ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 1 February 2023Wall-Street

ROBOR a ajuns la cea mai mică valoare din ultimele 6 luni

ROBOR a ajuns la cea mai mică valoare din ultimele 6 luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut miercuri la 7,18% pe an, de la 7,19% pe an, în şedinţa precedentă, conform datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR), scrie Agerpres.

ROBOR la 3 luni, care a traversat o perioadă de majorări anul trecut în urma creșterii dobânzii cheie, a ajuns la cea mai mică valoare din ultimele 6 luni, acesta înregistrând valoarea de 7,18% pe 20 iulie 2022.

La începutul anului trecut, indicele ROBOR la 3 luni era 3,02% pe an, iar la începutul acestui an urcase la 7,56%.

Indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a stagnat la nivelul de 7,52% pe an, în timp ce ROBOR la 12 luni a crescut la 7,89% pe an, de la 7,86% pe an în şedinţa anterioară.

În ceea ce priveşte indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, acesta este de 5,71% pe an, fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul III 2022, în urcare faţă de cel publicat în urmă cu trei luni, de 4,06%.

În luna mai 2019, a intrat în vigoare OUG 19/2019 care modifică modul în care este calculată rata pentru creditele în lei cu dobânda variabilă. Astfel, Ordonanţa 19/2019 a stabilit indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), calculat trimestrial exclusiv pe baza tranzacţiilor interbancare.

articolul original.

Locuitorii Sectorului 4 pot închiria un al doilea loc de parcare pentru acelaşi apartament

Locuitorii Sectorului 4 pot închiria un al doilea loc de parcare pentru acelaşi apartament

Locuitorii Sectorului 4 pot închiria un al doilea loc de parcare pentru acelaşi apartament, a informat primarul Daniel Băluţă.

El a precizat, într-o postare pe Facebook, că locuitorii Sectorului 4 pot beneficia de al doilea loc de parcare doar când nu există nicio altă solicitare înregistrată pentru locurile disponibile în zona unde locuiesc.

Potrivit reprezentanţilor autorităţii locale, cetăţenii interesaţi trebuie să depună o solicitare pe platforma online www.mobilitateurbana4.ro. Ulterior, într-un interval de şapte zile calendaristice de la data validării cererii lor, trebuie să achite taxa locală pentru locul de parcare de reşedinţă specifică zonei (A, B, C, D), precum şi tariful suplimentar de 500 de lei + TVA pentru fiecare nou loc de parcare închiriat.

Plata se poate efectua online, pe www.mobilitateurbana4.ro, prin aplicaţia "Primaria Sectorului 4" sau numerar/cu cardul la automatele SelfPay.

Consiliului Local Sector 4 a stabilit posibilitatea închirierii unui al doilea loc de parcare la finalul anului trecut.

articolul original.

Citi are un nou șef de trezorerie pentru România și Bulgaria

Citi are un nou șef de trezorerie pentru România și Bulgaria

Citi a anunțat numirea Mihaelei Peneș în funcția de director trezorerie și piețe financiare pentru România și Bulgaria. Mihaela Peneș va fi responsabilă de creșterea diviziei de trezorerie și piețe financiare a Citi din cele două țări. Ea se va alătura, de asemenea, comitetelor de management ale Citi din cele două țări, sprijinind strategiile de creștere de pe ambele piețe.

Divizia de trezorerie și piețe financiare a Citi oferă soluții personalizate, analize macroeconomice precum și soluții de management al lichidităților și al riscului care sprijină strategiile de investiții și tranzacționare ale corporațiilor, instituțiilor, guvernelor, investitorilor și intermediarilor din întreaga lume.

„Fie că oferă soluții de hedging pentru fluxurile valutare, gestionează investiții internaționale sau emite opinii specializate despre dinamica pieței, echipa noastră de trezorerie și piețe financiare ajută clienții să valorifice prezența globală unică a Citi, platformele avansate de tranzacționare și suita noastră cuprinzătoare de instrumente de gestionare a riscurilor. Sunt încrezător că Mihaela Peneș va continua să dezvolte cu succes această divizie, ca un partener de top pentru corporații, investitori instituționali și guverne în îndeplinirea obiectivelor financiare din toate clasele de active și valute”, a declarat Samir Karia, directorul general al Citi România, despre numirea Mihaelei Peneș în noul rol.

Mihaela Peneș îi succede lui Grigoriy Ananiev, care a fost promovat în rolul de director trezorerie și piețe financiare pentru regiunea Europa Centrală în cadrul Citi.

Anterior, Mihaela Peneș a condus divizia de vânzări și soluții pentru instituții financiare, acoperind România, Bulgaria și alte 11 țări, un rol pe care îl va păstra.

Mihaela Peneș are aproape 20 de ani de experiență în servicii financiare. Ea face parte din echipa Citi din 2006, unde a ocupat roluri din ce în ce mai importante în servicii pentru clienți, vânzări pentru clienți instituționali și piețe financiare. Mihaela este licențiată în economie și drept, este absolventă a unui program de masterat al Doctoral School of Finance and Banking (DOFIN) din cadrul Academiei de Studii Economice București și are o certificare Chartered Financial Analyst eliberată de CFA Institute.

articolul original.

Ce trebuie să faci când ANAF te avertizează cu privire la veniturile tale din străinătate

Ce trebuie să faci când ANAF te avertizează cu privire la veniturile tale din străinătate

Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a intensificat anul trecut inițiativele de control fiscal pentru persoanele fizice. Încet, dar sigur, persoanele fizice au intrat în vizorul ANAF, unele dintre acestea fiind surprinse de notificările primite, mai ales că veniturile vizate erau cele din străinătate.

Material scris de Stela Andrei, Partener, Impozit pe venit şi contribuţii sociale, EY România și Crina Onuţ, Manager, Impozit pe venit şi contribuţii sociale, EY România.

Tocmai pentru a NU fi luați prin surprindere la primirea din partea ANAF a unei notificări privind veniturile verificate, următorii contribuabili, persoane fizice rezidente fiscal în România, ar trebui să fie atenți la obligațiile fiscale ce le revin:

  • (i) persoanele care lucrează din România pentru angajatori din străinătate cu care au încheiate contracte de muncă și
  • (ii) persoanele care obțin venituri private din străinătate (de exemplu: dobânzi, dividende, câștiguri de capital, chirii). Excludem din prezenta analiză persoanele fizice rezidente care obțin venituri salariale de la un angajator străin pentru activități prestate exclusiv în afara României, întrucât respectivele venituri, în mod normal, nu sunt subiect de impunere și declarare în România, precum și veniturile din activități independente care ar necesita o analiză mai complexă.

Pentru prima categorie, cea a contribuabililor care lucrează în România pentru angajatori din străinătate, din practica recentă (în context pandemic, dar și post-pandemie) putem observa o creștere semnificativă a muncii la distanță (remote), trend care încă este încurajat sau acceptat de unii angajatori și, în consecință, urmat de o parte dintre angajați. Experiența ne-a arătat că, deși multe companii au adoptat varii politici de muncă la distanță la nivel global pentru a preveni inclusiv potențialele implicații fiscale, sunt cazuri de angajați care poate nu-și anunță angajatorul străin de mutarea și munca din România, din varii motive personale, fără a conștientiza posibilele implicații fiscale.

De exemplu: o persoană fizică rezidentă lucrează din România pentru o perioadă de două luni pentru un angajator din Polonia (cu care are încheiat un contract de muncă), are familia aici, nu a anunțat angajatorul polonez despre munca din România pe motiv că perioada părea destul de scurtă și intenționa să se întoarcă în Polonia după puțin timp. Taxele salariale au continuat să fie plătite în Polonia și nu s-a obținut nici certificatul A1 care să ateste afilierea persoanei la sistemul de securitate socială din Polonia și care să justifice de altfel scutirea de la plata contribuțiilor sociale în România.

În acest caz specific, apar două probleme: expunerea angajatorului din Polonia care, în lipsa certificatului A1, ar avea obligația înregistrării în scop de contribuții sociale în România, depunerii declarațiilor lunare și plății contribuțiilor sociale, dar și expunerea personală a angajatului pentru că nu s-a conformat cu obligația de a depune declarațiile lunare și de a plăti impozitul pe venit. Deși, într-o astfel de situație, în mod normal, problema cu A1 se poate rezolva în anumite cazuri cu o aplicație pe perioada retroactivă, va rămâne problema riscului reputațional al angajatului față de angajator (că nu a anunțat) și a obligației fiscale personale privind impozitul pe venit pe care îl datorează în România. Chiar dacă se plătește impozit pe venit în Polonia, este important de știut faptul că dreptul de impunere îi revine României, într-o astfel de situație, iar dubla impunere se va evita ținând cont de legislația din Polonia și convenția de evitare a dublei impuneri.

Ce se întâmplă dacă ai venituri din străinătate

Pentru a doua categorie, și anume cea a veniturilor private din străinătate, acestea trebuie să fie declarate de către toţi rezidenții fiscali din România, fie că sunt prezenți în România sau nu. Evident, dubla impunere, și în acest caz, poate fi evitată în baza convențiilor de evitare a dublei impuneri.

Astfel, luând cazul unui contribuabil rezident fiscal român care a avut dividende din Franța în 2020 și nu le-a declarat la ANAF (în baza declarației unice), poate fi notificat de autorități (în baza schimbului de informații cu Franța) să-și clarifice natura veniturilor realizate.

Ceea ce poate induce confuzie printre contribuabili este faptul că, plătind impozit pe venit în Franța, fie că nu mai au nicio obligație în România, fie că ar fi impozitați de două ori, dacă ar declara. O înțelegere, de altfel, greșită. Ce este important de știut, impozitul plătit în străinătate, Franța în cazul de față, este recunoscut, în baza Convenției de evitare a dublei impuneri, și persoana nu va plăti impozit pe venit, dacă acel impozit este mai mare decât cel datorat în România. Totuși, având în vedere nivelul dividendelor, s-ar putea datora contribuția la sănătate. Ipotetic, dacă impozitul plătit în celălalt stat este mai mic decât 5% (să zicem 3%), în România trebuia să se mai achite diferența de 2% pentru anul 2020. În orice caz, indiferent de materialitatea veniturilor, de impozitarea lor în statul sursă, persoana fizică trebuie să-și declare veniturile și dacă este cazul, să plătească şi taxele datorate.

Notificările primite deja de contribuabili vin ca urmare a schimbului de informații între România și alte state, pentru a cărui fluidizare și rapiditate se lucrează intens. Controale, inițiate ca urmare a schimbului de informații, au fost observate pentru diverse tipuri de venituri: dobânzi, dividende, câștiguri de capital, chirii, inclusiv informații privind achiziționarea de acțiuni la un preț preferențial în cadrul unor planuri de acțiuni, dar ne așteptăm la extinderea acestora și la alte tipuri de venituri.

Ca riscuri la care se supun contribuabilii care nu se conformează, pe lângă notificarea primită de la ANAF, enumerăm plata retroactivă de impozit pe venit și/sau contribuții sociale, penalități, dobânzi de întârziere, penalități de nedeclarare, precum și amenzi pentru nedepunerea declarațiilor fiscale în termenul legal. Iar aceste riscuri pot apărea fie pentru angajatorul din străinătate (de exemplu, pentru posibile contribuții sociale datorate), fie pentru persoana fizică, indiferent de natura veniturilor sau sursa acestora.

Ca perspective de viitor, ne putem aștepta la intensificarea controalelor la nivelul persoanelor fizice, fiindcă, dintr-un unghi strategic, conform Strategiei de creștere a conformării voluntare în domeniul impozitului pe veniturile persoanelor fizice în România pentru perioada 2023 - 2025, ANAF își propune, pe lângă sprijinirea conformării voluntare prin acțiuni de informare (și în acest sens se pot regăsi diverse ghiduri pe site-ul ANAF și lista de webinarii care se organizează), și reducerea oportunităților de neconformare fiscală prin acțiuni mai ferme.

articolul original.

Nicușor Dan vrea o întâlnire cu conducerea Romsilva în scandalul Greenfield

Nicușor Dan vrea o întâlnire cu conducerea Romsilva în scandalul Greenfield

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a arătat surprins de punctul de vedere adoptat marţi de către Direcţia Silvică Ilfov pe tema accesului în cartierul Greenfield, apreciind că reprezentanţii acesteia ar vrea să "scape de pădure", transmite Agerpres.

Edilul general a declarat, în cadrul şedinţei CGMB, că Direcţia Silvică Ilfov nu susţine soluţia drumului provizoriu prin pădurea Băneasa şi insistă pe scoaterea definitivă a drumului din domeniul forestier.

"Spre completa mea stupoare, Romsilva vrea să scape de pădure. Nu cred că e posibil aşa ceva. Romsilva, instituţia care prin lege trebuie să apere pădurea, azi dimineaţă nu ştia cum să scape de terenul acela. Noi insistam să se facă un drum provizoriu, adică acel drum care există - 300 de metri de piatră, restul asfaltat - să rămână aşa cum este, doi - trei ani, prin decizia pe care noi să o luăm împreună, iar în timpul acesta dezvoltatorul să avanseze cu proiectele, să rezolve cele trei ieşiri din cartier. Şi Romsilva zicea: "Nu, nu, luaţi-l voi cu totul, asfaltaţi-l. Veniţi cu un proiect de investiţie care să justifice intervenţia şi numai aşa putem să vi-l dăm". Cu ce concluzie am plecat de la discuţia de azi dimineaţă este că o să urcăm un etaj mai sus (...) direct la conducerea naţională a Romsilva, ca să vedem juridic, cu Codul silvic în faţă, de ce soluţia provizorie, cu care toată lumea este de acord, nu este posibilă legal", a spus el.

Totodată, Nicuşor Dan a reproşat Consiliului General din fostul mandat faptul că în 2019 a autorizat construirea unor blocuri de zece etaje în cartierul Greenfield, fără să condiţioneze aceste investiţii de un drum de ieşire din acel cartier.

"Există din partea dezvoltatorului trei proiecte de drum. Pentru unul din trei proiecte a obţinut aviz de oportunitate, aviz preliminar. În baza avizului preliminar a venit, în decembrie 2022, cu toată documentaţia. După analiză, în ianuarie 2023, i s-a dat avizul arhitectului-şef. Acest proiect va fi supus votului Consiliului General. Pentru celelalte două proiecte nu există documentaţia pentru avizul arhitectului-şef", a mai spus Nicuşor Dan.

Consilierul general Aurelian Bădulescu (PSD) a pledat pentru trecerea drumului forestier "Vadul Moldovei" din pădurea Băneasa în domeniul public, menţionând că această chestiune ar putea fi rezolvată în câteva zile. Marius Pavel (PSD) a propus revocarea mandatului acordat Primăriei Sectorului 1, astfel încât Primăria Capitalei să plătească taxa de 80.000 de lei în vederea scoaterii drumului din fondul forestier.

"La acest moment, Codul silvic nu permite deschiderea provizorie a drumului, în 2020 s-a interzis acest lucru. Datorită faptului că există nişte oameni care depind de acel drum, a fost ţinut deschis până în 2023. Noi avem posibilitatea ca, într-o săptămână, să închidem această problemă, indiferent dacă plăteşte Primăria Sectorului 1 cei 80.000 de lei. De ce? Pentru că noi le revocăm mandatul pe care l-am dat anterior şi pe care ei nu l-au dus la capăt şi plătim noi 80.000 de lei. Este foarte, foarte simplu. Trei hârtii sunt. Acela a fost întotdeauna un drum public. Aceea nu e o rezervaţie. Când a fost donată Primăriei Municipiului Bucureşti de către Regele Carol trebuia să fie pădure-parc. Acum ţi-e frică de mistreţi, seara, când treci pe lângă ea. (...) Se taie o sută de copaci, să spunem. Păi dacă tocmai am acceptat în 2019 un teren din partea lor, care multiplicat de cinci ori suprafaţa pădurii... noi ne legăm că tăiem 10 copaci, în condiţiile în care câştigăm 50?", a întrebat Marius Pavel.

Diana Mardarovici (PNL) a spus că liberalii vor sprijini orice soluţie legală pentru transferul drumului în domeniul public, dar a arătat că acest lucru depinde de primarul general sau de edilul Sectorului 1, nu de membrii CGMB sau ai Consiliului Local.

"Toate deciziile care s-au dat deja în Consiliul General i-au împuternicit pe primari. Fără cei doi primari noi nu putem face nimic. Deci oricât de mult ne-ar plăcea să fim eleganţi, în realitate (...) legal se poate doar dacă unul dintre cei doi edili îşi asumă preluarea drumului. Asta este la doamna Clotilde Armand acum, pentru că are hotărâre în acest sens şi poate mâine să rezolve problema acestor oameni sau poate să vină la domnul primar general. Unul dintre cei doi edili poate rezolva problema", a explicat ea.

Cătălin Diaconescu, reprezentant al comunităţii Greenfield, a luat cuvântul în cadrul şedinţei CGMB, menţionând că mai mulţi locatari au organizat marţi un protest la Primăria Capitalei pentru a atrage atenţia asupra situaţiei din zonă.

El a precizat că, în fiecare dimineaţă, copiii trebuie treziţi la ora 6,00 pentru a putea ajunge la şcoală. Totodată, a invocat un plan parcelar topografic "validat de către Romsilva", conform căruia dacă drumul forestier "Vadul Moldovei" din pădurea Băneasa ar deveni drum public "există pe tot aliniamentul lui o parcelă lată de trei metri" aflată tot în administrarea Romsilva care nu va putea fi scoasă din fondul forestier de către persoane private, pentru diverse dezvoltări.

"În acest moment, avem o singură cale de acces, Aleea Teişani, care este o cale de acces înspre Otopeni şi înspre Centură. Noi suntem, practic, izolaţi în acest moment de oraşul din care facem parte, într-un mod absolut incredibil. Nu spun că e vina cuiva, voiam doar să înţelegeţi care este mesajul nostru. Ne dorim în egală măsură să avem mai multe căi de acces, aşa cum foarte mulţi bucureşteni ne sugerează. Dezvoltatorul ar trebui să aibă grijă să facă alte căi de acces. Sigur, le dorim şi pe acelea şi rugăm autoritatea locală să se asigure că acele căi vor fi aprobate şi noi ne vom asigura că dezvoltatorul le va executa. Dar, până atunci, avem nevoie să accesăm oraşul din care facem parte", a spus el.

articolul original.

Statul lansează un registru al mașinilor înmatriculate în fiecare localitate

Statul lansează un registru al mașinilor înmatriculate în fiecare localitate

Guvernul a decis, printr-o ordonanţă de modificare a OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, înfiinţarea unui registru unic de către Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări, în vederea constituirii unei evidenţe unitare a vehiculelor înregistrate, care se ţine la nivelul primarilor comunelor, ai oraşelor, ai municipiilor şi sectoarelor Capitalei, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAI, de asemenea, prin acest act normativ, este extinsă obligativitatea înregistrării audio-video a probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi în ceea ce priveşte proba practică susţinută pentru categoriile A1, A2 şi A, cu excepţia probei din poligon.

Mai mult, ordonanţa adoptată marţi reglementează şi competenţa DGPCI de a elibera permisul de conducere internaţional.

"Modalitatea şi condiţiile de emitere urmează să fie stabilite, cât mai curând posibil, prin regulamentul de aplicare a OUG nr.195/2002, în conformitate cu prevederile Convenţiei asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 şi ratificată de România prin Decretul nr. 318/1980", se precizează în comunicat.

articolul original.

Washington: Rusia nu respectă cel mai recent tratat bilateral pe tema armamentului nuclear

Washington: Rusia nu respectă cel mai recent tratat bilateral pe tema armamentului nuclear

SUA au afirmat marţi că Rusia nu respectă tratatul New Start, ultimul acord de dezarmare nucleară dintre ele, potrivit France Presse, transmite Agerpres.

Diplomaţia americană a reproşat Moscovei că a suspendat inspecţii şi a anulat convorbiri prevăzute în cadrul acestui acord, fără ca totuşi pentru aceasta să o acuze că şi-ar fi extins arsenalul nuclear dincolo de limitele convenite. Întăriţi de noua lor majoritate în Camera Reprezentanţilor, republicanii ceruseră şefului diplomaţiei americane Antony Blinken să le semnaleze până marţi dacă Rusia încalcă acest tratat.

"Rusia nu respectă obligaţia pe care i-o impune tratatul New Start de a facilita activităţile de inspecţie pe teritoriul său", a apreciat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat. El a spus că ţara "dispune de o cale clară pentru a reveni la o conformitate totală".

Anul trecut, Moscova a anunţat că amână o reuniune prevăzută la sfârşitul lunii noiembrie între ruşi şi americani cu privire la inspecţiile în cadrul tratatului, acuzând Washingtonul de "ostilitate" şi "toxicitate". Relaţiile dintre cele două puteri nucleare sunt la cel mai scăzut nivel de la declanşarea războiului de către Rusia împotriva Ucrainei. Ultima reuniune a acestei comisii consultative datează din octombrie 2021.

Într-o scrisoare publicată săptămâna trecută, şefii mai multor puternice comisii ale Congresului american au afirmat că acţiunile şi declaraţiile Rusiei "ridică cel puţin serioase îngrijorări cu privire la conformitatea lor" cu New Start. Tratatul respectiv este ultimul acord de acest gen care leagă cele două puteri nucleare.

Chiar după alegerea sa în ianuarie 2021, preşedintele american Joe Biden prelungise acest tratat cu cinci ani, până în 2026. Semnat în 2010, pactul limitează arsenalele celor două ţări la maximum 1.550 de ogive desfăşurate de o parte şi de alta, adică o reducere cu aproape 30% în raport cu limita precedentă stabilită în 2002. Tratatul stabileşte de asemenea numărul maxim de lansatoare şi bombardiere la 800.

articolul original.
Ieri — 31 January 2023Wall-Street

Premierul ucrainean Denis Şmigal confirmă organizarea summitului UE-Ucraina vineri, la Kiev

Premierul ucrainean Denis Şmigal confirmă organizarea summitului UE-Ucraina vineri, la Kiev

Premierul ucrainean Denis Şmigal a confirmat marţi că un summit Ucraina-Uniunea Europeană va avea loc vineri, la Kiev, la o zi după "consultările interguvernamentale" dintre Kiev şi Comisia Europeană care vor avea loc "pentru prima data în istoria noastră", relatează AFP, conform Agerpres.

"Faptul că acest summit are loc la Kiev este un semnal puternic adresat atât partenerilor noştri, cât şi duşmanilor noştri", a declarat premierul Şmigal în cadrul unei reuniuni a guvernului, afirmând că "aşteaptă de la summit o evaluare intermediară pozitivă a eforturilor noastre pentru integrarea europeană".

Acestea sunt "două evenimente extrem de importante privind integrarea europeană a Ucrainei", a insistat el.

Discuţiile de joi şi summitul de vineri urmează să permită "Europei să creadă în victoria Ucrainei", în acelaşi timp "susţinând acţiunea noastră rapidă către aderarea la UE", a insistat Denis Şmigal.

"Pentru inamici: acesta este un semnal al inutilităţii eforturilor lor de a semăna discordie în coaliţia care sprijină Ucraina şi de a anula integrarea noastră euro-atlantică", a susţinut el, în timp ce Rusia a justificat în parte invadarea Ucrainei prin riscul, conform acesteia, reprezentat de o posibilă apropiere între Kiev şi NATO.

Potrivit premierul ucrainean, "dorim să creăm o foaie de parcurs detaliată cu privire la modul de parcurge calea integrării europene cât mai curând posibil". El a citat în special accesul la piaţa economică europeană ca fiind "fundamental important" pentru Kiev, în timp ce economia ucraineană s-a prăbuşit de un an.

articolul original.

Nicușor Dan: De trei ori mai mulți bani pentru Programul Regional de investiții publice București-Ilfov

Nicușor Dan: De trei ori mai mulți bani pentru Programul Regional de investiții publice București-Ilfov

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, precizează că bugetul Programului Regional Bucureşti-Ilfov 2021 - 2027 este de 1,4 miliarde euro, reprezentând o finanţare de trei ori mai mare faţă de perioada anterioară, scrie Agerpres.

Edilul general a menţionat că a participat marţi la conferinţa de lansare a Programului Regional Bucureşti-Ilfov 2021 - 2027, organizată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI).

"Bugetul programului depăşeşte 1,4 miliarde de euro, o alocare UE de 586 de milioane de euro, la care se va adăuga o cofinanţare de la bugetul de stat. Suma reflectă o creştere de trei ori a finanţării faţă de perioada anterioară. Ce înseamnă asta? Bani pentru investiţii publice şi oportunităţi de afaceri pentru zona privată. Implicit, o dezvoltare integrată a regiunii Bucureşti-Ilfov şi o modernizare a serviciilor publice pentru cetăţeni", a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

El a prezentat în cadrul conferinţei trei domenii "esenţiale" pentru Bucureşti, pentru care se află deja în derulare proiecte "importante": mobilitate, digitalizare şi eficientizarea energetică a clădirilor publice.

Conform primarului general, este vorba despre:

  • reabilitarea căilor de rulare pentru linii de tramvai care leagă zone importante ale oraşului - se află în curs o achiziţie publică în valoare de aproximativ 1,9 miliarde lei;
  • extinderea infrastructurii de tramvai - au fost atribuite contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate ce vizează extinderea infrastructurii de tramvai în Capitală pe o lungime de traseu de 15 km;
  • achiziţionarea de noi mijloace de transport în comun: 100 de troleibuze, 100 de tramvaie moderne, 100 de autobuze electrice (pentru care a fost atribuită achiziţia) şi alte 22 de troleibuze cu finanţare prin PNRR;
  • PMB doreşte expertizarea podurilor şi pasajelor din Capitală, printre care şi Pasajul Basarab sau Podul Grant, iar anul acesta va fi finalizat Pasajul Doamna Ghica;
  • proiecte pentru realizarea de piste pentru biciclete în Bucureşti;
  • digitalizarea serviciilor publice oferite cetăţenilor;
  • renovarea şi consolidarea, prin AMCCRS, cu fonduri din PNRR, a mai multor clădiri simbol al Capitalei, printre care se numără Muzeul Tattarescu sau Blocul Rosenthal. Totodată, au fost depuse cereri de finanţare pentru Casa Suţu, Pinacoteca sau Teatrul Bulandra.
articolul original.

Doi ecologiști sunt buni de plată după ce au aruncat cu tort în statuia regelui Charles al III-lea

Doi ecologiști sunt buni de plată după ce au aruncat cu tort în statuia regelui Charles al III-lea

Doi activişti din mişcarea ecologistă Just Stop Oil vor trebui să plătească Muzeului Madame Tussauds din Londra despăgubiri de 3.500 de lire sterline (4.300 de dolari) pentru protestul lor din luna octombrie, în timpul căruia au zdrobit două torturi de ciocolată vegane de chipul statuii din ceară a regelui britanic Charles al III-lea, informează DPA.

Eilidh McFadden, în vârstă de 20 de ani, şi Tom Johnson, în vârstă de 29 de ani, au fost găsiţi vinovaţi la acuzaţia de comitere a unor daune penale, marţi, după ce Tribunalul de Magistratură din Westminster a aflat în cadrul unei audieri că cei doi tineri au vandalizat statuia "în maniera videoclipurilor umoristice folosind torturi cu şarlotă", pe 24 octombrie 2022.

Statuia regelui Charles al III-lea, alături de cea a reginei-consoarte Camilla şi de cele ale prinţului şi prinţesei de Wales - care pot costa între 75.000 şi 200.000 de lire sterline -, au fost îndepărtate din spaţiul expoziţional până în dimineaţa zilei următoare.

Eilidh McFadden şi Tom Johnson au provocat daune de 3.500 de lire sterline, costurile fiind cauzate de operaţiunile de revopsire a statuii, de spălare a hainelor şi a perucilor din păr natural pe care le poartă statuile şi de refacere a decorului regal, care includea şi un tron de culoare roşie.

🎂 BREAKING: JUST STOP OIL CAKES THE KING 🎂

👑 Two supporters of Just Stop Oil have covered a Madame Tussauds waxwork model of King Charles III with chocolate cake, demanding that the Government halts all new oil and gas licences and consents.#FreeLouis #FreeJosh #A22Network pic.twitter.com/p0DJ8v3XVB— Just Stop Oil (@JustStop_Oil) October 24, 2022

Potrivit audierii de la tribunal, unii dintre angajaţii muzeului londonez au trebuit să lucreze cinci ore suplimentare, deschiderea din ziua următoare a trebuit să fie amânată cu aproape o oră, fapt ce ar fi putut să împiedice până la 900 de persoane să pătrundă în clădire în timpul acelei perioade aglomerate de vacanţă.

Judecătoarea Neeta Minhas a decis ca Tom Johnson, care nu are antecedente penale, să beneficieze de un regim de 12 luni de libertate condiţionată şi să achite despăgubiri de 740 de lire sterline şi cheltuieli de judecată de 250 de lire sterline.

Eilidh McFadden, care avea deja trei condamnări pentru încălcări în formă agravată a unor proprietăţi private, a primit aceeaşi amendă şi o pedeapsă de 12 luni de muncă în folosul comunităţii, inclusiv 80 de ore de muncă fără plată.

articolul original.

Se caută înlocuitor pentru șeful Enel. Italienii nu-l mai vor pe Francesco Starace

Se caută înlocuitor pentru șeful Enel. Italienii nu-l mai vor pe Francesco Starace

Mai mulţi oficiali din Cabinetul condus de premierul italian Giorgia Meloni sunt nemulţumiţi de performanţele directorului grupului de utilităţi Enel, Francesco Starace, şi au în vedere posibili înlocuitori, au declarat pentru Reuters mai multe surse politice, transmite Agerpres.

Francesco Starace, 67 de ani, este CEO al Enel din 2014 iar mandatul său actual expiră în luna mai. Potrivit surselor citate de Reuters este puţin probabil ca Starace să mai primească un al patrulea mandat.

Stefano Donnarumma, actualul director general la operatorul de transport şi sistem Terna, este pe lista scurtă a candidaţilor care au cele mai mari şanse pentru a-l înlocui pe Starace, alături de Flavio Cattaneo, vicepreşedintele companiei italiene de transport feroviar de mare viteză NTV şi fost director la compania de telefonie Telecom Italia (TIM). Sursele au precizat însă că discuţiile sunt în derulare în interiorul cabinetului şi vor intra într-o fază decisivă după alegerile regionale din Lombardia şi Lazio, care vor avea loc la mijlocul lunii februarie, şi care vor constitui primul test electoral pentru guvernul condus de Giorgia Meloni.

Recent, premierul Giorgia Meloni şi-a exprimat foarte clar dorinţa de a-şi pune amprenta când vine vorba de numirile în poziţiile importante, desemnându-l pe veteranul Riccardo Barbieri în postul de director general al Trezoreriei. Pe lângă postul de CEO al Enel, în săptămânile următoare vor deveni vacante şi locuri în consiliile de administraţie ale mai multor companii controlate de stat, inclusiv la grupul energetic Eni, la banca MPS şi la grupul de apărare Leonardo.

În cazul lui Starace, acesta a fost reconfirmat în funcţie în anul 2020, pentru al treilea mandat, după ce a fost lăudat de investitori pentru rezultatele financiare ale Enel şi pentru transformarea fostului monopol de stat într-una din cele mai mari şi mai verzi companii de utilităţi din lume. După trei ani, Cabinetul Meloni este preocupat de creşterea datoriilor Enel, care la finele lui 2022 erau estimate la aproximativ 60 de miliarde de euro. Afectate de explozia preţurilor la gaze şi măsurile guvernamentale de plafonare a facturilor, datoriile Enel erau la finele anului trecut de trei ori mai mari decât profitul operaţional, faţă de 2,5 ori mai mari la finele lui 2019.

Guvernul Meloni, nemulțumit de independența sporită a lui Starace

În plus, Cabinetul Meloni consideră că Starace este mult prea independent, susţin sursele citate de Reuters. La începutul anului 2022, Starace a refuzat solicitările venite de la Cabinetul premierului de atunci, Mario Draghi, de a nu participa la o conferinţă video organizată de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi directorii unor mari companii italiene, conferinţă organizată la doar o lună înainte de invazia din Ucraina.

Anterior, oficialii din Guvernul condus de Giuseppe Conte l-au acuzat pe Starace că a întârziat un plan destinat fuziunii dintre Open Fiber, un operator broadband care era susţinut de Enel, cu reţeaua terestră a TIM. În 2021, Enel şi-a vândut participaţia de 50% pe care o deţinea la Open Fiber către un consorţiu compus din banca de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP) şi fondul australian Macquarie.

Enel, companie energetică multinaţională şi un lider integrat pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile, activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 88 GW. În România, compania este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, din anul 2005. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării (Muntenia Sud - inclusiv Bucureşti, Banat şi Dobrogea) şi acoperă o treime din piaţa locală de distribuţie.

Luna trecută, Public Power Corp (PPC), cea mai mare companie de utilităţi din Grecia, a anunţat că a semnat un acord de exclusivitate cu compania italiană Enel privind posibila achiziţie a activelor acesteia din România. Potrivit PPC, în timpul discuţiilor cu caracter exclusiv, care vor avea loc până la sfârşitul lunii ianuarie 2023, compania elenă va efectua un audit financiar al activelor. După finalizarea auditului, boardul PPC va decide dacă compania elenă va depune o ofertă angajantă către Enel.

articolul original.

Schimbări la conducerea Atos România. Diana Sipos preia operațiunile companiei pe plan local

Schimbări la conducerea Atos România. Diana Sipos preia operațiunile companiei pe plan local

Compania franceză Atos, companie care activează în transformare digitală, o numește pe Diana Sipos în funcția de Country Manager pentru Atos IT Solutions and Services România. Aceasta preia funcția de la Cătălina Dodu, care a condus operațiunile filialei locale timp de nouă ani.

În calitate de Country Manager, Diana Sipos va prelua implementarea strategiei companiei pe plan local, ce presupune încheierea de parteneriate strategice cu organizații relevante din zona IT și dezvoltarea portofoliului de servicii și de clienți.

Fiind parte a echipei Atos încă de la intrarea companiei pe piața din România mă onorează și mă încântă preluarea funcției actuale. Îmi propun să duc mai departe realizările colegilor mei și, totodată, să dezvoltăm în continuare noi pârghii de extindere a businessului pe plan local și să răspundem cât mai eficient nevoilor clienților noștri locali și internaționali.

Diana Sipos, Country Manager Atos România

Diana Sipos, anterior Chief Financial Officer în cadrul Atos România, face parte din companie încă de la lansarea acesteia pe piața locală, în 2011. Aceasta a construit strategia financiară locală și a coordonat operațiunile financiare ale subsidiarelor românești. Totodată, a gestionat și proiecte globale de eficientizare operațională și control financiar intern, având o experiență bogată pe zona de implementări de noi modele de afaceri și integrări de companii. Anterior, Diana Sipos a activat în departamentul financiar al companiei Siemens IT Solution and Services.

https://ic.events/landing/bHArVQ==/hr-2-0-2023.html

Absolventă a Academiei de Studii Economice din București (Facultatea de Finanțe – Bănci), Diana Sipos a urmat și studii post-universitare de master în Management și Administrarea Afacerilor fiind, totodată, membră a CECCAR și FCCA.

Cătălina Dodu, care a condus operațiunile locale ale Atos din 2014 până în prezent, a ales o nouă oportunitate în parcursul său profesional. De-a lungul mandatului său de Country Manager, echipa Atos România a crescut de la 550 la peste 3500 de angajați, care activează în cele patru centre pe plan local - în Bucureşti, Braşov, Cluj şi Timişoara.

articolul original.

STB anunță modernizarea a 70 de tramvaie și construcția unei autobaze electrice în Giulești

STB anunță modernizarea a 70 de tramvaie și construcția unei autobaze electrice în Giulești

Societatea de Transport București (STB) are în plan investiții majore în perioada următoare, iar Societatea va avea un capital social mărit în urma unei hotărâri aprobate de marţi de Consiliul General al Capitalei, cu 31 de voturi "pentru" şi 18 abţineri. Astfel, capitalul social va crește cu 301 milioane de lei și va fi în valoare de 477 milioane de lei, relatează Agerpres.

Prezent luni în şedinţa Comisiei de transporturi, directorul general al STB, Adrian Criţ, preciza că investiţiile vizează construirea unei autobaze electrice în Giuleşti şi modernizarea a peste 70 de tramvaie. În continuare, capitalul social va fi deţinut de municipalitatea bucureşteană în proporţie de 99,89% şi de judeţul llfov - 0,11%.

Potrivit lui Criț, STB vizează construirea unei autobaze electrice în Giuleşti, pe un teren aflat în proprietatea societăţii - 42.000.000 lei; modernizarea a 50 de tramvaie V3A - 176.300.000 lei; reparaţii capitale pentru patru caroserii de tramvaie V3A - 3.225.808 lei; reparaţii generale pentru patru caroserii de tramvaie - 7.541.000 de lei; modernizarea a 20 de tramvaie Tatra - 65.450.000 de lei; finalizarea unui tramvai Bucur LF - 6.800.000 de lei.

"Practic, prin modernizare se va schimba şi echipamentul de tracţiune. Toate tramvaiele vor fi transformate în tramvaie cu accesibilitate sporită, cu podeaua la nivelul peronului pentru o porţiune de cel puţin 35% din întreaga suprafaţă a tramvaiului şi dotarea cu sisteme de climatizare pentru salonul pasagerilor şi cabina manipulantului", a spus directorul STB.

El menţiona că societatea are în prezent nevoie de 400 de tramvaie, iar pe lângă cele care vor fi achiziţionate este necesară modernizarea celor aflate în exploatare.

"Prin modernizare înţelegem o transformare capitală a acestor vehicule, astfel încât ele să satisfacă toate cerinţele calitative pentru un transport civilizat în Capitală. Noi nu mai vrem să avem nişte tramvaie care să arate ca în anii '80, asta e clar. Ne trebuie nişte tramvaie modificate. (...) La uzina de reparaţii deja avem prototipul tramvaiului V3A cu podea parţial coborâtă care va utiliza pentru prima dată în exterior fibra de sticlă, ceea ce oferă posibilitatea unei întreţineri mult mai bune a tramvaiului şi nu va mai avea rugină pe caroserie. De asemenea, şi interioarele sunt făcute tot din fibră de sticlă şi avem alte soluţii constructive care, pe de o parte, să reducă costurile şi, pe de altă parte, să dea o durată de viaţă mult mai mare tramvaiului", a explicat Criţ.

În referatul de aprobare a proiectului se reaminteşte că, în august 2022, STB a fost împuternicită să efectueze Testul Investitorului Privat Prudent, în vederea majorării capitalului social cu 301.644.000 lei, "cu scopul de a determina dacă societatea beneficiază de un avantaj pe care nu 1-ar fi obţinut în condiţii normale de piaţă şi dacă Municipiul Bucureşti, prin CGMB, acţionează ca un investitor privat prudent" în economia de piaţă.

Concluzia Testului Investitorului Privat Prudent a fost că participarea CGMB la majorarea de capital social nu este un ajutor de stat.

articolul original.

Fost oficial ucrainean: Regiunea Donbas este cea mai periculoasă din Ucraina

Fost oficial ucrainean: Regiunea Donbas este cea mai periculoasă din Ucraina

Un fost guvernator ucrainean descrie Donbas-ul ca fiind cel mai periculos loc de pe teritoriul Ucrainei, în care luptele se duc necontenit şi în care soldaţii ucraineni sunt expuşi celui mai mare risc, transmite Agerpres.

Fostul şef al Administraţiei Regionale Militare de Stat a regiunii Cernăuţi Serhii Osaciuk, care acum este ofiţer în trupele de grăniceri de pe frontul de Est, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că în Donbas, care include regiunile Doneţk şi Luhansk, se dau lupte "între viaţă şi moarte, între libertate, demnitate şi regimul de închisori al lui Putin".

"Scopul întregului popor ucrainean, al fiecărui bărbat ucrainean este de a-şi apăra ţara de agresorul rus. Altceva nici nu îmi puteam propune şi sunt mândru că mă aflu astăzi aici, pe linia frontului. Este o graniţă între viaţă şi moarte, între libertate, demnitate şi regimul de închisori al lui Putin. Cu ajutorul acordat de întreaga lume, poporul ucrainean ridică o nouă graniţă, temeinică, a unei Europe libere, democratice şi respinge ocupantul rus şi îl trimite în ţara lui plină de lagăre", a afirmat Osaciuk.

Fostul şef al Administraţiei Regionale Militare de Stat din Cernăuţi şi-a depus mandatul în luna iulie a anului trecut, iar după două săptămâni era deja pe front, în regiunea Donbas. El activează în cea mai fierbinte zonă a Ucrainei, care include şi localităţile Bahmut, Toreţk, Lîman sau Vuhledar.

"Nu este cu nimic mai periculos decât dacă am trăi în oricare alt oraş ucrainean. Mă aflu pe toată linia frontului şi îmi dau seama că acesta este cel mai periculos loc pentru soldaţii noştri, care în fiecare zi trebuie să facă faţă, cu ajutorul armelor, armatei ruse", a adăugat Osaciuk.

Serhii Osaciuk, în vârstă de 50 de ani, este unul dintre cei mai apreciaţi istorici şi oameni politici din regiunea Cernăuţi. Înainte de a deveni guvernator militar, el a fost consulul onorific al Austriei la Cernăuţi.

articolul original.

Ungaria, cea mai coruptă țară din UE, la același nivel cu Burkina Faso și sub Ghana sau Benin

Ungaria, cea mai coruptă țară din UE, la același nivel cu Burkina Faso și sub Ghana sau Benin

Cea mai recentă ediție a clasamentului privind percepția corupției realizat de Transparency Internațional plasează Ungaria sub Bulgaria și România, undeva în aceeași ligă cu țările africane.

Indicele de percepţie a corupţiei (CPI), calculat de Transparency International pe baza percepțiilor cetățenilor, arată că în 2022 majoritatea ţărilor nu au reuşit să oprească fenomenele legate de corupţie. Pentru anul trecut au fost clasificate după CPI 180 de ţări şi teritorii, fiecăreia fiindu-i atribuit un indice de la 0 (foarte corupte) la 100 (foarte corecte). Media mondială a rămas nemodificată în ultimul deceniu, la valoarea de 43, în timp ce 26 de ţări au atins în 2022 minime istorice. În ciuda eforturilor, 155 de state nu au înregistrat progrese semnificative în combaterea corupţiei, unele aflându-se chiar în declin faţă de 2012.

Ungaria are un scor sub media mondială - 42, fiind pe locul 77, la același nivel cu Burkina Faso sau Trinidad-Tobago. Bulgaria are un scor de 43 iar România, 46 – locul 63 mondial.

Scorul Ungariei a fost în scădere constantă în ultimii 10 ani, când la putere a fost tot timpul Viktor Orban, în vreme ce al României a variat. În 2013 și 2014 am fost la 43, în 2019 și 2020, la 44. Pe de altă parte, în 2016-2017 am ajuns și la 48.

Conform Transparency Internation, 40% dintre maghiari consideră că nivelul de corupție din țara lor a crescut în ultimele 12 luni. Iar 17% dintre cei care au apelat la serviciile publice din țara vecină au dat șpagă în ultimul an.

Pe primul loc în acest clasament este Danemarca (90 de puncte), urmată de Finlanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Singapore și Suedia.

articolul original.

Angajații ING Hubs România, hub-ul global de tehnologie al ING Group vor avea o săptămână de lucru de patru zile

Angajații ING Hubs România, hub-ul global de tehnologie al ING Group vor avea o săptămână de lucru de patru zile

ING Hubs România, hub-ul global de tehnologie al ING Group, extinde către angajați sistemul de lucru de 4 zile pe săptămână, pentru care aceștia au putut opta deja începând cu luna ianuarie 2023. Această decizie vine pe fondul rezultatelor pozitive ale programului pilot derulat pe parcursul a 6 luni.

Adoptarea noului sistem de lucru în cadrul companiei se va face voluntar și gradual, pe parcursul următoarelor luni, pe bază de înscrieri. Noul mod de lucru presupune trecerea de la 5 zile de lucru cu 8 ore/zi la 4 zile de lucru pe săptămână, cu 10 ore/zi, în acord cu legislația în vigoare. De asemenea, angajații au opțiunea de a trece la varianta cu 9 ore de lucru pe zi, timp de 4 zile și 0,5 zile libere pe săptămână. Această schimbare va permite astfel păstrarea a 40 ore de lucru/săptămână aferente unui program de lucru full-time conform Codului Muncii.

https://ic.events/landing/bHArVQ==/hr-2-0-2023.html

Flexibilitatea reprezintă un principiu important în modul de lucru ING Hubs și una dintre valorile noastre de bază. Opțiunea de a trece la un format cu 4 zile de lucru pe săptămână, cât și modul de lucru hibrid sunt în linie cu filosofia noastră. Decizia de a putea trece la 4 zile de lucru pe săptămână a fost foarte bine primită de colegii noștri și sperăm că va aduce un plus de confort și flexibilitate.

Marian Ion, CEO ING Hubs România

Proiectul pilot pentru testarea sistemului cu 4 zile de lucru pe săptămână a implicat 9 echipe din cadrul ING Hubs România și s-a desfășurat pe parcusul a 6 luni. Compania a monitorizat indicatori precum productivitatea, viteza de răspuns în cazul incidentelor, numărul orelor de lucru suplimentare necesare, nivelul de satisfacție a angajaților, moralul acestora și gradul de încărcare.

Modelul de lucru în cadrul companiei va rămâne unul hibrid, în care fiecare echipă în parte își definește interacțiunile, în acord cu nevoile specifice. Astfel, compania oferă angajaților posibilitatea de a lucra de acasă sau de la noul sediu de pe Calea Victoriei, fiecare echipă având libertatea de a-și stabili propriul mod de lucru, îmbinând lucrul la distanță și cel de la birou.

Ce planuri are ING Hubs România pentru 2023

În 2023, ING Hubs va dezvolta în continuare proiectele din principalele zone ale companiei, precum core banking, managementul datelor, aplicații mobile și produse bancare digitale, cu obiectivul de a oferi servicii complete, integrate.

În atingerea acestui obiectiv, ING Hubs România caută să își întregească echipele cu specialiști care, pe lângă abilitățile tehnice, au o bună înțelegere a domeniului de business și experiență în dezvoltarea de produs.

Pentru anul în curs, compania mai are în plan completarea echipelor existente cu studenți, tineri absolvenți sau specialiști aflați la început de drum în domeniul IT. În acest sens, ING Hubs România va derula o serie de programe de formare intensivă, care vor permite tinerilor să își dezvolte abilitățile de programare alături de specialiști din cadrul organizației. {Dev}School – Java League și International Talent Programme sunt două astfel de programe dedicate celor aflați la început de drum. Programele vor fi remunerate, iar înscrierile vor începe în luna februarie.

Hub-ul de tehnologie din România al ING Group a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 113 milioane de euro (date preliminare) și 1.600 angajați, iar planul pentru 2023 este de a continua creșterea dinamică până la borna de 150 de milioane de euro cifră de afaceri și de a extinde echipa la 1.800 oameni.

articolul original.

Un candidat pe o poziție de middle management așteaptă și patru luni până să fie angajat. 44% dintre candidați refuză prima ofertă de angajare

Un candidat pe o poziție de middle management așteaptă și patru luni până să fie angajat. 44% dintre candidați refuză prima ofertă de angajare

Față de anul 2021, când un proces de recrutare pentru un rol de middle management în marile companii active în România se finaliza într-o perioadă medie de 3 luni, în 2022 același proces a crescut în medie cu 33 de zile, ajungând la 4 luni, arată un studiu realizat de compania Arthur Hunt România, care furnizează servicii HR, la finalul anului trecut. În tot acest timp, candidații se retrag din cadrul proceselor de recrutare sau se reorientează în piață spre alte roluri, arată analiza.

Birocrația corporatistă și creșterea duratei de decizie internă privind recrutarea s-au aflat în disonanță cu dinamica pieței și fenomenul răzgândirii candidaților la primirea primei oferte, care a ajuns la un procent de 44% anul trecut, față de 42% în 2021. Acest fenomen s-a înregistrat în special în cazul candidaților din segmentul de vârstă de până în 40 de ani, în general pentru roluri financiare sau alte roluri specializate.

https://ic.events/landing/bHArVQ==/hr-2-0-2023.html

Spre exemplu, potrivit studiului Arthur Hunt, în domeniul bancar și financiar, doar 2 din 11 candidați au fost recrutați într-o perioadă de timp cuprinsă între 94 și 120 de zile, 6 candidați s-au retras din procesul de recrutare, iar restul au continuat până când au primit a doua sau a treia ofertă.

Companiile trebuie să își simplifice procesele interne de recrutare și să le adapteze la realitatea pieței muncii de azi. Acest ritm greoi de decizie duce la costuri suplimentare din partea companiilor, care sunt nevoite să reia procesele de recrutare de la început sau chiar la riscuri reputaționale majore. Pe segmentul analizat, de middle management, vorbim despre generația de vârstă de sub 40 de ani, care este una mai puțin empatică și mai tranzacțională. Daca nu sunt mulțumiți de viteza de reacție sau de modul de raspuns al unei companii, acești candidați renunță, pentru că au opțiuni în piață. Iar în contextul unui nivel minim istoric al șomajului în România, vorbim cu siguranță despre o piață a angajaților, nu a angajatorilor.

Sorin Roibu, Managing Partner Arthur Hunt România

Există însă și companii care au simplificat procesul de recrutare, unele dintre acestea oferind autonomie de decizie managerului direct al departamentului, fără ca procesul să mai fie validat de structurile ierarhice superioare. Potrivit unor studii internaționale, 75% dintre candidați iau decizia de a continua un proces de recrutare în cadrul unei companii în funcție de experiența pe care o au cu angajatorul respectiv chiar în cadrul procesului de recrutare.

La nivelul anului trecut, doar 56% dintre candidați au acceptat și au dat curs primei oferte de angajare. În cazul celorlalți, care au refuzat prima ofertă, întreg procesul s-a reluat. În cazul proiectelor care au fost reluate, rata de succes în recrutare a fost ridicată, procentajul ajungând la 82%, subliniază specialiștii Arthur Hunt România.

În 2022, cât și în anii precedenți, companiile s-au confruntat cu mai multe valuri de incertitudine și au fost nevoite să își ajusteze succesiv strategiile de business, iar acest lucru s-a reflectat și în dinamica generală a pieței muncii. Resursa umană specializată rămâne indispensabilă pentru reziliență în condiții socio-economice dificile și pentru dezvoltarea unei companii, subliniază reprezentanții companiei. Studiul a fost derulat pe întreaga durată a anului trecut și a inclus concluziile rezultate în urma tuturor proceselor de recrutare pentru roluri de middle management derulate de Arthur Hunt în România.

articolul original.

Surse: Directorul Romarm, plasat sub control judiciar în dosarul în care este implicat și Victor Pițurcă

Directorul Romarm, plasat sub control judiciar în dosarul în care este implicat și Victor Pițurcă

Directorul general al Companiei Romarm, Gabriel Ţuţu, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA, după expirarea ordonanţei de reţinere de 24 de ore, au declarat surse judiciare pentru Agerpres, în vreme ce surse Digi24 vorbesc chiar despre o eventuală măsură de arestare preventivă a acestuia.

În acest moment, procurorii îi audiază pe fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă, cercetat, de asemenea, sub control judiciar, şi pe fiul acestuia, Alexandru Piţurcă.

Victor Piţurcă şi Gabriel Ţuţu sunt acuzaţi de DNA de săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, respectiv abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, într-un dosar legat de achiziţii în timpul pandemiei de COVID-19.

Potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 - 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.

"Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)", arată anchetatorii.

Într-un context asemănător, procurorii spun că, în perioada 19 martie 2020 - 10 aprilie 2020, Gabriel Ţuţu ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanţii societăţilor implicate în achiziţiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măşti de protecţie neconforme către Ministerul Apărării Naţionale a unui prieten de-al său fără ca acesta să desfăşoare activităţi comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecţie şi efectuarea unor plăţi către acesta (40% din cota de profit rezultată) sub aparenţa unui contract de consultanţă.

"În schimbul acestor 'servicii' suspectul Gabriel Ţuţu ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor din cadrul MApN şi că îi va determina pe aceştia să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contractele de furnizare, dar şi să efectueze recepţia fără problemă a produselor respective şi să achite la timp facturile emise în acest sens. În contextul menţionat mai sus, suspectul Ţuţu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei", menţionează procurorii anticorupţie.

Ministerul Economiei, instituția sub ordinea căreia se află Romarm, a transmis pe de altă parte un comunicat prin care anunță că nu are nicio implicare în cazul anchetat de DNA.

Nu în ultimul rând, premierul Nicolae Ciucă, a declarat că a solicitat instituţiilor să pună la dispoziţie toate documentele pentru derularea cercetării penale, astfel încât "cei responsabili şi cei care încalcă legea să plătească".

articolul original.

EssenceMediacom devine cea mai mare agenție din Group M și va avea în mână bugete media de 21 mld. dolari

EssenceMediacom devine cea mai mare agenție din Group M și va avea în mână bugete media de 21 mld. dolari

EssenceMediacom – cea mai nouă și cea mai mare agenție din Group M – a fost lansată oficial astăzi. Reprezentanții companiei spun că agenția a fost creată pentru a descoperi noi oportunități pentru branduri și pentru a livra soluții media cu adevărat integrate.

Incluzând 10.000 de angajați în 120 de birouri de pe glob și condusă de Nick Lawson, CEO Global, EssenceMediacom combină ADN-ul Essence - de performance, date, analytics și tehnologie creative - cu planificarea multichannel a audienței și expertiza de strategie a MediaCom.

Totul va fi susținut de EMOS – Sistemul de Operare al EssenceMediacom. Această suită modulară de instrumente și date va conecta ce este cel mai bun din tehnologia Essence, MediaCom si Group M și va fi disponibilă echipelor și clienților EssenceMediacom de pe tot globul.

Agenția se lansează cu un portofoliu de clienți care include branduri precum Adidas, Bayer, Dell, Google, Mars, NBCUniversal, PlayStation, Procter & Gamble, The Coca-Cola Company și Uber și va fi responsabilă pentru mai mult de 21 de miliarde de dolari în bugete media, la nivel global (COMvergence, 2021).

EssenceMediacom face parte din Group M, grupul de investiții media al WPP, avand astfel acces la cele mai bogate date, cele mai robuste repere si cele mai avansate capabilități din piață, susținute de GroupM Nexus, divizia de cross-channel performance a companiei și Choreograph, furnizor de servicii de date si tehnologie al Group M.

Oana Petroff, CEO al EssenceMediacom România a declarat: “Atât eu, cât și echipa EssenceMediacom suntem entuziasmați să lansăm astăzi noua agenție în România și suntem pregătiți să găsim noi oportunități, idei de media penetrante si relevante pentru consumatori, care vor aduce si mai multă valoare clienților noștri.”

articolul original.
❌