ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

VIDEO | Augustin Babaneacșa – avocat specializat în contencios administrativ și fiscal – și consultantul fiscal Cristian Rădulescu, despre reducerea TVA la 5% pentru locuințele noi: “Nu existau clarificări în legislația fiscală legate de c

2 December 2022 at 17:30
image

Urmare a discrepanțelor de interpretare, atât în actele de impunere fiscală  cât și în hotărârile judecătorești, Parlamentul României a adus clarificări printr-un act normativ, promulgat între timp și de Președintele României, privind condițiile ce trebuie îndeplinite pentru aplicarea cotei reduse de 5% TVA la livrarea de locuințe noi.

Invitați la Gândul Exclusiv, avocatul specializat în contencios administrativ și fiscal Augustin Babaneacșa Drăghiceanu – SCA “Drăghiceanu, Bolca și Asociații“ – și consultantul fiscal Cristian Rădulescu – partener TaxHouse – au explicat care sunt condițiile pentru care o locuință nouă poate fi achiziționată cu o cotă redusă de TVA de 5%.

Recent a apărut o lege în Monitorul Oficial, după e a trecut prin Parlamentul României și a fost promulgată de președinte, care a venit să clarifice una dintre condițiile legată de aplicarea cotei de TVA de 5%, cea legată de acest caracter pe care trebuie să-l aibă imobilul de a fi locuit la momentul vânzării.

Condițiile, dacă e să ne uităm la ele, sunt, în principiu, trei importante. Este o condiție legată de preț și aici se împart în mai multe categorii, în principiul anul acesta locuințele care sunt până în 450.000 de lei pot să fie cumpărate cu cota de TVA de 5% indiferent de numărul lor. Apoi avem o condiție de preț de 700.000 de lei, deci peste 450.000 de lei dar până în 700.000 de lei, în care se poate achiziționa un singur imobil, iar de la anul aceste două plafoane de 450.000 de lei și 700.000 de lei vor fi schimbate, va rămâne un singur plafon, de 600.000 de lei în care trebuie să ne încadrăm”, a explicat consultantul fiscal Cristian Rădulescu.

Conform acestuia, legat de preț vor exista măsuri tranzitorii.

Condițiile tranzitorii spun că dacă anul acesta se încheie un antecontract fie pentru mai multe locuințe până în 450.000 de lei, care vor fi finalizate prin contracte de vânzare-cumpărare în timpul anului 2023, atunci ele vor merge în continuare cu cota aplicată de 5%. Dacă se doresc a fi achiziționate două sau mai multe până în 450.000 de lei, există această ultimă posibilitate oferită de legislație să ai un antecontract anul acesta și să fie încheiat neapărtat contractul de vânzare-cumpărare anul viitor. La fel și pentru 700.000 de lei, există posibilitatea unui antecontract anul acesta care să fie încheiat cu finalizare anul viitor și atunci se poate încadra în continuare la 5% cotă de TVA. Anul viitor, cu 600.000 de lei nu se va mai putea achiziționa pentru că de anul viitor condiția este maxim un singur apartament pentru o persoană sau o familie achiziționat cu valoarea aceasta”, a mai spus consultantul fiscal.

Apoi a doua condiție este legată să zic, important, de suprafața pe care trebuie să o aibă imobilul, respectiv apartamentul sau casa, și vorbim de o suprafață utilă maximă de 120 metri pătrați. Și aici se face trimite la Legea Locuinței în funcție de care să se determine această suprafață utilă. În speță, ele pot să includă anumite elemente și Legea Locuinței prevede în mod expres acest lucru, este de văzut și de urmărit cu atenție ce se întâmplă cu balcoanele, cu terasele și alte elemente care pot să intre sau care nu pot să intre în suprafața utilă a apartamentului și este important din această perspectivă”, a punctat Cristian Rădulescu, cel care a explicat și care este a treia condiție de îndeplinit.

A treia condiție era o condiție generică care spunea că acele imobile trebuie să fie locuite ca atare la momentul livrării, la momentul la care se face transferul dreptului de proprietate și de posesie implicit asupra bunului imobil unde pur și simplu nu existau clarificări prin legislația fiscală vizavi de îndeplinirea acestei condiții”

Cristian Rădulescu

”Poziția ANAF de-a lungul timpului a fost una nu tocmai echilibrată”

Tocmai aici au fost aduse clarificări de legiuitor, pentru a nu mai exista discuții în ceea ce privește sintagma “ca atare”, deoarece au existat multe poziții numite de Cristian Rădulescu “neunitare” ale ANAF, legate de locuință și dotări, respectiv dacă un apartament fără o centrală este locuibil ca atare sau nu, dacă un apartament fără acces la utilități este locuibil sau nu, dacă un apartament care este finisat doar la gri sau doar la roșu sau la alb este considerat locuibil sau nu. “

În principiu, poziția ANAF de-a lungul timpului a fost una nu tocmai echilibrată pentru că, deși Codul Fiscal făcea trimitere la Legea Locuinței doar din perspectiva, să zicem, a îndeplinirii condiției de suprafață utilă și încadrării în această suprafață maximă de 120 de metri pătrați, ei se duceau la Legea Locuinței și se urmărea îndeplinirea condițiilor din legea locuinței, de acolo mergându-se pe definiția locuinței convenabile care făcea trimitere la o anexă de la Legea Locuinței în care erau de îndeplinit foarte multe criterii.

Însă trebuie să punctăm cumva aici că legea locuinței este din 1996, prevedea un standard dacă vreți de construcție de la momentul respectiv, standard de construcție care vă imaginați prin 1994, ‘95, ‘96 venea de pe vechiul regim comunist așa cum se construia la momentul respectiv și o să găsim lucruri hilare între condițiile pe care le avea de îndeplinit un apartament la momentul respectiv, mergându-se până acolo  încât dotarea, să zicem, a băilor unui apartament ar fi trebuit să fie cu cuier cu etajeră mica, etajeră mare, cu port prosop, port săpun,  port hârtie și așa mai departe și, de aici, anumite interpretări absolut bizare și, cum spuneam, neechilibrate din partea ANAF care a venit și a spus în lipsa acestor dotări  apartamentul nu e considerat locuibil ca atare, deci nu se poate aplica cota de TVA de  5% și din acest motiv se recalificau și se reimpuneau la o cotă standard de 19% vânzătorilor și bineînțeles intram în zona de contencios ulterior”, a mai afirmat consultantul fiscal Cristian Rădulescu, la Gândul Exclusiv.

”Au fost interpretări diferite atât în actele de impunere fiscală cât și hotărâri judecătorești”

Conform avocatului specializat în contencios administrativ și fiscal Augustin Babaneacșa Drăghiceanu – SCA “Drăghiceanu, Bolca si Asociații“, au fost interpretări diferite atât în actele de impunere fiscală cât și hotârâri judecătorești.

”Avem hotărâri în care, în speță Curtea de Apel Cluj, a înțeles raționamentul juridic care practic astăzi a fost clarificat în sensul în care conform articolului 13 din Codul de Procedură Fiscală de orice neînțelegere profită contribuabilul, se face în interesul contribuabilului. Dacă legiuitorul ar fi dorit să se raporteze la legea 114 în întregul ei, ar fi prevăzut acest aspect la toate cele trei condiții”,  a precizat avocatul Augustin Babaneacșa Drăghiceanu.

Acesta susține că doar condiția doi, cea care se referă la suprafață, face trimitere la Legea 114/ 1996.

Problema este în practică. Au existat, de exemplu, clădiri la roșu care nu erau locuibile. Nu că nu erau locuibile ca atare, nu erau locuibile, nu aveau utilități. Înțeleg în acele situații să nu se aplice un TVA de 5% dar pe de altă parte am regăsit interpretări din partea organelor abilitate care au venit și au spus  că imobilul nu poate fi locuit ca atare dacă este la gri”, a punctat avocatul Babaneacșa Drăghiceanu, care amintește că Legea 114 definește mai mult categorii de locuințe, precum cele sociale, de serviciu, convenabilă.

Această locuință convenabilă are anumite criterii, anumite particularități, numite exigențe. Aceste exigențe sunt de strictă interpretare. Noi știm cu toții că dacă legea nu distinge, nu putem s-o interpretăm într-un sens care să prejudicieze pe contribuabil pentru că avem niște principii de drept ce stau la baza oricărui act administrativ fiscal –  certitudinea impunerii, securitatea juridică, legalitatea actului de impunere. Prin urmare aceste hotârâri judecătorești nici ele nu erau unitare, anumiți judecători au înțeles faptul că singura raportare se poate face la suprafață, în rest, având prevalență, înțelegerea dintre cumpărător și vânzător, gradul de confort, solicitarea fiecărei familii, fiind diferită nu putem să impune condițiile din legea 114 unei familii cu privire la suprafețe, cu privire la dotări, cu privire la utilități”, a explicat avocatul Babaneacșa Drăghiceanu.

“Din punctul meu de vedere, această clarificare este binevenită și nu face altceva decât să respecte principiile de intrepretare pe care le-am învățat cu toții și anume dacă legiuitorul n-a înțeles să se raporteze la legea 114, nici organul fiscal nu trebuia să o facă. Deci din punctul nostru de vedere, prin această clarificare se înțelege foarte clar ce înseamnă locuință ca atare, să aibă o folosință și o posesie netulburată, să aibă un spațu destinat odihnei, hranei, un grup sanitar și utilități”

Augustin Babaneacșa Drăghiceanu, avocat specializat în contencios administrativ și fiscal

”Se aplică tututor situațiilor de drept, și cele pendinte, și cele viitoare, nefiind vorba de o modificare, ci de o simplă clarificare”

În concluzie, afirmă avocatul specializat în contencios administrativ și fiscal ”fiind expresis verbis menționat că nu vorbim de anumite dotări sau anumite finisaje”.

Cred că este foarte clar pentru lumea că nu va mai putea fi interpretat ca un imobil la gri chiar peste voința cumpărătorului, deci peste principiul care vorbește și însemnă pacta sum servanda pe care l-am învățat cu toții, un principiu de drept care spune este legea părților.

Eu, în calitate de cumpărător, nu pot să stau și să plătesc un TVA de 19% pentru simplul fapt că dezvoltatorul, de frica unui control fiscal și a unei interpretări deficitare, va fi impus cu 19% în loc de 5% și atunci să mă forțeze pe mine cumpărător să plătesc sau să mă forțeze pe mine să-mi ofere anumite finisaje, anumite dotări care evident se vor regăsi în preț.

Din punctul meu de vedere este clar ce înseamnă locuită ca atare, este clar că Legea 114 nu are înrâurire asupra Codului Fiscal respectiv asupra art. 291 decât în ceea ce privește suprafața, iar condițiile sunt foarte clare. Se aplică tuturor situațiilor de drept, și cele pendinte, și cele viitoare, nefiind vorba de o modificare, ci de o simplă clarificare. S-a adus lumină, practic”, a mai precizat Augustin Babaneacșa Drăghiceanu, avocat specializat în contencios administrativ și fiscal.

Urmăriți interviul integral aici:

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
articolul original.

Șeful ANAF cere reforme la legea salarizării: „Angajaţii de la stat nu mai trebuie plătiţi unitar, ci în funcţie de performanţă”

29 November 2022 at 05:54

Șeful ANAF cere reforme la legea salarizării: „Angajaţii de la stat nu mai trebuie plătiţi unitar, ci în funcţie de performanţă”

În cursul zilei de joi, Lucian Heiuş, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a afirmat că angajaţii de la stat nu mai trebuie plătiţi unitar, ci în funcţie de performanţă şi de rezultatele pe care le obţin, aceasta fiind una dintre cele mai mari reforme pe care trebuie să le facă statul român.

„Sistemul actual de salarizare este unul unitar: munceşti mult, munceşti puţin, dacă ai aceeaşi categorie, clasă şi vechime, iei aceiaşi bani. Ai rezultate excepţionale în inspecţie fiscală sau eşti un inspector mai puţin performant, ai acelaşi salariu. Atunci apare în timp o demotivare a celor foarte buni: „De ce să-mi asum eu riscuri foarte mari, când colegul meu care stă mai mult la cafea pe hol ia acelaşi salariu ca şi mine?”. Noi, ca stat, trebuie să depăşim cumva acest mecanism de a gândi unitar. Parcă şi legea salarizării se numeşte legea salarizării unitare. Nu mai trebuie să gândim unitar, ci pe performanţă, pe rezultatele pe care le obţii, chiar şi în sistemul administrativ. Cred că aceasta este una dintre marile reforme pe care trebuie să le facă statul în ansamblul lui”, a spus Heiuş, în cadrul conferinţei „PNRR – Investiţii pentru economia viitorului. Reforma fiscală”, organizată de PwC România.

El a subliniat că modernizarea trebuie făcută în toate instituţiile statului, nu doar la ANAF.

„Nu este suficient ca doar ANAF şi Ministerul de Finanţe să se modernizeze. Eu astăzi cred că Ministerul de Finanţe şi ANAF sunt printre cele mai performante instituţii din administraţia românească. Trebuie ca tot sistemul administrativ, capacitatea administrativă a statului român să crească şi să fie performantă şi atunci într-adevăr putem discuta despre un stat modern, despre performanţă în orice domeniu, de la sănătate, educaţie, administrare fiscală, construcţii, tot ceea ce înseamnă de fapt statul şi atunci îmi va fi şi mie mai uşor, ca preşedinte ANAF, să conving un contribuabil că este bine să-şi plătească impozitele şi taxele, pentru că o să aibă şi el mulţumirea că ceea ce dă către stat este administrat corect şi transparent”, a completat reprezentantul Fiscului.

articolul original.

Publicare proiect de ordin

28 November 2022 at 15:04
image

Vă informăm că pe pagina de internet a Agenției Nationale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, la rubrica Transparență decizională, au fost publicate  proiecte de ordin ale președintelui ANAF, conform Legii 52/20003, privind  transparenţa decizională în administraţia publică.

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la proiectele de acte normative pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării, în scris, la Serviciul Comunicare, Relaţii Publice și Mass-Media – cu menţiunea “Conf.Legii nr.52/2003”, la următoarele adrese:

• Prin scrisori, la adresa poștală: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, str.Apolodor nr.17, sector 5 Bucureşti 050741 – la Serviciul Comunicare, Relaţii Publice
şi Mass-Media.
• Electronic, la adresa de mail: presa@anaf.ro
• Prin fax, la numarul: 021-319.98.57.

Transparenta decizionala

articolul original.

Serviciile la distanţă oferite de ANAF, prezentate la Universitatea „1 decembrie” din Alba lulia: Ce au aflat viitorii contribuabili

25 November 2022 at 14:13

Serviciile la distanţă oferite de ANAF, prezentate la Universitatea „1 decembrie” din Alba lulia: Ce au aflat viitorii contribuabili

În perioada 10 noiembrie – 23 noiembrie 2022, specialiştii în fiscalitate din cadrul D.G.R.F.P Braşov şi a structurilor subordonate, A.J.F.P Alba, Harghita, Mureş şi Sibiu, parte a proiectului A.N.A.F, au continuat seria prezentărilor „Serviciilor oferite contribuabililor” studenţilor din băncile facultăţilor, viitori contribuabili, în vederea îndeplinirii obiectivelor A.N.A.F, a consolidării conformării fiscale prin creşterea gradului de conformare fiscală voluntară.

Prezentarea „Serviciilor oferite contribuabililor”, a fost găzduită în data de 10 noiembrie 2022 de Universitatea „1 decembrie” din Alba Iulia şi a continuat în data de 21 noiembrie 2022 în incinta Universităţii „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureş, în cadrul Conferinţei internaţionale organizate pe tema „Oportunităţilor cunoaşterii multidisciplinare”.

Din nevoia şi dorinţa de a migra continuu spre mediul online şi a deveni o administraţie fiscală modernă, eficientă şi transparentă, specialiştii în fiscalitate, au prezentat serviciile la distanţă oferite de către ANAF şi au evidenţiat avantajele şi beneficiile accesării acestora. Prezentarea „Serviciilor oferite contribuabililor” a continuat în cadrul Universităţii Sapientia din Miercurea Ciuc în data de 23 noiembrie 2022, participanţii manifestând deschidere şi interes faţă de informaţiile comunicate.

Interesul şi deschiderea manifestate în cadrul întâlnirilor deja încheiate ne motivează să continuăm aceste demersuri, astfel că, în data de 7 decembrie 2022, prezentarea „Serviciilor oferite contribuabililor” va continua în cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

articolul original.

ANAF schimbă tactica

25 November 2022 at 07:57
image

Șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș, dorește să încurajeze tot mai mult conformarea voluntară a contribuabililor. Astfel, ANAF nu va incepe inspecția fiscală la firmele care își corectează problemele. Contribuabilii vor avea două ocazii pentru a face acest lucru.

Vin vești bune pentru oamenii de afaceri din România după ANAF a anunțat că vrea să relaxeze controalele în cazul firmelor.Rămâne de văzut dacă se va și întâmpla, deoarece mentalitatea inspectorilor ANAF va da de furcă propunerilor făcute. Un proiect de lege depus pentru modificare a Codului de procedură fiscală prevede că firmele din România vor avea două momente diferite în care vor putea să oprească începerea efectivă a unei inspecții fiscale. Autoritățile vor să încurajeze tot mai mult conformarea voluntară a contribuabililor, motiv pentru care în viitor firmele vor avea ocazia să-și pună la punct declarațiile fiscale, dacă e cazul, înainte de a fi selectate pentru o inspecție fiscală. Măsura face parte dintr-un proiect de OUG cu multiple modificări procedural-fiscale.

Așadar, se anunță schimbări la Codul de procedură fiscalădin România, după depunerea unui proiect de lege pentru modificarea acestuia. Șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș, a explicat pe larg despre ce este vorba.

„Cred că este o schimbare radicală a modului în care vom dori să facem inspecția fiscală în anii următori. O societate comercială va fi posibil să primească la un moment dat o notificare, în urma analizei de risc pe care noi o s-o facem. O notificare prin care spunem că s-au identificat anumite probleme și le spunem despre ce este vorba. După ce primește această notificare, o să aibă la dispoziție 30 de zile să-și depună declarații rectificative, să corecteze ceea ce noi considerăm că este greșit, sau să explice că nu-i așa și să vină cu argumentele necesare. Dacă lucrurile se clarifică, ne oprim aici”.

Firmele respective vor mai avea ocazia să își rezolve problemele, chiar dacă vor depăși cele 30 de zile, odată cu transmiterea avizului de inspecție fiscală, care va cuprinde în mod expres această atenționare. Astfel, firma va avea la dispoziție alte 15 sau 30 de zile (în funcție de mărimea acesteia) pentru a se conforma.

„În cazul în care nu se întâmplă acest lucru, după cele 30 de zile vor primi un aviz de inspecție fiscală în care sunt anunțați că sunt prinși în programul de control. Au la dispoziție, iarăși, un anumit număr de zile ca să-și facă corecțiile necesare. Dacă se întâmplă acest lucru, iarăși, ne oprim și nu mai începe inspecția fiscală efectivă. Dacă nu se întâmplă nici acest lucru, atunci începe controlul efectiv. (…) Eu îmi doresc ca numărul de inspecții pe care-l facem să fie din ce în ce mai mic, pentru că și resursa pe care o avem noi alocată acestui departament de inspecție în cadrul ANAF este limitată. Și este păcat să-ți irosești resursele pe care le ai, constatând că, de fapt, multe lucruri care apar în analiza de risc ar putea să fie rezolvate printr-o apropiere a discuției pe care o ai cu contribuabilul. Dacă se va ajunge la inspecție, asta este, știm toată procedura. Dar, prin acest mecanism, noi ne dorim ca relația pe care o avem cu contribuabilul să fie cât mai activă – să vii, să-i spui despre ce este vorba, el să poată să reacționeze, în sensul să-și corecteze ce este de corectat, și să nu mai ajungem la inspecțiile fiscale.

În același timp, o să facem acea împărțire a contribuabililor pe riscurile pe care le au – cu risc ridicat, mediu sau scăzut. Nimeni nu va ști în ce clasă se încadrează firma, ci doar firma însăși va putea să ceară informația. Și atunci îi transmitem prin SPV  unde este, de ce este acolo. Și eu chiar îmi doresc ca cât mai mulți contribuabili să ceară acest lucru, să le spunem unde se situează, de ce se situează acolo și ei să încerce să-și îmbunătățească clasa de risc și să treacă într-o clasă de risc cât mai scăzut, așa cum este normal. Încadrarea în clasa de risc nu va fi publică, ci o vor ști doar Fiscul și contribuabilul respectiv”, a adăugat președintele ANAF, Lucian Heiuș.

Practic, autoritățile își doresc să reducă numărul de controale fiscale printr-o politică de sprijinire a conformării voluntare. Adică să se demareze o inspecție fiscală numai în ultimă instanță, dacă se constată reaua-voință a unei companii. Însă, din păcate, optimismul nostru este în scădere, având în vedere comportamentul și mentalitatea pe care le-au dobândit inspectorii ANAF, care pot trata cu subiectivism acțiunile intreprinse de agenții economici. Însă, noile propuneri ale autorităților ,vor da totuși de gândit și ”atotputernicilor” inspectori, în condițiile în care aceștia vor dori să respecte locul de muncă pe care îl au și care este plătit, evident, din contribuțiile celor verificați.

articolul original.

Cum sunt controlați românii pe rețelele sociale, de ANAF. Lucian Heiuș: „Avem un soft care ne pune la dispoziție care cont, al cărei persoane, este mai accesat”

23 November 2022 at 13:55

Cum sunt controlați românii pe rețelele sociale, de ANAF. Lucian Heiuș: „Avem un soft care ne pune la dispoziție care cont, al cărei persoane, este mai accesat”

Care este metoda prin care sunt controlați de Fisc românii pe rețelele sociale a fost explicată de către Lucian Heiuș, preşedintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

”Noi facem controale de acest gen de mai mult timp. Începând din vară, am intensificat aceste controale a veniturilor pe care le obțin persoanele fizice și pe care nu le declară. Pornind de la un fenomen care s-a simțit foarte mult în societate, chiar o frustrare pentru că existau multe persoane care, prin averea pe care o afișau, sfidau oamenii care își achită impozitele și taxele.

Pot să vă spun că în luna octombrie am identificat o persoană fizică la care diferența dintre venitul pe care l-a declarat în ultimii cinci ani și averea pe care a acumulat-o a fost de peste 20 de milioane de lei. Este vorba despre o persoană din Satu Mare. Iar impozitul pe care l-am calculat și pe care trebuie să îl recuperăm este de 2,6 milioane de lei”, a spus președintele ANAF.

”Legat de rețelele sociale, poate discutăm despre alt gen de controale. În ultima perioadă au apărut profesii noi, prin care anumite persoane obțin venituri prin activitatea pe care o desfășoară pe aceste rețele sociale. Venit care trebuie să fie declarat și care trebuie să fie impozitat. Și aici vorbim despre o sferă foarte largă. De la influenceri până la diverse alte activități pe care le prestează diverse persoane pe toate aceste platforme sociale.

Avem un soft care ne pune la dispoziție care cont, al cărei persoane, este mai accesat, pentru că în funcție de numărul de accesări atât îți vin și veniturile din partea acestor platforme. În funcție de accesările pe care le are o persoană care are deschis un cont acolo primește și o anumită sumă de bani”, a mai spus Lucian Heiuș, conform antena3.ro.

articolul original.

Lucian Heiuș, şeful ANAF, despre salariile unitare ale angajaților de la stat: „Nu mai trebuie să gândim unitar, ci pe performanță”

17 November 2022 at 12:25
image

Angajaţii de la stat nu mai trebuie plătiţi unitar, ci în funcţie de performanţă şi de rezultatele pe care le obţin, aceasta fiind una dintre cele mai mari reforme pe care trebuie să le facă statul român, a afirmat, joi, Lucian Heiuş, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în cadrul unui eveniment de specialitate.

„Sistemul actual de salarizare este unul unitar: munceşti mult, munceşti puţin, dacă ai aceeaşi categorie, clasă şi vechime, iei aceiaşi bani. Ai rezultate excepţionale în inspecţie fiscală sau eşti un inspector mai puţin performant, ai acelaşi salariu. Atunci apare în timp o demotivare a celor foarte buni: «De ce să-mi asum eu riscuri foarte mari, când colegul meu care stă mai mult la cafea pe hol ia acelaşi salariu ca şi mine?».

Noi, ca stat, trebuie să depăşim cumva acest mecanism de a gândi unitar. Parcă şi legea salarizării se numeşte legea salarizării unitare. Nu mai trebuie să gândim unitar, ci pe performanţă, pe rezultatele pe care le obţii, chiar şi în sistemul administrativ. Cred că aceasta este una dintre marile reforme pe care trebuie să le facă statul în ansamblul lui”, a spus Lucian Heiuş, în cadrul conferinţei „PNRR – Investiţii pentru economia viitorului. Reforma fiscală”, organizată de PwC România.

El a mai subliniat că modernizarea trebuie făcută în toate instituţiile statului, nu doar la ANAF.

„Nu este suficient ca doar ANAF şi Ministerul de Finanţe să se modernizeze. Eu astăzi cred că Ministerul de Finanţe şi ANAF sunt printre cele mai performante instituţii din administraţia românească. Trebuie ca tot sistemul administrativ, capacitatea administrativă a statului român să crească şi să fie performantă şi atunci într-adevăr putem discuta despre un stat modern, despre performanţă în orice domeniu, de la sănătate, educaţie, administrare fiscală, construcţii, tot ceea ce înseamnă de fapt statul şi atunci îmi va fi şi mie mai uşor, ca preşedinte ANAF, să conving un contribuabil că este bine să-şi plătească impozitele şi taxele, pentru că o să aibă şi el mulţumirea că ceea ce dă către stat este administrat corect şi transparent”, a completat reprezentantul Fiscului.

articolul original.

Mesaje false în numele ANAF

17 November 2022 at 11:56

ANAF atenționează asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt informați despre ”discrepanțe în evidența fiscală”. Mesajului îi este anexat un document, ”evidența fiscală”, pe care vă sfătuim să nu îl deschideți!

Mesaje False Anaf

Reiterăm următoarele:

  • nu deschideți aceste emailuri și
  • nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut;
  • nu transmiteți bani către conturile menționate!

Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția.

De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 0314039160.

articolul original.

ANAF atrage atenția asupra mesajelor false trimise în numele instituției!

16 November 2022 at 12:01
image

ANAF atenționează asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt informați despre „discrepanțe în evidența fiscală”. Mesajului îi este anexat un document, „evidența fiscală”, pe care vă sfătuim să nu îl deschideți!

ANAF reiterează următoarele:
– nu deschideți aceste emailuri și
– nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut;
– nu transmiteți bani către conturile menționate!

Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția.

De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 0314039160.

articolul original.

Mesaje false trimise în numele ANAF

16 November 2022 at 10:23

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) atenționează asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt informați despre „discrepanțe în evidența fiscală”.

Potrivit unui comunicat de presă emis de către reprezentanții instituției, mesajului îi este anexat un document, „evidența fiscală”, pe care sunteți sfătuiți să nu îl deschideți.

Sfaturi de la specialiști:

– nu deschideți aceste emailuri și

– nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut;

– nu transmiteți bani către conturile menționate!

Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Mesaje false în numele ANAF: „Nu le deschideți! Nu accesați documentele anexate sau link-urile din conținut”

16 November 2022 at 08:44
image

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) atenţionează cu privire la o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt informați despre „discrepanțe în evidența fiscală”.

Potrivit unui comunicat al ANAF, mesajului îi este anexat un document, „evidența fiscală”. Specialiștii ANAF sfătuiesc contribuabilii să nu deschidă acest document.

Se trimit mesaje false în numele ANAF

„ANAF atenționează asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt informați despre ”discrepanțe în evidența fiscală”. Mesajului îi este anexat un document, ”evidența fiscală”, pe care vă sfătuim să nu îl deschideți!

Reiterăm următoarele:

– nu deschideți aceste emailuri

– nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut

– nu transmiteți bani către conturile menționate!, se mai arată în comunicatul celor de la ANAF.

Conform documentelui, Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția. De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la call center-ul ANAF 0314039160.

Sursă: observatornews.ro

articolul original.

Proiect de ordin al președintelui ANAF și al președintelui Autorității Vamale Române pentru aprobarea Procedurii de utilizare și funcționare a sistemului național privind monitorizarea transporturilor de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transpo

15 November 2022 at 17:50
image

Vă informăm că pe pagina de internet a Agenției Nationale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, la rubrica Transparență decizională, au fost publicate  proiecte de ordin ale președintelui ANAF, conform Legii 52/20003, privind  transparenţa decizională în administraţia publică.

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la proiectele de acte normative pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării, în scris, la Serviciul Comunicare, Relaţii Publice și Mass-Media – cu menţiunea “Conf.Legii nr.52/2003”, la următoarele adrese:

• Prin scrisori, la adresa poștală: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, str.Apolodor nr.17, sector 5 Bucureşti 050741 – la Serviciul Comunicare, Relaţii Publice
şi Mass-Media.
• Electronic, la adresa de mail: presa@anaf.ro
• Prin fax, la numarul: 021-319.98.57.

Transparenta decizionala

articolul original.

Doi nemernici inspectori ANAF

14 November 2022 at 13:41
image

Lucian Heiuș, șeful ANAF, s-a enervat pe doi inspectorii Antifraudă din Deva după ce patru oameni care vindeau mere, pere și țuică pe marginea drumului au primit amenda de 30.000 de lei.

Inspectorii ANAF din Deva au amendat cu câte 30.000 de lei patru țărani care vindeau fructe în fața porții. Într-o conferință de presă, Lucian Heiuș a reacționat

 „Doi nemernici, că nu-i pot numi inspectori Antifraudă. Îmi e rușine că asemenea oameni lucrează în ANAF”

Lucian Heiuș s-a enervat pe doi inspectorii Antifraudă din Deva după ce patru oameni care vindeau mere, pere și țuică pe marginea drumului au primit amenda de 30.000 de lei.

„Din păcate, nu întotdeauna lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF-ului sunt pozitive. Doi inspectori de la Antifraudă Deva au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat.

Acești indivizi, că nu-i pot numi inspectori antifraudă s-au dus în luna octombrie și au dat 4 amenzi în valoare de câte 30.000 de lei unor oameni, unor țărani care stăteau pe marginea drumului în fața casei lor și vindeau niște mere, struguri, având certificate de producători”, a declarat șeful ANAF în conferință de presă.

Potrivit șefului ANAF, inspectorii Antifraudă din regiunea de Vest a țării aveau alte priorități: cluburile și marile restaurante din Timișoara, achizițiile intracomunitare din Arad sau contrabanda cu alcool din Caraș-Severin.

“Aici au considerat ei că este marea evaziune fiscală, că ăsta este rolul Antifraudei, să meargă şi să găsească frauda adevărată în România, la cei patru oameni care vindeau nişte mere şi nişte pere, care într-adevăr probabil că nu erau din grădina lor proprie aşa cum prevede legea şi le-au dat zece mii de lei amendă pentru aceasta şi le-au mai găsit trei litri de ţuică şi le-a dat douăzeci de mii de lei amendă. În total a primit amendă o persoană treizeci de mii de lei, un om care în loc să fure, în loc să stea cu mâna întinsă stă poate toată ziua în soare, în praf, în vânt pe marginea drumului să vândă corect nişte produse, să-şi completeze venitul.Şi vin aceşti nemernici care fac de râs ANAF-ul, care aruncă cu noroi pe obrazul celor 600 de colegi de la Antifraudă, care îşi fac treaba aşa cum trebuie, colegi care se duceau şi confiscau trei kilograme de aur de la case de amanet din Strehaia. Şi aceşti indivizi se duceau să dea amenzi de treizeci de mii de lei la acei oameni care stau şi vând pe marginea străzii”, a subliniat șeful ANAF.

Șeful ANAF le-a transmis celor 4 oameni care au fost amendați să facă plângere contravențională împotriva procesului-verbal de constatare, spunând că juriștii ANAF vor fi de acord cu anularea acelor amenzi

Lucian Heiuș a anunțat că începând cu 1 noiembrie l-a înlocuit pe directorul general adjunct care coordonează Antifrauda de la Deva, iar de luni Direcția de Integritate se duce să cerceteze modul în care își desfășoară activitatea acești doi inspectori. Dar, domnule Heiuș, pe când și în alte județe ale țării veți trimite Direcția de Integritate pentru a verifica abuzurile ”legale” ale inspectorilor ANAF ? Mai e foarte mult până departe, domnule Heiuș, iar până atunci agenții economici mor cu zile împovărați de legislația  interpretată  abuziv de inspectorii scoși de ANAF la ”vânătoare”, obstrucționând agenții economici prin fel și fel de tretipuri , fiind în stare să creeze diversiuni din cele mai variate din simplul motiv că…așa cred ei. Dovezi în favoarea lucrurilor pe care le cred? ZERO! Respectarea drepturilor contribuabilului? Hai să zicem…1% !

articolul original.

Avocatul Ingrid Mocanu îl acuză de ipocrizie pe șeful ANAF: Cum ar fi să ne spună de ce nu modifică legea care permite așa ceva?

14 November 2022 at 07:55
image

Avocatul Ingrid Mocanu îl acuză de ipocrizie pe președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș.

În contextul în care Heiuș i-a numit nemernici pe inspectorii ANAF care au amendat niște bătrânele care vindeau anumite produse la marginea drumului, Mocanu îl întreabă pe șeful Fiscului de ce nu modifică legea care permite așa ceva.

„Niște inspectori ANAF au amendat niște bătrânele care vindeau diverse lucruri pe marginea drumului.

Șeful numit politic al ANAF îi numește „nemernici” pe acești indivizi.

Cum ar fi să ne spună de ce nu modifică legea care permite așa ceva? Și cum ar fi să ne indice „nemernicii” care au permis să existe asemenea norme în vigoare?

Și nu cumva ar putea să ne spună dacă instigarea la neaplicarea legii (într-un mod atât de evident) nu este instigare la abuz în serviciu?

Că dacă suma aia de 30.000 este amendă aplicată legal (adică potrivit legii… aia bună, scrisă de „inteligenți”, nu de „nemernici”) atunci prejudiciul e cam în cuantum de „dragnia”, nu? 🙈

PS – „nemernicii” aplicaseră amenzile „nemernice” (dar fix potrivit legii), fix… da’ fix în circumscripția electorală unde a candidat numitul politic… și a pierdut… cred că de la acești „nemernici” 😁”, spune Mocanu, pe Facebook.

„Doi nemernici, că nu-i pot numi inspectori Antifraudă. Îmi e rușine că asemenea oameni lucrează în ANAF”, a spus Heiuș, în legătură cu inspectorii ANAF care au amendat, cu câte 30.000 de lei, patru țărani care vindeau fructe în fața porții.

articolul original.

ANAF a blocat peste 10 milioane de euro în contextul sancţiunilor internaţionale după începerea războiului

14 November 2022 at 05:39

ANAF a blocat peste 10 milioane de euro în contextul sancţiunilor internaţionale după începerea războiului

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a verificat peste 2.400 de persoane fizice şi juridice în contextul sancţiunilor internaţionale după începerea războiului din Ucraina, a blocat 10,099 milioane de euro şi a confiscat alte 13,171 milioane de lei, a anunţat, vineri, preşedintele Agenţiei, Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează Agerpres.

„După începerea războiului din Ucraina ştiţi că s-au dispus anumite sancţiuni internaţionale. Niciodată nu am discutat despre ele şi cred că este momentul să vă dau nişte cifre legat şi de activitatea ANAF în acest domeniu. Practic, începând cu data de 28 februarie anul acesta, la nivelul ANAF s-au efectuat verificări în vederea identificării persoanelor sau entităţilor care au fost supuse sancţiunilor internaţionale. Am verificat peste 2.400 de persoane fizice şi juridice, am emis 7 ordine de preşedinte ANAF la diverse societăţi şi vă spun câteva din ele: Aeroflot, TMK, TMK sunt vreo 4 societăţi care aparţin aceluiaşi grup, Metalloinvest Trading, MMK Metalurji, MMK Metalurji Sanayi. Deci în total 7 societăţi care au fost supuse acestor sancţiuni internaţionale şi la care ANAF a aplicat întru totul sancţiunile internaţionale”, a declarat Lucian Ovidiu Heiuş.

El a afirmat că s-a dispus blocarea sumei de 10,099 milioane de euro, au fost date amenzi contravenţionale celor care nu au respectat deciziile în urma sancţiunilor în valoare de 280.000 de lei şi au fost confiscate sume de 13,171 milioane de lei.

„În acelaşi timp, ca preşedinte ANAF, am emis şi 9 ordine de derogare de la aceste sancţiuni pentru că am considerat că nu este normal ca anumite companii unde lucrau foarte mulţi angajaţi şi care riscau să fie închise să nu-şi desfăşoare activitatea. Şi ştiţi că există o ordonanţă dată şi o directivă europeană care permite, în anumite condiţii, suspendarea acestor sancţiuni prin numirea unui administrator special care practic supervizează toate plăţile care se fac în cadrul companiei şi toată activitatea companiei pentru ca nicio resursă financiară nu ajungă la oligarhii ruşi de pe această listă, dar în acelaşi timp economia Românească şi angajaţii acestor societăţi să nu aibă de suferit”, a mai spus Lucian Ovidiu Heiuş.

articolul original.

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuș: ‘Este o zonă în care în România s-a cam evitat să se intre. Întotdeauna am mers și am controlat persoanele juridice, am mers și am verificat magazinele de la colț, dar, cumva, cu timiditate s-a încercat să s

13 November 2022 at 06:15
image

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, admite că zona marilor averi ale unor persoane fizice este una în care ”s-a cam evitat să se intre” în ceea ce priveşte controalele ANAF, el subliniind că este nevoie de verificări şi trebuie ca acele persoane cu averi foarte mari să plătească taxele aferente acestora.

Facem un schimb de bune practici în acest domeniu. (…) Încercăm să învăţăm de la colegii noştri din SUA şi din Australia şi să devenim şi noi din ce în mai performanţi”, a declarat Lucian Heiuş despre misiunea de asistenţă tehnică finanţată de Fondul Monetar Internaţional în România referitoare la conformarea fiscală a persoanelor fizice cu averi mari.

Conform lui Heiuş, în ultimele 6 luni a emis două ordine de preşedinte al ANAF care reglementează domeniul de activitate legat de impozitarea marilor averi. 

Este o zonă în care în România s-a cam evitat să se intre. Întotdeauna am mers şi am controlat persoanele juridice, am mers şi am verificat magazinele de la colţ, dar, cumva, cu timiditate s-a încercat să se intre pe acest control al persoanelor fizice şi vedem şi ştim toţi că există foarte multe persoane fizice cu acea avere cumva afişată, sfidătoare la adresa oamenilor şi care naşte foarte multe semne de întrebare. Există în acelaşi timp şi foarte mulţi români care şi-au câştigat banii corect, şi-au plătit impozitele şi taxele, le plătesc în continuare şi care au tot respectul şi aprecierea noastră, dar noi trebuie să identificăm pe cei care nu înţeleg că trebuie să plătească impozitele datorate”, a precizat el.

Şeful ANAF a subliniat că, în prezent, sunt în derulate 380 de acţiuni de verificare la persoane fizice. 

Chiar în luna octombrie, care este o lună încheiată, pot să vă spun că am descoperit sume suplimentare nedeclarate de 30,6 milioane de lei, iar impozitele calculate pentru aceste sume suplimentare sunt în jur de şase milioane de lei”, a precizat Lucian Heiuş.

El a dat exemplul unei persoane fizice din Bihor care luna trecută a fost verificată şi avea o diferenţă de 12 milioane de lei între venitul declarat şi cel estimat de către inspectori. 

El a susţinut că pot fi controlate persoanele care fac achiziţii de mare valoare, depuneri bancare de mare valoare sau care creditează firme cu sume mari de bani, iar de acolo pornesc controalele. Verificările se fac în situaţiile în care sunt diferenţe mai mari de 50.000 de lei între sumele declarate şi cele care se constată că sunt deţinute de către respectivele persoane.

Dacă avem indicii clare că sumele respective de bani sunt ca urmare a unor infracţiuni, putem să facem o plângere penală. (…) Dacă există elemente că sunt, totdeauna anunţăm şi facem o sesizare către Parchete pentru a continua cercetările”, a spus şeful ANAF.

Heiuş a afirmat că îşi doreşte ca cei impozitaţi să conteste în instanţă deciziile de impozitare, subliniind că în astfel de situaţii numele acestora pot fi făcute publice, altfel ele aflându-se sub secretul fiscal.

În ceea ce priveşte aşa-numiţii influenceri, Heiuş a arătat că ANAF are programe informatice de analiză a bazelor de date care atenţionează care dintre conturile acestora sunt vizualizate, după care se face comparaţia între sumele încasate de influenceri şi cele declarate de aceştia, conform news.ro.

Vezi și:

articolul original.

Șeful ANAF, cu lupa pe stomatologi: „80% dintre cabinete nu declară integral veniturile”

13 November 2022 at 08:25
image

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a declarat că aproximativ 80% dintre cabinetele stomatologice nu declară integral veniturile obţinute.

„Am încheiat un proiect pe fonduri europene de conformare voluntară la declarare la persoane fizice şi de acolo s-au pornit acele acţiuni de prevenţie pentru cei care lucrează în domeniul înfrumuseţării, pentru profesorii care dau meditaţii şi pentru cei care închiriază locuinţe. Şi din analizele pe care le-am făcut, repet ieri fiind finalizarea acelui proiect, am constatat că lucrurile s-au îmbunătăţit. A crescut practic conformarea pe aceste domenii şi am luat decizia să extindem acest mecanism. În sensul în care s-au făcut nişte ghiduri pentru aceste profesii, s-au trimis scrisori ţintite în anumite judeţe.

Vom trimite anul viitor scrisori pe acele trei domenii de activitate care au fost prinse în acest program şi în alte judeţe şi vom extinde şi la alte categorii de profesii. Iar din analizele noastre, da, a reieşit că există un mare grad de neconformare la declarare în cazul medicilor stomatologi”, a spus Heiuș, conform Adevărul.

Şeful Fiscului a adăugat că, că în cazul în care ulterior campaniei de informare nu se va observa o creştere a gradului de conformare voluntară, există posibilitatea ca instituţia să meargă în controale.

Pe lângă medicii stomatologi, ANAF vrea să determine o creştere a gradului de conformare voluntară şi în cazul cabinetelor de înfrumuseţare.

articolul original.

Șeful ANAF, Lucian Heiuș: ‘Dacă cineva își imaginează că ai niște bani, că nu-i poți justifica și i-ai pus pe un card din ăsta, nu-i găsim, se înșală’

12 November 2022 at 14:15
image

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, a afirmat că nu ştie câţi români au cont în Revolut şi câţi bani deţin pe acel card, precizând că banca din Lituania care deţine acest serviciu financiar pune la dispoziţia autorităţilor române orice informaţie solicitată. El a precizat că dacă o persoană crede că poate pune în Revolut nişte bani pe care nu îi poate justifica, iar inspectorii antifraudă nu îi pot găsi, atunci se înşală.

Lucian Ovidiu Heiuş a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă are o estimare a sumelor pe care românii le ţin în Revolut şi nu le-au declarat.

“Nu şi cred că este greşit să spunem că ţin undeva banii în ideea de a fi ascunşi. Putem spunem că fiecare îşi ţine banii în orice bancă pentru că şi Revolutul a devenit o bancă. Eu nu pornesc de la ideea că toată lumea care are cardul pe Revolut sau foloseşte Revolut îi ţine ca să ascundă ceva.

Nu vă pot spune şi nu ştiu astăzi câţi bani şi câţi români au pe conturi în Revolut, dar vă pot spune foarte clar că lucrăm foarte bine cu această bancă, care are sediu în Lituania şi facem un schimb de informaţii într-un timp foarte scurt şi ne pun la dispoziţie orice informaţie pe care noi o solicităm. Dacă cineva îşi imaginează că ai nişte bani, că nu-i poţi justifica şi i-ai pus pe un card din ăsta, nu-i găsim, se înşală”, a declarat preşedintele ANAF, conform news.ro
articolul original.

Peste 10 milioane de euro, blocate de ANAF în contextul sancţiunilor internaţionale după începerea războiului

11 November 2022 at 18:10
image

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a verificat peste 2.400 de persoane fizice şi juridice în contextul sancţiunilor internaţionale după începerea războiului din Ucraina, a blocat 10,099 milioane de euro şi a confiscat alte 13,171 milioane de lei, a anunţat, vineri, preşedintele Agenţiei, Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează Agerpres.

„După începerea războiului din Ucraina ştiţi că s-au dispus anumite sancţiuni internaţionale. Niciodată nu am discutat despre ele şi cred că este momentul să vă dau nişte cifre legat şi de activitatea ANAF în acest domeniu. Practic, începând cu data de 28 februarie anul acesta, la nivelul ANAF s-au efectuat verificări în vederea identificării persoanelor sau entităţilor care au fost supuse sancţiunilor internaţionale.

Am verificat peste 2.400 de persoane fizice şi juridice, am emis 7 ordine de preşedinte ANAF la diverse societăţi şi vă spun câteva din ele: Aeroflot, TMK, TMK sunt vreo 4 societăţi care aparţin aceluiaşi grup, Metalloinvest Trading, MMK Metalurji, MMK Metalurji Sanayi. Deci în total 7 societăţi care au fost supuse acestor sancţiuni internaţionale şi la care ANAF a aplicat întru totul sancţiunile internaţionale”, a declarat Lucian Ovidiu Heiuş.

Au fost date amenzi contravenţionale celor care nu au respectat deciziile în urma sancţiunilor

El a afirmat că s-a dispus blocarea sumei de 10,099 milioane de euro, au fost date amenzi contravenţionale celor care nu au respectat deciziile în urma sancţiunilor în valoare de 280.000 de lei şi au fost confiscate sume de 13,171 milioane de lei.

„În acelaşi timp, ca preşedinte ANAF, am emis şi 9 ordine de derogare de la aceste sancţiuni pentru că am considerat că nu este normal ca anumite companii unde lucrau foarte mulţi angajaţi şi care riscau să fie închise să nu-şi desfăşoare activitatea. Şi ştiţi că există o ordonanţă dată şi o directivă europeană care permite, în anumite condiţii, suspendarea acestor sancţiuni prin numirea unui administrator special care practic supervizează toate plăţile care se fac în cadrul companiei şi toată activitatea companiei pentru ca nicio resursă financiară nu ajungă la oligarhii ruşi de pe această listă, dar în acelaşi timp economia Românească şi angajaţii acestor societăţi să nu aibă de suferit”, a mai spus Lucian Ovidiu Heiuş.

articolul original.
❌