ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 4 December 2022Jurnal Giurgiuvean

Ce articole pirotehnice au confiscat polițișții giurgiuveni de la domiciliul unei femei din localitate Prundu

4 December 2022 at 16:24
By: admin

La data de 4 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului Acțiuni Speciale au efectuat o percheziție domiciliară, în comuna Prundu, județul Giurgiu, la locuința unei femei, de 22 de ani, despre care exista suspiciunea că ar fi comercializat minorilor, prin intermediul rețelelor de socializare, articole pirotehnice (petarde, baterii de artificii, etc.).

În urma efectuării percheziției, au fost identificate 1.819 petarde, 76 de baterii și tuburi de artificii (aproximativ 35 de kilograme de articole pirotehnice).

Acestea au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate, urmând a se propune soluție legală, prin unitatea de parchet competentă”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

(Jurnal)

articolul original.

”Guvernul PSD-PNL introduce o nouă taxă prin OUG: taxa pe soare! USR cere stoparea publicării în Monitorul Oficial și refacerea ordonanței!”

4 December 2022 at 16:01
By: admin

Guvernul PSD-PNL introduce o nouă taxă prin OUG: ”Taxa pe soare!” – ne informează, cu indignare, președintele USR Giurgiu, Ciprian ALEXANDRU.

Guvernul PSD-PNL a emis în seara de dinaintea vacanței ce începea de Ziua Națională a României o Ordonanță de Urgență care inventează o nouă taxă, în plină criză energetică: Taxa pe soare!!

Taxa pe soare vizează cetățenii și firmele care au investit în panouri fotovoltaice, produc curent și îl consumă în propria gospodărie sau firmă. Cetățenii și firmele vor fi obligați de stat să monteze contoare speciale, diferite de contoarele legate la rețelele naționale de energie, doar pentru a putea fi taxați pentru energia produsă de ei, consumată tot de ei.

“România este un stat european care dorește să treacă pe energie verde cât mai mult posibil. Primim și o grămadă de bani europeni pentru asta, pe care PSD și PNL nu sunt în stare să îi investească. Acum, inventează o nouă taxă, pentru a opri românii să devină prosumatori. De ce? Pentru că monopolul și piața captivă a companiilor energetice de stat trebuie protejate. Chiar cu prețul sacrificării producției de energie în plină criză energetică. Guvernul de securiști socialiști atinge noi culmi ale proastei guvernări”, spune Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR.

USR cere stoparea publicării în Monitorul Oficial a acestei ordonanțe de urgență care pune în pericol toate țintele de investiții în energie regenerabilă.

Statul ar trebui să încurajeze cetățenii și firmele să devină prosumatori și să elimine birocrația în domeniu.

Cumulând puterea mică a celor mulți, vom putea asigura mai repede independența energetică a țării și vom crește potențialul de export de energie.

În ultimii ani, 23.785 de prosumatori au ridicat instalații cu o putere de peste 213 MW. Este cea mai mare investiție în energie din România din ultimii ani și a fost făcută de mulți cetățeni și companii, din banii lor: peste 200 de milioane de euro (estimare).

În schimb, Ministerul Energiei nu este în stare să folosească banii europeni din două surse de finanțare importante:

a) 500 de milioane de euro din PNRR (negociate de USR) pentru panouri fotovoltaice.

b) 1,4 miliarde de euro are România din Fondul de Modernizare al UE.

Toate detaliile despre această taxă pe soare introdusă prin OUG, ”noaptea ca hoții”, înainte de vacanță, cât și propunerile alternative ale USR se găsesc într-un material elaborat de Departamentul de Politici Publice al USR – https://bit.ly/ProsumatoriDppUSR – ne precizează președitele USR Giurgiu, Ciprian ALEXANDRU.

articolul original.

Cristina Elena DINU: „Doresc tuturor românilor multă sănătate, prosperitate, bucurii şi împliniri pe toate planurile!”

1 December 2022 at 16:29
By: admin

Ca de fiecare dată, şi anul acesta am fost #acasă, alături de #giurgiuveni, pentru a petrece împreună Ziua #României, şi am participat, astfel, alături de colegii mei din #PSD_Giurgiu la manifestările desfăşurate în municipiu.

Nu doar astăzi, ci în fiecare zi, trebuie să “dăm dovezi la lume” că suntem un popor care ştie să-şi cinstească înaintaşii, dar care, în acelaşi timp, se îngrijeşte de soarta generaţiilor #viitoare.

De la cei care administrează bunul mers al ţării, până la oamenii simpli, suntem #datori cu toţii să acţionăm cu responsabilitate, în fiecare zi, pentru ca #România de mâine să fie aceea pe care şi-au dorit-o strămoşii noştri: unită, prosperă, fericită!

Le doresc tuturor #românilor de pretutindeni, din ţară şi din străinătate, precum şi locuitorilor municipiului și județului #Giurgiu, multă sănătate, prosperitate, bucurii şi împliniri pe toate planurile!

La Mulţi Ani, România!

La Mulţi Ani, dragi români!”

(Cristina Elena DINU-deputat PSD Giurgiu)

articolul original.

Atenție la Târgul de Crăciun din Capitală!…O șmecherie bucureșteană greu de mestecat!

4 December 2022 at 12:55
By: admin

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, comercianții, mai ales cei din Capitală, au simțit izul câștigurilor ca peștii pirania sângele celor răniți…

Iată de ce în cele trei târguri realizate ad-hoc în București (Piața Constituției, Drumul Taberei și Berceni) șmecheria și păcăleala clientului dețin locul central.

Astfel în Târgul din Piața Constituției, că le este mai la îndemână celor ce vin de la Giurgiu, un pahar de vin fiert cu scorțișoară începe de la 7 lei și se încheie la 20 de lei (în funcție de mărimea paharului), un porumb fiert 10 lei, o plăcintă, abia vizibilă cu ochiul liber, un pol, o miniatură de  ciolan cu fasole,  iar câteva bucățele de pastramă cu un boț de mămăligă 88 de lei, un ciolan cu fasole- 62 de lei, varză călită – 22,96 lei, o porție de cartofi prăjiți 18,62 lei. Cartofi fierți cu brânză topită, murături și pâine -45 de lei porția…! Jaf fraților, nu alta! Jecmăneală pe față…și pe dos!

O masă pentru două persoane aici, la Târgul de Crăciun, ajunge să coste 80 de lei în medie. Adică 16 lei – 100 de grame de pastramă de oaie, 14 lei – 100 de grame pomana porcului sau coaste de porc, 2 lei – o mini gogoaşă sau 15 lei – 6 gogoşi! E limpede că fără circa 200 de lei în buzunar nu puteți simți gustul Târgului de Crăciun…!

Sigur, există și o consolare! ea  consta în plimbarea gratuită printre luminile multicolore, atmosfera de sărbătoare  cu iz  de covrigi calzzi, plăcinte și vin fiert cu scorțișoară!

Așa că,  atenție dragi giurgiuveni ce intenționați să vă duceți familia la Târgul de Crăciun din București!  Mai întâi de toate mâncați bine acasă , după care puteți merge să căscați gura la ăia de pleacă săraci și păcăliți din Târg,  limitându-vă să vă cheltuiți economiile, la  masa de Crăciun de acasă, cu familia!

(Jurnal)

 

articolul original.

Avem nevoie de un ”restitutio in integrum” moral și financiar, nicidecum de oameni politici după gratii!

4 December 2022 at 12:03
By: admin

 După cum întreaga presă națională a prezentat cazul, vicepreședintele Curții de Conturi a României, fost ministru al Economiei, fost președinte executiv al PSD  și președinte al PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a fost arestat,  pe termen de 30 de zile, fiind acuzat de dare de mită în formă continuată și trafic de influență.  

Potrivit referatului de arestare, Niculae Bădălău, cităm: „și-a dezvoltat un adevărat mod de operare din obținerea de contracte de lucrări de la primăriile din județele Giurgiu și Teleorman pentru firmele controlate de el, prevalându-se de funcțiile anterioare și mai ales de calitatea lui actuală, care îi permite să afirme că neexecutarea lucrărilor nu va fi constatată de organele Curții de Conturi a României.

De asemenea, acesta profită și de faptul că primarii sunt timorați de calitatea sa, temându-se că, în cazul în care nu acceptă cedarea lucrărilor către firmele indicate de el, vor putea fi supuși unor controale din partea Curții de Conturi a României”.

Iată un motiv extrem de serios pentru primarii localităților din județul Giurgiu – după cum spun unii – de a bănui că următorul gest al procurorilor DNA este cel de a-i invita să dea declarații în acest caz, căci, conform acelorași suse, sunt puțini dintre ei care nu au încheiat contracte de lucrări, cu firmele familiei Bădălău.

Jurnaliștii susțin că nu s-ar fi ajuns la această situație dacă Niculae Bădălău n-ar fi ajuns şef al Curţii de Conturi. Iar pentru asta, pe vremea când era ministru al Economiei, el s-a folosit de influența funcției, modificând o Lge, pentru că nu avea  studii economice, el fiind inginer. Așa că în 2017, ca ministru al Economiei, a depus personal un amendament la Legea privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, astfel încât a mai adăugat o profesie la condiţiile de studii: „economice, juridice sau inginereşti”!?

Niculae Bădălău, conform unor social democrați importanți, urma să se întoarcă pe scena politicii giurgiuvene curând, după cum anunța și cotidianul nostru doar cu câteva zile înainte ca fostul vicepreședinte al Curții de Conturi a României să fie arestat.

Niculae Bădălău viza la următoarele alegeri un post de prefect sau de președinte al Consiliului județean Giurgiu, funcție din care putea lesne controla contractele încheiate cu primarii de localități.

În cazul în care acest plan al numirii sale pe o funcție, într-una din cele două instituții amintite mai sus, i-ar fi reușit, salariul de 5.300 de euro, cât primea din partea Curții de Conturi a României, ar fi fost ”mizilic” pentru Niculae Bădălău, profiturile  din contractele încheiate cu primarii din județ  putându-se ridica la sute de mii de euro!!

Tot pe surse, pesonaje importante din conducerea PSD ar fi dorit trecerea pe linie moartă a lui Niculae Bădălău, o informație căreia tindem să-i dăm crezare, cât timp știm că totul se face în țara asta doar cu consimțământul factorului politic.

Din această constatare rezidă însă o altă întrebare, oarecum retorică:  Cum s-au derulat contractele firmelor familiei Bădălău cu primăriile din teritoriu, fără ca Instituția Prefectului de Giurgiu sau Consiliul Județean, respectiv consilierii județeni, să se sesizeze de faptul că majoritatea contractelor încheiate de primarii din județul Giurgiu pentru realizarea unor lucrări, erau cu firmele patronate de membrii vicepreședintelui Curții de Conturi a României?

Dincolo de aspectul infracțional care i se impută astăzi, Niculae Bădălău a fost și rămâne pentru social democrați singurul animal politic, veritabil. Un astfel de politician extrem de abil, cu o viziune și un spirit anticipativ atât de dezvoltat , Giurgiu nu a mai avut decât pe Marin Anton.  Este și motivul pentru care cei doi, deși legați la început printr-o relație de prietenie, nu au putut să continue relația, confirmând dictonul :  două săbii ascuțite nu pot intra în aceeași teacă!, despărțiți evident și de convingerile doctrinaire, unul fiind de stânga, iar celălalt de dreapta.

Înainte de toate cele ce s-au spus și s-au scris despre acest subiect, trebuie înțeles că nimeni nu ar avea nimic de câștigat dacă Niculae Bădălău va sta de sărbători după gratii, în afara celor ce îl doresc eliminat din joc. Și apoi, nu este creștinește să te bucuri de răul altuia!

Cel mai important lucru, pentru toți contribuabilii acestei țări, ar fi recuperarea banilor din profiturile obținute prin intermediul contractelor oneroase, sume din care s-ar fi putut construi școli, grădinițe, cămine pentru orfani și bătrâni, din care s-ar putea achita pensiile și câte și mai câte…

Niculae Bădalău, ca și toți ceilalți baroni răsăriți de nicăerea, sunt produsul toleranței noastre vinovate, a complicității noastre prin votul de încredere pe care l-am dat unora și altora dintre politicieni, de la un mandat la altul, fără a cere instituțiilor statului să cerceteze care sunt sursele de  înavuțire ale acestora.

Această reparație morală și financiară ar trebui făcută însă cu toți cei care zac prin pușcării din aceleași motive, începând cu Sorin Ovidiu Vântu și terminând cu Elena Udrea.

Sperăm că de acest argument se va ține  seama, în primul rând , și nu de dorința politicului de a ”scoate din sistem” un personaj extrem de important, până mai ieri, atât la nivelul județului Giugiu cât și la nivel național. Suntem în pragul Crăciunului și ar trebui să ne ferim să păcătuim, repetând aceleași greșeli ale trecutului.

Poporul acesta nu are nevoie de martiri și nici de vendete, ci de un ”restitutio in integrum” moral și mai ales financiar, ce ar putea spăla oarecum umilința pe care a îndurat-o toți acești 32 de ani din urmă…

(Florian TINCU)

articolul original.
Before yesterdayJurnal Giurgiuvean

Gabriela Horga: „Aderarea României la spațiul Schengen a primit susținerea Olandei și Suediei.”

3 December 2022 at 09:48
By: admin

”Guvernul Olandei a anunțat astăzi că susține aderarea României și Croației la spațiul Schengen. Decizia privind România a fost luată pe baza informațiilor furnizate în rapoartele recente ale Comisiei Europene privind îndeplinirea criteriilor referitoare la spațiul Schengen și pe baza anunțului privind ridicarea MCV.

Tot astăzi, Guvernul Suediei a primit un mandat pentru a vota pozitiv, în urma deciziei luate de Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului Suediei.

Deciziile autorităților din cele două țări aduc România mai aproape de spațiul Schengen. Deciziile  vin în urma eforturilor diplomatice întreprinse de președintele Klaus Iohannis, de premierul Nicolae Ciucă  și de miniștrii PNL.

Votul în ceea ce privește extinderea Schengen este programat la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 8-9 decembrie.”

(Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu)

articolul original.

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, SĂRBĂTORITĂ ÎN CENTRE DIN CADRUL D.G.A.S.P.C. GIURGIU

2 December 2022 at 10:22
By: admin

Ziua de 1 Decembrie, ziua Națională a României, a fost marcată prin activități tematice în mai multe structuri rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

Astfel, copiii beneficiari de măsură de protecție specială la Centrul de primire în regim de urgență din cadrul Complexului de Servicii Sociale Giurgiu au fost informați de instructorii de educație despre importanța istorică a acestei zile și au  realizat desene si picturi tematice.

Persoanele adulte beneficiare de servicii sociale în cadrul Centrului de abilitare și reabilitare din localitatea Oinacu au amenajat, sub îndrumarea personalului centrului, un decor specific al unei camere tradiționale românești și au participat la o șezătoare, bucuroși că astăzi au îmbrăcat costume populare. Și persoanele vârstnice instituționalizate în Centrul din localitatea Oncești au simțit că este sărbătoare, meniul fiind atent ales și specific acestei zile, întrucât de pe mese nu au lipsit fasolea cu ciolan, sarmalele si plăcintele.

Faptul că prin munca lor reușesc să le aducă bucurii beneficiarilor reprezintă o satisfacție pentru angajații centrelor. Doresc să le mulțumesc tuturor salariaților aflați la serviciu în această zi și șefilor de centre pentru preocuparea de a crea  în centre o atmosferă de sărbătoare cu ocazia Zilei de 1 Decembrie”, a declarat Gheorghe Paraschiv, director general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu. 

(D.G.A.S.P.C. Giurgiu)

articolul original.

Mesajul vicepreședintelui PNL, Dan MOTREANU, cu ocazia Zilei Naționale a României

2 December 2022 at 07:26
By: admin

Dragi români,

Lăsăm în urmă un an extrem de dificil, cu un război la granițe care a atentat la valorile noastre precum democrația, libertatea și demnitatea umană, un război ce a generat o criză energetică globală și un nivel ridicat al inflației, ale căror efecte le simțim, cu siguranță, cu toții.

Prin modul în care au gestionat criza refugiaților ucraineni, românii au demonstrat întregii Uniuni Europene că sunt un popor prietenos, ospitalier și solidar cu cei aflați în dificultate, fapt ce a contribuit incontestabil la apropierea aderării noastre la Spațiul Schengen, și vă mulțumesc și pe această cale.

Am fost puternici și uniți, ceea ce ne-a ajutat considerabil să-i aducem și pe frații noștri români de peste Prut mai aproape ca niciodată de integrarea europeană, mai aproape de România.

Țara noastră dispune astăzi de programele și de finanțarea europeană necesară pentru a ieși din această criză mai puternică decât atunci când a intrat, iar pentru aceasta este nevoie doar de cooperarea dintre noi, autorități publice, mediul privat, mediul academic și societatea civilă în scopul implementării cu succes a reformelor și proiectelor necesare pentru dezvoltarea economică și socială a țării în următorii ani.

La mulți ani români!

La mulți ani România!

articolul original.

Gabriela Horga: La 1 decembrie 1918, România și-a împlinit obiectivul național al Marii Uniri. Transilvania, Basarabia și Bucovina s-au reunit cu România.

1 December 2022 at 20:35
By: admin

Unirea de la 1918 a fost posibilă datorită sacrificiilor făcute de soldații români pe câmpul de luptă și datorită clarviziunii de care au dat dovadă politicienii de atunci.

Un rol crucial a jucat președintele PNL de atunci, Ion I.C. Brătianu, cel care a condus delegația României la tratativele de pace de la Paris, în urma cărora Marea Unire a fost recunoscută la nivel internațional.

După război, liberalii, sub conducerea lui Ion I.C. Brătianu au promovat o nouă Constituție, printre cele mai avansate din Europa acelor vremuri, reforma agrară, organizarea administrativă unitară, o nouă legislație electorală. De asemenea, au adoptat legea pentru organizarea şi exproprierea căilor ferate, legea pentru învăţământul primar (caracter „unitar, obligatoriu şi gratuit”, durata fiind de 7 ani), legea organizării judecătoreşti, prin care judecătorii deveneau inamovibili.

România trebuie să își păstreze și astăzi aceasta vocație pentru modernizare, chiar dacă trecem printr-o periodă de multiple crize. Astăzi țara noastră dispune astăzi de finanțarea europeană și de programele necesare pentru a se dezvolta și reforma în următorii ani, pentru a ieși din această criză mai puternică și competitivă din această criza.

De asemenea, suntem tot mai aproape de îndeplinirea unui nou obiectiv de țară, acela al aderării noastre la Spațiul Schengen, iar după 15 ani justiția din România nu mai este monitorizată prin MCV. Este unul dintre cele mai importante obiective de țară după aderarea României la Uniunea Europeană în 2007.

Viitorul este al copiilor noștri care trebuie să trăiască într-o România dezvoltată, modernă și europeană!

La mulți ani, români!

La mulți ani, România!

 

articolul original.

„Salvatorul de Onoare al anului” revine plutonierului adjutant șef Ghincea Cornel de la ISU Giurgiu

1 December 2022 at 19:47
By: admin

Insigna onorifică i-a fost acordată cu ocazia Zilei Naționale a României, prin ordinul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Acesta s-a remarcat prin performanțe profesionale deosebite, a dat dovadă de curaj, promptitudine și stăpânire de sine atunci când viața unei fetițe din Adunații Copăceni a fost în pericol.

O poveste emoționantă, trăită și spusă de un pompier care a fost în locul potrivit, la momentul potrivit:

Eram în Adunații-Copăceni, cu treabă. Mă oprisem de vorbă cu cineva și la un momentat dat, am auzit țipete dintr-o curte. Era o bunică, ce avea un copil în brațe” – ne povestește Cornel.

– Ajutați-mă, vă rog! Fetița nu respiră! Nu știu ce să îi mai fac! – striga femeia disperată.

A intrat imediat în curte și a luat copilul în brațe.

„Atunci am văzut că era inertă. Nu respira și era vânătă. Primul meu gând a fost acela că s-a înecat cu ceva și am început manevrele ce se aplică în caz de obstrucție a căilor respiratorii.

Ca paramedic SMURD știam că trebuie acționat cât mai repede. Secundele mi s-au părut atât de lungi și tot ce îmi doream era ca fetița să reacționeze.

O așezasem cu pieptul în palma mea când i-am simțit inima bătând, iar când a început să plângă am fost cel mai fericit om de pe pământ. Nu pot descrie în cuvinte acea senzație... ” își amintește Cornel.

Plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel este pompier din anul 2007, fiind un exemplu pentru colegii săi.

(Jurnal)

articolul original.

Mercedes, căutat de autoritățile din Belgia, descoperit în P.T.F. Giurgiu

1 December 2022 at 19:38
By: admin

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, un autoturism aflat în atenția autorităţilor din Belgia. 

„La data de 30.11.2022, în jurul orei 14.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, o autoutilitară marca Ford, condusă de un cetăţean bulgar, în vârstă de 49 de ani, care transporta pe platformă un autoturism, marca Mercedes, model GLE 350, an fabricație 2019.  

Cu ocazia efectuării verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul tractat, se află în atenția autorităților din Belgia, figurând ca bun căutat pentru confiscare.

Conducătorul autoutilitarei a declarat poliţiştilor de frontieră că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul se afla în litigiu, acesta efectuând transportul, în regim de curierat, din Belgia în Bulgaria.

Bunul sus-menționat, estimat la o valoare de 300.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire” , faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 1 din Codul Penal”, informează I.P.T.F. Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)

articolul original.

Programul Departamentului Impozite și Taxe locale, în comuna Florești-Stoenești

1 December 2022 at 12:14
By: admin

Începând cu data de 5 decembrie 2022, programul Departamentului Impozite și Taxe Locale al Comunei Florești-Stoenești va fi următorul:

 

articolul original.

120 kilograme, frunze de tutun, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni!

1 December 2022 at 10:43
By: admin

 

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, mai mulți saci încărcați cu frunze de tutun, pe care conducătorul mijlocului de transport intenționa să îi introducă în țară, fără documente legale. 

În data de 29 noiembrie, în jurul orei 14:30,  în Punctul de  Frontieră Giurgiu, pe artera  Giurgiu – Rutier, s-a prezentat să intre în ţară,  un cetățean bulgar, în vârstă de 30 de ani, aflat la volanul unui microbuz, înmatriculat în Bulgaria.

 Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, poliţiştii giurgiuveni au descoperit, în interiorul compartimentului marfă, mai mulți saci încărcați cu tutun neprelucrat. După inventarierea acestora a rezultat cantitatea totală de 120 kilograme frunze de tutun.

Șoferul nu deţinea însă documente de provenienţă pentru întreaga cantitate de tutun, estimată la o valoare de 12.000 lei, aceasta fiind reţinută în vederea continuării cercetărilor la S.T.P.F. Giurgiu. Totodată, cetățeanul bulgar a declarat polițiștilor de frontieră că urma să încarce microbuzul cu varză din București pentru Bulgaria.

În prezent, față de conducătorul microbuzului, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de ”producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, faptă prevăzută și pedepsită de art.452, alin.1, lt.a, din Legea nr.227/2015.”

(Jurnal)

 

articolul original.

Autoturism de 300.000 de lei, căutat de autoritățile din Belgia, descoperit în Punctul de Trecere a .From. Giurgiu

1 December 2022 at 10:38
By: admin

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat ( până la finalizarea cercetărilor), un autoturism aflat în atenția autorităţilor din Belgia. 

    La data de 30 noiembrie, în jurul orei 14:40, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control, o autoutilitară marca Ford, condusă de un cetăţean bulgar, în vârstă de 49 de ani, care transporta pe platformă un autoturism, marca Mercedes, model GLE 350, an de fabricație 2019.

 Cu ocazia efectuării verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul tractat, se află în atenția autorităților din Belgia, figurând ca bun căutat pentru confiscare.

Conducătorul autoutilitarei a declarat poliţiştilor de frontieră că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul se afla în litigiu, acesta efectuând transportul, în regim de curierat, din Belgia în Bulgaria.

 Mercedesul, estimat la o valoare de 300.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Bulgarului de la volanul platformei  i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 1 din Codul Penal.

(Jurnal)

articolul original.

Avancronică Handbal, junioare 3: ”Dunărea Giurgiu” – ”Unirea Dobroești”

1 December 2022 at 10:15
By: admin

Hanbalistele de la ”Dunărea Giurgiu” își continuă parcursul în Campionatul Național de Handbal Junioare 3, duminică, 4 decembrie, de la ora 10:00, cu o partidă pe teren propriu, în Sala Sporturilor din Giurgiu, în compania echipei Unirea Dobroești.

Cu o victorie, formaţia gazdă, antrenată de Relu Dorin Lixandru, intră în luptă pentru locul patru, loc ce poate duce,  la finalul acestui Campionat, la Turneul Final „Speranță”.

Giurgiuvencele ocupă  la acest moment locul 6 în clasament, cu 6 puncte, în timp ce Unirea Dobroești, ocupă locul 4, cu 8 puncte,

Putem spune că se anunță un joc spectaculos, în care fiecare din cele două echipe vor căuta victoria. Să sperăm că arbitrii, prin maniera lor de arbitraj, nu vor influența scorul în defavoarea fetelor noastre.

În campionat, Dunărea Giurgiu vine după o victorie la CS Tunari,  cu scorul de 21-12, în timp ce fetele din Dobroești, au fost învinse pe teren propriu de prima clasată, Ștința București, cu scorul de 35-15.

Costel Spînu

Foto: Costel Nicolae-foto

articolul original.

Dunărea Giurgiu, meci amical cu Gloria Comana, sâmbătă, pe stadionul din Port

1 December 2022 at 10:05
By: admin

Chiar dacă  sezonul regular din Liga 4 este în vacanță, fotbaliștii de la Dunărea Giurgiu sunt în plină activitate, în așteptarea  meciului de Cupă a României, faza pe județ.

Giurgiuvenii vor întâlni pe 11 decembrie, pe teren propriu, pe Dunărea Găujani.  Echipa giurgiuveană va disputa însă un al doilea amical din această perioadă, cu colega de serie, Gloria Comana. Meciul  se va disputa pe stadionul din Port, sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 12.00.

Dunărea Giurgiu a jucat până acum un singur amical cu ocupanta locului secund din Liga 4-a București,” FC Daco Getica” – București (Fosta Juventus București), pe 26 noiembrie, meci pe care echipa noastră l-a câștigat cu 3-1. Meciul s-a disputat  pe stadionul bucureștenilor.

(Costel Spînu)

articolul original.

  La mulți ani România! La mulți ani Români! La mulți ani Giurgiuveni!

1 December 2022 at 09:47
By: admin

        La mulți ani Românie! La multe bucurii români!

La mulți ani  României din sufletele noastre. E ziua noastră, a tuturor, şi trebuie să ne bucurăm de ea!

Dumnezeu să vă ocrotească și să vă țină sănătoși, dragi giurgiuveni!  

articolul original.

De Ziua Națională a României, inspectorul șef al ISU Giurgiu va fi avansat în grad!

30 November 2022 at 21:52
By: admin

De Ziua Națională a României, inspectorul șef al ISU Giurgiu, lt. col. Covaci Radu va fi înaintat în gradul următor, pentru modul exemplar în care și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu.

După cum scriu subalternii acestuia pe facebook, lt. col. Radu COVACI se află la conducerea instituției de peste patru ani, timp în care s-a preocupat de accesarea unor fonduri europene, astfel încât să asigure o dotare corespunzătoare pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor și condiții optime de pregătire pentru pompieri, dând  dovadă de profesionalism, responsabilitate și dăruire, activitatea sa fiind remarcată de conducerea IGSU.

  Felicitări, domnule colonel Covaci Radu și succes în continuare!

articolul original.

Urarea Europarlamentarului Dan MOTREANU, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol ANDREI, adresată celor ce poartă acest nume!

30 November 2022 at 20:53
By: admin

Îl sărbătorim astăzi pe Sfântul Andrei, cel Întâi chemat, Apostolul românilor.

Potrivit tradiției, Sfântul Andrei a răspândit creștinismul în țara noastră.

Ziua de 30 noiembrie este prilej de sărbătoare pentru sute de mii de români care îi poartă numele.

Chemarea sa la apostolie este relatată de Sfântul Evanghelist Matei: Pe când Iisus umbla pe lângă Marea Galileii, a văzut doi frați, pe Simon ce se numește Petru și pe Andrei, fratele lui, care aruncau mreaja în mare, căci erau pescari. Și le-a zis: Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni. Iar ei, îndată lăsând mrejele, au mers după EL”.

La mulți ani tuturor celor care poartă numele Sfântului Andrei!

articolul original.
❌