ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
✇Bitpress

Iubitul unei tenismene de top din WTA joacă la CS Mioveni

By: Florin S. Negru

Estona Anett Kontaveit, locul 18 WTA, ar putea apărea cât de curând pe stadioanele de fotbal din România pentru a-și susține iubitul. Anett Kontaveit, 27 de ani, fostă număr 2 WTA, are o relație cu Brend Lepistu, 29 de ani. Acesta este tot estonian, fotbalist, și a semnat în această iarnă cu CS Mioveni.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Mijlocașul estonian a evoluat 37 de minute în deplasarea Mioveniului la Arad și 67 de minute în jocul de acasă cu Sepsi Sf. Gheorghe.

arges-sport.ro

SPAȚIU PUBLICITAR

Anett a fost deja câteva zile în România pentru a-și vizita iubitul. „Deja m-a vizitat, acum câteva zile. A venit la Piteşti şi am petrecut câteva zile minunate împreună. Nu am putut vizita prea mult, majoritatea timpului am stat acasă, am ieşit la cină”, a spus fotbalistul eston.

articolul original.
✇Bitpress

Dosar penal pentru înșelăciune în cazul evenimentelor de la Cabana Capra

By: Florin S. Negru

În urma evenimentelor petrecute în week end, polițiștii argeșeni au deschis un dosar penal după ce 60 de persoane au rămas blocate la Cabana Capra de pe Transfăgărăşan după producerea unei serii de avalanşe. Turiştii au ignorat restricțiile și, pentru a ajunge la cabană au folosit un drum închis circulaţiei încă din luna octombrie.

„În continuarea verificărilor privind evenimentul care a avut loc în noaptea de 4 spre 5 februarie, pe DN 7C, în zona unei unităţi de cazare turistică, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş desfăşoară cercetări într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, conform art. 244 din Codul penal”, a anunţat astăzi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

De asemenea, poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea identificării şoferilor autovehiculelor care au fost avariate ca urmare a producerii avalanşei, pentru eliberarea autorizaţiilor de reparaţie auto şi luarea măsurilor legale care se impun. „Până în prezent, a fost stabilită identitatea persoanelor care s-au aflat la unitatea de cazare turistică şi au fost identificate 14 autovehicule, însă până la emiterea prezentei comunicări nu a fost posibilă extragerea acestora, pentru constatarea avariilor şi întocmirea documentelor legale”, arată aceeași.

DRAXLMAIER.RO
SmartBill

SPAȚIU PUBLICITAR

SPAȚIU PUBLICITAR

Campare Faget Mioveni

SPAȚIU PUBLICITAR

Conform datelor transmise anterior de IPJ Argeş, DN 7C este închis traficului, de la kilometrul 104, încă de la data de 30 octombrie 2022, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul DN 7C, dar şi prin indicator şi barieră la kilometrul 104.

articolul original.
✇Bitpress

Șoferii băuți, drogați sau fără permis care produc accidente cu victime vor merge direct la închisoare

By: Florin S. Negru

Senatul a adoptat în unanimitate, ca primă Cameră sesizată, completarea Codului Penal cu o prevedere conform căreia şoferii depistaţi băuţi la volan sau sub influenţa substanţelor interzise, dar şi cei care conduc fără permis vor merge direct la închisoare dacă produc un accident rutier soldat cu victime.

În România, 100 de persoane îşi pierd anual viaţa în accidente rutiere provocate de şoferi aflaţi în astfel de situaţii, preciza iniţiatorul propunerii legislative, senatorul PSD Robert Cazanciuc. El a amintit că în dezbaterile publice a denumit această lege „Anastasia”, după numele unei fetiţe de patru ani, care a murit în faţa casei, după ce a fost lovită de o maşină la volanul căreia se afla un şofer fără drept de a conduce.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

În fiecare an, aproximativ 20.000 de persoane sunt trimise în judecată pentru şofat fără permis, sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, iar, după adoptarea propunerii legislative, judecătorii nu vor mai putea să suspende executarea pedepsei cu închisoarea. Documentul merge la Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz, potrivit rador.ro.

articolul original.
✇Bitpress

Liviu Nicolae: Legea zonelor metropolitane lasă pe dinafară 65% din localitățile argeșene!

By: Costi Iordache

Avantajele înființării zonelor metropolitane încep să devină evidente și, în curând, vor fi o necesitate pentru administrațiile centrale și locale din România care chiar vor să se dezvolte.

Experiența statelor din Uniunea Europeană și a administrațiilor locale românești, care au constituit asocierea în zone metropolitane, demonstrează că aceasta este soluția viabilă pentru dezvoltare durabilă și armonioasă din punct de vedere economic, social, cultural, ecologic și o soluție foarte bună pentru decongestionarea marilor orașe, crearea unor condiții civilizate de trai pentru toți locuitorii zonelor metropolitane, prin extinderea rețelelor de drumuri, transport și utilități și, foarte important, accesul facil, prin asociere, la importante fonduri europene cu destinație regională, care să ajute la dezvoltarea localităților mai mici.

DRAXLMAIER.RO
SmartBill

SPAȚIU PUBLICITAR

SPAȚIU PUBLICITAR

Campare Faget Mioveni

SPAȚIU PUBLICITAR

Din fericire, în România s-a creat cadrul legal pentru crearea zonele metropolitane, prin Legea nr. 246 din 20 iulie 2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 745 din 25 iulie 2022.

Liviu Nicolae, președintele COAL Argeș și om de afaceri cu experiență, a analizat conținutul acestei legi, inclusiv modul de aplicare la nivelul județului Argeș și vine cu o serie de amendamente care propun un alt mod de constituire a zonelor metropolitane, pentru a oferi variante de asociere care să includă toate localitățile județului.

”Legea definește teritoriul metropolitan și îl delimitează în jurul municipiilor, conform articolului 5, astfel:

(1) Teritoriul metropolitan se delimitează:

 1. a)pentru municipiul București – cel puțin teritoriul administrativ al județului Ilfov;
 2. b)pentru municipiile reședință de județ – cel mult primele două coroane urbane;
 3. c)pentru municipii, altele decât cele reședință de județ – cel mult prima coroană urbană.(2) În sensul prezentei legi, prin prima coroană urbană se înțelege teritoriul cumulat al unităților administrativ-teritoriale din imediata vecinătate a unui municipiu, cu care acesta are cel puțin un punct de hotar comun.(3) Prin a doua coroană urbană se înțelege teritoriul cumulat al unităților administrativ-teritoriale din imediata vecinătate a primei coroane urbane, cu excepția municipiului reședință de județ, cu care aceasta are cel puțin un punct de hotar comun.(4) O zonă metropolitană nu poate depăși limita județului din care face parte municipiul care o generează, cu excepția municipiului București.(5) Municipiile situate în a doua coroană a unui municipiu reședință de județ își pot crea propria zonă metropolitană cu unități administrativ-teritoriale care se încadrează în prevederile  (1) lit. c).
Campare Faget Mioveni

SPAȚIU PUBLICITAR

Conținutul Legii nr. 246 din 20 iulie 2022 poate fi vizualizat AICI

Conform legii, Topoloveniul e în afara zonelor metropolitane…
kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Studiind aplicarea prevederilor acestei legi la nivelul județul Argeș, am descoperit că doar 35% din cele 102 localități ale județului Argeș sunt în sfera de aplicabilitate a zonelor metropolitane.

Se ajunge la situația în care un oraș ca Topoloveniul este lăsat pe dinafară, alături de cele 66 de localități din județ neeligibile, în condițiile în care principiul legii este construit tocmai pe ”reducerea disparităților economice, sociale și regionale, consolidarea legăturilor urban-rural și centru-periferie”

Este o nedreptate pentru cetățenii care nu pot beneficia de transport eficient și ieftin și de costuri unitare ale utilităților. Pentru transport licitațiile se realizează în afara municipiilor, de către județ și există de multe ori situații greu de înțeles, cu oameni care pentru a ajunge la locul de muncă (25-50km) folosesc și trei mijloace de transport. Este absurd ca în comune să existe prețuri duble la apă, față de oraș.

Chiar și cu aceste neajunsuri, această lege deschide, totuși, drumul spre o necesară cooperare, reciproc avantajoasă, a administrațiilor locale pentru dezvoltare, astfel încât populația să beneficieze de:

– Transport integrat și unitar

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

– Cost unitar și avantajoș cu utilitățile

– Acces facil și echitabil la educație

– Opțiuni egale și diversificate pentru practicarea sportului și a activităților de recreere

– Acces extins la servicii de sănătate pentru locuitorii zonelor metropolitane prin dezvoltarea spitalelor municipale si orășenești.

Obiectivele generale ale politicii de dezvoltare metropolitană în România sunt următoarele:

 1. a) reducerea disparităților economice, sociale și regionale prin consolidarea legăturilor urban-rural și centru-periferie;
 2. b) creșterea competitivității economice și capacitatea regiunilor de a prospera într-o economie globală;
 3. c) creșterea coerenței actului administrativ și asigurarea unei mai bune guvernări locale;
 4. d) asigurarea și îmbunătățirea accesului tuturor cetățenilor la servicii de interes general.

O noutate de substanță cu care vine această lege este prevederea conform căreia 30% din impozitul pe venit ar urma să fie virat în contul localității pe raza căreia domiciliază salariatul, iar 70% în conturile localităților pe raza cărora își desfășoară activitatea firma la care lucrează respectivul salariat. Până acum întregul impozit rămânea în localitatea în care îşi desfăşura activitatea firma.

Pornind de la prevederile Legii nr. 246 și neajunsurile aplicării concrete propusă la nivelul județului Argeș, am extins principiul zonelor metropolitane, astfel încât toate localitățile unui județ să fie avantajate.

Am creat o hartă exemplificativă pentru județul Argeș

Dacă s-ar crea zone metropolitane în jurul ANAF-urilor municipale și orășenești și s-ar renunța la o parte din cheltuielile cu cele opt regiuni (se suprapun cu cele ale județelor și prefecturilor) am obține rapid o configurare eficientă și realistă, ușor de pus în practică pentru crearea zonelor metropolitane.

Firesc ar fi ca și din punct de vedere economic și fiscal noile zone metropolitane să fie administrate local, astfel încât firmele mijlocii, care au contul de trezorerie la Regiune (ANAF Ploiești în cazul jud Argeș) și cele mari  la București, ținând cont de șnoua politică de digitalizare, să poată depune declarațiile fiscale în localitățile unde iși desfășoară  activitatea. Am avea următoarele beneficii :

-ANAF-ul ar fi mult mai aproape de Contributori si exista  posibilitatea de comunicare si rezolvare cat mai rapida a eventualelor erori.

– Cotele defalcate din impozitul pe Venit si TVA  ar putea fii cuantificate pe loc și repartizate către zonele metropolitane, în așa fel încât să ajungă la UAT-uri în luna următoare încheierii exercițiului financiar,

-Control unitar al veniturilor la buget având angajații ANAF din zona municipiilor, care acum verifică doar II, PFA, Microintreprinderi (adică mai nimic)

-Trezoreriile din zonele metropolitane ar putea în viitor să fie independente financiar și li s-ar putea extinde funcționalitatea prin transformarea în sucursale ale unei bănci românești (Trezorerie Bank, de exemplu) care, pe lângă ordinele de plata (OP) să poată emite și primi instrumente de plata legale (Cec-uri si BO-uri ), eventual și prin acordarea de credite care să ajute la dezvoltarea economica metropolitană.”

articolul original.
✇Bitpress

Procedură simplificată pentru schimbarea actului de identitate

By: Florin S. Negru

În perioada următoare se va schimba procedura pentru înlocuirea buletinelor după ce a fost emisă o nouă ordonanță de urgență în acest sens. Mai exact, românii nu vor mai fi nevoiți să prezinte atâtea documente ca până acum, spre exemplu certificatul de căsătorie, de naștere sau documentele casei. Mai mult, solicitanții nu vor mai fi obligați să meargă doar la unitățile de evidența populației din zona în care au domiciliul.

În plus, buletinul electronic va putea fi realizat în mai multe orașe din țară, nu doar în Cluj-Napoca, cum este în prezent. „Trebuie să spun că cetățeanul, în acest moment, pentru a obține o carte de identitate, trebuie să prezinte certificatul de stare civilă și un document de proprietate sau un act de spațiu de unde noi preluăm adresa. Aceste informații vor fi digitale până la finalul anului, astfel încât certificatul de stare civilă va fi digital. Acesta va fi preluat automat dintr-un sistem informatic pe care anul acesta îl vom pune în funcțiune.Titlul de proprietate, din care noi vom prelua doar adresa pe care o înscriem pe documentul de identitate, astfel încât cetățeanul să poată fi identificat. Prin asta va face dovada domiciliului. Aceasta adresă noi o vom prelua până la finalul acestui an în format digital de la Agenția Națională pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) astfel încât titularul nu va mai fi obligat să prezinte nici certificatele de stare civilă, nici acest titlu de proprietate.

kissfm
SmartBill

SPAȚIU PUBLICITAR

SPAȚIU PUBLICITAR

Compost SEDC

SPAȚIU PUBLICITAR

Mai sunt situații speciale pe care le întâlnim în viața anumitor cetățeni. Este vorba despre situații care se îndeplinesc în străinătate și pentru care au documente emise de autorități străine. Acestea nu pot fi obținute digital. În acest sens, cetățeanul, la prima prezentare în ghișeu, va trebui să prezinte documentul oficial emis de autoritatea străină pe care noi îl vom scana și îl vom introduce în această mapă pentru ca pe viitor, indiferent de evenimentul de viață pe care îl dorește, o modificare în ceea ce privește numele, adresa, să nu mai fie obligat să prezinte acel document”, a explicat recent Cătălin Giulescu, director la Evidența Persoanelor.

articolul original.
✇Bitpress

Dacia Mioveni a câștigat a doua repriză la Măgura, dar a pierdut meciul!

By: Costi Iordache

Dacia Mioveni a avut o deplasare cu ceva speranțe la Măgura Cisnădie, chiar dacă în meciul tur de la Mioveni echipa antrenată de Alexandru Weber a câștigat cu 17-21 (8-9), după un meci arbitrat șmecherește de arbitri.

Gazdele au făcut o primire rece, atât la propriu cât și la figurat. A fost frig și zăpadă mare în Cisnădie și le trecem la categoria ”frumos”, în ciuda drumurilor și trotuarelor acoperite cu zăpadă.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Galeriei, care a bătut drumul de la Mioveni, nu i s-a permis să intre cu tobele din dotare în templul handbalului local, forțele de ordine motivând consistent că ”Așa au decis mai marii urbei”. Probabil s-a considerat că stridențele cromatice ale Sălii Sporturilor din Cisnădie (care arată ca o pizza cu de toate) sunt suficient de traumatizante pentru public, ca să mai fie loc și pentru acute sonore.

arges-sport.ro

SPAȚIU PUBLICITAR

În altă ordine de idei, publicul local a preferat să stea acasă, așa că Puriii Veseli nu au avut contrareacție la scandări.

Revenind la meci, de data aceasta Dacia a pierdut exact pe mâna ei, pentru că a intrat foarte rău în joc, chiar dacă a deschis prima scorul, prin Claudia Constantinescu. Deși au fost mai multe situații bune pentru a avea inițiativa, jucătoarele Mioveniului au irosit pase și aruncări la poartă din cauza aceleaiași precipitări păguboase ce a stricat și alte meciuri.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Ușor, ușor, gazdele și-au consolidat avansul, ducându-se la 6 goluri în minutul 29 (17-11).

Prima repriză s-a încheiat 17-12, cu gol de la aceeași jucătoare care a deschis tabela, Constantinescu.

Din păcate Claudia nu a avut pe parcursul întâlnirii randamentul cu care ne-a obișnuit, reușind doar 5 goluri din 11 aruncări (7m 1/2)

Cea mai orientată jucătoare a Mioveniului a părut a fi Ștefania Lazăr, care a dat 3 asisturi și 8 goluri  în acest meci (14 aruncări).

O surpriză ce a contat în revenirea Daciei pe tabelă în repriza secundă a fost prestația extremei dreapta, Ana Maria Simion. Ana a marcat 6 goluri din 8 aruncări.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Așadar, repriza secundă a adus un reviriment suprinzător al Daciei Mioveni, care a găsit resurse pentru o egalare incredibilă, 30-30, minutul 51.

Pe lângă Lazăr și Simion, au ridicat de tabelă Georgescu, Milic, Sărațeanu, Cîrjan Krsnik. Milic în poziția pivot în atac a fost o idee bună, contribuind la reviriment. Călcâiul lui Ahile pentru Dacia a rămas faza a doua și așa au reușit experimentatele jucătoare ale Cisnădiei să câștige acest meci, reușind de multe ori să puncteze imediat după ce primeau gol.

S-a terminat 36-34, într-un meci în care Dacia a câștigat a doua repriză, dar a pierdut meciul.

În clasament nu s-a operat vreo schimbare de poziții în zona Daciei, pentru că Zalăul a pierdut acasă cu Dunărea Brăila și stă în continuare sub Mioveni.

În etapa următoare se va tranșa și acest aspect, pentru că Gheorghe Tadici vine cu elevele lui la Mioveni.

Lazăr 8 goluri, Simion 6, Milic şi Constantinescu câte 5, Cîrjan şi Krsnik câte 3, Georgescu 2, Sărăţeanu 1, Vizuete 1.

articolul original.
✇Bitpress

Liviu Nicolae, președinte COAL Argeș, despre propunerile mediului de afaceri pentru dezvoltarea economică a Argeșului

By: Costi Iordache

Vineri, 3 februarie, la Primăria Pitești a avut loc o întâlnire de lucru, organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, între autoritățile locale, reprezentanții mediului de afaceri, ai celui universitar și ai mediului politic argeșean.

Cofetaria Picadilly
SmartBill

SPAȚIU PUBLICITAR

SPAȚIU PUBLICITAR

Tema întâlnirii a fost dezvoltarea strategică a județului Argeș și a municipiului Pitești, pe domenii de competență: economic, legislativ, administrativ.

Președintele Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL ) Argeș, Liviu Nicolae, a transmis o sinteză a propunerilor venite din partea mediului de afaceri argeșean.

”Cu experiența autentică a activității în mediul economic concurențial, oamenii de afaceri argeșeni sunt poate cei mai autorizați să vorbească despre dezvoltarea economică a Argeșului.

Dl. Gheorghe Badea, investitor important în industrie și turism a solicitat urgentarea modernizării Transfăgărășanului prin montarea unor copertine împotriva avalanșelor pe Transfăgărășan, astfel încât acest drum care dă notorietate și aduce Argeșului mulți turiști să fie circulabil tot timpul anului.

Un punct important pe ordinea de zi a acestei întâlniri a fost dezvoltarea armonioasă si fără inechități între urban si rural. În acest sens, s-a propus o viitoare întâlnire specială cu toți actorii politici și administrațiile locale, care, împreună cu mediul de afaceri, să caute soluții privind amendarea legii care reglementează crearea zonelor metropolitane, aflată in vigoare încă de anul trecut.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Din partea Acarom, dl. Adrian Sandu a venit cu rugămintea către factorii politici prezenți de continuare a Programului Kurzarbeit, care împreună cu programele IMM Invest a fost un sprijin important pentru mediul de afaceri în timpul restricțiilor pandemice.

Oamenii de afaceri din zona Curtea de Argeș au atras atenția că reabilitarea și modernizarea DJ73C spre Câmpulung Muscel sunt esențiale pentru industria locală.

Alte investiții așteptate de mediul economic argeșean sunt:

– Finalizarea pârtiei de schi Moliviș.

– Modernizarea drumului Curtea de Argeș – Câmpulung.

– Modernizarea drumului Câmpulung – Târgoviște.

– Modernizarea drumului Pitești – Vedea – Drăgășani.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

– Modernizarea drumului Curtea de Argeș – Cota 2000 Transfăgărășan.

– Realizarea drumului de cale ferată Pitești – Vâlcea, proiect demarat în anii 80 și abandonat, deși ar aduce economii substanțiale de bani și de timp pentru transportul pe calea ferată.

– Demararea studiului pentru realizarea Domeniului Schiabil Făgăraș, proiect ce are argumentul principal faptul că zona beneficiază de existența zăpezii vreme de 5 luni pe an.

– Realizarea unor parcuri industriale

– Centura ocolitoare a municipiului Câmpulung Muscel.

– Revizuirea legislației, astfel încât mediul de afaceri să nu se mai confrunte cu îngrădiri de natură să să complice bunul mers al activității economice.

A fost abordată și tema cotelor defalcate din impozitul pe venit, care sunt insuficient repartizate, mai ales către UAT-uri în care majoritatea cetățenilor lucrează la oraș.

Astfel de întâlniri sunt foarte utile, atâta vreme cât nu rămân doar un exercițiu de imagine, iar propunerile discutate sunt transpuse în practică.”

articolul original.
✇Bitpress

Cincizeci de turiști surprinși și blocați de o avalanșă de proporții la Cabana Capra, în Argeș

By: Florin S. Negru

[unable to retrieve full-text content]Cincizeci de turiști cazați la Cabana Capra sunt blocați în zona respectivă din cauza unei avalanșe. Salvamontiştii avertizează că în Munţii Făgăraş…

articolul original.
✇Bitpress

Idei de cadou pentru el cu ocazia aniversării căsătoriei

By: Articol Publicitar

Indiferent de numărul de ani de căsnicie la care ați ajuns, aniversarea căsătoriei este acel moment special din viața și căsnicia voastră în care vă sărbătoriți iubirea și toate roadele obținute în urma unirii destinelor voastre. Fie că sunteți la 10 ani, 5 ani sau chiar un an de căsnicie, acest moment trebuie să își păstreze farmecul și semnificația iar cadourile dăruite trebuie să fie pe măsura semnificației momentului. Surprinde-ți soțul cu un dar inedit și semnificativ cu ocazia aniversării voastre și transformați acest moment într-unul de neuitat. Dacă ești în căutare de idei de cadouri care să îți surprindă soțul într-un mod foarte plăcut ai ajuns la locul potrivit. 

Iată cadourile prin care îi poți arăta cât de mult îl iubești cu ocazia aniversării căsătoriei

 1. O hartă stelară personalizată
DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Fă-i soțului tău cea mai frumoasă și emoționantă surpriză cu o hartă stelară care să surprindă data și locația nunții voastre. Poți merge mai departe cu personalizarea hărții, astfel încât să surprindă și poziția stelelor pe cer în acel moment special în care v-ați unit destinele. 

 1. Un parfum 
Compost SEDC

SPAȚIU PUBLICITAR

Un parfum atent selecționat și potrivit preferințelor personale ale soțului tău va fi întotdeauna un cadou cu care nu vei putea da greș. Fii atentă la aromele sale preferate și surprinde-l cu un parfum care să fie total potrivit personalității și stilului său. 

 1. O cameră auto

Este deja bine știut că bărbații sunt pasionați înrăiți de mașini și tot ceea ce presupune accesorii ale acestora. Îl poți lua prin surprindere cu orice accesoriu de mașină sau chiar cu o cameră video pentru mașina de la a2t.ro, care poate fi un cadou atât plăcut cât și util și de care va fi cu siguranță încântat. Acestea vin ca și ghid în trafic, aliat în cazul vandalizărilor și per total îmbunătățește experiența șofatului. 

 1. Kit de supraviețuire multifuncțional

Un astfel de set compus din diverse unelte și accesorii, de la briceag până la o lanternă, este visul oricărui bărbat. Kit-ul respectiv își găsește utilitatea și în afară drumețiilor, motiv pentru care deținerea unuia l-ar încânta foarte mult pe soțul tău. 

 1. Set de prosoape personalizate 
Campare Faget Mioveni

SPAȚIU PUBLICITAR

O idee de cadou drăguț dar și practic în același timp este personalizarea cu propriile inițiale sau diverse simboluri cu semnificație personală a unor piese vestimentare, prosoape de baie sau accesorii din bucătărie. 

 1. Cameră foto 
Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Surprinde-l de aniversarea voastră cu un cadou foarte practic, unul cu care va putea surprinde și momentele speciale ulterioare, precum o cameră foto. De asemenea, prin acest cadou în încurajezi să dezvolte o nouă pasiune. 

Nu încerca să apelezi la cadouri convenționale, cu atât mai mult cu cât este vorba de un moment extrem de special din viața voastră, aniversarea propriei căsătorii, aniversări care, în general și indiferent de numărul de ani, ar trebui să rămână în amintirile voastre ca cele mai frumoase momente și experiențe. Lasă-ți imaginația să își aducă și ea contribuția în această vânătoare de cadouri și cu siguranță îți vei surprinde soțul cu cele mai plăcute și speciale cadouri. 

Sursa foto: pexels.com

articolul original.
✇Bitpress

Tu știi care sunt cele mai îndrăgite telefoane lansate în anul 2023? Află aici!

By: Articol Publicitar

Dacă nu mai ține bateria nici până la pauza de prânz iar când dai să deschizi Facebook durează între 3 și 5 zile lucrătoare e clar că trebuie să-ți cumperi un telefon nou. Nu poți umbla la nesfârșit cu încărcătorul portabil după ține pe care oricum îl uiți acasă fix în zilele în care n-ar trebui. Gata cu stresul și neplăcerile provocate de micul gadget din buzunarul tău. Anul acesta e unul perfect pentru o schimbare în ceea ce privește telefonul mobil și mai jos o să vezi și de ce. Se anunță niște lansări incendiare pe piața smartphone-urilor așa că e imposibil să nu găsești ceva care să te dea pe spate.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Iată trei modele populare de telefoane care se vor lansa în acest an 

Compost SEDC

SPAȚIU PUBLICITAR

1.       iPhone 15

 Dacă ești iubitor de iPhone și de produse Apple în general probabil că nu ai nevoie de nicio prezentare a noului model. Ești fan iOS și nu vrei să auzi niciodată de android. Ei bine, nu ești singurul: iPhone-ul este, negreșit, cel mai îndrăgit model de telefon în prezent, cel puțin în Statele Unite ale Americii, Europa și Australia dar și în multe alte zone, cu peste 2.2 miliarde de exemplare vândute de la apariția lui din 2007. Desigur că toți simpatizanții iPhone sunt nerăbdători să vadă cum arată noul design și ce îmbunătățiri au adus dezvoltatorii acestui smartphone. Se estimează deja că americanii vor implementa un nou procesor pentru performanțe îmbunătățite iar camerele foto vor da un randament mai bun față de modelele anterioare așa cum ne-au obișnuit.

2.       Samsung Galaxy S23

Compost SEDC

SPAȚIU PUBLICITAR

Sud-coreenii sunt gata, așa cum era de așteptat, să concureze cu gigantul american, principalul lor competitor, și anul acesta. Dacă ești simpatizantul telefoanelor open source de tip android, află că Samsung S23 va fi dotat cu Qualcomm – cel mai inovator procesor de pe piață la ora actuală ceea ce nu poate decât să fie o veste nemaipomenită pentru utilizatorii Samsung. Performanțe mărite, viteze cum nu au mai existat până acum și un design nou. Specialiștii în telefonie mobilă estimează că Samsung va renunța la camera bump – ceea ce înseamnă că nu va mai exista acea ieșire în relief a camerei foto până la nivelul carcasei pe S23. Legat de camera foto, se preconizează că e vorba de 200 de megapixeli așa că dacă ești pasionat de selfie-uri sau portrete sau poate îți place să surprinzi peisaje deosebite vei avea cu ce să faci toate acestea.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

3.       OnePlus 11

Data oficială a lansării este 7 februarie așa că cine știe, poate îți faci singur un cadou de Ziua Îndrăgostiților în cazul în care nu ai pe nimeni. Acest telefon, poate mai puțin popular în România, a câștigat fără îndoială mult teren în ultimii ani. Nici OnePlus nu se lasă mai prejos când vine vorba de performanțele procesorului. Noul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 asigură niște condiții de cea mai înaltă clasă în materie de telefoane mobile iar bateria de nu mai puțin de 5.000 mAh se va asigura că nu mai rămâi în până în metrou sau autobuz. 

Așadar, după cum vezi, opțiuni există, tu trebuie doar să te hotărăști exact ce fel de telefon vrei să ai, în funcție de caracteristicile fiecăruia și de felul în care ești tu obișnuit să tehnologia modernă. 

Sursă foto: Pixabay.com

articolul original.
✇Bitpress

Statul se împrumută de la populație printr-o nouă emisiune de titluri Tezaur

By: Florin S. Negru

[unable to retrieve full-text content]Ministerul Finantelor Ministerul Finanțelor a anunțat lansarea titlurilor de stat Tezaur destinate exclusiv populației începând de vineri, 3 februarie, cu maturitãți de…

articolul original.
✇Bitpress

România a ajuns pe ultimul loc în UE în ceea ce privește democrația

By: Florin S. Negru

România este pe ultimul loc în rândul ţărilor Uniunii Europene la capitolul democraţie şi pe locul 62 în lume, cu un scor de 6,45 – potrivit indexului anual al democraţiilor întocmit de grupul britanic The Economist, un clasament anual ce ia în calcul cinci criterii şi care ierarhizează anul acesta 167 de ţări. Studiul are patru zone de clasificare: regimuri autoritare, regimuri hibride, democraţii deficitare şi democraţii depline. România se află la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani.

Pentru întocmirea clasamentului, sunt luate în calcul cinci categorii de criterii: procesele electorale şi pluralismul, funcţionarea guvernului, participarea politică, cultura politică şi libertăţile civile. Cu un scor de 6,45, România se încadrează la „democraţii deficitare”, la fel ca majoritatea statelor din Europa Centrală şi de Est (cu excepţia Austriei, considerată democraţie deplină), la care se adaugă Portugalia, Italia, Belgia, Grecia şi Cipru.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Statele nordice, plus Franţa, Spania şi Germania se încadrează la „democraţii depline”. În clasamentul general, care cuprinde 167 de ţări, România ocupă locul 62, în timp ce Bulgaria este pe 57 (scor 6,53), Ungaria este pe locul 56 (scor 6,64), iar Polonia pe locul 47 (scor 7,04). Austria ocupă locul 20, cu un scor de 8,20. Moldova, care în 2021 era aleasă drept „ţara anului” de „The Economist”, pentru că îşi îmbunătăţise cel mai mult imaginea, ocupă în clasamentul democraţiilor un meritoiu loc 69, cu scorul de 6,23.

În Europa există şase ţări cu „regim hibrid”: Turcia (locul 103, scor 4,35), Bosnia (locul 97, scor 5), Kosovo, Georgia (locul 90, scor 5,20), Ucraina (locul 87, scor 5,42) şi Armenia (locul 82, scor 5,63).

articolul original.
✇Bitpress

Copiii din Paris au trimis un jurnalist la CS Dacia Mioveni, pentru a afla cum se joacă oina!

By: Costi Iordache

CS Dacia Mioveni 2012 a devenit cunoscut la nivel național prin secția de oină, care a câștigat de-a lungul celor peste 10 ani de la înființare titluri naționale la toate categoriile feminine.

La sfârșitul săptămânii trecute, oinistele Daciei Mioveni au primit o vizită mai puțin obișnuită. Benjamin Ribout, jurnalist corespondent al Radio France Internațional a fost delegat de copiii din Paris să afle cum se joacă sportul nostru național, oina.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Oinistele Daciei au făcut un meci demonstrativ la Sala Sporturilor Mioveni, în care l-au implicat și pe Benjamin și au răspuns întrebărilor copiilor francezi transmise prin intermediul jurnalistului.

arges-sport.ro

SPAȚIU PUBLICITAR

 La întâlnirea cu jurnalistul a participat alături de echipă și de antrenoarea Filofteia Dumitru, primarul Mioveniului, Ion Georgescu, președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre, coordonatorul secției de oină, Dumitru Voiculescu și președintele CS Dacia Mioveni 2012, Toma Duței.

Video – declarații Benjamin Ribout, Nicolae Dobre
image
articolul original.
✇Bitpress

Protejați contoarele de apă împotriva înghețului!

By: Comunicat de presă

Menținerea curățeniei și integrității căminului de branșament și protejarea contorului, inclusiv împotriva înghețului, intră în sarcina clientului/utilizatorului.

Iată câteva recomandări pentru a evita problemele legate de riscul de îngheț la branșamente și apometre.

Cofetaria Picadilly
SmartBill

SPAȚIU PUBLICITAR

SPAȚIU PUBLICITAR

Compost SEDC

SPAȚIU PUBLICITAR

Blocați accesul aerului rece în căminele de apometre, case de scări, subsoluri de bloc, pe unde trec instalațiile de apă. Asigurarea microclimatului pentru apometrele montate în scările de bloc se poate realiza prin închiderea ușilor, geamurilor, sau la nevoie, înlocuirea acestora.

Protejați căminul de apometru deoarece înghețul începe prima dată de aici, după care se propagă spre rețeaua interioară. Trebuie ca acesta să aibă capacul închis și să nu se infiltreze apă.

ATENȚIE: înghețarea contorului determină blocarea lui, ceea ce poate duce la inundarea căminului sau lipsa apei. În acest caz, reparația sau înlocuirea contorului se face pe cheltuiala utilizatorului.

Campare Faget Mioveni

SPAȚIU PUBLICITAR

Pentru izolarea apometrului se pot folosi materiale termoizolante (polistiren, vată minerală, ș.a.m.d). În cazul apometrelor cu citire la distanță, nu este necesar să se lase liber vizorul aparatelor pentru citirea consumului.

Izolarea țevilor este, de asemenea, foarte importantă. Dacă aveți montată o chiuvetă în exterior, este neapărat nevoie să izolați țevile.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Nu folosiţi focul deschis pentru dezgheţarea conductelor! În cazul în care vă confruntați cu probleme cu înghețul la instalațiile de apă, vă rugăm să anunțați în dispeceratul non-stop al S.Ed.C Mioveni, la unul din numerele de telefon: 0348/457.102; 0736.202.067.

articolul original.
✇Bitpress

Atenție, avarie la rețeaua de apă potabilă

By: Comunicat de presă
image

Vă aducem la cunoștință că furnizarea apei potabile a fost întreruptă în această dimineață, în zona A-uri în vederea remedierii unei avarii. De măsură sunt afectați și consumatorii de pe străzile: Aleea Poienii, Piscul Ilinii și Dealul Viilor.

Pentru relații suplimentare ne puteți contacta prin DISPECERAT NON-STOP la telefon: 0348/457.102; 0736.202.067. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

articolul original.
✇Bitpress

Salariul mediu net în Argeș este sub media națională

By: Florin S. Negru

În Iaşi, salariul mediu net a crescut cu 159% în ultimii 10 ani, de la puţin peste 1.370 de lei la aproape 3.560 de lei. Salariile din Cluj au crescut cu 157%, de la circa 1.570 de lei la puţin peste 4.000 de lei net, iar cele din Harghita au crescut cu 151%, de la aproape 1.100 de lei la circa 2.690 de lei. În Iaşi, numărul mediu de salariaţi a fost 187.946 în anul 2021, în Cluj numărul lor era de 267.239, iar în Harghita era de 72.732.

Cele mai mici creşteri salarial au fost în Ilfov, de 75%, Gorj, de 90%, şi Argeş, de 109%. Salariul mediu net a crescut cu 127% în această perioadă, de la 1.500 lei la 3.400 de lei la finalul anului 2021, ultimul an pentru care există date la INS. În Argeș, salariul mediu net în 2021 a fost de 3.222 de lei, sub media națională. Angajaţii din 36 dintre judeţele României câştigau mai puţin decât salariul minim pe economie la nivelul anului 2021, iar doar în şase dintre ele salariile erau mai mari decât media naţională. Costești, Argeș,  este orașul din România cu cel mai mic salariu net – în medie 1.580 de lei.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Judeţele Iaşi, Cluj şi Harghita au înregistrat cele mai mari creşteri ale salariului mediu net din ultimul deceniu, după cum arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS) centralizate de Ziarul Financiar.

Astfel, în 2021, ultimul an pentru care există date anuale la INS, faţă de 2012 salariile din Iaşi au crescut cu 159%, de la puţin peste 1.370 de lei la aproape 3.560 de lei. Salariile din Cluj au crescut cu 157%, de la circa 1.570 de lei la puţin peste 4.000 de lei net, iar cele din Harghita au crescut cu 151%, de la aproape 1.100 de lei la circa 2.690 de lei.

Sursa foto: zf.ro

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

articolul original.
✇Bitpress

Patru anotimpuri la Buenos Aires, la Filarmonica Pitești

By: Iordache Ștefan

Filarmonica Pitești organizează joi, 2 februarie, de la ora 19.00, la Centrul
Multifuncțional, primul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică a instituției revin
pianista Andreea Stoica și violonistul Răzvan Stoica, soliștii care vor interpreta „Patru anotimpuri
la Buenos Aires” de Astor Piazzolla (aranjament Janssen). În partea a doua, publicul va audia
„Simfonia nr. 40 în sol minor” de W.A. Mozart.
Violonistul Răzvan Stoica este născut într-o familie de muzicieni. Și-a finalizat studiile la
Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, unde a studiat, alături de vioară, și arta
dirijorală. Este singurul român ce a câștigat, în cei 46 de ani de când se desfășoară, concursul
„New Talent” de la Bratislava, desfășurat sub egida Uniunii Europene de Radio și acordat celui
mai talentat interpret din lume sub 28 de ani. Director artistic la Kamerata Stradivarius Orchestra
din Amsterdam, cântă pe o vioară Stradivarius, veche din 1729, pe care a obținut-o în urma unui
concurs.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Andreea Stoica a început studiul pianului de la cinci ani, un an mai târziu fiind admisă, ca
un copil-minune, la Liceul „George Enescu” din Bucureşti. La 12 ani debutează, ca solist
concertist, cu Orchestra Bucureşti. Absolvă Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi
participă la cursuri de masterclass în Italia, Germania, Olanda şi Coreea. Susţine recitaluri şi
concerte în turnee din Europa şi Japonia. Este solist concertist la Kamerata Stradivarius Orchestra
din Amsterdam. A mai fost prezentă la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, alături de fratele
său, Răzvan Stoica.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul
unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei în funcție de categoria locului. Pentru elevi și studenți un
bilet costă 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pentru pensionari, 25 de lei, respectiv 20 lei.

articolul original.
✇Bitpress

Ai început să-ți faci unghiile singură, pentru a economisi bani lunar, și nu știi de ce ustensile ai avea nevoie pentru a te perfecționa?

By: Articol Publicitar

Indiferent de vârstă, ori de gusturi, femeile își vor dori întotdeauna să arate bine, pentru a se simți cu adevărat atrăgătoare în pielea lor. De cele mai multe ori, acestea vor fi dispuse să cheltuiască sume considerabile de bani pentru ca acest lucru să se realizeze. În general, dacă o doamnă câștigă, fie și minimul pe economie, din puținul pe care îl are va ajunge să acorde o sumă minimală și pentru propriile plăceri care, în ceea ce privește sexul frumos, se manifestă cu precădere atunci când vine vorba de îmbrăcăminte, accesorii, ori tratamente cosmetice. 

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Iată 3 articole ce nu ar trebui să lipsească din trusa ta ca și manichiuristă la început de drum:

Compost SEDC

SPAȚIU PUBLICITAR

Gama de aparate pentru tăiat/pilit unghiile

Indiferent că vrei să optezi pentru un format al unghiei mai lung, ori unul mai scurt, că îți place mai mult structura unghiei sub formă de migdală, ori pătrățoasă, să deții un asemenea aparat, care să își schimbe capetele la nevoie, este un must de care nu ai voie să te lipsești! Unde mai pui că acesta te ajută și la tăiatul cuticulelor, și îți scurtează considerabil de mult durata de timp pe care ai petrece-o în mod normal făcându-ți unghile daci ai apela la fiecare instrument necesar în parte, în loc să le ai pe toate acestea reunite într-unul singur?

Lampa cu led pentru uscare

Compost SEDC

SPAȚIU PUBLICITAR

Bineînțeles că momentul în care îți termini de realizat manichiura dorită este încununat de cel în care profiți de site-ul celor de la savyprofessional.ro unde găsești aici lampa led pentru unghii potrivită pretențiilor și cerințelor tale. Momentul de uscare al unghiilor este cel primordial, care poate dicta ulterior diferența dintre o manichiură reușită și rezistentă, ce te va ține săptămâni la rândul de acum, ori una ce se va da bătută, și te va abandona, în următoarele câteva zile.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Gelurile de tip bază

Dacă, înainte de a lua decizia de a-ți face tu singură unghiile pentru a economisi bani, ai fost, chiar și numai de câteva ori la o manichiuristă de profesie, cel mai probabil ai putut observa că aceasta, înainte de a-ți aplica culoarea dorită pe unghie, a folosit un gel de tip bază. Acest gel nu face decât să ajute la rezistența și durata manichiurii tale, dându-i aceasta forma și aspectul dorit.

A-ți face unghiile înseamnă a te iubi și a investi în grija și atenția pe care alegi să ți le oferi. Ai încredere în tine și bucură-te de fiecare zi în care ai ales să te îngrijești!

Surse foto: pixabay.com

articolul original.
✇Bitpress

Vopsirea în câmp electrostatic – utilă în numeroase domenii

By: Articol Publicitar

Vopsirea electrostatică este un proces care utilizează sarcini electrostatice pentru a aplica vopsea pe suprafețele metalice. Această metodă este folosită în mod obișnuit pentru a vopsi mașini, camioane și alte vehicule, precum și o varietate de alte obiecte metalice, cum ar fi aparatele de uz casnic și echipamentele industriale.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Procesul de vopsire electrostatică începe prin curățarea suprafeței de vopsit. Acest lucru se face pentru a îndepărta orice murdărie, grăsime sau alți contaminanți care ar putea interfera cu capacitatea vopselei de a adera la metal. Apoi, suprafață este acoperită cu o vopsea care a fost special formulată pentru utilizare în vopsirea electrostatica.

Campare Faget Mioveni

SPAȚIU PUBLICITAR

Odată ce vopseaua a fost aplicată, obiectului i se aplică o încărcare electrostatica. Această sarcina face ca particulele de vopsea să fie atrase de suprafață metalică, creând un strat foarte subțire și uniform. Procesul este de obicei repetat de mai multe ori pentru a atinge nivelul dorit de acoperire.

Unul dintre principalele beneficii ale vopsirii electrostatice este că este un proces extrem de eficient. Deoarece particulele de vopsea sunt atrase de suprafața metalică, este necesară mai puțin în vopsea pentru a obține nivelul dorit de acoperire. Acest lucru nu numai că economisește timp și bani, dar are că rezultat și un proces mai ecologic.

Un alt beneficiu al vopsirii electrostatice este că produce un finisaj de foarte înalta calitate. Particulele de vopsea sunt atrase de suprafață metalică cu un grad ridicat de precizie, rezultând un strat neted și uniform. Această înseamnă, de asemenea, că poate fi folosit pentru a picta forme și suprafețe complexe care ar fi dificil de pictat manual.

Campare Faget Mioveni

SPAȚIU PUBLICITAR

În general, vopsirea electrostatică este o modalitate eficientă, rentabilă și de înalta calitate de a vopsi suprafețele metalice. Este folosit în mod obișnuit în sectoarele auto și industrial, dar poate fi folosit și pentru a vopsi o mare varietate de alte obiecte metalice. Este o metodă avansată de vopsire care este foarte recomandată pentru proiecte la scară largă și pentru vopsirea de precizie.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Înainte de vopsire însă, suprafață trebuie pregătită în mod corespunzător astfel încât vopseaua să adere cât mai bine la această iar noi să obținem rezultate cât mai bune. Iată astfel ce trebuie să facem în acest sens.

Pregătirea unei suprafețe pentru vopsire este un pas important în asigurarea unei acoperiri uniforme și de lungă durata. Următorii pași sunt recomandați pentru pregătirea unei suprafețe:

 • Curățarea suprafeței: Înainte de a începe să vopsiți, curățați suprafața cu un detergent și apă, sau cu un amestec de oțet și apă. Ștergeți bine și lăsăți suprafață să se usuce complet.
 • Îndepărtarea mucegaiului și a umidității: Dacă există mucegai sau umiditate pe suprafață, acestea trebuie îndepărtate înainte de a începe vopsirea. Utilizați un amestec de oțet și bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta mucegaiul, și asigurați-va că suprafață este complet uscată înainte de a începe vopsirea.
 • Îndepărtarea zgârierelor și a crăpăturilor: Folosiți un cuțit sau un fierăstrău pentru a îndepărta orice zgârieturi sau crăpături din suprafață.
 • Îndepărtarea vechii vopsele: Dacă suprafață a fost deja vopsită, îndepărtați vopseaua veche prin șlefuire sau decapare.
 • Aplicarea unui primer: Aplicați un primer pe suprafață curată și uscată, pentru a asigura o aderența mai bună a vopselei.

După finalizarea acestor pași, suprafață ar trebui să fie curată, uscată și pregătită pentru aplicarea vopselei. Este important să se respecte recomandările producătorului pentru utilizarea produselor și să se respecte normele de siguranță.

Vopsirea unei suprafețe poate oferi mai multe avantaje, printre care:

 • Protejarea suprafeței: Vopsirea poate proteja o suprafață de uzură, coroziune și deteriorare, în special în cazul suprafețelor expuse la intemperii sau la umezeală.
 • Estetică: Vopsirea poate îmbunătăți aspectul estetic al unei suprafețe, acoperind orice imperfecțiuni sau zgârieturi existente și oferind o nouă culoare sau textura.
 • Personalizarea: Vopsirea poate fi utilizată pentru a personaliza sau a da personalitate unei suprafețe, precum o camera sau un mobilier.
 • Valoare de revânzare: Vopsirea poate adaugă valoare unei proprietăți, atunci când această este vândută sau închiriată.
 • Durabilitate: Vopsirea poate oferi o acoperire durabilă, care poate rezistă ani de zile, dacă este aplicată corect și întreținută în mod regulat.

Este important să se respecte recomandările producătorului și să se respecte normele de siguranță când se vopsește o suprafață. Înainte de a aplică vopseaua, se recomandă să se testeze pe o zona mică și să se respecte timpul de uscare al produselor.

Vopsirea electrostatica precum cea oferită de electrostatica.ro este o metodă de vopsire profesională care se bazează pe electrostaticitate pentru a atrage particulele de vopsea către suprafață care urmează să fie vopsită. Această metodă este utilizată în mai multe domenii, printre care:

 • Industria auto: Vopsirea electrostatică este utilizată pentru a vopsi piese auto, cum ar fi caroseriile și elementele interioare, precum și pentru a acoperi piese din aluminiu sau oțel cu vopsea anti-corozivă.
 • Industria metalurgică: Vopsirea electrostatică este utilizată pentru a acoperi obiecte metalice, cum ar fi cablurile, conductele și echipamentele industriale, pentru a le proteja de coroziune.
 • Industria mobilă: Vopsirea electrostatică este utilizată pentru a vopsi mobilier, cum ar fi scaune, mese, dulapuri și paturi.
 • Industria jucăriilor: Vopsirea electrostatică este utilizată pentru a vopsi jucării din plastic sau metal.
 • Industria electrocasnicelor: Vopsirea electrostatică este utilizată pentru a vopsi produse electrocasnice, cum ar fi frigidere, aragazuri și mașini de spălat rufe.
 • Industria publicitară: Vopsirea electrostatică este utilizată pentru a vopsi panouri publicitare, bannere, etc.
Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Acestea sunt doar câteva dintre domeniile în care se utilizează vopsirea electrostatică. Este important să se respecte recomandările producătorului și să se respecte normele de siguranță când se utilizează această metodă de vopsire.

articolul original.
❌