ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 25 June 2022Ultimele Stiri

ROventura, 25 iunie 2022. Călătorie spectaculoasă în Țara Zărandului și Delta Siretului

25 June 2022 at 04:00

Ediția de sâmbăta oferă alternative de vacanță tuturor, fie ei iubitori de senzații tari sau locuri de poveste. Îndrăgostiții de zbor sau cei curioși sa afle cum se vede lumea de la bordul unui motodeltaplan, găsesc toate informațiile legate de acest tip de agrement pentru a se putea bucura de o experiență desăvârșită.

Amatorii de liniște se pot reculege în natură sau să își hrănească sufletul vizitând mănăstirea Feredeu, locul în care se opresc toți cei care vin să vadă cetatea și celelalte frumuseți din zona Siria. Roventurienii vor face un scurt popas și la Cetatea Ineului, locul din care merită să începi descoperirea salbei de nestemate înșirate pe valea Crișului Alb.

ROventura-25-iunie-2022.-Calatorie-spectaculoasa-in-Tara-Zarandului-si-Delta-Siretului-2

George Mihai și Andreea Străvoiu iși vor încheia călătoria de sâmbătă în Delta Siretului, unde invită telespectatorii să descopere Raiul pe Pământ și modul in care omul chiar sfințește locul. Căsuțe în copac, bungalow-uri, corturi în stil glamping și case plutitoare, toate acestea își așteaptă turiștii dornici de relaxare in natură.

Luciul de apă, întinderea de stuf, îndiguirile naturale, totul e o reușită armonie între dezvoltarea naturală și munca omului, din ultimii ani. Sute de turiști vin aici în fiecare weekend măcar pentru o masă și o plimbare cu barca.

Dacă vreți să vă inspirați pentru o escapadă de weekend sau o vacanță în familie, nu ratați o noua ediție «ROventura» sâmbătă, de la ora 15.00, la Kanal D.

Sursa foto: BLC Media

articolul original.

5 jocuri de păcănele online în care acțiunea se desfășoară în junglă

25 June 2022 at 03:21
By: Geo

Puțini își permit să meargă într-un safari adevărat, dar este la îndemâna oricui să se aventureze în junglă prin intermediul păcănelelor online. Te poți convinge de acest lucru deschizându-ți cont la un cazinou online, dacă nu ești înregistrat deja pe o astfel de platformă.

Iată 5 sloturi online care te vor „teleporta” direct în sălbăticie:

King of the Jungle are pe „copertă” o gorilă, și nu un leu, așa cum poate ne-am fi așteptat după numele slotului. Explicația: gorila este cel mai important simbol din joc, având rol de Wild. Leul apare și el pe role, dar este un simbol obișnuit, la fel ca papagalul și ca fluturele.

Cea mai importantă funcție a jocului este cea de Free Spins (zece la număr), inițiată de oprirea pe ecran a minim trei simboluri Scatter (harta Africii). În timpul învârtirilor gratuite, pe role apar mai multe simboluri Wild decât în jocul de bază. Sunt 30 de linii de câștig. Așadar, dacă pictograme de același tip se opresc pe role adiacente, de la cea mai din stânga spre dreapta, sunt șanse mari să obții un câștig pe care îl poți multiplica prin funcția Gamble.

Pink Elephants are o grafică ce te bine dispune, animalele din junglă fiind desenate „cu zâmbetul pe buze”, vopsite pe față cu diverse culori. Cei mai serioși sunt elefanții roz, care sunt și cele mai valoroase simboluri.

Simbolul Wild este litera „W”, dar mai important este Scatter-ul care declanșează până la 19 rotiri gratuite, în timpul cărora poți obține câștiguri însemnate. Există și un simbol Scatter Mister, care apare aleator la orice învârtire și care îți crește șansele de a declanșa un Joc Bonus. În cadrul acestui joc, sunt colectate Globuri elefant pentru a umple contoarele simbolului. Atunci când este umplut un contor, simbolul se transformă într-o pictogramă elefant pentru restul jocului Bonus și primești o învârtire gratuită suplimentară. Poți testa acest joc și în variantă demo, pe Frank Casino.

Jaguar Gold are trei jackpoturi fixe: mini – 150 de lei, major – 500 de lei și mega – 5.000 de lei. Gorila apare și în acest slot, alături de broască, cerb și papagal. Jaguarul este simbol Wild, în timp ce Scatter este pictograma unui râu care curge prin mijlocul junglei. Trei simboluri Scatter oprite pe ecran inițiază o serie de 5 rotiri gratuite în timpul cărora rolele 2, 3 și 4 se transformă într-o rolă pe care apar numai simboluri mega. Dacă pe rola 1 apare același simbol, atunci un câștig important este garantat. Jocurile gratuite pot fi declanșate la nesfârșit.

Acest slot are și simboluri Bonus – diamante cu valori diferite. Dacă pe ecran se opresc minim 6 astfel de simboluri, este declanșată funcția Jumbo Links Bonus. Sunt acordate trei rotiri gratuite în timpul cărora diamantele rămân pe pozițiile lor. Fiecare diamant nou apărut resetează numărul rotirilor gratuite la trei. Dacă grila se umple cu pietre prețioase, câștigi jackpotul mega.

Multifly este un joc cu „devoratori” de muște: șopârle obișnuite, păsări, broaște. E clar! Insectele nu au nicio șansă. Particularitatea acestui slot este că fiecare combinație câștigătoare, după ce plătește, se transformă într-un simbol Wild care are o musculiță. Deasupra grilei, sunt cinci șopârle care abia așteaptă să își întindă limba și să o înhațe. Fiecare șopârlă hrănită crește cu o unitate multiplicatorul. Astfel, două câștiguri consecutive duc multiplicatorul la x2, iar cinci câștiguri consecutive înseamnă multiplicator x5.

De asemenea, aterizarea a mai mult de un simbol pe orice rolă multiplică valoarea câștigului. Trei simboluri Scatter (cameleonul) declanșează rotirile gratuite în timpul cărora multiplicatorul nu se resetează atunci când nu se mai obține câștig, ca în jocul de bază.

Amazon’s Diamonds aduce în atenția publicului poveștile cu amazoanele care, odinioară, stăpâneau jungla. Sunt patru amazoane, care de mare mai frumoasă, între ele făcându-și loc o panteră neagră și furioasă. Simbolul Wild este un diamant strălucitor, însă cel mai important simbol din joc este perla roșie, care îți poate aduce până la 30 de rotiri gratuite.

Sunt 30 de linii de plată, iar volatilitatea este scăzută, ceea ce înseamnă că rotirile câștigătoare au o frecvență ridicată.

articolul original.

INFOMANIA • Calendarul zilei de 25 iunie | PODCAST

24 June 2022 at 21:00
image

1848: Nicolae Bălcescu anunţa instaurarea noului regim revoluţionar de la Bucureşti

1894: La Sibiu, se năştea fizicianul și inventatorul german Hermann Oberth, fondatorul aeronauticii moderne (d. 1989)

1903: Se năştea scriitorul englez George Orwell, faimos pentru cartea ‘Ferma animalelor’

1923: Se înfiinţa, la Bucureşti, Asociaţia Culturală Sportivă C.F.R., din care mai apoi s-a creat Clubul Rapid

1928: Se năştea desenatorul belgian Pierre Culliford, creatorul ştrumfilor (d. 1992)

1937: Se năştea actorul Dorel Vişan

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2021/06/25-iunie-aniversatii-zilei.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

1950: Începea războiul din Peninsula Coreea, trupe din Nord atacând Sudul

1955: La Bucureşti, era fondată Biblioteca Naţională

1961: Se năştea comediantul englez Ricky Gervais

1963: Se năştea cântăreţul englez George Michael, ale cărui origini sunt greceşti (d. 2016)

1991: Croaţia şi Slovenia îşi proclamau independenţa faţă de Iugoslavia

1998: Era instituit Ordinul ‘Steaua României’, cea mai înaltă distincţie a statului român, care recompensează serviciile excepţionale, civile şi militare aduse statului

2009: Megastarul american Michael Jackson era răpus de un cocktail de medicamente (n. 1958)

2009: Înceta din viaţă actriţa americană Farrah Fawcett (n. 1947)

2014:PSD şi PPDD parafau un protocol de colaborare parlamentară şi la nivel local, în ciuda opoziţiei UDMR

2015: Cu ajutorul telescopului spațial Hubble, astronomii identificau o planetă gigantică, de dimensiunile lui Neptun, care lasă în urma sa o uriașă dâră din gaze, asemănătoare cozii unei comete, un fenomen care nu fusese observat anterior, deşi  era anticipat în teorie

2015: Judoka Andreea Chițu era medaliată cu aur  la Jocurile Europene Baku (categoria 52 kg)

2016: Înceta din viaţă scriitorul francez Maurice G. Dantec, cunoscut pentru romanele ‘La sirene rouge’ şi ‘Les racines du mal’, creator al unei opere romaneşti de un profund pesimism (d. 1959)

2016: O cămaşă pătată cu sângele cântăreţului britanic John Lennon, asasinat în 1980, la New York, se vindea la licitaţie cu 31.000 de lire sterline

2017: Cel puţin 200 de persoane mureau în explozia unei cisterne răsturnate pe un drum din Pakistan

2017: Un vas de pasageri se scufunda într-un lac din Columbia

2017: Sute de londonezi protestau după uciderea unui tânăr de culoare, Edir Frederico Da Costa fiind ‘bătut cu  bestialiate’ la un control rutier

2017: Poliţia din oraşul turc Istanbul folosea gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene pentru a dispersa participanţii la parada minorităţilor sexuale

2017: Înceta din viaţă Alain Senderens, reputat chef francez, cu o amplă carieră în fruntea unor restaurante de prestigiu din Paris (n. 1939)

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2021/06/25-iunie-calendar-online.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
articolul original.

Încă 170 de blocuri și 7 instituții din București rămân fără apă caldă până la 1 iulie. Care sunt zonele afectate

24 June 2022 at 19:51
image

Potrivit unui comunicat al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A., începând din 28 iunie, vor avea loc lucrări de reparații şi de înlocuire a unor vane de sectorizare la Magistrala 2 Militari din Sectorul 6.

Compania a anunțat că lucrările, esenţiale pentru funcţionarea sistemului de termoficare în sezonul viitor de încălzire, vor fi efectuate în zona intersecţiilor Bulevardului Iuliu Maniu cu strada Politehnicii şi Bulevardelor Iuliu Maniu cu Doina Cornea.

Reparaţiile impun oprirea furnizării apei calde de consum pentru un număr de aproximativ 170 de blocuri şi şapte instituţii, până în data de 01 iulie 2022, ora 24.00.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Este important de subliniat faptul că echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte din reţea.

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit – 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.

articolul original.

„Londra va fi bombardată prima în cel de-al Treilea Război Mondial”. Cine a spus-o

24 June 2022 at 23:32
image

Un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin a avertizat că Londra va fi primul oraș care va fi bombardat în cazul unui nou război mondial, relatează Sky News.

Vorbind la televiziunea rusă Canal 1, Andrei Guruliov, un politician din Duma de Stat (Parlamentul rus), a declarat că Londra, capitala Marii Britanii, va fi lovită prima în cazul în care blocada asupra enclavei rusești Kaliningrad va duce la conflict armat.

„Vom distruge întregul grup de sateliți spațiali ai inamicului în timpul primei operațiuni aeriene”, a spus el, referindu-se la sistemul de sateliți ai NATO.

„Nimănui nu-i va păsa dacă sunt americani sau britanici, îi vom vedea pe toți ca fiind din NATO”, a continuat Guruliov.

„În al doilea rând, vom slăbi întregul sistem de apărare antirachetă, peste tot și 100%”, a mai susținut acesta.

„În al treilea rând, cu siguranță nu vom începe de la Varșovia, Paris sau Berlin. Prima care va fi lovită va fi Londra”, a ținut să precizeze parlamentarul rus.

„Este foarte clar că amenințarea pentru lume vine din partea anglo-saxonilor”, a subliniat Guruliov.

La fel ca și alți adepți ai liniei dure de la Moscova, el crede că Occidentul – în special Europa continentală – nu are „stomac” pentru un război adevărat, notează The Mirror.

„Ca parte a operațiunii de distrugere a siturilor de importanță critică, Europa de Vest va fi deconectată de la sursele de energie și imobilizată”, a continuat acesta.

„Toate siturile de alimentare cu energie electrică vor fi distruse. Iar în a treia etapă, voi vedea ce vor spune SUA Europei Occidentale cu privire la continuarea luptei lor în frig, fără hrană și electricitate”, a mai afirmat Guruliov.

„Mă întreb cum vor reuși (SUA) să rămână deoparte. Acesta este planul de principiu și în mod deliberat am omis anumite momente pentru că nu trebuie să fie discutate la televizor”, a precizat parlamentarul.

Guruliov, care este și general în rezervă, a respins planurile susținute de alți experți ruși de a crea un coridor prin Lituania, pentru a aproviziona enclava Kaliningrad de la Marea Baltică, care se află între statele NATO Polonia și Lituania. Așa-numitul „coridor Suvalkovsky” se întinde din Belarus până în Lituania.

Generalul în vârstă de 54 de ani consideră că o astfel de strategie este o capcană occidentală, deoarece armata lui Putin ar fi flancată pe două laturi de trupe NATO.

„Este dorința partenerilor noștri occidentali ca noi să eliberăm coridorul Suvalkovsky [din Belarus prin Lituania pentru a aproviziona Kaliningradul]”, a spus el.

„Dacă vă uitați pe hartă, ar fi o mare greșeală din partea noastră să creăm coridorul, doar pentru a ne trezi cu trupe NATO în dreapta și în stânga…”, a mai susținut Guruliov.

Strategia acestuia este de a readuce capitala lituaniană la vechea sa identitate – Vilno, iar capitala estoniană Tallinn – la identitatea sa țaristă, Reval.

„Transformăm Vilnius înapoi în Vilno, cu calm…. ne reamintim ce este Reval [numele țarist al Tallinnului, n.r.] și eliberăm flancul drept baltic, astfel încât să nu ne facem griji că putem fi loviți din spate”, a explicat el la televiziunea de stat.

„Din punct de vedere militar, este imposibil să obținem un coridor liber [prin Lituania]. Dar dacă Occidentul decide să blocheze regiunea Kaliningrad, se va lua decizia de a efectua o operațiune strategică pentru a o debloca. Dar, în calitate de militar, înțeleg clar că nimeni nu se va obosi doar să creeze un coridor. Dacă vom începe să lucrăm, vom lucra cum trebuie. Totul va fi curățat, pentru că de ce să lași dușmani în spatele tău?”, a argumentat parlamentarul rus.

Guruliov a fost comandant adjunct al districtului militar de sud al Rusiei. El a servit în cadrul forțelor ruse în Siria.

Foto: Profimedia Images

articolul original.

Urs agresiv împușcat la Comarnic, mesaje Ro-Alert la Breaza și la Bușteni, în urma apariției mai multor urși pe străzi

24 June 2022 at 23:26
image

Un urs care manifesta un comportament agitat şi agresiv a fost împuşcat, vineri, 24 iunie, în oraşul prahovean Comarnic, în urma unei decizii a autorităţilor, relatează Agerpres. De asemenea, în alte două localități din județ, Breaza și Bușteni, au fost emise mesaje Ro-Alert, în urma apariţiei unor urşi pe străzi.

În jurul orei 18,00, în urma unui apel la numărul de urgenţă 112, un echipaj de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova a fost direcţionat să intervină în localitatea Comarnic, unde a fost semnalată prezenţa unui urs în curtea unui imobil.

Persoana care a făcut sesizarea a relatat faptul că, în timp ce se afla în grădină, şi-a făcut apariţia un urs care, ulterior, a fost îndepărtat spre o zonă forestieră de către câţiva câini, a transmis IJJ.

Persoana care a făcut sesizarea le-a relatat autorităţilor că animalul sălbatic era agitat şi agresiv. Echipă de intervenţie constituită, formată din viceprimarul localităţii, paznicul de vânătoare şi medicul veterinar, a luat decizia ca exemplarul de urs să fie împușcat. 

Pe de altă parte, potrivit publicației Observatorul Prahovean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, un urs a fost văzut pe o stradă din Salcâmilor din Breaza, în jurul orei 21.30, iar la Buşteni, prezenţa unui urs a fost semnalată lângă un supermarket.

În ambele cazuri au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, iar echipaje de jandarmi au fost direcţionate în zonă, precizează sursa citată.

De asemenea, la Buşteni va merge către locul evenimentului şi o ambulanţă SMURD.

Foto cu caracter ilustrativ: Observatorul Prahovean

articolul original.

Șeful ANAF, detalii despre controlul care vizează evaziunea fiscală. Diferență de 4 milioane de euro în cazul unui român din primul lot verificat

24 June 2022 at 23:13
image

Inspectorii ANAF vor verifica, în principal, veniturile a 561.000 de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente ori case, a declarat, la Digi24, Lucian Heiuș, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Verificările încep la 1 iulie și sunt avute în vedere, pentru început, în jur de 215 persoane.

„Orice țară face astfel de controale, americanii poate de 150 de ani. În Europa de cel puțin câteva zeci de ani, se fac aceste verificări. Era bine dacă se începeau acest gen de verificări cu mulți ani în urmă”, a declarat Lucian Heiuș.

„Toate organismele internaționale, toți specialiștii cifrează evaziunea fiscală din România undeva la 15 miliarde de euro pe an. Întrebarea mea este unde se regăsesc acești bani? Pentru că trebuie să-i găsim undeva”, a explicat președintele ANAF rațiunea acestui control.

S-a găsit o diferență de 4 milioane de euro

În cazul primului lot de persoane vizate, în jur de 215, șeful ANAF a spus că analizele fiscale au fost efectuate și totul este clar, toate datele fiind în baza de date a instituției.

Heiuș spune că cea mai mare diferență între venitul declarat și cel estimat de ANAF este de 22 de milioane de lei, în jur de 4 milioane de euro, iar cea mai mică este în jur de 400.000 de euro.

„Avem deja pregătit undeva în jur de 215 de dosare de analiză de risc efectuate, clarificate, care pot să fie trimise spre efectuarea inspecțiilor. Acolo avem analiza amănunțită, iar cea mai mare diferență între venitul estimat de noi și venitul declarat de persoana respectivă este de 22 de milioane de lei, în jur de 4 milioane de euro, iar cea mai mică este în jur de 400.000 de euro. Vorbesc doar de ce am putut să identificăm strict la vedere. Când vom face cercetări mai amănunțite este posibil să ajungem chiar mai departe. Avem posibilitatea să verificăm conturi chiar în alte state”, a afirmat Heiuș.

Cum se face controlul

Șeful Agenției a precizat procedura de control: „Venitul declarat îl avem. Se verifică apoi, de exemplu, achizițiile de mobile sau imobile – mașini, terenuri, clădiri, case, apartamente. Avem acces la bazele de date ale fiecărei primării din România. Vedem cum evoluează banii din conturi. Există protocoale între ANAF și băncile din România și avem acces la conturile personale. Vedem cu cât ai început, la cât s-a ajuns. E un lucru simplu de obținut”.

Heiuș spune că sunt vizate și „asociați care își împrumută propriile societăți, cu cât și-au creditat propriile societăți persoanele fizice. Ne-am uitat cu cât au crescut capitalurile propriilor societăți. Și am încercat să identificăm și alte cheltuieli angajat. Pornind doar de la aceste lucruri, am constatat că există această diferență între venitul declarat și venitul pe care noi l-am estimat că ar fi trebuit să-l ai”.

Există multe alte cheltuieli la care noi încă nu avem astăzi acces, pentru că suntem într-un prim proces de digitalizare care va dura câțiva ani.

Lucian Heiuș, șef ANAF:

„Făcând diferența între venitul estimat de ANAF și venitul declarat, trebuie să se îndeplinescă două condiții. Să fie mai mare cu 10% decât venitul declarat, și nu mai puțin de 50.000 de lei. Este un prag”, a mai spus Heiuș.

articolul original.

Fostul președinte american Trump, după anularea dreptului la avort: „Voia lui Dumnezeu”

24 June 2022 at 22:55
image

Decizia „respectă Constituția” și „readuce totul la nivelul statului, ceea ce ar fi trebuit să fie întotdeauna”, a declarat fostul președinte american (2017-2020), pentru postul de televiziune Fox News.

Întrebat despre propriul său rol în numirea a trei judecători care au înclinat majoritatea Înaltei Curți către tabăra conservatoare, miliardarul republican a răspuns: „Este voia lui Dumnezeu”.

„Hotărârea de astăzi, care este cea mai mare victorie pentru viață din ultima generație, împreună cu alte decizii recente, au fost posibile doar pentru că mi-am respectat promisiunile, inclusiv numirea și instalarea la Curtea Supremă a SUA a trei specialiști în drept constituțional foarte respectați și puternici”, a adăugat fostul lider de la Casa Albă.

„Aceste victorii majore arată că, deși stânga radicală face tot ce poate pentru a ne distruge țara, drepturile voastre sunt protejate, țara este apărată”, a mai declarat cel care cochetează deschis cu posibilitatea de a candida din nou la Casa Albă în 2024.

Pe de altă parte, Joe Biden, actualul președinte SUA, a criticat decizia Curții Supreme, spunând că sănătatea și viața femeilor americane: Deczia a dus literalmente America înapoi cu 150 de ani”.

Foto: Profimedia

articolul original.

Deepfake la Berlin. Primărița Giffey, păcălită că vorbește cu edilul Kievului, Vitali Kliciko: „Nu am dezvăluit niciun secret”

24 June 2022 at 22:39
image

Franziska Giffey, 44 de ani, primarul Berlinului, a fost victima fenomenului Deepfake. Potrivit Bild, vineri, 24 iunie, era programată o videoconferință între Giffey și omologul ei de la Kiev, Vitali Klicicko, 50 de ani. Conversația a început la ora locală 17.00 și a durat în jur de 30 de minute, numai că nu Giffey nu a discutat cu fostul campion mondial de box, ci un personaj creat cu. ajutorul inteligenței artificiale!

 • Deepfake înseamnă conținut falsificat cu ajutorul inteligenței artificiale, înregistrări video sau audio compilate, care arată și sună ca și cum ar fi reale, însă, de fapt, nu sunt.

Videoconferința fusese convenită, în prealabil, prin e-mail. La începutul conversației, Giffey a fost întrebată câți refugiați ucraineni a primit Berlinul și cum funcțiuonează sprijinul financiar acordat acestora.

Puțin mai târziu,, conversația a luat o întorsătură neașteptată: „Kliciko” i-a cerut lui Giffey să trimită toți bărbații ucraineni din Berlin înapoi în Ucraina cu ajutorul poliției!

Când „Kliciko” a întrebat cum se descurcă Berlinul cu „atâția ucraineni care se strecoară și obțin ajutoare sociale”, a fost clar: primarul Kievului nu era de cealaltă parte!

Vitali Kliciko „a vorbit” și cu primarul Madridului: „Nu am fost eu”

Contactat de Bild, Kliciko a declarat, vineri seara:: „Dragă Franziska Giffey, tocmai am aflat că tu și primarul Madridului ați primit un apel fals. Cineva s-a prefăcut a fi Vitali Klitschko, dar nu am fost eu!”.

Vitali Klitschko zu @BILD : „Liebe @FranziskaGiffey , ich habe gerade erfahren, dass es einen Fake-Anruf gab bei Ihnen und dem Bürgermeister von Madrid. (…) Ich hoffe, dass wir bald über meine offiziellen Kanäle telefonieren können. Ich brauche dann auch keinen Übersetzer…“

— Paul Ronzheimer (@ronzheimer)
June 24, 2022

Giffey a fost o victimă a fenomentului Deepake. Giffey nu a răspuns la întrebările provocatoare, potrivit Cancelariei Senatului. „Nu am dezvăluit niciun secret”, s-a apărat primărița.

A fost declanșată o anchetă

Potrivit Cancelariei Senatului, a fost contactat Landeskriminalamt (LKA), Biroul de Stat al Poliției Criminale, care derulează o investigație.

Es gab keine Anhaltspunkte dafür, dass die Videokonferenz nicht mit einer echten Person geführt wird. Allem Anschein nach handelt es sich um Deep Fake. Das LKA Berlin, Staatsschutz, ist eingeschaltet. https://t.co/SWgvn9JRNR pic.twitter.com/soWNZwuQAb

— Senatskanzlei Berlin (@RegBerlin)
June 24, 2022

Foto: Twitter Senatskanzlei Berlin

articolul original.
Ieri — 24 June 2022Ultimele Stiri

Tradiția verii la Arad! Groapa de gunoi a municipiului, în flăcări

24 June 2022 at 15:04
image

A devenit deja o tradiție la Arad, ca în fiecare vară,  groapa de gunoi a municipiului să ia foc. Acum incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 700 de mp, iar mai multe echipaje de pompieri sunt deja la fața locului.

Detașamentul Arad cu AT5003 IVECO, cu trei subofițeri și doi soldați, iar in sprijinul lor au mai venit încă o autospecială cu apă si spumă, un echipaj SMURD si 4 Subofițeri.

Intervenția este in dinamică, anunță cei de la ISU.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, în sprijinul pompierilor este dislocată încă o autospecială de stingere, din cadrul Detașamentului Ineu.

Totodată, intervin în sprijin si două autospeciale de la SVSU Covăsânț și Zădăreni.

Update, ISU Arad, ora 20.30

După mai bine de două ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Pe tot parcursul nopții va rămâne la fața locului o autospecială de stingere cu apă și spumă, cu echipajul aferent, pentru a supraveghea zona afectată de flăcări și a identifica posibile focare ascunse. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire“.

articolul original.

Traficanții de droguri din Arad, luați pe sus se DIICOT! Au fost găsite sute de plante de cannabis

24 June 2022 at 14:57
image

Comunicat. La data de 23 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, au desfășurat o acțiune pe linia traficului de droguri de risc, în județul Arad.

Astfel, au fost efectuate 7 percheziții domiciliare, la unul dintre imobile, fiind descoperită o cultură indoor de cannabis.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, 310 plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare, în cantitate totală de aproximativ 63 de kilograme masă verde, mai multe instalații artizanale, transformatoare, lămpi de căldură, precum și 2 telefoane mobile.

La data de 23 iunie a.c., în baza probatoriului administrat, 2 persoane, de 37 și 43 de ani, au fost reținute, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc.

Astăzi, 24 iunie, acestea au fost prezentate magistraților Tribunalului Arad, care au dispus arestarea preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Poliției Orașului Sebiș.

articolul original.

Percheziții la Șiria! Au fost „călcate” de mascați case, dar și societăți comerciale

24 June 2022 at 13:34
image

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în aplicare 6 mandate de percheziție./Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri accizabile.

Activitățile, desfășurate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au vizat imobile din localitatea Șiria, atât sedii de societăți comerciale cât și imobile private.

La două din cele șase imobile, dintre care un sediu al unei societăți comerciale, au fost găsite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 1.800 de țigarete netimbrate, de diferite mărci, susceptibile a proveni din contrabandă și 7 recipiente din material de plastic, conținând aproximativ 840 de litri de lichid, susceptibil a fi alcool.

În cauză se continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 452, alin. 1, lit. H, din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din Șiria, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic și Biroul pentru Operațiuni Speciale.

articolul original.

Ioan Tamaș părăsește la cerere funcția de șef al Poliției Arad. Încă se duc lupte pentru locul care va fi vacant

24 June 2022 at 13:34
image

Inspectorul general al Poliției Române, chestorul principal de poliție Benone Matei, a solicitat astăzi prefectului Județului Arad să transmită avizul consultativ pentru eliberarea din funcția de șef al IPJ Arad a comisarului șef Ioan Tamaș.

În același timp, șeful Poliției Române îl informează pe prefectul Csaba Toth că solicitarea este făcută ca urmare a faptului că Ioan Tamaș, prin raport personal, a cerut să fie eliberat din funcția de șef al Inspectoratului de Poliției Județean Arad.

Din informațiile pe care le deținem, comisarul șef Ioan Tamaș se va întoarce la București în Cadrul Inspectoraului General pentru Imigrări, acolo unde a mai fost înainte să dețină funcția de șef al IPJ Arad.

Deși luptele pentru putere nu au încetat, capii de putere a mai multor grupări din cadrul IPJ Arad dorind să ia locul rămas vacant a comisarului șef Tamaș, este foarte posibil ca noul șef să fie un polițist dintr-un alt județ, așa cum s-a mai întâmplat de destule ori în ultimii zece ani.

articolul original.

Grindeanu, propus interimar la Agricultură

24 June 2022 at 19:18
image

Premierul Nicolae Ciucă l-a propus, vineri, pe vicepremierul Sorin Grindeanu ca interimar la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Postul a rămas vacant după demisia lui Adrian Chesnoiu, cercetat de procurorii anticorupție.

Nominalizarea i-a fost înaintată președintelui Klaus Iohannis.

Fost premier în guvernarea PSD-ALDE, când a fost destituit pe cale parlamentară, social-democratul Sorin Grindeanu conduce Ministerul Transporturilor în cabinetul liberalului Nicolae Ciucă.

“Guvernul României își menține angajamentele de a asigura standardele de integritate și profesionalism necesare bunei funcționări a Executivului”, a spus premierul într-un interviu pentru postul public de radio.

Social-democratul Adrian Chesnoiu este acuzat de abuz în serviciu, pentru că a intervenit într-un concurs de angajare în Minister.

Imunitatea sa parlamentară va fi supusă votului, luni, în Camera Deputaților.

FOTO: Inquam/Bogdan Danescu

articolul original.

Micii tricolori ratează barajul pentru Mondialul U20

24 June 2022 at 17:33
image

România a ratat, vineri seara, calificarea în barajul pentru Campionatul Mondial de fotbal U20.

Micii tricolori au fost învinși de slovaci, cu 1-0, în ultimul meci din grupele EURO U19.

Adversarii au înscris golul victoriei în minutul 90+5.

image

articolul original.

Mondialele de natație: Robert Glință, în finala de 50 m spate

24 June 2022 at 17:24
image

Înotătorul Robert Glință s-a calificat, vineri seară, în finala probei de 50 de metri spate de Mondialele de natație de la Budapesta.

Românul a terminat semifinala al 6-lea, cu timpul de 24,54 secunde.

Finala probei de 50 de metri spate va avea loc sâmbătă, după ora 19.00.

Robert Glință are în palmares două medalii de argint cucerite în proba de 50 de metri spate la Europenele din 2018 și 2020, dar și o medalie de bronz obținută în 2021.

La actuala ediției a Mondialelor de natație, David Popovici a cucerit două medalii de aur, în probele de 100 și 200 m liber.

articolul original.

Obama, despre eliminarea dreptului la avort în SUA: Un atac la libertatea esențială a milioane de americani

24 June 2022 at 16:55
image

Vineri, 24 iunie 2022, Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a decis să elimine dreptul constituțional la avort. Barack Obama, fostul președinte al SUA, a acuzat decizia afirmând că este „un atac la libertatea esențială a milioane de americani”.

„Astăzi, Curtea Supremă nu numai că a anulat aproape 50 de ani de precedente, dar a lăsat cea mai personală decizie pe care o poate lua cineva la cheremul politicienilor și al ideologilor – atacând libertățile esențiale a milioane de americani”, a scris Barack Obama pe Twitter.

„În întreaga țară, statele au adoptat deja proiecte de lege care restricționează alegerea. Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a răspunde, PPFA, USOWomen și multe alte grupuri au tras un semnal de alarmă în această problemă de ani de zile – și vor continua să fie în prima linie a acestei lupte”, a mai scris fostul președinte al SUA pe Twitter.

„De peste o lună știam că ziua aceasta va veni într-un final, dar asta nu o face mai puțin devastatoare. Am expus într-un comunicat gândurile ce mi-au venit în minte când am văzut pentru prima oară draftul proiectului de lege”, a adăugat Barack Obama.

Today, the Supreme Court not only reversed nearly 50 years of precedent, it relegated the most intensely personal decision someone can make to the whims of politicians and ideologues—attacking the essential freedoms of millions of Americans.

— Barack Obama (@BarackObama) June 24, 2022

Barack și Michelle Obama, despre draftul de lege care elimină dreptul la avort al femeilor din SUA

„Azi, milioane de americani s-au trezit cu teama că libertățile lor esențiale, prevăzute de Constituție, sunt în pericol. Dacă Curtea Supremă va decide în cele din urmă să anuleze cauza istorică Roe vs. Wade, atunci nu numai că va anula 50 de ani de precedente, dar va va pune în mâinile politicienilor o decizie personală a oamenilor.

Puține femei, dacă există, decid să întrerupă o sarcină fără a avea vreun motiv, iar oamenii buni, din tot spectrul politic, pot avea opinii diferite pe tema aceasta, dar ceea ce a recunoscut Roe este că libertatea consacrată în 14-lea amendament al Constituției ne cere tutiror să ne bucurăm de o sferă a vieții noastre în care statul nu ar trebui să se amestece – o sferă care include decizii personale care implică cu cine să întreținem relații sexuale, cu cine ne putem căsători, dacă folosim sau nu contracepția și dacă facem sau nu copii.

După cum a stabilit anterior Curtea, libertățile noastre nu sunt nelimitate – societatea are un interes imperios în alte circumstanțe, de exemplu în protejarea copiilor de abuzuri sau în protecția oamenilor de autovătămare – iar cadrul construit de Roe și deciziile ulterioare ale Curții au permis sistemului legislativ să impună restricții mai mari asupra avortului mai târziu în timpul sarcinii.

Dar acest proiect de decizie nu caută să echilibreze aceste interese, în schimb, pur și simplu îi forțează pe oameni să renunțe la orice interes recunoscut constituțional în ceea ce se întâmplă cu corpul lor odată ce este implicată o sarcină.

Conform logicii Curții, legiutorii de stat ar putea dicta ca femeile să ducă fiecare sarcină la termen, indiferent cât de timpurie este și indiferent de circumstanțele care au dus la aceasta – chiar în cazul unui viol sau în cazul unui incest.

Consecințele unei astfel de decizii reprezintă o lovitură nu doar pentru femei, ci și pentru toți cei care cred că într-o societate liberă există limite în ceea ce privește măsura în care Guvernul poate interveni în viața noastră personală.

Și este puțin probabil ca această decizie să reducă în mod semnificativ avorturile, care au scăzut constant în ultimele decenii, în mare parte datorită unui acces mai bun la contracepție și educație.

În schimb, așa cum am început deja să vedem în statele cu legi restrictive privind avortul, acele femei care pot și își permit vort merge în state în care avortul este în continuare legal și sigur. Între timp, cele care nu-și permit și nu au acces la transport, nu au posibilitatea de a-și lua liber de la școală sau de la locul de muncă s-ar confrunta cu aceleași circumstanțe cu care se confruntau majoritatea femeilor înainte de Roe, căutând cu disperare avorturi ilegale care, în mod inevitabil, prezintă riscuri grave pentru sănătatea lor și pentru viața lor.

Acesta este un rezultat pe care niciunul dintre noi nu ar trebui să și-l dorească. Dar ar trebui să servească drept o reamintire puternică a rolului central pe care îl joacă instanțele în protejarea drepturilor noastre și a faptului că alegerile au consecințe.

O majoritate clară a americanilor sprijină Roe. Cu toate acestea, recunoaștem că, în timp ce mulți sunt furioși și frustrați de acest raport, unii dintre cei care susțin Roe s-ar putea să se simtă neajutorați și, instictiv, să se întoarcă la munca lor, la familiile lor sau la sarcinile zilnice, afirmând că deoarece acest rezultat ar fi putut fi previzibil, niciunul dintre noi nu poate face nimic.

Dacă acesta este cazul dumneavoastră, vă rugăm să vă gândiți la studenta care s-a trezit după ce partenerul ei a forțat-o să facă sex neprotejat. Gândiți-vă la cuplul care a încercat să aibă copii ani de zile, care nu are nicio opțiune atunci când se confruntă cu realitatea tragică a unei sarcini neviabile. Gândiți-vă la oricare dintre sutele de mii de femei din fiecare an care merită demnitatea și libertatea de a lua o decizie potrivită pentru corpul și circumstanțele lor.

S-ar putea să fiți una dintre aceste persoane. Sau s-ar putea să le cunoașteți pe unele dintre ele după nume. Dacă nu le cunoașteți, întrebați-vă dacă știți întreaga poveste a fiecăreia dintre ele”, a scris Barack Obama în comunicatul oficial.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Milioane de femei din SUA își vor pierde dreptul la avort după ce Curtea Constituțională a anulat Hotărârea Roe vs. Wade

articolul original.

Biden, despre eliminarea dreptului la avort în SUA: Femeile sunt obligate să poarte copilul violatorului lor sau copilul apărut în urma unui incest. Este o cruzime

24 June 2022 at 16:40
image

Vineri, 24 iunie 2022, Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a decis să elimine dreptul constituțional la avort. Joe Biden face declarații în urma acestei decizii istorice, pe care Barack Obama, fostul președinte al SUA, a criticat-o aspru afirmând că este „un atac la libertatea esențială a milioane de americani”. 

„Curtea Supremă a făcut azi ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată: a luat dreptul constituțional și fundamental al multor americani. Ziua aceasta este una tristă, atât pentru americani, pentru toți americanii, dar și pentru Curtea Supremă. Sănătatea și viața femeilor sunt supuse de acum numeroaselor riscuri. Ceea ce s-a întâmplat azi este o realizare a ideologiei extreme și de asemenea reprezintă o eroare tragică a Curții Supreme”, a declarat președintele Joe Biden vineri.

„Solicit oficialilor din cadrul Ministerului Sănătății să se asigure că americanii au acces la contraceptive, chiar dacă statele încearcă să restricționeze acest lucru. Cât despre cei care protestează, îi rog să o facă pașnic. Nu apelați la violență sau la intimidări”, a adăugat Joe Biden.

Joe Biden a mai spus că: „Unele legi de stat vor intra în vigoare rapid și acolo se va interzice avortul. Aceasta decizie este atât de extremă încât femeile și fetele sunt obligate să poarte copilul violatorului lor. Gândiți-vă că femeile sunt nevoie să poarte în pântece un copil care s-a născut în urma unui incest”.

Principalele declarații ale lui Joe Biden

 • Curtea Supremă a făcut azi ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată: a luat dreptul constituțional și fundamental al multor americani;
 • Ziua aceasta este una tristă pentru americani, dar și pentru Curte;
 • Acum, sănătatea și viața femeilor acestei națiuni sunt supuse numeroaselor riscuri;
 • Este o realizare a ideologiei extreme și o eroare tragică a Curții Supreme, din punctul meu de vedere;
 • Solicit Departamentului de Sănătate să se asigure că contraceptivele sunt disponibile pentru americani, chiar dacă statele încearcă să le restricționeze;
 • Vor exista consecințe reale și imediate. Unele legi de stat vor intra imediat în vigoare și vor interzice avortul;
 • Această decizie este atât de extremă încât femeile și fetele sunt obligate să poarte copilul violatorului lor;
 • Imaginați-vă o femeie nevoită să poarte în pântece un copil care a fost consecința unui incest;
 • Este o cruzime;
 • Îi rog pe toți cei care protestează să o facă pașnic. Nu apelați la violență și intimidări;
 • Știu că multe femei vor întâmpina de acum multe situații grele și vă văd, vă aud, sunt alături de voi.

Urmărește aici declarația președintelui SUA în urma deciziei Curții Supreme de a elimina dreptul constituțional la avort

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Barack Obama, despre eliminarea dreptului la avort în SUA: Un atac la libertatea esențială a milioane de americani

articolul original.

INCENDIU în Tiream! Deșeuri reciclate au ars din temelii

24 June 2022 at 19:15
image

Astăzi, la ora 18:13, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit la un operator economic de reciclare deșeuri mase plastice, în localitatea Tiream, din județul Satu Mare.
La fața locului s-au deplasat inspectorul șef, Lt. col. Buzduga Sergiu Marius, 2 ofițeri și 10 pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei și o autospecială de primă intervenție și comandă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare și primarul comunei Tiream cu 7 pompieri voluntari cu o autospecială de stingere și un buldoexcavator.
Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără, pe o suprafață de aproximativ 500mp, cu posibilitate de propagare la o hală.
Reacția promptă a pompierilor a salvat 2 hale (deșeurile dintr-o hală),2 containere modulare și un depozit de lemne.
Cauza probabilă de producere a incendiului este fumatul în locuri nepermise.
Au ars pe aproximativ 500 mp deșeuri reciclabile formate din mase plastice, carton și aluminiu.

articolul original.
❌