ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

India a concediat trei ofiţeri după ce au tras din greşeală o rachetă balistică în Pakistan

24 August 2022 at 14:39
image

Experții militari au mai avertizat în trecut cu privire la riscul unor accidente sau al unor calcule greșite din partea celor două state, care au purtat trei războaie și s-au angajat în numeroase conflicte armate mai mici, de obicei pe teritoriul disputat al Caşmirului, relatează CNN.

BrahMos, o rachetă balistică intercontinentală, dezvoltată în comun de către Rusia și India, a fost lansată pe 9 martie. Incidentul a determinat Pakistanul să caute răspunsuri din partea guvernului indian, cu privire la mecanismele de siguranță existente pentru prevenirea lansărilor accidentale.

„Ancheta demarată cu scopul de a stabili cauzele şi persoanele responsabile pentru incident a concluzionat că abaterea de la procedurile standard de operare a trei ofițeri aflaţi în serviciu a dus la lansarea accidentală a rachetei”, au declarat forțele aeriene indiene într-un comunicat. Guvernul i-a demis pe cei trei marți.

Rachetele BrahMos pot fi lansate până la 500 de kilometri depărtare

Potrivit „Asociației pentru Controlul Armelor” din SUA, raza de acțiune a rachetei balistice BrahMos este cuprinsă între 300 de kilometri și 500 de kilometri, ceea ce înseamnă că ar fi capabilă să lovească Islamabad, capitala Pakistanului, de pe o rampă de lansare aflată în nordul Indiei.

articolul original.

Un spital din Franţa este ţinta unui atac cibernetic. Hackerii cer 10 milioane de dolari răscumpărare

22 August 2022 at 18:16
image

Cererea de răscumpărare a fost formulată în engleză, a anunţat o sursă a poliţiei. În zadar, pentru că spitalele franceze nu pot plăti răscumpărare dat fiind statutul lor, conform Agerpres.

Acest atac cibernetic împotriva Centrului Spitalicesc Sud Francilien (CHSF) din Corbeil-Essonnes a făcut "la această oră inaccesibile toate aplicaţiile de afaceri ale spitalului, sistemele de stocare (în special de imagistică medicală) şi sistemul informatic legat de admiterea pacienţilor", a anunţat instituţia într-un comunicat transmis luni.

O anchetă pentru intruziune în sistemul informatic şi tentativă de extorsiune în grup organizat a fost declanşată de departamentul de criminalitate cibernetică al Parchetului din Paris. Potrivit unei surse apropiate anchetei, "a fost identificată o familie de ransomware".

Deschis în 2012 şi având o capacitate de o mie de paturi, acest centru spitalicesc asigură asistenţa medicală pentru aproape 600.000 de locuitori.

Spitalul a declanşat un "plan alb", plan de urgenţă pentru a asigura continuitatea îngrijirilor

Nu este prima dată când este vizat un spital, un val de atacuri cibernetice ţintind de circa doi ani sectorul spitalicesc francez şi european.

În 2021, în medie un incident pe săptămână survenea într-o instituţie de sănătate din Franţa, potrivit datelor oficiale.

articolul original.

11 bărbaţi din India au fost eliberaţi după ce au violat o femeie însărcinată. Familia îngrozită a victimei: "Am aflat direct din presă"

17 August 2022 at 11:09

11 bărbaţi din India au fost eliberaţi după ce au violat o femeie însărcinată. Familia îngrozită a victimei: "Am aflat direct din presă" | Observatornews.ro

Stiri de ultima ora

Bărbații au fost condamnați la începutul anului 2008 și eliberați luni din închisoare, când India a sărbătorit 75 de ani de la sfârșitul stăpânirii britanice, scrie CNN.

Revolta din Gujarat, unul dintre cele mai grave dispute religioase din India, a dus la moartea a peste 1.000 de oameni, majoritatea musulmani. Gujarat a fost apoi condus de actualul prim-ministru indian Narendra Modi, în calitate de ministru șef, iar partidul său naționalist hindus se află încă la guvernare.

Un birocrat de top din regiune a declarat pentru Reuters că închisoarea districtuală a recomandat eliberarea agresorilor după luarea în considerare a duratei îndelungate petrecute în spatele gratiilor și comportamentul lor lipsit de abateri.

Deşi erau condamnaţi pe viaţă, violatorii au fost eliberaţi după aproape 15 ani

„Adevărul este că au petrecut aproape 15 ani în închisoare și erau eligibili pentru a li se ierta fapta”, a spus Sujal Jayantibhai Mayatra. Legile indiene permit condamnaților să solicite remiterea după 14 ani de închisoare, potrivit experţilor.

„Ne-am pierdut familia și tot ce voiam era să trăim în pace, însă brusc acest lucru s-a întâmplat”, a spus Yakub Râsul, membru de familie al victimei care susţine că numeroase rude au murit în urma revoltelor din 2002. „Nu am fost informaţi cu privire la eliberarea lor, nici de către tribunal, nici de guvern. Am aflat despre asta direct din presă”.

Observator » Stiri externe » 11 bărbaţi din India au fost eliberaţi după ce au violat o femeie însărcinată. Familia îngrozită a victimei: "Am aflat direct din presă"
").insertAfter( $(this).find("h2") ).hide().css("background-color", "black"); $(this).find("a.news-item").each(function(){ if ( !$(this).data("guid") ) return; $(this).click(function(ev){ ev.preventDefault(); __secel = $(this).closest("section.video-widget"); __secel_player = __secel.find("div.main-video"); __secel.find("a.main-video").hide(); __secel_player.empty().show(); var s = document.createElement( 'script' ); s.setAttribute( 'src', "//ivm.antenaplay.ro/js/embed_weegoo.js?id=" + $(this).data("guid") + "&width=" + __secel_player.width() + "&height=" + Math.floor( __secel_player.width() * 0.56 ) + "&autoplay=1&wide=true&div_id=" + __secel_player.attr("id") ); document.body.appendChild( s ); if ( !$(this).hasClass("main-video") ){ __secel.find("a.news-item.active").removeClass("active"); $(this).addClass("active"); } }); }); }); if ( $(".__content").length ){ $(".__content").children().each(function(index){ if( $.trim( $(this).text() ).startsWith("CITEȘTE ȘI:") || $.trim( $(this).text() ).startsWith("Citește și:") ){ var el = $(''); $(this).find("a").each(function(){ el.find("ul:first").append('' + $(this).text() + '') }); $(this).replaceWith(el); } }); $(".__content blockquote p").each(function(){ if ( $(this).find("u").length ){ $(this).addClass("semnatura-citat"); $(this).find("u").replaceWith(function(){ return $(this).html();}); } }); /* $(".__content img").each(function(){ gallery_id = $(this).data("galleryid");if( 'undefined' === gallery_id ) return; gallery_item = gallery[$(this).data("galleryid")];if( 'undefined' === typeof gallery_item ) return; pel = $(this).parent("p");if ( !pel.length ) return; $(this).detach().insertAfter(pel); $(this).wrap(''); $('').insertAfter( $(this) ); pcel = $('').insertAfter( $(this).closest("a.article-image-container") ) .append('

' + gallery_item.description + '

') .append( gallery_item.credits ? '' : '' ); $('section.main-article-image .link-galerie').clone().insertAfter( $(this).closest(".thumb") ); }); */ } // new WOW().init(); const images = document.querySelectorAll('.lazy'); const config = {rootMargin: '50px 0px',threshold: 0.01}; function onIntersection(entries) { entries.forEach(entry => { if (entry.intersectionRatio > 0) { observer.unobserve(entry.target); preloadImage(entry.target); } }); } if (!('IntersectionObserver' in window)) { Array.from(images).forEach(image => preloadImage(image)); }else{ observer = new IntersectionObserver(onIntersection, config); images.forEach(image => {observer.observe(image);}); } function preloadImage(image){ image.src = image.dataset.src; } $(function() { $('a[href*="#"]:not([no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-href="#"])').click(function() { if (location.pathname.replace(/^\//,'') == this.pathname.replace(/^\//,'') && location.hostname == this.hostname) { var target = $(this.hash); target = target.length ? target : $('[name=' + this.hash.slice(1) +']'); if (target.length) { $('html, body').animate({ scrollTop: target.offset().top }, 750); return false; } } }); }); if ( $(".box-antenaplay.__rap").length ){ $(".box-antenaplay.__rap .box-antenaplay__tabs a").click(function() { $(".box-antenaplay.__rap .box-antenaplay__tabs a").removeClass("selected"); $(this).addClass("selected"); $(".box-antenaplay.__rap .box-antenaplay__tabel tr").hide(); $(".box-antenaplay.__rap .box-antenaplay__tabel tr.__wday" + $(this).data("weekday") ).show(); }); now = new Date(); now_wday = now.getDay(); if ( !now_wday) now_wday=7; $(".box-antenaplay.__rap .box-antenaplay__tabs a[data-weekday=" + now_wday + "]").click(); }
articolul original.

„Zborul a fost întârziat cu șase ore”. Un britanic a creat haos pe aeroportul din Zakynthos, după ce a început să facă anunţuri la microfon

16 August 2022 at 08:46
image

Bărbatul a vorbit la unul dintre microfoanele porţilor de pe aeroportul din Zakynthos, Grecia, vinerea trecută, anunţând turiștii că zborurile lor vor fi amânate cu până la șase ore.

Imaginile cu farsa ajunsă virală pe TikTok, filmate de către un alt pasager ce se îndrepta spre Birmingham, îl surprind pe glumeţ în acţiune.

@samwilsonacoustic What a geeza, but Zante has him now 😂 #funny #comedy #airportfun #foryou #fyp #arrested #banter #viral ♬ original sound - Samuel Wilson

Farsorul, îmbrăcat într-un trening de la Paris-Saint Germain și cu o pereche de ochelari de soare pe cap, îi anunță pe ceilalți călători că zborul către Gatwick - pe care urma şi el să se îmbarce – are o întârziere de şase ore.

Anunţul britanicului a provocat haos printre britanicii care aşteptau să plece acasă

„Zborul spre Gatwick a fost întârziat cu șase ore”, a anunţat britanicul la microfon. După ce a mai dezvăluit şi o mulțime de informații fictive cu privire la alte zboruri, el a adăugat: „Din păcate, şi zborul către Manchester va avea o întârziere de șase ore”.

Britanicii care așteaptau îmbarcarea devin confuzi şi agitaţi după anunţul tânărului. Oficialii aeroportului au fost, de asemenea, confuzi când au auzit de zborul spre Manchester, deoarece în ziua respectivă nu era programat nimic cu acea destinaţie.

Bărbatul a fost reţinut şi nu a mai fost lăsat la bordul aeronavei care călătorea spre Londra Gatwick

Gluma s-a sfârşit când securitatea aeroportului a venit pentru a-l goni pe tânăr de la microfon. El a fost prins în flagrant de către un membru nemulțumit al personalului, căruia i s-a alăturat un polițist grec. Tânărul a fost apoi reţinut.

Un pasager care a asistat la întregul incident a povestit ziarului britanic că bărbatului nu i s-a permis îmbarcarea în avionul care zbura spre casă.

„Așteptam să se deschidă porțile când am auzit o serie de anunțuri ciudate. Când mi-am ridicat privirea, l-am văzut la microfon, așa că a trebuit să-mi scot telefonul. A făcut vreo trei sau patru anunțuri despre nişte zboruri care vor întârzia. A fost amuzant”, a spus pasagerul.

articolul original.

Observator Trending. Cum arată sacul de gunoi "Balenciaga" de 1.800 de dolari

12 August 2022 at 17:22
image

Observator Trending, ştirile săptămânii

1) Despărţirea anului la Hollywood a avut loc în urmă cu câteva zile, spre fericirea lui Kanye West. Cei 13 ani, diferenţa de vârstă dintre Kim Kardashian şi Pete Davidson, se pare că ar fi fost cu ghinion. Aceştia au decis să pună capăt relaţiel, care ajunsese la termenul de nouă luni. De data aceasta Kim a fost cea care nu mai putea ţine pasul cu Pete şi programul lui încărcat... Si cum rãul altuia este bucuria lui Kanye West, rapperului i-au trebuit doar câteva ore de la aflarea veştii pentru a anunţa pe contul de Instagram moartea comediantului. Din toată această dramă, ar putea ieşi totuşi un lucru bun pentru Pete Davidson: Kanye ar putea înceta să îl mai batjocorească pe Instagram, sau pe un nou album muzical, sau la televizor, aşa cum a tot făcut de când este împreună cu fosta lui soţie.

2) Cea mai scumpă greşeală pe care o poţi face acum ar fi să confunzi sacul de gunoi cu noua geantă marca Balenciaga. Desi arată identic, doar unul dintre cel doi saci costă 1.800 de dolari. Ca orice altă plasă respectabilă în care arunci resturile, geanta de lux vine în patru culori. Întrebarea este cât mai durează pânã apar primele fake-uri?! 

3) Oare cât de rău poate fi un film de 100 de milioane de dolari încât să-l anulezi chiar înainte de lansare? Asta a păţit Batgirl, una dintre dintre cele mai aşteptate producţii ale anului. Deşi trebuia să ajungă în cinematografe la începutul toamnei, se pare că rezultatul final a fost atât de îngrozitor, incât compania a decis că partenera lui Batman să rămână în peşteră şi să nu mai vadă lumina zilei niciodată.

4) Dacă te gândesti vreodată să îţi razi sprâncenele şi tot părul din cap, ar fi păcat sã nu şi postezi. Cel puţin asta ar fi un sfat pe care ţi l-ar putea da Doja Cat. Cantăreaţa de 26 de ani şi-a şocat fanii după ce şi-a schimbat radical look-ul, live pe Instagram. Gestul i-a împărţit pe fani în două tabere - cei care o numesc curajoasă şi cei care îi pun sănătatea mintală la indoială. 

5) Cea mai mare dorinţă a lui Hamilton nu mai este aceea de a-l depăşi pe Schumacher la numărul de titluri, ci de a juca alături de Tom Cruise într-un film. Pilotul de Formula 1 a mărturisit recent cât de disperat a fost să apară în Top Gun. "Dau cu mătura, spăl pe jos prin platou, orice", a încercat Hamilton să îl induplece pe Tom Cruise pentru un rol. Din cauza programului însă, britanicul nu a mai putut face oprire la boxe la Hollywood şi a rămas doar pilot de Formula 1, nu şi de F-18. 

6) Înainte de a muri, Olivia Newton-John a dezvăluit pactul pe care l-a făcut cu Dumnezeu. În '86, când era însărcinată cu fetiţa ei, actriţa din Grease a promis divinităţii că se va ruga seară de seară pentru tot restul vieţii, doar ca să nu piardă copilul. Fiica ei s-a născut sănătoasă, sub numele de Chloe, şi a fost alături de ea pe parcursul ultimilor 30 de ani în care s-a luptat cu cancerul. Actriţa s-a stins din viaţă luni, 8 august, înconjurată de familie şi prieteni. 

7) Ashton Kutcher a fost la un pas de moarte. În 2020, actorul a fost diagnosticat cu o boală autoimună extrem de rară, care l-a lăsat fără vedere, auz şi imobilizat la pat. Recuperarea a durat un an, iar Ashton a mărturisit că este extrem de norocos că mai e în viaţă. 

8) Aşa cum ne-am fi aşteptat, familia regală a Marii Britanii nu călătoreşte oricum. Se pare că aeroportul Heathrow din Londra se dă peste cap, ori de câte ori Kate şi William se pregătesc să îşi ia zborul. Cuplul regal beneficiază de un serviciu secret oferit de către aeroport, care include printre altele un majordom personal, caviar şi şampanie nelimitată. Întregul pachet o costă pe Familia Regală 3.300 de lire la fiecare vizită în aeroport.

9) Cel mai mare nume din lumea tenisului a anunţat că se retrage. După 23 de titluri de Mare Şlem, Serena Williams este pregătită pentru cel mai greu pas din întreaga ei viaţă. Însă înainte de a pune racheta în cui, americanca va da o luptă istorică pe terenurile de la US Open. Serena va încerca să se retragă în glorie, cu o ultimă victorie chiar la ea acasă. 

articolul original.

Universitatea Craiova, calificată în play-off-ul Europa Conference League. Formaţia a învins echipa Zaria Lugansk, cu 3-0

11 August 2022 at 19:26

Universitatea Craiova, calificată în play-off-ul Europa Conference League. Formaţia a învins echipa Zaria Lugansk, cu 3-0 | Observatornews.ro

Stiri de ultima ora LIVE

Universitatea Craiova a reușit joi seara să se califice în play-off-ul UEFA Conference League, după ce a învins în dubla manșă a turului 3 preliminar pe ucraineenii de la Zorya Lugansk. După 0-1, în deplasare, oltenii au câștigat în retur cu 3-0 (1-0).

Cu Mirel Rădoi aflat la debutul pe banca Universității, craiovenii au făcut un meci curajos și au marcat repede, încă din minutul 5, prin Silva, care a valorificat cu o lovitură de cap, din 6 metri, cetrarea lui Baiaram, din corner.

Rădoi debut la Universitatea Craiova cu victorie

Oltenii au dominat restul primei reprize, însă cele două-trei ocazii create nu au modificat tabela. Oaspeții au avut și ei o fază de poartă, mingea trimisă cu capul pe final de repriză trecând pe lângă, conform Mediafax.

Gazdele au avut nevoie de doar 11 minute pentru a rezolva soarta partidei și a calificării. În minutul 53, Baiaram a profitat de o degajare neglijentă a unui fundaș și a șutat din voleu de la 14 metri, fără șansă pentru portarul advers.

Golul de 3-0 a venit după o fază încâlcită. Bancu a profitat de o respingere defectuoasă a portarului ucraineean și a șutat din careu, mingea intrând în poartă după ce a lovit bara și a trecut printre picioarele lui Baiaram.

Au urmat 30 de minute dominate de olteni, însă fără a fi consemnate ocazii importante

Universitatea Craiova a obținut astfel o victorie cu 3-1 la general, după două manșe, urmând să întâlnească pe israelienii de la Hapoel Beer Sheva în play-off-ul pentru accederea în grupele Conference League.

Observator » Sport » Universitatea Craiova, calificată în play-off-ul Europa Conference League. Formaţia a învins echipa Zaria Lugansk, cu 3-0
").insertAfter( $(this).find("h2") ).hide().css("background-color", "black"); $(this).find("a.news-item").each(function(){ if ( !$(this).data("guid") ) return; $(this).click(function(ev){ ev.preventDefault(); __secel = $(this).closest("section.video-widget"); __secel_player = __secel.find("div.main-video"); __secel.find("a.main-video").hide(); __secel_player.empty().show(); var s = document.createElement( 'script' ); s.setAttribute( 'src', "//ivm.antenaplay.ro/js/embed_weegoo.js?id=" + $(this).data("guid") + "&width=" + __secel_player.width() + "&height=" + Math.floor( __secel_player.width() * 0.56 ) + "&autoplay=1&wide=true&div_id=" + __secel_player.attr("id") ); document.body.appendChild( s ); if ( !$(this).hasClass("main-video") ){ __secel.find("a.news-item.active").removeClass("active"); $(this).addClass("active"); } }); }); }); if ( $(".__content").length ){ $(".__content").children().each(function(index){ if( $.trim( $(this).text() ).startsWith("CITEȘTE ȘI:") || $.trim( $(this).text() ).startsWith("Citește și:") ){ var el = $(''); $(this).find("a").each(function(){ el.find("ul:first").append('' + $(this).text() + '') }); $(this).replaceWith(el); } }); $(".__content blockquote p").each(function(){ if ( $(this).find("u").length ){ $(this).addClass("semnatura-citat"); $(this).find("u").replaceWith(function(){ return $(this).html();}); } }); $(".__content img").each(function(){ gallery_id = $(this).data("galleryid");if( 'undefined' === gallery_id ) return; gallery_item = gallery[$(this).data("galleryid")];if( 'undefined' === typeof gallery_item ) return; pel = $(this).parent("p");if ( !pel.length ) return; $(this).detach().insertAfter(pel); $(this).wrap(''); $('').insertAfter( $(this) ); pcel = $('').insertAfter( $(this).closest("a.article-image-container") ) .append('

' + gallery_item.description + '

') .append( gallery_item.credits ? '' : '' ); $('section.main-article-image .link-galerie').clone().insertAfter( $(this).closest(".thumb") ); }); } // new WOW().init(); const images = document.querySelectorAll('.lazy'); const config = {rootMargin: '50px 0px',threshold: 0.01}; function onIntersection(entries) { entries.forEach(entry => { if (entry.intersectionRatio > 0) { observer.unobserve(entry.target); preloadImage(entry.target); } }); } if (!('IntersectionObserver' in window)) { Array.from(images).forEach(image => preloadImage(image)); }else{ observer = new IntersectionObserver(onIntersection, config); images.forEach(image => {observer.observe(image);}); } function preloadImage(image){ image.src = image.dataset.src; } $(function() { $('a[href*="#"]:not([no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-href="#"])').click(function() { if (location.pathname.replace(/^\//,'') == this.pathname.replace(/^\//,'') && location.hostname == this.hostname) { var target = $(this.hash); target = target.length ? target : $('[name=' + this.hash.slice(1) +']'); if (target.length) { $('html, body').animate({ scrollTop: target.offset().top }, 750); return false; } } }); }); if ( $(".box-antenaplay.__rap").length ){ $(".box-antenaplay.__rap .box-antenaplay__tabs a").click(function() { $(".box-antenaplay.__rap .box-antenaplay__tabs a").removeClass("selected"); $(this).addClass("selected"); $(".box-antenaplay.__rap .box-antenaplay__tabel tr").hide(); $(".box-antenaplay.__rap .box-antenaplay__tabel tr.__wday" + $(this).data("weekday") ).show(); }); now = new Date(); now_wday = now.getDay(); if ( !now_wday) now_wday=7; $(".box-antenaplay.__rap .box-antenaplay__tabs a[data-weekday=" + now_wday + "]").click(); }
articolul original.

FCSB s-a calificat în play-off-ul Europa Conference League. Steliştii au învins DAC Dunajska Streda, cu 1-0

11 August 2022 at 19:23
image

Andrei Cordea a înscris, în minutul 29, unicul gol al unei partide disputate în faţa a 40.400 de spectatori.

Învingătoare în tur cu scorul de 1-0, echipa antrenată de Nicolae Dică a obţinut o calificare meritată în play-off-ul competiţiei, unde va întâlni pe Viking Stavanger (Norvegia) sau Sligo Rovers FC (Irlanda). Viking s-a impus cu 5-1 în prima manşă. Bucureştenii ar juca acasă primul meci (18 august), iar calificarea s-ar decide în deplasare (25 august).

Vicecampioana României nu a avut mari emoţii în întâlnirea de pe Arena Naţională, în duelul cu un adversar evident inferior, care a oferit în unele momente o replică destul de consistentă.

După primele zece minute liniştite, Dunajska Streda a avut o bară la şutul lui Balogh de la marginea careului

FCSB a avut prin Edjouma şansa golului cu o lovitură de cap la un corner, în min. 16, iar la una din fazele următoare Octavian Popescu a şutat pe lângă poartă. Oaspeţii au fost din nou periculoşi prin Szantho (20), apoi Balogh a fost blocat de Miculescu, iar Târnovanu a fost atent la şutul lui Krstovic (26).

Portarul Veszelinov a fost atent la execuţia lui Cordea (28).

Tot Cordea a deschis scorul, trimiţând în plasă mingea revenită din bară după şutul lui Rusu, găsit cu o pasă remarcabilă de Octavian Popescu (29). Cordea a revenit în acest meci după suspendarea primită în urma partidei de la Bucureşti cu Saburtalo.

David Miculescu, accidentat, a fost înlocuit de Răzvan Oaidă în min. 51. Meciul a fost în general echilibrat în repriza secundă, în care FCSB nu a riscat. Olaru a irosit o mare ocazie în minutul 57 şi tot el a şutat într-un adversar opt minute mai târziu. Dunajska Streda a atacat în general lent şi previzibil, însă a fost de câteva ori periculoasă. Nicolaescu a fost blocat de Radunovic (67), Balogh a şutat pe lângă poartă (68). Ramadan a trimis foarte slab cu capul din poziţie bună (74), Oaidă a respins aproape de pe linia porţii la şutul lui Krstovic (75).

Rusu a fost blocat de portar (79), apoi Olaru a fost aproape de gol (81).

Faţă de meciul tur, Valentin Creţu i-a luat locul lui Ovidiu Popescu, accidentat grav la Dunajska Streda. Florinel Coman a fost pe banca de rezerve.

articolul original.

O femeie a încercat să îşi otrăvească soţul cu soluţie de desfundat chiuveta. Bărbatul a montat camere în bucătărie pentru a o demasca

10 August 2022 at 19:31
image

Poliția din California a arestat-o ​​pe Dr. Yue „Emily” Yu după ce soțul ei, Dr. Jack Chen, le-a trimis probe video săptămâna trecută cum încearcă să îl otrăvească, potrivit FoxNews.

Un radiolog din California spune că are dovezi video cu soția sa, dermatolog de profesie, care i-ar fi umplut băuturile cu substanțe chimice de uz casnic de mai multe ori – asta după ce a suferit leziuni interne și a ascuns camere în toată bucătăria familiei.

Poliția din Irvine a arestat-o săptămâna trecută pe dermatoloaga în vârstă de 45 de ani, dr. Yue Yu, care se numește și Emily, pentru otrăvire. Ea nu a fost încă acuzată oficial, potrivit Procuraturii.

Dr. Jack Chen, soțul ei în vârstă de 53 de ani, a cerut un ordin de restricţie vineri

„Mi-e teamă să mă aflu în aceeași casă cu ea din cauza încercărilor înregistrate de a mă otrăvi cu Drano, o soluţie de curăţare a chiuvetei”, scrie în cererea lui Chen pentru obţinerea ordinului de restricție.

Drano este un produs chimic de curățare a scurgerilor de marcă pe care guvernul SUA îl descrie ca fiind „foarte periculos” dacă este ingerat, inhalat sau pus în contact cu pielea sau ochii.

„Am surprins trei ocazii separate în care toarnă Draino luat de sub chiuveta din bucătărie și îl pune în limonada mea”, a scris el într-o petiție adresată instanței.

Chen a montat camerele după ce a devenit suspicios în luna martie când a sesizat „un gust chimic” în limonadă și a fost diagnosticat cu ulcere, gastrită și esofagită, potrivit dosarului.

Într-una din zile, a declarat el, și-a acoperit băutura cu folie de plastic, iar ea ar fi dezlipit-o şi ar fi adăugat otrava

Potrivit dosarului, cuplul s-a căsătorit pe 4 iulie 2012 și au împreună doi copii: o fiică și un fiu, de 8, respectiv 7 ani.

El susţine că soția și soacra sa, Yuqin „Amy” Gu, l-au abuzat verbal și emoțional ani de zile atât pe el, cât şi pe cei doi copii, și că femeile i-ar fi izolat de verii și prietenii lor.

articolul original.

Un soldat britanic a inventat poveşti de pe front pentru a fi decorat. A vândut apoi medalia pentru o sumă uriaşă

8 August 2022 at 13:24

Un fost soldat britanic este cercetat deoarece „a inventat o poveste despre curajul său pe frontul de luptă” pentru a fi decorat cu o medalie de onoare. Apoi, acesta a vândut-o pentru 140.000 de lire sterline.

Un soldat britanic a inventat o poveste despre curajul său pe front pentru a fi decorat. A vândut apoi medalia primită de la Prinţul Charles pentru o sumă exorbitantă

Poliția militară a deschis o anchetă după ce un soldat a fost acuzat că a inventat o poveste despre propria sa vitejie din luptă, pentru a primi o medalie de onoare din partea familiei regale a Regatului Unit.

Cel puțin doi soldați ai Forțelor Speciale se numără printre martorii care urmează a fi interogaţi

Fostul sergent Deacon Cutterham a primit distincţia numită „Conspicuous Gallantery Cross” – a doua ca importanţă după „Victoria Cross” – pentru că a luat în mână o grenadă aruncată de către talibani și a aruncat-o departe de camarazii săi. Incidentul ar fi avut loc în provincia Helmand, din sudul Afganistanului, în 2011.

Citaţia a numit faptele sale ca fiind „fenomenal de curajoase și incredibil de altruiste” și menţiona faptul că reacţia soldatului „a salvat vieți”.

Camarazii însă l-au acuzat de faptul că a minţit când au aflat că bărbatul a vândut medaliile primite la licitație, pentru suma de 140.000 de lire sterline.

Soldatul, decorat chiar de către Prinţul Charles

Armata a insistat că povestea lui Cutterham a fost „verificată cu rigurozitate”, înainte ca acesta să fie decorat de către Prinţul Charles la Palatul Buckingham, în 2012.

Nimeni nu contestă că o grenadă a explodat cu adevărat în locul unde se afla patrula lui Cutterham la data respectivă, însă restul puşcaşilor cred că a fost una de-a lor.

Un fost coleg de patrulă a declarat pentru The Sun: „Nu s-a întâmplat niciodată. Nimeni nu a văzut-o. Când ne-am întors în tabără, ne-am dat seama că lipsea o grenadă.” El a mai adăugat: „Am suportat destul faptul că spunea cât este de curajos, dar când am văzut că profita din vânzarea medaliilor, a fost prea mult.”

Cutterham, în vârstă de 38 de ani, originar din Bristol, a servit în Regimentul 1 de pușcași şi susţine că nimeni nu a asistat la actul său de curaj, deoarece s-a adăpostit imediat după ce a strigat „Grenadă!”.

„Deoarece chestiunea face obiectul unei investigații, ar fi inadecvat să comentem”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei.

articolul original.

China îi impune sancţiuni lui Nancy Pelosi pentru vizita în Taiwan: "A subminat suveranitatea şi integritatea teritorială"

5 August 2022 at 10:00

China a anunţat, vineri, impunerea de ”sancţiuni” preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi şi ”membrilor apropiaţi ai familiei sale”, după vizita sa în Taiwan, care a stârnit furia Beijingului şi lansarea unor manevre militare ample.

China îi impune sancţiuni lui Nancy Pelosi pentru vizita în Taiwan: "A subminat suveranitatea şi integritatea teritorială"

Prin vizita sa, Nancy Pelosi ”s-a amestecat serios în afacerile interne ale Chinei şi i-a subminat suveranitatea şi integritatea teritorială”, a precizat Ministerul chinez de Externe, fără a oferi detalii despre aceste sancţiuni.

China a trimis nave marine şi avioane de război şi a lansat rachete în strâmtoarea Taiwan, ca răspuns la vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, pe care China îl consideră propriul teritoriu, care va fi anexat cu forţa, dacă este necesar, potrivit news.ro.

Exercițiul militar al chinezilor îngrijorează comunitatea internațională

Rachetele Chinei au zburat în această dimineaţă pentru prima dată deasupra Taiwanului de la începutul exerciţiilor militare. La acestea se adaugă cel puţin 10 distrugătoare şi fregate care navighează în strâmtoarea Taiwan şi alte peste 100 de avioane de luptă. 

articolul original.

Coreea de Nord se pregăteşte pentru un test nuclear, avertizează ONU. Nord-coreeni au început reconstruirea unei instalaţii de testare

5 August 2022 at 04:52

Coreea de Nord se pregăteşte pentru un alt test nuclear, primul din 2017, a avertizat ONU joi seară.

Coreea de Nord se pregăteşte pentru un test nuclear, avertizează ONU. Nord-coreeni au început reconstruirea unei instalaţii de testare

Lucrări de construcţie la o instalaţie de testare subterană din nordul ţării au fost observate în ultimele luni. "Lucrările de la Punggye-ri deschid calea pentru teste nucleare suplimentare privind dezvoltarea armelor nucleare”, indică un raport confidenţial al ONU, din care unele extrase au fost consultate de agenţia germană de presă DPA.

Instalaţia a fost iniţial demolată în 2018, după negocierile cu SUA

Imaginile din satelit sugerează că nord-coreenii şi-au reparat reţeaua de tuneluri şi au reconstruit structurile demolate în 2018, ca parte a negocierilor cu Statele Unite.

Potrivit raportului ONU, care acoperă activitatea din ultimele luni, capacitatea de producţie de material fisionabil a fost crescută şi la instalaţia nucleară a ţării din Yongbyon.

articolul original.

Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin, a ajuns pe lista de sancţiuni a SUA

3 August 2022 at 07:50

Statele Unite au impus marți noi sancțiuni Rusiei, vizând-o pe Alina Kabaeva, o fostă gimnastă olimpică pe care Trezoreria americană a descris-o ca având o relație strânsă cu președintele Vladimir Putin, ca parte a celui mai recent răspuns al Washingtonului la războiul din Ucraina.

SUA o sancţionează pe Alina Kabaeva, presupusa parteneră a lui Vladimir Putin

Presupusa iubită a lui Vladimir Putin a fost sancţionată de guvernul american, pe baza motivului invadării Ucrainei de către Rusia. Alina Kabaeva este cea mai recentă persoană de pe lista Biroului de Control al Activelor Străine, care i-a îngheţat orice bun aflat pe teritoriul SUA și a interzis, în general, oricăror cetăţeni americani să facă afaceri cu ea, relatează The Guardian.

Măsura a venit la aproximativ trei luni după ce Casa Albă a declarat că fosta gimnastă nu este scutită de sancțiuni. Oficialii Marii Britanii au sancționat-o, de asemenea, şi ei pe Kabaeva în luna mai. Aceasta este în prezent președinta New Media Group în Rusia, cea mai mare companie media privată din țară.

Țările occidentale au aplicat sancțiuni economice asociaţilor și persoanelor apropiate lui Putin, pentru a-l pedepsi pentru decizia de a invada Ucraina în februarie. SUA au evitat o confruntare directă cu Rusia, dar au furnizat miliarde de dolari în arme și alte resurse pentru a-i ajuta pe ucraineni.

Zvonurile cum că cei doi ar avea mai mulţi copii împreună circulă de câţiva ani

Kremlinul a negat pentru multă vreme că Putin, în acest moment divorțat, ar fi implicat în vreo relaţie cu renumita gimnastă. Diverse rapoarte publicate sugerează însă că cei doi ar avea şi copii împreună: doi băieţi şi două fete gemene, care trăiesc în Elveţia, conform publicaţiilor din Occident.

Kabaeva, originară din Uzbekistan, a câștigat aurul la Jocurile Olimpice din 2004 de la Atena. Mai târziu, ea a petrecut mai mult de șase ani ca parlamentar în partidul politic a lui Putin, înainte de a prelua conducerea National Media Group în 2014.

Celelalte companii ruseşti sancţionate de către Trezoreria americană

Ultima rundă de sancțiuni vizează, de asemenea, Publichnoe Aktsionernoe Obschestvo Magnitogorskiy Metallurgicheskiy Kombinat (MMK), unul dintre cei mai mari producători de oțel din lume, precum și pe proprietarul majoritar și președintele consiliului de administrație, Viktor Rashnikov, a precizat Trezoreria.

Trezoreria a precizat că MMK este unul dintre cei mai mari contribuabili din Rusia și reprezintă o sursă substanțială de venituri pentru guvernul rus, potrivit MediaFax.

articolul original.
  • There are no more articles
❌