ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 31 January 2023Ultimele Stiri

Nicolae Dică le-a vorbit elevilor din Mioveni, de Ziua Internațională a NONVIOLENȚEI în școli

30 January 2023 at 20:56

După ce a administrat două bătăi consecutive, Petrolului și Bătrânei Doamne, cu CS Mioveni, de la preluarea băncii echipei de fotbal, Nicolae Dică le-a vorbit elevilor din Mioveni despre… nonviolență.

Trecând peste gluma prin care vreau să marchez refresh-ul dat de Nicolae Dică jucătorilor Mioveniului, fostul fotbalist, actual antrenor, a avut astăzi un speech foarte natural și convingător la evenimentul găzduit de Centrul Cultural Mioveni, cu prilejul Zilei Internaționale a NONVIOLENȚEI în Școli.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Elevii școlilor din Mioveni au fost invitați la o întâlnire tematică ce a vizat educarea copiilor și tinerilor în spiritul armoniei, solidaritatății, toleranței, nonviolenței și respectului pentru drepturile omului.

Invitarea lui Nicolae Dică la eveniment a fost o idee foarte bună a organizatorilor, pentru că popularitatea de care acesta se bucură i-a determinat  pe elevi să asculte cu atenție ce are de spus, iar atunci când câțiva dintre ei au părut să nu mai fie conectați la eveniment, Dică nu s-a sfiit să le atragă atenția, așa cum, probabil, face și cu elevii lui fotbaliști.

Pe lângă mesajele pentru nonviolență și empatie cu colegii și toți cei din jurul lor, invocând  licența Pro și orice altă calificare pentru orice profesie, Dică le-a explicat copiilor că e bine să învețe dacă vor să realizeze ceva în viață și să-și stabilească obiective pe care să le atingă.

Primarul Mioveniului a părut încântat să constate că noul antrenor al echipei de fotbal are verbul la el și că îi place să se facă ascultat, chiar și atunci când își îndeamnă elevii să nu bată pe nimeni…

Video – Nicolae Dică
Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

image

În cadrul evenimentului au fost prezentate filme tematice care promovează nonviolența în mediul școlar. Reprezentanți ai Jandarmeriei și Poliției Naționale au venit cu exemple concrete de fapte pe care elevii trebuie să le evite.

Psihologul Liceului Teoretic Iulia Zamfirescu, George Nilă, a demonstrat că ”Bătaia nu e ruptă din Rai” vorbind despre modul în care violența din cadrul familiei se transferă în comportamentul copilului din mediul școlar și cum poate fi transformată în comportament empatic.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Dumitru Tudosoiu, șeful ISJ Argeș, a încheiat seria discursurilor invocând bunele exemple ale antevorbitorilor cu precizarea că ”Cine a avut urechi de auzit, trebuie să fi auzit și cine are minte să pună în practică ce a auzit v-a avea de câștigat”. Inspectorul Șef a mai făcut trimitere la câteva exemple de violență consumate în mediul școlar argeșean și din Mioveni, cu observația că atunci când asistă la la fapte de violență între colegi, în loc să intervină pentru dezamorsarea conflictului, elevii filmează cu smartphone-ul ”ca să facă un TikTok”, o aplicație care prezintă multe exemple de violență sau bullying ca fiind ”cool” sau amuzante.

Evenimentul a fost organizat de Primăria orașului Mioveni în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, Inspectoratul de Jandarmi al Județului Argeș și Poliția Locală Mioveni

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

CSM Tg Jiu confirmă și la Mioveni rezultatele bune din turul Ligii Florilor

29 January 2023 at 21:33

Așteptat cu mare speranță și dorință de revanșă la Mioveni, primul joc al returului Ligii Florilor, cu CSM Tg Jiu a pus o presiune prea mare pe handbalistele antrenate de Robert Licu, care nu au avut clarviziune și inspirație, făcând un joc mai slab decât în fața altor echipe cu pretenții mai mari decât trupa gorjeană.

Interesul pentru acest joc a fost mare, publicul umplând tribunele Sălii Sporturilor Mioveni.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

arges-sport.ro

SPAȚIU PUBLICITAR

Elevii Școlii George Topîrceanu au transferat simbolistica Zilei Unirii spre echipa de handbal, pe care au venit să o susțină în proiectul școlar ”Mica Unire în jurul echipei noastre”.

Îmbrăcați în costume naționale, elevi și părinți s-au prins în hora unirii în holul Sălii Sporturilor, după care și-au intrat în rolul de suporteri, în tribună.

Înainte de începerea meciului, un steag tricolor a traversat tribuna topîrcenilor în sus și în jos, după care au fost fluturate cartoanele cu mesajul de susținere al Daciei Mioveni.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

A fost distractiv pentru elevi să petreacă împreună, din nou, timpul liber la un meci de handbal, uitând pentru aproape două ore de smartphonuri și calculatoare, într-o atmosferă încinsă de patimile sportivelor din teren.

Cu 15 puncte adunate în tur de la Dacia, Cisnădie, Craiova, Minaur Baia Mare și Galați, echipa antrenată de Liviu Andrieș a abordat mai destinsă întâlnirea cu Mioveniul, cocoțată fiind pe locul 8 în clasament, loc pe care avea să rămână și după această întâlnire.

Dacia a pierdut pe mâna ei jocul.

După un început mai bun, când se putea distanța la 3 goluri, dar nu a făcut-o, Dacia a cedat, ușor ușor, inițiativa, angajându-se, din cauza propriilor erori, într-o istovitoare cursă de urmărire, care avea să marcheze toată întâlnirea, dar fără succes pentru handbalsitele Mioveniului.

Pauza a găsit oaspeții în avantaj, scor 11-12.

Topîrcenii au organizat o tombolă cu premii.  Câștigătorii au primit tricoul de joc al Daciei Mioveni, mingi de handbal și eșarfe, toate cu semnăturile handbalistelor. Premiile au fost înmânate de viceprimarul Mioveniului, Ciprian Țurlea.

Repriza secundă a început foarte rău pentru Dacia, care s-a văzut condusă la diferență din ce în ce mai mare 20-26 min 57.

S-a încheiat 23-27 și Dacia rămâne pe același loc în clasament, 11, cu cele 10 puncte care o țin peste Zalău, Slatina și Galați.

Per ansamblu, Tg Jiu a decriptat traseele din atacul Daciei, blocând eficient și greșind mai puțin la finalizare. Cu mai puțină precipitare și cu mai multă determinare, handbalistele Mioveniului ar fi putut scoate altceva din acest meci, pe care și l-au făcut singure greu.

În următoarea etapă Dacia joacă la Măgura Cisnădie, o echipă care nu a mers deloc bine în tur, strângând 13 puncte, cu 3 mai mult decât Dacia. În ultima etapă a turului, Cisnădie a pierdut la Gloria Bistrița, scor 36-29 (18-16).

În meciul tur de la Mioveni, Măgura a învins Dacia, scor, 17-21, într-un meci care a fragmentat tactic schemele de joc, în perioada în care arbitrii decideau suveran câștigătoarele în Liga Florilor. După scandalurile din meciurile cu Zalău și Craiova, în care Dacia a fost furată ca în codru, pierzând puncte cu care acum ar fi stat liniștită în clasament, arbitrii par că s-au mai cumințit, dar răul rămâne făcut pentru Dacia Mioveni, pe care nu o încălzește cu nimic că niște ne-cavaleri ai fluierului au fost suspendați 8 prețioase etape… C-așa-i în handbal! La noi…

Ca de obicei, la finalul întâlnirii handbalistele Daciei au salutat galeria, au bătut palma cu suporterii mici și mari și au dat autografe. Pentru că de-aia e ”Mica Unire în jurul echipei”, fie vreme bună, fie vreme rea…

Ralucăi Nicolae i s-a cântat ”Mulți ani trăiască!” și a plâns de fericire pentru urare și de necaz pentru înfrângere.

DACIA MIOVENI – CSM TÂRGU JIU 23-27 (11-12) Arbitri: Theodor Șerbu / Andrei Vasilescu

CS Dacia Mioveni: Mîrcă-Olariu, Ion – Constantinescu 11, Cîrjan 3, Lazăr 2, Krsnik 2, Georgescu 1, Beșleagă 1, M. Ilie 1, Milic 1, Nicolae 1, Nițu, Vizuete, Simion, Sărățeanu, Darie. Antrenor: Robert Licu.

CSM Tg. Jiu: Dzhukeva, Popovici – Ciolan 6, Pușcaș 5, Gavrilă 5, Zinatullina 4, Bucă 3, F. Ilie 2, Chiricuță 1, Chiriță, Trică, Coteț, Pal, Pavlovic, Klimek. Antrenori: Liviu Andrieș, Andrei Enache.

Evoluția scorului: 3-3 (min. 7), 6-6 (min. 14), 7-9 (min. 21), 11-12 (pauză), 13-15 (min. 37), 14-19 (min. 44), 17-23 (min. 50), 20-25 (min. 55), 23-27 (final).

Aruncări de la 7 metri (transformate): 3 (3) – 1 (1).

Eliminări de 2 minute: 8-6.

Declarații Robert Licu

image

Declarații Liviu Andrieș – antrenor CSM Tg Jiu

image

Declarații Raluca Nicolae

image

Declarații Florența Ilie – CSM Tg Jiu

image

Alte rezultate de astăzi:

MINAUR BAIA MARE – SCM UNIVERSITATEA CRAIOVA 36-25 (19-13)

GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD – HC ZALĂU 32-25 (17-13)

Clasament Liga Florilor 29 ianuarie 2023

articolul original.

Exercițiu de intervenție la incendiu în benzinăria OMV Mioveni

26 January 2023 at 14:49

Astăzi la ora 11,00 detașamentul de pompieri Mioveni a efectuat un exercițiu complex de intervenție la incendiu în benzinăria OMV Mioveni.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Un eveniment nedorit, incendiul într-o benzinărie este extrem de periculos, atât pentru personalul stațiilor, cât și pentru clienți și poate produce pagube materiale importante. Exercițiile periodice de intervenție în astfel de situații au rolul de a exersa și testa derularea procedurilor la incendiu și viteza de reacție a a pompierilor și lucrătorilor din benzinării.

Exercițiul din stația OMV Mioveni a propus un scenariu de intervenție la incendiu declanșat la un rezervor de combustibil, acordarea primului ajutor unui angajat și transportarea acestuia în siguranță la spital.

Căpitanul Stroe Romică, împuternicit comandant aș detașamentului de pompieri Mioveni a coordonat exercițiul.

Personalul Stației OMV Mioveni a colaborat eficient cu pompierii și le-a înlesnit intervenția.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Conform scenariului, în urma intervenției incendiul a fost stins cu succes și sperăm ca un astfel de incendiu să rămână doar în zona scenariilor de antrenament la intervenție și să nu se întâmple niciodată în realitate.

Secvențe video exercițiu, declarații, căpitan Stroe Romică
image
articolul original.

Hora Unirii, un moment de emoție autentică, în Centrul Civic al Mioveniului!

24 January 2023 at 14:39

Administrația Mioveniului a organizat astăzi în Centrul Civic al orașului o manifestație dedicată zilei de 24 ianuarie, când serbăm Unirea Principatelor Române, ”Mica Unire”, înfăptuită la 1859 sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Lângă Monumentul Eroilor s-a ținut o slujbă de pomenire care a deschis evenimentul.

Au avut scurte speech-uri, primarul Mioveniului, Ion Georgescu, prefectul de Argeș, Radu Perianu și deputatul Simona Bucura Oprescu.

Directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, a făcut o scurtă prezentare a contextului social-istoric în care s-a realizat ”Mica Unire” și a însemnătății acestui moment istoric pentru români și pentru România.

În vremuri ca acestea, în care afirmarea identităților naționale tinde să nu mai fie ”la modă” în contextul tot mai puternic al mondializării, rămâne, totuși, o datorie de onoare să nu uităm și să onorăm cum se cuvine sacrificiile înaintașilor noștri făcute pentru poporul român.

Reprezentanți ai autorităților locale și județene, deputați și senatori și reprezentanți ai partidelor politice au depus coroane la Monumentul Eroilor.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Corala ”Sfânta Maria” a Centrului Cultural Mioveni a prezentat un scurt moment artistic și a deschis Hora Unirii în care s-au prins toți cei prezenți în Centrul Civic, creând un moment ce a adăugat emoție autentică românească evenimentului.

image
articolul original.

Se anunță handbal cu scântei: Dacia Mioveni vrea revanșa în meciul de acasă, cu CSM Tg Jiu!

23 January 2023 at 20:23

După meciul excelent când a smuls un punct Buzăului și spectacolul oferit publicului din Mioveni în jocul cu Rapid București de duminică, Dacia Mioveni începe returul campionatului cu un meci extrem de important în care își dorește revanșa în fața unei echipe nou promovate, CSM Tg Jiu, care a produs multe surprize în Liga Florilor, urcând până pe locul 8 în clasament.

Prima surpriză produsă de gorjence a fost chiar cu Dacia Mioveni, în august la începutul campionatului. CSM Tg Jiu a câștigat în orașul lui Brâncuși cu 27-25 (10-13) și Dacia se despărțea de antrenorul Goran Kurtes, după prima etapă.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Următoarea surpriză a venit în etapa 6, când a învins Măgura Cisnădie 29-28 (17-11). A urmat SCM Craiova, unde Tg Jiu a mai luat 3 puncte învingând categoric, scor 21-26 (9-18). La fel ca Dacia, CSM Tg Jiu a bătut acasă Minaur Baia Mare, în 22 decembrie, scor 24-21 (13-12) după care a luat punctele de la Galați 18-23 (9-14), adunând 15 puncte.

În meciul precedent, CSM Tg Jiu a pierdut onorabil la Dunărea Brăila, scor 27-23 (11-7).

E de așteptat ca ambiția oltenească să mizeze pe o nouă victorie cu Mioveniul, dar de această dată echipa antrenată de Robert Licu și de Alin Oprescu vrea să-și valorifice avantajul terenului propriu.

Pentru asta publicul argeșean iubitor de handbal e așteptat în tribunele Sălii Sporturilor Mioveni pentru un meci cu scântei, în care cele două echipe vor face tot ce pot pentru victorie.

Meciul este programat pentru ora 17,00.

Elevii școlii George Topîrceanu din Mioveni vor veni la Sala Sporturilor înaintea meciului, echipați în costume naționale, pentru a se prinde într-o horă ce își dorește să unească comunitatea Mioveniului, în proiectul educațional ”Mica Unire în suflet de sportiv”, inspirat de sărbătoarea Unirii Principatelor române, 24 ianuarie.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Mesajul topîrcenilor:

Haideți în tribune! Unde-s mulți, puterea crește!

Intrare liberă.
articolul original.

Cursul euro a scăzut sub 4,92 lei

23 January 2023 at 13:00

Oferta mai mare de valută din partea companiilor care își achită în această perioadă taxele și impozitele la bugetul de stat, și mișcările din piețele internaționale, unde euro s-a apreciat, au oferit leului oportunitatea de a se întări în fața principalelor monede.

Cursul euro a scăzut de la 4,9255 la 4,9198 lei, minim al ultimei luni.

DRAXLMAIER.RO
SmartBill

SPAȚIU PUBLICITAR

SPAȚIU PUBLICITAR

Piața monetară a fost calmă la începutul acestei săptămâni, în condițiile în care cererea de lei s-a temperat în minivacanța bugetarilor prilejuită de Ziua Unirii.

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a stagnat la 7,28%. Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a oprit la valoarea stabilită la sfârșitul săptămânii trecute de 7,54%, valoare care nu a mai fost atinsă din 21 iulie 2022, iar cel la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase la nivel interbancar, a stagnat la 7,91%.

Afirmațiile unor membri ai Consiliului guvernatorilor BCE referitoare la necesitatea ca instituția să continue șirul de creșteri mai agresiv al dobânzii de referință, cu câte 50 de puncte de bază la ședințele sale din februarie şi martie, au împins euro la 1,0927 dolari, maxim al ultimelor nouă luni, după care marcările de profit au împins cotațiile în jos, până la 1,0862 dolari. În piața locală, cursul monedei americane a alunecat de la 4,5451 la 4,5132 lei.

Politica BCE contrastează cu opinia analiștilor în privința deciziilor Rezervei Federale care ar urma să încetinească ritmul de creștere a ratei de politică monetară, care se situează în prezent la 4,25 – 4,50%. Deprecierea dolarului este una dintre armele folosite de Fed pentru a duce în jos inflația din SUA, care a scăzut în decembrie la 6,5%.

Cursul francului elvețian a scăzut de la 4,9445 la 4,9102 lei, după ce acesta a revenit la paritatea cu euro. Media lirei sterline a coborât, la rândul ei, de la 5,6182 la 5,5862 lei.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Scăderea unciei la 1.919 – 1.930 dolari și deprecierea monedei americane au coborât prețul gramului de aur la 279,7558 lei.

În regiune, media monedei maghiare s-a apreciat la 394,62 forinți/euro iar a celei poloneze s-a depreciat la 4,7186 zloți/euro.

Bitcoin își consolida câștigurile de circa 12% din ultimele zile, după ce a urcat sâmbătă la 23.348 dolari, valoare care nu a mai fost atinsă din august. și se tranzacționa între 22.644 și 22.954 dolari. Ether, care s-a apreciat săptămâna trecută cu aproximativ 14%, fluctua în culoarul 1.626 – 1.642 dolari.

Sunt folosite date și informații disponibile până la ora 14:00

articolul original.

Pesedistul Robert Cazanciuc a propus la Pitești ca alegerea parlamentarilor în România și Republica Moldova să nu fie incompatibilă

20 January 2023 at 15:35

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a propus, ca temă de reflecţie, în şedinţa comună a Comisiilor juridice din Senatul României şi Parlamentul Republicii Moldova, care se desfășoară zilele acestea la Pitești, ca alegerea parlamentarilor în cele două ţări să nu fie incompatibilă.

„Parlamentar pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi am propus o temă de reflecţie pentru momentul unei revizuiri constituţionale în România sau Republica Moldova – alegerea ca deputat sau senator în România să nu fie incompatibilă cu alegerea ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova şi, evident, viceversa! Un dialog constructiv româno-român derulat chiar în Ţara Românească, între senatori de la Bucureşti şi fraţii omologi de peste Prut”, a scris Robert Cazanciuc vineri, 20 ianuarie, pe Facebook.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Delegaţi ai Comisiilor juridice din Senatul României şi din Republica Moldova au dezbătut azi aspecte legate de Justiţie, ca serviciu public eficient şi predictibil pentru mediul de afaceri, de reforma justiţiei, de educaţia juridică în şcoli, precum şi despre compatibilizarea profesiilor juridice din cele două ţări. Reuniunea comisiilor, care se desfăşoară în perioada 19 – 22 ianuarie la Piteşti, se înscrie în demersul de colaborare instituţională între România şi Republica Moldova al parlamentarilor români de pe ambele maluri ale Prutului, consacrând voinţa de a apropia cele două foruri legislative din perspectiva dublă a afirmării rădăcinilor identitare comune şi a sprijinului acordat de România integrării în Uniunea Europeană a Republicii Moldova, după cum se arată într-un comunicat al Senatului.

articolul original.

S-au tras la sorți meciurile din optimile Cupei României la Handbal Feminin!

20 January 2023 at 09:56

După ce a eliminat Zalăul lui Gheorghe Tadici din Cupa României, în șaisprezecimi, Dacia Mioveni are un culoar bun în competiție, după ce astăzi la FRH s-au tras la sorți meciurile optimilor.

Extragerea a oferit surprize spectaculoase pentru unele echipe din Liga Florilor, care se vor ciocni între ele în această fază a competiției.

Meciuri Cupa României Fan Courier, optimi:
  • CS ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI – CS DACIA MIOVENI 2012
  • CSU ȘTIINȚA BUCUREȘTI – L.T.L.R. TURDA
  • CSM SLATINA – CSM ROMAN
  • CS GLORIA 2018 BISTRIȚA – SCM RM. VÂLCEA
  • CSM CORONA BRAȘOV – CSM GALAȚI
  • CSM TG JIU – CS MĂGURA CISNĂDIE
  • HC DUNĂREA BRĂILA – SCM GLORIA BUZĂU
  • CSM BUCUREȘTI – CS RAPID BUCUREȘTI
Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Data de desfășurare a partidelor urmează să fie anunțată ulterior.

articolul original.

Prima dezbatere publică a bugetului orașului Mioveni pentru anul 2023

18 January 2023 at 21:13

Astăzi, în sala mare a Centrului Cultural Mioveni a avut loc prima dezbatere publică din acest an, a proiectului de hotărâre privind Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al orașului Mioveni, pe 2023, dar și o prezentare a listei de investiții pentru anul în curs.

kissfm
SmartBill

SPAȚIU PUBLICITAR

SPAȚIU PUBLICITAR

Compost SEDC

SPAȚIU PUBLICITAR

Bugetul consolidat al orașului Mioveni pentru 2023 este de aproximativ 42,5 milioane euro și cuprinde o listă de investiții și proiecte de dezvoltare care însumează 117 obiective, 55 dintre acestea fiind lucrări și proiecte noi.

Pentru acest an, se are în vedere, în primul rând, continuarea proiectelor aflate în curs de derulare, accesarea de fonduri nerambursabile, continuarea investițiilor, finanțarea serviciilor publice, sistemului de sănătate, a educației, culturii și sportului.

Compost SEDC

SPAȚIU PUBLICITAR

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Următoarele patru întâlniri zonale vor avea loc în acest weekend, astfel:

Sâmbătă, 21 ianuarie 2023, ora 10.00 – Multifuncționala Făgetu, ora 11.30 – Multifuncționala Colibași;

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

– Duminică, 22 ianuarie 2023, ora 10.30 – Casa de Cultură Racovița, ora 12.00 – Școala Gimnazial Clucereasa.

Cei care nu au reușit să participe la aceste dezbateri publice, pot aduce propunerile(individual), marți, 24 ianuarie 2023, în intervalul 08.00 -10.00, la secretariatul Primăriei orașului Mioveni.

Bugetul local și lista finală de investiții  urmează să fie adoptate de Consiliul Local Mioveni în ședința din data de 26 ianuarie.

articolul original.

Rapidul vine la Mioveni pentru meciul etapei XIII cu Dacia, din Liga Florilor!

17 January 2023 at 17:38

După punctul smuls Gloriei Buzău, duminică, în deplasarea din etapa precedentă a Ligii Florilor, handbalistele Daciei întâlnesc la Sala Sporturilor Mioveni o altă echipă din vârful clasamentului, Rapid București.

Anunțând un buget nelimitat pentru handbal, Rapidul vrea să tragă adânc în piept aerul rarefiat din înălțimile clasamentelor național și european. Pentru clasamentul Ligii Florilor a dat o mână de ajutor și echipa antrenată de Robert Licu, după egalul cu Gloria, care a căzut pe locul 4, Rapidul urcând pe 2, în locul ei.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Tot duminică, campioana României a jucat în Champions League cu Esjberg și chiar dacă a pierdut (35- 30), feroviarii păstrează șansa de a încheia grupa B în primele două locuri, ce i-ar permite să se califice direct în sferturile de finală. Următorul meci al Rapidului în competiția elitelor europene se va juca în 22 ianuarie, la București cu Kastamonu.

În etapa XII a campionatului intern vedetele antrenate de Carlos Viver au câștigat la scor acasă, cu Dunărea Brăila 37-29 (16-16). Dacă ar fi să luăm doar Dunărea Brăila ca reper, ținând cont că Dacia a pierdut la Brăila, scor 34-26, logica matematică ar indica Rapidul ca fiind echipa câștigătoare în meciul de la Mioveni, la o diferență din două cifre.

Totuși, cu trei foste jucătoare ale campioanei sezonului precedent (Claudia Constantinescu, Marina Ilie, Laura Popa – în refacere, după accidentare) și un antrenor care a calificat giuleștencele în Liga Florilor, Dacia vrea să-și joace cu ambiție șansa pe teren, în fața propriilor suporteri.

Toate aceste detalii par să fie ingredientele unui show handbalistic de calitate în meciul programat joi, 19 ianuarie, de la ora 19,00. Dacă punem la socoteală și spectacolul așteptat de la cele două galerii, rezultă o distracție pe cinste la Sala Sporturilor Mioveni pentru public.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Dacia Mioveni – Rapid București încheie programul turului din Liga Florilor pentru echipa Mioveniului.

Returul va începe pentru Dacia în data 29 ianuarie, cu meciul unei dorite revanșe, cu echipa nou-promovată care a surpins pe toată lumea, CSM Tg Jiu.

articolul original.

Demite-l pe Bode!

16 January 2023 at 17:09

,,Au trecut 5 zile de când Universitatea „Babeș-Bolyai” a spus că ministrul Lucian Bode a furat la doctorat. Ministrul Bode este încă în funcție. Nici premierul Ciucă, nici președintele Iohannis nu au avut nicio reacție pe subiect.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Un plagiator, aranjor de joburi la stat și licitații trucate, care nu a reformat deloc Poliția Română, așa cum promitea, și șef de serviciu secret cu apucături de poliție politică nu are voie să mai conducă un minister. Sau să reprezinte România pe plan extern la negocierile despre Schengen.” trasmite USR.

„USR îi cere președintelui Klaus Iohannis să își precizeze de urgență poziția față de menținerea într-o funcție publică de nivel înalt a unui plagiator dovedit dincolo de orice dubiu. Atâta vreme cât tace, Klaus Iohannis este complice direct și împarte responsabilitatea pentru rușinea pe care Bode o cauzează aceste țări.” a declarat deputatul Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR.

Ironia face că Moșteanu ar trebui să fie ultimul care ar trebui să vorbească. La rândul său a fost implicat într-un scandal care vizează diploma sa de Licență. Nici până acum nu s-a lămurit ce, unde și când a terminat, și cum a avut acces la niște funcții care presupuneau măcar o Licență.

articolul original.

Termen nou în procesul Prefectura Argeș vs. Elena Lasconi

16 January 2023 at 16:28

[unable to retrieve full-text content]Pe 26 ianuarie va avea loc un nou termen în procesul în care Prefectura Argeș a atacat în instanță documentația în baza…

articolul original.

”Nu vă fie frică, Mioveniul se ridică!” – Dacia i-a răpit Gloria Buzăului în Liga Florilor

15 January 2023 at 21:09

La primul meci acasă din 2023, publicul din Buzău, iubitor și cunoscător de handbal, a umplut Sala Romeo Iamandi, pregătit să se bucure de o nouă victorie a echipei locale, aflată, bine-merci, pe locul doi în clasament, considerând ”floare la ureche” meciul cu micuța Dacie din Mioveni.

Buzoienii, la fel ca susținătorii veniți de la Mioveni, au tremurat pentru rezultat, într-un joc în care fazele de joc au dat năvală la ambele porți, săpând adânc emoții în cordul deschis spre susținerea echipei favorite. Sfârșitul de meci i-a găsit pe toți în picioare…

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

În Sala Romeo Iamandi, Gloria și Dacia au oferit un minunat spectacol de handbal, cu ritm nebun și faze spectaculoase, pe tot parcursul întâlnirii. Dacia a pierdut prima repriză la două goluri, dar a câștigat-o pe a doua, tot cu două, pentru un egal cu 66 de goluri, împărțite la cele două echipe.

Echipa antrenată de Robert Licu și Alin Oprescu avea să arate că este pe drumul cel bun, că acumulează forță de grup, atunci când la club toată lumea trage la aceeași căruță, oricât ar fi de greu, când atmosfera este bună, se lucrează transparent și coerent, în respect reciproc.

Defășurarea jocului:

Dacia a început mai slab, fiind condusă cu 4-1 în minutul 4, dar și-a revenit, pas cu pas, trecând chiar în avantaj în minutul 18. Cu golurile înscrise de Constantinescu (4), Vizuete, Sărățeanu și Cîrjan a venit prima egalare, (7-7) în minutul 9,55.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Ș. Lazăr e eliminată 2 min după ce Zamfirescu face 8-7. Vizuete egalează, dar Iuganu, liberă în etxrema stângă, menține avansul de un gol. 9-8 ,min 13,12. O forțare în atac devine lovitură de la 9m pentru Buzău. Zamfirescu găsește din nou zonă liberă pe extremă și înscrie. Constantinescu aruncă de la 9m și înscrie. 7 m și, pentru siguranță, Ștefania Lazăr e eliminată 2 min. Iuganu face 11-9.

O combinație superbă în atac, o pune pe Cîrjan în poziție de gol, 11-10. Time out, min 18, Gloria.

La reluare, Mîrcă apără, Raluca Nicolae, atentă, înscrie din postul ei și Dacia trece în avantaj, 11-12. Meciul are un ritm nebun, fazele se succed cu rapiditate de la o poartă la alta. 13-13, min 20,23 și Constantinescu scapă singură, dar nu poate învinge portarul buzoian. Tot din extrema stângă vine golul de 14-13. Lazăr obține o eliminare la Iuganu. Ratează aruncarea la poartă în faza următoare, dar și Buzăul ratează. Mîrcă dă o pasă excelentă la Marina Ilie care egalează. 14-14 min 23,35.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Ilyina aruncă superb peste apărarea Mioveniului, 15-14. Cele două galerii se înfruntă în urale, dând și mai mult farmec întâlnirii. Constantinescu aruncă și ea peste apărare. Golurile curg mai departe.

Luptându-se admirabil, Cîrjan obține un nou 7m pentru Dacia, dar Sărățeanu nu o păcălește pe Nenezic, în schimb se luptă la recuperare și mingea rămâne la Dacia. Se dă forțare în atac la Krsnik, corect…

Burlachenko face 17-15, scorul primei reprize.

La reluare ambele echipe ratează atacurile, până când Constantinescu prinde spațiu pe contrăși face 17-16. Angajată de Lazăr, Nicolae egalează, 17-17, min 32,52.

Se dă 7m pentru Gloria, min 34, 18-17. Cîrjan o angajează pe Constantinescu, cu o schemă surprinzătoare, 18-18. Vizuete face 18-19! Gloria egalează prin Iuganu, min 35,33. Aceeași Iuganu prinde spațiu generos la semicerc și face 20-19. Constantinescu fentează apărarea și portarul, 20-20. Imediat, Burlachenko înscrie, 21-20. Krsnik o ”elimină” 2 minute pe Burlachenko. C Constantinescu, 21-21 din 7m. Moroianu înscrie cu noroc, 22-21, min 39,00.

Dacia rulează inspirat și egalează din nou, prin Dora Krsnik. 22-22. Petrovic face 23-22 și se dă eliminare la Prkacin.

Krsnik finalizează cu gol o combinație frumoasă, 23-23, min 40.

Sala își încurajează favoritele, dar Mîrcă apără, repune rapid și Milic aruncă în poarta goală, 23-24, min 41!!!

Cîrjan își arată forța și obține o nouă eliminare cu 7m. Constantinescu rupe ațele porții, 23-25!

Robert Licu își încurajează frenetic elevele. Pentru compensație, arbitrii o elimină pe Milic după golul de 24-25, marcat de Petrovic. Cîrjan e ținută strict, dar tot crează derută în apărarea buxoiană. Claudia aruncă în risc de pasiv, portarul respinge, Cîrjan recuperează la semicerc și înscrie 24-26, min 44,09.

Petrovic, 25-26. O bâlbă în atac pune Buzăul în posibilitate de recuperare, dar Mîrcă apără. Puriii Veseli se luptă și ei cu toată sala. Iuganu egalează, Cîrjan înscrie 26-27. Imediat, Ilyina face egal. Cîrjan obține un nou 7m. Constantinescu 27-28, min 48,06.

Mîrcă apără!!

Tensiunea crește în Sala Romeo Iamandi. Krsnik o ”elimină” pe Prkacin, min 48,48. Puriii exultă!

Beșleagă pierde atacul, Mîrcă apără, Beșleagă scapă pe contră și înscrie, 27-29! Time out Buzău, min 50,51.

Mîrcă apără la reluare, dar se dă 7m. Iuganu 28-29. Handbalistele Mioveniului joacă cu zâmbetul pe buze, în ciuda oboselii și a efortului exemplar pe care le dau. Constantinescu înscrie cu o deviere fericită, 28-30. Mîrcă apără!!!, min  53,15. Moroianu pe contraatac, 29-30. Sala explodează de urale. Constantinescu obține 7m, min 54,36. Krsnik înscrie 29-31!

Raluca Nicolae e vârful apărării avansate. Judith Vizuete e elimnată 2 min. 30-31. Cu rsic de pasiv, Constantinescu aruncă și ratează. 31-31, min 56,23, gol Iuganu. Sala face o presiune uriașă. Aruncarea Claudiei e blocată și, pe contraatac, Iuganu face 32-31, min 57,37.

Robert Licu joacă 7-6 în atac. Se dau lupte grele la semicerc. Marina Ilie egalează, 32-32. Mîrcă apără! Din nou, Marina înscrie, min 59,09 scor 32-33. Time out Gloria! Ilyna egalează, min 52,15.

Cu perspectiva victoriei, dar și cu grija de a nu pierde mingea, handbalistele Daciei termină meciul în atac, cu o aruncare de la 9 metri care nu intră în poartă.

33-33, scor final, după un meci pentru care publicul a aplaudat încântat!

Handbalistele Mioveniului și-au trăit bucuria, sub uralele galeriei venită de la Mioveni.

”Nu vă fie frică, Dacia se ridică!” a fost anunțul făcut de Puriii Veseli în scandările de final.

Șeful galeriei, Sorin Moga, plângea de bucurie, lăsând pentru prima dată deoparte portavocea cu care a dus greul scandărilor pe parcursul meciului.

Handbalistele i-au cântat ”La mulți ani!” celui mai mic membru al galeriei, deloc puriul Ianis Petre, care a împlinit astăzi venerabila vârstă de 13 ani…

Profesorul Ioan Mihăilă, principalul Robert Licu și secundul Alin Oprescu și-au strâns mâna și s-au îmbrățișat, ca pentru o treabă bine făcută.

Claudia Constantinescu a speriat publicul gazdă, marcând de 13 ori (4 din 7m). De la Buzău Iuganu a marcat cel mai mult, de 12 ori. Roxana Cîrjan este al doilea marcator al Daciei cu 5 goluri, dar Roxy a obținut mai multe aruncări de osândă (5) pentru echipă și câteva asisturi spectaculoase. A fost unul dintre cele mai bune jocuri ale ei, la care a adăugat, ca de obicei, îndemnul ei inconfundabil la luptă. Dora Krsnik a marcat de 4 ori, Judith Vizuete 3g, Marina Ilie 3g, Raluca Nicolae 2g, Roxana Beșleagă 1g, Bojana Milic 1g, Bianca Sărățeanu 1g.

Gloria Buzău coboară două locuri, de pe 2 pe 4 (27p), după ce Rapid și Bistrița au luat câte 3 puncte ajungând la 28p.

Dacia stă cu 10 puncte peste Zalău 9p, Slatina 6p și Galați 0p.

În etapa următoare, Dacia joacă acasă cu Rapid București, joi 19 ianuarie, de la ora 19,00. Intrare 20 lei. Copiii până în 14 ani au intrare gratuită.

Foto credit Florin Mușetoiu

articolul original.

Două spitale din Pitești sunt singurele din Argeș care vor primi fonduri prin PNRR

11 January 2023 at 16:20
image

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunţat cele 27 de spitale, pavilioane sau secţii noi care vor fi construite prin PNRR. Printre acestea se numără și două investiții la unități spitalicești din Pitești, Spitalul Militar și Secția Oncologie a Spitalului Județean. În prima fază, au fost alese 42 de spitale, din care 27 au fost alese apoi câştigătoare şi vor obţine finanţare.

Astfel, conform listei prezentată miercuri, într-o conferinţă de presă, de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila investițiile din sănătatea argeșeană se referă la  lucrări de investiţii şi intervenţii în Cazarma 705 Piteşti, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” și la realizarea unui laborator de radioterapie la Secția Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. În ceea ce privește a doua investiție, aceasta constă în onstrucția și dotarea unui laborator de radioterapie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, la care se va conecta Secţia de Oncologie a unității. Laboratorul va avea cinci nivele (S1+S2+D+P+1E parțial) și va fi amplasat în zona de sud-est a secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești, la aproximativ 4,6 m față de aceasta, în curtea fostului Spital Nicolae Bălcescu. Valoarea totală a investiției va fi de 74.700.328,48 lei, cu TVA, din care 5%, 3.735.016,42 lei, cu TVA, respectiv 3.140.541,01 lei, fără TVA, din bugetul C.J. Argeș, iar restul de 95% din fonduri PNRR.

articolul original.

Consiliul Concurenței a dat undă verde preluării Muntenia Hospital Pitești de către MedLife

11 January 2023 at 09:03

MedLife mai adaugă un spital în portofoliu după ce a încheiat achiziţia spitalului Muntenia Hospital din Piteşti de la SIF Muntenia. Tranzacţia a fost realizată încă din iulie 2022, iar acum a primit acordul Consiliului Concurenţei. Operatorul privat ajunge astfel la 16 unităţi spitaliceşti la nivel naţional, în urma acestei achiziţii.

Consiliul Concurenţei a ridicat la finalul lui 2022 anumite îngrijorări privind zona de servicii de imagistică, iar soluţia MedLife a fost de a plafona preţurile la investigaţiile RMN şi CT ale grupului în judeţul Argeş pe o perioadă de cinci ani. Prin aprobarea acestei tranzacţii de către autoritatea de concurenţă, MedLife îşi consolidează poziţia în judeţul Argeş, unde mai deţine şi clinicile Solomed, cumpărate în 2018.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Spitalul Muntenia Hospital a fost „disputat” de primii doi jucători din piaţa medicală privată în acest an, după ce reţeaua Regina Maria anunţase în iunie că a semnat cumpărarea spitalului, pentru ca o lună mai târziu MedLife să anunţe tranzacţia care viza aceeaşi unitate medicală. Spitalul a fost fondat şi administrat de SIF Muntenia.

articolul original.

Cum cred politicienii argeșeni că va fi 2023

2 January 2023 at 09:08

Alina Gorghiu, președintele Senatului:

,,Am încredere că, și pentru Argeș, anul 2023 va fi unul al schimbării”

,,Am încredere că va fi unul bun, cu legi necesare societății, cu dezvoltare economică, cu investiții majore și proiecte mari.

Avem stabilitate politică, avem un guvern cu premier liberal responsabil, avem un buget deja promulgat cu respect pentru mediul de afaceri… Deci tot ce e mai multă nevoie pentru a continua și dezvolta politicile publice și economice care pot aduce efecte concrete de mai bine în viața fiecărui român.

Privind spre viitor, România în 2023 va continua să fie un stat puternic, cu interese naționale clare, cu un profil politic stabil care să corespundă principiilor noastre economice și sociale. Un actor geopolitic relevant deopotrivă pe Flancul Estic, dar și pe arena internațională, un partener care își va respecta angajamentele naționale și alianțele din care face parte.

Sunt însă și multe lucruri care trebuie corectate: în administrație, în modul cum ar trebui gândite și planificate strategiile durabile, în felul în care ne raportăm unii la ceilalați, în modul de implemetare al marilor reforme atât de necesare, așa cum este introducerea cotelor de gen. Egalitatea între femei și bărbați trebuie să fie reală, nu doar pe hârtie, și cu atât mai mult în politică.

Aderarea la Schengen și la OCDE:  sunt, la fel, obiective majore pentru România pentru 2023.

Știu că putem fi mai uniți și mai puternici în următorul an, motivați de faptul că transformarea și dezvoltarea României se află în linie dreaptă, iar parcursul este unul ireversibil.

Pentru asta, trebuie dat credit celor care au arătat că pot să se bată pentru schimbare, care pot să modifice mentalitățile pentru a face loc progresului, tinerilor, femeilor, pentru că la multe dintre problemele societății actuale ei sunt cei care știu să identifice cele mai bune soluții.

Să ne pregătim pentru 2023 cu încrederea că va fi anul în care tuturor ne va fi mai bine, fie el elev, student, salariat, pensionar sau investitor. Fie că e din urban sau din rural.

Doar așa, succesul este garantat 100%.

Am încredere că, și pentru Argeș, anul 2023 va fi unul al schimbării. Chiar dacă economia este puternică, investițiile Guvernului se vor simți considerabil.  Dar mai vreau să văd și cum se dezvoltă turismul, cum sunt puse în valoare cultura, tradițiile argeșene, produsele tradiționale, istoria locală. Eu am promovat și promovez aceste valori la fiecare ocazie și la fel voi face și în 2023.”

 Simona Bucura Oprescu, deputat PSD:

,,2023 vreau să fie cu mai puțină politică și cu mai multă omenie”

,,Îmi doresc ca 2023 să fie un an mai bun decât 2022 pentru că, trebuie să recunosc, a fost un an foarte greu. 2023 un sper să ne găsească mai uniți, mai solidari. Sper ca economia României să-și revină, să aibă o altă dinamică, să reușim să atragem finanțări importante din fonduri europene nerambursabile și PNRR.

Politic vorbind, 2023 este an preelectoral. Îmi doresc să fim mai înțelepți și să ne ocupăm mai puțin timp cu disputele, să înțelegem că oamenii trebuie să fie mai presus de politică.

Într-un cuvânt, 2023 vreau să fie cu mai puțină politică și cu mai multă omenie.”

Remus Mihalcea, deputat PSD:

,,Suntem cu toții conștienți că e nevoie de această liniște politică pe plan intern”

,,Din punct de vedere politic, va fi un an al schimbărilor. Începând cu luna mai se va schimba premierul, va intra în vigoare rotativa. Acest lucru se va face foarte lin, întrucât liderii coaliției, Marcel Ciolacu și premierul în funcție Nicolae Ciucă, au o relație instituțională foarte bună. Pe asta mizez când spun că vom avea o predare de ștafetă fără turbulențe politice. Suntem cu toții conștienți că e nevoie de această liniște politică pe plan intern, date fiind problemele de la granuiță, dar și cele economice. E nevoie mai mult decât oricând de stabilitate politică.

Din punct de vedere economic, chiar dacă în Europa se anunță o mică furtună, vreau să cred că noi vom depăși acest moment. Sper să avem un an cât de cât echilibrat și mă bazez pe măsurile luate de către Guvern anul acesta. Oricum, Europa întreagă cred că va fi ocolită de taifunul ce pare că se anunță; nu va fi o criză precum cea din 2008, întrucât cauzele care au generat-o sunt cu totul altele.”

Dumitru Tudosoiu, inspector general IȘJ Argeș (membru BPJ al PSD Argeș):

,,Îmi doresc să trecem la un next level de democrație

,,Dacă războiul care se desfășoară lângă graniță nu va implica România, nu ne mai rămâne decât problema depășirii crizei energetice în Europa, cu scumpirile din energie și carburanți. Va fi principala preocupare ca ne va ține pe toți temători, circumspecți, în alertă. Nu mai zic nimic despre război, pentru că dacă se intră mai profund în acest conflict, lucrurile denaturează.

Sper să depășim aceată criză economică extinsă și în celelalte țări europene, la fel cum sper să depășim conflictele noatre politice și atacurile care nu duc la nimic bun. Îmi doresc să trecem la un next level de democrație.

În legătură cu România Educată, pentru că în domeniul educației îmi exercitez atribuțiunile în acest moment, sper ca acest proiect de țară privind educația să meargă mai departe până în Parlament – încă suntem în dezbatere publică -, să suporte modificările cumva firești și să fie trimisă cea mai bună variantă spre promulgare. Sper ca în 2023 să avem parte de zorii unei Românii ceva mai.. educate.”

Dănuț Bica, senator PNL:

,,Este absolut necesar ca România și clasa ei politică să rămână unite

,,Anul 2022 a fost un an greu, în care crizele suprapuse – cea pandemică, criza provocată de agresiunea Rusiei îmotriva Ucrainei, criza energetică, inflația galopantă – au influențat la modul negativ viața românilor. Sper că 2023, prin comparație, va fi un an mai bun. Pandemia provocată de Covid se pare că a luat sfârșit. Din păcate, celelalte aspecte negative despre care am vorbit vor continua să apese asupra vieții românilor și anul viitor, dar cred că într-o manieră mult mai atenuată.

Pentru aceasta este absolut necesar ca România și clasa ei politică să rămână unite. Pe ce se bazează speranțele mele? În primul rând, pe faptul că Guvernul PNL, condus de un premier PNL, a reușit să ia măsurile cele mai potrivite pentru a îmbunătăți, pe cât a fost posibil, nivelul de trai al românilor. Recent, am aprobat Legile Bugetului pentru anul 2023, Buget care oferă românilor în primul rând siguanța creșterii veniturilor. Menționez faptul că punctul de pensie va crește cu 12,5%, ajungând la 1.784 lei, iar pentru categoriile cele mai vulnerabile sunt prevăzute și plăți compensatorii peste acest procent. Vom avea, astfel, o creștere a pensiilor de circa 15%. Tarifele plafonate și compensate la energie vor produce efecte și anul viitor. Un alt aspect îmbucurător e acela că în bugetul lui 2023 sunt prevăzute investiții record de 7,2% din PIB. Este cea mai mare alocare din ultimii 33 de ani la acest capitol.

În ceea ce privește politica externă, PNL a lansat și va susține în continuare o adevărată ofensivă diplomatică. În anul 2022 a fost atins obiectivul ridicării Memorandumului de cooperare și verificare, un deziderat al ultimilor ani. Pentru 2023 se va continua bătălia pentru alte două obiective importante: aderarea la Spațiul Schengen și aderarea la OCDE. În ceea ce privește spațiul Schengen, știm cu toții că România îndeplinește de 11 ani condițiile tehnice, că merită să fie acolo și că i s-a făcut o mare nedreptate în acest sens.

Din punct de vedere politic, nu putem uita faptul că trăim contextul unor crize suprapuse care au impus instalarea unui Guvern de coaliție PNL-PSD-UDMR. A fost o necesitate care a adus în același Guvern două partide adversare tradiționale în plan politic. În luna mai se va preda ștafeta, în sensul că premierul desemnat de PNL va lăsa loc unui premier din partea PSD și îmi exprim speranța că interesele depășirii crizei care va continua vor impune și pentru anul 2023 o manieră de a face politică dedicată intereselor naționale și nu orgoliilor și ambițiilor politice, chiar dacă 2023 este an preelectoral.”

Radu Perianu, prefect PNL:

,, Avem nevoie de o stabilitate economică și națională, o stabilitate care nemulțumește pe mulți, satisface pe puțini, dar care trebuie să existe”

,,2023 sper să fie mai bun decât 2022. O spun nu dintr-o dorință infantilă, ci pentru că realmente sunt premise ca acest lucru să se întâmple, mai ales dacă va continua starea de lucruri actuală. La nivel european și mondial s-au luat niște măsuri, e drept, perfectibile, dar care consider că vor atenua șocurile care să ne facă să simțim un mare disconfort.

Politic… va fi la fel ca în 2022. Avem nevoie de o stabilitate economică și națională, o stabilitate care nemulțumește pe mulți, satisface pe puțini, dar care trebuie să existe. Din acest punct de vedere, nu cred că se schimbă mare lucru. Și local cred că lucrurile vor decurge în aceeași manieră. La Câmpulung, spre exemplu, unde nu am nicio supărare, pentru că nu mă implic la nivel personal, voi continua cu aceeași fermitate acțiunile începute.”

Mihai Coteț, președinte PNL Pitești:

,,Îmi doresc ca partenerii noștri să aibă înțelepciunea necesară pentru a realiza că numai împreună putem pune capăt celor peste trei decenii de PSD

,,De ani buni am ajuns să trăim, mai degrabă, într-o zonă a imprevizibilului. Din acest punct de vedere nu este chiar ușor să faci niște previziuni, chiar și pe termen scurt. Teoretic vorbind, ar trebui ca 2023 să vină și cu ceva ameliorări în zona economică. Ar trebui ca investițiile finanțate cu bani prin PNRR sau fonduri nerambursabile să anime puțin mediul economic și piața muncii. De asemenea, fiind an preelectoral, probabil nu vom avea parte de măsuri nepopulare. Eu îmi doresc, totuși, să nu fie luate măsuri la cealaltă extremă, adică pupuliste, pentru că abia asta ne-ar putea destabiliza economic, cel puțin la acest moment, când venim după o perioadă care a fragilizat toate economiile Europei.

Din punct de vedere politic, la Pitești, vreau să păstrăm alianța de dreapta, alături de USR, îmi doresc ca partenerii noștri să aibă înțelepciunea necesară pentru a realiza că numai împreună putem pune capăt celor peste trei decenii de PSD, cu toate neajunsurile care au venit la pachet.

De la Executivul local nu mai am nicio speranță. Sunt convins că ne vom lovi în continuare de aceeași opacitate și ostilitate. Dar nu vom înceta să luptăm pentru că noi nu uităm prea ușor pentru ce am intrat în politică și de ce suntem, înainte de toate, cetățeni.”

Narcis Mircescu, președinte USR Argeș:

,,Nu sunt convins că actuala Guvernare vrea să implementeze investițiile și reformele

,,2023 va fi imprevizibil. Vom avea în continuare, din păcate, un război la graniță, cu influențe atât în ceea ce înseamnă politica energetică a statelor europene, cât și în ceea ce presupune economiile țărilor europene.

În România, din păcate, vom avea un buget cu deficit ridicat, în care statul va continuia să cheltuiască mulți bani și în care previzionează că vom avea încasări mai mari ca anul acesta. O parte dintre ele se bazează pe inflație și pe taxele care au fost crescute în 2022 și care vor fi operate din ianuarie 2023.

Sper să menținem un echilibru și să putem să avem un 2023 puțin mai bun decât 2022, dar asta va depinde de măsurile pe care le vor lua guvernanții. Din perspectiva noastră, semnele nu sunt cele mai bune. Ultimul exemplu că nu se dorește niciun fel de schimbare majoră este proiectul de așa-zisă reformare a pensiilor speciale, care nu este altceva decât un proiect de menținere a pensiilor speciale.

În 2023 vom depinde de banii europeni. Ca stat, ca să avem un an mai bun, ar trebui să reușim să atragem fondurile UE și să implementăm fondurile venite PNRR. Nu sunt convins că actuala Guvernare vrea să implementeze investițiile și reformele. La investiții sunt dificultăți în implemetare, cât despre reforme… mă îndoiesc că și le doresc. Jalonul din PNRR legat de reformarea pensiilor speciale nu este respectat, ceea ce reprezintă un mare pericol. Va fi evaluată toată activitatea și jaloanele care ar fi trebui îndeplinite până la finele lui decembrie. La jumătatea anului viitor, Comisia va vedea dacă s-au îndeplinit toate condițiile. Altfel, nu-i exclus să ne trezim datori…”

Emanuel Soare, președinte Forța Dreptei Argeș:

,,În 2023 coaliția de guvernare își va schimba premierul, iar asta va duce, implicit la noi scandaluri”

,,Anul 2023 va fi mai dificil decât anul 2022 deoarece criza energetică va continua, inflația va rămâne destul de ridicată, prețurile vor crește, iar economiile multor țări vor intra în recesiune. Acest lucru se va simți din ce în ce mai mult de către populație și, în special, de către cei activi pe piața muncii. Contractele part-time vor fi supraimpozitate, chiriașii nu vor beneficia de prețuri plafonate la energie, pensionarii nu își vor reface puterea de cumpărare, iar taxele și impozitele vor crește.

Va fi foarte dificil deoarece coaliția de la guvernare este incapabilă să înțeleagă contextul economic și social actual și nu este în stare să vină cu soluții la criza actuală. Din contră, prin orice măsură pe care o iau se fac de râs, dau vina unii pe alții pentru legile și OUG-urile pe care le emit și apoi le refac la presiunea societății civile. Resping pe bandă rulantă amendamentele opoziției care ar fi contribuit la ușurarea vieții oamenilor, în ciuda argumentelor oferite de specialiștii în economie.

În 2023 coaliția de guvernare își va schimba premierul, iar asta va duce, implicit la noi scandaluri, la creșterea aparatului bugetar și a cheltuielilor pentru propaganda de partid și la susținerea financiară a autorităților locale care trebuie să le mai asigure câte un loc de parlamentar în 2024. Nu vor fi desființate pensiile speciale, iar educația va avea cel mai mic buget de după Revoluția din 1989.”

articolul original.

Dacia Mioveni – CSM București, super spectacol handbalistic, cu tribune pline!

30 December 2022 at 21:04

Dacia Mioveni – CSM București a fost un meci care a recompensat numerosul public venit în Sala Sporturilor din Mioveni cu handbal intens și multă emoție.

Un fel de luptă între David și Goliat, meciul a curs spectaculos pe toată durata lui. În primul rând, a surprins replica puternică a Daciei în prima repriză, care a presat echipa vedetelor de nivel european, conducând chiar cu 16-15 în minutul 26. Mica echipă antrenată de Robert Licu a atacat cu toate resursele zidul experimentatelor și puternicelor handbaliste ale CSM-ului, apelând la chiar la varianta 7-6, cu care a avut destule realizări ce au pus în dificultate oaspetele de clasă.

Determinarea pivotului Roxana Cîrjan, a transmis, ca de obicei, semnalul de luptă îndârjită. Roxana s-a răsucit de multe ori cu apărătoarele adverse în spate și a înscris. De 7 ori astăzi!

Prima repriză s-a încheiat 16-18

La pauză, echipa de handbal feminin a Liceului Tehnologic Mioveni a fost felicitată pentru obținerea primului loc pe județ la Olimpiada Națională a Sportului Școlar și a primit cadouri din partea Consiliului Local Mioveni prin viceprimarul Ciprian Țurlea.

Claudia Constantinescu a marcat, la fel ca la Slatina, de 9 ori, plus două goluri din 7m, a muncit enorm, dar în repriza secundă a fost blocată la multe aruncări. La reușitele ei au contribuit colegele de echipă, Ștefania Lazăr, Dora Krsnik, Bojana Milic, Alexandra Georgescu, Raluca Nicolae, care au avut și ele reușite individuale, plus munca grea din apărare.

Ritmul de joc a fost bun, vedetele CSM-ului și-au onorat statutul în partea a doua a jocului, dar a fost nevoie să se întrbuințeze serios. Am văzut execuții de finețe din toate posturile, dar și rateuri, la fel de spectaculoase care au smuls reacții de surpriză în public.

Mădălina Ion a făcut din nou galeria Puriilor Veseli să-i scandeze numele, cu intervențiile ei salvatoare. Spre final, Robert Licu i-a dat o șansă și junioarei venită de la Caracal, Daria Andrei Gabriela, care a reușit să pareze aruncările în trei faze, consecutiv…

În meciul cu titrata CSM, Robert Licu a rulat tot lotul avut la dispoziție, din care au lipsit, Judith Vizuete, Irina Ivan, Laura Popa, Raicea Beatrice.

S-a terminat 26-37 pentru CSM, dar jucătoarele Daciei au ieșit ca niște campioane din teren, fiind așteptate la marginea terenului pentru felicitări și autografe, la fel ca vedetele din București!

Și asta e tot ce contează după un meci cu CSM București!

Marcatoare Dacia Mioveni: Claudia Constantinescu (11g), Roxana Cîrjan (7g), Bojana Milic (2g), Raluca Nicolae (2g), Ștefania Lazăr (1g), Dora Krsnik (1g), Alexandra Georgescu (1g) și Bianca Sărățeanu (1g)

Marcatoare CSM București: Cristina Neagu (6g), Emilie Arntzen (6g), Alexandra Dindiligan (6g), Elizabeth Omoregie (5g), Malin Aune (4)g, Siraba Dembele (4g), Mihaela Mihai (3g), Crina Pintea (2g) și Alicia Gogârlă (1g).

articolul original.

ANAF: Obligația de transmitere a fișierului standard de control fiscal prin intermediul Declarației informative D406

30 December 2022 at 11:34
image

Prin Ordinul presedintelui ANAF nr.2518/2022 pentru modificarea unor ordine ale
presedintelui ANAF privind organizarea activitatii de administrare a contribuabililor mari si
mijlocii, publicat în M.O. nr.1207/15.12.2022, s-a stabilit că devine efectivă obligația de
transmitere a fișierului standard de control fiscal prin intermediul Declarației informative
D406, pentru fiecare categorie de contribuabili, astfel:

a) pentru contribuabilii încadrați în categoria MARI CONTRIBUABILI la data de 1
ianuarie 2022, care au făcut parte din această categorie și în anul 2021, obligația de
depunere a Declarației informative D406 începe de la data de 1 ianuarie 2022, care
reprezintă data de referință pentru marii contribuabili;

b) pentru contribuabilii încadrați în categoria MARI CONTRIBUABILI la data de 1
ianuarie 2022, care nu au făcut parte din această categorie în anul 2021, obligația de
depunere a Declarației informative D406 începe de la data de 1 iulie 2022, care reprezintă
data de referință pentru noii mari contribuabili;

c) pentru contribuabilii încadrați în categoria CONTRIBUABILI MIJLOCII la data de
31 decembrie 2021, obligația de depunere a Declarației informative D406 începe de la
data de 1 ianuarie 2023, care reprezintă data de referință pentru contribuabilii mijlocii;
Excepţie: Prin excepție de la prevederile lit. c), se stabilesc următoarele termene:
►pentru contribuabilii încadrați în categoria contribuabili mijlocii la data de 31
decembrie 2021 și care nu se mai regăsesc în această categorie la data de 1 ianuarie 2023,
depunerea Declarației informative D406 devine opțională începând cu data de referință
pentru contribuabilii mijlocii, urmând să devină obligatorie începând cu data de referință
pentru contribuabilii mici. (1 ianuarie 2025).Contribuabilii care au optat pentru depunerea
Declarației informative D 406 nu vor putea renunța ulterior la opțiunea exprimată.
Opțiunea devine efectivă prin depunerea unei Declarații informative D 406 validate de
Agenția Națională de Administrare Fiscală;

► pentru contribuabilii încadrați la data de 31 decembrie 2021 în categoria
contribuabililor mici, care și-au menținut această incadrare pe parcursul anului 2022, iar
începând cu data de1 ianuarie 2023 sunt încadrați în categoria contribuabililor mijlocii,
obligația de depunere a Declarației informative D406 începe de la data de referință pentru
contribuabilii mijlocii. (1 ianuarie 2023)

d) pentru contribuabilii care nu sunt încadrați la data de 31 decembrie 2021 în
categoria marilor contribuabili sau a contribuabililor mijlocii, denumiți generic
CONTRIBUABILI MICI, și care își păstrează această încadrare și după data de 1 ianuarie
2022, obligația de depunere a Declarației informative D406 începe de la data de 1 ianuarie
2025, care reprezintă data de referință pentru contribuabilii mici;
e) contribuabilii nerezidenți înregistrați doar în scop de TVA în România au obligația
de depunere a Declarației informative D406 începând cu data de referință pentru
contribuabilii mici (1 ianuarie 2025);
MINISTERUL FINANŢELOR
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice –
Ploieşti
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice – Argeş

Document care contine date cu caracter personal protejate de prevederile Regulamentului (UE) 2016/679
f) contribuabilii care la data de 31 decembrie 2021 erau încadrați în categoria
marilor contribuabili, iar începând cu data de 1 ianuarie 2022 sunt încadrați în
categoria contribuabililor mijlocii sau mici au obligația depunerii Declarației informative
D406 începând cu data de referință pentru contribuabilii mijlocii (1 ianuarie 2023),
respectiv pentru contribuabilii mici (1 ianuarie 2025), în funcție de categoria în care au
fost încadrați începând cu 1 ianuarie 2022;
g) pentru contribuabilii nou-înregistrați/încadrați după data de referință pentru
fiecare categorie în parte, obligația de depunere a Declarației informative D406 începe de
la data efectivă a înregistrării, prima depunere a Declarației informative D406 urmând să
se facă în ultima zi a lunii care urmează perioadei pentru care se face raportarea, ulterior
datei de referință pentru categoria în care au fost înregistrați/încadrați.
Contribuabilii care au fost încadrați într-o categorie care avea obligația depunerii
Declarației informative D406 conform datelor de referință, iar ulterior sunt încadrați într-o
categorie pentru care nu s-a împlinit data de referință pentru depunerea declarației
continuă să raporteze fișierul standard de control fiscal prin depunerea de declarații
informative D406.
Următoarele categorii de contribuabili nu au obligația de depunere a fișierului
standard de control fiscal (SAF-T):
a) persoanele fizice autorizate (PFA);
b) întreprinderile individuale (II);
c) întreprinderile familiale (IF);
d) persoanele fizice care desfășoară activități cu scop lucrativ (PFL);
e) asociațiile familiale (ASF);
f) societățile profesionale de avocați cu răspundere limitată (SPAR) și cabinetele
individuale de avocat;
g) societățile profesionale notariale și birourile individuale notariale;
h) cabinetele medicale individuale (CMI);
i) societățile profesionale de practicieni în insolvență (SPI);
j) întreprinderile profesionale unipersonale cu răspundere limitată (URL);
k) instituțiile publice (PUB), indiferent de sursa lor de finanțare sau de categoria de
contribuabili la care sunt încadrate;
l) autoritățile administrative, indiferent de sursa lor de finanțare;
m) persoanele juridice care utilizează informații clasificate sau dețin documente ale căror
specificații tehnice sunt clasificate potrivit legii sau derulează contracte clasificate care
impun, potrivit prevederilor legale, măsuri speciale de securitate pentru protejarea unor
interese esențiale de securitate ale statului, în situația în care prin depunerea declarației
D406 (SAF-T) ar furniza astfel de informații.
Pentru instituțiile de credit, instituțiile financiare nebancare, instituțiile financiare și
societățile de asigurare/reasigurare, încadrate la data de 1 ianuarie 2022 în categoria
marilor contribuabili, obligația de depunere a Declarației informative D406 începe de la
data de 1 ianuarie 2023, care reprezintă data de referință pentru instituțiile de credit,
instituțiile financiare nebancare, instituțiile financiare și societățile de
asigurare/reasigurare.
Societățile de administrare a investițiilor și administratorii de fonduri de investiții
alternative/fonduri de investiții alternative, precum și administratorii de fonduri de pensii
administrate privat și/sau fonduri de pensii facultative și/sau fonduri de pensii
ocupaționale, societățile de intermediere/brokeraj în asigurări,entități care sunt
autorizate, reglementate și supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară,

Document care contine date cu caracter personal protejate de prevederile Regulamentului (UE) 2016/679
încadrate la data de 1 ianuarie 2022 în categoria marilor contribuabili, au obligația de
depunere a Declarației informative D406 după data de referință pentru instituțiile de
credit, instituțiile financiare nebancare, instituțiile financiare și societățile de asigurare/
reasigurare.(1 ianuarie 2023)
Informații detaliate referitoare la data/datele de la care categoriile de
contribuabili/plătitori sunt obligate să depună Declarația informativă D406 — fișierul
standard de control fiscal (SAF-T), precum și categoriile de contribuabili/plătitori
exceptate de la depunerea fișierului standard de control fiscal, care completează cele
cuprinse în prezenta anexă, se va publica pe site-ul Agenției Naționale de Administrare
Fiscală prin intermediul „Ghidului contribuabilului pentru pregătirea și depunerea
Declarației informative D406 — Fișierul standard de control fiscal (SAF-T)

articolul original.

Pele, marele fotbalist îndoliază lumea fotbalului!

29 December 2022 at 22:44

Edson Arantes do Nascimento Pele, marele fotbalist brazilian, a murit joi, 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani. De la sfârșitul lunii noiembrie Pele era internat într-un spital din Sao Paolo pentru a fi tratat de un cancer de colon cu care fusese diagnosticat în anul 2021.

Pe fondul infectării cu Covid-19, au apărut complicații la nivelul rinichilor și al inimii.

Pele s-a născut la 23 octombrie 1940 în Tres Coracoes, Minas Gerais, Brazilia. De trei ori campion mondial cu reprezentativa Selacao (Suedia 1958, Chile 1962 și Mexic 1970), Pele va fi mereu amintit pentru golurile, titlurile și cariera sa impresionantă.

Ziua de 19 noiembrie 1969 va rămâne una de referință pentru fotbalul mondial, Pele reușind să marcheze pentru Santos golul cu numărul 1.000 împotriva echipei Vasco da Gama.

De-a lungul carierei, Pele a stabilit multe recorduri. Golul său numărul 1.000, din penalti, a fost înscris în faţa unui public în delir, în 1969, pe stadionul Maracana. A marcat cinci goluri într-un meci de şase ori şi a reuşit 92 de hat-trick-uri. La un meci cu Botafogo, în 1964, a marcat opt goluri. În total, Pele a înscris 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri.

După retragerea din activitatea de fotbalist, Pele şi-a folosit statutul de ambasador pentru a-şi promova ţara, pentru ONU şi UNICEF.

image
articolul original.
❌