ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 26 November 2022Ultimele Stiri

Cum a reacţionat Cristina Cioran, după ce Alex Dobrescu s-a afişat cu noua iubită: „Toate trec mai devreme sau mai târziu!”

26 November 2022 at 12:35
image

Cristina Cioran şi Alex Dobrescu au format un cuplu fericit până acum câteva săptămâni. Fosta prezentatoare TV părea că şi-a găsit în sfârşit liniştea în braţele iubitului tinerel, însă lucrurile s-au schimbat radical între cei doi, chiar după ce au anunţat că vor ajunge în faţa altarului. Recent, blondina a vorbit despre schimbările din viaţa ei şi a dezvăluit cum a trecut peste separarea de tatăl fiicei sale.

Părea că nimic nu le poate distruge fericirea, mai ales, după ce fiica lor a venit pe lume. Însă, cu doar câteva săptămâni în urmă, Alex Dobrescu a anunţat că nu mai este iubitul Cristinei Cioran. Iar de aici… situaţia a luat o întorsătură neaşteptată.

Despărţirea a venit ca un şoc pentru fanii blondinei, iar mulţi nu au înţeles cum au ajuns cei doi în acest punct. Deşi a existat o scurtă împăcare, într-un final, ruptura s-a produs definitiv.

VEZI ŞI: CRISTINA CIORAN, ACUZAȚII LA ADRESA LUI ALEX DOBRESCU. CE DATORIE ARE TÂNĂRUL FAȚĂ DE MAMA COPILULUI SĂU: „TREBUIE DOAR SĂ-ȘI ACHITE CE ARE DE ACHITAT”

La scurt timp, Alex Dobrescu a apărut în braţele altei femei, ba chiar a declarat că este fericit în noua sa relaţie. Se pare că acest lucru nu i-a picat deloc bine mamei fetiţei lui, însă până acum, Cristina Cioran a dorit să stea departe de acest subiect.

Cum a reacţionat Cristina Cioran, după ce a aflat de relaţia lui Alex Dobrescu

Invitată în emisiunea lui Cătălin Măruţă, fosta prezentatoare TV, a mărturisit că nu dramatizează deloc situația prin care trece, însă nu a fost deloc uşor pentru ea să se obişnuiască atât de repede cu ideea că Alex Dobrescu are o nouă relaţie. În schimb, mai spune blondina, oricât de mult ar suferi preferă să înfrunte adevărul.

„Nu vreau să se înțeleagă greșit, ușor nu mi-a fost. Nu mi-a fost ușoară despărțirea. Nici apropierea lui de altcineva nu mi-a picat bine. Eu nu trăiesc în drame, sunt o persoană foarte stabilă, iar de cele mai multe ori poate exagerez fiind critică cu oamenii apropiați mie. Normal că suferi, trebuie să fim nebuni să credem că nu suferim. Toate trec mai devreme sau mai târziu! Și mai am o vorbă bună: „Ce vrei, să fii fericit sau să știi adevărul?”, a declarat Cristina Cioran în emisiunea lui Cătălin Măruță.

articolul original.

Taloanele de pensii se vor modifica de la 1 ianuarie. Ce informaţii importante vor conține

26 November 2022 at 08:36
image

Majorarea pensiilor de la 1 ianuarie nu este singura schimbare pe care guvernanţii o anunţă. Tot de la această dată, românii vor primi și un nou tip de talon. Acesta va fi diferit de cele emise până în prezent și va conține noi informații.

Directorul Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, susține că noile taloane de pensii vor fi împărțite unui număr de aproximativ cinci milioane de beneficiari de pensii de stat. El a explicat ce modificări vor fi făcute și ce anume vor trebui să urmărească pensionarii atunci când le vor primi. De asemenea, repreyentanţii Casei de Pensii recomandă celor care vor primi aceste taloane să le citească și să le verifice cu atenție pentru a se asigura că toate datele înscrie corespund situației reale.

Procesul de tipărire pentru noile taloane de pensii va începe pe la jumătate lunii viitoare.

„Orice decizie politică, în speță a coaliției de guvernare, trebuie până la urmă transpusă într-un act normativ publicat în Monitorul Oficial. Nu vor fi întârzieri. Suntem în grafic, nu avem întârzieri, este timp astfel încât noi aici, la Casa Națională de Pensii, să ne mobilizăm, să reușim să facem toate acele activități specifice nouă. Este vorba de niște lucruri strict tehnice, de actualizare a tuturor parametrilor în bazele de date. Tipărirea cupoanelor începe undeva pe la jumătatea decadei, pe la 15 decembrie, ar trebui publicat în Monitorul Oficial, în grafic, astfel încât începând chiar cu 1 ianuarie 2023, pensionarii să primească deja pensiile mărite”, a spus Daniel Baciu.

Ce informaţii conţin noile taloane de pensii

Potrivit spuselor șefului Casei Naționale de Pensii Publice, noul tip de talon va conține atât valorea pensiei majorate cât și cuantumul ajutorului social de care va beneficia pensionarul.

articolul original.

Vestea momentului în România! Ce s-ar putea întâmpla cu bancomatele din ţară. Raed Arafat a făcut anunţul

26 November 2022 at 08:04
image

Raed Arafat a vorbit recent despre probabilitatea unui black-out în România. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat cum trebuie să procedăm în astfel de situații. Deşi este puţin probabil ca sistemul energetic al României să fie afectat de războiul de la graniță, autorităţile ne sfătuiesc să fim pregătiţi şi pentru o astfel de situaţie. Mai mult, Raed Arafat le-a recomandat românilor să aibă în casă și o sumă de bani cash, întrucât nu este sigur că bancomatele vor funcționa în cazul unui blackout.

O pană de curent a cuprins Ucraina, miercuri, când Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra infrastructurii sale. Dependentă de energia electrică din Ucraina, Republica Moldova a rămas de două ori fără curent în ultima săptămână, astfel frica de extindere a problemelor și în alte țări s-a răspândit rapid.

Autoritățile române au asigurat însă că un black-out masiv, provocat de războiul de la graniță, este foarte puțin probabil. Cu toate acestea instituțiile statului se pregătesc şi pentru un astfel de scenariu.

Raed Arafat le-a recoamandat cetățenilor să aibă în casă provizii de apă și alimente, pentru că deconectarea pe termen lung a energiei ar putea duce și la oprirea alimentării cu apă potabilă în anumite regiuni. De asemenea, Şeful DSU i-a sfătuit pe români să aibă în casă bani cash pentru că, în cazul unei pene de curent nu se ştie dacă bancomatele vor mai funcţiona.

„Apa de băut este cel mai important lucru. Pot să stai un pic fără apa menajeră, dar nu poți să stai fără apă de băut. Avem recomandare de pregătire de 72 de ore cel puțin, adică trei zile. Pentru aceste trei zile trebuie să se calculeze apă minim 2 litri pe persoană, recomandabil chiar 4 litri pe persoană pe zi. Trebuie să ai alimentele pentru cele trei zile, trebuie să ai medicamentele tale pentru cele trei zile, trebuie să ai o sumă mică de bani lichizi, pentru că nu ești sigur dacă ATM-urile vor merge ca să retragi bani.”, a adăugat șeful DSU.

articolul original.

Horoscop 26 noiembrie 2022. Nativii zodiei vărsător încep ziua cu o dispoziție mai introvertită și mai retrasă

25 November 2022 at 21:59
image

Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2022, aduce previziuni astrologice pentru toate zodiile. O zi cu mai multă responsabilitate și asumare pentru nativii zodiei berbec.

Berbec

O zi cu mai multă responsabilitate și asumare, ești mai serios și ai o putere mai mare de control asupra reacțiilor tale chiar dacă pe alocuri pot exista situații care te deranjează. Însă dacă cineva încerca să-și impună în vreun fel autoritatea asupra ta, nu eziți să te poziționezi corespunzător. O discuție cu cineva pe seară poate să fie avantajoasă financiar.

Taur

Profită de ziua de astăzi pentru a-ți lărgi orizontul cunoașterii fie printr-o lectură interesantă fie printr-o drumeție. Dacă ai chef, poți face o vizită la un muzeu sau poți participa la un curs de dezvoltare. O discuție cu un profesor sau ghid poate să scoată ceva sensibil la suprafață, o informație care te va ajuta totuși să te cunoști mai bine.

Gemeni

Ești mai serios și mai angrenat în tot felul de analize personale sau financiare și realizezi că ai nevoie să schimbi abordarea dacă vrei mai multă libertate, independență sau timp pentru tine. Trebuie să găsești un echilibru între angajamentul tău față de muncă sau anumite sarcini cu nevoia de a te relaxa sau bucura de prietenii sau hobby-urile tale.

Rac

Chiar dacă tu îți dorești mai mult timp în compania partenerului său aveți în plan o ieșire undeva, pot exista sarcini sau responsabilități fie personale fie profesionale care va ocupa întreaga zi. Realizezi că-ți este greu să te sustragi de la ele însă pe seară o propunere neașteptată din partea cuiva te face să-ți eliberezi programul.

Leu

O zi în care îți propui să te ocupi de organizarea unor chestiuni casnice sau profesionale, ești mai practic și atent la detalii. Te mobilizezi în privința unei probleme de sănătate, însă dacă preferi să cauți pe cont propriu anumite răspunsuri, informațiile descoperite pot să te pună pe gânduri. Pe seară realizezi că ai la cine să apelezi pentru un sfat profesionist.

Fecioara

Deși tu ești foarte organizat și ai planificat totul pentru ziua de astăzi, nevoile urgente sau dorințele propriului copil devin prioritare. Sau dacă aveai în plan să te relaxezi mai mult astăzi, anumite angajamente te forțează să îți modifici planurile. Pe seară însă devii creativ și inventiv căutând o variantă să faci ceva și pentru tine.

Balanța

Ești poate mai retrasă și mai introvertită astăzi. Preferi confortul propriului cămin sau al familiei și cauți să te organizezi mai bine cu anumite chestiuni domestice sau casnice. Nu simți să iei contact cu exteriorul însă dacă te gândești mai bine, s-ar putea să fie mai mult decât binevenit. Pe seară descoperi o soluție de a rezolva mai rapid o situație.

Scorpion

Ești dinamic fizic și intelectual. Chiar dacă îți propui să faci acele drumuri sau cumpărături de care nu ai avut timp pe parcursul săptămânii, încearcă totuși să proritizezi astfel încât să-ți rămână timp și pentru tine. Pe seară o propunere supriză din partea partenerului de a participa la un spectacol vine la momentul oportun.

Săgetător

Dacă te hotărăști să inviți în oraș o persoană de care îți place, interacțiunea cu aceasta îți poate ridica semne de întrebare în privința abilității tale de a te deschide emoțional. Poate să fie o șansă minunată de a realiza că ai nevoie să fii mai autentic în manifestarea sentimentelor și exact această autenticitate îți va oferi o mai mare încredere în tine.

Capricorn

Cu luna în propriul tău semn ești determinat în privința unor schimbări pe care ai vrea să le faci însă anumite chestiuni emoționale, poate un dubiu sau o nesiguranță interioară te pot ține pe loc. Ai șansa să descoperi mai multe despre tine dacă ești sincer și dispus să lucrezi cu tine iar tot ceea ce descoperi te ajută să devii mai curajos.

Vărsător

Începi ziua cu o dispoziție mai introvertită și mai retrasă. Discuția cu cineva din anturajul apropiat sau o introspecție pe care o faci scoate la iveală chestiuni mai sensibile însă dacă ești dispus să te uiți în acea direcție s-ar putea să ai parte de o adevărată conștientizare. Închei ziua mult mai atent și mai conștient de tine.

Pești

Un plan de a ieși cu prietenii, o activitate de grup sau chiar o călătorie pe care ai planificat-o pot să nu decurgă exact așa cum ți-ai propus fapt care te provoacă să devii mai inventiv în privința unei variante alternative. Sfatul sau propunerea cuiva poate să salveze situația, fapt care te ajută să te binedispui.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Gestul unui şofer de camion a şocat pe toată lumea! Bărbatul s-a mutat în dubiţă, pentru că îi era prea frig în apartament

25 November 2022 at 17:04
image

Darryl Moore, în vârstă de 32 de ani, s-a mutat definitiv din apartamentul în care a locuit timp de cinci ani. Bărbatul a întâmpinat probleme cu distribuitorul de energie, motiv pentru care nu a mai putut să îşi încălzească locuinţa. Deşi a încercat din răsputeri să rezolve situaţia neplăcută prin care trecea, nu a reuşit, astfel a hotărât să se mute într-o camionetă.

Darryl Moore a povestit într-un articol pentru Mirror faptul că, era atât de frig în casa în care locuia cu chirie încât fiica lui nici măcar nu îl putea vizita. A decis să plece din apartament, deşi nu ştia la momentul respectiv unde o să locuiască. Ulterior, Darryl s-a mutat în dubiţa sa, acolo unde doarme atunci când nu munceşte.

De asemenea, bărbatul a explicat că problemele sale cu distribuitorul de energie au început încă din decembrie 2020.

„Au început să se acumuleze datorii și apoi (distribuitorul) mi-a tăiat căldura. Ultima dată, am postat pe Facebook și (postarea) a fost distribuită atât de mult încât cineva de la companie m-a contactat și a rezolvat problema. De data aceea am avut noroc, pentru că mi-a fost compensat costul energiei. După aceea, contorul a funcționat până în august”, a spus Darryl.

Bărbatul spune că în dubă este „mai cald decât în apartament”

„Pe 23 august, mi-am plătit din nou cu întreţinerea, dar banii nu au fost înregistraţi. Nu știam despre asta, așa că am plecat la muncă o săptămână. Când m-am întors, am observat că am din nou o datorie. Datoria era de doar 10 lire sterline, dar m-am enervat că din nou nu funcţionează, așa că am decis să nu plătesc”, a declarat el.

Ulterior, bărbatul ar fi încercat să ia legătura cu reprezentanţii firmei pentru a afla ce s-a întâmplat cu banii lui, iar compania i-a transmis că plata a fost înregistrată, deşi pe contorul său scria altceva.

„După aceea, nu am mai auzit nimic de la ei. Am verificat ulterior și ultima reîncărcare fusese în iulie”, a declarat britanicul. Ulterior, el a decis să renunţe la chirie şi să se mute în camioneta sa, unde este „mai cald decât în apartament

Am decis că aș putea la fel de bine să locuiesc în duba mea. Singurul dezavantaj este că trebuie să scap de toată mobila, pe care încă o plătesc, și trebuie să o vând mai ieftin. Totuşi, prefer să fac asta, decât să plătesc pentru depozitare sau să stau într-un apartament fără încălzire. Prefer să locuiesc în duba mea – dar e destul de șocant că, practic, am devenit o persoană fără adăpost din propria iniţiativă”, a spus Darryl.

articolul original.

Horoscop 25 noiembrie 2022. Nativii zodiei gemeni au o zi mai conflictuală

24 November 2022 at 21:59
image

Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2022, aduce previziuni astrologice pentru toate zodiile. Nativii din semnului Săgetător trebuie să aibă mai multă grijă în relațiile cu cei din jur.

Berbec

Tinzi să intri mult mai ușor în conflict astăzi cu cei cu care interacționezi deoarece poți fi foarte grăbit în a trage concluziile înainte de a înțelege ce se întâmplă de fapt. Fii mai precaut dacă ești la volan, evită acțiunile care necesită precizie sau atenție la detalii cât și semnarea contractelor.

Taur

În ciuda varietății de lucruri sau activități care te tentează, străduiește-te să fii mai precaut în cheltuielile efectuate. Poate nu toate sunt urgente sau necesare. Dacă porți o discuție pe marginea unei chestiuni financiare nu miza pe bună credință sau reputație a celuilalt, lasă idealismul la o parte și vezi dacă lucrurile sunt concrete și realizabile.

Gemeni

O zi ușor mai conflictuală în care interacțiunea cu celălalt este cu semnul întrebării datorită lipsei de hotărâre în privința unei direcții comune. Chiar dacă tu crezi că știi ce vrei, poți să ratezi momentul oportun din neatenție sau nerăbdare. Nu te baza prea mult pe promisiunile cuiva! Cea mai bună strategie astăzi este să observi mai mult și să acționezi mai puțin!

Rac

Dacă relația cu un coleg de serviciu este mai dificilă astăzi, reproșurile sau critica nu vor ajuta la rezolvarea situației, mai ales că situația nu este una clară. Chiar dacă planurile tale pot fi ușor date peste cap, încearcă să-ți păstrezi calmul și răbdarea, analizează cu atenție și fă pași mici dar siguri în direcția rezolvării situației.

Leu

Interacțiunea într-o relație de cuplu poate să fie ușor dificilă întrucât vă atrag lucruri sau activități diferite, fapt care vă face să vă întrebați dacă direcția în care mergeți este una comună. Dacă ești astăzi la o primă întâlnire cu cineva, oricât de mult ți-ar plăcea acea persoană, nu reușești să înțelegi mare lucru din reacția sau comportamentul ei.

Fecioară

Te poți enerva astăzi dacă ajutorul sau susținerea pe care mizai din partea partenerului pentru a rezolva o chestie în propriul cămin întârzie să apară. Nu este un moment prielnic pentru a încheia un deal sau o tranzacție întrucât s-ar putea să ai surprize neplăcute mai încolo. Fă o plimbare care să te relaxeze.

Balanța

Fii realist în privința sarcinilor pe care ți le setezi pentru astăzi și evită să începi prea multe deoarece există șansa să nu le poți finaliza. Dacă îți propui să pleci la un drum, ia-ți timp suficient pentru a planifica exact ce ai nevoie să iei cu tine deoarece te poți trezi că lipsește esențialul.

Scorpion

Lipsa de reacție sau modul evaziv în care cineva răspunde invitației sau propunerii tale te poate scoate din sărite întrucât consideri că este o totală lipsă de respect. Fii atent cu cheltuielile efectuate astăzi iar dacă cineva se străduiește într-un mod deosebit să-ți vândă ceva anume, nu te lăsa păcălit de aparențe.

Săgetător

O zi în care fiecare tinde să vorbească pe limba lui, mai ales într-un parteneriat de cuplu. Cu cât vă acuzați mai mult unul pe celălalt cu atât vă afundați într-o situație lipsită total de claritate. Încearcă să adopți o perspectivă mai înțeleaptă și înțelege că dacă continui să apeși acolo unde-l doare pe celălalt asta nu înseamnă că-l ajuți să se vindece.

Capricorn

Atunci când îți este adus la cunoștință că o anumită persoană nu este tocmai sinceră în intențiile ei față de tine, tinzi să reacționezi destul de prompt și de direct. Însă înainte de a trage concluziile asigură-te de autenticitatea sursei care ți-a livrat acea informație, s-ar putea să ți se schimbe cu totul perspectiva.

Vărsător

Îți poți pierde răbdarea în interacțiunea cu partenerul de cuplu sau chiar cu propriul copil atunci când aceștia nu respectă anumite lucruri stabilite de comun acord. Chiar dacă anumite planuri pe care le aveați vor avea nevoie de o ajustare, nu este totul pierdut dacă acționezi cu răbdare căutând soluții alternative.

Pești

Poți resimți un conflict interior puternic atunci când realizezi că ce este important pentru tine la nivel personal sau individual nu se potrivește cu trebuie să-ți asumi pe plan profesional ca și imagine socială. Caută să rămâi sincer față de tine și vezi cum te poți adapta mediului respectiv fără a renunța la propria ta identitate.

articolul original.

Prietenii lui Ioan, băiatul de preot care s-a sinucis, dezvăluiri șocante. De ce ar fi recurs tânărul la gestul necugetat

23 November 2022 at 19:24
image

Vestea sinuciderii băiatului de 13 ani, din Drobeta Turnu Severin, a șocat o țară întreagă. La început, oamenii credeau că băiatul a recurs la acest gest necugetat din dragoste, însă pe parcursul anchetei au ieșit la iveală detalii șocante.

Reamintim faptul că Ioan, fiul unuia dintre preoții de la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin, s-a aruncat luni, 10 noiembrie, de la etajul fostei maternități din oraș. După ce apropiații au aflat vestea șocantă, mulți dintre cei care l-au cunoscut pe băiat au început să vorbească despre abuzurile la care era supus chiar de tatăl lui, un preot cunoscut în comunitate.

Dezvăluirile au fost făcute sub protecţia anonimatului, deoarece multora le este teamă de preot.

De ce ar fi recurs tânărul la gestul necugetat

Mama unui prieten de-al lui Ioan povesteşte cum a aflat într-o zi că băiatul era bătut acasă, după ce a citit o conversație dintre cei doi copii.

„Într-o zi am găsit mesajele în telefon şi l-am întrebat: mami, ce e cu mesajele astea? Eu am insistat şi mi-a spus: uite, că tatăl lui este foarte rău cu el, îl bate foarte tare şi nu ţi-am spus. Ştiu că ei aveau un program foarte strict. Trebuiau să ajungă la o anumită oră acasă. Dacă întârziau şi cinci minute peste ora respectivă îşi luau bătaie crunt. Mi-a spus copilul meu că îi bătea cu ce nimerea: adică îi lovea cu orice. Coadă de mătură, mătură efectiv, topor, fier de călcat, cu ce avea la îndemână”, povesteşte femeia.

Tot sub protecția anonimatului a vorbit și o altă prietenă de-ale lui Ioan. Fata susţine că tânărul de 13 ani avea vânătăi pe corp constant. Mai mult, tânăra a dezvăluit și unul dintre motivele pentru care băiatul era bătut. Se pare că acesta nu voia să se facă preot, la fel ca tatăl său.

„Era bătut. Mergeau împreună la sală şi fratele meu îl vedea când se schimba că era bătut (…) Şi asta era. Voia să-l facă preot. Îi zicea: ori te faci preot ori te omor! Cum te-am făcut, aşa te omor! A zis că vrea să se sinucidă de foarte multe ori şi l-au oprit prietenii. A zis că mai bine moare decât să trăiască ce trăieşte acasă, mai ales că era dus de acasă la mănăstiri, lăsat singur acolo, când făcea vreo prostie, fără telefon, fără nimic”, a povestit fata.

articolul original.

BANC | „De când te-am văzut prima dată, am rămas impresionată” POZE main + poza interior

23 November 2022 at 16:22

Nu ar trebui să treacă nici măcar o zi fără să zâmbești și fără să citești bancul zilei. CANCAN.RO îți dă un motiv, în plus, ca ziua ta să fie cât mai bună. Iată ce ți-am pregătit.

-De când te-am văzut prima dată, am rămas impresionată. Nu credeam că un bărbat ar putea să îmi placă așa de mult.

-Cine ești?

-ACUM RĂSPUNZI IDIOTULE. Suntem de la bancă, ai trei rate restanță.

articolul original.

MAN of GOD / OMUL lui DUMNEZEU, filmul dedicat vieții Sfântului Nectarie din Eghina, va rula în cinematografele din România

23 November 2022 at 16:09
image

OMUL lui DUMNEZEU, filmul fenomen, dedicat vieții Sfântului Nectarie, ajunge pe marile ecrane și în România. Acesta va avea premiera de gală pe 29 noiembrie, la Cinema City, ParkLake, urmând ca din 2 decembrie să ajungă în 64 de cinematografe din toată țara.

Sfântul Nectarie din Eghina este unul dintre cei mai iubiți sfinți contemporani, extrem de iubit de romani pentru nenumăratele minuni săvârșite, în special pentru ajutorarea celor bolnavi.

Filmată în Grecia, pelicula prezintă încercările și lupta prin care Sfântul Nectarie a trecut de-a lungul unei vieți marcate de persecuție și nedreptate.

Filmările au avut loc în diferite locații relevante pentru viața Sfântului Nectarie, inclusiv pe insula Eghina și în Spitalul Aretaeio din centrul Atenei.

OMUL lui DUMNEZEU, a cucerit inimile publicului din Grecia, Rusia și Serbia fiind scris și regizat de Yelena Popovic. Filmul are in distribuție pe câștigătorul premiului Academiei Elene, Aris Servetalis, superstarul rus, Alexander Petrov și câștigătorul Globului de Aur, Mickey Rourke. Muzica filmului a fost compusă de Zbigniew Preisner, de două ori câștigător al premiului Cesar, cu interpretarea specială a câștigătoarei Globului de Aur, Lisa Gerrard.

Filmul a câștigat mai multe premii internaționale, inclusiv Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film de la Moscova, Premiul Publicului la Festivalul de Film Grec de la Los Angeles, Premiul pentru cel mai bun film internațional la Festivalul Internațional de Film de la Siena, Italia și Premiul Publicului și pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de Film St. Andrews.

Filmul a fost produs de Simeon Entertainment și View Master Films, în asociere cu Sfânta Mare Mănăstire Vatopedi, din Sfântul Munte Athos și este distribuit in România de compania Videomix.

Trailer pentru Romania: https://www.youtube.com/watch?v=aJekYtiN_LE

Social Media: https://www.facebook.com/SfantulIerarhNectarie

articolul original.

Alimentul de 2 lei care topește în timp record celulita! Puțini români știu acest lucru

22 November 2022 at 13:25

Majoritatea femeilor, chiar și cele „în formă”, au celulită, un defect estetic al tuturor straturilor pielii. Multe doamne și domnișoare încearcă să își îmbunătățească aspectul pielii prin slăbire, exerciții fizice, masaj și creme comercializate ca fiind anticelulitice. Pe lângă acestea, există și metode naturiste care topesc celulita în timp record.

Alimentul de 2 lei care te poate ajuta să scapi de aspectul de coajă de portocală este răcoritor și delicios, este ideal în curele de slăbire, iar asta pentru că este slab în calorii și conține multe vitamine și minerale esențiale pentru organism.

Dacă nu v-ați dat seama despre ce fruct este vorba vă spunem noi: grepfrut. Un studiu realizat recent a arătat că persoanele care consuma o jumătate de grepfrut înainte de fiecare masă, timp de 12 săptămâni, slăbesc ușor, fără să țină diete drastice.

Alimentul de 2 lei care topește în timp record celulita

Iată câteva dintre substanțele nutritive esențiale din jumătate de grapefruit de dimensiuni medii:

  • Calorii: 52
  • Carbohidrați: 13 grame
  • Proteine: 1 gram
  • Fibre: 2 grame
  • Vitamina C: 64% din doza zilnică recomandată (DZR)
  • Vitamina A: 28% din DZR
  • Potasiu: 5% din DZR
  • Tiamină (vitamina B1): 4% din DZR
  • Folat (vitamina B9): 4% din DZR
  • Magneziu: 3% din DZR

De ce este bine să consumi jumătate de grepfrut în fiecare zi

Un studiu din 2006 a scos la iveală beneficii aproape imediate ale consumului de grapefruit pentru slăbit. Cercetarea, efectuată pe 91 de subiecți obezi, a demonstrat că jumătate de grapefruit proaspăt de trei ori pe zi, înainte de fiecare masă, conduce la o pierdere importantă în greutate comparativ cu alte metode.

Mai exact, cei care au participat la studiu au pierdut cel mai mult în greutate. În medie, au slăbit cu 1,6 kilograme în decurs de 12 săptămâni.

articolul original.

BANCUL ZILEI | „Mărie, după ce m-oi duce, vreau să te măriți cu Gheorghe!”

22 November 2022 at 12:19

Dragă cititorule, pentru astăzi, CANCAN.RO ți-a pregătit un banc ce o să-ți aducă zâmbetul pe buze. Iată propunerea noastră.

Ion, pe patul de moarte, o cheamă pe Maria si fi spune:

– Mărie, după ce m-oi duce io, vreau ca tu să te măriți cu Gheorghe.

– Dar vai Ioane, cum poți să îmi ceri așa ceva? Nu vreau să mă mărit cu nimeni în afară de tine. Dar de ce vrei să mă mărit cu Gheorghe?

– Fiindcă și el mi-o dat țeapă la un târg, cu un cal.

articolul original.

Câţi bani a dat Celia de la Insula Iubirii pe rochia de mireasă! Mulţi s-au mirat când au aflat

22 November 2022 at 09:18

Celia de la Insula Iubirii și partenerul său, Bogdan, și-au unit destinele în cadrul unei ceremonii restrânse. În urmă cu doar câteva zile, cei doi au spus „DA” pentru totdeauna. Recent, fericitul cuplu a vorbit despre cel mai frumos moment. Nici măcar vremea rea nu le-a putut strica planurile.

Priscilla Oghenovo Ewomazino pe numele său real a dezvăluit în cadrul unui interviu faptul că evenimentul a fost exact așa cum și-a dorit. Deși a fost unul restrâns, faptul că au avut famila alături a fost tot ceea ce a contat.

În ceea ce privește ținuta din ziua marelui eveniment, Celia și-a dorit o rochie de mireasă simplă, dar care să îi scoată atuurile în evidență. Pentru vestimentație, fosta concurentă de la Insula Iubirii nu a scos din buzunar o sumă deloc mare, mai exact a plătit numai 250 de lei.

„A fost un eveniment foarte frumos, doar cu familia noastră și câțiva prieteni apropiați. Fratele meu era deja în România dinainte să ajung eu, iar pentru mama mea a fost a doua oară când a venit aici. Ea are o părere bună despre Bogdan, iar fratele meu îl cunoaște de 3 ani.

Cu rochița nu a durat mult. Nu am stat mult să o aleg. Pur și simplu am comandat-o de pe un site unde am văzut un preț bun. Rochița de mireasă a costat doar 250 de lei. E un preț foarte bun. Ținuta nu a fost așa importantă, am fost ocupată mai mult cu documentele necesare, pentru că este o procedură mai complicată…”, a spus Celia pentru fanatik.ro.

Celia și Bogdan de la Insula Iubirii s-au căsătorit

Vremea rea nu i-a speriat

Cei doi nu au lăsat micile probleme care au apărut pe parcurs să le strice buna dispoziție. Se pare că nici măcar vremea rea nu i-a speriat. Deși la Sibiu a plouat și a fost foarte frig, aceștia au reușit chiar să facă și poze care le vor rămâne amintire toată viața.

„A fost puțin frig, însă au reușit să facem multe poze frumoase, în centrul Sibiului. Nunta probabil că o vom face după ce termin eu facultatea, iar peste câțiva ani vreau să fac primul copil. Momentan, vreau să mă realizez din punct de vedere profesional”, a mai spus fosta concurentă de la Insula Iubirii pentru sursa citată.

articolul original.

Mama lui Leo de la Strehaia a fost eliberată din închisoare. „Patroana” a fost aşteptată cu flori la poarta penitenciarului

18 November 2022 at 11:49

Leo de la Strehaia și mama sa, Maria Mihai, au fost condamnați pentru evaziune fiscală, anul trecut. El a primit doi ani și jumătate de închisoare cu executare, iar mama sa avea de ispășit o pedeapsă de doi ani. În urmă cu doar câteva zile, „Patroana” a fost eliberată. Femeia a fost aşteptată de rude cu flori la poarta penitenciarului de maximă siguranţă din Craiova.

Mama lui Leo de la Strehaia a ajuns acasă. „Patroana” și fiul său, Leo de la Strehaia, au fost condamnați la închisoare, cu executare, anul trecut, într-un dosar de evaziune fiscală. Cei doi au fost duşi la penitenciarul din Drobeta Turnul Severin, însă, de acolo au fost repartizați la alte închisori.

Faptele se prescriau pe 2 octombrie 2021, astfel că, judecătorii au încercat să ofere un verdict definitiv până la acea dată. Respectiv pe 10 septembrie 2021.

”În temeiul art.396 alin.2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul MIHAI ION-STELICĂ la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, prevăzută de art.32 alin.1 din Codul penal rap. la art.8 alin.1 din Legea nr.241/2005 (în reglementarea ulterioară modificării aduse prin Legea nr.55/2021) cu aplic. art.5 din Codul penal. Menţine pedepsele complementare şi accesorii aplicate inculpatului prin sentinţa penală apelată. II. Constată că, prin încheierea din data de 10 septembrie 2021, s-a dispus schimbarea încadrării juridice, cu privire la inculpata MIHAI MARIA, în sensul reţinerii formei de participaţie a complicităţii (în locul celei a autoratului). În temeiul art.396 alin.2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpata MIHAI MARIA la pedeapsa de 2 ani închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, prevăzută de art.48 alin.1 în ref. la art.32 alin.1 din Codul penal rap. la art.8 alin.1 din Legea nr.241/2005 (în reglementarea ulterioară modificării aduse prin Legea nr.55/2021) cu aplic. art.5 din Codul penal”, se arată în documentul oficial, potrivit portal.just.ro.

Mama lui Leo de la Strehaia a fost eliberată

Fiul lui Leo de la Strehaia se află în spatele gratiilor

Și fiul lui Leo de la Strehaia, Ursu Mihai, a fost condamnat la închisoare, la sfârșitul lunii iulie 2022. Acesta a fost acuzat, încă din 2019, că alături de o altă persoană s-ar fi dat drept reprezentanții a două societăți comerciale. Astfel, au încheiat contracte în valoare de trei sute de mii de lei.

articolul original.

ANM a transmis o avertizare meteo de vreme rea pentru toată țara! Weekend cu ninsori, ploi și polei

18 November 2022 at 09:40
image

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare de precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, ce vizează întreaga ţară, până luni seara.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 18 noiembrie, ora 18:00 – 21 noiembrie, ora 18:00, temporar, va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 30 l/mp şi izolat 40 – 50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase şi montane din vest şi sud-vest. De asemenea, în jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitaţii mixte – în noaptea de vineri spre sâmbătă (18/19 noiembrie) şi predominant sub formă de ninsoare – începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie), unde local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei.

Potrivit meteorologilor, la început, în nordul Carpaţilor Orientali, apoi pe alocuri şi în zona montană înaltă din rest, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă. Pe de altă parte, până luni seara, în Bucureşti, este prognozat un regim termic caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale. Vor fi înnorări şi temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 12 – 16 grade, iar cea minimă de 6 – 8 grade Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăşi 80 – 90 km/h, mai ales în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, dar local şi în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45 – 55 km/h.

Vremea în București

În ceea ce privește vremea în Capitală, meteorologii spun că regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale. Vor fi înnorări și temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 12…16 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

articolul original.

Iancu Sterp, prima reacție, după ce fratele său, Culiță, a fost reținut de polițiști: „Campionii nu mor niciodată”

18 November 2022 at 09:21

Noaptea de miercuri spre joi a fost fatidică pentru Culiță Sterp. Artistul mergea spre casă, la volanul bolidului său de lux, sub influența alcoolului și cu o viteză amețitoare. Nu a ținut cont de culoarea roșie a semaforului și, din nefericire a provocat un grav accident. În prezent, cântărețul se află în arestul poliției. Fratele său, Iancu Sterp a avut o primă reacție în mediul online.

Poliţiştii Biroului Rutier l-au reținut pe Culiță Sterp pentru 24 de ore. „Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie. Bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive”, a transmis IPJ Cluj, pentru libertatea.ro.

Prima care a oferit publicului informații despre celebrul cântăreț a fost partenera acestuia, Daniela Iliescu. Tânăra i-a liniștit pe fani și le-a transmis faptul că tatăl copilului său este bine. De asemenea, blondina s-a arătat deranjată de faptul că logodnicul său a fost judecat pentru ceea ce s-a întâmplat, ba chiar i-a rugat pe cei care i-au transmis cuvinte jignitoare să își vadă de viață.

Recent, Iancu Sterp a vrut să arate că este alături de fratele său mai mare, astfel a avut o primă reacție în mediul online. În mod sugestiv, a publicat un fragment dintr-o piesă cântată de Culiță Sterp, iar refrenul sună cam așa: „Campionii nu mor niciodată!” .

Culiță și Iancu Sterp

Cu cine era, de fapt, Culiță Sterp în mașină, atunci când s-a produs accidentul

Artistul se afla la volanul SUV-ului său atunci când s-a produs impactul cu o mașină, marca Dacia Logan. Culiță Sterp era însoțit de dansatoarea care apare în clipul său. Cu câteva ore înainte de producerea accidentului, artistul postase mai multe imagini în care se afla alături de un bun prieten. Culiță Sterp a publicat câteva filmulețe, pe pagina sa de Instagram, în care dansa și râdea, fără să se gândească vreo secundă la ceea ce avea să urmeze.

articolul original.

Lidia Buble, condamnată de judecătorii Tribunalului București în dosarul pentru dare de mită! Ce pedeapsă a primit artista

17 November 2022 at 15:59
image

Lidia Buble a primit sentința în dosarul pentru dare de mită unui agent de poliție din Capitală. Artista a fost condamnată de judecătorii Tribunalului București astăzi, 17 noiembrie 2022.

Vă reamintim faptul că în noaptea dintre 14 și 15 ianuarie 2021, Lidia Buble a fost oprită de un echipaj al Poliției Rutiere, în apropiere de apartamentul ei din Capitală. Cântăreața le-a dat bani celor doi poliţişti pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, dar şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional, deoarece nu avea declaraţia pe proprie răspundere care era necesară pentru deplasarea pe timp de noapte în timpul pandemiei COVID-19.

Mai mult, pentru că nu avea bani la ea, cântăreața a fost condusă de echipaj până acasă, de unde și-a luat cardul de pe care a scos 900 de lei.

Anchetatorii au reușit să afle pentru că Lidia Buble l-a sunat, de față cu polițiștii, pe un prieten ca să îi ceară un sfat, iar acesta era ascultat de DIICOT.

Ce pedeapsă a primit artista

Sentința a fost comunicată astăzi, 17 noiembrie, iar artista nu este singura inculpată în acest dosar pedepsită de magistrați.

„Condamnă inculpata BUBLE LIDIA la pedeapsa de 1 an închisoare pentru infracţiunea de dare de mită. În baza art. 91 c.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind termen de încercare pe o durată de 2 ani.

În baza art. 93 alin. 1 şi alin. 2 lit. b c.pen pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii:

a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. f) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii în comunitate.

În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul loc. Bucureşti -Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile.

Atrage atenţia inculpatei că dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi dispune executarea pedepsei”, este decizia dată astăzi.

articolul original.

Cum și-a păcălit acest băiat părinții să îi ia un cățel. A furat telefonul mamei și i-a scris tatălui pe WhatsApp: „Bună, iubi”

17 November 2022 at 14:25

Un băiat din Marea Britanie a devenit viral în mediul online, după ce și-a păcălit tatăl să-i cumpere un cățeluș. Copilul a luat telefonul mamei sale și s-a dat drept ea, ba chiar a ajuns atât de departe încât i-a spus „iubi”. Părinții micuțului au făcut publice conversațiile, iar povestea a reușit să îi amuze pe toți cei care au auzit-o.

Băiatul în vârstă de 9 ani a mărturisit că și-a dorit foarte mult animalul de companie, astfel a făcut un plan pentru ca această dorință să îi fie îndeplinită.

„Îmi doream foarte mult un câine și am intrat pe telefonul mamei și am scris „bună, iubi” – este o expresie pe care o folosește mama”, a recunoscut Noah Ley, în vârstă de 9 ani.

În familia tânărului exista deja un câine, un cocker spaniel pe nume Jet, însă părinții, Kevyn Ley, în vârstă de 43 de ani, și mama Janine, în vârstă de 40 de ani, care locuiesc în Newport, Țara Galilor de Sud, se gândeau în ultima vreme să mai adopte un animal. Pentru că nu erau deciși, puștiul s-a gândit să îi ajute să ia o decizie.

În timp ce se juca pe telefonul mamei sale, Noah a văzut un mesaj pe care mama sa l-a primit de la tatăl lui.

„Noah vrea un alt câine”, spunea Janine, apoi soțul său a întrebat ce părere au copiii.

Micul Noah și-a dat seama de oportunitate, așa că a profitat de faptul că mama sa nu era în preajmă și a continuat conversația.

„Copiii țipă. Toți își doresc unul [un câine] xx.”

„Kev doar ia unul, copiii plâng”, a adăugat Noah pentru a sensibiliza momentul.

Conversația dintre Noah și tatăl său

Părinții nu și-au dat seama de farsă

Din fericire, interpretarea micuțului demnă de Oscar a avut efectul pe care l-a așteptat: „Vom încerca să-l luăm, va veni astăzi”.

„Ok iubire. La ce oră? La ce oră iubi? La ce oră vine câinele?”, i-a răspuns Noah tatălui său.

Părinții au fost impresionați de trucul copilului lor.

„Nu mă așteptam. Eram convins că este Janine”, a mai spus Kevyn.

Ultima parte din conversație
articolul original.

3 românce, prinse la furat într-un supermarket din SUA. Polițiștilor nu le-a venit să creadă când au văzut ce produse aveau în sac

17 November 2022 at 13:05

Trei românce au fost arestate în statul Utah, din Statele Unite, după ce au furat lapte praf pentru bebeluși. Potrivit primelor informații, individele fac parte dintr-un grup organizat ce acționează la nivel național și care au dat lovitura în mai multe magazine Target.

O înregistrare video, surprinsă de camerele de supraveghere, arată cum femeile plecau din magazin cu un coș plin de lapte praf. Se pare că în zona respectivă există o problemă de aprovizionare, iar, în această perioadă produsul respectiv este foarte greu de găsit. Uneori părinții ajung să caute ore în șir lapte praf în diverse magazine.

Cele trei românce au acționat în magazinul Target din Riverdale, la sfârșitul lunii octombrie.

Femeile au furat toate recipientele de lapte praf din magazin

Femeile au fost recunoscute și de angajații altor magazine

Angajații, care și-au dat seama că ceva este în neregulă, i-au avertizat pe paznici să le oprească, iar poliția le-a prins pe femei în afara magazinului.

Ulterior, firma Target a alertat departamentul de prevenire a pierderilor din toate magazinele din regiunea de vest cu privire la o rețea suspectă care fila mai multe magazine din diferite state. De asemenea, au furnizat fotografii ale suspectelor, iar mai mulți angajați Riverdale Target le-au recunoscut pe femei.

Potrivit estimărilor poliției din Riverdale, se presupune că grupul ar fi atacat cel puțin 13 magazine Target, din Arizona, între 8 septembrie și 6 octombrie, uneori de mai multe ori pe zi. Grupul este acuzat că a furat din magazine cutii de lapte praf în valoare de câteva sute de dolari sau, de aproape, câteva mii de dolari.

articolul original.

Test de inteligență pentru IQ 145+ | Găsiți toate cele 10 diferențe dintre cele două imagini. Geniile o fac în cel mult 23 de secunde!

17 November 2022 at 12:42

CANCAN.RO vă prezintă un test de inteligență pentru IQ 145+. Tot ce trebuie să faceți este să identificați diferențele în cele două imagini. Fotografiile sunt plasate una lângă alta, dar sunt diferite una față de cealaltă. Obțineți 10 diferențe în 23 de secunde. Sunteți pregătit?

Acest test de inteligență este unul dintre cele mai populare forme de activitate de pe internet. Internauților le place ideea de a-și antrena creierul în rezolvarea unor astfel de provocări.

Imaginea distribuită, mai sus, arată o familie de oameni de zăpadă care se deplasează pe un drum. Membrii familiei sunt: un tată, o mamă, doi fii și o fiică. Au și două animale de companie cu ei.

Deși cele două imagini arată similar, există diferențe între ele, mai exact 10 diferențe pe care trebuie să le găsiți în 23 de secunde.

Unele dintre acestea vor fi ușor de observat, în timp ce altele sunt dificile.

Ați observat toate cele 10 diferențe? Ați făcut o treabă grozavă dacă ați reușit să observați cel puțin 7-8 diferențe. Dacă sunteți curios să vedeți soluția finală vă puteți uita mai jos în articol.

articolul original.
❌