ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 9 December 2022Financiarul

Cum poți cumpăra online titluri de stat și care sunt dobânzile actuale

9 December 2022 at 12:54

Într-o perioadă în care inflația a ajuns la valori ridicate în România și afectează puterea de cumpărare a fiecărei persoane, tot mai mulți români sunt interesați de metode prin care să-și poată proteja cât mai bine economiile, acoperind măcar parțial inflația. Dobânzile la depozite au avansat în ultima perioadă până spre 10%, însă băncile mari, cele în care populația are cea mai multă încredere, păstrează dobânzile la niveluri ceva mai reduse, în cel mai bun caz în jurul valorilor de 7 – 8% și de obicei doar pentru contractele pe termen lung, de 1 până la 3 ani.

În prima parte a lunii noiembrie 2022, Banca Națională a României a majorat rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 6,75% pe an, de la 6,25%. Este a 8-a creștere a dobânzii de politică monetară decisă de BNR în cursul acestui an, în trend cu ceea ce se întâmplă la nivel internațional, în mod special în Uniunea Europeană și în Statele Unite ale Americii, piețele financiare de care depinde și economia românească.

Deși dobânzile la credite au crescut foarte mult, partea plină a paharului este că se pot obține randamente mai bune la economisire. Chiar dacă la dobânzi sub rata inflației, o idee avatajoasă poate fi alegerea de titluri de stat în lei și euro. De ceva timp, Ministerul Finanțelor lansează titluri de stat cu dobânzi în creștere. Între 5 decembrie și 19 decembrie 2022, persoanele fizice pot subscrie în oferta de emisiune de titluri de stat (obligațiuni guvernamentale) nominative, denominate în lei sau euro, emise în formă dematerializată, în baza programului Fidelis.

Noua ofertă Fidelis propune titluri de stat în următoarele variante:

– în lei, scadență 22 decembrie 2023, dobândă 7,65%

– în lei, scadență 22 decembrie 2025, dobândă 8,00%

– în euro, scadență 22 decembrie 2023, dobândă 2,70%

– în euro, scadență decembrie 2024, dobândă 3,70%

Un titlu de stat are valoare nominală de 100 lei, respectiv 100 euro, iar valoarea minimă a unei subscrieri este de 5000 lei / 1000 euro, în funcție de valuta titlurilor de stat alese.  Lead Manager al campaniei de vânzare de titluri de stat este BT Capital Partners S.A., iar din sindicatul de intermediere mai fac parte Alpha Bank România S.A., Banca Comercială Română S.A., BRD – Groupe Societe Generale S.A., cu mențiunea că titlurile de stat se vor putea cumpăra și prin prisma altor firme de brokeraj partenere.

Avantaje ale titlurilor de stat, față de depozitele bancare

Titlurile de stat în general oferă un avantaj important față de depozitele bancare: pe lângă faptul că sunt integral garantate de stat, nu constituie venituri impozabile. Așadar, dobânzile sunt nete – câștig 100%. În cazul dobânzilor la depozite bancare și conturi de economii la bănci, se aplică impozit 10% și posibil plata CASS (contribuții sociale la sistemul public de sănătate) de 10%, la sumele ce trec de anumite praguri, în condițiile legislației în vigoare.

Un avantaj specific al titlurilor de stat din programul Fidelis este că acestea se pot tranzacționa la Bursa de Valori București, deci se pot vinde chiar și înainte de scandență, fără a pierde dobânda. Totuși, în funcție de condițiile de piață din acel moment, de cerere și de ofertă, există posibilitatea de a pierde (sau de a câștiga) bani dacă titlurile de stat sunt vândute înainte de scadență.

Cum să-ți folosești veniturile lunare, fără să renunți la distracție și alte dorințe

Economisirea este foarte importantă, mai ales în perioade tulburi precum cea actuală, cu o mulțime de factori perturbatori în economia și pacea mondială. Economisind, ai mai mult confort financiar și te protejezi măcar parțial de inflație. Unii specialiști din economie recomandă regula 20-50-30, astfel: 50% din venituri îi folosești la cheltuielile de zi cu zi, 30% pentru propriile nevoi și dorințe, iar 20% sunt bine economisiți. Desigur, proporțiile pot depinde de context și de profilul fiecărei persoane.

În ceea ce privește distracția, poți aloca bani lunar, dar într-un mod rezonabil, fără excese. Spre exemplu, la jocuri de noroc, este recomandat să aloci doar o mică parte din suma pentru distracție, indiferent dacă preferi pariurile sportive sau jocurile de cazino. De altfel, la sloturi online, vestea bună este că pe internet se pot juca pacanele gratis pe platforme licențiate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), unde jocul demo nu este condiționat de jocul cu mize reale, deci riscurile financiare nu sunt obligatoriu de asumat.

Dacă se decide jocul pe bani reali la operatori cu licență locală, este important ca sumele alocate să fie rezonabile, doar câteva procente din câștigurile lunare, bani care să fie considerați sume plătite pentru distracție (și nu investiții pentru câștiguri), exact așa cum plătești pentru bilete la meciuri de fotbal, cinema sau acces la patinoar.

Subscriere pentru programul Fidelis, între 5 și 19 decembrie 2022

Așadar, cei interesați de cumpărarea de titluri de stat fără comision, în perioada 5 – 19 decembrie 2022, pot alege oricare dintre cele patru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei prin programul Fidelis. Datele sunt menționate în Ordinul nr. 4156/2022 privind aprobarea Termenilor finali ai emisiunilor de titluri de stat, denominate în lei şi euro, în baza Prospectului de bază pentru Programul Fidelis de emisiuni de titluri de stat emise de Ministerul Finanţelor, ce urmează a fi listate pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti – S.A. şi supravegheată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, ordin publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 1137 din 25 noiembrie 2022.

articolul original.

Care sunt noile măsuri ale Comisiei Europene, pentru a combate frauda prin TVA din UE

9 December 2022 at 11:55

În data de 8,12-2022, Comisia Europeană (CE) a propus o serie de noi măsuri pentru a putea combate frauda din sistemul taxei pe valoare adăugată (TVA) din Uniunea Europeană (UE).

Comisia Europeană vrea să combată frauda prin TVA din UE

Astfel, Comisia Europeană (CE) a propus joi, 8 decembrie 2022, o serie de noi măsuri pentru a moderniza şi îmbunătăţi funcţionarea sistemului taxei pe valoarea adăugată (TVA) din Uniunea Europeană în beneficiul întreprinderilor, dar și pentru a spori rezilienţa sistemului taxei pe valoare adăugată la fraudă prin adoptarea şi promovarea digitalizării. Propunerea CE urmăreşte să răspundă provocărilor apărute în domeniul TVA, ca urmare a dezvoltării economiei platformelor.

Din cele mai recente cifre privind deficitul de încasare a TVA, statele membre UE au pierdut venituri din TVA în valoare de 93 de miliarde de euro în 2020. Potrivit unor estimări prudente, un sfert din veniturile pierdute pot fi atribuite în mod direct fraudei în materie de TVA legate de comerţul intra-UE.

Pierderile sunt în detrimentul finanţelor publice generale, într-un moment în care statele europene îşi ajustează bugetele pentru a face faţă crizelor suprapuse cauzate de războiului din Ucraina. Regimurile de TVA din UE pot constitui o povară pentru companiile locale, în special pentru IMM-uri şi pentru alte întreprinderi care îşi desfăşoară activitatea sau care urmăresc să se extindă la nivel transfrontalier.

Acţiunile-cheie propuse de către Comisia Europeană vor ajuta statele membre UE să colecteze anual cu până la 18 miliarde de euro mai multe venituri din TVA, ajutând în acelaşi timp întreprinderile, inclusiv IMM-urile, să se dezvolte, scrie într-un comunicat de presă emis de către Comisia Europeană.

Trecerea la facturarea electronică va contribui la reducerea fraudei în domeniul TVA cu până la 11 miliarde de euro pe an

Astfel, noul sistem va introduce raportarea digitală în timp real în scopuri de TVA pe baza facturării electronice, care va oferi statelor membre UE informaţii valoroase pentru a intensifica lupta împotriva fraudei în domeniul TVA-ului, în special împotriva fraudei de tip carusel.

Trecerea la facturarea electronică va contribui la reducerea fraudei în domeniul TVA cu până la 11 miliarde de euro pe an şi va duce la o scădere a costurilor administrative şi de asigurare a conformităţii pentru comercianţii din Uniunea Europeană cu peste 4,1 miliarde de euro anual în următorii zece ani.

În plus, această schimbare asigură convergenţa sistemelor naţionale existente la nivelul întregii UE şi pregăteşte terenul pentru statele membre care doresc să instituie sisteme naţionale de raportare digitală pentru comerţul intern în viitor.

În contextul noilor norme, operatorii din domeniul economiei platformelor care activează în aceste sectoare vor deveni responsabili pentru colectarea şi plata TVA-ului către autorităţile fiscale, atunci când furnizorii de servicii nu fac acest lucru, de exemplu, în cazul întreprinderilor mici sau al furnizorilor individuali.

Scopul principal al măsurilor CE, vor asigura o abordare uniformă în toate statele membre UE şi vor contribui la crearea unor condiţii de concurenţă echitabile între serviciile de transport şi serviciile de cazare pe termen scurt online şi serviciile tradiţionale. În plus, ele vor simplifica activitatea IMM-urilor, care, în caz contrar, ar fi nevoite să înţeleagă şi să respecte normele în materie de TVA din toate statele membre UE unde își desfăşoară activităţile.

Pornind de la modelul ghişeului unic pentru TVA, deja existent pentru site-urile de cumpărături online, propunerea făcută de către CE le-ar permite întreprinderilor care efectuează vânzări către consumatori dintr-un alt stat european să se înregistreze o singură dată în scopuri de TVA pentru întreaga UE şi să îşi îndeplinească obligaţiile în materie de TVA prin intermediul unui portal online unic într-o singură limbă.

Aşadar, estimările arată că acest demers ar putea permite întreprinderilor, în special IMM-urilor, să economisească aproximativ 8,7 miliarde de euro în ceea ce priveşte costurile de înregistrare şi administrative pe o perioadă de zece ani. Printre măsurile suplimentare de îmbunătăţire a colectării TVA-ului se numără și introducerea obligativităţii ghişeului unic pentru importuri în cazul anumitor platforme care facilitează vânzările către consumatorii din UE.

articolul original.

România se află la coada clasamentului atunci când vine vorba de costurile orare ale forţei de muncă

9 December 2022 at 11:42

Suntem plătiți cel mai prost din Uniunea Europeană. România, alături de Bulgaria și Ungaria, se află la coada clasamentului când vine vorba de costul orar mediu al forței de muncă. Datele în acest sens au fost furnizate de Eurostat.

Astfel, costul orar mediu al forţei de muncă în UE era de 28,9 euro în 2020. Cele mai scăzute costuri orare ale forţei de muncă, exprimate în euro, se înregistrau în Bulgaria şi România. Aceste cifre se regăsesc în datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre UE, cele mai ridicate costuri orare ale forţei de muncă, exprimate în euro, se înregistrau în 2020 în Luxemburg (47,7 euro), Danemarca (45,7 euro) şi Belgia (40,5 euro).

Cel mai scăzut cost orar al forței de muncă

În cadrul european, cele mai scăzute sunt în Bulgaria (6,6 euro), România (8,2 euro) şi Ungaria (9,8 euro).

În contextul comparabil, cel mai ridicat nivel, înregistrat în Luxemburg, este de 7,3 ori mai ridicat decât cel mai scăzut nivel, din Bulgaria, în timp ce în 2016 cel mai ridicat nivel, înregistrat în Danemarca, era de 9,5 ori mai ridicat decât cel mai scăzut nivel, din Bulgaria.

În plus, disparitățile sunt semnificativ mai reduse când vine vorba de costul orar mediu al forţei de muncă exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS). Acest indicator variază de la 11,9 în Bulgaria la 36,1 în Luxemburg.

Uniunea Europeană include Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Franța, Croația, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Malta, Țările de Jos, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Finlanda și Suedia.

România, printre țările cu cele mai mari creșteri ale costului privind mâna de lucru

În luna septembrie, tot Eurostat a dezvăluit că România se află printre țările UE cu cele mai mari creșteri ale costului privind mână de lucru. Mai exact, potrivit datelor oferite de biroul de statistică al Uniunii Europene, în al doilea trimestru din 2022, costurile orare cu forța de muncă au crescut cu 4,0% în zona euro și cu 4,4% în UE, comparativ cu același trimestru al anului precedent.

Cele două componente principale ale costurilor forței de muncă sunt salariile și sporurile și costurile nesalariale. În zona euro, salariile & retribuțiile pe oră lucrată au crescut cu 4,1%, în timp ce componenta nesalarială a crescut cu 3,8% în al doilea trimestru al anului 2022, comparativ cu același trimestru al anului precedent.

Costul orar cu mâna de lucru cuprinde costurile cu salariile şi costurile non-salariale, precum contribuţiile sociale plătite de angajatori.

În România, costurile salariale au înregistrat o creştere anuală de 11,7% în perioada aprilie-iunie 2022, iar costurile non-salariale un avans anual de 10,9%.

articolul original.

Stelian Bujduveanu: Noile tramvaie achiziţionate de Primăria Capitalei vor fi puse în circulaţie începând de sâmbătă, 10 decembrie

9 December 2022 at 11:35
Foto: capital.ro

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a făcut anunțul  în cadrul şedinţei de îndată a Consiliului General al Capitalei, unde a fost aprobat un proiect care prevede punerea noilor tramvaie la dispoziţia Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov.

Bucureștiul va avea tramvaie noi

În afirmaţiile sale, „Acest proiect este necesar pentru a putea introduce în trafic tramvaiele recepţionate, noi, aduse în Municipiul Bucureşti de către Compania Astra Arad SA. Cu bucurie o spunem că peste 33 de ani au trecut de la Revoluţie încoace şi Bucureştiul va avea în sfârşit tramvaie noi care să circule pentru bucureşteni.

Felicităm pe toată lumea care a participat la acest demers şi să ne vedem mâine pe linia lui 41, cu aceste tramvaie”, a spus viceprimarul Bujduveanu.

De asemenea, în contractul încheiat între Municipiul Bucureşti şi Asocierea Astra Vagoane Călători SA – CRRC Qingdau Sigang CO, până la sfârşitul anului 2022 vor fi furnizate 17 tramvaie, din totalul de 100.

În Bucureşti, noile tramvaie urmează să fie introduse pe liniile: 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 şi 55. De sâmbătă, tramvaiele Imperio vor rula doar pe linia de metrou uşor 41, însă începând de săptămâna viitoare vor fi introduse, etapizat, şi pe alte trasee.

Miercuri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa că membrii Comisiei de recepţie au decis că tramvaiele livrate de Astra Arad sunt conforme şi respectă cerinţele din caietul de sarcini.

100 de tramvaie noi în București

În contextul informaţiilor transmite de Societatea de Transport Bucureşti, tramvaiul Imperio face parte din gama de 36 metri.

Aşadar, „Achiziţia celor 100 de tramvaie noi aduce o serie de avantaje pentru STB S.A., dintre care menţionăm: creşterea capacităţii de transport fără a fi necesară creşterea parcului circulant; creşterea accesibilităţii datorată podelei total coborâte şi a celor 5 uşi duble de acces; reducerea timpilor de parcurs şi creşterea calităţii rulării prin sistemele moderne de tracţiune bazate pe motoare de curent alternativ cu invertoare de tracţiune; consum energetic mult mai redus faţă de tramvaiele aflate în exploatare.

Astfel, consumul energetic specific este de doar jumătate din cel al unui vagon V3A, respectiv doar o treime din valoarea unui tramvai Tatra”, potrivit STB.

De asemenea, tramvaiele au noua generaţie de validatoare la fiecare uşă, pentru a face plata călătoriei şi cu cardul bancar sau cu dispozitive smart NFC.

Iar STB spune, tramvaiele au sistem de aer condiţionat şi încălzire HVAC, ce permite reglarea automată a temperaturii, fără a mai fi necesară deschiderea geamurilor exterioare în niciun sezon. Tramvaiele sunt echipate cu prize USB pentru alimentarea dispozitivelor mobile şi cu sisteme de informare audio-video vizibile din orice loc al salonului.

Aşadar, „Din punct de vedere al exploatării, utilizarea noilor sisteme de tracţiune aduce o reducere a perioadelor de imobilizare pentru reviziile periodice, dar şi o reducere a timpilor necesari reparaţiilor accidentale.

Conducătorii tramvaielor beneficiază de condiţii moderne de operare, cu o cabină spaţioasă, echipată cu aer condiţionat, camere video cu vedere în interiorul şi exteriorul tramvaielor şi un sistem de informare care le va oferi informaţii despre starea de funcţionare a sistemelor tramvaiului, operarea uşilor şi alte informaţii necesare în timpul mersului”, a mai transmis STB.

articolul original.

Banca Națională a României (BNR) a transmis ultimele cotații ROBOR pentru vineri, 9 decembrie

9 December 2022 at 11:22
Foto: mediaflux.ro

Toți românii care au credite în lei la bănci trebuie să afle! Banca Națională a României (BNR) a publicat cotațiile indicilor ROBOR pentru ziua de vineri, 9 decembrie.

Astfel, indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei, a scăzut vineri la 7,70%, de la 7,71% valoare înregistrată în şedinţa precedentă, potrivit datelor transmise de Banca Națională a României (BNR).

Pentru indicele ROBOR la şase luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a scăzut la 7,91% de la 7,93% cât a fost în şedinţa precedentă, arată datele comunicate de BNR.

Iar la indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a scăzut la 8,16%, de la 8,20%, valoare înregistrată în ședința precedentă, mai transmite Banca Națională a României.

La începutul anului 2022 indicele era 3,02%, iar în martie, indicele era cotat la 4,25%. Indicele ROBOR la trei luni a început anul 2022 la 3,02%, iar la debutul lui 2021 se situa la 1,98%.

Creşterea indicelui la nivelul actual a început în data de 24 februarie, când Rusia a declarat război Ucrainei, moment în care indicele a crescut de la 3,56% în data de 23 februarie 2022 la 3,61% în data de 24 februarie 2022

Influența ROBOR asupra creditelor românilor

În contextul bancar, ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele, în lei.

Iar evoluţia ROBOR este influenţată de mai mulţi factori, dintre care cei mai importanţi se referă la politica monetară a BNR, lichiditatea de pe piaţa, inflaţia şi politica fiscală.

Însă, pentru creditele retail noi în lei din primăvara anului 2019 a fost introdusă o nouă referinţă – indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor – IRCC, care a înlocuit ROBOR.

articolul original.

Pompe economice și fiabile pentru apa casei tale – recomandările experților

9 December 2022 at 08:47

Alimentarea caselor cu apă curentă nu este întotdeauna posibilă, deoarece în multe zone nu există un sistem de distribuție corespunzător. În aceste cazuri, este necesară montarea de pompe speciale care să ridice apa din puțurile din apropierea caselor, pentru a fi transportată ușor către instalația de apă. Experții Wilo România, producător de top în domeniul pompelor şi sistemelor de pompare înalt tehnologizate, arată care sunt principalele elemente ce trebuie luate în considerare înainte de achizița unei pompe de apă.

Pe piață există o multitudine de variante de pompe disponibile și de cele mai multe ori este dificil de ales soluția potrivită. Cei interesați de achiziția unei pompe de apă trebuie să ia în calcul mai multe aspecte și de cele mai multe ori acestea nu sunt cunoscute.

”Pompa submersibilă este cea mai bună soluție atunci când e nevoie de pomparea apei de la mari adâncimi. Vorbim despre un produs mult mai rezistent în timp decât un hidrofor. La Wilo, pe lângă pompele pentru uz industrial, agricol sau comercial, avem o gamă întreagă de pompe de apă pentru uz casnic, potrivite oricăror cerințe specifice. Bineînțeles, suntem alături de cumpărător în toate etapele procesului de achiziție, de la proiectare și configurare, până la punere în funcțiune și întreținere”, explică Mihai Cojocaru, Manager de Producție Wilo România.

Pentru ca procesul de achiziție a celei mai bune pompe să fie cât mai facil posibil, iar decizia de cumpărare să fie una corectă, experții Wilo România le oferă celor interesați de un asemenea produs 5 sfaturi utile:

1. Informează-te din surse sigure.

Lipsa informării este una din principalele probleme când vine vorba de achiziția unei pompe de apă. Pe lista necunoscutelor sunt consumul energetic al pompelor, dar și furnizorii din piață care asigură servicii complete (service, asistență, punere în funcțiune, garanție, mentenanță). La acestea se adaugă și reținerea în legătură cu tehnologia de ultimă generație.

În încercarea de a facilita o mai bună înțelegere a produselor, pentru ca alegerea finală a pompei să se plieze exact pe nevoia consumatorului, Wilo a lansat recent un ghid digital de înlocuire a pompelor. Astfel, cei interesați de achiziția unei noi pompe pot afla de aici foarte multe informații relevante structurate într-o formă compactă.

2. Identifică pompa potrivită

În procesul de identificare a pompei potrivite, este necesar să se țină cont de mai mulți factori, cum ar fi: adâncimea la care va fi scufundată pompa, debitul de apă necesar, distanța față de locul transferului apei, sursa de apă în care vor fi introduse pentru pompare (de fântână, de apă de suprafață), temperatura la care se află fluidul pompat, aciditatea apei, gradul de puritate a apei, presiunea la punctul de consum.

De asemenea, cei care sunt în căutarea unei pompe de apă ar trebui să știe că acestea se disting și în funcție de modul de operare: cu ejector, potrivite pentru împingerea fluidelor vâscoase în cadrul băilor și bucătăriilor; cu turbină, potrivite pentru fântânile de adâncime mare; cu plutitor – pompe de suprafață pentru transportul volumelor mari de apă din diverse bazine și de mare adâncime, destinate locuințelor; cu presostat, destinate utlizării în sistem hidrofor, în cazul distanței mari între pompă și locuință.

3. Alege un furnizor care să te ghideze

În achiziția unei pompe de apă, lipsa consultării cu personal avizat poate duce cu ușurință la o alegere eronată. Astfel, caracteristicile pompei pot fi nepotrivite pentru nevoile utilizatorului. Este foarte important să investești într-o pompă de apă care să poată asigura debitul și presiunea optime pentru punctul de consum și să fie fiabilă, necesitând zero reparații pe o perioadă lungă de timp.

Pentru o achiziție lipsită de griji, e foarte importantă alegerea partenerul potrivit. La Wilo oferim un pachet complet de servicii: de la consultanța în alegerea produsului potrivit, la service și mentenanță, ne asigurăm întotdeauna că soluțiile livrate sunt eficiente energetic, sigure în funcționare și fiabile. Catalogul complet al produselor, serviciilor și soluțiilor Wilo este disponibil pe platforma https://wilo.com/ro/ro.

4. Nu încerca să montezi pompa de apă pe cont propriu

Probabil că mulți consideră că montarea pompei de apă pe cont propriu este la îndemână. Însă aceștia nu iau în calcul riscul unui montaj greșit, care este foarte mare. De aici până la apariția defecțiunilor în lanț e doar un pas.

De aceea, e foarte important să ne adresăm unei firme specializate în producția și montarea pompelor de apă. Consultanții Wilo sunt alături de cumpărător în toate fazele procesului de achiziție.

5. Alege întotdeauna calitatea

Este foarte ușor să cădem în capcana alegerii unei pompe ieftine sau a unui brand necunoscut, dacă ne uităm strict la suma de bani necesară. Însă pierdem din vedere că o pompă ieftină se poate defecta cu ușurință, iar cheltuielile de reparație sau înlocuire vor depăși suma pe care am fi putut să o investim într-un produs de calitate, fiabil.

Ținând cont că pompa de apă este un echipament care trebuie să facă față unor condiții de mediu dure, calitatea produsului trebuie să primeze.

Wilo acoperă întregul circuit al apei printr-o gamă variată de produse, de la pompe de apa curată și pompe de apă reziduală (apă murdară, menajeră, industrială), la pompe de suprafață, centrifuge, verticale și orizontale, pompe submersibile, pompe de puț, pompe de drenaj, pompe de recirculare, precum și pompe de incendiu, concomitent cu servicii de consultanță gratuită, instalare, reparații și întretinere pentru orice tip de pompă și sistem de pompare Wilo. Iată câteva dintre soluțiile companiei pentru uz casnic:

Wilo-Rexa Mini3-S – pompă submersibilă pentru ape uzate, cu tocător, pentru drenarea apei din clădiri sau de pe terenuri, pentru case pentru una sau două familii. Are o rezistență excelentă la înfundare datorită tocătorului cu efect dublu de forfecare, este ideală pentru uz casnic datorită greutății reduse și vine cu costuri reduse ale întregii instalații, datorită utilizării celor mai mici conducte posibile.

Wilo-Isar BOOST5 – soluția ideală pentru a păstra presiunea optimă a apei, eficientă din punct de vedere al energiei și costurilor. Poate fi utilizată pentru alimentarea casnică cu apă, livrând întotdeauna o presiune constantă a apei la toate punctele de extracție. Mulțumită sistemului hidraulic eficient și acoperirilor de protecție fonică, instalația funcționează silențios, iar datorită tipului constructiv modern și compact, aceasta se integrează perfect în mediul locuinței.

Wilo-Actun FIRST-SPU4 – pompa cu motor submersibil multietajată, pentru instalare verticală sau orizontală, dedicată alimentării cu apă din puțuri forate și rezervoare cu apă de ploaie, alimentării cu apă menajeră. Este ideală pentru aspersare și irigații, ridicarea presiunii, scăderea pânzei freatice sau pentru pomparea apei fără elemente abrazive sau cu fibră lungă. Are o durată lungă de viață datorită componentelor foarte rezistente la coroziune, gradul de uzură în timp este foarte redus, datorită rotoarelor plutitoare, iar întreținerea motorului este foarte ușoară.

Wilo-JET HWJ – stația autoamorsantă de alimentare cu apă din fântâni și rezervoare aflate la adâncime, ideală pentru alimentare cu apă, aspersare, irigații și stropire. Este foarte utilă în spațiile exterioare, cum ar fi grădinile, principalele sale avantaje fiind instalarea ușoară și sigură datorită racordării electrice și hidraulice complete și rezistența la coroziune, chiar și în perioade lungi de inactivitate.

Catalogul complet al produselor, serviciilor și soluțiilor Wilo este disponibil pe platforma https://wilo.com/ro/ro.

Despre Wilo România

WILO România face parte din grupul WILO SE – producător de top în domeniul pompelor și sistemelor de pompare pentru instalațiile de încălzire, climatizare și răcire, alimentării cu apă și evacuării apei uzate. Fondată în 1872, ca fabrică de produse din cupru și alamă de către Louis Opländer, compania are reprezentanțe în 90 de țări și aproximativ 8.000 de angajați. Progresul tehnologic al companiei are un lung istoric, acesta datând de aproape 150 de ani. La Wilo, ideile vizionare sunt transformate în soluții inteligente și inovații care stabilesc punctele de referință din industrie. Produsele Wilo reprezintă calitate premium, ușurință în utilizare și eficiență energetică. La Wilo, cheia succesului o reprezintă oamenii, care își folosesc inventivitatea și experiența alături de companie. În toate locațiile din lume, Wilo dovedește cu rezultate, ingeniozitatea muncii în echipă a specialiștilor care lucrează pentru companie.

În România, Wilo este prezentă din anul 1998.

 

Contact Media:

articolul original.

Gerhard Karner a fost supărat după votul din Consiliul JAI

9 December 2022 at 08:46
Foto: ştirilenews.ro

Ministrul austriac de Interne a oferit un interviu după votul împotriva aderării României la Spațiul Schengen, în care spune că este supărat din cauză că actele juridice au fost puse pe masă peste noapte.

După votul de joi din Consiliul JAI, ministrul austriac de Interne a oferit un interviu pentru publicația Der Standard, în care a explicat motivul pentru care această țară s-a opus aderării României la Spațiul Schengen.

Întrebat de ce Austria s-a opus prin veto aderării țării noastre, ministrul austriac Gerhard Karner spune că a votat ”împotriva admiterii Bulgariei și României în acest moment. Pentru că Schengen nu funcționează în acest moment, altfel nu am avea 75.000 de sosiri neînregistrate în Austria. Și am propus amânarea aderării și votarea din nou în septembrie, de exemplu. După această fază, se poate spune: s-a întâmplat ceva, măsurile anunțate de Comisia Europeană într-un prim pas au fost urmate de fapte? Hârtia este răbdătoare, măsurile sunt importante”.

După ce i s-a spus că România este supărată din cauza abordării Austriei, ministrul Gerhard Karner a precizat ”și eu sunt supărat. Și anume, despre modul în care actele juridice au fost puse pe masă practic peste noapte. De mai bine de un deceniu se discută despre extinderea spațiului Schengen. Și acum, dintr-o dată, vine fără să pregătească populația pentru ceea ce va aduce: Este vorba de o creștere a securității? Sau există un plus și un minus în ceea ce privește riscul?”.

”Republica Cehă deține în prezent președinția UE. Atunci când ești la președinție, este normal să vrei să obții rezultate, înțeleg acest lucru. Cred că este esențial ca măsurile eficiente de reducere a migrației ilegale și a abuzurilor în materie de azil să fie puse în aplicare acum, de exemplu, ca procedurile la frontierele externe să se desfășoare în Bulgaria”, mai spune acesta.

Alegerile din Austria nu au legătură cu votul pentru intrarea României și Bulgariei în Schengen

Întrebat dacă evaluarea Austriei ar fi fost diferită cu privire la România și Bulgaria dacă nu erau alegeri în țara sa, ministrul Gerhard Karner a spus că ”una nu are nimic de-a face cu cealaltă. Avem cel mai mare număr de refugiați din 1956 încoace, de fapt de migrație ilegală, pentru că știm că majoritatea sunt refugiați economici. Nu pot ignora asta. Și indiferent dacă există sau nu alegeri undeva: aceste lucruri sunt fapte și trebuie să le fac față în calitate de ministru”.

”Dacă un indian în căutarea unei vieți mai bune din punct de vedere economic vrea să lucreze în Austria, Italia, Spania sau Portugalia, nimeni nu-l va face să pronunțe cuvântul „azil” în Ungaria. Pentru că nu vrea să lucreze în Ungaria, ci în Europa de Vest”, mai spune acesta.

Iar când Der Standard l-a mai întrebat care este motivul pentru care se opune ”unei chei de distribuție a solicitanților de azil la nivelul UE în funcție de populație”.

Acesta răspunde, ”Pentru că este o discuție foarte teoretică. Pentru că, bineînțeles, puteți stabili câte persoane care solicită azil ar trebui să stea unde. Dar adevărul este că, slavă Domnului, trăim într-un stat constituțional corect și funcțional. Într-o țară în care, în ciuda dificultăților actuale, cum ar fi inflația, oamenii sunt fericiți că pot trăi aici. Iar acest lucru duce și la faptul că mulți dintre cei care vin ar prefera să trăiască în Austria decât într-o altă țară la est de noi. Se poate discuta mult timp despre construcțiile teoretice. Dacă nu funcționează, nu are sens”, mai spune ministrul austriac de Interne.

În plus, el a mai zis că ”este mult mai plăcut să raportezi despre conflicte decât despre situațiile în care ceva funcționează bine. Și adevărul este că: Anul acesta, multe lucruri au funcționat foarte bine, în special ajutorul pentru ucraineni. Împreună cu ONG-urile, cu țările, cu municipalitățile și prin coordonarea Ministerului de Interne, am realizat lucruri incredibile. Dar da, la un moment dat, sistemul și-a atins limitele. Când am avertizat în primăvară, mulți au spus că încerc doar să distrag atenția de la un scandal”.

Majoritatea persoanelor care au cerut azil în Austria au plecat din țară

În contextul azilului, acesta a mai spus că ”doar un număr mic de persoane care au solicitat azil în Austria au primit efectiv o procedură de azil aici. Majoritatea s-au mutat în alte țări ale UE – astfel încât nu au îngreunat sistemul național de azil”, iar ministrul austriac a completat ”dar totuși, 100.000 de persoane au fost înregistrate de poliție la frontieră. Iar între timp, cifrele au scăzut semnificativ la un nivel ridicat. Ceea ce a făcut poliția în Nickelsdorf este enorm. Dar, dacă privim în urmă, cartierele de azil și-au atins limitele. Șeful Agenției Federale de Sprijin a avut apoi de ales: Există persoane fără adăpost, adică tinerii din India și Tunisia dorm sub copaci, în piețele satelor, în gări – sau dorm în corturi la școlile de poliție?”.

”Am reușit să creăm un acord de partajare a 15-A, astfel încât povara să fie distribuită în mod egal. Știu că mulți fac eforturi. Între timp, eforturile au devenit mai intense. De aceea a fost posibilă și demontarea corturilor și de aceea încercăm să rezolvăm această situație într-o coexistență ordonată”, mai spune acesta.

articolul original.

Care sunt noile reglementări în domeniul fondurilor europene, aprobate de Guvernul României?

9 December 2022 at 08:30

În România, guvernul a aprobat o serie de documente normative ce vizează noi reglementări în domeniul fondurilor europene. Acestea își propun să sprijine autoritățile locale în implementarea proiectelor de infrastructură şi evită un risc de decomitere de 9,2 miliarde de euro.

În ziua de joi 8 decembrie 2022, executivul a aprobat o serie de propuneri legislative care sprijină implementarea proiectelor de infrastructură finanţate din bani europeni şi asigură dezvoltarea sistemului informatic de gestionare a fondurilor europene, a anunţat Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

În acest sens, reglementările vizate de ordonanţa de urgenţă sprijină autorităţile locale în implementarea proiectelor de infrastructură şi evită un risc de decomitere de 9,2 miliarde de euro.

Măsurile propuse ajută la consolidarea gestionării fondurilor europene

În informaţiile sale, „Simplificarea, debirocratizarea şi digitalizarea sunt deziderate pe care le urmărim nu doar la nivelul accesări fondurilor europene, dar şi la nivelul implementării proiectelor. Măsurile adoptate astăzi de către Guvern, promovate la nivelul Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, ne ajută să consolidăm gestionarea fondurilor europene, creeând premisele pentru un sistem informatic suport suplu, modern şi care să răspundă cerinţelor din cadrul reglementarilor europene, orientat spre automatizarea proceselor şi nevoilor beneficiarilor.”, a anunțat Marcel Boloş.

În contextul financiar, acest cadru de implementare al proiectelor, este completat cu măsuri care să ajute România să evite pierderea fondurilor europene prin accelerarea implementării acestora pe parcursul anului 2023 – emiterea mai rapidă a acorduri/avize/certificate de care depinde acordarea finanţării, executarea unor tipuri de lucrări în regie proprie, în anumite condiţii prevăzute în actul normative, posibilitatea acordării dreptului de administrare temporara pentru imobile pentru autorităţile publice locale, măsuri pentru creşterea calităţii documentaţiilor tehnico-economice, mai precizează sursa citată.

Actul normativ asigură avansarea procesului de implementare a proiectelor de infrastructură la nivel local

În plus, „În următoarea perioadă urmează să venim cu un set de măsuri care să sprijine Autorităţile de Management să vină cu un cadru simplificat de evaluare, selecţie şi monitorizare a proiectelor, preluând din presiunea birocratică de pe umerii beneficiarilor, dar care să vină cu o mai bună utilizare a resurselor structurilor de gestiune, cu accent pe monitorizare şi creşterea calităţii proiectelor.”, a explicat ministrul Marcel Boloş.

Concret, actul normativ adoptat joi (8 decembrie) asigură avansarea procesului de implementare a proiectelor de infrastructură la nivel local, ținând cont de faptul că autorităţile publice locale continuă să întâmpine dificultăţi în ceea ce priveşte derularea proiectelor finanţate din fonduri europene.

În concluzie, ordonanţa de urgenţă include în sfera „infrastructurii de interes public” acele categorii de investiţii care sunt proprietatea statului sau, după caz, a unităţilor administrativ teritoriale şi sunt finanţate din fonduri externe nerambursabile, incluzând şi proiectele aflate în faza anterioară acordării finanţării.

articolul original.

În ce constau şi cum s-au dezvoltate cele peste 150 de afaceri în portofoliu lui Claudiu Tâlvăr?

9 December 2022 at 08:21
Foto: capital.ro

Cu bugete administrate de 3.2 milioane de euro în digital marketing și peste 150 de afaceri în portofoliu care formează cartea de vizită a lui Claudiu Tîlvăr, un tânăr, care la 26 de ani scrie istorie atât pentru afacerile românești, cât și pentru cele din străinătate.

Astfel, ceea ce la început era o joacă, pentru că a pornit de copil, azi s-a transformat într-un business sustenabil, care produce bani atât pentru el, cât și pentru oamenii de afaceri români și străini.

Dacă la 15 ani contura primele landing page-uri și crea primele campanii de ads, astăzi după 11 ani de experiență, a generat un cumul de peste 625.000 de lead-uri și clienți pentru afacerile pe care le ajută să crească accelerat.

L-am întâlnit pe Claudiu într-o cafenea din Bucureștiul istoric, acolo unde arhitectura secolului trecut scrie o poveste pe ritmurile calde ale lui Vivaldi îmbibate cu mirosul cafelei proaspăt râșnițe.

În contextul profesional, chiar dacă azi conduce un business, care îi aduce atât satisfacția financiară, cât și profesională, Claudiu învață continuu. Așa a ajuns să urmeze cursurile unora dintre cei mai buni digital marketeri ai lumii și ai Americii.

În opinia sa, “Succesul fiecărui om e egal cu toleranța sa la durere,” spune Claudiu, zâmbind, tânărul, care a eșuat de mai multe ori până a găsit drumul potrivit, care i-a adus rezultatele dorite.

În acest sens, nu a fost niciodată angajat, ci a evoluat continuu, deoarece modelul sau de business e 100% digital și l-a automatizat rapid. În prezent deține 2 afaceri: agenția de digital direct-response marketing, Growth Hero și încă o afacere online, în care comercializează info products în Turcia, Indonesia, Brazilia și Mexic.

În prezent, pe o piață în continuă dezvoltare, ajută doar afacerile, pe care poate aplica direct-response advertising împreună cu realizarea unui sales funnel pentru produse și/sau servicii din România, Marea Britaniea, Germania, Franța și USA.

Digital marketingul înseamnă abilitatea de a transforma publicitatea plătită în profit. Acesta fiind și motivul pentru care serviciile oferite în cadrul agenție lui sunt axate doar în direcția de direct-response advertising și sales funnels.

La întrebarea, ce înseamnă toate acestea?

Claudiu Tâlvăr răspunde, „În primul rând foarte mulți confundă domeniul cu postările pe paginile de Instagram și Facebook. Da, într-adevăr, este o ramură ce face parte din digital marketing, dar domeniul asta însemna mai mult de atât. Nu spun că postările organice nu funcționează, dar în niciun caz nu vor aduce ROI-ul generat de un sales funnel.

E că și când ai avea posibilitatea de a trage de o manetă care să-ți aducă mai mulți clienți. E un canal de vânzări în care investești 1$ și care generează înapoi 5$, 10$, 50$ sau, poate chiar 200$ înapoi.

Un proces sistemic cu indicatori de performanță clari unde știi exact câți prospecți vor intra în fiecare săptămâna, câți dintre aceștia se vor transforma în clienți și cât de mult revenue vei obține în urma lor.

Odată ce ți-ai validat și mapat tot acest proces de “customer journey”, tot ce rămâne de făcut e să direcționezi trafic din canalele de advertising plătit în Google, Youtube, Facebook, Instagram, chiar și radio. Astfel direcționezi cât mai mai mulți oameni, care vor intra în acest proces menit să-i convingă să cumpere de la tine. Funcționează pentru orice nișă, indiferent că vorbim de B2C sau B2B.

E în contrast cu multe agenții de digital, care măsoară doar rezultatele obținute în numărul de afișări, impresii, click-uri și interaction, când, de fapt, ar trebui să se focuseze doar pe KPI, care chiar generează revenue”, precizează tânărul.

Iar pentru este cea mai bună strategie de vânzări pentru a-ți crește numărul de clienți noi, Claudiu precizează, „Să combini marketingul online cu vânzările clasice, dar se adresează doar celor care vând produse high-ticket sau au un CLTV mare. Pe scurt, ai nevoie ca marketingul să-ți genereze într-un mod predictibil lead-uri noi, iar toate aceste lead-uri să fie preluate de către oameni de sales care să închidă vânzarea.

Funcționează deoarece prin contact uman creezi încredere și pentru că vânzarea are loc într-un mod mult mai persuasiv, deoarece discuția este unu la unu și poți identifica mult mai ușor nevoile prospecților, iar în felul acesta obții cea mai mare conversie. Una e să trimiți traficul într-un landing page prin care să faci mass marketing și alta e când vânzarea are loc unu la unu”.

Iar cănd vine vorba despre un secret al celor care cunosc succesul în afaceri, acesta spune,

„Când pornești un business, indiferent de industria în care activezi, ajungi să lupți cu toți competitorii pentru cota de piață, dar câștigă doar cel care își permite să investească cel mai mult în marketing.

Că să poți face asta, ai nevoie de un customer acquisition cost mai mic decât competiția ta sau de un “customer life time value” mai mare decât ei. Astfel rămâi profitabil și poți plăti un “customer aquisition cost” pe care ceilalți nu și-l pot permite.

Altfel spus, cel care are cel mai bun marketing, câștigă jocul, deoarece poate domina licitațiile pe orice canal de advertising.

E un joc al numerelor, pe care mulți antreprenori cu care am lucrat l-au aplicat și astfel, au fost cazuri, în care în mai puțin de un an i-am ajutat să domine competiția, deoarece au intrat pe piață cu bugete foarte mari având un “front-end marketing bun”. Acest aspect le-a permis obținerea unui cost mic per achiziție de client, dar și un back-end marketing bine pus la punct prin care au maximizat CLTV-ul”.

În planurile de viitor şi care sunt trendurile pe piața de digital marketing în 2023?

Pentru viitor, „Nu sunt fanul obiectelor noi și strălucitoare, iar din acest motiv mă concentrez doar asupra fundamentelor. În cadrul agenției practicăm doar direct-response marketing care implică psihologia vânzării și a cumpărării.

Psihologia umană nu s-a schimbat, iar principiile care au funcționat acum 200 de ani funcționează la fel, dacă nu chiar mai bine astăzi. Așa că ne concentrăm să identificăm cât mai bine nevoile, durerile, temerile și aspirațiile care stau la baza segmentelor de clienți urmând că apoi să-i abordăm cu mesaje specifice pe canalele de digital.

Toate platformele de advertising sunt doar un simplu mecanism prin care livrăm mesajele către segmentele de clienți. Fie că este vorba despre SEO sau Google AdWords sau reclame Instagram sau Facebook, pentru noi sunt doar o modalitate de a obține trafic.

Așa că în loc să urmărești cel mai recent hack sau cel mai recent trend, mai bine focusează-te pe a-ți cunoaște cât mai bine prospectul că apoi să-i livrezi un mesaj atât de congruent cu nevoile sale încât să-l atingi emoțional”, conchide Claudiu Tâlvăr.

articolul original.

Ce prevede Ordonanța de Urgență care se referă la soluționarea litigiilor privind proprietatea intelectuală

9 December 2022 at 07:59
Foto: sunway piramyd

În data de 8-12-2022, Guvernul României a aprobat o Ordonanță de Urgență ce se referă la soluționarea litigiilor privind proprietatea intelectuală. Actul normativ prevede stabilirea unui cadru procedural pentru desfășurarea unor acțiuni administrative rapide şi eficiente la nivelul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

În România, în cadrul legislativ cu privire la soluționarea litigiilor în ceea ce privește proprietatea intelectuală, Ministerul Economiei a reglementat procedura de anulare şi de decădere privind mărcile, a anunțat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Actul normativ stabilește cadrul procedural pentru desfăşurarea unor acțiuni administrative

În contextul unui comunicat al ministerului, se arată că Guvernul a aprobat în şedinţa care a avut loc, joi, 8 decembrie, Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea şi completarea Legii nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, republicată.

Astfel, actul normativ propus de Ministerul Economiei, stabileşte cadrul procedural pentru desfăşurarea unor acțiuni administrative rapide şi eficiente la nivelul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), cu scopul de a s soluţiona cererile privind anularea înregistrării mărcii şi a cererilor de decădere a titularilor din drepturile conferite de marcă în acord cu prevederile Directivei (UE) nr.2015/2436.

În afirmaţiile sale, „Mii de dosare cu litigii privind dreptul de proprietate asupra mărcilor care urmau să ajungă pe rolul instanţelor îşi vor găsi de astăzi rezolvarea la OSIM. Am supus spre aprobare Guvernului o ordonanţă de urgenţă care reglementează procedura de soluţionare a cererilor de anulare şi de decădere a drepturilor privind mărcile în cadrul OSIM.”, a declarat Florin Spătaru.

Ce presupun noile reglementări?

Concret, actul normativ vizează noi reglementări specifice cu privire la procedura de soluţionare a cererilor de anulare şi decădere privind mărcile formulate la OSIM, pornind de la respectarea principiului contradictorialităţii, a dreptului la apărare şi cu ascultarea părţilor.

Astfel, pentru rezolvarea cererilor de anulare şi de decădere a mărcii este obligatoriu să se țină cont de o serie de factori specifici care privesc realităţile din piaţă, cum ar fi: circuite de distribuţie a produselor, modalitatea de comercializare a acestora, gradul de atenţie şi percepţia consumatorilor etc, care se stabilesc de la caz la caz pe baza probelor furnizate de părţi.

În acest context, normele introduse prin prezentul proiect asigură soluţionarea cererilor de anulare şi decădere în cadrul unei proceduri apropiate celei de judecată reglementată de Codul de procedură civilă. În lipsa unor incidente procedurale, soluţionarea unei cereri de anulare sau decădere la nivelul OSIM se poate efectua în cel mult 6 luni de la depunerea cererii.

Aşadar„Reglementarea procedurilor de anulare şi decădere în faţa oficiului naţional de proprietate industrială este de natură să asigure transparenţa, predictibilitatea şi întărirea protecţiei drepturilor conferite prin înregistrarea unei mărci.”, se  mai precizează în comunicat.

articolul original.
Ieri — 8 December 2022Financiarul

Robotizarea retailului, o tendință în creștere susținută de Robot Industries

8 December 2022 at 12:28

Tot mai multe programe de robotică implementate în 2022 în retailul românesc, prin soluțiile robotizate de self-checkout și cleaning oferite de Robot Industries

Robot Industries, unul dintre liderii în domeniul soluțiilor de robotizare și automatizare din România, a implementat în 2022, în premieră în marile lanțuri de retail din țară, mai multe proiecte robotizate de self-checkout cu roboți asistenți, și de cleaning, cu roboți din gama #Ecobot.

În cadrul acestor proiecte, Robot Industries a furnizat roboții RI Smart Greeting și RI Smart Service, proiectați pentru asistență în domenii precum HORECA și retail. Pentru serviciile de cleaning robotizat, Robot Industries oferă o varietate de soluții, precum modelele de roboți pentru curățare inteligentă din gama RI Robots, roboți de aspirare și dezinfecție, alături de mai multe modele de ultimă generație din gama #Ecobot.

Robotii asistenți furnizați de Robot Industries pot interacționa cu clienții din magazine și, grație funcției de asistență vocală cu care sunt dotați, le pot oferi informatii despre promoții sau alte noutăți și, de asemenea, îi pot însoți spre zonele de self-pay disponibile. Cu tehnologia AI integrată, roboții RI Smart Greeting și RI Smart Service sunt capabili să ofere ghidaj și chiar să poarte scurte dialoguri cu interlocutorii umani.

“Dezvoltarea acestui tip de proiecte în țara noastră, alături de parteneri importanți din retailul internațional, ne indică faptul că suntem cu toții pregătiți pentru aplicarea pe scară tot mai largă a soluțiilor de robotică. Aceste soluții au foarte multe avantaje – de la îmbunătățirea experienței cumpărăturilor, până la eficientizarea proceselor interne din magazin și, nu în ultimul rând, la optimizarea considerabilă a costurilor.”  a declarat Sergiu Spînu, Director General Robot Industries România.

Introducerea roboților asistenți în procesele de plată în rețelele de magazine are ca avantaj major reducerea timpului pe care clienții îl petrec la casa de marcat în așteptarea plății produselor și evitarea supra-aglomerării personalului. Pe lângă aceasta, preluarea de către roboții asistenți a sarcinilor de ghidaj și însoțire la case, conduce automat și la îmbunătățirea, per total, a experienței clientului în magazin – aceasta devenind mult mai atractivă, iar fluxurile mult mai bine organizate.

“La nivel European, soluțiile robotice în industria de retail reprezintă un segment tot mai activ, mai ales în țările dezvoltate, și deși la început de drum în România, cererea pentru aceste soluții se află într-o creștere exponențială. Comparativ cu anii precedenti solicitarile de robotizare au crescut considerabil și datorită faptului că antreprenorii au început să înțeleagă beneficiile, stabilitatea și potențialul pe care le au soluțiile de automatizare și robotizare. Estimăm că în 2023, cererea pentru proiecte robotizate în industria de retail va continua să crească la un nivel comparativ cu acest an”, a adăugat Sergiu Spînu.

Roboții asistenți folosiți în proiectele de self-checkout implementate de Robot Industries   sunt dotați cu tehnologie de ultim moment care le permite să navigheze autonom cu o precizie sporită, să evite obstacolele, să interacționeze vocal cu clienții având și funcții de promoter. Totodată, aceste modele au capacitatea de colaborare concomitentă cu alți roboți RI Smart Service.

Proiectele de curățenie robotizată sunt implementate cu modele #Ecobot de ultimă generație, dotate cu tehnologie AI, unice în țară. Printre acestea se numără Ecobot30, Ecobot40, Ecobot50, Ecobot75, Ecobot111 sau Phantas care pot asigura între 450 m și până la 5000 m de spațiu curățat pe oră.

https://www.youtube.com/watch?v=gLlTRFzY8Cg&ab_channel=RobotIndustries

https://www.youtube.com/watch?v=InkW_g4b_Hs&ab_channel=RobotIndustries

Despre Robot Industries

 

Robot Industries este o companie românească ce a adunat peste 10 ani de expertiză în domeniul rețelisticii și securității, roboticii si automatizarilor, impunându-se drept unul dintre principalii funizori de automatizari industriale și roboți colaborativi din țară, distribuitor al unor branduri de top la nivel Mondial: precum ESTUN- roboţi industriali pentru paletizare, sudură și bending; JAKA-roboţi colaborativi; Ecobot- roboţi de curăţenie sau seria RI de roboţi dedicaţi segmentului HoReCa, dezvoltaţi în România.

 

Soluţiile din portofoliul Robot Industries au aplicabilitate într-o varietate de industrii, de la cea automotive, la industria alimentară, a lemnului, metalurgică, HoReCa, agricultură, logistică și depozitare, dar și spaţii comerciale. Compania s-a specializat în dezvoltarea de aplicaţii robotizate precum sudură, vopsire, paletizare, bending, pick&place, asamblare, frezare 3D, șlefuire.

 

Robot Industries este în prezent unul dintre liderii pieței de robotică și automatizări din România, dar și din Sud Estul Europei, reușind să unească sub egida #RobotizamRomania cele mai experimentate companii din domeniu cu un număr record de proiecte implementate cu succes în ultimii trei ani.

Pentru mai multe informații despre Robot Industries, vă rugăm accesați: www.robotindustries.ro

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/robot-industries-international/

Facebook: https://www.facebook.com/robotindustries.ro

articolul original.

Banca Naţională a României a publicat cotaţiile ROBOR pentru ziua de joi 8 decembrie

8 December 2022 at 10:48

Banca Naţională A României, a publicat informaţii de ultimă oră pentru românii care au credite în moneda naţională şi cum arată cotaţiile principalilor indici ROBOR pentru ziua de 8 decembrie 2022.

Astfele acestea sunt informaţii foarte importante pentru românii care plătesc rate la bănci în moneda naţională, care depind de valorile acestor indici.

Cotaţiile oficiale ROBOR

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei, a scăzut joi la 7,71% de la 7,72%, cât a fost în şedinţa de miercuri, indică datele publicate de BNR.

Nu s-a mai înregistrat o valoare similară din data de 27 iulie 2022.

Indicele ROBOR la şase luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a rămas la aceeaşi valoare ca şi în şedinţa precedentă, respectiv 7,93%.

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a rămas şi el constant joi, la 8,20%.

 În contextul bancar general, la începutul anului 2022 indicele era 3,02%, iar în martie, indicele era cotat la 4,25%. Indicele ROBOR la trei luni a început anul 2022 la 3,02%, iar la debutul lui 2021 se situa la 1,98%.

Creşterea indicelui la nivelul actual a început în data de 24 februarie, când Rusia de declarat război Ucrainei, moment în care indicele a crescut de la 3,56% în data de 23 februarie 2022 la 3,61% în data de 24 februarie 2022.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele, în lei. Evoluţia ROBOR este influenţată de mai mulţi factori. Unii dintre cei mai importanţi sunt politica monetară a BNR, lichiditatea de pe piaţa, inflaţia şi politica fiscală.

Pentru creditele retail noi în lei din primăvara anului 2019 a fost introdusă o nouă referinţă, și anume indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor – IRCC, care a înlocuit ROBOR.

articolul original.

Adrian Vasilescu: Băncile nu dau credite decât oamenilor înstăriţi, care apoi fac gălăgie că le cresc ratele

8 December 2022 at 10:40

În contextul bancar din România, dobânzile sunt mici, iar cei care au luat credite reprezintă ”partea înstărită a societății”, a afirmat Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României.

În opinia sa, Adrian Vasilescu a subliniat că în 2020, lună de lună, din ianuarie şi până în decembrie, România a avut constant, în tabloul european al celor 27 de state membre UE, „absolut cea mai bună poziţie”.

„Bulgarii sunt deasupra noastră, cu inflaţie mai mare, ungurii sunt cu inflaţie mai mare, polonezii cu inflaţie mai mare, cehii sunt cu foarte multe procente peste noi. Aşa era şi atunci. În 2020 toate aceste ţări erau peste noi. Şi erau ţările din zona euro care erau sub noi. Adică în deflaţie, ceea ce este ceva mai cumplit decât inflaţia. Toată zona euro în anii în anul 2020 a fost în deflaţie, cu preţuri sub 0. Deci, în ianuarie 2021, când ne-am trezit în inflaţie, România era pe o poziţie foarte puternică şi nu există nicio dovadă care să spună la această oră că am contribuit noi la această inflaţie cu ceva. Inflaţia este globală, este practic din America şi până în Japonia”, a explicat oficialul BNR.

De asemenea, Adrian Vasilescu a afirmat că, la ora actuală, în România cel mai mult se plâng debitorii băncilor, că li scumpeşte rata, dar cei care suportă represiunea financiară a inflaţiei sunt cei cu depozite la bănci.

În contextul bancar, „Din păcate, avem foarte puţine credite în România, la această oră credite active sunt 2,1 milioane, dintre care numai vreo 550.000 sunt credite ipotecare, credite mari, pe case. Între aceste credite ipotecare, o parte sunt cu dobânzi fixe, o altă parte sunt cu IRCC. IRCC-ul e de 4%.

Dobândă foarte mică la această oră. Şi dintre cei 500.000, mai sunt vreo 200.000 care sunt cu credite pe ROBOR.(…) Ei bine, această mică comunitate face cea mai mare gălăgie că li se scumpeşte rata. Păi, dacă rata băncii este 6,75% la această oră şi inflaţia este aproape 15 şi ceva la sută, deci 15,33% inflaţie şi 6,75% rata lor, n-au de ce să strige. Mai ales că ei reprezintă şi partea înstărită a societăţii.

Pentru că ştiţi cum e banca, îţi dă umbrela când e soare şi ţi-o ia când plouă. Pentru că mai departe, dacă vrei credit, banca zice întâi fă soare pe uliţa ta, rezolvă-ţi lucrurile şi pe urmă vii la mine şi-ţi dau credit. Băncile nu dau credite decât oamenilor înstăriţi. Ei bine, tocmai aceşti oameni înstăriţi fac cea mai mare gălăgie în legătură cu scumpirea ratei la credit. Dar în România mai este o categorie în relaţia cu băncile: 11 milioane de persoane au depozite la bănci. Ei sunt cei care suportă represiunea financiară a inflaţiei şi în general, toţi cei care au creditat pe cineva, inclusiv băncile”, a mai spus consilierul BNR, potrivit Agerpres.

articolul original.

Cât de mult ne afectează moartea unui animal de companie?

8 December 2022 at 10:17
Foto: digi animal world.ro

Oricine s-a confruntat măcar odată cu moartea unui animal de companie, astfel știe cât de multă suferință poate provoca această tragedie.

În multe dintre cazuri, suferința este similară cu cea pe care o simți atunci când îți moare un prieten sau un membru al famiiliei.

Un studiu recent pune accent pe acest gen de suferință și atestă faptul că decesul unui animal de companiei, fie el cățel, pisică, etc, nu ar trebui minimizat. Din datele unui studiu, reiese că psihologii ar trebui să acorde mai mult interes acestui subiect.

Din nefericire, încă trăim într-o societate care nu înțelege pe deplin legătura care se poate forma între un om și animalul său de companie. Astfel, durerea pricinuită de dispariția celui din urmă ar putea fi privită cu scepticism de unii oameni.

Normalizarea durerii pe care o simți atunci când îți moare animalul de companie, este o necesitate

Concret, primul pas spre vindecare este să accepți durerea. Acest concept se aplică, de regulă, în psihologie, la nivel general, în ceea ce privește vindecarea unei traume, indiferent de natura acesteia.

Problema este că, în marea lor majoritate, terapeuții nu par pe deplin intruiți să ofere ajutor de specialitate unui om care se confruntă cu moartea unei pisici sau a unui cățel, iar acest lucru se întâmplă inclusiv din cauza societății și, în definitiv, a stigmatizării unei astfel de dureri.

Atunci când vorbim despre România, spre exemplu, societatea civilă încă nu este pregătită să accepte seriozitatea unui asemenea eveniment nefericit, preferând să minimizeze efectele pe care le poate provoca asupra psihicului uman.

Așadar, este lesne de înțeles că nici terapeuții nu au motive să se specializeze în acest sens, în lipsa cererii.

Totuși, pentru mulți oameni, animalele de companie sunt membri ai familiei. În consecință, moartea acestora poate provoca la fel de multă durere ca moartea unui om drag.

În general, din nefericire, animalele de companie nu trăiesc atât de mult ca omul, astfel că, la un moment dat, ne vom confrunta cu inevitabilul. Iar când acest lucru se va întâmpla, va trebui să avem garanția că putem cere ajutor specializat, în viitor.

articolul original.

Paul Stănescu a fost prezent la inaugurarea unei săli de sport la Piteşti

8 December 2022 at 10:06
Foto: ePiteşti.ro

În ziua de joi 8 decembrie, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a participat la inaugurarea unei săi polivalente în municipiul Piteşti, în cadrul căreia a afirmat că există bani la Guvern pentru finanţarea unor astfel de obiective.

Astfel, ”Dacă vă spune cineva că nu sunt bani să nu credeţi lucrul ăsta pentru că, asemenea proiecte, trebuie să avem bani, trebuie să avem fonduri”, a declarat oficialul PSD.

”Eu sunt un membru al coaliţiei, cum este şi domnul ministru Cseke şi să ştiţi, dacă aveţi proiecte serioase, bani la Guvern sunt şi aveţi tot sprijinul. Dacă vă spune cineva că nu sunt bani să nu credeţi lucrul ăsta pentru că, asemenea proiecte, trebuie să avem bani, trebuie să avem fonduri”, le-a transmis Paul Stănescu celor prezenţi, joi dimineaţă, la inaugurarea sălii polivalente Piteşti.

La rândul său, primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea, a precizat că sala polivalentă a fost realizată de către Ministerul Dezvoltării prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii. În cadrul acestui proiect, primăria Piteşti  a pus la dispoziţie terenul şi a realizat amenajările exterioare, o parcare suplimentară şi branşamentele la utilităţi.
În afirmaţiile sale, ”Ceea ce vedeţi astăzi aici, este doar un început pentru Piteşti. În ianuarie vom inaugura unul dintre cele mai moderne bazine olimpice din ţară şi tot în cursul anului viitor vom începe construcţia unui stadion, un stadion de care Piteştiul are mare nevoie, dar şi  un stadion pe care Piteştiul îl merită”, a anunţat edilul municipiului Piteşti.
Totodată, la evenimentul de inaugurare a sălii polivalente din Piteşti a fost prezentă şi Olguţa Vasilescu. Ministrul Muncii, Marius Budăi şi fostul ministru al Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, au fost, de asemenea, prezenţi la inaugurarea sălii de sport.
articolul original.

Volodimir Zelenski: „Rusia va da socoteală pentru toate bunurile furate de la statul ucrainean şi de la companii”

8 December 2022 at 09:55
Foto: româniatv.net

În contextul judiciar, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat o victorie a Băncii de Economii de Stat a Ucrainei într-un proces început în anul 2015 împotriva Rusiei în legătură cu proprietățile confiscate din Crimeea.

În afirmaţiile sale, „Rusia va da socoteală pentru toate bunurile furate de la statul ucrainean şi de la companii”, a declarat acesta într-un clip postat de pagina sa de Facebook.

Din punct de vedere al războiului, preşedintele Zelenski a mai spus, de asemenea, că în regiunea Herson, patru polițiști au murit din cauza minelor rusești, printre care se numără și șeful poliției din regiunea Cherkasî, iar doctorii încearcă să le salveze viețile altor patru polițiști.

Acesta a adăugat că în regiunea Doneţk, armata rusă a desfăşurat un atac „foarte brutal şi indiscutabil intenţionat” la Kurakhove, asupra civililor aflaţi „la piaţă, în lift, la benzinărie, în staţia de autobuz, într-o clădire rezidenţială”. Până acum, s-au raportat sunt zece morţi şi mai mulţi răniţi.

Confruntări dure în regiunea Donețk

Din informaţiile liderului de la Kiev, acesta spune că  a avut loc o ședință în cadrul căreia comandanții au prezentat rapoarte și s-a analizat situația din mai multe perspective. Concluzia a fost că printre cele mai dure confruntări sunt în districtul Bakhmut din regiunea Donețk.

În plus, acesta a mai menționat că, în cadrul altei ședințe, s-a discutat depsre sistemul energetic, stabilizarea acestuia şi protecţia centralelor.

În precizările sale, „Creştem constant generarea şi livrarea de electricitate – adăugăm volum aproape în fiecare zi. Dar nu trebuie să uităm – şi nimeni nu ar trebui să uite – că acum este imposibil să restabilim 100% sistemul energetic aşa cum era înainte de începerea terorii energetice ruseşti. Avem nevoie de timp. De aceea, întreruperile programate se menţin în majoritatea oraşelor şi districtelor”, a declarat Volodimir Zelenski, menţionând că numărul cel mai mare de întreruperi este în Kiev şi în regiune, în regiunile Liov, Jitomîr, Hmelniţki, Poltava, Viniţia şi Transcarpatia.

Cu ocazia Zilei Auto-guvernării locale, care a fost miercuri, președintele Ucrainei le-a mulțumit celor care își protejează comunitatea, și care fac totul pentru ca acea comunitate să poată trece cât mai ușor peste această iarnă.

Astfel, „Astăzi am înregistrat un rezultat foarte important în Franţa. Curtea Supremă a menţinut decizia de recuperare în favoarea Băncii de Economii de Stat a Ucrainei de la statul agresor. Suma cu dobândă sporită este de aproape 1,5 miliarde de dolari. Acest proces în justiţie a trenat din 2015. Peste şase ani de eforturi, zeci de mii de pagini de documente legale, multe speranţe şi nu mai puţin scepticism exprimat de unii… Dar este această victorie pentru Ucraina.

Rusia va da socoteală pentru toate bunurile furate de la statul ucrainean şi de la companii. Aceasta este prima victorie a unei companii de stat în procese împotriva Rusiei vizând proprietăţi confiscate în Crimeea şi mulţumesc tuturor celor care s-au asigurat că ajungem la acest rezultat”, a transmis liderul de la Kiev.

O altă veste pe care a dat-o acesta a fost că oficiali ucraineni au participat la o conferință în Statele Unite, în vederea înființării unui tribunal special pentru crimele agresiunii rusești asupra Ucrainei.

Aşadar, „În mod similar, nu toată lumea este de acord acum că acest tribunal va funcţiona. Dar indiferent ce spun ei, noi ne vom face partea noastră şi vom obţine cu siguranţă un rezultat pentru Ucraina şi pentru ucraineni”, a declarat Volodimir Zelenski, anunțând că urmează „decizii importante” pentru apărarea ucraineană.

articolul original.

România şi Bulgaria este posibil să intre în spaţiul Schengen împreună, în a doua parte a anului viitor, este părerea lui Victor Negrescu

8 December 2022 at 08:21
Foto: psd.ro

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a vorbit despre metodele prin care România ar putea adera, totuși, la spațiul Schengen, în ciuda opoziției Austriei, și a spus care ar fi consecințele acestora.

Astfel, „Un scenariu posibil este ca România şi Bulgaria să intre în spaţiul Schengen împreună în a doua parte a anului viitor, atunci când Spania va deţine preşedinţia Consiliului UE, ceea ce ar însemna ca votul să aibă loc acum, dar cele două ţări să fie supuse unor demersuri suplimentare pentru securizarea frontierelor”, a declarat miercuri eurodeputatul S&D Victor Negrescu.

„În același timp, executivul UE este dispus să sprijine România în eventualitatea unei decuplări de Bulgaria”, a adăugat acesta.

Austria își menține veto-ul

În viziunea sa, Victor Negrescu a spus că aceasta este una dintre variantele care ar putea duce la aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, în ciuda opoziției Austriei.

Astfel, „Ar însemna să avem votul acum, dar în proiectul de rezoluţie vom avea această dată privind aderarea la zona de liberă circulaţie, iar cele două state, România şi Bulgaria, în special Bulgaria, ar fi supuse unor demersuri suplimentare cu sprijin european pentru securizarea frontierelor, ceea ce înţeleg că ar fi o variantă agreată mai degrabă de susţinătorii Bulgariei”, a declarat eurodeputatul PSD.

Acesta este de părere că includerea pe ordinea de zi a punctului cu privire la aderarea României la Schengen ar reprezenta o victorie, în condițiile în care Austria a spus că își va menține veto-ul la aderarea celor două țări în cadrul discuției purtate la nivelul statelor membre. Conform acestuia, votul JAI va fi un mijloc de presiune asupra ministrului austriac de Externe pentru a-și schimba poziția.

„Un astfel de punct ar putea să presupună introducerea unor elemente suplimentare în rezoluţia de aderare a României la spaţiul Schengen, poate chiar condiţionalităţi sau eforturi suplimentare pe care România le-ar face în ceea ce înseamnă gestionarea fenomenului migraţional. Din acest punct de vedere, România ar fi dispusă să facă astfel de gesturi, pe care le-a făcut de altfel şi Croaţia, care are astăzi şanse mai mari în a intra în spaţiul Schengen„, a declarat Victor Negrescu.

În opinia acestuia, „se discută despre (…) angajamente suplimentare în modul în care gestionăm refugiaţii, migranţii, o participare mai amplă la efortul comun european în gestionarea acestui fenomen al migraţiei, o securizare mai amplă a frontierei noastre cu Serbia”.

Eurodeputatul PSD a spus că sunt „lucruri concrete care sunt puse pe masă ca posibile alternative. Dacă Austria ar avea o abordare logică, atunci de principiu vom merge spre o soluţie de compromis pe acest subiect. Nu ar însemna condiţionalităţi ce nu pot fi îndeplinite de România, ci mai degrabă angajamente suplimentare pe care ţara noastră sunt convins că le poate îndeplini”.

Ce ar însemna dezlipirea României de Bulgaria?

Victor Negrescu a mai vorbit despre posiblitatea decuplării României de Bulgaria, ceea ce ar însemna refacerea documentului privind aderarea la Schengen şi eventual aderarea ţării noastre la zona liberă de circulaţie de la 1 martie.

Astfel, „Din informaţiile pe care le am, Comisia Europeană merge pe varianta integrării în spaţiul Schengen a celor trei state în acelaşi timp. Este scenariul pe care şi-l doresc, este mesajul politic pe care l-au transmis. Tot din informaţiile pe care le am, înţeleg că executivul UE este dispus să sprijine România în eventualitatea unei decuplări de Bulgaria”, a mai afirmat acesta.

Acest lucru ar însemna ca România să securizeze suplimentar frontiera de sud a ţării, pentru a corespunde în totalitate parametrilor acquis-ului Schengen. „Ori aici, CE, mai ales prin agenţia specifică Frontex, a exprimat disponibilitatea în a oferi acest tip de suport în aşa fel încât România să fie pregătită anul viitor să intre în spaţiul Schengen chiar şi fără Bulgaria, dar scenariul de lucru este toate cele trei ţări în spaţiul Schengen împreună, ideal în acelaşi timp”, a spus Negrescu.

Eurodeputatul PSD este de părere că România ar trebui să facă demersuri să existe un singur vot în cadrul JAI, în ciuda opiniilor diferite în ceea ce privește aderarea celor trei țări la Schengen, limitând astfel opțiunile celor care nu se opun aderării Croației.

Aşadar, „Chiar dacă vorbim de două rezoluţii separate, insist ca din punct de vedere politic cele trei state să fie luate la pachet şi România trebuie să facă demersuri în acest sens. Mi-aş dori ca şi partenerii croaţi să susţină acelaşi lucru. Înţeleg că statele influente din UE, Germania şi Franţa, merg pe varianta celor trei state la pachet, ceea ce poate să ofere României o oportunitate suplimentară”, a încheiat Victor Negrescu.

articolul original.

Olaf Scholz: Presiunea comunităţii internaţionale a funcţionat în contextul nuclear

8 December 2022 at 08:11

Cancelarul german a dat o veste foarte bună, în contextul ameninţărilor nucleare venite în ultimele luni de zile de la Moscova, fie din partea preşedintelui Putin sau a oamenilor săi. Presiunea comunităţii internaţionale a funcţionat, spune Olaf Scholz.

În afirmaţiile sale, „Presiunea internaţională asupra Rusiei pare să fi funcţionat”, subliniază Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

Riscul unui război nuclear în Ucraina a scăzut, în urma presiunii internaţionale asupra Rusiei

Şeful Guvernului de la Berlin se referă la riscul ca Vladimir Putin să ordone folosirea armelor nucleare în Ucraina. Acest risc a scăzut, deoarece comunitatea internaţională „a trasat o linie roşie” Rusiei. Inclusiv China a ajutat la această presiune asupra Moscovei.

În opinia sa, „Un lucru s-a schimbat pentru moment: Rusia a încetat să mai ameninţe că va folosi arme nucleare. (…) Deocamdată, am oprit asta”, a declarat Olaf Scholz pentru grupul german de media Funke şi jurnalul Ouest France, potrivit agenţiei AFP.

În acest sens, cancelarul german este de părere că totul este  o consecinţă a faptului că toată comunitatea internaţională, inclusiv China, a „trasat o linie roşie” Rusiei.

În plus, Olaf Scholz subliniază, în acest context, şi importanţa vizitei pe care a efectuat-o recent la Beijing.

Astfel, „În cursul vizitei mele la Beijing, preşedintele chinez Xi şi cu mine am declarat împreună că armele nucleare nu trebuie folosite. La scurt timp după aceea, ţările G20 au reafirmat această poziţie”, a mai spus cancelarul german în interviul dat publicităţii joi.

Ce trebuie făcut atunci când războiul va ajunge la final?

În contextul european, Olaf Scholz a mai fost întrebat de jurnalişti şi ce părere are despre declaraţiile recente ale preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, care spunea că ar trebui acordate „garanţii” Rusiei pentru a găsi un echilibru bun, odată cu încheierea războiului din Ucraina.

Şeful Guvernului de la Berlin a afirmat că, într-adevăr, la acel moment, se va pune problema arhitecturii de securitate.

În viziunea sa, „Prioritatea este ca Rusia să pună capăt imediat războiului şi să îşi retragă trupele. Este adevărat că următoarea întrebare este cum putem asigura securitatea Europei. (…)

Desigur, suntem pregătiţi să discutam cu Rusia despre controlul armelor în Europa. Noi o propusesem deja înainte de război, iar această poziţie nu s-a schimbat”, a declarat Olaf Scholz.

Reamintim că miercuri, 7 decembrie, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a îndulcit tonul pe tema ameninţării nucleare, lăsând de înţeles că Moscova ar recurge la arme nucleare doar dacă va fi atacată cu o astfel de armă.

În opinia sa, „Noi considerăm armele de distrugere în masă, arma nucleară, ca un mijloc defensiv. (Folosirea acesteia) este construită în jurul a ceea ce se numeşte „lovitura de represalii”: dacă suntem loviţi, lovim ca răspuns”, a declarat Vladimir  Putin.

articolul original.

Petre Daea: Nu este în România cea mai scumpă hrană din Uniunea Europeană

8 December 2022 at 08:01

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a susținut că în România nu este cea mai scumpă hrană din Uniunea Europeană. El a precizat că în sprijinul afirmațiilor sale poate să prezinte fotografiile pe care le-a făcut peste tot unde s-a deplasat.

Astfel, Petre Daea a vorbit despre prețurile la alimentele din România. El a susținut că a fotografiat sumele cerute de comercianți în UE și că nu a văzut nicăieri carne mai ieftină ca în România. Întrebat cum explică preţul carcasei de porc din România de 220 de euro, faţă de media din UE de 208 euro, Daea a răspuns că nu a văzut carne de porc mai ieftină ca în România.

Ministrul Agriculturii a apreciat că în România nu este cea mai scumpă hrană din Uniunea Europeană şi că poate dovedi acest lucru.

În afirmaţiile sale,„Prețurile au crescut peste tot în Uniunea Europeană și la noi au crescut, este o realitate, dar nu este în România cea mai scumpă hrană din Uniunea Europeană. Dacă nu credeți, să îmi daţi posibilitatea să vă arăt preţurile din ţările unde eu am fost şi pe care le-am fotografiat ca să fac o comparaţie”, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Petre Daea nu a văzut nicăieri o carne mai ieftină decât în România

În contextul de activitate, el a arătat că are această preocupare de a cunoaște exact despre ce este vorba în fiecare loc şi a se interesa cum pot face el în ţară cât mai mult şi cât mai bine. Daea a arătat că a fost în UE şi că se mai duce iarăşi săptămâna viitoare. În fiecare ţară, atunci când ajunge, ministrul Agriculturii merge în unităţile comerciale.

În precizările sale, „Nu am văzut nicăieri o carne mai ieftină decât în România, în ţările în care am fost”, a susținut el.

Concret, ministrul Daea a afirmat că sunt magazine în România, în Bucureşti şi în ţară, unde jambonul de porc este la 18 lei/kg, iar cotletul 19 lei/kg, dar recunoaşte că preturile au crescut în ultima perioadă din cauza influenţelor de piaţă şi a celor externe.

Majorarea preţurilor este legată de trei mari factori

Din punct de vedere al preţurilor, acesta a explicat că majorarea lor este legată de trei mari factori. Primul, a arătat ministrul Agriculturii, este oferta de piaţă.

Astfel, „Noi am avut şi avem o problemă cu pesta porcină africană şi, trebuie să recunoaştem, ne obligă realitatea să spunem acest lucru”, a spus Petre Daea.

A doua problemă este legată de faptul că preţurile au crescut peste tot în Europa, iar datele din statisticile UE spun că aceste creşteri sunt cu 40-50% mai mari la produse agroalimentare.

În prezent, „Avem şi acel necaz de lângă noi, unde nu mai vorbesc oamenii ci vorbesc armele, şi atunci când vorbesc armele se strică regulile peste tot (…) cu influenţe asupra preţurilor. Al treilea factor: scumpirea inputurilor (…). Gazele, energia s-au scumpit peste tot, iar ele prin preţ sunt elemente constitutive ale costului de producţie”, a adăugat şeful MADR.

Ministrul Agriculturii a precizat că primul interes al MADR şi al Guvernului este să facă absolut tot ca să realizeze producţiile agricole într-un an extrem de greu din punct de vedere al secetei.

În contextul agrar, „Nu este robinetul ploilor în mâna lui Petre Daea. Este în mâna lui Petre Daea preocuparea pentru irigaţii. Şi o face tot timpul, zi de zi, şi iar noaptea. Aţi avut această curiozitate să mă vedeţi şi noaptea la lanternă sau la lumina telefonului. Acestea sunt cauzele”, a subliniat Daea.

Evoluția prețurilor până de Crăciun conform previziunilor ministrului Agriculturii

În ceea ce priveşte evoluţia preţurilor alimentelor până la Crăciun, oficialul MADR a transmis că nu sunt motive ca acestea să crească în continuare.

„Uitaţi-vă la Carrefour, de exemplu, deşi nu am vrut să vă dau nume, să vedeţi reduceri de preţ. De ce? Pentru că o cere piaţa. Nu sunt elemente obiective care să constituie o asemenea traiectorie a creşterii preţului, pentru că preţul la materia primă s-a stabilizat, preţurile la gaze şi electricitate s-au stabilizat”, a comentat Daea.

El a rugat să nu se mai aducă în discuţie faptul că se scumpesc alimentele.

„Omul aude şi îi e şi frică să mai iasă din casă. E adevărat că există şi situaţia în care unii vor să profite.(…) dar nu o să ajungem să cumpărăm cu 60 de lei kg de carne. Nu se va întâmpla să ajungem acolo”, a punctat ministrul Agriculturii.

articolul original.
❌