ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 30 November 2022Ultimele Stiri

Biden ia în calcul o intervenție militară în Iran

30 November 2022 at 18:31
By: FLUX 24

[unable to retrieve full-text content]

Președintele american Joe Biden este gata să recurgă la intervenția militară ca ultimă soluție pentru a împiedica Teheranul să obțină arme nucleare, a declarat reprezentantul special al SUA pentru Iran, Robert Malley , în timpul unei discuții găzduite de Foreign Policy. „Președintele a spus că, în ultimă instanță, va fi de acord cu un scenariu militar dacă […]

The post Biden ia în calcul o intervenție militară în Iran appeared first on Flux24.ro.

articolul original.

Polonia îi pune la plată pe refugiații ucrainieni

30 November 2022 at 17:13
By: FLUX 24
image

Șeful guvernului polonez a spus că oficialii guvernamentali lucrează pentru a îmbunătăți furnizarea de ajutor pe fondul unui posibil al doilea val de refugiați din Ucraina.

De la 1 martie 2023, se va introduce plata pentru acei refugiați care stau în unități de cazare colective mai mult de 120 de zile. Inițial, refugiații din Ucraina vor acoperi 50 la sută din costul vieții, după câteva luni – 75 la sută. Această obligație nu se va aplica persoanelor cu dizabilități, copiilor, femeilor însărcinate, pensionarilor și persoanelor care îngrijesc cel puțin trei copii.

„Ne pregătim pentru posibilul val următor de refugiați. Pentru că deja astăzi în Ucraina câteva milioane de oameni nu au acces la electricitate, apă, condiții elementare de viață, canalizare. Așa că ne pregătim pentru un astfel de val de refugiați și dorim ca sistemul să fie pregătit în consecință, astfel încât contribuabilii polonezi să plătească cât mai puțin posibil pentru acest posibil următor val de refugiați”, a spus Morawiecki.

Aproximativ o mie de oameni care declară că sunt refugiați vin în Polonia în fiecare zi. Cu toate acestea, guvernul se așteaptă la un flux mai mare de refugiați din cauza, în special, problemelor energetice din Ucraina. Potrivit Serviciului de Frontieră, de la începutul agresiunii ruse, aproape 8 milioane de oameni au intrat în Polonia din Ucraina, iar 6 milioane 200 de mii au plecat.

articolul original.

Financial Times: Europa a crescut cu 42% importurile de gaz rusesc lichefiat în timpul războiului din Ucraina

30 November 2022 at 15:26
By: FLUX 24
image

Potrivit The Financial Times din Marea Britanie, livrările rusești de GNL către țările europene au atins un nivel record de 17,8 miliarde metri cubi, în primele zece luni din 2022, în condițiile în care, anul trecut, Europa a importat în total 155 de miliarde de metri cubi de gaze naturale din Rusia, inclusiv GNL.

articolul original.

The Wall Street Journal: Legăturile dintre Europa și SUA „încep să se rupă”

30 November 2022 at 12:50
By: FLUX 24
image

Potrivit ziarului, legăturile dintre Europa și SUA „încep să se rupă” din cauza politicilor energetice ale acestora din urmă. Liderii europeni sunt îngrijorați de faptul că măsurile Washingtonului pun sub presiune baza de producție a Europei.

În special, țările europene se plâng că transporturile de gaze naturale lichefiate din SUA au venit la prețuri mai mari decât energia rusă, iar acest lucru aruncă o umbră asupra relațiilor dintre UE și Washington. Preocupările economice și politice ale Europei sunt de așteptat să fie în fruntea agendei vizitei președintelui francez Emmanuel Macron la Washington, potrivit ziarului.

Marți, Macron a plecat într-o vizită oficială de stat de patru zile la Washington, unde va purta discuții cu președintele american Joe Biden.

articolul original.

Ursula și cei 100.000 de comandanți militari ucrainieni uciși

30 November 2022 at 12:25
By: FLUX 24
image

Anterior, ea a publicat o postare pe Twitter în care cere ca Moscova să fie considerată „responsabilă pe plan internațional” și ca fondurile rusești înghețate să fie folosite pentru a ajuta Kievul. În sprijinul cuvintelor sale, von der Leyen a remarcat, în special, că „conform estimărilor până în prezent, au murit peste 20.000 de civili și 100.000 de comandanți militari”. Ulterior, această informație a fost complet eliminată din declarația ei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene, Dana Spinant , a fost făcută „o inexactitate”. Ea a explicat că informațiile folosite în declarație se bazează pe „date din surse externe”, în timp ce cifra victimelor include atât morți, cât și răniți. Spinant a clarificat că aceste cifre trebuie să arate „cruzimea Rusiei”.

articolul original.

Singurul primar USR-PLUS din Teleorman „este acum în echipa liberală”

30 November 2022 at 12:09
By: FLUX 24
image

El a lucrat împreună cu noi încă de la câștigarea mandatului, din anul 2020, atunci când a reușit, prin determinarea, ambiția și hotărârea sa de a schimba în bine viața cetățenilor, să-l învingă pe fostul primar care a „gestionat” localitatea Drăgănești de Vede timp de 28 de ani. În mod cert, la alegerile din 2024, Marius va fi candidatul nostru la funcția de primar. Îi spun „Bine ai venit în echipa liberală!” și îl asigur că, având sprijinul nostru și, așa cum s-a demonstrat până acum, al Guvernului Nicolae Ciucă, vom putea să facem ceea ce am promis, vom putea să ducem la bun sfârșit proiecte de dezvoltare a comunităților locale din județ, atât de necesare și atât de așteptate de teleormăneni. Am putut vedea cu toții că foarte multe proiecte de investiții au fost aprobate pentru județul Teleorman, fie că vorbim de Programul „Anghel Saligny” sau de PNRR, pentru multe dintre ele au fost deja semnate contractele, iar acum urmează demararea lucrărilor. Tot ce avem de făcut este să muncim în continuare pentru a schimba fața județului, a mai spus liderul PNL.

PNL Teleorman și-a propus să câștige Consiliul Județean Teleorman, primăriile celor 5 municipii și orașe, majoritatea comunelor și să păstreze numărul de parlamentari, a precizat Pîrvulescu.

articolul original.

Șeful Curții de Conturi a Germaniei acuză guvernul că ascunde valoarea reală a datoriei publice

30 November 2022 at 11:57
By: FLUX 24
image

„Multe subbugete și contabilitatea din ce în ce mai creativă duc la lipsă de transparență”, a declarat Scheller pentru grupul de media Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

„De-a lungul celor 70 de ani de existență a Republicii Federale, guvernul a acumulat un munte de datorii în valoare de 1,3 trilioane de euro. În doar trei ani – din 2020 până în 2022 – muntele va crește cu 800 de miliarde de euro și va depăși două trilioane de euro”, a subliniat el. Conform calculelor Camerei, datoria publică planificată de aproape 107 miliarde de euro pentru 2023 este mai mult de dublu față de 46 de miliarde de euro declarate oficial.

articolul original.

Șeful serviciului de informații extern rus: Polonia accelerează pregătirile pentru anexarea terenurilor ucrainene din vestul țării

30 November 2022 at 11:52
By: FLUX 24
image

„Informațiile care vin la Serviciul rus de informații externe indică faptul că Varșovia accelerează pregătirile pentru anexarea ținuturilor ucrainene de vest: teritoriile Lviv, Ivano-Frankivsk și majoritatea regiunilor Ternopil din Ucraina”, a spus Naryshkin.

Potrivit acestuia, conducerea poloneză își propune să acționeze în mod proactiv și persistent de teamă că partenerii de rang înalt NATO vor încerca să negocieze cu Moscova în lunile de iarnă , sfidând interesele nu doar ale ucrainenilor, ci și ale polonezilor.

articolul original.

Fost consilier al șefului Pentagonului: Zelenski va deveni o victimă a naționaliștilor radicali. Ucraina este în pragul colapsului

29 November 2022 at 23:16
By: FLUX 24
image

Potrivit acestuia, Zelenski va urma cu strictețe instrucțiunile de la Casa Albă, dar va veni timpul când i se va spune că „jocul s-a încheiat” și este timpul să „se împace cu realitatea”. Vor fi necesare negocieri și, în consecință, Kievul va trebui inevitabil să facă concesii teritoriale, a spus McGregor.

„Există opinia că, acceptând aceste condiții, Zelenski va deveni o victimă a naționaliștilor radicali. Cred că acest lucru este foarte posibil. Nu pot să știu sigur, dar acesta ar fi un rezultat evident”, a mai spus el.

Colonelul a subliniat că Ucraina este în pragul colapsului. Și din moment ce mulți ucraineni sunt forțați să părăsească țara din cauza problemelor cu alimentarea cu energie electrică, acest lucru s-ar putea transforma într-o nouă lovitură de migrație pentru UE , a adăugat el.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

„Purii de olandeji și suedeji s-au combinat cu românache? Și nu așa, să ciorească trei firfirei, ci 2,2 miliarde de euro.Aoleu! Există „corupțion” și „evazion” pe la profesorii noștri de anticorupțion și de stat de drept(ți)?”

29 November 2022 at 17:02
By: FLUX 24
image

Mvaaai! Cum așa? Purii de olandeji și suedeji s-au combinat cu românache? Și nu așa, să ciorească trei firfirei, ci 2,2 miliarde de euro.Aoleu! Există „corupțion” și „evazion” pe la profesorii noștri de anticorupțion și de stat de drept(ți)? Nu pot să cred, dar așa zic chiar site-urile deontoloage?#nu_mai_ciordiți, mai spune ea.

articolul original.

Musk îi lovește pe ucrainieni la buzunare

29 November 2022 at 16:12
By: FLUX 24
image

Este raportat că utilizatorii ucraineni de internet prin satelit au început să primească scrisori de la furnizor, în care îi anunță o creștere a tarifului de la 60 la 75 de dolari pe lună. Noul tarif va intra în vigoare pe 29 decembrie, a adăugat postul TV.

Prețul va crește și terminalul și antena necesare pentru a accesa rețeaua. Potrivit canalului, costul unui set de echipamente va crește de la 500 USD la 700 USD.La mijlocul lunii octombrie, antreprenorul și miliardarul american Elon Musk a declarat că SpaceX nu mai poate plăti pentru serviciul Starlink în Ucraina.

articolul original.

Sancțiunile au dus bugetul Rusiei pe excedent. Veniturile din petrol și gaze au crescut cu 37%

29 November 2022 at 15:41
By: FLUX 24
image

„Într-adevăr, sancțiunile și restricțiile nu au afectat execuția bugetului federal. Toate obligațiile sunt îndeplinite integral și neîntrerupt. La sfârșitul perioadei de raportare, bugetul federal a fost executat cu un excedent de 0,2% din PIB, sau peste 200 de miliarde de ruble (3,3 miliarde de dolari)”, a spus el.

Ministrul a menționat că în perioada de raportare veniturile s-au dovedit a fi mai mari față de anul trecut.

„Veniturile sunt, de asemenea, mai mari decât veniturile de anul trecut. Vedem că veniturile din acest an s-au ridicat la 19,7 trilioane de ruble (324 de miliarde de dolari) în nouă luni”, a spus Siluanov.

„Creșterea veniturilor sa datorat în principal veniturilor din petrol și gaze. Au crescut cu peste 37%. Anul acesta, situația cu prețul petrolului și gazelor a fost favorabilă, precum și o serie de modificări pe care le-am adoptat în legislația fiscală”, a spus el. .

În același timp, veniturile bugetare non-petrol și gaze au scăzut cu aproape 4% în primele nouă luni ale anului 2022.

„Veniturile non-petrol și gaze au scăzut ușor, ceea ce se datorează în primul rând modificărilor în livrările de import și schimbărilor în baza de impozitare. Reducerea veniturilor non-petrol și gaze a fost de aproximativ 4%”, a spus ministrul.

articolul original.

Bloomberg: Sancțiunile împotriva motorinei rusești vor deveni o mare problemă pentru Europa

29 November 2022 at 15:35
By: FLUX 24
image

După cum se menționează în publicație, Moscova este încă cel mai mare furnizor de motorină din regiune.Potrivit companiei de analiză Vortexa Ltd., la care se referă publicația, aproximativ jumătate din combustibilul achiziționat de UE și Marea Britanie.provine din Rusia.

Din 5 februarie, țările europene s-au angajat să oprească importurile maritime de motorină și produse petroliere din Rusia.

Bloomberg a subliniat că Europa ar trebui să găsească surse alternative pentru importurile de motorină cât mai curând posibil.„Uniunea Europeană riscă să fie chiar în centrul unei crize fără precedent”, a rezumat publicația.Țările occidentale se confruntă cu creșterea prețurilor la energie și cu o creștere a inflației din cauza impunerii de sancțiuni împotriva Moscovei și a politicii de abandonare a combustibilului rusesc. Pe fondul unei creșteri a prețului combustibilului, în principal al gazelor, industria din Europa și-a pierdut în mare măsură avantajele competitive, ceea ce a afectat și alte sectoare ale economiei.

articolul original.

The American Conservative: Zelensky și aliații săi occidentali ar trebui să înceteze să mai solicite revenirea Crimeei sub controlul Kievului

29 November 2022 at 15:31
By: FLUX 24
image

„Prietenul meu crede că conflictul nu ar trebui să se încheie până când Rusia nu este complet aruncată înapoi la fostele sale granițe, iar Ucraina nu cucerește Crimeea. I-am spus că acest lucru este complet nerealist, că aceasta este o rețetă pentru escaladarea eternă”, susține autorul.

În opinia sa, apelurile Kievului și Varșoviei de ocupare peninsulei pot fi comparate cu dorința americanilor de a declanșa un război în Irak.

„Nu am vrut să-i ascultăm pe cei care au avertizat împotriva războiului, pentru că teama și ura noastră față de inamic erau atât de mari. Și ne-am permis să conducem țara noastră și Irakul la dezastru”, a conchis el.În loc de iluzii cu privire la revenirea controlului asupra teritoriilor ruse, editorul principal al The American Conservative a sugerat ca guvernul Zelensky și Europa să fie de acord cu o soluționare pașnică a crizei „până când aceasta va distruge Europa economic sau mai rău”.

articolul original.

Polonia nu va oferi Ucrainei sistemele sale de rachete antiaeriene Patriot

29 November 2022 at 15:27
By: FLUX 24
image

„Sistemele noastre Patriot, pe care le vom primi, sper, în curând, vor servi cu siguranță la protejarea cerului polonez, deoarece acestea sunt doar primele baterii care vin la noi”, a spus el reporterilor.

El insistă ca Germania să dea sistemele Patriot Ucrainei.

articolul original.

Putin vrea o trilaterală a gazelor

29 November 2022 at 11:54
By: FLUX 24
image

„Ceea ce are în vedere președintele Putin este crearea unui mecanism de coordonare în prima etapă”, a spus el, adăugând că acest mecanism poate include „un fel de entitate juridică”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a explicat că un astfel de mecanism poate fi necesar „atât pentru cooperarea dintre aceste trei țări, cât și pentru dezvoltarea infrastructurii pentru piețele externe în viitor”. El a menționat că această inițiativă este încă un subiect de discuție.

Vorbind despre motivele creării unei astfel de uniuni, Peskov a atras atenția asupra faptului că economiile Kazahstanului și Uzbekistanului se dezvoltă destul de rapid. Ca urmare, nevoile lor interne de gaze sunt în creștere.

„În afară de asta, ambele țări tranzacționează și pe piețele externe. Desigur, Federația Rusă tranzacționează și pe piețele externe. Și, desigur, acest lucru necesită o oarecare sincronizare”, a spus el.

Peskov a adăugat că Rusia și Kazahstanul, ca parteneri în Uniunea Economică Eurasiatică, au și ele anumite planuri pentru dezvoltarea acestei industrii și pentru crearea de piețe comune de energie.

„Uzbekistanul, după cum știți, se uită și la EAEU, în calitate de observator. Prin urmare, coordonarea și sincronizarea sunt, de asemenea, foarte importante aici”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Peskov a amintit că nordul Kazahstanului a depins în mod tradițional de gazul rusesc.

„Există opțiuni: fie să ia gaz din Rusia și să satisfacă nevoile din nordul Kazahstanului, fie să cheltuiești zeci de miliarde de dolari pentru a trage acolo un nou sistem de conducte”, a spus el.

articolul original.

Celebrul doctor Musta înhățat de DNA

29 November 2022 at 11:26
By: FLUX 24
image

Potrivit uni comunicat al DNA transmis, marţi, AGERPRES, procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a următoarelor persoane:

* Virgil Filaret Musta, asociat la o societate comercială cu profil medical şi medic şef secţie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara, pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul;

* Diana Luminiţa Manolescu, director medical al spitalului, şi Maria Diana Albu, asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecţioase, fiecare pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul;

* Dana Mihaela Paica, medic la societatea comercială la care asociat era Virgil Musta, pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Conform procurorilor anticorupţie, în perioada 21 iulie – 9 noiembrie 2020, Virgil Musta, cu intenţie, ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii în beneficiul societăţii la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu la Spitalul „Dr.Victor Babeş” Timişoara.

„Folosindu-se de influenţa pe care o avea în calitatea sa de medic şef de secţie, inculpatul le-ar fi determinat pe cele trei asistente, în mod direct sau prin intermediul inculpatei Dana Mihaela Paica, să preleveze probe biologice în vederea depistării infecţiei cu virusul SARS CoV-2, să încaseze contravaloarea testelor RT-PCR şi să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societăţii comerciale private la care acesta era asociat (utilizând o casă de marcat mobilă). Deşi zilnic, în intervalul orar 07,00 – 10,00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comercială menţionată, cele trei asistente ar fi încasat integral drepturile salariale plătite de spital”, arată anchetatorii.

Procurorii mai spun că, la instigarea lui Musta, în calităţile lor de director medical, respectiv asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecţioase, Diana Luminiţa Manolescu şi Maria Diana Albu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu deoarece nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare şi aplicarea sancţiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancţionării celor trei asistente medicale.

„Mai mult, inculpata Maria Diana Albu ar fi întocmit, iar inculpata Diana Luminiţa Manolescu ar fi aprobat foile colective de prezenţă în conţinutul cărora au fost evidenţiate formal orele lucrate de cele trei asistente. Astfel, inculpatul Virgil Filaret Musta le-ar fi determinat pe cele trei asistente să îşi încalce atribuţiile de serviciu reglementate de dispoziţiile din Codul Muncii, Regulamentul intern al spitalului şi fişa postului”, menţionează procurorii anticorupţie.

Prin activitatea descrisă s-ar fi generat un prejudiciu de 12.173 de lei în dauna Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara, indică DNA.

Pe de altă parte, spun anchetatorii, societatea privată la care este asociat Musta, ar fi obţinut foloase necuvenite în valoare totală de 172.508 de lei.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara a comunicat Direcţiei Naţionale Anticorupţie că nu se constituie parte civilă în prezenta cauză.

articolul original.

Transsexualul din Administrația Biden prins la furat haine de femei

29 November 2022 at 11:19
By: FLUX 24
image

El este că a furat bagajele unui pasager pe aeroportul din Minneapolis.

Sam Brinton este adjunct al șefului adjunct al Biroului de management al combustibilului uzat și al deșeurilor al Departamentului de Energie al SUA. A devenit primul angajat transsexual din guvernul SUA și a devenit faimos pentru aspectul său, folosind machiaj și îmbrăcăminte pentru femei.

articolul original.

Unde vede generalul Wesley Clark „capcana de foc” pentru ucrainieni

29 November 2022 at 11:14
By: FLUX 24
image

„Dacă armata rusă poate respinge forțele armate ucrainene înainte ca întăririle să vină de la Herson pentru a-i forța pe ucraineni să ceară un armistițiu sau o încetare a focului, Putin va câștiga”, a spus el.

Potrivit lui Clark, armata rusă are tot ce îi trebuie pentru a provoca „daune substanțiale” forțelor ucrainene.„Știm că încă pot produce suficiente rachete și pot menține acest ritm de avans pentru câteva săptămâni sau mai mult”, a subliniat el.

Cu o zi înainte, Denis Pushilin, șeful interimar al RPD, a spus că trupele ruse înaintează și sunt aproape de încercuirea operațională a Artemovskului

articolul original.
❌