ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
✇Dezvaluiri

RAJA a reluat furnizarea apei în zonele afectate!

By: Redacția Dezvăluiri
image

În cursul nopții trecute, echipele de intervenție care au lucrat la foc continuu mai bine de 24 de ore, au reușit să finalizeze lucrările în toate cele 14 puncte de lucru. Imediat, la nivelul Stației de Tratare și Pompare Palas, s-au făcut manevrele de vane pentru repunerea în funcțiune a instalațiilor. La ora actuală s-a reluat furnizarea apei cu presiune scăzută către toți consumatorii.

Având în vedere lungimea instalațiilor, a diametrului acestora și a debitului necesar, apa va fi furnizată la parametrii optimi gradual în fiecare sector afectat.

Subliniem faptul că, ținând cont de operațiunile de anvergură executate, o mare parte din timpul intervenției a fost alocat lucrărilor pregătitoare ce au constat în săpături, asigurarea protecției zonelor de lucru, pregătirea tuturor echipamentelor, a pieselor și dispozitivelor necesare.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Informare RAJA – Atenție, se oprește apa în orașul Techirghiol!

By: Redacția Dezvăluiri
image

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei în orașul Techirghiol, din noaptea de vineri – 23 septembrie 2022, ora 23.00, până sâmbătă – 24 septembrie 2022, ora 20.00, pentru lucrări de înlocuire a unor conducte de distribuție apă potabilă.
Vor fi afectați toți consumatorii din localitate.
Investiția face parte din Contractul de lucrări CL 10 – Reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție și de canalizare, stație nouă de pompare apă și conducte aferente din localitatea Techirghiol și reabilitarea și extinderea rețelei de distribuție din localitatea Biruința, județul Constanța, în valoare totală de aproximativ 40 milioane lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

articolul original.
✇Dezvaluiri

Informare RAJA – Update 2 – Lucrări reabilitare de la intersecția bd. Aurel Vlaicu cu str. Vârful cu Dor din municipiul Constanța

By: Redacția Dezvăluiri

La această oră se lucrează în ritm susținut la toate cele 14 puncte de lucru deschise. Cea mai complexă lucrare este cea care se desfășoară la intersecția bd. Aurel Vlaicu cu str. Vârful cu Dor din municipiul Constanța. Aici, echipele RAJA realizează înlocuirea conductei cu diametrul de 800 mm, pe o lungime de aproximativ 150 m, atât pe bd. Aurel Vlaicu cât și pe str. Vârful cu Dor. Până în prezent au fost poziționate și îmbinate tronsoanele înlocuite și se lucrează pentru cuplarea acestora la instalația existentă. Decizia înlocuirii segmentelor de conductă a fost luată ca urmare a avariilor succesive survenite în ultima perioadă, care au afectat o mare parte dintre constănțeni. Magistrala are o vechime de peste 50 de ani și era puternic corodată.

Momentan, în zona unde se desfășoară înlocuirea conductei, lucrările respectă graficul de execuție.

Imediat ce se vor finaliza intervențiile se vor face manevrele de vane necesare pentru umplerea instalației și intrarea în presiune, urmând ca reluarea furnizării apei către consumatorii afectați să se facă în mod progresiv în fiecare sector afectat.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Concursul „Tulcea – Suzhou, Drumul Prieteniei“, la final

By: Redacția Dezvăluiri
image

Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea, a participat, astăzi, începând cu ora 10.00, la festivitatea de premiere a celor mai talentați tineri tulceni înscriși la concursul online „Tulcea – Suzhou, Drumul Prieteniei“, organizat de Consiliul Județean Tulcea.

Peste o sută de lucrări au fost trimise, în acest an, la cea de-a treia ediție a concursului organizat pentru a marca parteneriatul dintre județul Tulcea (România) și regiunea Suzhou (China). Comisia de evaluare a lucrărilor a acordat nouă premii pentru cele mai bune lucrări înscrise în această competiție a tinerelor talente.

„Aș dori, pentru început, să vă spun câteva detalii despre motivele care au stat la baza organizării acestui concurs, și anume parteneriatul dintre județul Tulcea și regiunea Suzhou, China, care datează de 27 de ani, din anul 1995. Ne-am propus, așadar, să aflăm cum văd tulcenii noștri această colaborare cu prietenii noștri chinezi, oameni extrem de deschiși și de apropiați de noi, de județul Tulcea și de România în general. Ne-am dorit, de asemenea, să ne arătăm respectul față de partenerii chinezi, iar rezultatul a fost unul impresionant. Noi considerăm că ne-am atins obiectivul, că am reușit să aducem în fața publicului adevărate valori ale județului Tulcea“, a transmis, în cadrul festivității, administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani.

Pe rând, fiecare dintre cei nouă premianți, tineri din tot județul (Luncavița, Isaccea, Casimcea, Nufăru, dar și din municipiul Tulcea), a vorbit despre modul în care a realizat lucrările artistice înscrise în competiție.

Lista câștigătorilor

Marele Premiu: Alesia Mihailov, 12 ani, Liceul de Arte „George Georgescu“;

Premiul I: Toader Cristina, 15 ani, Liceul de Arte „George Georgescu“ Tulcea;

Premiul II: Ștefana Condurache, 15 ani, Liceul de Arte „George Georgescu“ Tulcea;

Premiul III: Denisa Ganea, 12 ani, Școala Gimnazială Casimcea;

Mențiune: Bianca Tihon, 12 ani, Școala Gimnazială Casimcea;

Mențiune: Raluca  – Alexandra Sava, 17 ani, Liceul Teoretic „Constantin Brătescu“ Isaccea;

Premiu special: Andreea Bejenaru, 12 ani, Colegiul Dobrogean „Spiru Haret“;

Premiu special: Iustin Fabian Chihaea, 12 ani, Școala Gimnazială nr. 12;

Premiu de originalitate: Medeea Andrei,15 ani, Liceul de Arte „George Georgescu“.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Informare RAJA – Update lucrări reabilitare  la nivelul Stației de Tratare și Pompare Palas

By: Redacția Dezvăluiri

Lucrările de modernizare de la nivelul Stației de Tratare și Pompare Palas din municipiul Constanța decurg conform planului. Atât echipele constructorului cât și cele ale RAJA S.A. au lucrat non stop în toate cele 14 puncte de lucru pentru înlocuirea și cuplarea conductelor noi, dar și pentru montarea a 9 vane și a 4 debitmetre.

4 dintre dintre lucrări sunt executate cu finanțare europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare, program ce  prevede investiții în Municipiul Constanța de peste 100 milioane de euro în infrastructura de apă și de canalizare.

Amintim încă  o dată consumatorilor afectați de aceste lucrări că, având în vedere lungimea instalațiilor, a diametrului acestora și a debitului de apă, reluarea furnizării apei potabile se va realiza gradual în fiecare sector afectat.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Primarul din Tulcea a discutat cu ministrul Proiectelor Europene despre Centura Municipiului și celelalte investiții cu finanțare europeană

By: Redacția Dezvăluiri

Centura Municipiului Tulcea a fost principala temă de discuție la întâlnirea pe care primarul Ștefan Ilie a avut-o cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș, pe 20 septembrie 2020.

Ștefan Ilie a declarat că i-a transmis ministrului că s-a încheiat licitația pentru adjudecarea antreprenorului care va realiza Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic de Execuție (SF, PT, DATC), precum și importanța asigurării surselor de finanțare din actualul exercițiu financiar, pentru execuția lucrărilor.

Argumentele multiple pentru promovarea acestui obiectiv strategic, faptul că toate investițiile publice sau private, de mobilitate și dezvoltare antreprenorială, din municipiu și din județ, depind de construirea acestei centuri, au fost expuse, analizate și confirmate împreună cu domnul ministru, care m-a asigurat de susținerea sa și a ministerului pe care îl conduce, precum si de promovare în cadrul Excutivului”, a spus primarul municipiului Tulcea.

Totodată, cei doi au mai discutat și despre situația cererilor de finanțare depuse de Primăria Tulcea în cadrul PNRR, despre noua strategie a ADI ITI DELTA DUNĂRII, depusă la Bruxelles, precum și despre proiectele de infrastructură edilitară, socială sau de mediu, care se implementează din fondurile europene ale exercițiului financiar în curs, integrate în strategia de dezvoltare a municipiului.

Îi mulțumesc domnului ministru pentru deschiderea față de rezolvarea problemelor <istorice> ale orașului nostru, pentru soluțiile propuse și pentru profesionalismul cu care a abordat fiecare temă analizată”, a mai spus Ștefan Ilie.

Reamintim că proiectarea studiilor și a proiectului tehnic până la emiterea autorității de construire pentru Centura municipiului (sau ”Drumul de legătură cu conexiune la Drumul Expres Constanța – Tulcea – Brăila”, sau ,”Drumul de accesibilitate <Delta Dunării> din municipiul Tulcea”) a fost adjudecată, în urma licitației organizate de Primăria Tulcea, de SC EUROCERAD INTERNATIONAL în asociere cu 3TI PROGETI, pentru suma de 5.050.599,26 Lei, fără TVA.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Informare RAJA – Atenție, se oprește apa în orașul Techirghiol!

By: Redacția Dezvăluiri

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei în orașul Techirghiol, din noaptea de vineri – 23 septembrie 2022, ora 23.00, până sâmbătă – 24 septembrie 2022, ora 20.00, pentru lucrări de înlocuire a unor conducte de distribuție apă potabilă.
Vor fi afectați toți consumatorii din localitate.
Investiția face parte din Contractul de lucrări CL 10 – Reabilitarea și extinderea
rețelelor de distribuție și de canalizare, stație nouă de pompare apă și conducte
aferente din localitatea Techirghiol și reabilitarea și extinderea rețelei de distribuție
din localitatea Biruința, județul Constanța, în valoare totală de aproximativ 40
milioane lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

articolul original.
✇Dezvaluiri

Informare RAJA – Atenție, se oprește apa în localitățile 2 Mai și Vama Veche!

By: Redacția Dezvăluiri

Joi – 22 septembrie 2022, în intervalul orar 08.00 – 20.00, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, în vederea racordării la sistemul centralizat a noii conducte de distribuție, cu diametrul de 500 mm, din localitatea 2 Mai, județul Constanța.
Investiția face parte din Contractul de lucrări CL18 – Rețele apă Limanu, 2 Mai, Vama Veche, Albești, Cotu Văii. Rețele de canalizare Limanu, în valoare totală de aproximativ 39 milioane lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).
În timpul desfășurării lucrărilor, se va sista furnizarea apei potabile consumatorilor din  localitățile 2 Mai și Vama Veche.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Hoț prins în flagrant de agenții Zip Escort pe un șantier de construcții

By: Redacția Dezvăluiri
image

În noaptea de sâmbătă spre duminică dispeceratul a solicitat intervenția de urgență a agenților Zip Escort la un șantier rezidențial, întrucât surprinseseră pe camerele de supraveghere video un individ care sărise gardul și intrase în magazia de scule și echipamente.

O dată ajunși la locație, agenții de intervenție au reținut un bărbat în jur de 50 de ani care încerca să care niște dulapi de lemn din șantier și au cerut, conform procedurii, dispeceratului Zip Escort ajutorul agenților de poliție.

Acesta nu a fost un caz izolat, în care intervenția agenților Zip Escort salvează integritatea șantierelor rezidențiale, camerele video monitorizate, montate la șantier, au analizat în timp real evenimentul, au făcut diferența între un eveniment întâmplător și un posibil act infracțional și au permis agenților de intervenție să-l prindă în flagrant pe cel care intrase prin efracție.

În ultimul an a crescut numărul celor care optează pentru securizarea șantierelor de construcții ale viitoarelor reședințe, întrucât sistemele de securitate cu inteligență artificială monitorizate video de Zip Escort dovedesc eficiență maximă în ceea ce privește stoparea actelor infracționale și chiar reducerea costurilor pentru șantierele mari care au suplimentar și servicii de pază umană.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Informare RAJA –  O mare parte a municipiului Constanța și 5 localități din județ vor rămâne fără apă în perioada 20 – 22 septembrie 2022

By: Redacția Dezvăluiri

În perioada 20 septembrie 2022, ora 22.00 – 22 septembrie 2022, ora 10.00, la nivelul Stației de Tratare
și Pompare Palas din municipiul Constanța se vor executa lucrări de înlocuire a unor vane de legătură și de
realizare a unui by-pass. Acestea sunt prevăzute în Contractul de lucrări CL32 – “Reabilitare conducte
aducțiune Constanța” în valoare de aproape 40 mil. lei cu TVA, derulat prin Programul Operațional
Infrastructură Mare (POIM).
Tot în intervalul de timp menționat, echipele RAJA vor acționa la nivelul rețelelor de distribuție din
municipiul Constanța, în alte 10 puncte de lucru unde se vor monta 6 vane de legătură, cu diametre cuprinse între
150 și 800 mm, și debimetre pentru măsurarea și reglarea presiunii. Aceste investiții se vor executa din fonduri
proprii și sunt necesare pentru pentru sectorizarea sistemului de alimentare cu apă și evitarea producerii unor
avarii.
Pe timpul desfășurării lucrărilor, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

– Cartierul Palas și Zona industrială Oierie Palas; 
– Cartierele Brătianu și Medeea;
– Zona industrială;
– Cartierele CET, Viile Noi și Sere;
– Cartierele Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani;
– Zonele industriale CET, Caraiman și Oil Terminal;
– Zona comercială Constanța Sud (Auchan, Metro, Brico Depot, Avia Motors);
– Cartierul Faleză Sud;
– Cartierele Far, Abator, Gară, Icil, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu și Compozitori;
– Zonele Baba Novac și Halta Traian;
– Zona Comercială Vest.
– Localitățile Cumpăna, Lazu, Agigea, Eforie Nord și Techirghiol.
Pe lângă complexitatea lucrărilor, intervalul de sistare a alimentării cu apă este determinat și de lungimea
instalațiilor, a diametrului acestora, dar și a debitului de apă. Timpul necesar pentru golirea și umplerea rețelei de
distribuție din zona afectată poate varia de la 6 până la 9 ore. Prin urmare, reluarea furnizării apei potabile se va
realiza în mod progresiv în fiecare sector afectat.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Avarie RAJA pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța

By: Redacția Dezvăluiri

Ca urmare a unei avarii survenite pe conducta de aducțiune, cu diametrul de 800 mm, în zona sursei Cișmea 1A, din municipiul Constanța, echipele RAJA au fost nevoite să întrerupă furnizarea apei potabile, de astăzi – 16 septembrie 2022de la ora 19.30 până mâine 17 septembrie, ora 07.00 dimineața.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii de pe bd. Aurel Vlaicu, tronsonul delimitat de intersecțiile cu bd. Tomis și str. Baba Novac partea dreaptă, sensul de mers bd. Tomis – strada Baba Novac.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Informare RAJA – Atenție! O mare parte a municipiului Constanța și 5 localități din județ vor rămâne fără apă în perioada 20 – 22 septembrie 2022

By: Redacția Dezvăluiri

În perioada 20 septembrie 2022, ora 22.00 – 22 septembrie 2022, ora 10.00, la nivelul Stației de Tratare
și Pompare Palas din municipiul Constanța se vor executa lucrări de înlocuire a unor vane de legătură și de
realizare a unui by-pass. Acestea sunt prevăzute în Contractul de lucrări CL32 – “Reabilitare conducte
aducțiune Constanța” în valoare de aproape 40 mil. lei cu TVA, derulat prin Programul Operațional
Infrastructură Mare (POIM).
Tot în intervalul de timp menționat, echipele RAJA vor acționa la nivelul rețelelor de distribuție din
municipiul Constanța, în alte 10 puncte de lucru unde se vor monta 6 vane de legătură, cu diametre cuprinse între
150 și 800 mm, și debitmetre pentru măsurarea și reglarea presiunii. Aceste investiții se vor executa din fonduri
proprii și sunt necesare pentru pentru sectorizarea sistemului de alimentare cu apă și evitarea producerii unor
avarii.
Pe timpul desfășurării lucrărilor, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

– Cartierul Palas și Zona industrială Oierie Palas; 
– Cartierele Brătianu și Medeea;
– Zona industrială;
– Cartierele CET, Viile Noi și Sere;
– Cartierele Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani;
– Zonele industriale CET, Caraiman și Oil Terminal;
– Zona comercială Constanța Sud (Auchan, Metro, Brico Depot, Avia Motors);
– Cartierul Faleză Sud;
– Cartierele Far, Abator, Gară, Icil, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu și Compozitori;
– Zonele Baba Novac și Halta Traian;
– Zona Comercială Vest.
– Localitățile Cumpăna, Lazu, Agigea, Eforie Nord și Techirghiol.
Pe lângă complexitatea lucrărilor, intervalul de sistare a alimentării cu apă este determinat și de lungimea
instalațiilor, a diametrului acestora, dar și a debitului de apă. Timpul necesar pentru golirea și umplerea rețelei de
distribuție din zona afectată poate varia de la 6 până la 9 ore. Prin urmare, reluarea furnizării apei potabile se va
realiza în mod progresiv în fiecare sector afectat.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Femeiea care l-a reclamat pe preotul Visarion Alexa spune că ar fi fost hărțuită timp de doi ani

By: Redacția Dezvăluiri

Conform unor surse, femeia care a depus plângere pentru agresiune sexuală împotriva preotului Visarion Alexa este Cătălina Ț., angajată la o librărie din București. Conform contului său de Facebook, femeia a activat în cadrul ASCOR (Asociația Studenților Ortodocși Români) și este un creștin practicant.

Cătălina Ț. Se plânge pe Facebook că preotul Visarion Alexa ar hărțui-o de doi ani, prin intermediul mesajelor și că ar pune presiune pe ea cu ajutorul șefilor și colegilor de la librăria unde lucrează.

Pentru că nu vreau să fac tot ce vrea dumnealui în legătură cu un băiat, de 2 ani și jumătate părintele Visarion Alexa îmi pune șefii, colegii și clienții de la Librăria Sophia din București să se bage în viața mea personală, să mă jignească, să mă amenințe. Astăzi a fost a doua oară când șefa a țipat la mine ca să semnez un avertisment cum că am un comportament nepotrivit… Părintele pare să spună că prin aceste lucruri mă testează. Eu îl alesesem ca duhovnic crezând că este sincer și blând…

Vă rog, poate îl oprește cineva pe părintele să nu-mi mai facă niciun rău, să pot să am și eu, din nou o viață normală…”, a scris Cătălina pe Facebook.

Mai mult, femeia spune că la îndemnul starețului Mănăstirii Radu Vodă ar fi depus o plângere la Arhiepiscopia Bucureștilor, pe data de 24 august:

10.08.22 – I-am spus părintelui Visarion Alexa că de acum eu nu mă mai spovedesc la dumnealui și că sper să nu mă mai hărțuiască, dar părintele mă amenință în continuare.

Părintele Nectarie, starețul Mănăstirii Radu Vodă, m-a sfătuit să fac o reclamație împotriva părintelui Visarion, la Arhiepiscopia Bucureștilor. 24.08.22 – Am făcut reclamație, însă domnul de acolo mi-a spus că dumnealor nu prea pot face nimic, că nu pot să-i întrebe pe șefii și colegii mei de la Librăria Sophia care este adevărul (părintele îi pune să mă jignească, să mă amenințe), că părintele are voie să facă ce vrea…

Am rugat doi preoți să îl oprească pe părintele să nu-mi mai facă rău, dar nu l-au oprit, ci părintele mă hărțuiește în continuare, de dimineață până seara, de 2 ani și jumătate. Și șefa în continuare țipă la mine și mă amenință că mă dă afară.

Eu îmi doresc un duhovnic sincer și blând. Vă rog, să-l oprească cineva pe părintele să nu mă mai hărțuiască și să nu-mi mai transmită absolut niciun mesaj”.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Festivalul Internațional de film KINOdiseea poposește la Tulcea, între 22 și 25 septembrie

By: Redacția Dezvăluiri
image

Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr – KINOdiseea ajunge din nou la Tulcea, între 22 și 25 septembrie, la Teatrul Jean Bart și la Casa Avramide și aduce nouă filme și trei ateliere pentru copii. Intrarea la toate evenimentele este liberă iar programul complet va fi disponibil în curând pe https://kinodiseea.ro/.

De la prima ediție din 2009, KINOdiseea – Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr și-a propus să aducă în atenția publicului bucureștean cele mai noi filme pentru copii, în premieră în România sau chiar Europa de Sud-Est, producții apreciate de publicul internațional și de criticii de film din întreaga lume, premiate la festivaluri precum precum Berlin, Sundance sau festivaluri de profil cu tradiție, filme cu tematici educative și sociale, care nu intră în rețeaua clasică de distribuție.

În 2022, KINOdiseea aduce publicului de toate vârstele din Tulcea atât filme noi premiate în ultimii doi ani la festivaluri importante de film pentru publicul tânăr și nu numai, precum Zurich Film Festival, Brussels Animation Film Festival, Lithuanian Film Awards și Children KinoFest dar și filme de revăzut pe marele ecran.

Acestea sunt:

PRINȚESA DRAGON / DRAGON PRINCESSE (R: Jean-Jacques Denis & Anthony Roux, animație, 2021, 70m., Franța)

Sinopsis : Bristle este o fetiță crescută de dragoni. Dar, când tatăl ei trebuie să îi dea lui Sorgerog al doilea cel mai valoros lucru pentru el, el o oferă pe Bristle. Acest lucru o împinge la disperare și o obligă să fugă din peștera familiei. Bristle pornește apoi într-o călătorie de descoperire în lumea oamenilor. Printre aceștia, ea învață ce înseamnă prietenia, solidaritatea și lăcomia care pare să le mănânce inimile.

Premii: Cel mai bun film – Anima – Brussels Animation Film Festival 2022, nominalizat la Cel mai bun film – Children KinoFest 2022, nominalizat la Cel mai bun film de animație – Lumiere Awards, Franța 2022.

INIMĂ DE FLUTURE / A BUTTERFLY’S HEART (r: Inesa Kurklietyte, familie, 2021, 108 m., Lituania)

Sinopsis : Filmul spune povestea unui băiețel de 10 ani pe nume Juozapas, care este extrem de special pentru că s-a născut cu inima în afara pieptului și a supraviețuit. Juozapas evită interacțiunea cu copii, centrul lumii sale este reprezentat de un conac vechi și pustiu și de insectele pe care le crește acolo. Pacea lui este tulburată când o fată de aceeași rstă, Rugile, se mută în oraș și este timpul să meargă la școală. După ce au împărtășit diverse experiențe, treptat devin prieteni. 

Premii: cinci nominalizări la Lithuanian Film Awards 2022 pentru Cel mai bun actor, Cea mai bună imagine, Cel mai bun machiaj, Cele mai bune costume, Cele mai bune decoruri.

STEAUA LAUREI / LAURA’S STAR (R: Joya Thome, familie, 2021, 79 m., Germania)

Sinopsis : Un nou capitol începe pentru Laura. Împreună cu părinții și cu fratele ei, Tommy, se mută într-o nouă casă dar la început nu se prea poate obișnui cu noul oraș și are dificultăți în a-și face prieteni și  a socializa. Într-o seară, vede o stea căzând din cer. Laura se grăbește în ajutorul stelei rănite și are grija de el. Cei doi se împrietenesc și steaua o duce pe Laura în multe aventuri incitante.

VIKTOR ROBOT (R: Anatoliy Lavrenishyn, sci-fi / aventură, 2020, 75 m., Ucraina)

Sinopsis : Debutul în lungmetraj al regizorului ucrainean Anatoliy Lavrenishyn, Viktor Robot, vorbește cu multă candoare dar și umor despre prietenie. Viitorul îndepărtat. Steaua artificială care ar trebui să furnizeze energie planetei din jurul ei nu funcționează. Singurul care o poate repara este bunicul micuței Vicky, creatorul acesteia. Cu toate acestea, el dispare în mod misterios. Fetița împreună cu asistentul ei – un mic robot Viktor – pleacă în căutarea lui.

Premii: Premiul publicului pentru competiția națională – Odesa International Film Festival 2020, Cel mai bun film de animație – Ukrainian Film Critics Awards Kinokolo 2020, în selecția oficială – Children KinoFest 2021 – Official Selection, premiul pentru Cel mai bun cântec – Ukrainian Film Academy Awards 2021.

MERGE ȘI-AȘA (R: Valentin Urziceanu, animație / comedie, 2022, 78 m., România)

O satiră despre film, muzică și viață. Giani este un băiat de etnie romă care visează să ajungă un mare chitarist, inspirat de modelul său, Django Reinhardt, celebrul artist care a dezvoltat Jazz-ul Manouche. În Europa sfâșiată de cel de-al Doilea Război Mondial, el călătorește din București în Paris pe jos, iar pe drum are șansa să asculte melodii tradiționale ale diverselor nații europene, pe care le distilează într-un stil propriu. Filmul pendulează între povestea lui Giani și drama echipei de creație în fața constrângerilor din viața reală. Asemeni unui Deus ex machina, managerul proiectului va transforma finalul într-unul fericit, ca în povești.

LUPUL ȘI LEUL/ LE LOUP ET LE LION (R. Gilles de Maistre, live action, 2021, 99 min., Franța, Canada)

Sinopsis: După moartea bunicului ei, Alma, în vârstă de 20 de ani, decide să se întoarcă la casa ei din copilărie – o insulă mică în inima pădurii maiestuoase canadiene. În timp ce este acolo, ea salvează doi pui neajutorați: un lup și un leu. Ȋntre ei se va crea o legătură specială, dar lumea lor se prăbușește în momentul în care pădurarul descoperă animalele și le ia. Cei doi frați pui vor înceape acum o călătorie plină de pericole prin Canada pentru a se reuni cu Alma.

Producția a câștigat premiul pentru Cel mai bun film pentru copii la Zurich Film Festival în 2021.

JIM BUTTON ȘI LUKAS, MECANICUL DE LOCOMOTIVE / JIM BUTTON AND LUKE, THE ENGINE DRIVER, (R. Dennis Gansel, live action, 2018, 105 min.. Germania)

Sinopsis: Jim Button, prietenul său, Lukas, mecanicul de locomotivă, și Emma, locomotiva cu aburi, sunt nevoiți să părăsească mica insulă Lummerland. Călătoria lor îi duce în regatul Mandala, unde cei trei se vor îmbarca într-o aventură incredibilă: căutarea lui Li Si, fiica împăratului, răpită și dată dispărută. Împreună, cei trei se aventurează în orașul dragonilor pentru a elibera prințesa și pentru a rezolva misterul originii lui Jim.

Filmul este câștigător la Animago AWARD în 2018 și Bavarian Film Awards în 2019.

LEMONY SNICKET – O SERIE DE EVENIMENTE NEFERICITE / LEMONY SNICKET’S A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS (R. Rob Marshall, live-action, 2004, 130 min., Germania, Statele Unite)

Sinopsis: Violet, Klaus si Sunny Baudelaire sunt trei copii inteligenți care primesc nefericita știre că părinții lor au murit. Mr. Poe încearcă să le găsească un tutore printre rudele lor – Montgomery sau Josephine Anwhistle. Ajung să locuiască cu cel mai rău dintre ei, Contele Olaf, care nu dorește decât să le fure averea. Pentru a-și pune în aplicare planul, Olaf se deghizează în asistentul Stephano și în căpitanul Julio Sham.

Filmul a câștigat premiul Oscar în 2005, pe lângă alte 10 premii și 28 de nominalizări.

BELLE (r. Mamoru Hosoda, animație, 2021, 121 min., Japonia)

Sinopsis: Vârsta adolescenței este una dificilă pentru Suzu, o fată timidă de 17 ani ce locuiește alături de tatăl ei într-un sat din Japonia. Într-o zi Suzu decide să-și creeze un cont pe „U”, o lume virtuală cu peste 5 miliarde de membri. Devine astfel Belle, o frumoasă cântăreață care se bucură de succes și popularitate. În „U” întâlnește o creatură înfricoșătoare, care locuiește singură într-un castel plutitor, refuzând să lase pe cineva să se apropie sau să explice celorlalți rănile de pe corp. Împreună, cei doi pornesc într-o călătorie plină de aventuri, provocări și iubire, în încercarea de a deveni cine sunt cu adevărat.

De asemenea, pe 22 și 23 septembrie vor avea loc câte un atelier de animație stop motion, coordonate de actorul Paul Grec iar pe 25 septembrie un atelier de scenaristică, coordonat de regizorul Andrei Răuțu.

Mai multe detalii despre filmele din competiție și programul festivalului vor fi curând disponibile pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ și pe www.facebook.com/kinodiseea.

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, proiect cofinanțat din bugetul local al Municipiului Tulcea, cofinanțat de Consiliul Jutețean Tulcea și finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Itsy Bitsy, Radio Constanța, AGERPRES, Zile și Nopți, IQads, Spotmedia, Cărturești, Observator Cultural, Liternet, Cinemap, AARC, Cinefan, MovieNews, filme-carti.ro, PRwave, Goingout.ro, Bucharest-Guide.ro, ProBucuresti.ro, Catchy, acasa.ro, Qbebe, Gokid, suntparinte.ro, Tlnews, Munteanu, SMARK.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA – European Children’s Film Association. În cele 13 ediții precedente, festivalul a înregistrat peste 150.000 de participanți, la București și în alte orașe din țară.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Avarie RAJA – Apă cu presiune redusă în mai multe cartiere din Constanța

By: Redacția Dezvăluiri
image

Astăzi – 16 septembrie 2022, s-a înregistrat o avarie pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm, de pe bd. Aurel Vlaicu din municipiul Constanța. Pentru remedierea acesteia, echipele RAJA sunt nevoite să reducă presiunea apei pe instalație, în intervalul orar 09.00 – 15.00.

Astfel, se furnizează apă cu presiune scăzută consumatorilor din cartierele Viile Noi, KM 4-5, KM 5, CET și Anda, la etajele superioare ale imobilelor înregistrându-se lipsa totală a acesteia.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Informare RAJA – Update – Lipsă apă în zona de est a orașului Năvodari

By: Redacția Dezvăluiri
image

Echipele de intervenție au finalizat lucrările de remediere a  avariei  de pe conducta de aducțiune, cu diametrul de 800 mm, aferentă rezervorului 2×1000 de la nivelul Stației de Pompare Leonciuc din orașul Năvodari, însă pe timpul nopții rezervorul s-a golit.

Având în vedere diametrul conductei, debitul mare de apă și lungimea rețelei, pentru refacerea stocurilor necesare de apă sunt necesare în jur de 9 ore până la intrarea în presiune a sistemului și reluarea alimentării cu apă a tuturor abonaților.

Prin urmare, astăzi – 16 septembrie 2022, până în jurul orei 18.00, rămân în continuare fără apă străzile: Macului, Eternității, Apusului, Locomotivei, Liniștei, Recoltei, Prelungirea Recoltei, Sibioara, precum și cei de pe străzile adiacente din Năvodari.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Avarie RAJA – Lipsă apă în zona de est a orașului Năvodari 

By: Redacția Dezvăluiri

RAJA a fost nevoită să sisteze furnizarea apei potabile în zona de Est a orașului Năvodari de astăzi – 15 septembrie 2022, ora 20.00 până mâine – 16 mai 2022, ora 09.00, pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de aducțiune, cu diametrul de 800 mm, aferentă rezervorului 2×1000 de la nivelul Stației de Pompare Leonciuc din orașul Năvodari.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii de pe străzile: Macului, Eternității, Apusului, Locomotivei, Liniștei, Recoltei, Prelungirea Recoltei, Sibioara, precum și cei de pe străzile adiacente.

articolul original.
✇Dezvaluiri

La Tulcea s-a încheiat proiectul Delta Triathlon 2022 

By: Redacția Dezvăluiri
image

Administratorul public al Județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat, astăzi, la conferința de închidere a proiectului care a propus organizarea Delta Triathlon 2022, eveniment care a avut loc la finalul săptămânii trecute. La întâlnirea de la sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea au fost prezenți și antrenorul Mihai Ivanov, dar și doi dintre campionii acestei competiții: Denisa Cralea, campion național, respectiv Vicențiu Manole, medaliat cu bronz.

Delta Triathlon este o competiție de triatlon de şosea, adresată iubitorilor de natură, de mişcare şi sport în aer liber, la care pot participa atât sportivi de performanţă, cât şi amatori. Competiţia este organizată de Asociația Club Sportiv Aqua Vita Delta Tulcea și face parte din Circuitul Național de Triatlon pe distanța standard (olimpic).

Evenimentul, care a adunat la start, în acest an, peste 200 de participanți, a fost organizat impecabil, spun reprezentanții Federației, care au propus ca în anul 2023 competiția să aibă un caracter european.

„Organizarea de excepție, apreciată de toți participanții la eveniment, este dovada profesionalismului de care dă dovadă Aqua Vita Delta Tulcea, astfel că voi profita de ocazie pentru a-i felicita pe reprezentanții asociației pentru faptul că, din nou, au reprezentat județul Tulcea cu onoare și ne-au făcut mândri de valorile noastre locale“, a transmis administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani.

Mai mult, reprezentantul Consiliului Județean Tulcea a ținut să sublinieze importanța atragerii tinerilor către activitățile sportive, într-o perioadă în care tehnologia reprezintă un domeniu de interes crescut.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Jurilovca, promovată în curtea Regelui Marii Britanii

By: Redacția Dezvăluiri

“Casa Albastră”, deţinută de Regele Charles al III-lea al Marii Britanii în satul transilvănean Viscri, a fost transformată recent în muzeu și va găzdui regulat expoziții temporare. În aceste zile, în curtea casei se desfășoară o expoziție a școlilor de vară din România, eveniment finanțat de Prince’s Foundation și Ordinul Arhitecților din România.

Între expozanți se află și Școala de Vară de la Jurilovca, un proiect inițiat de soții Sterea (fotografi profesioniști), împreună cu localnici din Jurilovca. Proiectul își propune să promoveze în rândul tinerilor tehnicile tradiționale de construire a caselor, precum și tradițiile rușilor lipoveni.

“Jurilovca noastră e din ce în ce mai cunoscută și alți oameni continuă să afle despre cum e aici și ce avem de oferit! Imagini și informații din Jurilovca sunt acum chiar în curtea casei de la Viscri a Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii. Este vorba despre Școala de vară de la Jurilovca – singurul proiect care pune în evidență arhitectura, tehnicile de construcție și materialele din Delta Dunării – care a fost inclusă în expoziția din curtea casei din Viscri a regelui Charles al III-a în ideea promovării arhitecturii tradiționale.

Oameni cu suflet și talent duc tradiția mai departe și promovează locul pe care îl iubim cu toți și pe care vrem să-l facem tot mai frumos și mai cunoscut. Am spus-o, o repet: cea mai mare bogăție a unei comunități sunt oamenii!”, a transmis Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.

articolul original.
❌