ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
✇Stiri.com.ro

4 concepții greșite despre purificatoarele de aer

By: Stiri
image

Calitatea aerului este un subiect fierbinte, în special în rândul proprietarilor de case și al proprietarilor de afaceri. Mai multe persoane și întreprinderi realizează importanța unei calități mai bune a aerului și beneficiile deținerii unui purificator de aer. În zilele noastre, sunt disponibile o mulțime de opțiuni pentru a investi într-un purificator de aer.

Însă oamenii ar putea fi sceptici cu privire la investiția într-un purificator de aer din cauza diferitelor concepții greșite legate de acest dispozitiv. Mai jos, dezmințim unele dintre cele mai populare mituri despre purificatoarele de aer.

1. Purificatoarele de aer nu funcționează

Cea mai comună concepție greșită pe care o au scepticii este că purificatoarele de aer nu funcționează sau nu sunt benefice. Acest lucru se poate datora faptului că multe purificatoare de aer funcționale nu fac prea mutl zgomot și rămân nemișcate în timpul funcționării, ceea ce face ușor de crezut că nu se întâmplă nimic. Cu toate acestea, a crede că purificatorul de aer nu își face treaba pentru că este silenţios este departe de adevăr.

Purificatoarele de aer pot curăța o suprafață mare și își pot folosi energia pentru a elimina poluanții fără a produce niciun sunet sau mișcare. Purificatoarele de aer de la magazinul Wellnessist elimina până la 99% din particulele de praf. Fumul, praful, bacteriile și virușii ar putea fi toate îndepărtate în tăcere din aer.

O modalitate simplă de a verifica dacă purificatorul de aer funcționează este prin plasarea dosului mâinii aproape de locul în care dispozitivul lasă aerul să iasă. Dacă există o adiere ușoară, înseamnă că funcționează perfect.

2. Nu ai nevoie de un purificator de aer dacă ai aer condiţionat

Un alt mit este că purificatoarele de aer funcționează la fel ca și aerul condiționat. Nu este adevarat. Briza rece și proaspătă de la aer condiționat ar putea da iluzia de aer curat, dar acest lucru este neadevărat.

Un aparat de aer condiționat reglează temperatura aerului într-o cameră; spre deosebire de purificatoarele de aer, aparatele de aer condiționat nu captează poluanții din aer. Chiar dacă aparatele de aer condiționat au filtre, acestea sunt în principal acolo pentru a împiedica pătrunderea prafului în ele și nu pentru a purifica aerul.

3. Trebuie să rămâi aproape de purificatorul de aer

Nu trebuie să fii aproape de un purificator de aer pentru a beneficia de el. Purificatoarele de aer au rate diferite de livrare a aerului curat (CADR), în funcţie de dimensiunea camerei.

Un purificator de aer poate ajuta la crearea unei zone de protecție în care nivelurile de poluare sunt semnificativ mai mici decât în ​​zonele exterioare. Puteți beneficia de purificatorul de aer oriunde în acea zonă specificată.

4. Mirosurile neplăcute înseamnă că purificatorul de aer nu funcționează

Mulți cred că mirosurile neplăcute indică faptul că purificatorul de aer nu funcționează și nu purifică aerul așa cum ar trebui. Adevărul este că asta depinde de tipul de purificator de aer pe care îl folosiţi. Purificatoarele cu filtre HEPA elimină poluanții din aer, dar nu elimină şi mirosurile neplăcute.

În schimb, purificatoarele de aer cu filtru de deodorizare ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute zilnice, a gazelor și a poluanților. Dacă mirosurile neplăcute persistă atunci când utilizați un purificator menit să curețe poluanții și mirosurile, ar putea fi un semn că trebuie să vă schimbați filtrul.

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Web site-uri realizate cu pasiune si cea mai mare grija la detalii

By: Stiri
image

In ziua de azi, unul dintre cele mai cautate job-uri am putea spune este cel de web developer dar cel ded designer web, dat fiind faptul ca a existat si exista o crestere continua a cererii in domeniul web si din ce in ce mai multe firme si companii dar si personae fizice doresc sa aiba unul sau mai multe site-uri web.

Designul web creativ este arta de a crea un site web care este placut din punct de vedere vizual, eficient din punct de vedere functional si usor de utilizat. Scopul designului web creativ este de a crea un site web care sa se distinga de concurenta si sa raspunda nevoilor utilizatorilor site-ului. Aceasta implica utilizarea diferitelor elemente de design, cum ar fi tipografia, culoarea, textura si aspectul, pentru a crea un site web unic si atragator din punct de vedere vizual.

Designul web este mai mult decat procesul de a obtine aspectul unui site web; este, de asemenea, procesul de creare a unui site web care este usor de utilizat, placut din punct de vedere vizual si adaptat la nevoile utilizatorului. Un site web grozav ar trebui sa fie usor de navigat, sa aiba un scop clar si sa ofere o experienta excelenta pentru utilizator.

  • Primul pas in procesul creativ de design web este identificarea nevoilor utilizatorului. Acest lucru se poate face prin intelegerea nevoilor publicului tinta, a obiectivelor site-ului web si a rezultatului dorit al acestuia. Acest lucru va ajuta la crearea unui site web care este adaptat la nevoile utilizatorului.
  • Al doilea pas in procesul de design web creativ este crearea unui wireframe. Un wireframe este o reprezentare vizuala a site-ului web care subliniaza structura si aspectul acestuia. Acesta este utilizat pentru a oferi o schita de baza a site-ului web si poate fi folosit pentru a crea o reprezentare vizuala a site-ului web inainte de a se face orice munca de proiectare.
  • Al treilea pas in procesul de design web creativ este crearea unei machete. O macheta este o reprezentare vizuala a site-ului web care subliniaza elementele de design ale acestuia. Aceasta poate fi utilizata pentru a crea o reprezentare vizuala a site-ului web inainte de a se efectua orice operatiune de codificare.
  • Al patrulea pas in procesul de design creativ este crearea site-ului web propriu-zis. Aceasta implica codificarea site-ului web si crearea elementelor de design propriu-zise ale acestuia. Aceasta este partea cea mai consumatoare de timp a procesului si necesita multa indemanare si cunostinte.

Toate aceste aspecte sunt aplicate in mod profesional de cei de la PretSite.ro, o firma de web design din Romania cu o vasta experienta in acest sens, avand numerosi clienti atat autohtoni cat si straini. De aceea, serviciile lor sunt adaptate si firmelor sau persoanelor fizice din alte tari, prezentarea lor fiind “website developed with passion by pretsite.ro

Elementele de design vizual sunt elementele care alcatuiesc aspectul vizual al unui site web. Aceste elemente includ tipografia, culoarea, textura si aspectul. Profitand de aceste elemente, un site web poate fi proiectat pentru a fi atragator si atractiv din punct de vedere vizual.

Tipografia este arta de a crea un text care este atractiv din punct de vedere vizual si usor de citit. Prin utilizarea tipografiei, un site web poate fi proiectat pentru a fi atractiv din punct de vedere vizual si usor de citit. Tipografia si aspectul sunt doua elemente importante ale designului web creativ. Tipografia este arta de a crea un text care este atractiv din punct de vedere vizual si usor de citit. Prin utilizarea tipografiei, un site web poate fi proiectat pentru a fi atragator din punct de vedere vizual si usor de citit.

Culoarea este un element important al designului web si poate fi utilizata pentru a crea un site web atractiv din punct de vedere vizual. Prin utilizarea culorilor, un site web poate fi conceput pentru a fi atractiv si captivant din punct de vedere vizual.

Textura este arta de a crea un site web atragator din punct de vedere vizual folosind diverse texturi. Prin utilizarea texturilor, un site web poate fi conceput pentru a fi atractiv din punct de vedere vizual si usor de utilizat.

Dispunerea este arta de a aranja elementele pe o pagina pentru a crea un site web placut din punct de vedere vizual. Prin utilizarea aspectului, un site web poate fi conceput pentru a fi atractiv din punct de vedere vizual si usor de utilizat. Aceasta mai poarta si numele de layout, din engleza si este folosit mai mutl in acest sens de companiile de web design.

Alte elemente de design, cum ar fi animatia, pot fi, de asemenea, utilizate pentru a crea un site web atractiv din punct de vedere vizual. Prin utilizarea animatiei, un site web poate fi proiectat pentru a fi atragator din punct de vedere vizual si captivant.

Designul adaptiv este procesul de creare a unui site web care poate fi vizualizat pe diferite dispozitive. Prin utilizarea designului adaptiv, un site web poate fi proiectat pentru a fi vizualizat pe orice dispozitiv, indiferent de dimensiune.

Designul adaptiv este un element important al designului web creativ, deoarece permite ca un site web sa fie vizualizat pe orice dispozitiv. Acest lucru inseamna ca un site web poate fi proiectat pentru a fi vizualizat pe orice dispozitiv, indiferent de dimensiune.

De asemenea, designul adaptiv permite ca un site web sa fie adaptat la nevoile utilizatorului. Acest lucru inseamna ca un site web poate fi proiectat pentru a fi adaptat la nevoile utilizatorului, indiferent de dispozitiv.

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Imbunatatirea sigurantei alimentelor cu ajutorul solutiilor de ambalare din plastic cu izolare termica

By: Stiri
image

‍Siguranta alimentara este unul dintre cele mai importante aspecte ale productiei de alimente. Asigurarea faptului ca alimentele sunt pastrate in siguranta si fara contaminare este o parte esentiala a oricarui proces de productie alimentara. De aceea, este important sa se utilizeze tipul potrivit de ambalaj pentru a se asigura ca alimentele raman sigure si securizate. Solutiile de ambalare din plastic izolate termic sunt o modalitate eficienta de a asigura pastrarea alimentelor in siguranta. In acest blog, vom analiza avantajele utilizarii solutiilor de ambalare din plastic cu izolare termica, avantajele utilizarii cutiilor Schoeller Allibert si sfaturi pentru selectarea solutiilor de ambalare adecvate.

Solutiile de ambalare din plastic termoizolat sunt o modalitate eficienta de a proteja alimentele de schimbarile de temperatura si de contaminare. Aceste solutii sunt concepute pentru a preveni ca alimentele sa se incalzeasca sau sa se raceasca prea tare si pentru a le feri de bacterii si alti contaminanti. Materialul izolator utilizat in aceste solutii este de obicei fabricat din polistiren sau spuma poliuretanica, care sunt usoare si durabile. Acest material izolator ajuta la mentinerea constanta a temperaturii alimentelor si previne deteriorarea acestora.

Solutiile de ambalare din plastic cu izolare termica pot fi utilizate intr-o varietate de aplicatii, inclusiv transportul alimentelor, depozitarea alimentelor si prepararea alimentelor. Acestea reprezinta o alegere ideala pentru industriile care necesita ca alimentele sa fie pastrate la o anumita temperatura, cum ar fi restaurantele si companiile de catering. Solutiile de ambalare cu izolare termica sunt, de asemenea, utilizate in domeniul sanatatii si in mediile medicale, unde mentinerea alimentelor la o anumita temperatura este esentiala pentru siguranta pacientilor.

Cutiile Schoeller Allibert sunt concepute pentru a indeplini cele mai inalte standarde de siguranta alimentara. Acestea sunt fabricate din materiale durabile si usoare, care sunt concepute pentru a pastra alimentele in siguranta si fara contaminare. Materialul izolator utilizat in aceste termoboxuri Schoellerallibert este foarte eficient in mentinerea alimentelor la temperatura dorita si previne deteriorarea acestora. Cutiile sunt, de asemenea, usor de transportat si pot fi personalizate pentru a raspunde unor nevoi specifice.

Cutiile Schoeller Allibert sunt, de asemenea, concepute pentru a fi usor de utilizat. Acestea dispun de capace usor de utilizat, care pot fi deschise si inchise rapid si usor. Acest lucru le face ideale pentru utilizarea in restaurante si in companiile de catering, unde alimentele trebuie sa fie transportate rapid si in siguranta. Cutiile sunt, de asemenea, stivuibile, ceea ce ajuta la economisirea spatiului si le face usor de depozitat.

Cutiile pot fi folosite si pentru a depozita alimentele in conditii de siguranta si securitate. Capacele de pe cutii pot fi folosite pentru a pastra alimentele proaspete si fara contaminare. Acest lucru este deosebit de important atunci cand se transporta alimente, deoarece ajuta la asigurarea faptului ca alimentele raman sigure si securizate.

Utilizarea cutiilor Schoeller Allibert pentru a imbunatati siguranta alimentelor are o serie de beneficii. In primul rand, aceste cutii sunt usoare si usor de transportat, ceea ce le face ideale pentru transportul si depozitarea alimentelor. In al doilea rand, materialul izolator utilizat in aceste cutii este foarte eficient in mentinerea temperaturii alimentelor. Acest lucru ajuta la asigurarea faptului ca alimentele raman sigure si fara contaminare. In al treilea rand, cutiile sunt, de asemenea, foarte durabile si pot rezista la o gama larga de temperaturi, ceea ce le face ideale pentru depozitarea pe termen lung. In cele din urma, cutiile sunt, de asemenea, relativ ieftine si pot fi usor de personalizat pentru a raspunde unor nevoi specifice.

Atunci cand selectati solutii de ambalare din plastic termoizolat, este important sa luati in considerare o serie de factori. In primul rand, este important sa se ia in considerare tipul de alimente care vor fi depozitate in cutii. Diferite tipuri de alimente necesita temperaturi diferite, astfel incat este important sa alegeti solutii de ambalare care sunt concepute pentru a mentine temperatura dorita a alimentelor. De asemenea, este important sa luati in considerare dimensiunea si greutatea alimentelor, deoarece acesti factori vor determina dimensiunea si greutatea solutiei de ambalare. In cele din urma, este important sa se ia in considerare costul total al solutiei de ambalare, deoarece acest lucru va contribui la asigurarea faptului ca solutia se incadreaza in buget.

Sunt disponibile mai multe tipuri diferite de solutii de ambalare din plastic termoizolat. Aceste solutii variaza in ceea ce priveste dimensiunea, greutatea si materialul izolator utilizat. Cele mai comune tipuri de solutii de ambalare sunt cutiile de unica folosinta, care sunt concepute pentru o singura utilizare si pot fi aruncate dupa utilizare. Sunt disponibile si cutii cu utilizare multipla, care sunt concepute pentru utilizari multiple si pot fi reutilizate de mai multe ori. In cele din urma, exista, de asemenea, cutii personalizate, care sunt concepute pentru a raspunde unor nevoi specifice si pot fi personalizate pentru a satisface cerinte specifice.

Desi solutiile de ambalare din plastic termoizolat sunt extrem de eficiente in mentinerea sigurantei alimentelor, exista cateva provocari comune care trebuie luate in considerare. In primul rand, este important sa va asigurati ca materialul izolator utilizat in solutia de ambalare este de cea mai buna calitate. Materialul izolator de calitate slaba poate reduce eficienta solutiei de ambalare si poate duce la deteriorarea alimentelor. In al doilea rand, este important sa ne asiguram ca solutia de ambalare are dimensiunea si greutatea potrivite pentru alimentele care trebuie sa fie depozitate. Daca solutia de ambalare este prea mare sau prea grea, aceasta poate duce la deteriorarea alimentelor. In cele din urma, este important sa ne asiguram ca solutia de ambalare este potrivita pentru tipul de alimente care trebuie depozitate. Diferite tipuri de alimente necesita temperaturi diferite, astfel incat este important sa alegeti o solutie de ambalare care este conceputa pentru tipul specific de alimente.

Solutiile de ambalare din plastic izolate termic sunt o modalitate eficienta de a asigura ca alimentele raman sigure si fara contaminare. Cutiile Schoeller Allibert sunt o alegere ideala pentru industriile care necesita ca alimentele sa fie pastrate la o anumita temperatura, cum ar fi restaurantele si companiile de catering. Aceste cutii sunt usoare, usor de transportat si foarte eficiente in mentinerea temperaturii alimentelor. Atunci cand selectati solutii de ambalare din plastic cu izolare termica, este important sa luati in considerare tipul de alimente care vor fi depozitate, dimensiunea si greutatea alimentelor si costul total al solutiei. Luand in considerare acesti factori, este posibil sa gasiti cele mai bune solutii de ambalare in plastic la Schoeller Allibert.

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Cabinetul de avocatură AVM Consult – avocat dreptul muncii care vă poate îndruma la nevoie

By: Stiri
image

Pe tot parcursul vieții există fel și fel de situații pe care le putem întâmpina, atât la locul de muncă, cât și în viața personală. Nu putem ști cu exactitate momentul, dar putem lua măsuri pentru a le rezolva așa cum trebuie, pe cale amiabilă de preferat.

Având în vedere că schimbăm mai multe locuri de muncă pe parcursul vieții, mai pot apărea anumite discrepanțe pe care le întâmpinăm cu diverși angajatori. Când situațiile se complică este bine să apelăm la un avocat dreptul muncii care ne poate ajuta să lămurim lucrurile și să primim și despăgubiri, dacă este cazul. AVM Consult, un cabinet de avocatură înclinat către nevoile și cererilor oamenilor, se poate ocupa de astfel de cazuri și poate remedia situațiile, indiferent de gravitatea lor.

De ce este bine să apelăm la un avocat de la AVM Consult

Un avocat în dreptul muncii, parte din echipa de la AVM Consult poate oferi asistență juridică și reprezentare pentru probleme legate de contracte de munca, salarii, discriminare la locul de muncă, probleme de pensii și beneficii, răspunderea patronului, conflicte sindicale și alte probleme legate de locul de muncă. Ei pot ajuta atât angajatorii, cât și angajații să înțeleagă și să respecte drepturile și obligațiile legale în ceea ce privește raporturile de muncă.

Este bine să apelăm la un avocat pentru ca acesta poate oferi asistență juridică specializată și poate reprezenta interesele în fața autorităților, instituțiilor și în fața altor persoane. Un avocat poate ajuta la interpretarea și aplicarea legilor și regulamentelor în cazuri specifice, poate negocia și poate apăra drepturile și obligațiile în fața instanțelor de judecată. De asemenea, un avocat poate oferi sfaturi și recomandări pentru a evita problemele legale în viitor. Este important să avem un avocat atunci cand ne confruntăm cu probleme juridice importante sau când simțim că drepturile ne sunt încălcate.

AVM Consult dispune de o echipă profesionistă de avocați care se pot ocupa de mai multe probleme care necesită rezolvare în instanță. Divorțuri, servicii juridice pentru clienți străini, avocații din cadrul AVM vorbesc limba engleză și germană și pot comunica ușor, totodată aici cei interesați găsesc o echipă de avocati specializati in litigii bancare.

AVM Consult – avocați pliați pe nevoile oamenilor

Nevoia și circumstanțele ne împing să apelăm la ajutor specializat din partea unor avocați care ne pot sfătui și ne pot pune la curent cu eventualele riscuri la care suntem expuși. O parte din oamenii care nu apelează la un avocat atunci când au probleme cred că aceștia au onorarii mari, ei bine în cadrul AVM Consult se vor stabili de la început sumele de bani care vor servi drept onorarii. Acestea diferă și de la caz la caz, de gravitate și complexitate.

În pagina oficială avmconsult.ro se găsesc mai multe informații și detalii despre serviciile de care se pot ocupa avocații din cadrul AVM Consult. Tot aici cei care își doresc să își înființeze firme o pot face fără prea multe probleme. Se vor discuta de la început condițiile și termenii acceptați și se vor putea încheia contracte de colaborare.

Date de contact:

avocat@christianamondea.ro

articolul original.
✇Stiri.com.ro

7 uleiuri esențiale pentru o piele sănătoasă și strălucitoare

By: Stiri
image

Există un ulei esențial care poate rezolva fiecare dintre problemele de îngrijire a pielii, dacă îl alegeți pe cel potrivit pentru dvs.

Este important să rețineți că unele uleiuri esențiale pot provoca iritații, așa că cel mai bine este să întrebați un dermatolog înainte de a le adăuga în rutina dumneavoastră. Medicii sugerează să faceți un test de plasture și să testați fiecare ulei esențial pe antebraț timp de 24 de ore înainte de a-l folosi.

1) Ulei esențial de lavandă

Aroma calmantă a lavandei o face ideală pentru baie și un element de bază pentru îngrijirea personală. Este un antiinflamator care poate reduce roșeața și este un hidratant natural care poate repara pielea uscată. De asemenea, ajută la diferite iritații ale pielii, tăieturi, zgârieturi, arsuri și poate, de asemenea, să calmeze pielea stresată.

2) Ulei esențial de neroli

Uleiul de neroli se presupune că este citofilactic și ajută la regenerarea celulelor, făcându-l un ingredient excelent anti-îmbătrânire. Neroli este un ulei esențial minunat folosit pentru a trata tipurile de piele devitalizată, matură, îmbătrânită și sensibilă. De asemenea, are proprietăți antibacteriene și poate fi utilă în tratamentul acneei. Proprietățile de întinerire ale Neroli înseamnă că poate fi folosit pentru cicatrici și vergeturi.

3) Ulei esențial de ylang ylang

Ylang-ylang-ul echilibrează producția de sebum și este util pentru tratarea pielii grase sau uscate. Aroma sa exotică vă poate stimula și starea de spirit. Stimulează creșterea celulelor și ajută la combaterea diferitelor semne de îmbătrânire.

4) Ulei esențial de salvie

Dacă suferiți de acnee, includeți câteva picături de ulei de salvie în rutina dvs. Este uleiul esențial de preferat pentru controlul excesului de sebum. Nu numai că poate combate semnele vizibile ale îmbătrânirii, dar și reglează producția de ulei atât pentru pielea uscată, cât și pentru cea grasă.

5) Ulei de arbore de ceai

Este prima alegere pentru acnee și tenul gras. Are proprietăți antifungice și antibacteriene care reduc bacteriile de la suprafața pielii, ciupercile și virușii. Ajută la tratarea virușilor, ciupercilor și bacteriilor de pe suprafața pielii și la controlul erupțiilor. Uleiul de arbore de ceai poate trata, de asemenea, tăieturi minore, zgârieturi și afecțiuni ale pielii.

6) Ulei esențial de geranium

Geraniumul este un ulei versatil care echilibrează producția de ulei, condiționează pielea și este excelent pentru toate tipurile de piele. Geranium poate fi adăugat la cremele hidratante pentru a ajuta la producția excesivă sau insuficientă de ulei. Proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatorii ajută, de asemenea, la evitarea infecțiilor.

7) Ulei esențial de lemn de santal

Cunoscut pentru aroma sa și folosit în mod tradițional în India de secole, acesta este și un ulei reparator. Calmează eficient inflamația cauzată de pielea uscată. Și este un antiseptic care poate reduce hiperpigmentarea și apariția cicatricilor.

Uleiurile esențiale au multiple efecte benefice asupra sănătății și calității vieții noastre. Este important să ne asigurăm că utilizăm doar uleiuri de calitate, pure, achiziționate din surse sigure. Prin inscriere doTERRA vă asigurați accesul la o mulțime de informații valoroase cu privire la uleiurile esențiale și aromaterapie, precum și la uleiuri de cea mai bună calitate, la prețuri foarte avantajoase.

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Locuri în care sa vă petreceţi Valentine’s Day

By: Stiri
image

Anul acesta, de Valentine’s Day, du-ți jumătatea într-o călătorie romantică pe care nu o va uita prea curând. Iată care sunt oraşele considerate cele mai romantice destinaţii din Europa.

Paris, Franţa

Nici măcar nu poți să vorbești despre romantism fără a include Parisul! Petreceţi cea mai reuşită Zi a Îndrăgostiților cu o plimbare romantică prin orașul pitoresc al luminilor. Minunați-vă de emblematicul Turn Eiffel și de Arcul de Triumf, savurați o cafea la o cafenea în aer liber sau vedeți un spectacol la Moulin Rouge. Orice veţi face, va fi cu adevărat o zi de dragoste pariziană.

Veneţia, Italia

De la o plimbare privată cu gondola și mersul mână în mână în timp ce exploraţi labirintul orașului de poduri și canale ascunse, până la o cină cu spaghete la lumina lumânărilor, Ziua Îndrăgostiților nu va mai fi niciodată la fel după o excursie în Veneţia.

Bruges, Belgia

Considerat „Veneția de Nord” – cu labirintul său sinuos de canale și arhitectura conservată excelent – nu este greu de înțeles de ce Bruges este refugiul romantic perfect pentru Ziua Îndrăgostiților. Sărbătoriţi cu ciocolată belgiană topită, plimbaţi-vă prin piețele de artizanat istorice și pierdeţi-vă în superba arhitectură medievală a orașului.

Budapesta, Ungaria

Fie că este vorba de arhitectura uimitoare din secolul al XIX-lea sau de viața de noapte vibrantă, Budapesta are totul. Surprinde-ți persoana iubită cu ciocolată făcută manual, tratamente spa sau o croazieră romantică de-a lungul Dunării. Buget redus? Faceți un tur gratuit pe jos al Budapestei!

Dubrivnik, Croaţia

Răsfățați-vă cu o vacanță potrivită pentru familia regală în această Zi a Îndrăgostiților. Țineți-vă de mână hoinărind pe străzile vechi de un secol și printre zidurile albe ale fortărețelor care au inspirat Kings Landing în serialul Game of Thrones. Îmbrățişați-vă în timp ce priviți apusul peste imaginea uluitoare a orașului şi a Mării Adriatice. Vizitați orașul cu un scuter pentru doi și veți vedea de ce Dubrovnik este pe lista noastră!

Florenţa, Italia

Italia își ia în serios romantismul și Florența ar putea fi considerată „crema della crema” (cu toate acestea, italienii ar spune-o probabil în franceză). Cu arhitectura renascentistă magnifică, muzee de artă de talie mondială si bucătărie de top – veţi avea o Zi a Îndrăgostiţilor de care vă veţi aminti multă vreme.

Praga, Cehia

Nu există nimic care să facă inima să tresară mai mult decât să vă țineţi de mână în timp ce faceţi o plimbare de-a lungul Podului Carol, mai ales când răsare soarele! Petreceţi un weekend plin de pasiune, începând cu un tur al oraşului, cină peste râu și terminând cu o bere cehă delicioasă pentru a încheia noaptea.

Lisabona, Portugalia

Du-ți partenerul înapoi în timp cu priveliștile uimitoare ale Lisabonei și arhitectura pitorească. Vizitați restaurantele cosmopolite și scenele muzicale vibrante noaptea, după o zi de explorare. Și nu uitați să mergeți cu telecabinele în sus și în jos prin orașul deluros.

Braşov, România

Oraşul înconjurat de munţi, Piaţa Sfatului şi Biserica Neagră, străduţele înguste din Centrul Istoric, cafenelele şi restaurantele, o plimbare pe Tâmpa sau până în Poiana Braşov şi Postăvaru, sunt doar câteva din lucrurile pe care le puteţi face sau vedea în Braşov, de Valentine’s Day. Iar pentru a duce romantismul la un nou nivel, rezervaţi pe Brasov Sweet Retreat un apartament cu jacuzzi propriu în aer liber şi şemineu.

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Cele mai grave afecțiuni la câini pot fi prevenite prin vaccin veterinar: află mai multe despre asta

By: Stiri
image

La fel ca și la oameni, vaccinurile veterinare contribuie la prevenția bolilor contagioase, de la cele mai ușoare, la cele mai complexe, unele dintre ele chiar fatale.

Despre schema de vaccinare a animalului tău de companie vei discuta cu medicul tău veterinar, dar venim în întâmpinarea ta cu informațiile de care ai nevoie pentru a înțelege importanța unui vaccin veterinar. Schema standard de vaccinare implică vizita la medicul veterinar în mai multe etape de creștere a câinelui: la 7 – 9 săptămâni, la 11 – 13 săptămâni, la 15 – 17 săptămâni, dar și peste 15 luni. Iată care sunt principalele boli pe care le poți preveni prin vaccin.

 

Hepatita canină, leptospiroza, parvoviroza – pe lista afecțiunilor care se pot preveni prin vaccinare

Parvoviroza este o afecțiune extrem de contagioasă, care atacă – în primul rând – sistemul gastrointestinal al câinelui, ducând la deschidratarea completă a câinelui. Există cazuri severe, în care deshidratarea se instalează în maxim 72 de ore, fiind fatală pentru animalul infectat. Parvoviroza canină se previne prin vaccinare, la fel ca și hepatita. Hepatita canină determină congestia mucoaselor stomacale, dilatarea stomacului, reducerea numărului de globule albe și este o afecțiune extrem de serioasă. Tot în această listă se înscrie și leptospiroza: o boală care este cauzată de bacteriile din urina rozătoarelor și care se manifestă prin: letargie, icter, dureri musculare, insuficiență renală, diaree, pierderea apetitului și o slăbiciune generală severă. Vaccinarea împotriva parvovirozei,a leprospirozei și a hepatitei canine este obligatorie. Discută cu medicul veterinar despre schema de vaccinare pentru animalul tău de companie.

Vaccinurile împotriva rabiei și a tusei canine: opționale, dar foarte recomandate de medicii veterinari

Chiar dacă nu se regăsesc în schema obligatorie de vaccinare, vaccinurile împotriva rabiei și a tusei canine sunt de o importanță majoră. Rabia este o boală fatală, atât pentru oameni, cât și pentru câini și se poate preveni prin vaccinare. Simptomele rabiei sunt: salivarea excesivă, comportament agresiv, dureri la nivelul gâtului, mers nesigur, convulsii are mușchilor faciali. Mușcătura urmată de imposibilitatea de a slăbi maxilarele este un semn care poate indica faptul că animalul tău de companie suferă de rabie. Tusea canină este o afecțiune care, de asemenea, se poate preveni prin vaccinare. Această boală este deosebit de contagioasă și se preia prin contactul cu alți câini. Boala cauzează tuse extrem de severă, care poate determina alte simptomatologii, în funcție de vârsta animalului. Cel mai adesea, tusea canină se răspândește în timpul expozițiilor canine sau în contexte unde câinii – din diferite medii – intră în contact.

Veteco.com, locul unde găsești cele mai bune suplimente veterinar, vaccinuri și antiparazitare

Cu peste 20 de ani de experiență în domeniul veterinar, Veteco.com se remarcă prin profesionalismul și dragostea pentru animale. Acest distribuitor veterinar vine în întâmpinarea iubitorilor de animale cu o gamă variată de produse, atent selecționate, pentru îngrijirea corectă (prevenție și tratament) a necuvântătoarelor.

În oferta Veteco.com se găsesc suplimente veterinar, vaccinuri, produse de igienă, dar nu numai. Pe platforma web a acestui distribuitor, produsele sunt structurate pe secțiuni: antiparazitare, terapeutice, ortopedie, cardiologie, dermatologie, bunăstare și îngrijire, suplimente nutritive, igienă și așa mai departe. Veteco.com vinde produse de ultimă generație, cu performanțe care au fost dovedite științific, atât pentru îngrijirea câinilor și a pisicilor, cât și pentru îngrijirea puilor de găină și nu numai. Merită!

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Un jurnalist proeminent din Camerun găsit mort după răpire | Știri media

By: Stiri
image

Trupul mutilat al lui Martinez Zogo a fost găsit în apropierea capitalei la cinci zile după ce a fost luat de persoane necunoscute.

Trupul mutilat al unui proeminent jurnalist camerunez a fost găsit în apropierea capitalei Yaoundé, la cinci zile după ce a fost răpit de atacatori neidentificați.

Martinez Zogo, directorul postului de radio privat Amplitude FM, a fost răpit pe 17 ianuarie în timp ce încerca să intre într-o secție de poliție pentru a scăpa de atacatorii săi, a informat Reporteri fără Frontiere (RSF).

Zogo, prezentatorul binecunoscutului program zilnic Embouteillage (Gridlock), a vorbit recent în emisie despre un presupus caz de delapidare care implică un mijloc de presă cu legături guvernamentale, a spus RSF.

În emisie, bărbatul de 51 de ani s-a confruntat în mod regulat cu cazuri de corupție, fără a ezita să pună la îndoială personalități importante pe nume.

Potrivit RSF, poliția dintr-o suburbie din Yaoundé a auzit un zgomot puternic în afara secției de poliție și a găsit marți mașina grav avariată a lui Zogo în jurul orei 20:00 (19:00 GMT).

„Poliția a văzut un vehicul negru… plecând. Ulterior și-au dat seama că a fost o răpire”, a spus organizația.

Colegul lui Zogo, Charlie Amie Tchouemou, redactor-șef la Amplitude FM, a confirmat răpirea lui Zogo și moartea ulterioară. Poliția și guvernul nu au comentat încă.

„Victima a urii și a barbariei”

Susținătorii presei au descris dispariția și moartea lui ca fiind încă un semn al pericolelor reportajelor în țara africană.

„Presă din Camerun tocmai și-a pierdut unul dintre membrii săi, o victimă a urii și a barbariei”, a declarat Uniunea Jurnaliştilor din Camerun într-un comunicat.

„Unde este libertatea presei, libertatea de opinie și libertatea de exprimare în Camerun, când munca în mass-media prezintă acum un risc mortal?”

Incidentul este cel mai recent dintr-o serie de atacuri asupra jurnaliştilor din Camerun, condus de preşedintele Paul Biya, care a cunoscut decenii de represiune împotriva opoziţiei.

Camerunul este una dintre multele țări de pe continent, de la Burkina Faso până la Etiopia și până la Guineea Ecuatorială, unde jurnaliștii spun că libertățile presei sunt amenințate de guvernele autoritare.

„Deși Camerunul are unul dintre cele mai bogate peisaje media din Africa, este una dintre cele mai periculoase țări de pe continent pentru jurnaliști, care operează într-un mediu ostil și precar”, spune RSF în profilul său de țară al Camerunului.

În iulie 2015, jurnalistul de la Radio France Internationale Ahmed Abba a fost arestat și condamnat doi ani de închisoare sub acuzația de „terorism”, pe care grupările pentru drepturile omului le-au denunțat ca fiind o farsă.

Jurnalistul deschis Paul Chouta, care lucra pentru site-ul privat de știri Cameroon Web, a fost bătut și înjunghiat de atacatori necunoscuți în 2019.

Sursa: www.aljazeera.com

articolul original.
✇Stiri.com.ro

„Acum sau niciodată”: Kishida spune că Japonia trebuie să acționeze împotriva scăderii populației | Știri de politică

By: Stiri
image

Kishida spune că guvernul va lua măsuri pentru a aborda încetinirea ratei natalității, care a scăzut la un minim istoric în 2021.

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida spune că Japonia trebuie să ia măsuri urgente pentru a aborda scăderea ratei natalității din țară și că aceasta a fost „acum sau niciodată” pentru cea mai veche societate din lume.

„Națiunea noastră se află în pragul dacă își poate menține funcțiile sociale”, a spus Kishida într-un discurs politic de luni, la deschiderea sesiunii parlamentare din acest an.

„Este acum sau niciodată când vine vorba de politicile privind nașterea și creșterea copiilor – este o chestiune care pur și simplu nu mai poate aștepta”, a adăugat el.

Kishida a spus că o nouă agenție guvernamentală care va aborda problema va fi înființată în aprilie și că va dezvălui planuri de dublare a bugetului pentru politicile legate de copii până în iunie.

Japonia a înregistrat un număr record de nașteri în 2021, cele mai recente date disponibile, provocând cea mai mare scădere naturală vreodată a populației.

Adăugând la această problemă, aproximativ 28% dintre japonezii au peste 65 de ani.

De ani de zile, țara a menținut politici stricte de imigrație care limitează numărul de persoane care se pot stabili în Japonia, iar experții spun că trebuie să-și ușureze abordarea pentru a compensa societatea care îmbătrânește rapid.

În ultimii ani, guvernul a modificat legi pentru a permite mai multor străini să trăiască și să lucreze în țară alături de familiile lor.

Japonia are o populație de aproximativ 126 de milioane de oameni. Deși este în mare parte omogen, există aproximativ un milion de oameni de origine chineză și sute de mii de etnici coreeni.

Sursa: www.aljazeera.com

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Prima femeie pastor palestinian hirotonit în Țara Sfântă | Știri

By: Stiri
image

Sally Azar va conduce congregația de limbă engleză la Biserica Mântuitorului din Ierusalim.

Sally Azar a devenit prima femeie pastor palestinian din Țara Sfântă după ce a fost hirotonită într-o ceremonie a bisericii luterane din Ierusalim.

Azar va conduce congregația vorbitoare de limbă engleză la Biserica Mântuitorului, a spus Biserica Evanghelică Luterană din Iordania și Țara Sfântă (ELCJHL).

Hirotonirea sa duminică a avut loc în fața unei mulțimi pline în interiorul bisericii din orașul vechi al Ierusalimului de Est ocupat.

„Ritul hirotoniei este o onoare. Abilitatea de a fi hirotonit ca femeie în biserica mea este o onoare suplimentară. Sunt fericit să fac parte din istoria și egalitatea de gen în biserica mea. Este incitant, dar există și o oarecare incertitudine. Nu mă aștept să fie un drum ușor”, a declarat Azar pentru Federația Luterană Mondială săptămâna trecută, înainte de hirotonire.

În 2018, Azar a absolvit Școala de Teologie din Orientul Apropiat din Liban înainte de a se muta în Germania, unde a studiat Teologia Interculturală la Universitatea din Göttingen.

„Voi fi repartizat la congregația ELCJHL vorbitoare de engleză din Ierusalim. De asemenea, voi fi responsabil pentru conectarea congregației vorbitoare de arabă cu congregația vorbitoare de engleză și de lucru cu tinerii, ceea ce este important pentru mine”, a adăugat el.

Azar este, de asemenea, membru al consiliului de administrație al Federației Luterane Mondiale.

LWF felicită Pr. Sally Azar și Biserica Evanghelică Luterană din Iordania și Țara Sfântă.#GenderJustice @ELCJHL

Foto: LWF/@albinhillert pic.twitter.com/eI4jDYEakZ

— Federația Luterană Mondială (@lutheranworld) 22 ianuarie 2023

Cisiordania ocupată și Fâșia Gaza găzduiau aproximativ 47.000 de creștini în 2017, potrivit Biroului Central Palestinian de Statistică. Majoritatea creștinilor palestinieni aparțin confesiunilor care nu permit clerului feminin.

O foarte mică minoritate aparține congregațiilor protestante care au femei ca slujitori.

Biserica Evanghelică Luterană spune că are aproximativ 3.000 de adepți în Ierusalim, Cisiordania și Iordania.

Azar va fi una dintre cele cinci femei hirotonite în Orientul Mijlociu, alăturându-se uneia în Siria și trei în Liban, potrivit Consiliului Bisericilor din Orientul Mijlociu.

Sally Azar, centru, este aplaudată de cler după hirotonirea ei ca primă femeie pastor din Țara Sfântă, în Orașul Vechi al Ierusalimului [Maya Alleruzzo/AP]

Sursa: www.aljazeera.com

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Un nou jucator pe piața cazinourilor online – Player.ro

By: Stiri
image

Cel mai nou cazino online, Player.ro, oferă jucătorilor o varietate mare de jocuri de noroc, dar și o experiență de top avantajoasă, după cum confirmă și echipa care a stat în spatele dezvoltării acestei platforme. Dacă ești un pasionat al jocurilor de noroc, te sfătuim să îți deschizi cât mai repede un cont de jucător pentru a profita de experiențele pregătite special pentru tine!

Player.ro – un casino online apreciat pentru diversitate, câștiguri și servicii de top

Cazinoul a atras atenția prin diversitatea de sloturi online pusă la dispoziția jucătorilor. Vei găsi aici atât jocuri de noroc populare, renumite pentru experiența pe care o oferă, dar și pentru câștigurile pe care le aduc – n-ai cum să ratezi sloturi precum Sizzling Hot sau Book of Ra, cât și sloturi pe care nu le regăsești în celelalte cazinouri online. Echipa Player și-a dorit să bifeze o experiență de top pentru toate categoriile de jucători, de la cei experimentați, care vânează câștigurile mari, până la jucătorii care abia acum descoperă lumea gamblingului online și vor să se distreze. Portofoliul de jocuri este actualizat și diversificat în permanență, deci nu ai cum să te plictisești testând jocuri noi.

Experiențe avantajoase de bun venit

Pe lângă varietatea de jocuri cazino online, pasionații de gambling au apreciat și surprizele consistene care le oferă ocazia de a juca mai mult. Fiecare jucător nou care își deschide un cont pe Player.ro beneficiază de o sumă de bani și de rotiri gratuite – încă mai ai dubii dacă merită sau nu să testezi această platformă?

Retrageri și depuneri rapide online sau din sălile de jocuri

Player.ro activează atât în mediul online, cât și în mediul offline, printr-o rețea de săli de jocuri cu o atmosferă asemănătoare cu cea din Vegas. Dacă ești genul de jucător tradițional și nostalgic, poți căuta cea mai apropiată sală de joc și îți poți încerca acolo norocul. Avantajul este că poți face depuneri și retrageri din contul tău de oriunde ai fi, în cel mai scurt timp.

Player.ro este o platformă licențiată în România, deci te vei bucura de o experiență de joc de top, într-un mediu legal și sigur. Înregistrează-ți contul de jucător și vei primi acces la o lume plină de divertisment și de câștiguri ascunse în sloturi și jocuri de masă antrenante!

Ești Player, știm ce zici!

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Oameni înarmați necunoscuți ucid un politician popular al opoziției din Eswatini | Știri despre drepturile omului

By: Stiri
image

Oameni înarmați din Eswatini au ucis un politician proeminent din opoziție și un avocat pentru drepturile omului acasă la el, la câteva ore după ce monarhul absolut al țării i-a provocat pe activiștii care se opuneau guvernării sale.

Thulani Maseko a fost ucis sâmbătă seara de atacatori necunoscuți în Luhleko, la aproximativ 50 km (30 mile) de capitala Mbabane, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al opoziției, Sikelela Dlamini.

Purtătorul de cuvânt a spus că i s-a spus că „ucigașii l-au împușcat prin fereastră în timp ce era înăuntru [the] acasă cu familia lui.”

„Detaliile sunt încă rare (și), din cauza traumei pe care o trăiesc membrii familiei sale, ei nu sunt încă pregătiți să vorbească”, a adăugat Dlamini.

Guvernul a transmis condoleanțe familiei, spunând că moartea lui Maseko a fost o „pierdere pentru națiune” și că poliția îi caută pe ucigași.

Maseko a fost un avocat proeminent pentru drepturile omului și editorialist în Eswatini, care a avut o luptă în instanță cu regele Mswati al III-lea pentru decizia monarhului de a redenumi țara Eswatini prin decret.

Numele țării a fost schimbat din Swaziland în Eswatini pentru a marca cea de-a 50-a aniversare de la independența sa față de Marea Britanie în 2018.

Poziția lui Maseko a fost că regele nu a respectat constituția în acest proces. În 2014, el și editorul revistei The Nation, Bheki Makhubu, au fost condamnați la închisoare pentru sfidarea instanței pentru articole critice la adresa guvernului și a justiției.

Maseko a fost fondatorul MultiStakeholder Forum (MSF), o coaliție de partide de opoziție, asociații și biserici.

Moartea sa a survenit la câteva ore după ce regele i-a sfidat pe activiștii care luptau pentru a pune capăt ultimei monarhii absolute a Africii.

„Oamenii nu ar trebui să plângă și să se plângă de mercenarii care i-au ucis”, a spus regele Mswati.

„Acești oameni au început mai întâi violența, dar când statul instituie o represiune împotriva lor pentru acțiunile lor, ei fac mult zgomot dând vina pe regele Mswati pentru aducerea de mercenari”, a spus el.

Săptămâna trecută, Swaziland Solidarity Network (SSN) a declarat că regele a angajat mercenari, în mare parte afrikaneri albi din Africa de Sud vecină, pentru a ajuta forțele de securitate din Eswatini să înăbușe opoziția din ce în ce mai mare față de regimul său.

Dar purtătorul de cuvânt al guvernului, Alpheous Nxumalo, a spus: „Nu a fost angajat niciun asasin”.

Grupul de drepturi Freedom Under Law, care operează în sudul Africii, a arătat cu degetul către guvern.

„Într-un fel, vestea extraordinară că Thulani Maseko a fost ucis cu sânge rece nu este o surpriză”, se arată într-un comunicat.

„Un avocat necruțător și neînfricat pentru drepturile omului, un critic deschis al regimului din iubitul său Eswatini, Thulani a suferit prea mult timp din cauza unui regim neglijent. Nimeni nu poate fi indus în eroare de mesajul cinic de condoleanțe emis în numele guvernului”, a adăugat el.

Uniunea Europeană a cerut arestarea ucigașilor și și-a exprimat „grava îngrijorare” cu privire la situația din Eswatini.

„UE face apel la autorități să asigure siguranța tuturor cetățenilor, inclusiv a activiștilor politici”, se arată într-un comunicat.

„Această pierdere tragică vine după o serie de crime, atacuri incendiare și alte acte violente, care au destabilizat țara în ultimele luni”.

Blocul a cerut autorităților să inițieze de urgență „un dialog incluziv… spre reconcilierea națională, respectarea drepturilor omului și statul de drept și, în cele din urmă, pacea durabilă”.

Ambasada SUA din Mbabane și-a exprimat „profundă tristețe” și a exprimat „cele mai profunde condoleanțe familiei, prietenilor și admiratorilor lui Maseko din întreaga lume”.

„Eswatini și lumea și-au pierdut o voce puternică pentru non-violență și drepturile omului”, a adăugat ambasada.

Declarație de condoleanțe pentru decesul avocatului pentru drepturile omului Thulani R. Maseko. pic.twitter.com/pBKimhIwST

— Ambasada SUA Eswatini (@USEmbEswatini) 22 ianuarie 2023

Regele Mswati, care conduce din 1986, este acuzat în mod regulat de încălcări ale drepturilor omului. Regele, care poate dizolva parlamentul și guvernul și poate numi sau demite judecători, comandă și poliția și armata.

În iunie 2021, protestele pro-democrație au devenit violente, soldând cu mai multe morți.

În aprilie 2022, membri ai Economic Freedom Fighters (EFF), al treilea partid politic ca mărime din Africa de Sud, au organizat proteste pașnice de-a lungul granițelor țării cu Eswatini, în solidaritate cu activiștii locali pentru drepturile omului.

Sursa: www.aljazeera.com

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Shooting din Monterey Park: ce, când și cine? | Știri despre violența armelor

By: Stiri
image

Suspectul s-a împușcat după ce a ucis 10 persoane într-un club de noapte din zona Los Angeles.

Autoritățile analizează ce l-a motivat pe bărbatul înarmat care a ucis 10 persoane într-un club de noapte din zona Los Angeles în timpul sărbătorii de Anul Nou Lunar sâmbătă seara.

Suspectul a fost găsit mort duminică din cauza unei împușcături auto-provocate într-o dubă în care autoritățile spun că a fugit după ce oamenii i-au dejucat tentativa de o a doua împușcătură.

Impușcătura a fost al cincilea asasinat în masă din țară în această lună. A fost, de asemenea, cel mai mortal atac din 24 mai, când 21 de persoane au fost ucise la o școală primară din Uvalde, Texas.

Iată ce știm până acum despre împușcare:

Ce sa întâmplat și când? Un bărbat înarmat a ucis 10 persoane sâmbătă la un club de dans din Monterey Park, în timpul unei sărbători de Anul Nou Lunar în zona Los Angeles din Statele Unite. Poliția a spus că oamenii „ieșeau din scenă țipând” când ofițerii au ajuns la fața locului în jurul orei 22:30 (06:30 GMT duminică). Șeful poliției din Monterey Park, Scott Wiese, a declarat că ofițerii au ajuns la fața locului în trei minute de la primirea apelului. La aproximativ 20-30 de minute după primul atac, bărbatul înarmat a intrat în sala de bal Lai Lai din orașul Alhambra din apropiere. Dar patronii i-au smuls arma și martorii au spus că a fugit într-o dubă albă, potrivit șeriful din județul Los Angeles, Robert Luna. Unde a avut loc împușcătura? Împușcarea în masă a avut loc la Star Ballroom Dance Studio de pe Garvey Avenue din Monterey Park, un oraș majoritar din Asia-American la marginea de est a Los Angeles. Împușcarea a avut loc în inima centrului orașului, unde felinarele roșii au decorat străzile pentru sărbătorile Anului Nou Lunar.

Cine este suspectul? Poliția l-a identificat pe bărbat ca fiind Huu Can Tran, în vârstă de 72 de ani, și a spus că s-a împușcat în timp ce poliția se apropia de duba în care se afla, în orașul Torrance, la 12 ore după împușcătură. Torrance este situat la sud-vest de Monterey Park și găzduiește, de asemenea, mulți asiatici americani. Luna le-a spus reporterilor că niciun alt suspect nu era în libertate și că motivul din spatele atacului a rămas neclar. Suspectul purta ceea ce Luna a descris ca fiind un pistol semi-automat cu un încărcător extins, iar un al doilea pistol a fost descoperit în duba în care a murit Tran. Câte persoane au murit și au fost rănite? Poliția a declarat că 10 persoane – cinci bărbați și cinci femei – au murit la fața locului, în timp ce alte 10 au fost rănite, dintre care șapte sunt încă internate în spital. Luna a spus că starea lor variază „de la stabilă la critică”. Cine sunt victimele? Vorbind la o conferință de presă duminică seara, șeriful a spus că nu știe vârsta lor exactă, dar că toți cei uciși par să aibă peste 50 de ani. Identitatea lor nu a fost făcută publică.

Sursa: www.aljazeera.com

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Atacul cu armă din Monterey Park șochează comunitatea strânsă din California | Știri despre violența armelor

By: Stiri
image

Comunitatea pașnică și unită din Monterey Park a fost zguduită de o împușcătură în masă la un studio de dans de sală în weekendul Anului Nou Lunar, care a făcut 10 persoane morți și alte 10 rănite.

Orașul de 60.000 de locuitori din California de Sud, unde aproximativ 65% dintre rezidenți sunt de origine asiatică, este în mod constant clasat drept unul dintre cele mai bune și mai liniștite locuri pentru a trăi din Statele Unite, dar împușcătura în masă a zdruncinat încrederea rezidenților în siguranța lor. comunitate.

„În inima mea, am crezut întotdeauna că Statele Unite sunt cea mai bună țară din lume”, Li Xia, care a sosit în Monterey Park din China în urmă cu doar patru luni.

„Acum sunt atât de trist. Nu pot să cred. Nu vreau să stau aici încă o zi. Nu mă simt în siguranță. Vreau să mă întorc în China”, a declarat profesorul de matematică în vârstă de 50 de ani, pensionar, agenției de presă Reuters.

Duminică dimineața, locuitorii s-au adunat în grupuri mici, uimiți de neîncredere și consternare.

A existat o prezență puternică a poliției în jurul sălii de bal în care a avut loc împușcătura, care a fost izolată cu bandă galbenă de poliție.

„Asta nu se întâmplă aici”, Wynn Liaw, un rezident care a călătorit la fața locului după ce a aflat despre atac prin știri.

Liaw, un medic veterinar pensionar în vârstă de 57 de ani, locuiește în Monterey Park de 40 de ani.

E greu de crezut că filmările au avut loc în spatele copertinei verde-albe a studioului de unde trece zilnic în drum spre magazine.

„Acesta este un cartier foarte sigur, unde pot merge singur noaptea și unde nu trebuie să-mi fac griji în legătură cu violența cu armele”, a declarat ea pentru agenția de presă AFP, în timp ce elicopterele poliției bâzâiau deasupra capului.

Suspectul în crime s-a împușcat ulterior după ce duba lui a fost înconjurată de poliție, au spus autoritățile. Poliția l-a identificat pe presupusul bărbat înarmat ca fiind Huu Can Tran, în vârstă de 72 de ani, dar a spus că motivul atacului asupra sălii de dans, care este populară printre persoanele în vârstă, a rămas neclar.

Atacul a pus capăt brusc a ceea ce fusese prima sărbătoare personală a Anului Nou Lunar în trei ani. Festivitățile urmau să continue timp de trei zile, dar duminică, în schimb, vânzătorii au demontat tarabe, în timp ce muncitorii au demontat un târg.

„Suntem cu toții atât de triști. Eram atât de încântați să sărbătorim noul an. Acum ne vom ruga doar pentru victime”, a spus Muohan Chi, 14 ani, care a început să primească sute de mesaje despre împușcătură într-un chat de grup cu familia și prietenii pe telefonul său sâmbătă seara. Poliția spune că printre morți se numără cinci bărbați și cinci femei. Șapte din cei 10 răniți rămân în spital.

Monterey Park este o comunitate unită de aproximativ 60.000 de oameni, mulți dintre ei asiatici americani [Jae C Hong/AP Photo]

Tatăl lui Chi, Jianzhong Chi, în vârstă de 35 de ani, a spus: „Vrem doar ca asta să se termine”.

Comunitatea Monterey Park este unită, au spus liderii orașului. La câteva mile est de centrul orașului Los Angeles, zona este catalogată drept „noul cartier chinezesc” al orașului. Rezidenții citesc ziare în mandarină și majoritatea semnelor comerciale sunt în caractere chinezești.

Chester Chong, președintele Camerei de Comerț Chineză din Los Angeles, a stat duminică lângă studioul de dans izolat, într-o stare de neîncredere.

„Este un oraș atât de frumos și pașnic”, a spus Chong. „Oamenii de aici se cunosc cu toții, se ajută unul pe altul. Este ingrozitor.”

Ken Nam, un lucrător IT în vârstă de 38 de ani, care își plimba câinele, a spus că a suferit o crimă doar o dată în cei 20 de ani în care locuise în Monterey Park: furtul catalizatorului din mașina lui.

„Este un lucru cu adevărat trist, țara asta înnebunește”, a spus Nam. „Am văzut împușcături în masă în multe orașe diferite și în alte state, dar acum vine la noi”.

Incidentul marchează a cincea împușcătură în masă din Statele Unite în această lună și cea mai mortală de când 21 de persoane au fost ucise la o școală din Uvalde, Texas, potrivit bazei de date AP/USA Today despre crimele în masă din țară.

Statele Unite au avut parte de 647 de împușcături, soldate cu patru sau mai multe decese în 2022, potrivit site-ului web Gun Violence Archive.

Sursa: www.aljazeera.com

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Nava de război rusească se va alătura exercițiilor cu marinele Chinei și Africii de Sud | Știri militare

By: Stiri
image

Fregata rusă înarmată cu rachete hipersonice Zircon va participa la exerciții comune în Africa de Sud în februarie, spune TASS.

O navă de război rusă înarmată cu arme de croazieră hipersonice va participa la exerciții cu marinele chineze și sud-africane în februarie, potrivit agenției de presă de stat ruse TASS.

Raportul de luni a fost prima mențiune oficială a participării fregatei ruse Amiralul Flotei Uniunii Sovietice Gorșkov.

Fregata este înarmată cu rachete Zircon, care zboară de nouă ori viteza sunetului și au o rază de acțiune de peste 1.000 km (620 mile).

Rachetele formează piesa centrală a arsenalului hipersonic al Rusiei, alături de vehiculul de planare Avangard care a intrat în funcțiune în 2019.

„‘Amiralul Gorshkov’… va merge la punctul de sprijin logistic din Tartus în Siria, apoi va lua parte la exerciții navale comune cu marinele chineze și sud-africane”, a spus TASS în raportul său, citând o sursă de apărare neidentificată.

Forța Națională de Apărare a Africii de Sud a declarat că exercițiile vor avea loc în perioada 17-26 februarie în apropierea orașelor-port Durban și Richards Bay de pe coasta de est a Africii de Sud.

Joi, el a spus că exercițiul comun urmărește „să consolideze relațiile deja înfloritoare dintre Africa de Sud, Rusia și China”.

Exercițiul va fi al doilea care implică cele trei țări din Africa de Sud, după un exercițiu din 2019, a adăugat forța de apărare.

Gorshkov a organizat exerciții în Marea Norvegiei la începutul acestei luni, după ce președintele Vladimir Putin l-a trimis în Oceanul Atlantic pentru a semnala Occidentului că Rusia nu va da înapoi în războiul său din Ucraina.

Putin a spus anterior că fregata și rachetele sale Zircon „nu au niciun analog în lume”.

Președintele rus vede armele ca pe o modalitate de a străpunge apărarea antirachetă din ce în ce mai sofisticată a SUA.

Rusia, Statele Unite și China se întrec pentru a dezvolta arme hipersonice, văzute ca o modalitate de a câștiga un avantaj asupra oricărui adversar datorită vitezei și manevrabilității lor, făcându-le mai greu de detectat.

Sursa: www.aljazeera.com

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Videoclipul devine viral după ce Cambodgia încearcă să reducă la tăcere popularul rapper | Știri despre cenzură

By: Stiri

Phnom Penh, Cambodgia – Rapperul cambodgian Kea Sokun a fost odată închis pentru versurile sale puternice, dar asta nu l-a împiedicat să avanseze cu cea mai recentă lansare, Workers Blood, plasată în scenele în care muncitorii din textile grevă erau bătuți de militarii poliției. Cel puțin patru muncitori au murit în proteste.

„Au luptat pentru drepturile lor, pentru libertate, pentru căutarea dreptății pline de obstacole”, repetă Sokun în khmer. „Aș vrea să comemor eroismul muncitorilor care și-au sacrificat viața”.

La câteva zile de la lansarea melodiei pe 3 ianuarie – cea de-a noua aniversare a răspunsului mortal al guvernului la o grevă mare a lucrătorilor din confecții – ministerul culturii a avertizat că videoclipul „incita conținut care ar putea cauza nesiguranță și dezordine socială”.

Liderii organizațiilor pentru drepturile omului care au comandat cântecul au fost la scurt timp chestionați. Poliția a amenințat cu acțiuni legale dacă videoclipul nu a fost eliminat de pe site-urile web și paginile de Facebook ale Ligii Cambodgiene pentru Promovarea și Apărarea Drepturilor Omului (LICADHO) și Centrului pentru Alianța Muncii și Drepturile Omului (CENTRAL), spun reprezentanții drepturilor omului. grupuri.

„În fiecare an publicăm [about the anniversary of the protests] și nu avem nicio problemă, așa că de ce acum, când am folosit imagini vechi cu un cântec despre un eveniment real, de ce este incitare? Am Sam Ath, director de operațiuni la LICADHO, a declarat pentru Al Jazeera. „Considerăm ordinul de eliminare a videoclipului ca o încălcare a dreptului de exprimare al LICADHO”.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Naționale, Chhay Kimkoeurn, a declarat că nu sunt implicate amenințări și a spus că poliția încearcă pur și simplu să „educe” grupurile de drepturi.

„Nu i-am amenințat cu acțiuni în justiție, dar dacă nu respectă legea, o vom pune în aplicare”, a spus el pentru Al Jazeera, referindu-se la „incitarea” la comiterea unei infracțiuni, o acuzație liberă adusă în mod obișnuit celor percepuți ca au criticat guvernul.

Cântecul, comandat de două grupuri cambodgiene pentru drepturile omului, a fost menit să sensibilizeze cu privire la o represiune brutală împotriva lucrătorilor din confecții în 2014, care a provocat moartea a cel puțin patru persoane. [Courtesy of LICADHO and CENTRAL]

Cenzura Workers Blood face parte dintr-o represiune în curs de desfășurare a libertății de exprimare în Cambodgia, care câștigă teren înaintea alegerilor naționale din iulie. Apropiindu-se de cel de-al patrulea deceniu la putere, prim-ministrul Hun Sen a interzis principalul partid de opoziție înainte de ultimele alegeri de acum cinci ani, iar acum se pregătește să predea controlul asupra Partidului Popular Cambodgian (CPP) la guvernare fiului său Hun Manet.

Organizațiile societății civile, politicienii din opoziție și rapperii li se reamintesc cu forță de limitele a ceea ce poate și nu poate fi spus într-o societate din ce în ce mai restrictivă.

„Cred că guvernul încearcă să se legitimeze și aceasta este o perioadă de tranziție a puterii, așa că văd societatea civilă ca pe o amenințare”, a declarat Khun Tharo, manager de program pentru CENTRAL, pentru Al Jazeera. „Guvernul crede că această melodie a fost cu adevărat discreditată [them].”

Un cântec care caută dreptate

Pe măsură ce industria muzicală cambodgiană a explodat în ultimii ani, puțini rapperi, în afară de Sokun, au îndrăznit să aducă comentarii sociale directe în melodiile lor. Alți rapperi care au vorbit împotriva acțiunilor guvernului au fost amenințați cu moartea sau forțați să își ceară scuze publice.

„Întotdeauna vreau să folosesc cântecele ca oglinzi pentru a reflecta realitatea din societate”, a declarat Sokun pentru VOD, un mijloc de presă online din Cambodgia, anul trecut. — Vreau doar să spun adevărul.

Crescut într-o familie săracă de peste drum de Situl Patrimoniului Mondial Angkor Wat și abandonând școala la începutul adolescenței, Sokun a fost arestat și condamnat la un an de închisoare în 2020 pentru un șir de cântece naționaliste care abordează subiecte precum Cambodgia. granițe și pline de sacrificarea nemiloasă a celor bogați și puternici.

Un judecător s-a oferit să-l elibereze pe Sokun dacă își cere scuze pentru versurile sale, dar rapperul a refuzat și și-a ispășit pedeapsa, sporindu-i popularitatea în Cambodgia.

Tânărul de 24 de ani are acum peste un sfert de milion de abonați pe canalul său de YouTube și continuă să vizeze probleme politice și nedreptate, producând o melodie care descrie încarcerarea sa și alta despre umplerea lacurilor Phnom Penh pentru dezvoltare.

Dar Workers Blood a fost cel care a lovit guvernul, deoarece a fost o amintire a amplorii protestelor lucrătorilor din confecții care au început la sfârșitul anului 2013, spune Sabina Lawreniuk, cercetător la Universitatea din Nottingham, care studiază industria confecțiilor din Cambodgia.

Zeci de mii de muncitori s-au adunat pe bulevardul Veng Sreng din Phnom Penh pentru a cere salarii mai mari, iar guvernul a fost forțat în cele din urmă să dubleze salariul minim la 160 de dolari pe lună. El a crescut salariile în fiecare an de atunci, deși au fost introduse și noi legi agresive asupra sindicatelor, despre care grupurile de drepturi spun că sunt menite să înăbușe organizarea sindicală independentă.

„Politica muncii din Cambodgia este în mod explicit împletită cu politica electorală într-un mod în care alte probleme legate de drepturile omului și lupte din Cambodgia nu sunt”, a spus Lawreniuk pentru Al Jazeera. „Acea mobilizare uriașă a oamenilor a șocat cu adevărat guvernul”.

Protestele au venit în urma alegerilor disputate din 2013, când Partidul Salvare Națională din Cambodgia a speriat CPP, câștigând o mare parte din voturi pe o platformă care cere creșteri salariale pentru lucrătorii din confecții și funcționarii publici.

Kea Sokun în pantaloni de trening negri și tricou cu WONDER scris pe piept.  El cântă într-un videoclip rap.  Stă pe un drum și sunt copaci care aleargă pe fiecare parte.  Are mâinile pe șolduri și ține un microfon în mâna dreaptă și privește în jos și departe de camera din stânga ei.  Poartă o șapcă de baseball albă.  Chiar și adidașii lui sunt albi.Kea Sokun este un rapper extrem de popular în Cambodgia și anterior a fost închis pentru acuzații de „incitare” [Courtesy of Kea Sokun]

Protestele de la Veng Sreng s-au încheiat abia după ce poliția și forțele militare au început să tragă în mulțime, rănind zeci și ucigând cel puțin patru persoane la 3 ianuarie 2014. Un protestatar, Khem Sophat, în vârstă de 15 ani, este încă dispărut.

„Nu am nicio speranță că va fi găsit, prietenul lui a spus că a fost împușcat și s-a întins pe stradă”, a declarat tatăl lui Sophat, Khem Soeun, pentru Al Jazeera. „Fiul meu a fost foarte amabil, a ajutat mereu familia”.

Sophat a mințit despre vârsta ei pentru a obține un loc de muncă într-o fabrică de confecții și le trimitea părinților ei bani în fiecare lună, a spus tatăl ei. Și-a văzut fiul pentru ultima oară cu nouă luni înainte de proteste, când a fost în vizită pentru vacanța de Anul Nou Khmer.

„După ce s-a întors la muncă, nu s-a mai întors”, a spus Soeun. „Mama lui, când a auzit cântecul [Workers Blood]a plâns toată ziua, i-a amintit de strada Veng Sreng.

Decesele au fost rezultatul „focurilor de armă fără discernământ și utilizării excesive a forței de către poliția militară”, potrivit unui raport de constatare a faptelor produs la scurt timp după protestul grupului pentru drepturile muncii Asia Monitor Resource Center. Nimeni nu a fost niciodată tras la răspundere pentru moartea muncitorilor.

„Nouă ani în așteptarea dreptății, a trecut atât de mult timp și nimeni responsabil, tânjind după o soluție”, repetă Sokun. „Ochii au văzut adevărul, de neuitat, fixați în mintea celor care trăiesc.”

Vorn Pov, președintele Asociației Democrate Independente pentru Economia Informală (IDEA), a fost bătut puternic de forțele de securitate guvernamentale în timpul protestului. În calitate de activist sindical proeminent asociat cu Veng Sreng, Pov a fost interogat de poliție cu privire la cântecul lui Sokun și ulterior forțat să o elimine de pe pagina de Facebook a organizației sale, chiar dacă IDEA nu a sponsorizat cântecul.

„Când auzi cântecul lui Sokun, este șocant, ca și cum ar fi încă nou și proaspăt și atât de nedrept pentru victime”, a spus Pov pentru Al Jazeera. „Simt că nu se poate baza pe această societate pentru a afla adevărul atunci când se întâmplă nedreptate”.

Evitați „linia roșie”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Culturii, Long Bunna Siriwadh, a refuzat să detalieze ce anume despre Workers Blood a declanșat acuzația de instigare.

„Nu analizez sensul, vorbesc doar despre principiul legii și al ordinii sociale”, a spus Siriwadh pentru Al Jazeera, susținând că Sokun ar putea continua să facă cântece. „El poate continua să facă tot ce vrea. Dar nu faceți ravagii în societate, respectați legea, e ușor așa”.

Hun Sen a trasat o linie roșie clară într-un discurs recent, avertizând partidul de opoziție și alți potențiali detractori că criticile la adresa CPP de guvernământ vor fi întâmpinate cu procese sau violență. CPP a dat deja în judecată unul dintre vicepreşedinţii partidului Candlelight Party pentru despăgubiri de 1 milion de dolari pentru calomnie, după ce acesta a spus că au fost probleme cu procesul electoral, iar poliţia a arestat un alt lider de la Candlelight în această săptămână.

În perioada premergătoare alegerilor din Cambodgia, libertatea de exprimare este de obicei limitată și, deși limitele pot fi reduse mai târziu, lucrurile nu revin niciodată la fel, potrivit Lawreniuk, cercetător la Universitatea din Nottingham.

„Deși se pare că controlul autoritar se întărește în timpul alegerilor și apoi este eliberat, în realitate, puterea guvernamentală a fost întotdeauna consolidată de-a lungul timpului”, a spus Lawreniuk. „Acesta este ceea ce a permis această alunecare către o regulă de facto a unui partid unic”.

Un alambic de la Workers Blood cu numele grupurilor de drepturi care l-au comandat, îndemnând cambodgienii să împărtășească.Grupul de drepturi proeminente LICADHO spune că mișcarea de a elimina videoclipul încalcă libertatea sa de exprimare [Courtesy of LICADHO and CENTRAL]

Sokun, care a rămas în mare parte tăcut de la represiune, a refuzat să comenteze pentru Al Jazeera, spunând că acum se confruntă cu „multe probleme în viața lui”. Dar el a negat că cântecul a încălcat legea.

„Nu este nimic în neregulă cu cântecul, nu există nicio incitare la revolte”, a spus el pentru Voice of America la scurt timp după ce videoclipul a fost cenzurat. „Vrem ca autoritățile să găsească dreptate pentru victime, dar să ia măsuri împotriva editorului [the song]Imi pare rau pentru asta.

Este posibil ca postările inițiale să fi fost eliminate, dar melodia lui Sokun continuă să fie distribuită pe scară largă pe rețelele sociale pe alte pagini și platforme. Dacă scopul guvernului a fost să împiedice oamenii să vizioneze videoclipul, nu a funcționat, a spus Tharo de la CENTRAL.

„Acum a devenit viral”, a spus ea. „Cred că scopul nostru a fost atins, pentru că ideea a fost să creăm un sentiment public de amintire [about Veng Sreng].”

Sursa: www.aljazeera.com

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Pot Suedia și Turcia să își rezolve diferențele? | seriale TV

By: Stiri
image
Din: În interiorul poveștii

Ankara este supărată după ce un activist de extremă dreaptă a distrus o copie a Coranului în fața ambasadei Turciei la Stockholm.

Turcia și Suedia sunt din nou în dezacord.

De data aceasta, Ankara este supărată pentru arderea unui Coran în fața ambasadei Turciei din Stockholm.

Și, ca toți membrii NATO, are drept de veto asupra cererii Suediei de a adera la alianță.

Care este starea reală a relațiilor dintre cele două țări?

Și își pot depăși diferențele?

Prezentator: Laura Kyle

Vizitatori:

Philip O’Connor – Jurnalist care acoperă probleme sociale și politice din Suedia

Ahmet Keser – Profesor asociat la Universitatea Hasan Kalyoncu

Samuel Ramani – Fellow asociat la Royal United Services Institute

Sursa: www.aljazeera.com

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Germania nu va opri Polonia să trimită tancuri în Ucraina: ministru | Știri despre războiul Rusia-Ucraina

By: Stiri
image

Ministrul de externe Annalena Baerbock spune că Germania „nu va sta în cale” trimiterii Poloniei de tancuri Leopard în Ucraina.

Germania este pregătită să autorizeze Polonia să trimită tancuri Leopard de fabricație germană în Ucraina pentru a ajuta Kievul să lupte împotriva invaziei ruse dacă Varșovia face o astfel de solicitare, a declarat duminică ministrul de externe Annalena Baerbock.

„Dacă ni se pune întrebarea, atunci nu vom sta în cale”, a declarat Baerbock la televiziunea LCI duminică, după un summit franco-german de la Paris.

„Știm cât de importante sunt aceste tancuri și de aceea le discutăm acum cu partenerii noștri. Trebuie să ne asigurăm că viețile oamenilor sunt salvate și că teritoriul Ucrainei este eliberat”.

Comentariile păreau să semnaleze că Berlinul este gata să autorizeze țările europene să livreze tancuri de fabricație germană în Ucraina, pe fondul presiunii crescânde din partea Kievului și a altor aliați pentru o astfel de mișcare. Conform unui acord de licență german, țările nu pot trimite tancuri fără aprobarea Berlinului.

Până acum, niciun tanc de luptă principal proiectat în Occident nu a fost livrat Ucrainei pentru luptă defensivă împotriva forțelor invadatoare rusești.

Ucraina și-a cerut în mod repetat aliaților săi occidentali să furnizeze ajutor militar mai mult și mai rapid țării devastate de război. „În fiecare zi de întârziere este moartea ucrainenilor. Gândește-te mai repede”, a declarat sâmbătă consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak.

Criticile au venit după ce 50 de țări s-au întâlnit la baza aeriană americană Ramstein din Germania și au convenit să furnizeze Kievului echipament militar în valoare de miliarde de dolari, inclusiv vehicule blindate și muniție.

Dar o decizie a Germaniei cu privire la livrarea mult căutatelor tancuri de luptă Leopard 2, considerate unul dintre cele mai performante modele din lume, nu s-a concretizat.

În ciuda presiunii și a criticilor intense, Germania a spus că încă nu a decis dacă va acorda permisiunea altor țări europene de a transfera tancuri de fabricație germană în Ucraina.

Polonia a anunțat că este pregătită să livreze 14 tancuri Leopard la Kiev, dar prim-ministrul Mateusz Morawiecki a declarat duminică că așteaptă „o declarație clară” de la Berlin dacă țările care au Leopard le pot transfera în Ucraina.

De asemenea, el a descris ca „inacceptabil” refuzul Germaniei de a-și trimite tancurile în Ucraina.

„Oameni nevinovați mor în fiecare zi”, a spus el agenției de presă PAP.

Într-o declarație comună sâmbătă, miniștrii de externe ai celor trei state baltice – Letonia, Estonia și Lituania – au cerut Germaniei „acum să furnizeze tancuri Leopard Ucrainei”.

Duminică, cancelarul Olaf Scholz a declarat că toate deciziile privind livrările de arme vor fi luate în coordonare cu aliații, inclusiv cu Statele Unite.

Vorbind în timpul unei vizite la Paris pentru a marca 60 de ani de la semnarea unui tratat istoric între Franța și Germania, Scholz a spus că Berlinul a acționat întotdeauna „în strânsă coordonare cu prietenii și aliații noștri” în trecut.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că nu exclude posibilitatea de a trimite tancuri Leclerc, principalele tancuri de luptă ale Franței, în Ucraina.

„În ceea ce îl privește pe Leclerc, am cerut ministerului să lucreze la asta. Nimic nu este exclus”, a spus Macron, dar a subliniat că orice eforturi de a trimite hardware pentru a ajuta la respingerea invaziei ruse ar trebui decise și coordonate „colectiv” cu aliații, inclusiv Germania.

Sursa: www.aljazeera.com

articolul original.
✇Stiri.com.ro

Rusia avansează în două orașe din regiunea Zaporizhia din Ucraina | Știri despre războiul Rusia-Ucraina

By: Stiri
image

Forțele Moscovei se îndreaptă spre două orașe din regiunea Zaporijia de sud a Ucrainei, unde luptele s-au intensificat în această săptămână după câteva luni de stagnare a fronturilor, a informat presa de stat rusă.

Vladimir Rogov, un oficial instalat de ruși în regiune, a declarat că acțiunile ofensive au fost centrate în jurul a două orașe: Orikhiv, la aproximativ 50 km (30 mile) sud de capitala regională controlată de ucraineană Zaporizhzhia și Hulyaipole, mai est.

„Frontul este mobil, mai ales în două direcții: Orikhiv și Hulyaipole”, a declarat Rogov agenției de presă RIA Novosti.

El a spus că au existat lupte active în acele zone, potrivit agenției.

„Inițiativa este în mâinile noastre”.

Armata rusă a susținut ulterior, pentru a doua zi consecutiv, că a luat „linii și poziții mai avantajoase” după „operațiuni ofensive” în regiunea Zaporizhia.

Acesta a susținut că a lovit poziții ucrainene în satul Lezhyno din afara capitalei regionale Zaporizhzhia, care nu a căzut în mâinile forțelor ucrainene.

Al Jazeera nu a putut verifica rapoartele.

În raportul său zilnic de duminică, armata ucraineană a declarat că „mai mult de 15 așezări au fost lovite de focul de artilerie” în Zaporizhia.

La începutul acestei săptămâni, Rogov a anunțat o „ofensivă locală” în jurul lui Orikhiv și a declarat că armata rusă a preluat controlul asupra satului Lobkove, lângă râul Nipru.

El a mai spus săptămâna aceasta că luptele au „crescut considerabil” în regiunea de sud.

Frontul din sudul Ucrainei a fost semnificativ mai liniștit recent decât în ​​est, Moscova retrăgându-se din principalul oraș Herson în noiembrie.

Rusia susține că a anexat regiunea Zaporizhia împreună cu alte trei regiuni ucrainene, dar nu o controlează în întregime.

În timp ce Moscova controlează zone mari din partea de sud a regiunii, orașul său principal Zaporizhzhia și partea de nord sunt deținute de Kiev.

Rusia avertizează Occidentul

Rapoartele apar în timp ce un oficial rus a spus că guvernele care furnizează arme mai puternice Ucrainei ar putea provoca o „tragedie globală care le-ar distruge propriile țări”.

Vyacheslav Volodin, președintele Camerei inferioare a parlamentului Rusiei, a avertizat că deciziile țărilor de a furniza Ucrainei vor duce la o „catastrofă globală”.

„Dacă Washingtonul și NATO furnizează arme care ar fi folosite pentru a viza orașe pașnice și pentru a încerca să preia teritoriul nostru așa cum amenință să facă, ar declanșa represalii cu arme mai puternice”, a spus el.

Germania este un donator important de arme al Ucrainei și a ordonat o revizuire a stocului său de Leopard 2, în pregătirea unei posibile acțiuni.

Cu toate acestea, guvernul de la Berlin a dat dovadă de prudență în fiecare etapă de creștere a angajamentelor sale față de Ucraina, o ezitare văzută ca înrădăcinată în istoria și cultura sa politică.

Între timp, Franța și Germania s-au angajat să arate „sprijin neclintit” pentru Ucraina în timpul ceremoniilor și discuțiilor de duminică pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a tratatului lor de prietenie de după al Doilea Război Mondial. Într-o declarație comună, țările au declarat că „vor rămâne cu Ucraina atât timp cât va fi necesar”.

Ei s-au angajat, de asemenea, să „lucreze împreună pentru o Uniune Europeană mai rezistentă, mai durabilă și mai capabilă să acționeze în mod independent”. Tratatul care a pecetluit o legătură între dușmanii de multă vreme Franța și Germania în urmă cu 60 de ani a stat la baza UE de astăzi.

Timiditatea Germaniei a atras critici grele, în special din partea Poloniei și a statelor baltice, țări de pe flancul estic al NATO care au fost controlate anterior de Moscova și care se simt în mod deosebit amenințate de ambițiile imperiale reînnoite ale Rusiei.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că, dacă Germania nu este de acord să transfere tancurile Leopard în Ucraina, țara sa este pregătită să construiască o „coaliție mai mică” de țări care le vor trimite oricum pe ale lor.

Sursa: www.aljazeera.com

articolul original.
❌