele care nu sunt centre universitare, pentru că altfel, ajungem în situația de a trimite toate cazurile grave în aceste centre, deși la noi există condiții ca pacienții să fie ajutați, și se va ajunge la o blocare a întregului sistem medical”, a spus managerul SJU Buzău.

Dr. Adrian Pană, cosultant în politici de sănătate publică și fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, a subliniat că județul Buzău are o specificitate care se se manifestă și în funcționarea sistemului medical și a modului în care se desfășoară activitatea medicală. Pe de o parte, județul Buzău este tranzitat de „șoseaua morții”, cum mai este denumit DN2 E85, unde au loc numeroase accidente grave de circulație care necesită intervenții medicale urgente și complexe, care nu se pot rezolva decât în Spitalul Județean de Urgență, celelalte spitale din județ neavând speciaști. Pe de altă parte, județul Buzău „are o populație care îmbătrânește mai rapid decât media națională, ceea ce înseamnă că trebuie să ne așteptăm și la o prevalență mai mare a bolilor cronice. De aceea este necesară o regândire și o abordare mai intensivă și în ceea ce privește prevenția și nu doar punctual sau fragmentat, ca în momentul de față. Pe de  altă parte, și tinerii au nevoie de servicii medicale de calitate, este nevoie de aparatură modernă și acces facil la investigații, diagnostic precoce și prevenție, de condiții – aparatură și specialiști – pentru realizarea unor intervenții complexe”, a subliniat dr. Pană, care a sugerat că, pe de o parte, este necesară o concentrare a resursei umane înalt specializată în spitalele în care se pot realiza intervenții complexe, iar pe de altă parte, de o dezvoltare a unor secții sau chiar o transformare a unor unități medicale în spitale pentru boli cronice și dezvoltarea unor centre de spitalizare de zi care ar putea ajuta la creșterea gradului de sănătate în rândul populației active.

Președintele CMR consideră că dacă nu va fi regândit întregul sistem medical și nu va fi adaptat la condițiile financiare, profesionale, sociale și la resursa umană existentă, spitalele județene și orășenești se vor confrunta în continuare cu probleme.

Am avut aici o tânără echipă de la spitalul din Râmnicu Sărat, oameni tineri, foarte entuziaști, care au constatat cu mare amărăciune acest dezechilibru care există în sistemul medical românesc: marea majoritate a medicilor sunt concentrați în zonele universitare și nu vin aici. Dar tot ei au răspuns, nu există anumite perspective pe care și le dorește un tânăr medic. O persoană tânără are anumite doleanțe, anumite perspective, are nevoie de o infrastructură pe care nu o găsește în majoritatea orașelor, așa că trebuie să ne adaptăm la ceea ce avem și la resursa umană existentă, pentru că din nefericire nu vedem rezolvarea într-un viitor apropiat. Rezolvarea ar însemna să oferim acelui medic tânăr acele perspective pe care și le dorește, dar lucrurile acestea țin de progresul țării în general și nu se va întâmpla prea curând. Până atunci, noi trebuie să ne adaptăm. Sistemul medical trebuie să se adapteze la realitate. Concret, trebuie să regândim sistemul medical spitalicesc,  ambulatoriu, spitalizarea de zi și medicina de familie. Totul trebuie regândit și adaptat la ceea ce avem acum, la resursa umană de acum și la posibilitățile financiare actuale. Restul depinde de autoritățile locale, a declarat prof. univ. dr. Daniel Coriu.

E un cerc vicios, a apreciat profesorul Coriu, care a explicat că medicii din sistemul de stat sunt epuizați, în special cei tineri, și nu de puține ori își depășesc competențele, tocmai pentru că nu există suficienți specialiști.

Un tânăr medic din România are trei opțiuni: prima este să plece din țară, pentru că aici găsește un sistem medical neatractiv, a doua opțiune – își caută un loc în sistemul privat unde are condiții și posibilitatea de a supraviețui, iar a treia opțiune este să muncească în sistemul de stat, unde trebuie să se obișnuiască cu anumite lipsuri. Un sistem medical nu este perfect nicăieri în lume, cu atât mai mult în România. Peste tot sunt probleme, depinde doar de gradul fiecăruia de rezistență. Poate că noi, cei mai în vârstă, putem să rezistăm mai ușor la anumite presiuni, dar oamenii tineri sunt deja foarte obosiți de un sistem medical care nu le oferă ceea ce trebuie. Și nu de puține ori sunt obligați să își depășească competențele, ceea ce este foarte grav. Acești oameni vor reacționa migrând în privat sau în altă țară”, a concluzionat prof. univ. dr. Daniel Coriu, care întrebat dacă o modificare a Legii rezidenţiatului astfel încât medicii tineri să fie determinați profeseze, cel puțin o perioadă, în spitalele publice, a spus că se poate propune orice dar, personal, consideră că nu trebuie ca un om să fie ținut acolo unde acesta nu îşi doreşte să fie.

În ceea ce privește înființarea unui centru de permanență în municipiul Buzău, s-a ajuns la concluzia că demersul este o prioritate, iar Primăria Buzău și-a asumat asigurarea spațiului, dotarea, întreținerea și paza centrului, care ar urma să devină funcțional în prima jumătate a anului viitor.


articolul original.

CJAS Buzău demarează o nouă sesiune de contractări de servicii medicale cu noi furnizori

28 November 2022 at 05:00

Pe parcursul lunii decembrie, Casa de Asigurări de Sănătate a județului Buzău oferă furnizorilor de servicii medicale, farmaceutice și dispozitive medicale care doresc să intre în relație contractuală cu sistemul public de asigurări sociale de sănătate, posibilitatea de a încheia contracte. 

Casa Județeană de Asigurări Sociale de Sănătate (CJAS) Buzău anunță că furnizorii noi de asistență medicală primară, asistență medicală de specialitate clinică, furnizori de medicamente (farmacii) și de dispozitive medicale, vor putea solicita intrarea în relații contractuale cu institutuția care gestionează bugetul destinat serviciilor medicale acordate la nivelul județului, din Fondul Unic Național de Servicii de Sănătate.

Asfel, în zilele de 7 și 8 decembrie până la ora 15.00, cererile și documentele necesare a figura în dosarele de contractare, conținând semnătura electronică extinsă pe fiecare filă, vor fi depuse la CJAS Buzău, în format electronic.

Până pe 8 decembrie la ora 17.00 vor fi verificate dosarele, iar la sediul CJAS și pe site-ul oficial al instituției va fi afișată lista cu furnizorii/ medicii ale căror dosare au fost respinse la contractare și motivele refuzului cu detalii exacte.

Eventualele contestații pot fi depuse, de cei nemulțumiți de respingerea dosarelor, până pe 9 decembrie, la ora 14.00, iar acestea vor fi soluționate până pe 12 decembrie, ora 14.00, când se vor afișa rezultatele.

Negocierea și semnarea documentelor de intrare în relație contractuală cu CJAS Buzău vor fi semnate în zilele de 12 și 13 decembrie până la ora 16.00.


articolul original.

Pasaj suprateran auto şi pietonal între noul mangazin Dedeman şi Calea Severinului

29 November 2022 at 03:30

Pasaj suprateran auto şi pietonal între noul mangazin Dedeman şi Calea Severinului. Megainvestiţia privată realizată în Balta Craioviţei – Promenada Mall vine la pachet şi cu o nouă infrastructură rutieră.

Bulevardul care va conecta Calea Severinului de strada Brestei, până la intersecția cu strada Râului, nu va fi singurul drum construit de la zero în contextul construirii noului centru comercial proiectat de către dezvoltatorii de la NEPI Rockcastle. General Building Management SRL a obţinut recent, de la Primăria Craiova, un certificat de urbanism pentru reconfigurarea intersecţiei străzii Tufănelelor cu Calea Severinului şi construirea unui pasaj suprateran auto şi pietonal. 

De fapt, este vorba de un drum de 107 metri care va fi realizat pentru Dedeman, fraţii Pavăl deschizând aici al doilea magazin de desfacere din Craiova. Artera de circulaţie se va înălţa la un moment dat pentru a se lega de Calea Severinului, de aici şi denumirea de pasaj. Terenul pe care se va construi pasajul aparţine firmei General Building Management, dar bucata de legătură cu strada Calea Severinului este domeniu public al Craiovei. 

Pasaj suprateran auto şi pietonal între noul mangazin Dedeman şi Calea Severinului. Drum cu trei benzi de circulaţie şi spaţiu verde

Potrivit certificatului de urbanism, terenul are destinaţia de zonă mixtă locuinţe și dotări complementare parţial, parcuri comerciale, servicii de comerţ, parţial spaţii verzi, parcuri urbane şi o suprafaţă de 21.7482 mp din acte şi din măsurători. Pentru pasaj sunt necesari 9.122 mp de teren. Concret, pasajul suprateran auto şi pietonal care va pleca din Balta Craioviţei va avea o lungime de 107,5 m, o ampriză de 16,10 metri, trei benzi de circulaţie a câte 3,50 m fiecare încadrate de spaţiu verde cu lăţimea de un metru şi trotuar cu lăţimea de 1,50 m racordat la Calea Severinului. 

Intersecţia străzii Tufănelelor cu Calea Severinului va fi reconfigurată pentru a prelua traficul dinspre Promenada Mall. Asta pentru că noul magazin Dedeman va fi legat de Calea Severinului printr-un pasaj suprateran auto şi pietonal de 107 metri, cu trei benzi de circulaţie

Pentru realizarea brațului suplimentar se va reconfigura intersecția Calea Severinului cu strada Tufănelelor, prin adăugarea unei benzi suplimentare pentru virajul la stânga pe Severinului şi reconfigurarea timpilor de semaforizare. „La faza de Autorizaţie de Construire solicitarea se va face de către titularul dreptului real de proprietate asupra terenului afectat de amenajarea stradă-teren aparţinând domeniului public al municipiului Craiova sau se va prezenta HCL cu privire la folosirea domeniului public pentru realizarea întregului drum propus“, se menţionează în certificatul de urbanism. 

Legătura dintre Calea Severinului şi strada Brestei, gata anul viitor

Din primăvară se lucrează deja la un drum important pentru Craiova, cel care porneşte din intersecţia Calea Severinului – bulevardul Tineretului şi ajunge până la intersecţia Brestei cu strada Râului. O investiţie privată realizată tot de General Building Management SRL pentru viitorul mall. Drumul respectiv a primit autorizaţie de construire pe 10 martie 2022 şi, conform acesteia, va avea o lăţime a părţii carosabile de 14-17,5 metri (2 x 7 metri – 10,50 + 7 metri), plus piste pentru biciclete de doi metri şi trotuar de 1,5 metri. 

Șantierul noului bulevard care va lega Râului de Tineretului, peste Balta Craioviței, a fost vizitat, luni, de către Olguța Vasilescu. Edilul Craiovei a anunțat că „drumul de legătură este executat în mare măsură, mai puțin partea unde trebuiesc finalizate procedurile de expropriere, iar acum se introduce instalația de irigat pentru spațiul verde“. „Mall-ul NEPI urmează să fie deschis la sfârșitul anului viitor, iar întreaga zonă va fi revitalizată“, a mai scris, pe Facebook, Olguța Vasilescu.

Noul bulevard se amenajează, așadar, concomitent cu lucrările de construire a mall-ului Promenada Craiova, care are ca termen de finalizare 2023. Pe lângă retailerii care vor fi prezenţi aici, vor fi deschise în zonă şi un cinema, un hypermarket Carrefour şi un magazin de bricolaj Dedeman. Viitorul mall va avea o suprafaţă de închiriat de 52.700 metri pătraţi, pe două niveluri, şi o suprafaţă de 14.500 metri pătraţi dedicată zonei de bricolaj.

articolul original.

China, pregătită să invadeze piața auto din Europa

28 November 2022 at 22:00
image

Cu toată lumea bună din businessul occidental fugind de ea şi înflăcărată de spirit naţionalist, Rusia a reînviat o celebră marcă auto sovietică, Moskvici.

Dar primul model, ieşit de pe liniile de asamblare ale unei foste fabrici Renault, seamănă izbitor de mult cu unul al unui binecunoscut constructor chinez de automobile, JAC. Este chiar identic şi nimeni nu contestă că şi componentele au cel mai probabil ştampila „made in China“ pe ele. Situaţia nu surprinde, având în vedere blocajele impuse de Vest economiei ruseşti, dar şi imensa ofensivă chineză în industria auto globală şi mai ales europeană.

Era în 2012 când Great Wall Motors – nume cât se poate de simbolic – lansa operaţiunile de producţie auto în Bulgaria. Era prima fabrică de maşini pe care un producător din China o deschidea în Uniunea Europeană. Planurile erau măreţe, chinezii vizând inclusiv exporturi, ce-i drept că mai întâi în cele mai sărace ţări ale Europei. Până la urmă, şi Bulgaria avea cea mai ieftină forţă de muncă din UE.

Vânzările de maşini în UE, la minime istorice

Planurile au venit în cea mai proastă perioadă posibilă, cu vânzările de maşini în UE la minime istorice. Dar către investiţiile chinezeşti era maximă. Incursiunile Chinei în industria europeană nu erau ceva nou, pentru că în 2010 Geely Holding preluase Volvo de la Ford. Însă erau investiţii exotice şi oarecum suspecte. Fiat a acuzat în 2006 Great Wall că i-a copiat cu modelul Peri micuţul Panda.

În 2012 un alt constructor auto chinez, BYD, a venit în Bulgaria, dar pentru a produce autobuze electrice. După doar un an, BYD a plecat.

Litex Motors, cum a ajuns să se numească proiectul Great Wall din Bulgaria, a rezistat doar până în 2017. Se pare că maşinile chinezeşti nu respectau standardele UE de siguranţă şi mediu. Dar, între timp, companiile chinezeşti din industria auto s-au recalibrat, şi-au creat un adevărat ecosistem de furnizori în Europa, iar acum niciun mare constructor de maşini european nu mai poate trăi fără ele, mai ales când vine vorba de .

China se pregăteşte să invadeze piaţa auto europeană

Pe deasupra, China se pregăteşte să invadeze piaţa auto a UE cu maşini electrice. Pot urma uşor şi fabrici de maşini, după modelul ofensivei europene în China. Holdingul de stat polonez creat pentru lansarea primului brand auto autohton a anunţar recent că s-a aliat cu Geely, viitorul furnizor al platformei viitoarei maşini electrice poloneze Izera.

Cu Geely s-a aliat şi colosul francez Renault, dar pentru producţia şi furnizarea de motoare hibride şi cu combustie internă. Francezii au o lungă istorie de colaborare cu companii din China, cu episoade fericite şi altele mai puţin fericite.

Parteneriatele cu companiile chineze sunt esenţiale

Parteneriatele cu companiile chineze sunt esenţiale pentru orice constructor european dacă vrea să producă în China pentru ca aşa cere legea acolo. Dar multe alianţe nu au legătură cu această obligativitate. Sindicatele franceze au fost înfuriate de decizia Renault de a contrui versiunea electrică a Dacia în China, maşina fiind vândută în Europa. Renault a avut un parteneriat şi cu Dongfeng pentru construirea de maşini pe benzină sub brandul Renault, dar francezii s-au retras din el în 2020. Însă cu Dongfeng a ţinut legătura CEO-ul din China al Renault, iar rezultatul este un start-up nou-nouţ, BeyonCa, axat pe modele de lux de maşini electrice destinate pieţei chineze.

De asemenea, Dongfeng a avut o aventură romantică şi cu Peugeot. Geely, pe lângă Volvo, are participaţii la colosul german Daimler (aproape 10%) şi mai nou la Aston Martin.

Câteva branduri chinezeşti sunt deja prezente în Europa

Imperiul european al Geely se extinde. Cu Daimler, care deţine Mercedes, chinezii au tot felul de parteneriate, inclusiv în domeniul electromobilităţii.

Zvonurile spun că anul viitor Geely va intra şi pe piaţa de vânzări auto europeană, cu modelul electric premium Geometry C. Debutul şi-l va face în Ungaria, Cehia şi Slovacia. La Daimler este acţionar, cu o cotă de 10%, şi BAIC, o altă companie auto chineză.

Câteva branduri chinezeşti sunt deja prezente cu vânzări în Europa, mai ales în sectorul electric, printre acestea putând fi menţionate Nio, XPeng, BYD, Great Wall, Hongqi şi BAIC.

Un sistem de schimb de baterii

Nio a venit cu un sistem de schimb de baterii. Adică şoferul unei maşini electrice Nio în loc să aştepte pentru a încărca acumulatorii maşinii cu electricitate pur şi simplu schimbă în mai puţin de cinci minute bateriile goale cu unele încărcate.

Compania chineză intenţionează să producă staţii de schimb de baterii în Ungaria.

Un studiu recent al PwC estimează că până în 2025 ar putea fi vândute în Europa până la 800.000 de maşini „made in China“, cea mai mare parte electrice. Dar nu toate vor fi de la producători chinezi, o parte, mai mică, fiind vânzări ale companiilor europene ca VW sau Renault care produc în China. PwC a calculat că până în 2030 constructorii chinezi pot ajunge la o cotă din piaţă electrică europeană de până la 8%. Europenii domină, totuşi. Însă nu au ajuns aici fără ajutorul partenerilor chinezi, care le furnizează, printre altele, baterii. O serie în creştere de producători chinezi de baterii îşi construiesc fabrici în Europa, mai ales în est, fiind furnizori pentru mărcile occidentale. Dar lor le-ar putea urma şi producători chinezi de maşini electrice, unul, BYD, având parte de un mare interes din partea guvernelor central şi est-europene la Salonul Auto de la Paris din octombrie. Aiways, producător de maşini electrice din China, vehicula la începutul anului ideea de a-şi construi o fabrică în Germania. În urmă cu câţiva ani, JAC, cei care fac Moskviciul chinezesc, tatonau în urmă cu câţiva ani Bulgaria pentru o uzină. Între timp, s-au aliat cu VW.

articolul original.

Cât de importantă este gestionarea bună a flotei de autobuze?

28 November 2022 at 19:10

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/lr9vo8mNvrc

Flotele de autobuze sunt supuse celor mai intense regimuri de muncă, în special în companiile care prestează servicii de transport public.

Pe de altă parte, cei care operează doar pentru publicul privat nu sunt departe nici ele de suprasolicitări, pentru că autovehiculele lor pot călători pe distanțe mult mai lungi. A avea modele de autobuz performante, bine întreținute, este de aceea o necesitate obiectivă.

Indiferent dacă oferă sau nu servicii de transport public sau privat, verificarea continuă a parcului de autobuze este singura modalitate de a menține vehiculele în stare de funcționare deplină.

La urma urmei, disponibilitatea este unul dintre cei mai importanți indicatori de performanță.

Un autobuz care stă în garaj este sinonim cu pierderi importante, deoarece, pe lângă costul reparațiilor, compania nu mai obține nici profit de pe urma lui o perioadă, din cauza întreruperii serviciilor de transport persoane.

Acestea, dar și alte neplăceri pot fi evitate doar atunci când se fac investiții inteligente de cei responsabili de bunul mers al activității de transport în cadrul companiei respective.

5 sfaturi pentru a gestiona eficient o flotă de autobuze

Din punct de vedere mecanic, un autobuz este tot un soi de camion . Diferența, în acest caz, este că se transportă persoane și nu mărfuri.

Așa că, pe lângă performanță, trebuie avut grijă ca vehiculele să fie sigure și confortabile.

Pentru a face față acestor provocări, iată ce trebuie făcut:

1. Investește în formarea șoferilor de autobuz

O flotă de autobuze care este întotdeauna în stare bună depinde foarte mult de modul în care șoferii profesioniști se comportă la volan și conduc astfel de vehicule.

Prin urmare, atunci când șoferul adoptă niște obiceiuri proaste în trafic, precum ar fi schimbarea vitezelor sau accelerarea bruscă, aceste lucruri vor contribui la creșterea uzurii pieselor, componentelor și sistemelor.

Investiția în forța de muncă înseamnă și respectarea dreptului la odihnă la care are dreptul fiecare șofer profesionist din companie.

În paralel, firma de transport poate organiza pentru angajații săi cursuri și seminarii de conștientizare privind conducerea defensivă și acordarea de prim ajutor.

Astfel, șoferii vor fi cei mai buni parteneri ai companiei în întreținerea flotei de autobuze.

2. Programează rutinele de întreținere

Orice flota de autobuze îmbătrânește rapid.

Acesta este un motiv bun pentru a nu uita de întreținerile programate, singura modalitate de a preveni oprirea vehiculelor pe traseu din cauza unori defecțiuni mecanice.

Când se întâmplă acest lucru cu un vehicul de marfă, pagubele sunt deja mari, din cauza întârzierii în livrare și a costului reparațiilor din cauza unor probleme neașteptate. La autobuze avem și un risc suplimentar: dacă vehiculul se oprește în timpul transportului de pasageri, acesta poate provoca daune imense inclusiv din punct de vedere al imaginii companiei. De asemenea, compania riscă să-i fie intentate procese de către pasagerii nemulțumiți.

Prin urmare, este esențial ca firma de transport persoane să anticipeze, efectuând rutine periodice  de întreținere a autobuzelor din dotare.

Cel mai important lucru este ca autovehiculele să nu ajungă niciodată la limită, la uzura fizică sau morală.

3. Folosește tehnologia de ultimă oră

Programarea întreținerii este critică, dar este doar o parte a setului de inițiative necesar a fi întreprinse pentru a menține o flotă de autobuze în ordine.

La urma urmei, au trecut vremurile în care companiile de transport persoane depindeau exclusiv de mecanici auto experimentați pentru a asigura capacitatea operațională deplină.

Desigur, acești profesioniști sunt încă foarte importanți, dar există resurse care adaugă valoare muncii lor. Este cazul tehnologiilor digitale de urmărire și monitorizare a flotei de autobuze. Marea diferență este că permit reducerea costurilor într-un mod mai inteligent.

Acest lucru se întâmplă deoarece captează date care servesc drept referință atunci când iau decizii. Spre exemplu se poate afla rapid dacă flotila de autobuze consumă prea mult combustibil.

Fără tehnologii moderne, tot ce se poate face este să se calculeze cheltuielile în volume sau prin măsurarea consumului în termeni de kilometri parcurs per litru de combustibil.

Problema este dată stilul de conducere al șoferilor firmei tale sau chiar într-o alegere greșită a rutei de transport? Aceste date și multe altele pot fi furnizate de un sistem digital de management al flotei de autobuze.

4. Baza de date

Tehnologia actuală, digitalizarea, poate schimba cu adevărat managementul flotei în bine în toate privințele.

Un alt avantaj al acestui progres tehnic este că permite managerilor să ia decizii pe baza informațiilor reale. Un bun exemplu în acest sens este atunci când se utilizează sistemul de telemetrie.

Un software bun este o modalitate excelentă de a obține date. Poate genera scoruri pentru fiecare șofer profesionist angajat, pe baza informațiilor din teren, precum accelerarea și frânarea bruscă, luarea unor curbe periculoase și depășirea vitezei.

Nu este mai bine așa, decât să facem supoziții referitoare la faptul că un anumit șofer se comportă bine sau mai puțin bine la volan?

5. Schimbă cultura organizațională

Companiile de transport românești nu sunt încă obișnuite ca să opereze resursele digitale.

Acesta este doar unul dintre indicatorii că sectorul în ansamblu poate și ar trebui să facă un efort pentru a-și schimba cultura organizațională.

Dar înainte de orice, orice companie de transport persoane are nevoie de niște autobuze competitive. Platforma de anunțuri pentru profesioniști Autoline.ro le stă la dispoziție celor interesați!

articolul original.

(VIDEO) Cum se mai dă în stambă celebrul Rogozin

28 November 2022 at 16:57
By: (I.R.)

Controversatul politician rus Dmitri Rogozin a călărit cu fervoare o montură de artilerie autopropulsată cu o svastică Z. Acestea sunt distracțiile pe care le are acum după ce a părăsit „Roskosmos”, Agenția Federală Spațială Rusă, comentează Nexta.

Rogozin fervently rides a self-propelled artillery mount with a Z-swastika. These are the entertainments he now has after leaving „Roskosmos”. pic.twitter.com/ZkjrY4G9wc

— NEXTA (@nexta_tv) November 28, 2022

articolul original.

Bunuri în valoare de 216.830 lei confiscate de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud

28 November 2022 at 14:41

La data de 25.11.2022, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, acționând în baza atribuțiilor de serviciu, au descoperit în cadrul efectuării controlului fizic 1.320 buc. mașinuțe cu radiocomandă inscripționate sub marca figurativă „JEEP”, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a mărcii susmenționate.

Mărfurile au fost descoperite într-un container sosit din China aparținand unei societați comerciale cu sediul in Ucraina.

Bunurile in discutțe au fost reținute de către inspectorii vamali iar valoarea acestora, in situația în care ar fi fost comercializate pe piața la preț de vanzare cu amanuntul al unui produs original, este de aproximativ 216.830 lei.

articolul original.

Consiliul Național Maghiar cere autonomia maghiarilor în România: ”Incitări la ură şi discursuri de ură la adresa maghiarilor au avut loc şi la nivel de prim-ministru şi de preşedinte de stat”

28 November 2022 at 10:11

Consiliul Național Maghiar cere autonomia maghiarilor în România: ”Incitări la ură şi discursuri de ură la adresa maghiarilor au avut loc şi la nivel de prim-ministru şi de preşedinte de stat

Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT) a transmis, printr-o rezoluţie, că sprijină aderarea României la spaţiul Schengen, dar că şansele de aderare ar fi mult mai bune dacă guvernul român ar accepta soluţionarea unor probleme importante care ţin de comunitatea maghiară.

Potrivit documentului, soluţionarea problemelor maghiarilor este posibilă doar printr-un dialog onest, care trebuie să includă şi realizarea autodeterminării şi autonomiei comunităţii.

CNMT a menţionat, de asemenea, că atunci când România a aderat în 2007 la UE, Uniunea Europeană a stabilit o listă de sarcini pentru ţară, pe care s-au regăsit mai multe aspecte cu privire la comunităţile naţionale.

Trebuie să constatăm, cu tristeţe, că România nu şi-a îndeplinit angajamentele cu privire la domeniul restituirilor, universitatea şi învăţământul superior de stat în limba maghiară şi educaţia ceangăilor”, se arată în rezoluţie. ”Cu toate acestea, potrivit consiliului, cel mai îngrijorător lucru este faptul că în ultimii 30 de ani, în ciuda presiunii de a demonstra că România a meritat integrarea, sentimentul anti-maghiar nu a scăzut, iar cazurile de incitare împotriva maghiarilor nu au fost pedepsite în mod corespunzător”, consideră CNMT.

Este trist şi îngrijorător şi faptul că în ultimii ani, incitări la ură şi discursuri de ură la adresa maghiarilor au avut loc şi la nivel de prim-ministru şi de preşedinte de stat”, se mai precizează în rezoluţie.

Cu toate acestea, consiliul a subliniat că susţine aderarea României la spaţiul Schengen, însă şi acum – la fel ca în cazul aderării la Consiliul Europei, la NATO şi la Uniunea Europeană – aderarea trebuie să fie o decizie bazată pe performanţă, care să ţină cont nu numai de promisiunile elitei politice, ci şi de dezvoltarea reală a ţării.

Anterior, presa din România a dedicat mult spaţiu poziţiei Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), care a solicitat ministerelor de Externe ale statelor membre ale spaţiului Schengen ca înainte de a decide cu privire la primirea României să solicite informaţii de la liderii bisericilor maghiare şi de la organizaţiile de reprezentare a intereselor maghiare din România despre situaţia din ţară a drepturilor fundamentale ale omului, printre care şi a drepturilor minorităţilor naţionale.

O decizie cu privire la aderarea la Schengen a României, Bulgariei şi Croaţiei poate fi luată la cadrul şedinţei Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne a Uniunii Europene, din 8 decembrie.

sursa: stiripesurse.ro

articolul original.
❌