ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
✇Impact Real

Florin Costea i-a luat locul fratelui său, la Muscelul Câmpulung!

By: Adi Georgescu

Atacantul vâlcean Florin Costea a semnat cu ACS ARO Muscelul Câmpulung, prima clasată în Liga a 4-a Argeș, acolo unde în tur a jucat fratele său, Mihai!

Locul lui Mihai Costea, la ARO Muscelul Câmpulung a fost luat de fratele mai mare al acestuia, Florin Costea (37 de ani), care este așteptat la antrenamentul de joi după-amiază, 9 februarie.

Florin Costea a ajuns deja la Câmpulung, a luat contact cu proiectul ”ARO Academy” și nu a ezitat să dea un răspuns favorabil pentru a pune umărul pentru atingerea obiectivelor formației muscelene.

Primul obiectiv al echipei ARO este câștigarea campionatului în Argeș, apoi accederea în Liga 3.

Florin Costea era sub contract din 2019 cu Viitorul Dăești, unde a ajuns acum și fratele său Mihai, dar nu s-a mai pregătit cu echipa de circa patru luni, fiind exclus din lot de fostul antrenor, Călin Cojocaru. Fostul internațional nu a mai fost rechemat la echipă nici după plecarea lui Călin Cojocaru și va semna în aceste zile rezilierea amiabilă.

În cariera sa, Florin Costea a jucat la CSM Râmnicu Vâlcea, U Craiova, FCSB, CS Turnu Severin, CFR Cluj, Arsenal Tula (Rusia), Zakho SC (Irak), CSM Râmnicu Vâlcea, ACS Șirineasa (actuala Viitorul Pandurii Târgu Jiu), ”FC U” Craiova, Atletic Bradu, Vedița Colonești și Viitorul Dăești.
La jumătatea sezonului, în Liga a 4-a Argeș, ACS ARO Muscelul Câmpulung are 15 victorii din tot atâtea meciuri disputate, 74-8 golaveraj, și, evident, un total de 45 de puncte acumulate. A doua clasată este ACS Speed Academy Pitești, cu 42 de puncte.

articolul original.
✇Impact Real

Administrația din Scundu și-a stabilit prioritățile pentru 2023

By: Claudia Schiopu
image

Cu un buget restrictiv pentru 2023, dar cu multe planuri pentru dezvoltarea localității, primarul comunei Scundu, Mihai Blejan, a stabilit proiectele și lucrările cele mai importante pentru comunitate. Nu au fost omise alocări de fonduri pentru sprijinirea activităților culturale, a învățământului ori pentru evenimentele comunității.

Astfel, modernizarea iluminatului public, montarea unor stații electrice de încărcare pentru mașini, dotarea parcului auto cu utilaje, dar și reabilitarea unor drumuri agricole sunt doar câteva dintre obiectivele administrației publice din Scundu în acest an. Primarul spune că așteaptă deschiderea axelor de finanțare pentru a putea demara lucrările de care este atâta nevoie în localitate. 

„Prin GAL vom achiziționa un tractor cu remorcă și tocătoare, iar prin Agenția Fondului de Mediu am depus și cel de-al doilea proiect, care vizează modernizarea iluminatului public. Ambele proiecte constau în înlocuirea corpurilor de iluminat de pe drumurile principale. Acest lucru înseamnă aproximativ 600 de corpuri de iluminat cu led. Unul dintre avantajele proiectului este că vom plăti mai puțin pentru iluminatul public stradal. Este un sistem inteligent, controlul lămpilor fiind făcut în mod progresiv, cu ajutorul unui mecanism, astfel încât fiecare lampă va lumina la intensitatea prestabilită doar atunci când se îndeplinesc condițiile-limită de declanșare a semnalului de comandă. Cert este că, prin acest proiect, valoarea facturii se va reduce undeva la jumătate. Un alt avantaj este cel al calității iluminatului stradal public. Pentru accesarea fondurilor prin AFIR așteptăm să dea drumul la sesiunea de depunere a proiectelor pentru betonarea drumurilor agricole. Documentațiile sunt pregătite, așteptăm deschiderea noilor axe de finanțare”, a precizat primarul localității Scundu, Mihai Blejan.

Tot la Agenția Fondului de Mediu este depus în vederea finanțării și proiectul pentru amenajarea unor stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

articolul original.
✇Impact Real

Primarul din Pesceana a împărțit bugetul cu responsabilitate

By: Claudia Schiopu
image

Bugetul comunei Pesceana pentru anul 2023 a fost adoptat în ultima ședință de Consiliu Local, care a  avut loc la finele lunii ianuarie, stabilindu-se liniile directoare ale administrației locale pentru acest an. 

„Avem un buget auster”, ne spune viceprimarul comunei Pesceana, Georgian Fulgescu. În ciuda acestui fapt, administrația locală a împărțit banii cu responsabilitate, ca de fiecare dată, pe două capitole importante, respectiv funcționare și dezvoltare. În secțiunea privind bugetul de funcționare al administrației locale sunt prevăzute sumele necesare asigurării aparatului administrativ, însă fondurile alocate vor fi folosite și pentru reparațiile sau sprijinirea învățământului, persoanelor aflate în dificultate și sănătății. 

Sume importante de bani sunt prinse în buget și pentru investițiile majore plănuite de administrația locală în acest an. În plus, din banii prevăzuți pentru dezvoltarea comunei se vor întocmi documentațiile pentru noi proiecte. 

„Este un buget auster, mai mic față de cel de anul trecut cu 100 de mii de lei la capitolul sume defalcate din TVA, asta în timp ce și noi, administrația locală, facem față cu greu tornadei prețurilor care nu se mai opresc din creșteri. Cu toate acestea am împărțit bugetul cu responsabilitate pentru fiecare capitol, dar și pentru o serie de lucrări de intervenții pe care nu le-am propus”, ne-a spus viceprimarul comunei Pesceana, Georgian Fulgescu.

Cu un buget auster, dar cu multe planuri pentru dezvoltarea localității, primarul comunei Pesceana, Ion Vasile, va prioritiza proiecte și lucrări importante.

Spune că inclusiv pentru proiectul de asfaltare și pentru cel de extindere a sistemului de apă va identifica sursa de finanțare necesară. 

La Pesceana, prin program PNI „Anghel Saligny”, dintre cele trei proiecte depuse, Ministerul Dezvoltării a alocat fonduri pentru finanțarea proiectului privind înființarea sistemului de canalizare pe tronsonul drumului județean. 

Valoarea proiectului este de 10 milioane de lei. Celelalte două proiecte prevedeau asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 12 kilometri și extinderea sistemului de apă: 

„Proiectul depus prin program PNI „Anghel Saligny” pentru asfaltare a fost finanțat mai întâi prin FDI pentru satele Ursoaia și Lupoaia și câteva străduțe în satul Negraia, pe o lungime de 12 kilometri. Pentru acest proiect avem inclusiv licitația făcută, dacă ni se alocau fondurile necesare imediat începeam. S-a pus problema dacă avem sistem de apă pe acest tronson de drum și, spre norocul nostru, există și rețea de apă. Cu toate acestea, proiectul de extindere a sistemului de apă nu a primit finanțare. În schimb s-a finanțat sistemul de canalizare pe tronsonul drumului județean. Pentru proiectul de asfaltare vom identifica alte surse de finanțare. Un lucru îmbucurător este faptul că drumul județean 677A Crețeni – Amărăști – Glăvile – Pesceana – Șirineasa este circulabil în cea mai mare parte”, a precizat primarul localității Pesceana, Ion Vasile.

Prin master planul județului, la Pesceana se vor executa lucrări de extindere a sistemului de apă pe o lungime de peste 11 kilometri.

La Pesceana se construiește din temelii un cămin cultural, iar investiția se realizează cu fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții

Noua clădire se construiește în centrul localității, în locul fostului cămin cultural. Noul așezământ cultural are o suprafață de peste 1200 de metri pătrați. Imobilul va avea două nivele: parter și etaj. Conform proiectului, la parter va exista o sală de spectacole, se va amenaja o cameră tehnică, un spațiu de depozitare și grupuri sanitare. La etaj va exista foyer, o bibliotecă și o sală de ședințe. La final, căminul cultural va fi utilat și dotat modern, iar viața culturală a comunei Pesceana va putea fi reluată cu spectacole și evenimente artistice:

„Pentru comunitatea noastră, construirea acestui cămin cultural era o prioritate. Lucrările se vor finaliza în toamna acestui an. Fac această precizare fiindcă nu aveam în localitate o sală, un loc unde copiii să își țină serbările, un spațiu unde să ne strângem cu toții la un loc, ne chinuiam prin sălile de clasă. Acum putem vorbi concret despre un spațiu unde se vor putea susține și la noi în localitate activitățile culturale. Clădirea respectă standardele europene, are parter și etaj, este o construcție pe o suprafață de 1200 de metri pătrați, cu o sală de spectacole care va avea o capacitate de 175 de locuri, bibliotecă, birouri și o sală de ședințe cu o capacitate de 20 de locuri. Căminul cultural va avea un parteneriat trainic cu școala, astfel încât cele două instituții vor desfășura activități permanente. Căminul va găzdui și un muzeu cu piese vechi achiziționate și un atelier de creație pentru meșteșugurile tradiționale”, a precizat primarul Ion Vasile.

Pe ultima sută de metri sunt și lucrările de construire a dispensarului medical și a noii grădinițe. 

articolul original.
✇Impact Real

Virgil PÎRVULESCU: „Școala de la Copăcelu este unul dintre punctele de reper ale istoriei orașului Râmnicu Vâlcea”

By: Ciuca Stefan
image

Prima ședință ordinară a Consiliului Local din Râmnicu Vâlcea a reprezentat un circ total din cauza conflictului dintre tabăra primarului Mircia Gutău și tabăra liberalilor. Având în vedere că au fost invitați câțiva locuitori ai orașului, primarul s-a exteriorizat prin diverse jigniri la adresa opoziției, renunțând la orice rezervă de limbaj. Pentru a înțelege mai bine de ce există această tensiune la nivel local, am discutat cu viceprimarul liberal Virgil Pîrvulescu pentru a afla mai multe detalii. 

Impact REAL: De ce s-a comportat primarul Mircia Gutău atât de agresiv la ultimă ședință? 

Virgil PÎRVULESCU: Este un comportament care rezidă din faptul că de la zi la zi pierde puterea. Cetățenii municipiului Râmnicu Vâlcea nu mai sunt de acord cu deciziile lui. De asemenea, vedeți că anul 2023 este un an în care toate acțiunile din trecut se întorc împotriva lui. Faptul că atâția ani orașul a rămas într-o zonă de subdezvoltare, faptul că cetățenii nu mai au locuri de muncă, faptul că facturile au crescut și oamenii s-au săturat de firmele de casă ale primarului normal că influențează imaginea acestuia. Acesta este motivul pentru care era extrem de nervos, iar un altul este faptul că era ferm convins că prin ceea ce noi vom susține în Consiliul Local se va demonstra faptul că cifrele din buget care urmau să fie supuse dezbaterii sunt doar niște sume care întrețin un aparat care, în momentul de față, nu lucrează pentru cetățeanul orașului. Mai mult decât atât, dacă este să discutăm din punct de vedere politic, orice om de acest fel există pe piață atâta timp cât în spatele lui sunt voturi. În momentul de față Mircia Gutău nu mai este o opțiune pentru cetățeni în orașul Râmnicu Vâlcea și prietenii din diferite partide de pe șirul politic încep ușor să îi întoarcă spatele, pentru că își dau seama că alăturarea lor alături de acest primar înseamnă doar un dezastru pentru aceștia. 

Impact REAL: Ce idei aveți pentru reabilitarea școlii de la Copăcelu? 

Virgil PÎRVULESCU: Așa cum am arătat și cetățenilor, școala de la Copăcelu este unul dintre punctele de reper ale istoriei orașului Râmnicu Vâlcea. Am spus-o și o spun din nou: este un edificiu ridicat de pe vremea Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta, este o un punct de reper pentru noi, pentru istorie. Dacă noi ne batem joc de istoria orașului, ce viitor putem avea? Împreună cu cetățenii din Copăcelu vom proceda la o igienizare a zonei, vom solicita prin direcția de cultură să putem introduce în patrimoniul național această clădire. Mi-aș dori din suflet ca vechea școală de la Copăcelul, care are atâta istorie între zidurile respective, să poată fi vizitată ca un punct turistic. De ce să nu poată oamenii înțeleagă ce înseamnă istoria României și ce a făcut regele Carol pentru România? Din punctul meu de vedere, este momentul în care România începe să se modernizeze și avem în momentul de față  un plan astfel încât școala să ajungă în locul în care îi este destinat ca urmare a istoriei și a ceea ce s-a întâmplat. 

Impact REAL: Din postările dumneavoastră, am observat că vorbiți despre alte orașe care au reușit să obțină un preț bun pentru gigacalorie. Cum poate beneficia și Râmnicu Vâlcea de acest lucru? 

Virgil PÎRVULESCU: Ca cetățean al municipiului Râmnicu Vâlcea, pe mine mă doare când trebuie totdeauna să arăt că alte orașe sunt mai dezvoltate. Orașul Râmnicu Vâlcea are un potențial fantastic, dar ca să poți să arăți potențialul în oraș trebuie să duci fondurile în locurile potrivite și să găsești oamenii potriviți. Cred și am crezut întotdeauna că orașul Râmnicu Vâlcea are oameni pregătiți în orice domeniu. Normal că este mai ieftin atunci când agentul termic este produs la o unitate energetică de genul CET Govora, însă, pentru asta ai nevoie să scoți politrucii din funcțiile acestea și să faci un CET competitiv pe piață. Acolo trebuie dimensionat personalul în funcție de nevoi și putem vorbi despre eficiență, mai ales că aburul industrial care produce la rândul lui apă caldă menajeră este un produs rezidual atunci când produci și energie electrică. De ce a ajuns CET Govora în faliment? Ar trebui să arătăm cu degetul către persoanele responsabile. Toți cetățenii orașului Râmnicu Vâlcea trebuie să fie unitari și la distribuția veniturilor și la contribuția cu impozite și taxe către primărie.  

Impact REAL: Din câte am înțeles, proiectele liberalilor sunt refuzate de primar și nu sunt propuse la vot în Consiliul Local. Totuși, care ar fi proiectele prioritare ale PSD/PER/USR pentru anul 2023, având în vedere că nu au loc de alte propuneri? 

Virgil PÎRVULESCU: Cel mai important proiect pe care îl propune Mircia Gutău este să facă două poduri peste râul Olănești și alte două străzi care să unească blocurile construite de cei din familia dumnealui. Un alt proiect important pentru PSD/PER ar fi sensul giratoriu din Lenin Sud. Iarăși a alocat mulți bani pentru clădirea care urmează a fi cedată Ministerului Finanțelor, deși, dacă stăm și ne gândim ca și disponibilitate de amplasare a zonei în care să meargă autocarele, s-au băgat atâția bani în sediul ETA încât acolo ar putea să fie cea mai importantă autogară a municipiului Râmnicu Vâlcea, unde cetățenii să găsească toate legăturile către diverse destinații. În momentul acesta efectiv ne batem joc de oameni, doar de dragul de a cheltui niște bani și a spune că am făcut totuși ceva. Până acum s-au făcut doar borduri. Nu spun că nu avem nevoie și de acestea, dar nu pot merge banii doar acolo.  

Impact REAL: Vorbind de proiecte, cine are de câștigat din afacerea cu panseluțe, fiind cheltuiți sute de mii de euro anual din bugetul local? 

Virgil PÎRVULESCU: În primul rând are de câștigat Mircia Gutău, care a mărit schema de personal de la Piețe Prest, toți acești angajați fiind transformați în votanți. Furnizorii de la Piețe Prest reprezintă o cale de câștig de asemenea, deoarece această societate este doar un intermediar în procesul de a aduce florile pe piață. Cum poți să nu faci bani atunci când ai un client foarte sigur care îți va plăti mereu? Este vorba despre banii din bugetul local, adică din impozitele și taxele achitate de cetățenii municipiului Râmnicu Vâlcea. Dacă respectivii furnizori se regăsesc în jurul actualului primar înseamnă că au toți de câștigat, înseamnă că formează un club de business și toată lumea înțelege de ce se procedează așa. 

Impact REAL: Am observat un comportament ciudat al secretarului Ion Didoiu la ultima ședință de Consiliu Local. Este acesta mai degrabă un om politic susținător al lui Mircia Gutău decât o persoană cu rol administrativ? 

Virgil PÎRVULESCU: Din punctul meu de vedere este o persoană care este dependentă în proporție de 150% de actualul primar al orașului. Probabil că instituțiile abilitate îmi vor da sau nu dreptate. Mircia Gutău l-a legat de el și secretarul își depășește de multe ori atribuțiile, dar aici trebuie să intervină instituțiile abilitate. Eu știu că încă face obiectul unei analize a comisiei de disciplină de pe lângă Prefectura Râmnicu Vâlcea, având deja un an în care este nesoluționată și ținută acolo la raft. Când cetățeanul Ion Didoiu o să meargă pe stradă și se va întâlni cu locuitorii o să se uite în ochii oamenilor care dezavuează genul acesta de comportament. Ar fi fost excelent să rămână secretarul un funcționar public imparțial. Din păcate a pierdut această ocazie pentru că îi place să fie legat ombilical de actualul primar.  

Impact REAL: Președintele Andreea Rădulescu de la ultima ședință părea să fie mai degrabă din tabăra PER/PSD decât de la USR. Până la sfârșitul mandatului, consilierii USR se vor alătura primarului Mircia Gutău definitiv? 

Virgil PÎRVULESCU: Aceștia sunt niște oameni refugiați în brațele primarului ca niște puișori la pieptul lui. Acum pozează Andrei Gheorghiu că a fost trădat, dar este doar un teatru ieftin. Sunt dependenți și le place la momentul de față să mănânce grăunțe de la primar, nu au capacitatea și nici educația să rămână fermi și să nu înșele voturile cetățenilor. Și-au bătut joc de voturile primite în campania din anul 2020. Părerea mea este că atât Gheorghiu, cât și cei doi golași nu vor mai intra în socotelile electoratului din 2024. Au trădat tot ce înseamnă principiile oamenilor care au avut încredere în ei. 

articolul original.
✇Impact Real

Schimb de jucători între Dăești și Horezu

By: admin

Echipele de Liga a III-a, Viitorul Dăești și Flacăra Horezu au perfectat astăzi un schimb de jucători: portarul Păușescu a revenit la Fedeleșoiu, iar Bîrzan s-a întors în Treapt!

Viitorul Dăești și Flacăra Horezu au bătut azi palma pentru un schimb interesant de jucători. Dăeștiul a căutat intens în ultima perioadă un portar, pentru că Lungu are probleme medicale, în timp ce M. Cotolan a fost învoit pentru o perioadă mai lungă. Astfel, Cătălin Păușescu revine la Dăești după o doar jumătate de an, tânărul portar plecând vara trecută la Horezu alături de antrenorul Adrian Popa. În schimb, după ce a jucat puțin în prima parte a sezonului la Dăești, Bîrzan revine la Flacăra, unde a evoluat sezonul trecut.

Pe lângă Păușescu, Viitorul Dăești a mai anunțat până acum trei transferuri, atacantul camerunez  Franck Tchassem (Știința Miroslava), mijlocașul central Ovidiu Cioinac (Flacăra Horezu) și Mihai Costea (ARO Câmpulung). În plus, la echipă ajunge și juniorul Darius Duțu, crescu de FC Argeș și care revine după o accidentare.

Echipa pregătită de Cristi Munteanu intră de luni în cantonament pentru 10 zile la Agropensiunea Andrei & Ianis din Dăești, unde are condiții excelente de pregătire. Viitorul va mai disputa teste cu SCM Rm. Vâlcea (8 februarie), Viitorul Tg. Jiu (11 februarie), Cozia Călimănești (15 februarie), Atletic Bradu (23 februarie), Gilortul Tg. Cărbunești (01 martie) și Universitatea Craiova II (3 martie).

Multe plecări din Treapt

Problemele financiare au dezmembrat în această iarnă echipa pregătită de Adi Popa, care impresionase în prima parte a sezonului. Astfel, rând pe rând, au plecat: Cioinac, Păușescu (ambii Dăești), Bărbuți, Ov. Popescu (ambii SCM Rm. Vâlcea), R. Dinu (Costești), Dobrescu (CS Dinamo), Dușmanu (Ungheni) și Fl. Sandu. Deocamdată, singurele transferuri sunt fundașul central Ionuț Moldovan de la Odorheiu Secuiesc, portarul Andrei Gogete (Bascov) și Radu Bîrzan (Dăești). O altă veste bună este că Marian Habet și-a reluat antrenamentele, după ce a ratat ultimele jocuri din anul trecut după o accidentare la genunchi.

Flacăra Horezu a terminat perioada de cantonament din Treapt, iar din această săptămână va începe jocurile amicale. Olarii au programate primele jocuri amicale cu Sparta (8 februarie) și Minerul Berbești (11 februarie). Apoi, vor mai urma teste cu CS Afumați, Cozia Călimănești, SCM Rm. Vâlcea, Gilortul Tg. Cărbunești și Viitorul Pandurii.

articolul original.
✇Impact Real

Egal dramatic între Vâlcea și Thuringer

By: admin

După un meci electrizant, SCM Rm. Vâlcea a remizat sâmbătă, în Sala Sporturilor Traian, cu Thuringer HC (Germania), scor 32-32 (16-17), în etapa 4 din Grupa D a EHF European League.

Meciul de sâmbătă a prins Vâlcea într-o situație delicată, cu patru jucătoare indisponibile: Daniela De Jong, Jovana Kovacevic, Andreea Ianăși și Raluca Dăscălete. Echipa germană pregătită de românul Herbert Muller a pierdut primul punct în această grupă, dar este matematic calificată în sferturile de finală.

În ciuda absențelor, SCM a jucat perfect în primele 20 de minute și cu Hosu în formă între buturi, s-a desprins la 13-9 în minutul 21. Finalul de repriză a aparținut nemțoaicelor, care au revenit și au intrat la cabine în avantaj, scor 17-16. Thuringer a controlat și debutul părții secunde și s-a desprins la 21-16 în minutul 35. Însă, Vâlcea nu a cedat și susținută de 1800 de fani entuziaști, a revenit rapid în meci: 24-24 în minutul 45. Nipona Fujita a jucat în multe momente coordonator de joc și a pus în dificultate masiva defensivă germană.  În ultimul sfert de oră, cele două echipe au mers cap la cap. Tunisianca Elghaoui a fost de neoprit la semicerc, SCM a condus cu 32-31 cu un minut înainte de final, dar nemțoaicele au egalat din aruncare de la 7 metri, cu 20 de secunde înaintea finalului. Deși au avut ultimul atac, oltencele nu au reușit să mai arunce la poartă. S-a terminat 32-32, după un meci extrem de spectaculos și SCM rămâne în cursă pentru sferturile de finală.

Foto: Image Plus

Meciul cu Paris, decisiv!

Cu un procentaj al mingilor apărate de 33,3%, portarul Daciana Hosu a avut momente sclipitoare în jocul cu Thuringer. ”Ne-am așteptat la un meci greu, ne doream mult să câștigăm, dar este bun și acest egal. Meciul care urmează, acasă cu Paris este cel mai important și trebuie câștigat, apoi mergem în Ungaria să ne calificăm” a spus Daciana Hosu.    

”Este o perioadă grea pentru noi, foarte încărcată, mă bucur că am scos un egal, diferența a fost foarte mică pe final, doar câteva decizii. Suntem încrezătoare pentru jocurile următoare, când suntem pe teren, pentru noi nu există vreun inconvenient” a anunțat și interul dreapta, Daria Bucur, autoare a cinci reușite, care din sezonul viitor va merge la Buzău.

Foto: Image Plus

Bent Dahl a făcut improvizații

Antrenorul SCM-ului, Bent Dahl este mulțumit cu punctul obținut contra lui Thuringer, ținând cont de absențe. ”Sunt foarte fericit pentru acest punct, puteau fi chiar două puncte, echipa a jucat foarte bine și a luptat extraordinar. Au fost absențe importante în lot și a fost nevoie să facem multe improvizații, dar am revenit bine în repriza secundă. Ne-am întrecut pe noi înșine și jucătoarele și-au arătat din plin calitățile individuale, iar suporterii noștri au fost uimitori. Cel mai important în acest meci a fost că multe jucătoare au căpătat mai multă experiență” a declarat norvegianul.

Cu 3 puncte din 4 jocuri, SCM rămâne la mâna ei pentru a obține a doua poziție care duce în sferturile de finală. În celălalt joc din grupă, Paris a câștigat greu, pe final de meci, 26-24 cu VAC.  

Roș-albastrele trebuie să câștige ultimele două jocuri din grupă, sâmbătă (ora 19.00), acasă cu Paris 92 și apoi în deplasare cu Praktiker-VAC, pentru a merge mai departe.

SCM: Hosu, Roch – Elghaoui 12, Fujita 6, Bucur 5, Glibko 4, Levchenko 2, Hansson 2, Klikovac 1, Asanin, Coman,  Florica, Băcăoanu. Antrenor: Bent Dahl.

Clasament Grupa D:

1. Thüringer HC              4        3        1        0        132 – 115     7

2. Paris 92                       4        2        0        2        100 – 101     4

3. SCM Rm. Vâlcea         4        1        1        2        125 – 124     3

4. Praktiker-Vác               4        1        0        3        109 – 126     2

Herbert Muller: ”Un meci foarte intens, egalul este echitabil”

De peste 12 ani pe banca lui Thuringer, neamțul de origine română, Herbert Muller (60 de ani) a jucat handbal la Politehnica Timișoara. A antrenat timp de 9 ani pe Nurnberg, apoi a fost doi ani la Corona Brașov și este la Thuringer de peste 12 ani. Românul speră ca Thuringer și Vâlcea să meargă la braț în sferturile de finală. ”A fost un meci imens de intens, a trebuit să găsim soluții împotriva lui Glibko și Elghaoui, când le-am găsit, ne-am detașat la cinci goluri. Vâlcea a luptat până în ultima secundă și a fost un meci extrem de pasionant, iar egalul cred că este echitabil. Îmi doresc ca SCM să câștige următoarele două meciuri și să mergem împreună mai departe și apoi în Final 4” a spus antrenorul lui Thuringer.

Românul spune că jucătoarele sale vor vorbi doar elogios de țara sa natală, după ospitalitatea arătată de clubul vâlcean. ”În Sala Traian, atmosfera este incredibilă, publicul duce echipa. Am fost primiți foarte frumos, conducerea clubului SCM ne-a arătat ce însemnă ospitalitatea românească și mă bucur mult, fetele mele care nu ajunseseră încă în România revin acasă, în Germania și vorbesc frumos de țara mea natală” a declarat Herbert Muller, care este și selecționerul Austriei.

Foto: Image Plus
articolul original.
✇Impact Real

Țara a devenit o cumetrie pe instituții și pe clanuri

By: Claudia Schiopu
image

Dacă în 2022 viața românilor s-a degradat pentru că inflația a ras cel puțin un sfert din veniturile tuturor, analiștii economici spun că nici 2023, din punct de vedere economic, nu va fi un an însorit. Inflația va continua să taie din veniturile reale ale românilor, va fi cu două cifre, astfel încât nivelul de viață o să fie mai prost decât în anul precedent. Cu o economie mai mult de jumătate netaxată și după felul în care ne purtăm, nici intrarea României în Schengen nu este posibilă prea curând. Prin urmare, România rămâne în continuare la marginea Europei, foarte departe de a fi o ofertă tentantă pentru investitori, fiindcă aici nu se pot face peste noapte căi ferate, autostrăzi, spitale, școli, instituții și aeroporturi. Într-o astfel de situație președintelui nici nu-i pasă, nu există, este complet șters, recită ca robotul din hârtiile care i se dau înainte de fiecare discurs. 

În tot acest timp, Ciucă și Ciolacu se dau în rotativă de i-a luat amețeala, iar acest lucru este tot ce le trebuie la dotarea intelectuală cu care au fost înzestrați. Zilnic, ciorovăiala dintre PSD și PNL pornește de la bani, de la împărțit ministere, iar furăciunile legale cu facturi continuă fiindcă o parte dintre aceste „jonglerii” merg chiar la stat de unde, știm cu toții, se împarte tortul bugetar cum trebuie și unde trebuie. Țara a devenit o cumetrie pe instituții și pe clanuri. O cumetrie în care toate lucrurile se fac la aranjament, la înțelegere, la bătut palma. Trebuie să fim incredibil de naivi încât să credem că politicienii se ocupă cu altceva decât cu combinații, când zi de zi vedem familii celebre vizate în dosare penale. 

În timp ce liderii occidentali vorbesc despre tancuri Leopard sau muniție de ultimă generație iar la granița cu România sunt multe probleme de securitate, noi suntem măcinați de micile aranjamente, de incompetență, de lipsa unor oameni care să decidă serios lucruri importante pentru țară și care să ne țină la suprafață.

De peste 30 de ani, o data la patru ani, politicienii vin și încep să promită, pentru ca apoi să își vadă de interesele lor personale și de grup. Există o singură miză când vine vorba despre a lua puterea în România și anume cum să facă să fure cât mai mult pe tura fiecăruia când dețin puterea. De fapt, noi alegem din patru în patru ani cine se îmbogățește sau pățim ca acum, când președintele țării se șterge undeva cu votul românilor și omoară democrația aducând la putere cele două partide mari care se ocupă să întrețină sărăcia din această țară, unde există cei mai mulți copii din Uniunea Europeană expuși la sărăcie și excluziune socială, unde șpaga dată în spitale clasează România pe primul loc în Europa, iar corupția este un fenomen perceput ca fiind generalizat și care cuprinde toate structurile și nivelurile societății românești. 

În țară a nins, avem cod „roz” de zăpadă, dar politicienii sunt din nou surprinși de iarnă în luna ianuarie și zone întregi din România sunt blocate în întuneric.

articolul original.
✇Impact Real

IMM Invest Plus continuă și în 2023, cu un plafon de garanții mai mare cu14% decât cel din 2022

By: Claudia Schiopu
image

Ministerul Finanțelor continuă sprijinirea antreprenorilor și a întregului sector IMM și în 2023, prin prelungirea aplicării schemei de ajutor de stat IMM INVEST PLUS până la 31 decembrie 2023. Totodată, plafonul total al garanțiilor crește la 20,25 miliarde de lei, de la 17,75 miliarde de lei, cât a fost în
2022.

„Parteneriatul nostru cu mediul privat este unul real, iar adresarea promptă a nevoii de finanțare pe care micile companii o au în acest context marcat de incertitudini reprezintă una din prioritățile mandatului meu. Încurajez antreprenorii să aplice, programul fiind cel mai accesat program guvernamental
dedicat mediului antreprenorial. În mod firesc, am adaptat actul normativ în baza căruia funcționează acest program cu o serie de ajustări primite chiar de la beneficiari. Lucrăm în echipă și vom traversa 2023 tot în echipă”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Programele se derulează prin Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), Fondul Român de Contragarantare (FRC) și Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR). Bugetul schemei de ajutor de stat se va majora de la 1,93 miliarde de lei, la peste 2,881 miliarde de lei, iar numărul maxim de beneficiari estimați crește astfel de la 24.786 la 26.708.

Ajutoarele de stat vor fi acordate sub forma de garanții pentru împrumuturi și granturi ce vor acoperi comisionul de risc, precum și comisionul de administrare pe toată durata de valabilitate a garanției acordate, iar dobânzile aferente creditelor vor fi subvenționate pe o perioadă de până la 12 luni.

Componenta IMM INVEST ROMÂNIA facilitează accesul la finanțare a întreprinderilor mici și mijlocii și întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie, inclusiv profesioniștii, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții sau credite/linii de credit pentru capital de lucru, inclusiv pentru refinanțarea altor credite de investiții sau cheltuieli destinate achiziției de părți sociale și acțiuni. Componenta AGRO IMM INVEST este dedicată întreprinderilor mici și mijlocii și întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie, inclusiv profesioniștii din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar.

Componenta IMM PROD are ca obiectiv acordarea de garanții guvernamentale solicitate pentru asigurarea lichidităților și finanțarea investițiilor de către IMM-uri, inclusiv start-up-uri, care activează în sectoare productive.

Componenta GARANT CONSTRUCT are ca obiectiv acordarea de
garanții guvernamentale pentru îmbunătățirea eficienței energetice, susținerea investițiilor în domeniul energiei verzi și alinierea la obiectivele de mediu implementate de: IMM-uri și întreprinderi mici cu capitalizare de piață medie din sectorul construcțiilor, inclusiv start-up-uri, precum și arhitecți și birouri
individuale de arhitectură; unități administrativ teritoriale (municipii, orașe, comune). Componenta RURAL INVEST are ca obiectiv acordarea de facilități de garantare de către stat în mod transparent și nediscriminatoriu pentru creditele de investiții și creditele/liniile de credit pentru capital de lucru acordate
fermierilor, întreprinderilor mici și mijlocii, precum și întreprinderilor mari din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar.

Componenta INNOVATION are ca obiectiv acordarea de garanții guvernamentale pentru companiile românești inovative și/sau care își promovează produsele și serviciile destinate exportului.

articolul original.
✇Impact Real

La Mulţi Ani, doamnă senator, Claudia Banu!

By: Claudia Schiopu
image

Zi aniversară pentru senatorul liberal Claudia Banu!

Cu acest prilej, într-un gând bun al tuturor, dorim să-i transmitem urările noastre de ani mulți și buni înainte, sănătate, spor în toate și împlinire alături de cei dragi.

La mulți ani!

Colectivul de redacție

Impact Real

articolul original.
✇Impact Real

Florian Marin desemnat președinte al Organizației PSD Râmnicu Vâlcea

By: Claudia Schiopu
image

Vineri, 3 februarie 2023, la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, a avut loc un eveniment important pentru PSD Vâlcea, pentru social democrații din Municipiul Râmnicu Vâlcea, care s-au întâlnit în Conferință de analiză și alegeri.

Cei 213 delegați prezenți la ședință reprezintă nucleul celei mai puternice structuri politice pe care PSD o are în județul Vâlcea.

Au fost prezenți parlamentarii vâlceni ai PSD, consilieri județeni și municipali, președinții organizațiilor pe secțiile de votare, reprezentanții structurilor de tineret, femei și pensionari, precum și invitați.

În cadrul conferinței, s-a făcut o analiză a activității organizației, dar și planuri de viitor.

„A fost o onoare și o bucurie pentru mine să îi revăd pe colegi și să văd cât de bine arată PSD-ul pe care eu și ei îl iubim atât de mult. Nu din dragoste de partid, ci din dragoste de echipă, pentru că suntem o echipă formidabilă. Le-am mulțumit pentru fiecare minut pe care îl dedică acestui partid și l-am felicitat pe colegul și prietenul meu Florian Marin, pentru alegerea în funcția de președinte al organizației PSD Râmnicu Vâlcea. Om de caracter și un prieten alături de care lucrez de mult timp, Florian Marin se bazează pe o echipă puternică, formată din oameni de nădejde, o echipă a cărei medie de vârstă nu depășește 45 de ani. M-am bucurat mult pentru oamenii noi care au venit în partid și la conducerea organizației, dar și pentru cei peste 1.000 de membri înscriși anul trecut. Astfel că, la ora actuală, PSD are în Municipiul Râmnicu Vâlcea aproape 3.000 de membri. Sunt convins că vom face treabă bună împreună și că provocările electorale viitoare ne vor găsi pregătiți. Candidăm pentru oameni și pentru lucrurile bune pe care le-am făcut și le facem în Municipiul Râmnicu Vâlcea!” – Constantin Rădulescu, Președinte PSD Vâlcea.

articolul original.
✇Impact Real

Senatorul Claudia Banu și-a prezentat bilanțul celor doi ani de mandat

By: Claudia Schiopu
image

Claudia Banu, senator ales în Circumscripția electorală nr.40 Vâlcea, a publicat pe rețeaua de socializare facebook bilanțul propriei activități din anul recent încheiat. Senatorul vâlcean arată sinteza activității sale în cifre, propriile propuneri legislative care au devenit legi, propriile proiecte inițiate care au fost adoptate de senat, precum și alte proiecte proprii inițiate care au fost respinse de Senat.

”Au trecut 2 ani de mandat în calitate de senator al județului Vâlcea. Pe lângă întrebări, interpelări și declarații politice, țin să precizez că am contribuit la elaborarea a 54 de propuneri legislative, din care 19 sunt promulgate ca legi. Altele sunt deja în procesul legislativ și îmi dedic activitatea pentru a le duce mai departe.

Dintre proiectele devenite legi, aș dori să menționez stabilirea imprescriptibilității răspunderii penale pentru infracțiuni precum sclavia, traficul de persoane traficul de minori, proxenetismul, agresiunea sexuală și tortura. De asemenea, am lucrat și colaborat pentru noi legi care îmbunătățesc interacțiunea cetățeanului cu instituțiile cum ar fi eliminarea “dosarului cu șină”, eliberarea cazierului judiciar și în formă electronică.

Nu în ultimul rând, prin aportul avut în cadrul comisiei juridice, supraviețuitorii de cancer au dobândit dreptul de a încheia contracte de asigurare fără a furniza date despre afecțiunile oncologice. Am venit și în sprijinul celor care suferă de astfel de afecțiuni, oferind posibilitatea unui însoțitor să beneficieze de indemnizație și concediu plătit, pe perioada de îngrijire a pacientului.

În tot acest timp am adus în Parlamentul României tematica egalității de șanse, drepturile femeilor, ale copiilor și alături de colegii parlamentari am adoptat noi prevederi care să combată violența domestică și agresiunile asupra minorilor.

Promovarea județului a fost mereu o prioritate pentru mine. Fiecare eveniment, fiecare acțiune la care am luat parte am comunicat-o public, atât pe rețele sociale, cât și în mass media. Am promovat turismul, sărbătorile și orice a ținut de specificul nostru local, pentru că am fost și voi fi mereu mândră că sunt vâlceancă. 

Ca și până acum, rămân la fel de deschisă dialogului și consultării. Dacă aveți întrebări sau propuneri, îmi puteți scrie pe adresa senator.banuclaudia@gmail.com sau pe butonul de mesaj din postare. De asemenea, vă invit să ne vedem la cabinetul parlamentar situat pe strada Carol I nr 30, bl.D6, parter din Râmnicu Vâlcea. În continuare, vă asigur, că voi comunica aici, pe această pagină, toate activitățile și demersurile pe care le fac în calitate de senator, la fel ca până acum. Să auzim numai de bine!

Vă invit să consultați fișa de activitate pentru cele patru sesiuni din mandat accesând acest link:

https://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=ca321959-7dd2-4000-b525

a transmis senatorul PNL de Vâlcea, Claudia Mihaela Banu.

articolul original.
✇Impact Real

Vâlcea, decimată de accidentări

By: Adi Georgescu

SCM Rm. Vâlcea întâlnește sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor Traian, pe Thuringer HC (Germania), în etapa 4 din Grupa D a EHF European League la handbal feminin. Meciul va fi televizat în direct de Digi Sport 4, Orange Sport 3 și Prima Sport 4.

Săptămâna trecută, Thuringer s-a impus în Germania, 38-31 cu SCM Rm. Vâlcea și a devenit mare favorită la câștigarea grupei. Vâlcea vrea revanșa, dar meciul retur de sâmbătă o prinde într-o situație delicată, cu patru jucătoare importante indisponibile. Astfel, Daniela De Jong a fost operată recent, Jovana Kovacevic nu a revenit după accidentarea la spate, iar Andreea Ianăși și Raluca Dăscălete sunt și ele accidentate.

Cele patru absențe îi dau mari bătăi de cap antrenorului Bent Dahl, care ar putea improviza pentru postul de coordonator de joc, unde Coman a rămas singura soluție. Nipona Fujita a fost și ea folosită playmaker în jocul de la Galați.

”Pot spune că întâlnim una dintre cele mai bune echipe din EHF European League. Va fi destul de dificil, din cauza absențelor din echipa noastră. Trebuie să găsim soluții pentru postul de coordonator de joc și cred că acesta este cel mai dificil lucru” a declarat Bent Dahl. Echipa germană pregătită de românul Herbert Muller are punctaj maxim după trei jocuri și este cu un pas în sferturile de finală. În plus, Thuringer are cel mai bun atac din grupele EHF European League, cu 100 goluri reușite în trei jocuri. Formația pregătită de Herbert Muller este a doua în Germania, la un punct în spatele liderului Bietigheim, care are și un meci mai puțin disputat.

Chiar în cazul unui eventuale înfrângeri mâine, SCM rămâne cu șanse reale în cursa pentru a doua poziție care duce în sferturile de finală. ”Meciul cu Thuringer nu este cel mai important, ci cele care vor urma, acasă cu Paris și în deplasare, cu Praktiker VAC. Încă avem șanse de calificare și ne vom concentra pe ele. Dar, meciul de mâine nu este decisiv” a mai completat norvegianul de pe banca SCM-ului.

În celălalt joc din grupă, tot mâine,  Paris 92 este favorită în disputa cu Praktiker VAC (Ungaria).

Glibko, în topul marcatoarelor din EHF

Interul stânga Iryna Glibko este a doua marcatoare a competiției, cu 24 de goluri în cele trei jocuri. Prima în top este Csenge Kuczora (Praktiker VAC), cu 27 de goluri. Cu 16 pase decisive în 2 jocuri, Daniela de Jong este a doua în acest top, însă suedeza nu va mai putea evolua în meciurile din grupe. În faza defensivă s-au remarcat Daria Bucur, a doua în topul mingilor blocate (4 blocaje) și Raluca Băcăoanu (3 blocaje), a cincea în același clasament.

Biletele pentru jocul SCM Rm. Vâlcea – Thuringer sa-u pus în vânzare de vineri și se găsesc și sâmbătă, începând de la ora 14.00, la Sala Sporturilor Traian, prețul unui tichet fiind de 30 de lei.

Clasament Grupa D:

1. Thüringer HC              3        3        0        0        100 -83        6p

2. SCM Rm. Valcea         3        1        0        2        93 -92          2p

3. Paris 92                       3        1        0        2        74 -77          2p

4. Praktiker-Vác              3        1        0        2        85 -100        2p

articolul original.
✇Impact Real

Școala din Copăcelu, la un pas să fie demolată | Prima ședință ordinară din 2023 a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea

By: Ciuca Stefan
image

Ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii ianuarie a reprezentat o adevărat demonstrație din partea administrației din Râmnicu Vâlcea. Liberalii și oamenii lui Mircia Gutău au purtat tot felul de discuții în contradictoriu.

Totuși, de această dată, au fost prezenți și câțiva locuitori care să asiste la ședință pentru un interes sau altul, având în vedere anumite puncte de pe ordinea de zi. Cu această ocazie, primarul Mircia Gutău a dat dovadă de o schimbare de comportament și discurs care să fie observabil pentru invitați. Încerca să își impună autoritatea cu orice ocazie și să demonstreze „cine este cel mai tare”.

Începând cu primul punct de pe ordinea de zi, echipa administrativă din partea primarului Mircia Gutău a propus demolarea școlii din Copăcelu la ședință, iar liberalii s-au opus acestui demers. Aceștia spun că ar fi o variantă bună ca școala să fie reabilitată deoarece reprezintă o clădire istorică. La ședință părerile au fost în contradictoriu, fiecare având de ales între reabilitare și demolare.

Totuși, proiectul a fost scos de pe ordinea de zi de către primar, având în vedere că nu s-a găsit nicio soluție. Chiar dacă proiectul a fost propus chiar de acesta, a ajuns să-l scoată de pe lista proiectelor de hotărâre și s-a mândrit de decizie, în aplauzele colegilor săi.

Şcoala din Copăcelu, cu o arhitectură şi o vechime ce pot constitui un reper pentru oraşul nostru, a fost propusă la DEMOLARE! Acea şcoală la a cărei temelie au pus o piatră figuri istorice ale ţării precum Regele Carol I şi regina Elisabeta, la data de 15 octombrie 1906. Deşi există un raport de expertiză tehnică şi care menţionează că această şcoală poate fi reabilitată, dar care necesită nişte costuri destul de mari, actualul primar vrea să o demoleze, lucru care putea fi înfăptuit dacă noi, împreună cu voi, cetăţenii oraşului Râmnicu Vâlcea, nu ne împotriveam! De frica protestelor venite din partea cetăţenilor, proiectul a fost retras.

Viceprimarul liberal Virgil Pîrvulescu, despre școala de la Copăcelu.

Cât privește Școala din Copăcelu, liberalii nu s-au sinchisit absolut deloc până acum de ea, deși de câțiva ani buni dețin Ministerul Învățământului, precum și șefia Inspectoratului Școlar Județean (unde sunt mai ocupați să promoveze mega-after-school-uri populiste și imposibil de pus în practică, decât să soluționeze probleme punctuale și perfect rezolvabile!).

Zona Școlii Copăcelu trebuie – fără îndoială – rezolvată într-un fel și am retras proiectul de pe ordinea de zi a ultimei ședințe de Consiliu Local pentru că sunt deschis tuturor variantelor, dar cu condiția ca ele să fie FEZABILE și REALISTE – că de poveștile liberalilor atât eu, cât și cetățenii Râmnicului suntem sătui!

Primarul Mircia Gutău, despre școala de la Copăcelu.
articolul original.
✇Impact Real

Sorana Vișan și Florin Nechitescu participă cu lotul național la Campionatul European de karate EKF

By: Adi Georgescu

Doi sportivi de la CSS Rm. Vâlcea, Sorana Vișan și Florin Nechitescu vor participa cu lotul național la Campionatul European de karate EKF pentru cadeți, juniori și tineret, care se dispută în perioada 3-5 februarie, în Cipru, la Larnaca. Cei doi karateka vâlceni sunt pregătiți de profesorul Mihai Ioniță.

Astfel, Sorana Vișan participă la proba de kata feminin pentru juniori (16-17 ani), unde sunt înscriși 32 de sportivi din tot atâtea țări.

Florin Nechitescu va concura la proba de kumite juniori (-76 kg), unde sunt înscriși 40 de sportivi. 

Ambii karateka vâlceni de la CSS, pregătiti de Mihai Ioniță sunt susținuți financiar la această competiție și pentru a face sport de performnață de către părinți și reprezintă cu onoare și mândrie România. 

articolul original.
✇Impact Real

Start cu dreptul în sezonul de sală pentru atleții de la CS Chimia

By: Adi Georgescu

În acest weekend s-a desfășurat la București Cupa RMA și prima etapă a Campionatului Național U18 și U16. La această competiției au luat startul sportivii vâlceni Ștefania Balint (200 m), Beniamin Ghiță (1500 m), Ana Vidican (60 m, 60 m garduri și 200 m), Ana Grujdin (60 m, săritura în lungime și 200 m), sportivi antrenați de Alina Borța. Au mai fost la start Leonard Căpățână (triplusalt), antrenat de Angela Popescu și Irina Ungureanu (60 m garduri și 200 m), antrenată de Cristina Marciuc. O noutate a regulamentului de participare în etapele finale ale Campionatelor Naționale de atletism este necesitatea realizării unui barem. În acest sens, lupta pentru locurile disponibile pentru etapele finale a devenit una mult mai acerbă.

Atleții vâlceni deja experimentați au ocupat poziții fruntașe în clasamentul acestei competiții. Astfel, Ștefania Balint, componentă a lotului olimpic de juniori, participantă în anul 2022 la Festivalul Olimpic pentru Tineret și la Campionatul European U18, a câștigat lejer proba de 200 m la categoria U18 și va participa în perioada următoare la competițiile dedicate juniorilor, dar și seniorilor. De asemenea, Beniamin Ghiță a ocupat poziția a doua în proba de 1500 m la categoria U 20 și va participa în luna martie la etapa finală.

Vidican, Grujdin și Ungureanu, la prima competiție de juniori

Pentru micile atlete Ana Vidican, Ana Grujdin și Irina Ungureanu, această competiție a reprezentat prima participare la categorie de juniori, ele fiind născute în anul 2009. Ana Vidican, fostă medaliată în proba de 200 m garduri la categoria de copii, a ocupat poziția a cincea în finala probei de 60 m garduri cu o performanță valoroasă. Atât Ana Vidican, cât și Ana Grujdin au îndeplinit baremul de calificare pentru etapa finala ce se va desfășura în luna martie la Bacău și în probele de 60 m și 200 m.

Govoreanu și Chiriță se pregătesc pentru performanțe mai mari

Două atlete de mare viitor ale CS Chimia Rm. Vâlcea, sportive antrenate de Alina Borța nu au început încă competițiile. Valoroasa atletă Dana Govoreanu, medaliată cu bronz în anul 2022 la Campionatul Balcanic U20, va debuta în competiții în luna mai, încercând să realizeze baremul de calificare pentru Campionatul European U23 ce se va desfășura în luna iulie în Finlanda. Alexia Chiriță, vicecampioană anul trecut în proba de Pentatlon și Hexatlon și medaliată cu bronz în proba de săritură în înălțime la categoria U16 se pregătește pentru Campionatul Național de probe combinate U18 ce se va desfășura la finalul lunii martie.

Clubul Sportiv Chimia Rm. Vâlcea face toate eforturile necesare pentru susținerea acestor atleți și pentru promovarea atletismului de performanță.

articolul original.
✇Impact Real

La mulți ani, Sidonia Iancu!

By: Adi Georgescu
image

Prezentatoarea cunoscutei emisiuni ”Săptămâna sportivă” de la Televiziunea VTV, SIDONIA IANCU își aniversează azi ziua de naștere. Cu o experiență de peste 28 de ani în presa vâlceană, Sidonia a prezentat emisiuni de copii, știrile și acum realizează cu multă pasiune emisiuni sportive. Mamă a doi copii frumoși, îndrăgita moderatoare de la VTV este de ceva timp și o tânără bunică, având trei nepoți și este foarte fericită să aibă grijă de ei.

Cu această ocazie, redacția sport a Impact Real îi urează sărbătoritei sănătate, fericire și tradiționalul ”La mulți ani!”

articolul original.
✇Impact Real

Teleorman – Vâlcea, duelul din barajul pentru promovarea în Liga a III-a

By: Adi Georgescu
image

Federația Română de Fotbal a stabilit joi, 2 februarie 2023, prin tragere la sorți, duelurile pentru barajul de promovare în Liga 3, ediția 2023-2024. Campioana Vâlcii va juca cu reprezentanta județului Teleorman.

Cele 41 de județene și Bucureștiul au fost repartizate în șapte regiuni a câte șase echipe fiecare, regiuni deja cunoscute și folosite și în edițiile trecute. În Liga 3, sezonul 2023-2024, vor promova cele 21 de câștigătoare ale jocurilor de baraj.

Meciurile se vor disputa în sistem eliminatoriu, în data de 17 iunie 2023, ora 18:00, turul, respectiv 24 iunie 2023, ora 17:30, returul.

Regiunea 5: Teleorman – Vâlcea, Olt – Argeș, Dâmbovița – Dolj;

Prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj este echipa organizatoare a jocului tur, returul urmând să se desfăşoare pe terenul echipe adverse.

AJF Vâlcea este obligată să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 11 iunie 2023, echipa calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS) al acesteia, eliberat de Ministerul Sportului. Lider în Liga a IV-a Vâlcea este Sparta (41 puncte), urmată de SCM Rm. Vâlcea și Păușești Otăsău, ambele cu câte 39 puncte.

La baraj au dreptul să participe doar prima clasată la finalul campionatului Ligii a 4–a din fiecare județ/București. În situația în care echipa campioană nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj, deoarece nu deține personalitate juridică și/sau CIS, jocurile de baraj în care era repartizată nu se vor disputa, adversara, dacă îndeplineşte condițiile de participare, urmând să fie declarată câștigătoare.

FRF permite și modificarea formei și/sau structurii juridice campioanei județene, respectiv a Bucureștiului care va participa la baraj, însă aceasta trebuie să trimită o cerere pentru aprobare către AJF/AMFB în perioada 1-11 iunie 2022.

În Liga a IV-a Teleorman, lupta pentru titlul județean se duce între două echipe. Lider este Rapid Buzescu, care are 36 de puncte, urmată de Avântul Bragadiru, cu 34 puncte. Este clar că echipa campioană se va decide între primele două clasate.

articolul original.
✇Impact Real

USR Vâlcea, dezinformare și acuzații fără probe | Primarul din Costești spune că s-a ocupat cum trebuie de deszăpezire cu nisip, nu cu pietriș

By: Ciuca Stefan

USR Vâlcea a transmis un comunicat în această săptămână prin care acuză unele administrații din județ pentru „bătaie de joc pe drumuri”. Anume, aceștia au declarat că unele localități, pentru a mai economisi bani, au aruncat cu pietriș pe străzile comunale, în loc să se facă procedura cu nisip.

Useriștii spun că procedura este deja una obișnuită și se face de câțiva ani pe multe dintre drumurile din Vâlcea. Este vorba despre localitățile Horezu, Slătioara, Costești și Păușești-Măglași.

Mai mult ca sigur, pentru a face niște economii, primăriile sau firmele care au câștigat licitațiile pentru deszăpezirea drumurilor din multe localități vâlcene, își bat joc pur și simplu de participanții la trafic, aruncând cu pietre în loc de nisip, ca material antiderapant.” a transmis USR Vâlcea.

Chiar dacă USR Vâlcea a realizat un comunicat prin care a acuzat administrațiile locale pentru acest gest, nu a prezentat dovezi care să confirme acest lucru. Am discutat cu primarul din comuna Costești, pentru a confirma dacă se întâmplă acest fenomen în comună.

Ei au dat un mesaj că s-a dat cu pietriș pe drumuri. De unde știu aceștia că s-a dat cu așa ceva? Noi folosim doar nisip fin pe care îl dăm pe ulițe cu sare adăugată. Noi dăm chiar la lopată, ne-am ocupat cum trebuie. Eram treaz la ora 4 dimineața cu oamenii la telefon să mă asigur că este totul în regulă. Mi s-a părut un anunț dat aiurea. Poate voiau să zică că s-a dat pe Drumurile Naționale care trec prin Costești cu bolovani, dar nicidecum noi să fi făcut acest lucru.

Avem patru utilaje plus oameni care se ocupă manual de ulițele care sunt în pantă. Noi nu avem treabă cu Drumurile Naționale sau Județene, dar în comună deszăpezirea s-a efectuat corect în comună. Corect ar fi să se expună exact punctul de vedere, nu la modul general cum a făcut USR. Nu se poate face un comunicat de acest fel, nu știu ce au vrut să arate cu chestia asta. Avem poze și filmări de la deszăpezire, sunt doar niște minciuni ce a transmis USR Vâlcea.

Primarul comunei Costești, Toma Peștereanu.

Se pare că este o gafă USR Vâlcea majoră, având în vedere că reprezentanții partidului au aruncat cu acuzații către mai multe localități din județ, însă fără dovezi clare. USR a început campania electorală devreme, încercând să critice orice fel de partid și promovând ideea că toate lucrurile nu sunt făcute bine, indiferent de ceea ce se întâmplă în realitate.

Șeful organizației județene, Andrei Gheorghiu, și-a sabotat imaginea la nivel local în Râmnicu Vâlcea prin afilierea cu Mircia Gutău și acum parcă este interesat de atenție la nivel județean.

Postarea realizată de useriști a strâns multe impresii pe Facebook:

articolul original.
✇Impact Real

Daniela De Jong s-a operat și va absenta circa trei luni!

By: Adi Georgescu

SCM Rm. Vâlcea a pierdut-o pentru următoarele luni pe coordonatorul de joc Daniela de Jong, una dintre jucătoarele de bază ale echipei.

Suedeza s-a accidentat la genunchi în disputa din grupele EHF European League, din deplasare, pierdută cu scorul de 31-38 contra lui Thuringer și a fost operată ieri.
“Din păcate, în timpul meciului împotriva lui Thuringer m-am accidentat la genunchi. Marți am facut o intervenție chirurgicală și timpul estimat de recuperare este de 12 săptămâni. Este foarte greu pentru mine să stau departe de handbal și de echipă, dar sper să mă întorc cât mai curând posibil. Aștept cu nerăbdare să ne revedem” a anunțat Daniela De Jong pe pagina oficială a clubului vâlcean.

Antrenorul SCM-ului, Bent Dahl are însă mai multe probleme de lot. Interul stânga Jovana Kovacevic nu a revenit pe teren după accidentarea la spate suferită la Euro 2022, iar Andreea Ianași s-a accidentat și ea în jocul de campionat de la Baia Mare. Astfel, Amalia Coman a rămas singurul ”centru” valid din lot.

SCM Rm. Vâlcea este în grupele EHF European League și se luptă pentru calificarea în sferturile de finală ale competiției. În etapa 4 a grupelor, Vâlcea va juca sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala Traian cu Thuringer, echipa pregătită de românul Herbert Muller.

articolul original.
❌