ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 9 December 2022Ultimele Stiri

Procedurile estetice, un cadou inedit de sărbători. Promoții la Medisof Craiova în luna decembrie

9 December 2022 at 01:05

În perioada Sărbătorilor, una dintre tendințele ultimilor ani este „investiția” în cadouri inedite pentru doamne și domnișoare, precum procedurile estetice non-invazive, realizate cu anestezie locală, multe cu efect imediat și la costuri din ce în ce mai accesibile. Încântate de efectul de remodelare, întinerire și revigorare al liftingului cu fire, al acidului hialuronic sau al toxinei botulinice, din ce în ce mai multe femei optează pentru aceste intervenții realizate de specialiștii în chirurgie plastică și estetică. Și când poate fi mai binevenită o revigorare decât atunci când ne pregătim să întâmpinăm un nou an cu forțe proaspete?

Liftingul cu fire Aptos – o procedură de ultimă oră, disponibilă la Medisof Craiova

Observând interesul crescând al pacientelor în apropierea Crăciunului și a petrecerilor de Revelion, echipa Clinicii Medisof Craiova a pregătit în această lună promoții pentru procedurile estetice realizate de dr. Milena Georgescu, chirurg plastician. Mai mult, la cabinetul de chirurgie plastică Medisof tocmai au ajuns noile fire Aptos pentru lifting, abia lansate în România și apreciate la nivel internațional pentru efectele spectaculoase.

„Ca noutate, propunem liftingul cu fire Aptos Excellence Visage HA, care oferă rezultate extrem de bune. Cu ajutorul firelor bioresorbabile Aptos reușim ridicarea zonelor “căzute”, pentru că firele generează stimularea colagenului și dezvoltarea unei rețele fibroase care captează și pastrează colagenul, oferind un efect de piele netedă, întinerită”, precizează dr. Milena Georgescu (foto).

Procedura se realizează cu anestezie locală, iar edemul postprocedura dispare în cateva zile. Rezultatul este vizibil imediat, dar crește progresiv până ajunge la efectele maxime, în decurs de 3-4 săptămâni, efecte care pot dura până la 2 ani.

Acidul hialuronic, printre favoritele pacientelor

Una dintre cele mai solicitate proceduri estetice este injectarea de acid hialuronic, spune specialistul.
„Pentru un efect imediat, recomandăm injectarea acidului hialuronic în buze. Schimbarea este evidentă instant, postprocedură. Buzele pot fi remodelate, conturate, hidratate, cu un aspect natural. Efectul durează între 6 și 9 luni”, transmite medicul.

Dr. Milena Georgescu adaugă că acidul hialuronic necrosslincat (nereticulat) este foarte eficient pentru obținerea unui efect de piele strălucitoare și sănătoasă: „Încurajăm pacientele care își doresc o piele odihnită, sănătoasă, tratamentele cu acid hialuronic nereticulat, care oferă, rezultate notabile în acest sens”.

Reducere de 20% la toate procedurile estetice

Pe parcursul lunii decembrie, Clinica Medisof oferă 20% discount la toate procedurile de estetică: injectare cearcăne cu acid hialuronic, augmentare buze cu acid hialuronic, corectarea ridurilor de expresie, tratament cu toxina botulinică, PRP ( terapia Vampir), Dermapen și fire Aptos.

Programările se pot face la 0372 922 404, 0736 291 728 sau la adresa [email protected]
Detalii pe Facebook – Clinica Medisof și www.medisof.ro.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

(P) Opțiuni de retragere la MrBit

6 December 2022 at 09:56
image

Singurele informații care au fost mai greu de găsit la o simplă privire sunt legate de taxele de retragere. Cu toate că acestea sunt considerate a fi tipice, în general, taxele de retragere nu depind de operator, iar mai multe informații v-ar fi într-adevăr de ajutor. Cum știm că mulți oameni consideră întregul proces bancar stresant, vă vom oferi în cele ce urmează un exemplu, luat pas cu pas.

De exemplu, am decis să pariem la MrBit întreaga suma de 40 de lei pe victoria Farului Constanța în meciul cu FC Voluntari, așa că am selectat piața și apoi a apărut evenimentul pe biletul nostru de pariuri, cu cota aferenta. De asemenea, poți vedea cât de mult vei câștiga, iar aceasta este o modalitate excelentă de a vă verifica cotele. Dacă sunteți mulțumit de sumă, apăsați „PLASAȚI PARIUL” pentru a confirma.

Să presupunem, în continuare, că pariul nostru este câştigător, așa că este timpul să ne retragem câștigurile. Opțiunile de retragere sunt clare și depind în mod natural de cele de depunere. Tot ce trebuie să faceţi este să selectați opțiunea preferată şi să solicitaţi pur și simplu suma câștigată. În câteva momente veţi primi confirmarea propriu-zisă, ca apoi să primiţi şi fondurile, în câteva zile. 

Sperăm că acest exemplu va ajuta la liniștirea oricărui parior clasic, de agenţie stradală, care este anxios în ceea ce priveşte procesul bancar, pentru că totul este remarcabil de simplu. Asta înseamnă că operațiunile bancare la MrBit nu sunt doar versatile, ci și ușoare.

Cum se joacă la pariuri sportive pe MrBit

Încă de la început ţinem să precizăm că ceea ce ne-a impresionat cu adevărat la MrBit este secţiunea de pariuri sportive unde găsim o abordare mai aparte faţă de restul caselor de pariuri ce activează în mediul online.

Pariurile sportive sunt de departe un mare avantaj competitiv al casei de pariuri online MrBit. Înainte de a continua, trebuie să subliniem faptul că multe pariurile sportive au cote peste medie si pot fi personalizate în funcţie de profilul vostru şi modul de a paria. Acest lucru nu înseamnă doar că veți primi diferite opţiuni în funcție de ligal în care te afli şi vrei să pariezi, dar la fel ca și în cazul altor case, aşa cum îți place ţie să joci, vei primii şanse unice de câştig.

O pagină de pariuri sportive bună se schimbă mereu și se transforma mereu odată cu vremurile. Adică ceea ce face MrBit. Aşa că nu știm ce pariuri individuale vei primi, pentru că nu știm cum pariezi. 

Acesta este şi o parte din motivul pentru care vă recomandăm întotdeauna să verificați singuri termenii și condițiile MrBit – nu doar pentru a obține o imagine completă, ci și pentru a vedea dacă s-a schimbat ceva în comparaţie cu promoţiile anterioare.

La momentul scrierii acestei recenzii, casa de pariuri sportive MrBit are patru posibilităţi de pariere a unui bilet.

Prima dintre acestea este „We Love Accas”, care este un pariu săptămânal în funcţie de activitatea ta pe site în săptămâna precedentă. Pentru a te califica, trebuie să ai 4 evenimente sau mai multe, cu cote minime de 1,5. Este valabilă 3 zile, evenimentele trebuie să fie pe fotbal, iar termenii sunt standard. Aceasta este o modalitate excelentă de a recompensa utilizatorii Acca.

În plus, există și Acca Insurance, unde îți recuperezi miza dacă un pronostic te dezamăgește. Selecția minimă este de 5 evenimente și toate selecțiile trebuie să aibă cote minime de 1,20. Maximul pe care îl puteți primi înapoi este miza iniţială, în timp ce miza minimă este cea din regulament. Aceasta este o altă modalitate grozavă de a adăuga valoare acumulatorului unei parior.

articolul original.

Autokraft, singurul service din Oltenia cu schimbare robotizată a anvelopelor

5 December 2022 at 22:30
image

Craiova are singurul service din Oltenia care deţine aparatură complet automatizată pentru procesul de înlocuire anvelope. Autokraft Service ridică standardele întreţinerii şi reparării autoturismelor la un nou nivel. Autokraft este şi unicul service care foloseşte maşina de spălat roţi ( anvelopă şi jantă), pentru un proces de echilibrare perfect.

Echilibrarea roților, cu Road Force® Elite

„Suntem convinşi că orice şofer a păţit cel puţin o dată să îi sară plumbii la scurt timp după ce a fost la service. Dar cu tehnologia folosită la Autokraft, acest lucru este imposibil. Echilibrarea roţilor se face la noi cu Road Force® Elite, ultimul model lansat de Hunter, care imită modul în care o roată se desfășoară sub sarcina unui vehicul pentru a găsi și rezolva cauzele ascunse ale vibrațiilor și tragerii vehiculului (stânga/dreapta). Acesta detectează probleme de neechilibrare, de forță radială, asociate cu uniformitatea anvelopelor, rulajul anvelopelor și al jantelor, erorile de montare a roții la echilibrator și așezarea necorespunzătoare a anvelopei la jantă”, a explicat Petre Dinulescu, managerul Autokraft Craiova.

Demontarea şi montarea anvelopei pe jante se face cu aparatură de ultimă generație leverless (fără levier) , pentru a exclude posibilitatea ca jantele să fie atinse sau zgâriate. Profesioniştii Autokraft spun că scopul unui astfel de test este de a elimina chiar și cele mai mici defecte ale anvelopei prin plasarea greutăților pe circumferința jantei. Clientul primește sub formă tipărită rezultatele testului efectuat atât înainte, cât și după optimizare – cu efect vizibil și date din operațiunea efectuată.

Servicii complete

Autokraft oferă servicii complete de vânzare, schimb, echilibrat şi montaj anvelope, geometrie roţi, îndreptare şi sudură jante, precum şi serviciul de hotel anvelope cu condiţii optime de depozitare şi păstrare a anvelopelor de extrasezon. Totodată, Autokraft efectuează şi servicii de mecanică complete multimarcă.

Service-ul deţine 11 elevatoare, autoturismele clienţilor beneficiind de toată atenţia şi de rapiditate. „Când autoturismul iese din service-ul Autokraft, clientul nostru va circula în deplină siguranţă. Acesta este rolul şi scopul nostru”, a spus Petre Dinulescu.

Pentru toate lucrările realizate, Autokraft oferă garanţie conform legislaţiei în vigoare.

Service-ul utilizează doar piese de schimb originale şi de la producator, pe care furnizează prin magazinul de piese auto propriu.

Autokraft se află pe Centura de Nord Craiova , vis a vis de Centrul Logistic Nitela.
Detalii la telefon 0726.878.318 sau pe www.autokraft.ro.

articolul original.

(P) Paturile de dormitor, posibilități nenumărate: cu ladă, cu sertare și în orice culoare ți-ai putea imagina!

29 November 2022 at 12:45
image

Nevoia de a organiza cât mai bine spațiul locuinței face apel mereu la articole de mobilier practice, cu eficiență sporită în amenajare. Colțișorul tău zen nu este o excepție de la regulă, tocmai de aceea designerii au creat cele mai ingenioase paturi dormitor pentru ca tu să te bucuri de o experiență minunată. Dimensiunile diverse, de la cele mai mici, precum 144x34x204 cm, 164x34x204 cm și 164x92x204 cm până la cele mai mari, ca de pildă 175x105x206.5 cm, te vor ajuta să sistematizezi inteligent orice suprafață ai avea la dispoziție. Culorile și aspectul estetic își vor aduce și ele aportul pentru ca răsfățul să fie complet.

Mega culori pentru căminul tău

La capitolul cromatic, producătorii vin cu o avalanșă de propuneri. O multitudine de combinații coloristice așteaptă să-ți încânte privirile și să aducă un plus de farmec vieții tale. Cele mai solicitate compoziții în prezent sunt cele care includ nuanțele de sonoma, wenge și crem. Dacă dispui de o cameră cu dimensiuni reduse, alege un pat în tonuri deschise de sonoma, crem sau alb și vei îmbunătăți radical confortul vizual. Folosește nuanțele mai închise, ca de exemplu: wenge, gri, negru sau maro, dacă spațiul are o foarte bună luminozitate și o suprafață generoasă. Pentru a nu încărca atmosfera, investește în paturi de dormitor în nuanțe compatibile cu decorul existent.

Combinațiile moderne de alb-sonoma, alb-gri, alb-crem, alb-wenge sau alb-negru arată foarte elegant în orice context. De asemenea, mixurile sonoma-cappuccino, sonoma-wenge, sonoma-alb sau sonoma-crem aduc întotdeauna un plus de rafinament. În funcție de doleanțele tale, optează pentru un model cu finisaje mate sau lucioase, laminate sau melaminate, care să rezoneze cu personalitatea ta, dar și cu restul pieselor din schema de amenajare în care intenționezi să-l integrezi.

Profită de conceptul "smart" al mobilierului tău!

În privința spațiilor de depozitare, poți profita de soluții dintre cele mai diverse. Cu ladă, cu sertare sau cu somieră inclusă, modelele de paturi de dormitor sunt foarte practice și utile, având volumul necesar pentru a găzdui articole, precum: așternuturile, pătura, pilota, cuvertura, pijamaua, halatul și orice altceva crezi ca ar încăpea în aceste cutii suplimentare. Conceptul "smart" te va inspira să faci "ordine în dezordine" și să așezi fiecare lucru la locul său.  

Alege un pat în culori neutre, echipat cu spații de depozitare și achiziția ta va fi una de succes! Nuanțele din această categorie reprezintă opțiunea perfectă, ele permițând asortarea facilă cu celelalte piese din cameră. Dacă vrei să oferi încăperii tale o pată de culoare și un vibe deosebit, comandă un model roz și îți vei îndeplini obiectivele. Consultă ofertele de paturi dormitor și bucură-te de nenumăratele avantaje! Stilurile moderne îți vor face viața mai ușoară, garantat!

articolul original.

(P) Cât de avantajos este să îți amenajezi o seră sau un solar?

22 November 2022 at 10:59
image

Un produs care nu are voie să-ți lipsească din gospodărie

Dacă ești un gospodar în adevăratul sens al cuvântului, știi prea bine că această folie de polietilenă are numeroase întrebuințări pe lângă casă, nu doar pentru sere sau solar, așa că nu are voie să-ți lipsească. Pentru a înțelege însă și alții cât de importantă este și care sunt avantajele ei, te invităm să citești în continuare.

Rezistență ridicată

Deși la prima vedere pare destul de fragile, să știi că nu este deloc așa. Chiar nu trebuie să te gândești așa, pentru că majoritatea foliilor de polietilena sunt fabricate ca o coextrudare a trei straturi, ceea ce le conferă o rezistență ridicată. Mai exact, pot trece chiar și câțiva ani până când va trebui să înlocuiești folia veche cu una nouă, și asta chiar contează enorm.

Preț prietenos cu buzunarul

Ca orice fermier care se respectă, știi prea bine că ai nevoie de multe unelte, semințe, echipamente și nu numai pentru a te bucura de roade bogate și sănătoase. Toate acestea costă destul de mult. Totuși, trebuie să recunoaștem și un alt avantaj al foliei, faptul că are un preț accesibil, mai ales dacă o cumperi direct de la producător. În plus, rezistența ei ridicată face ca investiția să fie rapid recuperată.

Protecție pentru plante

Cu ajutorul dat de această folie, plantele tale au protecția necesară în fața capriciilor vremii, dar în același timp lasă lumina să pătrundă în acel fel încât dezvoltarea lor să fie una corespunzătoare. Și, ținând cont că au parte în acest fel de cele mai bune condiții, nu este de mirare că obținem culturi mai timpurii, fără însa ca asta să le afecteze în vreun fel gustul, prospețimea sau cantitatea de vitamine și nutrienți conținută.

Cum te ajută folia de protecție să-ți crești producția de legume

După cum ai reținut mai sus, întrebam dacă mai este sau nu profitabil azi să cultivi propriile plante și legume, atât pentru uzul propriu, cât și pentru a pune bazele unei afaceri. Dacă în ceea ce privește consumul propriu lucrurile sunt clare, și răspunsul este unul cu siguranță afirmativ, la cel de-al doilea aspect… totul depinde doar de tine. În cazul în care vrei să pornești pe acest drum, îți spunem de la început că nu este unul ușor, implică destul de multă muncă și restul… descoperi tu pe parcurs.

Dacă ai decis să încerci, trebuie să știi că folia de polietilenă este una dintre investițiile pe care trevuie să le faci, dar din fericire nu costă nici mult, iar avantajele ei sunt numeroase. Serele pe care le-ai acoperit cu ajutorul ei vor produce roade bogate inclusiv în sezonul rece, când în mod normal aceasta nu este posibil. În acest fel vei reuși să îți crești vânzările, pentru că sunt mulți amatorii de legume organice, în special iarna, când acestea sunt mult mai greu de procurat. De fapt, orice recoltă obținută în extrasezon este sigur una foarte profitabilă, deoarece prețul legumelor este acum unul mult mai mare.

Ce legume poți planta

Există multe legume pe care le poți planta chiar și iarna și care, grație solarului, se pot dezvolta foarte bine.

Roșii cherry

Sunt preferatele celor mici, dar nici adulții nu le refuză. Gustul lor este unul care îți amintește tot mai mult de cel al roșiilor de odinioară, așa că sigur sunt și pe placul tău. De asemenea, cu ajutorul lor, poți oferi mai mult gust, dar și aspect multor preparate. Se potrivesc de minune pentru a fi cultivate în acest spațiu.

Usturoi

Nu doar bucătăria românească este una în care usturoiul este folosit din plin, așa că nu ar trebui să ai remușcări că ai ales să îl cultivi. Era o glumă, dar sigur ai înțeles ideea! Cu siguranță nu vei regreta faptul că ai optat pentru cultivarea lui, mai ales dacă ai găsit și un soi bun, foarte apreciat de cei care îl consumă.

Salata

Cum ar fi să poți consuma salată verde în plină iarnă? De fapt, să știi că este posibil, tocmai pentru că ai fost inspirat și ai știut asta! Se pretează foarte bine să fie cultivată în solar, și sigur vei reuși să obții și profit cu ea. Tuturor ne place, iar să ai posibilitatea să savurezi o salată sănătoasă când afară este frig și vrei ceva bun și delicios te face să și plătești mai mult pentru această poftă!

Sunt alte legume care pot fi cultivate în cadrul unui solar, și care se dezvoltă foarte bine aici.

Dacă ai nevoie de mai multe amănunte, nu ezita să ceri și recomandările celor cu mai multă experiență decât tine. Cu timpul, vei deprinde toate cunoștințele necesare și totul va fi mult mai simplu!

articolul original.

(P) Obiceiuri funerare explicate pe înţelesul tuturor

22 November 2022 at 10:52
image

Un ultim drum decent, plin de dragoste și respect

În semn de prețuire, dragoste și respect față de cel decedat, organizarea unei înmormântări corecte este un gest firesc. Cu toate acestea, nimeni nu are cum să cunoască toate obiceiurile și procedurile care sunt necesare în acest sens. Ajutorul dat de profesioniștii agenției funerare cu care ai ales să colaborezi este neprețuit în acest sens.

Ei pun la dispoziția ta mai multe pachete funerare din care poți alege pe cel care răspunde cel mai bine cerințelor tale, din toate punctele de vedere. Multe dintre acestea se găsesc și pe site-ul servicii funerare, dar mai multe amănunte în acest sens găsești tot la personalul firmei respective.

Organizarea priveghiului și a înmormântării presupune, printre altele, și respectarea anumitor obiceiuri, iar pe cele mai cunoscute dintre aceste practice funerare ți le vom prezenta și noi pe scurt, în rândurile de mai jos.

Spovedania și împărtășirea înainte de moarte

Nu sunt obligatorii, dar dacă tu sau cel care a încetat din viață sunteți persoane religioase, atunci nu trebuie să neglijați acest aspect. În plus, dacă nu vei refuza această ultimă dorință a persoanei aflate pe moarte, și tu te vei simți mult mai bine, pentru că ai făcut ce ți-a stat în puteri pentru ca aceasta să fie mai împăcată.

De ce se trag clopotele?

Moartea unei persoane presupune și anumite ceremonialul religioase sau obiceiuri care trebuie respectate. Astfel, printre cele mai cunoscute, dar nu de toată lumea înțelese, este și obiceiul de a se trage clopotele. Este un obicei rămas din străbuni, pentru că în acest fel se aducea și la cunoștința celorlalți membri ai comunității că unul dintre ei a părăsit această lume. De asemenea, sunetul clopotului reprezintă un fel de chemare la rugăciune a celor rămași în urmă, care trebuie să se roage pentru sufletul celui decedat.

Cum trebuie așezat în sicriu trupul decedatului?

Chiar dacă de aceasta se va ocupa personalul de la firma de pompe funebre, după ce a terminat cu toaletarea, îmbrăcarea și îmbălsămarea corpului, trebuie și tu să știi că acesta trebuie așezat cu fața spre Răsărit. Explicația pentru acest gest se regăsește tot în simbolistica religioasă. Astfel, se spune că atunci când s-a întrupat pe pământ, Mântuitorul Iisus Hristos a venit dinspre Răsărit, și tot din această parte va avea loc și cea de-a doua venire a Sa. Prin urmare, atunci când corpul decedatului se depune în sicriu cu fața spre Răsărit, ar simboliza credința într-o viață mai bună, după moarte. Chiar și pânza albă cu care este acoperit trupul acestuia simbolizează faptul că sufletul celui decedat este acum sub acoperământul sau protecția divinității.

Când are loc înmormântarea

Majoritatea românilor sunt creștini ortodocși, așa că ne vom referi strict la cazul lor. În mod normal, slujba înmormântării și depunerea sicriului cu trupul celui decedat în criptă se face după trei zile de la deces. Uneori însă poate dura ceva mai mult, în funcție de anumite situații speciale. Cu ocazia înmormântării se face și prima pomenire pentru cel răposat.

De ce este nevoie pentru organizarea unei înmormântări

De regulă, cei de la firma de pompe funebre se vor ocupa de tot ce înseamnă o înmormântare care să respecte atât cadrul legal aflat în vigoare, cât și cerințele religioase și alte obiceiuri specifice. Aceasta nu înseamnă că membrii familiei vor sta impasibili, ci vor colabora îndeaproape cu aceștia. În primul rând trebuie să opteze pentru un anumit pachet funerar – în funcție și de bugetul pe care îl au la dispoziție, dar și să le ofere reprezentanților agenției de servicii funerare actele de care aceștia au nevoie: cartea de identitate, actele medicale, certificatele de nastere și de căsătorie – dacă este cazul, talonul de pensie – unde este prezent și tot ce mai este nevoie.

De asemenea, vor fi oferite personalului specializat sau unui reprezentant al firmei hainele în care va fi îmbrăcat trupul neînsuflețit și va urma stabilirea celor necesare pentru pregătirea locului de veci, a priveghiului și a înmormântării propriu-zise. Nu este deloc simplu să te ocupi de toate acestea, și prin urmare cât mai repede posibil trebuie să iei legătura cu o firmă de pompe funebre profesionistă, care știe cum să procedeze cel mai bine și rapid în acest caz.

Lasă-ți timpul necesar pentru un ultim rămas bun

Sunt ultimele clipe pe care le mai poți petrece fizic alături de cel drag, care a părăsit această lume. Durerea sufletească este una imensă și destul de limitat. Prin urmare, nu mai ezita și apelează la serviciile oferite de p agenție de servicii funerare profesionistă, care știe exact ce trebuie să facă și să îți lase în acest fel șansa de a-ți lua un ultim rămas bun așa cum se cuvine. Nu refuza acest ajutor, cel care îți permite să organizezi și o înmormântare decentă și plină de dragoste și respect!

articolul original.

„Luna Patrimoniului Cultural Nativ-American” la Bibliotecă

13 November 2022 at 22:38
image

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin compartimentul Mediatecă și American Corner, propune în perioada 14-30 noiembrie expoziția de cărți și materiale audio-video intitulată „National American Indian Heritage Month”.

Expoziția este realizată în cadrul „Lunii Patrimoniului Cultural Nativ-American”, luna noiembrie fiind dedicată, în Statele Unite ale Americii, moștenirii culturale nativ-americane.

În colecțiile puse la dispoziția utilizatorilor în mod gratuit la Mediatecă și American Corner Craiova se întâlnesc numeroase cărți și materiale audio-video care prezintă istoria, cultura, arta, obiceiurile și tradițiile indo-americanilor.

Din expoziție fac parte titluri precum:

●Sacred Legacy. Edward S. Curtis and the North American Indian – album de fotografii, gravuri și imprimări.

●Native Americans. A History in Pictures, de Arlene Hirschfelder.

●Native American Art in the Twentieth Century, editor: W. Jackson Rushing III.

●North American Indian Art, de David W. Penney.

●The Art of Native American Flute, de R. Carlos Nakai și James Demars.

●Beauty, Honor and Tradition. The Legacy of Plais Indian Shirts, de Joseph D. Horse Capture și George P. Horse Capture.

●Dances with Wolves (Cel care dansează cu lupii), ecranizare din anul 1990, cu actorul Kevin Kostner în rolul principal, filmul a câștigat 7 premii Oscar.

●The Last of the Mohicans (Ultimul mohican), ecranizare din anul 1992, cu actorul Daniel Day-Lewis în rolul principal, filmul a câștigat 1 premiu Oscar.

●Brother Bear (Fratele Urs), film animat în două părți, produs de Walt Disney.

articolul original.

RWA România se extinde: achiziționează baza de depozitare Chirnogeni, Constanța

10 November 2022 at 18:00
By: Money
image

În iunie 2022, RWA România a achiziționat, în zona de sud-est a țării, o bază de depozitare de cereale, cu tradiție în economia locală: Chirnogeni, Constanța. Pe această cale, RWA își atinge obiectivul strategic al acestui an, de a deschiderea un nou punct de depozitare a cerealelor, dar și prin organizarea unui nou hub logistic pentru distribuția de inputuri agricole în zonă

DE CE CHIRNOGENI?

Baza a devenit operațională în mai puțin de o lună de la achiziție, în plină campanie de recoltare, acționând ca punct de colectare rapidă de cereale pentru export. Timpul de așteptare pentru descărcare fiind de maxim o oră, mult sub cel din Portul Constanța unde se poate sta la coada și până la 3 zile.

„Există un ecart între timpul de preluare al mărfurilor din câmp și transportul lor în port. Preluarea o poți face în câteva ore, dar descăcarea poate dura și trei zile – atât se așteaptă în Portul Constanța. Prin deschiderea punctului de la Chrinogeni vrem să reducem pierderile transportatorilor, personalului din port și mai ales al fermierilor. Baza își propune să fie un buffer în drumul fermierilor către export” – a declarat Andreea Hanță, Chief Financial Officer RWA.

Chirnogeni și-a propus să colecteze toată marfa din proximitate, fiind poziționat într-un bazin agricol foarte bun și intrând într-un flux natural al transportului de marfă: de la recoltare, la export. Astfel RWA își propune să stabilească o bază fixă, permanentă, pentru a deservi fermierii din zonă.

„Silozul va deservi cu prioritate fermierii din zonă. Pe această cale ne asigurăm că fermierii noștri au o fundație trainică, pe care se pot baza la orice punct. Am investit în achiziția acestei locații și vom investi în dezvoltarea ei ca să fim un punct de reper pentru toată zona de sud-est. Prin crearea acestei baze fixe, fermierul nu mai pierde timp, suplimentul necontractat de marfă îl poate aduce oricând la noi.

Planul de dezvoltare strategic RWA

RWA România era prezentă deja în județul Constanța prin activitatea de vânzare de inputuri și achiziții de cereale încă din 2017. Compania având în zonă un portofoliu de 90 de fermieri parteneri, ce lucrează 50.000 ha și alături de care derulează afaceri de 5 mil. euro. Prin achiziția Chirnogeni, RWA își pune definitiv amprenta în zonă, stabilind un punct fix de deservire a portofoliului de clienți deja existent.

Achiziția face parte din planul strategic de dezvoltare RWA a unor puncte fixe în țară pentru colectarea cerealelor. Dar și pentru consolidarea unor hub-uri utilizate la distribuția rapidă de inputuri agricole în campaniile agricole tot mai dificile.

Alături de achiziția de cereale și comercializarea de inputuri, în portofoliul de servicii oferit de baza din Chirnogeni se mai află și păstrarea în custodie a cerealelor pentru a fi vândute ulterior către RWA sau către un terț, dar și procesarea și tratarea semințelor de cereale.

Despre noua bază RWA: Chirnogeni

Unul din beneficiile majore pentru fermierii din zonă, adus de noua investiție, este faptul că vor avea acces la un punct de preluare rapidă a cerealelor, în proximitatea fermelor. Descărcarea propriu-zisă durează câteva minute iar timpul de așteptare nu depășește o oră.

Situată în Chirnogeni, jud. Constanța, aceasta se întinde pe un teren intravilan de 10 ha. și cuprinde mai multe construcții: birouri, hale de depozitare cu diferite destinații (cereale, îngrășăminte și produse de protecția plantelor), precum și patru celule de siloz cu o capacitate totală de 6.000 de tone. Platformele betonate sunt folosite pentru depozitarea cerealelor în silo-bag.  

În următorii ani sunt preconizate investiții de aproximativ 4,5 mil. euro în modernizarea capacităților existente la Chirnogeni, precum și în extinderea acestui punct. Compania va demara anul viitor un proiect pentru creșterea capacității de depozitare cu încă patru celule de siloz, de câte 2.000 t fiecare.

Politica RWA vizibilă în achiziția de la Chirnogeni

RWA, ca parte din politica de brand, vizează să achiziționeze locații existente și ineficiente și să le aducă la potențialul lor maxim.

„Compania mamă, din Austria, este deținută de fermieri. Valorificarea potențialului existent face parte din cultura noastră organizațională. De multe ori preferăm să căutăm posibilități de achiziții pe care să le readucem la viață. La fel au fost abordate și investițiile din Căzănești, jud. Ialomița și Balaci, jud. Teleorman”, explică Andreea Hanță unul din principiile pe baza cărora sunt selectate obiectivele de achiziții.

Baza de la Chirnogeni era deja o potențială locație vizată de grup pentru expansiunea la nivel național. În mai puțin de o lună de la achiziție, în plină campanie de recoltare, noua bază RWA, a devenit funcțională servind fermierii din zonă.

„Achiziția a fost efectuată prin majorare de capital, ceea ce demonstrează atât puterea financiară a grupului din care facem parte, cât și hotărârea companiei de a investi pe termen lung în România”, a declarat Andreea Hanță, CFO al RWA Raiffesen Agro România SRL.

Cu o experiență de trading în toată Europa, RWA eficientizează și locațiile achiziționate prin investiții în utilaje noi și tehnologizare, prin fluidizarea și eficientizarea fluxurilor, dar și prin extinderea capacității de depozitare prin utilizarea de silobag-uri.

Ca și în cazul silozurilor de la Căzănești și Balaci, unde totul a fost eficientizat după preluare într-un timp foarte scurt, și la Chrinogeni se poate vedea utilizarea aceleași rețete. RWA retehnologizează locațiile, eficientizează procesele și fluxurile operaționale,

RWA în continuă expansiune

Achiziția de la Chirnogeni este doar un pas în procesul de extindere în țară a RWA România. Andreea Hanță consideră că sunt foarte multe posibilități de achiziție. Grupul anunță că în 2023 va face minim o achiziție similară cu cea de la Chirnogeni, Constanța.

„Chiar în momentul de față suntem în discuții pentru o altă achiziție importantă, ce se va finaliza, probabil, în prima jumătate a anului viitor, pentru o bază în partea de vest a țării. Mai sunt și alte tranzacții în analiză, pe care la vom valorifica pentru a ne extinde puterea financiară și know-how-ul”.

Despre RWA

Din 1999, RWA face parte dintr-o alianță strategică cu grupul german BayWa AG, ca urmare a căreia este parte integrantă a unui grup de servicii și comerț activ la nivel internațional.

RWA a făcut primii pași în România în 2015, prin baza de la Orțișoara, jud. Timiș, inițial închiriată. Achiziția ei a avut loc un an mai târziu. În 2018 au fost cumpărate bazele din Căzănești, jud. Ialomița și Balaci, jud. Teleorman. Activitatea este concentrată în principal în 12 județe, în zonele limitrofe bazelor de depozitare. În ultimii ani, afacerile RWA în România s-au dublat de la un an la altul.

RWA Raiffeisen Agro România are la bază o experienţă de peste o sută de ani a grupului internaţional din care face parte. Acesta s-a extins din Austria în Europa Centrală şi de Est, deschizând noi filiale şi construind parteneriate de încredere cu furnizori şi producători locali. RWA Group, deținut de fermieri austrieci, a raportat afaceri de 2,95 miliarde euro pentru anul 2021, iar grupul german, BayWa Ag, a raportat venituri de 19,8 miliarde euro în 2021, în creștere cu 20% față de anul precedent.

articolul original.

Leasing auto sau achitarea imediată a unui autoturism nou?

10 November 2022 at 13:24
By: Money
image

Antreprenorii și managerii sunt constant puși în situația de a lua decizii de natură financiară. Când vrei să faci o achiziție sau o investiție, trebuie să analizezi și să compari diferitele metode de finanțare sau de plată, pentru a ști care este opțiunea cea mai avantajoasă pentru afacerea ta.

Poți cumpăra o mașină cu banii jos (cash), apelând la un împrumut bancar (credit) sau printr-un leasing auto. Decizia de finanțare în regim de leasing auto comparativ cu plata cash poate părea dificilă, însă o scurtă analiză îți va oferi claritate.

De obicei, alegerile financiare ce implică sume considerabile sunt obositoare, consumă timp și energie. Această decizie depinde mai ales de situația financiară, nevoile și specificul companiei tale. Dacă obiectivul tău este să eviți ratele periodice și să devii proprietar cât de curând, plata pe loc este cea mai bună variantă. Dacă dorești să îți reînnoiești autoturismul la câțiva ani și să minimizezi costurile lunare, leasingul financiar pentru autoturisme este opțiunea de urmat.

Achiziția cu banii jos

Un mare avantaj atunci când achiți pe loc un autovehicul este că vei deveni proprietar din momentul semnării contractului și al efectuării plății. Pe termen lung, economisești bani, nu ai limită pentru kilometrii parcurși și ai flexibilitate în procesul de vânzare al autoturismului. Dacă este important pentru firma ta, poți efectua modificări la mașină fără restricții.

În schimb, costurile lunare de întreținere și asigurare vor fi mai mari, deoarece companiile de leasing au contracte avantajoase cu firmele ce oferă astfel de servicii. O grijă în plus este faptul că tu ești 100% responsabil pentru costurile de reparație în caz de accident sau defecțiuni. Mai mult, nu uita că valoarea unui autovehicul scade semnificativ într-un timp foarte scurt de la achiziție.

De asemenea, un alt dezavantaj atunci când optezi pentru achitarea imediată a unei mașini, este suma net superioară de care trebuie să dispui. În cazul unui leasing auto, costul inițial îl reprezintă avansul, cu o valoare semnificativ mai scăzută. Ulterior vei efectua plăți periodice eșalonate (lunar sau trimestrial), acestea fiind adaptate specificului afacerii tale.

Leasingul auto

În cazul unui leasing auto, cel mai mare beneficiu sunt plățile mult mai mici, efectuare în tranșe prin care prețul bunului este împărțit pe un termen prestabilit de până la 72 de luni. Așadar, investiția totală se amortizează în timp. Pe deasupra, costurile de reparație sunt acoperite de asigurarea integrată în contract.

Pe de altă parte, prin acest tip de finanțare nu vei deveni proprietarul vehiculului până la finalul perioadei contractuale. Astfel, dacă dorești ca mașina să devină proprietatea companiei tale, vei plăti o sumă numită valoare reziduală. Există totodată și posibilitatea de a returna bunul, situație în care nu va mai fi nevoie să achiți valoarea reziduală. Este important de precizat faptul că această valoare nu va depăși 20% din prețul bunului solicitat.

În concluzie, pentru a lua o decizie între achiziționarea pe loc a unui autoturism și încheierea unui contract de leasing auto, trebuie să calculezi cu atenție sumele de care dispui. Sunt și alte aspecte de luat în calcul, cum ar fi costurile de întreținere, momentul când dorești să devii proprietar și costurile cu asigurările. Decizia trebuie să fie una informată, bine calculată și asumată.

articolul original.

COMUNICAT DE PRESĂ George Lazăr, președinte PNL Neamț: ”Vizita domnului Lucian Heiuș, președintele ANAF, la Neamț este un demers important pentru mediul de afaceri local”

4 November 2022 at 17:22
image

În calitate de președinte al Partidului Național Liberal Neamț, întotdeauna am considerat că parteneriatul public-privat joacă un rol esențial în dezvoltarea comunităților locale. Trebuie să fim conștienți că economia locală este direct dependentă de susținerea unui mediu de afaceri prosper și activ, în directă colaborare cu instituțiile administrației publice locale.

PNL și premierul liberal Nicolae Ciucă nu susțin suprataxarea companiilor și nici introducerea de noi taxe. Ar fi o povară fiscală care va speria investitorii, atât pe cei care au deschis deja afaceri aici, cât și pe cei care iau în calcul noi investiții.

Orice taxă aplicată companiilor se răsfrânge în prețul produselor și al serviciilor, în plus față de tăieri salariale și concedieri. Fiecare companie din lanțul producției și al consumului va majora prețul, va reporta această majorare către următoarea companie, până când se va ajunge la consumatorul final, care va suporta nota de plată. Nu permitem astfel de consecințe în urma cărora de suferit ar avea românii. Este o perioadă cu provocări în spațiu economic și de aceea este nevoie să ne arătăm tot sprijinul față de mediul privat.

Acesta este și motivul pentru care, împreună cu domnul primar al municipiului Roman, Leonard Achiriloaei și domnul primar al orașului Piatra Neamț, Andrei Carabelea, i-am aderesat o invitație domnului Lucian Heiuș, Președinte al Agenției Naționale de Adminstrare Fiscală din România, de a ne fi alături la o discuție deschisă cu reprezentanții mediului de afaceri nemțean și cu autoritățile publice locale, asupra oportunităților de dezvoltare a unui mediu de afaceri sănătos și sustenabil în comunitatea noastră.

Ne-a onorat răspunsul afirmativ al domnului Heiuș la această invitație, cât și interesul manifestat pentru dezvoltarea economică din zona Neamțului. Alături de noi, de asemenea, au fost domnul senator Eugen Țapu-Nazare și domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu.

O primă întâlnire a avut loc astăzi la Roman, unde ne-am bucurat de prezența a 200 de persoane din mediul public și privat, care au primit cu interes această inițiativă și au întreținut un dialog bine structurat asupra noilor modificări ale codului fiscal, precum și a propunerilor care se fac în domeniul fiscalității pentru anul 2023.

În continuare, domnul președinte Heiuș a ajuns în orașul Piatra Neamț, unde, de asemenea, l-au întâmpinat 300 de reprezentanți ai mediului de afaceri local și ai autorităților publice locale.

Oamenii de afaceri nemțeni caută oportunități de investiții durabile în comunitate și este de datoria noastră să venim în sprijinul lor. Este important să lămurim faptul că relația cu organele fiscale pe care mediul de afaceri o are trebuie să fie una transparentă și pro-activă, nu un factor care îngreunează dezvoltarea afacerilor. I-am invitat pe cei prezenți să vorbească despre dificultățile pe care le întâmpină în raport cu organele fiscale, iar domnul președinte ANAF a oferit explicații complexe în acest sens, fiind deschis la propuneri de simplificare a procedeelor și a birocrației fiscale.Totodată, pentru că factorul de predictibilitate este indispensabil în domeniul afacerilor, domnul Heiuș a oferit lămuriri asupra politicilor fiscale pentru anul 2023.

Un mediu de afaceri bine consolidat înseamnă locuri de muncă pentru membrii comunității, investiții și oportunități de dezvoltare la nivel local și potențial de creșetere a nivelului de trai în comunitate.

Atât eu, cât și colegii mei liberali, am susținut întotdeauna mediul de afaceri, ca partener în dezvoltarea locală. Astfel de discuții, între oamenii de faceri și reperezentanții instituțiilor, precum ANAF, sunt extrem de benefice pentru clarificarea unor aspecte legislative, dar și pentru semnalarea dificultăților cu care se confruntă comunitatea de afaceri.

Politica liberală înseamnă comunicare eficientă între mediul public și cel privat, susținerea antreprenoriatului și a afacerilor locale și dezvoltarea comunității prin investiții sustenabile din ambele părți. Județul Neamț are pârghiile necesare pentru a crește un mediu de afaceri sănătos, puternic și productiv, iar eu voi sprijini cu încredere evoluția antreprenoriatului și a afacerilor locale, un important motor pentru economia și modernizarea județului nostru.

George Lazăr

Președinte PNL Neamț

articolul original.

Oportunități noi pentru antreprenorii români: servicii convenabile de livrare și vămuire a produselor expediate din China în România

30 October 2022 at 22:26

Antreprenorii români pot economisi timp și bani utilizând serviciile M3Cargo, disponibile acum în România. Compania asigură livrarea mărfurilor din China și toate operațiunile de vămuire, calculează în mod transparent costul serviciilor și oferă clientului consultanță în fiecare etapă a colaborării.

M3Cargo este o companie europeană care operează cu succes pe piața ucraineană din 2011. Partenerii săi permanenți sunt întreprinderile mici și mijlocii care achiziționează bunuri, materii prime și echipamente din China. Doar în 2021, peste 1.000 de antreprenori au folosit serviciile M3Cargo. O dovadă clară a nivelului de încredere în rândul clienților noștri este recomandarea M3Cargo către partenerii de afaceri și prietenii lor, astfel încât 30% din colaborări au loc prin recomandare, iar peste 80% dintre clienți plasează comenzi repetate din China.

De ce e recomandat să lucrați cu M3Cargo?

M3Cargo este alegerea potrivită datorită serviciilor sale convenabile, care permit antreprenorului să se concentreze pe dezvoltarea afacerii sale în timp ce alte sarcini, cum ar fi auditul achizițiilor, controlul calității mărfurilor înainte de expediere, siguranța transportului maritim și vămuirea oficială, sunt transferate unei echipe de specialiști. Cooperarea cu M3Cargo vă permite să reduceți costul mărfurilor (prin achiziții directe), să cumpărați numai produse de înaltă calitate și să nu vă faceți griji că ceva nu merge corespunzător așteptărilor.

În plus, clientul antreprenor beneficiază de:

● Un cost fix care nu se modifică pe durata contractului deoarece nu există alte plăți sau costuri „ascunse”;

Verificarea mărfurilor pentru defecte (dacă este necesar);

● Transport de marfă, de orice volum. Cu ajutorul transporturilor de grupaj specifice M3Cargo, nu trebuie să plătiți pentru un container întreg, sau să vă gândiți cum să-l umpleți. Plătești doar pentru volumul comenzii tale.

Angajații noștri vorbesc chineză și engleză, iar compania are depozite în Shenzhen, Ningbo și Iu, precum și agenți la fața locului pentru a inspecta calitatea mărfurilor înainte de încărcare. Timp de 10 ani de business în acest domeniu am optimizat serviciul atât de precis, în fiecare etapă, încât ne asumăm responsabilitatea pentru siguranța mărfurilor dumneavoastră, pe cheltuiala noastră! Mai mult, M3Cargo garantează termenii de livrare și depozitare a mărfurilor. Dacă există o întârziere, plătim compensații pentru fiecare zi întârziată. De asemenea, garantăm rambursarea contravalorii produselor pierdute sau deteriorate in timpul transportului.

Cum are loc cooperarea?

Să privim exemplul lui Radu, proprietarul de magazin articole sportive de pe OLX. Cumpără echipament sportiv din China de la un furnizor român. Recent, a decis să optimizeze investițiile și să reducă costul mărfurilor. Radu a găsit aceleași mulinete la un preț mai mic pe site-ul alibaba.com. Dar a început să se întrebe care ar fi prețul produselor livrate în depozitul său din București și dacă vor fi de o calitate adecvată. Există dorința de a încerca, dar, în același timp, nu vrea să-și asume riscuri. Radu este pregătit să comande un lot mic. Totuși, există o problemă – a auzit că livrarea este mai puțin profitabilă, deoarece cu cât volumul este mai mare, cu atât prețul este mai mic.

În această etapă Radu apelează la managerii M3Cargo iar situația se clarifică rapid. Atunci când cooperează cu noi, clientul alege bunurile pe care dorește să le aducă din China. Oferim un serviciu convenabil și eficient. Prin urmare, Radu deleagă pe deplin procesul de achiziție: de la plasarea unei comenzi până la documentația pentru vămuire. Un manager personal este mereu în contact, gata să actualizeze informațiile despre produs și să răspundă la toate întrebările. În plus, clientul M3Cargo are întotdeauna un preț clar pentru serviciul primit, preț care nu se modifică pe durata contractului.

Ce face M3Cargo pentru clienți?

● Contactează furnizorii din China;

● Organizează livrarea la cel mai apropiat depozit M3Cargo din China;

● Verifică la fața locului calitatea mărfurilor și a ambalajului (dacă este necesar, un reprezentant local merge la fabrica din China și inspectează mărfurile);

● Grupează marfa, împreună cu alte comenzi, într-un container și expediază în Romania;

● Preia mărfurile la destinație și asigură serviciile vamale;

● Livrează produsele în depozitul din Romania.

În timp ce produsele sunt transportate pe mare, antreprenorul le poate urmări locația, în orice moment, folosind numărul unic de urmărire de pe website. Deplasarea mărfurilor este afișată pe harta interactivă, precum și numărul cargo, data încărcării, data plecării din China și data sosirii la destinație.

Prin urmare, datorită serviciilor M3Cargo, organizarea și controlul livrării mărfurilor au trecut aproape pe pilot automat. În plus, clientul nostru a economisit mai mult de 25% din costul mulinetelor de pescuit sportiv, nu a plătit în plus pentru un container întreg și a primit bunurile la timp, fără griji. Mulțumit de serviciile primite, Radu continuă colaborarea cu M3Cargo și ne recomandă partenerilor săi!

Ce trebuie să știți înainte de a începe achizițiile din China?

Echipa M3Cargo știe tot ce aveți nevoie și vă oferă consultanță înainte de a începe cooperarea. În plus, vi se va atribui un manager personal care este întotdeauna pregătit să răspundă la orice întrebare. Contactați-ne oricând iar noi vă răspundem în cel mai scurt timp posibil.

Suntem pregătiți să vă ajutăm la optimizarea afacerii dumneavoastră și să vă asigurăm o experiență excelentă în achiziția produselor din China!

articolul original.

Terapie PRP și injectări pentru tratarea articulațiilor, la Centrul Medical Phoenix Medicover

30 October 2022 at 22:08
image

Atunci când ne simțim tenul fără strălucire și obosit, cel mai înțelept lucru pe care îl putem face este să apelăm la ajutor de specialitate. Chiar dacă rutina proprie de îngrijire a tenului este foarte bine pusă la punct și folosim produse de calitate, de cele mai multe ori, procedurile manuale nu sunt suficiente și este nevoie de proceduri mecanice, care să redea fermitatea tenului, precum și strălucirea acestuia. Astfel de rezultate pot fi obținute cu ajutorul peeling-ului facial și a procedurii inovative PRP, la costuri accesibile.

„Tenul are nevoie de o atenție specială, cu atât mai mult cu cât ai un ten problematic sau ai vârsta de peste 35 de ani, când producția de colagen scade vertiginos și este nevoie de mult mai multă susținere pentru a avea un ten curat, cu pori micșorați și fermitate ridicată”, transmit specialiștii Centrului Medical Phoenix Medicover.

Terapia PRP, fără efecte secundare

Echipa Centrului Medical Phoenix Medicover recomandă terapia PRP și pentru tratarea afecțiunilor articulare și osoase.

„Serul PRP funcționează cu procesele de vindecare ale propriului corp pentru a vă repara articulațiile, astfel încât acestea să nu mai doară. Injecțiile cu PRP pot ajuta la repararea ligamentelelor și chiar a oaselor, ajutând la vindecarea țesuturilor articulare”, explică specialiștii.

Deoarece serul PRP este făcut din propriul sânge, terapia este compatibilă biologic cu pacientul, astfel că organismul nu o respinge și nu are efecte secundare.

PRP este o terapie regenerativă. Ea ajută corpul să se repare singur, pentru recăpătarea mobilității și confortul articulațiilor în săptămâni până la luni după injecții. Diferența poate începe să se simtă în doar câteva săptămâni. Îmbunătățirile continuă pe măsură ce corpul construiește țesuturi noi sănătoase, în următoarele șase luni.

Injectările, benefice pentru articulația genunchiului

Injectarea articulației genunchiului este o procedură medicală frecvent efectuată, de care se poate beneficia și în Centrele Phoenix Medicover. Injecțiile intraarticulare cu corticosteroizi și acid hialuronic și-au demonstrat eficacitatea pentru osteoartrita genunchiului. Combinația de corticosteroizi și acid hialuronic în gestionarea osteoartritei genunchiului poate oferi o ameliorare a simptomelor pentru pacienții care sunt candidați pentru terapii intraarticulare.

O injecție cu corticosteroizi este benefică pentru pacienții bursită, tendinită sau osteoartrită la una dintre articulații. Cortizolul este un hormon care acționează ca sistem de alarmă al organismului pentru a controla frica, starea de spirit și motivația. De asemenea, reglează tensiunea arterială și ține la distanță inflamația.

Acidul hialuronic poate atenua durerile

Injecțiile cu acid hialuronic sunt benefice pentru cei care suferă în mod regulat de dureri articulare. Aceste injecții terapeutice sunt cel mai frecvent utilizate pentru a ajuta la atenuarea durerii persistente de genunchi.

Acidul hialuronic este o substanță naturală care acționează ca un lubrifiant și un amortizor de șoc pentru articulații. Injecțiile cu acesta oferă un supliment al substanței atunci când corpul nu produce suficientă pentru a menține articulațiile fluide, în mișcare și fără durere.

Toate aceste terapii sunt efectuate de către specialiștii Centrului Medical Phoenix Medicover, iar pacienții pot beneficia de ele în baza unei programări la numărul 0351 421 133.

Mai multe detalii despre serviciile și specialitățile de care pot beneficia pacienţii la Centrului Medical Phoenix pot fi găsite aici: https://phoenix-hospital.ro/specialitati

articolul original.

FOTO Mica Italie – Pizzeria „Aurelio” din Crăcăoani

27 October 2022 at 14:00
image

Cu toții am circulat măcar o dată pe drumul județean care leagă municipiul Piatra Neamț de orașul Târgu Neamț. Undeva pe dreapta, la ieșirea din Crăcăoani (cum mergi spre municipiul reședință de județ) o locație cu aspect rustic îți atrage privirea. E Pizzeria „Aurelio”. Curiozitatea ne-a împins să intrăm în parcarea primitoare și încăpătoare a locației, după ce o reclamă de la marginea drumului ne îmbia să gustăm o pizza. Ajunși în fața pizzeriei am fost întâmpinați de o priveliște cu aspect rustic și cu o ambianță plăcută. Un părculeț cu băncuțe și mese, o terasă și mult spațiu verde. Numai bun pentru o relaxare cu familia, după o porție de pizza sau de paste. Pentru că așa cum am aflat de la administratorul Aurel Scîntei, după ce am intrat și în interiorul pizzeriei, aici se pot mânca pe lângă pizza, și diferite sortimente de paste sau fructe de mare, dar și diverse meniuri tradiționale românești. După o discuție cu domnul Aurel Scîntei aflăm că acesta este și bucătarul pizzeriei, după o experiență de 20 de ani în mai multe restaurante și pizzerii din Italia. Așa am aflat pe scurt povestea unui român întors acasă, care s-a decis să aducă gustul și savoarea pizzei italiene în mijlocul nemțenilor.

„Am decis să revin acasă, la Piatra Neamț, după mulți ani în Italia, unde am lucrat ca bucătar și pizzer. În străinătate am învățat această meserie și de aceea am ales să deschid această afacere. Să încerc să ofer românilor produse italiene făcute din ingrediente exact ca în Italia. Și cred că am reușit acest lucru din moment ce clienții mei laudă pizza și pastele de aici. Fac zilnic naveta Piatra Neamț-Crăcăoani dar nu mă plâng. Bucuria de a prepara zilnic pizza și paste de calitate clienților noștri îmi dă putere și optimism. Iar noi facem pizza la cuptor cu lemne. Încercăm să oferim gustul pizzei și a pastei din Italia, pentru că ne respectăm și munca, dar și clienții. Noi organizăm și evenimente private în limita locurilor disponibile”, ne spune Aurel Scîntei.

În timp ce vorbim cu patronul o doamnă ne recomandă să încercăm pizza casei, despre care spune că este cea mai cerută de clienți. Într-adevăr, „Pizza Casei” are de toate. Și gust și savoare italiene. Mai aflăm că Pizzeria „Aurelio” oferă 24 de sortimente de pizza, plus pizze combinate și 8 tipuri de paste, dar din meniul casei nu lipsesc nici fructele de mare.

Pentru cei care doresc să afle mai multe detalii, sau să închirieze locația pentru un eveniment se poate suna la numărul de telefon: 0760/959769. Iar pentru cei care sunt curioși să vadă sortimentele de pizza și paste pot accesa pagina de Facebook Pizzeria „Aurelio”. Dar sfatul nostru este să mergeți direct acolo pentru a vă convinge de calitatea bucătăriei cu adevărat italiană. (Ciprian Traian STURZU)

articolul original.

Cum se facturează consumul de energie pe factura ta pentru luna septembrie

25 October 2022 at 09:28
image

În contextul schimbărilor legislative numeroase, intervenite la intervale scurte de timp, citirea facturii la energie electrică sau gaze naturale poate fi o provocare. Consumatorii casnici din toată țara ai Enel Energie și Enel Energie Muntenia trebuie să știe, înainte de toate, că beneficiază, conform criteriilor de eligibilitate, de noile prevederi referitoare la plafonarea prețurilor finale facturate la energie electrică și gaze naturale, cu aplicabilitate de la 1 septembrie 2022, conform Ordonanței de Urgență nr. 119/2022 (OUG 119/2022).

Chiar dacă, în spațiul public, se discută în prezent modificarea diverselor măsuri pentru protejarea consumatorilor finali de energie, prevederile OUG 119/2022 sunt cele pe baza cărora furnizorii Enel facturează în prezent consumul de energie realizat începând cu luna septembrie 2022.

Cum se calculează prețul de pe factura de energie electrică?

OUG 119/2022 prevede două trepte de consum, în funcție de care se definesc categoriile de plafonare, pe baza consumului mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021.

Categoria 1: consumul mediu lunar/loc de consum realizat în anul 2021 a fost între 0-100 kWh inclusiv. În acest caz, consumatorii casnici beneficiază de o plafonare a prețului final facturat la energia electrică de maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus.

Categoria 2: consumul mediu lunar/loc de consum realizat în anul 2021 s-a situat între 100,01 – 300 kwh. În acest caz, pentru un consum lunar care este de maximum 255 kWh, se plătește prețul final plafonat de maximum 0,8 lei lei/kWh, cu TVA inclus, iar consumul care depășește 255 kWh se facturează fie la prețul din contractul de furnizare al fiecărui consumator, fie ca sumă dintre componenta de achiziție a energiei, componenta de furnizare și tarifele reglementate (se aplică prețul cel mai mic dintre cele două, deci cel mai avantajos pentru consumatorul final de energie).

Prețul final facturat prevăzut pentru categoriile de mai sus se aplică și în cazul locurilor de consum ale clienților casnici racordate începând cu data de 1 ianuarie 2022 sau pentru clienții casnici care nu au istoric în anul 2021 la furnizor, prin raportare la consumul lunar realizat.

Cum afli care este consumul tău mediu lunar din 2021?

Clienții Enel Energie și Enel Energie Muntenia găsesc această informație chiar pe factura lor, în pagina 3.

Cum se calculează prețul de pe factura de gaze naturale?

La fel ca în cazul consumului de energie electrică, și pentru facturarea consumului de gaze naturale al consumatorilor casnici în luna septembrie se aplică prevederile OUG 119/2022. La gaze naturale, indiferent de consumul realizat în perioada de facturare, se va factura un preț final de maximum 0,31 lei/kWh, cu TVA inclus.

Cum se aplică schema de sprijin pe facturile ce includ perioade de consum mai lungi?

Schemele de sprijin, printre care și plafonarea, se calculează pe fiecare perioadă de facturare conform contractului în vigoare. Așadar, în cazul unei facturi de regularizare, de exemplu, care ar acoperi o perioadă de consum mai lungă decât perioada de facturare, în care au fost aplicabile două sau mai multe tipuri de scheme de sprijin, consumatorul care îndeplinește criteriile de eligibilitate beneficiază de prevederile acestora pentru fiecare perioadă de facturare în parte, la prețul pe care l-a avut în contractul de furnizare la data respectivă, nu la prețul din contractul de furnizare în vigoare la data emiterii facturii de regularizare.

Care sunt tipurile de citiri pe baza cărora furnizorul facturează o anumită cantitate de energie consumată într-o lună?

Pentru emiterea unei facturi de energie electrică, furnizorul are la dispoziție mai multe opțiuni, conform legislației. Aceste opțiuni sunt, în ordinea priorităților acestora:

 1. Citirea de către operatorul de distribuție (regularizarea)
 2. Autocitirea (indexul transmis de către client)
 3. Convenția de consum (agreată cu clientul)
 4. Estimarea operatorului de distribuție

Precizări generale privind regularizările:

 • factura de tip regularizare se emite numai pentru consumul real de energie electrică,  înregistrat într-un anumit  interval de timp;
 • consumul de energie electrică din factura de regularizare se calculează în baza indexului citit/transmis de către client (autocitiri) și/sau de către reprezentanții operatorului de distribuție, sau prin telecitire, pentru contoarele inteligente  care au această capabilitate tehnică.

Cum să faci să nu ai diferențe între consumul facturat în fiecare lună/perioadă de facturare și regularizare?

Pentru a evita diferențele dintre consumurile efectiv realizate și cele estimate în lipsa indexurilor citite, consumatorii casnici pot transmite indexul în perioada alocată. Această perioadă este menționată pentru fiecare client Enel Energie sau Enel Energie Muntenia pe factura de piață concurențială, în pagina 3. În acest mod, se vor putea emite facturi care să reflecte consumul real al fiecărui consumator.

Este la fel de important să fie permis accesul la contor reprezentanților operatorilor de distribuție, acolo unde aparatul de măsură se află în incinta locului de consum.

Cum poți verifica valorile facturate?

Pentru a verifica valorile incluse pe factură, clienții furnizorilor Enel pot citi informațiile pe pagina 3 a acesteia, având informații despre perioada facturată, cantitatea consumată, preț, consumul mediu lunar din 2021 și altele.

Cum poți contacta furnizorii Enel?

Clienții au la dispoziție un întreg ecosistem digital de interacțiune, menit să îi însoțească pe tot parcursul experienței alături de companiile Enel. Astfel, clienții pot primi factura electronică la energie electrică sau gaze naturale, imediat ce a fost emisă: în aplicația MyEnel (care poate fi activată cu ușurință fie online, pe my.enel.ro, fie prin descărcarea pe telefonul mobil din App Store, Google Play și direct pe telefoanele Huawei), pe mail sau prin SMS, sau pot opta pentru descărcarea copiei facturii de aici.

În MyEnel, clienții pot și plăti facturile, își pot înregistra indexul sau verifica balanța de plată, alături de alte funcționalități utile. În plus, au acces și la un asistent virtual care, în acest moment, oferă suport pentru șase tipuri de operațiuni de tip self-care ce vin în întâmpinarea celor mai frecvente solicitări: soldul la zi, confirmarea unei plăți, neprimirea facturii, activarea facturii electronice, modalitatea de obținere a unei copii a facturii, adeverința de sold zero.

Toate modalitățile de contact ale furnizorilor Enel pot fi găsite aici.

articolul original.

Casa Speranţei, un nou “acasă” pentru persoanele vârstnice

24 October 2022 at 21:41
image

Un nou cămin călduros şi-a deschis de curând porţile pentru persoanele vârstnice din Craiova. CASA SPERANȚEI a fost gândită minuţios pentru a putea oferi cele mai bune posibilităţi pentru îngrijirea persoanelor vârstnice care nu îşi mai pot purta singure de grijă, persoanelor bolnave sau persoanelor singure, dornice de socializare.

Echipa Casei Speranţei este formată din profesionişti specializaţi în domeniu, reunind îngrijitori, infirmiere, asistente, personal medical cu mare experiență și calificare, autorizat și specializat conform legii.

“Indiferent dacă aveți nevoie de regim intern permanent sau ocazional, oferim soluţii pentru necesitățile atât de numeroase generate de înaintarea în vârstă sau de agravarea unor probleme medicale. Programele de îngrijire sunt individuale şi personalizate pentru fiecare senior în parte. Prioritatea noastră este îngrijirea optimă a fiecărui bătrân în funcţie de problemele şi nevoile fiecăruia”, transmit reprezentanţii Casei Speranţei.

Casa Speranţei oferă ajutor de specialitate pentru :

*PERSOANELE VÂRSTNICE FĂRĂ AFECȚIUNI

 • care nu au afecțiuni deosebite și care au păstrată capacitatea de autoservire și autoîngrijire

*PERSOANELE VÂRSTNICE CU AFECȚIUNI CRONICE

 • cu afecțiuni cronice auditive congenitale sau dobândite

*PERSOANELE VÂRSTNICE CU DIZABILITĂȚI

 • afectarea funcțiilor motorii (amputații,afecțiuni ale sistemului nervos central și periferic -Alzheimer, demenţă)
 • boli cu tulburări de dezvoltare a sistemului nervos, scleroze etc.

*PERSOANELE VÂRSTNICE CU AFECȚIUNI MUSCULARE

 • distrofii musculare, boli ale joncțiunii neuro-musculare etc.

*PERSOANELE VÂRSTNICE CU AFECTAREA FUNCȚIILOR VIZUALE

 • retinopatie pigmentară, glaucom, cataractă

*PERSOANELE VÂRSTNICE CU AFECTAREA MOBILITĂȚII

 • spondilită anchilozantă, cifoscolioze etc

Programul de îngrijiri paliative de la Casa Speranţei este conceput cu atenţie pentru a îmbunătăți calitatea vieții şi pentru a oferi cel mai bun climat.

Servicii:

 • camere echipate modern la un înalt standard, fiecare dispunând de televizor
 • living modern dotat cu televizoare LCD
 • asistenţă şi îngrijire zilnică oferită de asistente medicale şi infirmiere
 • consiliere prin medic de familie, medici specialiști
 • servicii de spălătorie, uscătorie, călcătorie
 • bucătărie modernă, unde se prepară zilnic mâncare proaspătă
 • mijloace de comunicare cu familia.

Asigurarea alimentaţiei:

 • prepararea hranei se face zilnic în bucătăria proprie, cu ingrediente proaspete
 • meniul zilnic constă în 3 mese principale şi 2 gustări
 • meniurile sunt concepute pentru nevoile fiecărui senior în parte
 • persoanelor nedeplasabile le este asigurată masa la pat de către personalul căminului.

Asistenţă și supraveghere:

 • medic de familie, medici, asistenți medicali, infirmiere
 • supraveghere de specialitate non-stop de către asistente şi infirmiere
 • administrarea tratamentului conform schemei şi monitorizarea parametrilor fiziologici
 • îngrijire corporală zilnică sau de câte ori este necesar
 • ajutor deplasare interior/exterior

Prețuri începând de la 2200 lei/lună.
“Vă aşteptăm cu drag acasă!”

articolul original.

Nou. Deschiderea noului magazin Agroland de la Târgu Neamț

6 October 2022 at 07:00
image

Vineri, 7 octombrie, începând cu ora 9 va avea loc marea deschidere a noii locații a magazinului Agroland (care s-a mutat de pe str. Plopului) de pe str. Cuza Vodă, nr. 3. Noul spațiu al magazinului este mult mai mare și mai bine aprovizionat cu produsele necesare pentru fermă, grădină și animale de companie.

Magazinul Agroland vă așteaptă cu oferte de -10% la mii de produse din noul sediu. Profitați de ofertele speciale de deschidere, în limita stocului.

Pentru detalii și relații sunați la numărul de telefon 0754 091 994

articolul original.

Astăzi începe Târgul Contex, la Centrul Comercial Mercur

27 September 2022 at 21:42
image

În perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2022, Târgul Contex își redeschide porțilela Centrul Comercial Mercur din Craiova. Producători din toata țara își dau întâlnire la Craiova pentru a prezenta noutăți vestimentare pentru toată familia.

Începând de miercuri, 28 septembrie, expozanții târgului CONTEX vor prezenta produsele zilnic, între orele 10.00 –20.00. Produsele la prețuri de producători sau distribuitori sunt articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și hand made.

Târgul CONTEX sărbatorește anul acesta majoratul, aducând cât mai aproape de craioveni produse de calitate la prețuri accesibile.

articolul original.

Biblioteca Aman organizează cea de-a XIII-a ediție a proiectului „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”

27 September 2022 at 21:14
image

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează cea de-a XIII-a ediție a proiectului „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”, proiect care se adresează preșcolarilor și elevilor din ciclul primar.

Ediția de față este structurată în șaptesprezece teme, programate astfel:

●10-13 Octombrie – Nuanțe de toamnă (pictură/desen/colaj)

●17-20 Octombrie – Mănânc sănătos, cresc frumos! (fișe de lucru)

●7-10 Noiembrie – În lumea poveștilor (pictură/desen/colaj)

●14- 17 Noiembrie – Corpul meu (planșe cu imagini)

●5-8 Decembrie – Colinde, colinde…e vremea colindelor!

●12-15 Decembrie – Scrisoare către Moș Crăciun

●16-19 Ianuarie – Mihai Eminescu (recitări poezii)

●23-26 Ianuarie – Banii pe înțelesul copiilor (fișe de lucru/educație financiară)

●13-16 Februarie – Dezvoltare personală (bunele maniere în imagini)

●27 Februarie – 2 Martie – Zâmbete de primăvară (confecționare Mărțișoare)

●6 – 9 Martie – De ziua mamei (realizarea unei felicitări pentru ziua de 8 Martie)

●27 – 30 Martie – Elena Farago, prietena copiilor (recitări poezii)

●24 – 27 Aprilie – Primăvara în culori (desen/pictură)

●8 – 11 Mai – Micii pietoni (fișe de lucru)

●15-18 Mai – „L-ați văzut cumva pe zdreanță?” (recitări poezii de Tudor Arghezi)

●29 – 31 Mai – Pe aripile poeziei (concurs)

●5 – 8 Iunie – A venit vacanța! (diverse activități)

Proiectul „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”, desfășurat de secția „Împrumut carte pentru copii și tineret”, este unul dintre cele mai longevive și apreciate programe cultural-educative ale Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, dedicat celor mici.

Activitățile desfășurate în cadrul temelor din proiect se desfășoară în afara spațiilor bibliotecii, respectiv la școală, grădiniță, sau la domiciliile participanților. Ulterior realizării acestor teme, cadrele didactice trimit fișierele digitale, fie sub formă de clip audio-video (mp4), cu o durată de maxim cinci minute, fie sub formă de imagini (jpeg), pe adresa de e-mail [email protected]. Toate fișierele primite, care respectă tematica activității, vor fi apoi promovate pe pagina de facebook a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Trimiterea către bibliotecă a fișierelor digitale realizate de participanți presupune existența anterioară a acordului părinților pentru difuzarea acestora în scop cultural și educațional pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Înscrieriile se pot realiza exclusiv de către cadrele didactice, la numărul de telefon 0251.532.267, interior 104, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 16.00, începând de luni, 3 octombrie 2022.

articolul original.

“O inimă trecută printr-un infarct nu va mai fi la fel”. Prevenţia, principiul de aur în cardiologie

11 September 2022 at 21:49
image

Atunci când o afecţiune cardiacă dă primele semne, pacientul are posibilitatea de a o ţine sub control cu tratament adecvat. Dar dacă pacientul ajunge prima dată să fie văzut de un specialist abia când ajunge la urgenţă cu infarct, inima sa va rămâne cu sechele. O inimă afectată de un episod acut grav va rămâne cu sechele, chiar dacă pacientul este salvat, atrage atenţia dr. Radu Popa, de la Centrul Medical Speranţa.

Mai mult de jumătate din bolile cardiovasculare (BCV) sunt evitabile.

Prevenţia rămâne principiul de aur, iar medicii insistă pe consultul periodic în stadii preclinice, pentru ca bolile să poată fi depistate precoce.

“Ar fi indicat ca tinerii să îşi facă un control preventiv la fiecare cinci ani, iar pe măsură ce înaintăm în vârstă, vizita la medicul cardiolog ar trebui să fie anuală”, consideră dr. Radu Popa.
Cu precădere în era post-Covid, adaugă acesta, întrucât infectarea cu noul coronavirus îşi lasă uneori amprenta asupra inimii pacienţilor. Nu doar studiile vorbesc despre probleme cardiace apărute post-Covid, ci şi practica de la cabinet.

“Un exemplu sugestiv este cazul unui pacient tânăr care nu prezenta nicio problemă în urmă cu câţiva ani, iar acum a venit cu regurgitare mitrală de gradul III post miocardită, o afecţiune destul de serioasă la nivelul valvei inimii”, transmite medicul de la Centrul Speranţa.

“Depistarea la timp a unei probleme este cel mai important aliat al pacientului şi al medicului, iar acum tehnologia este de partea noastră. De asemenea, este mai important ca niciodată ca pacienții să beneficieze de o evaluare precisă pentru a alege cea mai potrivită abordare”, adaugă dr. Popa.

Inclusiv la cea mai importantă manifestare anuală a cardiologilor din Europa, Congresul European de Cardiologie, s-a insistat pe acest aspect al evaluării precise.

„La Centrul Medical Speranța, avem echipamente foarte performante, care ne ajută să intervenim din timp, atâta vreme cât pacientul vine la cabinet”, transmite echipa medicală a clinicii. „Noi folosim aparate ecografice foarte performante. Iar cu ecocardiograful 4D, cu tehnologie bazată pe inteligenţa artificială putem să efectuăm multiple măsurători precise care să ajute medicul pentru un diagnostic cât mai precis și precoce”.

Centrul Medical Speranța se află în Craiova, pe strada Înfrățirii, nr. 16. Detalii la telefon: 0771493887 şi pe site-ul www.clinicasperanta.ro.

articolul original.
❌