ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 1 February 2023Ultimele Stiri

Cântărețul Mircea Rusu Band, autorul melodiei „Omul bun și pomul copt”, condamnat la închisoare

1 February 2023 at 11:01
image

Artistul Mircea Rus, cunoscut drept Mircea Rusu Band, are de ispășit o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, o lună şi 10 zile, după ce a suferit a doua condamnare într-un dosar penal. Rusu a devenit celebru în anii 90 ca autor al hiturilor “Verde-nourat” (cunoscut drept “Omul bun și pomul copt”) și “Iarba verde de acasă”.

Curtea de Apel Târgu Mureş l-a condamnat pe Mircea Rus,  fost primar al comunei Band, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidarea bugetului primăriei, fiind vorba de circa o jumătate de milion de lei. Potrivit portalului instanţei, întrucât artistul a mai suferit o condamnare cu suspendare, pentru abuz în serviciu, Curtea de Apel Târgu Mureş a contopit cele două pedepse, scrie Agerpres.

În acest sens, instanţa a decis că “aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, căreia îi adaugă un spor de un an, o lună şi 10 zile închisoare (reprezentând o treime din 3 ani şi 4 luni închisoare) şi aplică inculpatului Mircea Rus pedeapsa principală rezultantă de 3 ani, o lună şi 10 zile închisoare, cu executare în detenţie”. Sumele delapidate au fost descoperite în urma unor controale ale ANAF.

articolul original.

Continental Entry Training Program – start la înscrieri la Timișoara

1 February 2023 at 09:55

Continental lansează prima ediție din 2023 a programului Continental Entry Training Program (CETP), dedicat absolvenților de studii superioare care doresc să lucreze în alt domeniu decât cel studiat în facultate.

În cadrul ediției din această primăvară a CETP, cursanții vor urma module de embedded SW development (C programming, microcontrollers, software development process) predate de traineri cu experiență din cadrul Continental.

Programul durează 10 săptămâni (6 ore pe zi) și își propune să ofere șansa unei noi cariere, în dezvoltare software celor interesați să devină parte din echipa Continental.

În cadrul programului CETP pot participa absolvenții de studii superioare din orice domeniu, tehnic sau non-tehnic, iar înscrierile se pot face până pe 5 martie pe site-ul companiei Continental.

“Oferim oricui vrea să facă o schimbare în carieră posibilitatea de a deprinde abilități și cunoștințe într-un domeniu care modelează viitorul, iar prin software punem viitorul în mișcare. Nu contează facultatea absolvită, ci dorința de a învăța și pasiunea de a crea ceva al tău, care să contribuie din plin la dezvoltarea industriei automotive. Iar absolvenții care au finalizat acest program și lucrează acum în cadrul Continental sunt dovada că valorile companiei și cultura organizațională aduc valoare și contribuie la o dezvoltare armonioasă a carierei“, a spus Geanina Cioară, HR Manager Continental Automotive Timișoara.

Continental Entry Training Program a fost organizat prima dată în capitala Banatului în 2012. De atunci și până în prezent, în cele 20 de ediții desfășurate, 95% dintre cursanți au fost angajați în cadrul companiei.

articolul original.

Useriștii acuză formarea unui „USL 2.0” la Dumbrăvița: „Lasă locuitorii de pe 40 de străzi în noroi”

1 February 2023 at 09:44
Horia Bugarin

Reprezentanții USR Timiș acuză formarea unui „USL 2.0” la Dumbrăvița, comuna condusă de Horia Bugarin. Consilierii locali PSD, PNL, PRO România și UDMR s-ar fi aliat pentru a respinge o inițiativă a primarului userist, deși aceasta ar fi favorabilă locuitorilor. Este vorba despre o asfaltarea a 40 de străzi, pe o distanță de 12 km.

„Primarul USR Horia Bugarin avea în plan să recicleze peste 40 de străzi, pe o distanță de 12 km, în felul acesta eliminând drumurile de pământ din localitate, o problemă cu care Dumbrăvița se confruntă de mulți ani. Reciclarea străzilor reprezintă o procedură rapidă prin care piatra existentă în substratul străzii este sfărâmată, amestecată cu un liant hidraulic, compactată și protejată la suprafață de un strat dublu cu tratament bituminos și criblură. Din cauza unor interese politice mărunte, locuitorii comunei din vecinătatea Timișoarei vor avea de suferit”, se arată în comunicatul USR Timiș.

„Din păcate pentru locuitorii celor 40 de străzi neasfaltate, fostul primar PSD Victor Malac s-a opus complet reciclărilor și prin amendamentul lui a eliminat toate aceste străzi din proiect. Amendamentul a trecut în ciuda opoziției totale a USR-ului, iar astfel alianța «USL 2.0» a lăsat aceste străzi în noroi”, declară Horia Bugarin, potrivit aceluiași comunicat.

În urma celor întâmplate, Horia Bugarin a decis retragerea de pe ordinea de zi a întregului proiect de buget înaintea votului final. „Nu voi renunța să lupt pentru condiții mai bune pentru cetățeni, blocate în mod meschin de interese politice mărunte”, a concluzionat acesta.

articolul original.

UVT a fost selectată de Comisia Europeană pentru pilotarea a două noi instrumente în domeniul învăţământului superior

1 February 2023 at 09:24

Comisia Europeană a anunţat rezultatele apelului pentru pilotarea a două noi instrumente în domeniul învăţământului superior de la nivel european.

Este vorba dr Diploma Europeană Comună (European Degree Label) şi Instrumentele de cooperare instituţionalizată în UE (Institutionalized EU cooperation instruments) – statutul legal european pentru alianţe de instituţii de învăţământ superior. Ca parte a alianţei de universităţi europene UNITA, Universitatea de Vest din Timişoara va lua parte a implementarea ambelor instrumente, ceea ce pune UVT în poziţia de a contribui direct la viitorul învăţământului superior european.

Rectorul UVT, Marilen Pirtea: „De la bun început, alianţa de universităţi europene UNITA a avut ca obiectiv dezvoltarea constantă de acţiuni comune în vederea inovării în educaţie şi cercetare, pentru studenţi şi pentru societate, iar Universitatea de Vest din Timişoara şi-a asumat un rol activ în toate aceste acţiuni. La baza învăţământului superior de mâine de la nivel european vor fi reţelele universitare şi iniţiativele comune ale acestora. Doar în acest mod Europa va putea fi competitivă pe plan global în domeniile Educaţiei şi Cercetării. Prin cele două proiecte pentru care UVT a fost selectată de Comisia Europeană vom continua să ne aducem aportul la ceea ce studenţii de mâine vor experimenta, oferindu-le oportunităţi ce vor deveni practici obişnuite, chiar dacă azi par doar idei ambiţioase. De asemenea, UVT a susţinut întotdeauna transferul de bune practici între instituţiile de învăţământ superior membre în alianţe de universităţi europene, dar şi dinspre acestea înspre întregul sistem, mai ales la nivel naţional, prin iniţierea reţelei RO European Universities.”

În privința Statutului legal european pentru alianţe de instituţii de învăţământ superior, Comisia Europeană a selectat doar trei alianţe pentru pilotarea iniţiativei, printre care şi UNITA, în cadrul căreia UVT este universitate fondatoare, alături de alte cinci universităţi din Italia, Franţa, Spania şi Portugalia. Doar două universităţi din România vor fi implicate direct în aceste proiecte, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. În acest caz, UVT va implementa proiectul EGAI- UNITA as a model for institutionalized university cooperation from the European Grouping of Economic Interest to the European Grouping of Academic Interest. Acesta va explora un model unic, inedit şi inovator de cooperare în domeniul universitar care va putea fi dezvoltat şi îmbunătăţit, iar apoi transferat ca model de bune practici spre alte consorţii de instituţii de învăţământ superior din Europa.

În ceea ce priveşte Diploma Europeană Comună, UNITA şi implicit UVT, reprezintă unul dintre partenerii asociaţi ai alianţei de universităţi europene CIVIS (reprezentată în România prin partenerul Universitatea din Bucureşti) în cadrul proiectului SMARTT- Screening, mapping, analyzing, recommending, transferring and transforming HE international programmes, unul dintre cele şase finanţate de Comisia Europeană în acest sens. Acest proiect reuneşte mai multe alianţe de universităţi europene, impactul acestuia fiind estimat ca foarte extins. Dealtfel, la nivel european, colaborările inter-alianţe de universităţi reprezintă un pas înainte spre punerea în comun a resurselor, în vederea dezvoltării unor instrumente utile întregului sistem de învăţământ superior de la nivel european. Obiectivele principale ale acestui proiect sunt dezvoltarea unui model pentru diploma europeană comună, precum şi un ghid cu recomandări privind punerea în practică a acestei.

articolul original.

Cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol, în jumătate din țară

1 February 2023 at 08:49
By: zdv

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol, în zona de munte, până vineri dimineaţă. De asemenea, în Oltenia şi Transilvania, vântul va sufla cu putere. 

Potrivit ANM, de miercuri, ora 10.00, până vineri la aceeaşi oră, la munte va ninge, însemnat cantitativ, îndeosebi în zona Carpaţilor Occidentali şi în cea din jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali.

Prin acumulare vor fi cantităţi de precipitaţii de peste 30…40 l/mp) şi se va depune strat consistent de zăpadă.

”Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăşi 80…90 km/h, va fi viscol şi vizibilitatea scăzută”, a transmis ANM.

De asemenea, meteorologii anunţă cod galben de intensificări locale ale vântului în Transilvania şi Oltenia.

”Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) şi joi (2 februarie), local şi temporar, în Transilvania şi Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h”, a mai transmis ANM.

Intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

articolul original.

Pe muchie de cuțit! Colterm mai are 8.180 de tone de cărbune și 18.085 MWh de gaz, din care 10.000 MWh se vor consuma în februarie

1 February 2023 at 08:44

Colterm susține că, la finalul lunii ianuarie 2023, stocul de cărbune era de 8.180 tone, aprovizionarea cu combustibilul necesar producerii de energie termică pentru încălzire și apă caldă de consum derulându-se constant.

Cantitatea totală achiziționată în intervalul iunie 2022 – ianuarie 2023 este de 111.055 tone de cărbune, la care se adaugă stocul de la finalul sezonului anterior de încălzire, de 6.084 tone. În total, 117.139 tone cărbune, din care a fost consumată până la ora actuală cantitatea de 108.959 tone. Având în vedere că în derularea celor două contracte mari de furnizare cărbune (100.000 tone +/- 25%, respectiv 110.000 tone +/- 10%), au apărut sincope privind aprovizionarea (fiind aplicate sancțiuni conform prevederilor contractuale) pe parcursul lunii decembrie, la începutul acestui an, Colterm a luat decizia de a suplimenta aprovizionările cu încă 12.000 tone, în acest sens fiind transmise comenzi și către alți potențiali furnizori. În funcție de evoluția celor două contracte de bază, se va decide suplimentarea aprovizionărilor și pentru luna februarie.

”În ceea ce privește situația stocului de gaze, la 31 ianuarie a.c., aveam înmagazinată cantitatea de 18.085 MWh, din care 10.000 MWh se va consuma în luna februarie. Menționăm că, din necesarul pentru luna în curs, avem contractată cantitatea de 34.633 MWh, iar diferența necesară, de 18.200 MWh, va fi consumată în baza contractului FUI (furnizor de ultimă instanță) încheiat cu OMV Petrom. Colterm mai precizează că o treime din gazul necesar lunii februarie a fost deja achitată, iar diferența se va plăti în două tranșe, pe parcursul lunii în curs, așa cum s-a convenit cu furnizorii, nefiind anticipate sincope în funcționarea Colterm, cel puțin nu prin prisma aprovizionării cu combustibil.

Referitor la proiectul cu finanțare europeană intitulat „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II”, până în prezent, au fost finalizate lucrări pe o lungime de 7.587 metri rețea primară, dintr-un total de 9.183 metri (realizat 82,6 %) și 20.462 metri rețea secundară, dintr-un total de 20.497 metri (realizat 99,82 %). Pentru anul 2023, au mai rămas de montat următoarele lungimi de traseu: lotul 1 (rețele primare) 1.600 metri; lotul 2 (rețele secundare) 35 metri. Precizăm că acest tip de lucrări au fost reluate la data de 16.01.2023, pe rețelele secundare, în timp ce lucrările la rețelele primare au fost sistate la 16.12.2022, urmând să fie reluate în primăvară, cel mai probabil spre finele lunii aprilie, după Paște” – explică Alexandru Cristian Amza, administrator special, miercuri 1 februarie 2023.

articolul original.

Alexandru Pițurcă și Gabriel Țuțu, plasați sub control judiciar în dosarul măștilor

1 February 2023 at 05:55

[unable to retrieve full-text content]

Alexandru Pițurcă și Gabriel Țuțu, directorul Romarm, au fost plasați sub control judiciar. Hotărârea Tribunalului București a fost anunțată noaptea, la ora 3. Procurorii DNA ceruseră arestarea preventivă a celor doi, după ce în cursul […]

Articolul Alexandru Pițurcă și Gabriel Țuțu, plasați sub control judiciar în dosarul măștilor apare prima dată în BZI.ro.

articolul original.

Jurnalistul Ion Cristoiu: „Cum vede femeile Camil Petrescu”

1 February 2023 at 05:38

[unable to retrieve full-text content]

Maestrul Ion Vinea. Din tableta Blestemul locului, în Luptătorul, 25 februarie 1922: „Radu Cosmin, Porsena și Vasile Pop, nerăbdători cursieri ai idealului, trag de căruța lor cu maculatură.” * O concepție medievală. Am citit din nou Ultima noapte de dragoste… Acum, […]

Articolul Jurnalistul Ion Cristoiu: „Cum vede femeile Camil Petrescu” apare prima dată în BZI.ro.

articolul original.

ASTĂZI| A început distribuirea spre beneficiari a cardurilor de energie. Care este numărul de telefon unde poți suna pentru informațiii

1 February 2023 at 08:53

ASTĂZI| A început distribuirea spre beneficiari a cardurilor de energie. Care este numărul de telefon unde poți suna pentru informațiii

Astăzi, 1 februarie, începe distribuirea cardurilor de energie spre beneficiari.

Guvernul României a adoptat în cadrul ședinței de marţi o ordonanță care prevede posibilitatea ca beneficiarii cardurilor de energie să transmită documentele necesare efectuării plăților prin intermediul unei aplicații informatice, pusă la dispoziție de Compania Naţională Poşta Română.

Poşta Română va asigura funcționarea aplicației electronice, respectiv preluarea documentelor, prelucrarea acestora, efectuarea plăților către furnizorii de energie și apoi informarea beneficiarilor de sprijin.

„Deși avem încă pași importanți de făcut în ceea ce privește digitalizarea, datele arată că în anul 2021, circa 8 din 10 dintre gospodăriile din România aveau acces la reţeaua de internet de acasă. În mediul urban, 86,9% dintre gospodării sunt conectate la internet, iar în mediul rural doar 73,1% dintre gospodarii. Prin prevederile adoptate astăzi și tot cu sprijinul Poștei Române, simplificăm mecanismul de efectuare a plăților de către beneficiarii acestui tip de sprijin. Va fi o aplicație prin care se vor putea încărca și transmite electronic documentele necesare plății: cartea de identitate, cardul de energie și factura doveditoare a datoriei față de furnizorul de energie. Măsura asigură accesul nediferențiat și șanse egale pentru toate persoanele vulnerabile care beneficiază de sprijin pentru cheltuielile cu energia. Cei care nu se vor descurca să plătească online și au probleme în ceea ce privește deplasarea vor putea să apeleze direct la poștași, care vor avea în permanență cititoare optice și plata sa va efectua pe loc”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Termenul de soluționare al unei cereri va fi de 5 zile, iar comunicarea informațiilor privind validarea documentelor și transmiterea documentelor doveditoare ale efectuării plații se vă face pe adresa de e-mail a beneficiarului.

Așadar, beneficiarii de sprijin pot utiliza ajutorul pentru plata facturilor la energie prin următoarele modalități:

a) Direct la poștaș;

b) La orice oficiu poștal din mediul urban sau la oficiul poștal în raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural;

c) Online, prin intermediul aplicației informatice pe care Poșta Română o pune la dispoziție.

Cardurile de energie ajung la beneficiari începând cu 1 februarie

Distribuția cardurilor de energie va începe miercuri, 1 februarie 2023, acestea urmând a fi livrate la domiciliul beneficiarilor prin Poșta Română. Prin această măsură vor fi sprijinite 2,8 milioane de locuințe din România (aproximativ 4 milioane de persoane) în contextul creșterii prețurilor pentru utilități și pentru toate produsele de consum.

Beneficiază de sprijin pentru plata facturilor la energie:

– pensionarii cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, precum și pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

– persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;

– familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la venit minim garantat.

Venitul net per coabitant, la nivelul unui loc de consum, nu trebuie sa depaseasca 2.000 lei.

Ajutorul pentru plata facturilor se acordă în două tranșe, a câte 700 lei fiecare. Prin intermediul acestor vouchere se vor putea achita facturile pentru electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Beneficiarii eligibili vor primi cardul de energie în perioada 1-28 februarie 2023. Cei care își păstrează calitatea de beneficiari vor putea utiliza cardul și pentru tranșa a doua, începând cu luna septembrie.

Potențialii beneficiari vor fi înștiințați dacă s-au descoperit situații care îi fac neeligibili. În acest caz, ei pot suna la 0319966, numărul de call center-ul creat de Poștă, unde vor primi informații suplimentare și vor fi îndrumați, dacă situația poate fi corectată.

articolul original.

Taxe 2023: Pentru ce venituri se vor plăti impozite mai mari anul acesta

1 February 2023 at 05:57

Taxe 2023: Pentru ce venituri se vor plăti impozite mai mari anul acesta

Impozitul pentru veniturile obținute din chirii a fost majorat începând cu anul 2023. Astfel, românii vor fi nevoiți să plătească mai mulți bani statului și, implicit, să se mulțumească cu mai puține venituri în portofel.

Conform OG 16/2022, de la 1 ianuarie 2023, autoritățile au eliminat cota forfetară de 40%, motiv pentru care acest impozit va fi calculat direct la venitul brut. Prin urmare, românii vor plăti 10% din venitul din chirii, în loc de 6% cum era până la începerea anului curent.

Însă, exceptați de la această regulă vor fi cei care obțin bani din arendă sau din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală, scrie CECCAR.

Impozit suplimentar din CASS

În anul 2022, Guvernul a decis ca, în funcție de veniturile obținute din chirii, mai mulți români să plătească suplimentar CASS, contribuție calculată în procentul de 10% asupra:

a) nivelului a șase salarii minime brute pe ţară, în cazul veniturilor anuale din chirii cuprinse între șase și 12 salarii minime brute pe ţară (18.000 lei și 36.000 lei; 3.000 lei este nivelul salariului minim în anul 2023);

b) nivelului de 12 salarii minime brute pe ţară – în cazul veniturilor anuale din chirii cuprinse între 12 și 24 salarii minime brute pe ţară (36.000 lei și 72.000 lei);

c) nivelului de 24 salarii minime brute pe ţară – în cazul veniturilor anuale din chirii de peste 24 salarii minime brute pe ţară (peste 72.000 lei);

Proprietarii care decid să-și ofere spre închiriere proprietățile sunt obligați să depună o Declarație unică. Documentul poate fi transmis celor de la ANAF prin intermediul platformei „Spațiul privat virtual”, disponibil pe site-ul www.anaf.ro și pe www.e-guvernare.ro.

De altfel, declarația poate fi depusă și în format fizic la ghișeul ANAF.

Românii trebuie să-și depună contractele de închiriere la ANAF

Autoritățile au decis ca din 2023, conform OG 16/2022, să redevină obligatorie înregistrarea contractelor de închiriere la ANAF. Anterior, această lege fusese eliminată în 2018.

Datele Eurostat, bazate pe cifre oficiale, arată că doar 4% dintre români au declarat că pentru locuința în care trăiesc plătesc o chirie. Însă, pe de altă parte, se estimează că numărul real al acestora este mult mai mare, ajungând chiar la 15% în orașele mari. Prin urmare, există multe persoane care închiriază locuințe fără a încheia un contract.

Potrivit legii, persoanele sunt obligate să transmită celor de la ANAF contractele de închiriere începând din 1 ianuarie 2023. Astfel, depunerea contractului de închiriere încheiat după 1 ianuarie se va face către instituția fiscal în cel mult 30 zile de la semnare, în vreme ce pentru cele aflate în derulare, termenul de conformare este de 90 de zile. Procesul de înregistrare a contractelor de închiriere la ANAF va fi, spun analiștii, atât în beneficiul proprietarului, cât și chiriașului, mai ales în situația în care între acestea apar neînțelegeri între părți.

articolul original.

Casa Verde 2023: Bugetul programului, de patru ori mai mare decât cel de anul trecut

1 February 2023 at 05:34

Casa Verde 2023: Bugetul programului, de patru ori mai mare decât cel de anul trecut

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că bugetul prevăzut pentru panourile solare, anul acesta, este de trei miliarde lei, bani cu care se vor putea finanţa peste 150.000 proiecte.

Potrivit lui Tanczos, în România sunt peste trei milioane de case intabulate şi înregistrate la Oficiul de Cadastru care ar putea beneficia de un programul Casa Verde Fotovoltaice, interesul este foarte ridicat şi e nevoie de creşterea fondurilor, pentru a finanţa mai multe solicitări.

În România sunt peste trei milioane de case intabulate, locuinţe unifamiliale, teoretic care ar putea avea nevoie de sisteme fotovoltaice pentru a deveni independente sau semi-independente din punct de vedere al energiei electrice.

Anul trecut am aprobat peste 40.000 de cereri de finanţare, interesul a fost unul uriaş şi este clar că trebuie să suplimentăm bugetul pentru a veni în întâmpinarea cererii şi nevoii din partea cetăţenilor.

Pentru a sprijini cetăţenii în instalarea acestor sisteme de producere a energiei electrice, în 2023 continuăm programul, construim acum bugetul AFM (Administraţia Fondului pentru Mediu) şi vom bugeta pentru acest program o sumă de cel puţin patru ori mai mare decât anul trecut.

Trei miliarde lei este bugetul prevăzut pentru fotovoltaice, în 2023, şi vom putea finanţa cel puţin 150.000 de proiecte, faţă de 40.000”, a declarat Ministrul Mediului.

Acesta a menţionat că, în paralel, s-au purtat discuţii cu unităţile administrativ-teritoriale pentru a găsi soluţii de eficientizare şi de reducere a birocraţiei în implementare a programului şi şi-a exprimat convingerea că „anul acesta numărul celor care vor putea aplica va fi de ordinul sutelor de mii”.

În acelaşi timp, analizăm posibilitatea finanţării capacităţilor de stocare, astfel încât independenţa energetică la nivel de gospodărie să fie susţinută şi prin posibilitatea de a stoca energia produsă în timpul zilei şi de a nu fi nevoie de fiecare dată de livrare în sistemul energetic.

Am demarat negocierile şi cu Ministerul Fondurilor Europene pentru a căuta soluţii împreună de finanţare, atât din fondurile care sunt la dispoziţia Ministerului Mediului, cât şi din surse care sunt asigurate de Uniunea Europeană, adică fonduri europene„, a spus Ministrul Mediului.

Acesta a făcut referire şi la limitările legate de capacităţile de producţie şi de instalare a sistemelor fotovoltaice.

Desigur, există şi alte limitări, limitări de ordin economic şi de ordinul capacităţilor de producţie a sistemelor fotovoltaice şi a capacităţilor de instalare. Deci, nu numai partea financiară, de finanţare, este importantă, e important să vedem şi cât pot instala firmele care se ocupă de aşa ceva şi ce cantităţi se pot importa în România„, a mai spus Tanczos Barna.

sursa: antena3.ro

articolul original.

Cum a fost împărţit bugetul Consiliului Judeţean Satu Mare?

31 January 2023 at 22:45
By: I. Z.

Sedinta CJ SM

Bugetul Consiliului Judeţean Satu Mare pentru anul 2023, votat de consilierii judeţeni în data de 31 ianuarie 2023, este orientat, în cea mai mare măsură, susţinerii proiectelor de investiţii.

Bugetul general consolidat este în sumă de 583.504.000 lei, având o creştere de 14,4% faţă de anul 2022. Cheltuielile de dezvoltare reprezintă 65% din totalul bugetului, adică 379.083.000 lei, o creştere de 21.4% faţă anul 2022. Cheltuielile de funcţionare prevăzute sunt de 204.441.000 lei şi reprezintă 35% din buget, o creştere de 14,4% faţă de anul trecut.

Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare: “Pentru anul 2023 avem un buget dedicat investiţiilor şi dezvoltării pe termen lung a judeţului Satu Mare. Am diminuat cheltuielile şi am crescut resursele pentru dezvoltare. În acest fel vom reuşi să susţinem proiectele de investiţii de care sătmărenii au cu adevărat nevoie”.

Cei mai mulţi bani vor fi investiţi în următoarele domenii:

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ – 290.138.000 lei
Cele mai mari sume vor fi distribuite către: întreţinere şi reparaţii drumuri judeţene – 16.368.000 lei şi modernizare drumuri – 178.775.300 lei. Cele mai mari proiecte de dezvoltare aflate în implementare sunt:
• Drumul Expres Satu Mare – Baia Mare
• Modernizare DJ195B Moftinu Mare – Criseni – Craidorolţ”
• Modernizare DJ 195 Ardud – Viile Satu Mare – Necopoi – Cărăşeu
• Modernizare DJ 109 M Batarci – Valea Seacă
• Modernizare DJ 195 B Doba- Boghiş – Dacia – Moftinu Mare
• Modernizare DJ 109 P limită judeţul Sălaj – Cehal
• Modernizare DJ 108R din DN 19A Beltiug – Beltiug Băi
• Modernizare DJ 196 Supuru de Jos – Intersecţie DJ 108P
• Modernizare DJ193 Satu Mare-Borlesti-Limita de judet Maramures,
• Pod pe DJ 193E peste Valea Bârsăului
• Pod pe DJ 197 peste râul Talna
• Modernizare DJ194B Petea (DN19A) – Atea – Peleş – Pelişor – Bercu – Bercu Nou -Micula -Agriş – Ciuperceni (DN19)
• Modernizare DJ 196C Pişcolt(DN19) – Andrid

SĂNĂTATE – 33.859.400 lei
Sumele cele mai mari sunt destinate cofinanţării proiectelor de dezvoltare – 20.384.400 lei. Alocăm 5.475.000 lei Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, 5.000.000 lei Spitalului de Pneumoftiziologie şi 3.000.000 lei Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş.
Cele mai mari importante proiecte din sănătate susţinute din bugetul acestui an:
• Cofinanţarea proiectului ce vizează construcţia unei noi clădiri a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare
• Înfiinţarea Centrului Stroke
• Cofinanţarea proiectului de modernizare, extindere şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare
• Cofinanţarea proiectului “Creşterea eficienţei energetice a clădirii Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş”
• Cofinanţarea proiectului “Reabilitare, extindere şi dotare Ambulatoriu de Specialitate Tăşnad”
• Lucrări de întreţinere curentă a spaţiilor medicale
• Achiziţii de aparatură medicală.

AEROPORTUL INTERNAŢIONAL SATU MARE – 20.517.000 lei
Cei mai mulţi bani, 10.712.000 lei, sunt alocaţi susţinerii proiectelor de dezvoltare a infrastucturii aeroportuare, iar 9.805.000 lei sunt destinaţi secţiunii de funcţionare.

ASISTENŢĂ SOCIALĂ
Bugetul alocat pentru susţinerea sistemul social este în valoare de 91.272.000 de lei. Cea mai mare sumă, respectiv 87.662.000 lei este alocată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru susţinerea proiectelor de dezvoltare şi pentru funcţionarea
serviciilor sociale destinate copiilor, vârstnicilor şi persoanelor cu dizabilităţi. Alocăm, de asemenea, o finanţare nerambursabilă în valoare de 3.300.000 lei pentru susţinerea proiectelor sociale în baza Legii 350/2005.

CULTURĂ, RECREERE ŞI RELIGIE – 60.700.900 lei
• Biblioteca Judeţeană Satu Mare: 6.000.000 lei
• Muzeul Judeţean Satu Mare: 11.250.000 lei
• Şcoala de Arte: 1.607.000 lei
• Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare: 2.900.000 lei.
• Filarmonica Dinu Lipatti Satu Mare 8.911.000 lei
• Cofinanţări proiecte nerambursabile 14.403.500 lei
• Contribuţii neclericali: 3.193.000 lei
• Acţiuni culturale, sportive şi de tineret: 1.500.000 lei (Legea 350/2005)
• Cheltuieli de capital: 936.000 lei

Sursa: Biroul de presă al Consiliului Judeţean Satu Mare

articolul original.

Ireal! Pompierii din Regatul Unit, sub ancheta polițiștilor, după ce au fotografiat cadavrele unor femei, apoi au râs de lenjeria lor intimă

1 February 2023 at 08:23
image

Salvatorii de la Serviciul de Pompieri din Dorset și Wiltshire, Regatul Unit, sunt acuzați că au fotografiat cadavrele unor femei care au murit în accidente de mașină, le-au distribuit pe un grup de WhatsApp și s-au amuzat pe baza acestora!

O femeie a fost cea care i-a denunțat pe bărbați.

Ea a declarat că pompierii au făcut comentarii inadmisibile despre victimele pe care trebuiau să le ridice de la locul accidentului.

Nu doar atât, aceștia ar fi glumit chiar și despre lenjeria intimă pe care o purtau femeile care au murit în accidente.

„Am văzut oameni făcând comentarii despre tipul de lenjerie pe care îl purtau femeile implicate în accidentul de mașină.

Recuperarea cadavrului cuiva mort ar trebui să te sfâșie, nu să te facă să vrei să-i faci fotografii, doar pentru a glumi despre asta mai târziu.

Pentru că acesta este persoana iubită a cuiva”, a spus o femeie pompier.

Femeile se plâng de favorurile cerute de colegii lor

Totodată, mai multe femei care lucrează ca pompieri au depus plângeri de hărțuire sexuală la locul de muncă.

Acestea se plâng că de mai multe ori li s-au cerut favoruri la serviciu, și că au fost primit și ele fotografii și mesaje explicite cu conținut sexual, din partea colegilor lor.

Și mai revoltător este faptul că o altă femeie a povestit că șeful său i-ar fi spus că ”este datoare să facă sex cu el pentru a avansa în funcție”.

Poliția din Dorset a deschis o anchetă, în timp ce Serviciul de Pompieri din Dorset și Wiltshire a demarat propria investigație.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
articolul original.

Tragedie la o pensiune din stațiunea Straja: Un copil de 3 ani, lăsat nesupravegheat pentru scurt timp de părinți, s-a înecat în piscină / Poliția a deschis un dosar penal

1 February 2023 at 08:09
image

Tragedie la o pensiune din stațiunea Straja. Un copil de trei ani, lăsat nesupravegheat de părinți, s-a înecat în piscină. În ciuda încercărilor medicilor de a-l readuce la viață, a fost declarat decesul micuțului. 

„La data de 31 ianuarie 2023, Poliția Municipiului Lupeni a fost sesizată cu privire la faptul că, un minor în vârstă de 3 ani a căzut într-o piscină și este inconștient”, a anunțat Poliția Hunedoara.

Poliţiştii ajunși la fața locului au constatat că minorul era însoțit de părinții săi care se aflau la piscina situată în interiorul unei unități de cazare din stațiunea Straja. Micuțul a rămas nesupravegheat pentru o perioadă scurtă de timp, ulterior fiind găsit de către părinți în stare de inconștiență.

„Victima a fost preluată și transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, însă din nefericire minorul a decedat la spital”, conform sursei citate.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

În ciuda încercărilor medicilor de a-l readuce la viață, a fost declarat decesul micuțului.

„La locul solicitării echipajul de Ambulanță a găsit minorul în stop cardio-respirator. Au fost continuate manevrele de resuscitare, timp de aproximativ 20 de minute, solicitându-se și intervenția echipajului cu medic de la Petroșani”, a precizat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara, citat de Adevărul.

După cele 20 de minute de resuscitare, echipajul medical a constatat că pacientul a ieșit din stop cardiac. Copilul a fost preluat de ambulanță pentru a fi transportat la spitalul din Lupeni. Pe drumul de zece kilometri din stațiune către unitatea medicală, copilul a intrat din nou în stop cardio-respirator.

„S-au început din nou manevrele de resuscitare, care au continuat și la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului din Lupeni. Din păcate, după două ore de resuscitare, medicii au constatat decesul copilului”, a precizat medicul Călin Dumitrescu.

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă.

VIDEO | Copil de 4 ani înecat în piscina din curtea casei. Distrusă de durere, mama s-a sinucis

VIDEO | Un copil de 11 ani s-a înecat într-un râu din județul Galați. La fața locului a fost chemat și un elicopter SMURD

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
articolul original.

Ce făcea Alec Baldwin în timpul antrenamentului cu arme, când se afla pe platoul de filmare: „O abatere nesăbuită”

1 February 2023 at 08:07
image

Actorul Alec Baldwin vorbea la telefon în timpul antrenamentului cu arme de foc pentru filmul ”Rust”, în timpul căruia a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, au declarat procurorii. Biroul procurorului districtual din Santa Fe l-a acuzat pe actor de „numeroase cazuri de acte extrem de necugetate”.

Halyna Hutchins a murit pe platoul de filmare al filmului ”Rust” din New Mexico după ce Baldwin ar fi tras cu o armă de recuzită.

Armurierul filmului a fost, de asemenea, acuzat de omor prin imprudenţă.

Documentele publicate marţi, care detaliază acuzaţiile anunţate pentru prima dată la 19 ianuarie, descriu un platou de filmare haotic, cu o abordare nechibzuită a siguranţei armelor.

Alec Baldwin a fost „distras” vorbind cu membrii familiei la telefon în timpul antrenamentului privind modul de operare a armei de recuzită, a scris Robert Shilling, un anchetator special al biroului procurorului districtual, într-o declaraţie de cauză probabilă depusă împreună cu acuzaţiile de omor prin imprudenţă.

Dacă Alec Baldwin ar fi efectuat verificările de siguranţă obligatorii cu armurierul Hannah Gutierrez-Reed şi nu ar fi îndreptat arma spre Hutchins, ”tragedia nu s-ar fi produs”, a susţinut Shilling, potrivit BBC.

„Această abatere nesăbuită de la standardele şi practicile şi protocolul cunoscute a cauzat în mod direct împuşcătura fatală”, a afirmat el.

„Baldwin ştia că prima regulă de siguranţă a armelor de foc este să nu îndrepţi niciodată o armă spre cineva pe care nu intenţionezi să îl împuşti”, a adăugat Shilling.

Ce acuzații i se aduc actorului

Documentul de acuzare subliniază cel puţin o duzină de ”acte sau omisiuni de nepăsare” care au condus la împuşcături, printre care:

Nu a folosit o replică a armei de foc pentru o repetiţie neprogramată.

Lăsarea armurierului să părăsească platoul de filmare, contrar protocolului.

Abaterea de la practica de a primi arma doar de la armurier.

Nerezolvarea plângerilor privind siguranţa pe platou.

Neefectuarea verificărilor de siguranţă necesare cu armurierul, care a fost angajat fără o certificare adecvată.

Avocaţii lui Baldwin şi ai lui Gutierrez-Reed au declarat că intenţionează să lupte împotriva acuzaţiilor în instanţă.

Astfel, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ar putea fi condamnaţi la 18 luni de închisoare şi la o amendă de 5.000 de dolari. Ei vor fi judecaţi de un juriu, potrivit procurorilor.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
articolul original.

VIDEO: Cazierul judiciar poate fi obținut online începând de miercuri / Cum poate fi descărcat documentul direct din fața calculatorului

1 February 2023 at 07:58
image

Cazierul judiciar poate fi obținut online începând de miercuri, 1 februarie. Românii au la dispoziție două variante pentru a face acest lucru: fie prin platforma ghișeul.ro, fie prin hub.mai.ro.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Ministerul de Interne au operaționalizat proiectul pilot privind eliberarea certificatelor în sistem electronic.

Cetățenii români care nu au trecute mențiuni în cazier (nu au fost condamnați pentru fapte penale) își pot obține certificatul de cazier judiciar din fața calculatorului.

Românii au la dispoziție două variante pentru a face acest lucru:
  • Prima: prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, pentru utilizatorii care sunt înregistrați sau doresc să se înregistreze în platformă.
  • A doua: prin platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru utilizatorii care nu sunt înregistrați în GHISEUL.RO sau nu dețin un card bancar emis de o instituție bancară din Romania. În acest caz, doritorii vor completa un formular disponibil în platformă, iar pentru a li se stabili cu certitudine identitatea, se vor prezenta fizic, o singură dată, la secția de poliție.
„Acest proiect reprezintă un pas important pentru simplificarea relației dintre Ministerul Afacerilor Interne și cetățeni, în beneficiul cetățenilor”, anunță, pe Facebook, ministrul de Interne, Lucian Bode.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit

Proiectul pilot va fi extins, aplicația pentru eliberarea electronică a certificatului de cazier judiciar urmând a fi disponibilă atât pentru persoanele fizice care au înscrise mențiuni în cazier, cât și pentru persoanele juridice din România, până la finalul lunii iulie.

Potrivit legii, certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit și în formă electronică. Documentul are semnătură electronică calificată și este asimilat înscrisurilor autentice.

VIDEO | Sebastian Burduja: „Lansăm aplicaţia pentru mobil Ghişeul.ro, iar în câteva zile se va putea elibera cazierul judiciar”

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
articolul original.

Peste 2000 de bucureșteni, fără gaze, după ce o echipă de muncitori a avariat rețeaua de canalizare

1 February 2023 at 07:47
image

Peste 2.000 de bucureșteni din sectorul 5 au rămas fără gaze încă de marți după-amiază. Avaria a fost provocată de o echipă de muncitori care lucrau la rețeaua de canalizare.

Bucureștenii din sectorul 5 se confruntă cu o problemă de care nu aveau nevoie, mai ales, acum, când este și foarte frig afară.

Sunt afectați atât cei care locuiesc în zonă, cât și mai multe instituții și firme.

Alimentarea cu gaze se va relua în cursul zilei de miercuri.

În cazul în care simt miros de gaze, oamenii trebuie să aerisească imediat încăperea, să nu folosească aparatele electrocasnice sau întrerupătoarele şi să închidă robinetul de alimentare cu gaze.

„Ca urmare a unei avarii produse asupra sistemului de distribuţie a gazelor naturale de către reprezentanţii Apa Nova (Aviprod) ce efectuau o lucrare de intervenţie în reţeaua de canalizare din strada dr. Mihail Obedenaru-Gheorghe, din sectorul 5 al municipiului Bucureşti, Distrigaz Sud Reţele a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale în respectiva zonă astăzi, 31 ianuarie 2023, începând cu ora 15:30”, a transmis, marţi seară, Distrigaz Sud Reţele.

Străzile afectate de avaria provocată

Astfel, sunt afectaţi 2.138 de clienţi casnici şi non-casnici din municipiul Bucureşti, aflaţi pe străzile: Victor Babes, Dr. Clunet, Dr. Dimitrie Draghiescu, Eroilor, Dr. Panait Iatropol, Independenţei, Dr. Mihail Mirinescu, Dr. Obedenaru-Gheorghe Mihail, Dr. Louis Pasteur, Sfantul Elefterie, Dr. Nicolae Staicovici, Dr. Grigore Taranu, Dr. Florea Teodorescu şi Dr. Nicolae Tomescu, potrivit Digi24.ro.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
articolul original.

Oficial! Certificatul de cazier judiciar poate fi obţinut, de azi, online. Nu toată lumea îl poate elibera

1 February 2023 at 07:30
image

Începând de astăzi, 1 februarie 2023, certificatul de cazier judiciar poate fi obţinut online, prin platformele ghişeul.ro şi hub.mai.ro. Opţiunea este valabilă pentru persoanele care nu sunt înscrise în evidenţe.

„Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Afacerilor Interne au operaţionalizat proiectul pilot privind eliberarea certificatelor de cazier judiciar în sistem electronic. Începând de astăzi, 1 februarie, versiunea pilot a aplicaţiei permite eliberarea certificatelor de cazier judiciar pentru persoanele fizice, de cetăţenie română, care nu sunt înscrise în evidenţele Sistemului Naţional de Evidenţă a Cazierului Judiciar Român – ROCRIS”, a transmis, miercuri, Ministerul Cercetării, într-un comunicat de presă.

Două mecanisme pentru obținerea certificatului

Mai mult, sursa citată mai scrie că cetăţenii au la dispoziţie două mecanisme de acces pentru obţinerea certificatului de cazier: direct prin autentificarea în portalul hub.mai.gov.ro sau prin accesarea GHISEUL.ro, cele două platforme fiind interconectate.

”Oferim celor aproape 2 milioane de români care merg anual la secţia de poliţie pentru a obţine acest document posibilitatea de îl accesa la câteva click-uri distanţă. Serviciul devine disponibil 24/24, 7 zile din 7, fără a mai fi condiţionat de programul de lucru cu publicul, facilitând interconectarea serviciilor instituţiilor publice. Le mulţumesc echipelor tehnice din MCID, ADR şi MAI care au lucrat intens la operaţionalizarea acestui serviciu, în ultimele luni, şi au realizat interconectarea ghişeul.ro cu hub-ul de servicii al MAI. Le mulţumesc, de asemenea, colegilor parlamentari care au susţinut şi votat legea nr. 3/2023, în special deputatului George Tuţă, alături de care am iniţiat acest proiect legislativ adoptat şi promulgat recent”, a declarat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

“Acest proiect reprezintă un pas important pentru simplificarea relaţiei dintre Ministerul Afacerilor Interne şi cetăţeni, în beneficiul cetăţenilor. Prin implementarea serviciului public electronic de obţinere a certificatului de cazier judiciar, Guvernul României pune nevoile reale ale cetăţenilor în centrul procesului de digitalizare”, a declarat, la rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

O aplicație special pentru certificatul de cazier judiciar

Potrivit comunicatului, proiectul pilot va fi extins, aplicaţia pentru eliberarea electronică a certificatului de cazier judiciar urmând a fi disponibilă atât pentru persoanele fizice care au înscrise menţiuni în cazier, cât şi pentru persoanele juridice din România, până la finalul lunii iulie 2023.

Potrivit Legii nr. 3/ 03.01.2023, pentru completarea art. 28 din Legea nr. 290/2004, privind cazierul judiciar, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică.

Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice.

Mecanismele de obţinere a certificatului de cazier judiciar electronic:

prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, pentru utilizatorii care sunt înregistraţi sau doresc să se înregistreze în platformă. Solicitarea cazierului se face urmând procedura de validare a identităţii electronice folosind un card bancar înrolat 3D Secure, emis de o instituţie bancară din România. În urma validării, aceştia vor fi redirecţionaţi către platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru completarea online a cererii tip.
prin platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru utilizatorii care nu sunt înregistraţi în GHISEUL.RO sau nu deţin un card bancar emis de o instituţie bancară din Romania. Solicitanţii vor completa un formular disponibil în platformă, iar pentru a li se stabili cu certitudine identitatea, se vor prezenta fizic, o singură dată, la un ghişeu al MAI care oferă servicii publice.
”În prima fază, certificarea identităţii va fi realizată prin prezentarea la unităţile de poliţie care eliberează certificate de cazier, urmând ca în cursul acestui an certificarea identităţii să poată fi făcută la toate instituţiile MAI care oferă servicii publice (e.g.: Serviciile publice comunitare pentru eliberarea permiselor de conducere, paşapoartelor, cărţilor de identitate). După validarea contului, pentru eliberarea certificatului de cazier, cetăţenii vor accesa secţiunea „servicii”, vor selecta motivul solicitării dintr-o listă disponibilă, vor trimite cererea precompletată deja cu datele de stare civilă, iar sistemul va genera automat certificatul de cazier judiciar, semnat electronic”, se mai arată în comunicat.

Valabilitatea certificatului emis este de 6 luni de la data eliberării

Sistemul oferă posibilitatea de a verifica autenticitatea documentului, pe baza numărului de înregistrare a certificatului de cazier şi a CNP-ului persoanei.

”Prin implementarea etapizată a acestui proiect se asigură timpul necesar optimizării tehnice şi funcţionale ale serviciului, dar şi adoptarea măsurilor administrative în vederea asigurării disponibilităţii şi suportului necesar oricăror servicii publice electronice. Astfel, asigurarea suportului vizează, pe de o parte, componenta tehnică (echipamente, soluţii tehnice) şi resurse umane specializate (personal tehnic), şi, pe de altă parte, asistenţă acordată utilizatorilor prin asigurarea de personal pentru suport permanent ce va fi disponibil telefonic, prin web, sau e-mail”, a mai transmis Ministerul Digitalizării.

articolul original.

Ciucă a transmis că rotaţia guvernamentală se va face ca în protocolul coaliţiei (surse)

29 January 2023 at 22:00
By: cristi

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a transmis, duminică, liderilor organizaţiilor liberale, reuniţi în şedinţă la Vila Lac, că partidul are mai multe procente în sondaje decât în momentul în care el a preluat conducerea, Guvernul a fost performant, iar rotaţia guvernamentală se va face ca în protocolul coaliţiei, arată surse din PNL. Conform surselor citate, Ciucă a spus că PNL este azi peste procentele de la preluarea mandatului său de preşedinte de partid şi a asigurat stabilitatea ţării şi a făcut ce a promis. De asemenea, liderul liberal a evidenţiat că PNL nu a provocat şi nu a răspuns provocărilor politice, mai arată sursele menţionate. Guvernul a fost performant, având cel mai bun procent de absorbţie a fondurilor europene, în context economic grav, a mai spus premierul. „Rotaţia se va face ca în protocol. Vă asigur”, a transmis Ciucă, potrivit surselor liberale.

Conducerea PNL i-a convocat, duminică, în şedinţă informală, pe liderii filialelor partidului pentru a discuta strategia politică şi priorităţile parlamentare la început de an, au precizat, pentru AGERPRES, surse din partid. Luni, Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni, începând cu ora 11,00, în sala grupului PNL de la Camera Deputaţilor. De asemenea, grupurile parlamentare reunite ale PNL vor avea o şedinţă de la ora 18,00 în prezenţa preşedintelui partidului, premierul Nicolae Ciucă.

Pe de altă parte, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, la Brăila, după ce secretarul general al partidului, Paul Stănescu, a anunţat public că acesta este propunerea social-democraţilor pentru funcţia de premier care va reveni formaţiunii din luna mai, că nu îşi doreşte să fie „prim-ministrul unui guvern tras în căciulă”. „Noi lucrăm deja la programul de guvernare şi o să mergem cu el pe urmă în coaliţie şi o să-l uniformizăm. Sunt două partide, unul social-democrat şi unul liberal, şi trebuie să găsim calea de mijloc şi nu cred că vor fi foarte multe negocieri. Sunt ferm convins că va fi o schimbare foarte rapidă. Întotdeauna din trecut trebuie să învăţăm greşelile. Nu îmi doresc să fiu prim-ministrul unui guvern tras în căciulă. Îmi doresc un guvern eficient, cu oameni care ştiu să conducă ministere”, a declarat Ciolacu. Marcel Ciolacu a precizat că este mult prea devreme pentru a începe negocierile pentru formarea noului guvern şi că a fost o greşeală că s-a vorbit în spaţiul public despre această rotaţie care va exista la ministere.

„N-a început nicio negociere şi mi se pare şi un pic anormal. Cred că priorităţile Guvernului, ale miniştrilor, în momentul în care porneşti negocieri cu atâtea luni… de aceea pe mine m-a deranjat foarte mult faptul că s-a vorbit aşa de mult despre această rotaţie şi de schimburi de ministere în spaţiul public: este anormal, pentru că în acel moment eficienţa ministrului începe să scadă, într-un minister nu există numai ministrul, există un aparat întreg şi cred că a fost o greşeală, mai ales pentru cei care s-au trezit vorbind în spaţiul public”, a spus Ciolacu.

articolul original.
❌