ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Tânăr de 17 ani, depistat cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive

17 August 2022 at 06:37
By: Regie
image

Joi seara, 11 august, polițiștii Biroului Ordine Publică Zalău au depistat, pe Bulevadrul Mihai Viteazu, un tânăr care avea asupra sa substanțe vegetale susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Polițiștii, aflați în activitatea de patrulare, au observat, pe Bulevardul Mihai Viteazu, din Zalău, pe trotuar, doi tineri având un comportament suspect.

În urma legitimării, polițiștii au stabili că, tinerii au 17 ani și locuiesc în Șimleu Silvaniei, iar în urma controlului corporal, asupra unuia dintre ei  a fost descoperită o folie din nylon ce conținea substanță vegetală uscată, de culoare verde-olive, cu miros înțepător, susceptibilă de a avea efecte psihoactive și de a fi interzisă la deținere.

De asemenea, asupra acelui tânăr a mai fost descoperită o țigaretă, parțial consumată, cu privire la al cărei conținut exista suspiciunea că ar proveni dintr-o substanță interzisă, susceptibilă de a avea efecte psihoactive.

Bunurile și substanțele descoperite au fost ridicate și înaintate Serviciului de Combatere a  Criminalității Organizate Sălaj, în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj împreună cu specialiștii Centrului Antidrog Sălaj desfășoară a campanie intensă de prevenire și combatere a consumului de droguri.

Nu cădeți pradă drogurilor din cauza curiozității sau dorinței de integrare în anumite grupuri. Drogurile nu vă ajută la nimic, ba mai mult vă afectează pe plan psihic, emoțional, social și financiar!

Rămâneți cu picioarele pe pământ-conștienți și bucurați-vă de toate momentele frumoase alături de cei dragi!

Sâmbătă noaptea, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ileanda au intervenit la un scandal în familie, în comuna Poiana Blenchii și au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat, ordin pe care bărbatul l-a încălcat în aceeași noapte.

Sâmbătă noaptea, la ora 23:15, o femeie, de 58 de ani, din comuna Poiana Blenchii a sesizat polițiștii cu privire la faptul că, soțul său, de 54 de ani, a amenințat-o cu acte de violență și i-a creat o stare de temere.

Polițiștii au intervenit imediat la fața locului, au aplanat conflictul și au emis împotriva bărbatului ordin de protecție provizoriu, întrucât, în urma completării formularului de evaluare a riscului, a reieșit că există risc iminent asupra vieții și intergrității victimei.

Printre obligațiile impuse prin ordinul de protecție provizoriu, polițiștii au stabilit ca bărbatul să nu se apropie la o distanță mai mică de 50 de metri față de soția sa.

În aceeași noapte, puțin înainte de ora 02.00, bărbatul a încălcat obligațiile impuse și a încercat să pătrundă în locuința în care se afla soția sa, motiv pentru care polițiștii au întocmit dosar penal pentru nerespectarea măsurilor dispuse în ordinul de protecție provizoriu.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru amenințare și nerespectarea măsurilor dispuse în ordinul de protecție provizoriu.

Duminică, 14 august, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău au întocmit dosar penal unui bărbat, de 30 de ani, din Zalău, care a încălcat ordinul de protecție emis de instanță.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău a fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, din Zalău, să intervină, deoarece fostul concubin a mers la domiciliul său,  unde se manifestă violent și a amenințat-o cu acte de violență.

Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că, bărbatul, de 30 de ani, din Zalău ar fi lovit cu un scaun gratiile geamului locuinței femeii, ar fi lovit cu picioarele în ușa de acces și ar fi amenințat-o pe fosta sa concubină cu acte de violență, cu toate că împotriva acestuia instanța de judecată a emis un ordin de protecție față de femeie, pentru o perioadă de 4 luni, respectiv din 23 iunie a.c., până în 23 septembrie a.c.

Printre obligațiile impuse bărbatului s-a numărat și aceea de a păstra o distanță minimă de 20 de metri față de victimă și de reședința acesteia.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

Duminică noaptea, 14 august,  polițiștii Biroului Rutier Zalău au întocmit dosar penal pentru alcoolemie unui tânăr, de 19 ani, din comuna Hereclean.

În fapt, la data de 14 august a.c., ora 23:45, polițiștii au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, un autoturism circulă haotic, pe strada Lazuri, din municipiul Zalău, conducătorul auto aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii s-au deplasat imediat în zonă și au depistat autoturismul reclamat. La volanul acestuia a fost identificat un tânăr, de 19 ani, din comuna Hereclean, care avea o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările, în vederea administrării întregului probatoriu.

articolul original.

Polițiștii și specialiștii antidrog continuă campania de prevenire a consumului de droguri

1 August 2022 at 08:35
By: Regie

Săptămâna 25-31 iulie, polițiștii rutieri sălăjeni și cei de siguranță școlară, împreună cu specialiștii antidrog Sălaj au fost prezenți în mijlocul tinerilor pentru a-i face să conștientizeze riscurile consumului de droguri, dar și cele rutiere, cauzate de nerespectarea regulilor.

O astfel de activitate a avut loc și în localitatea Ciglean, comuna Creaca, într-un cadru de poveste, amenajat special pentru tinerii din comună. Colegii noștri au desfășurat activități interactive împreună cu tinerii, pentru a-i face să înțeleagă, într-un mod plăcut și adecvat vârstei lor, efectele consumului de droguri, alcool și tutun.

De asemenea, polițiștii rutieri le-au prezentat tinerilor laboratorul de siguranță rutieră, regulile de circulație în imagini, dar și pistolul de măsurare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Colegii de la antidrog au pus la dispoziția tinerilor ochelarii speciali ce simulează starea de ebrietate și consumul de droguri, cu scopul de a informa și conștientiza riscurile pe care le presupun consumul de alcool și substanțe psihoactive, precum lipsa atenției și concentrării în cazuri în care se impune a avea mintea limpede, cum ar fi conducerea unui vehicul.

Riscul de a comite infracțiuni, dar și de a fi victima unor fapte ilegale crește proporțional cu cantitatea de alcool și/sau droguri consumată.

Astfel, tinerii de toate vârstele au fost îndemnați să stea deoparte de astfel de riscuri și să își petreacă timpul liber în alte moduri care nu le pun în pericol viața, sănătatea, dezvoltarea, dar și libertatea.

Acțiunile polițiștilor sălăjeni împreună cu specialiștii antidrog, în zone de agrement, școli de vară, tabere, dar și la evenimentele publice din județ, vor continua pe tot parcursul vacanței de vară, pentru a reduce, pe cât posibil, consumul de substanțe interzise, dar și faptele asociate consumului de alcool.

articolul original.
  • There are no more articles
❌