ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 24 June 2022Ultimele Stiri

Iodura de potasiu se va dstribui prin farmaciile comunitare

24 June 2022 at 09:12

Direcțiile de sănătate publică au la dispoziție o săptămână pentru a transfera pastilele de iod către farmaciile care le vor elibera gratuit, pe baza prescripțiilor medicilor de familie.  

Ordinul privind modalitatea de distribuire a iodurii de potasiu către populație a fost publicat în Monitorul Oficial. Potrivit ordinului, comprimatele vor fi distribuite gratuit populației de către farmaciile comunitare, anunță Ministerul Sănătății, care menționează că lista acestora este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătății, la secțiunea „Campanie distribuție iodură de potasiu.

În județul Buzău, 39 de farmacii au vor dostribui iodura de potsiu, începând de luna vitoare. 

Lista acestora poate fi consultată AICI

În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuție de medicamente”, precizează MS.

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, românii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripția medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin.

Precizăm faptul că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg”, mai spun oficialii de la Sănătate, care atrag atenția că aceste comprimate de iodură de potasiu „se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților”.

Ministerul Sănătății a lansat, în luna aprilie, o campanie de informare a populației cu privire la administrarea comprimatelor de Iodură de potasiu și a elaborat un Ghid de Informare Generală, cu informaţii despre condiţiile de administrare a Iodurii de potasiu de 65 mg, dozele recomandate, cum şi când se instituie tratamentul.

Ghidul lansat de minister poate fi consultat AICI

Ministrul Sănătății a atras atenția că Iodura de potasiu se va administra EXCLUSIV la indicațiile autorităților și doar în caz de accident nuclear – care va fi anunțat prin intermediul radio, TV, mass media, telefon sau/și chiar prin intermediul sirenelor de protecție civilă. Totodată, acesta a precizat că pastilele de iod se administrează în primele şase ore după anunţul autorităţilor, în doză unică, dar până când și numai dacă va fi nevoie să fie administrate, acestea se păstrează într-un loc sigur, la întuneric, la temperatură constantă şi nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor.

Eventuala administrare se face de către părinţi copiilor, nu se autoadministrează de către copii”, a atras atenția ministrul Sănătății, care a menționat că există și contraindicații, iar acestea vor fi comunicate de către medicul de familie persoanelor aflate pe lista sa. „Dacă se administrează în mod abuziv atunci când nu este nevoie sau într-o doză incorectă, există posibilitatea apariţiei unei afecţiuni la nivelul glandei tiroide, mă refer la hipo sau hipertiroidism”, a avertizat ministrul. Acesta a reamintit că „aceste pastile nu vor fi distribuite decât atunci când lumea va ști despre ce este vorba. Fiecare pastilă distribuită va fi însoțită de un flyer cu instrucțiuni, așa cum au fost distribuite aceste pastile și în alte țări”, a mai spus Alexandru Rafila.


articolul original.

Accident provocat de un instructor auto

24 June 2022 at 16:28

Două mașini au fost serios avariate după o manevră imprudentă în trafic. Asta după ce un autoturism marca Dacia Logan, inscripționat „Școala”, a intrat într-o depășire.

Evenimentul rutier s-a petrecut, vineri la orele amiezii, în localitatea Ungureni, la puțin timp după ce un BMW s-a dat peste cap în zonă.

Din cele spuse de oamenii de la fața locului, instructorul auto, a intrat în depășirea unei alte mașini, iar în acel moment din sens opus venea camionul cu butelii.

Șoferul camionului a făcut tot posibilul pentru a evita impactul, trăgând tare dreapta de volan. Cu toate acestea, cele două mașini s-au acroșat cu partea stânga față. În urma impactului dintre cele două autovehicule, instructorul auto ar fi suferit răni ușoare.

La fața locului a ajuns un echipaj de la Ambulanța Săveni, însă, ulterior, bărbatul a refuzat transportul la spital.

articolul original.

Deputat PNL: După compensarea de 50 de bani pe litru de combustibil făcută de Guvernul Ciucă, avem al doilea cel mai mic preț din Europa

24 June 2022 at 17:32
image

Michael Gudu, deputat PNL de Tulcea, anunță că România va avea al doilea cel mai mic preț la combustibil din Europa, după compensarea cu 50 de bani per litru a Guvernului Ciucă.

Conform calculelor prezentate de deputatul liberal, după compensare, prețul benzinei va fi 1,63 euro, iar cel motorinei va coborî la 1,74 euro.

„Compensarea este soluția care va produce efecte imediat în prețul la pompă al carburanților și, implicit, în buzunarul românilor și al companiilor!

Stă în puterea Guvernului să o aplice rapid și este sustenabilă, fără a afecta investițiile care sunt vitale pentru economie, spre deosebire de celelalte soluții – plafonarea prețului, reducerea accizei și reducerea TVA pentru carburanți.

După compensarea de 50 de bani pe litru de combustibil făcută de Guvernul Ciucă, avem al doilea cel mai mic preț din Europa.

Până acum, am avut al patrulea cel mai mic preț, după Ungaria, Polonia și Bulgaria. Reducerea se aplică în perioada iulie-septembrie și înseamnă, în euro, că va duce, conform calculelor, benzina la 1,63 euro, și motorina la 1,74 euro”, spune Gudu.

articolul original.

Soluție de avarie pentru reducerea deficitului de specialiști în spitale

23 June 2022 at 12:55

Medicii rezidenți care nu s-au prezentat la examenul de specialist vor putea fi angajați în spitalele publice, iar rezidenții detașați pe perioada pandemiei nu vor fi afectați de întreruperea modului de pregătire în susținerea examenului de specialist.

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat joi, 23 iunie 2022, proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind unele măsuri din domeniul sănătății, prin care se dorește reducerea deficitului de personal medical în spitalele publice și menținerea în sistemul medical a rezidenților implicați în gestionarea pandemiei de COVID-19, anunță Ministerul Sănătății, printr-un comunicat.

Conform actului normativ, medicii rezidenți care nu s-au prezentat la examenul de specialist pot fi încadrați cu contract individual de muncă pe durată determinată de maxim un an de la finalizarea stagiului de pregătire, în funcția de medic. Salarizarea va fi corespunzătoare ultimului an de pregătire. Acești medici rezidenți pot fi încadrați în unități sanitare publice care înregistrează deficit de personal și pot profesa sub îndrumarea unui medic cu drept de liberă practică în specialitatea respectivă.

Actul normativ clarifică și situația rezidenților care pe perioada stării de urgență/stării de alertă ca efect al pandemiei COVID-19 au fost detașați în alte unități sanitare și au întrerupt modulele de pregătire în care se aflau la momentul respectiv. Aceștia sunt considerați, în perioada respectivă, în stagiul de bază în specialitatea în care au fost confirmați prin ordin al ministrului sănătății.

Pentru a nu afecta drepturile ce se cuvin acestor categorii profesionale, în sensul în care să nu li se permită accesul pentru susținerea examenului de specialist și ulterior să nu poată obține dreptul de liberă practică în specialitatea pentru care s-au pregătit, din motive ce nu le pot fi imputate”, a fost introdusă procedura de modificare/adaptare a curriculum-ului de pregătire până la finalizarea duratei de pregătire. „Acestor persoane li se va permite accesul pentru susținerea examenului de specialist și, ulterior, obținerea dreptului de liberă practică în specialitate”, precizează MS.

Pentru creșterea calității pregătirii rezidenților de la domeniul medicină dentară și domeniul farmacie s-a corelat numărul de rezidenți cu numărul de profesori/îndrumători de formare, conform datelor furnizate de Universitățile de Medicină și Farmacie și a facultăților de profil.

Sunt clarificate și situațiile privind schimbarea specialității pentru rezidenții pe loc care, din motive obiective, nu pot efectua specialitatea aleasă în urma concursului de rezidențiat.

Actul normativ prevede și reglementarea separată a modalității de susținere a examenului de specialist în specialitățile de anestezie și terapie intensivă și medicină de urgență. Examenul se organizează potrivit metodologiei specifice aprobată prin Ordin al ministrului Sănătății.

De asemenea, va fi introdus formatul electronic al Caietului de monitorizare a pregătirii în rezidențiat, măsură care urmărește creșterea capacității de urmărire a pregătirii rezidenților și a gradului de digitalizare.


articolul original.

ISU Neamț angajează 18 șoferi

24 June 2022 at 10:28
image

Vineri, 24 iunie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului (ISU) Neamţ a anunțat că organizează concurs în vederea ocupării unor posturi vacante de conducător auto.

Astfel, în conformitate cu prevederile Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, ale Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 177/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile militare ale MAI, cu modificările şi completările ulterioare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, cu sediul în municipiul Piatra Neamţ, strada Cuejdi nr. 34, organizează concurs în vederea ocupării a 18 posturi de execuție vacante de conducător auto (autospeciale) din cadrul Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț, Detașamentul de Pompieri Roman și Detașamentul de Pompieri Tîrgu Neamț, prevăzute a fi încadrate cu subofițeri, prin încadrare directă, cu recrutare din rândul persoanelor care îndeplinesc condiţiile legale, criteriile specifice şi cerinţele pentru ocuparea posturilor.

Dintre aceste posturi, 8 sunt la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț, 8 posturi la Detașamentul de Pompieri Roman și 2 posturi la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț – Garda nr. 2 Poiana Teiului. Detalii necesare pot fi obținute accesând link: http://ijsunt.ro/InformatiiPublice/ResurseUmane.htm#angajari.

Pentru a participa la concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiţii şi criterii specifice: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română, scris şi vorbit; să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic (Aptitudinea/inaptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, printr-o examinare medicală şi evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu, care se realizează exclusiv pentru candidatul declarat „admis”. În situaţia în care se constată inaptitudinea pentru oricare dintre situaţii, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv. Evaluarea psihologică se susţine înaintea examinării medicale); criteriu specific suplimentar avizat de Direcția Generală de Management Resurse Umane în condițiile art. 12 din anexa nr. 2 la O.M.A.I. nr. 177/2016: să nu depășească vârsta de 35 ani împliniți în anul în curs; să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea; să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni; să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani; să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege; să îndeplinească condițiile de ocupare prevăzute în fișa postului, pentru încadrarea în funcții de cadre militare prin încadrare directă.

Cererea de înscriere la concurs (adresată inspectorului șef), însoțită de celelalte documente constitutive ale dosarului de recrutare, se transmit completate și scanate, în volum complet și în integralitatea lor, la adresa de e-mail resurse.umane@ijsunt.ro în format .PDF (fișierele ataşate trebuie să nu depăşească dimensiunea de 25 Mb), până la data stabilită (15 iulie 2022), inclusiv, ora 15.00, conform graficului din anunțul de concurs publicat pe site-ul unității.

Relaţii privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor pot fi obţinute la Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, telefon 0233216816, 0233216815, int. 27126, 27007 sau 0748038509, în zilele lucrătoare de luni până vineri, între orele 08:00-16:00.

articolul original.

Inteligența artificială a identificat cea mai scurtă cale spre fericirea umană

24 June 2022 at 11:30
image

Deep Longevity, împreună cu Nancy Etcoff, de la Harvard Medical School, a publicat un articol care descrie o abordare de învățare automată a psihologiei umane și, în special, a fericirii.

Autorii au folosit date din studiul Midlife in the US pentru a crea două modele digitale de psihologie umană, arată în lucrarea publicată în Aging-US.

Primul model este un ansamblu de rețele neuronale profunde care utilizează informații dintr-un sondaj psihologic pentru a prezice vârsta cronologică a respondenților și bunăstarea lor psihologică peste 10 ani. Acest model demonstrează traiectoriile legate de îmbătrânire ale minții umane.

De asemenea, acesta arată că abilitatea de a construi relații semnificative crește odată cu vârsta, la fel ca și autonomia mintală și stăpânirea mediului, scrie EurekAlert.

O perspectivă nouă asupra vârstei psihologice și a riscului de depresie

În același timp, indică faptul că accentul pus pe creșterea personală scade în mod constant, iar sentimentul de a avea un scop în viață scade abia după 40-50 de ani. Aceste constatări contribuie la discuția privind selectivitatea și adaptarea în contextul dezvoltării personalității adulților.

Cel de-al doilea model este o hartă auto-organizatoare dezvoltată ca bază a unui motor de recomandare pentru aplicații în domeniul sănătății mintale. Această tehnică de învățare împarte toți respondenții pe baza și identifică cea mai scurtă cale spre stabilitate mintală pentru orice individ.

Pentru a demonstra potențialul acestui sistem, Deep Longevity a lansat un serviciu web FuturSelf, o aplicație online gratuită care permite utilizatorilor să efectueze testul psihologic.

La finalul evaluării, utilizatorii primesc un raport cu informații menite să le pe termen lung și se pot înscrie într-un program de orientare care le oferă un flux constant de recomandări alese de inteligența artificială.

Cum ne-am putea îmbunătăți bunăstarea mintală?

Datele obținute cu privire la FuturSelf vor fi utilizate pentru a dezvolta în continuare abordarea digitală a Deep Longevity în ceea ce privește sănătatea mintală.

„Acest studiu oferă o perspectivă interesantă asupra vârstei psihologice, a bunăstării viitoare și a riscului de depresie și demonstrează o aplicație nouă a abordărilor de învățare automată la problemele de sănătate psihologică. De asemenea, extinde modul în care privim îmbătrânirea și tranzițiile prin etapele vieții și stările emoționale”, comentează profesorul Vadim Gladyshev de la Harvard Medical School.

Autorii intenționează să continue să studieze psihologia umană în contextul îmbătrânirii și al bunăstării pe termen lung. Aceștia lucrează la un studiu de urmărire asupra măsurilor fiziologice ale îmbătrânirii.

Vă recomandăm să mai citiți și:

articolul original.

Gorj: Accident rutier cu două victime în Bălești

24 June 2022 at 07:39

Două persoane au fost rănite vineri dimineață în urma unui accident rutier produs în comuna gorjeană Bălești, satul Cornești.

Polițiștii fac cercetări la fața locului

Potrivit primelor informații, două autoturisme s-au ciocnit. În urma impactului, au rezultat două victime neîncarcerate. Unul dintre răniți va fi transportat la spital. Polițiștii rutieri se află în zonă și dirijează traficul rutier. Se circulă cu intermitențe.

articolul original.

Toyota recheamă în service SUV-urile electrice bZ4X. Roțile acestora se putea desprinde în timpul mersului

24 June 2022 at 06:14
image

Toyota a emis o rechemare în service la nivel mondial a SUV-ului său crossover electric bZ4X 2023 la mai puțin de două luni de la lansarea vehiculului.

Nu e singura mașină electrică rechemată în servici dar problema acesteia pare cea mai gravă

Constructorul auto a declarat că șuruburile butucului de pe roată se pot slăbi în timpul conducerii, ceea ce ar putea duce la desprinderea întregii roți. Toyota avertizează proprietarii să nu își conducă vehiculele până când problema nu este rezolvată.

Anunțul companiei reprezintă un eșec pentru cel mai mare producător auto din lume, care s-a angajat să cheltuiască 17,6 miliarde de dolari pentru a lansa 30 de modele electrice pe bază de baterii până în 2030. Modelul bZ4X, care a început să fie livrat clienților în urmă cu mai puțin de două luni, era deja considerat o încercare tardivă a Toyota de a trece la vehicule electrice.

Dintre cele 2.700 de vehicule care fac obiectul rechemării în service, 2.200 erau destinate Europei, 280 Americii de Nord, 110 Japoniei și 60 pentru restul Asiei. Cele mai multe dintre vehicule nu au fost livrate consumatorilor.

bZ4X nu este singura mașină electrică rechemată în service, deși, prin comparație, pare că are cea mai gravă problemă. Săptămâna trecută, Ford a emis o rechemare în service pentru 49.000 de SUV-uri Mustang Mach-E, dar a insistat că problema ar putea fi rezolvată printr-o actualizare de software over-the-air. Alte mașini au fost, de asemenea, rechemate în service din cauza diverselor erori de software și ale altor probleme minore.

Crește cererea pentru mașini electrice pe fondul creșterii prețului la combustibil

Rechemarea vine într-un moment în care cererea de vehicule electrice este în continuă creștere, datorită creșterii prețurilor la benzină și a numărului tot mai mare de modele disponibile pentru cumpărare.
Tesla continuă să domine piața, dar producătorii auto tradiționali câștigă teren prin lansarea unor crossovere de gamă medie și a unor vehicule de lux.

Prețurile sunt, de asemenea, în creștere, datorită inflației, cererii ridicate și creșterii costurilor materialelor cheie, cum ar fi mineralele care compun bateriile litiu-ion.

articolul original.
Ieri — 23 June 2022Ultimele Stiri

A fost semnat acordul pentru Autostrada Timișoara – Belgrad

23 June 2022 at 19:21
image

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi seara că România și Serbia au semnat acordul în ceea ce privește stabilirea legăturii Autostrăzii Timișoara-Moravița cu drumul de mare viteza Belgrad – Vatin.

 Autostrada Timișoara-Moravița (A9) va avea o lungime de peste 73 de km, iar construcția acesteia va fi finanțată din fonduri europene, conform ministrului.

A fost semnat acordul pentru Autostrada Timișoara – Belgrad

Sorin Grindeanu, a transmis că nu este vorba de un drum expres, aşa cum se urmărea în trecut, ci o autostradă.

”Ştiu că în 2016 a mai fost o tentativă de a se semna un memorandum, în acea perioadă am fost preşedinte de Consiliu Judeţean şi a fost o şedinţă de guvern româno-sârb, la Timişoara, între prim ministrul nostru de la acea perioadă, Dacian Cioloş şi prim-ministrul sârb de la acea perioadă, preşedintele acual Alexandru Vukic. Din păcate, partea română, în acele vremuri, nu a considerat o prioritate acest proiect. L-am reluat.” a declarat Ministrul Transporturilor.

Cât despre lungimea tronsonului de la Timişoara, la Moraviţa, până la ieşirea din ţară, aceasta va avea 73 de kilometri.

”Lungimea tronsonului de la Timişoara la Moraviţa este de 73 de kilometri. Sper ca odată cu desemnarea câştigătorilor lucrurile să meargă în linie dreaptă şi această autostradă să meargă rapid”, a mai declarat Grindeanu.

În ce stadiu se află proiectul

Sorin Grindeanu, a mai transmis că „În acest moment ne aflăm în elaborarea studiului de fezabilitate. Mulţi dintre primari ştiu că au venit de la compania care face studiile geo şi vor veni în perioada următoare. Undeva în toamna acestui an vom termina Studiul de Fezabilitate.”

De asemenea, „În primăvara anului viitor va fi lansată licitaţia pentru proiectare şi execuţie, ceea ce însemană că odată cu perioada în care se vor analiza ofertele, sper vara anului viitor să avem câştigătorii şi să se înceapă să se lucreze. Avem finanţare europeană, acest proiect face parte din masterplanul de transporturi al României, planul investiţional, aprobat la sfârşitul anului trecut, deci banii există, e finanţare europeană, lipsea acest memorandum dintre România şi Serbia astfel încât să avem autostradă şi nu drum expres”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

articolul original.

Românii vor avea acces mai facil la servicii de Medicină fizică și de reabilitare

23 June 2022 at 09:34

Casa Națională de Asigurări de Sănătate informează că Guvernul a aprobat, joi, o Hotărâre ce vizează asigurarea accesului la servicii de Medicină fizică și reabilitare a asiguraților din localități sau zone deficitare pentru această specialitate.

În ședința din 23 iunie 20202, Guvernul a aprobat o Hotărâre privind modificarea și completarea Anexei nr. 2 la HG 696/2021, în scopul asigurării accesului la servicii de medicină fizică și de reabilitare a asiguraților din localități sau zone deficitare  pentru această specialitate.

Astfel, furnizorii de servicii de Medicină fizică și de reabilitare și punctele de lucru ale acestora care se află în localităţi sau zone deficitare pentru specialitatea clinică Medicină fizică și de reabilitare își pot stabili programul de activitate zilnic sub 7 ore pe zi, respectiv 35 de ore pe săptămână, și mai puțin de 5 zile pe săptămână, pentru asigurarea accesului asiguraților din aceste localități/zone la procedurile specifice de medicină fizică şi de reabilitare efectuate în baze de tratament, transmite Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Adela Cojan, președinte CNAS

Oferim posibilitatea adaptării programului de lucru în zonele deficitare la acest tip de servicii și încurajăm furnizorii să acorde aceste servicii de medicină fizică și de reabilitare în regim ambulatoriu, astfel încât să reducem necesarul de internări în regim de spitalizare continuă. Este mult mai comod pentru pacienți să aibă acces la aceste servicii cât mai aproape de casă, fără să fie nevoiți să stea în spital și este mai puțin costisitor pentru sistemul de sănătate. Asigurarea accesului persoanelor la servicii de recuperare ajută la prevenirea apariției de complicații ale afecțiunilor cronice care ar putea fi preîntâmpinate”, declară Adela Cojan, președintele interimar al CNAS, citată în comunicat.

Cabinete medicale, unităţi sanitare ambulatorii de medicină fizică şi de reabilitare, societăţi de turism balnear şi de medicină fizică şi de reabilitare, ambulatorii de specialitate, ambulatorii integrate, inclusiv centre de sănătate multifuncţionale fără personalitate juridică din structura spitalului care au fost autorizate ca furnizori de servicii de Medicină fizică și reabilitare pot acorda aceste servicii în noile condiții.

Pentru asigurarea individualizării serviciilor acordate în funcție de necesitățile fiecărui pacient, serviciile medicale de medicină fizică și de reabilitare se acordă numai pe baza planurilor eliberate de medicii de medicină fizică și de reabilitare aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate, în funcție de patologia specifică şi afecţiunile asociate ale asiguratului”, menționează CNAS.

Asigurații pot beneficia de consultații acordate de medicul de specialitate medicină fizică și de reabilitare în ambulatoriul de specialitate, în baza biletelor de trimitere eliberate de către medicii de familie sau de medicii cu alte specialități din ambulatoriul de specialitate pentru specialități clinice, medicul de specialitate medicină fizică și de reabilitare eliberând pacientului un plan de proceduri specifice de medicină fizică şi de reabilitare.

Perioada pentru care se decontează procedurile specifice de medicină fizică şi de reabilitare în bazele de tratament este de maximum 21 zile/an/asigurat atât la copii cât şi la adulţi cu excepţia copiilor 0–18 ani cu diagnostic confirmat de paralizie cerebrală, când se acordă proceduri medicale specifice de medicină fizică şi de reabilitare pentru o perioadă de maximum 42 de zile pe an/asigurat, aceste perioade putând fi fracţionate în maximum două fracţiuni, în funcţie de afecţiunea de bază la recomandarea medicului de specialitate medicină fizică şi de reabilitare consemnată în Planul de proceduri specifice de medicină fizică şi de reabilitare”, menționează CNAS.

Seria de proceduri specifice de medicină fizică şi de reabilitare în bazele de tratament stabilită de medicul de specialitate medicină fizică şi de reabilitare în Planul de proceduri specifice de medicină fizică şi de reabilitare, decontată pentru un asigurat include maximum 4 proceduri/zi de tratament.

Pentru o serie de proceduri specifice de medicină fizică şi de reabilitare ce se desfăşoară în bazele de tratament din staţiunile balneoclimatice se decontează maximum 4 proceduri/zi, din care 2 proceduri specifice de medicină fizică şi de reabilitare cu factori terapeutici naturali.

Începând cu data de 1 aprilie 2022, pachetul de servicii medicale de bază acordat în asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialitățile clinice cuprinde și consultațiile și serviciile acordate de medicii de specialitate cu specialitatea clinică medicină fizică și de reabilitare în cabinetul medical.


articolul original.

Managerul Spitalului Colentina, Dr. Victor Cauni, înlocuit cu Andrei David de la ANMCS

22 June 2022 at 12:19

Andrei Cosmin David, fost director general la Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, a fost numit manager interimar, după ce mandatul de lui Victor Cauni, tot de interimar, a expirat.

Medicul Victor Cauni a fost schimbat miercuri, 22 iunie, din funcția de manager al Spitalului Clinic Colentina, aflat în subordinea Primăriei Capitalei. Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), a anunțat printr-o postare pe pagina de Facebook că „astăzi s-a încheiat mandatul de manager interimar al Spitalului Clinic Colentina al dlui Dr. Victor Cauni. Îi mulțumim pentru activitatea deosebită și eforturile depuse în ultimul an și jumătate, inclusiv în perioada grea de pandemie, când Spitalului Clinic Colentina a jucat un rol esențial în combaterea COVID-19. Domnia sa își va continua activitatea medicală prodigioasă în cadrul unității sanitare, unde conduce Secția de Urologie”. 

Într-un comunicat remis presei, ASSMB, care administrează cele 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei, precizează că schimbarea a avut loc ca urmare a încetării mandatului de „manager interimar al Spitalului Clinic Colentina al domnului dr. Victor Cauni” și „nu este vorba despre o demitere a domniei sale, ci despre un mandat de manager interimar care a ajuns la final”.

Doctorul Victor Cauni este cel care a înființat, în 2012, Secția de Urologie la Spitalul Colentina, iar în 2014 a fost premiat cu aur la Târgul Internațional de Inventică de la Geneva, pentru inventarea unui simulator destinat instruirii medicilor rezidenți în chirurgia rinichiului și a apartului urinar.

În decembrie 2020, când fostul manager de la Colentina, Remus Mihalcea, a demisionat după ce a fost ales deputat, dr. Cauni, care era director medical, a fost numit în funcția de manager interimar. Astfel, el a condus unitatea medicală în perioada dificilă a pandemiei, iar între timp a reușit să demareze proiecte importante, precum banca de țesuturi, o nouă clădire a spitalului, renovarea secției de Ortopedie, refacerea centralei termice și a instalațiilor.

Apreciat ca „un OM de o verticabilitate ireproșabilă”, unul dintre cei mai performanți manageri de spital din București și un „exemplu pentru toți managerii ce vor mai trece prin Spitalul Colentina”, dr. Cauni și-a exprimat speranța că proiectele sale, aprobate în Consiliul Municipiului București vor fi continuate.

Potrivit ASSMB, noul manager interimar al Spitalului Clinic Colentina este „un specialist recunoscut în mangement sanitar”, care a fost numit cu un mandat de 6 luni și vine din poziția de director general al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătătate (ANMCS), instituție în care a desfășurat o activitate continuă de peste un deceniu și în cadrul căreia a ocupat mai multe poziții de conducere, inclusiv cea de președinte al instituției, menționează ASSMB.

Suntem bucuroși că Domnia sa a acceptat să se alăture echipei noastre și avem încredere că va aduce o viziune managerială modernă la Spitalul Clinic Colentina, care va conduce la creșterea calității seviciilor de sănătate și îmbunătățirea siguranței pacientului”, precizează ASSMB.

Aceeași sursă informează că „Primăria Municipiului Bucureşti, care prin ASSMB administrează 19 unităţi sanitare din Capitală, are în intenţie să pregătească şi să organizeze în viitor concursuri pentru conducerile tuturor acestor unităţi”.

Andrei Cosmin David s-a aflat la conducerea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate cu delegație, timp de cinci luni, anterior fiind director la Unitatea de Evaluare și Acreditare a Spitalelor din cadrul ANMCS. Acestea sunt singurele date publice despre profilul și experiența sa profesională, pe site-ul ANMCS neexistând un CV al acestuia, ci doar declarații de avere și de interese.

Potrivit adresei ASSMB prin care este anunțată numirea lui ca manager interimar la conducerea Spitalului Colentina, Andrei David va primi lunar un salariu de peste 18.000 de lei, dublu față de cel menționat în ultima sa declarație de avere de pe site-ul ANMCS.

Reprezentanții PSD în Consiliul General al Municipiului București consideră că înlocuirea dr. Cauni este o „epurare politică” a administrației actuale și o răzbunare a lui Nicușor Dan care „nu a fost invitat la vizita președintelui Iohannis la spitalul Colentina, de Ziua internațională a Asistentului medical”.


articolul original.

Toyota recheamă în service primul său SUV electric, la mai puţin de două luni de la lansare

Toyota recheamă în service primul său SUV electric, la mai puţin de două luni de la lansare

Constructorul auto japonez Toyota Motor Corp a anunţat că va rechema în service 2.700 dintre primele sale vehicule electrice produse în masă, din cauza riscului ca roata automobilului să se desprindă, transmite Reuters.

Cel mai mare producător auto mondial, în funcţie de numărul de autovehicule vândute, a trimis o cerere Ministerului japonez al Transporturilor cu privire la rechemarea în service a modelului bZ4X, primul său SUV full electric. Din cele 2.700 de vehicule afectate de această rechemare, 2.200 erau destinate să ajungă în Europa, 260 în SUA, 20 în Canada şi 110 în Japonia, a precizat constructorul auto, conform Agerpres.ro.

Autoritatea pentru Siguranţa Rutieră din Japonia a precizat că virajele strânse şi frânarea bruscă ar putea duce la desprinderea unui prezon la roată, ceea ce ar creşte riscul ca roata să se desprindă de vehicul. Autoritatea a precizat că până acum nu au fost raportat accidente care să fie provocate de acest defect, dar i-a sfătuit pe şoferi să nu mai utilizeze vehiculul până la efectuarea unei reparaţii permanente.

Această rechemare în service vine la mai puţin de două luni după ce Toyota, un jucător relativ nou pe piaţa vehiculelor electrice, a lansat bZ4X, primul său SUV electric, pe piaţa japoneză, deşi doar ca opţiune de închiriere.

Toyota a fost criticată de unii investitori şi ONG-uri de mediu pentru că nu a acţionat suficient de rapid în vederea eliminării automobilelor cu motoare pe combustie internă şi introducerii vehiculelor electrice. Constructorul japonez a răspuns acestor critici prin necesitatea de a oferi o gamă variată de sisteme de propulsie care să satisfacă dorinţele unor diferite pieţe şi categorii de consumatori.

În plus, automobilele hibride echipate cu un motor pe benzină şi unul electric sunt în continuare mult mai populare pe piaţa din Japonia decât vehiculele complet electrice, care anul trecut au reprezentat doar 1% din totalul autoturismelor de pasageri vândute în Japonia. Cu toate acestea, piaţa vehiculelor electrice este în creştere rapidă, iar producătorii străini, precum Tesla, fac progrese vizibile pe străzile din oraşele japoneze.


articolul original.

ANUNŢ privind scoaterea la concurs în vederea ocupării prin încadrare directă a zece posturi de Conducător auto (autospeciale)

23 June 2022 at 12:55
image

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița, cu sediul în municipiul Slobozia, str. Lacului, nr. 23, județul Ialomița, scoate la concurs în vederea ocupării prin încadrare directă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare şi Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 177/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile militare ale Ministerului Afacerilor Interne, cu modificările şi completările ulterioare, următoarele posturi vacante de Conducător auto (autospeciale):

  1. Serviciul Logistic – Tehnic – Grupa transport: 3 posturi;
  2. Detașamentul de Pompieri ”Slt. Gabriel Boitan” Slobozia – Garda de intervenție Slobozia: 4 posturi;
  3. Stația de Pompieri Țăndărei: 1 post;
  4. Stația de Pompieri Fetești: 2 posturi.

Criteriu specific de recrutare stabilit conform prevederilor art. 12 din Anexa nr. 2 la O.M.A.I. nr. 177/2016: Candidaţii nu trebuie să depăşească vârsta de 35 de ani împliniţi în anul în curs.

Probele de concurs:

Susţinerea unui test scris pentru verificarea cunoştinţelor necesare îndeplinirii atribuţiilor postului;

Ţinând seama de specificul atribuţiilor posturilor scoase la concurs, testul scris va fi precedat de susţinerea unei probe, cu relevanţă directă pentru performanţa pe post, cu caracter eliminatoriu şi anume de o probă practică, ce se va desfăşura în condiţiile stabilite prin Normele privind modul de organizare a probei practice.

Probele concursului vor fi înregistrate audio şi video.

Rezultatul final al concursului se aduce la cunoştinţa candidaţilor prin afişare la avizierul unităţii şi prin postare pe pagina de internet a inspectoratului, conform graficului de desfăşurare.

Cererile de înscriere la concurs vor fi adresate inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, împreună cu CV-ul, copia actului de identitate și declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare se transmit SCANAT la adresa de e-mail cariera@isujialomita.eu, preferabil în format PDF (atașamentele trebuie să nu depășească dimensiunea de 20 Mb.), până în data de 13.07.2022 (inclusiv), ora 14.00.

Candidaţii care depun cererile de înscriere la concurs, copia actului de identitate, CV-ul și declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare la adresa de e-mail: cariera@isujialomita.eu, în intervalul alocat pentru înscriere, vor primi un e-mail de confirmare a înscrierii prin care li se va comunica un cod unic de identificare în baza căruia se pot identifica în anunţurile postate ulterior, referitoare la rezultatele etapelor concursului.

Celelalte documente constitutive ale dosarului de recrutare, vor fi transmise în format SCANAT, în volum complet, preferabil în format PDF (atașamentele trebuie să nu depășească dimensiunea de 20 Mb.), la adresa de e-mail cariera@isujialomita.eu, până în data de 21.07.2022 (inclusiv), ora 14.00.

Prin depunerea cererilor de înscriere, candidații iau la cunoștință despre faptul că aprobarea înscrierii la concurs nu induce în mod obligatoriu participarea la concurs, aceasta fiind aprobată numai după verificarea îndeplinirii tuturor condițiilor stabilite.

Alte date şi informaţii suplimentare cu privire la organizarea concursului şi depunerea documentelor se mai pot obţine şi în timpul programului normal de lucru la Serviciul Resurse Umane al inspectoratului, 0243/232396, int. 27.131, 27.008 în zilele lucrătoare între orele 09.00-14.00 sau pe pagina de internet a instituției (www.isujialomita.eu).

articolul original.

Cele 60 de autobuze SOR ale RAT Brașov, retrase din circulație începând din această seară. După ce unul a luat foc astăzi !

23 June 2022 at 16:08
By: M.Ex.

FOTO: INFO TRAFIC jud. BRAȘOV
”Conducerea RATBV a luat în această după-amiază decizia retragerii temporare din circulație a tuturor celor 60 de autobuze electrice SOR, astfel ca din această seară, după orele 20.30 niciun vehicul de acest tip să nu se mai afle în exploatare, fără însă a se afecta în mod semnificativ efectuarea curselor planificate. Măsura este determinată de considerente ce țin de siguranță și vine după ce astăzi, în jurul orelor 13.30, dintr-un autobuz electric ce circula pe linia 34 s-a produs o degajare de fum, din zona acumulatorilor.
RATBV a inițiat astăzi o cercetare tehnică amănunțită a cauzelor producerii incidentului, solicitând prezența de mâine la Brașov a reprezentanților firmei producătoare a autobuzului, precum și pe cei ai firmei ce au produs acumulatorii. Până la finalizarea verificărilor toate autobuzele electrice SOR vor rămâne în garajele RATBV.
Oprirea din circulație a celor 60 de autobuze electrice va produce unele dereglări ale programului de circulație, societatea noastră depunând toate eforturile pentru ca în zilele următoare să realizeze cât mai fidel planul de circulație afișat în stații. Cu toate acestea, pentru mâine, 24 iunie 2022, este preconizată absența câte unei mașini pe liniile: 4, 5, 6, 17, 21, 22, 23, 25, 28, 34, 35, 36 și 50. Menționăm că programul de circulație din zilele de sâmbătă și duminică nu va fi afectat.
RATBV ține să le mulțumească pasagerilor aflați astăzi în autobuzul implicat în incident pentru modul calm în care au reacționat, pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, a căror intervenție a prevenit producerea unor daune majore, precum și colegului nostru conducător auto pentru reacția promtă și eficientă. RATBV își cere scuze atât călătorilor puși astăzi în situația prezentată în autobuzul de pe linia 34, cât și celor ce vor fi afectați de măsurile amintite și îi roagă să manifeste înțelegere, deciziile fiind determinate de dorința de a asigura condiții de călătorie în siguranță pentru toți utilizatorii sistemului de transport public operat de RATBV”
, se arată în comunicatul remis de RAT Brașov.

articolul original.

Inginerii Continental de la Timișoara au dezvoltat o mașină complet autonomă

23 June 2022 at 11:51
image

Continental a prezentat, pentru prima dată în România, la Timișoara, o mașină autonomă, o platformă de dezvoltare pentru o gamă largă de tehnologii care sunt necesare pentru funcționarea sistemelor de mobilitate fără șofer în viitor. Dezvoltarea acestui vehicul autonom a fost realizată împreună cu compania EasyMile.

Pentru inginerii și specialiștii IT din centrul de cercetare și dezvoltare din Timișoara, dezvoltarea de soluții software pentru o mobilitate sigură și comfortabilă reprezintă o prioritate. Zero accidente, zero emisii și zero stres, datorită conectivității inteligente: acest lucru ajută la realizarea tehnologiilor noastre de pionierat. Idei inovative în direcția conducerii autonome (prin sisteme active și pasive de siguranță), pentru o mobilitate conectată (computere de înaltă performanță, interacțiune om-mașină, vehicul-to-everything ș.a.) prin folosirea inteligenței artificiale, a tehnologiei cloud și atenția acordată securității cibernetice reprezintă tot atâtea preocupări în dezvoltarea și punerea în aplicare a megatrendurilor industriei”, a declarat Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Aproape de producția în serie

Tehnologia pentru vehicule autonome, pe care Continental și EasyMile o folosesc, este gata pentru producția de serie și este deja utilizată la nivel mondial, în mai multe localități, unde vizează trasee publice, zone delimitate de la sediile companiei, campusuri universitare sau zone de târguri. Este de așteptat ca, în doar câțiva ani, acest vehicul cu conducere autonomă să devină un plus important la sistemele de mobilitate existente, deoarece sunt ecologice, flexibile, sigure și, prin urmare, potrivite pentru numeroase sisteme de transport.

Industria automotive trece printr-o transformare completă, de la una în care mașina reprezintă un concept format din componențe la un vehicul care are în prim plan funcționalitățile și software-ul. Mașina devine un smartphone pe roți, cu funcții precum aplicațiile în top, urmate la nivel secund de un sistem de operare, apoi de 4-5 computere cu o putere ridicată de calcul, iar abia apoi vin componentele precum senzorii și actuatorii. Nu mai putem discuta despre vehicule individuale, ci despre interconectarea lor care merge în direcția unui ecosistem de mobilitate inteligentă, integrând diverse modalități de transport, de la trotineta și bicicleta eletrice la mașini și chiar sisteme de transport public. Așa cum este chiar robo-taxiul prezentat azi. Toate aceste direcții sunt dezvoltate în strânsă conexiune cu megatrendurile industriei: conducerea autonomă, conectivitatea, electrificarea.”, a adăugat Christian von Albrichsfeld.

Peste 17.500 de angajați în România

În perioada 1999 – 2021 Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Continental a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 33,8 miliarde de euro și are în prezent peste 190.000 de angajați în 58 de țări și piețe. În 8 octombrie 2021, compania a aniversat 150 de ani de la înființare.

articolul original.

Adrian Chesnoiu își dă demisia din funcția de ministru al Agriculturii și „se autosuspendă” din PSD

23 June 2022 at 14:41
image

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, suspectat de DNA că a aranjat concursuri de angajare în minister, a anunțat joi, pe Facebook, că își dă demisia din funcție și se „autosuspendă” din PSD. Acesta susține că nu a săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și le cere deputaților să voteze în favoarea ridicării imunității sale parlamentare, pentru a putea fi cercetat. 

„În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii:

Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!

Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale.

De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!

Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!

Doamne ajută!”, a scris pe Facebook Adrian Chesnoiu.

Guvernul a anunțat că „prim-ministrul României a luat act de anunțul demisiei domnului Adrian Chesnoiu“

La scurt timp, Guvernul a anunțat că „prim-ministrul României Nicolae-Ionel Ciucă a luat act de anunțul demisiei domnului Adrian Chesnoiu din funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Guvernul României își menține angajamentele de a asigura standardele de integritate și profesionalism necesare bunei funcționări a Executivului”, precizează Guvernul.

DNA a formulat cerere de ridicare a imunității parlamentare 

DNA a formulat o cerere de ridicare a imunității parlamentare a unui deputat din Parlament, care deține și funcția de ministru, pentru a fi cercetat pentru abuz în serviciu în legătură cu organizarea unor concursuri de angajare în minister. Deputatul vizat de procurorii DNA este ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

articolul original.

Cornelia și Lupu Rednic au intrat cu X6-le de 100.000 € direct în stâlp! Cum arată acum bolidul și cum se simt cei doi artiști după ce au strâmbat pilonul de iluminat

23 June 2022 at 13:34
image

Cornelia și Lupu Rednic și-au izbit bolidul de lux într-un stâlp în amiaza mare chiar în rondul în care se află restaurantul Pescăruș, în Herăstrău. În urma impactului puternic, BMW-ul, model X6, a strâmbat stâlpul de iluminat de pe Bulevardul Beijing. Vezi cum arată acum automobilul celor doi cântăreți de muzică populară și în ce stare se află aceștia. CANCAN.RO are imagini în EXCLUSIVITATE cu mașina făcută praf!

Cuplul format din Cornelia și Lupu Rednic au bușit mașina în amiaza mare, în zona Herăstrău. Cei doi soți circulau dinspre Charles de Gaulle și se îndreptau către Aviației, însă au făcut o mică oprire, mai exact în stâlpul de iluminat aflat pe bulevardul Beijing al Capitalei.

Paparazzi CANCAN.RO au surprins imagini cu bolidul făcut praf al celor doi cântăreți, un autoturism marca BMW X6, care a costat peste 100.000 de euro. Accidentul s-a produs vizavi de Funky Lounge Herăstrău joi, în jurul orei 16:00. Cornelia și Lupu Rednic par a fi nevătămați, însă mașina lor pare a fi daună totală și s-ar putea să ajungă chiar la fier vechi. Deoarece airbag-urile au sărit, iar tot botul mașinii este făcut zob.

Momentan nu știm cine era la volanul autoturismului, dar un lucru îl știm sigur, Lupu Rednic pare cel mai afectat de accidentul ce s-a produs astăzi după-amiază. Cornelia, în schimb, este debusolată, dar parcă mult mai calmă în comparație cu soțul ei. Se vede clar în imaginile noastre din galeria FOTO fețele cântăreților de muzică populară, dar și starea în care a ajuns bolidul lor de lux.

Ce avere au Cornelia și Lupu Rednic

În altă ordine de idei, Cornelia şi Lupu Rednic au muncit din greu, iar din 2006, cei doi maramureşeni s-au mutat în Bucureşti. În prezent, ei câştigă între 1.000 şi 2.500 de euro pe un concert. Cuplul deţine o vilă cochetă în Maramureş, dar şi un apartament frumos în zona de Nord a Capitalei.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Cinci proiecte de hotărâre referitoare la SJU Buzău, supuse aprobării Consiliului Județean

22 June 2022 at 09:16

Acestea au fost incluse pe agenda Ședinței ordinare de luna aceasta, convocată de președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, pentru joi, la ora 10.00, în sala Filipescu. 

Aleșii județului au pe agenda Ședinței ordinare de joi, 23 iunie, 31 de Proiecte de Hotărâre pe care președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, le-a propus spre aprobare. Multe dintre acestea se referă la rectificări bugetare ale județului și instituțiilor din subordine, reactualizarea unor programe de achiziții în cadrul unor programe derulate cu fonduri europene sau/și din fonduri proprii și a unor proiecte de infrastuctură rutieră, precum și modificări ale stetelor de funcții ale aparatului de specialitate al Consiliului Județean Buzău și ale unor instituții care funcționează în subordinea CJ Buzău.

Două dintre proiectele supuse aprobării se referă la alocarea sumei de 400.000 de lei din bugetul Județului pe anul în curs, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Ținutul Buzăului”, în vederea promovării cererii de finanțare „Porți Deschise în Geoparcul Internațional UNESCO – Ținutul Buzăului”, fonduri aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 251/2022, precum și aprobarea participării Consiliului Județean Buzău în parteneriat cu Asociația „Human Made Art” pentru organizarea și desfășurarea și în Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului” a Campaniei „Cronicari Digitali” 2022 prin proiectul „Treasure Games in the Park”.

Cinci dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței de joi vizează Spitalul Județean de Urgență Buzău. Pe lângă aprobarea rectificării I a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al unității medicale, concilierii județeni au de aprobat un proiect de hotărâre care vizează actualizarea I a Programului de achiziții al proiectului „Extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău”, aprobarea Programului de achiziții al proiectului „Consolidarea infrastructurii medicale de la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău, în contextul pandemiei cauzate de COVID 19”, aprobarea formei actualizate I a Programului de achiziții al proiectului „Dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat al Spitalului Județean de Urgență Buzău” și aprobarea unor modificări în numărul total de posturi pe categorii, organigrama și statul de funcții ale Spitalului Județean de Urgență Buzău.

SJU Buzău a solicitat rectificarea bugetului cu 81.500 lei proveniți din donații și sponsorizări și cu 500.000 lei din bugetul județului, din care 150.000 lei pentru amenajarea unor spaţii specifice pentru aparatură medicală radiologică, iar diferența pentru realizarea obiectivelor de investiţii solicitate la finanţare Ministerului Sănătăţii.

PROIECTE DE HOTĂRÂRE:

1. Proiect de hotărâre nr. 127/2022 privind aprobarea utilizării în anul 2022 a excedentului anual al bugetului propriu al Județului Buzău rezultat la încheierea exercițiului bugetar la 31 decembrie 2021 – formă actualizată 2;

2. Proiect de hotărâre nr. 128/2022 pentru aprobarea rectificării a IV-a a bugetului propriu al județului Buzău pe anul 2022;

3. Proiect de hotărâre nr. 129/2022 pentru aprobarea rectificării I a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Centrului Școlar de Educație Incluzivă Buzău;

4. Proiect de hotărâre nr. 130/2022 aprobarea rectificării I a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Spitalului Județean de Urgență Buzău;

5. Proiect de hotărâre nr. 131/2022 aprobarea rectificării I a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Teatrului „George Ciprian” Buzău;

6. Proiect de hotărâre nr. 132/2022 aprobarea rectificării a III-a a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău;

7. Proiect de hotărâre nr. 133/2022 aprobarea rectificării I a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Societății „Domenii Prest Serv” SRL;

8. Proiect de hotărâre nr. 134/2022 privind aprobarea formei actualizate I a Programului anual de achiziții publice al Consiliului Județean Buzău pentru anul 2022;

9. Proiect de hotărâre nr. 135/2022 privind aprobarea formei actualizate IV a Programului de achiziții al proiectului „Restaurarea, conservarea şi modernizarea imobilului situat în municipiul Buzău, B-dul Nicolae Bălcescu nr. 40, în vederea înfiinţării Centrului muzeal I.C. Brătianu”, cod S.M.I.S. 116513, Contract de finanţare nr. 353/21.08.2017;

10. Proiect de hotărâre nr. 136/2022 privind aprobarea formei actualizate I a Programului de achiziții al proiectului „Extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău”, cod S.M.I.S. 119587, Contract de finanţare nr. 4558/11.07.2019;

11. Proiect de hotărâre nr. 137/2022 privind aprobarea formei actualizate I a Programului de achiziții al proiectului „Consolidare, restaurare și dotare Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu Buzău”, cod S.M.I.S. 116518, Contract de finanţare nr. 1539/12.03.2018;

12. Proiect de hotărâre nr. 138/2022 privind aprobarea Programului de achiziții al proiectului „Consolidarea infrastructurii medicale de la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău, în contextul pandemiei cauzate de COVID 19”, cod S.M.I.S. 2014+151961, Contract de finanţare nr. 367/23.09.2020;

13. Proiect de hotărâre nr. 139/2022 privind aprobarea formei actualizate I a Programului de achiziții al proiectului „Dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat al Spitalului Județean de Urgență Buzău”, cod S.M.I.S. 126730, Contract de finanţare nr. 4593/ 22.07.2019;

14. Proiect de hotărâre nr. 140/2022 privind aprobarea formei actualizate a Programului de achiziții al proiectului „Stimularea mobilității la nivel regional prin modernizarea infrastructurii rutiere de transport pe D.J. 203K, pe tronsonul limită cu județul Brăila – Robeasca – Vadu Pașii (E85)”, cod S.M.I.S. 108721, Contract de finanţare nr. 611/23.10.2017;

15. Proiect de hotărâre nr. 141/2022 privind aprobarea formei actualizate a Programului de achiziții al proiectului „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale – modernizare D.J. 203K, km. 38+000 – 75+000, Mărăcineni – Podu Muncii, județul Buzău”, cod S.M.I.S. 2014+:124872, Contract de finanţare nr. 3379/ 24.10.2018;

16. Proiect de hotărâre nr. 142/2022 privind aprobarea formei actualizate I a Programului de achiziții al proiectului „Eficientizarea energetică a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Buzău” cod S.M.I.S. 117684, Contract de finanţare nr. 3673/04.02.2019;

17. Proiect de hotărâre nr. 143/2022 privind aprobarea alocării sumei de 400.000 lei din bugetul Județului Buzău 2022, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Ținutul Buzăului” în vederea promovării cererii de finanțare „Porți Deschise în Geoparcul Internațional UNESCO – Ținutul Buzăului”, fonduri aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 251/2022;

18. Proiect de hotărâre nr. 144/2022 privind repartizarea unor sume din bugetul propriu al judeţului Buzău pe anul 2022 pentru unele unităţi de cult religios recunoscute în România;

19. Proiect de hotărâre nr. 145/2022 pentru stabilirea nivelului alocaţiei zilnice de hrană pentru consumurile colective din instituţiile publice de asistenţă socială, precum şi pentru copiii şi tinerii cu cerinţe educaţionale speciale – forma actualizată;

20. Proiect de hotărâre nr. 146/2022 privind prelungirea prorogării termenului aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Buzău nr. 110/2022 pentru suspendarea aplicabilității Hotărârilor Consiliului Județean Buzău nr. 69/2022 și nr. 70/2022;

21. Proiect de hotărâre nr. 147/2022 pentru aprobarea participării Consiliului Județean Buzău în parteneriat cu Asociația „Human Made Art” pentru organizarea și desfășurarea și în Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului” a Campaniei „Cronicari Digitali” 2022 prin proiectul „Treasure Games in the Park”;

22. Proiect de hotărâre nr. 148/2022 pentru aprobarea Protocolului între Administrația Națională „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița și Unitatea Administrativ-Teritorială – Județul Buzău, privind utilizarea terenurilor din domeniul public al apelor administrat de Administrația Națională „Apele Române” aferente executării lucrărilor pe DJ 203I, km. 0+100, DN 2B – Cilibia – Caragele, Județul Buzău;

23. Proiect de hotărâre nr. 149/2022 privind aprobarea solicitării dreptului de utilizare a unui teren din domeniul public al Statului și administrarea Administrației Naționale „Apele Române” pentru obiectivul de investiții „Consolidare zonă alunecătoare DJ203 L km 23+300 – 23+675, comuna Pârscov, județul Buzău”;

24. Proiect de hotărâre nr. 150/2022 privind reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului „Eficientizarea Energetică a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Buzău” finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 Prioritatea de investiții 3.1 Operațiunea B – Clădiri Publice;

25. Proiect de hotărâre nr. 151/2022 privind aprobarea Planului de Integritate la nivelul Consiliului Județean Buzău în scopul implementării Strategiei Naționale Anticorupție în perioada 2021-2025;

26. Proiect de hotărâre nr. 152/2022 pentru aprobarea unor modificări în statul de funcții al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Buzău;

27. Proiect de hotărâre nr. 153/2022 pentru aprobarea formai actualizate a statului de funcții al Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Buzău;

28. Proiect de hotărâre nr. 154/2022 pentru aprobarea modificării unui post vacant din statul de funcții al Muzeului Județean Buzău;

29. Proiect de hotărâre nr. 155/2022 pentru aprobarea unor modificări în numărul total de posturi pe categorii, organigrama și statul de funcții ale Spitalului Județean de Urgență Buzău;

30.Proiect de hotărâre nr. 156/2022 privind modificarea unor anexe la Monografia economico-militară a Județului Buzău;

31.Proiect de hotărâre nr. 157/2022 pentru revocarea/validarea unor membru de drept al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică a Judeţului Buzău;


articolul original.

Alte cinci autobuze electrice vor sosi astăzi la Pitești

23 June 2022 at 08:54

Alte cinci autobuze electrice vor sosi astăzi la Pitești.

Etapa de implementare a proiectului „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice” se desfășoară conform graficului.Astăzi, 23 iunie 2022, sosesc alte cinci autobuze electrice, iar până la sfârșitul lunii iunie 2022, conform graficelor de livrare, vor fi recepționate 11 autobuze electrice, din cele 40 pe care Municipiul Pitești le-a achiziționat, în cadrul proiectului cu finanțare nerambursabilă. 11 stații de încărcare rapidă sunt, de asemenea achiziționate și vor fi montate.

Municipalitatea este în plin proces de modernizare a bazei auto pentru transportul în comun, intrarea în circuit a autobuzelor electrice urmând a fi realizată în câteva luni, după obținerea licențelor și autorizațiilor necesare înmatriculării. Procesul de înlocuire a vehiculelor din transportul public este unul reglementat de proceduri, prin urmare este un proces de durată, implicând și instruirea conducătorilor auto și a specialiștilor utilizatori din cadrul PUBLITRANS 2000 S.A. pentru activități de revizii, reparații, inspecții, lucrări caroserie.

Proiectul este realizat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în parteneriat cu U.A.T. Municipiul Pitești, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4e, Obiectivul specific4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate planurile de mobilitate urbană durabilă”.

articolul original.
❌