ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Guvernul ia în calcul să renunțe la ajutorul de 50 de bani pe litru de carburant

6 August 2022 at 13:13

Guvernul ia în calcul să renunţe la ajutorul de 50 de bani pe litrul de carburant, decizia de a continua sau nu acordarea compensaţiei urmând să fie analizată în coaliție, a anunțat, la Antena 3, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. Guvernul României a aprobat la sfârșitul lunii iunie reducerea prețului la carburanți cu 50 de bani. Măsura urma să fie aplicată în perioada 1 iulie – 30 septembrie.

„Ca și în cazul altor măsuri implementate de Guvern pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze naturale, compensarea la pompă cu 50 de bani a prețurilor la carburanți va continua pe întreaga perioadă anunțată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii”, a spus Dan Cărbunaru.

O discuție va avea loc între partidele aflate la guvernare.

„Vom vedea ce se va întâmpla. Suntem abia la începutul lunii august, vom vedea cum evoluează piața. Am văzut că sunt perioade în care prețul carburantului scade. Există și un apel pe care premierul l-a făcut către instituțiile statului să verifice elementele de cost și ce se întâmplă într-adevăr la benzinării. Și este o preocupare, am văzut, la nivel global. Și secretarul general ONU, zilele trecute, a făcut un apel în acest sens către cei care comercializează carburant. Deci, trebuie să înțelegem că e o perioadă extrem de delicată”, a spus Cărbunaru.

articolul original.

PESTE 125.000 DE CONTRACTE PART-TIME AU DISPĂRUT DIN CAUZA SUPRAIMPOZITĂRII

6 August 2022 at 09:02
image

Numărul contractelor de muncă part-time a scăzut în luna iulie cu 91.195, în timp ce numărul celor cu normă întreagă a crescut cu 73.981. Mai mult, doar în primele două zile din august s-a înregistrat o scădere cu 35.212 a numărului de contracte part-time, potrivit calculelor Profit.ro pe baza datelor primite de la Inspecția Muncii.

Însă datele disponibile până acum nu sunt, încă, suficiente pentru o concluzie, atrage atenția Mihaela Grigore, expert în legislația muncii.

“În luna iulie, la nivel național, a scăzut numărul de contracte de muncă cu timp parțial, dar a și crescut accelerat numărul de contracte de muncă cu normă întreagă. Pentru stabilirea efectelor acestei măsuri, este nevoie de mai mult timp (perioadele de preaviz, de exemplu) și de date detaliate, analizate în context, nu isteric și pentru capital de imagine”, a declarat Mihaela Grigore, citată de Spotmedia.ro.

Amintim că, de la 1 august, a intrat în vigoare o măsură de creștere a taxării contractelor cu normă parțială. Aproape jumătate din IMM-urile care au participat la un sondaj al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) spun că au între 1 și 4 angajați part-time, iar după modificarea Codului Fiscal, 47,7% dintre respectivele firme vor renunța la aceștia.

articolul original.

În timp ce statul sugrumă mediul privat, Guvernul majorează salariile bugetarilor

6 August 2022 at 09:21
By: M.Ex.

Potrivit unui proiect de OUG, personalul din instituțiile și autoritățile publice nominalizat în echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabule, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților pentru fiecare proiect.

De asemenea, funcționarii public din cadrul Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii, Ministerului Mediului, Ministerului Dezvoltării, Ministerului Investițiilor și Proiectelor europene, Ministerului Sănătății, Ministerului Educației, Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și instituțiile aflate în subordinea acestora, funcționarii publici din Administrația Prezidențială, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Justiției precum și funcționarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.

Funcționarii publici din serviciile publice deconcentrate ale instituțiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului mediului, Ministerului Sănătății, Ministerului Educației, Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Ministerului Muncii, precum și din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.

Pe d altă parte, Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că vor fi majorări salarile din luna august pentru sectorul bugetar, precizând că de creşteri vor beneficia şi angajaţii ministerelor Culturii, Transporturilor şi cei ai Institutului Naţional de Statistică, conform News.ro.

“Începând cu luna august o să se acorde o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de legea cadru nr 153/2017 pentru anul 2022 şi luna decembrie 2021”, a declarat Budăi.

El a fost întrebat şi despre o majorare salarială pentru funcţionari din cadrul ministerelor Culturii, Transporturilor şi INS.

“Este un memorandum care a fost aprobat în Guvern pentru salariile din INS şi o echilibrare a ceea ce înseamnă salariile din ministerul Culturii ş Ministerul Transporturilor”, a explicat ministrul Muncii.

Întrebat care este impactul bugetar al acestor măsuri, Marius Budăi a răspuns: “S-a făcut o analiză a tuturor bugetelor, s-a discutat cu aproximativ toţi ordonatorii de credite, în special cu ministerele. Aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin legea bugetului pe fiecare ordonator principal de credite. Nu se vor acorda la rectificarea bugetară sume suplimentare”.

articolul original.

Guvernul le promite 40.000€ românilor din străinătate pentru a se întoarce în țară. Condiția pentru a primii banii

6 August 2022 at 06:44
image

Guvernul face filmuleţe pentru a-i atrage pe românii din străinătate să se întoarcă în ţară.

În clipul de promovare a programului Start-Up Nation Diaspora, personajele sunt în straie populare şi se ocupă cu diverse meşteşuguri. 

Programul le promite câte 40.000 de euro celor care se întorc în România şi îşi deschid afaceri. Deşi înscrierile au început de mai bine de două săptămâni, până acum sunt doar puţin peste 100 de solicitări.

articolul original.

IZOMETAL MAGELLAN a cerut insolvenţa POLTERGEIST (EUROINSTAL)

6 August 2022 at 04:23
By: zdv

IZOMETAL – MAGELLAN SRL Drobeta-Turnu Severin (CUI/CIF: 6633311) – firmă care a intrat în insolvenţă pe 23 august 2012 şi a avansat la faliment în 2016 – a depus o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva POLTERGEIST SRL Timişoara (CUI/CIF: 11152462) , iar această solicitare de aplicare a Legii 85/2014 a dus la înregistrarea Dosarului nr.3364/30/2022.

Firma din portofoliul lui Georgică CORNU a iniţiat acest demers juridic după ce, pe 3 decembrie 2021, Judecătoria Timişoara a stabilit că POLTERGEIST SRL trebuie să restituie reclamantei IZOMETAL – MAGELLAN SRL mai multe bunuri sau – „în măsura în care restituirea nu este posibilă” – să achite suma de 122.750 lei (Dosarul nr. 9160/325/2021).

Înfiinţată în 1998, compania POLTERGEIST SRL este deţinută şi administrată de Laurenţiu Nicuşor DRAGOTĂ, activează sub brandul EUROINSTAL şi se laudă pe site-ul propriu cu 20 magazine în toată ţara.

Pentru anul 2021 a raportat maxime istorice la toţi indicatorii: 261 de angajaţi, profit net de 19.169.087 lei, cifră de afaceri de 268.256.706 lei, datorii de 139.335.930 lei şi active circulante de 176.091.196 lei, din care stocuri de 104.324.712 lei (şi 10.098.069 lei în casă şi conuri la bănci).

Societatea lui Laurenţiu Nicuşor DRAGOTĂ avea la finalul anului 2021 datorii la stat de aproximativ 41 milioane lei… iar EximBank spune că a încheiat cu POLTERGEIST SRL „un acord de finanţare, în cadrul programului IMM Invest, în valoare de trei milioane de lei, facilitatea având ca destinaţie susţinerea derulării activităţii curente”.

Sursa: supervizor.ro

articolul original.

În Caraș Severin, producțiile de grâu sunt secrete!

5 August 2022 at 19:34

Din păcate, reprezentanții Direcției pentru Agricultură Caraș Severin nu au vrut să divulge nici o cifră, privind nivelul producțiilor la cerealele păioase, în 2022: grâu, orz, rapiță, ovăz și triticale.

Adina Bate, directorul adjunct, a spus cu hotărâre că producțiile sunt confidențiale, iar ei au interzis de la Ministerul Agriculturii să facă publice cifre cu nivelul cantităților obținute de fermieri.

“Nu putem să va dăm cifre cu producțiile de grâu. Cu suprafețele nu e problema să vă spunem. Vorbim numai de producții că nu avem voie să le publicăm. Pot să va spun că nivelul recoltelor la grâu, rapiță, orz, ovăz și triticale sunt bune, în agricultură județului Caraș Severin. Deocamdată nu avem seceta în Caraș”, a divulgat directoarea adjunctă. Unele probleme sunt numai la Măureni, unde s-au înregistrat ceva calamități. E o localitate aflată la granița cu județul Timiș. Acolo sunt cinci producători agricoli, dar cu suprafețe foarte mici afectate de seceta. E vorba de vreo 50 de ha. De fapt,  în Caraș Severin, nici nu există fermieri mari. Un lucru este clar: în agricultură județului, au fost ploi, în toamna anului 2021 și în prima parte a lui 2022. Culturile de toamna nu au avut de suferit. Au mers destul de bine.

Adina Bate a concluzionat: “Am avut inclusiv zăpadă, în iarnă. La capitolul precipitații noi am stat bine, față de alte județe. Ce pot să spun este că, dacă în următoarele zile, va fi caniculă, temperaturi de peste 35 de grade, și nu va plouă, este clar că va fi și la noi seceta, iar culturile de porumb și floarea soarelui vor fi afectate. Deocamdată nu avem probleme din cauza secetei. Pentru culturile de toamna, am avut umiditate în sol, fiindca au fost precipitații. În ceea ce privește culturile de primăvară, evident că de acum, încolo, vor fi riscuri pentru porumb și floarea soarelui”.

articolul original.

Românii pot economisi cu dobândă anuală de 8,25% 

5 August 2022 at 14:33

Începând de luni, 8 august a.c., românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturitate de 1 an și dobândă anuală de 8,25%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. Interesul românilor pentru titlurile de stat TEZAUR s-a menținut la un nivel ridicat și în luna iulie, suma investită fiind de 1,49 miliarde lei.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 08 – 26 august 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 08 – 29 august 2022 de la unitățile Trezoreriei Statului;
  • Între 08 – 26 august 2022 în mediul urban și 08 – 25 august 2022 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări sunt publicate la secțiunea Datorie publicăwww.posta-romana.ro.

articolul original.

Românii, tot mai interesaţi de penthouse-uri: doar anul acesta au fost achiziţionate proprietăţi de aproape 30 de milioane de euro

5 August 2022 at 15:24
image

Chiar dacă se vorbeşte din ce în ce mai des despre criză şi recesiune, trebuie să ştiţi că printre oamenii cu mulţi bani lucrurile nu arată la fel de rău. Poate din contră. Mulţi se pare că au făcut achiziţii imobiliare serioase anul acesta. Doar 12 imobile de lux, de la penthouse-uri la vile, au fost tranzacţionate cu aproape 30 de milioane de euro.

Un penthouse situat la etajul 20 al uneia dintre cele mai înalte clădiri rezidenţiale din România care se întinde pe tot etajul şi care are o suprafaţă totală de 650 de metri pătraţi. Pe lângă designul de interior contemporan, acest penthouse beneficiază şi de tehnologie de ultimă oră incorporată, dar şi de o privelişte spectaculoasă.

Are 7 dormitoare, 6 băi şi 4 terase. Valoarea de piaţă a unui astfel de penthouse este de 6 milioane de euro. Numărul celor interesaţi să deţină un astfel de penthouse este destul de mare. Acelaşi dezvoltator care a construit acest penthouse a reuşit să vândă luna trecută două astfel de proprietăţi similare cu o valoare de piaţă de peste 12 milioane de euro.

articolul original.

Sindicatul AQUAROM: Prejudiciu la Apele Române de peste 167 milioane de euro?!

5 August 2022 at 11:56

Federația AQUAROM a solicitat astăzi Corpului de Control al Primului Ministru și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în baza Legii 544, Raportul Corpului de Control al Primului-Ministru, care a verificat activitatea Administrației Naționale „Apele Române” , în perioada 01.01.2019 – 18.06.2021.

Din informaţiile pe care le au cei de la AQUAROM, controlul a vizat modificarea, în mod repetat, a structurii organizatorice a instituţiei, precum şi legalitatea actelor de numire sau încetare a numirii în anumite funcţii de conducere.

Toate aceste lucruri au condus, la crearea unui prejudiciu financiar enorm în valoare de 824 000 000 lei, prin neactualizarea, timp de 10 ani(2011-2020), a preţului apei brute cu rata inflaţiei. Cu acei bani, ANAR ar fi putut majora veniturile angajaţi lor și ar fi putut face investiţii în lucrările de apărare împotriva inundaţiilor.

Redăm mai jos conținutul adresei trimise către instituțiile mai sus menționate.

  

articolul original.

Grupul Meta (Facebook, Instagram) se îndatorează pentru prima oară în istoria sa

5 August 2022 at 12:20

Grupul Meta (Facebook, Instagram) va lansa pentru prima dată în istoria sa un împrumut, semn că gigantul rețelelor de socializare se confruntă cu o lipsă de fonduri pentru a-și finanța ambițiile pe termen scurt și lung, potrivit BFM TV, citat de G4Media.

Astfel, grupul californian va emite obligațiuni, potrivit unui document pe care l-a depus joi, 4 august, la SEC, autoritatea de reglementare a bursei de valori din SUA.

„Meta intenționează să utilizeze veniturile pentru scopuri corporative generale, care pot include (…) cheltuieli de capital, răscumpărări de acțiuni, achiziții sau investiții”, a precizat grupul lui Mark Zuckerberg, fără a precizat suma pe care dorește să o obțină și nici durata obligațiunilor.

Potrivit agenției de presă Bloomberg, Meta vrea să obțină între 8 și 10 miliarde de dolari. Suma ar urma să fie împărțită în patru împrumuturi, dintre care cel mai lung ar fi de 40 de ani, cu rate ale dobânzii cu 1,8 puncte procentuale mai mari decât cele ale obligațiunilor de trezorerie americane.

Săptămâna trecută, Meta a raportat rezultate financiare dezamăgitoare: veniturile sale trimestriale au scăzut pentru prima dată în istoria sa, iar profitul său net a scăzut cu 36% față de anul trecut, până la 6,7 miliarde de dolari.

Rețeaua de socializare, numărul doi mondial în materie de publicitate, se confruntă cu reduceri de buget din partea agențiilor de publicitate din cauza economiei precare și a concurenței altor platforme, precum TikTok, care este populară în rândul persoanelor mai tinere.

„Situația arată mai rău decât în urmă cu trei luni”, a recunoscut recent Mark Zuckerberg.

Emiterea de obligațiuni este o „idee bună”, potrivit lui Dan Ives, analist la Wedbush Securities. „Ar fi trebuit să o facă cu mult timp în urmă”.

„Spre deosebire de alți mari jucători din domeniul tehnologiei, Meta nu are datorii. Compania își va pune în aplicare strategia meteverse în mod agresiv, iar acest lucru necesită mult capital”, a declarat el pentru AFP.

În toamna anului trecut, Facebook s-a redenumit Meta, cu ambiția declarată de a construi „metaversul”, un univers paralel accesibil în realitatea augmentată și virtuală (AR și VR), prezentat ca fiind viitorul internetului.

Dar de la începutul lunii februarie, prețul acțiunilor sale s-a înjumătățit, anulând o capitalizare de piață de peste 400 de miliarde de dolari.

„Ne concentrăm pe investiții pe termen lung care ne vor permite să ieșim mai puternici din această criză economică, începând cu algoritmul de recomandare și „Reels” (formate care le imită pe cele de la TikTok, n.r.), noua noastră infrastructură de publicitate și metaversul”, a declarat Mark Zuckerberg.

Pe Wall Street, acțiunile, care au închis joi în creștere cu 1,05%, la 170,57 dolari, au scăzut cu 0,16% în tranzacțiile de după orele de tranzacționare.

articolul original.

SITUAȚIA CARDURILOR SOCIALE

5 August 2022 at 11:15
image

Cea de-a doua tranșă a cardurilor sociale are 150.000 de beneficiari în plus față de cei 2,48 milioane inițiali, în urma actualizării listelor de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Noii beneficiari vor primi cardurile până pe 3 septembrie, iar în ziua de 8 septembrie, toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 tranșe în valoare de câte 250 de lei pentru achiziția de alimente și mese calde, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

În cursul acestei săptămâni, reprezentanții Poștei Române se asigură că nu sunt beneficiari eligibili care să nu fi primit cardul, inclusiv cei care inițial nu au fost găsiți la domiciliu sau care nu au răspuns avizării. Persoanele care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili pot întreba la Ministerul Muncii în timp ce informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate pot fi solicitate Poștei Române.

“După o primă etapă dificilă în care am reușit să emitem și să distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie. Acum, cu siguranță procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toți cei eligibili. La cei 2.480.613 beneficiari din prima tranșă se adaugă alți aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente și mese calde”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Cea de-a doua emisiune de carduri va include persoanele omise din listele inițiale și pe cele devenite eligibile începând cu 1 iulie 2022.

Listele cu beneficiarii vor fi actualizate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale până la sfârșitul acestei săptămâni, incluzând noii beneficiari și vor fi verificate de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, conform prevederilor din OUG nr. 63/2022, în cursul săptămânii viitoare.

Emiterea noilor carduri este planificată să se finalizeze în data de 22 august, iar livrarea prin Poșta Română către beneficiari urmează să aibă loc până la 3 septembrie. Sprijinul pentru alimente și mese calde aferent tranșei a doua va ajunge către toți beneficiarii până la 8 septembrie, precizează MIPE.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranșa a patra este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile și un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.

Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar, doar împreună cu actul de identitate.

Pentru a putea afla soldul curent / suma disponibilă pe card și pentru alte informații, beneficiarii sunt rugați să apeleze Serviciul Clienți al emitentului.

Categoriile de persoane care primesc voucherele sociale sunt următoarele: pensionarii din sistemul public de pensii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare. (Agerpres)

articolul original.

Comunicat de Presă finalizare proiect SC ROCINEMA SRL

5 August 2022 at 10:28

05.08.2022

Comunicat de Presă finalizare proiect SC ROCINEMA SRL

 

Firma ROCINEMA SRL anunță finalizarea proiectului cu titlul „Sustinerea si dezvoltarea activitatii curente” proiect nr. M2-11544 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020. Perioada maxima legala de derulare a proiectului a fost de 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE, respectiv 06.08.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea Firmei Rocinema SRL

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,
-menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de
data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data
acordării granturilor

Grant = 313181.85 RON Cofinanțare = 46977.2775 RON

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020

Persoană de contact:

Mardale Silviu Aurelian 0760541930
email linecinema2013@gmail.com

articolul original.

Valoarea IPO de pe bursele europene din T2 a atins cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu

5 August 2022 at 07:47
By: .

Material de Sorin Petre, Partener PwC România

Listările de acțiuni la bursele din Europa au atins cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, înregistrând o scădere considerabilă în al doilea trimestru din 2022 față de aceeași perioadă a anului trecut, de aproximativ 80% în ceea ce privește numărul de oferte publice inițiale (IPO), de la 142 în T2 2021 la 29 în T2 2022, și o contracție de cca. 91% în ceea ce privește totalul veniturilor brute din IPO de la 23,1 miliarde euro în T2 2021 la 2,1 miliarde euro în T2 2022. Această scădere dramatică este strâns corelată cu deteriorarea condițiilor de piață, iar o revenire este de așteptată abia anul viitor, arată raportul PwC IPO Watch Europe Q2 2022.

În al doilea trimestru al acestui an, au avut loc vânzări semnificative de acțiuni pe fondul condițiilor de piață care s-au deteriorat rapid, dar și ca urmare a creșterii ratelor dobânzilor, a inflației și a încetinirii creșterii economice, exacerbate de conflictul militar din Ucraina și de blocajele din China. În contextul volatilității observate pe piață dar și al așteptărior privind o recesiune, piețele  de capital au fost puternic afectate iar indicii principali ai acestora aproape că au anulat, în prima jumătate a anului 2022, câștigurile obținute din ultimul an, cu excepția FTSE 100, un indice puternic din domeniul energiei și al materiilor prime.

Multe IPO-uri au fost amânate sau anulate iar așteptările pentru perioada următoare sunt marcate de o doză de incertitudine până când se va reduce decalajul dintre opiniile investitorilor și cele ale emitenților cu privire la evaluările de pe piața de capital. Astfel, mulți participanți de pe piață consideră acest context ca o resetare necesară a (re)evaluării acțiunilor.

Raportul realizat de PwC arată că, cel mai probabil, o revenire pe acest segment de piață va avea loc abia anul viitor, deși sunt companii care se pregătesc pentru listări publice și este de așteaptat să existe unele încercări limitate de a accesa acest segment în al doilea semestru al anului 2022.

Cel mai mare IPO din Europa în T2 2022 a fost cel al companiei Industrie de Nora (listare la 474 milioane euro), un producător italian de hidrogen verde care a propulsat Borsa Italiana pe prima poziție în topul burselor europene, în funcție de valoarea IPO-urilor. Pe bursa Nasdaq Nordic Stockholm au fost înregistrate 5 IPO-uri (total 322 milioane euro) în urma cărora această bursa a ocupat poziția a doua, fiind apoi urmată de Euronext Paris tot cu 5 IPO-uri (total 305 milioane de euro).

Și la nivel global, apetitul de investiție pe piața de IPO-uri a rămas fragil în al doilea trimestru 2022, numărul de listări atingând cel mai scăzut nivel din ultimii cinci ani. Mai mult, scăderea dramatică a IPO-urilor este foarte vizibilă în T2 2022 când au fost închise cu succes doar 232 de listări (valoare totală din IPO-uri de 36,6 miliarde dolari) față de aceeași perioada a anului trecut când au fost înregistrate 631 de listări (valoarea cumulată de 133,1 miliarde dolari).

Cel mai mare IPO la nivel global în acest trimestru a fost cel de 6,1 miliarde de dolari al companiei Dubai Electricity and Water Authority (DWEA), al cărei preț a fost stabilit pe piața financiară din Dubai.

IPO Watch Europe analizează toate IPO-urile noi de pe piața primară de pe principalele piețe bursiere și segmente de piață din Europa (inclusiv bursele din Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia și Regatul Unit) trimestrial.

articolul original.

Cardurile de tichete sociale din programul guvernamental Sprijin pentru România, emise prin operatorii Up România și Sodexo, pot fi folosite în magazinele Auchan

5 August 2022 at 08:32
image

Auchan susține programul guvernamental Sprijin pentru România, demarat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Într-o primă etapă, județele acoperite sunt cele aferente operatorilor Sodexo și Up România, iar compania depune toate eforturile pentru a putea oferi acest serviciu alături de toți operatorii acreditați, în cel mai scurt timp. Cardurile de tichete sociale pot fi folosite în hipermarketurile și supermarketurile Auchan. În plus, retailerul organizează și o tombolă specială, în cadrul căreia clienții care utilizează la cumpărături atât cardul pentru tichete sociale, cât și cardul MyCLUB Auchan, pot câștiga unul dintre cele 3 premii lunare a câte 1000 euro fiecare, sub formă de bonus pe cardul de fidelitate, până la sfârșitul anului.

Începând din luna august, tichetele sociale din programul Sprijin pentru România, emise prin operatorii Sodexo și Up România, pot fi folosite în toate magazinele Auchan din Constanța, Galați, București, Ilfov, Dolj, Bihor, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Brașov, Mureș, Sibiu, Hunedoara, Timiș, Bacău, Iași, Suceava, Argeș și Prahova (cu excepția magazinelor MyAuchan din stațiile Petrom).

Conform OUG 63/2022, sprijinul material acordat categoriilor de persoane vulnerabile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență are drept scop compensarea unei părți din cheltuielile cu hrana pentru asigurarea traiului zilnic, prin acordarea unor tichete sociale pe suport electronic, pentru achiziționarea de produse alimentare și/sau pentru asigurarea de mese calde.

În plus, în perioada 2 august – 31 decembrie 2022, beneficiarii cardurilor pentru tichete sociale care folosesc la cumpărături și cardul MyCLUB Auchan vor fi înscriși automat în tombola prin care compania oferă lunar, prin tragere la sorți, 3 premii a câte 1000 euro fiecare, sub formă de bonus pe cardul de fidelitate.

Regulamentul tombolei, precum și lista completă a magazinelor participante, sunt disponibile aici: https://romania.auchan.ro/ro/blog/news/regulamentul-oficial-al-campaniei-myclub-auchan-sustine-programul-sprijin-pentru-romania-2-august-31-decembrie-2022.

Acest demers vine în continuarea acțiunilor de protejare a puterii de cumpărare a românilor, cu atât mai mult în această perioadă. Cea mai recentă măsură anti-inflație introdusă de Auchan a fost blocarea prețurilor a peste 3000 de produse marcă proprie Auchan. Astfel, numeroase produse alimentare, de la lactate, brânzeturi, mezeluri, ouă, produse din carne, conserve și până la cafea și înghețată, cât și nealimentare, precum detergenți, cosmetice, articole de papetărie, bricolaj, auto și produse destinate animalelor de companie, nu mai sunt impactate de inflație, cel puțin până la 30 septembrie 2022. În plus, clienții fideli beneficiază și de 5% bonus suplimentar, în bani, pe cardul de fidelitate MyCLUB Auchan, la achiziția acestor produse. Mai multe detalii, pe romania.auchan.ro.

Auchan România are în portofoliu 264 de magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 6 supermarketuri și 225 de magazine de ultraproximitate MyAuchan, din care peste 200 în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro. Cu o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de Euro, Auchan propune locuitorilor din orașele în care sunt prezente magazinele sale un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount responsabil, cu toate preţurile mici, permanent. În 2021, Auchan a obținut medalia Customers’ Friend și statutul Customers’ Friend – Superior Excellence.

articolul original.

Telekom Romania Mobile continuă creșterea și în trimestrul 2 din anul 2022

5 August 2022 at 08:29
image

La 30 iunie 2022, Telekom Romania Mobile înregistra 3,94 milioane de clienți, în creștere cu 11,3% față de anul precedent. În cel de-al doilea trimestru al anului curent, operatorul a marcat aproape 120.000 de noi utilizatori în valoare absolută, o confirmare a interesului tot mai mare și al încrederii clienților față de serviciile sale și o consecință a respectării promisiunii de brand: Mobil așa cum vrei. Simplu și corect.

Compania a avut la finalul trimestrului 1,78 milioane de abonați, în creștere cu 5,3% față de T2 2021, și 2,15 milioane de utilizatori prepaid, în creștere cu 16,8% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Conform datelor companiei, 80% dintre clienții Telekom Mobile sunt promotori ai serviciilor și ale noilor abonamente NELIMITAT, lansate în luna aprilie împreună cu promisiunea, Cât vezi atât plătești. Toate aceste rezultate sunt o dovadă a eforturilor Telekom Mobile de a înțelege nevoile clienților și de a le oferi soluțiile cele mai potrivite.

Creșterea numărului de clienți a venit pe fondul eforturilor continue ale companiei de a îmbunătăți calitatea rețelei, pe lângă lansarea unor oferte comerciale atractive. În ultimul an, calitatea rețelei Telekom Mobile a crescut în 1.200 de localități, cu 10,6 milioane de locuitori, iar în ultimele șase luni lucrările de îmbunătățire au dus la o acoperire mai bună în peste 440 de zone urbane și rurale, cu un total de 345.000 de locuitori, în timp ce acoperirea 4G a depășit 98% din populație.

În plus, compania își continuă planul ambițios de conectare a stațiilor sale de bază la panouri solare, pentru a înlocui sursele actuale de energie cu surse de energie regenerabilă. Aceasta este o investiție care va reduce considerabil amprenta de carbon a companiei în următorii ani și care va contribui la asigurarea unui viitor mai verde pentru România.

„Telekom Mobile s-a dovedit o organizație performantă în ultimele trei trimestre, obținând rezultate mai bune la toți indicatorii cheie de performanță. Ne-am concentrat strategia pe un singur lucru: să ne tratăm clienții cu respect și corectitudine, conform angajamentului pe care  brandul nostru l-a făcut în fața tuturor românilor, de a le oferi Mobil așa cum vrei. Simplu și corect. Tot ceea ce am făcut și vom continua să facem este să ne tratăm clienții așa cum am vrea să fim tratați la rândul nostru. Încrederea pe care am primit-o din partea lor demonstrează că am ales strategia corectă”, a declarat Dina Tsybulskaya, CEO Telekom Romania Mobile.

Performanța Telekom Mobile s-a reflectat în rezultate pozitive pentru achiziția și retenția clienților. În trimestrul 2 2022, veniturile au crescut cu 4,7% față de aceeași perioadă a anului 2021, până la 78,2 milioane de euro, luând în considerare referința de raportare fără impactul operațiunilor wholesale (MVNO) și alte venituri legate de operațiunile fixe. Pentru primele șase luni ale anului, veniturile au fost de 156,6 milioane de euro, în creștere cu 3,1% față de anul precedent.

În al doilea trimestru, EBITDA s-a dublat față de T2 2021, ajungând la 13,7 milioane de euro, în timp ce, pentru perioada de șase luni, creșterea a fost de 165% față de primele șase luni ale anului precedent, ajungând la 25,4 milioane de euro.

Pe lângă aceste realizări, Telekom Mobile a făcut pași decisivi pentru a deveni un operator digital. Numărul de clienți care primesc factura în format electronic a crescut cu 11% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar numărul de plăți digitale a crescut, de asemenea, cu 18% față de T2 2021. În plus, compania a crescut cu 43% numărul proceselor automatizate cu ajutorul roboților (RPA), comparativ cu aceeași perioadă din 2021, ceea ce contribuie atât la simplificarea experienței clienților, cât și a muncii angajaților companiei.

„Încă traversăm o perioadă de incertitudine. În al doilea trimestru al anului, rata inflației a crescut până la 15% în iunie 2022, ceea ce a pus o presiune și mai mare asupra companiilor locale. În plus, creșterea numărului de cazuri de Covid din ultimele săptămâni înseamnă că încă mai avem de luptat cu această pandemie. O veste bună a venit la sfârșitul primului trimestru al anului, deoarece PIB-ul a crescut cu 6,5% față de anul precedent. Sunt sigur că România va reuși să treacă peste aceste obstacole și să își mențină creșterea economică”, a declarat Nicolas Mahler, Chief Financial Officer Telekom Romania Mobile.

„Ne-am continuat eforturile de implementare a unor procese inteligente, agile și digitale, pentru a crește eficiența operațională și, în consecință, satisfacția clienților. Vedem că acest lucru dă roade în mare măsură, atât în ceea ce privește reducerea costurilor operaționale, dar, cel mai important, în îmbunătățirea feedback-ului și percepției clienților. Acest efort, combinat cu oferte comerciale excelente, a generat o rețetă de succes”, a precizat Nicolas Mahler.

La sfârșitul celui de-al doilea trimestru, Telekom Romania Mobile și-a mutat activitatea în noua locație, @Expo. „Ne-am mutat recent compania într-o clădire nouă, care se potrivește mai bine cu atitudinea noastră de challenger în domeniul telefoniei mobile și cu noua direcție strategică a companiei. Este un loc de inspirație proaspătă care cu siguranță îi va motiva pe colegii mei”, a menționat Nicolas Mahler.

La jumătatea lunii iunie, Telekom Mobile a lansat oferta de vară, încă disponibilă pentru clienți, cu noile planuri tarifare NELIMITAT cu conectivitate nelimitată în România (internet, voce și SMS) și acces la serviciul de roaming în Spațiul Economic European (SEE) inclus din start, conform reglementărilor Roam Like at Home, aplicabile tuturor clienților din SEE.

„Noul portofoliu de abonamente Telekom Mobile a fost conceput ca un nou pas pentru respectarea promisiunii făcute de companie în toamna anului trecut, de a oferi clienților săi o experiență mobilă mai simplă și corectă, cu prețuri transparente și beneficii cat mai simple. Și feedbackul primit de la clienții noilor planuri tarifare ne dovedeste că le oferim serviciile pe care și le doresc cu adevărat și în care au încredere”, a declarat Andreea Cramer, Chief Commercial Officer, Telekom Romania Mobile.

articolul original.

Startarium 4GOOD anunță cei zece ambasadori care vor promova misiunea acceleratorului la nivelul antreprenorilor sociali și ONG-urilor din zece orașe

5 August 2022 at 08:26
image

Startarium 4GOOD, acceleratorul de business pentru misiuni cu impact a ales cei zece ambasadori locali care vor duce mai departe obiectivele programului stabilite pentru antreprenori sociali și ONG-uri în comunitățile lor, venind astfel în sprijinul a 100 de organizații care să-și crească impactul și să devină mai sustenabile. Fiecare ambasador va livra în toamna lui 2022 câte un program-capsulă în orașul din care face parte.

Startarium 4GOOD: Ambassadors este un spin-off al Startarium 4GOOD, acceleratorul de business pentru misiuni cu impact. La baza curriculumului 4GOOD Ambassadors stă experiența de învățare prin care au trecut cei 27 de participanți din accelerator și proiectele lor cu misiune socială.

În această etapă a programului 4GOOD, cei zece ambasadori selectați au misiunea de a organiza și livra, în toamna lui 2022, câte un bootcamp pentru afacerile sociale sau ONG-urile din orașele lor. Fiecare bootcamp va dura două zile și va avea o structură intensivă, care include atelierele, materialele educaționale, resursele și instrumentele utilizate în acceleratorul Startarium 4GOOD. O resursă de referință în construirea acestor bootcamp-uri este cursul-ghid pentru antreprenoriat social, dedicat oricărei afaceri cu misiune socială care dorește să-și crească impactul.

Cine sunt cei zece ambasadori locali și în ce orașe vor livra bootcamp-urile din toamnă

Cei zece ambasadori selectați de Startarium 4GOOD sunt profesioniști conectați la nevoile organizațiilor din orașul lor, au experiență de training și facilitare cu grupuri și au noțiuni de business sau de management de ONG. Aceștia sunt: Mihai Căprioara – Director, Fundația Comunitară Bacău (Bacău), Indira Abdulvoap – Business Consultant (Brașov), Ana Murray – Country Director, Ashoka România (București), Aurelia Cășaru – Coordonator programe, Fundația Comunitară Buzău (Buzău), Natalia Bejan – Director Executiv, Startup Moldova (Chișinău), Oana Mîndruț – Formator, Președinte Life Education for All (Cluj-Napoca), Monica Costea – Organizator și facilitator experiențe de învățare (Iași), Silvia Petre – Președinte, Asociația Pro Xpert (Râmnicu Vâlcea), Cristina Radu – Fondator, LOOMescu (Sibiu), Andreea Iager-Tako – Founder Centrul Cultural PLAI (Timișoara).

Aceștia se vor implica mai departe în pregătirea și promovarea evenimentului pentru orașul lor, iar mai apoi vor livra timp de două zile câte un bootcamp. Fiecare ambasador va fi remunerat pentru contribuția sa, primind din partea Startarium și Impact Hub și un buget pe care să îl folosească în organizare și promovare.

Prima etapă a programului începe cu întâlnirea dintre ambasadori și echipele organizatoare

În data de 10 august va avea loc prima întâlnire de onboarding cu cei zece ambasadori, iar mai apoi, în perioada 31 august – 2 septembrie, aceștia vor participa alături de echipa Startarium și Impact Hub la Ambassadors Bootcamp, unde se va desfășura procesul de co-creare a proceselor de training și planificare a curriculumului livrat către organizații în toamna lui 2022.

Bootcamp-urile din toamnă vor avea loc în perioada 17 – 28 octombrie 2022. Organizațiile-beneficiar se vor putea înscrie curând pentru aceste bootcamp-uri, iar cele deja interesate își pot lăsa datele de contact în acest formular pentru a fi anunțate când pot aplica.

Despre Startarium

O inițiativă 100% privată, Startarium este cea mai complexă platformă pentru antreprenori la început de drum, lansată în 2016 de Impact Hub Bucharest și ING. Startarium oferă acces gratuit, național, online, la toate resursele necesare pentru a lansa, a crește și a susține o afacere de succes: conținut educațional, mentorat de business, proiecte de incubare și accelerare, instrumente moderne de finanțare precum platforma proprie de crowdfunding și competiția de pitching Startarium PitchDay.

De la lansare în octombrie 2016, Startarium a adunat o comunitate de peste 48.000 de membri și 5.000 de idei de business, peste 100 de contributori, consultanți și mentori cu care antreprenorii pot lucra gratuit, a publicat peste 500 de materiale și a deschis accesul la finanțări ce depășesc 800.000 de euro.

Din 2020 comunitatea Startarium este susținută oficial și de Zitec, noul partener tehnologic al platformei.

articolul original.

Plata cu tichetele sociale „Sprijin pentru România” disponibilă în Kaufland

5 August 2022 at 08:22
image

De la începutul lunii august, plata cu tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” va fi disponibilă în toate magazinele Kaufland din țară. În primă etapă, sunt acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România.

Voucherele sociale din programul guvernamental „Sprijin pentru România” sunt destinate achiziției de produse alimentare și de mâncare caldă, precum preparatele de la punctul Grill din parcarea magazinelor Kaufland. Astfel, clienții vor fi îndrumați de către angajații de la casele de marcat să separe produsele alimentare de cele non-alimentare, care vor fi achitate folosind un alt mijloc de plată.

Plata la casele de marcat se efectuează ca plata cu orice alt card. Cardul social pentru alimente permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS.

Cardurile sunt alimentate de către autorități la fiecare două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe, până la sfârșitul anului.

Potrivit reglementărilor, se interzice utilizarea cardului în alte scopuri decât cele pentru care a fost emis, în caz contrar se sancționează conform legii.

articolul original.

342 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

5 August 2022 at 06:36
image

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 342 locuri de muncă vacante.

Locurile muncă sunt, după cum urmează:

Olanda – 106 locuri de muncă pentru stivuitorist, culegător salată, culegător pere, culegător mere, culegător cireşe, culegător capșuni, culegător fructe, muncitor în pepinieră de flori în seră, legumicultor .

Belgia – 96 locuri de muncă pentru ospătar, muncitor necalificat în agricultură .

Norvegia – 56 locuri de muncă pentru tehnician dentar, tâmplar, frizer tradiţional,

instalator sanitar, artizan mobilier, muncitor în producţie, sticlar/ şlefuitor sticlă, sticlar/artizan sticlă .

Germania – 30 locuri de muncă pentru șofer camion, curier colete și scrisori, încărcător/sortator corespondență, educator/ educatoare .

Polonia – 27 locuri de muncă pentru muncitor depozit – operator stivuitor, asistent producţie, operator maşină CNC, lăcuitor/vopsitor, strungar/frezor, sudor MIG/MAG sau gaz, lăcătuş, operator CNC .

Finlanda – 22 locuri de muncă pentru muncitor în producţie pentru elemente din beton, îngrijitor animale, sudor lucrător în metal .

Danemarca – 5 locuri de muncă pentru izolator, montator schele, instalator ţevi .

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES sau se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro.

articolul original.

Grupul DIGI, contribuție de 576 milioane de lei la bugetul de stat, în primele șapte luni ale anului

5 August 2022 at 02:41

Grupul DIGI a virat, către bugetul de stat, 94 milioane de lei în luna iulie, sumă ce reprezintă taxele și impozitele operațiunilor companiei de telecomunicații RCS & RDS și a tuturor entităților din Grup, active pe piața locală. În total, în primele șapte luni ale acestui an, valoarea contribuțiilor fiscale ale subsidiarelor din România a fost de 576 milioane de lei.

Compania a pus în practică o viziune de business bazată pe investiții durabile și tehnologii avansate, cu scopul de a satisface nevoile tot mai variate ale clienților. DIGI aduce pe piața autohtonă servicii de telecomunicații fixe și mobile de cea mai bună calitate, la prețuri avantajoase, de care se bucură, de aproape trei decenii, milioane de abonați.

articolul original.
❌