ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

O filă din istoria și lumea satului oltenesc, la Auchan Electroputere Parc

24 November 2022 at 09:23
image

Muzeul Olteniei Craiova organizează în colaborare cu Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” Craiova, în weekendul 26-27 noiembrie, în incinta Centrului Comercial Auchan Electroputere Parc (Craiova, Calea București nr. 80), o sărbătoare a cântecului și costumului popular românesc, o filă din istoria și lumea satului oltenesc.

Astfel, sâmbătă, Centrul Comercial Auchan Electroputere Parc va găzdui un eveniment dedicat culturii tradiționale românești și elementelor de patrimoniu național, precum portul popular și cămașa cu altiță din Oltenia, context în care publicul larg se va bucura de o expoziție temporară a colecției private de port popular Liviu Olteanu, o paradă a iilor și un program artistic organizat de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” Craiova – Atelierele de folclor, Liviu Olteanu (Muzeul Olteniei) și Grupul Folcloric Grecești-Cernătești/Dolj.

Un muzeu viu

Pentru că un muzeu viu, este un muzeu care funcționează și în locuri neconvenționale, în directă interacțiune cu publicul larg, ne dorim ca evenimentul cultural pe care îl organizăm să poate rosti sensuri străvechi fără cuvinte, doar prin imagini și frânturi dintr-o lume dispărută, fără nume dar cu mare rânduială ce va fi parțial valorificată într-o expunere temporară a costumelor populare și o parada de port popular, mesaje simple, dar ample ca rost și semnificație.

O expunere vie a costumului popular din Oltenia, într-un circuit deschis publicului, se vrea a fi un loc de întâlnire cu valorile tradițiilor populare românești, oferind prilejul de a sărbători împreună cultura și valorile identitare românești.

Programul evenimentului

Programul evenimentului va fi următorul:

  • 11.45-12.00 – Spectacol muzical Liviu Olteanu (Muzeul Olteniei) și Grupul Folcloric Grecești Cernătești/Dolj,
  • 12.00-13.00 – Spectacol muzical, Atelierele de folclor – Ansamblul Folcloric Maria Tănase,
  • 13.00–13.30 – Parada iilor, Ansamblului Folcloric Maria Tănase și Grupul Folcloric Grecești Cernătești/Dolj,
  • 13.30-22.00 – Expoziție costume populare, Colecția privată Liviu Olteanu.

Manifestări dedicate tradiției populare și portului popular

Tema evenimentului se potriveste începutului sărbătorilor și ritualurilor de iarnă și vine ca un act de mărturisire a ceea ce a fost, ce mai este și ce ar trebui revalorificat din poveștile unei lumi ce încă mărturisește, prin prezența unor obiceiuri vii – cusutul cămășii cu altiță, că orice reclădire și alcătuire a lucrurilor și obiceiurilor arhaice are puterea de a salva de la uitare, oferind în fapt, un “început perpetuu”!

De asemenea, Muzeul Olteniei Craiova va iniția și realiza în perioada 24-29 noiembrie 2022, la sediul Secției de Etnografie – Casa Băniei, o serie de manifestări dedicate tradiției populare și portului popular, având ca element identitar cămașa cu altiță, în scopul de a informa publicul larg, de toate vârstele, cu privire la importanța portului popular din Oltenie, de a facilita cunoașterea și înțelegerea unei părți a patrimoniului ca premisă în prezervarea acestuia, propunând ghidaje tematice/vizite, educatie non-formala pentru cei aproximativ 800 de elevi din 13 școli generale din județul Dolj (2 din Craiova și 11 din zone rurale din județul Dolj), ce vor vizita muzeul.

Portul popular și tehnicile de producere a cămășilor cu altiță

Aducem în actualitate portul popular și tehnicile de producere a cămășilor cu altiță în zona etnografică Oltenia ce s-au conservat, în timp, prin transmiterea din generație în generație, pe filiera feminină, căci țesutul, cusutul, brodatul și toate tehnicile de producere, în general, a pieselor de îmbrăcăminte (exceptând cojoacele și hainele care se prelucrau de bărbați, în ateliere specializate), au fost apanaj feminin.

Cămaşa cu altiţă

Cămașa tradițională purtată de femei se detașează de celelalte piese de port, concentrând și redând în cele din urmă esența tuturor manifestărilor creative din arta noastră populară. Frumusețea, somptuozitatea și toate aspectele care țin de bogăția decorului cămășilor cu altiță dau acestui obiect valență de marcă identitară. Valoarea cămășilor este dată și de perpetuarea acestei piese de port peste timp, de promovarea ei în toate momentele istoriei și de ieșirea la rampă în prezent, ca piesă purtată din ce în ce mai frecvent și de tinerele generații căci istoria cămășilor cu altiță se poate studia și afla pe viu, vizitând expoziția permanentă de la Casa Băniei.

Mesajul evenimentului cultural poate fi descifrat în dublă cheie:

  • cea a cămășii tradiționale tezaurizate într-un patrimoniu muzeal de excepție la Muzeul Olteniei,
  • cămașa cu altiță creată de femeile de azi, din urban și rural, femei care lucrează din pasiune, organizate sub forma șezătorilor de altădată și care caută tocmai modele vechi, cele de final de sec. XIX și început de sec. XX pe care le-au promovat în istorie și soțiile boierilor, în sec. XIX, precum și de doamnele de la Casa Regală.

Recitaluri

În acest context, expozeul etnografic propus în cadrul comunității va insera și perspectiva urbană, actuală, de abordare a cămășii, prin prisma doamnelor care reușesc să recreeze modelele clasice de cămăși dar și a, oamenilor care vin din lumea satului autentic și care cu adevărat au „moștenit” acest meșteșug și au reușit să răzbată cu aceste comori spectaculoase care sunt cămășile femeiești de sărbătoare, până în zilele noastre.

Cămașa cu altiță din Oltenia s-a lucrat constant, fenomenul continuității fiind atestat de prezenta în satele Olteniei a numeroase femei care dețin competențe în țesut și cusut cămăși și alte piese de port tradițional.

De asemenea, duminică, 27 noiembrie, sărbătoarea cântecului și portului popular va continua cu recitaluri susținute de Taraful „Florili-n Crâng” (interval orar 12:00-12:45) și Ansamblul Artistic „Perlele Olteniei” (interval orar 13:00-13:45).

articolul original.

Auchan Constanța deschide sezonul cumpărăturilor de iarnă cu 4 noi colecții exclusive de decorațiuni și peste 3000 de jucării

18 November 2022 at 08:09
image

Până pe 25 decembrie, toate magazinele Auchan din țară se transformă într-un adevărat Târg de Crăciun, oferind o paletă largă de produse de sezon din care clienții pot alege tot ce își doresc, de la decorațiuni specifice pentru brad și casă, cadouri și jocuri pentru toate vârstele, până la brazi naturali și artificiali. De asemenea, pe întreaga durată a sezonului dedicat sărbătorilor de iarnă, retailerul a pregătit o mulțime de prezentări, activări speciale și extra beneficii pentru cei peste 1 milion de membri din programul de fidelitate MyCLUB Auchan.

În toată această perioadă, Auchan propune clienților o experiență la cumpărături unică, atât în magazine, cât și online, pe auchan.ro. Retailerul a pregătit o serie de colecții inedite pentru toate universurile din zona de textile, servirea mesei, decorațiuni de casă, decorațiuni de brad, jucării sau produse alimentare, cum ar fi dulciuri specifice sau preparate tradiționale, astfel încât oricine să găsească tot ceea ce are nevoie pentru pregătirile de Crăciun, la prețuri accesibile. Nu lipsesc din magazine nici brazii artificiali, oferta fiind compusă din zeci de articole, inclusiv modele deosebite precum bradul de colț, bradul cu fibră optică luminoasă, chiar și brazi artificiali colorați în nuanțe de roz sau negru. Gama este completată și de 3 categorii de brazi naturali aduși din pepiniere special plantate.

4 noi colecții de decorațiuni, fiecare cu un design unic

Colecțiile de decorațiuni unice, marcă proprie Actuel, care se regăsesc anul acesta în magazine, sunt formate din peste 400 de articole distincte și sunt ediții exclusive, reînnoite în fiecare an în proporție de 90%. Pentru sărbătorile de anul acesta, Auchan propune clienților 4 teme speciale, cu stiluri diferite, pentru toate gusturile: Santa’s Workshop, A day in winter, Mountain Holidays și Christmas Cocoon. Colecțiile includ articole diverse precum decorațiuni pentru împodobirea bradului, de la globuri, beteală, figurine deosebite sau instalații luminoase exclusiv cu LED, pentru un consum redus de energie. Prețurile articolelor pentru împodobirea bradului pornesc de la 1,70 lei în categoria de globuri și de la 2,50 lei în gama de decorațiuni.

Colecțiile sunt extinse cu o gamă largă de articole pentru casă, precum fețe de masă, lenjerii de pat sau prosoape de baie, astfel încât întregul cămin să poată fi amenajat în spiritul sărbătorilor de iarnă. De asemenea, clienții pot găsi și decorațiuni pentru interiorul și exteriorul casei, gama de figurine luminoase de exterior fiind dublată față de anul trecut.

Santa’s Workshop este o colecție în stil neo-vintage, veselă, care face trimitere la amintirile din copilărie și evocă un sentiment cald și reconfortant, unde se regăsesc personaje notorii precum spiridușii Moșului, renul Rudolph, gnomi, spărgători de nuci, dar și multe miniaturi vintage (mașini de colecție sau jucării din lemn). A day in winter reprezintă o colecție inspirată din natura înzăpezită și mizează pe personaje din nordul îndepărtat, precum urși, pinguini, reni și zâne, în timp ce Mountain Holidays ajută la crearea unei atmosfere în care predomină culori precum albastru închis, bleumarin și nuanțe de cupru, și în care sunt prezente personaje emblematice cum ar fi animalele pădurii, schiori sau figurine echipate pentru sporturile de iarnă. Nu în ultimul rând, Christmas Cocoon oferă Crăciunului un aer boem, în care predomină finisaje rafinate, elemente din iută, dar și figurine de poveste ilustrate prin zâne, îngerași, decorațiuni simbolice precum capcane de vise, toate cuprinse în culori pale, note de teracotă și roz pudrat.

Printre noutățile din acest an se numără și instalațiile luminoase cu un număr mai mare de luminițe, dar și cu forme deosebite – perdea, țurțuri, plasă sau chiar instalații modulare, echipate și cu funcție muzicală.

Recomandarea sezonului – jucăriile ecologice, realizate 100% din reciclarea PET-urilor de plastic

La capitolul jucării, clienții au la dispoziție o gamă formată din peste 3000 jucării, 20% dintre acestea fiind articole din gama proprie Auchan OneTwoFun, concepută pentru toate vârstele, de la bebeluși, până la adulți. Aceasta include plușuri, jucării pentru activități creative, jocuri de asamblat, vehicule și seturi de joacă, până la jocuri de societate și educative. Totodată, Auchan pune la dispoziția clienților numeroase jucării care sunt fabricate cu grijă pentru mediul înconjurător. Astfel, clienții pot alege dintre 6 game de plușuri realizate 100% din reciclarea PET-urilor de plastic, jucării din lemn controlat FSC (lemn cu origini cunoscute și care nu provine din surse considerate inacceptabile) și jucării în al căror ambalaj nu se regăsește plastic. În plus, o parte din acestea sunt și jucării Montessori.

Mai mult, în magazinele Auchan Titan din Capitală și Auchan Cluj, clienții vor putea descoperi „Magazinul viitorului”, un proiect unic în Europa Centrală și de Est, realizat împreună cu cel mai mare jucător din piață de jucării, unde cei mici pot interacționa cu seturile lor de construcție favorite. De asemenea, în anumite magazine vor exista camioane cu Patrula Cățelușilor, unde cei mici vor putea sta la volan pe scaunul șoferului, o premieră în România, măsuțe de joacă, diorame pentru articolele din gama proprie și pentru seturile de construcție, figurine 3D cu eroii preferați ai copiilor, alături de care aceștia pot face fotografii, și multe alte surprize.

Produsele din oferta specială de Crăciun sunt disponibile atât în magazine, cât și online, pe auchan.ro, de unde pot fi comandate la domiciliu, dar și ridicate din magazin prin serviciul Click & Collect sau din parcarea hipermarketului prin Auchan Drive.

articolul original.

14 magazine Auchan, închise temporar. 50 de magazine din țară au fost amendate cu 750.000 lei

29 September 2022 at 07:34

Inspectorii ANPC au amendat, în urma controalelor, 50 de magazine Auchan din toată țara cu suma de 750.000 de lei, 14 magazine fiind închise temporar până la remedierea deficiențelor găsite, transmite instituția de control, joi, într-un comunicat de presă.

Conform protecției consumatorilor, au fost controlate 50 de magazine, iar, pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat următoarele sancțiuni:
– 93 amenzi contravenționale, în valoare totală de 750.000 lei
– 11 avertismente
– oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valore de aproximativ 42.000 lei
– oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 14 de unități.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii ANPC, în timpul controalelor s-au referit la:
– comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită
– comercializarea unor legume și fructe depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, cu ambalaj deteriorat
– comercializarea unor produse care nu erau păstrate în condițiile precizate de producător, cu modificări organoleptice
– utilizarea unor ustensile de bucătărie sau echipamente de gătit neigienizate, cu grăsime din abundență,
– folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar
– deficiențe de etichetare a produselor alimentare (lipsa unor mențiuni obligatorii, conform legii, lipsa traducerii în limba română)
– utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, cu acumulări masive de gheață, rugină, impuritati si chedere deteriorate, lichid de scurgere congelat, resturi alimentare și mucegai
– comercializarea unor produse cu starea termică schimbată
– comercializarea unor produse cu aglomerări de gheață în ambalaj
– nerespectarea regimului promoțiilor
– neafișarea prețurilor unor produse
– existența pavimentului neigienizat și a unor rafturi murdare, în zona de comercializare
– nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători
– existența unor neconcordante între prețul produsului la raft față de cel de la casa de marcat.

articolul original.

Care sunt fructele care nu îngrașă. Medicul Bilic: „Dacă le guști, ești cucerit”

26 September 2022 at 08:41

Care sunt fructele care nu îngrașă. Medicul Bilic: „Dacă le guști, ești cucerit”

Doctorul Mihaela Bilic prezintă care sunt puținile fructe care nu îngrașă.

„Piersica de vie. Dacă te iei după aspect, nu dai doi bani pe ele. Sunt mici, „palide” și neatrăgătoare. Se coc toamna târziu, odată cu strugurii… Însă dacă le guști, ești cucerit. Zemoase și un pic amărui, parfumate și cu pulpa fermă, piersicile de vie sunt o revelație la capitolul fructe.

Pierderea în greutate e de patru ori mai mare cu o dietă bogată în iaurt și lapte integral

„Integral sau degresat? Când vine vorba de produse lactate, multe persoane aleg varianta degresată, ca să evite consumul de grăsimi. Câtă grăsime conține de fapt laptele? 3,5g/100ml în varianta integrală și 1,5g/100ml în varianta parțial degresată. Diferența de 2g este ridicolă, dacă ne gândim că o lingură de ulei înseamnă 10g de grăsime pură!”, a scris Mihaela Bilic, medic nutriționist, pe contul de Facebook.

„Știm că trebuie să consumăm zilnic produse lactate dacă vrem să avem oase puternice. Aportul de calciu din lapte nu este important doar pentru sistemul osos, ci și pentru metabolism. În fiecare zi se consumă 1 g de calciu pentru a fi neutralizate substanțele acide și radicalii liberi care produc stres oxidativ. Dacă alimentația nu acoperă această doză, calciul va fi luat din oase. Nu ar fi mai simplu să mâncăm lapte și iaurt? Mai ales că în produsele lactate calciul vine la pachet cu vitamina D necesară fixării lui. Atenție, vitamina D există doar în grăsimea din lapte! Pentru a crește eficiența asimilării calciului, evitați să beți lapte degresat”, a explicat Mihaela Bilic.

„Grăsimea din lapte are și alte beneficii: efect de protecție împotriva obezității și a diabetului, reglează tranzitul intestinal și contribuie la hrănirea și dezvoltarea microbiotei intestinale. În grăsimea laptelui există peste 400 de tipuri acizi grași, saturați și nesaturați, majoritatea cu lanț scurt. Printre ei acidul linoleic conjugat care are efect anticancerigen și acidul butiric cu efect postbiotic. Grăsimea din lactate mai conține mono și digliceride, fosfolipide, colesterol și vitaminele liposolubile A, D, E și K. Enzimele și factorii de gust sunt localizați tot în grăsime, de unde savoarea aparte a laptelui integral”, a precizat nutriționistul.

„Porția corectă de lapte înseamnă 250ml, adică o cană. Dacă este lapte integral, avem 120cal și 8g grăsime, iar dacă este lapte semi degresat, avem 100cal și 4g grăsime. Ambele variante conțin aceeași doză de calciu: 300mg. Când vine vorba de iaurt, porția corectă scade la jumătate, un pahar mic de 125g are 50cal si 4g grăsime. Doza de lactate recomandată a fi consumată zilnic este de 3 porții: lapte proaspăt sau bătut, iaurt sau brânză, cașcaval sau parmezan, smântână sau unt, tot lapte înseamnă!

Până acum am evitat grăsimea din lapte de frica colesterolului și a caloriilor. Acum știm că alimentele grase nu au impact direct asupra colesterolului din sânge. Cat despre aportul de calorii, mai degrabă reduceți cantitatea de ulei pe care o consumați și alegeți laptele integral. În special în cazul copiilor, adolescenților și sportivilor, laptele este obligatoriu integral. Până și cura de slăbire este mai eficientă dacă conține produse lactate. Pierderea în greutate este de patru ori mai mare cu o dietă bogată în iaurt și lapte integral. Profitați de laptele de primăvară, este mai gustos și mai gras decât în orice altă perioadă a anului!”, a conchis Mihaela Bilic.

articolul original.

Târgul de Vinuri Auchan 2022, peste 350 de sortimente la raft și degustări cu somelieri

15 September 2022 at 15:15
image

Între 14 septembrie – 4 octombrie 2022, hipermarketurile Auchan găzduiesc cea de-a XIV-a ediție a Marelui Târg de Vinuri, un eveniment de anvergură, cu tradiție, ce reunește anul acesta peste 350 de sortimente atent selecționate de vin la raft și online, dintre care peste 60% provin de la crame din România. Aromelor românești li se adaugă și o colecție impresionantă de articole din Republica Moldova, dar și din țări precum Franța, Italia, Spania, Portugalia, Chile, Africa de Sud și Argentina.

Ediția Târgului de Vinuri Auchan din acest an reunește o selecție impresionantă de 360 de vinuri, cu 100 de sortimente noi față de ediția trecută. Cunoscătorii de vinuri, dar și amatorii de băuturi atent selecționate, se pot bucura până pe 4 octombrie, în toate hipermarketurile Auchan, de o explozie de gusturi pentru toate preferințele, din cele mai importante regiuni viticole din țară.

Cei care ajung la Târg sunt întâmpinați de o adevărată feerie de arome și gusturi din Oltenia (reprezentată de Crama Oprișor, Vinarte, Domeniile Sâmburești și Segarcea), Muntenia (cu cramele Rotenberg, Budureasca, Tohani și Ceptura), Dobrogea (Sarica Niculițel, Crama Alira, Domeniul Bogdan), dar și din Banat (Cramele Recaș), Transilvania (Jidvei, Domeniile Boieru) sau Moldova (Beciul Domnesc, Cotnari, Casa Panciu). Totodată, se pot delecta și cu vinuri din Republica Moldova (Vartely, Cricova, Castel Mimi, Fautor, Purcari, Domeniile Davidescu, Gitana) sau din țări precum Franța, Italia, Spania, Portugalia, Chile, Africa de Sud și Argentina.

La raft, dar și online, clienții pot găsi o gamă variată de vinuri albe, roșii și rose, vinuri spumante, vinuri fără alcool, dar și o mulțime de vinuri premiate din diverse soiuri. Vedetele Târgului sunt brandul exclusiv pentru Auchan Caii de la Lețea (alb, roșu și rose) și vinurile HORECA, precum Constantin și Petite Helena de la crama Gîrboiu, Epiphanie de la crama Sarica Niculițel, Barbaro de la Fautor, Smerenie și Cabernet Sauvignon de la crama Oprișor, Făurar de la Davino sau Via Marchizului de la crama Vitis Metamorfosis.

Prețurile încep de la 8.9 lei și ajung până la 199 de lei.

De asemenea, Târgul de Vinuri Auchan propune clienților și o selecție de accesorii și alte produse asociate vinului, cum ar fi pahare pentru orice tip de vin, carafe, tirbușoane, decantoare, frapiere sau ghețiere.

Mai mult, clienții beneficiază de o mulțime de promoții atractive, de minim 20%, iar membrii MyCLUB Auchan au parte de oferte speciale de tip 2+1 sau 1+1.-50% la al doilea produs.

În 15 magazine din orașele București, Brașov, Cluj, Constanta, Iași, Pitești, Craiova și Timișoara, în primele două weekend-uri ale Târgului, clienții se vor putea delecta și cu degustări speciale cu somelieri. Astfel, vineri vor avea loc degustări de vinuri roze, sâmbăta este dedicată degustării de vinuri românești, iar duminica sortimentelor internaționale.

Toate produsele din ofertă pot fi comandate și online de pe auchan.ro, cu livrare la domiciliu sau ridicare din magazine prin serviciul gratuit Click&Collect.

articolul original.

Feerie de arome și gusturi la Târgul de Vinuri Auchan 2022 cu peste 350 de sortimente la raft și online

15 September 2022 at 12:47

Între 14 septembrie – 4 octombrie 2022, hipermarketurile Auchan găzduiesc cea de-a XIV-a ediție a Marelui Târg de Vinuri, un evenimentde anvergură, cu tradiție,cereunește anul acesta peste 350 de sortimente atent selecționate de vin la raft și online, dintre care peste 60% provin de la crame din România.Aromelor româneștili se adaugă și o colecție impresionantă de articole din Republica Moldova, dar și din țări precum Franța, Italia, Spania, Portugalia, Chile, Africa de Sud și Argentina.

Ediția Târgului de Vinuri Auchan din acest an reuneșteo selecție impresionantă de 360 de vinuri, cu 100 de sortimente noi față de ediția trecută. Cunoscătorii de vinuri, dar și amatorii de băuturi atent selecționate, se pot bucura până pe 4 octombrie, în toate hipermarketurile Auchan, de o explozie de gusturi pentru toate preferințele, din cele mai importante regiuni viticole din țară.

Cei care ajung la Târg sunt întâmpinați deo adevărată feerie de arome și gusturi din Oltenia (reprezentată de Crama Oprișor, Vinarte, Domeniile Sâmburești și Segarcea), Muntenia (cu cramele Rotenberg, Budureasca, Tohani și Ceptura), Dobrogea (Sarica Niculițel, Crama Alira, Domeniul Bogdan), dar și din Banat (Cramele Recaș), Transilvania (Jidvei, Domeniile Boieru) sau Moldova (Beciul Domnesc, Cotnari, Casa Panciu). Totodată, se pot delecta și cu vinuri din Republica Moldova (Vartely, Cricova, Castel Mimi, Fautor, Purcari, Domeniile Davidescu, Gitana) sau din țări precum Franța, Italia, Spania, Portugalia, Chile, Africa de Sud și Argentina.

La raft, dar și online, clienții pot găsi o gamă variată de vinuri albe, roșii și rose, vinuri spumante, vinuri fără alcool, dar și o mulțime de vinuri premiate din diverse soiuri. Vedetele Târgului sunt brandul exclusiv pentru Auchan Caii de la Lețea (alb, roșu și rose) și vinurile HORECA, precum Constantin și Petite Helena de la crama Gîrboiu, Epiphanie de la crama Sarica Niculițel, Barbaro de la Fautor, Smerenie și Cabernet Sauvignon de la crama Oprișor, Făurar de la Davino sau Via Marchizului de la crama Vitis Metamorfosis. Prețurile încep de la 8.9 lei și ajung până la 199 de lei.

De asemenea, Târgul de Vinuri Auchan propune clienților și o selecție de accesorii și alte produse asociate vinului, cum ar fi pahare pentru orice tip de vin, carafe, tirbușoane, decantoare, frapiere sau ghețiere.

Mai mult, clienții beneficiază de o mulțime de promoții atractive, de minim 20%, iar membrii MyCLUB Auchan au parte de oferte speciale de tip 2+1 sau 1+1.-50% la al doilea produs.

Auchan a pregătit și o mulțime de surprize. Anul acesta, în 15 magazine din orașele București, Brașov, Cluj, Constanta, Iași, Pitești, Craiova și Timișoara, în primele două weekend-uri ale Târgului, clienții se vor putea delecta și cu degustări speciale cu somelieri. Astfel, vineri vor avea loc degustări de vinuri roze, sâmbăta este dedicată degustării de vinuri românești, iar duminica sortimentelor internaționale.

Toate produsele din ofertă pot fi comandate și online de peauchan.ro, cu livrare la domiciliu sau ridicare din magazine prin serviciul gratuit Click&Collect.

Despre Auchan Retail România

Auchan România are în portofoliu 264 de magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 6 supermarketuri și 225 de magazine de ultraproximitate MyAuchan, din care peste 200 în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro. Cu o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de Euro, Auchan propune locuitorilor din orașele în care sunt prezente magazinele sale un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount responsabil, cu toate preţurile mici, permanent. În 2021, Auchan a obținut medalia Customers’ Friend și statutul Customers’ Friend – Superior Excellence.

articolul original.

Alerta alimentara. Produs toxic, retras din magazinele Auchan și Selgros

13 July 2022 at 04:50

ANSVSA anunță retragerea de pe piață a unui lot de somon din magazinele Mega Image, dar și a unui sortiment de înghețată din magazinele Auchan și Selgros.

”Nume produs: 89288 H VAN WIJNEN SOMON CARPACCIO 120G

Număr lot: 86BK/221405

Termen de valabilitate: 07.06.2022; 10.06.2022

Dorim să vă aducem la cunoștință ca Mega Image a inițiat rechemarea de la consumatori a produsului 89288 H VAN WIJNEN SOMON CARPACCIO 120G, cu lot: 86BK/221405, termen de valabilitate: 07.06.2022;10.06.2022.

Detalii referitoare la decizia de rechemare a produsului: Rechemarea produsului de la consumatori a fost declanșată la solicitarea furnizorului, constatându-se depășiri ale valorilor admise de Listeria Monocytogenes.

Măsuri pentru consumatori: Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicita clienților sa NU consume produsele cu loturile sus menționate si roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s‐au achiziționat produsul.

Este necesară prezentarea bonului fiscal.

Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 26.07.2022.

Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, se arată pe site-ul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

articolul original.
  • There are no more articles
❌