ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 9 December 2022Vasluianul

Protest împotriva austriecilor care ne-au refuzat intrarea în Schengen! Daniel Buzamăt, directorul Reiser Bârlad: ”Închidem conturile la băncile cu capital austriac”

8 December 2022 at 22:50

Managerul Reiser SA, Daniel Buzamăt, anulează contractele cu trei firme austriece, după decizia umilitoare a Guvernului de la Viena, de a bloca intrarea României în spațiul Schengen. După cum au aflat toți românii, Olanda și Austria au votat împotriva aderării celor două țări.

Daniel Buzamăt, managerul SC Reiser SA din Bârlad a decis să întrerupă contractele cu Raiffesein BANK, BCR și PETROM după votul negativ dat de austrieci țării noastre.

“Consiliul de Administrație al SC Reiser, împreună cu mine, am decis să închidem conturile pe care le avem la două bănci cu capital austriac, dar și contul de la PETROM, acestea fiind mijloacele la îndemână să protestăm în legătură cu votul negativ dat României”, a declarat Daniel Buzamăt, managerul Reiser SA.

Reacția directorului Reiser nu este singulară, în toată țara a fost declanșat un val de reacții la adresa Austriei din cauza opoziției de aderare a României la Schengen. Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a îndemnat la boicot, după ce Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul Schengen.

image
articolul original.
Ieri — 8 December 2022Vasluianul

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE

8 December 2022 at 20:16

LD EXPERT GRUP IPURL, lichidator judiciar al debitoarei Star Master SRL, societate în faliment, dosar nr. 540/89/2019 pe rolul Tribunalului Vaslui, în temeiul dispoziţiilor Legii 85/2014, vinde prin licitatie publică, în bloc următoarele bunuri :

 • Bunuri mobile:

Pret 271.889 lei

Licitaţiile vor avea loc la data de 12.01.2023, 19.01.2023 și 26.01.2023 orele 11.00, la biroul lichidatorului judiciar din Iași, str. Cronicar Mustea, nr. 17, parter, ap.12, jud. Iași putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine:

 • cerere de participare la licitatie;
 • dovada achitării taxei de participare de 6%  din pretul de pornire al licitatiei;
 • dovada achitării cauţiunii de 30% din preţul de pornire al licitaţiei;
 • dovada achitării caietului de sarcini – 3% din prețul de pornire al licitației ;
 • actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila.

Cauțiunea se va achita în contul de lichidare al societatii. Cererile de participare se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu o zi înainte de ziua licitaţiei, orele 11.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, respectiv 5 zile pentru bunurile mobile, de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar cu cel puţin 48 de ore înaintea licitaţiei.

Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar –  telefon:  0232.235.508. >>>>>

 Lichidator judiciar

 LD EXPERT GRUP IPURL

image
articolul original.

Tragedie cumplită, lângă un liceu din Bârlad! Un bărbat a fost găsit spânzurat într-un loc public!

8 December 2022 at 15:39

În Bârlad, în urmă cu puțin timp, într-un loc public, traversat de sute de oameni, din apropierea Liceului Pedagogic, a fost găsit un bărbat spânzurat intr-un copac. A fost trimisă o ambulanță B2, care a găsit victima deja decedată. Cazul a fost preluat de poliție.

image
articolul original.

Captură-șoc la Vama Albița! Un moldovean a încercat să treacă vama UE cu o mică avere asupra sa! INCREDIBIL unde a ascuns banii!

8 December 2022 at 14:52

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, asupra unui bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, suma de 80.000 de euro, nedeclarată și ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, precum și 70 de pachete de țigări cu timbru de acciză R. Moldova, ascunse pe corp și în șosete.

În ziua de 8 decembrie a.c, în jurul orei3.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, pasager într-un microbuz cu destinația Brașov.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit asupra bărbatului suma de 80.000 de euro, nedeclarată și ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în șosete, precum și cantitatea de 70 de pachete de țigări cu timbre de acciză R. Moldova, ascunse pe corp și în șosete.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii valutei pe o perioadă de 30 de zile pentru ca proprietarul banilor să poată face dovada proprietății acestora, precum și a bunurilor accizabile descoperite şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 lei.

image
articolul original.

Reacție a europarlamentarului bârlădean, Ramona Strugariu, după respingerea aderării României în Schengen: ”Este un EȘEC diplomatic”

8 December 2022 at 14:36

Miniștrii de interne din Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, joi, la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne de la Bruxelles. În schimb, Croația a primit undă verde și va intra în zona de liber schimb de la 1 ianuarie 2023. Votul umilitor dat în JAI este explicat de europarlamentarul REPER Ramona Strugariu drept uneșec al clasei politice româneaști.

”Respingerea aderării României la Schengen nu este nici ghinion, nici rezultatul vreunei conspirații paneuropene.“Respingerea aderării României la Schengen nu este nici ghinion, nici rezultatul vreunei conspirații paneuropene. Este un eșec ce trebuie asumat clar și responsabil de Guvernul și Președintele României.

Criteriile tehnice de aderare la Schengen erau îndeplinite de mulți ani, iar echipa tehnocrată din 2015-2017 a avut un rol esențial pentru asta. Atacurile împotriva statului de drept din perioada PSD-Dragnea și indolența guvernelor ce au urmat au dus la eșecul de astăzi.

Dar, cel mai important, eșecul de astăzi este unul diplomatic. Președintele Iohannis s-a activat minimal doar pe ultima sută de metri, iar miniștrii de externe și interne puși cu mâna de el s-au dovedit incompetenți în a asigura înlăturarea unui veto nefundamentat al Austriei.

Avem de învățat, desigur. Iar cel mai înțelept lucru de învățat este să alegem guvernanți care nu se complac și care știu să depună eforturi constante, iar nu doar pe ultima sută de metri, sub presiunea publică”, a scris europarlamentarul bârlădean, pe rețelele de socializare.

image
articolul original.

EXCLUSIV VSL Protest al românilor, în fața sediului Guvernului austriac! Aflăm, astăzi, dacă suntem primiți în Schengen!

8 December 2022 at 09:10
image
articolul original.
Before yesterdayVasluianul

Accident pe DE 581, în zona Valea Grecului, aproape de Vama Albița! O mașină și un autocar s-au izbit frontal! Cinci persoane, la un pas de moarte!

7 December 2022 at 20:26

Secția de pompieri Huși a intervenit, miercuri seara, cu o autospecială de stingere cu apă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare), o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate, pentru asigurarea măsurilor PSI, evaluarea și acordarea primului ajutor persoanelor implicate într-un accident rutier produs în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni.

În accident au fost implicate două autovehicule (un autocar și un autoturism) in care se aflau cinci persoane. La sosirea echipajelor de intervenție, ambele autovehicule erau avariate, iar persoanele aflate în interiorul acestora se autoevacuaseră.

Victimele au fost evaluate, au primit primul ajutor, dar au refuzat transportul la o unitate medicală din municipiul Huși.

image
articolul original.

Teribilist din Dumești, prins pe străzile Negreștiului, noaptea, fără permis, dar la volanul mașinii! Dacă omorai un om, șmechere?

7 December 2022 at 19:42

Luni noaptea, la ora 23:20, polițiștii de ordine publică, din cadrul Poliției Orașului Negrești, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada 13 Septembrie din orașul Negrești, județul Vaslui, au depistat un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr de 17 de ani, din localitatea Valea-Mare, comuna Dumești.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere” .

Totodată, sunt cercetate și împrejurările în care autoturismul a ajuns în posesia minorului, pentru a fi condus.

image
articolul original.

ȘTIREA SERII Un tânăr specialist de la compania Evel-H Company a câștigat Marele Premiu al tinerilor fermieri, în Parlamentul European! Felicitări, Alin Luculeasa!

7 December 2022 at 19:28

O echipă de tineri de la Clubul Fermierilor Români, în rândurile căruia s-a aflat și specialistul vasluian Alin Luculeasa, de la compania EVEL H COMPANY, a câștigat, miercuri seara, premiul pentru cel mai bun proiect digital în cadrul Congresului European la Tinerilor Fermieri de la Bruxelles. Premiul recunoaște contribuția pozitivă a fermierilor asupra mediului prin adoptarea și diseminarea de noi tehnologii și practici agricole.

Aplicația din partea delegației Clubului Fermierilor Români a avut drept studiu de caz ferma EVEL-H COMPANY, din comuna Costești, județul Vaslui, acolo unde tânărul inginer Alin Luculeasa, Manager Operațional, și-a asumat rolul de a transforma amenințările unei zone cu importante constrângeri naturale în oportunități, totul cu ajutorul tehnologiei. România, practic, s-a prezentat, în Parlamentul European, cu proiectul de digitalizare de la EVEL H COMPANY, un lucru extraordinar pentru compania condusă de ing. Dan Hurduc, un specialist de primă clasă din agricultura națională, președinte pe zona Moldovei al Clubului Fermierilor Români.

Europarlamentarii prezenți la Congresul European al Tinerilor Fermieri au putut urmări, pe viu, în ce mod digitalizarea implementată cu succes de inginerul Alin Luculeasa a transformat compania vasluiană într-un etalon al firmelor agricole românești.

VIDEO cu momentul acordării premiului pentru digitalizarea de la EVEL H COMPANY către inginerul vasluian Alin Luculeasa:

Din dorința de a practica o agricultură cât mai prietenoasă cu mediul, Alin a a introdus treptat tehnologii digitale în activitățile din fermă, reușind să reducă semnificativ costurile și să eficientizeze producția. Ferma EVEL-H este astăzi un exemplu de digitalizare în regiune. A fost sprijinit, pas cu pas, de către managerul general al companiei, dl. Dan Hurduc, dar și de către tatăl său, un bun specialist, director tehnic la EVEL H COMPANY.

La scrierea proiectului au contribuit și colegii săi, George Chiriță, Petruța Deac, Raul Gușeilă, Radu Mărtinescu și Răzvan Prelipcean, sub coordonarea Samirei Maskan, Coordonator Program Comunitate Club. Studiul de caz a prezentat impactul digitalizării asupra predictibilității și sustenabilității afacerilor agricole, în dorința de a demonstra că agricultura românească poate fi un exemplu de reziliență și performanță, chiar în raport cu modelele occidentale. Întreaga delegație din cadrul concursului a fost reprezentată de absolvenți ai programului Tineri Lideri pentru Agricultură.

În cadrul concursului, tinerii fermieri au beneficiat de susținerea europarlamentarului Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, cel care a promovat proiectul companiei EVEL H COMPANY, proiectul României, în calitate de ambasador. Săptămâna trecută, același proiect de digitalizare de la EVEL H COMPANY a fost prezentat la București, la Radisson Hotel, la o ședință la care au participat miniștri din Guvernul Ciucă, cei care se ocupă de absorbția fondurilor europene.

„Suntem onorați să primim un important premiu care recunoaște performanța digitală și de mediu a fermierilor români. Din multe puncte de vedere, România poate fi luată drept exemplu privind sustenabilitatea în agricultură, însă mă bucur că prin participarea la concursuri în foruri europene avem oportunitatea de a arăta atât decidenților, cât și celorlați fermieri europeni că agricultorii din România contribuie prin acțiunile lor la atingerea obiectivelor Green Deal”, a declarat vasluianul Alin Luculeasa la decernarea premiului din Parlamentului European de la Bruxelles.

„Suntem mândri de tinerii noștri și ne bucurăm să vedem că eforturile lor sunt recunoscute la nivel european. Fermierii români sunt nu doar modele de performanță economică și de mediu, ci și modele de reziliență în fața unei lumi aflate în crize multiple, de la schimbările climate, la amenințări pendemice și conflicte regionale. Clubul va continua să susțină astfel de inițiative, în virtutatea misiunii asumate de a crea până în 2027 o masă critică de tineri fermieri care să asigure schimbul generațional și, odată cu el, traformarea agriculturii românești”, a declarat Florian Ciolacu, Director Executiv al Clubului Fermierilor Români.

Premiul „Tineri Fermieri Europeni” recunoaște și recompensează tinerii fermieri pentru idei și practici durabile și inovatoare care abordează provocările cu care se confruntă sectorul agricol, cum ar fi reînnoirea generațională, adaptarea la schimbările climatice, securitatea alimentară și progresele tehnologice.

image
articolul original.

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE

7 December 2022 at 19:00

LD EXPERT GRUP IPURL, lichidator judiciar al Bicomplex SRL, societate în faliment, dosar nr. 2648/89/2013 pe rolul Tribunalului Vaslui, în temeiul dispoziţiilor Legii 85/2006, vinde la licitaţie publică, în bloc, cu strigare următoarele:

 1. Spațiu comercial situat în Huși, str. 1 Decembrie, nr. 27, bl. 4, demisol, jud. Vaslui nr. cad 465, CF NA – UAT Huși – preț 52.900 lei

2. Construcție str. Ioan Voda cel Viteaz, nr. 43, C1 parter Sc 222 mp, C1 etaj 1 Sc 199 mp – preț 220.000 lei

3. Spațiu comercial C1/1;0;3 Huși, str. 1 Decembrie, bl.12, sc.A, ap.3, parter – 55.940 lei

4. Teren intravilan, suprafața 345 m₂ – Huși, str. Corni nr. 41 – 3.416 lei

Preturile nu contin TVA.

Licitaţiile vor avea loc la data de 11.01.2023, 18.01.2023 și 25.01.2023 orele 11.00, la biroul lichidatorului judiciar din Iași, str. Cronicar Mustea, nr. 17, parter, ap.12, jud. Iași putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conține:

 • cerere de participare la licitatie;
 • dovada achitării taxei de participare în cuantum de 10% din pretul de pornire al licitatiei;
 • dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei;
 • dovada achitării caietului de sarcini – 3% din prețul de pornire al licitației ;
 • actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila.

             Cauțiunea se va achita în contul nr. RO77BRDE380SV37747333800 deschis pe numele Bicomplex SRL la BRD Agenţia Huşi. Cererile de participare se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu o zi înainte de ziua licitaţiei, orele 13.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 30 de zile calendaristice pentru imobile, respectiv 5 zile pentru bunurile mobile, de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar cu cel puţin 48 de ore înaintea licitaţiei.

Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar –  telefon:  0232.235.508. >>>>>

 Lichidator judiciar  LD EXPERT GRUP IPURL

image
articolul original.

BREAKING NEWS Accident la Popeni, Zorleni! Un iresponsabil a lovit un pieton, după care a fugit de la locul accidentului!

7 December 2022 at 18:05

Un grav accident rutier s-a produs, miercuri seara, în satul Popeni, comuna Zorleni. Un bărbat de 58 ani a fost lovit de o mașină, după care șoferul a fugit de la locul accidentului. A fost trimisă o ambulanță B2 SAJ. Victima prezintă o fractură deschisă tibia dreaptă, fiind transportată la Spitalul Bârlad. Poliția îl caută pe șoferul laș, care a fugit, probabil, pentru că era beat sau nu avea permis.

image
articolul original.

Încă un drum impecabil, realizat de profesioniștii de la Nomis, recepționat de primarii a trei comune! ”Este un drum bine construit, nu a fost o lucrare ușoară”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședinte CJ Vaslui

7 December 2022 at 17:57

Încă un segment de drum județean modernizat, prin eforturile susținute ale specialiștilor de la compania Nomis 2003, una dintre cele mai performante companii de construcții din județul Vaslui. Miercuri, a avut loc recepția lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 244H, în lungime de aproximativ 16 km, în prezența dlui Cătălin Simion, managerul general al companiei Nomic 2003.

Beneficiarii investiției sunt locuitorii comunelor Dodești, Viișoara și Găgești, ținând cont de faptul că drumul județean traversează satele Viișoara, Urdești și Găgești.

„Infrastructura este vitală pentru ziua de astăzi, fiindcă avem nevoie de drumuri moderne. Pentru locuitorii comunei Dodești, în special pentru cei din satul Urdești, este o minune acest drum. Consider că toată lumea este mulțumită. Felicitări constructorului”, a declarat Loredana Cerbu, primarul comunei Dodești.

Investiția a fost realizată prin PNDL 2, iar partea de cofinanțare a fost asigurată din bugetul Consiliului Județean Vaslui, valoarea totală fiind de peste 19 milioane de lei.

„Investiția este importantă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, e importantă ca utilitate, fiind un drum modern, de care beneficiază cetățenii din cele trei comune. Obiectivul este important și ca volum, dacă ne gândim la cei aproape 16 km de drum, șanțuri betonate, poduri, podețe, drumuri laterale, care însumează peste 19 milioane de lei. Sunt bucuros că tot mai multe drumuri județene sunt modernizate. Este o dorință a mea ca om, să avem o infrastructură rutieră județeană bine pusă la punct”, a transmis Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Primarul comunei Viișoara, Liviu Pîrciu, susține că investiția în reabilitarea și modernizarea acestui segment de drum județean era necesară, accesul către municipiul reședință de județ fiind mult mai rapid.

„Cred că s-a redus cu aproape jumătate timpul. Acum, într-o jumătate de oră suntem la Vaslui. Felicităm constructorul, dar și Consiliul Județean Vaslui, inițiatorul acestui proiect, care oferă condiții decente și firești pentru vasluienii din această parte a județului”, a declarat Liviu Pîrciu, primarul comunei Viișoara.

De altfel, Consiliul Județean Vaslui este aproape de finalizarea tuturor investițiilor de infrastructură rutieră finanțate prin PNDL.
„Acesta e un drum bine construit și nu a fost o lucrare ușoară, însă beneficiarii celor trei comune vor avea acces facil și în condiții civilizate către principalele centre urbane din județ”, a completat Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.
Drumul Județean DJ 244H face legătura cu alte două drumuri județene. Este vorba de DJ 244 și DJ 244B.

image
articolul original.

ANUNȚ PUBLIC

7 December 2022 at 11:20

                                                       ANUNŢ PUBLIC

privind intenția de elaborare P.U.Z- pentru ridicarea interdicţiei temporare de construire- locuinţă de vară, garaj şi anexe gospodărești  în loc.Muntenii de Jos, Com.Muntenii de Jos, Jud.Vaslui

Buruiană V.Ioan cu domiciliul în Vaslui, Str.Hușului, bl.216, sc.A, ap.7, Jud.Vaslui, anunţă iniţierea Planului Urbanistic Zonal pentru ,, ridicarea interdicţiei temporare de construire- locuinţă de vară, garaj şi anexe gospodărești”, în localitatea Muntenii de Jos, comuna Muntenii de Jos, jud.Vaslui, pentru  terenul în suprafaţa totală de 5.000 mp., nr.cad.70738.

PUBLICUL ESTE INVITAT SĂ TRANSMITĂ OBSERVAŢII ŞI PROPUNERI privind intenţia de elaborare a planului urbanistic zonal în perioada 06.12.2022 – 16.12.2022

             Persoana responsabilă pentru coordonarea informării şi consultării publicului din cadrul Primăriei, com.Muntenii de Jos este Ing.Bortă Marian – arhitect -șef, ce poate fi consultat la sediul Primăriei din localitatea Muntenii de Jos, jud.Vaslui, tel: 0235/313.065, fax: 0235/315.865, de luni până joi între 1200-1430.

           Persoana responsabilă din partea proiectantului: D-ul Arh.Tîrîlă Daniel repr. al  Biroului  Individual  de Arhitectură Vaslui,  tel. 0740.519.675, fax:-, e-mail: dan2001t@yahoo.com.

image
articolul original.

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE

7 December 2022 at 11:17

LD EXPERT GRUP IPURL, lichidatorul judiciar al debitoarei SC MARCOMI SRL, cu sediul în Huşi, str. Al. Giugaru, bl. 7, sc. B, ap. 17, Parter,  Jud. Vaslui, CF 839305, RC  J 37/210/1991 – societate în faliment, Dosar nr. 1063/89/2013 – Tribunalul Vaslui, în temeiul Legii nr.85/2006, vinde prin licitaţie publică cu strigare următoarele bunuri, conform procesului-verbal al adunării creditorilor nr. 301/MAR/04.08.2022:

 • Proprietate imobiliară situată în loc. Râşeşti, com. Drânceni, jud. Vaslui, compusă din:
 • Teren intravilan Râşeşti, categorie de folosinţă curţi-construcţii, în suprafaţă măsurată de 971 mp, având nr. Cadastral 70117 înscris în CF nr. 70117 a com. Drânceni pe care se află construcţia cu nr. Cadastral 70117-C1 cu Sc= 447mp şi Su=384,91 si ; Pret pornire licitatie – 114.235 lei
 • Bunuri mobile, autoturisme şi echipamente ( conform listelor anexă la caietul de sarcini).  Preţ pornire licitaţie: 311.611 lei

Licitaţiile vor avea loc în data de 10.01.2023 și 17.01.2023 orele 11.00, la biroul lichidatorului judiciar din Iași, str. Cronicar Mustea, nr. 17, parter, ap.12, jud. Iași putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine:

 • cerere de participare la licitaţie,
 • dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei pentru bunurile imobile si 250 lei pentru bunurile mobile, inclusiv pentru cei care vin prin programul IMM Invest,
 • dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, cu exceptia celor care vin prin IMM Invest SRL ;
 • actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila.

Cauțiunea se va achita în contul nr. RO74RZBR0000060004132522 deschis pe numele debitoarei SC Marcomi SRL la Raiffeisen Bank. Cererile de participare se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Iași, str. Cronicar Mustea, nr. 17, parter, ap.12, jud. Iași, cel mai târziu cu o zi înainte de ziua şi ora licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit (30 zile calendaristice de la data licitaţiei) duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar cel târziu cu 3 zile înainte de ziua licitaţiei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar -telefon: 0232.235.508 

Lichidator judiciar

LD EXPERT GRUP IPURL

image
articolul original.

Alertă cu BOMBĂ la Liceul Mihail Kogălniceanu, din Vaslui! Sute de elevi sunt în afara clădirii!

7 December 2022 at 11:08

În aceste momente, forțele de ordine scotocesc prin clădirile de la LMK Vaslui, după ce, la Poliția Locală s-a primit o alertă cu bombă. Este pentru a doua oară, în 2022, când se anunță plantarea unor dispozitive explozive la un liceu din oraș. Cel mai probabil, este vorba de o farsa, dar autoritățile sunt obligate să verifice clădirea.

image
articolul original.

GALERIE FOTO Sunt frumoși, talentați și ne mândrim cu portul lor popular și cu obiceiurile unicat în județul Vaslui! Ei sunt formația ”RÂNDURILE”, de la Muntenii de Sus!

7 December 2022 at 10:31

„Rândurile”, din Muntenii de Sus. Cine nu a auzit de acești oameni minunați, care duc, din generație în generație, povestea unor obiceiuri minunate pentru această comună situată în coasta Vasluiului? Un ansamblu care a devenit subiectul unui documentar realizat de vasluienii Raluca Radu și Bogdan Raba și care își merită locul în rândul celor mai frumoase obiceiuri de sărbători, din județul Vaslui.

Sala Căminului Cultural din Muntenii de Sus s-a dovedit prea mică pentru un eveniment cultural de anvergură, marți seara. Zeci de localnici, dar și reprezentanți din județele Moldovei au onorat invitația, pentru a fi „În rând”, un documentar despre un obicei vechi al comunei Muntenii de Sus, care este pomenit în arhive și legendele locale de pe la 1718.

După șase ani de cercetare, vasluienii Raluca Radu și Bogdan Raba au dat viață unui proiect de anvergură, promovând rândurilor de flăcăi de la Muntenii de Sus. Pe lângă unicitatea dansului, jucat, de regulă la cumpăna dintre ani, „Rândurile” reprezintă și puntea între trecut și prezent, în care prezentul are misiunea de a duce mai departe acest obicei cu totul special.

„La început ne-am gândit la un filmuleț de cinci minute, care să-l difuzăm pe rețelele de socializare, însă am strâns un volum imens de documente și imagini, pe care să le putem pune într-un film documentar”, a povestit Raluca Radu.

Actorii descoperiți fac deliciul filmului. Pe lângă amănuntele care reliefează unicitatea ”Rândurilor”, aceștia au povestit și o parte din trăirile lor în perioada petrecută în „rând”, spre amuzamentul spectatorilor, iar primarul Ion Vartolomei i-a catalogat drept sublimi, primind diplome de „Purtător de patrimoniu”, cu promisiunea înființării unei asociații de promovare a tradițiilor locale.

La eveniment a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan, care i-a felicitat pe realizatorii documentarului.

„Este un proiect unic și felicit pe realizatori, care acum culeg roadele unei munci de cercetare asidue. Poate ar trebui ca acest exemplu să fie multiplicat, iar Consiliul Județean Vaslui se va implica în promovarea unor obiceiuri și tradiții care dau identitate județului Vaslui, cum e cel de la Muntenii de Sus sau cimpoierii de la Perieni”, a precizat Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

„Rândurile” este un obicei de Anul Nou, unde flăcăii din Muntenii de Sus se strâng „în rânduri” și merg din casă în casă, aducând urări de bine și dorindu-le gospodarilor un an îmbelșugat.

Dansurile „rândurilor” sunt în cerc și acompaniate de un instrument muzical numit trișcă, însoțite de strigături specifice. Fiecare „rând” este alcătuit din 10-12 flăcăi, a căror vârstă să nu fie mai mică de 13-14 ani și să nu depășească pragul însurătorii.

image
articolul original.

PreaSfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor, în fața credincioșilor adunați la Mănăstirea Fâstâci: ”Cel care ameninţă, crezând că prin agresivitate îi poate stăpâni pe elevi, se înșeală”

7 December 2022 at 06:29

Marți, 6 decembrie 2022, de Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat Sfânta Liturghie la mănăstirea Fâstâci, Protopopiatul Vaslui, cu prilejul hramului sfântului așezământ. Răspunsurile liturgice au fost date de membrii grupului psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” al Catedralei Episcopale din Huși, coordonat de diaconul Vlad Mironescu.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul Hușilor a vorbit despre profilul duhovnicesc al Sfîntului Nicolae, evidențiind bunătatea și blândețea acestuia:

«Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre. Căci jugul Meu e bun şi povara Mea este uşoară» (Matei 11, 29-30)

Biserica ni-l pune înainte, spre aducere-aminte, pe cel care a pătruns în conștiinţa noastră ca fiind milostiv, bun și blând – Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei și făcătorul de minuni.

Troparul dedicat Sfântului Ierarh Nicolae sintetizează punctele de rezistenţă ale biografiei acestuia. Unul dintre aceste puncte de forţă este blândeţea. Alcătuitorul troparului îl numește „chip al blândeții”.

În limba greacă, pentru „chip” este folosit cuvântul „icoană”. Prin urmare, Sfântul Ierarh Nicolae este o icoană a blândeții.

În logica duhovnicească, blândeţea nu presupune doar starea de liniște, ci înseamnă mai ales delicateţea și capacitatea de a rămâne neclintiţi – așa cum ne spune Sfântul Ioan Scărarul – atât atunci când suntem ocărâţi, cât și atunci când suntem lăudaţi.

Omul blând nu este afectat de niciuna din aceste stări – nici când este lăudat nu se mândrește, nu crede că i se cuvine ceva și nu se comportă cu aroganţă, dar nici când este ocărât nu se întristează, nu cade în deznădejde. Omul blând știe, în adâncul sufletului său, că toate vin de la Dumnezeu, și nu merită niciun fel de consum (combustie lăuntrică).

Sfântul Ierarh Nicolae este numit blând pentru că el a împlinit, la modul cel mai autentic și frumos al cuvântului, ceea ce Hristos ne cere fiecăruia dintre noi: să învăţăm de la El, „că este blând și smerit cu inima”. Dumnezeu-Omul, Iisus Hristos, pune cele două virtuţi – smerenia și blândeţea – una lângă cealaltă, considerându-le a fi niște „surori”.

Omul smerit nu poate fi decât blând, iar omul blând, în sensul duhovnicesc al cuvântului, nu poate fi decât smerit în adâncul sufletului său.

În contrast cu omul blând, omul mânios (nervos) ascunde în inima sa multă mândrie.

Cu cât cineva este mai grabnic în a se mânia și a-și vărsa nervii pe cei din jurul său, cu atât este un indiciu că este locuit de foarte multă mândrie.  Mânia merge mână în mână cu mândria – și acestea două sunt tot „surori”.

An de an, când îl sărbătorim pe Sfântul Ierarh Nicolae, suntem invitaţi să ne străduim să dobândim virtutea blândeții.

Din păcate, lumea în care trăim este plină de mândrie, de multă agresivitate și de multă dorinţă de răzbunare – de a genera conflicte, de a instiga oamenii la a nu se înţelege. De aceea, a căuta, pe cât ne stă în putinţă, să fim blânzi, este una dintre cele mai frumoase nevoinţe și bucurii ale omului.

Omul blând este înţelept, are capacitatea de a înţelege lucrurile în esenţa lor – nu se oprește la ceea ce este superficial (exterior), ci pătrunde în adâncul (străfundurile) sensului vieţii și a tot ceea ce Dumnezeu ne oferă.

Preasfinția Sa a afirmat că blândețea nu înseamnă moliciune sufletească, ci conține în sine și fermitatea:

Ori de câte ori ne uităm înspre Sfântul Nicolae, să ne facem o autoevaluare spirituală – să ne întrebăm cât de blânzi suntem.

Blândeţea nu înseamnă stare de moliciune sufletească. Blândeţea presupune și fermitate.

Însuși Domnul, în Evanghelie, a avut momente de fermitate, de a limpezi apele atunci când erau tulburi. Momentele în care Domnul a fost ferm au fost mai puţine decât momentele în care a fost blând. Acesta ar trebui să fie raportul și în viaţa noastră – cele mai multe momente să fie cele de blândeţe, de înţelepciune și de bunătate.

Fermitatea nu înseamnă mânie, ci puterea de a-ţi exercita autoritatea, în sensul cel mai spiritual al cuvântului, așa cum un profesor își poate stăpâni elevii nu atât prin ameninţare și prin coerciţie, cât prin ceea ce deţine el, din punct de vedere al cunoștinţelor. Întotdeauna, un elev  va rămâne fascinat de pregătirea intelectuală a profesorului – aceasta va stârni în sufletul său un respect aparte și va simţi că acela are autoritate.

Cel care ameninţă, crezând că prin agresivitate îi poate stăpâni pe elevi, se înșală. Îi va controla, pe moment, într-un anume fel, dar acei elevi nu se vor raporta la el cu respect, nu vor ţine cont de autoritatea spirituală pe care o implică statutul de profesor, ci le va fi mai mult frică de el.

Sfântul Ierarh Nicolae a fost blând, înţelept, dar și ferm, atunci când s-a impus mărturisirea de credinţă, dar mai ales când trebuia să-i ajute pe cei sărmani.

Cineva spunea, foarte frumos și sugestiv, că sărbătoarea de astăzi nu este neapărat a ghetuţelor pline de daruri, de vreme ce sunt atâţia copii sărmani, care poate nu primesc niciun dar, de la nimeni, nici în aceste zile de sărbătoare, nici pe parcursul anului. Sunt atâtea fete care își transformă trupul într-o marfă, pentru că nu au cu ce să trăiască. Sfântul Ierarh Nicolae le-a salvat pe acele fete, care își puseseră în gând să desfrâneze, ca să aibă o sursă de venit. Le-a aruncat niște pungi de galbeni în casă și, în felul acesta, le-a oprit de la desfrânare.

Câte persoane nu sunt, care, din sărăcie sau din diverse motive – multe dintre ele de neînţeles pentru noi, recurg la asemenea fapte nedemne și desconsiderante pentru ele?

Sărbătoarea de astăzi este un bun motiv de reflecţie și asupra copiilor săraci, care nu au ce să mănânce. Unii poate mor de frig, alţii poate nu simt dragostea părinţilor, pentru că sunt daţi în grija altor persoane, care pur și simplu își fac meseria, fără să să pună suflet în ceea ce privește relaţia lor cu acești copii.

Sfântul Ierarh Nicolae să ne ajute să fim blânzi, să avem smerenie, foarte multă înţelepciune, și dragoste faţă de cei sărmani și neajutoraţi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ignatie a hirotonit întru ieromonah pe ierodiaconul Spiridon Oprea, pe seama Mănăstirii Sfântul Stefan cel Mare  -Movila lui Burcel. De asemenea, Preasfinția Sa l-a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Stefan Rusu.

image
articolul original.

Bolid Audi, făcut praf de un șofer neexperimentat, la ieșirea din Huși spre Crasna

7 December 2022 at 06:06

Secția de pompieri Huși a intervenit, marți seara, cu o autospecială de stingere cu apă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare), o ambulanță SMURD tip B2 și echipaje specializate, pentru asigurare măsuri PSI, evaluare și acordare prim ajutor în urma producerii unui accident rutier la ieșirea din municipiul Huși, în zona Dobrina.

La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un autoturism ieșit în afara carosabilului, conducătorul auto fiind autoevacuat.
Barbatul a fost evaluat, dar nu necesitat îngrijiri medicale. Pompierii militari au asigurat măsurile PSI specifice în astfel de cazuri.

image
articolul original.

Un bărbat de 41 de ani a rămas fără acoperiș deasupra capului, după ce un incendiu i-a mistuit casa (GALERIE FOTO, VIDEO)

7 December 2022 at 05:59

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit, marți seara, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B2 și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Zizinca, comuna Deleni. Persoana care locuia în casă a fost ajutată să se evacueze de către unul dintre colegii pompieri care locuiesc în comună.

Bărbatul în vârstă de 41 ani nu a suferit arsuri și nici nu a fost intoxicat, dar a avut un atac de panică. Acesta a primit primul ajutor în ambulanța SMURD, însă a refuzat transportul la spital.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată și exista riscul de propagare la alte două imobile.
Incendiul a fost lichidat în aproximativ două ore, cele două locuințe aflate în pericol fiind salvate. Casa cuprinsă de flăcări a fost distrusă în totalitate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere.

image
articolul original.
❌