ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 5 October 2022Ultimele Stiri

Hagi va avea un stadion de100 de milioane de euro la Constanța! Brașovul e lider la demolări de stadioane

5 October 2022 at 12:28
By: M.Ex.

Farul Constanța, echipa patronată și antrenată de Gică Hagi, va avea parte de un stadion de lux. Arena va avea o capacitate de 18.190 de locuri și va costa aproximativ 100 de milioane de euro. Construcția ar trebui să înceapă, cel mai devreme, în toamna lui 2023, a anunțat primarul Constanței, Vergil Chițac.

Brașovul e lider la demolări de stadioane
Brașovul se mândrea, la începutul anilor ’90, cu o mulțime de arene, majoritatea cu gazoane excepționale.
Astfel, după Revoluție, la Brașov existau nouă stadioane cu gazoane de iarbă: Tineretului, Tractorul, Metrom, ICIM, Carpați, Brașovia, CFR, Municipal și Postăvarul. Echipele au început să dispară, astfel că și terenurile au avut aceeași soartă.

Stadionul Tineretului – preluat de Primăria Brașov în 2019. S-au făcut doar câteva lucrări de cosmetizare. Pentru a organiza meciuri de Liga 1, arena brașovană necesită lucrări ample de modernizare.
Stadionul Municipal – demolat
Stadionul Metrom – preluat de Primăria Brașov, tribunele au fost demolate, a mai rămas doar terenul de iarbă.
Stadionul ICIM – o parte a bazei sportive se află în administrarea unei firme aflate în insolvență, iar o altă parte a intrat în proprietatea Primăriei Brașov.
Stadionul Tractorul – demolat. Pe locul stadionului s-a construit un Hypermarket și o sală de sport multifuncțională
Stadionul Postăvarul – demolat
Stadionul CFR – se află în paragină, este în proprietatea Depoului CFR Brașov
Stadionul Brașovia – este în proprietatea Ministerului Educației și Cercetării
Stadionul Carpați – demolat, în locul acestuia se află în construcție un complex sportiv.

articolul original.

Cristian Pustai a fost demis de la Gloria Buzău! În vară a fost aproape de FC Brașov

5 October 2022 at 11:18
By: M.Ex.

Eșecul cu penultima clasată Unirea Constanța (scor 1-3), înregistrat luni, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 2, la Clinceni, i-a fost fatal antrenorului Gloriei, Cristian Pustai. Antrenorul și trei dintre colaboratorii săi au fost demiși în urma unei ședințe a Comitetului Director al clubului din Crâng. Cristian Pustai își încheie, astfel, prematur mandatul la echipa din Buzău, unul care a început în iulie 2021 și era valabil până în iunie 2023, cu obiectivul de a promova în prima ligă. Pustai a fost dorit, în vară, de Marin Mitran la FC Brașov, însă antrenorul nu și-a putut rezilia atunci contractul cu gruparea buzoiană. La Brașov a ajuns Dan Alexa, după o finală cu Vali Suciu. Pentru numirea unui nou antrenor principal, șefii Glorie au purtat discuții cu Adrian Mihalcea, Erik Lincar și Leontin Grozavu. Cel mai probabil, Adrian Mihalcea, recent demis de la Chindia Târgoviște, va prelua gruparea buzoiană.

articolul original.

În această seară începe Loteria Vizelor 2024 pentru SUA

5 October 2022 at 10:55
By: M.Ex.

Departamentul de Stat al SUA a anunțat astăzi că perioada de înregistrare în programul Diversity Visa DV-2024 începe la data de 5 octombrie 2022 și se încheie la 8 noiembrie 2022. Programul DV-2024 se desfășoară exclusiv în format electronic și nu se percepe nicio taxă de înscriere.
Perioada de înregistrare: Transmiteți cererile de înregistrare pentru programul DV-2024 începând de miercuri, 5 octombrie 2022, orele 19:00 (ora României) și până marți, 8 noiembrie 2022, orele 19:00 (ora României).

Cum: Departamentul de Stat va desfășura programul DV-2024 exclusiv în format electronic, inclusiv înscrierea. Nu se acceptă cereri în format pe hârtie. Cererile de înscriere în Programul DV-2024 se trimit electronic
pe site-ul: dvprogram.state.gov

Taxe: NU se percepe nicio taxă de înscriere în programul Diversity Visa.

Câte cereri de înscriere am voie să trimit? Legea permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane pe durata perioadei de înscriere. Participanții care trimit mai multe cereri vor fi declarați ineligibili pentru acordarea unei vize de tip „Diversity Visa-DV”.

Cerințele pentru înregistrare: Instrucțiunile complete ale Programului DV-2024 se găsesc pe pagina publică a Departamentului de Stat la usvisas.state.gov/dv/instructions.

Reguli noi: În anii precedenți, Departamentul a solicitat participanților principali să includă în cererea de înscriere datele aferente unui pașaport valabil la momentul înscrierii în programul DV. Participanții din acest an în program nu mai trebuie să dețină un pașaport valabil la data înregistrării în program.

Fotografia: Participanții trebuie să transmită o fotografie făcută în ultimele șase luni care să respecte specificațiile din instrucțiuni. Persoanele care trimit înscrieri care conțin fotografii transmise în programele anterioare sau care nu întrunesc cerințele, vor fi ineligibile pentru o viză DV.
Este foarte important ca participanții să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puțin la data de 30 septembrie 2024. Cererile de înscriere trimise conform instrucțiunilor vor genera o pagină de confirmare, care conține numele participantului și un număr unic de confirmare a înregistrării pe care acesta ar trebui să o tipărească. Pagina de confirmare va conține informațiile pe care participantul le va folosi pentru a verifica electronic stadiul unei cereri de înscriere prin opțiunea„Verificare stadiu cerere de înscriere” (Entrant Status Check) la adresa de internet: dvprogram.state.gov. Numai participanții care dețin informațiile din pagina de confirmare vor putea verifica stadiul cererii lor de înscriere și, în cazul în care vor fi selectați, vor putea primi instrucțiuni cu privire la procedura de solicitare a vizei şi notificări cu privire la programarea lor la interviul pentru obținerea vizei. Un link pe pagina Entrant Status Check va permite participanților să recupereze numărul lor de confirmare prin introducerea adresei lor de email, a numelui de familie și a anului nașterii.

Selecția: Începând cu data de 6 mai 2023, toți participanții din programul DV-2024, inclusiv cei care nu au fost selectați, vor avea posibilitatea să verifice electronic stadiul cererii lor de înscriere, prin opțiunea Entrant Status Check, de la adresa de internet: dvprogram.state.gov, dacă cererea lor a fost selecționată. Pe aceeași pagină, Entrant Status Check, participanții selectați vor putea găsi informații despre solicitarea vizelor DV și despre programarea interviului de viză atât pentru ei cât și pentru membrii eligibili ai familiilor lor.

Instrucțiuni: Puteți regăsi instrucțiunile complete pe pagina de internet a Departamentului de Stat: usvisas.state.gov/dv/instructions

articolul original.

Proiectul ”Grădinile muzicale” din Brașov-pe ultima sută de metri ! Instrumente aduse din Anglia!

5 October 2022 at 10:47
By: M.Ex.

Primăria Brașov a semnat contractul pentru furnizarea și montarea de instrumente muzicale de exterior în municipiul Brașov, cu asocierea dintre SC Carida Session SRL (lider) cu și SC Clarom Trans SRL (ofertant). Conform proiectului de bugetare participativă solicitat municipalității, ansamblurile muzicale vor fi montate în trei parcuri din municipiul Brașov, instrumentele fiind concepute special pentru utilizare în aer liber, pentru a rezista în orice anotimp, indiferent de condițiile meteorologice, și pentru rezistență în condiții de uz intens. Valoarea contractului este de 243.590,00 lei fără TVA.
Instrumentele muzicale de exterior sunt construite de o firmă din Marea Britanie, din materiale durabile, ușor de întreținut, rezistente la factorii externi, concepute special pentru utilizarea lor în spațiul exterior. Acestea sunt rezistente la coroziune, potrivite pentru utilizare în orice anotimp sau condiții meteorologice, dedicate amplasării în spațiul urban și folosinței intensive, iar montarea se va face prin betonare în sol.
Suprafața unde se vor amplasa va fi de 36 mp (6×6 metri) și va fi amenajată cu bordură de beton sau ramă de lemn, în funcție de tipul amplasamentului. Pe întreg perimetrul se va monta suprafață de amortizare cauciucată cu o grosime de minim 30 mm. Cele 3 grădini muzicale vor fi amplasate în Parcul Titulescu, Aleea de Sub Tâmpa și Parcul Tractorul.
Primul ansamblu cuprinde 6 instrumente muzicale: un set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, o tobă mare tip Babel, o tobă tip Babel, un instrument tip liră format din 8 clopote circulare gradate tip Bell Lyre, un instrument aerofon tip Handpipes și un xilofon orizontal tip Harmony. Tobele vor fi prevăzute cu câte un set de ciocănele ancorate cu cablu de instrument.
Cel de al doilea ansamblu cuprinde 4 instrumente: o tobă mare tip Babel, un instrument aerofon tip Handpipes, un set de 6 clopote tubulare tip Emperor Chimes și o tobă băncuță tip Cajon. Toba mare tip Babel va fi prevăzută cu câte un set de ciocănele ancorate cu cablu.
Cel de-al treilea ansamblu va cuprinde 5 instrumente: un set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, un xilofon tip Sansa – Rimba Mysteria, un set de 5 tobe colorate tip Rainbow Sambas, un clopot tubular tip Cherub și un balafon (marimba) tip Akadinda.
„Zilele trecute am semnat contractul pentru implementarea proiectului de bugetare participativă «Grădinile muzicale». Ideea acestui proiect, conform inițiatorului, pornește de la dorința de a avea o varietate cât mai mare de spații comune de recreere urbană, care să îi invite pe brașoveni să petreacă cât mai mult timp în aer liber. Aceste ansambluri muzicale vor fi montate în trei parcuri brașovene – Titulescu, Aleea de sub Tâmpa și Tractorul. În alegerea acestora am ținut cont atât de accesibilitatea lor pentru un număr cât mai mare de brașoveni, cât și de distanțele față de zonele de locuit. Până la sfârșitul acestui an, orice brașovean pasionat de muzică, avansat sau începător, își va putea testa abilitățile, în special cele de percuționist, la xilofon, tobă, liră din clopote sau aerofon. Este un mod prin care încurajăm exprimarea creativă și socializarea cu familia, prietenii sau cu ceilalți locuitori ai orașului, în aer liber. Acesta este unul dintre proiectele de bugetare participativă votate de brașoveni pentru a fi demarate în 2022”, a precizat primarul Allen Coliban.

Și restul proiectelor aprobate pentru bugetarea participativă sunt în stadiu avansat

Termenul de livrare și montaj, conform contractului, este de 90 de zile de la emiterea comenzii/ordinului de către beneficiar, ordin pe care primăria l-a dat deja. Furnizorul a făcut comanda la compania din Marea Britanie, astfel că până la jumătatea lunii decembrie sperăm ca cele trei ansambluri muzicale să fie montate și funcționale.
„Amenajare de grădini muzicale în spații comune“ este proiectul care a primit cel mai mare număr de voturi la categoria „Orașul relaxat“.
În acest an, vor demara și proiectele ,,Pistă pentru alergat în parcul Tractorul” (cel mai votat proiect la categoria „Orașul comunității“, aflat acum în așteptarea răspunsului de la CNSC, în urma depunerii unei contestații); „Parcări sigure pentru biciclete“ (votat la categoria „Orașul mobil“), au fost identificate două dintre cele trei zone în care să fie amplasate aceste parcări – Făget și în cartierul Astra. În zilele următoare, se va stabili și cea de a treia zonă, Tractorul nou sau Avantgarden, după care va fi lansată procedura de achiziție); Pentru „Grădini urbane“ (cel mai votat proiect la categoria „Orașul verde“, zilele acestea va fi stabilită procedura prin care se va pune la dispoziția beneficiarilor materialul săditor și uneltele necesare, și urmează proiectul „Toaletă publică în parcul Tractorul“ (aflat în faza de adjudecare).

articolul original.

Covid-19, Brașov-24 de ore : încă un deces, niciun pacient rămas la terapie intensivă !

5 October 2022 at 10:36
By: M.Ex.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:
■ Număr de cazuri confirmate de la începutul pandemiei: 123.924, dintre care 62 cazuri de la raportarea de ieri
■ În ultimele 24 de ore au fost raportate 585 teste efectuate, dintre care 171 teste RT-PCR și 414 teste rapide antigen
■ 59 pacienți internați în spitale; nici o persoană nu este internată la ATI COVID
■ 2.057 persoane decedate de la începutul pandemiei; 1 persoană decedată de la raportarea de ieri
■ Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în județul Brașov este de 1,01/1.000 de locuitori, iar în municipiul Brașov de 1,43/1.000 de locuitori
■ La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.059 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 360 mai puține față de ziua anterioară. 234 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

articolul original.

Covăsnean beat, prins la volan în Brașov. Poliția amintește: peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, închisoare de la 1 la 5 ani !

5 October 2022 at 06:48
By: M.Ex.

Ieri în jurul orei 16.55, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 34 ani, din județul Covasna, care conducea un autovehicul pe raza localității Crizbav, din județul Brașov. La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,93 mg/l alcool pur. Șoferul s-a ales cu un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Poliţiştii brașoveni atrag atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, a celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, consumul acestora scăzând capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi, scăzând concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.
„Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.”
De asemenea, în conformitate cu prevederile art. 335 din Codul Penal: “(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.”.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevedere obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că se află în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.”

articolul original.

Sondaj: 45% dintre angajați caută un job nou. 21,8% sunt în burnout

5 October 2022 at 06:34
By: M.Ex.

45% dintre angajați încearcă, în acest moment, să-și schimbe jobul, salariul, absența sentimentului de împlinire profesională sau lipsa perspectivelor de creștere fiind principalele motive de nemulțumire, arată un sondaj eJobs România. Potrivit sondajului, 2 din 10 angajați spun că au intrat în burnout.

Aproape jumătate dintre participanții la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România mărturisesc faptul că, în acest moment, se află în căutare activă a unui loc de muncă, motiv pentru care aplică în mod constant și merg la interviuri. Tot nemulțumiți de locul lor de muncă sunt alți 22,6%, însă aceștia nu se simt, deocamdată, suficient de motivați pentru a căuta altceva, în timp ce 2,2% deja au găsit alt job și sunt în preaviz de plecare. Doar 3 din 10 respondenți se declară mulțumiți de statutul profesional actual și, prin urmare, nu au în plan nicio schimbare profesională în perioada imediat următoare.

Principalul motiv pentru care doresc să facă un pas într-o nouă direcție este legat de nemulțumirile cu privire la salariu – aspect menționat de 61,4% dintre respondenți. „Următoarele motive ne spun foarte multe despre felul în care au ajuns românii să se raporteze la relația dintre viața lor personală și cea profesională, despre introspecțiile pe care le fac după o perioadă destul de tulbure pentru toată lumea, dar și despre așteptările pe care le au de la ideea de carieră. Astfel, nu neapărat volumul mare de muncă îi deranjează (doar 35% aduc acest argument), ci mai degrabă faptul că munca pe care o fac nu le aduce nicio împlinire profesională (56,9%), că nu întrevăd oportunități de creștere în compania pentru care lucrează (54%) sau că nu se simt apreciați de managerul lor (17,4%). Toate acestea stau la baza unui fenomen care îi îngrijorează tot mai mult pe angajatori – quiet quitting-ul”. Asta pentru că acest fenomen presupune un soi de plafonare, în multe cazuri, ireversibilă, care pornește, în primă fază, de la decizia de a nu face mai mult decât ce este trecut în fișa postului”, a declarat Raluca Dumitra, head of marketing în cadrul eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România.

Întrebați dacă se simt motivați să performeze și să facă mai mult decât apare în fișa postului, 66,3% au răspuns că da, iar 33,7% că nu. Dintre aceștia din urmă, 59,7% s-ar simți motivați să facă mai mult dacă ar avea un salariu mai bun. 9,5% ar avea nevoie de o motivare intrinsecă și ar fi dispuși să facă mai mult dacă le-ar plăcea într-o măsură mai mare jobul pe care îl au, 7,8% și-ar dori să aibă o relație mai bună cu echipa din care fac parte, iar 4,6% ar depune mai mult efort dacă s-ar înțelege mai bine cu managerul lor. 8,8% cred că doar cei aflați la început de carieră și care trebuie să se remarce sau managerii ar trebui să nu se limiteze doar la cerințele din fișa postului, în timp ce 9,6% nu văd niciun motiv pentru care să facă acest lucru, invocând faptul că viața personală este mult mai importantă decât jobul.
„De cealaltă parte, vedem că principalele declanșatoare ale proactivității sunt, dincolo de salariu, echipa, pasiunea pentru profesie, relația cu managerul direct, faptul că angajații primesc frecvent feedback pozitiv sau certitudinea că, dacă vor performa, vor fi promovați. Dincolo de toate aceste motive, jumătate dintre cei chestionați cred că ideal ar fi ca orice angajat să facă doar munca pentru care este plătit, așa cum apare în fișa postului. Nici mai mult, nici mai puțin. 35,4% nu sunt de acord cu această afirmație, iar 16% oferă următoarele nuanțe: doar cei aflați la început de carieră, cei cu funcție de management sau cei care au în vedere o promovare ar trebui să depășească limitele din fișa postului”, a spus Raluca Dumitra.

60,3% dintre respondenți se plâng de faptul că angajatorul nu este atent la echilibrul lor și cere angajaților să facă mai mult decât apare în fișa postului, în timp ce 39,7% se simt împăcați cu nivelul de încărcare pe care îl au și spun că, în interiorul companiei, este susținut echilibrul dintre viața personală și cea profesională. 24,3% dintre angajații participanți la sondaj spun că, față de acum un an, depun mai mult efort și lucrează în mod activ mai multe ore pe zi, iar alți 21,8% simt că se află într-o stare de burnout. 19,3% au redus numărul de ore în care muncesc efectiv, iar 34,5% spun că nu s-a schimbat nimic, din acest punct de vedere.
Sondajul a fost realizat în luna august, pe un eșantion de 1.700 de respondenți, angajați.
 
 

articolul original.

Mai multe locuri la Penitenciarul Codlea

5 October 2022 at 06:06
By: M.Ex.

La Penitenciarul Codlea în curând vor fi disponibile 55 de zone noi de cazare, iar alte zone vor fi modernizate în totalitate, informează newsbv.ro.
În prezent, la Penitenciarul Codlea se află 517 persoane private de libertate.
Aceste investiții de infrastructură sunt realizate în cadrul planului de acțiune pentru perioada 2020 – 2025 și vor contribui la reducerea indicelui de supraaglomerare în rândul persoanelor custodiate și la darea în folosință a noi locuri de cazare. Lucrările sunt în plină desfășurare, termenul de finalizare fiind 28 februarie 2023.
Penitenciarul Codlea face parte din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională ale statului.

articolul original.

Loteria Română lansează lozul în plic „LOZ 3 LEI”

5 October 2022 at 05:38
By: M.Ex.

„LOZ 3 LEI” este noul produs cu care LOTERIA ROMÂNĂ continuă tradiția îndrăgitului loz în plic, cele mai mari premii care pot fi câștigate fiind în valoare de 100.000 de lei fiecare.
Jucătorii care sunt încrezători în șansa lor pot achiziționa cu 3 lei noul loz în plic.
Valoarea totală a premiilor puse în joc de LOTERIA ROMÂNĂ pentru acest produs loteristic este de 9.000.000 de lei, iar cele 1.730.055 de câștiguri sunt distribuite în premii de 3 lei, 6 lei, 10 lei, 50 de lei, 100 de lei și 10.000 de lei. Cele mai mari premii care pot fi câștigate sunt în valoare de 100.000 de lei fiecare.

articolul original.

300 de cărţi şi obiecte de la Prima Școală Românească din Șcheii Brașovului, salvate prin proiecte CJ

4 October 2022 at 20:12
By: M.Ex.

Două proiecte destinate protejării și valorificării patrimoniului cultural material al Muzeului Bisericii Sfântul Nicolae din Șcheii Brașovului – Prima Școală Românească, finanţate de Consiliul Judeţean Braşov, sunt duse la bun sfârşit cu sprijinul specialiştilor convervatori şi restauratori de la Muzeul de Etnografie Brasov.
Graţie implicării acestora, o parte din cărţile şi bunurile culturale vechi din colecţia Colegiului „Andrei Şaguna” deţinute de Muzeul Primei Şcoli Româneşti şi care au nevoie de igienizare şi conservare, sunt prelucrate cu ajutorul instalației de tratare în mediu anoxic (lipsit de oxigen) a obiectelor de patrimoniu, achiziţionată la finele anului trecut de Muzeul de Etnografie cu fonduri alocate de administraţia judeţeană.

Astfel, nu mai este nevoie de transportul acestor bunuri la Centrul IRASM Măgurele pentru igenizare prin iradiere, după cum planificase iniţial conducerea Muzeului Bisericii Sfântul Nicolae.
Săptămâna trecută s-a încheiat procesul de tratament şi conservare pentru 300 de cărţi şi obiecte, care durează 21 de zile, iar bunurile au fost returnate la Prima Şcoală Românească.
„Un proiect de suflet: Salvând și conservând patrimoniul celorlalți. Muzeul de Etnografie Braşov, îngrijind bunuri culturale de la Prima Școală Românească. Prin amabilitatea domnului director dr. Alexandru Stănescu, la Muzeul de Etnografie Brașov au fost tratate cărți din cadrul colecției. Mulţumim și mai avem de lucru”, a spus preotul Sebastian Pârvu, directorul Muzeului Bisericii Sfântul Nicolae din Șcheii Brașovului – Prima Școală Românească.

articolul original.
Ieri — 4 October 2022Ultimele Stiri

Nu deschideți! e-mailuri false trimise în numele ANAF

4 October 2022 at 18:32
By: M.Ex.

ANAF atrage atenția asupra unor e-mailuri false trimise în numele instituției, prin care cetățenii sunt informați că au ”plăți fiscale restante”. Recomandă persoanelor să nu deschidă mesajele, nici atașamentele din ele.
Instituția transmite, într-un mesaj pe Facebook: “ANAF atenționează cu privire la o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt anunțați că au <

>. Mesajului îi este anexat un document, <>, pe care vă sfătuim să nu îl deschideți, în niciun caz!”.
Fiscul recomandă cetățenilor să nu deschidă astfel de e-mailuri și să nu acceseze documentele anexate sau linkurile de conținut. În același timp, avertizează persoanele să nu transmită bani către conturile menționate.
articolul original.

Soluții de avarie : învățământ în containere modulare. Dealtfel, foarte confortabile …

4 October 2022 at 14:27
By: M.Ex.

Primăria Brașov a semnat la sfârșitul lunii trecute contractul pentru ,,Containere modulare – Clădire modulara și branșamente, pentru extindere săli de clasă la Colegiul de Științe ale Naturii – Emil Racoviță”, cu compania SC Dar Food Solutions SRL, care presupune amenajarea unei clădiri modulare pe două niveluri, cu 8 săli de clasă și grupuri sanitare.
Conform contractului, prestatorul trebuie să furnizeze, monteze și să pună în funcțiune, la Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță“, o clădire modulară provizorie etajată (parter+etaj) LA CHEIE, prevăzută pentru 8 săli de clasă, din care 4 săli de clasă la parter și 4 la etaj, fiecare nivel având coridor central, grupuri sanitare separate pentru fete și băieți, scară de acces complet echipată, cu propriul container modular.
Suprafața minimă a unei clase compuse din 3 containere modulare va fi de 39,39 mp.
Coridorul care va asigura accesul în sălile de clasă și în grupurile sanitare, atât la parter, cât și la etaj, va fi compus din 4 containere modulare, cuplate pe lungime.
Construcția modulară va avea grupuri sanitare separate pentru fete și băieți, atât la parter, cât si la etaj, echipate cu cabine cu vas WC, boiler pentru apă caldă, chiuvete și pisoare (pentru grupurile sanitare ale băieților). Achiziția mai include: documentații pentru obținerea avizelor și a autorizației de construire, pregătirea terenului, execuția platformei betonate, branșamente apă, canal și electricitate.
”Municipalitatea a început un program de construire de creșe, grădinițe și școli, dar efectele acestuia se văd pe termen mediu și lung. Pentru nevoile imediate, o soluție ar putea fi construcțiile modulare care permit, în câteva luni, extinderea spațiilor pentru elevi. Am solicitat companiei RIAL, compania Municipalității, să evalueze posibilitatea implementării acestui proiect la mai multe unități de învățământ, mai ales că zilele trecute am semnat contractul pentru construcția modulară de la Colegiul Emil Racoviță, astfel că putem să evaluăm și implementarea unui astfel de proiect. Sper ca de anul viitor elevii de la acest colegiu, atât cei de la gimnaziu, cât și cei de la liceu, să aibă cursuri de dimineață, iar condițiile oferite să fie cele mai bune pentru un act educațional de calitate”, a declarat primarul Allen Coliban. El a subliniat faptul că Brașovul se confruntă de foarte mulți ani cu o problemă în ceea ce privește infrastructura pentru educație, fie pentru că sunt zone în care aceasta lipsește, fie pentru că sunt unități de învățământ în care numărul elevilor sau copiilor este mult mai mare decât cel care ar fi optim pentru un învățământ de calitate. Cauzele sunt multiple, de la dezvoltarea imobiliară axată doar pe construcția de locuințe, fără a se lua în calcul și nevoile celor care se mută acolo, până la o accentuare a fenomenului de migrare a elevilor din zona metropolitană către unitățile de învățământ din Brașov.
Termenul total de elaborare a documentațiilor, execuție a lucrărilor pregătitoare (branșamente și platformă amplasament) și de furnizare și montaj este 119 zile, defalcat astfel:
– 30 de zile de la data emiterii Ordinului de începere a contractului pentru elaborarea documentațiilor faza OTAC (inclusiv elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor prevăzute în certificatul de urbanism).
– 89 de zile de la data emiterii Autorizației de construire și transmiterea Ordinului de execuție a lucrărilor pentru execuție branșamente și platforma amplasament, furnizare containere și montaj pe poziție.
Valoarea contractului este de 1.507.000,00 lei fără TVA, la care se adaugă cota legală de TVA.

articolul original.

Furnizorii de gaze şi electricitate vor emite cu întârziere facturile pe luna septembrie. Vom plăti mai mult o singură dată

4 October 2022 at 14:26
By: M.Ex.

Furnizorii vor întârzia emiterea facturilor privind consumul pe luna septembrie, întrucât nu au avut timp să-şi adapteze softurile de emitere a facturilor, a afirmat, marţi, Dana Dărăban, director executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE).
Ea a explicat că OUG 119/2022 a fost emisă la 1 septembrie, cu aplicabilitate tot de la 1 septembrie, iar furnizorii au nevoie de cel puţin 30 de zile pentru modificarea softurilor.
„Cred că toţi furnizorii vor întâmpina probleme în implementarea noilor criterii de selecţie a beneficiarilor, de aplicare a plafonului la anumite marje de consum, ceea ce este foarte posibil să ducă, în anumite situaţii, la întârzieri. Noi am văzut legea adoptată la 1 septembrie, cu aplicabilitate la 1 septembrie. Este o chestiune pe care am spus-o de mai multe ori: avem nevoie de o perioadă de 30 de zile pentru a opera schimbările”, a spus Dărăban.
Furnizorii nu vor întrerupe activitatea de furnizare, a arătat ea.
„Va depinde de la caz la caz. Fiecare furnizor va încerca să fie cât mai puţin afectat, pentru că emiterea cu întârziere a facturii înseamnă o întârziere şi pentru ei în încasări, ceea ce se adaugă la riscurile şi la problemele de acces la lichiditate ale furnizorilor”, a precizat reprezentanta ACUE.
Dărăban a sfătuit clienţii care primesc o factură pe două-trei luni, pe care nu o pot plăti dintr-o singură dată, să discute cu furnizorul pentru eşalonarea plăţilor.
„Atunci când vor veni trei facturi, dacă este nevoie, furnizorii vor oferi şi eşalonare”, a completat Dărăban.

,,Oamenii să se aştepte la întârzierea facturilor şi la plata dintr-o singură dată a consumului pe două-trei luni” a avertizat Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă.

Practic, facturile la energie şi gaze vor veni cu întârziere, iar oamenii vor trebui să plătească dintr-o singură dată consumul pe două-trei luni. Cisăliță a arătat că furnizorii de energie nu au avut timp să modifice softurile de emitere a facturilor. Mai exact, OUG 119/2022 a fost adoptată pe 1 septembrie, cu aplicabilitate din aceeaşi zi.
„A modifica un soft presupune timp. Din experienţa modificărilor trecute, înseamnă între două şi trei luni. Deci din păcate consumatorii să se aştepte să primească facturi abia peste două sau trei luni, bineînţeles facturile vor fi mari, pentru că vor cumula cantităţi pe o perioadă mai lungă de timp”, a spus Chisăliţă.
El a amintit că la fel s-a întâmplat şi în toamna anului trecut, când legislaţia a fost modificată peste noapte. Atunci, unii furnizori au decis să factureze în continuare şi să-şi adapteze softul din mers, dar au fost amendaţi că nu au aplicat din prima noua legislaţie.
„Ei au zis trimitem facturile pe vechile softuri şi în momentul în care softul va fi finalizat vom trimite regularizări. Atunci au fost acuzaţi că nu respectă legea şi că sunt hoţi. Atunci, dacă asta a fost reacţia societăţii, companiile nu vin cu alte facturi până nu este gata softul”, a arătat reprezentantul AEI.
Din păcate, cei care suferă sunt consumatorii finali, care vor trebui să plătească dintr-o singură dată facturi mari pentru două-trei luni. „Cel mai probabil, vorbim de toţi clienţii, de milioane de clienţi. Furnizorii nu sunt obligaţi să eşaloneze aceste plăţi”, a adăugat specialistul AEI.

articolul original.

A fost lansată aplicația CalitateAer. Brașovenii vor putea vedea pe mobil ce aer inspiră

4 October 2022 at 13:49
By: M.Ex.

CalitateAer este noua aplicaţie de monitorizare finanţată din Fondul de Mediu, pe baza datelor centralizate de toate cele 162 de staţii de monitorizare amplasate la nivel naţional, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, citat de Agerpres.

„Programul este finanţat din Fondul de Mediu, pe baza unui contract de finanţare semnat între AFM şi Ministerul Mediului, şi are practic două loturi. Partea de software, aplicaţie dezvoltată pentru această monitorizare, şi Lotul 2 – partea de furnizare de analizoare şi de auto-laboratoare pentru a creşte acurateţea datelor şi în zonele unde au fost semnalate foarte multe probleme legate de calitatea aerului. Locaţiile au fost, astfel, stabilite mai ales în jurul Bucureştiului, Bucureşti şi Ilfov, în funcţie de hotspoturile, de punctele fierbinţi, acolo unde în trecut au fost foarte multe probleme cu calitatea aerului. Aplicaţia se numeşte CalitateAer, se poate descărca din App Store şi din Google Play şi se poate instala pe telefon, fără nicio problemă. Prin această aplicaţie se pot urmări cele 162 de staţii din ţară”, a spus Tanczos.

Ministrul a precizat că staţiile de monitorizare sunt funcţionale tot timpul, însă la acest moment se află într-o perioadă de revizie, de mentenanţă.

„Unele dintre ele sunt în curs de racordare la reţeaua de energie electrică, acolo unde nu s-au finalizat încă aceste proceduri şi monitorizează patru indicatori: PM10 şi PM2,5 – un indicator foarte important în ceea ce priveşte particulele în suspensie care definesc calitatea aerului din acest punct de vedere, dioxid şi oxizi de azot – No2 şi Nox, foarte important, pentru că oferă o imagine reală cu privire la traficul care impactează calitatea aerului, ca şi PM2,5, în oraşe, dioxidul de sulf şi ozonul. Indicatorii sunt în fiecare staţie urmăriţi şi prin această aplicaţie. Calitatea aerului este definită prin Bun, Extrem de rău şi Rău. Acolo veţi putea vedea care sunt încadrările, pe verde sau pe roşu, acolo unde problemele sunt grave şi acolo unde calitatea aerului este impactată de poluare în zona oraşului şi în zonele limitrofe. Din acest contract am achiziţionat 11 analizoare pentru diverse locaţii în ţară – Iaşi, Cluj, Braşov, şi 19 pentru zona Bucureşti-Ilfov. Aceste 19 analizoare sunt, deja, la partea de punere în funcţiune. Nouă dintre ele sunt racordate şi la reţeaua de energie electrică, 10 sunt în curs de branşare. În zona Bucureşti-Ilfov avem 30 de puncte fixe care sunt funcţionale”, a menţionat oficialul.

Acesta a adăugat că în Lotul 2 din contract au fost cumpărate patru autolaboratoare echipate cu aparatură necesară pentru monitorizare şi analiză a calităţii aerului.

„Acestea sunt date în folosinţa APM-urilor judeţene la Bacău, Braşov, Bucureşti şi Iaşi. Oraşele au fost alese în funcţie de acele probleme cu calitatea aerului care sunt oficializate, să spun aşa, prin infringementul la adresa României pe calitatea aerului, pe cele cinci oraşe mari: Bucureşti, Iaşi, Braşov, Timişoara şi Cluj. În paralel, avem un proiect finanţat prin POIM pentru o dotare a Gărzii de Mediu cu aparatură similară, astfel încât atât auto-laboratoarele, cât şi capacitatea noastră de a monitoriza prin instalaţie mobilă calitatea aerului să fie dezvoltate. Acest proiect finanţat prin POIM este în fază de procedură de achiziţie publică. S-a finalizat caietul de sarcini, în zilele următoare va fi încărcată licitaţia în SEAP şi acolo vorbim de o sumă de peste 50 de milioane de lei, sumă care va finanţa practic această reţea mobilă de monitorizare a calităţii aerului. Acolo avem şi drone, avem şi laboratoare mobile similare cu cele pe care le-am cumpărat deja”, a subliniat Barna Tanczos.

În prezent, în România, calitatea aerului este monitorizată cu 162 de staţii de măsurare, ce fac parte din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA) şi furnizează, în timp real, Comisiei Europene (CE), informaţii pe această temă.

Ministerul Mediului a demarat procesul de extindere a RNMCA cu 60 de staţii noi de măsurare, atât în Bucureşti, cât şi în 30 de oraşe din ţară.

articolul original.

Covid-19, Brașov-24 de ore : un deces, incidența în municipiul Brașov a ajuns la 1.42/1000

4 October 2022 at 13:21
By: M.Ex.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:
■ Număr de cazuri confirmate de la începutul pandemiei: 123.862, dintre care 71 cazuri de la raportarea de ieri
■ În ultimele 24 de ore au fost raportate 960 teste efectuate, dintre care 208 teste RT-PCR și 752 teste rapide antigen
■ 65 pacienți internați în spitale, dintre care 5 persoane internate la ATI
■ 2.056 persoane decedate de la începutul pandemiei; o persoană decedată de la raportarea de ieri
■ Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în județul Brașov este de 1,00/1.000 de locuitori, iar în municipiul Brașov de 1,42/1.000 de locuitori
■ La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.419 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 770 mai multe față de ziua anterioară. 335 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

articolul original.

Lacrimi și durere. Alexandru Vagner a fost condus pe ultimul drum. Înmormântarea a avut loc la Cimitirul din Azuga

4 October 2022 at 11:45
By: M.Ex.

Funeraliile fostului fotbalist Alexandru Vagner, care a murit la vârsta de 33 de ani, au avut loc marți, 4 octombrie, la Cimitirul Azuga. Alexandru Vagner a decedat vineri dimineață, 30 septembrie 2022, la doar 33 de ani. Cauza morții: infarct acut. Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica Sfânta Treime din Azuga și a fost oficiată de doi preoți, iar procesiunea religioasă s-a încheiat după aproximativ o oră și jumătate.
Peste 250 de persoane l-au condus pe Vagner pe ultimul drum. Cu ochii în lacrimi, familia, prietenii si colegii si-au luat rămas bun de la fotbalistul născut în Sinaia. Printre cei prezenți s-au aflat fotbaliștii de la Inter Cristian, de la SR Brașov, dar și o delegație de la FC Brașov (Buga, Moraru, Babeiu). „Pe lângă faptul că am fost colegi, am fost și buni prieteni. Am facut ultimele revelioane împreună și încă nu pot să cred că Alex s-a stins. Este o mare pierdere pentru familia stegară”, a spus Horia Popa (SR Brașov). De asemenea a fost prezent Alexandru Vîrlan (Cetate Râșnov), unul dintre prietenii lui Vagner încă din copilărie, dar și Adrian Zahariea, președintele lui ACS Kids Tâmpa Brașov. „Am fost colegi de bancă la școală, am jucat fotbal împreună…E greu! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a spus Alex Vîrlan. Din lumea fotbalului a fost prezent si Aurelian Băbuțan, directorul sportiv al Oțelului. „L-am adus pe Alex la Gloria Bistrița pe când avea 15 ani si jumătate. Un an mai târziu debuta în Liga 1. Un fotbalist muncitor, sufletist si un mare caracter. Mult prea rapid a plecat din această lume”, a spus Băbuțan.

Vagner lăsase fotbalul pentru poker

Fostul fotbalist a acuzat în ultimele luni o stare de oboseală accentuată din cauza nopților nedormite în care juca poker online și apela la energizante.
La antrenamentul de marți, 20 septembrie, al echipei Inter Cristian, Vagner a participat doar la simplu exercițiu 5 contra 2, după care s-a retras de pe teren. În drum spre vestiare s-a prăbușit!
La fața locului s-a prezentat imediat un paramedic de la SMURD, care locuiește chiar lângă stadion, după care la arenă a sosit și Ambulanța. După aproape o oră de manevre repetate, Vagner a fost stabilizat și transportat de urgență la spital. De atunci starea sa era critică.
În 2018, Alexandru Vagner a renunțat la cariera de fotbalist profesionist și s-a dedicat pokerului.
Vagner avea peste 100 de meciuri în Liga 1, jucate la Gloria Bistriţa, FCM Târgu Mureş, FC Braşov şi Concordia Chiajna.
Ultima echipă la care a jucat Vagner este SR Brașov, echipă cu care a promovat în Liga 3. ”Nu mai vedeam nici un viitor în fotbal”, explica, în 2018, Vagner, pentru Monitorul Expres, decizia de a renunţa la cariera de fotbalist.
”Ce să fac, să trăiesc de pe o zi pe alta? Ajunsesem să am doar bani de mâncare! Apoi, episoadele Concordia Chiajna şi FC Braşov m-au determinat să renunţ. Am fost păcălit, umilit, ajunsesem să nu mai dorm noaptea de stres! În 2017 eram sub contract cu Concordia Chiajna, iar Cornel Ţălnar mă suna insistent să vin la FC Braşov, în Liga 2. Am acceptat să merg la Braşov, după ce semnasem prelungirea contractului cu un an cu Concordia. Doar că preşedintele celor din Ilfov, Cristi Tănase, nu a mai înregistrat contractul! Am luat o ţeapă cu salariul pe un an. Episodul Braşov mi-a pus capac. Am renunţat la contract şi am trecut totul la pierderi”, era radiografia dură a fotbalului românesc făcută de Alexandru Vagner.
Fostul fotbalist spunea că pokerul îl face fericit şi că nu regretă decizia de a renunţa la fotbal. ”Avantajul la poker este că nu ai un șef, îţi faci programul cum vrei, dacă vreau să-mi iau concediu, nu trebuie să fac cerere. Pot spune că sunt fericit, pentru că acum pot să fac lucruri pe care nu mi le permiteam atunci când jucam fotbal. Nu regret decizia luată de a renunţa la fotbal”, mai spunea Vagner.
În cariera sa, Alexandru Ion Vagner a evoluat pentru Gloria Bistrița, FC Baia Mare, Forex Brașov, FCM Târgu Mureș, FC Brașov, Concordia Chiajna, Petrolul Ploiești și SR Brașov.

articolul original.

Update: șoferul fără permis a fost reținut ! Accident grav la Făgăraș, în această dimineață! Șoferul nu are permis și a fugit de la locul accidentului!

5 October 2022 at 06:54
By: M.Ex.

FOTO : ARHIVA
Șoferul de ocazie care a accidentat ieri un pensionar care conducea un moped a fost reținut 24 de ore. El urmează să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți care va decide dacă individul va fi cercetat în arest sau sub control judiciar.

Știrea inițială :
Azi dimineață ( n.r. ieri dimineață) în jurul orei 08.55, pe raza municipiului Făgăraș a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autovehicul și un moped. În urma accidentului rutier a rezultat o victimă, respectiv un bărbat, în vârstă de 70 ani (conducătorul mopedului), care a fost preluat și transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul autovehiculului a părăsit locul producerii accidentului rutier.
Acesta a fost identificat ulterior de către polițiști ca fiind un bărbat, în vârstă de 36 ani, din municipiul Făgăraș, județul Brașov. Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. La testarea celor doi conducători auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.
În cauză, s-a întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

articolul original.

Mâine, zi liberă pentru elevi și profesori ! Ziua Mondială a Educației, fără ore de curs !

4 October 2022 at 08:12
By: M.Ex.
Rear view of elementary school pupils running outside

Miercuri, 5 octombrie, este zi liberă pentru elevi și profesori. Se sărbătorește Ziua Mondială a Educației, zi care, potrivit legislației în vigoare, este nelucrătoare, în învățământ.
Ziua a fost desemnată de UNESCO și marchează semnarea, în 1966, a “Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”. Această recomandare, alături de cea “privind învăţământul superior” din 1997, constituie principalul cadru de referinţă pentru abordarea drepturilor şi responsabilităţilor cadrelor didactice la scară global. Prin urmare, în 5 octombrie, nu se fac cursuri.
Prima vacanță din acest an școlar va fi peste două săptămâni.

Organizat pe module în loc de semestre, anul școlar 2022-2023 prevede primul modul de cursuri până în 21 octombrie. De sâmbătă, 22 octombrie, elevii intră în vacanță de o săptămână, până în 30 octombrie inclusiv iar următoarea vacanță va fi de vineri, 23 decembrie 2022, până duminică, 8 ianuarie 2023.

articolul original.

Ninge abundent pe Transfăgărășan !

4 October 2022 at 07:45
By: M.Ex.

Ninge abundent în acest moment pe DN7C – Transfăgărășan
”Colegii noștri de la Districtul #Bâlea (SB) și Districtul Piscul Negru (AG) intervin cu un utilaje cu lamă și materiale antiderapante pentru curățarea carosabilului. Vă rugăm să nu vă aventurați pe traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac – Piscul Negru dacă nu aveți mașina pregătită pentru deplasări în condiții de iarnă!”, au transmis reprezentanții direcției regionale de drumuri și poduri Brașov.

articolul original.
❌