ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Copiii din Paris au trimis un jurnalist la CS Dacia Mioveni, pentru a afla cum se joacă oina!

1 February 2023 at 23:37

CS Dacia Mioveni 2012 a devenit cunoscut la nivel național prin secția de oină, care a câștigat de-a lungul celor peste 10 ani de la înființare titluri naționale la toate categoriile feminine.

La sfârșitul săptămânii trecute, oinistele Daciei Mioveni au primit o vizită mai puțin obișnuită. Benjamin Ribout, jurnalist corespondent al Radio France Internațional a fost delegat de copiii din Paris să afle cum se joacă sportul nostru național, oina.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Oinistele Daciei au făcut un meci demonstrativ la Sala Sporturilor Mioveni, în care l-au implicat și pe Benjamin și au răspuns întrebărilor copiilor francezi transmise prin intermediul jurnalistului.

arges-sport.ro

SPAȚIU PUBLICITAR

 La întâlnirea cu jurnalistul a participat alături de echipă și de antrenoarea Filofteia Dumitru, primarul Mioveniului, Ion Georgescu, președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre, coordonatorul secției de oină, Dumitru Voiculescu și președintele CS Dacia Mioveni 2012, Toma Duței.

Video – declarații Benjamin Ribout, Nicolae Dobre
image
articolul original.

Mioveni: Elevii Școlii George Topîrceanu, activități tematice de ”Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli”

30 January 2023 at 21:16

30 ianuarie a fost declarată ”Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli”, în anul 1964 de poetul spaniol Llorenç Vidal Vidal. Mai este cunoscută și ca Ziua Internațională a Nonviolenței și Păcii. Este o inițiativă mondială, independentă, liberă și nonguvernamentală, ce dorește sensibilizarea oamenilor cu privire la violența din școli.

Aproape fiecare dintre noi am fost victimele sau martorii unor acte de violență în școli, fie că veneau de la colegi, fie că veneau de la cadrele didactice, care erau puse pe o poziție de forță în raport cu elevul de mentalitatea sistemului comunist și chiar de tradiția populară, conform căreia ”Bătaia e ruptă din Rai”

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Din fericire, acum putem spune liberi că educația nu poate fi insuflată prin violență și că violența îl desfigurează, ca ființă umană, în primul rând pe agresor.

Indiferent că este vorba despre pedepse corporale, intimidare verbală sau fizică, hărțuire, violența în școli este, din păcate, prezentă încă în viața cotidiană a elevilor.

Un termen la modă care definește ceea ce unii consideră a fi un comportament ”mișto”, este ”bullying”, în fapt un comportament ostil, de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire, cel mai des a celor aflați într-un raport de inferioritate, mai mici sau mai slabi. O fac elevii dintotdeauna, dar de multe ori chiar și profesorii, unii chiar fără să-și dea seama. Mai nou, se vorbește și despre cyberbullying, adică bullying-ul făcut prin intermediul tehnologiei, cel mai des pe rețele sociale.

Conform datelor UNICEF, România este pe locul I în Europa la numărul de elevi cu vârsta între 11 și 15 ani care agresează alți colegi.

Încet, încet, evoluția educațională aduce și la noi programe de conștientizare, de prevenire și de stopare a acestui fenomen.

Elevii și cadrele didactice din Școala Gimnazială George Topîrceanu Mioveni au avut activități tematice de ”Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli”, prin care au promovat toleranța, empatia, armonia și respectul față de orice persoană.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Pe principiul „ce ție nu-ți place, altuia nu-i face” au organizat ateliere canalizându-și emoțiile în scopuri creative, materializate în mesaje împotriva violenței și a bullying-ului.

Inedit a fost și un articol realizat de elevele Nodescu Miruna din clasa 7C si Cica Stefania 6A, membre în Consiliul Elevilor școlii George Topîrceanu, care au documentat subiectul violenței în școli și au intervievat psihologul Dinescu Mihaela și polițistul de proximitate, Claudiu Buică.

Pe aceeași temă, topîrcenii au avut, la Centrul Cultural Mioveni, alături de elevii celorlalte școli din Mioveni, o întâlnire interactivă cu reprezentanți ai Primăriei, Poliției Naționale, Jandarmeriei, Poliției Locale ai Inspectoratului Școlar Județean.

Filmele educative și exemplele concrete prezentate au demonstrat că violența și comportamentul agresiv nu aduc nimic bun.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Citește și Nicolae Dică le-a vorbit elevilor din Mioveni, de Ziua Internațională a NONVIOLENȚEI în școli

articolul original.

Nicolae Dică le-a vorbit elevilor din Mioveni, de Ziua Internațională a NONVIOLENȚEI în școli

30 January 2023 at 20:56

După ce a administrat două bătăi consecutive, Petrolului și Bătrânei Doamne, cu CS Mioveni, de la preluarea băncii echipei de fotbal, Nicolae Dică le-a vorbit elevilor din Mioveni despre… nonviolență.

Trecând peste gluma prin care vreau să marchez refresh-ul dat de Nicolae Dică jucătorilor Mioveniului, fostul fotbalist, actual antrenor, a avut astăzi un speech foarte natural și convingător la evenimentul găzduit de Centrul Cultural Mioveni, cu prilejul Zilei Internaționale a NONVIOLENȚEI în Școli.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Elevii școlilor din Mioveni au fost invitați la o întâlnire tematică ce a vizat educarea copiilor și tinerilor în spiritul armoniei, solidaritatății, toleranței, nonviolenței și respectului pentru drepturile omului.

Invitarea lui Nicolae Dică la eveniment a fost o idee foarte bună a organizatorilor, pentru că popularitatea de care acesta se bucură i-a determinat  pe elevi să asculte cu atenție ce are de spus, iar atunci când câțiva dintre ei au părut să nu mai fie conectați la eveniment, Dică nu s-a sfiit să le atragă atenția, așa cum, probabil, face și cu elevii lui fotbaliști.

Pe lângă mesajele pentru nonviolență și empatie cu colegii și toți cei din jurul lor, invocând  licența Pro și orice altă calificare pentru orice profesie, Dică le-a explicat copiilor că e bine să învețe dacă vor să realizeze ceva în viață și să-și stabilească obiective pe care să le atingă.

Primarul Mioveniului a părut încântat să constate că noul antrenor al echipei de fotbal are verbul la el și că îi place să se facă ascultat, chiar și atunci când își îndeamnă elevii să nu bată pe nimeni…

Video – Nicolae Dică
Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

image

În cadrul evenimentului au fost prezentate filme tematice care promovează nonviolența în mediul școlar. Reprezentanți ai Jandarmeriei și Poliției Naționale au venit cu exemple concrete de fapte pe care elevii trebuie să le evite.

Psihologul Liceului Teoretic Iulia Zamfirescu, George Nilă, a demonstrat că ”Bătaia nu e ruptă din Rai” vorbind despre modul în care violența din cadrul familiei se transferă în comportamentul copilului din mediul școlar și cum poate fi transformată în comportament empatic.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Dumitru Tudosoiu, șeful ISJ Argeș, a încheiat seria discursurilor invocând bunele exemple ale antevorbitorilor cu precizarea că ”Cine a avut urechi de auzit, trebuie să fi auzit și cine are minte să pună în practică ce a auzit v-a avea de câștigat”. Inspectorul Șef a mai făcut trimitere la câteva exemple de violență consumate în mediul școlar argeșean și din Mioveni, cu observația că atunci când asistă la la fapte de violență între colegi, în loc să intervină pentru dezamorsarea conflictului, elevii filmează cu smartphone-ul ”ca să facă un TikTok”, o aplicație care prezintă multe exemple de violență sau bullying ca fiind ”cool” sau amuzante.

Evenimentul a fost organizat de Primăria orașului Mioveni în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, Inspectoratul de Jandarmi al Județului Argeș și Poliția Locală Mioveni

articolul original.

CSM Tg Jiu confirmă și la Mioveni rezultatele bune din turul Ligii Florilor

29 January 2023 at 21:33

Așteptat cu mare speranță și dorință de revanșă la Mioveni, primul joc al returului Ligii Florilor, cu CSM Tg Jiu a pus o presiune prea mare pe handbalistele antrenate de Robert Licu, care nu au avut clarviziune și inspirație, făcând un joc mai slab decât în fața altor echipe cu pretenții mai mari decât trupa gorjeană.

Interesul pentru acest joc a fost mare, publicul umplând tribunele Sălii Sporturilor Mioveni.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

arges-sport.ro

SPAȚIU PUBLICITAR

Elevii Școlii George Topîrceanu au transferat simbolistica Zilei Unirii spre echipa de handbal, pe care au venit să o susțină în proiectul școlar ”Mica Unire în jurul echipei noastre”.

Îmbrăcați în costume naționale, elevi și părinți s-au prins în hora unirii în holul Sălii Sporturilor, după care și-au intrat în rolul de suporteri, în tribună.

Înainte de începerea meciului, un steag tricolor a traversat tribuna topîrcenilor în sus și în jos, după care au fost fluturate cartoanele cu mesajul de susținere al Daciei Mioveni.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

A fost distractiv pentru elevi să petreacă împreună, din nou, timpul liber la un meci de handbal, uitând pentru aproape două ore de smartphonuri și calculatoare, într-o atmosferă încinsă de patimile sportivelor din teren.

Cu 15 puncte adunate în tur de la Dacia, Cisnădie, Craiova, Minaur Baia Mare și Galați, echipa antrenată de Liviu Andrieș a abordat mai destinsă întâlnirea cu Mioveniul, cocoțată fiind pe locul 8 în clasament, loc pe care avea să rămână și după această întâlnire.

Dacia a pierdut pe mâna ei jocul.

După un început mai bun, când se putea distanța la 3 goluri, dar nu a făcut-o, Dacia a cedat, ușor ușor, inițiativa, angajându-se, din cauza propriilor erori, într-o istovitoare cursă de urmărire, care avea să marcheze toată întâlnirea, dar fără succes pentru handbalsitele Mioveniului.

Pauza a găsit oaspeții în avantaj, scor 11-12.

Topîrcenii au organizat o tombolă cu premii.  Câștigătorii au primit tricoul de joc al Daciei Mioveni, mingi de handbal și eșarfe, toate cu semnăturile handbalistelor. Premiile au fost înmânate de viceprimarul Mioveniului, Ciprian Țurlea.

Repriza secundă a început foarte rău pentru Dacia, care s-a văzut condusă la diferență din ce în ce mai mare 20-26 min 57.

S-a încheiat 23-27 și Dacia rămâne pe același loc în clasament, 11, cu cele 10 puncte care o țin peste Zalău, Slatina și Galați.

Per ansamblu, Tg Jiu a decriptat traseele din atacul Daciei, blocând eficient și greșind mai puțin la finalizare. Cu mai puțină precipitare și cu mai multă determinare, handbalistele Mioveniului ar fi putut scoate altceva din acest meci, pe care și l-au făcut singure greu.

În următoarea etapă Dacia joacă la Măgura Cisnădie, o echipă care nu a mers deloc bine în tur, strângând 13 puncte, cu 3 mai mult decât Dacia. În ultima etapă a turului, Cisnădie a pierdut la Gloria Bistrița, scor 36-29 (18-16).

În meciul tur de la Mioveni, Măgura a învins Dacia, scor, 17-21, într-un meci care a fragmentat tactic schemele de joc, în perioada în care arbitrii decideau suveran câștigătoarele în Liga Florilor. După scandalurile din meciurile cu Zalău și Craiova, în care Dacia a fost furată ca în codru, pierzând puncte cu care acum ar fi stat liniștită în clasament, arbitrii par că s-au mai cumințit, dar răul rămâne făcut pentru Dacia Mioveni, pe care nu o încălzește cu nimic că niște ne-cavaleri ai fluierului au fost suspendați 8 prețioase etape… C-așa-i în handbal! La noi…

Ca de obicei, la finalul întâlnirii handbalistele Daciei au salutat galeria, au bătut palma cu suporterii mici și mari și au dat autografe. Pentru că de-aia e ”Mica Unire în jurul echipei”, fie vreme bună, fie vreme rea…

Ralucăi Nicolae i s-a cântat ”Mulți ani trăiască!” și a plâns de fericire pentru urare și de necaz pentru înfrângere.

DACIA MIOVENI – CSM TÂRGU JIU 23-27 (11-12) Arbitri: Theodor Șerbu / Andrei Vasilescu

CS Dacia Mioveni: Mîrcă-Olariu, Ion – Constantinescu 11, Cîrjan 3, Lazăr 2, Krsnik 2, Georgescu 1, Beșleagă 1, M. Ilie 1, Milic 1, Nicolae 1, Nițu, Vizuete, Simion, Sărățeanu, Darie. Antrenor: Robert Licu.

CSM Tg. Jiu: Dzhukeva, Popovici – Ciolan 6, Pușcaș 5, Gavrilă 5, Zinatullina 4, Bucă 3, F. Ilie 2, Chiricuță 1, Chiriță, Trică, Coteț, Pal, Pavlovic, Klimek. Antrenori: Liviu Andrieș, Andrei Enache.

Evoluția scorului: 3-3 (min. 7), 6-6 (min. 14), 7-9 (min. 21), 11-12 (pauză), 13-15 (min. 37), 14-19 (min. 44), 17-23 (min. 50), 20-25 (min. 55), 23-27 (final).

Aruncări de la 7 metri (transformate): 3 (3) – 1 (1).

Eliminări de 2 minute: 8-6.

Declarații Robert Licu

image

Declarații Liviu Andrieș – antrenor CSM Tg Jiu

image

Declarații Raluca Nicolae

image

Declarații Florența Ilie – CSM Tg Jiu

image

Alte rezultate de astăzi:

MINAUR BAIA MARE – SCM UNIVERSITATEA CRAIOVA 36-25 (19-13)

GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD – HC ZALĂU 32-25 (17-13)

Clasament Liga Florilor 29 ianuarie 2023

articolul original.

CS Mioveni leagă a doua victorie în Superligă de la sosirea lui Nicolae Dică

28 January 2023 at 18:05

Aflată în zona suferinței din Superligă, CS Mioveni a primit un refresh ce pare consistent și în teren, nu doar pe hârtie, după venirea lui Nicolae Dică pe banca tehnică și aducerea unor noi jucători, reușins să lege două victorii consecutive, una acasă cu Petrolul și astăzi în deplasare la UTA Arad.

”Bătrâna Doamnă” a intrat în meci cu o serie negativă de de 12 partide fără victorie și avea să o pună și pe cea de a 13-a la statistică.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

CS Mioveni a deschis scorul repede, în minutul 9, când belgianul Benchaib a expediat o minge de la 20 de metri, deviat ușor de Benga, a intrat în ațele porții. 0-1!

arges-sport.ro

SPAȚIU PUBLICITAR

Chiar când UTA încerca să mențină presiunea pe echipa lui Dică, pe o contră,Hoxhallari l-a faultat pe Sno și arbitrul a dictat lovitura de la 11 metri.

Benchaib a marcat al doilea său gol în acest meci (min 43) 0-2!

În repriza secundă UTA a redus din diferență prin Milosevic care a trimis tare în poartă de la opt metri.

Mioveniul rămâne la 5 puncte în urma arădenilor, dar își propun să-și joace puternic șansa de a se salva de la retrogradare.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

UTA Arad: Fl. Iacob – Vukcevic (46 R. Benzar), Chindriș, Benga, Hoxhallari – Batha, Cascini (60 Barbosa) – R. Pop, Ubbink, Postolachi – Keseru (46 Milosevic). Rezerve neutilizate: Balauru – Erico, Dobrescu, Stahl, Anton, Marrone. Antrenor: Laszlo Balint.

Dacia Mioveni: Greab – Sno, Garutti, Scarlatache, Burnea – Panait (55 Lepistu), Lixandru – Antal (72 Diallo), Benchaib (72 Mboumbouni), Carnat (85 Rădescu) – B. Rusu (85 Buziuc). Rezerve neutilizate: Croitoru – I. Balaur, Toma, Coșereanu. Antrenor: Nicolae Dică.

articolul original.

Exercițiu de intervenție la incendiu în benzinăria OMV Mioveni

26 January 2023 at 14:49

Astăzi la ora 11,00 detașamentul de pompieri Mioveni a efectuat un exercițiu complex de intervenție la incendiu în benzinăria OMV Mioveni.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Un eveniment nedorit, incendiul într-o benzinărie este extrem de periculos, atât pentru personalul stațiilor, cât și pentru clienți și poate produce pagube materiale importante. Exercițiile periodice de intervenție în astfel de situații au rolul de a exersa și testa derularea procedurilor la incendiu și viteza de reacție a a pompierilor și lucrătorilor din benzinării.

Exercițiul din stația OMV Mioveni a propus un scenariu de intervenție la incendiu declanșat la un rezervor de combustibil, acordarea primului ajutor unui angajat și transportarea acestuia în siguranță la spital.

Căpitanul Stroe Romică, împuternicit comandant aș detașamentului de pompieri Mioveni a coordonat exercițiul.

Personalul Stației OMV Mioveni a colaborat eficient cu pompierii și le-a înlesnit intervenția.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Conform scenariului, în urma intervenției incendiul a fost stins cu succes și sperăm ca un astfel de incendiu să rămână doar în zona scenariilor de antrenament la intervenție și să nu se întâmple niciodată în realitate.

Secvențe video exercițiu, declarații, căpitan Stroe Romică
image
articolul original.

Hora Unirii, un moment de emoție autentică, în Centrul Civic al Mioveniului!

24 January 2023 at 14:39

Administrația Mioveniului a organizat astăzi în Centrul Civic al orașului o manifestație dedicată zilei de 24 ianuarie, când serbăm Unirea Principatelor Române, ”Mica Unire”, înfăptuită la 1859 sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Lângă Monumentul Eroilor s-a ținut o slujbă de pomenire care a deschis evenimentul.

Au avut scurte speech-uri, primarul Mioveniului, Ion Georgescu, prefectul de Argeș, Radu Perianu și deputatul Simona Bucura Oprescu.

Directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, a făcut o scurtă prezentare a contextului social-istoric în care s-a realizat ”Mica Unire” și a însemnătății acestui moment istoric pentru români și pentru România.

În vremuri ca acestea, în care afirmarea identităților naționale tinde să nu mai fie ”la modă” în contextul tot mai puternic al mondializării, rămâne, totuși, o datorie de onoare să nu uităm și să onorăm cum se cuvine sacrificiile înaintașilor noștri făcute pentru poporul român.

Reprezentanți ai autorităților locale și județene, deputați și senatori și reprezentanți ai partidelor politice au depus coroane la Monumentul Eroilor.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Corala ”Sfânta Maria” a Centrului Cultural Mioveni a prezentat un scurt moment artistic și a deschis Hora Unirii în care s-au prins toți cei prezenți în Centrul Civic, creând un moment ce a adăugat emoție autentică românească evenimentului.

image
articolul original.

CS Darts Mioveni a concurat la cel mai mare concurs de darts organizat în România

24 January 2023 at 09:46

In acest weekend, la Hotel Radisson din București, s-a derulat cel mai mare concurs internațional de darts organizat anual in Romania.

În competiție au concurat 286 jucatori la masculin si 80 la feminin.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

CS Darts Mioveni a participat cu 15 jucatori la masculin si 3 la feminin.

Vineri a avut loc concursul de warm-up, unde echipa Cristian Cimpoca – Alexandru Stoian a reusit sa ocupe locul 2. Primul loc a fost adjudecat de o echipa din Anglia.

Sambata, Mioveniul s-a clasat de două ori pe locul 17, prin Racoveanu Daniel si Pascaru Gabriel.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Duminica insa, Racoveanu Daniel a reusit sa obtina locul 5, fiind invins la limită, cu scorul de 4-3, de cel care a ajuns pana in finala, Garry Stone din Scotia.

Finala zilei de duminica s-a disputat intre englezul Garry Stone si romanul Laszlo Kadar, targ-mureseanul reusind sa isi adjudece titlul de campion si sa intre in istoria darts-ului ca primul roman ce castiga acest concurs organizat in Romania.

articolul original.

Se anunță handbal cu scântei: Dacia Mioveni vrea revanșa în meciul de acasă, cu CSM Tg Jiu!

23 January 2023 at 20:23

După meciul excelent când a smuls un punct Buzăului și spectacolul oferit publicului din Mioveni în jocul cu Rapid București de duminică, Dacia Mioveni începe returul campionatului cu un meci extrem de important în care își dorește revanșa în fața unei echipe nou promovate, CSM Tg Jiu, care a produs multe surprize în Liga Florilor, urcând până pe locul 8 în clasament.

Prima surpriză produsă de gorjence a fost chiar cu Dacia Mioveni, în august la începutul campionatului. CSM Tg Jiu a câștigat în orașul lui Brâncuși cu 27-25 (10-13) și Dacia se despărțea de antrenorul Goran Kurtes, după prima etapă.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Următoarea surpriză a venit în etapa 6, când a învins Măgura Cisnădie 29-28 (17-11). A urmat SCM Craiova, unde Tg Jiu a mai luat 3 puncte învingând categoric, scor 21-26 (9-18). La fel ca Dacia, CSM Tg Jiu a bătut acasă Minaur Baia Mare, în 22 decembrie, scor 24-21 (13-12) după care a luat punctele de la Galați 18-23 (9-14), adunând 15 puncte.

În meciul precedent, CSM Tg Jiu a pierdut onorabil la Dunărea Brăila, scor 27-23 (11-7).

E de așteptat ca ambiția oltenească să mizeze pe o nouă victorie cu Mioveniul, dar de această dată echipa antrenată de Robert Licu și de Alin Oprescu vrea să-și valorifice avantajul terenului propriu.

Pentru asta publicul argeșean iubitor de handbal e așteptat în tribunele Sălii Sporturilor Mioveni pentru un meci cu scântei, în care cele două echipe vor face tot ce pot pentru victorie.

Meciul este programat pentru ora 17,00.

Elevii școlii George Topîrceanu din Mioveni vor veni la Sala Sporturilor înaintea meciului, echipați în costume naționale, pentru a se prinde într-o horă ce își dorește să unească comunitatea Mioveniului, în proiectul educațional ”Mica Unire în suflet de sportiv”, inspirat de sărbătoarea Unirii Principatelor române, 24 ianuarie.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Mesajul topîrcenilor:

Haideți în tribune! Unde-s mulți, puterea crește!

Intrare liberă.
articolul original.

Mioveni: Biroul de Taxe şi Impozite va avea program special în zilele de 23 și 24 ianuarie 2023!

23 January 2023 at 11:08

Potrivit conducerii Primăriei Mioveni, în zilele de 23 și 24 ianuarie 2023, nu se desfășoară program de lucru cu publicul la niciunul dintre birourile și compartimentele administrative, întrucât aceste zile sunt declarate ca fiind libere.

EXCEPȚIE va face Biroul Taxe și Impozite din cadrul instituție, care va funcționa doar în intervalul 08.00 – 13.00, în ambele zile.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

În această perioadă, impozitele și taxele locale, precum și amenzile contravenționale pot fi achitate și online, variantă rapidă și sigură: www.ghiseul.ro, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice.

Pentru plăţile efectuate online, cu cardul, prin intermediul internetului la adresa ghiseul.ro secţiunea Primăriei Orașului Mioveni şi prin intermediul POS-urilor, contribuabilii nu datorează comision.

articolul original.

S-au tras la sorți meciurile din optimile Cupei României la Handbal Feminin!

20 January 2023 at 09:56

După ce a eliminat Zalăul lui Gheorghe Tadici din Cupa României, în șaisprezecimi, Dacia Mioveni are un culoar bun în competiție, după ce astăzi la FRH s-au tras la sorți meciurile optimilor.

Extragerea a oferit surprize spectaculoase pentru unele echipe din Liga Florilor, care se vor ciocni între ele în această fază a competiției.

Meciuri Cupa României Fan Courier, optimi:
 • CS ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI – CS DACIA MIOVENI 2012
 • CSU ȘTIINȚA BUCUREȘTI – L.T.L.R. TURDA
 • CSM SLATINA – CSM ROMAN
 • CS GLORIA 2018 BISTRIȚA – SCM RM. VÂLCEA
 • CSM CORONA BRAȘOV – CSM GALAȚI
 • CSM TG JIU – CS MĂGURA CISNĂDIE
 • HC DUNĂREA BRĂILA – SCM GLORIA BUZĂU
 • CSM BUCUREȘTI – CS RAPID BUCUREȘTI
Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Data de desfășurare a partidelor urmează să fie anunțată ulterior.

articolul original.

Prima dezbatere publică a bugetului orașului Mioveni pentru anul 2023

18 January 2023 at 21:13

Astăzi, în sala mare a Centrului Cultural Mioveni a avut loc prima dezbatere publică din acest an, a proiectului de hotărâre privind Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al orașului Mioveni, pe 2023, dar și o prezentare a listei de investiții pentru anul în curs.

kissfm
SmartBill

SPAȚIU PUBLICITAR

SPAȚIU PUBLICITAR

Compost SEDC

SPAȚIU PUBLICITAR

Bugetul consolidat al orașului Mioveni pentru 2023 este de aproximativ 42,5 milioane euro și cuprinde o listă de investiții și proiecte de dezvoltare care însumează 117 obiective, 55 dintre acestea fiind lucrări și proiecte noi.

Pentru acest an, se are în vedere, în primul rând, continuarea proiectelor aflate în curs de derulare, accesarea de fonduri nerambursabile, continuarea investițiilor, finanțarea serviciilor publice, sistemului de sănătate, a educației, culturii și sportului.

Compost SEDC

SPAȚIU PUBLICITAR

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Următoarele patru întâlniri zonale vor avea loc în acest weekend, astfel:

Sâmbătă, 21 ianuarie 2023, ora 10.00 – Multifuncționala Făgetu, ora 11.30 – Multifuncționala Colibași;

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

– Duminică, 22 ianuarie 2023, ora 10.30 – Casa de Cultură Racovița, ora 12.00 – Școala Gimnazial Clucereasa.

Cei care nu au reușit să participe la aceste dezbateri publice, pot aduce propunerile(individual), marți, 24 ianuarie 2023, în intervalul 08.00 -10.00, la secretariatul Primăriei orașului Mioveni.

Bugetul local și lista finală de investiții  urmează să fie adoptate de Consiliul Local Mioveni în ședința din data de 26 ianuarie.

articolul original.

Rapidul vine la Mioveni pentru meciul etapei XIII cu Dacia, din Liga Florilor!

17 January 2023 at 17:38

După punctul smuls Gloriei Buzău, duminică, în deplasarea din etapa precedentă a Ligii Florilor, handbalistele Daciei întâlnesc la Sala Sporturilor Mioveni o altă echipă din vârful clasamentului, Rapid București.

Anunțând un buget nelimitat pentru handbal, Rapidul vrea să tragă adânc în piept aerul rarefiat din înălțimile clasamentelor național și european. Pentru clasamentul Ligii Florilor a dat o mână de ajutor și echipa antrenată de Robert Licu, după egalul cu Gloria, care a căzut pe locul 4, Rapidul urcând pe 2, în locul ei.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Tot duminică, campioana României a jucat în Champions League cu Esjberg și chiar dacă a pierdut (35- 30), feroviarii păstrează șansa de a încheia grupa B în primele două locuri, ce i-ar permite să se califice direct în sferturile de finală. Următorul meci al Rapidului în competiția elitelor europene se va juca în 22 ianuarie, la București cu Kastamonu.

În etapa XII a campionatului intern vedetele antrenate de Carlos Viver au câștigat la scor acasă, cu Dunărea Brăila 37-29 (16-16). Dacă ar fi să luăm doar Dunărea Brăila ca reper, ținând cont că Dacia a pierdut la Brăila, scor 34-26, logica matematică ar indica Rapidul ca fiind echipa câștigătoare în meciul de la Mioveni, la o diferență din două cifre.

Totuși, cu trei foste jucătoare ale campioanei sezonului precedent (Claudia Constantinescu, Marina Ilie, Laura Popa – în refacere, după accidentare) și un antrenor care a calificat giuleștencele în Liga Florilor, Dacia vrea să-și joace cu ambiție șansa pe teren, în fața propriilor suporteri.

Toate aceste detalii par să fie ingredientele unui show handbalistic de calitate în meciul programat joi, 19 ianuarie, de la ora 19,00. Dacă punem la socoteală și spectacolul așteptat de la cele două galerii, rezultă o distracție pe cinste la Sala Sporturilor Mioveni pentru public.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Dacia Mioveni – Rapid București încheie programul turului din Liga Florilor pentru echipa Mioveniului.

Returul va începe pentru Dacia în data 29 ianuarie, cu meciul unei dorite revanșe, cu echipa nou-promovată care a surpins pe toată lumea, CSM Tg Jiu.

articolul original.

”Nu vă fie frică, Mioveniul se ridică!” – Dacia i-a răpit Gloria Buzăului în Liga Florilor

15 January 2023 at 21:09

La primul meci acasă din 2023, publicul din Buzău, iubitor și cunoscător de handbal, a umplut Sala Romeo Iamandi, pregătit să se bucure de o nouă victorie a echipei locale, aflată, bine-merci, pe locul doi în clasament, considerând ”floare la ureche” meciul cu micuța Dacie din Mioveni.

Buzoienii, la fel ca susținătorii veniți de la Mioveni, au tremurat pentru rezultat, într-un joc în care fazele de joc au dat năvală la ambele porți, săpând adânc emoții în cordul deschis spre susținerea echipei favorite. Sfârșitul de meci i-a găsit pe toți în picioare…

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

În Sala Romeo Iamandi, Gloria și Dacia au oferit un minunat spectacol de handbal, cu ritm nebun și faze spectaculoase, pe tot parcursul întâlnirii. Dacia a pierdut prima repriză la două goluri, dar a câștigat-o pe a doua, tot cu două, pentru un egal cu 66 de goluri, împărțite la cele două echipe.

Echipa antrenată de Robert Licu și Alin Oprescu avea să arate că este pe drumul cel bun, că acumulează forță de grup, atunci când la club toată lumea trage la aceeași căruță, oricât ar fi de greu, când atmosfera este bună, se lucrează transparent și coerent, în respect reciproc.

Defășurarea jocului:

Dacia a început mai slab, fiind condusă cu 4-1 în minutul 4, dar și-a revenit, pas cu pas, trecând chiar în avantaj în minutul 18. Cu golurile înscrise de Constantinescu (4), Vizuete, Sărățeanu și Cîrjan a venit prima egalare, (7-7) în minutul 9,55.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Ș. Lazăr e eliminată 2 min după ce Zamfirescu face 8-7. Vizuete egalează, dar Iuganu, liberă în etxrema stângă, menține avansul de un gol. 9-8 ,min 13,12. O forțare în atac devine lovitură de la 9m pentru Buzău. Zamfirescu găsește din nou zonă liberă pe extremă și înscrie. Constantinescu aruncă de la 9m și înscrie. 7 m și, pentru siguranță, Ștefania Lazăr e eliminată 2 min. Iuganu face 11-9.

O combinație superbă în atac, o pune pe Cîrjan în poziție de gol, 11-10. Time out, min 18, Gloria.

La reluare, Mîrcă apără, Raluca Nicolae, atentă, înscrie din postul ei și Dacia trece în avantaj, 11-12. Meciul are un ritm nebun, fazele se succed cu rapiditate de la o poartă la alta. 13-13, min 20,23 și Constantinescu scapă singură, dar nu poate învinge portarul buzoian. Tot din extrema stângă vine golul de 14-13. Lazăr obține o eliminare la Iuganu. Ratează aruncarea la poartă în faza următoare, dar și Buzăul ratează. Mîrcă dă o pasă excelentă la Marina Ilie care egalează. 14-14 min 23,35.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Ilyina aruncă superb peste apărarea Mioveniului, 15-14. Cele două galerii se înfruntă în urale, dând și mai mult farmec întâlnirii. Constantinescu aruncă și ea peste apărare. Golurile curg mai departe.

Luptându-se admirabil, Cîrjan obține un nou 7m pentru Dacia, dar Sărățeanu nu o păcălește pe Nenezic, în schimb se luptă la recuperare și mingea rămâne la Dacia. Se dă forțare în atac la Krsnik, corect…

Burlachenko face 17-15, scorul primei reprize.

La reluare ambele echipe ratează atacurile, până când Constantinescu prinde spațiu pe contrăși face 17-16. Angajată de Lazăr, Nicolae egalează, 17-17, min 32,52.

Se dă 7m pentru Gloria, min 34, 18-17. Cîrjan o angajează pe Constantinescu, cu o schemă surprinzătoare, 18-18. Vizuete face 18-19! Gloria egalează prin Iuganu, min 35,33. Aceeași Iuganu prinde spațiu generos la semicerc și face 20-19. Constantinescu fentează apărarea și portarul, 20-20. Imediat, Burlachenko înscrie, 21-20. Krsnik o ”elimină” 2 minute pe Burlachenko. C Constantinescu, 21-21 din 7m. Moroianu înscrie cu noroc, 22-21, min 39,00.

Dacia rulează inspirat și egalează din nou, prin Dora Krsnik. 22-22. Petrovic face 23-22 și se dă eliminare la Prkacin.

Krsnik finalizează cu gol o combinație frumoasă, 23-23, min 40.

Sala își încurajează favoritele, dar Mîrcă apără, repune rapid și Milic aruncă în poarta goală, 23-24, min 41!!!

Cîrjan își arată forța și obține o nouă eliminare cu 7m. Constantinescu rupe ațele porții, 23-25!

Robert Licu își încurajează frenetic elevele. Pentru compensație, arbitrii o elimină pe Milic după golul de 24-25, marcat de Petrovic. Cîrjan e ținută strict, dar tot crează derută în apărarea buxoiană. Claudia aruncă în risc de pasiv, portarul respinge, Cîrjan recuperează la semicerc și înscrie 24-26, min 44,09.

Petrovic, 25-26. O bâlbă în atac pune Buzăul în posibilitate de recuperare, dar Mîrcă apără. Puriii Veseli se luptă și ei cu toată sala. Iuganu egalează, Cîrjan înscrie 26-27. Imediat, Ilyina face egal. Cîrjan obține un nou 7m. Constantinescu 27-28, min 48,06.

Mîrcă apără!!

Tensiunea crește în Sala Romeo Iamandi. Krsnik o ”elimină” pe Prkacin, min 48,48. Puriii exultă!

Beșleagă pierde atacul, Mîrcă apără, Beșleagă scapă pe contră și înscrie, 27-29! Time out Buzău, min 50,51.

Mîrcă apără la reluare, dar se dă 7m. Iuganu 28-29. Handbalistele Mioveniului joacă cu zâmbetul pe buze, în ciuda oboselii și a efortului exemplar pe care le dau. Constantinescu înscrie cu o deviere fericită, 28-30. Mîrcă apără!!!, min  53,15. Moroianu pe contraatac, 29-30. Sala explodează de urale. Constantinescu obține 7m, min 54,36. Krsnik înscrie 29-31!

Raluca Nicolae e vârful apărării avansate. Judith Vizuete e elimnată 2 min. 30-31. Cu rsic de pasiv, Constantinescu aruncă și ratează. 31-31, min 56,23, gol Iuganu. Sala face o presiune uriașă. Aruncarea Claudiei e blocată și, pe contraatac, Iuganu face 32-31, min 57,37.

Robert Licu joacă 7-6 în atac. Se dau lupte grele la semicerc. Marina Ilie egalează, 32-32. Mîrcă apără! Din nou, Marina înscrie, min 59,09 scor 32-33. Time out Gloria! Ilyna egalează, min 52,15.

Cu perspectiva victoriei, dar și cu grija de a nu pierde mingea, handbalistele Daciei termină meciul în atac, cu o aruncare de la 9 metri care nu intră în poartă.

33-33, scor final, după un meci pentru care publicul a aplaudat încântat!

Handbalistele Mioveniului și-au trăit bucuria, sub uralele galeriei venită de la Mioveni.

”Nu vă fie frică, Dacia se ridică!” a fost anunțul făcut de Puriii Veseli în scandările de final.

Șeful galeriei, Sorin Moga, plângea de bucurie, lăsând pentru prima dată deoparte portavocea cu care a dus greul scandărilor pe parcursul meciului.

Handbalistele i-au cântat ”La mulți ani!” celui mai mic membru al galeriei, deloc puriul Ianis Petre, care a împlinit astăzi venerabila vârstă de 13 ani…

Profesorul Ioan Mihăilă, principalul Robert Licu și secundul Alin Oprescu și-au strâns mâna și s-au îmbrățișat, ca pentru o treabă bine făcută.

Claudia Constantinescu a speriat publicul gazdă, marcând de 13 ori (4 din 7m). De la Buzău Iuganu a marcat cel mai mult, de 12 ori. Roxana Cîrjan este al doilea marcator al Daciei cu 5 goluri, dar Roxy a obținut mai multe aruncări de osândă (5) pentru echipă și câteva asisturi spectaculoase. A fost unul dintre cele mai bune jocuri ale ei, la care a adăugat, ca de obicei, îndemnul ei inconfundabil la luptă. Dora Krsnik a marcat de 4 ori, Judith Vizuete 3g, Marina Ilie 3g, Raluca Nicolae 2g, Roxana Beșleagă 1g, Bojana Milic 1g, Bianca Sărățeanu 1g.

Gloria Buzău coboară două locuri, de pe 2 pe 4 (27p), după ce Rapid și Bistrița au luat câte 3 puncte ajungând la 28p.

Dacia stă cu 10 puncte peste Zalău 9p, Slatina 6p și Galați 0p.

În etapa următoare, Dacia joacă acasă cu Rapid București, joi 19 ianuarie, de la ora 19,00. Intrare 20 lei. Copiii până în 14 ani au intrare gratuită.

Foto credit Florin Mușetoiu

articolul original.

Dacia Mioveni joacă la Zalău, în Cupa României la handbal feminin

7 January 2023 at 14:42

Handbalistele Daciei Mioveni au plecat astăzi spre Zalău, pentru meciul de mâine din Cupa României Fan Courier, cu echipa lui Gheorghe Tadici, HC Zalău.

Ținând cont de luptele grele care urmează în campionat, inclusiv cu HC Zalău în etapa 16, pe 12 februarie, coroborat cu experiența ireală a meciului de la Zalău din etapa 4, când zălăoancele au avut liber la durități pe mâna arbitrilor, care au fost suspendați ulterior 8 etape (inutil pentru Dacia), cel mai important pentru Dacia condusă de Robert Licu și Alin Oprescu e să nu iasă cu planetarele rupte, la propriu, din acest acest meci.

CS Dacia Mioveni 2012 – HC Zalău se joacă de la ora 11,00. În Liga Florilor Dacia și Zalău sunt la egalitate de puncte (9).

În Turul I al Cupei României se mai joacă duminică următoarele meciuri:
 • HCF PIATRA NEAMT – ACS LIVIU REBREANU TURDA DIVAF
 • CSM ROMAN – ACS SC 181 SSP BUCURESTI
 • CSM BACAU – CSM SLATINA
 • CSM UNIREA SLOBOZIA – CSM CORONA BRAȘOV
 • CSU NEPTUN CONSTANTA – CSM GALATI
 • CS GLORIA 2018 BISTRIȚA-NĂSĂUD – CS MINAUR BAIA MARE
 • CSM TG. JIU – SCM UNIVERSITATEA CRAIOVA

Ultimul meci din turul 1 al Cupei României, CSU CLUJ-NAPOCA – HC DUNĂREA BRĂILA, se joacă vineri, 13 ianuarie.

Sunt calificate direct în turul al doilea: CSM București, Rapid, Cisnădie, Buzău, Vâlcea (echipe care evoluează sau au evoluat în cupele europene), iar Știința București și Activ Prahova Ploiești sunt calificate prin tragerea la sorți.

Meciurile din turul secund se vor disputa la finalul lunii februarie.

Dacia are o deplasare grea în Campionatul Național Liga Florilor, la SCM Gloria Buzău, pentru meciul etapei 12, ce se joacă duminică 15 ianuarie, de la ora 17,30. Gloria Buzău este pe locul II în Campionat, cu 27 de puncte, după CSM București care are 34 cu un meci în plus jucat.

Șirul meciurilor de forță ale Daciei continuă la sala Sporturilor Mioveni cu meciul din etapa 13, cu ocupanta locului 3, Rapid București. Deocamdată, data anunțată de FRH este 18 ianuarie, la 3 zile după meciul cu Gloria Buzău.

Citește și

articolul original.

Mioveni. Achitarea online a taxelor și impozitelor, alegerea cea mai la îndemână pentru contribuabili

3 January 2023 at 14:01

Conducerea Primăriei Mioveni informează contribuabilii că impozitele şi taxele locale pot fi achitate şi online. Plata se poate face utilizând cardul bancar, accesând site-ul www.ghiseul.ro, după selectarea „Primăria oraşului Mioveni” din lista de instituţii.

SmartBill

SPAȚIU PUBLICITAR

Plata taxelor şi impozitelor, precum şi a amenzilor, utilizând cardul bancar prin Sistemul Național Electronic de Plată Online(SNEP) este disponibilă 7 zile din 7.

Pentru plățile efectuate cu carduri prin intermediul ghișeului virtual de plăţi la adresa de internet www.ghiseul.ro – Primăria oraşului Mioveni, contribuabilii nu datorează comision.

Informaţii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0348/455.666 sau pe e-mail, la adresa taxemioveni@gmail.com.

articolul original.

Dacia Mioveni – CSM București, super spectacol handbalistic, cu tribune pline!

30 December 2022 at 21:04

Dacia Mioveni – CSM București a fost un meci care a recompensat numerosul public venit în Sala Sporturilor din Mioveni cu handbal intens și multă emoție.

Un fel de luptă între David și Goliat, meciul a curs spectaculos pe toată durata lui. În primul rând, a surprins replica puternică a Daciei în prima repriză, care a presat echipa vedetelor de nivel european, conducând chiar cu 16-15 în minutul 26. Mica echipă antrenată de Robert Licu a atacat cu toate resursele zidul experimentatelor și puternicelor handbaliste ale CSM-ului, apelând la chiar la varianta 7-6, cu care a avut destule realizări ce au pus în dificultate oaspetele de clasă.

Determinarea pivotului Roxana Cîrjan, a transmis, ca de obicei, semnalul de luptă îndârjită. Roxana s-a răsucit de multe ori cu apărătoarele adverse în spate și a înscris. De 7 ori astăzi!

Prima repriză s-a încheiat 16-18

La pauză, echipa de handbal feminin a Liceului Tehnologic Mioveni a fost felicitată pentru obținerea primului loc pe județ la Olimpiada Națională a Sportului Școlar și a primit cadouri din partea Consiliului Local Mioveni prin viceprimarul Ciprian Țurlea.

Claudia Constantinescu a marcat, la fel ca la Slatina, de 9 ori, plus două goluri din 7m, a muncit enorm, dar în repriza secundă a fost blocată la multe aruncări. La reușitele ei au contribuit colegele de echipă, Ștefania Lazăr, Dora Krsnik, Bojana Milic, Alexandra Georgescu, Raluca Nicolae, care au avut și ele reușite individuale, plus munca grea din apărare.

Ritmul de joc a fost bun, vedetele CSM-ului și-au onorat statutul în partea a doua a jocului, dar a fost nevoie să se întrbuințeze serios. Am văzut execuții de finețe din toate posturile, dar și rateuri, la fel de spectaculoase care au smuls reacții de surpriză în public.

Mădălina Ion a făcut din nou galeria Puriilor Veseli să-i scandeze numele, cu intervențiile ei salvatoare. Spre final, Robert Licu i-a dat o șansă și junioarei venită de la Caracal, Daria Andrei Gabriela, care a reușit să pareze aruncările în trei faze, consecutiv…

În meciul cu titrata CSM, Robert Licu a rulat tot lotul avut la dispoziție, din care au lipsit, Judith Vizuete, Irina Ivan, Laura Popa, Raicea Beatrice.

S-a terminat 26-37 pentru CSM, dar jucătoarele Daciei au ieșit ca niște campioane din teren, fiind așteptate la marginea terenului pentru felicitări și autografe, la fel ca vedetele din București!

Și asta e tot ce contează după un meci cu CSM București!

Marcatoare Dacia Mioveni: Claudia Constantinescu (11g), Roxana Cîrjan (7g), Bojana Milic (2g), Raluca Nicolae (2g), Ștefania Lazăr (1g), Dora Krsnik (1g), Alexandra Georgescu (1g) și Bianca Sărățeanu (1g)

Marcatoare CSM București: Cristina Neagu (6g), Emilie Arntzen (6g), Alexandra Dindiligan (6g), Elizabeth Omoregie (5g), Malin Aune (4)g, Siraba Dembele (4g), Mihaela Mihai (3g), Crina Pintea (2g) și Alicia Gogârlă (1g).

articolul original.

Primăria Mioveni, conferință de presă despre un 2022 greu, cu speranțe pentru un 2023 mai bun

29 December 2022 at 21:59
image

Conducerea Primăriei Mioveni a prezentat, joi, 29 decembrie, într-o conferinţă de presă, bilanţul instituției și al serviciilor din subordine pentru anul 2022.

Primarul Ion Georgescu a făcut introducerea remarcând destul de dezamăgit că 2022 a fost un an slab din punct de vedere al încasarilor din cotele defalcate de TVA, care au scăzut la 50% din nivelul previzionat, cu impact masiv asupra bugetului local, care se bazează în proporție de 60% pe venituri legate de activitatea uzinei Dacia. Compensările făcute de uzina Dacia cu Ministerul de Finanțe, fac ca Mioveniul să se uite lung după banii care i se cuvin și să treacă anul cu datorii. Chiar dacă numărul de angajați ai uzinei Dacia a scăzut, veniturile prin contractele colective de muncă au crescut cu 15%. Concluzia, Ministerul de Finanțe nu a alocat Mioveniului drepturile financiare cuvenite, în condițiile în care de la Mioveni pleacă 4,5% din PIB-ul României.

Colectarea pe taxe și impozite locale a mers mai bine și a crescut conformarea contribuabililor, inclusiv la plata amenzilor.

Majorarea prețurilor la energie și carburanți a afectat bugetul local, chiar și în forma compensată de guvern, prețurile fiind oricum mai mari față de anii precedenți și de forma previzionată la proiectarea bugetului. Perspectiva ca guvernul să nu mai mențină compensarea la prețul energiei, îi dă fiori primarului Georgescu, pentru că ar însemna intrarea în faliment a orașului.

Una dintre cele mai mari mulțumiri ale primarului, chiar dacă nu a depins de administrația locală, a fost asfaltarea tronsonului de 5 km din Bulevardul Dacia.

Mioveniul rămâne un oraș tânăr, pentru că s-au înregistrat mai multe căsătorii și mai multe nașteri, comparativ cu anii trecuți

Secretarul Primăriei Mioveni, Ionuț Badea a enumerat principiile după care își desfășoară activitatea conform Codului Administrativ, care stipulează că actul administrativ se derulează în interesul și pentru satisfacerea nevoilor cetățenului.

La Mioveni a fost un an bun din punct de vederea la investițiilor, pe care le-a detaliat într-o mare măsură viceprimarul Ciprian Țurlea.

Acesta a prezentat proiectele aflate in derulare, din care proiecte cu fonduri nerambursabile în valoare de 22 milioane euro.

Pod peste Argeșel, investiții în eficiența energetică, stație de încărcare vehicule electrice, parc de panouri fotovoltaice.

Din fonduri proprii utilitati pe unele strazi, parcari noi, dezvoltare zonă de picnic, legătura Colibasi Pleașa, reabilitare cămin, garaj departament pompieri, reparatii bl V2E, o noua față pentru centrul orasului. Proiectul pentru introducerea gazelor în cartierul Făget a intrat în linie dreapta. Se vrea un al doilea corp pentru piața Dacia.

Directorul SEdC Mioveni, Nicolae Tudose

Societatea a recuperat peste 5% din pierderile de apă prin montarea unor echipamente moderne de depistare a zonelor cu probleme. 65% din apartamentele din Mioveni sunt contorizate de SEdC Mioveni.

Pentru serviciul de iluminat public, se dorește implementarea unor proiecte de telegestiune si eficienta energetică. S-au depus proiecte pentru înlocuirea echipamentelor electrice invechite.

La capitolul spații verzi, in anul 2023 se va imbunatati amenajarea peisagistică.

Pretul la energie este foarte mare, motiv pentru care SEDC a pregătit în proporție de 80% documentatia pentru a obține prin POIM, fonduri pentru panouri fotovoltaice la stația de epurare.

La statia de epurare se dorește achizitia de noi utilaje si instalatii performante. La toate capitolele se urmărește ridicarea standardelor serviciilor prestate de SEdC. Capitalul social și cifra de afaceri au crescut și în 2022. O mare provocare este lipsa personalului calificat.

Mircea Stoian – manager spital Orășenesc Mioveni

La Spitalul Orășenesc Mioveni s-a deschis o linie de gardă la anestezie terapie intensivă, s-a ridicat ocuparea spitalului de la 120 pacienți internați continuu la 600 luna noiembrie, peste 3000 de prezentări în ambulator și peste 1700-1800 în compartimentul de primiri urgențe.

Noi modificări de structură se vor deschide compartimente de endocrinologie, ORL, chirurgie plastică, secție diabetologie cu 6 paturi.

La începutul anului 2023 se va da în folosință un mamograf în contract cu Casa de Asigurări. Fața compartimentului de Primir-Urgență se va schimba prin aducerea unor medici specialiști în medicina de urgență.

Numărul medicilor a crescut, mai e nevoie de asistenți, dar trebuie evaluate și costurile. Calitatea actului medical crește. Au fost atrase fonduri europene și sponsorizări consistente pentru dotarea cu aparatură performantă.

Activitatea SC Servicii Generale Mioveni a ajuns la al treilea an de la înființare. Directorul Alin Albu a  informat că 75% din activitatea societății e dată de servicii conexe de funcționare a Spitalului Mioveni, dar, de la an la an, se diversifică la alte clădiri și instituții din Mioveni. Cifra de afaceri a crescut cu 15% comparativ cu 2021. Societatea are 110 angajați.

Centrul Cultural Mioveni, prin managerul Alin Călinescu și-a făcut bilanțul. Locul I Internațional în Serbia cu Ansamblul Plai de Dor, 12 cursuri pentru 1000 de copii și proiectul cel mai ambițios, Festivalul Analogue, care a fost un succes de la prima ediție, cu public din toată țara. Se dorește ca Analogue să ajungă printre primele festivaluri de gen din țară.

Târgul de Crăciun a avut parte de mult public.

Politia Locală, șef serviciu Bianca Procopiu:  Există un  raport anual defalcat lunar la dispoziția informării publice. Se dorește o conlucrare între agenții poliției locale și cetățeni pentru siguranța comunității din Mioveni.

Marius Lupu, șeful directiei de Asistenta Sociala, a anunțat că statistica anului 2022 a relevat o creștere a numărului divorțurilor. Dar se face o compensare cu creșterea căsătoriilor încheiate.

Din păcate, copiii sunt victimele neintelegerilor familiale între parinti și a crescut numărul de plasamente în regim de urgență și familiale.

Există o presiune pe bugetul local pentru nevoile serviciilor sociale aflate în creștere.

Se dorește crearea cadrului legal pentru serviciul social ”Ambulanta socială”. Ambulanța există.

Se poate institui o rețea de suport la nivel comunitar.

3500 cu cetateni beneficiari ai comunității din Mioveni și s-au implementat 2700 de instrumente.

Activitatea este in trend ascendent, în tandem cu cazuistica ce devine din ce în ce mai complexă.

La final, Primarul Ion Georgescu a declarat că Primăria Mioveni nu are capacitatea de a finanța cluburile sportive la amploarea pe care a luat-o activitatea lor și că regretă faptul că de sărbători sportivii sunt supărați. Se va încerca susținerea în continuare, cu recomandarea ca cele două cluburi să atragă mai multe sponsorizări.

Iată, în continuare, doar câteva din cifrele care înseamnă activitatea întregii instituții într-un an de zile:

1.CABINET PRIMAR

Nr. audienţe primar: 345 ;

Nr. audiențe telefonice: 84;

Nr.intrări-ieșiri adrese: 375.

Nr. vizitatori unici pe site-ul Primăriei Mioveni: 151.160;

Nr. vizitatori pe paginile site-ului www. emioveni.ro:237.600;

Nr. utilizatori înregistrați cu cont platforma Mioveni City App: 2394;

Nr. vizitatori site aplicație www.miovenicity.ro:

articolul original.

10 alimente care nu trebuie să lipsească din dieta unui copil

28 December 2022 at 14:31
image

Copiii au nevoie de un stil de viață special, având în vedere că sunt în creștere, alegerile pe care le iau părinții pentru ei în această perioadă afectându-le toată viața. În această categorie intră și regimul alimentar, care le conturează întreg viitorul medical, dar și personal. Există câteva alimente care nu trebuie să lipsească nicidecum din dieta unui copil, fiind esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a acestuia. Vrei să descoperi care sunt acestea?

Iată lista compusă din 10 alimente pe care să le integrezi în dieta copilului tău!

 1. Ouă

Primele pe listă sunt ouăle, fiind cea mai bună sursă de proteină, pline de nutrienți și vitamine. Integrează-le în micul dejun al copilului, sub orice formă preferă acesta.

 1. Lapte

Laptele este un aliment extrem de nutritiv, având beneficii asupra oaselor și a sistemului cardiovascular. Copilul îl poate consuma simplu sau, dacă preferă, cu cereale. Nu este nevoie să cauți laptele prea mult, poți lua lapte de la Auchan, fiind proaspăt și la prețuri accesibile. Dacă alegi să iei și cereale, încearcă să nu fie din categoria celor cu prea mult zahăr.

 1. Spanac

Spanacul are calciu, zinc, acid folic, fier, vitamina C, fibre, toate acestea fiind perfecte pentru dezvoltarea copilului tău. Îl poți pune proaspăt, în salată, sau găti alături de alte ingrediente sănătoase.

 1. Sfeclă

O sfeclă are un aport mare de Vitamina B9, cea responsabilă de regenerarea rapidă a celulelor. Astfel, dacă vei face un suc de sfeclă sau o salată, copilul tău îți va mulțumi în viitor.

 1. Nuci

Nucile ajută la dezvoltarea sistemului nervos și la funcțiile cognitive, prin fibrele și grăsimile naturale de care are nevoie organismul copilului tău.

 1. Morcovi

Toată lumea știe că morcovii ajută la vedere, având betacaroten, vitamina K, potasiu și antioxidanți. Pe lângă funcția vederii, morcovii susțin și scăderea colesterolului.  

 1. Usturoi

Usturoiul este un aliment miraculos, fiind excelent pentru dezvoltarea imunității. Având proprietăți antibiotice, consumul regulat de usturoi va întări sistemul imunitar al copilului tău și va grăbi procesul de vindecare atunci când este bolnav.

 1. Afine

A fost demonstrat că afinele, consumate zilnic, ajută la întărirea sistemului metabolic și reduce riscul de diabet sau boli ale inimii.

 1. Ulei de măsline

Uleiul de măsline este un bun aliat împotriva bolilor inflamatorii, având un conținut ridicat de grăsimi monosaturate.

 1. Pește

Ultimul, dar nu cel din urmă, este peștele, un aliment care trebuie consumat de minim două ori pe săptămână, fiind bogat în minerale, calciu, fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc, vitamina D, vitamina B2 și omega-3.

Așadar, copilul are nevoie, mai mult decât un adult, de un stil alimentar sănătos, pentru a evolua cât mai frumos posibil și pentru a avea toate resursele necesare. Incorporează alimentele de mai sus în dieta familiei tale și, nu numai că veți simți beneficii la nivelul organismului, atât fizic, cât și psihic, dar vei observa că stabilești obiceiuri sănătoase pe care copilul tău le va prelua în viața sa de viitor adult.

Sursa foto: pexels.com

articolul original.
❌