ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 5 December 2022Ultimele Stiri

Topîrcenii au reușit o acțiune de milioane, la Târgul organizat în Sala Sporturilor Mioveni!

5 December 2022 at 01:43

Elevii școlii gimnaziale George Topîrceanu din Mioveni au pus în aplicare, duminică 4 decembrie, un proiect care s-a dovedit a fi de milioane, atât la propriu, cât și la figurat.

Târgul de Prăjituri și Decorațiuni de Crăciun, un proiect educațional derulat sub deviza ”Moș Crăciun vine la toți copiii!” a îndulcit până și gustul amar al înfrângerii suferite de echipa de handbal a Daciei Mioveni în meciul de Liga Florilor, cu Gloria Bistrița, disputat de la ora 17,00 la Sala Sporturilor Mioveni, al cărei hol a fost și spațiul generos pus la dispoziție de Primăria Mioveni pentru derularea evenimentului școlar.

Pus la cale cu săptămâni înainte, proiectul în care elevii, cot la cot cu părinții și profesorii, își pun la bătaie talentul creativ și spiritul antreprenorial pentru a face fapte bune și a strânge bani pentru școala lor, este o reeditare a evenimentelor organizate cu ani în urmă și suspendate în anii pandemici de tristă amintire, 2020 și 2021. Topîrcenilor li s-au alăturat și micuții grădiniței ”Campionii”

Într-o efervescență creativă admirabilă, copiii s-au organizat și și-au stabilit sarcini concrete, care au implicat în cele mai multe cazuri și părinții. Este un exemplu de conlucrare între cadre didactice, elevi și părinți pentru un nobil scop social comun.

Așa se face că,  începând cu ora 15,00, holul principal al Sălii a început să se animeze, iar standurile de prezentare au fost încărcate cu gust și culoare. Sute de prăjituri făcute după rețete savante dar și clasice, însă nu ”ca” ci chiar ”la mama acasă” și surprinzătoare decorațiuni pentru Crăciunul ce stă să vină, au atras ca un magnet clienți.

Înainte de a începe încălzirea pentru meci, handbalistele Daciei Mioveni le-au făcut o vizită copiilor și le-au adus prăjituri personalizate cu logo-ul Dacia Mioveni, club sportiv unde mulți elevi ai școlii practică diferite sporturi.

După ce le-au încercat gustul, copiii le-au prețuit și le-au pus la vânzare…

Judecând după aglomerația din hol și după tribunele pline din timpul meciului de handbal, putem spune că mii de oameni au avut ocazia să plece ”îndulciți” de elevii topîrceni, care au reușit să strângă o sumă frumoasă de bani (în jur de 20 000 de lei) ce vor fi investiți în școala lor.

Secvențe video eveniment

Produsele care nu au fost vândute vor fi donate.

articolul original.

Gloria Bistrița și-a confirmat statutul de favorită în meciul cu Dacia Mioveni!

4 December 2022 at 22:48

Astăzi s-a disputat la Sala Sporturilor Mioveni întâlnirea etapei VIII a Ligii Florilor, dintre Dacia Mioveni și echipa de pe locul III al clasamentului, Gloria Bistrița.

Înaintea întâlnirii de la ora 17,00, handbalistele Daciei au făcut o trecere pe la Târgul de Prăjituri organizat în holul principal al Sălii Sporturilor de elevii Școlii George Topîrceanu. Nu au venit cu mâna goală, ci le-au adus prăjituri personalizate cu logo-ul clubului, pe care copiii le-au pus la vânzare în demersul lor de a strânge bani pentru școala lor.

Revenind la handbal, echipa antrenată de Horațiu Pașca a câștigat la o diferență de 8 goluri un meci pe care nu l-a dominat așa de categoric, dar handbalistele Mioveniului au făcut unele greșeli neprovocate în repriza secundă, care au făcut diferența.

Cu șase jucătoare de loturi naționale, Gloria Bistrița are un parcurs foarte bun în această ediție de campionat, susținut de un buget pe măsură, al doilea după CSM București, echipă cu care se află la egalitate de puncte după opt etape (22pct).

Aflat la primul meci oficial în calitate de antrenor principal la Dacia Mioveni, prof. Robert Licu a trebuit să reinventeze din mers o formulă de echipă, după ce mai multe jucătoare au devenit indisponibile.

Este vorba de Irina Ivan care s-a operat la genunchi după meciul de la Galați, Dora Krsnik, care nu s-a putut întoarce imediat după Europene și ajunge abia miercuri la Mioveni, Marina Ilie aflată în recuperare după o accidentare și Laura Popa în recuperare după operație.

Cu aceste premise, era nevoie de foarte mult entuziasm pentru ca cineva să parieze pe victoria Daciei. Totuși, în sala în care comunitatea Mioveniului a umplut tribunele, după ce s-a îndulcit la Târgul organizat de elevii Școlii George Topîrceanu, toată lumea s-a bucurat de frumusețea handbalului și s-a strigat ”Mioveni! Mioveni!” chiar și când Dacia nu mai avea vreo șansă să întoarcă scorul. În fond, este doar un joc frumos de care oamenii trebuie să se bucure.

Dacia Mioveni a început foarte bine meciul conducând până în minutul 18 (9-7), după care apărarea masivă și experimentată a Gloriei a făcut dificile execuțiile din atacul Daciei, iar câteva erori individuale ale jucătoarelor noastre au făcut misiune imposibilă din șansa unui rezultat pozitiv.

A fost 12-16 la pauză.

În pauză, secția de oină a CS Dacia Mioveni 2012, multiplă campioană națională la diferite categorii și-a prezentat ultimele rezultate, în aplauzele spectatorilor.

În repriza secundă diferența s-a majorat ajungând chiar și la 10 goluri 19-29, min52. Bazaliu, Chintoan și Zulic au marcat cele mai multe goluri pentru Bistrița.

Meciul s-a terminat cu scorul 22-30. Dacia va juca în etapa următoare la Dunărea Brăila, o altă echipă bogată a Ligii Florilor, cu un lot foarte valoros.

DACIA MIOVENI – GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD 22-30 (12-16) Arbitri: Cristina Lovin / Simona Stancu

Dacia Mioveni: Ion, Mîrcă-Olariu – Nicolae 5, Cîrjan 4, Vizuete 3, Simion 3, Constantinescu 3, Georgescu 2, Lazăr 2, Nițu, Beșleagă, Sărățeanu, Darie, Milic. Antrenor: Robert Licu.

Gloria Bistrița: Dumanska, De Arruda – Chintoan 7, Bazaliu 6, Zulic 6, Tamires 4, Posavec 3, Pristăvița 1, Nikolic 1, Striukova 1, Terec 1, Mălăncuș, Mezei, Balint, Munteanu, Marcu. Antrenor: Horațiu Pașca.

Aruncări de la 7 metri (transformate): 2 (1) – 3 (2).

Declarații Bianca Bazaliu Gloria Bistrița

Declarații Raluca Nicolae – Dacia Mioveni

Declarații Horațiu Pașca, antrenor Gloria Bistrița

Declarații Robert Licu, antrenor Dacia Mioveni

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Ziua Națională, celebrată în centrul civic al Mioveniului

1 December 2022 at 16:46

Astăzi, în centrul civic al Mioveniului a fost celebrată Ziua Națională a României.

Primii fulgi de zăpadă ai acestei ierni au dat un farmec aparte sărbătorii, în tentativa de a acoperi nuanțele gri ale realității cotidiene și au umplut de bucurie inimile copiilor veniți cu steaguri tricolore să vadă parada militară.

La eveniment au participat parlamentari, Instituția Prefectului Argeș și Consiliului Județean, consilieri județeni și locali, militari ai Garnizoanei Pitești, ai Școlii Militare de Subofițeri și Maiștri Militari „Basarab I” Pitești, reprezentanți ai Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Complexului Penitenciar Mioveni, Poliției Orașului Mioveni, Poliției Locale, unităților de învățământ și cadrelor didactice din oraș.

Tradiționala slujbă de pomenire a eroilor neamului a deschis festivitățile și, după câteva discursuri festive, s-au depus coroane la Monumentul Eroilor Neamului, iar elevi ai școlilor din oraș au oferit un scurt program artisitic cu temă patriotică.

articolul original.

Un nou sponsor se alătură susținerii CS Dacia Mioveni 2012!

29 November 2022 at 14:32

CS Dacia Mioveni 2012 a anunțat astăzi un nou parteneriat pentru susținerea clubului și a echipei de handbal feminin angrenată în Campionatul Național Liga Florilor.

Noul sponsor care vine lângă Daciei Mioveni este societatea argeșeană, ”Construcții Drumuri și Lucrări de Artă SRL”

Răzvan Mihai Pîrvu, administratorul societății, a fost prezentat astăzi handbalistelor și staff-ului tehnic al echipei,  la Sala Sporturilor Mioveni.

Parteneriatul are la bază împărtăşirea unor valori comune, preocuparea pentru performanță, spiritul de echipă și dorința de a face din handbal un motiv de mândrie pentru toţi argeșenii, care să inspire copiii și tinerii la practicarea sportului.

 Declarații Răzvan Mihai Pîrvu:

”Tot timpul am fost aproape de sportul argeșean. E important ca sportul să fie susținut încă de la faza juvenilă , pentru că un copil care face sport este un copil sănătos ce capătă abilități și disciplină, calități ce vor conta în dezvoltarea personală, chiar dacă nu va deveni sportiv profesionist. Am observat la Dacia Mioveni dorința de a forma copiii prin practicarea sportului și o preocupare serioasă de afirmare în handbal, sportul românesc de echipă, care are, din câte știu, cele mai bune rezultate pe plan internațional.

Sunt un fan al handbalului, este printre primele trei sporturi favorite. Încă de mic mergeam la meciuri de handbal și pot spune că este un sport dinamic, ce oferă o intensitate deosebită și multă emoție.

Urez mult succes Daciei Mioveni, sper să aibă un parcurs cât mai bun în Liga Florilor, un campionat tare, cu jucătoare și antrenori de top mondial!”

Dacia Mioveni reia meciurile din Liga Florilor, duminică 4 decembrie, de la ora 17,00, când va primi la Sala Sporturilor Mioveni vizita echipei Gloria Bistrița.

articolul original.

Dacia Mioveni – Gloria Bistrița în Liga Florilor și topîrcenii în Liga Dulciurilor, la Sala Sporturilor Mioveni!

25 November 2022 at 21:43

Pauza competițională, prelungită în Liga Florilor de Campionatul European de Handbal Feminin EHF, se încheie pentru CS Dacia Mioveni 2012 duminică 4 decembrie, când etapa VIII a Campionatului aduce la Sala Sporturilor Mioveni o echipă tare, cu 6 jucătoare de loturi naționale, Gloria Bistrița.

Ultimul meci al Daciei a fost la Galați, de unde a venit acasă cu cele 3 puncte, dar cu încă o jucătoare căzută la datorie, Irina Ivan, victimă a scândurii de dușumea numită prea ușor suprafață de joc în Sala Siderurgistul. Irina, stâlpul central al apărării Daciei, s-a lovit grav la genunchi și a avut nevoie de operație, fiind indisponibilă pentru joc în lunile următoare.

Citește  Mioveniul a câștigat duelul sportiv cu Galațiul! 

O altă jucătoare importantă, Laura Popa Moldovan, este în recuperare după operație la genunchi.

Proaspăt numit antrenor principal la Dacia, Robert Licu antrenează din 14 noiembrie la Mioveni și are parte de un prim meci foarte greu, în care va trebui să reinventeze apărarea Daciei și să umple golurile nou apărute în echipă, despre care vom vorbi, dacă se vor confirma la ora meciului.

Misiune grea, așadar, pentru Dacia, în fața unei echipe care are în componență patru jucătoare din lotul cu care echipa națională a participat la EHF EURO 2022: Bianca Bazaliu, Sonia Seraficeanu, Laura Pristăvița, portarul Yuliya Dumanska și alte două, Nina Zulic și Paula Posavec, componente în loturile naționale ale Sloveniei, respectiv Croației.

Jucătoarele Gloriei au înscris împreună la acest european 29 de goluri. Bianca Bazaliu și Sonia Seraficeanu, câte 11 goluri, iar Laura Pristăvița 7. Portarul Yuliya Dumanska a salvat 26 de aruncări ale adversarelor spre poarta tricolorelor.

Dacia vrea să dea o replică redutabilă

Totuși, în ciuda ghinioanelor care au afectat garnitura Mioveniului, handbalistele Daciei vor să arate că au puterea să se reinventeze ca echipă și că au valoare atât individual, cât și ca grup.

Târg de Prăjituri și Podoabe de Crăciun

Acest meci va avea parte de o introducere dulce, de care se vor ocupa elevii Școlii Gimnaziale George Topîrceanu care vor expune în holul Sălii Sporturilor sute de prăjituri făcute, nu ”ca”, ci chiar ”la mama acasă” și decorațiuni spectaculoase hand-made, la Târgul de Prăjituri și Podoabe de Crăciun din cadrul proiectului educațional ”Moș Crăciun vine la toți copiii!”

Este o expoziție cu vânzare, prin care elevii își exersează spiritul antreprenorial și vor să strângă bani pentru școala lor.

Din experiența ultimului târg de gen, organizat de topîrceni în anul 2019, înainte de pandemie, garantez o surpriză delicioasă cu prăjituri de casă făcute după rețete și ingrediente premium, cum doar mamele știu să facă, din dragoste pentru copiii lor. Nu veți găsi la cofetării așa ceva!

Video: Târg prăjituri, anul 2019, Școala Topîrceanu

Intrarea la Târgul de Prăjituri și Podoabe de Crăciun se face de la ora 16,00, meciul de handbal începe la ora 17,00, iar întârziații pot spera să mai găsească ceva prăjituri în pauza dintre cele două reprize.

Înaintea acestei întâlniri, Gloria Bistrița e pe locul III în clasament, cu 19 puncte, iar Dacia pe 10, cu 6 puncte.

articolul original.

Leul s-a apreciat timid față de euro

24 November 2022 at 14:17
image

Penultima ședință a săptămânii a adus aprecierea leului față de euro, pe fondul creșterii ofertei comerciale de valută.

Cursul euro a coborât de la 4,9385 la 4,9309 lei. Piața valutară s-a deschis 4,934 – 4,936 lei pentru ca apoi cotațiile să coboare până la 4,924 lei.

Tendința de scădere a indicilor ROBOR s-a temperat, dar ele se mențin la maxime ale ultimilor aproape 13 ani. Evoluția de joi s-a datorat creșterii cererii de lei dar și a apropierii de nivelul ratei lombard, cea la care se împrumută băncile de la BNR, care se situează în prezent la 7,75%.

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a scăzut de la 7,89 la 7,88%, minim care nu a mai fost atins din data de 28 iulie 2022. Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, a stagnat la 8,08% iar cel la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase la nivel interbancar, s-a oprit la 8,28%.

Publicarea „Beige Book”, minuta ședinței a Rezervei Federale care s-a desfășurat la începutul acestei luni, a provocat deprecierea monedei americane la 1,0382 – 1,0449 dolari/euro. Cauza acestei evoluții sunt declarațiile mai multor oficiali ai Fed referitoare la necesitatea încetinirii ritmului de creștere a dobânzii de politică monetare la 0,50 puncte de bază după patru majorări succesive de 75 puncte de bază.

În piața locală, cursul dolarului a scăzut de la 4,7923 la 4,7320 lei, la aceasta contribuind și faptul că astăzi se sărbătorește Ziua Recunoștinței.

Cursul francului elvețian a scăzut marginal la 5,0256 lei iar cel al lirei sterline a crescut la 5,7413 lei.

Prețul gramului de aur a fost stabilit la 267,5475 lei, valoare apropiată de cea de miercuri, în condițiile în care metalul galben a crescut la 1.758 dolari/uncie și a acoperit deprecierea monedei americane.

Bitcoin fluctua între 16.491 și 16.780 dolari, valori apropiate de cele de miercuri. Ether creștea la 1.179 – 1.214 dolari.

Sunt folosite date și informații disponibile până la ora 14:00

articolul original.

Han Chunlin, ambasadorul Chinei în România, întâlnire oficială cu administrația Mioveniului

24 November 2022 at 10:21

Astăzi, în sala de ședințe a Primăriei Mioveni, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, alături de membrii corpului diplomatic al Ambasadei chineze, a avut o întâlnire oficială cu administrația orașului Mioveni, în cadrul vizitei de lucru din județul Argeș.

Mioveniul are relații bune și de tradiție cu Republica Populară Chineză, concretizate de-a lungul vremii prin colaborări economice și intense schimburi culturale.

Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, a urat bun venit în Mioveni Excelenței Sale, Han Chunlin și membrilor corpului diplomatic, evocând bunele relații dintre Mioveni și partea chineză.

China a furnizat Spitalului Orășenesc Mioveni primele ajutoare cu materiale sanitare specifice în criza Covid, acoperind o nevoie urgentă, nu doar a spitalului ci a întregii comunități locale.

Primarul și-a exprimat intenția de căuta cele mai eficiente căi prin care companiile chineze să investească la Mioveni, invocând exemplul Ploieștiului unde Gigantul chinez Haier, cea mai mare companie producatoare de electrocasnice din China, a investit 50 de milioane de euro.

Ambasadorul Chinei, Han Chunlin, a mulțumit pentru primirea călduroasă, menționând că Mioveniul este primul oraș pe care îl vizitează în România în calitate de ambasador.

Han Chunlin a spus că e onorat să fie cel de-al 22-lea ambasador al Republicii Populare Chineze în România, mărturisind cu căldură că în copilărie a avut ocazia să vadă multe filme românești, care l-au introdus în spiritul românilor și de aceea se simte în țara noastră ca acasă.

Ambasadorul a declarat că în mandatul său va depune tot efortul pentru a dezvolta relațiile bilaterale și implementarea unor proiecte concrete cu administrația Mioveniului.

Viceprimarul orașului, Ciprian Țurlea, a asigurat înalții oaspeți chinezi de toată susținerea Consiliului Local pentru realizare unor proiectele comune, reciproc avantajoase.

Nicolae Tudose, directorul general al companiei de servicii locale SEdC Mioveni și-a exprimat dorința ca societatea pe care o conduce să inițieze colaborări de afaceri cu parteneri din China.

China are oferte economice uriașe și variate de la companii care s-au impus inclusiv la nivel mondial. Nicolae Tudose a menționat că una dintre oportunitățile de afaceri ar putea fi în facilități de producere a energiei prin panouri fotovoltaice, China fiind unul dintre cei mai mari producători de panouri solare din lume.

Managerul Centrului Cultural Mioveni, Alin Călinescu, a prezentat instituția pe care o conduce și activitățile culturale ale Centrului, menționând și cel mai mare eveniment creat la Mioveni, Festivalul Analogue. Cu această ocazie a oaspeții chinezi la următoarea ediție Analogue, ce se va derula în ultima săptămână a lunii august.

Ambasadorul Han Chunlin a scris un mesaj în Cartea de Oaspeților de Onoare ai Mioveniului și a oferit un cadou simbolic primarului Ion Georgescu.

În continuarea vizitei, delegația chineză a fost condusă la Catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel din Mioveni, la Spitalul Orășenesc Mioveni și la operatori economici din Mioveni.

Vineri, 25 noiembrie, la Muzeul Județean Argeș, publicul este invitat la o incursiune în cultura și tradițiile ancestrale ale poporului chinez. De la ora 12,00 va avea loc vernisajul expoziției de artă tradițională ”CHINA”.

articolul original.

Arabia Saudită produce prima surpriză la Campionatul Mondial și bate Argentina!

22 November 2022 at 12:57
image

Pe stadionul Lusail, cel mai mare din Qatar, s-a produs astăzi prima surpriză de proporții a ediției 2022 a mondialelor de fotbal.

Argentina lui Messi a întâlnit Arabia Saudită și nimeni nu se aștepta ca seria de 36 de meciuri fără înfrângere a argentinienilor să fie întreruptă în acest meci. Arabia Saudită era pentru a doua oară consecutiv prezentă la o ediție de Campionat Mondial.

Argentina a început bine și a beneficiat de un penalty transformat de Lionel messi în minutul 10 al partidei. Messi avea să mai bage mingea în poartă în minutul 22, dar golul a fost anulat pentru poziție de offside.

În minutul 27 Lautaro Martinez a reușit o scăriță, dar golul a fost anulat tot pentru offside. Martinez a mai introdus mingea în poartă și în minutul 35, dar a fost, din nou, offside.

După pauză, în minutul 48, Al Shehri reușește golul egalării pentru Arabia Saudită.

Șase minute mai tîrziu, în minutul 54, Al-Dawsari șutează mingea în vinclul porții argentiniene și produce surpriza mondialelor.

Argentina – Arabia Saudită 1-2!

Echipele de start

Argentina: E. Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – Alejandro Gomez, Paredes, De Paul – Messi, Lautaro Martinez, Di Maria

Rezerve: Armani, Rulli – Foyth, Montiel, Pezzella, Acuna, Alvarez, Palacios, Correa, Almada, Guido Rodriguez, Mac Allister, Dybala, E. Fernandez, Lisandro Martinez
Selecționer: Lionel Scaloni

Arabia Saudită: Al-Owais – Al-Bulayhi, Abdulhamid, Al-Shahrani, Altambakti – Al-Malki, Al-Dawsari, Al-Shehri, Kanno – Al-Faraj, Al-Brikan

Rezerve: Al-Yami, Al-Aqidi, Al-Ghannam, Madu, Al-Amri, Al-Burayk, Otayf, Al-Hassan, Al-Naji, Al Abid, Bahbri, Al-Obud, Al-Dawsari, Asiri, Sharahili
Selecționer: Hervé Renard

articolul original.

CM QATAR 2022 – Fotbaliștii iranieni, eroii curajoși ai meciului pierdut cu 6-2!

21 November 2022 at 20:51

Anticipând rezultatul meciului dintre Anglia și Iran, din primul joc al zilei la Cupa Mondială, pregătisem un titlu haios, gen, ”Dronele iraniene au fost ușor doborâte de englezi”, dar fotbaliștii iranieni m-au convins că nu merită să fie asociați cu regimul absurd ce guvernează dictatorial Iranul și care sprijină militar războiul pornit de Rusia, o altă țară confiscată de un dictator scelerat, în Ucraina.

Țara care a inventat fotbalul a câștigat, întradevăr, într-un meci pe care l-a dominat categoric, încheiat cu scorul 6-2, dar adevărații eroi ai întâlnirii au fost modeștii fotbaliști iranieni, pentru că au dat dovadă de un curaj nebunesc.

La deschiderea oficială a meciului, în momentul intonării imnului, fotbaliștii iranieni nu au cântat deloc, protestând astfel față de represiunile din țara natală.. Tăcerea lor este modul de a protesta față de represiunile din țara natală.

Suporterii iranieni prezenți la meci au huiduit puternic pe parcursul intonării imnului de stat și au agitat pancarte pe care scria  ”Femeie, viață, libertate”.

După cum se știe în iran a pornit o puternică revoltă populară, după ce o tânără de 22 de ani a murit în arestul poliției care o reținuse pentru că a refuzat să poarte correct hijabul. Autoritățile iraniene au reacționat cu brutalitate la revoltele populare.

Activiștii iranieni le-ar fi cerut fotbaliștilor din echipa națională: ”Nu cântați imnul în semn de protest, nu vă bucurați la goluri, ca să se vadă că sunteți alături de popor!”

Jurnalistul Borzou Daragahi a explicat la ce s-au expus fotbaliștii iranieni prin gestul lor:

”Băieții ăștia riscă enorm! Regimul a emis mandate de arestare pe numele legendelor din fotbal care au vorbit împotriva lui și a încarcerat mai multe actrițe doar pentru că au apărut fără hijab în public. Cum vor fi ei tratați la întoarcerea în țară, pe aeroportul din Teheran?”

Pentru o simplă referință la modul cum judecă autoritatea iraniană revolta împotriva regimului, este de ajuns exemplul legendarului fotbalist cu origini azere, Ali Daei (53 de ani), cel mai bun marcator din istoria Iranului, care a fost condamnat la moarte în Iran, pentru că a participat în luna octombrie a acestui an la proteste în orașul Saqqez.

Foto- Profimedia

Pentru gestul lor, fotbaliștii iranieni merită tot respectul conaționalilor și al întregii lumi libere, iar fotbalul devine în acest caz doar un pretext pentru a atrage atenția asupra unor tragedii generate de habotnicia religioasă și nebunia unor regimuri de putere cu gândire medievală.

articolul original.

FC Argeș Basketball joacă astăzi împotriva Petrolului Ploiești în Liga Națională de baschet masculin.

20 November 2022 at 10:10
image

Elevii lui Milan Mitrovic caută a treia victorie din acest sezon în fața Petrolului Ploiești, un oraș cu mare tradiție în baschetul românesc.

Milan Mitrovic: „Cred că am folosit această pauză pentru a ne pregăti în cel mai bun mod posibil, chiar dacă ne-au lipsit doi jucători, plecați la națională, iar alte mici probleme ne-au dat bătăi de cap. Vreau ca meciul de astăzi să ne ajute să reintrăm în ritmul competiției. Urmează o perioadă cu cel puțin un joc pe săptămână și cred că asta reprezintă o provocare pentru toată lumea.

Ploieștiul e un adversar dur, iar noi trebuie să fim pregătiți mental pentru acest joc. Ca de fiecare dată, invit suporterii să ne susțină în număr cât mai mare. Sunt sigur că echipa nu va dezamăgi.” a declarat pentru pagina oficială de Facebook

Petrolul Ploiești are 5 meciuri jucate în această ediție de campionat, dintre care 3 victorii și 2 înfrângeri.

FC Argeș are 2 victorii și 2 înfrângeri. Mă aștept ca FC Argeș să învingă fără mari probleme.

Meciul se va juca de la ora 18.00 în Sala Sporturilor Trivale din Pitești.

articolul original.

Popadiuc a făcut meciul vieții în Superliga! A marcat 3 goluri pentru Chindia, unul de la mijlocul terenului

19 November 2022 at 18:50
image

Chindia Târgoviște merge fără greșeală de la venirea pe banca tehnică a antrenorului Toni Petrea.

Astăzi Chindia a fost propulsată în câștigătoare detașată în meciul din deplasare cu FC Voluntari, de Doru Popadiuc, care a marcat toate cele trei goluri ale partidei, făcând, poate, meciul carierei.

Popadiuc a deschis scorul în minutul 14. Al doilea gol l-a marcat în repriza secundă (min 68).

Golul de 0-3 avea să fie însă unul cum rar se vede pe stadioane! În minutul 81, jucătorul de 27 de ani, titularul naționalei de tineret, a recuperat mingea în apropierea propriului careu, după care a avansat spre centrul terenului. Văzându-l pe portarul Voluntariului, Mihai Popa, ieșit mult din careul mic, a șutat din apropierea centrului terenului, dar din propriul teren, reușind să trimită mingea în ațele porții și realizând în stil de mare fotbalist primul hat-trick din carieră.

Ironic e faptul că Popadiuc a jucat patru sezoane la FC Voluntari…

Este o realizare de excepție, în condițiile în care Superliga ne oferă des faze cu jucători care nu reușesc să bage mingea în poartă nici de la un metru.

Video gol Doru Popadiuc, FC Voluntari – Chindia Târgoviște 0-3

articolul original.

Te joci și câștigi! Turneu FIFA 23 Playstation 4 la Sala Sporturilor Mioveni

19 November 2022 at 16:06
image

Pasionații melanjului dintre fotbal și gaming au ocazia să-și arate îndemânarea la Turneul FIFA 23 Playstation 4 , ce se va derula sâmbătă, 26 noiembrie, la Sala Sporturilor Mioveni, cu începere de la ora 11,00.

Evenimentul este pus la cale de tinerii organizației TSD Mioveni, care răspund astfel cererilor numeroase de a avea din nou un astfel de turneu la Mioveni.

Viceprimarul Ciprian Țurlea, președintele TSD Mioveni, ne-a declarat că sunt deja peste 100 de înscrieri din prima zi și se anunță o participare numeroasă.

Distracția cu jocul preferat va fi profitabilă la propriu, pentru că sunt puse la bătaie premii atractive, nu doar pentru câștigători, ci pentru toți participanții.

Anunțul oficial:

”Joci FIFA, te distrezi și câștigi!

Vino și ia-ne premiile puse în joc!

Ai peste 14 ani și ești pasionat de FIFA? Îți place competiția? Echipa TSD Mioveni organizează cel mai tare turneu de FIFA 23 PS4 din județul Argeș! Punem la bătaie premii incredibile! Chiar și învinșii vor avea ocazia să plece acasă cu premii! Mega Tombolă cu premii originale, pentru toți participanții! Nu se percepe taxă de participare!

Turneul se va desfășura sâmbătă, 26 noiembrie, la Sala Sporturilor Mioveni, începând cu ora 11.00. Înscrierea se face online pe link-ul https://s9.ro/1oxz

sau în data de 26 noiembrie, direct la Sala Sporturilor Mioveni, până la ora 10:45 .

Ți-am stârnit interesul? Stai să vezi premiile!

  • Locul I – scaun de gaming profesional MYRIA
  • Locul II – controller wireless SONY Playstation Dualshock 4 v2
  • Locul III – joc original FIFA 23 PS4

Toți participanții înscriși la turneu vor participa automat la tombola TSD unde vor putea câștiga

-​un Rucsac PS4 Original cu adaptor USB Extern,

-​un Joc FIFA 23 PS4,

-​un tricou oficial de joc al CS Mioveni semnat de echipă,

-​o minge oficială – Superliga de fotbal, semnată de jucatorii echipei CS Mioveni,

-​un tricou oficial de joc al echipei de handbal CS Dacia Mioveni 2012 cu autografele echipei,

-​o minge handbal oficială – semnată de întreaga echipă CS Dacia Mioveni 2012.

Înainte de a vă înscrie trebuie să citiți regulamentul postat aici https://docs.google.com/…/1GHyNLq2TZ6w…/edit

Fie ca cel mai bun să câștige!

#Game on! #TSD MIOVENI”

articolul original.

Festivalul Analogue 2023 dă ”Play” distracției în luna august! Black Friday la abonamente, acum!

19 November 2022 at 15:27

Organizatorii Festivalului Analogue Mioveni au anunțat data de desfășurare a ediției a doua.

După ce a reușit să aibă priză la public ”din prima”, în ciuda vremii ploioase care s-a grăbit să confirme începutul toamnei din primele zile ale lunii septembrie, Festivalul Analogue se mută mai ”spre Soare”, în luna august.

25-27 august 2023 sunt cele trei zile în care ne vom întâlni din nou la #Analogue Festival!

Organizatorii păstrează suspansul în ceea ce privește line-up-ul, dar promit o ediție mai mare și mai bună, cu și mai multe surprize pentru o experiență de neuitat.

A fost lansată și o ofertă de Black Friday pentru cei care vor să anuleze efectul inflației asupra prețurilor. În perioada 18-20 noiembrie se poate achiziționa abonamentul Standard Pass de Black Friday, la un preț special de 217 RON + taxe, folosind codul special la validare (plată) BF2022, accesând linkul https://analogue.ro/tickets/

Citește și

Festivalul Analogue, un succes care obligă Mioveniul să continue cu ediții și mai mari!

articolul original.

Video: Liceenii Iuliei Zamfirescu, superdistracție la Balul Bobocilor – 2022!

19 November 2022 at 02:06
image

Vineri, 18 noiembrie, liceul Iulia Zamfirescu din Mioveni a organizat mult așteptatul Bal al Bobocilor. După doi ani de restricții pandemice, interesul pentru acest eveniment tradițional a fost, în mod firesc, mare.

Botezat de tineri ”THE EVENING OF LIGHTS” sărbătoarea prospeților liceeni a beneficiat de atmosfera fastuoasă a Salonului de evenimente Aristocrat Events  și de tot entuziasmul bobocilor, care și-au dat silința să creeze un eveniment memorabil, de care să-și amintească cu plăcere și după absolvirea liceului.

Marea provocare a serii a fost competiția pentru titlurile de Miss și Mister Boboc. Cei 16 boboci înscriși au avut sarcina de a convinge juriul că sunt deștepți, frumoși și talentați. Pentru asta au parcurs patru probe: Proba de prezentare, Proba Surpriză, Proba de Talente, Proba ținutei de seară.

PROBĂ SURPRIZĂ a urmărit să scoată în evidență  spontaneitatea, originalitatea şi creativitatea bobocilor, care au fost provocați să danseze, în pereche sau individual, pe parcursul a 2 minute, la prima audiție a unui colaj muzical. Bobocii au răspuns cu succes şi au făcut dovada că sunt cu adevarat talentați și au capacitate de improvizație.

La proba de talente s-a cântat, s-a dansat, au fost numere de iluzionism, teatru, au fost demonstrații de virtuozitate cu mingea de fotbal și chiar de box feminin.

Proba ținutelor de seară a adus eleganța și grația în atenția tuturor, concurenții reușind să-și impresioneze colegii și juriul.

După deliberarea juriului, au fost anunțați câștigătorii serii.

Perechea ȘTEFANIA ROXANA TUDOR şi CĂLIN DUMITRU au fost desemnați Miss și Mister Boboc 2022

Fosta absolventă a liceului, Ștefania Vorovenci, pe care am admirat-o la Vocea României a avut un scurt recital. Nu putea lipsi de pe scenă Alexia Nicolae, vedeta liceului, care câștigă premii numeroase ”cu vocea și talentul”.

Trupa de dansuri populare a Centrului Cultural Mioveni  a fost, de asemenea invitată pentru un moment artistic.

Rapperul Vescan a dat startul party-ului, electrizând bobocii cu piese îndrăgite.

Secvențe video Balul Bobocilor 2022 – Liceul iulia Zamfirescu

Declarații Miss Boboc – Roxana Tudor / Mister Boboc – Călin Dumitru

Sponsorii evenimentului

Primăria și Consiliul Local Mioveni, Centrul Cultural Mioveni, Servicii Edilitare Mioveni, Asociația De Părinți, OMV – Mioveni, Green Pub, Art Décor, Pizza Galaxy, Alro Car, Dana Bijou Boutique, Oriflame, Cofetăria Sofia, Patiseria Alpina, Dino, Primera, Cofetăria Ribana, Alemina House, Home Decor, Be Elegant, Libelo, SHOPSCHOOL, ARISTOCRAT EVENTS.

articolul original.

O mamă ne cere ajutorul pentru a-și salva fiul:  ”Vă rog să mă ajutați, ca inimioara lui Zenys să bată în continuare!”

17 November 2022 at 09:31
image

Limitele sistemului românesc de sănătate ne forțează de multe ori să ne găsim salvarea în alte țări. Ește și cazul unei mămici din Argeș, care a încercat tot ce se putea la spitalele din România pentru a-și salva fiul ce are doar 6 luni de când a venit pe lume.

Zenys poate fi salvat la o clinică din Turcia, unde operația costă 12 000 de euro, plus alte cheltuieli adiacente. familia nu are acețti bani și, Dana, mama lui Zenys, ne cere ajutorul pentru ca inima copilului ei să bată în continuare. Un mic gest de omenie, de la fiecare dintre noi, poate face un bine uriaș!

Iată mesajul plin de durere și speranță al Danielei Georgescu:

”Numele meu este Dana, mulți dintre voi cunoscându-ma ca fiind Dana de la magazinul cu haine din Topoloveni.

In urma cu 6 luni, dupa ce am așteaptat cu atâta entuziasm sa vina pe lume fiul nostru Zenys, bucuria de a-mi tine in brate pruncul abia născut, mi-a fost umbrita de gravele probleme medicale cu care acesta a venit pe lume!

Începând cu data de 25.05.2022, viata liniștita a familiei mele a fost data peste cap de vestea ca fiul nostru nou-născut are grave malformații la inima, care, in decursul celor 6 luni au condus si la alte complicații medicale!

Fiecare zi a devenit pentru noi o lupta continua cu incompetenta sistemului de sănătate din Romania, cu vizite multiple la spitalele din toate colțurile țării – București, Targu-Mureș, Cluj, cu speranța ca vom reuși sa găsim la timp un specialist care sa ne salveze îngerașul, a cărui stare de sănătate se agravează pe zi ce trece!

Din păcate, nimeni nu își asuma sa efectueze o operație de-o asemenea amploare și dificultate in Romania, fiind externați de fiecare data de peste tot, fără prea multe explicații de ce nu se poate interveni, dându-ne însă de înțeles ca șansele de supraviețuire in urma unei astfel de interventii cu aparatura din țara, sunt minime spre niciuna!

Speranța a venit însă din Turcia, unde se pare ca exista o clinica car poate efectua aceata operatie, care poate fi salvatoare pentru fiul meu. Oricat am încerca sa mutam munții din loc pentru a-l salva și a-i oferi singura șansa pe care o are, la acest moment, ne vedem in imposibilitatea de a ajunge in Turcia și a susține financiar aceasta operație, al carei cost se ridica la suma de peste 12000 de Euro plus alte costuri aferente!

Știu sigur ca orice mama, dar nu numai, înțelege perfect suferința din sufletul meu, cât si disperarea ca poate nu voi reuși, din lipsa resurselor financiare, sa îmi salvez îngerașul, sa ii ofer aceasta ultima șansa ca el sa poată trai!

Tocmai de aceea, va rog sa ma ajutați sa reușesc, împreuna cu voi, sa dam aceasta șansa fiului meu! Știu ca posibilitățile finaciare sunt destul de reduse pentru majoritatea, dar, din puțin se poate face mult, cum dar din dar se face rai!

Va implor sa ma ajutați, astfel încât brațele mele sa nu rămână goale si sufletul trist, fiul meu sa îmi fie alături pana eu voi înceta sa mai exist, așa cum e in legea firii, si nu invers!

Va rog sa ma ajutați ca inimioara lui Zenys sa bată in continuare!

Daca puteti sa faceti o donatie, oricat de mică, ea va conta!”

Mai jos aveți datele:

Georgescu Daniela Elena

BRD: RO66BRDE030SV33662390300 RON

BRD:RO48BRDE030SV34284520300 EURO.

”Îmi pun ultima speranța in dumneavoastra, astfel încât ingerasul meu sa rămână pentru totdeauna in brațele mele, acolo unde este cald și bine… si multă iubire! Va mulțumesc pentru tot!”

articolul original.

Războiul de la graniță: Două rachete au căzut în Polonia, omorând doi oameni!

15 November 2022 at 21:42
image

Un incident extrem grav petrecut marți, 15 noiembrie, duce efectele războiului pornit de Rusia pe teritoriul Ucrainei, într-un stat membru NATO, Polonia. Cel mai probabil, două rachete care ținteau orașul ucrainean Liov, au căzut în localitatea Przewodowo, din Polonia, în districtul Hrubieszów, la 10 km de granița cu Ucraina.

Rachetele au ucis două persoane aflate în ferme agricole. Din primele relatări rezultă că rachetele ar fi de proveniență rusească, de la sistemul S-300 cu rachete 5V55K.

Rusia a atacat astăzi teritoriul Ucrainei cu mai mult de 100 de rachete simultan, dar neagă vehement că ar fi atacat zona ucraineană Liov, din aproprierea graniței cu Polonia.

Cel mai probabil, cele două rachete s-au rătăcit dată fiind precizia foarte slabă a sistemelor militare învechite folosite de armata rusă sau ar fi putut fi lovite de apărarea antiaeriană ucraineană și deviate de la traseul țintit de ruși.

NATO a comunicat că este în legătură strânsă cu autoritățile poloneze în investigarea acestui incident, care este foarte grav, ținând cont de angajamentul ferm al celei mai puternice alianțe militare din lume, de a apăra fiecare centimetru al teritoriului țărilor membre NATO.

Articolul care vorbește despre securtitatea stateor alianței a fost activat o singură dată de la înființarea NATO la atacurile din America, din 11 septembrie.

Agențiile de știri anunță că NATO are radare foarte performante, cu rază de 500 de km, care ar putea demonstra traseul celor două rachete. Așa cum e normal, NATO e foarte rezervată în comunicare și vorbește doar despre preocuparea pentru a investiga incidentul, astfel încât să aibă 100% certitudinea unor concluzii corecte.

În acest moment, președintele Poloniei discută cu Joe Biden și cu șeful NATO.

Președintele României, a comunicat pe facebook

„România este pe deplin solidară cu prietenul și aliatul nostru Polonia ca urmare a veștilor îngrijorătoare legate de exploziile de pe teritoriul său. Suntem în contact cu partenerii și aliații noștri.”

Țările baltice au reacționat imediat, arătându-și susținerea puternică pentru Polonia.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a convocat o reunine de urgență după incidentul de la granița dintre Polonia și Ucraina.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat tranșant, că rachetele care au căzut în Polonia sunt ale rușilor, potrivit Reuters.

„Am avertizat de mult timp că Rusia nu se va limita la a ataca doar Ucraina”, a afirmat Zelenski.

Cele 100 de rachete lansate astăzi asupra Ucrainei de Rusia, au lovit, ca de obicei, infrastructura civilă și demonstrează slăbiciunea armatei lui Vladimir Putin, care pierde militar în Ucraina și caută să terorizeze populația civilă ucraineană, în speranța că nu va mai susține efortul de război.

După atacul de astăzi, Republica Moldova a rămas fără electricitatea pe care o primea din Ucraina, vreme de o oră. România a furnizat Moldovei electricitatea necesară.

Polonia a ridicat gradul de alertă al unor unități militare.

articolul original.

EHF EURO 2022: România nu trebuie să fie un MunteNegru de supărare, chiar dacă a pierdut!

15 November 2022 at 19:26
image

România a pierdut cu onoare în această seară, la Skopje, meciul cu Muntenegru, din faza grupelor principale ale Campionatului European EHF 2022. A fost un joc dramatic, jucat sub presiunea implacabilului ”Câștigi sau mergi acasă!”. Deși tricolorele au condus în mai multe rânduri, finalul a aparținut jucătoarelor din Muntenegru, care au fost ajutate subtil (uneori), dar eficient și de arbitrajul prestat de VRANES Ana (AUT) / WENNINGER Marlis (AUT

Muntenegru a început ca din pușcă jocul, ajungând la trei goluri avans în minutul 6, scor 3-6.

Simțind momentul dificil, Florentin Pera și-a cheltuit primul time-out fără să mai stea pe gânduri și putem spune că l-a transformat în minutul de aur, pentru că indicațiile date au schimbat cursul jocului în favoarea handbalistelor noastre.

Cristina Neagu a avut o serie excelentă, marcând 6 din primele 9 goluri ale României în primele 14 minute, consolidându-și astfel poziția de jucătoare cu cel mai mare număr de goluri din istoria EHF EURO masculin și feminin.

România a luat conducerea de mai multe ori pe parcursul reprizei. Arbitrele din Austria au fost mai aproape de Muntenegru în câteva faze importante, dar handbalistele noastre au reușit să anuleze avantajul artificial creat împotriva lor.

Prima repriză s-a încheiat la egalitate, scor 18-18.

România a început cu gol repriza secundă și s-a distanțat la 2 goluri în minutul 36, când Seraficeanu a marcat de la distanță în poarta goală, 21-19.

Pintea ia a doua eliminare de 2 minute, dar Dumanska apără și se crează un nou moment bun. Seraficeanu nu o mai păcălește pe Raicic și Grbic reduce la un gol, 21-20.

Cu poarta goală, în ultima secundă de inferioritate, România e egalată, min 38,50. 21-21.

Bazaliu dă în portar, dar Ostase recuperează, 22-21. În inferioritate, din nou, scorul devine 22-23 pentru Muntenegru, min 42.  Florentin Pera cere time-out.

Ținută de tricou, Neagu nu poate înscrie. Dramatismul se amplifică după ce Dumanska pasează la adversar. 22-24.

Bazaliu aruncă în vinclu de la 9 metri. 23-24. Dumanska apără, Dindiligan o învinge pe Rajcic și egalează.

Extremele noastre continuă jocul bun arătat la acest turneu, Badea 25-25, min 46. Din păcate, luăm gol ușor, Malovic 26-25, dar Pintea ne ține în joc, egalând, 26-26.

Muntenegru ratează 7m prin Raicevic, iar C Neagu înscrie tot din 7m 27-26. Raicevic, dă boltă peste Hosu din 7m. 27-27, min 49. Buceschi 28-27. Pavicevic marchează al șaselea gol personal în acest meci. Bazaliu face 29-28, min 50. Grbic înscrie de la mare distanță, min 51, 29-29.

Meciul capătă intensitate maximă.

Badea aruncă pe lângă poartă.

Bojana Popovic cere time-out, min 51,50.

La reluare, 7m. Radicevic o păcălește pe Diana Ciucă. 29-30. Aruncarea Cristinei Neagu e deviată în out. Arbitrele austriece nu văd faulturile împotriva României și pun Muntenegru pe atac. 29-31. Bazaliu din zonă centrală face 30-31, min 54. Grbic, face 30-32. Bazaliu ratează, min 55. Dumanska apără, dar Pristăvița atinge mingea cu piciorul la recuperare, iar Jaukovic rupe ațele porții, 30-33, min 56.

Ostase e angajată grozav de Grozav, 31-33. Sub amenințarea pasivului, Jaukovic ratează, min 57.

Seraficeanu obține un 7m, cu prețul unei accidentări, după un contact involuntar cu Radicevic, care iese pe targă din teren, min 57,31. Neagu marchează 32-33.

Jaukovic 32-34. Badea marchează frumos din extremă, 33-34.

Time-out Muntenegru, cu un minut înainte de final.

Se dă 7 m pentru Muntenegru. Radicevic nu ratează, 33-35, min 59,40. Ostase stabilește scorul final, 34-35.

Tricolorele vor juca mâine de la 16,30 cu Germania, un meci care nu mai poate aduce calificarea în semifinalele EURO 2022, dar iese cu fruntea sus din competiția europeană.

Declarații Bianca Bazaliu

Bianca Bazaliu a analizat partida doar din perspectivă handbalistică.

Nu ştiu, în acest moment sunt atât de nervoasă şi dezamăgită pentru că nu este rezultatul cinstit. Vreau să felicit echipa, noi am luptat până la final şi trebuie să ridicăm capul pentru că mai avem un meci.”

Video final joc- sursa youtube PrimaSport

Lot România

Pristavita Ioana Laura 1/1, Buceschi Eliza Iulia 5/5, Neagu Cristina Georgiana 9/16, Tanasie Ana Maria 0/1, Ciuca Diana, Bazaliu Bianca Maria 3/6, Dumanska Yuliya, Dindiligan Alexandra, 4/5, Badea Alexandra – Diana 2/4, Ostase Lorena Gabriela 4/5, Lixandroiu Maria Diana, Seraficeanu Sonia Mariana 2/5, Mihai Mihaela Andreea, Pintea Crina Elena 2/2, Hosu Daciana, Grozav Sorina Maria  2/5.

Antrenor principal Florentin Pera, antrenor secund Bogdan Burcea

Grbic 8g/10a, Radicevic 8g/11a, Pavicevic 6g/7a și Jaukovic 5g/10a au fost cele mai bune jucătoare ale Muntenegrului.

articolul original.

Robert Licu este noul antrenor al Daciei Mioveni!

14 November 2022 at 17:15

Robert Licu, „Tunarul” naționalei din anii ’90, este noul antrenor principal al Daciei Mioveni!

Profesorul Robert Ioan Licu, 53 de ani, antrenor maestru cu specializarea handbal, a semnat cu CS Dacia Mioveni, pentru preluarea băncii tehnice a echipei de handbal, angrenată în prima ligă națională, Liga Florilor.

Robert Licu, fostul inter dreapta al Naționalei României, este unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei naționale, cu 1054 de goluri în 254 de selecții. Are o vastă experiență ca jucător, fiind dublu campion național, câștigător a două Cupe ale României, dar și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial cu echipa națională.

Robert Licu s-a remarcat și la echipe de club. În România a activat la Dinamo București și Universitatea Craiova, iar în Germania a jucat 12 ani (peste 2000 de goluri înscrise), făcând carieră la o echipă de talie, precum Magdeburg. A mai jucat la Eisenach și Scwerin, iar în palmares are Cupa Germaniei și Supercupa Germaniei.

Robert Licu și-a început cariera de antrenor în Germania, cu juniorii E, D, C de la Magdeburg și SV Post Schwerin. A fost antrenor federal FRH între 2007-2009, a antrenat CSM București în 2011 și 2013, a fost secundul naționalei masculine în 2014 și antrenor principal la Rapid București, în sezonul 2018-2019, reușind să promoveze echipa în Liga Florilor. În 2020 a fost antrenor secund la naționala feminină.

În această după-amiază, la sala Sporturilor Mioveni, profesorul Robert Licu a fost prezentat echipei, de conducerea clubului  și a condus primul antrenament.

Profesorul Paul Mihăilă rămâne directorul tehnic al secției de handbal, iar prof. Alin Oprescu antrenor secund.

Declarații Președinte CS Dacia Mioveni, Toma Duței

”După cum se știe, profesorul Paul Mihăilă, directorul tehnic al secției de handbal a Daciei Mioveni a asigurat interimatul pentru postul de antrenor principal al echipei, până la aducerea unui nou antrenor. Am ajuns la un acord cu profesorul Robert Licu pentru postul de antrenor principal, care, de astăzi, a început pregătirea cu echipa. Consider că de acum avem o echipă completă în staff-ul tehnic și ne concentrăm să aducem echipa la un nivel cât mai bun de pregătire până la reluarea campionatului. Avem câteva accidentări, dar avem multe jucătoare de valoare, care pot intra oricând în teren. Îi urez succes noului antrenor și sper să ne bucurăm împreună de cât mai multe victorii. Obiectivul nostru este să fim cât mai sus peste locurile care duc la barajul de menținere.”

Video – Declarații Robert Licu la preluarea postului de antrenor principal la echipa de handbal Dacia Mioveni

articolul original.

EHF Euro 2022: Bazaliu torpilează poarta Spaniei în ultima secundă de joc, România câștigă!

11 November 2022 at 21:52

România câștigă dramatic primul meci din faza grupelor principale ale Campionatului European de handbal feminin. Jocul s-a disputat la Skopje.

În prima repriză handbalistele antrenate de Florentin Pera au fost la cârma jocului, conducând cu 3 goluri o bună perioadă de timp, dar au slăbit ritmul pe final și repriza s-a încheiat cu doar un gol avans pentru România, scor 12-11.

La reluare Spania a reușit egalarea în minutul 39, 15-15 și se duce în avans în minutul 46 (18-19) după care în ultimele 10 minute trece din nou în avans, chiar la 2 goluri, 23-25. Eliza Buceschi aduce egalarea prin două goluri consecutive. Finalul a fost definiția emoțiilor specifice handbalului, purtând ambele echipe de la agonie la extaz, cazul României și viceversa pentru Spania. Cu 18 secunde înainte de final Arrojeria Arantzazistroke a egalat la 27 și părea că meciul se va termina egal. România a repus însă repede mingea în joc și Bianca Bazaliu, jucătoarea cu cea mai puternică aruncare, își asumă o aruncare de la mare distanță, care surprinde pe toată lumea, dar, cel mai important și pe portarul spaniol, care nu are reacție și mingea îi deviază din umăr în plasa porții.

România – Spania 27-26!

O victorie meritată și muncită pentru naționala României, care a muncit mult pentru a stopa o echipă cu repunere foarte rapidă a mingii în joc. Crina Pintea a muncit exemplar în apărare și a marcat, cu o singură excepție, mingile cu care a fost angajată. Cristina Neagu a contribuit cu câteva recuperări importante și cu goluri valoroase în stilul caracteristic, dar a și greșit în câteva situații, aruncând hazardant sau pasând eronat. Poarta a fost net superioară celei iberice și a contribuit, din nou, substanțial la rezultatul final.

Astăzi, în grupa 2 din care face parte și România, Olanda a fost învinsă surprinzător de Gemania, scor 28-36.

Echipa România

Pintea  Crina Elena 8a/7g, Buceschi Eliza Iulia 8a/6g, Neagu Cristina Georgiana 11a/5g, Grozav, Sorina Maria 4a/4g, Bazaliu Bianca Maria 4a/3g, Badea Alexandra – Diana 2a/2g, Pristavita Ioana Laura 1a/1g, Tanasie Ana Maria, Dindiligan Alexandra, Ostase Lorena Gabriela 2a/0g, Lixandroiu Maria Diana, Seraficeanu Sonia Mariana, Lupei Corina Elena Romina

Portari Dacia Hosu 6p/18a 33,33%, Yuliya Dumanska 2p/10a 20%, Diana Ciucă 1p/8a 12,50%

Antrenor principal Florentin Pera, antrenor secund Bogdan Burcea

articolul original.
❌