ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 30 September 2022GAZETA de SUD

Horoscopul de weekend

29 September 2022 at 22:16
image

BERBEC
Vă aflaţi în compania unei persoane de a cărei moralitate vă cam îndoiţi. Nu doriţi ca reputaţia dumneavoastră să aibă de suferit din cauza eventualei asocieri cu astfel de oameni, de aceea staţi deoparte, tăcut, suspicios, aşteptând să scăpaţi cât mai repede de această tovărăşie care nu vă onorează.

TAUR
Apucaţi-vă de treabă, nu aşteptaţi de la alţii să facă ceea ce puteţi face şi singur. Deţineţi toate resursele potrivite pentru un succes deplin: aveţi şi răbdare, şi ambiţie, şi energie, şi motivaţie, deci ajunge doar să puneţi mâna pe unelte şi să începeţi să clădiţi.

GEMENI
Gândul zboară spre locuri însorite, calde, luminoase, şi, dacă aveţi ocazia să evadaţi din spaţiul în care vă aflaţi aţi fi cel mai fericit. Dacă nu puteţi călători de adevărat, vă veţi mulţumi şi cu vizite imaginare, citind sau răsfoind fotografii cu locuri exotice. Poate sunteţi printre norocoşii care deja îşi planifică viitorul concediu. Pe de altă parte, un proiect început mai demult dă semne că se apropie de final.

RAC
Deşi sunteţi tentat să spuneţi că nimic nu merge, că sunteţi ţinut pe loc de cine ştie ce piedici imposibil de trecut, după ce veţi depăşi acest moment vă veţi da seama că acel hop era chiar benefic. Nu vă supăraţi că unele lucruri nu evoluează în ritmul sau direcţia pe care o vreţi.

LEU
Vă simţiţi bine şi vă permiteţi să vă şi distraţi din când în când. Zâmbiţi, amuzaţi-vă, glumiţi, pentru că e atitudinea perfectă în situaţia de faţă. Inima vă îndeamnă să priviţi lucrurile dintr-un unghi ceva mai distractiv, pentru că aşa veţi trece mult mai uşor peste hopuri.

FECIOARĂ
Situaţia financiară e în creştere, aveţi încredere în sensul promiţător în care evoluaţi, dar încercaţi să vă domoliţi nerăbdarea. Nu puteţi atinge bunăstarea peste noapte, nici afacerile nu ajung la profit cât aţi bate din palme, deci încercaţi să evoluaţi lent, după tehnica paşilor mărunţi. Un succes îl naşte pe altul, și sunteţi încă pe parcurs către rezultatele pe care le visaţi.

BALANŢĂ
Vă sare ţandăra pentru că vi se răspunde agresiv, nepoliticos și nu găsiţi nicăieri un dram de amabilitate şi înţelegere. Dacă aveţi de a face cu instituţiile statului, birocraţia vă va duce la exasperare, pentru că nu găsiţi nicăieri persoane care să vă asculte şi să vă înţeleagă doleanţele.

SCORPION
Cu ajutorul potrivit, totul vă merge de minune, deci aici trebuie să faceţi cele mai mari eforturi de a găsi tovarăşii cei mai buni pentru situaţia în care vă aflaţi, să le câştigaţi simpatia şi dorinţa de a vă sări în ajutor. Apelaţi la tot arsenalul de cucerire, pentru că aveţi nevoie de prieteni care să participe la problema în care sunteţi implicat.

SĂGETĂTOR
Dacă nu vă ţineţi sub control nervii, riscaţi să porniţi într-o direcţie care nu va avea efectele dorite. Riscurile de a rupe o relaţie care durează de mulţi ani, de a pleca de la un loc de muncă într-un moment de iritare maximă, de a renunţa la un proiect doar pentru că aţi ajuns într-un impas, sunt mai mari, de aceea ar fi bine să vă calmaţi înaintea oricărei decizii.

CAPRICORN
Nedreptatea devine insuportabilă pentru dumneavoastră şi vă ridicaţi cu vehemenţă împotriva celor care nu ştiu să respecte adevărul sau legea. Că e vorba de legi scrise încălcate de unii cu bună ştiinţă sau de nişte legi ale bunului-simţ de care unii nu ţin cont, vă irită atitudinea obraznică a unora şi încercaţi să luaţi unele măsuri severe.

VĂRSĂTOR
Nu puteţi coopera eficient cu nişte persoane mai tinere, cu o atitudine mai modernă, dar cu care nu puteţi fi de acord. Daţi dovadă de un dram de rigiditate, pentru că nu vă puteţi adapta deloc la ideile lor un pic cam prea avansate pentru modul caracteristic de a privi lucrurile.

PEȘTI
Dacă discutaţi şi cu alţii despre planurile cele mai frumoase, aţi putea primi o mulţime de sfaturi folositoare care v-ar putea trimite mai repede spre scopul final. Nu păstraţi proiectele la care visaţi, oricât de ciudat ar suna pentru alţii, pentru că aţi putea descoperi şi alte persoane cu vise similare şi puteţi urma sfaturile venite de la acestea.

articolul original.

Bancul zilei

29 September 2022 at 22:00
image

Obama își invită soţia la o cină.
Bucătarul din acel restaurant era fostul iubit al lui Michelle.
Obama îi spune soţiei:
-Dacă te măritai cu el, erai probabil și tu acum bucătăreasă.
La care Michelle răspunde:

  • Nu, dragul meu, dacă mă măritam cu el, probabil el era acum președinte!

Se intâlnesc doi ardeleni:

  • Salut Ioane. Ce faci?
  • No servus Vasile… iaca plimb melcu’.
  • Apăi mă Ioane… frumos melc ai.
  • Am avut altul mai frumos, dar mi-a scăpat și nu l-am mai putut prinde!

Doi prieteni stau de vorbă la o bere:

  • Oare ce să fac, că iubita îmi bate apropouri că suntem de 2 ani împreună și ea vrea îmbrăcată în alb?
  • O înscrii la karate.
articolul original.

Managerul Spitalului MaDonna Maria din Craiova, pe coperta revistei Psychologies

29 September 2022 at 21:14

Activează în domeniul medical de aproape 14 ani și face management medical în adevăratul sens al cuvântului din 2011, anul înfiinţării Spitalului MaDonna Maria. Alexandra Șurtea Preda este managerul primului și singurului Spital privat de Obstetrică Ginecologie din Craiova înscris în Registrul Unic al Spitalelor. Iar povestea ei a ajuns pe coperta reputatei reviste Psychologies, care publică în numărul din luna octombrie, disponibil deja la standuri, un amplu interviu despre managerul spitalului care le oferă pacientelor din sud-vestul țării șansa de a trăi bucuria maternității într-un loc clădit prin respectarea celor mai înalte standarde.

„Alexandra Șurtea Preda este, în primul rând, mamă, femeie, o femeie perfecţionistă până în măduva oaselor. Uneori acest lucru e bun, alteori e destul de împovărător”, spune aceasta în debutul interviului acordat Psychologies. „Mereu am așteptări din ce în ce mai mari de la mine, caut dezvoltare pe toate planurile, caut împlinire și bucurie în tot ce mă înconjoară. Nimic nu mă poate abate din drumul meu, în momentul în care îmi fixez un obiectiv. Oricât de intangibil ar părea, merg pe principiul că dacă poţi să-l visezi, cu siguranţă vei găsi în tine și puterea să-l transpui în realitate. Sunt genul de femeie care merge direct la ţintă”, continuă managerul MaDonna Maria.

În interviul din revista Psychologies, Alexandra Șurtea Preda vorbește atât despre începuturile sale în business, cât și despre împlinirile de pe plan personal și despre povestea din spatele construirii brandului MaDonna Maria de la zero: „Motivaţia mea vine din faptul că văd fericire în fiecare zi, că fiecare membru al echipei noastre contribuie la fericirea incomensurabilă a miilor de familii care ne acordă toată încrederea în fiecare an”.

Interviul poate fi citit integral în noul număr al revistei Psychologies, care poate fi achiziționat din PSYshop (https://bit.ly/3C2JWXp) sau de la standurile de presă.

articolul original.

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

29 September 2022 at 20:58
image

Sorin Cîmpeanu a anunțat joi seara că demisionează din funcția de ministru al educației în Guvernul Ciucă.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine să încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.

https://www.facebook.com/search/top?q=sorin%20c%C3%AEmpeanu

Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.

Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.

În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei “România Educată”:

1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;

2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);

3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;

4. mărirea burselor elevilor;

5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;

6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;

7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;

8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;

9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;

10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;

Și multe altele………

Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!

Cîmpeanu a mai scris pe pagina sa că este omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!

Am elaborat proiectele Legilor “România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.

Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!

Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator.

Proiectele legilor “România Educata” reprezintă cea mai buna șansa pentru o educație așa cum cred ca ne dorim cu toții. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educație de calitate, vor fi și mai mulți oamenii care nu percep conținuturi și nu înțeleg adevăratul sens al cuvintelor.

Le mulțumesc tuturor celor care, cu onestitate, au ales sa susțină educația!”, a transmis ministrul demisionar Cîmpeanu.

Jurnalista Emilia Șercan a scris în PressOne că Sorin Cîmpeanu şi-a însuşit prin plagiat 13 capitole publicate anterior sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

articolul original.
Ieri — 29 September 2022GAZETA de SUD

Nicolae Giugea, numit președinte al PNL Craiova

29 September 2022 at 18:48
image

Deputatul Nicolae Giugea a fost numit președinte al PNL Craiova.

Biroul Politic Județean al PNL Dolj, întrunit statutar în ședință astăzi, 29.09.2022, a decis prin vot validarea adeziunii deputatului Nicolae Giugea și numirea acestuia în funcția de președinte al organizației municipale a PNL. Marian Vasile, liderul consilierilor municipali ai PNL Craiova, a fost numit in funcția de prim-vicepreședinte PNL Dolj.

articolul original.

Ana Bogdan a câștigat duelul româncelor de la Parma! Urmează semifinala cu Sheriff

29 September 2022 at 18:25
image

Ana Bogdan (53 WTA, favorită nr. 6) s-a calificat joi în semifinalele turneului WTA de la Parma (Italia), dotat cu premii totale de 203.204 euro, după ce a trecut în sferturile de finală, în două seturi, de compatrioata sa Irina Begu (33 WTA, favorită nr. 3), 6-2, 7-6 (8/6). Bogdan s-a impus după aproape două ore de joc, reuşind doi aşi şi făcând o singură dublă greşeală, în timp ce Begu a avut un singur as şi a comis 9 duble greşeli. 

Ana Bogdan şi-a asigurat un cec de 8.870 de euro şi 110 puncte WTA, în timp ce Begu rămâne cu 5.000 de euro şi 60 de puncte WTA.

În penultimul act, Ana Bogdan va evolua împotriva jucătoarei egiptene Mayar Sherif (74 WTA).

Cealaltă semifinală le va opune pe Maria Sakkari (Grecia, 7 WTA, principala favorită) şi Danka Kovinic (Muntenegru, 78 WTA).

articolul original.

Alexandru Arșinel a murit. Actorul avea 83 de ani

29 September 2022 at 17:05
image

Marele actor Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani, după ce în ultimii ani a avut mai multe probleme de sănătate. Director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, Arşinel a jucat în filme şi piese de teatru de comedie, fiind cunoscut pentru lunga colaborare Stela Popescu.

Actorul Alexandru Arşinel fusese internat la Spitalul Universitar din Capitală, la mijlocul lunii septembrie, din cauza unor escare specifice celor care stau mult la pat, nefiind vorba despre o agravare a afecţiunii sale de fond, s-a anunțat la acel moment, conform observatornews.ro.

articolul original.

Germania deblochează 200 de miliarde de euro pentru plafonarea preţurilor la energie

29 September 2022 at 17:05
image

Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat joi deblocarea a 200 de miliarde de euro pentru plafonarea preţurilor la energie, în ideea de veni în sprjinul consumatorilor în contextul inflaţiei, care nu încetează să crească după invadarea Ucrainei de către Rusia.

„Preţurile trebuie să scadă, aşa că Guvernul va face tot ceea ce poate. În acest scop, punem la punct un amplu scut defensiv”, a spus Olaf Scholz, potrivit AFP și Agerpres.

Conform planurilor anunţate joi, care vor fi finanţate prin noi împrumuturi, Guvernul de la Berlin va introduce o frână de urgenţă la preţurile la gaze şi electricitate şi de asemenea va renunţa la intenţia anterioară de a introduce o taxă pe gaze care urma să fie plătită de consumatori, în ideea de a evita noi majorări de preţuri.

Guvernul german va dezvălui în perioada următoare detaliile acestui nou dispozitiv, care se va adăuga precedentelor măsuri de sprijin cu o valoare totală de aproximativ 100 de miliarde de euro.

Rata anuală a inflaţiei în Germania a urcat până la 10% în luna septembrie

Rata anuală a inflaţiei în Germania a urcat până la 10% în luna septembrie, cea mai ridicată valoare înregistrată după luna decembrie 1951.

„Ne regăsim într-un război pentru energie, pentru prosperitate şi libertate”, a spus ministrul german al Finanţelor, Christian Lindner. „Vrem să separăm în mod clar cheltuielile de criză de managementul nostru obişnuit al bugetului, vrem să trimitem un semnal foarte clar către pieţele de capital”, a adăugat Lindner.

Numeroase state au pus la punct măsuri de susţinere a gospodăriilor şi companiilor

Explozia preţurilor la gaze naturale şi electricitate după revenirea post-Covid, şi mai ales după debutul războiului din Ucraina, a declanşat o criză energetică fără precedent în ultimii 50 de ani, criză care nu ocoleşte nicio ţară. Numeroase state au pus la punct măsuri de susţinere a gospodăriilor şi companiilor, iar o serie de ţări, precum Franţa şi Spania, au introdus plafonarea preţurilor la energie.

Germania plăteşte în prezent un preţ semnificativ pentru dependenţa sa crescută de gazele naturale venite din Rusia, care înainte de războiul din Ucraina era responsabilă pentru 55% din necesarul de gaze al Germaniei. Prima economie europeană trebuie să găsească acum alte surse de aprovizionare pe o piaţă unde preţurile au explodat.

articolul original.

A fost făcut public certificatul de deces al reginei Elisabeta a II-a

29 September 2022 at 16:30

Certificatul de deces al reginei Elisabeta a II-a a fost făcut public, iar documentul oficial indică faptul că a murit de bătrânețe.

Regina a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Palatul Buckingham a spus că regina a avut probleme de mobilitate în lunile care au dus la moartea ei, dar până acum nu se știa care a fost cauza ei oficială a morții, notează Daily Star.

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată săptămâna trecută

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată, săptămâna trecută, alături de soţul ei, Prinţul Philip, la Capela Memorială Regele George VI de la Castelul Windsor.

În urmă cu câteva zile, Palatul Buckingham a făcut publică prima fotografie cu noua piatră funerară de la locul unde a fost înmormântată regina Elizabeth a II-a.

articolul original.

(VIDEO) Guvernul prelungește compensarea cu 50 de bani la carburanți

29 September 2022 at 14:47
image

Compensarea preţului la carburanţi va fi prelungită până la sfârşitul anului, a anunţat, joi, premierul Nicolae Ciucă.

„Vom prelungi ordonanţa de urgenţă prin care compensăm preţul la carburanţi. A fost o decizie care a produs efecte. Am reuşit să stabilizăm şi chiar să scadă preţul la combustibil, preţ care produce efecte în întreg lanţul. În felul acesta, până la sfârşitul anului vom beneficia de acceaşi măsură de compensare”, a spus premierul în debutul şedinţei de Guvern, conform Agerpres.

Executivul a anunţat miercuri că pe ordinea de zi a şedinţei se află analiza proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea OUG 106/2022 pentru susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină şi pentru modificarea art. 18 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2022 pentru instituirea Sistemului naţional privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport şi de abrogare a art. XXVIII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

articolul original.

„U“ Craiova – FC Voluntari | Mirel Rădoi şi Bogdan Vătăjelu nu concep decât victoria (VIDEO)

29 September 2022 at 14:28

Universitatea Craiova a susţinut în această după amiază conferinţa de presă premergătoare partidei cu FC Voluntari, ce va avea loc vineri, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“. La întâlnirea cu reprezentanţii mass media au luat parte antrenorul Ştiinţei, Mirel Rădoi, şi fundaşul Bogdan Vătăjelu.

Cei doi au evidenţiat faptul că întreruperea campionatului i-a permis echipei să-şi îmbunătăţească atât capitolul fizic, cât şi cel tehnico tactic. Tehnicianul din Bănie s-a arătat bucuros de faptul că Universitatea Craiova a reuşit să câştige şi din jucătorii care s-au confruntat cu probleme medicale. Atât Mirel Rădoi, cât şi Bogdan Vătăjelu s-au arătat optimişti în privinţa deznodământului partidei cu ilfovenii, deşi sunt convişi că replica oaspeţilor va fi una foarte bună. VEZI VIDEO!

Superliga, etapa 12

Vineri, 30 septembrie:
ora 21.00: „U“ Craiova – Voluntari
Sâmbătă, 1 octombrie:
ora 19.00: CS Mioveni – FCU
ora 21.30: CFR Cluj – Petrolul
Duminică, 2 octombrie:
ora 13.00: Hermannstadt – Sepsi
ora 18.30: Farul – UTA
ora 21.30: FCSB – Argeş
Luni, 3 octombrie:
ora 18.00: Botoșani – U Cluj
ora 21.00: Chindia – Rapid

Clasament:

Clasament oferit de flashscore.ro

Citeşte şi: Universitatea Craiova – FC Voluntari | CCA a anunţat brigada disputei din Bănie

articolul original.

Rusia nu mai eliberează paşapoarte bărbaţilor mobilizaţi în armată

29 September 2022 at 13:39
image

Rusia nu mai eliberează paşapoarte persoanelor mobilizate în armată, a anunţat joi guvernul de la Moscova, citat de AFP și News.ro.

„Dacă un cetăţean a fost chemat să efectueze serviciul militar sau dacă a primit o convocare (la încorporare), nu i se va elibera paşaport internţaional”, a anunţat pe site-ul său de informaţii guvernul condus de premierul Mihail Mișustin.

Anunţarea acestor restricţii în eliberarea paşapoartelor internaţionale intervine în contextul în care mulţi ruşi se tem de închiderea frontierelor în plină campanie de mobilizare a unor noi recruți pentru forțele armate ale Moscovei.

Măsura, impact direct asupra deplasărilor ruşilor

Această măsură are un impact direct asupra deplasărilor ruşilor, care au nevoie de un paşaport internaţional pentru a se duce în marea majoritate a ţărilor din lume.

Însă ei se pot duce în Armenia, Belarus, Kazahstan şi Kârgâzstan doar cu paşaportul intern, echivalentul unei cărţi de identitate.

Zeci de mi de ruşi au fugit în ţări vecine

Zeci de mi de ruşi au fugit în ţări vecine – mai ales în Georgia, Kazahstan şi Mongolia -, după ce Vladimir Putin a decretat miercurea trecută acestă mobilizare „parţială”.

Exodul este atât de mare, încât Servivciul ruse de Securitate (FSB) a instalat marţi un birou „mobil” de mobilizare la frontiera cu Georgia, pentru a-i prinde pe cei care încearcă să fugă de armată.

Preşedintele rus Vladimir Putin dădea asigurări, la 21 septembrie, că numai persoanele care au deja experienţă militară sau competente „pertinente” în armată urmează să fie mobilizate.

Mobilizarea unor bătrâni, bolnavi şi studenţi – scutiţi – a provocat un val de indignare

Însă mobilizarea unor bătrâni, bolnavi şi studenţi – scutiţi -, a provocat un val de indignare şi manifestaţii, iar observatorii suspectează Moscova de faptul că mobilizează dincolo de anunţurile oficiale.

articolul original.

1.174 de cazuri noi de COVID, în ultima zi

29 September 2022 at 13:13
image

1.174 de cazuri noi de COVID și 13 decese au fost raportate în ultima zi, potrivit buletinului publicat joi de Ministerul Sănătății.

În total, 1.445 de pacienți cu COVID sunt internați: 1.322 în secții (110 minori) și 123 la ATI (niciun copil). Până astăzi, 67.016 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Au fost raportate 13 decese

În intervalul 28.09.2022 (10:00) – 29.09.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 13 decese (9 bărbați și 4 femei), dintre care 3 decese raportate anterior intervalului de referință. Dintre cele 13 decese, 4 au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani, 2 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 7 la categoria de vârstă peste 80 de ani. Dintre cei 13 pacienți decedați, 3 erau vaccinați și 12 prezentau comorbidități.

Au fost efectuate 2.924 teste RT-PCR

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.924 teste RT-PCR (1.918 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.006 la cerere) și 13.409 teste rapide antigenice.

articolul original.

Anunt finalizare implementare proiect POR 2.1A, POLITIR SRL

29 September 2022 at 13:07
image

Titlu proiectului: „Cresterea competitivitatii firmei POLITIR SRL prin dezvoltarea intr-un nou domeniu de activitate”.

Numele Beneficiarului:POLITIR SRL.

Obiectivele proiectului:

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului

Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea competitivităţii societatii POLITIR SRL prin dezvoltarea intr-un nou domeniu de activitate, achizitionarea de utilaje, precum şi prin angajarea de personal. Aceste aspecte vor contribui la marirea numarului de clienti, la cresterea cifrei de afaceri si a profitului obtinut.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1.       Achizitionarea de utilaje performante necesare realizarii lucrarilor de infrastructura canalizare apa.

2.       Cresterea gradului de inovatie de serviciu si proces datorita utilajelor achizitionate.

3.       Investitia prevede cresterea numarului mediu de salariati (5 noi locuri de munca) ca urmare a realizarii investitiei si mentinerea acestei cresteri pe intreaga perioada de monitorizare a proiectului, respectiv 3 ani.

Rezultatele proiectului:

1.       Au fost achizitionate utilajele performante prevazute in proiect.

2.       A crescut gradul de inovatie de serviciu si proces datorita utilajelor achizitionate in cadrul proiectului.

3.       In perioada de implementare au fost angajate 5 persoane cu norma intreaga, inclusiv din categoriile defaforizate.

Valoare toatala a proiectului: 1.185.598,26 lei.

Finantarea nerambursabila 947.718,61, din care contributie FEDR 805.560,82 lei.

Data inceperii proiect: 01.10.2019.

Data finalizare proiect: 31.12.2022.

Codul MySMIS: 134356.

Societatea POLITIR SRL anunta finalizarea etapei de implementare a proiectului cu titlul“ Cresterea competitivitatii firmei POLITIR SRL prin dezvoltarea intr-un nou domeniu de activitate”, proiect derulat in Municipiul Craiova, Strada Industriilor, Nr. 7, judetul Dolj, in baza Contractului de finantare 6971/05.07.2021.

Impactul investitiei la nivel local consta in crearea de locuri de munca si dezvoltarea mediului de afaceri zonal.

Mai multe informatii privind proiectul “ Cresterea competitivitatii firmei POLITIR SRL prin dezvoltarea intr-un nou domeniu de activitate”, puteti     obtine de la sediul firmei situat in:

POLITIR SRL

articolul original.

Universitatea Craiova – FC Voluntari | CCA a anunţat brigada disputei din Bănie

29 September 2022 at 09:58

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a anunţat brigada meciului Universitatea Craiova – FC Voluntari, programată vineri, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“. Astfel, disputa care „deschide“ etapa 12 din Superligă îl va avea arbitru central pe Istvan Kovacs (Carei). Acesta va fi ajutat la cele două linii de asistenţii Vasile Marinescu (Bucureşti) şi Ovidiu Artene (Vaslui). Al patrulea oficial va fi Rareş George Vidican (Satu Mare).

VAR-ul va fi asigurat de Horaţiu Mircea Fesnic (Cluj) şi Mihai Marius Marica (Bistriţa).

CCA l-a desemnat observator pe Adrian Comănescu (Vâlcea). LPF l-a desemnat supervizor pe Romulus Chihaia (Bucureşti).

Superliga, etapa 12

Vineri, 30 septembrie:
ora 21.00: „U“ Craiova – Voluntari
Sâmbătă, 1 octombrie:
ora 19.00: CS Mioveni – FCU
ora 21.30: CFR Cluj – Petrolul
Duminică, 2 octombrie:
ora 13.00: Hermannstadt – Sepsi
ora 18.30: Farul – UTA
ora 21.30: FCSB – Argeş
Luni, 3 octombrie:
ora 18.00: Botoșani – U Cluj
ora 21.00: Chindia – Rapid

Clasament:

Clasament oferit de flashscore.ro

Citeşte şi: Federaţia Malteză i-a făcut vânt lui Devis Mangia! Antrenorul italian se apără vehement

articolul original.

Doi gorjeni, trimiși în judecată pentru tentativă de omor și mărturie mincinoasă

29 September 2022 at 09:43
image

Doi bărbați, din Motru, au fost trimiși în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, respectiv pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Suspecții sunt acuzați că au bătut un alt bărbat, care s-a ales cu răni grave. „În dimineața zilei de 22.06.2019, în jurul orelor 03:00, inculpaţii M.C.I. şi I.M.L., aflându-se pe strada Fagului din municipiul Motru, pe fondul unui conflict verbal şi fizic cu persoana vătămată C.C., au doborât-o prin aplicarea unei lovituri, în timp ce aceasta se afla într-o poziție de evidentă vulnerabilitate, fiind căzută la sol fără puterea de a se opune.

Cei doi au lovit victima în mod repetat cu pumnii şi mai ales cu picioarele, în special în zona toracică, producându-i leziuni grave care i-au pus în primejdie viaţa (fracturi costale bilaterale cu leziuni pulmonare și apariția hemopneumotoraxului stg. Dacă nu ar fi fost puncționat și evacuat, ar fi condus la insuficiența respiratorie acută și deces, … datorată acumulării de sânge și aer în torace, aşa cum rezultă din certificatul medico-legal eliberat de S.M.L. Gorj”, conform anchetatorilor. Cei doi vor fi judecați în stare de libertate.

articolul original.

Canotoarea Denisa Tîlvescu vine la Târgu Jiu să semneze pictura care i-a fost dedicată

29 September 2022 at 09:29

Canotoarea Denisa Tîlvescu, originară din Gorj, vine mâine la Târgu Jiu să semneze pictura care i-a fost dedicată în cadrul unui festival de artă urbană.

Pictura a fost realizată pe un autobuz al Transloc, folosit pentru transportul în comun, la Târgu Jiu. Festivitatea la care va participa multipla campioană națională și internațională va începe la ora 10,00, în Piața Prefecturii. Va fi prezent și Sergiu Georgian Mazerschi, autorul lucrării, precum și autoritățile locale.

articolul original.

Noua arenă din Oradea va găzdui duelul România – Ungaria, din play-off-ul Billie Jean King Cup

29 September 2022 at 09:25
image

Oradea Arena, noua sală polivalentă din municipiu, va găzdui, în perioada 11-12 noiembrie, întâlnirea dintre echipele feminine de tenis ale României şi Ungariei, din cadrul play-off-ului competiţiei Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup).

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, întâlnirea se desfăşura pe hard, suprafaţă care va fi montată peste parchetul existent, la solicitarea jucătoarelor române. Se vor disputa cinci meciuri, patru de simplu şi unul de dublu.

„Dacă până acum Federaţia a organizat competiţii de Cupa Davis şi Cupa Federaţiei la Galaţi, Bucureşti, Sibiu, Constanţa şi Cluj-Napoca, iată că Oradea are o sală de ultimă generaţie care poate concura cu orice altă sală din Europa. Aş putea spune că, din punct de vedere al dependinţelor, este chiar mai modernă decât cea din Cluj. Vorbim despre o sală a prezentului care poate găzdui oricând o competiţie mondială. Sunt convins că evenimentul va fi organizat la cele mai înalte standarde“, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), George Cosac.

Potrivit acestuia, componenţa lotului va fi anunţată cu trei săptămâni înainte, iar biletele vor fi puse spre vânzare în perioada următoare. 

România şi Ungaria s-au întâlnit până acum de nouă ori în Fed Cup, iar echipa noastră a obţinut opt succese, ultimul cu 2-1 la Budapesta, în 2014, în Grupa I a zonei Europa-Africa.

Citeşte şi: Begu şi Bogdan se duelează, în premieră, în sferturile de la Parma

articolul original.

Coliziune între un autoturism și o motocicletă în centru Craiovei

29 September 2022 at 09:19

Poliţiştii Biroului Rutier Craiova au fost sesizaţi, astăzi, că, pe strada A.I. Cuza, din municipiu, a avut loc un accident rutier.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au stabilit că în eveniment au fost implicate două vehicule, respectiv un autoturism condus de un bărbat de 55 de ani şi o motocicletă condusă de un tânăr de 21 de ani, ambii din municipiul Craiova.

În urma evenimentului rutier, motociclistul a necesitat îngrijiri medicale fiind transportat la spital.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

articolul original.
❌