ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 8 August 2022Liga 2

FC Braşov a semnat cu încă doi jucători. Unul a evoluat în sezonul trecut la Dinamo, iar altul la Metaloglobus

8 August 2022 at 16:30

Fundașul central croat Igor Jovanovic și mijlocașul Vadim Covalciuc, jucători care s-au alăturat FC Brașov de câteva zile, au semnat contract cu clubul și pot evolua sub conducerea lui Dan Alexa începând din etapa a 2-a.

Igor Jovanovic a semnat cu FC Brașov

Jovanovic (33 de ani, dublă cetăţenie, croată şi germană) a mai jucat în România la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Astra și Dinamo. Croatul a ratat ultimele antrenamente de la finalul săptămânii trecute, fiind învoit pentru rezolvarea unor probleme familiare. A revenit duminică seară la Brașov, iar luni a început antrenamentele sub comanda lui Dan Alexa.

Jovanovic ar putea debuta duminică în tricoul echipei FC Brașov, în meciul cu Minaur Baia Mare, contând pentru etapa a 2-a a Ligii 2. V

Ultima dată a activat la echipa din ”Ștefan cel Mare”, pentru care a prins 7 meciuri (521 minute).

Vadim Covalciuc, împrumutat de la Kids Tâmpa Brașov

Vadim Covalciuc (19 ani) este jucătorul echipei Kids Tâmpa Brașov, iar în ultimele două sezoane a jucat în Liga 2 la Metaloglobus București.

Covalciuc a evoluat pentru naționala de juniori a Republicii Moldova, după care a făcut pasul către reprezentativele României, în prezent fiind internațional U19.

În ultimele două sezoane a jucat la Metaloglobus, în Liga 2. Are 22 de jocuri în total, 13 în ediția 2020-2021 și 9 în campionatul trecut, 2021-2022.

Covalciuc este am doilea jucător împrumutat de FC Brașov de la Kids Tâmpa, după Dan Spătaru, cel care a și debutat in prima etapă în meciul de la Râmnicu Vâlcea cu CS Comunal Șelimbăr.

Alte 12 achiziții făcute de FC Brașov în această vară. Opt au jucat în prima etapă

Zvonimir Mikulic, Sebastian Micu, Tomislav Sorsa, Andrei Marc, Rareș Lazăr, Alexandru Saim Tudor, Joao Amorim, Alexandru Martinov, Adi Chică-Roșă, Adis Hodzic, Tudor Oltean și Kirill Kirilenko sunt celelalte achiziții făcute de FC Brașov în această vară.

În meciul cu Șelimbăr, în primul 11 și-au făcut loc cinci jucători transferați în această vară: Sebastian Micu – Andrei Marc, Tomislav Sorsa, Rareș Lazăr și Alexandru Saim Tudor. În repriza secundă au debutat oficial în tricoul Brașovului și Adi Chică-Roșă, Tudor Oltean și Dan Spătaru.

”Igor Jovanovic şi Vadim Covalciuc cei mai noi jucători de la FC Braşov

Încă doi jucători au semnat contracte cu FC Braşov. Experimentatul fundaş central croat Igor Jovanovic cu multe meciuri în primele ligi din Finlanda, Israel, Grecia, Coreea de Sud, Lituania şi România, dar şi tânărul Vadim Covalciuc, născut în Republica Moldova, dar crescut la Braşov în pepiniera celor de la ACS Kids Tâmpa.

Igor Jovanovic, fundaş central, 33 de ani, croat cu cetăţenie germană – Fundaşul şi-a început cariera în Germania, acolo unde a jucat la mai multe echipe în tinereţe, apoi a mai evoluat în campionatele din Finlanda, Israel, Grecia, Coreea de Sud, Lituania şi România. În ţara noastră a mai evoluat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi Astra Giurgiu, în Liga 1, iar la FC Braşov a venit de la Dinamo Bucureşti tot din Liga 1, acolo unde a evoluat sezonul trecut.

Vadim Covalciuc, mijlocaş central, 19 ani, născut în Republica Moldova, cu cetăţenie română – Tânărul mijlocaş a jucat în ultimele două sezoane în Liga a 2-a la Metaloglobus Bucureşti. La FC Braşov a venit împrumutat de la ACS Kids Tâmpa. Este internațional de tineret în echipa de Under 19 a României, unde a jucat două meciuri, dar are meciuri şi în echipa naţională de Under 17 a Republicii Moldova”, sună comunicatul celor de la FC Brașov.

articolul original.

FRF recunoaște că, regulamentar, nu a putut stabili ultima retrogradată din sezonul trecut de Liga 3! Acum a introdus un nou criteriu de departajare, care, culmea, nu clarifică nimic și necunoscuta e aceeași!

8 August 2022 at 15:48
image

Federația Română de Fotbal recunoaște, printr-o decizie luată în cadrul celei mai recente ședințe din Comitetul Executiv, că a avut o problemă în a determina regulamentar ultima echipă retrogradată sportiv din Liga 3 la finalul sezonului 2021-2022.

FRF nu a anunțat public numele celor 21 de echipe care sportiv au retrogradat din Liga 3 nici măcar până în acest moment, al publicării acestui articol, deși sezonul pentru formațiile din play-out s-a încheiat la 28 mai, iar în curând va începe noua ediție de campionat.

Liga2.ro a făcut, la vremea respectivă, demersuri către FRF să obțină un răspuns oficial din partea Departamentului Juridic sau chiar și cel de comunicare privind modul în care se determină ultima retrogradată sportiv din Liga 3, formația cel mai slab clasată pe locul 4 în seriile de play-out, însă nici până în prezent nu i s-a răspuns. S-a preferat tăcerea sau ignorarea, deși la nivelul cluburilor din Liga 3 au fost multe necunoscute și semne de întrebare care așteptau și ele un răspuns.

FRF a stabilit modul în care se face departajarea echipelor aflate pe locul 4 în seriile de play-out pentru determinarea ultimei clasate din Liga 3

Motivul îl aflăm acum, după ședința din 5 august a Comitetului Executiv al FRF, când s-a aprobat ”cu unanimitate de voturi sistemul de desfășurare al competiției Liga 3 în sensul clarificării criteriilor de retrogradare (modalitate de determinare a celei mai slabe linii de clasament în situația în care unele echipe au un număr mai mic de jocuri disputate).”

Completarea din regulament privind această lacună existență la finalul sezonului recent încheiat sunt astfel:

”Ultimele două clasate din play-out-ul fiecărei serii vor retrograda în eșalonul interior împreună cu echipa de pe locul 4 din play-out cu cea mai slabă linie de clasament (numărul total de puncte).

Dacă la încheierea play-out-ului există cel puțin o serie cu un număr mai mic de participante, dintre ocupantele locurilor 4 din toate seriile va retrograda echipa cu cel mai mic coeficient de puncte calculat și rezultat din totalul punctelor obținute în raport cu numărul meciurilor disputate în campionat (punctaj total: număr de jocuri din campionat).

În cazul în care și după acest criteriu de departajare cel puțin 2 echipe se află la egalitate sunt aplicabile prevederile art. 29 alin 4, coroborat cu art. 27 alin 3 și 4 toate din ROAF.”

Noua completare de regulament, incompletă! Se poate ajunge în aceeași situație

Rezultă că, într-o situație asemănătoare celei din Seria 8 a Ligii 3 din sezonul trecut, în care echipele au jucat mai puține meciuri după ce ACS Poli Timișoara a fost exclusă din competiție, departajarea între echipele clasate pe locul 4 în grupele de play-out pentru a o afla pe cea mai slabă se va face pe baza coeficientului rezultat în urma punctelor obținute împărțit la numărul de meciuri disputate în campionat.

La finalul sezonului trecut, clasatele pe locul 4 în cele zece serii play-out au următorul punctaj: Ştiinţa Miroslava (31 puncte, Seria 1), Dinamo Bacău (36 puncte, Seria 2), Înainte Modelu (37 puncte, Seria 3), Academica Clinceni 2 (30 puncte, Seria 4), SR Brașov (32 puncte, Seria 5), Petrolul Potcoava (33 puncte, Seria 6), Aurul Brad (28 puncte, Seria 7), Avântul Periam (24 puncte, Seria 8), Avântul Reghin (30 puncte, Seria 9) și CSM Satu Mare (40 puncte, Seria 10).

Aplicând regula adăugată acum ar rezulta că echipa ar avea următorul coeficient: Ştiinţa Miroslava (31 puncte – 28 meciuri = 1,107), Dinamo Bacău (1,285), Înainte Modelu (1,321), Academica Clinceni 2 (1,321), SR Brașov (1,142), Petrolul Potcoava (1,178), Aurul Brad (1), Avântul Periam (24 puncte – 24 meciuri = 1), Avântul Reghin (1,321) și CSM Satu Mare (1,428).

Aurul Brad și Avântul Periam sunt la egalitate cu coeficient 1, astfel că se trece la următorul criteriu de departajare: prevederile articolului 29 aliniatul 4. Însă și aici este o problemă, fiindcă Aurul Brad a avut la finalul sezonului regular 18 meciuri disputate, în timp ce Avântul Periam a avut doar 16 jocuri, deci și prilejul de a câștiga mai multe puncte. Alte criterii regulamentare pentru departajarea într-o asemenea situație nu există!

Rezultă, astfel, că această completare de regulament făcută acum de FRF este incompletă!

Mai jos vedeți articolele din ROAF pe baza cărora se poate face departajarea în caz de egalitate între cel puțin două echipe:

Articolul 29 | Sistemul competiţional
4. În situația în care, la finalul play-off-ului sau play-out-ului, două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, departajarea se face în primul rând ținându-se cont dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea cu 0,5. În caz de egalitate și după aplicarea acestui criteriu, departajarea se va face conform numărului de puncte cu care fiecare dintre echipe a terminat sezonul regular. Dacă și în această situație egalitatea persistă, departajarea se va efectua potrivit art. 27.

Articolul 27 | Clasament
3. Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat/sezonul regular, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii:
a. Numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;
b. golaverajul mai bun în jocurile directe;
c. numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe;
d. numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe;
e. golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate jocurile din campionat);
f. numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat;
4. Dacă şi după aplicarea acestor criterii egalitatea se menţine, se vor disputa jocuri de baraj pentru a se stabili câştigătoarea titlului, promovarea, retrogradarea sau participarea în competiţiile europene.

articolul original.

Dragoș Militaru a trimis un jucător în Liga 3. Unirea Dej a renunțat sub formă de împrumut la un tânăr adus în această vară

8 August 2022 at 15:27

Unirea Dej a decis să cedeze sub formă de împrumut un fotbalist pe care l-a adus chiar în această vară. Clubul a anunțat, luni, 8 august, că a hotărât să îl trimită pe Alexandru Giurgean în eșalonul al treilea, la Minerul Ocna Dej. Giurgean a dat probe până să semneze cu echipa lui Dragoș Militaru.

Chiar dacă tânărul mijlocaș de 18 ani l-a convins pe antrenorul echipei din Liga 2 că merită să-i fie oferit un contract, acum s-a decis să fie trimis în Liga 3, poate, pentru a avea șansa să joace mai mult.

Unirea Dej l-a cedat pe Alexandru Giurgean în Liga 3, la Minerul Ocna Dej

Chiar dacă nu are un lot prea valoros, dacă ne raportăm strict la nume, dar nici unul cu o medie de vârstă prea ridicată, ba din contră, Dragoș Militaru a ajuns la concluzia că nu poate conta prea mult în acest sezon pe Alexandru Giurgean. De altfel, acesta nu a fost nici măcar în lot în partida din prima rundă de Liga 2, cu FK Miercurea Ciuc, câștigată cu 2-1.

FC Unirea Dej și CS Minerul 1947 Ocna Dej au ajuns la un acord privind împrumutul pentru un an al mijlocașului Alexandru GIURGEAN (18 ani) la echipa din Liga 3.

Mult succes, Alex!”, a anunțat Unirea Dej pe site-urile de socializare, care l-a împrumutat, poate, pe Giurgean pentru un sezon, până în vara anului 2023.

Doi jucători la care Unirea Dej a renunțat în această vară, au ajuns la Minerul Ocna Dej

Nu este prima afacere din această vară care le implică pe cele două echipe, Unirea Dej și Minerul Ocna Dej. La formația din Liga 3 au mai ajuns, în urmă cu mai puțin de o lună, portarul Raul Papp (21 de ani) și mijlocașul Andrei Peter (20 de ani).

Dragoș Militaru a considerat că nu mai are nevoie de aceștia, i-a pus pe liber, iar Papp și Peter și-au găsit contracte la Minerul Ocna Dej.

Precizările echipei Minerul Ocna Dej în ceea ce privește împrumutul lui Alexandru Giurgean

Foto: Flaviu Buboi (Mediafax Foto) și Unirea Dej

 

 

articolul original.

Cornel Șfaițer este optimist că Poli Iași va arăta tot mai bine de la meci la meci: ”Vrem să producem și fotbal, nu doar rezultate. Vor mai veni doi jucători”

8 August 2022 at 12:56
image

Politehnica Iași a remizat alb la Galați, 0-0 cu SC Oțelul, în prima rundă a noului sezon de Liga 2, derby-ul Moldovei fiind singurul meci de până acum în care nu s-a marcat în etapa inaugurală.

Ieșenii au avut câteva ocazii de a marca, însă la fel de bine și gazdele ar fi putut obține cele trei puncte, astfel că remiza, chiar dacă nu mulțumește pe deplin niciuna dintre tabere, poate fi considerată echitabilă.

Atmosferă de sărbătoare la Galați, lăudată de Șfaițer

Președintele Politehnicii, Cornel Șfaițer, a apreciat atmosfera creată de cei 8.000 de spectatori gălățeni, spunând că rar mai găsești la un meci din eșalonul secund tribune pline.

”E clar că ne-am dorit victoria, știam că ne așteaptă un meci destul de dificil, cu un stadion plin. A fost o atmosferă rar întâlnită la un meci de Liga 2, cu 8.000 de oameni în tribune și o galerie foarte frumoasă a Politehnicii, care a susținut echipa extraordinar. A fost un meci de sărbătoare la Galați. Ambele echipe au căutat să greșească mai puțin și să pornească în noul sezon cu un rezultat pozitiv. Am avut și noi oportunități de a marca, cu puțină șansă puteam obține cele trei puncte, dar și adversarul ne-a pus probleme. În final a ieșit o remiză, dar noi ne doream victoria, clar. Se vede că încă mai avem de muncă”, a declarat președintele Cornel Șfaițer.

Așteaptă mai mult curaj în joc la următorul meci

Oficialul clubului din Copou a admis că echipa nu este încă omogenizată, dar a subliniat că timpul nu așteaptă și că trebuie să vină victoriile: ”Claudiu Niculescu a trimis în teren zece jucători noi față de sezonul trecut. Este o echipă nouă, căreia îi mai trebuie jocuri pentru a se cunoaște mai bine, dar timpul nu ne așteaptă. Nu ne asteaptă nimeni și de la următorul meci trebuie să abordăm jocul cu mai multă încredere și să luăm cele trei puncte.”

Președintele Politehnicii le-a transmis jucătorilor un mesaj în vestiar și speră ca elevii lui Claudiu Niculescu să conștientizeze că următoarele partide vor fi la fel de dificile precum cel de la Galați, indiferent de adversar.

”Mulți dintre jucătorii noi au luat acum contact cu Liga 2, și-au dat seama că se joacă un fotbal bun, agresiv. Le-am spus și în cabină, acesta a fost mesajul meu, că o să avem parte la fiecare joc de adversari care vor pune probleme și care vor juca cu mare ambiție împotriva Politehnicii Iași. Sper că băieții au înțeles mesajul și sunt sigur că de la următorul meci vor avea mai mult curaj, să dea dovadă de mai multă consistență în joc”, a mai spus Șfaițer, care a făcut un apel la suporterii ieșeni să vină în număr cât mai mare la primul meci de pe teren propriu din acest sezon: ”Am fost încântat să vedem un număr atât de mare de spectatori la Galați, ceea ce ne dorim și noi la Iași, în meciurile de pe teren propriu. Sper să vină cât mai mulți suporteri, chiar la primul meci din Copou și să susținem echipa împreună.”

Mai vin doi jucători la Poli Iași!

Cornel Șfaițer este în asentimentul antrenorului Claudiu Niculescu, care a anunțat după meciul cu Oțelul că Poli mai are nevoie de doi-trei jucători, asta cu toate că în această vară a primit nu mai puțin de 22 de achiziții.

”Ne trebuie și rezultate, dar trebuie să producem și fotbal, de aceea vom mai aduce jucători. O să mai vină un mijlocaș central, iar atacantul Harrison va semna și el. Eu cred că Politehnica Iași poate să arate mai bine de la meci la meci”, a completat Cornel Șfaițer.

Potrivit oficialului ieșean, atacantul britanic Shayon Harrison (25 de ani) a trecut cu bine testele medicale efectuate la București și va semna un contract pe un sezon, cu opțiune de prelungire.

articolul original.

Dunărea Călărași începe să miște la capitolul achiziții. Recent-retrogradata în Liga 3 a oficializat două mutări, dintre care o revenire total neașteptată

8 August 2022 at 12:49

Dunărea Călărași încearcă să se organizeze cât mai bine până la începerea noului sezon de Liga 3, campionat în care va juca după retrogradarea din Liga 2. Antrenorul Gheorghe Mihali a dat start pregătirilor, a organizat și câteva meciuri amicale, dar a făcut și câteva mutări la nivelul lotului.

Dunărea Călărași, două achiziții după retrogradarea în Liga 3 

Dunărea Călărași vrea să facă un lot cât mai solid până la prima rundă din Liga 3, dar se va baza și pe mulți tineri de la centrul de copii și juniori. A reușit o achiziție interesantă, care cu siguranță va crește nivelul echipei. L-a convins pe Baudouin Kanda (29 de ani) să revină.

Kanda se află la a treia experiență la Dunărea Călărași, pentru care a mai evoluat în perioadele iulie 2012-ianuarie 2019 și ianuarie 2021-septembrie 2012. Ultima dată, până să semneze, iată, un nou contract cu Dunărea Călărași, Kanda a evoluat în Liga 2, pentru FC Buzău, actuala Gloria Buzău.

Baudouin Kanda, convins să revină la Dunărea Călărași

Stagiunea trecută a jucat doar nouă meciuri în Liga 2, patru pentru Dunărea Călărași, unde a început sezonul, și cinci pentru FC Buzău. A revenit la Călărași, echipă cu care a semnat un contract pe un sezon, după ce nu a mai fost dorit de Cristian Pustai la clubul buzoian.

Începem seria achizițiilor cu Bodo Kanda!

Este primul fotbalist care revine la Călărași după o istorie bogată la echipa noastră.

Are două promovări la activ în cei 10 ani petrecuți la noi. S-a reîntors să ne ajute în noul nostru proiect.

Baudouin Tshitungi Dieudonne Kanda, (Bodo) a activat ultima dată la Gloria Buzău și a semnat cu noi pentru un an de zile cu opțiunea de prelungire.

Bine ai revenit, Bodo!”, a anunțat Dunărea Călărași.

Gabriel Toma, readus și el de Dunărea Călărași

Kanda nu este singura venire la Dunărea Călărași. Clubul a mai anunțat și aducerea lui Gabriel Toma, mijlocaș în vârstă de 21 de ani, care a fost legitimat până acum la Rapid. Și el s-a întors, astfel, la Călărași, pentru care a mai evoluat în alte două rânduri la formația de seniori, septembrie 2016-august 2018 și septembrie 2019-iunie 2020.

În a doua perioadă, până în vara lui 2020, Toma a jucat sub formă de împrumut la clubul care acum se află în Liga 3, unde a fost cedat de Rapid. De această dată mutarea este una definitivă, acordul dintre părți fiind pe un sezon.

Gabriel Toma este mijlocașul echipei noastre pentru un an de zile cu posibilitatea de prelungire a contractului!

Este fiul fostului portar, Petrișor Toma, singurul fotbalist călărășean care a jucat pe celebrul stadion Santiago Bernabeu!”, a anunțat Dunărea Călărași.

Am revenit la Călărași pentru a evolua cât mai bine. Vreau să particip la noul proiect și sunt bucuros ca m-am reîntors!”, a spus Toma după semnarea contractului.

Dunărea Călărași, un singur eșec în amicalele jucate până acum 

Dunărea Călărași se află în perioada de pregătire a sezonului de Liga 3, iar până acum a jucat cinci meciuri amicale și a pierdut unul singur. A debutat cu un joc împotriva celor de la Abatorul Slobozia (scor 5-0), iar apoi le-a întâlnit pe Gloria Băneasa (1-0 și 1-1), Dunărea Călărași U19 (scor 8-0) și Recolta Gheorghe Doja (scor 3-2).

Este o mare provocare pentru mine. Sunt aici pentru a încerca să formăm o echipă bună, un lot competitiv cu mulți călărășeni. Vom aduce și alți jucători dar baza o vom avea de aici. Condiții avem. Ce s-a întâmplat până acum la Călărași nu mă interesează și vom începe alt drum. Să ne acordați puțină răbdare. Voi face tot ce depinde de mine și de staff să formăm o echipă bună la Călărași.

Sigur, e nevoie să aducem trei-cinci jucători din altă parte, dar baza, nucleul jucătorilor să fie de aici. Echipa asta a fost în Liga 1. Ccum trebuie să începem un alt drum.

Avem un teren de antrenament, condiții bune de cazare, tot. Problema e să încercăm să facem o echipă bună, pentru că știu că sunteți pretențioși. Rugămintea mea ar fi următoarea, să ne acordați puțină răbdare, să nu fiți aspri cu noi.

Vă asigur că vom face tot ce depinde de mine și de stafful meu să facem o echipă bună la Călărași”, declara Gheorghe Mihali în momentul în care a fost numit ”principal” la Dunărea Călărași, în urmă cu ceva mai mult de o lună.

Foto: Recolta Gheorghe Doja și Dunărea Călărași

 

articolul original.

OFICIAL | Două cluburi din Liga 3 și-au schimbat denumirea, unul chiar și sediul social. Câmpulung va avea echipă la nivel național, în timp ce Coloneștiul a trecut de la privat la public!

8 August 2022 at 12:23
image

În cadrul celei mai recente ședințe a Comitetului Executiv al FRF, din data de 5 august, membri acestuia au luat mai multe decizii privind echipe care vor participa în noul sezon de Liga 3, ediția 2022-2023.

Au fost aprobate două schimbări de denumire și una de sediu social, o cesionare de loc în campionat și o asociere între două cluburi în ceea ce privește juniorii.

Someșul Dej s-a transformat în Minerul Ocna Dej

Anunțată de Someșul Dej încă de la mijlocul lunii iunie, fuziunea cu AS Minerul Ocna Dej 1947 și continuarea sub denumirea de CS Minerul 1947 Ocna Dej a devenit oficială abia acum la începutul lunii august. FRF, prin CEx, a aprobat schimbarea denumirii.

”Aprobă cu unanimitate de voturi schimbarea denumirii clubului ACS Fotbal Club Someșul Dej în Club Sportiv Minerul 1947 Ocna Dej”, a fost decizia CEx.

În sezonul trecut, Someșul Dej, la a doua participare în Liga 3, a terminat sezonul regular pe locul 3 în Seria 10, cu 35 de puncte acumulate în 18 meciuri, iar în play-off a căzut o poziție, pe 4, cu un total de 40 de puncte, fiindcă în nouă jocuri a strâns doar cinci puncte.

CS Rucăr s-a mutat la Câmpulung și se numește ACS Muscelul Câmpulung Elite! 

Tot o schimbare de denumire, ba chiar și de sediu social au fost aprobate de federație și în cazul unei nou-promovate în Liga 3. CS Rucăr, campioana din acest an a județului Argeș, câștigătoare a barajului de promovare cu Dunărea Calafat (1-1 la Calafat și 1-0 la Rucăr), s-a transformat în ACS Muscelul Câmpulung Elite!

Rucărul nu va mai avea, astfel, reprezentantă în Liga 3, ci echipa a fost mutată la Câmpulung, iar FRF a acceptat acest lucru.

”Aprobă cu unanimitate de voturi schimbarea denumirii și a sediului social a clubului Clubul Sportiv Rucăr, cu sediul în str. Brașovului nr. 58, comuna Rucăr, județul Argeș în Asociația Club Sportiv Muscelul Câmpulung Elite, cu sediul în str. Ion Giurculescu, nr. 24, Câmpulung, județul Argeș”, sună decizia Comitetului Executiv al FRF.

Vedița Colonești s-a transformat din club de drept privat într-unul de drept public!

O modificare de structură organizatorică în ceea ce privește clubul din Colonești a trecut și ea cu brio de votul membrilor CEx.

Astfel ACS Vedița Colonești M.S., persoană juridică de drept privat, și-a cesionat activitatea și lotul din Liga 3 către o echipă cu aceeași denumire, fără M.S. la final, însă noua formă juridică este una de drept public.

S-a aplicat o schimbare, de la privat la public, la care visează, însă în sens invers, suporterii Stelei în privința echipei din Ghencea. Prin absurd, dacă Vedița ar promova în Liga 2 și apoi ar dori să acceadă în prima ligă, nu ar putea să facă acest lucru, deoarece nu ar avea drept, așa cum nu are nici Steaua.

”Aprobă cu majoritate de voturi (un vot împotrivă) cesionarea activității fotbalistice și a dreptului de participare în competițiile organizate de FRF, de la Asociația Clubul Sportiv Vedița Colonești M.S., persoană juridică de drept privat către Asociația Clubul Sportiv Vedița Colonești, persoană juridică de drept public”, a fost decizia CEx, ai căror membri au aprobat și dezafiliarea ACS Vedița Colonești M.S. și afilierea ACS Vedița Colonești.

15 dintre cele 21 de nou-promovate în Liga 3 au fost afiliate la FRF

Totodată, în aceeași ședință a CEx, a fost aprobă cu unanimitate de voturi asocierea CSM Avântul Reghin, club din Liga 3, cu Clubul Sportiv Școlar Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” Reghin, club cu activitate exclusivă de juniori.

A fost aprobat și referatul Departamentului de Licențe și Afilieri și s-a dispus afilierea mai multor cluburi de juniori (12 la număr), feminin (3) și masculin seniori (15).

Acestea din urmă sunt: Unirea Braniștea (Galați), ACS Muscelul Câmpulung Elite (Argeș), Cozia Călimăneşti (Vâlcea), Voinţa Limpeziş (Buzău), Rapid Brodoc (Vaslui), CS Universitatea din Alba Iulia (Alba), CSM Cetatea Turnu Măgurele (fosta CS Dunărea Turris) (Teleorman), CSM Sighetu Marmaţiei (Maramureș), Retezatul Hațeg (Hunedoara), Viitorul Darabani (Botoșani), Gloria Băneasa (Constanța), Victoria Carei (Satu Mare), CS Amara (Ialomița), Phoenix Buziaş (Timiș) și CS Păuleşti (Prahova). Adică 15 dintre cele 21 de nou-promovate în Liga 3.

Lipsesc Speranţa Răuceşti (Neamț), ACS Târgu Mureş (Mureș), Olimpic Zărneşti (Brașov), ACB Ineu (Arad), CS Dinamo Bucureşti (București) și Silvicultorul Maieru (Bistrița Năsăud), dintre acestea doar prima anunțând că nu vrea să continue în Liga 3.

articolul original.

VIDEO | Vlad Bogdan, eroul Unirii Dej la debutul în noul sezon de Liga 2. Tânărul a marcat un gol frumos cu FK Miercurea Ciuc și a povestit trăirile: ”Prima dată mi-am pus mâinile în cap, am crezut că am ratat”

8 August 2022 at 11:57

Vlad Bogdan (19 ani) a fost eroul echipei Unirea Dej în prima etapă din noul sezon al Ligii 2, în care a debutat cu victorie, scor 2-1 cu FK Miercurea Ciuc, pe teren propriu. Tânărul rămas și din această vară sub comanda lui Dragoș Militaru a marcat golul victoriei, în minutul 83.

Vlad Bogdan, golul victoriei în Unirea Dej – FK Miercurea Ciuc 2-1

A fost al doilea gol în Liga 2 pentru tânărul ajuns la Dej de la Petrolul, iar la finalul partidei cu formația din Miercurea Ciuc a povestit cum a trăit momentul reușitei, un episod pe care nu-l va uita, cu siguranță, niciodată.

În primă fază, Vlad Bogdan a crezut că mingea nu a intrat în poartă. A considerat că șutul său s-a dus pe lângă. A fost însă o execuție chiar spectaculoasă a jucătorului de 19 ani, care a șutat din apropierea liniei de 16 metri, lateral stânga.


Sunt foarte bucuros că am reușit să aduc cele trei puncte echipei. Vreau să îi mulțumesc lui Angelo (n.r. – Cocian), că a avut ocazia să îmi paseze. A văzut foarte bine jocul. Am făcut o preluare și am zis să trag la poartă. Prima dată mi-am pus mâinile în cap, am crezut că nu e mingea în poartă, dar după ce am văzut plasa fluturând, m-am bucurat.

(N.r. – Despre partida cu FK Miercurea Ciuc în sine) A fost un joc echilibrat, am avut ocazii și noi, dar și ei, dar s-a văzut că echipa mai bună a câștigat.

(N.r. – Despre următoarea partidă, cu CSC Dumbrăvița) Am avut și un amical cu ea, nu contează rezultatul de atunci, dar acum trebuie să ne luăm revanșa”, a spus tânărul Unirii Dej după jocul cu formația pregătită de Francisc Dican.

Vlad Bogdan a marcat un gol în sezonul trecut de Liga 2

Un singur gol mai avea Vlad Bogdan în Liga 2, reușit tot pentru Unirea Dej, sezonul trecut, când puncta într-o partidă din sezonul regular, din runda a 19-a, 1-0 cu Viitorul Pandurii. Stagiunea 2021-2022 a fost terminată de Bogdan cu 14 meciuri în Liga 2.

După jocul cu CSC Dumbrăvița, din etapa a 2-a, Unirea Dej va juca acasă, cu Politehnica Iași, care a debutat cu un egal în noul sezon, 0-0 cu SC Oțelul, la Galați. În etapa a 3-a, formația lui Dragoș Militaru va merge pe terenul lui Dinamo, pentru ca ulterior să primească vizita echipei Unirea Constanța.

Unirea Dej a pierdut amicalul cu CSC Dumbrăvița disputat în iulie 

La jumătatea lunii iulie, Unirea Dej și CSC Dumbrăvița au jucat un meci amical, la Dej, din care învingătoare a ieșit nou-promovata în Liga 2, scor 2-1. Adrian Ungureanu deschidea scorul în minutul 40, iar pentru formația lui Dragoș Militaru egala Alexandru Pop în minutul 52, după ce transforma o lovitură de la 11 metri.

Scorul final a fost stabilit de Cristian Grancea, care puncta pe final, în minutul 86.

Foto și video: Unirea Dej

articolul original.

Camping pe stadion! Zeci de corturi au fost instalate pe terenul unei arene pe care își dispută meciurile o echipă din Liga 3

8 August 2022 at 10:07

Stadionul Bucegi din Râșnov, pe care își dispută meciurile oficiale din campionatul Liga 3 echipa Olimpic Cetate Râșnov, a fost aproape o săptămână, cea trecută, loc de cazare pentru fanii rock-ului prezenți la Rockstadt Extreme Fest 2022, un important festival de muzica rock.

Camping pe stadionul din Râșnov, cu ocazia Rockstadt Extreme Fest 2022

Concertele au loc în vecinătatea arenei, iar organizatorii festivalului au amplasat o zonă de camping chiar pe terenul de joc al stadionului.

Arena aparține primăriei din Râșnov și a fost pusă la dispoziția turiștilor, iar aceștia au instalat zeci de corturi pe suprafața de joc!

Cum terenul de joc arăta și așa deplorabil de câțiva ani, e de așteptat ca săptămâna aceasta, după plecarea turiștilor, suprafața să arate și mai rău! Asta cu doar câteva zile înainte ca reprezentanții FRF să vină în inspecție pentru omologarea stadionului care găzduiește meciurile echipei Olimpic Cetate.

Stadionul din Râșnov în sezonul de iarnă.

Rockstadt Extreme Fest 2022 s-a desfășurat în perioada 3-7 august. Imagini cu modul în care arată gazonul stadionului din Râșnov după ce corturile au fost strânse poți vedea în galeria foto a articolului.

  • Prețul unui bilet de acces în campingul de la stadionul din Râșnov, pentru 6 zile, a fost de 90 de lei pentru o persoană, iar ca facilități avea dușul și toaleta, nu și, de exemplu, o sursă de curent pentru încărcarea telefonului mobil.
Imagine cu scena și publicul dintr-una din serile de la Rockstadt Extreme Fest 2022.

Pe Cluj Arena a fost ”nebunie” la UNTOLD

Dacă la Râșnov s-a stat cu cortul pe gazon, pe alte stadioane din România au loc concerte cu zeci de mii de spectatori în tribune și pe teren. Ca de exemplu Arena Națională și Cluj Arena.

Chiar săptămâna trecută, în perioada 4-7 august, pe stadionul din Cluj-Napoca s-a desfășurat festivalul UNDOLD. Din acest motiv, Universitatea Cluj a fost nevoită să se mute cu meciurile de pe teren propriu din prima ligă la Mediaș.

Cluj Arena într-un din serile de UNTOLD 2022
articolul original.

Auraș Brașoveanu e îngrijorat pentru Gloria Buzău după meciul cu Ripensia: ”N-am fost așa cum ne-am crezut.” Președintele trupei din Crâng admite că achizițiile n-au fost încheiate

8 August 2022 at 09:30
image

Gloria Buzău a învins la limită Ripensia, scor 1-0, în meciul de debut din noul sezon de Liga 2, prin golul marcat de Alin Cârstocea în minutul 61. Trupa lui Cristian Pustai era mare favorită să se impună în fața echipei timișorene conduse de un preparator sportiv, însă a avut ceva probleme în a face acest lucru.

Alin Cârstocea, după victoria cu Ripensia: ”A ieșit cu bine și am reușit să câștigăm”

Echipa din Crâng a trecut cu bine peste acest prim meci oficial, iar întâiul ei marcator în acest nou campionat de Liga 2 spune că mai presus de reușita sa conteaza victoria.

”Nu este numai meritul meu, e bine că am reușit să câștigăm. Am început cu dreptul, asta era important. Ne bucurăm pentru cele trei puncte, dar acum trebuie să muncim, pentru că ne așteaptă un meci dificil la Metaloglobus. Și jucătorii Ripensiei și-au dorit să câștige, normal. Asta își dorește orice echipă, când vine la noi. Ne bucurăm că, până la urmă, a ieșit cu bine și am reușit să câștigăm”, a comentat Alin Cârstocea (30 de ani) la finalul jocului de la Buzău.

Auraș Brașoveanu: ”Ar trebui să ne îngrijoreze faptul că parcă nu suntem atât de omogeni pe cât am crezut”

La jocul cu Ripensia, președintele Auraș Brașoveanu spune că a văzut destul de multe emoții, dar și un nivel mai mic de omogenitate față de cât se credea.

”Se pare că emoțiile inerente ale debutului de sezon și-au pus amprenta mai mult decât, cel puțin eu, m-aș fi așteptat. Știam că vom avea un joc relativ greu, pentru că am întâlnit o echipă foarte bine organizată pe faza defensivă, de altfel, acest lucru s-a văzut atâta timp cât pe tabelă a fost rezultatul egal. Încă suntem la ritmul pe care ni-l dorim cu toții. E îmbucurător faptul că am luat cele trei puncte și sunt convins că echipa va crește de la joc la joc.

N-ar trebui să ne îngrijoreze faptul că am marcat printr-un șut de la distanță. Până la urmă, dacă nu tragi la poartă, nu marchezi. Ar trebui să ne îngrijoreze faptul că parcă nu suntem atât de omogeni pe cât am crezut, lucru care ne-a grevat în anumite faze de atac, în a construi cu adevărat un atac periculos. Au apărut câteva greșeli neforțate, dar, repet, o pun pe seama emoțiilor și pe faptul că încă nu suntem foarte foarte omogeni încă”, a spus Auraș Brașoveanu.

Laude pentru Sălceanu și Pîrvulescu și posibilitatea aducerii a încă unui atacant

Conducătorul a apreciat evoluțiile tinerilor din lot Robert Sălceanu (18 ani) și Sergiu Pîrvulescu (19 ani), fundașii laterali utilizați de Cristian Pustai în acest meci.

”Cred eu că jucătorii «underi» și-au făcut datoria, cel puțin pe final de joc, la Sălceanu, care a avut un adversar greu, cu o îndemânare bună, cu o viteză bună, dar și-a îndeplinit sarcinile de joc bine și foarte bine. La fel și la Pîrvulescu, despre care zic eu că a fost la nivelul la care ne așteptam. Încă avem speranțe că fiecare dintre jucătorii aduși vor crește ca joc”, a declarat Brașoveanu, care a mai spus că se dorește în continuare încă un atacant: ”Da, facem analiză, avem mai mulți jucători pe care îi analizăm, pentru că încercăm să aducem jucători care să aducă un plus, și am încercat în toată această perioadă. Avem în analiză doi-trei jucători care să acopere acest post, jucători cu experiență, care au jucat inclusiv la nivelul Ligii 1.”

Brașoveanu, despre pretențiosul public buzoian iubitor de fotbal

Întreb cum a regăsit publicul buzoian și dacă ce are de spus despre faptul că unii dintre spectatori au început să le aducă reproșuri jucătorilor încă de la jumătatea primei reprize, președintele Gloriei a spus că anticipa astfel de reacții.

”M-am antepronunțat vizavi de modul în care se va manifesta publicul spectator. Eram convins că așa se vor manifesta, pentru că este unul cunoscător de fotbal, avid de performanță și care dorește foarte mult de la echipă. Acele admonestări care au apărut la un moment dat imediat au fost dublate de aplauze și susține, de care avem nevoie. Asta nu înseamnă că tot timpul trebuie să ne laude dacă lucrurile din teren nu sunt chiar la nivelul pe care ni-l dorim cu toții. Dar, îmbucurător este faptul că publicul a simțit că echipa are nevoie de susținere și s-a alăturat și a devenit al 12-lea jucător, lucru care sunt convins că se va întâmpla și în alte ocazii”, a comentat Auraș Brașovenu.

În etapa a 2-a a Ligii 2, Gloria Buzău va juca în deplasare la Metaloglobus București. Brașoveanu spune că meciul este programat pentru sâmbătă, 13 august, de la ora 12:00. Metaloglobus încă nu a jucat în această primă rundă, urmând a o întâlni marți, de la ora 20:00, pe Steaua.

Reacțiile lui Alin Cârstocea și Auraș Brașoveanu după Gloria Buzău – Ripensia Timișoara 1-0:

articolul original.

Optimism general la FC Brașov, chiar și după eșecul cu Șelimbăr. ”Jocul bun ne dă încredere. Avem lot bun și sunt convins că ne vom bate la play-off”

8 August 2022 at 07:45
image

Deși FC Brașov a pierdut primul meci al sezonului, 0-1 la Râmnicu Vâlcea, cu CS Comunal Șelimbăr, optimismul nu a dispărut din tabăra brașovenilor.

Marin Mitran, președintele clubului, spune că echipa este puternică și se va bate cu șanse reale la play-off. ”Echipa a făcut un joc bun la Vâlcea, chiar dacă s-a disputat pe o căldură infernală, la peste 35 de grade. Am avut marile ocazii ale jocului, am dominat Șelimbărul și doar neșansa a făcut să nu obținem un rezultat bun. Am avut și cel puțin un penalty clar neacordat. Din păcate, atât s-a putut la primul meci. Eu am încredere totală în jucători și stafful tehnic”, a spus Mitran.

Marin Mitran: ”Avem lot bun și sunt convins că ne vom bate la play-off”

Conducătorul FC Brașov este convins că echipa va obține prima victorie etapa viitoare, când pe Tineretului va ajunge nou-promovata Minaur Baia Mare.

”Jocul bun de la Vâlcea ne dă încredere și sunt convins că vor veni și rezultatele. Vine meciul cu Baia Mare, este primul joc pe teren propriu și nu avem decât varianta victoriei. Echipa începe să se omogenizeze, încercăm să rezolvăm și transferul lui Izata. Avem lot bun și sunt convins că ne vom bate la play-off”, a încheiat Mitran.

În meciul cu Șelimbăr, în primul 11 și-au făcut loc cinci jucători transferați în această vară: Sebastian Micu – Andrei Marc, Tomislav Sorsa, Rareș Lazăr și Alexandru Saim Tudor. În repriza secundă au debutat oficial în tricoul Brașovului și Adi Chică-Roșă, Tudor Oltean și Dan Spătaru.

Etapa viitoare, FC Brașov va juca pe teren propriu cu Minaur Baia Mare, nou-promovată care a început cu un eșec dur, 0-3 la Unirea Slobozia.

Foto: FC Brașov

articolul original.
Ieri — 7 August 2022Liga 2

Dinamo nu apelează la ”varianta de backup” și se mută din București pentru meciul cu SC Oțelul Galați, primul de pe teren propriu din Liga 2. Ce se întâmplă cu arena ”Arcul de Triumf” | EXCLUSIV

7 August 2022 at 18:37

În așteptarea aprobării de a-și disputa meciurile de pe teren propriu pe arena ”Arcul de Triumf”, Dinamo nu apelează la ”varianta de backup” anunțată de administratorul special Vlad Iacob, ci își va disputa primul joc de ”acasă” în Liga 2 pe un alt stadion.

Dinamo va organiza jocul cu SC Oțelul Galați, din etapa a doua a eșalonului secund, pe stadionul din Clinceni, unde a desfășurat și prima partidă din acest sezon, cu Progresul Spartac, găzduită de nou-promovată.

  • Tot la Clinceni își dispută meciurile de pe teren propriu o altă echipă din Liga 2, Unirea Constanța, care în etapa 2 o va întâlni pe Progresul Spartac.

Dinamo va juca la Clinceni cu SC Oțelul Galați

Fără soluții pe termen scurt, în așteptarea aprobării de a juca pe ”Arcul de Triumf”, cei de la Dinamo au găsit varianta de a juca la Clinceni, una care le convine și suporterilor, din moment ce aceștia au mers în număr mare la partida cu Progresul Spartac, prima disputată de echipă în Liga 2.

FRF încă nu a anunțat oficial programul etapei a 2-a a Ligii 2, însă s-a aflat că Dinamo – SC Oțelul se vor întâlni marți, 16 august, de la ora 19:00.

”Obiectivul nostru, al tuturor dinamoviștilor, este să jucăm în fața propriilor suporteri pe «Arcul de Triumf», cel mai frumos stadion din sectorul 1 al Capitalei. O arenă nouă va readuce, cu siguranță, suflarea dinamovistă alături de echipă. Am făcut toate demersurile necesare și pot spune că avem o promisiune informală că vom putea evolua în cel mai scurt timp pe «Arcul de Triumf». Stadionul Dinamo rămâne doar varianta de backup până la soluționarea situației arenei «Arcul de Triumf»”, a declarat Vlad Iacob la mijlocul săptămânii despre problema stadionului unde Dinamo își va disputa meciurile de pe teren propriu.

Pe ”Arcul de Triumf” se schimbă gazonul

Dinamo nu știe însă când și dacă ar putea juca pe ”Arcul de Triumf”. Din informațiile ProSport, conducerea ”câinilor” a fost informată pe anumite căi despre faptul că se va schimba gazonul pe stadionul unde joacă echipa națională de rugby a României. Cum arena din ”Ștefan cel Mare” se pregătește de demolare, varianta de avarie este Clinceni, acolo unde însă nu există nocturnă.

Dinamo și-ar fi dorit să joace împotriva Oțelului pe arena ”Arcul de Triumf”, însă gazonul va fi schimbat pe acest stadion, astfel că roș-albii se mută la Clinceni.

Cei de la Dinamo vor lua legătura cu Ministerul Tineretului și Sportului pentru a vedea exact când pot să joace pe arena atât de îndrăgită de iubitorii rugby-ului.

Arena Națională ar putea fi luată în calcul doar pentru marele derby cu Steaua, având în vedere costurile ridicate pentru cel mai mare stadion al țării.

Dinamo a început prima participare în Liga 2 cu o victorie

Dinamo s-a impus cu 1-0 în primul meci disputat în istoria sa în Liga 2, cu Progresul Spartac, iar cu cele trei puncte este la egalitate cu alte șapte formații care au câștigat în prima etapă.

În etapa a 2-a, ”câinii” întâlnesc nou-promovata SC Oțelul Galați, care în prima rundă a remizat acasă cu Poli Iași, scor 0-0.

Altfel, după despărțirea de portarul Mihai Eșanu, Dinamo nu se va mai baza nici pe fundașul Marco Ehmann, care a semnat cu o nou-promovată în prima ligă din Cipru, EN Paralimniou. Antoni Ivanov și-a reziliat și el contractul.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

articolul original.

Claudiu Niculescu e împăcat cu punctul obținut de Poli Iași în derby-ul Moldovei cu SC Oțelul: ”E important, va conta foarte mult”

7 August 2022 at 16:03

Poli Iași a debutat cu o remiză albă în acest sezon de Liga 2, 0-0 în deplasare cu nou-promovata SC Oțelul Galați, în derby-ul Moldovei. Un rezultat ce ar trebui să-i nemulțumească pe ieșeni, ținând cont de pretențiile din Copou, dar și de statutul celor două formații.

Galațiul – o nou-promovată, în timp ce Iașiul – o pretendentă la promovare, cu mulți jucători experimentați și valoroși transferați în această vară.

Claudiu Niculescu, după debutul cu remiză la Galați: ”Având în vedere condițiile grele în care s-a jucat, e un punct important”

Antrenorul Politehnicii Iași, Claudiu Niculescu, a admis după meci că remiza nu îl mulțumește, dar a subliniat că acest punct obținut ar putea conta în economia luptei pentru play-off.

”Sunt mulțumit de atitudine. Normal că nu mă mulțumește rezultatul, dar, până la urmă, este un punct câștigat în fața unei echipe foarte bune. Chiar dacă Oțelul este o nou-promovată, nu arată deloc așa și acest punct câștigat la Galați va conta foarte mult. Am întâlnit o echipă exact cum mă așteptam să fie, agresivă, compactă, foarte periculoasă pe contraatac și la fazele fixe, o echipă construită după chipul și asemănarea lui Dornel Munteanu, care va pune probleme mari în acest sezon. Cred că Oțelul va fi una dintre echipele care se vor lupta pentru calificarea în play-off. Este un punct important, nemulțumitor, pentru că ne-am fi dorit să începem cu dreptul în acest sezon, dar, având în vedere condițiile grele în care s-a jucat acest meci, căldură de 45 de grade la nivelul gazonului, plus presiunea suporterilor, e un punct important”, a declarat Claudiu Niculescu.

Niculescu, mulțumiri către suporterii face au însoțit echipa în deplasare

Acesta a ținut să le mulțumească suporterilor ieșeni pentru faptul că au făcut deplasarea la malul Dunării: ”Am avut și noi o galerie care a participat la acest spectacol și vreau să le mulțumesc suporterilor că au venit și ne-au susținut. Băieții au simțit de pe teren suportul lor și asta i-a încurajat foarte mult. Îi așteptăm să vină în număr mare și la Iași, pentru a ne susține, Sunt convins că împreună ne vom îndeplini obiectivul în acest sezon.”

Galeria Oțelului, mesaj către Iași.
Suporterii echipei Poli Iași care au mers la Galați.

Își tot avertizează jucătorii: ”E un campionat foarte greu”

Claudiu Niculescu a punctat din nou faptul că Liga 2 nu înseamnă fantezie, ci luptă și agresivitate. ”Este mult mai agresivă Liga a 2-a decât Liga 1, e un fotbal pe care îl cunosc foarte bine. Dacă nu te adaptezi și vrei să joci fantezie, e posibil să ai de suferit. Este o Liga a 2-a grea, e foarte dificil de jucat și asta le explic jucătorilor mei. O să le explic și celor care au venit mai târziu, de dimineață până seara la culcare dacă se poate, că e un campionat foarte greu”, a mai spus Claudiu Niculescu, care are mai multe echipe antrenate în acest eșalon și nicio promovare bifată.

Antrenorul Politehnicii a completat chiar că mai așteaptă doi-trei jucători, deși Poli are până acum 22 de achiziții făcute, din care a început deja să împrumute și în alte părți!

Poli Iași în meciul cu SC Oțelul: Knoflach – Fosu-Mensah (Martac 78′), V. Lică, Tincu, Finica, Vașvari (cpt.), Marchioni (Fr. Cristea 58′), Al. Anton (Bujor 66′), A. Roman, Hunte (Ștefanovici 78′), Plokhotnyuk (Tomczyk 46′). Rezerve neutilizate: Jankov – Fl. Plămadă, Ciaun, Kouadio.

Poli Iași și SC Oțelul au fost singurele echipe care au remizat în prima etapă, din care a mai rămas de disputat un singur meci. În runda a doua, echipa din Copou joacă pe teren propriu cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, care a început sezonul cu un rezultat surpriză, eșec acasă cu nou-promovata CSC Dumbrăvița (scor 0-1).

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto

articolul original.

Gloria Buzău a început cu victorie noul sezon, dar Cristian Pustai a avut o serie de nemulțumiri. Ce a spus după jocul cu Ripensia și ce achiziție pregătește

7 August 2022 at 15:06
image

Gloria Buzău nu a avut cel mai bun start de sezon, chiar dacă a câștigat prima etapă. A învins, pe teren propriu, Ripensia, cu scorul de 1-0, dar Cristian Pustai se aștepta la ceva mai mult din partea jucătorilor săi. Ar fi vrut un joc mai în viteză, în special în prima repriză.

Gloria Buzău a învins Ripensia la debutul în Liga 2, dar Cristian Pustai a avut multe nemulțumiri

Reușita care a adus cele trei puncte pentru formația din Buzău a venit în minutul 61 și a fost semnată de Alin Cârstocea. La finalul duelului, la interviuri, Pustai a recunoscut că partida a fost una complicată, chiar dacă elevii săi au avut în față o echipă tânără.

Faptul că a jucat în fața propriilor suporteri a reprezentat un trac pentru vestiar, după cum a declarat Pustai, dar a scos în evidență și minusurile pe care speră să le rezolve până la partida următoare.

Cristian Pustai: ”Mi-a displăcut că în prima repriză nu am avut flux de joc. Nu am reușit să ținem de posesie”

Pustai vrea mai multă implicare din partea jucătorilor săi, mai multă imaginație în ultimii metri, ceea ce a lipsit în partida cu Ripensia. ”Profesorul” a punctat că nu știe dacă echipa sa a reușit vreun dribling în prima parte și că doar după marcarea golului lui Cârstocea a venit descătușarea. Din acel moment, jucătorii au fost mult mai buni la acțiunile de atac.

Începuturile de campionat sunt grele, dar important e faptul că am reușit să câștigăm. În repriza a doua am fost mai rapizi, mai incisivi, să sperăm că vom remedia din probleme. Trebuie să ne pregătim în continuare și să avem mentalitate.

Ripensia este o echipă care are o omogenitate bună. E principalul argument. E și o echipă harnică, o echipă care aleargă foarte mult și se închide bine. O să vedem în continuare rezultatele Ripensiei, dar eu zic că nu este o echipă ușor de învins. E o echipă care la faze fixe e periculoasă.

În momentul în care am înscris, ne-am descătușat. Avem acest trac pe teren propriu, era și începutul, lumea își dorește victorii la diferențe mari, dar punctele se obțin cu muncă, cu trudă, cu nervi.

Mi-a displăcut că în prima repriză că nu am avut flux de joc. Nu am reușit să ținem de posesie, nu am reușit să ne demarcăm în spațiile dintre linii și acolo să avem două trei atingeri, să driblăm. În prima repriză nu am avut vreun dribling.

Trebuie să încercăm să driblăm, nu trebuie să ne ascundem de joc. În prima repriză am suferit la această posesie, prea puține ocazii. Nici nu știu dacă am avut ocazii.

Jucătorii under au jucat bine, sunt jucători de perspectivă, jucători care promit mult”, a punctat Cristian Pustai la finalul jocului Gloria Buzău – Ripensia, scor 1-0.

Gloria Buzău are următorul meci cu Metaloglobus. Analiza lui Cristian Pustai

Pentru Gloria Buzău urmează, în mod evident, un joc mai complicat, cu Metaloglobus, în deplasare. Bucureștenii nu au evoluat încă în prima rundă din Liga 2, urmând să o facă marți, cu Steaua, dar Pustai consideră că duelul trebuie tratat mult mai atent decât confruntarea cu Ripensia.

Trebuie să vedem pe ce teren vom juca, să sperăm că FRF îi va obliga să joace pe iarbă, cum sunt noile indicații. Întâlnim acum o echipă cu o medie de vârstă mai ridicată, mai experimentată, o nucă tare, o echipă care nu a prins play-off-ul, dar a terminat în partea superioară a clasamentului.

E o presiune promovarea, dar trebuie să rezistăm. Nu joacă numele, cel mai important e ce se întâmplă pe teren. Avem un lot echilibrat, dar va câștiga cea mai bună echipă”, a mai punctat Cristian Pustai.

Gloria Buzău, dueluri cu Metaloglobus și CSM Slatina în următoarele runde 

Gloria Buzău a început sezonul Ligii 2 acasă, cu Ripensia, scor 1-0, iar ulterior, până în runda a 5-a, formația pregătită de Cristian Pustai le va întâlni pe Metaloglobus (deplasare), CSM Slatina (acasă), FK Miercurea Ciuc (deplasare) și CSC Dâmbovița (acasă).

Cristian Pustai a detaliat și problemele de lot pe care le are în acest moment. A scos în evidență faptul că Gloria Buzău ar avea nevoie de un atacant care să aducă un plus evident în față, mai ales că Adrian Chică-Roșă nu a mai rămas la echipă, așa cum se preconiza.

După jocul cu Ripensia, antrenorul buzoienilor a declarat că sunt șanse mari ca la echipă să ajungă un vârf, aceasta fiind singura venire pe care și-o mai dorește până la fereastra de transferuri următoare, din iarnă.

 Video: Gloria Buzău

articolul original.

Mihai Eșanu nu s-a înțeles cu Dinamo și contractul a fost reziliat. Mesaj emoționant al portarului: ”Îmi pare rău pentru că, uneori, evoluțiile mele nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor suporterilor”

7 August 2022 at 12:59

Dinamo a mai renunțat la un fotbalist cu care a retrogradat în Liga 2 sezonul trecut. Și contractul cu portarul Mihai Eșanu a fost încheiat, aspect intuit, pentru că acesta nu a fost nici măcar rezervă în partida din prima rundă a diviziei a doua, cu Progresul Spartac, terminată cu victoria ”câinilor”, scor 1-0.

Dinamo nu a anunțat nimic în ceea ce-l privește pe Eșanu, portarul de 24 de ani fiind cel care a făcut publică informația, cu un mesaj de la revedere pentru suporteri, pe pagina personală de Facebook.

Mihai Eșanu s-a despărțit și el de Dinamo

Nouă ani a petrecut portarul la Dinamo, spunând că a fost o onoare pentru el să poarte tricoul alb-roșu. Din informațiile Liga2.ro, Eșanu își dorea să continue la echipă, să pună umărul la revenirea clubului în Liga 1, doar că oamenii din conducere, dar și stafful condus de Ovidiu Burcă, au hotărât să meargă pe mâna altor portari.

Astfel, din acest moment, Mihai Eșanu este nevoit să își caute echipă, iar experiența care va urma pentru el va fi prima în afara clubului Dinamo.

Multumesc, DINAMO, pentru tot! A fost un vis devenit realitate si o onoare sa joc la echipa pe care am iubit-o de mic. Au fost 9 ani cu de toate: victorii, infrangeri, bucurii, lacrimi, momente de neuitat, accidentari. Imi pare sincer rau pentru ca, uneori, evolutiile mele nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor suporterilor. As fi vrut sa raman si sa ajut sa aducem Dinamo acolo unde ii este locul, dar nu a depins de mine. Multumesc tuturor oamenilor care au fost alaturi de mine si de noi in momentele bune, dar mai ales in cele rele”, a scris Mihai Eșanu pe pagina personală de Facebook.

Mihai Eșanu s-a format și a crescut la Dinamo

Eșanu a fost în poarta lui Dinamo în partida amicală cu SC Popești Leordeni, înainte de startul Ligii 2, dar discuțiile avute apoi cu conducerea și stafful tehnic nu au curs în direcția favorabilă continuării colaborării.

Așa se face că Mihai Eșanu, format și crescut la centrul de copii și juniori al clubului Dinamo, este nevoit să plece definitiv de la echipa din Liga 2. El a mai fost cedat în anii trecuți, dar doar sub formă de împrumut. A fost trimis pe perioade determinate de timp la CS Balotești, Daco-Getica sau fosta Farul.

Sezonul trecut, când Dinamo a retrogradat, portarul a bifat 23 de meciuri, a primit 39 de goluri și a închis poarta în patru partide.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures și Dinamo

articolul original.

VIDEO | Dorinel Munteanu e aprig la mânie! SC Oțelul renunță la jucători după debutul în Liga 2, cu Poli Iași: ”Nu mai am răbdare, timpul este contra mea!”

7 August 2022 at 12:29

Dorinel Munteanu e pregătit să dea afară din jucători după remiza din prima etapă a Ligii 2, 0-0 cu Politehnica Iași, de la Galați. Antrenorul echipei SC Oțelul a tras concluziile la finalul confruntării și a fost dezamăgit de anumiți jucători. Nu vrea să piardă timpul, iar până la partida cu Dinamo vor fi câteva despărțiri.

SC Oțelul a remizat cu Poli Iași. Dorinel Munteanu, gata să dea jucători afară

SC Oțelul a fost extrem de activă pe piața transferurilor în această vară, dar modul în care s-a compus lotul nu l-a mulțumit pe Dorinel Munteanu, de altfel un antrenor exigent. Din acest motiv, el ia în calcul și chiar va renunța la anumiți fotbaliști, pentru că și atitudinea lor l-a deranjat în confruntarea de sâmbătă.

E drept că au fost și jucători care s-au încadrat în normele lui, dar Dorinel Munteanu a declarat clar că rezultatul și jocul din confruntarea cu Poli Iași îl nemulțumesc. Asta deși tot el a recunoscut că a întâlnit o echipă cu experiență la nivelul Ligii 2 și care tinde la promovare în această stagiune abia începută.

Dorinel Munteanu, după SC Oțelul – Poli Iași 0-0: ”Nu mai am răbdare, timpul este contra mea”

”Neamțul” începe pregătirea meciului cu Dinamo, din deplasare, din etapa a 2-a, din care vrea toate punctele.

Nu sunt mulțumit nici de joc, nici de rezultat! Chiar dacă suntem o echipă nou-promovată, mi-aș fi dorit să ne prezentăm altfel. Am avut în față o echipă cu experiență în Liga 2, dar am așteptat altceva de la jucătorii mei. Majoritatea a corespuns, dar anumiți jucători n-au corespuns și e clar că mă gândesc la ce voi face pe viitor, pentru a mulțumi publicul.

Trebuie să câștigăm puncte, mai ales pe teren propriu, acesta e obiectivul nostru. Nu vreau să fac analiză în fața camerelor, au fost jucători care m-au mulțumit, au făcut mult pentru echipă, dar și jucători pentru care săptămâna care vine va fi decisivă.

(N.r. – Întrebat dacă vor fi dați jucători afară) Absolut! Nu mai am răbdare, timpul este contra mea, vreau să mă prezint altfel la meciul cu Dinamo”, a spus, supărat, Dorinel Munteanu, la finalul partidei de la Galați.

SC Oțelul merge pe terenul lui Dinamo în etapa a 2-a de Liga 2

După partida cu Poli Iași, de sâmbătă, terminată cu scorul de 0-0, SC Oțelul va juca, până în etapa a 5-a, cu Dinamo (în deplasare), Unirea Constanța (pe teren propriu), CS Comunal Șelimbăr (în deplasare) și Poli Timișoara (pe teren propriu).

SC Oțelul are și ceva probleme de lot în această perioadă, iar în duelul cu Poli Iași nu a putut miza pe cel puțin doi jucători foarte importanți, care au contribuit decisiv la promovarea din Liga 3 din sezonul trecut.

Gălățenii nu i-au avut în lot, în special, pe Ionuț Neagu și Juri Cisotti, dar nici pe Costin Ghiocel. E posibil ca aceștia să reintre în programul normal până la confruntarea cu Dinamo.

  • SC Oțelul a început partida cu Poli Iași în următorul 11: Dur-Bozoancă – Sil. Rus, Azinovic, Yabre, Nedelea, Markovic, Jardan, Gorovei, Mitroi, Cîrjan (cpt.), A. Nica;
    Rezerve: R. Pop – Farcaș, Sîrghi, Mih. Adăscăliței, Cireș, Kip, Laur. Maxim, Berisha, Dav. Ilie;

Atmosfera din tribune, la partida SC Oțelul – Poli Iași

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto
Video: SC Oțelul

articolul original.

VIDEO | Unirea Dej, prestație și victorie pe placul lui Dragoș Militaru! Reacția antrenorului, după succesul de acasă cu FK Miercurea Ciuc

7 August 2022 at 11:59

În ciuda jucătorilor plecați în această vară de la echipă, câteva nume foarte importante, Unirea Dej a început excelent noul sezon de Liga 2, iar în prima etapă a reușit și prima surpriză. Formația lui Dragoș Militaru a trecut, pe teren propriu, de FK Miercurea Ciuc, cu scorul de 2-1.

Unirea Dej, victorie cu 2-1 în partida cu FK Miercurea Ciuc! Reacția lui Dragoș Militaru

Partea a doua a duelului de la Dej a adus toate golurile. În minutul 62 a picat prima reușită, a oaspeților, care au punctat prin Lorant Kovacs, care a transformat o lovitură de la 11 metri. Apoi, 11 minute mai târziu, a venit și egalarea pentru Unirea Dej, autor al golului Alex Pop.

Gazdele au prins încredere și, împinși de la spate și de suporteri, care au făcut o atmosferă foarte frumoasă în tribune, au dat lovitura în minutul 83, prin Vlad Bogdan, care a punctat cu un șut din careu.

  • Unirea Dej a început în formula: Railean – Roș, Burdeț, D. Pop, Gîț, Ad. Pop, Al. Militaru, Cocian, Al. Pop, Blaj (cpt.), Fulga;

Dragoș Militaru: ”Mi-am dorit foarte mult să începem acest sezon cu o victorie”

Dragoș Militaru a declarat la finalul confruntării că partida a fost una în nota pe care o aștepta din partea jucătorilor săi, cu încredere și cu un ritm de joc destul de ridicat, iar victoria a catalogat-o drept meritată, chiar dacă Unirea Dej a întâlnit una dintre pretendentele la play-off-ul Ligii 2.

Vreau să îi felicit pe băieți pentru victorie, e un început foarte bun de sezon pentru noi. Mi-am dorit foarte mult să începem acest sezon cu victorie, cu un meci bun și pentru lumea care a venit în tribune. A fost un meci spectaculos, dar cred că mai spectaculos a fost în tribune, pentru că am avut emoții.

A trebuit să întoarcem rezultatul după ce am fost conduși, dar eu zic că am făcut un meci mai bun în repriza a doua decât în prima, cu ocazii mai multe și cred că victoria e meritată.

Nu am văzut foarte bine faza penalty-ului. Am avut faza de construcție și faza penalty-ului a fost total aiurea. Nu trebuia să se ajungă acolo, dar dacă s-a dat…. o să ne uităm pe fază, dar dacă s-a dat, acum nu mai avem ce să schimbăm. Dacă a fost, a fost, dacă nu a fost, s-a dat, s-a marcat și după aceea s-a întâmplat ce s-a întâmplat.

(N.r. – Despre Vlad Bogdan) El face parte din lotul nostru de jucători, sunt foarte mulțumit că intră cu atitudinea corectă. El a intrat bine azi de pe bancă, poate săptămâna următoare o să fie altcineva care va intra și o să ajute. Sunt mulțumit de cine a intrat, de cine s-a zbătut. Din punctul acesta de vedere i-am felicitat, pentru că asta îmi doresc de la jucători, să intre bine, să aibă atitudine”, a declarat Dragoș Militaru la finalul confruntării.

Dragoș Militaru cere aportul fanilor în număr și mai mare. Ce a spus despre partida din runda următoare

Dragoș Militaru s-a folosit de această ocazie să îi cheme, din nou, pe oameni la stadion, în etapele următoare pe care Unirea Dej le va disputa pe teren propriu. El a făcut o analiză în mare și a jocului următor, cu CSC Dumbrăvița, echipă promovată în această vară în Liga 2, din Liga 3.

Va lua ca reper, în mod clar, debutul acesteia în Liga 2, în partida cu Viitorul Pandurii, de la Târgu Jiu, câștigată cu 1-0, dar și întâlnirea directă din 19 iulie, terminată cu victoria echipei CSC Dumbrăvița, scor 2-1.

Tuturor cred că ne-a fost dor de fotbal, azi cred că s-au făcut trei luni de zile de la ultimul meci oficial. A fost o pauză lungă, dar mă bucur că ne-am pregătit bine și că am început așa acest campionat.

Sper ca lumea să vină în continuare la stadion, pentru că vremea e frumoasă. Îi felicit pe cei care au venit azi, a fost foarte, foarte frumos, ne-au susținut. Mi-aș dori, sincer, ca în meciurile următoare să vină și mai multă lume. Suntem o echipă tânără, jucăm cu elan și o facem și pentru cei care vin în tribune.

(N.r. – Analiza partidei cu CSC Dumbrăvița) O să avem o zi liberă, după care o să analizăm următorul adversar. O să analizăm meciul lor, probabil o să-l vedem. Îi știm pentru că am jucat un meci amical cu ei și cred că o să fim pregătiți pentru joc. Îmi doresc ca toată lumea să fie bine, să nu mai avem probleme medicale. Sper ca jucătorii care au ceva probleme să revină cât mai repede, cu ei o să fie și mai bine”, a mai spus Militaru.

Unirea Dej, dueluri cu CSC Dumbrăvița și Poli Iași în următoarele două etape de Liga 2

După jocul cu CSC Dumbrăvița, din etapa a 2-a, Unirea Dej va juca acasă, cu Politehnica Iași, care a debutat cu un egal în noul sezon, 0-0 cu SC Oțelul, la Galați. În etapa a 3-a, formația lui Dragoș Militaru va merge pe terenul lui Dinamo, pentru ca ulterior să primească vizita echipei Unirea Constanța.

Jucătorii Unirii Dej au sărbătorit alături de fani victoria cu FK Miercurea Ciuc

Foto: Riti Jozsef / Unirea Dej
Video: Unirea Dej

articolul original.

FK Miercurea Ciuc, primire ”prietenoasă” la Dej din partea galeriei Unirii, la chiar prima deplasare din noul sezon! ”Brigada Someșeană” a avut mesaje speciale pentru ciucani

6 August 2022 at 23:43

FK Miercurea Ciuc a avut parte de o primire ”prietenoasă” la Dej, din partea suporterilor Unirii, la meciul din prima etapă a noului sezon de Liga 2, ediția 2022-2023.

Ultima acțiune a clubului din Secuime a intrigat și mai mult populația naționalistă a României, iar jucătorii lui Francisc Dican cel mai probabil vor fi nevoiți să simtă ostilitate din partea suporterilor echipelor adverse oriunde vor merge să evolueze de acum înainte, cel puțin pentru o perioadă. Mai ales atunci când vor întâlni în deplasare echipe cu galerie, cum a fost cazul Unirii Dej, FK Miercurea Ciuc va fi mereu pusă la zid pentru faptul că promovează așa-zisul Ținut Secuiesc, al cărui nume apare mai nou și pe sigla clubului, comunică doar în maghiară și este mai atrasă de Ungaria decât de România.

Galeria Unirii Dej, coregrafie naționalistă și mesaje împotriva așa-zisului Ținut Secuiesc promovat de FK Miercurea Ciuc

Decizia clubului din Miercurea Ciuc de a-și inaugura noua tribună a stadionului Municipal cu un amical între Ungaria U18 și o națională U18 a așa-zisului Ținut Secuiesc a fost sancționată în primul rând de galeriile cluburilor de fotbal din România. Ulterior, FRF a intervenit și ea și a interzis un astfel de amical și nu și-a trimis reprezentanții invitați, însă jocul a avut loc fără probleme, printr-o manevră a ciucanilor. Au schimbat numele echipei în programul evenimentului cu FK Miercurea Ciuc U18 și au îmbrăcat jucătorii în echipamentul clubului. Oricum majoritatea jucătorilor convocați erau chiar din grupa respectivă a FK Miercurea Ciuc. La acțiunea respectivă desfășurată în data de 23 iulie, au participat inclusiv prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, dar și ministrul Tineretului și Sportului din România, Eduard Novak, care a felicitat inițiativa clubului ciucan printr-un discurs în limba maghiară.

”Brigada Someșeană”, galeria Unirii Dej, nu a uitat evenimentul de la Miercurea Ciuc și a pregătit o primire specială pentru harghiteni. Înainte de startul jocului desfășurat sâmbătă pe stadionul Municipal din Dej, fanii Unirii au realizat o coregrafie specială. Au desfășurat în tribună un tricolor imens pe care era desenată harta României, iar pe gard au afișat mesajul ”Ardealul, pământ românesc”, fiecare cuvânt fiind scris cu una dintre cele trei culori ale steagului României. Mesajul a și rămas pe gard pe întreaga durată a meciului.

În plus, au avut și alte bannere cu mesaje pentru oaspeți, precum: ”Deșteaptă-te, române / ținutul secuiesc nu există!”

FK Miercurea Ciuc, învinsă după ce a condus la Dej

În ceea ce privește meciul, Unirea Dej a obținut o victorie entuziasmantă în fața celor de la FK Miercurea Ciuc, văzuți favoriți să câștige chiar dacă evoluau în deplasare.

Ciucanii au și deschis scorul în minutul 62, printr-un penalty executat e Lorant Kovacs. Unirea a egalat însă după 11 minute prin Alex Pop (73), cu o lovitură de cap. Un gol frumos a marcat și Vlad Bogdan, în minutul 83, astfel că echipa antrenată de Dragoș Militaru a întors rezultatul și s-a impus cu 2-1, debutând cu victorie în noul sezon de Liga 2.

La final, așa cum obișnuiesc după fiecare meci acasă, indiferent de rezultat, jucătorii Unirii Dej au mers în fața galeriei și au sărbătorit împreună. Acum, pe gardul din fața grupului ”Brigada Someșeană” era și bannerul ”Ardealul, pământ românesc”.

Fizic, Dejul este situat mai aproape de Ungaria decât este Miercurea Ciuc, însă municipiul din județul Cluj nu utilizează limba maghiară și nu promovează așa-zisul Ținuț Secuiesc sau autonomia.

Foto și video: Unirea Dej și Brigada Someșeană

articolul original.

Încă un ”filosof” în fotbalul românesc! Dacian Nastai, despre scopul existenței Unirii Constanța: ”Punem în practică modelul de joc pe care lucrăm, pe orizontală și pe transversală.” Ce spune despre denumirea clubului ”satelit” al

6 August 2022 at 22:29

Unirea Constanța, ”satelit” neoficial al vicecampioanei FCSB, a pierdut în prima etapă a noului sezon de Liga 2 pe terenul Politehnicii Timișoara, scor 0-1, sâmbătă seară.

Antrenorul formației mutate de la Constanța la Techirghiiol, apoi la Buftea și acum la Clinceni, Dacian Nastai a punctat că la clubul salvat de la retrogradare prin apariția unor locuri libere în eșalonul secund obiectivul nu este unul de rezultate, ci de formare de jucători. El a ținut o adevărată explicație ”savantă” despre acest lucru.

Scopul echipei Unirea Constanța e de formare de jucători pentru FCSB

Altfel, Nastai a punctat că la antrenamente mereu se urmărește îmbunătățirea jocului și la meciuri nu există presiunea rezultatului.

”Obiectivul nostru în fiecare joc este să jucăm, să punem în practică modelul de joc pe care lucrăm, pe orizontală și pe transversală. Adică avem niște lucruri pe care le repetăm sistematic săptămână de săptămână. Dacă se recunosc aceste lucruri în fiecare săptămână și sunt tot mai evidente, de la o săptămână la alta, înseamnă că lucrăm bine. Drept urmare, vor veni și rezultatele. Nu ne gândim la cele trei puncte și nu ne gândim la victorie. Sigur, ne-o dorim. Dar ne-o dorim prin mijloacele noastre. Astăzi un pic am început greu și e normal, pentru că, după cum ați văzut, suntem o echipă foarte tânără, jucători de la 2000 la 2004. Astăzi s-a văzut datorită și atmosferei și a orașului de tradiție, cu o echipă de tradiție, și asta un pic ne-a afectat. Dar eu zic că, încet-încet, cu trecerea timpului, am reușit să ne impunem ceea ce dorim să jucăm”, a spus Nastai.

Dacian Nastai crede că jucătorii săi nu au avut nici noroc

Totuși, antrenorul numit în această vară la Unirea Constanța a admis că o înfrângere afectează fotbaliștii și că elevii săi au fost și ghinioniști după ce au reușit să domine, pe alocuri, partida.

”Dorim să câștigăm fiecare joc. Și la antrenamente vrem să transmitem că vrem să câștigăm fiecare duel și fiecare parte de joc pe care o facem la antrenament. Dar asta se întâmplă prin mijloacele noastre. Sigur, e dureros că faci un drum lung și pierzi 1-0 în condițiile în care am avut, zic eu, patru bare. Cu un pic de șansă, puteau să se transforme în gol. Dar, a început o nouă săptămână, va urma un nou joc, care nu va semăna din niciun punct de vedere cu acest joc care s-a încheiat”, a mai punctat Nastai.

Puțin nelămurit de numele oficial al echipei

Despre schimbarea numelui echipei în FCSB A Clinceni, denumire aflată pe sigla cu care echipa s-a reunit în această vară și a jucat meciurile amicale, și Dacian Nastai e puțin contrariat.

”Și pe mine trebuie să mă lămurească alții. Toți copii sunt de la Academie (n.r. – a FCSB). S-a considerat că în dezvoltarea lor lipsește o treaptă. Avem Liga 3 (n.r. – unde joacă FCSB 2) și direct în Liga 1 este imposibil să joci. Pot sări unul sau doi copii. Dar, în general, ei au nevoie și de această treaptă între Liga 3 și Liga 1. Acesta este scopul acestei echipe. Acum, că ea se numește Unirea Constanța sau FCSB A Clinceni, asta rămâne de văzut și vor stabili comisiile care se ocupă de acest lucru. În contractul meu, în acest momen, apare Unirea Constanța”, a mai declarat principalul de la Unirea Constanța, despre cum se numește oficial echipa la care activează.

În primul meci oficial al noului sezon, Unirea Constanța a evoluat într-un echipament complet negru, fără sigla clubului pe el, nici cea veche, nici cea nouă, cu ”FCSB A Clinceni” pe ea. Pe pieptul jucătorilor a stat scris ”Consiliul Județean Ilfov”.

Unirea Constanța în meciul cu Poli Timișorea: Udrea (cpt.) – R. Gab. Zamfir (Rob. Tudor 81′), Cană, C. Tudose, Șuteu – Al. Enache (Timiș 64′), Ciuciulete, L. Mitrică – Horșia, Chirițoiu (Malama 81′), Ad. Niță (R. Trif 46′). Rezerve neutilizate: M. Popescu – Lăcătuș, Coza, Cireșoiu, Șerbănescu.

Runda viitoare, a doua a noului sezon de Liga 2, la Clinceni, Unirea Constanța, rămasă tot cu 0 puncte, va primi vizita nou-promovatei Progresul Spartac, formație care în prima etapă a pierdut chiar la Clinceni, în propria găzduire, meciul cu Dinamo (scor 0-1).

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

articolul original.

Început cu stângul pentru Florin Stîngă la Viitorul Pandurii. Gorjenii, surprinși acasă de nou-promovata CSC Dumbrăvița: ”A trecut timpul, am pierdut din încredere și a apărut o frustrare”

6 August 2022 at 21:53
image

Deși avea aspiratii de play-off și era considerată favorită să câștige primul meci din noul sezon de Liga 2, Viitorul Pandurii a pierdut, surprinzător, meciul cu nou-promovata CSC Dumbrăvița, scor 0-1, pe propriul teren, pe arena Municipală din Târgu Jiu.

Viitorul Pandurii a pierdut primul meci oficial cu Florin Stîngă antrenor, chiar la debutul campionatului, cu o nou-promovată

Timișenii au marcat singurul gol al partidei de la Târgu Jiu în minutul 24, din penalty, prin Răzvan Ghinescu, după ce Petre Simion a fost faultat în careu de Denis Brînzan. Per ansamblu, meciul a fost unul anost, cu puține faze clare de poartă.

La finalul partidei, antrenorul gorjenilor, Florin Stângă, a pus eșecul și pe seama căldurii infernale de la ora jocului și consideră că victoria bănățenilor este nemeritată.

”Am făcut una sau două greșeli pe fază defensivă, am încasat un gol foarte simplu, apoi nu am mai avut puterea să înscriem. Suferim pe fază ofensivă, dar am știut de la început acest lucru. Trebuie să muncim mai mult și să reglăm și acest lucru. E greu să alergi 90 de minute pe o asemenea căldură. Sunt convins că dacă am fi avut avantaj, altcumva s-ar fi desfășurat jocul.

Din păcate, astăzi rezultatul a fost nedrept, dar așa este în fotbal. Îmi pare rău că am început așa prost, am fi avut mare nevoie de această victorie, pentru că ne așteaptă un campionat greu și ar fi fost un rezultat de moral.

Nu cred că adversarul a avut vreun șut pe poartă în repriza secundă, dar noi nu am reușit să marcăm. Ce n-a mers? A trecut timpul, am pierdut din încredere și a apărut o frustrare. Am știut că Dumbrăvița se va apăra pe două linii, ne-am pregătit pentru asta, dar pe teren jucătorii fac diferența. Astăzi nu am reușit, dar sunt convins că, pe viitor, lucrurile se vor schimba, a spus Florin Stîngă, aflat, la rândul său, la debut oficial pe banca echipei gorjene.

  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu în meciul cu CSC Dumbrăvița: Opric – Caba, Core, Ad. Stoian, Al. Băican (Banu 83), Brînzan (Fl. Răsdan 46) – Mitrică (Vespe 64), Țegle, Gîrbiță (Al. Dulca 46) – Dodoi (cpt.)(Rogac 83), Cl. Dragu. Rezerve neutilizate: Geantă – Vulpe, Godja, Geană.

Fără punct acumulat după prima etapă sunt alte nouă echipe din Liga 2. În etapa a 2-a, Viitorul Pandurii are programat meci în deplasare cu Politehnica Iași, echipă care în prima etapă a remizat la Galați cu nou-promovata SC Oțelul.

Foto: Radio Accent

articolul original.
❌