ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
✇Stiri.com.ro

4 concepții greșite despre purificatoarele de aer

By: Stiri
image

Calitatea aerului este un subiect fierbinte, în special în rândul proprietarilor de case și al proprietarilor de afaceri. Mai multe persoane și întreprinderi realizează importanța unei calități mai bune a aerului și beneficiile deținerii unui purificator de aer. În zilele noastre, sunt disponibile o mulțime de opțiuni pentru a investi într-un purificator de aer.

Însă oamenii ar putea fi sceptici cu privire la investiția într-un purificator de aer din cauza diferitelor concepții greșite legate de acest dispozitiv. Mai jos, dezmințim unele dintre cele mai populare mituri despre purificatoarele de aer.

1. Purificatoarele de aer nu funcționează

Cea mai comună concepție greșită pe care o au scepticii este că purificatoarele de aer nu funcționează sau nu sunt benefice. Acest lucru se poate datora faptului că multe purificatoare de aer funcționale nu fac prea mutl zgomot și rămân nemișcate în timpul funcționării, ceea ce face ușor de crezut că nu se întâmplă nimic. Cu toate acestea, a crede că purificatorul de aer nu își face treaba pentru că este silenţios este departe de adevăr.

Purificatoarele de aer pot curăța o suprafață mare și își pot folosi energia pentru a elimina poluanții fără a produce niciun sunet sau mișcare. Purificatoarele de aer de la magazinul Wellnessist elimina până la 99% din particulele de praf. Fumul, praful, bacteriile și virușii ar putea fi toate îndepărtate în tăcere din aer.

O modalitate simplă de a verifica dacă purificatorul de aer funcționează este prin plasarea dosului mâinii aproape de locul în care dispozitivul lasă aerul să iasă. Dacă există o adiere ușoară, înseamnă că funcționează perfect.

2. Nu ai nevoie de un purificator de aer dacă ai aer condiţionat

Un alt mit este că purificatoarele de aer funcționează la fel ca și aerul condiționat. Nu este adevarat. Briza rece și proaspătă de la aer condiționat ar putea da iluzia de aer curat, dar acest lucru este neadevărat.

Un aparat de aer condiționat reglează temperatura aerului într-o cameră; spre deosebire de purificatoarele de aer, aparatele de aer condiționat nu captează poluanții din aer. Chiar dacă aparatele de aer condiționat au filtre, acestea sunt în principal acolo pentru a împiedica pătrunderea prafului în ele și nu pentru a purifica aerul.

3. Trebuie să rămâi aproape de purificatorul de aer

Nu trebuie să fii aproape de un purificator de aer pentru a beneficia de el. Purificatoarele de aer au rate diferite de livrare a aerului curat (CADR), în funcţie de dimensiunea camerei.

Un purificator de aer poate ajuta la crearea unei zone de protecție în care nivelurile de poluare sunt semnificativ mai mici decât în ​​zonele exterioare. Puteți beneficia de purificatorul de aer oriunde în acea zonă specificată.

4. Mirosurile neplăcute înseamnă că purificatorul de aer nu funcționează

Mulți cred că mirosurile neplăcute indică faptul că purificatorul de aer nu funcționează și nu purifică aerul așa cum ar trebui. Adevărul este că asta depinde de tipul de purificator de aer pe care îl folosiţi. Purificatoarele cu filtre HEPA elimină poluanții din aer, dar nu elimină şi mirosurile neplăcute.

În schimb, purificatoarele de aer cu filtru de deodorizare ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute zilnice, a gazelor și a poluanților. Dacă mirosurile neplăcute persistă atunci când utilizați un purificator menit să curețe poluanții și mirosurile, ar putea fi un semn că trebuie să vă schimbați filtrul.

articolul original.
✇Europa FM

ANM: Vremea se răcește la sfârșitul săptămânii. Meteorolog: Vremea devine geroasă în mare parte din țară | AUDIO

By: EuropaFM Stiri
image

Vremea se va răci la sfârșitul săptămânii. Duminică, de exemplu, temperaturile maxime vor fi cuprinse între – 8 grade Celsius și cel mult + 2 grade Celsius în sudul țării.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2023/02/01feb-15-Hustiu-vine-gerul.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nopțile vor deveni geroase, spune meteorologul ANM – Mihai Huștiu: „O masă de aer rece se extinde și spre țara noastră și, ca urmare, duminică ne așteptăm ca temperaturile maxime să fie cuprinse între -8 și +2 grade cel mult prin sud-vest, iar în noaptea de duminică spre luni temperaturi minime ce coboară spre -17 grade sau chiar valori mai coborâte în estul Transilvaniei”.

„Vremea, așadar, devine geroasă în mare parte din țară, iar estimările noastre pentru săptămâna viitoare indică temperaturi coborâte cel puțin până spre mijlocul săptămânii”, a spus meteorologul Mihai Huștiu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Alerte meteo de frig și ninsori în zone de pe glob unde temperaturile, în mod normal, nu scad sub zero grade

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Web site-uri realizate cu pasiune si cea mai mare grija la detalii

By: Stiri
image

In ziua de azi, unul dintre cele mai cautate job-uri am putea spune este cel de web developer dar cel ded designer web, dat fiind faptul ca a existat si exista o crestere continua a cererii in domeniul web si din ce in ce mai multe firme si companii dar si personae fizice doresc sa aiba unul sau mai multe site-uri web.

Designul web creativ este arta de a crea un site web care este placut din punct de vedere vizual, eficient din punct de vedere functional si usor de utilizat. Scopul designului web creativ este de a crea un site web care sa se distinga de concurenta si sa raspunda nevoilor utilizatorilor site-ului. Aceasta implica utilizarea diferitelor elemente de design, cum ar fi tipografia, culoarea, textura si aspectul, pentru a crea un site web unic si atragator din punct de vedere vizual.

Designul web este mai mult decat procesul de a obtine aspectul unui site web; este, de asemenea, procesul de creare a unui site web care este usor de utilizat, placut din punct de vedere vizual si adaptat la nevoile utilizatorului. Un site web grozav ar trebui sa fie usor de navigat, sa aiba un scop clar si sa ofere o experienta excelenta pentru utilizator.

  • Primul pas in procesul creativ de design web este identificarea nevoilor utilizatorului. Acest lucru se poate face prin intelegerea nevoilor publicului tinta, a obiectivelor site-ului web si a rezultatului dorit al acestuia. Acest lucru va ajuta la crearea unui site web care este adaptat la nevoile utilizatorului.
  • Al doilea pas in procesul de design web creativ este crearea unui wireframe. Un wireframe este o reprezentare vizuala a site-ului web care subliniaza structura si aspectul acestuia. Acesta este utilizat pentru a oferi o schita de baza a site-ului web si poate fi folosit pentru a crea o reprezentare vizuala a site-ului web inainte de a se face orice munca de proiectare.
  • Al treilea pas in procesul de design web creativ este crearea unei machete. O macheta este o reprezentare vizuala a site-ului web care subliniaza elementele de design ale acestuia. Aceasta poate fi utilizata pentru a crea o reprezentare vizuala a site-ului web inainte de a se efectua orice operatiune de codificare.
  • Al patrulea pas in procesul de design creativ este crearea site-ului web propriu-zis. Aceasta implica codificarea site-ului web si crearea elementelor de design propriu-zise ale acestuia. Aceasta este partea cea mai consumatoare de timp a procesului si necesita multa indemanare si cunostinte.

Toate aceste aspecte sunt aplicate in mod profesional de cei de la PretSite.ro, o firma de web design din Romania cu o vasta experienta in acest sens, avand numerosi clienti atat autohtoni cat si straini. De aceea, serviciile lor sunt adaptate si firmelor sau persoanelor fizice din alte tari, prezentarea lor fiind “website developed with passion by pretsite.ro

Elementele de design vizual sunt elementele care alcatuiesc aspectul vizual al unui site web. Aceste elemente includ tipografia, culoarea, textura si aspectul. Profitand de aceste elemente, un site web poate fi proiectat pentru a fi atragator si atractiv din punct de vedere vizual.

Tipografia este arta de a crea un text care este atractiv din punct de vedere vizual si usor de citit. Prin utilizarea tipografiei, un site web poate fi proiectat pentru a fi atractiv din punct de vedere vizual si usor de citit. Tipografia si aspectul sunt doua elemente importante ale designului web creativ. Tipografia este arta de a crea un text care este atractiv din punct de vedere vizual si usor de citit. Prin utilizarea tipografiei, un site web poate fi proiectat pentru a fi atragator din punct de vedere vizual si usor de citit.

Culoarea este un element important al designului web si poate fi utilizata pentru a crea un site web atractiv din punct de vedere vizual. Prin utilizarea culorilor, un site web poate fi conceput pentru a fi atractiv si captivant din punct de vedere vizual.

Textura este arta de a crea un site web atragator din punct de vedere vizual folosind diverse texturi. Prin utilizarea texturilor, un site web poate fi conceput pentru a fi atractiv din punct de vedere vizual si usor de utilizat.

Dispunerea este arta de a aranja elementele pe o pagina pentru a crea un site web placut din punct de vedere vizual. Prin utilizarea aspectului, un site web poate fi conceput pentru a fi atractiv din punct de vedere vizual si usor de utilizat. Aceasta mai poarta si numele de layout, din engleza si este folosit mai mutl in acest sens de companiile de web design.

Alte elemente de design, cum ar fi animatia, pot fi, de asemenea, utilizate pentru a crea un site web atractiv din punct de vedere vizual. Prin utilizarea animatiei, un site web poate fi proiectat pentru a fi atragator din punct de vedere vizual si captivant.

Designul adaptiv este procesul de creare a unui site web care poate fi vizualizat pe diferite dispozitive. Prin utilizarea designului adaptiv, un site web poate fi proiectat pentru a fi vizualizat pe orice dispozitiv, indiferent de dimensiune.

Designul adaptiv este un element important al designului web creativ, deoarece permite ca un site web sa fie vizualizat pe orice dispozitiv. Acest lucru inseamna ca un site web poate fi proiectat pentru a fi vizualizat pe orice dispozitiv, indiferent de dimensiune.

De asemenea, designul adaptiv permite ca un site web sa fie adaptat la nevoile utilizatorului. Acest lucru inseamna ca un site web poate fi proiectat pentru a fi adaptat la nevoile utilizatorului, indiferent de dispozitiv.

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Imbunatatirea sigurantei alimentelor cu ajutorul solutiilor de ambalare din plastic cu izolare termica

By: Stiri
image

‍Siguranta alimentara este unul dintre cele mai importante aspecte ale productiei de alimente. Asigurarea faptului ca alimentele sunt pastrate in siguranta si fara contaminare este o parte esentiala a oricarui proces de productie alimentara. De aceea, este important sa se utilizeze tipul potrivit de ambalaj pentru a se asigura ca alimentele raman sigure si securizate. Solutiile de ambalare din plastic izolate termic sunt o modalitate eficienta de a asigura pastrarea alimentelor in siguranta. In acest blog, vom analiza avantajele utilizarii solutiilor de ambalare din plastic cu izolare termica, avantajele utilizarii cutiilor Schoeller Allibert si sfaturi pentru selectarea solutiilor de ambalare adecvate.

Solutiile de ambalare din plastic termoizolat sunt o modalitate eficienta de a proteja alimentele de schimbarile de temperatura si de contaminare. Aceste solutii sunt concepute pentru a preveni ca alimentele sa se incalzeasca sau sa se raceasca prea tare si pentru a le feri de bacterii si alti contaminanti. Materialul izolator utilizat in aceste solutii este de obicei fabricat din polistiren sau spuma poliuretanica, care sunt usoare si durabile. Acest material izolator ajuta la mentinerea constanta a temperaturii alimentelor si previne deteriorarea acestora.

Solutiile de ambalare din plastic cu izolare termica pot fi utilizate intr-o varietate de aplicatii, inclusiv transportul alimentelor, depozitarea alimentelor si prepararea alimentelor. Acestea reprezinta o alegere ideala pentru industriile care necesita ca alimentele sa fie pastrate la o anumita temperatura, cum ar fi restaurantele si companiile de catering. Solutiile de ambalare cu izolare termica sunt, de asemenea, utilizate in domeniul sanatatii si in mediile medicale, unde mentinerea alimentelor la o anumita temperatura este esentiala pentru siguranta pacientilor.

Cutiile Schoeller Allibert sunt concepute pentru a indeplini cele mai inalte standarde de siguranta alimentara. Acestea sunt fabricate din materiale durabile si usoare, care sunt concepute pentru a pastra alimentele in siguranta si fara contaminare. Materialul izolator utilizat in aceste termoboxuri Schoellerallibert este foarte eficient in mentinerea alimentelor la temperatura dorita si previne deteriorarea acestora. Cutiile sunt, de asemenea, usor de transportat si pot fi personalizate pentru a raspunde unor nevoi specifice.

Cutiile Schoeller Allibert sunt, de asemenea, concepute pentru a fi usor de utilizat. Acestea dispun de capace usor de utilizat, care pot fi deschise si inchise rapid si usor. Acest lucru le face ideale pentru utilizarea in restaurante si in companiile de catering, unde alimentele trebuie sa fie transportate rapid si in siguranta. Cutiile sunt, de asemenea, stivuibile, ceea ce ajuta la economisirea spatiului si le face usor de depozitat.

Cutiile pot fi folosite si pentru a depozita alimentele in conditii de siguranta si securitate. Capacele de pe cutii pot fi folosite pentru a pastra alimentele proaspete si fara contaminare. Acest lucru este deosebit de important atunci cand se transporta alimente, deoarece ajuta la asigurarea faptului ca alimentele raman sigure si securizate.

Utilizarea cutiilor Schoeller Allibert pentru a imbunatati siguranta alimentelor are o serie de beneficii. In primul rand, aceste cutii sunt usoare si usor de transportat, ceea ce le face ideale pentru transportul si depozitarea alimentelor. In al doilea rand, materialul izolator utilizat in aceste cutii este foarte eficient in mentinerea temperaturii alimentelor. Acest lucru ajuta la asigurarea faptului ca alimentele raman sigure si fara contaminare. In al treilea rand, cutiile sunt, de asemenea, foarte durabile si pot rezista la o gama larga de temperaturi, ceea ce le face ideale pentru depozitarea pe termen lung. In cele din urma, cutiile sunt, de asemenea, relativ ieftine si pot fi usor de personalizat pentru a raspunde unor nevoi specifice.

Atunci cand selectati solutii de ambalare din plastic termoizolat, este important sa luati in considerare o serie de factori. In primul rand, este important sa se ia in considerare tipul de alimente care vor fi depozitate in cutii. Diferite tipuri de alimente necesita temperaturi diferite, astfel incat este important sa alegeti solutii de ambalare care sunt concepute pentru a mentine temperatura dorita a alimentelor. De asemenea, este important sa luati in considerare dimensiunea si greutatea alimentelor, deoarece acesti factori vor determina dimensiunea si greutatea solutiei de ambalare. In cele din urma, este important sa se ia in considerare costul total al solutiei de ambalare, deoarece acest lucru va contribui la asigurarea faptului ca solutia se incadreaza in buget.

Sunt disponibile mai multe tipuri diferite de solutii de ambalare din plastic termoizolat. Aceste solutii variaza in ceea ce priveste dimensiunea, greutatea si materialul izolator utilizat. Cele mai comune tipuri de solutii de ambalare sunt cutiile de unica folosinta, care sunt concepute pentru o singura utilizare si pot fi aruncate dupa utilizare. Sunt disponibile si cutii cu utilizare multipla, care sunt concepute pentru utilizari multiple si pot fi reutilizate de mai multe ori. In cele din urma, exista, de asemenea, cutii personalizate, care sunt concepute pentru a raspunde unor nevoi specifice si pot fi personalizate pentru a satisface cerinte specifice.

Desi solutiile de ambalare din plastic termoizolat sunt extrem de eficiente in mentinerea sigurantei alimentelor, exista cateva provocari comune care trebuie luate in considerare. In primul rand, este important sa va asigurati ca materialul izolator utilizat in solutia de ambalare este de cea mai buna calitate. Materialul izolator de calitate slaba poate reduce eficienta solutiei de ambalare si poate duce la deteriorarea alimentelor. In al doilea rand, este important sa ne asiguram ca solutia de ambalare are dimensiunea si greutatea potrivite pentru alimentele care trebuie sa fie depozitate. Daca solutia de ambalare este prea mare sau prea grea, aceasta poate duce la deteriorarea alimentelor. In cele din urma, este important sa ne asiguram ca solutia de ambalare este potrivita pentru tipul de alimente care trebuie depozitate. Diferite tipuri de alimente necesita temperaturi diferite, astfel incat este important sa alegeti o solutie de ambalare care este conceputa pentru tipul specific de alimente.

Solutiile de ambalare din plastic izolate termic sunt o modalitate eficienta de a asigura ca alimentele raman sigure si fara contaminare. Cutiile Schoeller Allibert sunt o alegere ideala pentru industriile care necesita ca alimentele sa fie pastrate la o anumita temperatura, cum ar fi restaurantele si companiile de catering. Aceste cutii sunt usoare, usor de transportat si foarte eficiente in mentinerea temperaturii alimentelor. Atunci cand selectati solutii de ambalare din plastic cu izolare termica, este important sa luati in considerare tipul de alimente care vor fi depozitate, dimensiunea si greutatea alimentelor si costul total al solutiei. Luand in considerare acesti factori, este posibil sa gasiti cele mai bune solutii de ambalare in plastic la Schoeller Allibert.

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Cabinetul de avocatură AVM Consult – avocat dreptul muncii care vă poate îndruma la nevoie

By: Stiri
image

Pe tot parcursul vieții există fel și fel de situații pe care le putem întâmpina, atât la locul de muncă, cât și în viața personală. Nu putem ști cu exactitate momentul, dar putem lua măsuri pentru a le rezolva așa cum trebuie, pe cale amiabilă de preferat.

Având în vedere că schimbăm mai multe locuri de muncă pe parcursul vieții, mai pot apărea anumite discrepanțe pe care le întâmpinăm cu diverși angajatori. Când situațiile se complică este bine să apelăm la un avocat dreptul muncii care ne poate ajuta să lămurim lucrurile și să primim și despăgubiri, dacă este cazul. AVM Consult, un cabinet de avocatură înclinat către nevoile și cererilor oamenilor, se poate ocupa de astfel de cazuri și poate remedia situațiile, indiferent de gravitatea lor.

De ce este bine să apelăm la un avocat de la AVM Consult

Un avocat în dreptul muncii, parte din echipa de la AVM Consult poate oferi asistență juridică și reprezentare pentru probleme legate de contracte de munca, salarii, discriminare la locul de muncă, probleme de pensii și beneficii, răspunderea patronului, conflicte sindicale și alte probleme legate de locul de muncă. Ei pot ajuta atât angajatorii, cât și angajații să înțeleagă și să respecte drepturile și obligațiile legale în ceea ce privește raporturile de muncă.

Este bine să apelăm la un avocat pentru ca acesta poate oferi asistență juridică specializată și poate reprezenta interesele în fața autorităților, instituțiilor și în fața altor persoane. Un avocat poate ajuta la interpretarea și aplicarea legilor și regulamentelor în cazuri specifice, poate negocia și poate apăra drepturile și obligațiile în fața instanțelor de judecată. De asemenea, un avocat poate oferi sfaturi și recomandări pentru a evita problemele legale în viitor. Este important să avem un avocat atunci cand ne confruntăm cu probleme juridice importante sau când simțim că drepturile ne sunt încălcate.

AVM Consult dispune de o echipă profesionistă de avocați care se pot ocupa de mai multe probleme care necesită rezolvare în instanță. Divorțuri, servicii juridice pentru clienți străini, avocații din cadrul AVM vorbesc limba engleză și germană și pot comunica ușor, totodată aici cei interesați găsesc o echipă de avocati specializati in litigii bancare.

AVM Consult – avocați pliați pe nevoile oamenilor

Nevoia și circumstanțele ne împing să apelăm la ajutor specializat din partea unor avocați care ne pot sfătui și ne pot pune la curent cu eventualele riscuri la care suntem expuși. O parte din oamenii care nu apelează la un avocat atunci când au probleme cred că aceștia au onorarii mari, ei bine în cadrul AVM Consult se vor stabili de la început sumele de bani care vor servi drept onorarii. Acestea diferă și de la caz la caz, de gravitate și complexitate.

În pagina oficială avmconsult.ro se găsesc mai multe informații și detalii despre serviciile de care se pot ocupa avocații din cadrul AVM Consult. Tot aici cei care își doresc să își înființeze firme o pot face fără prea multe probleme. Se vor discuta de la început condițiile și termenii acceptați și se vor putea încheia contracte de colaborare.

Date de contact:

avocat@christianamondea.ro

articolul original.
✇Stiri.com.ro

7 uleiuri esențiale pentru o piele sănătoasă și strălucitoare

By: Stiri
image

Există un ulei esențial care poate rezolva fiecare dintre problemele de îngrijire a pielii, dacă îl alegeți pe cel potrivit pentru dvs.

Este important să rețineți că unele uleiuri esențiale pot provoca iritații, așa că cel mai bine este să întrebați un dermatolog înainte de a le adăuga în rutina dumneavoastră. Medicii sugerează să faceți un test de plasture și să testați fiecare ulei esențial pe antebraț timp de 24 de ore înainte de a-l folosi.

1) Ulei esențial de lavandă

Aroma calmantă a lavandei o face ideală pentru baie și un element de bază pentru îngrijirea personală. Este un antiinflamator care poate reduce roșeața și este un hidratant natural care poate repara pielea uscată. De asemenea, ajută la diferite iritații ale pielii, tăieturi, zgârieturi, arsuri și poate, de asemenea, să calmeze pielea stresată.

2) Ulei esențial de neroli

Uleiul de neroli se presupune că este citofilactic și ajută la regenerarea celulelor, făcându-l un ingredient excelent anti-îmbătrânire. Neroli este un ulei esențial minunat folosit pentru a trata tipurile de piele devitalizată, matură, îmbătrânită și sensibilă. De asemenea, are proprietăți antibacteriene și poate fi utilă în tratamentul acneei. Proprietățile de întinerire ale Neroli înseamnă că poate fi folosit pentru cicatrici și vergeturi.

3) Ulei esențial de ylang ylang

Ylang-ylang-ul echilibrează producția de sebum și este util pentru tratarea pielii grase sau uscate. Aroma sa exotică vă poate stimula și starea de spirit. Stimulează creșterea celulelor și ajută la combaterea diferitelor semne de îmbătrânire.

4) Ulei esențial de salvie

Dacă suferiți de acnee, includeți câteva picături de ulei de salvie în rutina dvs. Este uleiul esențial de preferat pentru controlul excesului de sebum. Nu numai că poate combate semnele vizibile ale îmbătrânirii, dar și reglează producția de ulei atât pentru pielea uscată, cât și pentru cea grasă.

5) Ulei de arbore de ceai

Este prima alegere pentru acnee și tenul gras. Are proprietăți antifungice și antibacteriene care reduc bacteriile de la suprafața pielii, ciupercile și virușii. Ajută la tratarea virușilor, ciupercilor și bacteriilor de pe suprafața pielii și la controlul erupțiilor. Uleiul de arbore de ceai poate trata, de asemenea, tăieturi minore, zgârieturi și afecțiuni ale pielii.

6) Ulei esențial de geranium

Geraniumul este un ulei versatil care echilibrează producția de ulei, condiționează pielea și este excelent pentru toate tipurile de piele. Geranium poate fi adăugat la cremele hidratante pentru a ajuta la producția excesivă sau insuficientă de ulei. Proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatorii ajută, de asemenea, la evitarea infecțiilor.

7) Ulei esențial de lemn de santal

Cunoscut pentru aroma sa și folosit în mod tradițional în India de secole, acesta este și un ulei reparator. Calmează eficient inflamația cauzată de pielea uscată. Și este un antiseptic care poate reduce hiperpigmentarea și apariția cicatricilor.

Uleiurile esențiale au multiple efecte benefice asupra sănătății și calității vieții noastre. Este important să ne asigurăm că utilizăm doar uleiuri de calitate, pure, achiziționate din surse sigure. Prin inscriere doTERRA vă asigurați accesul la o mulțime de informații valoroase cu privire la uleiurile esențiale și aromaterapie, precum și la uleiuri de cea mai bună calitate, la prețuri foarte avantajoase.

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Locuri în care sa vă petreceţi Valentine’s Day

By: Stiri
image

Anul acesta, de Valentine’s Day, du-ți jumătatea într-o călătorie romantică pe care nu o va uita prea curând. Iată care sunt oraşele considerate cele mai romantice destinaţii din Europa.

Paris, Franţa

Nici măcar nu poți să vorbești despre romantism fără a include Parisul! Petreceţi cea mai reuşită Zi a Îndrăgostiților cu o plimbare romantică prin orașul pitoresc al luminilor. Minunați-vă de emblematicul Turn Eiffel și de Arcul de Triumf, savurați o cafea la o cafenea în aer liber sau vedeți un spectacol la Moulin Rouge. Orice veţi face, va fi cu adevărat o zi de dragoste pariziană.

Veneţia, Italia

De la o plimbare privată cu gondola și mersul mână în mână în timp ce exploraţi labirintul orașului de poduri și canale ascunse, până la o cină cu spaghete la lumina lumânărilor, Ziua Îndrăgostiților nu va mai fi niciodată la fel după o excursie în Veneţia.

Bruges, Belgia

Considerat „Veneția de Nord” – cu labirintul său sinuos de canale și arhitectura conservată excelent – nu este greu de înțeles de ce Bruges este refugiul romantic perfect pentru Ziua Îndrăgostiților. Sărbătoriţi cu ciocolată belgiană topită, plimbaţi-vă prin piețele de artizanat istorice și pierdeţi-vă în superba arhitectură medievală a orașului.

Budapesta, Ungaria

Fie că este vorba de arhitectura uimitoare din secolul al XIX-lea sau de viața de noapte vibrantă, Budapesta are totul. Surprinde-ți persoana iubită cu ciocolată făcută manual, tratamente spa sau o croazieră romantică de-a lungul Dunării. Buget redus? Faceți un tur gratuit pe jos al Budapestei!

Dubrivnik, Croaţia

Răsfățați-vă cu o vacanță potrivită pentru familia regală în această Zi a Îndrăgostiților. Țineți-vă de mână hoinărind pe străzile vechi de un secol și printre zidurile albe ale fortărețelor care au inspirat Kings Landing în serialul Game of Thrones. Îmbrățişați-vă în timp ce priviți apusul peste imaginea uluitoare a orașului şi a Mării Adriatice. Vizitați orașul cu un scuter pentru doi și veți vedea de ce Dubrovnik este pe lista noastră!

Florenţa, Italia

Italia își ia în serios romantismul și Florența ar putea fi considerată „crema della crema” (cu toate acestea, italienii ar spune-o probabil în franceză). Cu arhitectura renascentistă magnifică, muzee de artă de talie mondială si bucătărie de top – veţi avea o Zi a Îndrăgostiţilor de care vă veţi aminti multă vreme.

Praga, Cehia

Nu există nimic care să facă inima să tresară mai mult decât să vă țineţi de mână în timp ce faceţi o plimbare de-a lungul Podului Carol, mai ales când răsare soarele! Petreceţi un weekend plin de pasiune, începând cu un tur al oraşului, cină peste râu și terminând cu o bere cehă delicioasă pentru a încheia noaptea.

Lisabona, Portugalia

Du-ți partenerul înapoi în timp cu priveliștile uimitoare ale Lisabonei și arhitectura pitorească. Vizitați restaurantele cosmopolite și scenele muzicale vibrante noaptea, după o zi de explorare. Și nu uitați să mergeți cu telecabinele în sus și în jos prin orașul deluros.

Braşov, România

Oraşul înconjurat de munţi, Piaţa Sfatului şi Biserica Neagră, străduţele înguste din Centrul Istoric, cafenelele şi restaurantele, o plimbare pe Tâmpa sau până în Poiana Braşov şi Postăvaru, sunt doar câteva din lucrurile pe care le puteţi face sau vedea în Braşov, de Valentine’s Day. Iar pentru a duce romantismul la un nou nivel, rezervaţi pe Brasov Sweet Retreat un apartament cu jacuzzi propriu în aer liber şi şemineu.

articolul original.
✇Europa FM

Pilotul Dani Pedrosa revine pe un traseu de Moto GP

By: EuropaFM Stiri
image

Dani Pedrosa, pilot restras din marele circuit, revine pe un traseu de Moto GP. Se va întâmpla în luna martie când va concura în Spania pentru echipa KTM.

De trei ori vicecampion mondial la Moto GP, Dani Pedrosa s-a retras din marele circuit de moto viteză la finalul sezonului 2018.

În vârstă de 37 de ani, spaniolul va putea concura la clasa regină în luna martie, pe circuitul din Spania, pentru că va beneficia de un wildcard.

Anunțul a fost făcut de echipa KTM, care se declară încântată de participarea lui Dani Pedrosa pe una din motocicletele sale.

Dani Pedrosa a ajutat producătorul austriac în mai multe acțiuni după ce s-a retras din Moto GP.

Spaniolul avea 31 de victorii la clasa mare și trei titluri mondiale la clasa 250 de cmc la motociclism.

Ultima oară a concurat în Austria, tot cu un wild-card, în 2021.

Foto: Shutterstock

Citește și: Australian Open: Gabriela Ruse a fost eliminată în semifinalele probei de dublu

articolul original.
✇Europa FM

Aplicația ghișeul.ro, pentru plata taxelor, impozitelor și amenzilor, disponibilă pentru telefoanele cu Android și IOS

By: EuropaFM Stiri
image

Ne vom putea plăti taxele, impozitele sau amenzile și prin intermediul unei aplicații pe telefonul mobil: ghișeul.ro. Începând de joi, aceasta este disponibilă atât pe telefoanele cu sistemul de operare Android, cât și pe cele cu IOS.

Momentul a fost marcat printr-o conferință de presă la ministerul Digitalizării Sebastian Burduja:

„Pot să spun că am testat-o și eu personal, și domnul președinte și domnul vicepreședinte, lucrurile au mers fără greș, mi-am plătit și taxele și impozitele locale. După cum știți, cei care și le plătesc în primul trimestru beneficiază de acea bonificație de 10%, deci cred că este un timing bun pentru lansarea acestei aplicații și încurajăm cît mai mulți români să-și plătească taxele și impozitele locale.”

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2023/01/26ian-17-Burduja-despre-aplicatia-Ghiseul.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La aceeași conferință, ministrul Digitalizării a declarat însă că doar o treime dintre comunele din România sunt conectate la Ghișeul.ro, platforma oficială de plată online cu cardul a taxelor și impozitelor locale.

În plus, anul trecut, în peste 60 de comune înregistrate în această platoformă, cetățenii nu au făcut nicio plată cu cardul.

Foto: Captură ghiseul.ro

Citește și: Surse: Compensarea cu 50 de bani a litrului de benzină și motorină ar putea fi reintrodusă dacă prețurile continuă să crească | AUDIO

articolul original.
✇Europa FM

Ninsori abundente la munte și precipitații mixte în cea mai mare parte a țării. Drumarii acționează pentru curățarea drumurilor

By: EuropaFM Stiri
image

Precipitaţii mixte în cea mai mare parte a ţării. În tot județul Brașov ninge abundent. Lapoviţă şi ploi în Muntenia şi Moldova, apoi în aceste zone va ninge și se depune start de zăpadă. În Dobrogea vor fi mai ales ploi.

Zapada mult așteptată în acest sezon își face în sfârșit apariția la munte.

Ninge în tot județul Brașov, atât la altitudine, cât și în zonele joase.

Drumarii acționează cu zeci de utilaje pe Drumul National 1, pe DN 13, DN 73, dar si pe drumurile nationale 10 și 11.

Șoferii sunt sfătuiți să nu plece la drum decât cu mașinile corespunzator echipate.

CFR transmite că nu sunt probleme în circulație din cauza vremii, însă traficul se desfășoară în condiții de iarnă.

Traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri normali, pe Aeroportul Henri Coandă, şi nicio cursă nu este anulată din motive meteo, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

În același timp, administratorii pârtiilor cred că vom avea primul weekend perfect pentru cei care iubesc sporturile de iarnă. În Poiana Brașov, stratul de zăpadă este deja de 10 cm, iar neaua continuă să se depună.

În Dobrogea, Muntenia, Carpaţii Meridionali şi local în sudul Moldovei şi în Carpaţii Orientali cantităţile de apă vor fi însemnate. Bate și vântul cu putere, cu rafale de 50…60 de km pe oră, viscolind ninsoarea.

În Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali va continua să ningă, se va depune strat de zăpadă consistent şi va fi viscol.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între – 1 şi 7 grade.

Ploi și lapoviță vineri și în București, bate vântul foarte tare, cu viteze de până la 55 de km pe oră și nu vor fi mai mult de 0 – 2 grade.

În aceste condiții, Brigada Rutieră a trimis o serie de recomandări atât pentru șoferi cât și pentru pietoni

Având în vedere condițiile meteo nefavorabile, pentru a circula în siguranţă şi pentru a evita producerea unor accidente rutiere, le recomandăm conducatorilor auto:

– să circule cu prudență;
– să asigure o bună vizibilitate prin curățarea parbrizului, oglinzilor, a geamurilor laterale și a lunetei;
– să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere;
– să nu depăşească autovehicule oprite în coloană la semafor;
– să nu oprească ori să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;
– să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă;
– să își păstreze calmul în trafic;
– să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile semnalizate și marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric, şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto.

Foto: Cristina Nica

Citește și: Iarna sosește cu adevărat în România. ANM a emis un cod galben de viscol. Ninsori în mai multe județe

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Cele mai grave afecțiuni la câini pot fi prevenite prin vaccin veterinar: află mai multe despre asta

By: Stiri
image

La fel ca și la oameni, vaccinurile veterinare contribuie la prevenția bolilor contagioase, de la cele mai ușoare, la cele mai complexe, unele dintre ele chiar fatale.

Despre schema de vaccinare a animalului tău de companie vei discuta cu medicul tău veterinar, dar venim în întâmpinarea ta cu informațiile de care ai nevoie pentru a înțelege importanța unui vaccin veterinar. Schema standard de vaccinare implică vizita la medicul veterinar în mai multe etape de creștere a câinelui: la 7 – 9 săptămâni, la 11 – 13 săptămâni, la 15 – 17 săptămâni, dar și peste 15 luni. Iată care sunt principalele boli pe care le poți preveni prin vaccin.

 

Hepatita canină, leptospiroza, parvoviroza – pe lista afecțiunilor care se pot preveni prin vaccinare

Parvoviroza este o afecțiune extrem de contagioasă, care atacă – în primul rând – sistemul gastrointestinal al câinelui, ducând la deschidratarea completă a câinelui. Există cazuri severe, în care deshidratarea se instalează în maxim 72 de ore, fiind fatală pentru animalul infectat. Parvoviroza canină se previne prin vaccinare, la fel ca și hepatita. Hepatita canină determină congestia mucoaselor stomacale, dilatarea stomacului, reducerea numărului de globule albe și este o afecțiune extrem de serioasă. Tot în această listă se înscrie și leptospiroza: o boală care este cauzată de bacteriile din urina rozătoarelor și care se manifestă prin: letargie, icter, dureri musculare, insuficiență renală, diaree, pierderea apetitului și o slăbiciune generală severă. Vaccinarea împotriva parvovirozei,a leprospirozei și a hepatitei canine este obligatorie. Discută cu medicul veterinar despre schema de vaccinare pentru animalul tău de companie.

Vaccinurile împotriva rabiei și a tusei canine: opționale, dar foarte recomandate de medicii veterinari

Chiar dacă nu se regăsesc în schema obligatorie de vaccinare, vaccinurile împotriva rabiei și a tusei canine sunt de o importanță majoră. Rabia este o boală fatală, atât pentru oameni, cât și pentru câini și se poate preveni prin vaccinare. Simptomele rabiei sunt: salivarea excesivă, comportament agresiv, dureri la nivelul gâtului, mers nesigur, convulsii are mușchilor faciali. Mușcătura urmată de imposibilitatea de a slăbi maxilarele este un semn care poate indica faptul că animalul tău de companie suferă de rabie. Tusea canină este o afecțiune care, de asemenea, se poate preveni prin vaccinare. Această boală este deosebit de contagioasă și se preia prin contactul cu alți câini. Boala cauzează tuse extrem de severă, care poate determina alte simptomatologii, în funcție de vârsta animalului. Cel mai adesea, tusea canină se răspândește în timpul expozițiilor canine sau în contexte unde câinii – din diferite medii – intră în contact.

Veteco.com, locul unde găsești cele mai bune suplimente veterinar, vaccinuri și antiparazitare

Cu peste 20 de ani de experiență în domeniul veterinar, Veteco.com se remarcă prin profesionalismul și dragostea pentru animale. Acest distribuitor veterinar vine în întâmpinarea iubitorilor de animale cu o gamă variată de produse, atent selecționate, pentru îngrijirea corectă (prevenție și tratament) a necuvântătoarelor.

În oferta Veteco.com se găsesc suplimente veterinar, vaccinuri, produse de igienă, dar nu numai. Pe platforma web a acestui distribuitor, produsele sunt structurate pe secțiuni: antiparazitare, terapeutice, ortopedie, cardiologie, dermatologie, bunăstare și îngrijire, suplimente nutritive, igienă și așa mai departe. Veteco.com vinde produse de ultimă generație, cu performanțe care au fost dovedite științific, atât pentru îngrijirea câinilor și a pisicilor, cât și pentru îngrijirea puilor de găină și nu numai. Merită!

articolul original.
✇Europa FM

Odesa, pe lista UNESCO a Patrimoniului mondial aflat în pericol. Este o decizie politică, transmite Rusia

By: EuropaFM Stiri
image

Rusia a denunţat miercuri seară o decizie “politică” în cazul înscrierii centrului istoric al oraşului ucrainean Odesa, situat pe malul Mării Negre, pe lista UNESCO a Patrimoniului mondial aflat în pericol, transmite AFP.

„Un grup de ţări aparţinând ‘Occidentului colectiv’, cu ajutorul flagrant al Secretariatului UNESCO, care şi-a pierdut imparţialitatea, a adoptat în grabă o decizie politică”, a criticat Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat.

UNESCO a aprobat miercuri includerea centrului istoric al oraşului Odesa pe lista Patrimoniului mondial în pericol, dobândind astfel un statut special de protecţie împotriva unor daune ce ar putea fi provocate de invazia rusă.

Pe aceeaşi listă au mai fost incluse Târgul Internaţional Rachid Karami din Liban, proiectat de arhitectul brazilian Oscar Niemeyer şi principalele monumente din timpul regatului antic Saba din Yemen.

Decizia a fost adoptată de Comitetul Patrimonului Mondial UNESCO, reunit la Paris într-o sesiune extraordinară în care au fost examinate cele trei candidaturi, în cadrul unei proceduri de urgenţă care se aplică în cazul siturilor de interes excepţional, considerate ameninţate.

Directoarea UNESCO a declarat că Odesa, un oraş liber, un oraş mondial, un port legendar care a marcat cinematografia, literatura şi artele, este astfel plasat sub protecţia comunităţii internaţionale.

Pe măsură ce războiul continuă, a spus ea, înscrierea centrului istoric al oraşului Odesa pe lista Patrimoniului mondial în pericol este modalitatea prin care UNESCO încearcă să se asigure că acest oraş va fi protejat este conservat de la o eventual distrugere.

Potrivit unui comunicat de presă, procedura a fost accelerată din cauza războiului.

Din vara lui 2022, experţi din organizaţia mondială au colaborat cu Ucraina pentru a dezvolta dosarul de candidatură.

Pe teren, UNESCO a „prevăzut deja repararea daunelor cauzate Muzeului de Arte Frumoase din Odesa şi Muzeului de Artă Modernă din Odesa”.

Au fost asigurate şi echipamente necesare digitizării a aproape o mie de opere de artă din colecţia documentară a Arhivelor Statului oraşului-port.

Au fost livrate şi echipamente pentru protejarea clădirilor precum şi a lucrărilor instalate în aer liber, se arată în comunicat.

Potrivit UNESCO, un total de 236 de situri cultural din Ucraina, inclusiv muzee, monumente, biblioteci și situri religioase, au suferit pagube până la începutul acestui an.

Foto: Shutterstock

Citește și: Demisii în lanț în Ucraina, în urma unor suspiciuni de corupție. Oficialii nu mai au voie să iasă din țară pentru călătorii personale, anunță Zelenski

articolul original.
✇Europa FM

Nominalizările pentru premiile Oscar 2023 au fost anunțate. Ce film conduce topul | AUDIO

By: EuropaFM Stiri
image

Au fost anunțate nominalizările pentru premiile Oscar 2023: Filmul „Everything Everywhere All at Once” conduce în topul nominalizărilor. La cel mai bun film concurează și noul Avatar, „Elvis” și „Top Gun: Maverik”.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2023/01/24ian-17-Mihai-SNDW-nominalizari-oscar.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Într-o scurtă ceremonie – au fost anunțate nominalizările pentru cele mai râvnite premii din cinematografie.

Cel mai bun film

La categoria „Cel mai bun film” se mai află printre cele 10 nominalizări: „Everything Everywhere All At Once”, „Elvis”, „The Fabelmans”, „Tar”, „Top Gun: Maverick”, „Triangle of Sadness”, „Women Talking”.

Cele mai multe nomizalizări le-a primit lungmetrajul „Everything Everywhere All At Once”: 11 la număr. Filmul a primit nominalizări și pentru cel mai bun regizor, cea mai bună actriță, cel mai bun actor în rol secundar și cea mai bună actriță în rol secundar.

„Elvis”, nominalizat la categoria „Cel mai bun actor în rolul principal”

Austin Butler cel care l-a interpretat pe Elvis în noul film se luptă pentru titlul de cel mai bun actor într-un rol princial cu Colin Farrell sau Bill Nighy.

Cate Blanchett – nominalizată la Oscar pentru „Cea mai bună actriță în rol principal” în filmul „Tar”

Cate Blanchett ar putea să câștige un nou premiu oscar pentru „Cea mai bună actriță îl rol principal” pentru filmul TAR. La aceeași categorie a fost nominalizată și Michelle Williams.

Vom afla marii câștigători din acest an în ceremonia organizată pe 13 martie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Filmul “Imaculat”, propunerea României pentru Oscar 2023 | VIDEO

articolul original.
✇Europa FM

Boloș: Cardurile de energie se acordă pe gospodărie, nu pentru fiecare persoană din locuință și pot fi folosite și pentru facturile restante | AUDIO

By: EuropaFM Stiri
image

Guvernul intenționează să modifice Ordonanța de Urgență care reglementează cardurile pentru energie. Potrivit unor surse Europa FM, românii vulnerabili își vor putea plăti facturile pentru energie și online, pe site-ul Poștei, dacă sunt beneficiari ai cardurilor pentru energie.

Pe de altă parte, autoritățile vin cu precizări: Cardul de energie se acordă pe gospodărie, nu pentru fiecare persoană din locuință. De asemenea, cardurile pot fi folosite pentru plata datoriilor.

Inițial, beneficiarii cardurilor pentru energie puteau plăti facturile cu ajutorul acestui card doar la oficiile poștale sau la factorii poștali.  Acum, Guvernul introduce posibilitatea de a putea folosi cardurile și online; va fi o  o secțiune pe site-ul Poștei Române, unde românii vor putea să introducă numărul cardului și factura pentru a putea plăti.

Cardul de energie se acordă pe gospodărie, nu pe beneficiar. Precizările au fost făcute de Marcel Boloş, ministrul fondurilor europene, luni seară la TVR Info:

„Relevant în acordarea ajutorului de încălzire este locul de consum. O gospodărie are un singur loc de consum energetic, fie că vorbim despre facturile la energia electrică, fie că discutăm despre factura la gazele naturale sau încălzirea la bloc sau lemnele de foc sau peleții. Sunt, spre exemplu, situații în care un loc de consum are maxim 8 beneficiari, colocatari care locuiesc acolo, nu eliberăm 8 carduri de energie ci un singur card.”

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2023/01/24ian-07-Bolos-tvr-carduri-de-energie-pe-locuinta-nu-pe-beneficiar.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cardul primit ca ajutor de la stat va putea fi folosit şi pentru plata unor facturi restante, a mai spus ministrul:

„Important de reținut că se pot prezenta documente, inclusiv facturi mai precis, care au fost emise începând cu luna august 2022, dci acceptăm și plata datoriilor restante.”

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2023/01/24ian-07-bolos-cardurile-de-energie-pot-fi-folosite-pentru-datorii.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cardurile pentru energie care se vor distribui începând cu 1 februarie. În valoare de 1.400 lei, sprijinul poate fi utilizat până la sfârșitul anului. El va fi acordat în două tranşe.

Foto: Shutterstock

Citește și: Perioada de reduceri în magazine a început. Sfaturile ANPC pentru a cumpăra în siguranță | AUDIO

articolul original.
✇Europa FM

Mica Unire: La Iași au loc proteste pentru subfinanțarea Moldovei, iar la Constanța va avea loc o horă în Marea Neagră | AUDIO

By: EuropaFM Stiri
image

Ziua Unirii Principatelor Române, numită și Mica Unire, este prilej de manifestări în marile orașe ale țării, dar și de proteste. Mai multe organizații civice, Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Împreună pentru A 8 și asociația ReSET, anunță pentru marți proteste la Iași, la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române.

Organizațiile vor să atragă atenția astfel asupra inegalităților privind finanțarea și investițiile din regiunile istorice ale țării. Activistul civic Daniela Mitrofan:

„Ce ne dorim este să atragem atenția, să spunem „Stop” discriminării Moldovei pentru că în Moldova nu există niciun centimetru de autostradă, nu avem spitale, Moldova este subfinanțată, există o puternică corupție în administrația locală, județeană. Ne dorim echitate pentru Moldova, să le spunem că noi cei de aici nu mai vrem pur și simplu să acceptăm și doar să auzim mesaje siropoase care ne sunt spuse de la microfon în fiecare an.”

Primarul Mihai Chirica, subliniind importanța zilei de 24 ianuarie:

„Discursurile oficiale, hora Unirii și depunerile de jerbe de la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Biserica Trei Ierarhi. Este un șir de evenimente care a devenit tradițional pentru întreaga Moldovă.”

La Iași, manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române debutează la ora 10.00 cu un concert de muzică populară. Vor urma alocuțiuni ale oficialităților, depuneri de coroană la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, parada militară și tradiționala horă a unirii.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2023/01/24ian-09-CORESP-IS-Silvia-Craus-proteste-de-ziua-unirii-la-Iasi.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și Dobrogea se pregătește sa sărbătorească Ziua Unirii, cu ample ceremonii militare și religioase.

Pe lângă evenimentele organizate de autoritățile locale împreună cu Forțele Navale Române, vor fi localnici care au ales sa sărbătorească Ziua Unirii cu o horă în mare.

La Contanța, autoritățile locale și marinari ai Forțelor Navale Române participă, de la ora 10.00, la festivitățile de Ziua Unirii în Piața Ovidiu. Sunt așteptați să vină mii de constănțeni pentru a cânta și dansa alături de fanfara militară a flotei hora Unirii.

La aceeași oră, în Piața Republicii din Mangalia, va avea loc o amplă ceremonie militară și religioasă.

Sorin Coadă, un constănțean patriot cum este cunoscut, se pregătește de ceva vreme împreună cu alți 6 prieteni pentru a sărbători într-un mod original Ziua Unirii:

„Încercăm să facem ceva, o chestie inedită pentru această zi specială pentru noi. Am stabilit că aici, la Constanța, să profităm de mare, să ieșim să facem frumos o baie cu toții și nu numai o baie. Să ieșim cu steagurile în mână și practic să facem hora Unirii în apă.”

Și la Tulcea va fi sărbătoare. Autoritățile locale și militarii Flotilei Fluviale vor participa la ceremoniile militare și religioase organizate de la ora 11.00 în Piața Tricolorului din oraș.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2023/01/24ian-08-Coresp-CT-sandwich-Feri-Predescu-–-ziua-Unirii-in-Dobrogea-RESAPAT.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autori: Silvia Craus, Ghiulfer Predescu

Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Citește și: Minivacanța de 24 ianuarie: Care sunt destinațiile preferate de români și cu cât s-a scumpit cazarea față de anul trecut

articolul original.
✇Europa FM

Scandal în Liga a II-a: Dinamo cere FRF sancțiuni pentru Valentin Lazăr după ce a aruncat cu lenjerie intimă spre banca de rezervă | AUDIO

By: EuropaFM Stiri
image

Dinamo cere Federației Române de Fotbal sancțiuni la adresa jucătorului Valentin Lazăr de la CS Păulești. Acesta ar fi aruncat cu o lenjerie intimă spre banca celor de la Dinamo, în timpul amicalului de sâmbătă.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2023/01/23ian-15-Mihai-rel-scandal-Liga-a-II-a.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Incidentul a avut loc sâmbătă – la meciul amical din Liga a II-a dintre Dinamo și CS Păulești. La un moment dat – în prima repriză – jucătorul Valentin Lazăr a scos din jambiere două perechi de lenjerie intimă (feminină) pe care le-a aruncat către banca celor de la Dinamo, vizat de gest fiind antrenorul echipei – Oviu Burcă, notează Digisport.

Administratorul special al grupării dinamoviste, Vlad Iacob cere sancționarea jucătorului de la CS Păulești și spune că va sesiza Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal, în urma comportamentului neadecvat. Consider că astfel de manifestări sunt intolerabile şi nocive pentru fotbalul românesc, susține Vlad Iacob.

Sursa foto: Facebook / Dinamo

Citește și: Gheorghe Tadici, antrenorul echipei de haldbal feminism HC Zalău, amendat pentru că a jignit handbalistele. Reacția Cristinei Neagu

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Un jurnalist proeminent din Camerun găsit mort după răpire | Știri media

By: Stiri
image

Trupul mutilat al lui Martinez Zogo a fost găsit în apropierea capitalei la cinci zile după ce a fost luat de persoane necunoscute.

Trupul mutilat al unui proeminent jurnalist camerunez a fost găsit în apropierea capitalei Yaoundé, la cinci zile după ce a fost răpit de atacatori neidentificați.

Martinez Zogo, directorul postului de radio privat Amplitude FM, a fost răpit pe 17 ianuarie în timp ce încerca să intre într-o secție de poliție pentru a scăpa de atacatorii săi, a informat Reporteri fără Frontiere (RSF).

Zogo, prezentatorul binecunoscutului program zilnic Embouteillage (Gridlock), a vorbit recent în emisie despre un presupus caz de delapidare care implică un mijloc de presă cu legături guvernamentale, a spus RSF.

În emisie, bărbatul de 51 de ani s-a confruntat în mod regulat cu cazuri de corupție, fără a ezita să pună la îndoială personalități importante pe nume.

Potrivit RSF, poliția dintr-o suburbie din Yaoundé a auzit un zgomot puternic în afara secției de poliție și a găsit marți mașina grav avariată a lui Zogo în jurul orei 20:00 (19:00 GMT).

„Poliția a văzut un vehicul negru… plecând. Ulterior și-au dat seama că a fost o răpire”, a spus organizația.

Colegul lui Zogo, Charlie Amie Tchouemou, redactor-șef la Amplitude FM, a confirmat răpirea lui Zogo și moartea ulterioară. Poliția și guvernul nu au comentat încă.

„Victima a urii și a barbariei”

Susținătorii presei au descris dispariția și moartea lui ca fiind încă un semn al pericolelor reportajelor în țara africană.

„Presă din Camerun tocmai și-a pierdut unul dintre membrii săi, o victimă a urii și a barbariei”, a declarat Uniunea Jurnaliştilor din Camerun într-un comunicat.

„Unde este libertatea presei, libertatea de opinie și libertatea de exprimare în Camerun, când munca în mass-media prezintă acum un risc mortal?”

Incidentul este cel mai recent dintr-o serie de atacuri asupra jurnaliştilor din Camerun, condus de preşedintele Paul Biya, care a cunoscut decenii de represiune împotriva opoziţiei.

Camerunul este una dintre multele țări de pe continent, de la Burkina Faso până la Etiopia și până la Guineea Ecuatorială, unde jurnaliștii spun că libertățile presei sunt amenințate de guvernele autoritare.

„Deși Camerunul are unul dintre cele mai bogate peisaje media din Africa, este una dintre cele mai periculoase țări de pe continent pentru jurnaliști, care operează într-un mediu ostil și precar”, spune RSF în profilul său de țară al Camerunului.

În iulie 2015, jurnalistul de la Radio France Internationale Ahmed Abba a fost arestat și condamnat doi ani de închisoare sub acuzația de „terorism”, pe care grupările pentru drepturile omului le-au denunțat ca fiind o farsă.

Jurnalistul deschis Paul Chouta, care lucra pentru site-ul privat de știri Cameroon Web, a fost bătut și înjunghiat de atacatori necunoscuți în 2019.

Sursa: www.aljazeera.com

articolul original.
✇Stiri.com.ro

„Acum sau niciodată”: Kishida spune că Japonia trebuie să acționeze împotriva scăderii populației | Știri de politică

By: Stiri
image

Kishida spune că guvernul va lua măsuri pentru a aborda încetinirea ratei natalității, care a scăzut la un minim istoric în 2021.

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida spune că Japonia trebuie să ia măsuri urgente pentru a aborda scăderea ratei natalității din țară și că aceasta a fost „acum sau niciodată” pentru cea mai veche societate din lume.

„Națiunea noastră se află în pragul dacă își poate menține funcțiile sociale”, a spus Kishida într-un discurs politic de luni, la deschiderea sesiunii parlamentare din acest an.

„Este acum sau niciodată când vine vorba de politicile privind nașterea și creșterea copiilor – este o chestiune care pur și simplu nu mai poate aștepta”, a adăugat el.

Kishida a spus că o nouă agenție guvernamentală care va aborda problema va fi înființată în aprilie și că va dezvălui planuri de dublare a bugetului pentru politicile legate de copii până în iunie.

Japonia a înregistrat un număr record de nașteri în 2021, cele mai recente date disponibile, provocând cea mai mare scădere naturală vreodată a populației.

Adăugând la această problemă, aproximativ 28% dintre japonezii au peste 65 de ani.

De ani de zile, țara a menținut politici stricte de imigrație care limitează numărul de persoane care se pot stabili în Japonia, iar experții spun că trebuie să-și ușureze abordarea pentru a compensa societatea care îmbătrânește rapid.

În ultimii ani, guvernul a modificat legi pentru a permite mai multor străini să trăiască și să lucreze în țară alături de familiile lor.

Japonia are o populație de aproximativ 126 de milioane de oameni. Deși este în mare parte omogen, există aproximativ un milion de oameni de origine chineză și sute de mii de etnici coreeni.

Sursa: www.aljazeera.com

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Prima femeie pastor palestinian hirotonit în Țara Sfântă | Știri

By: Stiri
image

Sally Azar va conduce congregația de limbă engleză la Biserica Mântuitorului din Ierusalim.

Sally Azar a devenit prima femeie pastor palestinian din Țara Sfântă după ce a fost hirotonită într-o ceremonie a bisericii luterane din Ierusalim.

Azar va conduce congregația vorbitoare de limbă engleză la Biserica Mântuitorului, a spus Biserica Evanghelică Luterană din Iordania și Țara Sfântă (ELCJHL).

Hirotonirea sa duminică a avut loc în fața unei mulțimi pline în interiorul bisericii din orașul vechi al Ierusalimului de Est ocupat.

„Ritul hirotoniei este o onoare. Abilitatea de a fi hirotonit ca femeie în biserica mea este o onoare suplimentară. Sunt fericit să fac parte din istoria și egalitatea de gen în biserica mea. Este incitant, dar există și o oarecare incertitudine. Nu mă aștept să fie un drum ușor”, a declarat Azar pentru Federația Luterană Mondială săptămâna trecută, înainte de hirotonire.

În 2018, Azar a absolvit Școala de Teologie din Orientul Apropiat din Liban înainte de a se muta în Germania, unde a studiat Teologia Interculturală la Universitatea din Göttingen.

„Voi fi repartizat la congregația ELCJHL vorbitoare de engleză din Ierusalim. De asemenea, voi fi responsabil pentru conectarea congregației vorbitoare de arabă cu congregația vorbitoare de engleză și de lucru cu tinerii, ceea ce este important pentru mine”, a adăugat el.

Azar este, de asemenea, membru al consiliului de administrație al Federației Luterane Mondiale.

LWF felicită Pr. Sally Azar și Biserica Evanghelică Luterană din Iordania și Țara Sfântă.#GenderJustice @ELCJHL

Foto: LWF/@albinhillert pic.twitter.com/eI4jDYEakZ

— Federația Luterană Mondială (@lutheranworld) 22 ianuarie 2023

Cisiordania ocupată și Fâșia Gaza găzduiau aproximativ 47.000 de creștini în 2017, potrivit Biroului Central Palestinian de Statistică. Majoritatea creștinilor palestinieni aparțin confesiunilor care nu permit clerului feminin.

O foarte mică minoritate aparține congregațiilor protestante care au femei ca slujitori.

Biserica Evanghelică Luterană spune că are aproximativ 3.000 de adepți în Ierusalim, Cisiordania și Iordania.

Azar va fi una dintre cele cinci femei hirotonite în Orientul Mijlociu, alăturându-se uneia în Siria și trei în Liban, potrivit Consiliului Bisericilor din Orientul Mijlociu.

Sally Azar, centru, este aplaudată de cler după hirotonirea ei ca primă femeie pastor din Țara Sfântă, în Orașul Vechi al Ierusalimului [Maya Alleruzzo/AP]

Sursa: www.aljazeera.com

articolul original.
❌