ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
✇Flux24

Delon jr s-a fotografiat în Oradea. Filmează cu Mickey Rourke într-un film realizat de un preot ortodox

By: FLUX 24
image

„Salutare tuturor. O să vă explic tuturor ce fac aici. Sunt în România, la Oradea, voi începe filmările luni, la un film românesc, a unui tânăr realizator de 37 de ani”, a spus Delon.

„Prima este că participă Mikey Rourke, a doua că realizatorul este preot ortodox, are patru copii și a făcut filme selecționate la Berlin, la Moscova. Filmul este despre jocuri politice, deloc rău, nu? Dar nu vă pot spune acum mai multe…”, a spus Anthony Delon, cu trimitere la scenaristul şi regizorul Ciprian Mega, parohul Bisericii Sfântul Spiridon din cartierul Rogerius.

Acesta şi-a încheiat intervenţia cu expresia „e puţin frig aici”. În imagini se vede și zăpada care, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a acoperit parcul.

Actorul Anthony Delon va participa începând de luni la filmările producţiei independente „21 de rubini”, în care va juca rolul rusului Yuri, prietenul eroinei principale, procuroarea Nina nominalizată la funcţia de procuror general al României și interpretată de Corina Moise.

Lista celebrităţilor care vor filma în următoarele două săptămâni şi jumătate la Oradea este deschisă de starul american Mickey Rourke, care va interpreta rolul secretarului de stat american, Mickey Mandovanis, şi o mai cuprinde pe italianca Elisabetta Pellini, al cărui personaj, Nicoletta Delalachisesa, este reprezentantul Comisiei Europene.

Printre cei circa o sută de actori români care vor participa la filmări se numără Dorel Vişan, Ela Ionescu, Magda Catone, Răzvan Vasilescu.

articolul original.
✇Flux24

Purtătoarea de cuvânt a MAE francez dezvăluie: Macron îl sună pe Putin la cererea lui Zelenski

By: FLUX 24

[unable to retrieve full-text content]

Președintele francez Emmanuel Macron îl sună pe liderul rus Vladimir Putin la cererea șefului statului ucrainean Volodymyr Zelensky, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului francez de Externe, Anne-Clair Legendre, într-un interviu pentru RTVI . „Domnul Macron îl cheamă pe președintele Putin în principal la cererea președintelui Zelensky și întotdeauna în coordonare cu aliații noștri pentru a […]

The post Purtătoarea de cuvânt a MAE francez dezvăluie: Macron îl sună pe Putin la cererea lui Zelenski appeared first on Flux24.ro.

articolul original.
✇Flux24

Ofițer de informații american: Toți știu că s-a terminat în Ucraina. Biden știe totul, Austin știe totul, Sullivan știe

By: FLUX 24
image

Potrivit lui, un număr mic de vehicule militare trimise în Ucraina , precum și termenele lungi de livrare , nu vor afecta situația din criza ucraineană în favoarea Kievului.

„Acesta este un front politic. Sunt aici să vă spun chiar acum: Biden știe totul, Austin știe totul, Sullivan știe. Toți știu că s-a terminat, așa că creează o oportunitate de a privi poporul american în ochi și să spunem că am făcut totul” pentru a ajuta Ucraina, dar nu a fost suficient. De exemplu, rușii sunt prea mari și înfricoșători. Dar adevărul este că nici măcar nu încercăm. Jertfim literalmente Ucraina și armata ucraineană, sacrificându-i”, a spus Ritter.

articolul original.
✇Flux24

The Telegraph: Dacă primește Ucraina, UE intră în faliment

By: FLUX 24
image

„UE nu poate accelera procesul de intrare a Kievului în bloc, de teama să nu falimenteze ea însăși. Odată ce Ucraina va deveni membră a UE, Bruxelles -ul va fi obligat să îi acorde sute de miliarde de euro de finanțare și asistență, ceea ce va necesită o revizuire lungă și dureroasă a regulilor”, a spus el.

Potrivit lui Crisp, finanțarea este departe de a fi singurul, dar cel mai serios factor, din cauza căruia apartenența republicii post-sovietice la UE poate fi pusă în îndoială pentru o lungă perioadă de timp. Autorul a recunoscut că în Occident nu se mai poate ascunde cât de dificilă, lungă și costisitoare poate deveni admiterea definitivă a Ucrainei în Uniunea Europeană.

articolul original.
✇Flux24

29% din moldoveni s-ar preda necondiționat dacă Rusia ar ataca Moldova. 45,8% afirmă că nu vor merge la luptă dacă țară ar fi atacată de regimul de la Tiraspol

By: FLUX 24
image

Același sondaj mai arată că 47% din cetățenii moldoveni nu percep Rusia ca pe o amenințare la adresa securității Moldovei. Întrebați dacă ar fi gata să apere Moldova cu arma în mână, dacă ar fi atacată de armata subordonată regimului separatist pro-rus de la Tiraspol, 45,8% au răspuns că nu ar merge la luptă, iar 36% ar lupta pentru integritatea teritorială a țării.

articolul original.
✇Flux24

Nou scandal de corupție în armata ucraineană: Au furat și banii pentru cazărmi

By: FLUX 24
image

Fostul șef al Direcției principale de locuințe și exploatare a forțelor armate ucrainene și un ofițer superior din cadrul departamentului de supraveghere tehnică pentru construcția instituției au fost implicați în deturnarea banilor publici în timpul construcției cazărmilor pentru militarii ucraineni, relatează Unian.net

Potrivit autorităților „ei au fost organizatorii furtului a peste cinci milioane de grivne în timpul construcției cazărmilor militarilor din garnizoana Nikolaev. Șeful direcției a semnat o serie de contracte cu o societate comercială pentru lucrări de reparații și construcții în vederea realizării afacerii”.

„Conform documentelor semnate, antreprenorul trebuia să efectueze reparația acoperișurilor, rețelelor electrice, de apă și canalizare în cazărmi. Cu toate acestea, lucrările respective nu au fost realizate în totalitate, iar participanții la schemă au deturnat banii din buget. Cazărmile nu au putut fi locuite de militari”, se menționează în comunicat.

Expertiza în construcții și economică inițiată de Serviciul de Securitate al Ucrainei au confirmat faptele încriminate. Oamenii legii au precizat că, în timpul perchezițiilor efectuate la sediul Direcției Principale de Proprietate și Resurse a Ministerului Apărării, care este succesorul legal al Direcției Principale de Locuințe și Exploatare, și la adresele de reședință ale celor nouă suspecți din Kiev și Vinița, au fost confiscate documente financiare și economice cu dovezi ale tranzacției.

În prezent, un angajat al departamentului de supraveghere tehnică a construcțiilor din cadrul Direcției principale de locuințe și exploatare a Forțelor Armate ucrainene este suspectat în temeiul articolului 364 a Codului Penal ucrainean: abuz de putere sau de poziție oficială.

articolul original.
✇Flux24

Rezervele de sare din Soledar-ul cucerit de ruși sunt pentru 1000 de ani

By: FLUX 24
image

„Artyomsol are o capacitate de producție de 7 milioane de tone metrice anual, în timp ce rezervele de la depozit se ridică la 13 miliarde de tone metrice. În ultimii 130 de ani, au fost extrase aproximativ 250 de milioane de tone metrice, ceea ce înseamnă că rezervele de sare rămase vor fi suficient pentru a rezista mai mult de o mie de ani. Perspectivele sunt mai mult decât profitabile. Astăzi, este cel mai mare depozit din Eurasia”, a spus el.

Potrivit lui Hhotsenko, în prezent este periculos pentru experții civili să rămână în Soledar din cauza minelor și bombardamentelor. Depozitul va fi inspectat de îndată ce va fi posibilă intrarea în oraș, a asigurat premierul DPR.

„O vom dezvolta. Va fi necesar să deminam totul acolo și să evaluăm situația de la mine”, a spus Hotsenko.

Soledar este situat la aproximativ 100 de kilometri nord de Donețk. Orașul s-a format în jurul producătorului de sare Artyomsol. Prima mină de sare a fost pusă în funcțiune acolo în 1881. La sfârșitul lunii mai trecut, ziarul ucrainean Ekonomicheskaya Pravda a declarat că compania și-a suspendat operațiunile.

articolul original.
✇Flux24

Tomac: Ambasadorii ruși trebuie expulzați!

By: FLUX 24
image

De altfel, un răspuns necesar, după ce Rusia a expulzat ambasadorul Estoniei de la Moscova.Din păcate, deși rolul Parlamentului European este acela de a da direcții politice ambițioase, această inițiativă a picat la vot: 403 voturi împotrivă, 125 voturi favorabile, 60 abțineri.Sunt mândru că am fost printre cei 125 de deputați care au votat pentru o Uniune Europeană mai fermă ȋn relația cu Federația Rusă. Un stat agresor care amenință Europa nu trebuie tratat ca un partener. Un stat care încalcă orice principii internaționale trebuie izolat.Este timpul să scădem nivelul de relaționare diplomatică cu Rusia, mai spune Tomac.

articolul original.
✇Flux24

Dâmbovita, unul din cele mai mari proiecte din țară cu fonduri europene

By: FLUX 24

DETALIILE PROIECTULUI TRANSMISE DE CORNELIU STEFAN:

Contractul pe care astăzi se lucrează, „𝐈̂𝐧𝐟𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐞𝐱𝐭𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐫𝐞𝐭̦𝐞𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐮 𝐚𝐩𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐑𝐚̆𝐜𝐚𝐫𝐢, 𝐋𝐮𝐧𝐠𝐮𝐥𝐞𝐭̦𝐮, 𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐥𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐁𝐫𝐚𝐧𝐢𝐬̦𝐭𝐞𝐚, 𝐂𝐨𝐧𝐭̦𝐞𝐬̦𝐭𝐢”, 𝐬𝐞 𝐫𝐢𝐝𝐢𝐜𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟑𝟔.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨, 𝐓𝐕𝐀 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬.

✅ În contract sunt prevăzute următoarele lucrări:

1️⃣ 𝐑𝐚̆𝐜𝐚𝐫𝐢:

📍 rețea de distribuție a apei în orașul Răcari, satele Ghergani și Mavrodin. Vorbim aici de o rețea cu o lungime de 30 de km, unde se vor realiza și 1520 de branșamente;

📍 reabilitarea a 3,6 km de rețea de distribuție a apei în Răcari și peste 230 de branșamente;

📍 înființare rețea de canalizare în Răcari și satele Ghergani și Mavrodin. Lungimea acesteia va fi de 32,5 km, fiind prevăzute și 1.745 de racorduri;

📍 se vor construi și 15 stații de pompare a apei uzate;

📍 conducte de refulare pe o lungime de 5 km.

𝐕𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐞 𝐬𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐑𝐚̆𝐜𝐚𝐫𝐢, 𝟏𝟑.𝟔𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐄𝐔𝐑𝐎.

2️⃣ 𝐂𝐨𝐦𝐮𝐧𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐭̦𝐞𝐬̦𝐭𝐢 – 𝐬𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐭̦𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐫𝐚̂𝐧𝐠𝐚𝐬̦𝐢 𝐬̦𝐢 𝐁𝐨𝐭𝐞𝐧𝐢:

📍 Datorită acestui proiect, rețeaua se va extinde cu aproximativ 23 de km. Și aici sunt prevăzute:

📍 1.230 de racorduri;

📍 10 stații de pompare a apei uzate;

📍 9 km de conducte de refulare.

𝐕𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐞 𝐬𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐨𝐧𝐭̦𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝟔.𝟑𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐄𝐔𝐑𝐎.

3️⃣ 𝐂𝐨𝐦𝐮𝐧𝐚 𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐥𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐬𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐥𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐬̦𝐢 𝐁𝐫𝐨𝐬̦𝐭𝐞𝐧𝐢:

📍 înființare rețea de canalizare menajeră cu o lungime de 16,3 km;

📍 1.000 de racorduri;

📍 16,4 km de conducte de refulare;

📍 13 stații de pompare a apei uzate.

𝐕𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐞 𝐬𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐥𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝟔.𝟕𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐄𝐔𝐑𝐎.

4️⃣ 𝐈̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐚 𝐋𝐮𝐧𝐠𝐮𝐥𝐞𝐭̦𝐮, 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭 𝐬𝐞 𝐢̂𝐧𝐟𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐞𝐚𝐳𝐚̆:

📍 20,7 km de canalizare;

📍 peste 1.300 de racorduri;

📍 9,8 km de conducte de refulare;

📍 8 stații de pompare a apei uzate.

𝐕𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐞 𝐬𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐋𝐮𝐧𝐠𝐮𝐥𝐞𝐭̦𝐮, 𝟔.𝟒𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐄𝐔𝐑𝐎.

5️⃣ 𝐈̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐚 𝐁𝐫𝐚𝐧𝐢𝐬̦𝐭𝐞𝐚, 𝐢̂𝐧 𝐬𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐜𝐢𝐨𝐚𝐫𝐚:

📍 Extindere rețea de distribuție în lungime de 8,6 km;

📍 430 de branșamente;

📍 Rețea nouă rețea de canalizare – 8,7 km lungime;

📍 430 de racorduri;

📍 2,6 km conducte de refulare;

📍 Construirea a 4 stații de pompare a apei uzate.

𝐕𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐞 𝐬𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐁𝐫𝐚𝐧𝐢𝐬̦𝐭𝐞𝐚, 𝟑.𝟒𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐄𝐔𝐑𝐎.

✅ Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată din județul nostru este uriaș, iar de acesta vor beneficia cetățenii din 52 de localități dâmbovițene și Consiliul Județean Dâmbovița.

articolul original.
✇Flux24

Europarlamentarul Cristian Bușoi: Este nevoie urgentă ca oncologia chirurgicală să fie recunoscută ca disciplină specializată în UE

By: FLUX 24
image

CE MAI SUSTINE CRISTIAN BUȘOI:

Chirurgia cancerului rămâne cel mai rentabil tratament pentru majoritatea tumorilor solide nemetastazate. 80% dintre pacienții cu cancer vor beneficia de o intervenție chirurgicală de-a lungul drumului pentru tratarea cancerului.

Oncologia chirurgicală a înregistrat progrese enorme în ultimii ani, inclusiv intervenția chirurgicală cu acces minim, tele-robotica și tehnicile ghidate de imagini.

Domeniul de aplicare al oncologiei chirurgicale s-a extins de la intervenția chirurgicală preventivă a cancerului (în sindroamele ereditare) pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer și intervenția chirurgicală pentru cancerele depistate precoce (unde șansele de vindecare sunt mai mari) la cancerele locale avansate și unele metastatice.

Chirurgia cancerului este un proces complex care ar trebui efectuat de către specialiști atestați de stat, care să aibă acces la informații de ultimă oră și experiență clinică solidă. Cu toate acestea, în unele țări ale UE, chirurgia cancerului este efectuată de chirurgi generaliști, fără pregătire de specialitate în oncologie chirurgicală.

Oncologia chirurgicală este recunoscută ca specialitate doar în 8 țări europene.

Accelerarea recunoașterii oncologiei chirurgicale ca specialitate va oferi sisteme de certificare și acreditare pentru chirurgii oncologi, care se vor asigura că pacienții cu cancer beneficiază efectiv de intervenții chirurgicale de calitate și tratamentul optim la care au dreptul. În plus, ar oferi condiții de concurență echitabile pentru o forță de muncă de înaltă calitate, în care expertiza profesională a medicilor oncologi chirurgi este respectată și apreciată.

Importanța oncologiei chirurgicale în îngrijirea cancerului a fost recunoscută în Planul UE pentru combaterea cancerului și în Raportul Comitetului special pentru combaterea cancerului (Raportul BECA). Cu toate acestea, valoarea sa rămâne subestimată și necunoscută publicului.

Prin scrisoarea deschisă adresată celor doi comisari europeni solicităm acțiuni imediate la nivelul UE, pentru ca toți pacienții europeni cu cancer să poată beneficia de o intervenție chirurgicală optimă pentru cancer, așa cum se arată și în Raportul BECA. Este nevoie de:

•Recunoașterea Oncologiei Chirurgicale ca disciplină de specialitate în întreaga Europă;

• Armonizarea standardelor de educație și formare în oncologie chirurgicală în toată Europa;

• Armonizarea sistemelor de certificare și acreditare pentru chirurgii oncologi din Europa.

•Accesul la o formare de înaltă calitate, sistematică și uniformă privind principiile oncologiei chirurgicale ar trebui să fie asigurat pentru toți chirurgii care tratează cancerul în funcție de țară.

Solicităm așadar Comisiei Europene să ia măsurile necesare pentru a recunoaște oncologia chirurgicală ca disciplină specializată în întreaga Europă pentru a asigura o cale optimă de îngrijire a cancerului, centrată pe pacient.

articolul original.
✇Flux24

Guvernarea neperformantă și criza lovesc la Chișinău: Guvernul și partidul Maiei Sandu pierd Puterea. Maia are un avans în fața lui Dodon, dar alianța din Opoziție are același scor. Unirea cu România și intrarea în NATO sunt impopulare

By: FLUX 24
image

Astfel, potrivit rezultatelor acestui sondaj publicate vineri la Chişinău, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS, proeuropean) ar obţine 33,1% de voturi din partea cetăţenilor decişi să se prezinte la urne, fiind urmat de Blocul comuniştilor şi socialiştilor (de stânga, prorus) cu 31,1%.

Pe locul trei s-a clasat Partidul Şor (populist, prorus) – al controversatului om de afaceri Ilan Şor, care se ascunde în Israel de justiţia moldoveană – cu 16%.

Alte formaţiuni politice nu ar trece pragul de reprezentare de 5%.

Peste 28% dintre cei intervievaţi nu au exprimat o opţiune de vot sau au spus că nu ar participa la alegeri.

De asemenea, moldovenii nu doresc Unirea cu România și nici intrarea în NATO, dar ar dori intrarea în UE.

Mişcarea Alternativa Naţională a lui Ion Ceban, primarul Chişinăului, se situează sub limita accederii în parlament, la fel ca Partidul Nostru, al lui Renato Usatîi.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, atunci Maia Sandu ar acumula 36,1% dintre voturile celor decişi să voteze, iar fostul preşedinte socialist Igor Dodon – 22,6%.

Pe locul trei s-ar clasa Ion Ceban – 10,9%, iar pe locul patru Ilan Şor – 5,4%.

articolul original.
✇Flux24

Zelenski iși acuză concetățenii: Sunt în vacanță. Ucrainenii „odihnindu-se” în orașe departe de prima linie și-au pierdut spiritul de luptă și motivația

By: FLUX 24
image

Potrivit acestuia, rezistența țării depinde de arme și de motivație, care, printre altele, determină „spiritul din interiorul statului”. 

Zelensky a remarcat că la începutul operațiunii speciale rusești, unitatea poporului a fost mai puternică, inclusiv în acele așezări care sunt departe de linia de contact.

„Acum, în unele orașe, văd că sunt în vacanță”, a spus el.

Preşedintele ucrainean le-a cerut jurnaliştilor ucraineni şi străini să se unească cât mai curând posibil şi să ridice moralul populaţiei „odihnită” în spate, amintindu-le de ostilităţile în desfăşurare. Potrivit lui, sarcina Kievului acum este „de a preveni răzbunarea”.

articolul original.
✇Flux24

Rareș Bogdan acuză OMW Petrom că împiedică România să devină un jucător pentru furnizarea de gaze în regiune

By: FLUX 24
image

”În acest moment, OMW Petrom folosește tot felul de tertipuri. Pe de o parte, vrea să fenteze statul român la încasările bugetare sau să eludeze un regulament european. Pe de altă parte, vrea să oprească posibilitatea ca România să devină furnizor de gaze în regiune pentru că, după cum știți, noi extragem zilnic 25 milioane de metri cubi. Din subteran, unde am înmagazinat peste 3,5 miliarde de metri cubi, mai avem posibilitatea să extragem între 22 și 28 de milioane de metri cubi, deci suficient pentru consumul național, respectiv instituțional și companii.”, a declarat Rareș Bogdan.

”Ce putem face prin Netpun Deep, acolo de unde am cumpărat de la Exon cu 1 miliard 60 de milioane investițiile pe care Exon le-a făcut, urmând ca în următorii 3 ani, 3 ani și jumătate, să mai investim Romgaz 50%, OMW Petrom 50% încă 3-3,5 miliarde astfel încât România să poată extrage zilnic încă între 100-130 de milioane de metri cubi pe zi. România va deveni jucător regional Și OMW, în acest moment, nu dorește acest lucru! OMW Petrom face un joc extrem de clar ca România să nu devină în următorii 3 ani și jumătate nu doar independentă din punct de vedere energetic, ci și ca să nu devină jucător strategic, furnizor pentru Cehia care are  8% dependență de gaz rusesc, pentru Ungaria, pentru Polonia, Bulgaria, Austria.”, a zis Rareș Bogdan. 

”Pe data de 10 decembrie, OMW Petrom a fost chemată la ANRM. A cerut încă 6 săptămâni de păsuire, 14 decembrie – 28 ianuarie, pentru a prezenta planul pentru investiția de la Neptun Deep. A trecut termenul de 28 ianuarie, iar OMW Petrom nici până astăzi nu a venit cu acel plan. Vă spun în premieră că dorește să schimbe datele, dorește să ne explice că studiul de fezabilitate făcut și explorarea făcută acolo nu este una care să permită un gen de investiții.”, a spus Rareș Bogdan.

”Pe cel mai important punct investițional, atu, pe care îl are România, respectiv Neptun Deep, OMW Petrom refuză să pornească investiția și să extragă din platforma continentală încă 100-130 de milioane de metri cubi pe zi pentru ca România să devină furnizor de gaze în regiune. Statul român trebuie să intervină rapid și să ia la întrebări indiferent cine e acolo.”, a spus Rareș Bogdan la Antena 3.

articolul original.
✇Flux24

Presa poloneză: Ucraina începe să se confrunte cu o penurie de obuze care va atinge un punct critic în 6 luni

By: FLUX 24
image

„Ei spun că în acest ritm – dacă conflictul nu încetinește puțin, iar Rusia face totul pentru a preveni acest lucru – în jurul lunii iunie Occidentul va avea probleme cu muniția. Americanii spun că intenționează să crească producția de rachete cu 500- 600 la sută, dar undeva în doi ani. Nu avem doi ani, nici măcar şase luni”, a spus expertul.

articolul original.
✇Flux24

Ministrul de externe maghiar avertizează la Baku de față cu Iohannis: Comisia Europeană trebuie să-si facă temele și să dezvolte infrastructura în Europa de Sud-Est

By: FLUX 24
image

Luând cuvântul la Conferinţa de la Baku despre Coridorul Sudic de Gaze şi energia verde, ministrul a subliniat că scenariul cel mai realist privind diversificarea în Europa Centrală este implicarea cât mai curând a producţiei intensificate de gaze naturale în Azerbaidjan, în privinţa căreia Ungaria şi Azerbaidjanul au semnat săptămâna aceasta un memorandum. 

În acelaşi timp, el a avertizat că există anumite condiţii prealabile în materie de infrastructură şi, deşi creşterea capacităţii gazoductului trans-anatolian este o veste bună, vor trebui puse în aplicare programe semnificative de dezvoltare a reţelei şi în Europa de Sud-Est. 

Din acest motiv, Ungaria, Bulgaria, România şi Slovacia au făcut apel la Comisia Europeană să sprijine dezvoltările necesare pentru a garanta securitatea energetică în regiunea Europei Centrale, considerând această chestiune ca o prioritate pentru Comunitate – a reamintit ministrul. 

“Dacă Uniunea Europeană nu foloseşte diversificarea doar ca un instrument de comunicare politică, atunci este timpul ca Bruxelles să acţioneze şi să finanţeze dezvoltările de infrastructură necesare în sud-estul Europei, permiţând astfel includerea producţiei intensificate crescute de gaze în Azerbaidjan” – a spus el. 

“Pentru ca diversificarea să nu rămână doar un vis, Comisia Europeană trebuie să îşi facă şi ea tema de casă – a precizat ministrul. 

El a declarat că Ungaria, fiind o ţară fără ieşire la mare, este în mare măsură dependentă de alţii privind aprovizionarea cu energie, inclusiv de efectuarea investiţiilor necesare în ţările vecine şi în celelalte ţări de tranzit. 

“Guvernul a considerat întotdeauna că aprovizionarea cu energie este o problemă fizică, nu una politică sau ideologică. Atâta timp cât nu putem produce căldură cu ideologii sau declaraţii politice, trebuie să înţelegem aprovizionarea cu energie ca pe o problemă fizică” – a subliniat el. 

Ministrul a identificat securitatea energetică ca o chestiune de securitate naţională, declarând că guvernul său va continua să respingă orice încercare de intervenţie în acest domeniu, aşa cum a făcut-o şi până acum. În opinia sa, aprovizionarea cu energie a Ungariei este sigură chiar şi în prezent, în mare parte datorită gazoductului Turkish Stream, care funcţionează în continuare la 100% din capacitate. 

Szijjártó a subliniat că unii au încercat să împiedice construcţia gazoductului, ameninţând cu sancţiuni, cu toate acestea proiectul a fost finalizat datorită deciziilor curajoase ale ţărilor implicate. “Dacă nu l-am fi construit, astăzi ne-am confrunta cu probleme foarte grave” – a spus el.

articolul original.
✇Flux24

Președintele Serbiei: Nu vrem în NATO

By: FLUX 24
image

„Serbia este pe calea europeană, iar în ceea ce privește integrarea atlantică, Serbia nu vrea să adere la NATO. Serbia vrea să-și păzească neutralitatea militară și să o întărească. Există o diferență între integrarea europeană și integrarea atlantică”, a răspuns la întrebarea reprezentantului opoziției privind problema aderării la NATO.

Vucic a observat anterior că Serbia nu a plănuit niciodată să se alăture NATO din motive logice, în ciuda diferitelor declarații și evaluări, și intenționa să-și mențină neutralitatea militară în viitor.

Războiul de agresiune al NATO împotriva Iugoslaviei a început pe 24 martie 1999 și a durat 78 de zile. Operaţiunea, numită Forţa Aliată, a citat drept principală cauză „prevenirea genocidului albanezilor din Kosovo”. Potrivit statisticilor NATO, în timpul operațiunii, aviația Alianței a efectuat 38.000 de zboruri, dintre care peste 10.000 fiind bombardamente.

Potrivit oficialilor sârbi, bombardamentul a dus la moartea a 3.500 până la 4.000 de persoane, în timp ce aproximativ 10.000 de persoane au fost rănite, două treimi dintre ei fiind civili. Pagubele materiale au fost de peste 100 de miliarde de dolari.

articolul original.
✇Flux24

Ministrul turc de interne îl acuză pe ambasadorul american: Ține-ți mâinile murdare departe de Turcia. Știu sigur ce pași ai făcut și cum intenționezi să răscolești Turcia

By: FLUX 24
image

„Fiecare ambasador al SUA se întreabă cum poate dăuna Turciei. A fost una dintre cele mai mari nenorociri ale Turciei de ani de zile. Ei adună alți ambasadori și încearcă să le dea sfaturi. Ei fac același lucru în Europa ca și ambasadele SUA conduc Europa”, a declarat ministrul.

„S-au gândit cum ar putea proiecta asta în Turcia, dar există o persoană care le-a stricat jocul, și acesta este [președintele] Recep Tayyip Erdogan. Iată, îi spun ambasadorului SUA că îi cunosc pe jurnaliştii cu care lucrează. Ține-ți mâinile murdare departe de Turcia. Știu sigur ce pași ai făcut și cum intenționezi să răscolești Turcia”, a adăugat Soylu.

Vineri, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a acuzat o serie de națiuni occidentale care și-au închis consulatele din țară din motive de securitate că nu și-au respectat obligațiile aliate.

articolul original.
✇Flux24

Redactorul șef de la Die Weltwoche despre schizofrenia ministrului de externe german: Occidentul a devenit victima propriei propagande, se introduce într-o stare de isterie militară colectivă și joacă la ruleta rusă cu propria populație

By: FLUX 24
image

Ca exemplu, jurnalistul a citat cuvintele ministrului german de externe Annalena Burbock, care „în același timp spune că noi (Germania-n.red) purtăm război împotriva Rusiei , dar nu suntem participanți la conflict”.

Potrivit lui Keppel, „aceasta este o formă de schizofrenie politică, o scindare mentală”.

Jurnalistul a mai remarcat că politica germană trece printr-o „criză profundă a reprezentativității”.

„Politicienii sunt obișnuiți să fie urmăriți de alegători doar o dată la patru ani, iar între timp, politicienii folosesc ranguri precum stările de urgență sau „reformele nepopulare” pentru a face ce vor ei. Necugetat și irațional!” spune el.

Occidentul a devenit victima propriei propagande, se introduce într-o stare de isterie militară colectivă și joacă la ruleta rusă cu propria populație, a rezumat jurnalistul.

articolul original.
✇Flux24

Miza extinderii BRICS: Se vor schimba regulile jocului în lume și va consolida pozițiile globale ale Rusiei și Chinei

By: FLUX 24
image

„Extinderea va stimula jocul de putere în ONU și în politica globală în general. Rusia și China vor fi beneficiarii acestei aventuri de expansiune în politica globală”, crede el.

De la apariția sa, BRICS a devenit „o schimbare de paradigmă în mediul economic și politic global”, a spus Fagbadebo. „Din punct de vedere politic, BRICS este un forum comun care ar putea susține pozițiile Rusiei și ale Chinei în Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite”.

„În calitate de puteri de veto, ei sunt siguri de o bază solidă de sprijin”, așa cum se arată în situația din Ucraina. O expansiune a BRICS „va provoca ordinea mondială actuală și va crește ostilitatea pe linie ideologică, asemănătoare epocii Războiului Rece. Națiunile în curs de dezvoltare recrutate în bloc vor avea securitate împotriva oricăror repercusiuni ale puterilor occidentale”, a spus Fagbadebo.

Alți membri din Africa, probabil câte unul din fiecare grupare regională de pe continent, vor asigura efectiv voturi africane în favoarea Rusiei și Chinei la ONU, estimează el.

„Rusia și China își pot folosi influența economică și politică pentru a atrage noi membri în grupul BRICS”, crede el.

Sprijinul militar din Rusia, a remarcat Fagbadebo, și „atractii economice mai pătrunzătoare, așa cum o face China în portofoliul său de împrumuturi și granturi în Africa, vor atrage țări africane mai sărace”, în special pe cele care nu împărtășesc valorile occidentale.

articolul original.
❌