ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
✇Monitorul de Vrancea

GALERIE FOTO: Feerie de lumini la redeschiderea Parcului Bălcescu din Focșani

By: cristi

Focșănenii au venit cu mic cu mare, în ciuda frigului și ploii mărunte, la redeschiderea Parcului Nicolae Bălcescu din centrul municipiului. A fost ocazia pentru aprinderea luminilor festive care vor împodobi municipiul în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Butonul care a aprins luminile festive în tot orașul a fost apăsat de primarul tinerilor, Bianca Răcoșanu, iar Focșaniul a fost inundat de lumini care mai de care mai strălucitoare.
Totodată, focșănenii au avut parte și de numeroase surprize, printre care prezența lui Moș Crăciun, care a împărțit dulciuri copiilor, momentul artistic susținut de artiștii de la Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”, dar și personajele de poveste, care au adus bucurie pe chipurile prichindeilor prezenți la eveniment. O altă surpriză pentru toți cei prezenți a fost focul de artificii, care a marcat renașterea parcului, după mai bine de 60 de ani. Zona de șah s-a bucurat de prezența echipei de profil din cadrul CSM Focșani. La final, a avut loc o oprire la bustul lui Nicolae Bălcescu, pentru un scurt moment evocator al personalității celui care a dat numele parcului. La evenimenul inaugural au fost prezenți primarul Cristi Misăilă, vicepreședintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, deputatul Laurențiu Marin, consilieri locali, consilieri județeni.

Primarul Cristi Misăilă a arătat că, până în 2020, nu s-au făcut mari lucrări la acest parc construit în 1960 și împreună cu Consiliul Local Focșani s-a decis finanțarea lucrărilor de modernizare. „Este un loc frumos. Pentru prima dată în Focșani reabilităm integral un parc, avem un loc de joacă pentru copii, un miniamfiteatru unde sperăm să avem evenimente deosebite pe timp de vară”, a spus primarul Cristi Misăilă, arătând că sunt zone speciale pentru șahiști, pentru iubitorii de skateboard. Edilul a mulțumit elevilor și profesorilor de la Liceul de Artă Gh. Tattarescu, care împreună cu colegii din Cernăuți și Transnistria, au realizat picturi în parc. Primarul a menționat că, după reabilitarea parcului, administrația locală urmează să realizeze și un bust nou, din bronz, în memoria și cinstirea unionistului Nicolae Bălcescu. Macheta bustului care îl va înlocui pe cel actual a fost deja realizată de sculptorul Gabriel Tăicuțu și după finalizarea tuturor formalităților opera de artă va fi amplasată în parc. „Ne dorim ca împreună cu voi, dragi focșăneni, să ne bucurăm de această oază de liniște, de verdeață. Îmi doresc să ne ducem la bun sfârșit proiectele pentru ca Focșani să fie Acasă”, a adăugat primarul Misăilă.

La fiecare intrare se află deja montate rastele de biciclete, mai ales că prin fața intrării din Parcul Bălcescu va trece și pista de biciclete pe care municipalitatea o realizează în cadrul unui proiect european.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

ULTIMA ORĂ! FOTO! Primarul Misăilă: Din Focșani, orașul Unirii, La mulți ani tuturor celor ce simt românește

By: Mihaela TRIFAN

La mulți ani, români! 🇹🇩🇹🇩🇹🇩
La mulți ani, România! 🇹🇩🇹🇩🇹🇩

Din Focșani, Orașul Unirii, vreau să urez tuturor celor care simt românește ”La mulți ani” de Ziua Națională a României!

Pe 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia s-a săvârșit ceea ce a început pe 24 Ianuarie 1859 la Focșani! Căci după victoriile răsunătoare din Primul Război Mondial care au avut loc tot aici, pe plaiurile Vrancei, românii aveau să cunoască, la 1 Decembrie 1918, un moment de împlinire națională și statală – Unirea cea Mare!
Și pentru că acum 104 ani, pe data de 28 noiembrie 1918 reprezentanţii Bucovinei proclamau în Palatul Mitropolitan Unirea cu România, am adresat astăzi, de Ziua Națională a României, o scrisoare primarului din Cernăuți pentru a demara, împreună, procedurile de înfrățire a celor două orașe ale Unirii!

Iată mai jos textul acesteia:

Pornind de la realitatea că în Cernăuţi se afla cea mai importantă comunitate a românilor din Ucraina precum și sediul unor importante asociaţii ale românilor, care au lucrat cu perseverenţă în direcţia menţinerii identităţii culturale a românilor din Bucovina de Nord noi, reprezentanții Municipiului Focșani dorim să vă transmitem salutări cordiale.
Știți că, din perspectiva faptului că Focșani este un Oraș al Unirii, am derulat in ultimii ani proiecte prin care am încurajat interacțiunea cu copiii și tinerii din Cernăuți pentru promovarea valorilor culturale comune și încurajarea legăturilor cu comunitățile istorice româneşti din afara graniţelor. Pe de altă parte, de un an de zile trăim vremuri dificile și complicate, iar războiul nedrept al Federației Ruse împotriva Ucrainei este o realitate care nu poate fi neglijată.
Ne-am declarat susținerea pentru întreaga Ucraina, dar mai ales pentru frații români care trec prin clipe dificile și ne dorim să facem prin programele de sprijin în structuri de primire publice sau la persoane private, tot ce ne stă în putință ca refugiații să nu ajungă în situații intolerabile, care presupun pierderea drepturilor de bază, a protecției autorităților și chiar a propriei vieți.
Întrucât valorile și crezul care au condus la înfăptuirea actelor istorice ce au făcut ca atât Cernăuțiul, cât și Focșaniul să poarte titulatura de «Oraș al Unirii», nutrim speranța că veți fi de acord să demarăm procedurile necesare înfrățirii dintre orașele noastre. Am încredere că înfrățirea dintre Municipiul Focșani și Cernăuți va pune bazele unui parteneriat care să dea șansa etnicilor români din Cernăuți să poată vorbi limba strămoşilor lor şi să simtă că aparţin neamului românesc, oriunde s-ar afla în lume”.

Pe de altă parte, vreau să îi felicit pe toți elevii din cadrul Consiliului Local al Tinerilor Focșani pentru că au participat la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Naționale a României și au înălțat 104 baloane tricolore!
Le mulțumesc și focșănenilor care au participat în număr mare la ceremonialul militar!

Felicitări Garnizoanei Focșani pentru modul în care a organizat Ceremonialul Militar dar și defilarea celor 40 de utilaje aparținând MApN, MAI și Salvamont!
Felicitări Armatei Române, Jandarmeriei Române, Poliției Române, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” și Salvamont Vrancea pentru implicarea în defilarea de 1 Decembrie!

text și foto: Facebook/Cristi Valentin Misăilă

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

GALERIE FOTO: La mulți ani, România! Sărbătoare în Focșani: Paradă militară în Piața Unirii, redeschiderea Parcului Bălcescu, aprinderea luminilor festive

By: cristi

Focșănenii sunt așteptați, astăzi, la evenimentele organizate în Piața Unirii cu ocazia Zilei Naționale a României, apoi la redeschiderea Parcului Bălcescu care va avea loc după amiază. După doi ani de restricții, autoritățile locale și Garnizoana Focșani au reluat defilările cu personal și tehnică militară cu ocazia Zilei Naționale a României. În cadrul evenimentelor care vor începe de la ora 10.15 în Piața Unirii, 104 liceeni focșăneni vor forma, din baloane umplute cu heliu, tricolorul, iar pe acordurile Imnului Național „Deșteaptă-te române!” cele 104 baloane tricolore vor fi înălțate spre cer din Piața Unirii. Proiectul „104 baloane tricolore pentru 104 ani de la Marea Unire” este realizat de Consiliul Local al Tinerilor Focșani, în parteneriat cu Primăria Focșani.

„Vă invit joi, 1 Decembrie 2022 pe toți, în Piața Unirii din Focșani, de la ora 10.15, pentru a participa la evenimentele organizate de Ziua Națională a României!

După doi ani de restricții, se reia la Focșani tradiția defilării cu personal și tehnică militară, eveniment mult așteptat de toți participanții. Fiind Oraș al Unirii, la Focșani ne vom prinde și în Horă, în interpretarea artiștilor de la Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei””, a transmis primarul Cristi Misăilă.

Cel mai așteptat eveniment al zilei este redeschiderea Parcului Bălcescu, ocazie pentru a aprinde luminile festive care vor împodobi Focșaniul în aceste Sărbători de Iarnă. Redeschiderea Parcului Bălcescu va avea loc la ora 16.45 iar Primăria a pregătit o seară de surprize pentru focșănenii care vor fi prezenți la eveniment. Butonul care va aprinde luminile festive va fi apăsat de primarul Cristi Misăilă și de primarul tinerilor, Bianca Răcoșanu.

Născut pe vechea proprietate a familiei de armeni Ferhat, care a cedat municipalității o suprafață considerabilă de teren în vederea amenajării, Parcul N. Bălcescu a fost realizat în anii 1960. În vara anului 2020, la inițiativa primarului Misăilă, a demarat un amplu proiect de modernizare a celui mai mare parc din Focșani. Întins pe o suprafață totală de 23.365 metri pătrați, proiectul noului Parc N. Bălcescu a însemnat o reabilitare completă a acestuia, care i-a schimbat complet înfățișarea dar și utilitatea.

Aleile pietonale, care se întind pe 6.567 m, au fost mobilate cu bănci și coșuri de gunoi. Pe timp de noapte, parcul este iluminat cu ajutorul a 207 stâlpi de iluminat pe care sunt montate lămpi economice, tip LED și camere de luat vederi, pentru monitorizare. De Sărbătorile de Iarnă, parcul este ornat special!

Pe lângă aleile de promenadă reabilitate, parcul are o multitudine de fântâni arteziene, cea mai spectaculoasă fântâna arteziană fiind, de departe, cea din centrul parcului, care este dotată cu joc de apă și lumini și un labirint de plante. Parcul este un loc de atracție pentru toate categoriile de cetățeni: persoane vârstnice, dar și copii, pentru care s-a construit un loc de joacă special, pe o suprafață de 440 mp.

Nu au fost uitați nici tinerii care se vor putea distra într-un skate park. De asemenea, parcul este atractiv și pentru pentru iubitorii de animale, pentru care a fost construită o zonă specială. Fiind gândit ca un loc de relaxare și entertainment, ca o noutate, a fost construit în Parcul Bălcescu un amfiteatru, cu scenă și tribune, iar pasionații de șah vor beneficia de o pergolă acoperită, mese de șah și scaune. În Parcul Bălcescu sunt disponibile 2 grupuri sanitare și 4 fântâni cu apă potabilă.

Au fost modernizate și căile de acces, prin construirea a trei porți iluminate în culorile tricolorului: roșu pe latura dinspre Str. Republicii, galben pe latura dinspre Str. Timiș și albastru dinspre Str. Bălcescu. La fiecare intrare se află deja montate rastele de bicicletă, mai ales că prin fața intrării din Parcul Bălcescu va trece și pista de bicicletă pe care municipalitatea o realizează în cadrul unui proiect european.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Bolotești. O sală de sport va fi construită la Găgești

By: NOAPTEŞ George

Autoritățile locale din Bolotești vor construi o sală de sport în satul Găgești. Investiția va fi realizată de societățile Concas SRL și BB&Asociații Design SRL, finanțarea în valoare de 5,7 milioane lei fiind asigurată prin Compania Națională de Investiții (CNI). Sala de sport va putea găzdui meciuri de handbal, baschet, tenis și volei. „Sala de sport va avea suprafața sportivă dimensionată pentru handbal (și va cuprinde și tușe pentru baschet, tenis, volei) cu suprafața de gardă aferentă. Terenul de sport va fi situat la cota intrării și va fi accesibil prin vestiare și prin legătură directă cu zona de foyer”, se arată în caietul de sarcini. Sala de sport va avea o capacitate de 102 locuri și va fi amplasată pe o suprafață de 2000 metri pătrați de teren care a fost deja predat la CNI. Sala de sport va avea o suprafață de 1030 metri pătrați și este amplasată în curtea Școlii Gimnaziale Găgești.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

ULTIMA ORĂ! De 1 Decembrie, Primarul Municipiului Focșani a propus înfrățirea cu Cernăuți, Ucraina

By: Mihaela TRIFAN

De Ziua Națională a României, Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă a transmis Primarului din Cernăuți, Ucraina, Roman Klichuk o scrisoare prin care exprimă intenția de înfrățire a celor două Orașe ale Unirii.

Pornind de la realitatea că în Cernăuţi se afla cea mai importantă comunitate a românilor din Ucraina, precum și sediul unor importante asociaţii ale românilor, care au lucrat cu perseverenţă în direcţia menţinerii identităţii culturale a românilor din Bucovina de Nord noi, reprezentanții Municipiului Focșani dorim să vă transmitem salutări cordiale.

Știți că, din perspectiva faptului că Focșani este un Oraș al Unirii, am derulat în ultimii ani proiecte prin care am încurajat interacțiunea cu copiii și tinerii din Cernăuți pentru promovarea valorilor culturale comune și încurajarea legăturilor cu comunitățile istorice româneşti din afara graniţelor. Pe de altă parte, de un an de zile trăim vremuri dificile și complicate, iar războiul nedrept al Federației Ruse împotriva Ucrainei este o realitate care nu poate fi neglijată.

Ne-am declarat susținerea pentru întreaga Ucraina, dar mai ales pentru frații români care trec prin clipe dificile și ne dorim să facem prin programele de sprijin în structuri de primire publice sau la persoane private, tot ce ne stă în putință ca refugiații să nu ajungă în situații intolerabile, care presupun pierderea drepturilor de bază, a protecției autorităților și chiar a propriei vieți.

Întrucât, valorile și crezul care au condus la înfăptuirea actelor istorice ce au făcut ca atat Cernăuțiul, cât și Focșaniul să poarte titulatura de «Oraș al Unirii», nutrim speranța că veți fi de acord să demarăm procedurile necesare înfrățirii dintre orașele noastre. Am încredere că înfrățirea dintre Municipiul Focșani și Cernăuți va pune bazele unui parteneriat care să dea șansa etnicilor români din Cernăuți să poată vorbi limba strămoşilor lor şi să simtă că aparţin neamului românesc, oriunde s-ar afla în lume”, se arată în scrisoarea pe care Primarul Cristi Valentin Misăilă a citit-o public, în cadrul ceremonialului militar, organizat în Municipiul Focșani cu ocazia Zilei Naționale a României.

Tot la Focșani, în cadrul evenimentelor de 1 Decembrie, un număr de 104 elevi din cadrul Consiliului Local al Tinerilor (CLT) Focșani au înălțat un număr de 104 baloane tricolore, în timpul intonării Imnului Național ”Deșteaptă-te Române!”

La Focșani a avut loc și o defilare militară cu un număr de 40 utilaje aparținând Armatei Române, Jandarmeriei, Poliției, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” și Salvamont Vrancea.
Evenimentele de 1 Decembrie 2022 au fost organizate în Focșani de Primăria Municipiului Focșani în colaborare cu Garnizoana Focșani, Instituția Prefectului și Consiliul Județean Vrancea.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

ULTIMA ORĂ! FOTO! Cătălin Toma: România merită mult mai mult respect

By: Mihaela TRIFAN

Ziua Natională a României este un moment înălțător și emoționant pentru fiecare român, o zi în care conștientizăm mai mult decât oricând faptul că românii au reușit să ducă la înfăptuire cele mai înalte idealuri și să treacă peste cele mai grele momente ale istoriei fiind uniți.

Astăzi, în Piața Unirii din Focșani, vrânceni de toate vârstele au asistat la ceremonialul organizat cu prilejul Zilei Naționale, la care au participat președintele Consilului Județean Vrancea, Cătălin Toma, alături de vicepreședinții Ionel Cel-Mare și Marian Oprișan, subprefectul Claudia Lavinia Serafimciuc, parlamentari de Vrancea, primari, consilieri județeni și locali, șefi de instituții publice.

De 1 Decembrie, haideți să ne gândim profund la ceea ce înseamnă astăzi, pentru fiecare dintre noi, după doi ani de pandemie și un război la granițe, Ziua Națională a României. Pentru noi, România este acasă. Din păcate, vremurile pe care le trăim au făcut ca mulți români să nu mai fie acasă. De aceea, în calitate de autoritate județeană, în parteneriat cu Guvernul României, suntem obligați să avem respect față de valorile acestui minunat popor. Suntem liberi, pentru că suntem într-o alianță puternică, pentru că apărăm valorile creștine, ale familiei. România merită mult mai mult respect, dar respectul vine și prin ceea ce facem noi. Fie că suntem acasă, fie că suntem peste hotare, haideți să vorbim România așa cum merită ea, la 104 ani de existență. Vă îndemn să avem un respect profund pentru ceea ce au făcut înaintașii noștri. Doamne ajută acest popor!”, a transmis președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

💙💛❤ La mulți ani români! La mulți ani România! 💙💛❤

text și foto: Facebook/Consiliul Județean Vrancea

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

ULTIMA ORĂ! VIDEO și FOTO! Avansări în grad și competiții sportive la IPJ Vrancea, de Ziua Naţională a României

By: Mihaela TRIFAN
image

AVANSĂRI ÎN GRAD ȘI COMPETIȚII SPORTIVE CU PRILEJUL ZILEI DE 1 DECEMBRIE

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea a sărbătorit prin evenimente Ziua Naţională a României – 1 Decembrie.

Astfel, la data de 29 noiembrie a.c., la sediul I.P.J. Vrancea a avut loc festivitatea de avansare la gradul profesional următor, înainte de termen a poliţiştilor care s-au remarcat prin rezultate deosebite în activitatea desfăşurată.

Cu această ocazie, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea a dat citire ordinelor de avansare a celor 35 de polițiști.

Aceștia au fost felicitaţi de către conducerea inspectoratului pentru rezultatele obţinute în anul în curs. Festivitatea a debutat cu intonarea imnului de stat.

Poliţiştii fac parte din toate structurile Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

Tot în contextul zilei de 1 Decembrie, preşedintele Asociaţiei Sportive “Tomiță Lazăr” a oferit diplome şi premii câştigătorilor competiţiilor sportive organizate la nivelul I.P.J. Vrancea (tenis de masă și fotbal).

Competițiile au fost organizate de către Asociația Sportivă “Tomiță Lazăr”, Corpul Naţional al Poliţiştilor împreună cu Regiunea 1 I.P.A. Vrancea, intitulate sugestiv „Cupa 1 Decembrie”, la care au participat zece echipe din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea.

Ca de fiecare dată, şi în zilele de sărbătoare, peste 200 de poliţişti acţionează pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona desfăşurării manifestărilor publice, pentru ca toţi vrâncenii să se bucure în linişte şi siguranţă de sărbătoarea României.

Poliţiştii au participat la tradiţionala defilare din centrul municipiului Focșani cu autospeciale aparţinând Poliţiei Rutiere, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului pentru Acţiuni Speciale dar şi Laboratorul Criminalistic.

La mulți ani, români!
La mulți ani, România!

text și foto: Biroul de presă al IPJ Vrancea

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

VIDEO: Consiliul Județean face noi demersuri pentru construirea Spitalului Județean

By: NOAPTEŞ George
image

Consiliul Judeţean Vrancea a aprobat ieri în ședință extraordinară de îndată, proiectul de hotărâre privind însușirea documentațiilor cadastrale în vederea dezmembrării imobilului Teren Spital Județean aflat în domeniul public al județului Vrancea și alipirea terenului de 11.000 mp la imobilul teren în suprafață de 10.000 mp. Practic, prin acest proiect de hotărâre a fost suplimentată suprafața de teren ce va face parte integrantă din proiectul privind construirea noului spital județean.

Consiliul Județean Vrancea are în derulare proiectul major privind construirea noului spital județean din Focșani. Conducerea administrației județene face pași concreți și demersuri susținute pentru ca acest obiectiv sanitar de anvergură din județul nostru să devină realitate. Deja au fost realizate nota conceptuală, tema de proiectare, studiul de prefezabilitate, studiul de fezabilitate, Planul Urbanistic Zonal și avizele în fază SF. Sunt demersuri care au necesitat, conform legislației în vigoare, o perioadă considerabilă de timp. „Facem demersuri susținute pentru edificarea acestui obiectiv major, care va deservi un areal mai mare, întrucât de la Iași la București nu mai există un spital de asemenea anvergură precum cel proiectat la Focșani. Am avut numeroase discuții cu factorii decizionali și ne bazăm pe susținerea Guvernului României în ceea ce privește finanțarea”, a declarat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Noul Spital din Focșani va avea 900 de paturi (775 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de spitalizare de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori) și va cuprinde secții suplimentare față de vechiul spital, precum și bloc operator la cele mai înalte standarde, spațiu universitar și va fi dotat cu heliport.

Conform graficului proiectului, Consiliul Județean Vrancea va putea scoate la licitație lucrările de construire ale noului spital în anul 2023. După finalizarea achiziției publice, firma declarată câștigătoare va trebui să depună, în termen de 4 luni, documentația pentru emiterea autorizației de construire și în 2 luni va trebui să definitiveze proiectul tehnic.

În paralel, Consiliul Județean a rezolvat și problema infrastructurii de acces la noul Spital, obținând de la Primăria municipiului Focșani suprafața de teren necesară pentru una dintre căile de acces, iar în prezent este în procedură de transfer a unei suprafețe de teren de la Ministerul Apărării Naționale, în același scop. Valoarea totală estimată a noului Spital din Focșani este de 455.943.218 euro. Întrucât noul spital pune accent pe componenta de digitalizare și va cuprinde și o secțiune de telemedicină, acest fapt va scuti pacienții de costuri suplimentare și drumuri la alte unități sanitare din țară și, suplimentar, datorită dotărilor de cel mai înalt nivel, noua unitate sanitară va atrage specialiști în medicină.

Conducerea Consiliului Județean Vrancea face demersuri susținute pentru ca noul spital din Vrancea să primească finanțare, astfel încât construcția să poată demara anul viitor. „Suntem convinși că Guvernul României va găsi soluții să susțină cele două spitale din România, printre care și cel din Vrancea, care sunt extrem de avansate din punct de vedere al documentațiilor și care pot fi construite din fonduri europene până la termenul limită impus de Comisia Europeană în PNRR”, a afirmat Cătălin Toma.

4 proiecte de investiții vor fi depuse spre finanțare prin PNRR

În ședința de ieri au mai fost aprobate următoarele proiecte de hotărâre: „Aprobarea Programului de îmbunătățire a Eficientei Energetice pentru Consiliul Județean Vrancea”; ,,Aprobarea procedurii de selecție a partenerilor – operatori economici în vederea constituirii unui consorțiu integrat pentru învățământ dual în Județul Vrancea; „Aprobarea depunerii proiectului Investiții în capacități de producție în energie, pentru consumul propriu al Județului Vrancea în cadrul POIM 2014-2020, Axa prioritară 11, măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile“; „Aprobarea participării UAT Vrancea în parteneriat cu UAT Județul Prahova și UAT Județul Buzău pentru promovarea și implementarea proiectului de înființare a traseului de cicloturism Velo Valahia în regiunea Prahova, buzău, Vrancea, în cadrul PNRR“.

Urgența acestor proiecte afost dată de faptul că întreaga documentație a acestora trebuie urcată pe platforma PNRR până luni dimineață. Începând de azi, 30 noiembrie, românii intră într-o minivacanță, urmând să se reîntoarcă la muncă de luni, 5 decembrie, dată la care se închide sesiunea de depunere de proiecte.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Încep lucrările de reabilitare la Secţia Dermatologie – ORL – Oftalmologie a Spitalului Județean

By: NOAPTEŞ George

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a semnat ordinul de începere a lucrărilor și a prestării serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului pentru imobilul C1 (Secţia Dermatologie, O.R.L., Oftalmologie), începând cu data de 29 noiembrie 2022. Consiliul Județean are în derulare proiectul „Reabilitare energetică şi lucrări conexe Spitalul Judeţean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focşani, Secţia Psihiatrie şi Boli infecţioase şi Secţia Dermatologie, O.R.L., Oftalmologie”, iar de ieri au început lucrările de execuție la cel de-al doilea corp de clădire, care găzduiește secțiile Dermatologie, ORL și Oftalmologie. În data de 3 octombrie au demarat lucrările la primul corp de clădire, secția de Psihiatrie din Str. Comisia Centrală nr. 15 B. „În urma reabilitării și modernizării acestor secții ale Spitalului, atât pacienții, cât și personalul medical vor beneficia de condiții mult îmbunătățile de tratament, de confort și siguranță”, a afirmat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea eficienței energetice, prin derularea de lucrări de intervenție cu scopul termoizolării celor două corpuri de clădiri, modernizării instalației de preparare și distribuire a agentului termic și a apei menajere, instalarea sistemelor de climatizare, modernizarea instalației de iluminat, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum și alte lucrări conexe. Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon și are o valoare totală de 12.104.509 lei. Termenul de finalizare al proiectului este decembrie 2023.

Consiliul Județean Vrancea a mai finalizat un proiect privind ”Reabilitarea energetică și lucrări conexe la Secția pneumoftiziologie a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani” și mai are în derulare proiectul „Modernizare și dotare secție ambulatoriu de specialitate pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sf.Pantelimon Focșani”, ambele finanțate din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

FOTO: Patru premii câștigate de Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor Galați, la Târgul de Invenții și Inovații din domeniul alimentar „INOVALIMENT 2022‟

By: cristi

De curând s-a încheiat cea de-a treia ediție a Târgului Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar „INOVALIMENT 2022‟, iar Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, din cadrul Universității „Dunarea de Jos‟ Galați, a obținut patru premii. Evenimentul a fost organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Forumul Inventatorilor Români, Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj și Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor Galați.

Marți, a avut loc o conferință de presă la care au fost invitate reprezentantele Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor Galați care s-au întors cu premii de la „INOVALIMENT 2022‟. Anul acesta, „Marele Premiu pentru INOVAȚIE‟ a fost obținut de Adina Teodorescu prin valorificarea integrată a fructelor de măceșe (Rosa canina) în produse alimentare și bioingrediente cu funcționalitate demonstrată‟.

La Categoria „ALIMENTELE VIITORULUI‟, Oana Nistor, lector la UDJ Galați, a obținut Premiul I pentru „valorificarea sucului de struguri din soiul Băbească neagră, la obținerea de produse gelificate (Jeleuri din suc de struguri din soiul Băbească Neagră)‟.

La categoria „BIOTEHNOLOGII‟, Marina Pihurov a câștigat Premiul I pentru un „ingredient tribiotic obținut prin co-fermentare cu consorții de microorganisme din culturi artizanale‟, în timp ce la categoria TEHNOLOGII ALIMENTARE‟, Daniela Serea a obținut Premiul II pentru „Bere cu adaos de extract din pielița strugurilor roșii‟.

Din cele șapte lucrări cu care facultatea noastră a participat, patru au fost premiate‟

Prof. univ. dr. ing. Nicoleta Stănciuc, prodecanul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor Galați, a precizat că Târgul de Invenții și Inovații din domeniul alimentar „INOVALIMENT 2022‟ s-a desfășurat online în perioada 21-25 octombrie a.c, iar UDJ Galați este parteneră în acest proiect încă de la început. „Evenimentul este absolut remarcabil pentru că oferă posibilitatea mediului academic de a populariza invențiile și inovațiile din sectorul agroalimentar astfel încât infomația să ajungă mai ușor la mediul economic și la consumator. În cadrul acestui eveniment, Facultatea noastră a participat cu șapte lucrări, dintre care patru au fost premiate‟, a spus prof. univ. dr. ing. Nicoleta Stănciuc.

În cadrul conferinței, Oana Nistor, câștigătoarea Premiului I la categoria „ALIMENTELE VIITORULUI‟, a explicat de ce a ales soiul de struguri Băbească Neagră pentru produsul ei. De ce am ales soiul de struguri Băbească Neagră? În primul rând pentru că este un soi autohton destul de răspândit pe teritoriul țării noastre, cu o vechime foarte mare, care datează încă de pe timpul geto-dacilor. Culoarea lui extrem de plăcută și cantitatea de zahariu pe care o are – undeva la 180 grame/litru, în sezonul mai ploios și 200/210 grame/litru în sezonul secetos, îl califică și pentru obținerea altor produse în afară de cel de bază, și anume vinul‟.

La baza ideii de „bere cu adaos de extract din pielița strugurilor roșii‟, produsul Danielei Serea, a stat dorința de „valorificare a subproduselor agroalimentare în vederea susținerii economiei circulare‟. „Se știe că în urma prelucrării industriale a strugurilor rezultă cantități mari de deșeuri care nu sunt valorificate. Cu toate că acestea sunt considerate deșeuri, ele conțin cantități importante de compuși biologici activi, cum ar fi antioxidanți, coloranți și compuși naturali de sinteză, care pot înlocui cu eficiență aditivii de sinteză din produsele alimentare‟, adaugă Daniela Serea. Așadar, coloranții sintetici au fost înlocuiți cu cei naturali obținuți în special din zona vegeală. Această bere este în curs de brevetare, proces care de altfel este de lungă durată.

Marina Pihurov, câștigătoarea Premiul I la categoria „BIOTEHNOLOGII‟, spune că tematica abordată se referă la un ingredient cu potențial tribiotic la baza căruia a stat valorificarea consorțiilor microbiene pe un substrat neconvențional, format din colostru, ceai negru și zahăr. Consorțiile microbiene utilizate au fost Kombucha și granulele de chefir de lapte. Acestea reprezintă un consorțiu de microorganisme format din drojdii, bacterii acetice și bacterii lactice. S-a obținut un ingredient care poate fi folosit în furaje sau în diverse produse alimentare, acesta având potențial tribiotic, adică prebiotic, probiotic și postbiotic. Ingredientul conține diverși compuși bioactivi cu activitate antioxidantă ridicată. Momentan, ingredientul este testat pentru furaje pentru pești, însă urmează să mai studiem și să testăm acest ingredient și în produse alimentare‟.

Prodecanul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor Galați spune că tehnologiile utilizate în cadrul acestor produse sunt simple, astfel încât acestea să fie disponibile tuturor categoriilor socio-economice.

Premii „INOVALIMENT 2022‟: https://fundatiadanvoiculescu.ro/targul-de-inventii-si-inovatii-din-domeniul-alimentar-inovaliment-premii-editia-2022/

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Focșani anunță întreruperea alimentării cu energie electrică în data de 7 decembrie 2022

By: Mihaela TRIFAN

Distribuție Energie Electrică România – Focșani anunță întreruperea alimentării cu energie electrică:


Informațiile actualizate despre întreruperile planificate din localitățile județului Vrancea pot fi vizualizate pe site-ul: www.distributie-energie.ro rubrica Suport/Întreruperi.

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate de aceste întreruperi care sunt însă necesare pentru asigurarea unei bune funcționări a instalațiilor.

Relații suplimentare la telefon 0237 929 sau telverde 0800 500 205.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

ULTIMA ORĂ! FOTO! Ceremonie de avansare în grad a trei ofițeri și șapte subofițeri de la IJJ Vrancea

By: Mihaela TRIFAN

Pentru 10 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea și 13 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, data de 1 decembrie 2022 nu reprezintă doar aniversarea Zilei Naționale a României, ci și bucuria și emoția înaintării în grad militar următor, unul dintre cele mai importante momente din cariera unui militar.
Trei ofițeri și șapte subofițeri vrânceni care s-au distins prin modul de executare a misiunilor, rezultate deosebite obținute în îndeplinirea atribuțiilor și pregătire profesională au fost avansați în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim în grad.
Activitatea a avut loc astăzi, la Mausoleul Eroilor de la Mărăști în prezența, domnului colonel Adrian Babiș, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, a domnului colonel Eusebiu Bârnat, desemnat inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, care, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru meritele obţinute, le-au înmânat jandarmilor avansaţi gradele militare, subliniind totodată rolul important pe care îl au colegii la îndeplinirea atribuțiilor Jandarmeriei Române.

Biroul de presă al IJJ Vrancea

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

FOTO: Școlile din Vrancea pot fi dotate cu finanțare PNRR

By: NOAPTEŞ George

Consiliul Județean Vrancea a găzduit ieri două serii de întâlniri cu directorii tuturor unităților de învățământ din județ, la inițiativa administrației județene și a Inspectoratului Școlar Județean, reprezentat de inspectorul școlar general Gabriela Marchitan. Scopul întâlnirii a fost prezentarea de oportunități de finanțare pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență. „Consiliul Județean, în calitate de solicitant eligibil, urmează să depună un proiect pentru dotarea grădinițelor, școlilor și liceelor din întreg județul Vrancea, inițiativa noastră fiind aceea de a colecta informații și de a consulta toate școlile din județ în ceea ce privește necesarul de dotări la acest moment”, a transmis Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea. Specialiștii din cadrul administrației județene au răspuns tututor întrebărilor adresate de managerii instituțiilor de învățământ preuniversitar.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

ULTIMA ORĂ! PROGRAMUL Primăriei Focșani, al societăților de utilități publice și al mijloacelor de transport public local, în minivacanța de Ziua Națională

By: Mihaela TRIFAN

PROGRAMUL PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI FOCȘANI ȘI AL UNITĂȚILOR SUBORDONATE CONSILIULUI LOCAL PENTRU PERIOADA 30 NOIEMBRIE – 2 DECEMBRIE 2022

Primăria Municipului Focșani (Serviciul de impozite și taxe locale)
În perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2022: nu se lucrează.

Clubul Sportiv Municipal Focșani 2007
În perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2022: nu se lucrează.
Rezervări pentru închirierea terenurilor de tenis se pot face la 0727.368.015 (Rusu Ovidiu), în funcție de solicitări și de condițiile meteo.

Ateneul Popular “Maior Gh. Pastia” Focșani
În perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2022: nu se lucrează.

Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”
În perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2022: nu se lucrează.

Teatrul Municipal “Maior Gh. Pastia” Focşani
În perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2022: nu se lucrează.

Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor
Biroul evidența persoanelor
În perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2022: nu se lucrează.
Biroul stare civilă
Miercuri, 30 noiembrie 2022: nu se lucrează;
Joi, 1 decembrie 2022: 9.00 – 13.00 – preluări și eliberări documente deces;
Vineri, 2 decembrie 2022: nu se lucrează.

Serviciul Public Creşe
În perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2022: nu se lucrează – se asigură serviciul de continuitate.

Direcția de Asistență Socială Focşani
În perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2022: se asigură serviciul de continuitate prin personalul de tură.

Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani
Serviciul Spații Verzi
În perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2022: se asigură întreținerea spațiilor verzi din parcuri, Grădina Publică, Piața Unirii și intervenții în caz de urgență.
Compartiment Administrare Cimitire și Prestări Funerare
În perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2022: personalul va fi solicitat în cazul în care vor apărea situații de urgență.

Poliția Locală a Municipiului Focșani
În perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2022: se asigură permanență și echipe de intervenție (telefoane: 0237.215.005, 0237.215.030, 0766.248.132).

S.C. Transport Public S.A.
Programul de circulație a mijloacelor de transport ce efectuează transport public local de călători în Municipiul Focșani, Comuna Golești, Comuna Câmpineanca, Comuna Vârteșcoiu – sat Olteni, Comuna Milcovul, Comuna Gologanu, Comuna Răstoaca și Comuna Vânători pentru perioada 30 noiembrie – 2 decembrie 2022:
– pe traseele 1, 3, 4, 6, 7, 9, 10, 12, 14, 21, 22, 23, 24: program de sâmbătă, duminică și sărbători legale;
– pe traseul 2: de la 05:30 – 13:00 din 30 în 30 minute și de la 13:00 – 20:00 din oră în oră;
– pe traseul 51: de la 06:20 – 13:20 din 30 în 30 minute și de la 13:20 – 19:20 din oră în oră;
– pe traseul  8: de la 06:45 – 12:45  din oră în oră;
– pe traseul 20 C: următoarele plecări : 5:30, 6:30, 7:15, 8:30, 9:30, 10:30, 11:00, 12:30, 13:30, 15:30, 17:30, 19:45;
– pe traseul 20 O: următoarele plecări : 6:40, 12:15, 14:00, 16:15, 17:45;
– pe traseul 11: nu se circulă.

S.C. ENET S.A. Focșani – Serviciul Comercial casierie (str. Cuza Vodă nr.3):
În perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2022: nu se lucrează.

S.C. ENET S.A. Focșani pentru DISPECERAT U.D.E.T. – telefon 0237/233.555 și MAIȘTRI DE EXPLOATARE – telefon 0237/212.400.

S.C. Administrația Piețelor Focșani S.A.
În perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2022: program normal de lucru (Piața Moldovei, Piața Sud și Piața Obor).

S.C. Compania de Utilităţi Publice S.A. Focşani
În perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2022: se asigură serviciul de permanență și asistență tehnică, prin personalul de tură și dispecerat.

Salubrizare și Servicii Publice Focșani SA
În perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2022: program sediul central și casieria din strada Simion Bărnuțiu nr. 2: nu se lucrează.
Salubritate menajeră
În perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2022: program normal 06.00 – 15.30.
Salubritate stradală
În perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2022: program de duminică.
Dispeceratul Salubrizare și Servicii Publice Focșani SA va avea program normal de lucru  (24/24, 7/7).

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență
În perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2022: personalul va fi solicitat în cazul în care vor apărea situații de urgență.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

FOTO: Focșani. Sunt montate stațiile de închiriere pentru biciclete

By: cristi

Primele stații de închiriere a bicicletelor au început să fie montate în locațiile stabilite pe raza municipiului Focșani prin proiectul european „Dezvoltarea reţelei de piste dedicate circulaţiei bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing”. Prin acest proiect vor fi realizate piste de biciclete pe 7 străzi din Focșani, pe o lungime de 3,7 kilometri, vor fi instalate 30 staţii de închiriere a bicicletelor și va fi operaționalizată o flotă de 285 de biciclete mecanice inteligente, cu computer de bord și modul inteligent de acces, prevăzute cu sisteme de siguranță și monitorizare permanentă GPS, inclusiv 8 triciclete pentru seniori și 8 pentru persoane cu dizabilităţi. Stațiile de închiriere a bicicletelor sunt dotate cu panouri fotovoltaice și asigură toate informațiile pentru cei care vor dori să preia o bicicletă.

Locațiile pentru stațiile de bicicletă sunt în cele două cartiere ANL din Focșani, în Piața Unirii, în Piațeta Teatru, Piațeta Gării, în Piațeta Milcov, în zona Parcului Bălcescu, în zona Parcului Bahne, la Autogara Focșani, la Serviciul de Evidență a Populației (Vamă), în zona Sălii Polivalente, la Mausoleul Eroilor din Sud. Cele 7 străzi unde vor fi amenajate piste de bicicletă prin acest proiect sunt: Bulevardul Gării, Strada Republicii, Strada Maior Gheorghe Pastia, Bd. Brăilei, Strada Mare a Unirii, Strada Aurora şi Strada Ana Ipătescu.

Acesta este un proiect complementar cu lucrările realizate prin altă investiție derulată cu fonduri europene de municipalitate, anume „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale”. Bicicletele achiziționate prin acest proiect vor fi monitorizate permanent prin GPS şi vor fi dotate cu modul de comunicaţii mobile GPRS şi Wi-Fi precum şi modul de comunicaţii cu terminalele şi staţiile de preluare şi predare, sistem integrat în cadrul bicicletei de facilitare a închirierii directe cu ajutorul telefonului mobil (NFC – Near Field Communication). Bicicletele din sistemul bike-sharing vor fi operate cu o aplicaţie software mobilă realizată în cel puţin 3 limbi de circulaţie internaţională, inclusiv română, cu posibilitatea de plată prin SMS sau card bancar. Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost semnat în martie 2022 iar perioada de implementare a proiectului este de 18 luni. Proiectul are o valoare de 12 milioane lei, aproximativ 2,4 milioane euro.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Banii dați de UE pentru împăduriri au stârnit interesul vrâncenilor

By: cristi

Primari din zona montană, președinți de obști, șefi de ocoale silvice au participat, ieri, la o întâlnire organizată la Prefectură despre sprijinul financiar european pentru împăduriri acordat prin PNRR. Valoarea alocată acestei măsuri este de 500 milioane euro, iar sesiunea de depunere a cererilor este de tip apel deschis pentru toți solicitanții eligibili, în limita bugetului maxim alocat, până în luna februarie 2026. Banii europeni sunt acordați pentru acoperirea costurilor cu proiectarea, împrejmuirea plantației, înființarea, întreținerea plantației. Se acordă inclusiv o primă pentru sechestrare forestieră timp de 20 de ani. Suprafața minimă pentru accesarea măsurii este de 0,50 ha pentru înființarea de trupuri de pădure și de 0,10 ha pentru înființarea de perdele forestiere de protecție. Sesiunea de finanțare a început în 25 noiembrie și deja la Garda Forestieră sunt 18 solicitanți din Vrancea, printre care și municipiul Adjud.

În cadrul întâlnirii conduse de prefectul Nicușor Halici, a fost prezentată această măsură de investiții dar și problemele care sunt specifice zonei de munte a Vrancei. Astfel, una dintre situații vizează suprafețele de pășune din zona montană care sunt încadrate ca pajiști naturale permanente, deși acele terenuri nu sunt folosite de crescătorii de animale. O altă situație specifică județului Vrancea este cea a obștilor, care sunt înregistrate în Registrul special al obștilor însă în Ghidul Solicitantului pentru această măsură de sprijin se solicită un certificat de înregistrare la Registrul Asociațiilor și Fundațiilor. Șeful Ocolului Silvic Năruja, Valentin Popa, a arătat că aceasta este o situație în care se regăsesc obștile din Vrancea dar și câteva din Dâmbovița, Argeș. În această situație ar trebui doar efectuate modificări la Ghidul Solicitantului. De asemenea, inspectorul șef al Gărzii Forestiere, Ionică Cherciu, a subliniat că terenurile incluse în angajamente prin măsura 8.1 din PNDR nu sunt eligibile pentru această măsură de sprijin.

Conform Ghidului Solicitantului, terenurile propuse pentru împădurire trebuie să fie situate în zone expuse sau vulnerabile la riscuri climatice. De exemplu, cum a arătat primarul Ionică Danțiș de la Vrâncioaia, poate fi împădurit un islaz comunal situat pe o pantă care nu este folosit de oamenii din comună.

Avantajul acestei măsuri este birocrația redusă, sprijinul financiar pentru împăduriri fiind acordat sub forma unor costuri standard, cu valoare fixă, care acoperă următoarele costuri eligibile: costurile standard aferente elaborării proiectului tehnic de împădurire; costurile standard aferente împrejmuirii plantației; costurile standard aferente lucrărilor de înființare a plantației; costurile standard aferente lucrărilor de întreținere a plantației; costurile standard aferente compensațiilor pentru acoperirea pierderilor de venit agricol, acordate pe o perioadă de 12 ani; costurile pentru refacerea plantației în cazul apariției unui eveniment produs de factori biotici și abiotici.

Pentru implementarea cât mai facilă a schemei a fost concepută o aplicație informatică, care poate fi accesată la adresa de internet https://impaduriripnrr.mmap.ro , unde beneficiarul își creează un cont și ulterior desfășoară toate operațiunile (încărcare amplasament, încărcare proiect, obținere avize, notificări cu privire la finalizarea lucrărilor, etc.). Pot fi împădurite suprafețele de teren agricol din categoriile de folosință teren arabil, pajiști permanente și culturi permanente, cu excepția terenurilor agricole cu o valoare naturală ridicată, din categoria pajiștilor naturale permanente, zonelor umede și a altor categorii de terenuri agricole. Beneficiarii nu au obligația de a schimba categoria de folosință a terenului. Ghidul de finanțare poate fi consultat pe pagina de internet a Gărzii Forestiere Focșani.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Primăria Adjud va semaforiza mai multe intersecții

By: NOAPTEŞ George

Primăria Municipiului Adjud a anunțat că va semaforiza, până în august 2023, intersecțiile Bulevardului Republicii cu străzile Salcâmilor/Tineretului, Stadionului, Bulevardul Gării, Vasile Alecsandri, Siret, dar și trecerea de pietoni din zona pieței agroalimentare și cea din zona Colegiului Tehnic Gh. Balș. Acțiunea va avea loc în cadrul obiectivului de investiții ,,Îmbunătățirea calității vieții populației în Municipiul Adjud, județul Vrancea”, finanțat prin fonduri externe nerambursabile. Tot în cadrul acestui proiect vor mai fi executate următoarelor lucrări pe bulevardul Republicii, străzile Onești și Libertății: amenajarea trotuarelor și a căilor de acces la proprietăți; amenajarea rampelor la trecerile de pietoni cu dale tactile sau covoare tactile pentru nevăzători; amenajarea marcajelor cu suprafețe tactilo-vizuale; montarea indicatoarelor luminoase cu flash-uri la treceri de pietoni.

De asemenea, pe str. 1 Mai nr. 11-13 (pe locul clădirii cunoscută ca ”fostul sediu al Poliției”) va fi amenajată o parcare auto pentru persoane cu dizabilități.

Semaforizarea intersecțiilor mai sus menționate va conduce la sincronizarea intersecțiilor pentru fluidizarea traficului, asigurarea desfășurării fluente și în siguranță a circulației pe Bulevardul Republicii și străzile adiacente prin amplasarea semafoarelor cu led pentru vehicule/pietoni, butoni pietonali pentru cerere de verde la trecerea de pietoni din zona Colegiului Tehnic ”Ghe. Balș” și sisteme acustice pentru nevăzători“, se arată într-o informare a Primăriei Adjud.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul investițional LOT 5-,,Îmbunătățirea calității vieții populației în Municipiul Adjud, județul Vrancea” a fost semnat în data de 07.11.2022, termenul de finalizare a lucrărilor fiind 31.07.2023. Lucrările sunt executate de Asocierea S.C. LUXTRANS S.R.L. (în calitate de lider de asociere) – S.C. GEOVI CONSTRUCT S.R.L. „Pentru că proiectul vizează refacerea trotuarelor și accesul la proprietăți, rugăm cetățenii care dețin proprietăți cu ieșire la străzile Republicii și Onești să urgenteze demersurile de racordare la rețelele edilitare, acolo unde este cazul“, se mai arată în informarea Primăriei Adjud.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Primăria Focșani va construi locuințe pentru tineri prin PNRR

By: cristi

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice Și Administrației a anunțat faptul că va finanța, prin PNRR, proiectul „Construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri în Municipiul Focșani”, în valoare de 11.400.973 lei (aproximativ 2,3 milioane Euro fără TVA).

Cu fondurile Uniunii Europene din PNRR vom construi 18 unități locative, respectiv un total de 1.500 mp construiți, în baza unui proiect tip pus la dispoziție de Ministerul Dezvoltării.

Aceste locuințe vor fi realizate pe Calea Munteniei nr. 57 pe un teren intravilan de 27.844 mp, aflat în proprietatea publică a Municipiului Focșani, unde vor fi realizate și 45 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Proiectul va viza inclusiv sistemul de management al clădirii ce reprezintă o soluţie automatizată complexă, care integrează şi gestionează toate subsistemele şi echipamentele aferente unei clădiri, respectiv:

– iluminatul interior și exterior;

– încălzirea;

– ventilarea și aerul condiționat;

– sistemele de securitate ale clădirii – control acces, protecție la incendiu, supraveghere și sonorizare;

– centrală termică şi auxiliare;

– sistem de alimentare cu energie electrică – tablouri electrice, grupuri electrogene, UPS-uri;

– lifturi şi alte echipamente conexe ale clădirii.

Primarul Municipiului Focșani Cristi Valentin Misăilă dorește să mulțumească pe această cale Ministrului Cseke Attila pentru modul în care se implică personal în coordonarea și implementarea PNRR în zona sa de competență!

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

ULTIMA ORĂ! IMPORTANT! Programul ghișeului de relații cu publicul din cadrul Serviciului Rutier Vrancea, în minivacanța de 1 Decembrie

By: Mihaela TRIFAN

Programul de lucru cu publicul la ghișeul Serviciului Rutier, în perioada 30 noiembrie – 04 decembrie 2022, este următorul:

MIERCURI-DUMINICĂ 08.00-10.00.

Totodată, precizăm că testul pentru verificarea cunoașterii regulilor de circulație, în vederea reducerii perioadei de suspendare, NU se va susține în data de 1 decembrie 2022.

sursă text: Biroul de presă al IPJ Vrancea

foto: vn.politiaromana.ro

articolul original.
❌