ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Cât de mult au afectat “BOMBELE” din FAKE NEWS turismul din Delta Dunării

12 July 2022 at 12:10
image

La șase luni de la începutul acestui an, Delta Dunării se dovedește a fi în continuare destinația ideală pentru turiștii care își doresc o vacanță în natură, cei care știu să aprecieze liniștea, gastronomia locală, tradițiile multiseculare și dovedesc respect față de o Rezervație a Biosferei.

 Delta Dunării este în prezent o destinație sigură, cu toate zvonurile alarmiste, fiind una dintre cele mai izolate, unice și protejate zone turistice din România, unde turiștii pot petrece vacanțe de neuitat în natură, ținând cont de activitățile de recreere specifice turismului deltaic: pescuit, plimbările pe canale cu bărcile deschide, traseele de caiac-canoe, plimbările cu bicicleta, birdwatching și nu în ultimul rând plajele sălbatice, neamenajate, mai puțin populate.

 Cu toată situația inedită în care s-a găsit la început de sezon, industria ospitalității din Delta Dunării și-a revenit și a primit și primește turiștii în condiții de siguranță, oferind acestora noi experiențe deltaice de vacanță.

Nu o spunem noi, o spun cifrele comparative, astfel dacă până în luna mai a anului trecut, un an atipic ca și 2020, am avut în Deltă 59.119 de turiști, iată că în 2022, în aceași perioadă, au ales destinația 42.735 de turiști, cu 27% mai puține înoptări, prezența acestora fiind evident grevată de zvonurile alarmiste, dar și de creșterea prețurilor determinată de criza economică.

„Îi încurajăm pe turiști să viziteze Delta Dunării, un loc unic în lume, unde industria ospitalității a fost în permanență pregătită să primească turiștii pentru practicarea un turism responsabil, lent, de vizitare, armonios îmbinat cu biodiversitatea, multiculturalitatea, tradițiile și gastronomia locală.

Toți acești ani, complicați, ne-au învățat să ne reinventăm și să schimbăm modul de a face turism. Cine nu înțelege va dispărea natural, iar cei care practicau nefiscalizat și “vânătoarea” de turiști, pentru a îi supratarifa la transportul în Deltă, sunt de domeniul trecutului. Să înțelegem că în astfel de perioade, de ”curățenie”, informațiile privind evoluția turismului deltaic ar trebui prelute de la cei reprezentativi și nu de la acei a căror afacere, nefiscalizată, este în pericol de a falimenta.

Îi asigurăm pe turiștii care aleg să viziteze Delta că vor avea parte de o primire călduroasă, de servicii de calitate și de prețuri corecte, proprietarii de hoteluri, pensiuni, dar și și localnicii încercând să nu mărească tarifele la cazare și transport decât cu rata inflației.” a declarat Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD.

(Sursa foto – AMDTDD)

articolul original.

Țibuleac (AMDTDD): Zeci de mii de turiști au ales Delta Dunării în primele șase luni ale anului 2022

12 July 2022 at 12:03
image

Reprezentanții Asociației de Management a Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) informează că, la șase luni de la începutul acestui an, Delta Dunării se dovedește a fi în continuare destinația ideală pentru turiștii care își doresc o vacanță în natură, cei care știu să aprecieze linștea, gastronomia locală, tradițiile multiseculare și dovedesc respect față de o Rezervație a Biosferei. Delta Dunării este în prezent o destinație sigură, cu toate zvonurile alarmiste, fiind una dintre cele mai izolate, unice și protejate zone turistice din România, unde turiștii pot petrece vacanțe de neuitat în natură, ținând cont de activitățile de recreere specifice turismului deltaic: pescuit, plimbările pe canale cu bărcile deschide, traseele de caiac-canoe, plimbările cu bicicleta, birdwatching și nu în ultimul rând plajele sălbatice, neamenajate, mai puțin populate.

Cu toată situația inedită în care s-a găsit la început de sezon, industria ospitalității din Delta Dunării și-a revenit și a primit și primește turiștii în condiții de siguranță, oferind acestora noi experiențe deltaice de vacanță.

”Nu o spunem noi, o spun cifrele comparative, astfel dacă până în luna mai a anului trecut, un an atipic ca și 2020, am avut în Deltă 59.119 de turiști, iată că în 2022, în aceași perioadă, au ales destinația 42.735 de turiști, cu 27% mai puține înoptări, prezența acestora fiind evident grevată de zvonurile alarmiste, dar și de creșterea prețurilor determinată de criza economică.
Îi încurajăm pe turiști să viziteze Delta Dunării, un loc unic în lume, unde industria ospitalității a fost în permanență pregătită să primească turiștii pentru practicarea un turism responsabil, lent, de vizitare, armonios îmbinat cu biodiversitatea, multiculturalitatea, tradițiile și gastronomia locală.
Toți acești ani, complicați, ne-au învățat să ne reinventăm și să schimbăm modul de a face turism. Cine nu înțelege va dispărea natural, iar cei care practicau nefiscalizat și “vânătoarea” de turiști, pentru a îi supratarifa la transportul în Deltă, sunt de domeniul trecutului. Să înțelegem că în astfel de perioade, de ”curățenie”, informațiile privind evoluția turismului deltaic ar trebui prelute de la cei reprezentativi și nu de la acei a căror afacere, nefiscalizată, este în pericol de a falimenta.
Îi asigurăm pe turiștii care aleg să viziteze Delta că vor avea parte de o primire călduroasă, de servicii de calitate și de prețuri corecte, proprietarii de hoteluri, pensiuni, dar și și localnicii încercând să nu mărească tarifele la cazare și transport decât cu rata inflației” a declarat Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD.

articolul original.

Comunitățile din Delta Dunării și turiștii nu vor fi afectați de situația creată de unul dintre mulții transportatorii fluviali din zonă

25 June 2022 at 11:09

Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării  a primit asigurări de la Asociația Operatorilor Navelor de Agrement și Transport Rapid că turiștii din Delta Dunării nu vor avea de suferit dacă unul dintre transportatorii fluviali din Delta Dunării, va intra în incapacitate de lucru.

Într-un comunicat de presă emis în cursul zilei de azi, Asociația Operatorilor Navelor De Agrement Și Transport Rapid asigură comunitățile din Delta Dunării precum și pe turiști că:

“nimeni nu va rămâne pe drumuri și se vor asigura că atât turiștii, cât și localnicii vor ajunge, în siguranță la destinație.   

Ca de obicei, turiștii și localnicii vor putea apela, ca și până acum la șalupele rapide, acestea având o capacitate de 12 persoane.

Ambarcațiunile circulă din două în două ore pe zi, de exemplu Tulcea – Crișan – Sulina , Tulcea – Murighiol – Sf.Gheorghe prima cursă fiind la ora 08:00; iar ultima la 18:00. Desigur același program îl regăsim și pe retur.

În regim normal aceste societăți ce fac parte din „Asociația Operatorilor Navelor De Agrement și Transport Rapid” asigurau deplasarea a mai mult de 80% dintre turiști și localnici. 

Pentru a nu crea disconfort pasagerilor, numărul ambarcațiunilor poate fi, la nevoie, suplimentat.

Transportatorii au capacitatea de a duce și marfă către inima Deltei, astfel încât pensiunile și restaurantele să se aprovizioneze, iar turiștii să beneficieze de servicii și produse de calitate.”

(Sursa foto – AMDTDD)

articolul original.

“Războiul Nu e în Delta Dunării” – Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, scrisoare deschisă către Guvernul României

22 June 2022 at 10:01
image

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, alături de membrii și partenerii săi, reprezentând peste 50% din industria turismului din destinație, sau văzut nevoiți să transmită următoarea scrisoare deschisă către Guvernul României, ca urmare a valului de știri false apărute cu privire la Delta Dunării.

“După doi ani de grele încercări, perioadă de pandemie, în timpul căreia turismul cu greu s-a menținut pe linia de plutire, la începutul anului 2022, rezervările în Delta Dunării indicau o revenire la normal. Cu mâhnire și tristețe constatăm că, noi românii, suntem principalul nostru inamic. Suntem obligați să tragem un semnal de alarmă cu privire la știrile și declarațiile  menite să alarmeze populația în mod eronat în legătură cu așa-zise bombardamente în Delta Dunării, care nu fac altceva decât să destabilizeze grav sectorul turistic și să ducă la anulări masive ale rezervărilor din partea turiștilor, români sau, și mai grav, străini.

Spre exemplu în cursul serii trecute, un post de televiziune național titrează: “Rusia a bombardat în Delta Dunării”. Nu, domnilor guvernanți, nu ne-am trezit sub niciun fel de bombardament al rușilor, ci sub bombardamentul propriilor conaționali, sub forma unei intoxicații media.

Mai mult, în cadrul aceleiași emisiuni, în același context, este citat domnul ministru al Apărării Naționale, Vasile Dîncu, cu mesajul “Există informația că rușii vizează canalele de transport”, o declarație pe care o considerăm scoasă din context și care suntem convinși că nu viza în vreun fel zona Deltei Dunării.

Delta Dunării NU este bombardată! Delta Dunării NU face parte din război! Delta Dunării rămâne o destinație de vacanță sigură!

Cerem autorităților să se implice mult mai activ în promovarea destinațiilor de vacanță, din care face parte și Delta Dunării.

Va solicităm, domnule prim-ministru Nicolae Ciucă, domnule ministru al Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, domnule ministru al Apărării Naționale, Vasile Dîncu, să vă implicați activ, conform atribuțiilor legale, în combaterea acestui gen de zvonuri, iar când vi se solicită punctul de vedere, să cântăriți cu atenție fiecare declarație, pentru a nu putea fi ulterior interpretată, iar turismul deltaic și turiștii să aibă de suferit ca urmare a unor informații false propagate pe canalele media.

Vă solicităm să considerați,  așa cum ar fi normal, turismul ca fiind unul dintre cei mai importanți contributori la PIB-ul României și să nu acceptați subminarea acestei industrii, atât de greu încercate.

Vă invităm așadar să arătăm, încă o dată, că uniți suntem mai buni și să participați alături de noi la promovarea destinației de vacanță România, implicit a Deltei Dunării.”

(Sursa foto – AMDTDD)                                           

articolul original.
  • There are no more articles
❌