ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Echipa centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog suceava este prezentă în mediul școlar, pentru derularea de activități în cadrul campaniei ”19 zile de activism pentru prevenirea abuzului și violenței asupra copiilor și tinerilor

11 November 2022 at 14:10

În această săptămână, în județul Suceava, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava a derulat șapte activități preventive, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, de care au beneficiat 170 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a și cadrele didactice ale școlilor gimnaziale din comunele Ipotești, Bosanci, respectiv Școala Gimnazială nr. 4 din municipiul Suceava.

Cu această ocazie, copiii și profesorii au fost informați cu privire la consecințele pe care le pot avea abuzul și violența, dar și cum unele dintre acestea pot fi rezultatul consumului de substanțe psihoactive.

Aspectele dezbătute, dialogul interactiv, sesiunile de întrebări și răspunsuri au avut un rol important în cadrul acestor activități, în vederea conștientizării copiilor și adolescenților cu privire la riscurile unor comportamente antisociale și consecințele pe termen scurt și mediu.

Tematica abordată a vizat dezvoltarea în rândul elevilor a unor abilități de viață necesare luării unor decizii informate, corecte și responsabile în legătură cu problematica drogurilor, precum și modalitățile de încurajare și promovare a unor atitudini pozitive, sănătoase și constructive la nivel de individ, grup – colectivitate și societate.

”19 zile de activism pentru prevenirea abuzului și violenței asupra copiilor și tinerilor” este o campanie inițiată încă din anul 2000 de Fundația Femeilor World Summit (WWSF), care își propune realizarea țintei O.N.U. pentru Dezvoltare Durabilă #16.2 „Oprirea abuzului, exploatării, traficului și tuturor formelor de violență și a torturii împotriva copiilor”.

În România, campania este implementată de Federația Internațională a Comunităților Educative – secțiunea Română, în colaborare cu Agenția Națională Antidrog.

articolul original.

Sesiuni de formare în domeniul drogurilor desfășurate de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava

6 October 2022 at 17:24

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Suceava din cadrul Agenției Naționale Antidrog organizează în această perioadă ample sesiuni de formare și informare în domeniul drogurilor, având ca beneficiari reprezentanții instituțiilor publice partenere de pe raza județului Suceava.

Activitățile de formare și diseminare de informații în domeniul drogurilor au debutat în perioada 26 – 27 septembrie a.c., pentru polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava – Biroul Siguranță Școlară și Biroul Poliției pentru Centrul Universitar – Poliția Municipiului Suceava și au continuat în perioada 5 – 6 octombrie a.c., având ca beneficiar întreg efectivul Poliției Locale din cadrul Primăriei Municipiului Suceava, cu atribuții pe linia menținerii ordinii și liniștii publice, pază și patrulare, control activități comerciale, dispecerat, evidență persoane și sector administrativ.

Totodată, în contextul începerii noului an universitar, în scopul prevenirii cazurilor de consum și trafic de droguri, au fost desfășurate ședințe de instruire adecvate cu personalul administrativ al Universității “Ștefan cel Mare” Suceava.

Tematica abordată în cadrul acestor sesiuni de formare și informare a vizat modalităţile de prevenire şi asistenţă a consumului de droguri, principalele categorii de substanţe şi efectele acestora, factorii de risc şi de protecţie în domeniul reducerii cererii de droguri, semnele consumului de droguri, profilul consumatorului de droguri etc.

Astfel de demersuri vor continua, urmând a fi pregătiţi şi alţi specialişti care activează în cadrul acelorași instituții, dar și în alte structuri partenere.

articolul original.
  • There are no more articles
❌