Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriUltimele Stiri

Incredibil! Ce a primit un clujean după ce a comandat o shaorma de la un fast-food: „Mirosea foarte tare a acru”

Reporter: Tibirnea Beatrice
26 May 2023 at 11:10
Incredibil Ce a primit un clujean după ce a comandat o shaorma de la un fastfood Mirosea foarte tare a acru

Un clujean a povestit pe rețelele de socializare un incident revoltător în care a primit mâncare stricată de la un fast-food din oraș.

În momentul în care a realizat că ceea ce și-a cumpărat mirosea urât, bărbatul a încercat să rezolve problema, însă a fost ținut la distanță de către firma de securitate. Mai mult decât atât, acesta susține că patronul localului a avut un comportament greu de înțeles.

Ce a primit un român după ce a comandat o shaorma

„Oare cunoaște cineva patronul de la Mama Manu? Azi dimineață la ora 6:30 am cumpărat o șaorma de la mama Manu Mănăștur Minerva. Am cumpărat-o la pachet, în maxim 8 minute am ajuns acasă și am vrut să o mănânc… Dar, surpriză, când am deschis pachetul mirosea foarte tare a acru, gen ceva stricat.

M-am dus cu ea înapoi să le spun și să le arăt că nu e bună, am mers amiabil și am vorbit frumos cu angajații, nu am făcut reclamație, doar le-am spus că produsul nu este comestibil. O angajată l-a sunat pe patron și i-a spus despre ce este vorba… Telefonul era pe speaker și am auzit când a zis că să îmi dea bani înapoi și să ies afară din unitatea lui că nu îl interesează așa ceva.

Auzindu-l ce spune am ieșit afară în fața magazinului că sa nu fie problemă. Au chemat firma de securitate ca să mă îndepărteze de punctul de lucru și să nu fiu agresiv sau obraznic cu ei”, a povestit bărbatul pe un grup de Facebook.

Ce a făcut bărbatul după ce a ieșit afară din fast-food

„Afară am întrebat cam 5 oameni care treceau pe acolo dacă miroase urât șhaorma și toți au spus că da.

A ajuns firma de pază și m-au obligat să plec din fața unității cu un ton ridicat și nervos că ei nu sunt plătiți să mă păzească pe mine cum stau pe domeniul public.

Aș dori să iau legătura cu patronul firmei Mama Manu să lămurim acest aspect până nu merg la laborator de analize cu șhaorma”, a transmis clujeanul, notează gandul.ro.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

O rețea de permise false a fost anihilată de polițiștii mureșeni. Cu cât se vindea un permis de conducere

Reporter: Tibirnea Beatrice
26 May 2023 at 06:03
O rețea de permise false a fost anihilată de polițiștii mureșeni Cu cât se vindea un permis de conducere

În Mureș, polițiștii au destructurat o rețea de permise contrafăcute. Se pare că un astfel de act costă 1.500 de euro, iar „fabrica” a funcționat timp de patru ani.

Persoana responsabilă de rețea a fost reținută pentru 30 de zile și este acuzată de înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale, notează stirileprotv.ro.

O „fabrică” de permise auto false funcționa de 4 ani în Mureș

Oamenii legii au intrat pe fir în urma mai multor plângeri. Astfel, au dat peste un bărbat în vârstă de 49 de ani, de lângă Sighișoara, care a fost adus pentru interogatoriu.

„Le-ar fi garantat obținerea permisului de conducere, fără parcurgerea pașilor legali și a procedurii de examinare. De asemenea, bărbatul este bănuit că ar fi furnizat unor persoane înscrisuri contrafăcute, reprezentând permise de conducere auto și un certificat (atestat) de pregătire profesională, contra sumei de 1.500 de euro, fiecare”, a transmis Alexandra Luca, purtător de cuvânt IPJ Mureș.

Consătenii bărbatului sunt revoltați

„Total ilegal, periculos în primul rând, pun viața în pericol al altor oameni și nu e normal”.

„Nu e deloc bună, este indicat să faci școală și pe Facebook e plin, să iei permis fără să faci școală, doar să-i contactezi, sunt multe anunțuri”.

„De aia se și întâmplă accidente multe, nu cunoaște legislația, se duc o lună în Germania, muncesc și își cumpără permis și în sat umblă fără permis”.

„Numai atunci îi găsesc, când face un accident. Și în oraș, sunt peste tot cei care conduc fără școală, fără nimic, au carnetul în buzunar”.

„Trebuie să facă școală fiecare, fără școală cum să cumperi?”, susțin localnicii.

În prezent, poliția încearcă să identifice persoanele care au cumpărat permisele de conducere false.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Care sunt românii care vor avea salarii mai mari începând cu 1 iunie 2023

Reporter: Tibirnea Beatrice
26 May 2023 at 05:43
Care sunt românii care vor avea salarii mai mari începând cu 1 iunie 2023

Se pare că de la 1 iunie 2023, salariile vor crește cu 10% pentru o anumită categorie de angajați români.

Conform unui proiect de ordonanță pus miercuri în dezbatere de Ministerul Muncii, pentru bugetarii din anexa VIII a Legii salarizării unitare („Administrație”) salariile de bază ale personalului ce ocupă funcții publice se stabilesc, de la 1 iunie, la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022.

Modificări ale salariilor din administrația publică, de la 1 iunie

Prin OUG nr. 168/2022 s-a stabilit că, începând cu 1 ianuarie 2023, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcție/salariilor de funcție/indemnizațiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 10% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, fără a se depăși valoarea nominală pentru anul 2022 stabilită potrivit anexelor la Legea-cadru nr. 153/2017.

Ordonanța derogă, practic, de la prevederile Legii 153, care stabilesc că începând cu anul 2023, salariile de bază, soldele de funcție/salariile de funcție şi indemnizațiile de încadrare ar fi trebuit să se stabilească prin înmulțirea coeficienților prevăzuți în anexele nr. I-VIII din Legea 153 cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare.

Printr-un alt proiect de OUG, pus în dezbatere la Ministerul Muncii, se propune acum modificarea a însăși OUG 168, astfel încât pentru bugetarii din categoria (anexa VIII) „Administrație” să se aplice din 1 iunie 2023 nivelul salariilor de bază prevăzute de Legea 153 pentru anul 2022, notează avocatnet.ro.

„Prin derogare de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, începând cu data de 1 iunie 2023, salariile de bază ale personalului care ocupă funcțiile prevăzute la Anexa nr.VIII Familia ocupațională de funcții bugetare „ADMINISTRAŢIE” din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, se stabilesc la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022”, prevede proiectul de OUG acum în dezbatere la minister.

„Având în vedere faptul că, Legea-cadru nr.153/2017 a fost elaborată astfel încât, începând cu anul 2022 să fie aplicată în integralitatea sa, precum și în contextul elaborării unei noi legi a salarizării personalului bugetar ca urmare a încadrării în termenul prevăzut în Planul Național de Redresare și Reziliență, apreciem că acordarea nivelului salariilor de bază pentru personalul încadrat pe  funcțiile prevăzute în Anexa nr. VIII la nivelul valorii nominale prevăzute în legea-cadru, implică un impact bugetar nesemnificativ care nu va dezechilibra țintele fiscal-bugetare pentru anul 2023, ci va constitui un prim pas și o punte în sprijinul aplicării noii legislații care va reglementa salarizarea personalului plătit din fonduri publice, iar noul cadru juridic va fi pus în aplicare în același timp pentru toate categoriile profesionale, pentru a se evita apariția unor noi dezechilibre în sistemul de salarizare din sectorul public”, potrivit expunerii de motive a proiectului de ordonanță.

„Ca urmare a discuțiilor purtate cu sindicatele din Educație, Ministerul Muncii şi Solidarității Sociale a pregătit un proiect de Ordonanță de Urgență a Guvernului prin care salariile pentru funcțiile comune din administrație, prevăzute în Anexa VIII a Legii Salarizării 153/2017, se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022. Așa cum am mai spus, suntem deschiși la dialog, suntem dispuși să luăm măsuri, acolo unde se poate, pe termen scurt, urmând a acorda Educației statut prioritar, atunci când vom întocmi proiectul de modificare a legii salarizării unitare”, a scris ministrul muncii, Marius Budăi, pe Facebook.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Japonia intensifică sancţiunile la adresa Rusiei pentru folosirea armelor nucleare

Reporter: Tibirnea Beatrice
26 May 2023 at 05:24
Japonia intensifică sancţiunile la adresa Rusiei pentru folosirea armelor nucleare

Hirokazu Matsuno, şeful de cabinet al premierului nipon, a transmis vineri, 16 mai, că Japonia intensifică sancțiunile la adresa Rusiei, ca urmare a acordului de la summitul G7 de săptămâna trecută de a întări măsurile de pedepsire a Moscovei pentru agresiunea sa împotriva Ucrainei, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Japonia intensifică sancţiunile la adresa Rusiei

Mai mult decât atât, şeful de cabinet al premierului nipon a condamnat desfășurarea de către Rusia a armelor nucleare tactice în Belarus, anunțată joi, specificând că aceasta va intensifica şi mai mult circumstanţele create de invadarea Ucrainei.

„Fiind singura ţară care a suferit bombardamente atomice în timpul războiului, Japonia nu acceptă niciodată ameninţarea nucleară a Rusiei, cu atât mai puţin utilizarea acesteia”, a declarat Hirokazu Matsuno într-o conferinţă de presă.

La summitul anual de la Hiroshima, primul oraș din lume care a suferit un bombardament atomic, liderii statelor membre G7 și-au exprimat săptămâna trecută hotărârea de a sprijini Ucraina cu un ajutor militar suplimentar și sancțiuni împotriva Rusiei.

Japonia intensifică sancţiunile la adresa Rusiei pentru folosirea armelor nucleare

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Cetăţean din Peru, trimis în judecată după ce a fost prins pe Aeroportul Henri Coandă cu 5 kilograme de cocaină

Reporter: Tibirnea Beatrice
25 May 2023 at 07:50
Cetăţean din Peru trimis în judecată după ce a fost prins pe Aeroportul Henri Coandă cu 5 kilograme de cocaină

Un cetăţean peruan a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc, după ce în luna ianuarie a fost prins pe Aeroportul Henri Coandă cu 5 kilograme de cocaină, notează news.ro.

Cetăţean din Peru, dat în judecată pentru trafic internaţional de droguri

Conform Poliţiei de frontieră, cetăţeanul peruan, în vârstă de 37 de ani, a fost depistat pe Aeroport Internaţional Henri Coandă în momentul în care a încercat să introducă în ţară peste 5 kilograme de cocaină.

Poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit asupra bagajelor, iar în bagajul de mână al acestuia s-au descoperit cinci pungi, în greutate de un kilogram fiecare, ce conţineau o substanţă vâscoasă de culoare maro.

„Imediat au fost informaţi poliţiştii din cadrul SCCO Ilfov, iar în urma analizei efectuate cu aparatura din dotare, substanţa maro închis a reacţionat pozitiv la testul pentru cocaină, sens în care a fost sesizată unitatea de parchet competentă”, a precizat Poliţia de Frontieră.

Procurorul DIICOT a dispus reţinerea bărbatului iar, ulterior, instanţa de judecată a aprobat propunerea de arestare preventivă.

În urma cercetărilor, procurorul de caz a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a cetăţeanului străin pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌