ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 8 December 2022Ultimele Stiri

HC Zalău joacă la victorie

8 December 2022 at 13:10
By: Regie
image

Un nou meci de handbal, în Liga Florilor, se va desfășura vineri, începând cu ora 11, la sala sporturilor ”Gheorghe Tadici” din Zalău. HC Zalău întâlnește pe teren propriu CSM Slatina.

În cadrul etapei a 9-a din Liga Florilor la handbal feminin va avea loc partida dintre HC Zalău și CSM Slatina, vineri, 9 decembrie începând cu ora 11 la sala sporturilor ”Gheorghe Tadici” din Zalău.

Echipa locală de handbal feminin abordează cu multă seriozitate această partidă, propunându-și victoria.

Meciurile jucate până acum de HC Zalău au fost, în cea mai mare parte, cu echipe din prima parte a clasamentului Ligii Florilor. Victoria este așteptată de această dată la Zalău, iar sportivele înțeleg pe deplin că este nevoie de o mare mobilizare și pentru acest meci

Antrenorul HC Zalău, Gheorghe Tadici, ne-a declarat înainte de meci

Așadar, sunteți așteptați într-un număr cât mai mare, vineri, 9 decembrie începând cu ora 11 la sala sporturilor ”Gheorghe Tadici” din Zalău, pentru a vă susține echipa favorită, transformându-vă în jucătorul cu numărul 8, chiar dacă nu veți intra în teren.

Hai Zalău !

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Surpriză la CM din Quatar

7 December 2022 at 07:42
By: Regie
image

Marocul a eliminat surprinzător Spania de la Campionatul Mondial de fotbal din Quatar. Ibericii au pierdut la loviturile de departajare și au părăsit competiția.

S-au disputat deja 55 de meciuri la Campionatul Mondial din Qatar. După calificarea surprinzătoare a Marocului și victoria categorică a Portugaliei, s-a conturat tabloul complet al sferturilor de finală ale Campionatului Mondial de fotbal din Qatar. Maroc a produs surpriza optimilor de finală şi a eliminat-o, după executarea loviturilor de departajare, pe Spania. Yassine Bounou a fost eroul africanilor şi şi-a ajutat echipa să se califice în următoarea fază.

Portugalia nu a avut emoţii cu Elveţia, pe care a învins-o fără drept de apel, cu scorul de 6-1, astfel că Ronaldo şi colegii lui vor întâlni sâmbătă, de la ora 17:00, Marocul.

Croaţia a eliminat-o pe Japonia, după 1-1 în 120 de minute şi 3-1 la loviturile de departajare, primul meci de la Campionatul Mondial  2022 care a fost decis în acest fel. Brazilia s-a distrat cu Coreea de Sud, scor 4-1, după ce vedetele lui Tite au marcat patru goluri în prima repriză.

Franţa a eliminat-o pe Polonia, scor 3-1, după un nou meci mare făcut de Kylian Mbappe, autor al unei duble. Anglia nu a avut emoţii cu Senegal, pe care a învins-o, scor 3-0.

După două zile de pauză, 7 şi 8 decembrie, Campionatul Mondial 2022 revine în forţă, cu faza sferturilor de finală. Vineri, 9 decembrie, şi sâmbătă, 10 decembrie, sunt programate câte două meciuri din această fază. Pe tablou au mai rămas doar 8 formații. Sferturile de finală se vor disputa pe 9 și 10 decembrie, vineri și sâmbătă, iar partidele sunt programate astfel: vineri, ora 17:00  Croația – Brazilia  și ora 21:00 Țările de Jos –Argentina. Sâmbătă vor fi disputate alte două partide, de la ora 17:00  Maroc – Portugalia  și de la ora 21:00 Anglia – Franța. Cel mai aşteptat meci este, fără  îndoială, cel dintre Anglia şi Franţa. Kylian Mbappe, autor al 5 goluri la acest turneu final, a băgat frica în englezi.

articolul original.

Etapa a 9-a la volei masculin

7 December 2022 at 07:35
By: Regie
image

Etapa a noua a Diviziei A1 la volei masculin sa disputat pe parcursul a trei zile. Nu au fost înregistrate surprise în această etapă, echipele evoluând normal, după adevărata valoare. Dar nu și după bugetul investit.

Etapa a 9-a a diviziei A 1 la volei masculin a fost  deschisă sâmbătă, de meciul dintre Rapid București și Știința Explorări Baia Mare. Băimărenii  au cedat cu scorul de 3-0 (16, 19, 28), după o evoluție slaba , în dauna unui adversar total schimbat față de ediția precedent. Rapid București, propunându-și o clasare între primele cinci formații, a abordat meciul cu mai multă determinare.
Rapidul a dominat cea mai mare parte a întâlnirii, chiar dacă Explorări a avut inițiativa în anumite momente. De remarcat faptul că nu a fost introdus în teren la acest meci coordonatorul Cristian Bartha, iar giuleștenii au obținut o victorie clară, în trei seturi.

În sala Dinamo, gazdele au primit vizita formației Unirea Dej. Echipa de volei Dinamo București  a învins CS Unirea Dej cu  scorul de 3-0 , la seturi  25-20, 25-18, 25-12, în etapa a 9-a a Diviziei A1 masculin, la finele unui meci dominat clar de jucătorii antrenați de Fernando Munoz. Dinamo  București are 24 de puncte și este lider în Divizia A1.

Știința Bucuresti a jucat împotriva celor de la CSM Suceava, într-un meci care se anunța  foarte echilibrat, ambele echipe aflându-se în luptă directă pentru evitarea retrogradării.Nu credem, însă, că au de ce să-și facă griji, deoarece în campionatul românesc de volei masculin nu prea poți retrograda, din lipsă de echipe. Și perspectivă.  Partida desfășurată în sala Romsilva din Capitală s-a încheiat cu victoria clară a echipei gazdă, care s-a impus cu scorul de 3-0, la seturi  25-14, 25-19 și 25 -15, după doar 66 de minute de joc.

Ziua de sâmbătă sa încheiat cu meciul de la Galați, dintre Arcada și ”U” Cluj. Elevii antrenorului Sergiu Stancu veneau după un succes clar în CEV Cup, 3-1 în Finlanda, și au abordat partida în aceeași notă de învingători, nelăsând prea multe speranțe tinerei echipei clujene. Jucătorii Arcadei au controlat permanent  meciului și s-au impus usor  cu scorul de 3-0, la seturi  25-14, 25-16 și  25-12.Nici Universitatea Cluj nu poate retrograde, chiar dacă de mai multe ori a fost în această ipostază, campionatul de volei masculin adunând cu mare  greutate și multe compromisuri 12 echipe la start.  Meciul restanţă Rapid București  – Arcada Galați  este programat miercuri, în Capitală.

Duminică,  s-a disputat meciul  dintre  SCM Zalău  și SCMU Craiova , altă dată considerat un derby al voleiului romanesc . De data aceasta  a fost un meci controlat de craioveni in totalitate . Echipa masculină de volei SCMU Craiova a realizat  o victorie mare în Sălaj, împotriva Zalăului. Gruparea craioveană s-a impus  sec , cu scorul de 3-0, la seturi  25-20, 25-23 și 25-20, la capătul unui meci în care și-a dominat  total adversarul . Echipa lui Dănuț Pascu a arătat, încă o data, o lecție de volei la Zalău.

Etapa sa încheiat luni, cu partida dintre CSM Constanța și Steaua București.

CSM Constanţa a avut o misiune extrem de dificilă la Sala Sporturilor, în meciul cu CSA Steaua Bucureşti, din etapa a noua a Diviziei A1 la volei masculin. Echipa din Ghencea, care luptă pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei Challenge, a dominat jocul şi s-a impus cu scorul de 3-1 , la seturi 25-12, 25-17, 22-25 și  25-18.

Lider în clasament este CS Dinamo Bucureşti cu 24 puncte, podiumul fiind completat de CSA Steaua Bucureşti  cu 23 de  puncta  și  SCM U Craiova cu 21 de puncte.

Duminică s-a desfășurat  și un meci restant din primul tur al Cupei României: CSM Constanța – Explorări Baia Mare , care  contează pentru returul fazei I. În primul meci, băimărenii s-au impus cu scorul de 3-1. Știința Explorări a eliminat CSM Constanța din Cupa României. După ce au câștigat, acum o săptămână cu 3-1 partida tur din faza I a competiției, jucată acasă, duminica băimărenii  au pierdut manșa a doua, disputată la Constanța, cu 3-2, după ce au  condus cu 2-1 la seturi.  În sferturile de finală ale Cupei României, Știința Explorări va întâlni Steaua București.

articolul original.

Anunț privind finalizarea proiectului – Prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2 la Liceul Tehnologic  „Mihai Viteazul” Zalău

6 December 2022 at 10:56
By: Regie

02.12.2022

Cod proiect SMIS 2014+  143342

 

Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”  Zalău  anunță finalizarea proiectul intitulat Prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2 la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”  Zalău”, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, Componentă 1 – Apel: POIM/964/10/1/Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale/ Componenta 1 REACT-EU-Consolidarea capacităţii unităţilor de învăţământ de stat în vederea gestionării situaţiei de pandemie generată de virusul SARS-COV-2/ Axa prioritară Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanţare din REACT-EU, număr contract 985/17.02.2022.

Obiectivul general al proiectului a fost: Consolidarea capacității de reacție la efectele crizei sanitare provocate de virusul SARS-CoV-2 la nivelul sistemului de educație preuniversitar din Municipiul Zalău – dotarea unității de învățământ Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” cu echipamente sanitare de tip: mască facială de uz medical, mănuși nitril de uz medical, dezinfectant de mâini, gel igienizant pentru mâini, dezinfectant de suprafețe, covor intrare pentru decontaminare.

Rezultatele proiectului: achiziția de echipamente sanitare și de protecție  (măști faciale de uz medical, dezinfectant mâini, dezinfectant de pardoseli și suprafețe, mănuși nitril de uz medical, covoare de intrare pentru decontaminare) pentru elevii și personalul din unitatea de învățământ necesare în contextul gestionării crizei de COVID-19.

Valoarea proiectului: 101.151,76 lei, reprezentând 100% fonduri europene nerambursabile ale Uniunii Europene.

Perioada de implementare a proiectului: 08.09.2020 – 31.12.2022.

„Proiect cofinanțat din Fondul European Dezvoltare Regională – REACT-EU prin POIM 2014-2020”

 Date de contact:

Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău

Adresa: Zalău, Str. Tudor Vladimirescu, nr. 5

Telefon/Fax +40 (0)260 613.853

Web: www.mihai-viteazul.ro

E-mail: contact@mihai-viteazul.ro

articolul original.

Apel de selecție

2 December 2022 at 09:23
By: Regie
image
Apel de selecție — Sălăjeanul
Acest site web folosește cookie-uri. Continuând să utilizați acest site web, dați consimțământul pentru cookie-urile utilizate. Politica de cookie-uri.
articolul original.

Alți bani pentru SCM Zalău

24 November 2022 at 11:40
By: Regie
image

Primăria Municipiului Zalău diminuează banii pentru dezvoltare și îi trimite în bugetul clubului sportiv al Primăriei. Astfel, bugetul alocat pentru echipele de fotbal și volei, pentru anul calendaristic 2022, ajunge la fabuloasa sumă de 7.261.750 lei, adică în jurul sumei de un milion și jumătate de euro.

Sport Club Municipal Zalău revine în atenția mass-mediei locale, dar, din păcate, nu cu rezultate extraordinare cum ar fi normal la un buget atât de impresionant , ci cu o nouă rectificare bugetară , adică cu alți 700.000 lei care le vor intra în conturi, după ce, cu puțin timp în urmă au mai primit 1.200.000 lei din banii veniți de la dezvoltare. Astfel, bugetul alocat doar pentru anul calendaristic 2022 din banii drămuiți ai zălăuanilor ajunge la aproximativ un milion și jumătate de euro.

Pe ce se cheltuie banii zălăuanilor?  În cea mai mare parte, în mod special la fotbal, banii sunt alocați pentru contracte sportive încheiate pentru evoluția echipei în Liga a-III-a, respectiv 1.864.060 lei plătiți până la 30 septembrie. La volei în schimb, banii pe contractele plătite în perioada 1 ianuarie 2022- 30 septembrie 2022 sunt ceva mai puțin decât la fotbal, respectiv 1.231.457 lei. Aici însă, s-au cheltuit foarte mulți bani pentru ” taxe și vize sportive, barem de arbitraj și măsuri de ordine” adică nu mai puțin de 221.640 lei până la finalul lunii septembrie. Este clar că o sumă importantă va mai fi achitată de această secție tot în acest an financiar, și suntem curioși să vedem cât de departe pot merge costurile cu aceste ”taxe” și din ce se compun acestea, care sunt sumele sau  procentele ce  revin ”managerilor” sportivilor de la această secție, dar nu numai, deoarece se pare că și în Liga a-III-a se plătesc sume mari la aceste ”taxe”.

Pentru secția de Judo, clubul Primăriei a cheltuit în întreg anul 2022 suma de 50.390 lei, pentru secția de Karate 115.430 lei, iar pentru secția de box uimitoarea sumă de 14.360 lei, evident, pentru întreg anul 2022.

Așadar, din 7.261.750 lei, pentru aproape 100  de sportivi și antrenori  ale celor 3 secții, respectiv judo, karate și box, clubul Primăriei a cheltuit ”fabuloasa” sumă de 180.180 lei, adică nici măcar ceea ce depășește cele 7 milioane de lei cheltuiți de ceilalți.

Dar, aceste lucruri nu par să deranjeze absolut deloc pe nimeni: nici Consiliul Local, nici executivul Primăriei Zalău și în nici un caz pe cei care gestionează în detaliu activitatea clubului sportiv. Pentru că, nu-i așa, nu pot ei cheltui cât poate Primăria plăti!

articolul original.

Anunț privind finalizare proiectului ”Protejarea sănătății împotriva Covid-19 la Grădinița cu Program Prelungit Nr.5 Zalău”

23 November 2022 at 11:10
By: Regie
image

23 11 2022

Cod proiect SMIS 2014+ 143481

Grădinița cu Program Prelungit nr.5 Zalău anunță finalizarea proiectului intitulat ”Protejarea sănătății împotriva Covid-19 la Grădinița cu Program Prelungit Nr.5 Zalău”, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, Componentă 1 – Apel: POIM/964/10/1/Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale/ Componenta 1 REACT-EU-Consolidarea capacităţii unităţilor de învăţământ de stat în vederea gestionării situaţiei de pandemie generată de virusul SARS-COV-2/ Axa prioritară Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanţare din REACT-EU, număr contract 1318/06.04.2022.

Obiectivul general al proiectului a fost:Consolidarea capacității de reacție la efectele crizei sanitare provocate de virusul SARS-CoV-2 la nivelul sistemului de educație preuniversitar din municipiul Zalău – dotarea unității de învățământ Gradinița cu Program Prelungit nr.5 Zalău și structura: Grădinița cu Program Normal nr.7 Zalău cu echipamente sanitare. Beneficiarii acestui proiect sunt în număr de: – 25 preșcolari Grădinița cu Program Prelungit nr.5 Zalău – 15 preșcolari structura: Gradinița cu Program Normal nr.7 Zalău – 20 angajați ai Grădiniței cu Program Prelungit nr.5 Zalău și structura: Grădinița cu Program Normal nr.7 Zalău.

Rezultatele proiectului: achiziția de echipamente sanitare și de protecție  (măști, mănuși, dezinfectanți de suprafețe, de mâini, alcool sanitar, covorașe pentru dezinfectant) pentru preșcolarii și personalul din unitatea de învățământ necesare în contextul gestionării crizei de COVID-19.

Valoarea proiectului: 25.605,90lei, reprezentând 100% fonduri europene nerambursabile ale Uniunii Europene.

Perioada de implementare a proiectului: 01.08.2020-31.12.2022.

„Proiect cofinanțat din Fondul European Dezvoltare Regională – REACT-EU prin POIM 2014-2020”

Date de contact:

Grădinița cu Program Prelungit nr.5 Zalău

Adresa: Zalău, Str. Kossuth Lajos, nr. 73

Telefon: +40.260.619.818 Fax: +40.260.619.818

E-mail: gradinita5zalau@yahoo.com

articolul original.

Limitarea răspândirii virusului Sars-Cov-2 la nivelul Liceului Ortodox „Sf. Nicolae” Zalău

21 November 2022 at 09:35
By: Regie

 17.11.2022 

Cod proiect SMIS 2014  144367

 

Liceul Ortodox „ Sf. Nicolae” Zalau  anunță finalizarea proiectului intitulat Prevenirea raspandirii virusului Sars-Cov-2 la nivelul Liceului Ortodox „ Sf. Nicolae” Zalau, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, Componentă 1 – Apel: POIM/964/10/1/Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale/ Componenta 1 REACT-EU-Consolidarea capacităţii unităţilor de învăţământ de stat în vederea gestionării situaţiei de pandemie generată de virusul SARS-COV-2/ Axa prioritară Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanţare din REACT-EU, număr contract 1162/14.03.2022.

Obiectivul general al proiectului a fost Implementarea unui set de măsuri de protecție unitare, centralizat la nivel de unitate de învățământ, pentru reducerea riscurilor de transmitere și diminuare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, ca urmare a frecventării spațiilor proprii de către elevii și personalul unității în vederea desfașurării activităților educative specifice.

Rezultatele proiectului: achiziția de echipamente sanitare și de protecție  (măști, dezinfectant mâini, dezinfectant suprafețe, mănuși) pentru elevii și personalul din unitatea de învățământ necesare în contextul gestionării crizei de COVID-19

Valoarea totală a contractului este de 31.836,04, reprezentând 100% fonduri europene nerambursabile ale Uniunii Europene.

„Proiect cofinanțat din Fondul European Dezvoltare Regională – REACT-EU prin POIM 2014-2020”

Date de contact:

Liceul Ortodox „ Sf. Nicolae” Zalău                                           

Adresa: Zalău, Str. Crișan 15/A

Telefon: +40 (0)260 610.842

Fax: +40 (0) 260. 610.842

E-mail: seminarul.ortodox.zalau@gmail.com

articolul original.

Anunț privind finalizare proiectului ”Prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2 la LICEUL PEDAGOGIC GHEORGHE ȘINCAI ZALĂU”

21 November 2022 at 09:30
By: Regie
image

17.11.2022

Cod proiect SMIS 2014  143577

 

Liceul Pedagogic Gheorghe Șincai Zalău anunță finalizarea proiectului intitulat ”Prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2 la Liceul Pedagogic Gheorghe Șincai Zalău”, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, Componentă 1 – Apel: POIM/964/10/1/Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale/ Componenta 1 REACT-EU-Consolidarea capacităţii unităţilor de învăţământ de stat în vederea gestionării situaţiei de pandemie generată de virusul SARS-COV-2/ Axa prioritară Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanţare din REACT-EU, număr contract 1045/23.02.2022.

Obiectivul general al proiectului: Sprijinirea Liceului Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău pentru gestionarea situaţiei cauzată de riscul de infecţie cu virusul SARS-COV-2 prin asigurarea infrastructurii funcţionale și a resurselor materiale indispensabile pentru a putea aplica măsurile sanitare și de protecţie minime, ca urmare a frecventării spațiilor proprii de către copiii și personalul unității în vederea desfașurării activităților educative specifice. Dotarea Liceului Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău cu echipamente sanitare de tip măști, mănuși de protecție, dezinfectanţi mâini, dezinfectanţi  de suprafețe, covorașe dezinfectante, săpun lichid antibacterian, coșuri de gunoi cu pedală, dozatoare de săpun lichid, lămpi bactericide, echipamente necesare protejării personalului angajat și copiilor.

 

Rezultate aşteptate în urma implementării proiectului:

A1-Asigurarea dotărilor și echipamentelor necesare în contextul gestionării crizei COVID-19.

A2-Asigurarea gestionării corespunzătoare a procesului de implementare a proiectului.

A3-Asigurarea acțiunilor obligatorii privind transparența pentru proiectele finanțate din fonduri europene, conform prevederilor manualului de identitate vizuală.

Valoarea proiectului: 106.126,01 lei, reprezentând 100% fonduri europene nerambursabile ale Uniunii Europene.

Perioada de implementare a proiectului este cu începere din 10.09.2020 și finalizare în 31.12.2022.

 „Proiect cofinanțat din Fondul European Dezvoltare Regională – REACT-EU prin POIM 2014-2020”

Date de contact:

Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău

Adresa: Zalău, Str. Crișan, nr. 15/A

Telefon: +40.260.662199

Fax: +40.260.662199

E-mail: pedagogic_zalau@yahoo.com

articolul original.

România a învins Ungaria

14 November 2022 at 13:44
By: Regie
image

România a învins Ungaria cu 4-0, în Billie Jean King Cup, desfășurată la Oradea, în sala polivalentă Oradea Arena.

România a învins Ungaria cu 4-0 în play-off-ul competiţiei feminine de tenis Billie Jean King Cup, sâmbătă, în Oradea Arena, după ce perechea Jaqueline Cristian/Monica Niculescu a învins cuplul Reka-Luca Jani/Panna Udvardy cu 5-7, 6-4, 10-4 în meciul de dublu.
Ana Bogdan a învins-o pe Panna Udvardy, scor 6-0, 6-2 şi a adus victoria echipei feminine de tenis a României în faţa Ungariei, cu 3-0, în play-off-ul  competiţiei feminine de tenis Billie Jean King Cup sâmbătă, în Oradea Arena. Ana Bogdan (48 WTA), care iniţial trebuia să o înfrunte pe Anna Bondar, a dispus de Panna Udvardy (83 WTA) după o oră şi 11 minute.

„Sunt foarte fericită. E un sentiment de euforie. Vă mulțumesc din suflet pentru toată atmosfera făcută astăzi aici. Mi-am încheiat acest sezon cu o mare victorie, nu doar pentru mine, ci pentru întreaga echipă. Le mulțumesc, împreună am reușit. Datorită vouă am reușit, datorită celor care ne susțineți necondiționat. Este o onoare pentru noi să jucăm în această echipă, să reprezentăm această țară și aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire”, a spus Ana Bogdan, după meci.

În primul meci de simplu de vineri, Ana Bogdan (48 WTA) a învins-o pe Dalma Galfi (85 WTA) cu 6-1, 6-4. Jaqueline Cristian (148 WTA) a câştigat a doua partidă de simplu cu 6-2, 4-6, 7-6 (7-3), în faţa Annei Bondar (71 WTA)

România şi Ungaria s-au întâlnit până la acest duel de nouă ori în Fed Cup (fostul nume al competiţiei), iar echipa noastră a obţinut opt succese, precedentul cu 2-1 la Budapesta, în 2014, în Grupa I a zonei Europa-Africa, prin victoriile reuşite de Sorana Cîrstea şi perechea Irina Begu/Monica Niculescu, Timea Babos (victorioasă în faţa Simonei Halep) aducând punctul gazdelor. Singura victorie a Ungariei s-a consemnat în 1993, în Anglia, cu 2-1, potrivit Agerpres.
Câştigătoarele acestui play-off vor evolua în calificările din 2023 pentru turneul final, în timp ce învinsele vor evolua în regiunile lor din Grupa I.

Meciul din Billie Jean King Cup este primul eveniment sportiv de mare calibru găzduit de Oradea Arena, sala polivalentă cu peste 5.000 de locuri a oraşului.

articolul original.

Etapa 12 din Liga a III-a

14 November 2022 at 13:41
By: Regie
image

Sâmbătă s-au desfășurat meciurile celei de-a 12-a etape a ligii a-III-a la fotbal. Niciuna din gazdele meciurilor programate  în această etapă nu au pierdut , înregistrându-se patru victorii și un egal.

SCM Zalău a jucat pe teren propriu împotriva Victoriei Carei. Zălăuanii s-au impus cu un categoric 5-0 , după ce la pauză au avut un avantaj minim de un gol .

Pentru zălăuani este a sasea victorie din acest sezon , victoria din acest meci apropiindu-i de podiumul seriei. Etapa următoare SCM Zalău va juca in deplasare la Dej . Golurile acestei partide au fost înscrise de Vlad Moraru în min. 34, Sergiu Pop în min.  56 și Mihai Doroftei în minutele 79, 86 și 90.

Într-un alt meci al acestei etape, CS Gloria Bistrița învinge cu scorul de 2-0 și  obține alte trei puncte importante în urma victoriei cu echipa a doua a CFR Cluj pe teren propriu. Golurile au fost marcate pentru Gloria de Alexandru Stoica în minutul 17 și Carl Davordzie în minutul 47. Acestea au fost și singurele goluri marcate în întreaga partidă.

Echipele cu cele mai multe rezultate de egalitate din Seria 10 nu au schimbat statistica și l-au adăugat pe cel de-al cincilea. CSM Sighetu Marmației și Lotus Băile Felix au remizat sâmbătă, scor 1-1 (0-0), iar bihorenii sunt fără victorie de 7 etape.

FC Bihor s-a impus cu 2-0 în faţa celor de la Minerul Ocna Dej şi a bifat cea de-a cincea victorie consecutive. Ambele goluri le-a reuşit atacantul Sergiu Jurj, care a înscris de fiecare dată din penalty. Victorie importantă pentru FC Bihor, care și-a luat astfel revanșa după înfrângerea suferită în tur, în care au făcut o primă repriză bună, au condus cu 1-0, dar dejenii au întors scorul după pauză și au câștigat cu 3-1. Pentru bihoreni a înscris, din penalty, Sergiu Jurj  în minutele 40 și 54 al meciului. CSM Satu Mare s-a impus cu scorul de 2-0 , împotriva celei de-a doua reprezentante a Sălajului în Seria a 10, Sportul Șimleu Silvaniei. Sătmărenii au marcat câte un gol in fiecare repriză .   Pentru CSM Satu Mare au marcat Cătălin Vaida în min.30 și Alex Negrea în min. 60. Reamintim că și in meciul tur sătmărenii au caștigat tot cu scorul de 2-0  . Etapa următoare șimleuanii vor evolua pe teren propriu împotriva liderului seriei a 10 a , FC Bihor Oradea.

articolul original.

Sălăjeanul Bologa medaliat la jocurile paralimpice

11 November 2022 at 13:13
By: Regie
image

Alex Bologa, sportivul cu origini sălăjene, a câştigat medalia de bronz în cadrul categoriei 73 kg la Campionatele Mondiale de judo rezervate sportivilor cu deficienţe de vedere, a anunţat Federaţia Română de Judo.

În perioada 8-10 noiembrie, la Baku, în Azerbaidjan au loc Campionatele Mondiale de judo rezervate sportivilor cu deficienţe de vedere. România a reuşit o clasare pe podium prin Alexandru Bologa, care a câştigat bronzul în cadrul categoriei -73 kg ,J1 ca nivel de deficienţă de vedere.

Sportivul salajean, nascut la Dersida ,  este  antrenat  la Cluj Napoca  de Tamas Gergely. Alex Bologa  a beneficiat de un prim tur liber, pentru ca mai apoi să îl învingă în turul doi pe georgianul Mişiko Şiobrişvili prin ippon. Ca şi în turul al doilea, Alex Bologa a reuşit o tehnică de shime waza (strangulare) şi l-a învins în sferturi, tot prin ippon, pe brazilianul Arruda Perreira.

Bologa a fost învins în semifinale de Ergali Şamei  din Kazahstan  şi astfel a ajuns să lupte pentru medalia de bronz cu turcul Gokce Yavuz, pe care l-a întrecut prin ippon, după cumularea a două wazari.

În palmaresul sportivului român figurează două medalii de bronz la Jocurile Paralimpice  de la Rio, din  2016 şi  de la Tokyo, în  2020. De asemenea, el a câștigat  trei medalii de aur la Campionatele Europene, în anii 2017, 2019 şi 2022.

 

articolul original.

România-Spania, primul meci în grupa II-a

11 November 2022 at 13:12
By: Regie
image

Naționala de handbal feminin a României pornește fără niciun punct în partea doua a Campionatului European, deoarece a pierdut partidele cu Franța și cu Țările de Jos. România va juca în grupa a 2-a principală cu Spania, Muntenegru și Germania.

Antrenorul naționalei de handbal feminin, Florentin Pera și fostul selecționer al primei reprezentative, antrenorul HC Zalău, Gheorghe Tadici, au analizat meciurile echipei naționale de handbal feminin la Euro 2022.

”În grupele principale, toţi adversarii vor fi dificili acum, aşa că nu avem timp de pierdut, trebuie doar să ne concentrăm. Sper că jucătoarele vor continua să joace aşa şi totul va fi din ce în ce mai bine. Sunt foarte, foarte încrezător că putem face jocuri bune”, a declarat Florentin Pera.

Gheorghe Tadici, a făcut o  analiză mai lungă a  meciurilor  reprezentativei naționale de handbal feminin la Euro 2022, iar acesta a declarat:

“La capătul primelor meciuri am ca reper meciul cu Olanda. Macedonia nu este un exemplu elocvent pentru a face măsurători referitor la nivelul la care e echipa.

Macedonia, în afară de faptul că e gazdă, că are susținerea publicului, are o valoare modestă. Nu mai e echipa din urmă cu 10-12 ani. Toate echipele se schimbă și rămâne palmaresul, dar palmaersul nu joacă.

Meciul cu Olanda a fost un meci bun, în care au încercat, au avut o idee că s-ar putea întâmpla ceva în acel meci. Nu s-a întâmplat pentru că nu s-a întâmplat.

Lipsesc 6-7 jucătoare care puteau fi tot atâtea soluții în plus, prospețimea era alta, însă nu sunt de acord cu ceea ce se vorbește, că n-au jucătoarele experiență. Toate jucătoarele de acolo au experiență dacă au fost convocate.

Din păcate, nu jucătoarele fără experiență au produs eșecul cu Olanda, ci dimpotrivă, jucătoarele cu mai multă experiență și cu multe turnee finale în spate. În ceea ce privește obiectivul, sigur că a fost cu regretul de rigoare din meciul cu Olanda, dar obiectivul a fost previzibil, de calificare”.

Dacă va reuși să acumuleze  6 puncte și printr-un joc uluitor al rezultatelor, naționala României  mai poate ajunge în semifinale.

Programul naționalei este următorul: în 11 noiembrie România va juca împotriva  Spaniei, în 15 noiembrie  România – Muntenegru , iar în 16 noiembrie  România – Germania . Toate meciurile se vor juca la Skopje. Primele două clasate din grupele principale obţin calificarea în semifinalele EHF EURO 2022, programate pe 18 noiembrie. Echipele clasate pe locul trei în fiecare grupă principală vor juca pentru locul cinci la acest Campionat European. Finalele pentru medalii vor avea loc pe 20 noiembrie

articolul original.

David Popovici un nou record

11 November 2022 at 13:10
By: Regie
image

David Popovici a câştigat medalia de aur la 100 m liber, la Campionatul Național, în bazin scurt.Este un nou record national stabilit de sportivul dinamovist.

Sportivul David Popovici , de la CS Dinamo București, a câştigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional în bazin scurt, competiţie care se desfăşoară la Otopeni. Popovici a încheiat proba cu timpul 46 secunde 62 de sutimi, un record national.

Pe locul doi s-a clasat Andrei Ungur (CSM Braşov), cu timpul 48.42, iar pe trei a terminat Patrick Sebastian Dinu (CS Farul Constanţa), cu timpul 48.62. David Popovici va mai concura la Otopeni în probele de 200 m liber , 100 m mixt  şi 400 m liber .

Pentru David Popovici, Campionatul Național în bazin scurt reprezintă o ultimă verificare înaintea Mondialelor în bazin scurt de luna viitoare, care se va desfășura în  Australia , în perioada 13-18 decembrie, la Melbourne.

“Nu știu al câtelea titlu național e. Sunt multe, cu siguranță, acum am adăugat încă unul. Am amintiri foarte frumoase despre bazinul de aici. Îmi place să concurez aici, în fața spectatorilor români. Îmi place că am ocazia să câștig mai multă experiență în bazin scurt. Acest record înseamnă destul de mult față de altele pe care le am, pentru că era al lui Robert Glință. Țin minte că atunci când l-a stabilit, mi-a spus că-l face special pentru a fi în fața mea. A zis “Știu că nu o să dureze extrem de mult, dar vreau să-l am!”. Și l-a avut, acum mi l-a pasat. Mai am destul de mult până la recordul mondial în bazin scurt, este cu totul altă mâncare de pește. De asta am venit aici, de asta merg la Mondialele în bazin scurt de luna următoare, să învăț să concurez, să mă lupt într-un bazin foarte diferit. E foarte diferit de cel normal, înjumătățit, de două ori mai multe întoarceri. E o competiție pentru cei mai explozivi, dinamici, forțoși. Învăț, încă sunt la început. La Mondialele de luna următoare merg pentru a învăța. Nu am obiective de timp sau de loc. Dacă prind finale, foarte bine. Dacă iau medalii, și mai bine, dar nu-mi propun asta neapărat. Merg să învăț de la cei mai buni decât mine în bazin scurt, să fiu și eu mai bun și la un moment dat să mă pot întrece cu ei. Îmi propun să iau toate medaliile aici, pentru că e un concurs mai ușor decât Mondialele ce vor urma”, a declarat sportivul legitimat la CS Dinamo București,David Popovici.

articolul original.

A găsit 3.350 de euro pe jos!

10 November 2022 at 09:35
By: Regie
image

Un licean din Zalău a găsit o sumă importantă de bani pe care a predat-o polițiștilor pentru a fi înmânată proprietarului acesteia.

Un tânăr de 17 ani din Zalău a găsit pe stradă și a predat polițiștilor  suma de 3350 de euro și un card.Gestul tânărului dovedește un spirit civic desăvârșit. Inspectorul de poliție Ioana Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, ne-a declarat:

”La data de 9 noiembrie a.c., la Poliția Municipiului Zalău s-a prezentat un tânăr, de 17 ani, din Zalău, care a predat suma de 3350 de euro și un card.

Tânărul le-a declarat colegilor noștri că a găsit banii împrăștiați pe jos, pe strada Armoniei, din municipiul Zalău, în timp ce mergea spre școală.

În urma verificărilor, polițiștii l-au identificat pe proprietarul banilor, un bărbat, de 52 de ani, din Zalău, care nici nu sesizase că își pierduse banii din buzunar.

Suma de bani și cadrul i-au fost restituite bărbatului, iar polițiștii l-au felicitat pe tânărul care a dat dovadă de un spirit civic desăvârșit.”

articolul original.

Furt de lemne sancționat

10 November 2022 at 09:33
By: Regie
image

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Crasna au confiscat 4 metri cubi de material lemnos transportat  fără documente de proveniență.

Perioada de încălzire a început deja, așa că furtul de material lemnos a devenit din ce în ce mai întâlnit. Polițiștii sunt la datorie, încercând să stopeze fenomenul. Inspectorul de poliție Ioana Rus, ne-a declarat:

”La data de 9 noiembrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Crasna au confiscat 4 metri cubi de material lemnos transportat fără documente de proveniență, de Drumul Comunal 74, în localitatea Recea.

În fapt, polițiștii au oprit în trafic o autoutilitară, condusă de un tânăr, de 22 de ani, din comuna Bobota.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că autoutilitara era încărcată cu material lemnos pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta aviz de însoțire și documente de proveniență.

Întreaga cantitate de material lemnos, respectiv 4 metri cubi, a fost ridicată în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancționat cu 10.000 de lei amendă.”

articolul original.

Prinși fără permis în trafic

10 November 2022 at 09:32
By: Regie
image

Doi bărbați, unul din comuna Măieriște și un altul din comuna Hida au fost depistați conducând în trafic după ce permisele lor de conducere au fost reținute.

Chiar dacă au avut permisele de conducere reținute, doi bărbați din județul Sălaj au fost depistați conducând autovehicole. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, unul dintre ei a condus autoturismul și cu numere de înmatriculare false. Inspectorul de poliție Ioana Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, ne-a declarat:

”La data de 9 noiembrie a.c., polițiștii Postului de Poliție Măeriște au întocmit dosar penal unui bărbat, care a condus cu permisul reținut prin localitatea Giurtelecu Șimleului.

Fapta s-a petrecut la ora 10:55, pe Drumul Comunal 105, iar la volan a fost identificat un bărbat, de 33 de ani, din comuna Măeriște.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce „cu restricții-reținut”, fiind cercetat într-un dosar penal la regimul rutier întocmit în luna ianuarie a anului curent.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis, faptă prevăzută de art.335 alin.2 din Codul penal.

La data de 9 noiembrie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Hida au depistat în trafic un bărbat conducând un autoturism cu numere false și fără a deține permis.

În fapt, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Narciselor, din localitatea Hida, un autoturism, la volanul căruia a fost identificat un bărbat, de 29 de ani, din comuna Hida.

În urma verificărilor întreprinse de polițiști s-a constatat că bărbatul nu este posesor de permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, plăcuțele cu numărul de înmatriculare care erau aplicate pe autovehicul fuseseră atribuite unui alt autoturism.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere fără permis și conducerea unui vehicul cu numere false.”

articolul original.

Revine rabla pentru electrocasnice

10 November 2022 at 09:29
By: Regie
image

Administrația Fondului de Mediu anunță că a doua ediție de înscriere în Programul Rabla pentru Electrocasnice, va începe în data de 21 noiembrie. În această nouă sesiune se pot cumpăra maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, aparate de aer condiționat, frigidere, uscătoare, aspiratoare și tablete.

Începând de luni, 21 noiembrie, ora 10.00, Administrația Fondului pentru Mediu organizează o nouă sesiune pentru Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic. Persoanele fizice au la dispoziție 5 zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicația informatică

„Programul Rabla pentru Electrocasnice s-a bucurat încă de la început de un succes uriaș în rândul populației, astfel că am luat hotărârea ca bugetul alocat în anul 2022 să fie cel mai mare de până acum, alocând 100 milioane pentru cele două sesiuni din acest an, cu 25 de milioane mai mult față de anul trecut.Reamintim tuturor celor interesați să participe în program, în oricare dintre etape, că este necesar să își creeze un cont de utilizator. Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veți putea selecta electrocasnicele dorite în fiecare dintre cele trei etape.În cazul în care aveți deja un cont de utilizator, creat în edițiile anterioare ale programului, nu trebuie să vă creați alt cont, ci doar să vă autentificați utilizând adresa de e-mail și parola setată de dumneavoastră. În cazul în care ați uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând pașii descriși în aplicația informatică”, a declarat președintele Administrației Fondului de Mediu, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

După înscrierea solicitanților prin crearea conturilor de utilizator, încep etapele de selecție, în aplicația informatică, a voucherelor aferente echipamentelor incluse în program. Calendarul desfășurării acestei sesiuni este următorul:

Înscrierea persoanelor fizice în aplicație, prin crearea conturilor de utilizator , începând cu 21.11.2022, ora 10:00 , până la 25.11.2022, ora 23:59. Urmează apoi etapa I, și anume selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/ congelatoarele , din 05.12.2022, ora 10:00 până în  09.12.2022, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului, având un buget de 25.000 .000  lei. După aceasta urmează  etapa II, și anume  selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile și tabletele , din 12.12.2022, ora 10:00 , până la  16.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului, având un buget de 10.000.000  lei. Ultima este etapa III, respectiv  selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele , din 19.12.2022, ora 10:00, până în  23.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului, având un buget de 15.000.000  lei.

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor dintr-o categorie este de 5 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective. Bugetul  total alocat pentru cea de-a doua ediție a Programului Rabla pentru Electrocasnice este de 50 de milioane de lei, divizat pentru fiecare etapă. Se vor acorda vouchere aferente fiecăriu echipament, astfel:400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C; 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D;400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E; 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an; 500 de lei pentru laptopuri; 300 de lei pentru tablete. Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică. Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Ulterior utilizării la un comerciant validat, formalitățile de achiziționare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot într-un termen de 7 zile. Persoana fizică care a selectat un voucher în prima ediție și ulterior nu l-a utilizat nu mai poate selecta un voucher pentru aceeaşi categorie pe parcursul aceluiaşi an calendaristic. De asemenea, persoana fizică care a beneficiat deja de un voucher dintr-o categorie nu mai poate beneficia de acelaşi tip de voucher pe parcursul aceluiaşi an calendaristic.

articolul original.

Contractele la energie electrica vor fi refăcute

10 November 2022 at 09:26
By: Regie
image

Contractele la energia electrică ar putea fi refăcute cu un preț maxim de 1,3 lei/kwh, de la 1 ianuarie, dacă propunerile discutate în coaliția de guvernare vor fi transpuse în legislație.

Contractele pentru energia electrică ar putea fi refăcute de la 1 ianuarie, cu un preţ maxim de 1,3 lei pe kilowatt-oră, pentru cei cu consum mare. Liderii coaliţiei au ajuns la această soluţie, care prevede o piaţă semi-reglementată, în care nimeni nu ar trebui să plătească mai mult decât tariful stabilit prin lege. Între 1 şi 1,3 lei vor plăti şi companiile mici, dar şi marii consumatori, în timp ce persoanele vulnerabile vor beneficia de vouchere. Politicienii vor să menţină pragurile pentru abonații care au un consum de până în 100, respectiv 255 de kwh pe lună. Discuțiile din interiorul Coaliţiei de guvernare se referă la impunerea unui preţ maxim de 1,3 lei pe kilowatt-oră pentru cei care au un consum lunar mai mare de energie.

De exemplu, o familie care consumă peste 300 de kw pe lună ar putea plăti cel mult 1,3 lei/kwh, indiferent de preţul negociat prin contract cu furnizorul. Acest contract ar putea fi refăcut de la începutul anului. Consumatori casnici ar urma să plătească 0,68 lei/kWh pentru un consum lunar sub pragul de 100 kWh, 0,80 lei/kWh pentru un consum lunar între 100 kWh și 255 kWh și 1,3 lei/kWh pentru un consum lunar de peste 255 kWh.
Constantin Ştefan, secretar de stat Ministerul Energiei, a declarat:

„Tot ceea ce este în vigoare ca şi contract, din punctul meu de vedere, se începe cu un nou contract având în vedere preţul reglementat. Preţul maximal de 1,3 lei ar acoperi costurile de producţie pentru toţi consumatorii. Cantitatea mare care s-a vândut pentru 2023 s-a tranzacţionat la un preţ de 900 de lei/Mw.”

IMM-urile şi consumatorii industriali ar putea să plătească 1, respectiv 1,3 lei/kw. Statul nu vrea să mai acorde compensări, doar vouchere pentru pensionari și pentru familiile cu venituri mici. Instituțiile publice, producătorii de medicamente și lăcașurile de cult ar urma, de asemenea, să plătescă 1 leu/kWh.
Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt PNL, spune că „Familiile cu peste trei copii, familiile care au în îngrijire persoane care au echipamente medicale, toate aceste amendamente au fost validate de senat şi vor fi discutate în cameră”.

Surse oficiale din Coaliție au declarat  că liderii PSD, PNL și UDMR au discutat să reglementeze prețul până în 2025, însă decizia trebuie transpusă într-o ordonanță de ministerul Energiei. La discuțiile avute  Virgil Popescu nu a participat, fiind plecat în Egipt. Inițial, prima variantă discutată în Coaliție pentru reglementarea pieței a fost de un an cu posibilitate de prelungire.

articolul original.
❌