ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
✇Dezvaluiri

Cum arată lucrările de investiții aflate în derulare în orașul Negru Vodă | VIDEO

By: Redacția Dezvăluiri
image

În orașul Negru Vodă se află în curs de implementare mai multe proiecte de dezvoltare deosebit de importante. Vă prezentăm mai jos imagini și informații despre 5 lucrări aflate în desfășurare.

Prin acest proiect se urmărește realizarea și dotarea unor spații educaționale care să permită derularea procesului educativ pentru elevi si liceeni; realizarea și dotarea unor spații de servire ce vor permite servirea unei mese (în pauza) pentru elevi și liceeni; dotări exterioare necesare spațiului educațional și de recreere al elevilor și al liceenilor; îmbunătățirea calității procesului de învățământ și a performanțelor elevilor. Proiectul este finanțat prin PNDL şi are valoarea de 5,89 milioane de lei fără TVA.

„Clădirea Grădiniței “MARTINICĂ” cu program prelungit a fost concepută cu un minimum de funcțiuni pentru a satisface cerințele unui program educațional modern concentrat pe copiii de vârsta preșcolară împărțiți pe patru grupe de vârstă, respectiv grupa I între 3-4 ani, grupa II între 4-5 ani și grupa III între 5-6 ani”, se arată în prezentarea proiectului. Clădirea a fost concepută în regim de demisol parțial, parter și un etaj parțial, pe fiecare nivel adoptându-se funcțiuni specifice pentru o grădiniță cu un program prelungit. Valoarea totală alocată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este de 2,16 milioane de lei, iar valoarea totală a investiției este de 3,14 milioane de lei, diferența fiind asigurată cu fonduri europene.

Investiția face parte dintr-un proiect mai amplu, „Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru populația Orașului Negru Vodă”. Pentru această investiție, echipa coordonată de primarul Petre Urziceanu a reușit să obțină o finanțare din fonduri UE de peste 22 de milioane de lei. Pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire a grupurilor vulnerabile, proiectul presupune edificarea a 8 clădiri cu regim de înălțime P+1E și a 3 clădiri cu regim de înălțime P+2E, cuprinzând 34 de locuințe sociale, 18 apartamente cu două camere și 16 apartamente cu trei camere, situate în intravilanul orașului Negru Vodă, pe strada Platformei nr. 1. Proiectul își mai propune îmbunătățirea accesibilității investiției propuse prin proiect, prin amenajarea corepunzătoare a aleilor pietonale (trotuare) și a spațiilor verzi adiacente drumurilor publice ce asigură legatura între partea estică și vesticș a orașului Negru Vodă. În plus, se dorește înlocuirea mobilierului urban amplasat pe acest traseu, dar și iluminarea corespunzătoare și instalarea unui sistem de supraghere video.

Prin această investiție se modernizează 14,04 kilometri de drumuri în cele două sate, 8,19 kilometri în Darabani și 5,85 de kilometri în Vâlcelele. Valoarea proiectului este de 11,7 milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea a venit prin PNDL.

Obiectivele specifice ale proiectului constau în construirea și dotarea corespunzătoare a unui ansamblu infrastructural compus din clădire scoală, clădire sală de activități sportive, teren multifuncțional, teren de joacă și gradină botanică, în care să funcționeze în condiții optime instituția publică de învățământ. Proiectul implementat de Primăria Negru Vodă este menit să ofere, pe termen lung, servicii educaționale la standarde înalte de calitate pentru elevii din satele aparținătoare ale orașului. Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană, are o valoare totală de 4 milioane de lei, dintre care 3,18 milioane sunt fonduri eligibile.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Informare RAJA – Update lucrare Aurel Vlaicu

By: Redacția Dezvăluiri
image
Cele 6 echipe de intervenție dotate cu toate utilajele necesare (wome, vidanje, săpător, macara, etc.) lucrează la foc continuu de seara trecută, de la ora 21.00. S-a reușit decopertarea zonei avariate, prin spargerea masivului de beton pe o porțiune de peste 8 metri. La ora actuală se lucrează la partea de sudură pentru îmbinarea noului segment de la nivelul magistralei. Până la această oră, s-a lucrat pe conducta avariată doar cu reducerea presiunii. Decizia a fost luată pentru a scurta timpul de umplere a magistralei și implicit perioada în care sunt afectați consumatorii deserviți, având în vedere lungimea de peste 7 km de la stația de tratare și pompare Palas până la zona de intervenție. Dar, pentru conectarea noului tronson, este necesară oprirea totală a apei din stația Palas, pe conducta de 800 mm. În această situație, vor rămâne fără apă și abonații din cartierele IC Brătianu, Medeea și Palas.
Reprezentanții de la fața locului estimează că vor finaliza remedierea avariei în jurul orei 14.00. Imediat, ce vor fi finalizate reparațiile, la stația Palas se vor face manevrele de vane necesare  pentru  furnizarea apei potabile. Până la intrarea în presiune a sistemului și reluarea alimentării cu apă a tuturor abonaților mai este nevoie de o perioadă de alte 3-4 ore. 
Astfel, consumatorii din cartierele municipiului Constanța: CET, Anda, Viile Noi, Km 4-5, Km5, Palas, IC Brătianu și Medeea, precum și cei din localitățile Cumpăna, Agigea, Lazu și Eforie Nord vor avea apă la robinete în jurul orei 17.00.
articolul original.
✇Dezvaluiri

Informare RAJA – Atenție, se oprește apa pe bd. Aurel Vlaicu!

By: Redacția Dezvăluiri

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile de miercuri – 14 septembrie 2022, ora 22.00, până joi – 15 septembrie 2022, ora 22.00, pentru executarea lucrărilor de racordare la sistemul centralizat a noii conducte de aducțiune, cu diametrul de 800 mm, de pe bd. Aurel Vlaicu din municipiul Constanța.
Investiția face parte din Contractul de lucrări – CL32: “Reabilitare conducte aducțiune Constanța”, în valoare totală de aproximativ 40 milioane lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii de pe bd. Aurel Vlaicu – tronsonul delimitat de bd. Tomis și str. Baba Novac, partea dreaptă – sens de mers bd. Tomis – str. Baba Novac.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Informare RAJA – Update avarie magistrala 800 Aurel Vlaicu

By: Redacția Dezvăluiri

În urma decopertării magistralei avariate, echipele de intervenție au constatat necesitatea înlocuirii unui tronson. Săpăturile au fost mult îngreunate deoarece conducta este ancorată în zonă într-un masiv de beton.
În continuare, până în jurul orei 12,00, abonații din municipiul Constanța, cartierele CET, Anda, Viile Noi, Km 4-5, Km 5 nu vor avea apă la robinete.
Pentru consumatorii din Cumpăna, Agigea, Lazu și Eforie Nord, se va relua alimentarea cu apă la presiuni scăzute, în intervalul orar 06.00-09.00 dimineața, urmând ca apa să fie oprită din nou până în jurul prânzului, când va fi finalizată lucrarea. Reluarea furnizării de apă în această dimineață, pentru cele 4 localități, este posibilă urmare a acumulării unei rezerve de apă pe timpul nopții în complexul Bifurcație Cumpăna.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Informare RAJA – Din cauza unei avarii, patru localități și mai multe cartiere din Constanța rămân fără apă!

By: Redacția Dezvăluiri
În această seară, în jurul orei 20.30, magistrala de alimentare de la stația de tratare și pompare Palas, conducta cu diametrul de 800 mm, a suferit o avarie în zona intersecției bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Vârful cu Dor din municipiul Constanța. Având în vedere diametrul mare al conductei, presiunea și implicit volumul mare de apă, pentru remedierea avariei, echipele RAJA au fost nevoite să sisteze furnizarea apei potabile, pe tronsonul avariat, astăzi – 13 septembrie 2022, din această seară de la ora 20.30 până mâine dimineață, 14 septembrie 2022, la ora 06.00.

Sunt afectați de lipsa apei toți consumatorii din următoarele cartiere ale municipiului: CET, Anda, Km 5 și Viile Noi, precum și cei din localitățile Cumpăna, Lazu, Agigea și Eforie Nord.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Pentru a treia oară consecutiv, Spartanii ANGELO au adus la Tulcea Trofeul competiției Autism 24H

By: Redacția Dezvăluiri
image

Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, s-au întâlnit astăzi, începând cu ora 14.00, la sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea, cu reprezentanții echipei Spartanii ANGELO, câștigătorii competiției Autism 24H, desfășurată weekendul trecut la Constanța.

Competiția sportivă cu un puternic caracter social a aliniat la start aproape 70 de echipe din întreaga țară. Cu peste 1600 de kilometri alergați în 24 de ore, cu un record personal obținut de tulceanul Sorin Andrici, căpitanul echipei (186 km în 24 ore), cu peste 100 de kilometri alergați de fiecare participant, echipa Spartanii ANGELO s-a aflat și în acest an, pentru a treia oară consecutiv, pe podium, obținând marele trofeu.

Reprezentanții Spartanilor au vorbit, în cadrul întâlnirii, despre resorturile care au dus la crearea acestei echipe manageriate cu succes de Paula Vals (Grupul de Firme Angelo): „Am avut mai multe participări la competiții similare, dar la un moment dat am decis să avem și noi o echipă aici, la Tulcea, să pornim în concursuri și să reprezentăm orașul și județul nostru“, povestește Alexandru Stoian. Secretul succesului nu constă numai în pregătirea permanentă, în pasiunea fiecăruia dintre ei, nici în talentul Spartanilor, ci în relația frumoasă pe care au dezvoltat-o în ultimii ani: „Cred că secretul nostru este că suntem cu toții ca o familie, suntem extrem de uniți“, povestește căpitanul echipei, Sorin Andrici.

 „Sunteți ambițioși, sunteți puternici, sunteți de neînvins, iar voi ați demonstrat acest lucru în repetate rânduri! Dincolo de aspectul sportiv impresionant, avem aici în vedere și o latură socială a implicării dumneavoastră, ceea ce dă plus valoare rezultatului obținut la finalul săptămânii trecute“, a transmis și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.

„Mi se pare foarte important  că ați reușit să strângeți această echipă frumoasă care, iată, obține premii importante în competiții extrem de dificile. Bravo vouă, Spartanilor! Suntem extrem de mândri de tot ceea ce faceți și vă asigur, pe această cale, de toată susținerea Consiliului Județean Tulcea pentru proiectele pe care vi le propuneți“, a transmis administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Tulcea – Concursul Național de Proiecte „Parteneriat în Educație – prezent și perspective“, la 20 ani de excelență

By: Redacția Dezvăluiri
image

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat luni, 12 septembrie 2022, la Sulina, la festivitatea de premiere a celei de-a XX-a ediții a Concursului Național de Proiecte „Parteneriat în Educație – prezent și perspective“.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu instituția Consiliului Județean, s-a desfășurat în perioada 10-13 septembrie și a reunit participarea reprezentanților consiliilor județene ale elevilor din mai multe județe ale țării, însoțiți de cadre didactice coordonatoare, precum și a conducerii Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, reprezentanților Palatului Copiilor și ai autorităților locale.

Elevii din toată țara s-au întrecut în expunerea de proiecte la un nivel apropiat de excelență, fructificând din plin opțiunile de prezentare a propriilor inițiative pe cele cele patru secțiuni puse la dispoziție în cadrul concursului: Interculturalitate, Cetățenie democratică, Sănătate (sănătatea mediului și sănătate personală) și Voluntariat.

„În primul rând, vreau să salut inițiativa de organizare a acestui eveniment, unul inspirat și extrem de binevenit pentru județul nostru, în general, și pentru viitorul copiilor noștri, în special.

Să nu uităm că generațiile actuale sunt nu neapărat mai talentate sau mai inteligente decât eram noi la vârsta lor. Copiii zilei de azi au însă la dispoziție informația, care este neprețuită în orice domeniu, la care se adaugă tehnologia, pe zi ce trece mai avansată. Tinerii noștri pornesc, deci, cu două atuuri extraordinare care netezesc, fără doar și poate, drumul progresului și al excelenței. Deloc întâmplător este astfel faptul că România are în continuare cele mai bune rezultate la competițiile și olimpiadele internaționale pe diverse discipline, realizări care ne fac să fim mândri și să ținem capul sus chiar și în momente când nu este totul roz în țara noastră.

De aceea, noi, în calitate de părinți și cadre didactice, avem datoria să îngrijim și să ocrotim această pepinieră de talente, căci ea reprezintă viitorul acestei țări și, totodată, cartea ei de vizită peste hotare.

Închei prin a felicita toți elevii prezenți în acest concurs, indiferent de rezultatele pe care le-au obținut, precum și organizatorii, care, îmbinând armonios farmecul unic al orașului Sulina cu cei nouăsprezece ani de existență a acestui concurs național, au reușit să organizeze un eveniment special, în cadrul căruia tineri și îndrumători din întreaga țară s-au bucurat, timp de trei zile, de apreciere pentru munca depusă, de frumusețea inegalabilă a Deltei Dunării, per ansamblu de o experiență de neuitat pe tărâmul de vis dintre Dunăre și mare”, a transmis  vicepreședintele Mihai Huleni cu acest prilej.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Avarie RAJA – Lipsă apă pe strada Constanței din localitatea Tuzla

By: Redacția Dezvăluiri
image

Astăzi – 13 septembrie 2022, s-a înregistrat o avarie pe conducta magistrală, cu diametrul de 600 mm, din extravilanul localității Biruința. Pentru remedierea acesteia, echipele de intervenție RAJA sunt nevoite să sisteze furnizarea apei potabile în intervalul orar 08.00 – 20.00.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii de pe strada Constanței din localitatea Tuzla, tronsonul delimitat de Școala Gimnazială nr. 1 și Stadion, cu străzile adiacente.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Informare RAJA – Atenție, se oprește apa pe bd. Aurel Vlaicu!

By: Redacția Dezvăluiri
image

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile de miercuri – 14 septembrie 2022, ora 22.00, până joi – 15 septembrie 2022, ora 22.00, pentru executarea lucrărilor de racordare la sistemul centralizat a noii conducte de aducțiune, cu diametrul de 800 mm, de pe bd. Aurel Vlaicu din municipiul Constanța.
Investiția face parte din Contractul de lucrări – CL32: “Reabilitare conducte aducțiune Constanța”, în valoare totală de aproximativ 40 milioane lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).
Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii de pe bd. Aurel Vlaicu – tronsonul delimitat de bd. Tomis și str. Baba Novac, partea dreaptă – sens de mers bd. Tomis – str. Baba Novac.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Avarie RAJA la intersecția str. Ion Andreescu cu Mărăști din Constanța!

By: Redacția Dezvăluiri
image

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, de la intersecția străzilor Ion Andreescu cu Mărăști din municipiul Constanța, echipele RAJA au fost nevoite să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 12 septembrie 2022, în intervalul orar 09.00 – 15.00.

Sunt afectați de lipsa apei potabile consumatorii din perimetrul delimitat de străzile: Petru Vulcan – bd. Mircea cel Bătrân – Făgetului – Ion Andreescu – Panait Cerna – Chiliei – Soveja – bd. Mamaia – Ion Rațiu – Maramureș – Petru Vulcan, precum și abonații arondați punctului termic numărul 24.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Recidivist prins cu ajutorul agenților Zip Escort

By: Redacția Dezvăluiri
image

Agenții de intervenție Zip Escort au deferit poliției azi-noapte un recidivist care fusese eliberat din arest prin suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere, cu doar câteva ore înainte să pătrundă prin efracție în magazia Cimitirului Central.

Mașina de intervenție a ajuns la locație în mai puțin de 2 minute. Agenții au fost alertați de către dispeceratul Zip Escort care primea alarme în mod repetitiv prin apăsarea butonului de panică de către paznicii cimitirului care observaseră pe camerele de supraveghere cum un bărbat a escaladat gardul.

Ajunși la locație, agenții de intervenție au imobilizat individul în vârstă de aproximativ 35 de ani, care avea asupra sa biletul cu antetul penitenciarului Poarta Albă, în care se stipula că fusese eliberat pe data de 8 septembrie a.c., ora 19:00.

Dispeceratul Zip Escort a alertat poliția, bărbatul fiind încătușat și dus pentru a fi predat direct Procurorului de serviciu din cadrul IPJ Constanța, întrucât nu trecuseră 12 ore de la eliberarea lui.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Casieria RAJA din Medgidia se mută într-o nouă locație

By: Redacția Dezvăluiri
image

Începând de luni – 12 septembrie 2022 casieria RAJA S.A. de pe strada Decebal nr. 27, din municipiul Medgidia, va funcționa într-o nouă locație situată pe str. Republicii nr.17, bl. D9, parter.

Programul de lucru cu publicul va fi același ca și până în prezent, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:00.

Din cauza procesului de mutare, casieria va fi închisă mâine – 09 septembrie 2022.

Abonații pot folosi serviciile online pentru efectuarea plăților, precum contul de client RAJA (accesibil pe pagina web www.rajac.ro sau prin aplicația de mobil), transfer bancar sau direct debit. Clienții care nu au acces la soluțiile de plată la distanță pot achita facturile la punctele de plată Pay Point/Payzone, Westaco și în incinta magazinelor „La doi Pași”.

articolul original.
✇Dezvaluiri

S.C. RAJA S.A. a prezentat investițiile desfășurate prin Programul Operațional Infrastructură Mare

By: Redacția Dezvăluiri
image

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare, RAJA SA are în implementare două proiecte:

– Proiectul Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în municipiul Onești în perioada 2014-2020

– Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a RAJA SA Constanța, în perioada 2014-2020

Scopul Proiectelor este de a contribui la îndeplinirea obiectivelor Axei Prioritare 3 – Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor, Obiectiv specific ( OS3.2 ) – Creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare prin derularea unor investiții specifice în domeniul apei potabile și a apei uzate pentru 92 de localități din 7 județe – Constanța, Ialomița, Călărași, Dâmbovița, Brașov, Ilfov și Bacău.

Rezultatul urmărit prin promovarea investițiilor din domeniul apei și apei uzate vizează realizarea angajamentelor ce derivă din Directivele Europene privind epurarea apelor uzate (Directiva 91/271/EEC) și calitatea apei destinate consumului uman (Directiva 98/83/CE), respectiv:

– ape uzate urbane colectate și epurate (din perspectiva încărcării organice biodegradabile) pentru toate aglomerările mai mari de 2.000 l.e. și

– serviciul public de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății, extins la localități cu peste 50 locuitori.

  1. În cadrul proiectului Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în municipiul Onești în perioada 2014-2020 au fost prevăzute investiții în valoare totală de 275.608.601,21 lei. Proiectul a fost structurat în 3 contracte de lucrări și 3 contracte de servicii. La data prezentei, toate contractele au fost atribuite.
  2. Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța, în perioada 2014-2020 a fost semnat în data de 31.08.2018 având o valoare de 2.662.688.783,50 lei. În data de 17.11.2021 a fost semnat Actul adițional nr.6 care modifică valoarea inițială a Proiectului la 3.005.594.469,69 lei. Proiectul a fost structurat în 50 de contracte de lucrări și 4 contracte de servicii. Ulterior, pe parcursul implementării Proiectului au fost incluse încă două contracte de servicii: un contract de servicii de servicii de cercetare arheologică și un contract de achiziții echipamente.

Stadiul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată  în aria de operare a RAJA SA Constanța, în perioada 2014-2020

Evoluția implementării celor 56 de contracte se prezintă astfel:

– 49 de contracte în implementare cu o valoare totală de 1.621.691.574,42 lei fără TVA din care:

– 40 de contracte în execuție (36 Contracte de Lucrări, 4 Contracte de Servicii);

– 7 contracte de lucrări finalizate;

– 2 contracte de servicii finalizate (un contract de servicii și un contract de furnizare de echipamente);

– 5  Documentații de Atribuire publicate pe platforma SICAP având valoare totală estimată de 507.136.615,54 lei fără TVA (CL36, CL37, CL38, CL2A, CL34A);

– 2 Documentații de Atribuire cu valoare estimată de 57.823.296,99 lei fără TVA ce urmează a fi republicate pe platforma SICAP (CL1A, CL3A).

Lucrările se desfășoară în cadrul a 94 de șantiere, fiind implicate 163 de firme de construcții.

Pentru sistemul de alimentare cu apă au fost realizați și decontați 302,48 km din cei 552 km conform contracte semnate, înregistrându-se un progres fizic de 54.80%.

Pentru sistemul de canalizare menajeră au fost realizați și decontați 343,09 km din cei  559 km conform contracte semnate, înregistrându-se un progres fizic de 61.38%.

Stadiul recepțiilor în județul Constanța

În cadrul Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța, în perioada 2014-2020 au fost prevăzute investiții pentru un număr de 43 de UAT-uri din județul Constanța, extinderea și modernizarea infrastructurii rețelelor de apă și apă uzată în județ realizându-se prin intermediul a 40 de contracte de lucrări. Astfel, beneficiarii acestor investiții sunt locuitorii din 70 de localități din județ.

La data prezentei au fost finalizate lucrări și emise Procese Verbale de Recepții la Terminarea Lucrărilor/ Procese Verbale de preluare pentru un număr de 26 de Autorizații de Construire, beneficiarii investițiilor fiind locuitorii din 19 localități din județul Constanța, respectiv: Mun. Constanța, Corbu, Mihail Kogălniceanu, Lumina, Topraisar, Techirghiol, Dumbrăveni, Furnica, Lanurile, Ion Corvin, Tătaru, Comana, Negru Vodă, Adamclisi, Cotu Văii, Cumpăna, Plopeni, Tufani, Movila Verde.

Până la sfârșitul anului 2022 se estimează finalizarea și demararea procedurilor de Recepție la Terminarea Lucrărilor pentru un număr de încă 28 de Autorizații de Construire, beneficiarii investițiilor fiind locuitorii din alte 22 localități din județul Constanța, respectiv: Tuzla, Eforie, Costinești, Băneasa, Lipnița, Limanu, Amzacea, 23 August, Pecineaga, Dulcești, Topraisar, Mereni, Fântâna Mare, Chirnogeni, Ostrov, Independența, Hârșova, Albești, Castelu, Tortoman, Poiana, Mangalia.

Investiții desfășurate de RAJA SA în Municipiul Constanța

Extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în cadrul Municipiului Constanța a fost prevăzută în cadrul a 11 Contracte de Lucrări, la data prezentei 6 Contracte fiind atribuite, 3 Contracte au fost publicate în SICAP si 2 contracte ce urmează a fi republicate pe platforma SICAP . Valoarea totală a celor 11 contracte este de 600.314.247,71 lei cu TVA.

Pentru sistemul de alimentare cu apă au fost realizați și decontați 30,34 km, din cei 43 km conform contracte semnate, înregistrându-se un progres fizic de 70.56%.

Pentru sistemul de canalizare menajeră au fost realizați și decontați 22,22 km din cei 34 km conform contracte semnate, înregistrându-se un progres fizic de 65.35%.

articolul original.
✇Dezvaluiri

La Tulcea a avut loc deschiderea oficială a evenimentului AEGYSSUS SPORT FEST, ediția 2022

By: Redacția Dezvăluiri
image

Mihai Huleni, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, a participat joi, 8 septembrie 2022, la deschiderea oficială a evenimentului AEGYSSUS SPORT FEST ediția 2022.

Timp de 4 zile (8-11 septembrie), municipiul Tulcea va găzdui competiții de kaiac-canoe, tenis de masă, streetball, șah rapid, triatlon (copii și adulți), atletism/semimaraton/cros, tenis de câmp, la inițiativa unui parteneriat ce include Consiliul Județean Tulcea, Primăria municipiului Tulcea, Direcția Județeană de Sport Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, alături de asociații și cluburi sportive locale.

„Noi, Consiliul Județean Tulcea, am aderat la acest proiect pentru că l-am considerat foarte util. Se spunea despre Gheorghe Hagi, la un moment dat, când acesta era criticat că nu vorbește prea bine în public: Doamne, dar ce poezii scrie cu stângul!  Este la fel de valabil și astăzi, pentru că în zilele următoare, cele mai frumoase „cuvinte“ ne vor fi oferite de  sportivii care vor participa la competiții. 

Orice călătorie începe, întotdeauna, cu primul pas pe care îl faci. Anul acesta are loc prima ediție AEGYSSUS SPORT FEST, cu siguranță următoarele ediții vor beneficia de prezența unui public și mai numeros, de participanți din ce în ce mai valoroși.  Acesta este obiectivul nostru, motivul pentru care ne implicăm și datoria noastră, ca autorități publice locale – să asigurăm cadrul necesar pentru stimularea performanței!

Urez succes tuturor participanților la competiții! Indiferent de rezultate, vom fi  câștigători, și voi, și noi, cei care vă vom privi. Multă sănătate și spor la treabă, dragi sportivi!”

Deschiderea oficială a fost urmată de startul competiției de kaiac-canoe, în aplauzele tuturor celor prezenți la eveniment.        

articolul original.
✇Dezvaluiri

Danubius C’Art Fest 2022, la o săptămână distanță de tulceni

By: Redacția Dezvăluiri
image

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat marți, 6 septembrie, la conferința de lansare a evenimentului „Danubius C’Art Fest 2022”. Pornind de la premisa mai bine după trei ani decât niciodată, „Danubius C’Art Fest” readuce la Tulcea, în cadrul celei de-a III-a ediții, literatura de calitate, muzica  bună și expozițiile de excepție reunite în cadrul unei manifestări cultural-artistice ce se va desfășura în perioada 15-17 septembrie la Casa Avramide din municipiu.  Și-n acest an, ideea a prins contur grație materializării unui proiect inițiat de Asociația de Dezvoltare Regională „Aegyssus” în parteneriat cu ICEM „Gavrilă Simion”, Biblioteca Județeană „Panait Cerna” și Centrul Cultural „Jean Bart” și cofinanțat de Primăria Tulcea în baza prevederilor Legii 350/2005.

La conferință au mai participat primarul municipiului, Ștefan Ilie, managerul Bibliotecii Județene „Panait Cerna”, Ligia Dima precum și reprezentantul Episcopiei Tulcii în persoana preotului Felix Lucian Neculai.

„De fiecare dată când particip la un eveniment cultural sunt cel mai bucuros. Atunci sunt momentele mele în care mă simt cel mai bine. Pentru că eu consider că manifestările de acest tip constituie o modalitate prin care noi, ca societate, ne putem dezvolta. Fiecare carte, fiecare melodie, poezie, tablou nu sunt decât cărămizi la baza fundației  societății pe care noi ne-o dorim să se dezvolte armonios. Nu vreau să vorbesc foarte mult, vreau doar să spun că pentru mine fiecare expoziție sau lansare de carte este un cadou foarte bine primit și așa cum spunea Victor Hugo, la un moment dat, că «arta îți dă aripi, nu cârje», eu încerc acest sentiment de fiecare dată când particip la un eveniment cultural artistic. Vă mulțumesc, în primul rând pentru ceea ce faceți și vă felicit pentru toate eforturile pe care le depuneți în organizarea acestor evenimente.

Tot Victor Hugo spunea că «arta este o deschidere imensă spre tot ceea ce este posibil», cu alte cuvinte către tot ceea ce noi putem face să fie posibil. Astfel că vreau să felicit încă o dată toți organizatorii pentru tot ceea ce fac să fie posibil prin acest festival, inclusiv Biblioteca Județeană, ICEM, Casa Avramide și toți cei care au depus un minim efort și au primit cu inima deschisă astfel de evenimente. Vă felicit încă o dată și vă doresc tot binele din lume. Doamne ajută!”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean, Mihai Huleni, cu acest prilej.  

articolul original.
✇Dezvaluiri

George Ionașcu, primar Mircea Vodă: „În fiecare an, ne asigurăm că școlile din comună se deschid în condiții optime” | VIDEO

By: Redacția Dezvăluiri
image

Clopoțelul a sunat, pe cinci septembrie, și pentru elevii și preșcolarii comunei Mircea Vodă, județul Constanța. Ca în fiecare an, unitățile de învățământ de aici au fost pregătite pentru a primi elevii în bănci și pentru a oferi un climat propice actului educațional.

Purtăm discuții, în fiecare vară, cu conducerea unității de învățământ și punem pe hârtie necesitățile și prioritățile pentru începerea noului an școlar”, explică George Ionașcu, primarul comunei Mircea Vodă.

Pentru ca anul școlar 2022/2023 să înceapă în condiții bune, Primăria Mircea Vodă a realizat lucrări de igienizare a unităților de învățământ, de curățenie, întreținere a spațiilor și reparații a unor deficiențe apărute pe parcursul precedentului an școlar.

Ca un plus, anul acesta am venit cu un sistem de monitorizare video atât la interior cât și la exterior, astfel încât copiii să se simtă în siguranță, iar bunurile școlare să poată fi protejate”, explică primarul.

În perspectivă, administrația locală intenționează să reabiliteze gazonul sintetic de la școala din localitatea Satu Nou, deoarece au trecut zece ani de când nu au mai fost făcute lucrări de întreținere. La școala din localitatea Mircea Vodă, primăria vrea să refacă gardul ce împrejmuiește unitatea de învățământ.

În fiecare an, ne-am asigurat ca la școlile din comună să avem condiții optime, iar cu ajutorul cadrelor didactice să oferim condiții de învățământ decente, astfel încât să fim la același nivel cu școlile din județ sau din țară”, adaugă George Ionașcu.

Primăria și Consiliul Local Mircea Vodă s-au implicat activ în acest început de an școlar, oferind tuturor copiilor rechizite, astfel încât toți elevii să înceapă în mod egal școala.

De fiecare dată, la închiderea sau deschiderea unui nou an școlar, trăiesc aceleași emoții și, fără să vreau, îmi amintesc de copilărie și de anii de școală.

Mi-aș dori mai multă implicare din partea părinților în educația copiilor. Educația începe de acasă, prin respectul arătat față de dascăli și față de colegi”, le-a transmis primarul tuturor elevilor și părinților adunați în prima zi de școală la Mircea Vodă.

articolul original.
✇Dezvaluiri

Lecție de exigență predată de un elev din mediul rural: „UNDE ESTE TABLA INTELIGENTĂ?”

By: Redacția Dezvăluiri

Un elev din ciclul gimnazial de la școala din Jurilovca a oferit în prima zi de școală un exemplu de exigență. După ce a intrat în școala recent reabilitată a întrebat contrariat: „Dar unde este tabla inteligentă?”.

Întrebarea lui își găsește legitimitatea în promisiunea făcută public de către primarul comunei, și anume că printre alte dotări școala va avea și table inteligente. Pentru multe școli din România (chiar și din marile orașe), tablele inteligente sunt încă un vis SF. Cu toate astea, pentru elevul din Jurilovca, aceasta părea o cerință normală.

Primarul Eugen Ion, prezent la festivitățile de deschidere ale noului an școlar, spune că reacția copilului l-a bucurat și că ea arată nivelul de așteptare al elevilor, în privința condițiilor de învățare.

Școlile din Vișina și din Sălcioara sunt dotate cu table inteligente și, desigur, există table inteligente și în școala din Jurilovca. Mai durează foarte puțin instalarea lor, dar în niciun caz nu putem dezamăgi niște elevi atât de exigenți.

Am vizitat toate cele trei școli din comuna noastră. Nu astăzi. Astăzi doar am trecut pe la fiecare ca să le urez succes copiilor. Dar în săptămânile din urmă am vrut să mă asigur că anul școlar începe în cele mai bune condiții și că, din punct de vedere material, nu lipsește nimic. Este ceea ce putem face noi, adulții responsabili, dacă ne interesează viitorul. Pentru noi, cei din comuna Jurilovca, viitorul pare important, dacă-l privim raportându-ne la școlile pe care le avem.

Am fost foarte bucuros că astăzi am putut inaugura școala gimnazială din Jurilovca, modernizată și extinsă. Pentru comunitatea noastră este o realizare de care putem să fim mândri. Și, mai ales, putem fi mândri că nu ne-am lăsat copleșiți de probleme.
Am pornit la drum cu un buget de 2.600.000 de lei, asigurat prin PNDL II. Simțim toți, pe pielea noastră, creșterile de prețuri, iar în construcții acestea au fost semnificative. Mulți ar fi folosit asta drept scuză, dar nu e cazul. Nu atunci când este vorba de viitorul nostru, de copiii noștri! Așa că am făcut tot ce a depins de mine ca fondurile să nu lipsească acestui proiect, chiar dacă s-a ajuns la un cost final de 5.600.000 de lei.

Avem și norocul că am demonstrat, în 10 ani, că suntem o administrație viabilă și responsabilă. Că nu risipim banii și că îi folosim înspre binele comunității. Altfel ne-ar fi fost greu să găsim înțelegere și, mai ales, fonduri. Dar le-am găsit, ceea ce înseamnă că ceva-ceva facem bine. Dragi copii, dragi părinți, rolul meu, al nostru ca administrație, este să ajutăm ca totul să se desfășoare în condiții cât mai apropiate de cele ideale. O facem”, a transmis Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca.


articolul original.
✇Dezvaluiri

Sărbătoarea Borșului de Pește din Delta Dunării-Crișan a ajuns la ediția a III-a – Vedeți programul!

By: Redacția Dezvăluiri
image

În perioada 9 – 10 septembrie 2022 va avea loc în localitatea Crișan din Delta Dunării cea de-a treia ediție a Sărbătorii Borșului de Pește. Pentru cei interesați să participe se poate consulta mai jos programul evenimentului.

Vineri – 09 septembrie 2022

 ora 14:00 – deschiderea oficială a evenimentului, în prezența oficialităților

 ora 14:30 – moment  artistic-cultural – Grup  vocal  ucrainean  Rebalka din Crișan

 ora 15:00 – moment  artistic-cultural – Grup  ucrainean  Rebalka Junior din Crișan

 ora 15:30 – muzica DJ Ionuț Bulgaru

 ora 16:00 – Solist vocal local de muzică populară – Apostol Irina-Elena

 ora 16:30 – muzica DJ Ionuț Bulgaru

 ora  17:00 – moment  artistic-cultural – Grup  vocal  ucrainean  Bila Macovca din Chilia Veche

 ora 17:30 – muzica DJ Ionuț Bulgaru

 ora 18:00 – Radu Captari

 ora 19:00 – Sax Party cu Alexandru Triscariu – saxofon și Marlene – Cello Fantasy;

 ora 20:30 – muzica DJ Ionuț Bulgaru

Sâmbătă – 10 septembrie 2022

ora 09:00 – plecare din Tulcea către Crișan – nava semirapidă de pasageri – Delta Expres de la Navrom Tulcea (va efectua o cursa specială pe ruta Tulcea-Crișan și retur)

 ora 09:00 – muzica DJ Ionuț Bulgaru

 ora 10:30 – sosire nava semirapidă de pasageri – Delta Expres la Crișan

 ora 11:00 – moment  artistic-cultural – Grup vocal ucrainean Veselka din Caraorman

 ora 12:00 – moment  artistic-cultural – Ansamblul CRL Sinicika din Mila 23

 ora 12:30 – moment  artistic-cultural – Grupul Crasivaie Roza din Mila 23

 ora 13:00 – moment  artistic-cultural  – Ansamblul Artistic “Danubius” din Tulcea

 ora 15:00 – moment  artistic-cultural – Diana Amelian și Alexandra Listrat

 ora 16.00 – moment  artistic-cultural – Grupul Peștișorii Aurii din Mila 23

 ora 17:00 – Radu Captari

 ora 18:00 – plecare nava semirapidă de pasageri – Delta Expres de la Crișan spre Tulcea;

 ora 18:30 – moment  artistic-cultural – Ansamblul artistic – Asociația Femeilor din Delta Dunării – Rusalca

 ora 19:00 – Formația Direcția 5

 ora 20:00 – Formația Zagăn (Trupă formată din tineri tulceni ce abordează folclorul Deltei Dunării)

 ora 21:30 – Foc de artificii

articolul original.
✇Dezvaluiri

La Tulcea s-a deschis oficial Festivalul Ivan Patzaichin – Rowmania 2022

By: Redacția Dezvăluiri
image

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat luni, 5 septembrie 2022, la deschiderea oficială a Festivalului Ivan Patzaichin – Rowmania 2022, eveniment ce se desfășoară la Tulcea, în perioada 5-10 septembrie, și care onorează memoria lui Ivan Patzaichin. La deschidere au mai participat Ivona Patzaichin-Rusu, care a preluat responsabilitatea conducerii Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, președintele Comitetului Olimpic Român, Mihai Covaliu, și primarul municipiului, Ștefan Ilie.

„Astăzi se împlinește un an de când tata nu mai este aici, deși cred că și în această seară, și în serile ce vor urma, va fi alături de noi, se va bucura cu noi în caravana pe care o vom face către Mila 23, începând de mâine, se va bucura alături de noi vineri și sâmbătă, din nou, aici, pe faleză. Știu că tata a inspirat foarte mulți oameni și aș putea spune că a fost un țel al lui – să inspire oameni.

Prin puterea propriului exemplu, el a considerat că oamenii vor aprecia mai multe lucruri, dintre care pe primul loc întotdeauna s-au aflat Tulcea, Delta și sportul. A promovat, a învățat oamenii, a încercat întotdeauna să inspire și cred că a reușit. Sper că acolo, în interiorul sufletului dumneavoastră, fiecare să vă amintiți cu plăcere de ceea ce a făcut tata pentru Tulcea, pentru Deltă și să fiți alături de noi în continuare și azi, și mâine, și toată săptămâna, și peste un an, și peste doi, și peste 10, până nu vom mai putea să fim nici noi aici, dar vor fi alții în locul nostru“, a declarat, cu acest prilej, Ivona Patzaichin-Rusu.

„Toți cei care vorbim în această seară, care am fost apropiați de Ivan, suntem gâtuiți de emoție pentru că este greu să-ți alegi vorbele potrivite pentru un om de calitatea și de valoarea lui Ivan.

Pentru Ivan, Tulcea a fost casa lui. Niciodată, Ivan nu a părăsit cu sufletul județul nostru. Ivan venea mereu aici să-și împărtășească intențiile, stăteam ore întregi de vorbă despre proiecte, despre gândurile lui, pentru ca nouă, celor din Tulcea, celor din Deltă, să ne fie mai bine. Mulți dintre dumneavoastră poate vă aduceți aminte, de lupta noastră, a tulcenilor, de a readuce faleza în administrația locală. Dacă nu greșesc, în perioada 2013-2014, Ivan, alături de toată echipa lui de la asociație, dar și de dumneavoastră, tulcenii, a participat la o demonstrație de susținere a demersului de reîntoarcere a falezei în administrarea tulcenilor. Ivan a fost interesat de toată problematica județului și dacă îi ceream sprijinul, nu ezita să ni-l ofere.

Atunci când aveam nevoie de ajutor pentru proiectele mari din județul Tulcea, Ivan mergea cu mine la ședințele de Guvern, și asta nu s-a întâmplat o dată, ci de mai multe ori. Asta făcea Ivan: te lua de mână și te ducea acolo unde trebuia să ajungi pentru a rezolva problemele județului. Ivan a fost un mare caracter cu greu de regăsit printre noi, un caracter unic, cu o calitate umană extraordinară, omul care nu știa niciodată ce este răutatea.

Pentru tot ceea ce a făcut Ivan pentru noi, tulcenii, pentru tot ce a făcut pentru România și pentru întreaga lume, până la urmă, nu pot să spun decât atât: mă bucur, Ivan, că te-am cunoscut, mă bucur că am stat cu tine în barcă, mă bucur că am petrecut multe ore împreună. Din partea mea și a tulcenilor, mulțumim din suflet, Ivan!“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

La deschiderea festivalului, Teodor Frolu, vicepreședintele Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23 a prezentat macheta proiectului Ansamblului „Ivan Patzaichin” (realizat de Mircea Cantor, Virgil Scripcariu, Teodor Graur, Dan Vezentan, Olah Gyarfas) ce va fi amplasat în 2023 pe Faleza Ivan Patzaichin. Dorința inițiatorilor pentru capătul de faleză dinspre Hotelul Delta este ca acesta să devină „un spațiu dedicat lui Ivan, dar și un spațiu funcțional, nu doar simbolic, un loc de unde iubitorii de deltă care vor să o descopere dintr-o barcă cu vâsle, un caiac, sau o canoe, canotcă, să-și dea întâlnire la Ivan, un punct de plecare spre Delta Dunării“.

Prima seară a festivalului a cuprins și un concert in memoriam Ivan Patzaichin – Urma (acustic) și un spectacol cu drone și lumini. Festivalul continuă cu cu Caravana Apelor Unite – o călătorie pe apă de trei zile către locul natal al lui Ivan, Mila 23, unde vor fi prezentate planurile Muzeului Ivan Patzaichin și Expoziția Foto „Oamenii Deltei“.

Festivalul revine în Tulcea în zilele de 9 și 10 septembrie pentru competiții de vâslit în canotcă, ateliere educaționale și recreaționale pentru copii, concerte live de rock’n’row (cu Alternosfera, Subcarapați, Blană Bombă, Tumbe, Dimitri’s Bats, Rusalka) pe scena amenajată la Gară, dar și expoziția „Navigația pe Dunăre“, la Casa Avramide.

Festivalul este organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea în baza Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

articolul original.
❌