ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
✇Monitorul de Vrancea

Deputatul Laurențiu Marin: Austria nu ne place! Nu ne vrea în Schengen, inventează motive

By: cristi

„Bulgaria, Croaţia şi România sunt pregătite din punct de vedere tehnic pentru a se alătura Schengen. Au făcut ceea ce le-am cerut să facă.

Au făcut chiar mai mult decât ceea ce le-am cerut să facă“, a declarat azi, înainte de întâlnirea miniștrilor JAI, vicepreşedintele Comisiei Europene pentru promovarea modului de viaţă european, Margaritis Schinas. Aceeași poziție o au toți oficialii europeni și reprezentanții țărilor membre ale Uniunii Europene prezenți la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI).

Și totuși, Austria nu ne place

Nu ne vrea în Schengen, inventează motive iar politicieni, în frunte cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, mint cu nerușinare pentru a putea scuza votul împotriva admiterii României în Spațiul Schengen!

Și totuși, ce înseamnă România pentru Austria?

Înseamnă foarte mulți bani pe care companiile austriece îi fac în țara noastră și pe care îi transferă în țara lor fără să le pese de legislația românească!

Au afaceri peste tot în România, de la industria extractivă şi prelucrătoare, sistemul bancar, intermedieri financiare şi asigurări, energie electrică, termică şi gaze și până la construcţii şi comerţ.

Firme precum Raiffeisen, BCR – Erste Bank, Immofinanz, Vienna Insurance Group, câștigă miliarde de euro anual din sistemul bancar și piața asigurărilor!

Dar România nu trebuie să intre în Schengen!
OMV este cel mai mare jucător pe piața petrolieră din România, atât în ceea ce privește extragerea de gaze și pertrol, cât și distribuția de produse petroliere!

Dar România nu trebuie să intre în Schengen!
Holzindustrie Schweighofer, evident tot o firmă austriacă, este cel mai mare jucător pe piața exploatării masei lemnoase din România.

Fie ea legală sau ilegală!

Este firma care a încurajat toate tipurile de tăieri de păduri, din toate zonele țării și toate felurile de copaci. Practic, a încurajat defrișarea munților din țara noastră, obținând profituri incomensurabile care au luat drumul Austriei!

Practic, Austria are afaceri solide în România – 20 de miliarde de euro şi o marjă de profit de 7% în 2021.

Dar România nu trebuie să intre în Schengen!

Și nu în ultimul rând, turiștii români care merg în vacanțe în Austria.

Mai exact, 400.000 de români merg anual în vacanţe în Austria şi lasă, în fiecare an, 250 de milioane de euro.

Dar ce contează, cancelarul Austriei a transformat eforturile financiare și logistice făcute de România pentru accederea la Schengen într-o luptă electorală internă.
Da, ați auzit bine, cancelarul se pregătește de alegeri, în inauarie 2023, iar partidul său, Partidul Popular Austriac, ar obține sub 15 la sută din votul austriecilor.
În acest context, votul austriac privind intrarea țării noastre în Schengen este jucat electoral, iar România este victimă a acestui joc. Acesta este motivul pentru care cancelarul Karl Nehammer nu vrea România în Schengen și nu ruta migrației ilegale așa cum invocă.

Sperăm să vă treziți!
Guten Morgen, Herr Bundeskanzler Karl Nehammer!

Sursa: Facebook Laurentiu Marin

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Președintele Cătălin Toma: Votul este unul profund nedrept, România îndeplinea toate criteriile de aderare!

By: NOAPTEŞ George

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a postat pe pagina sa de facebook, la puțin timp după ce s-a anunțat că Austria și Olanda au votat împotriva aderării României la spațiul Schengen, că este un vot nedrept iar România merita în Schengen. 

„În urmă cu puțin timp, Austria și Olanda au votat împotriva aderării României la spațiul Schengen, în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI). Votul este unul profund nedrept, România îndeplinind toate criteriile de aderare. A te opune unei țări care a avut și are un rol extrem de important în zona de sud-est a Europei, lucru demonstrat de-a lungul istoriei, reprezintă o chestiune care nu ține de diplomație și nici de realism, ci de rea voință. Votul negativ primit astăzi nu va opri diplomația românească să intensifice pe toate căile demersurile privind primirea țării noastre în Schengen. România trebuie să fie nu doar membru UE și NATO, ci și parte a ”zonei libere”, astfel încât cetățenii săi să se bucure de toate privilegiile ce decurg din acest lucru!“, a scris președintele Cătălin Toma pe pagina sa de facebook.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Primarul Misăilă: Prin votul împotriva aderării României la spațiul Schengen, Austria s-a decuplat de Europa

By: cristi

Astăzi, prin votul împotriva aderării României la spațiul Schengen, Austria a demonstrat, fără echivoc, că s-a decuplat de Europa!

Am convingerea că Partidul Social Democrat va continua să depună toate eforturile pentru ca România să fie admisă în Schengen, așa cum am făcut-o și când a fost vorba de aderarea la NATO și Uniunea Europeană sau de ridicarea MCV.

România trebuie să meargă mai departe și să se susțină cauza în Consiliul European de săptămâna viitoare, mai ales că o majoritate covârșitoare a statelor membre ale Uniunii Europene a spus astăzi că România merită în Schengen!

Din păcate, dreapta din Austria a ales astăzi să fie pe contrasens cu Uniunea Europeană și cu interesele legitime ale cetățenilor ei!

Astăzi, unitatea și stabilitatea europeană au primit o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-și abandoneze camarazii europeni!

Consider că dreapta europeană trebuie să își asume această situație, care creează o problemă uriașă Uniunii Europene însăși!

Sursa: Facebook Cristi Valentin Misăilă

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Excursie la Disneyland Paris, marele premiu acordat de Consiliul Județean în cadrul evenimentului ”La Crâng, de Crăciun”

By: cristi

Copii, scrieți-i o scrisoare Moșului și puteți câștiga o excursie de vis la Disneyland Paris. Consiliul Județean Vrancea vă pregătește o lună de poveste în Crângul Petrești, acolo unde va începe sâmbătă, 10 decembrie, la ora 17.30, evenimentul ”La Crâng, de Crăciun”.

Moș Crăciun și spiridușii săi vor veni în fiecare sâmbătă și duminică la întâlnirea din Crâng cu copiii, pentru a primi scrisorile acestora, care vor fi depuse într-o urnă specială. Toate scrisorile primite până pe 26 decembrie, inclusiv, vor participa la o tombolă, iar tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 27 decembrie și va fi transmisă în direct.

Consiliul Județean Vrancea va oferi câștigătorilor tombolei trei premii. Marele premiu este o excursie de vis la Disneyland Paris pentru vacanța de Paște 2023, pentru 2 adulți și maximum 4 copii. Al doilea premiu este o excursie la Dino Parc Râșnov, iar premiul al treilea este o excursie la Muzeul Simțurilor din București, pentru 2 adulți și 2 copii, ambele în vacanța de Paște de anul viitor.

Tombola este destinată tuturor copiilor care au domiciliul în județul Vrancea, cu vârsta de până la 18 ani.

Zilele în care pot fi depuse scrisorile în urna specială a Moșului sunt: 10-11 decembrie, 17-18 decembrie și 24-26 decembrie 2022, în intervalul orar 17.00 – 20.00, când Moș Crăciun va fi prezent la Crâng.

Atenție! Scrisorile pot fi depuse în urnă doar în aceste zile și în intervalul orar stabilit prin regulamentul tombolei.

Pentru a putea fi contactați câștigătorii, scrisorile pentru Moș Crăciun trebuie să conțină numele și prenumele celui ce a redactat-o, adresa poștală, adresa de email și numărul de telefon al părintelui/tutorelui.

Mai multe detalii găsiți în Regulamentul de desfășurare a Tombolei lui Moș Crăciun organizată de Consiliul Județean Vrancea în cadrul evenimentului ”La Crâng, de Crăciun”, cjvrancea.ro – https://cjvrancea.ro/wp-content/uploads/2022/12/REGULAMENT-TOMBOLA-LUI-MOS-CRACIUN.pdf

Vă așteptăm cu drag ”La Crâng, de Crăciun”, pentru a scrie împreună povestea lui Moș Crăciun!

Consiliul Județean Vrancea

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

VIDEO: Consiliul Județean vă invită să pășiți în lumea magică ”La Crâng, de Crăciun!”, sâmbătă, 10 decembrie!

By: NOAPTEŞ George

Consiliul Județean Vrancea va deschide sâmbătă, 10 decembrie, la ora 17.30, prima ediție a evenimentului „La Crâng, de Crăciun!”. Manifestarea se va desfășura în perioada 10 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023 în aria naturală Crâng Petrești. Practic, în perioada sărbătorilor de iarnă, Crângul Petrești va deveni un tărâm de poveste, în care copiii, alături de părinți și bunici, se pot bucura de o atmosferă ca în basme și vor avea parte de multe surprize. „În acest an vă invităm la prima ediție a unui eveniment dedicat în special copiilor și atmosferei magice de Crăciun, în care să redescoperim bucuriile copilăriei, după o perioadă de pandemie, în care nu ne-am putut bucura așa cum se cuvine de sărbători”, este mesajul lui Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Pentru a oferi această atmosferă magică de Crăciun, într-un spațiu de poveste, așa cum este Zona de Agrement ”Crâng Petrești”, Consiliul Județean va organiza activități de divertisment pentru cei mici, cu Moș Crăciun, spiriduși și alte personaje de poveste, precum și spectacole cu artiști de renume, ce au în repertoriul lor cântece dedicate Crăciunului.

În Crâng va funcționa și un trenuleț turistic, care va fi atracția târgului și va plimba gratuit copiii care vor veni în Crâng pentru a se bucura de activitățile organizate pentru ei. De asemenea, în Crângul Petrești vor fi amplasate căsuțe din lemn, de unde pot fi cumpărate diverse produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Vă invităm la ora 17.30, la deschiderea oficială, când va avea loc aprinderea iluminatului festiv, pentru a ne bucura împreună de surprizele pregătite pentru copiii de toate vârstele: ateliere de creație magică alături de personaje de poveste, spectacole interactive pentru cei mici cu personajele magice din Țara lui Moș Crăciun, teatru, dans și improvizație alături de ajutoarele Moșului. Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de coruri de copii, care vor aduce magia colindelor printre clinchete de clopoței, alături de trupa Distinto, care va urca sâmbătă pe scena amenajată în foișorul central din Crângul Petrești și de Mihai Trăistariu, care va cânta duminică în Crâng. Aroma sărbătorilor de iarnă va pluti în Crâng la căsuțele din lemn care vor fi amenajate pentru a vă putea încălzi cu ceai cald cu scorțișoară, vin fiert și pentru a gusta din delicioasele produse specifice sărbătorilor de iarnă, cum ar fi turtă dulce și mere coapte, dar puteți achiziționa pentru cadouri și obiecte lucrate manual, cu specific de Crăciun“, se arată într-un comunicat al administrației județene.

De reținut că, în zilele 10-11 decembrie, 17-18 decembrie și 24-27 decembrie 2022, vor fi organizate, timp de câte 4 ore pe zi, ateliere de creație și activități specifice de Crăciun pentru copiii prezenți în Crângul Petrești. Nu vor lipsi Caravana lui Moș Crăciun și nici spectacolele interactive în care vor fi angrenați cei mici.

„Sărbătorile de iarnă reprezintă, pentru noi toți, perioada în care petrecem mai mult timp cu cei dragi, când sufletele noastre se încarcă de atmosfera magică, iar Târgul de Crăciun ne dorim să fie locul de adunare cald și prietenos, care aduce lumină și bucurie în sezonul rece. Începând din 10 decembrie, Crângul Petrești va deveni gazda relaxării, a luminițelor, veseliei, zâmbetelor, colindelor și a poveștilor. Când se va păși pe poarta Târgului de Crăciun, se va intra într-un spațiu magic unde cu toții vom sărbători începutul sezonului cadourilor și al bucuriei trăite în familie, alături de oamenii dragi. La Târg vom descoperi copilăria și emoția, vom avea un motiv autentic și pur de profundă satisfacție și ne vom putea relaxa într-un spațiu neasemuit de frumos“, se arată în descrierea evenimentului.

Pe scena care va fi amplasată în Crâng vor fi organizate spectacole specifice sărbătorilor de iarnă, cu artiști cunoscuți, printre care amintim pe Ducu Bertzi, Nico, Narcisa Suciu, Distinto, Nicola, Vlad Miriță, dar vor fi prezenți și colindători din întreg județul Vrancea, care vor interpreta colinde și piese specifice sărbătorilor de iarnă.

Pentru copiii care vor veni „La Crâng, de Crăciun”, Consiliul Județean Vrancea a pregătit 700 de pachete cu dulciuri, dar și multe alte surprize, printre care și o tombolă, la care marele premiu este o excursie de poveste la Disneyland Paris.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Focșani anunță întreruperea alimentării cu energie electrică în data de 8 decembrie 2022

By: Mihaela TRIFAN

Distribuție Energie Electrică România – Focșani anunță întreruperea alimentării cu energie electrică:

Informațiile actualizate despre întreruperile planificate din localitățile județului Vrancea pot fi vizualizate pe site-ul: www.distributie-energie.ro rubrica Suport/Întreruperi.

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate de aceste întreruperi care sunt însă necesare pentru asigurarea unei bune funcționări a instalațiilor.

Relații suplimentare la telefon 0237 929 sau telverde 0800 500 205.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

ULTIMA ORĂ! Șase veterani de război din Vrancea, avansați în grad de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr

By: NOAPTEŞ George

Șase ofițeri în retragere, veterani de război din județul nostru, cu vârste cuprinse între 99 și 102 ani, au fost înaintați în grad de ministrul Apărării Naționale, senatorul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr.

Anunțul privind înaintarea în grad a fost făcut public de Centrul Militar Zonal Vrancea ,,Regele Carol I“. „Ca semn de înaltă cinstire și recunoștință pentru faptele de eroism săvârșite de veteranii de război pe fronturile celui de-Al Doilea Război Mondial, urmare a demersului inițiat și promovat de Garnizoana Focșani și Centrul militar zonal Vrancea ,,Regele Carol I”, ministrul apărării naționale, domnul Angel TÎLVĂR, a înaintat onorific în gradul următor, un număr de 6 veterani de război cu prilejul Zilei Naționale a României, astfel:
– în gradul de colonel –
1. Lt. col. (rtg.) ȘOTÎRCĂ VASILE (născut la data de 12.11.1921) – din localitatea Dumbrăveni
– în gradul de locotenent-colonel –
1. Mr. (rtg.) ANASTASIU ȘTEFAN (născut la data de 05.11.1922) – din localitatea Vidra
2. Mr. (rtg.) ENE GRIGORE (născut la data de 19.01.1923) – din localitatea Măicănești;
3. Mr. (rtg.) MARIN ION (născut la data de 23.11.1923) – din localitatea Tătăranu;
4. Mr. (rtg.) NICHIFOR RADU (născut la data de 04.11.1920) – din localitatea Dumbrăveni;
5. Mr. (rtg.) SEBE GHEORGHE (născut la data de 07.09.1923) – din localitatea Tătăranu.
Veteranii de război sunt mărturii vii ale jertfei istorice, eroi pentru care sentimentul datoriei față de țară a rămas autentic și ale căror acțiuni pline de jertfă au contribuit decisiv la realizarea idealului național! Militarii garnizoanei Focșani le urează ,«La mulți ani cu sănătate și bucurii!»“, se arată în anunțul Centrului Militar Zonal Vrancea ,,Regele Carol I“.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Focșani. Focuri de artificii la nunți sau alte evenimente, doar cu acordul primăriei

By: cristi

Firmele care vor executa focuri de artificii la nunți sau alte tipuri de evenimente organizate în Focșani vor trebui să obțină acordul de la Primăria municipiului. Un proiect de act normativ privind organizarea și desfășurarea jocurilor de artificii pe raza municipiului Focșani a fost lansat în dezbatere publică și modifică o hotărâre a Consiliului Local Focșani din 2007 care stabilea condițiile ce trebuie respectate de firmele care organizează jocuri de artificii la evenimentele din municipiu. Noile cerințe sunt puse în acord cu legislația română, respectiv legea 126 din 1995. Aceasta prevede că organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile 3 și 4 este permisă numai în condițiile în care există acordul primăriei, al inspectoratului pentru situații de urgență județean și avizul inspectoratului județean de poliție pe a cărui rază se execută jocurile respective. „În vederea emiterii acordului este necesară aprobarea unui regulament care să asigure un management corect și să cuprindă prevederi specifice aplicabile organizatorilor de evenimente”, se arată în referatul proiectului de hotărâre.

Astfel, organizatorii de evenimente, persoane fizice sau juridice, vor depune la Primăria Focșani o cerere de eliberare acord pentru jocuri de artificii. Documentele pentru eliberarea acordului de către Primărie trebuie depuse cu cel puțin 15 zile înainte de efectuarea jocului de artificii iar răspunsul se dă în maxim 10 zile. Spre deosebire de condițiile actuale, solicitanții trebuie să prezinte o copie după autorizația eliberată de Poliție dar și un acord al proprietarului locației unde se va desfășura focul de artificii. În funcție de durata jocului de artificii, organizatorul trebuie să achite o taxă, respectiv 300 lei/eveniment dacă durata este mai mică de 10 minute și 500 lei/eveniment dacă are o durată mai mare de 10 minute. Vor fi exceptate de la plata taxei evenimentele de interes local, național sau internațional, precum și manifestările cultural-sportive importante desfășurate în colaborare cu Primărie Focșani.

(1) Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și a mediului. (2) Se interzice folosirea articolelor pirotehnice în următoarele situații: a) între orele 24,00 și 6,00, cu excepția perioadelor autorizate, precum și a evenimentelor de interes local, național sau internațional, în baza aprobării autorităților locale; b) la o distanță mai mică de 50 m de construcțiile de locuințe cu până la 4 niveluri și la mai puțin de 100 m față de cele cu peste 4 niveluri; c) la o distanță mai mică de 500 m de instalațiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare și livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalațiile de gaze; d) la o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie; e) în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre; f) pe drumurile publice deschise circulației rutiere, pe aleile pietonale și în spații deschise cu aglomerări de persoane; g) la o distanță mai mică de 500 m de păduri, se arată în proiectul de act normativ.

Sursa foto: Miguel Acosta-pexels.com

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Primăria Focșani va mai cumpăra 21 autobuze electrice, care vor deservi și 7 comune

By: cristi

Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, urmează să semneze contractul de finanțare „Achiziția de autobuze ecologice, stații de încărcare și sisteme asociate”, în valoare de 10,5 milioane euro prin care vor fi cumpărate încă 21 autobuze electrice pentru modernizarea transportului public. Proiectul a fost declarat eligibil de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și va fi finanțat prin PNRR, Componenta 10 Fondul Local. Primăria Focșani este lider al acestui proiect european care va fi implementat în colaborare cu localitățile Gologanu, Golești, Vânători, Răstoaca, Slobozia Ciorăști, Câmpineanca și Vârteșcoiu. Prin acest proiect vor fi achiziționate 21 autobuze electrice de capacitate medie și sisteme asociate; 8 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice; 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice. De asemenea, vor fi finanțate activitățile de proiectare și asistență tehnică (pentru stațiile de reîncărcare vehicule electrice).

„Proiectul urmărește operaționalizarea transportului public la nivelul Municipiului Focșani, prin îmbunătățirea ofertei de transport public în această zonă, ce va conduce la creșterea nivelului de utilizare a acestui mod de transport în detrimentul autovehiculelor personale. În acest moment, Primăria Municipiului Focșani implementează și un alt proiect european ”Modernizarea transportului public în Municipiul Focșani”, prin care urmează să se achiziționeze 16 autobuze electrice din care 9 autobuze electrice de 10 m și 7 autobuze electrice de 6 m, dar și 16 stații de încărcare lentă precum și 5 stații de încărcare rapidă. Primele 7 autobuze electrice din acest proiect au fost deja livrate Primăriei Municipiului Focșani de către producător, ele urmând să intre în trafic în curând. Pe această cale, Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă dorește să mulțumească Ministrului Cseke Attila pentru modul în care se implică personal în coordonarea și implementarea PNRR în zona sa de competență!, se arată în comunicatul Primăriei Focșani.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Primăria Focșani lansează concursul „Vitrine de Crăciun”– Ediția a IV-a

By: cristi

Primăria Municipiului Focșani lansează cea de-a IV-a ediție a concursului public „Vitrine de Crăciun”, privind pavoazarea cu ornamente luminoase de sărbători a vitrinelor și a spațiilor din incintă, de către operatorii economici din Focșani. Astfel, invităm în mod public agenții economici, a căror activitate are și o componentă vizuală stradală, să se înscrie în acest concurs, premiile nefiind de neglijat. Înscrierea şi participarea la concurs nu presupun perceperea de costuri sau taxe de participare.
Concursul se va derula în perioada 20 decembrie 2022 – 24 ianuarie 2023 (pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă). Participanții se pot înscrie la concurs, în perioada 20 – 26 decembrie 2022, chiar și cu mai multe spații pavoazate, aflate în folosință la momentul înscrierii în concurs.


Potrivit regulamentului, înscrierea la concurs a participanților se face on–line, care va fi însoțit de 3 fotografii color cu spațiul pavoazat, în format jpg, png, tiff sau gif, la o rezoluție minimă de 300 dpi. Votarea se face după cum urmează:
a. Etapa I – votare on line pe facebook – 1 like = 1vot = 1punct;
b. Etapa a II-a – jurizarea comisiei conform criteriilor stabilite prin regulamentul Concursului.
Juriul va fi alcătuit din 5 membri, respectiv un președinte de juriu și un reprezentant al Primăriei Municipiului Focșani, desemnați prin Dispoziția Primarului Municipiului Focșani, 2 consilieri locali, desemnați prin Hotărâre de Consiliu Local și un membru desemnat din partea unor instituții artistice/culturale, solicitat de către organizatorul concursului, prin Direcția Relația Interne și Internaționale din cadrul Primăriei Municipiului Focșani.
Juriul va analiza şi va puncta după următoarele criterii:
1) Relevanța pentru perioada sărbătorilor (0 – 25 puncte);
2) Impact vizual/Design atractiv (0 – 25 puncte);
3) Originalitate (0 – 25 puncte);
4) Cromatică (cel mult 3 culori) (0 – 25 puncte).
Cele 4 criterii sunt esențiale pentru evaluarea fiecărei lucrări de către juriu, oricare dintre criterii putând fi notat cu 0-25 puncte. Scorul final va fi stabilit astfel: 75% nota acordată de juriu și 25% din punctajul obținut prin voturile exprimate pe Facebook.
Premiile vor fi acordate astfel:
– locul I – suma de 5000 lei;
– locul II – suma de 4000 lei;
– locul III – suma de 3000 lei;
– 2 mențiuni – 1500 lei fiecare.
Câștigătorii concursului vor fi anunţați în termen de maxim 5 zile lucrătoare, după terminarea perioadei de desfășurare a concursului, printr-un anunţ public.Această competiție va aduce, o dată în plus, magia Sărbătorilor de Iarnă pe străzile orașului nostru și în inimile tuturor focșănenilor, indiferent de vârstă. Vă așteptăm cu drag să participați la acest concurs!

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Spectacol de Sfântul Nicolae în Piața Unirii din Focșani

By: cristi

Focșănenii sunt așteptați, astăzi, de Sfântul Nicolae, la spectacolul „Tradițiii de Moș Nicolae”, care va avea loc în Piața Unirii din municipiu. Primăria Municipiului Focșani, prin instituțiile de cultură din subordine, organizează un recital de colinde, susținut de Corul ”Pastorala”, dar și un concert folcloric oferit de artiștii Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei”. Invitatul special al evenimentului este artista Maria Iliuț, din Chișinău. „Fie că ați fost cuminți și ați primit daruri în ghetuțe, fie că Moș Nicolae a lăsat doar o nuielușă, noi vă așteptăm cu drag în Piața Unirii, pe 6 decembrie 2022, de la ora 18.00”, se arată în anunțul municipalității.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Primarul Misăilă vrea rezilierea contractului cu firmele care realizează resistematizarea străzilor din Focșani

By: cristi

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, vrea rezilierea contractului cu firmele care realizează resistematizarea străzilor din Focșani. Conform unui comunicat de presă al Primăriei, edilul „a solicitat luni, 5 decembrie 2022, asocierii Hidro-Salt-B-92 S.R.L. – Trace Group Hold PLC (Bulgaria) – SC Dineng Dev SRL sistarea lucrărilor de pe Strada Bicaz, ca urmare a NERESPECTĂRII normativelor în vigoare – asfaltarea în condiții meteo nefavorabile a unui trotuar! Facem precizarea că asocierea în cauză a demarat lucrări de asfaltare fără să informeze serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Focșani. În consecință, Primarul Misăilă a dispus Serviciului Investiţii întocmirea unei note de constatare a situației existente pe strada Bicaz pentru ca aceste lucrări neconforme să nu fie introduse în situațiile de plată ale companiilor în cauză”.
„Din nefericire, deși au participat la o licitație publică și s-au angajat că au capacitatea să proiecteze și să execute proiectul european „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focşani în vederea creşterii atractivităţii şi accesibilităţii deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta şi pietonale”, asocierea în cauză a demonstrat contrariul! Încă din 2021, de când au demarat lucrările, constructorii au generat situații inacceptabile în implementare și mult disconfort cetățenilor din Focșani. Astfel, muncitorii companiilor care formează această asociere au fost acuzați că au distrus mai mulți tei pe Strada Bucegi, iar luni, 5 decembrie 2022, au demarat asfaltarea unui trotuar pe Strada Bicaz pe o fundație udă și pe o vreme total nefavorabilă (burniță, lapoviță etc)
Deși o dată la două săptămâni, la Primăria Municipiului Focșani se organizează ședințe de analiză a progresului proiectului, constructorii nu au reușit, până în prezent, să convingă de faptul că sunt în stare să finalizeze proiectul „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focşani în vederea creşterii atractivităţii şi accesibilităţii deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta şi pietonale”.
Din acest motiv, Primarul Misăilă a cerut servicilor de specialitate o analiză a evoluției proiectului dar și a modalităților în care contractul poate fi reziliat, fără a afecta implementarea proiectului european”, se mai arată în comunicatul transmis de Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Autobuze electrice pentru Focșani, prin PNRR

By: cristi

Primăria Focșani va cumpăra 10 autobuze electrice pentru modernizarea serviciului de transport public cu fonduri din PNRR. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat aprobarea proiectului „Achiziția de autobuze ecologice, stații de încărcare și sisteme asociate, Etapa a 2-a” depus de primăria Focșani pe componentaa 10 – Fondul Local. Proiectul inițiat de primarul Cristi Misăilă are o valoare de 28,4 milioane lei, din care 23,9 milioane lei este valoarea cheltuielilor eligibile prin PNRR, la care se adaugă TVA de 4,5 milioane lei. Proiectul, așa cum a fost aprobat de Consiliul Local, prevede achiziționarea a 10 autobuze electrice de capacitate medie și sistemele asociate. Vor mai fi 10 stații de încărcare lentă și 4 stații de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice. Se asigură bani pentru lucrările de construcții pentru branșarea stațiilor de încărcare, pentru activitățile de proiectare și asistență tehnică. Conform documentației tehnice, fiecare autobuz va costa 486 mii euro, inclusiv costurile stațiilor de încărcare. „Prin modernizarea parcului de vehicule de transport public local, proiectul va contribui la creșterea confortului și siguranței pentru călători și, implicit, la creșterea gradului de atractivitate a acestui mod de transport, prin asigurarea de mijloace de transport public noi, moderne și nepoluante”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Foto cu rol de prezentare, sursa: atp-bus.com

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Primarul Misăilă a cerut sistarea lucrărilor pe Strada Bicaz din cauza nerespectării normativelor în vigoare

By: cristi

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a solicitat astăzi, 5 decembrie 2022, asocierii Hidro-Salt-B-92 S.R.L. – Trace Group Hold PLC (Bulgaria) – SC Dineng Dev SRL sistarea lucrărilor de pe Strada Bicaz, ca urmare a NERESPECTĂRII normativelor în vigoare – asfaltarea în condiții meteo nefavorabile a unui trotuar!

Facem precizarea că asocierea în cauză a demarat lucrări de asfaltare fără să informeze serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Focșani.

În consecință, Primarul Misăilă a dispus Serviciului Investiţii întocmirea unei note de constatare a situației existente pe strada Bicaz pentru ca aceste lucrări neconforme să nu fie introduse în situațiile de plată ale companiilor în cauză.

Din nefericire, deși au participat la o licitație publică și s-au angajat că au capacitatea să proiecteze și să execute proiectul european „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focşani în vederea creşterii atractivităţii şi accesibilităţii deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta şi pietonale”, asocierea în cauză a demonstrat contrariul!

Încă din 2021, de când au demarat lucrările, constructorii au generat situații inacceptabile în implementare și mult disconfort cetățenilor din Focșani.

Astfel, muncitorii companiilor care formează această asociere au fost acuzați că au distrus mai mulți tei pe Strada Bucegi, iar astăzi, 5 decembrie 2022, au demarat asfaltarea unui trotuar pe Strada Bicaz pe o fundație udă și pe o vreme total nefavorabilă (burniță, lapoviță etc)

Deși o dată la două săptămâni, la Primăria Municipiului Focșani se organizează ședințe de analiză a progresului proiectului, constructorii nu au reușit, până în prezent, să convingă de faptul că sunt în stare să finalizeze proiectul „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focşani în vederea creşterii atractivităţii şi accesibilităţii deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta şi pietonale”.

Din acest motiv, Primarul Misăilă a cerut servicilor de specialitate o analiză a evoluției proiectului dar și a modalităților în care contractul poate fi reziliat, fără a afecta implementarea proiectului european.

Biroul de Presă al Primariei Municipiului Focșani

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

România va consemna în 2022 cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani

By: cristi

România va consemna în acest an cea mai mică producţie de porumb din 2007 şi până în prezent, seceta pedologică diminuând recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea. Acesta a adăugat că producţia obţinută va asigura consumul intern, existând şi o disponibilitate pentru export, fără a preciza deocamdată cantitatea totală de porumb boabe obţinută în 2022. „La porumb nu s-a încheiat recoltatul pe întreaga suprafaţă, dar până la această dată producţia medie este de 3.000 de kilograme la hectar, ceea ce înseamnă mult sub media anilor normali în România, când la această cultură se obţineau între 5 şi 6 tone la hectar. Este cea mai afectată cultură din cauza secetei, producţia obţinută fiind mult mai mică decât în anii normali, dar ne asigură consumul intern şi o disponibilitate pentru export”, a precizat Daea.

Ministrul Agriculturii a susţinut că va anunţa cantitatea exactă obţinută de fermieri în 2022, „când se introduce în hambar ultima cantitate de porumb care se va recolta în câmp”, însă a subliniat că este cea mai mică producţie de porumb care s-a obţinut în ultimii ani după integrarea României în Uniunea Europeană. „Producţia totală nu o dau, am spus-o foarte clar, decât atunci când se introduce în hambar ultima cantitate de porumb care se va recolta în câmp, în aşa fel încât să putem informa corect. Când se va termina recoltatul, atunci voi anunţa cantitatea exactă pe care au obţinut-o fermierii şi pe care o poate anunţa România atât în datele statistice europene, cât şi pentru informarea corectă a opiniei publice din ţară. Vă pot spune în procente: este mai mică cu 40%-50% decât în anii precedenţi. Vom vedea cum stăm şi la nivel european la sfârşitul recoltării porumbului. În orice caz, este cea mai mică producţie de porumb care s-a obţinut în ultimii ani după integrarea în Uniunea Europeană (UE), deci din 2007. Fenomenul de secetă nu s-a manifestat numai la nivelul României, acesta a pus amprenta, din nefericire, pe producţiile multor ţări europene. Toate statele europene se confruntă cu greutăţi generate de secetă. Iată, schimbările climatice sunt o realitate, motiv pentru care căutăm şi soluţii în direcţia aceasta pentru a susţine fermierii români”, a transmis Petre Daea.

În ceea ce priveşte producţia totală de seminţe de floarea-soarelui, Daea a subliniat că a fost obţinută o cantitate de peste două milioane de tone, dublu faţă de necesarul de consum al României. „La floarea soarelui am obţinut peste două milioane de tone ceea ce înseamnă dublu faţă de necesarul de consum al României. Este cam 70% din producţia normală care se poate obţine în condiţiile României”, a spus el. Oficialul MADR a menţionat că anul agricol 2021/2022 a fost unul dificil, care i-a pus la grea încercare pe fermierii români, în condiţiile în care „seceta pedologică a pus stăpânire pe întreaga ţară”. „A fost un an foarte dificil, un an care a pus la grea încercare fermierii români, un an care s-a soldat cu un rezultat ce onorează munca fermierilor, întrucât am putut aduce în hambarele ţării cantităţile de produse atât de necesare consumului uman. Deşi spuneam că în condiţii foarte grele, pentru că seceta pedologică a pus stăpânire pe întreaga ţară, am putut recolta şi înmagazina prin munca fermierilor peste 9 milioane tone de grâu. Aceasta înseamnă că ne asigurăm necesarul pentru consumul intern şi disponibilităţi pentru export, de altfel se poate constata că există cantităţi care au fost scoase în afara ţării şi care s-au dus pe culoarele tradiţionale de comerţ, ştiindu-se că multe ţări din lume se şi se aprovizionează cu grâu foarte bun din România”, a adăugat Daea.

În opinia sa, grâul a fost mai puţin afectat decât culturile însămânţate în primăvară, iar în perimetrele irigabile şi în zonele unde au căzut precipitaţii culturile au fost salvate şi s-au obţinut „producţiile pe care le sperau fermierii”. (…)

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Primarul Misăilă: Normativele în vigoare NU permit lucrări de reparații la iluminatul stradal pe timpul nopții

By: Mihaela TRIFAN

Astăzi, pe mai multe străzi din Municipiul Focșani, se derulează lucrări de verificare și de reparare a iluminatului public.

Lucrările sunt efectuate ziua, deoarece normativele în vigoare NU permit astfel de lucrări în timpul nopții!

Pe această cale, fac apel la ”partenerii” liberali din Consiliul Local să înceteze cu retorica păguboasă prin care vor chipurile să arate cât de ”negestionat” este Municipiul Focșani!
Din păcate, educația administrativă precară, de care unii dintre cei mai vocali liberali dau dovadă, nu poate să țină loc de fapte!

În ultimii doi ani de zile, liberalii au demonstrat, de fiecare dată, că sunt doar o frână în calea lucrurilor benefice pe care noi le facem pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi focșănenilor!
În schimb, la blocat proiecte și la criticat fără nicio bază solidă au arătat că se pricep cel mai bine!

Nu mai departe de luna trecută au votat împotriva realizării unui iluminat festiv modern în Piața Unirii din Focșani!
În locul unui brad artificial și a unei plase de lumini spectaculoasă, liberalii au vrut să tăiem încă un brad din pădure pentru a respecta tradițiile de iarnăa
Acum ne uităm în fotografiile din mari orașe precum București, Timișoara, Sibiu, Brașov sau Oradea și vedem în piețele publice brazi artificiali și feerie de lumini.
Liberalii nu vor să fie frumos și în Focșani de frică să nu voteze lumea PSD și pe Misăilă la Primărie!

Liberalii nu vor ca Focșaniul să fie casa fiecăruia dintre noi! Ei vor să plecăm cât mai mulți din Focșani ca să rămână numai ei!
Aceștia sunt cei care mereu doar critică!
În rest … NIMIC!
PNL=zero soluții pentru oameni!
PNL = zero interes pentru focșăneni!

text și foto: Facebook/Cristi Valentin Misăilă

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

GALERIE FOTO: Primăria Câmpineanca are sediu nou, dotat și utilat

By: NOAPTEŞ George

Primarul comunei Câmpineanca Tudorel Ivan a anunțat că lucrările la noul sediu al primăriei sunt finalizate. „Final de proiect, emblema comunității noastre! Doamne-ajută și să fim sănătoși! “, a precizat primarul Tudorel Ivan. Lucrările au fost executate de Asocierea Lancris Prod SRL și Hugebo SRL, care a câștigat licitația organizată pe SEAP. Construcția are regim de înălțime P+1 și are o suprafață construită de 302,45 mp și o suprafață construită desfășurată de 604,90 mp. Valoarea achiziţiei a fost de peste 2 milioane de lei. Proiectul a prevăzut și dotarea cu mobilier și logistica necesară pentru buna desfășurare a activității.

Primarul comunei Câmpineanca, Tudorel Ivan, a anunțat că pe lista de investiții care vor fi demarate în perioada următoare se mai află: Construire cămin cultural – 600.000 Euro-finanțare CNI; Construire bază sportivă – 200.000 Euro-finanțare CNI; Realizare stație de epurare și alimentare cu apă cartier Tudor Vladimirescu -500.000 Euro-finanțare CNI. Totodată, primarul Ivan Tudorel a anunțat că primăriile Odobești și Cîmeneanca au depus în comun un proiect ce vizează extinderea rețele alimentare cu gaze naturale în ambele localități. În acest sens, cele două UAT-uri au încheiat un acord de asociere, iar proiectul comun a fost înregistrat, pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“. „În urma unui acord de asociere între Primăria Câmpineanca și Primăria Odobești, am încărcat proiectul de extindere rețea gaz la nivelul celor doua localități, măsură deschisă pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“. Dacă primim finanțare, după evaluare vom executa diferența de aproximativ 17 km de țeavă plus racordurile de alimentare“, a anunțat primarul comunei Câmpineanca, Tudorel Ivan.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Focșani anunță întreruperea alimentării cu energie electrică în perioada 12 – 16 decembrie 2022

By: Mihaela TRIFAN

Distribuție Energie Electrică România – Focșani anunță întreruperea alimentării cu energie electrică:

Informațiile actualizate despre întreruperile planificate din localitățile județului Vrancea pot fi vizualizate pe site-ul: www.distributie-energie.ro rubrica Suport/Întreruperi.

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate de aceste întreruperi care sunt însă necesare pentru asigurarea unei bune funcționări a instalațiilor.

Relații suplimentare la telefon 0237 929 sau telverde 0800 500 205.

articolul original.
✇Monitorul de Vrancea

FOTO: Ziua Națională, marcată la Focșani prin apeluri la unitate și respect față de țară, popor și înaintași

By: NOAPTEŞ George

Focșănenii au participat în număr mare la manifestările organizate în Piața Unirii din Focșani, dedicate Zilei Naționale a României. După doi ani de restricții, a fost reluată tradiția defilării cu personal și tehnică militară, eveniment mult așteptat de toți participanții. Manifestările au fost organizate de Primăria Municipiului Focșani, Consiliul Județean Vrancea și Garnizoana Focșani. Alături de focșăneni au fost prezente mai multe oficialități, din care amintim: primarul Municipiului Focșani, Cristi Misăilă, președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, vicepreședinții Marian Oprișan și Ionel Cel Mare, subprefectul Claudia Serafimciuc, primari ai localităților vrâncene, consilieri județeni și locali, șefi de instituții publice.

Manifestările au debutat cu intonarea imnului de stat al României și au continuat cu onorul militar acordat reprezentantului Guvernului în teritoriu care a fost prezent la manifestări, respectiv subprefectul Claudia Serafimciuc. După discursurile oficialităților a avut loc un moment evocator cu actorul Sorin Francu, artiștii Ansamblului Folcloric Țara Vrancea și Corul Pastorala. A urmat defilarea personalului și tehnicii militare din Garnizoana Focșani, a unităților din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Salvamont. 104 liceeni focșăneni au forma, din baloane umplute cu heliu, tricolorul, iar pe acordurile Imnului Național, cele 104 baloane tricolore au fost înălțate spre cer din Piața Unirii. Proiectul „104 baloane tricolore pentru 104 ani de la Marea Unire” a fost realizat de Consiliul Local al Tinerilor Focșani, în parteneriat cu Primăria Focșani.

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a spus în discursul său că prin Marea Unire de 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia s-a săvârșit ceea ce a început pe 24 Ianuarie 1859 la Focșani. Acesta a amintit de victoriile răsunătoare din Primul Război Mondial, care au avut loc pe plaiurile Vrancei și care au făcut ca românii să cunoască, la 1 Decembrie 1918, un moment de împlinire națională și statală – Unirea cea Mare! „În urmă cu 104 ani, la Alba Iulia zeci de mii de români, cu glasurile tremurânde și cu fericirea în suflete, intonau „Deşteaptă-te române”! Cu toții erau martorii împlinirii visului de veacuri al neamului nostru! Idealul naţional, care a însuflețit eforturile şi sacrificiile atâtor generaţii, devenea în sfârșit realitate! Făuritorii Unirii de la 1 Decembrie 1918 sunt adevărații bărbaţi de stat ai vremurilor de atunci, patrioţi autentici, de mare demnitate şi uimitoare modestie, în același timp intelectuali, recunoscuți și apreciați în țară și străinătate. Cu toții și-au pus priceperea în slujba idealului unirii și au lăsat deoparte orgoliile mărunte și ambițiile personale. Lor li s-au alăturat toți românii care au venit la Alba Iulia purtând steaguri tricolore, iar pe locul jertfirii lui Horea au strigat: ”Vrem să ne unim cu Ţara! Trăiască România Mare!” În astfel de momente nu cred ca este de ajuns doar să evocăm istoria zilei de 1 Decembrie 1918! Trebuie să ne întrebăm dacă ceea ce facem noi este de ajuns față de cât au făcut înaintașii noștri! Marele Nicolae Iorga, cel care a fost prezent la inaugurarea bornei de hotar de la Focșani, spunea: «Fiecare generaţie poartă răspunderea menirii şi a faptelor sale. Fiecare generaţie e datoare faţă de cele ce au fost înainte de dânsa să ducă mai departe moştenirea lăsată de acestea şi să o întărească. Iar generaţia care nu face acest lucru este condamnată la uitare în amintirea urmaşilor»“, a spus Cristi Misăilă.

Înfrățire cu orașul Cernăuți

Primarul Cristi Misăilă a anunțat că a demarat procedurile de înfrățire a Municipiului Focșani cu orașul Cernăuți și a dat citire scrisorii pe care a adresat-o primarului Roman Klichuk. „Pornind de la realitatea că în Cernăuţi se află cea mai importantă comunitate a românilor din Ucraina precum și sediul unor importante asociaţii ale românilor, care au lucrat cu perseverenţă în direcţia menţinerii identităţii culturale a românilor din Bucovina de Nord, noi, reprezentanții Municipiului Focșani dorim să vă transmitem salutări cordiale. Știți că, din perspectiva faptului că Focșani este un Oraș al Unirii, am derulat în ultimii ani proiecte prin care am încurajat interacțiunea cu copiii și tinerii din Cernăuți pentru promovarea valorilor culturale comune și încurajarea legăturilor cu comunitățile istorice româneşti din afara graniţelor. Pe de altă parte, de un an de zile trăim vremuri dificile și complicate, iar războiul nedrept al Federației Ruse împotriva Ucrainei este o realitate care nu poate fi neglijată. Ne-am declarat susținerea pentru întreaga Ucraina, dar mai ales pentru frații români care trec prin clipe dificile și ne dorim să facem prin programele de sprijin în structuri de primire publice sau la persoane private, tot ce ne stă în putință ca refugiații să nu ajungă în situații intolerabile, care presupun pierderea drepturilor de bază, a protecției autorităților și chiar a propriei vieți. Întrucât valorile și crezul care au condus la înfăptuirea actelor istorice ce au făcut ca atât Cernăuțiul, cât și Focșaniul să poarte titulatura de ”Oraș al Unirii”, nutrim speranța că veți fi de acord să demarăm procedurile necesare înfrățirii dintre orașele noastre. Am încredere că înfrățirea dintre Municipiul Focșani și Cernăuți va pune bazele unui parteneriat care să dea șansa etnicilor români din Cernăuți să poată vorbi limba strămoşilor lor şi să simtă că aparţin neamului românesc, oriunde s-ar afla în lume. În speranța că veți da curs intenției noastre de a demara procedurile necesare înfrățirii dintre orașele noastre primiți, vă rog, expresia înaltei mele considerații“.

Edilul șef al Municipiului Focșani a încheiat discursul „cu îndemnul ca acum, la ceas de mare bucurie și mândrie națională să lăsăm deoparte ranchiuna și orgoliile personale pentru că doar în UNITATE va dăinui ceea ce înaintașii noștri au realizat acum 104! Din Focșani, Orașul Unirii, vreau să urez tuturor celor care simt românește ”La mulți ani” de Ziua Națională a României! La mulți ani, focșăneni! La mulți ani, vrânceni! La mulți ani, români! La Mulți Ani, România!“.

Cătălin Toma: România merită mult mai mult respect!

Apel la unitate a făcut și președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma: „De 1 Decembrie, haideți să ne gândim profund la ceea ce înseamnă astăzi, pentru fiecare dintre noi, după doi ani de pandemie și un război la granițe, Ziua Națională a României. Pentru noi, România este acasă. Din păcate, vremurile pe care le trăim au făcut ca mulți români să nu mai fie acasă. De aceea, în calitate de autoritate județeană, în parteneriat cu Guvernul României, suntem obligați să avem respect față de valorile acestui minunat popor. Suntem liberi, pentru că suntem într-o alianță puternică, pentru că apărăm valorile creștine, ale familiei. România merită mult mai mult respect, dar respectul vine și prin ceea ce facem noi. Fie că suntem acasă, fie că suntem peste hotare, haideți să vorbim România așa cum merită ea, la 104 ani de existență. Vă îndemn să avem un respect profund pentru ceea ce au făcut înaintașii noștri. Doamne ajută acest popor!”.

Prezent la manifestări, președintele Asociației Comunelor din România, filiala Vrancea, Fănică Popa, primarul comunei Bolotești, a ținut să transmită un mesaj colegilor primari, cu ocazia Zilei Naționale a României. „1 Decembrie este Ziua Naţională a României, o zi de mare sărbătoare pentru toţi românii! Indiferent pe unde vă aflați, vă doresc să fiți sănătoși, optimiști, încrezători și să fim alături unii de alții! La mulți ani, dragi colegi, de ziua noastră, a românilor! Vă mulțumesc că îmi sunteți aproape! La mulți ani, România! La Mulți Ani, vrânceni!“.

La rândul său, deputatul Laurențiu Marin a declarat: „Mă bucur că după doi ani de restricții, la Focșani a fost reluată tradiția defilării cu personal și tehnică militară, eveniment mult așteptat de toți participanții. Ziua Națională reprezintă sărbătoarea unității și a mândriei de a fi român. Astăzi cinstim faptele eroice ale înaintașilor noștri, cei care au unit neamul românesc sub un singur steag. Avem datoria de a lăsa copiilor noștri o țară prosperă și sigură! La Mulți Ani, România! La Mulți Ani, români! La Mulți Ani, vrânceni!“.

articolul original.
❌