ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 8 February 2023Ultimele Stiri

GALERIE FOTO: Daniel Nicolaș, la Adunarea generală a ACoR: Primarii din România reprezintă cea mai mare armată politică a țării!

6 February 2023 at 22:00

Prim vicepreședintele Asociației Orașelor din România (AOR) Daniel Nicolaș, primarul orașului Odobești, a participat ieri la cea de-a 26-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (ACoR). Evenimentul se desfășoară în perioada 5 – 8 februarie 2023, la Sala Grand Ballroom a Hotelului Marriot, din București. Județul Vrancea este reprezentat la eveniment de mai mulți primari, conduși de președintele ACoR Vrancea, Fănică Popa, primarul comunei Bolotești.

La eveniment au mai participat Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Marcel Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ion Sorin, secretar de stat la Ministerul Educației și deputatul Simona Bucura Oprescu, președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților.

În discursul său, prim vicepreședintele AOR, Daniel Nicolaș, a arătat că pe parcursul timpului a luptat împreună cu cei din conducerea ACoR pentru adoptarea și modificarea Codului Administrativ, a legii finanțelor publice sau a legii salarizării, pentru drepturile administrațiilor publice locale. „Programele de finanțare a investițiilor din fonduri europene reprezintă cea mai mare șansă pe care o avem pentru dezvoltarea infrastructurii edilitare, a infrastructurii sociale, culturale, educaționale sau de sănătate publică a localităților noastre. Vom milita și vom susține în continuare ideea de dezvoltare a orașelor ca «Poli de dezvoltare urbană», care să ofere în continuare servicii de calitate și pentru cetățenii comunelor învecinate, prin asigurarea accesului acestora la școlile, liceele, casele de cultură, la zonele de agrement și petrecere a timpului liber, la cinematografele ori teatrele din orașe, la serviciile de evidență informatizată a populației, la serviciile pentru situații de urgență sau la serviciile de transport public. Doar împreună, prin constituirea de asociații de dezvoltare intercomunitară sau prin aplicarea de proiecte în parteneriat sau complementare, vom reuși să aducem servicii și condiții de viață la standarde europene cetățenilor din localitățile noastre, contribuind astfel la îndeplinirea obiectivelor asumate pe parcursul european al țării noastre“, a afirmat Daniel Nicolaș.

Acesta a susținut că Guvernul și Parlamentul României acordă o atenție deosebită acestei direcții lansând diferite modele și concepte de parteneriat, astfel că rolul administraților publice locale în absorbția fondurilor europene este unul definitoriu. Nicolaș este convins că în perioada următoare, factorii de decizie de la nivel central vor găsi cea mai bună soluție pentru recompensarea celor care lucrează suplimentar în acest domeniu. „Primarii din România reprezintă cea mai mare armata politică a țării, iar viitorul nostru european depinde în cea mai mare măsură de implicarea noastră în activitățile de atragere și implementare a fondurilor europene, de a folosi toate oportunitățile de dezvoltare a orașelor și comunelor din țară noastră. Stimați participanți și oaspeți ai conferinței, doresc să va adresez în final cele mai alese urări de succes și forță creativă în activitatea dumneavoastră“, a încheiat prim vicepreședintele Asociației Orașelor din România (AOR) Daniel Nicolaș, primarul orașului Odobești.

articolul original.
Ieri — 7 February 2023Ultimele Stiri

Studiu geotehnic pentru noul Palat de Justiție din Vrancea

6 February 2023 at 22:00

Compania Națională de Investiții a scos la licitație achiziția unui contract de servicii de elaborare – Studiu geotehnic pentru obiectivul de investiții „Palat de Justiție Vrancea (Sediu Tribunalul Vrancea și Judecătoria Focșani)”, str. Lupeni nr.7, Municipiul Focșani, județul Vrancea. Valoarea estimată a contractului este de 513.341,10 lei. Conform documentației, Palatul de Justiție Vrancea va fi format din trei corpuri de clădire cu demisol, parter și mansardă, care să ajungă până la 6 etaje, pe principiul că sediul unei instanțe de judecată trebuie să fie o clădire reprezentativă pentru oraș, care trebuie să se bucure de vizibilitate. În cadrul acestuia vor funcționa Tribunalului Vrancea care va avea o suprafață de 6.225 metri pătrați, dar și Judecătoria Focșani care va avea o suprafață de 5.809 metri pătrați.

„Ansamblul propus poate fi alcătuit din corpuri cu înălțime mai mică, adaptate funcțiunii, dar se recomandă realizarea unui corp-accent de înălțime care să facă vizibilă construcția de pe străzile adiacente și care să se ridice până la înălțime de 30 metri, dominând construcțiile din imediata vecinătate a ansamblului, a căror înălțime este de P+3, P+4+M, P+5. Se vor proiecta pe cât posibil sălile de judecată ale tribunalului și judecătoriei la parterul instanței, eventual etajul I“, se arată în tema de proiectare a viitorului Palat de Justiție din Focșani.

În total, Tribunalul Vrancea va avea 8 săli de judecată, în timp ce Judecătoria Focșani va avea 9. Imobilul mai prevede ca avocații să aibă camere separate, cu băi proprii pentru fiecare dintre aceste două instanțe, în timp ce birourile președinților de la tribunal și judecătorie ar urma să aibă inclusiv spații de protocol, spații de așteptare și chicinete. Potrivit planului, și președinții de secții ar urma să aibă birouri proprii, însă birouri individuale sunt planificate și pentru magistrații care soluționează dosare – 6 individuale și câte 8 pentru doi judecători la tribunal, în timp ce la judecătorie trebuie prevăzute 11 birouri individuale și 7 în care să își desfășoare activitatea câte doi judecători. Și primul grefier al fiecărei instanțe ar trebui să aibă birou individual, dar și grefierii șefi de secții. În schimb, în tema de proiectare se arată că grefierii de ședință pot lucra câte doi, respectiv câte patru în birou, grupați astfel încât grefierii aceluiași (acelorași) judecător(i) să lucreze în același birou, iar acel birou va fi amplasat adiacent biroului judecătorului cu care lucrează grefierii respectivi.

Totodată, în viitorul Palat de Justiție va exista și o cameră de audiere pentru minori, la care va fi adăugată adiacent o cameră de vizualizare, de unde procurorii și avocații vor avea posibilitatea să asiste la procedură. În documentație se fac referiri și la vestiare și oficii pentru jandarmii care asigură paza, cu grup sanitar propriu cu duș, un atelier de reparații și adăposturi de protecție civilă, dar și bibliotecă sau cantină cu catering la subsol, posibil chiar și spații de bufet-cafetării, dotate cu automate de cafea, răcoritoare și gustări reci.

În tema de proiectare sunt și specificații legate de aspectul exterior al clădirii: „Imaginea volumui arhitectural propus trebuie să susțină calitatea instituției care-și desfășoară activitatea în acest sediu, drept pentru care clădirea nu trebuie să semene a sediu de bancă, aeroport etc. Timp de 100 de ani, Tribunalul Vrancea și Judecătoria Focșani și-au desfășurat activitatea într-o clădire construită într-un stil arhitectural neoromânesc, caracteristic începutului de secol XX, arhitectură care impunea respect față de instituție. Pe de altă parte, în municipiul Focșani, instituții importante își desfășoară activitatea în clădiri construite în acest stil. Având în vedere aceste aspecte, solicităm ca imaginea Noului Palat de Justiție Vrancea să aibă un stil arhitectural asemănător vechiului sediu”.

articolul original.

VIDEO! Toate drumurile județene sunt deschise și se circulă în condiții de iarnă

5 February 2023 at 22:00
image

Toate drumurile județene sunt deschise și se circulă în condiții de iarnă, informează Consiliul Județean Vrancea. Mai mult, administrația județeană a pus la dispoziția șoferilor DJ 204B Măicănești-Tătăranu drept variantă ocolitoare pentru DN 23B Măicănești-Ciorăști, închis de autorități încă de ieri.
În acest moment, administrația județeană intervine pe următoarele drumuri ca urmare a viscolului puternic:
DJ 202 E Sihlea-Obrejița (se intervine cu freză, volă și lamă, se circulă în condiții de iarnă); Tot pe acest drum județean a fost deblocată o ambulanță rămasă înzăpezită.
DJ 205D Spulber – Nereju (zăpadă depusă pe carosabil, se circulă în condiții de iarnă);
DJ 205H Păunești – Domnești (se intervine permanent, drumul este deschis, se circulă în condiții de iarnă);
DJ 204E Haret-Panciu (se intervine permanent, drumul este deschis, se circulă în condiții de iarnă);
Dacă întâmpinați probleme pe drumurile județene în ceea ce privește deszăpezirea, puteți suna la Direcția Tehnică a Consiliului Județean Vrancea – Serviciul drumuri: +0372.372453 sau +0372.372452.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

ULTIMA ORĂ! Două drumuri județene ar putea fi închise circulației în următoarele ore

4 February 2023 at 22:00

Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile județene a anunțat Consiliul Județean Vrancea. Firmele care se ocupă de intervenția pe drumurile județene acționează de sâmbătă și fac eforturi susținute pentru a limita efectele viscolului și ale poleiului. S-a acționat permanent în ultimele două zile, cu zeci de utilaje, iar vremea a pus mari probleme prestatorilor de servicii de pe drumurile județene.

„Din păcate, există riscul ca în următoarele ore să fim nevoiți să închidem unele drumuri județene, cele mai mari probleme fiind pe DJ 202 F Mihălceni – Bălești și DJ 205 H Domnești – Panciu. Viața oamenilor este mai importantă decât orice, astfel încât solicităm șoferilor atenție maximă și înțelegere în această perioadă complicată din punct de vedere meteo. Totodată, pe cei care nu-și pot amâna călătoriile îi rugăm să nu pornească la drum decât după ce și-au luat măsurile necesare, în condițiile unui trafic în condiții de iarnă, zăpadă, polei și viscol“, se arată într-o informare a Consiliului Județean Vrancea.

Situația operativă a intervențiilor utilajelor care acționează pentru combaterea poleiului se prezintă astfel:
Baza Adjud (zonele în care se intervine):
Lama 1 – DJ 241, DJ 241 A, DJ 241 F; DJ 129 A, DJ 252
Lama 2 – DJ 205 H Domnești – Panciu
Lama 6 – DJ 119 C
Lama 9 – DJ 205 J Fitionești – Diocheți, DJ 204 E Haret – Mărășești
Tractor 1 ZN – DJ 119 C

Baza Vidra (zonele în care se intervine):
Lama 7 – DJ 205 D Valea Sării – Nereju
Lama 8 – DJ 205 E, DJ 205 B
Lama 10 – DJ 205 L
Lama 11- DJ 205 E Vizantea-Livezi, DJ 205 M Nistorești

sursă foto: Consiliul Județean Vrancea

articolul original.

Spitalul județean plătește facturile la utilități cu bani de la Consiliul Județean Vrancea

2 February 2023 at 22:00

Consiliul Județean Vrancea va aloca un milion de lei Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon“ din Focșani, pentru plata facturilor la energie electrică și gaze naturale. Suma a fost prinsă în bugetul județului Vrancea pe anul 2023 cu această destinație. De altfel, în ședința de joi au fost făcute 3 amendamente, din care două vizau alocarea sumei de un milion de lei pentru plata facturilor la utilități iar un altul prevede alocarea de sume pentru achiziționarea de aparatură medicală, în valoare de 430 de mii de lei, tot pentru Spitalul județean.

În acest moment, Spitalul Județean se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește plata facturilor la utilități. Practic, Spitalul Județean este îngenunchiat de prețurile actuale la utilități și de aceea am propus acest amendament privind alocarea sumei de un milion de lei Spitalului Județean. Facturile vin în continuare și, garantat, suma nu va fi suficientă“, a precizat medicul Cristi Onia, inițiatorul unuia dintre amendamente.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a precizat că suma solicitată deja a fost prinsă în bugetul pe anul 2023 al UAT Vrancea.

Suplimentarea la care faceți dumneavoastră referire este deja prinsă în buget. Intenția noastră este de a sprijini activitatea spitalului nu numai din punctul de vedere al facturilor, care este evident că sunt în creștere, ci și prin dotarea spitalului cu aparatura necesară. Referitor la facturi, din ce știu eu, la momentul acesta Spitalul Județean are nevoie de 3 milioane de lei. Însă, trebuie ca și Ministerul Sănătății să se implice un pic mai mult și vom face demersuri în acest sens“, a afirmat președintele Cătălin Toma, aluzie la faptul că Spitalul Județean se află în subordinea Ministerului Sănătății, instituție care ar trebui să asigure și sumele necesare pentru funcționare.

De reținut că în 2022, Consiliul Județean Vrancea a alocat Spitalului Județean suma de 2 milioane de lei, tot pentru plata facturilor la energie electrică și gaze naturale. Și atunci, președintele Consiliului Județean Vranacea, Cătălin Toma, a precizat că Ministerul Sănătății este instituția care ar trebui să aloce sumele necesare pentru plata facturilor la utilități. „Consider că Ministerul Sănătății este fix instituția care poate să aloce bani pentru plata facturilor pentru că, ce să vezi, la ei se află partea legislativă. Dar Consiliul Județean Vrancea va susține această instituție și nu va pune în pericol funcționalitatea Spitalului Județean“, a precizat atunci Cătălin Toma.

articolul original.

Bugetul județului Vrancea a fost aprobat cu unanimitate de voturi

2 February 2023 at 22:00

Consiliul Județean Vrancea a adoptat joi, cu unanimitate de voturi, hotărârea privind aprobarea bugetelor proprii ale Judeţului Vrancea pentru finanţarea Unităţii Administrativ – Teritoriale Județul Vrancea şi a instituţiilor publice de sub autoritatea Consiliului Judeţean Vrancea, pe anul 2023. Bugetul total al județului Vrancea pentru acest an este în sumă de 586.412.000 lei, care cuprinde totalul veniturilor din secțiunea funcționare (205.800.000 lei) și secțiunea dezvoltare, inclusiv excedentul anilor anteriori (380.612.000 lei). Bugetul alocat secțiunii Dezvoltare reprezintă 65% din totalul bugetului, în timp ce bugetul aferent secțiunii Funcționare este de 35%. „Le mulțumesc consilierilor județeni pentru votul de încredere acordat, prin adoptarea în unanimitate a bugetului pentru anul 2023. Punem accent pe dezvoltarea județului, așa cum am făcut de când am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Vrancea. Proiectele de investiții rămân o prioritate, așa încât bugetul pentru 2023 susține dezvoltarea. Gestionăm responsabil banul public!”, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

De asemenea, Consiliul Județean Vrancea a repartizat instituțiilor subordonate alocațiile bugetare pentru anul 2023:

– Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea – 125.124.000 lei

– Muzeul Vrancei – 8.963.000 lei

– Biblioteca Județeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea – 4.617.000 lei

– Serviciul public comunitar județean de evidență a persoanelor Vrancea – 4.000.000 lei

– Serviciul public județean Salvamont Vrancea – 3.031.000 lei

– Centrul Cultural Vrancea – 3.000.000 lei

– Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani – 5.400.000 lei

– Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Mihălceni – 2.204.000 lei

– Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Măicănești – 1.727.000 lei

– Centrul județean de resurse și asistență educațională Vrancea – 184.000 lei

Administraţia judeţeană a alocat peste 7,1 milioane de lei pentru funcţionarea aparatului neclerical. Pentru întreținerea Bazinului Didactic de înot a fost alocată suma de 6,4 milioane de lei. Pentru Inspectoratul Teritorial pentru Situații de Urgență Vrancea, administrația județeană a alocat 2,5 milioane de lei.

Companiei de Utilități Publice S.A. Focșani i-a fost repartizată suma de 1.500.000 lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor ce se vor executa în anul 2023 în cadrul proiectelor regionale la care U.A.T. Județul Vrancea este partener.

Mai multe informații despre buget AICI!

articolul original.

Proiectul privind modernizarea DJ 202E, dezbătut în ședința CJ de mâine

31 January 2023 at 22:00

Plenul Consiliului Județean Vrancea va dezbate joi, în ședință ordinară, proiectul de hotărâre privind actualizarea Devizului General și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum județean, dintre localitățile limită județ Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejița -Tâmboești – Bordești, cu conectivitate directa la rețeaua TEN-T”.

Lucrările sunt realizate de Asocierea SC SA & PE Construct SRL Bacău – SC Spedition UMB SRL Bacău și SC Tehnostrade SRL Bacău. Sunt efectuate următoarele lucrări: Modernizarea şi reabilitarea a 22,517 km din drumul judeţean DJ 202E; Modernizarea şi realizarea a 10,104 km de trotuare şi trasee pietonale; Execuţia unei staţii de transport public şi a unei alveole; Execuţia unor elemente suplimentare destinate siguranţei circulaţiei (198 ml parapet metalic, 22,60 km marcaje, 40 treceri de pietoni cu avertizări luminoase); Modernizarea a două poduri; Amenajarea a 40.144 ml de rigole şi şanţuri; Montarea de borduri teşite pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi la proprietăţi; Amenajarea a 51 podeţe de descărcare; etc. Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt aproximativ 12 mii de persoane din localitățile amintite mai sus.

articolul original.

136,8 milioane de lei – bugetul municipiului Adjud în 2023

31 January 2023 at 22:00

Consiliul Local Adjud a aprobat ieri bugetul general al UAT Municipiul Adjud. Valoarea totală a acestuia este de 136,8 milioane lei. Astfel, pentru autorități executive a fost prevăzută suma de 14,2 milioane lei, iar pentru capitolul învățământ a fost alocată suma de 23,4 milioane de lei. Pentru domeniul Sănătate a fost alocată suma de 19,2 milioane lei, iar pentru domeniul Cultură, recreere și religie a fost alocată suma de 8,5 milioane lei. La capitolul Asigurări și asistență socială a fost prevăzută suma de 6,8 milioane de lei. Cea mai mare sumă, respectiv 34,2 milioane lei, va merge la capitolul Locuințe, servicii și dezvoltare publică.

Bugetul local inițial al Municipiului Adjud pentru anul 2023 însumează la partea de venituri 136.813,21 mii lei din care secțiunea de funcționare suma de 38.586,70 mii lei, iar secțiunea de dezvoltare suma de 98.226,51 mii lei, așa cum este prevăzut în anexa nr. 2, iar la partea de cheltuieli 139.564,21 mii lei din care secțiunea de funcționare suma de 38.586,70 mii lei, iar secțiunea de dezvoltare suma de 100.977,51 mii lei“, se arată în nota de fundamentare care însoțește proiectul de hotărâre.

Tot în ședința de ieri au fost aprobate și listele de investiții cu finanțare de la bugetul local, din fonduri nerambursabile și cu finanțare integrală din venituri proprii, pentru anul 2023, care au o valoare de 93.922,23 mii lei. De asemenea, a fost aprobat bugetul centralizat al instituțiilor publice finanțate din venituri proprii inițial al Municipiului Adjud, pentru anul 2023, care însumează 774,00 mii lei.

Plenul Consiliului Local Adjud a mai aprobat tarifele pentru activitățile de măturat mecanizat și măturat manual al străzilor, a pieței, a zonei adiacente pieței, a oborului și a trotuarelor, activități prestate de către Societatea Utilități Publice Municipale Adjud SRL.

Tot ieri, executivul local a aprobat sumele destinate finanțării de bază pentru Grădinița cu program prelungit „Jovial” Municipiul Adjud pe baza numărului de elevi/preșcolari și a costurilor standard pentru toți preșcolarii și elevii din învățământul general obligatoriu particular și confesional acreditat pentru anul 2023.

articolul original.

FOTO: PES Activists și-a stabilit activitățile prioritare în perspectiva alegerilor

30 January 2023 at 22:00

O delegație a PES Activists Vrancea, condusă de președintele-coordonator Matișan Bogdan, a participat în perioada 27-29 ianuarie la Predeal, la Adunarea Generală a PES Activists România. În cadrul întâlnirilor au fost abordate principalele teme europene, internaționale și doctrinare în perspectiva alegerilor europene din anul 2024. Evenimentul, care a strâns peste 300 de membri PES Activists România din toate județele țării, s-a bucurat de prezența unor personalități academice și politice. La Adunarea Generală au fost alese structurile de conducere la nivel național. Victor Negrescu a fost reales președinte coordonator național al PES Activists România, iar Bogdan Matișan a fost ales secretar executiv al Regionalei de Sud-Est. „Au fost trei zile încărcate în care s-au dezbătut numeroase teme europene și de interes politic național, în contextul alegerilor electorale ce vor avea loc anul viitor. Au fost discuții constructive ce au vizat și obiectivele fiecărei organizații în parte. PES Activists Vrancea a fost întotdeauna prezentă și implicată în activitățile și acțiunile desfășurate de PES Activists România. Mă bucur că am primit votul de încredere al colegilor din Regiunea de Sud-Est și sunt sigur că împreună vom reuși să promovăm valorile stângii europene de care Europa are nevoie“, a spus președintele coordonator al PES Activists Vrancea, Bogdan Matișan.

articolul original.

Bugetul județului, dezbătut în ședința ordinară de joi a Consiliului Județean

30 January 2023 at 22:00

Bugetul județului Vrancea pentru anul 2023 va fi dezbătut și supus aprobării în ședința ordinară a Consiliului Judeţean care va avea loc joi, 2 februarie 2023. În cadrul acestei ședințe va fi dezbătut proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetelor proprii ale Județului Vrancea pentru finanțarea Unității Administrativ – Teritoriale Județul Vrancea şi a instituțiilor publice de sub autoritatea Consiliului Județean Vrancea, pe anul 2023. Peste 586 de milioane de lei este bugetul județului Vrancea în acest an. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, care a arătat că 65% din buget, respectiv peste 380 milioane lei, va merge la secțiunea de dezvoltare. Din acești bani vor fi finanțate proiecte de investiții aflate în derulare sau chiar proiecte noi. „Punem accent pe dezvoltarea județului și în acest an, așa cum am făcut de când am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Vrancea. Bugetul alocat secțiunii Dezvoltare (380.612 mii lei-65%) este pentru al treilea an la rând mult mai mare decât bugetul aferent secțiunii Funcționare (205.800 mii lei). Proiectele de investiții rămân o prioritate. Gestionăm responsabil banul public!“, a precizat președintele Cătălin Toma.

Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte de hotărâre care vizează continuarea unor proiecte de investiții. Este vorba de actualizarea Devizului General și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele de investiție:  „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum județean, dintre localitățile limită județ Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejița -Tâmboești – Bordești, cu conectivitate directa la rețeaua TEN-T”; „Reabilitare energetică și lucrări conexe, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, B-dul Gării nr.13, municipiul Focșani, Județul Vrancea”; ,,Lucrări noi de consolidare a amprizei drumului și a zonei de siguranță aferente obiectivului de investiții „continuare de lucrări pentru modernizare DJ205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Spulber – Nereju – Brădăcești, km 0+000 – km 34+000, l = 34km”; „Consolidare și restaurare Secția de istorie și arheologie a Muzeului Vrancei – Casa Alaci”; „Reabilitare energetică și lucrări conexe Corp C10, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna“; „Amenajare spaţiu – Imobil corp clădire Pavilion Interne – Pediatrie (fost spital orăşenesc Odobeşti), în vederea înfiinţării „Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Odobeşti” şi branşament/racordare apă-canal, gaze naturale, energie electrică”; „Pod din beton armat pe DJ 205B, peste râul Șușița, localitatea Satu Nou, oraș Panciu, județul Vrancea, L=155,0 m, km 49+870”.

În ședința de joi vor mai fi discutate și proiectele: „Aprobarea reţelei şcolare de învăţământ special liceal şi special postliceal din  judeţul Vrancea, pentru anul școlar 2023– 2024”;  „Aprobarea reţelei şcolare de învăţământ special primar, gimnazial și profesional din judeţul Vrancea, pentru anul şcolar 2023–2024”.

„Aprobarea Regulamentului privind acordarea finanţării nerambursabile persoanelor fizice sau juridice, fără scop patrimonial”; „Aprobarea Programului anual pentru acordarea de finanțări nerambursabile alocate de la bugetul local al județului Vrancea, pe anul 2023“; „Aprobarea Proiectului tehnic pentru ”Închiderea depozitului de deșeuri nepericuloase clasa B Haret-Județul Vrancea- celula 1 și monitorizarea post-închidere a depozitului ecologic”; „Aprobarea organigramei, statului de funcții și numărului de personal pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Vrancea, cabinetul președintelui și cabinetele vicepreședinților Consiliului Județean Vrancea”; „Aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Vrancea”; „Aprobarea Strategiei judeţene de dezvoltare a serviciilor sociale la nivelul județului Vrancea, pentru perioada 2022 – 2027”.

Plenul Consiliului Județean va dezbate mai multe proiecte ce vizează înființarea unor centre de zi în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, în localitatea Câmpineanca, dar și înființarea unor locuințe protejate în Mărășești și Măicănești.

articolul original.

VIDEO! Cătălin Toma a reziliat contractul cu una dintre firmele care trebuiau să asigure deszăpezirea drumurilor județene

29 January 2023 at 22:00
image

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a anunțat că a reziliat contractul cu societatea Keybord SRL din Rm. Sărat, lidera unei asocieri de firme, aflată sub contract cu administrația județeană pentru deszăpezirea zonei de Sud a județului. “Am decis să reziliez contractul cu societatea care avea contract de deszăpezire pe zona de Sud a județului Vrancea. Modul de acțiune, tot ceea ce s-a întâmplat ne-a pus în situația de a observa că firma cu care noi aveam contract nu a demonstrat că avea capacitatea tehnică și umană de a executa lucrările conform contractului așa că ne-am văzut în situația de a prelua activitatea dumnealor. Am făcut asta cu sprijinul prefectului județului Vrancea, care a instaurat starea de alertă, ceea ce ne-a permis să contractăm alte utilaje, pentru a nu avea surpriza neplăcută de a rămâne cu totul blocați. Firma respectivă avea în dotare 25 de utilaje la care s-au adăugat cele 10 identificate în regim de urgență, pe starea de urgență”, a afirmat președintele Cătălin Toma.

Acesta a precizat că mai multe utilaje ale firmei respective au ajuns în șanț. “Am fost în situația delicată de a ne vedea în noaptea de vineri spre sâmbătă că suntem în imposibilitatea de a acoperi zona de Sud pentru a deszăpezi aceste drumuri. Ne-am trezit că o parte din utilaje nu mai funcționează, ba erau în șanțuri, ba nu aveau lanțuri, ceea ce a dus la întârzierea procesului de deszăpezire. Zăpada și viscolul nu s-au oprit pentru ca ei să-și pună lanțuri și iată că foarte multe drumuri din zona de Sud au fost înzăpezite.
Noi avem o platformă GPS care ne arată activitatea utilajelor. Așa am putut vedea că o mașina a stat 7 ore la Cotești. Adică a stat în șanț. În seara de vineri ne-am trezit că 4 mașini erau în șanț și au mai încurcat și circulația”, a explicat șeful administrației județene.
Cătălin Toma le-a cerut scuze celor care au avut de suferit ca urmare a faptului că firma care trebuia să facă deszăpezirea în zona de Sud a județului nu a făcut acest lucru.

Acesta i-a felicitat pe primari pentru modul exemplar în care au intervenit pentru deszăpezirea drumurilor locale. “Cer scuze celor care au avut de suferit sau au întâmpinat probleme pe tot ceea ce înseamnă drumurile județene în decursul acestor zile și nopți. Au fost zile pline de viscol, de zăpadă și pline de nemulțumiri, aș putea spune că pe bună dreptate în ceea ce privește Lotul ll în zona de sud a județului Vrancea. Țin să-i felicit pe colegii primari pentru activitatea pe care au avut-o, s-au mobilizat foarte bine. Mulțumesc și cetățenilor care din proprie inițiativă au intervenit acolo unde a fost cazul chiar cu utilajele personale”, a spus Cătălin Toma.

Județul Vrancea are 34 de drumuri județene. Contractele de deszăpezire au fost actualizate anul trecut pe un contract cadru de 4 ani, în baza unei licitații publice. Cătălin Toma a explicat că pentru a nu fi doar un singur operator și pentru evita tocmai situații de genul celei de zilele trecute, de a nu avea capacitatea necesară de intervenție, au fost formate două loturi: Lotul 1 pe Nord și Lotul 2 pe zona de Sud. Lotul 2 are 284 kilometri iar Lotul 1 are 297 de kilometri.
Șeful administrație județene a mai susținut că “și intensitatea viscolului a fost deosebită, iar intensitatea viscolului din zilele de vineri și sâmbătă se compară cu ceea ce a fost în 2012. Slavă Domnului că nu a continuat ninsoarea așa cum a fost atunci”.

Președintele CJ Vrancea a mai spus că administrația județeană nu va face nicio plată către firma respectivă până nu va vedea exact cât și cum au fost respectate obligațiile contractuale. Toma a mai spus că de mâine vor fi reluate procedurile pentru desemnarea unei companii care să se ocupe de deszăpezire în zona de Sud a județului.
articolul original.

ULTIMA ORĂ! FOTO! UPDATE! Situația drumurilor județene rămase închise în această dimineață

29 January 2023 at 22:00

*Situația drumurilor județene închise – 30.01.2023, ora 09.00*:
– DJ 202F Bălești – Bogza
– DJ 204E Ciușlea – Doaga (int. cu DN24)
– DJ 204B Măicănești – Tătăranu
– DJ 205L Negrilești – Soveja
– DJ 205H (DN 2 – Păunești)

Biroul de presă al IPJ Vrancea

UPDATE! Consiliul Județean a anunțat că astăzi, la ora 11.00, în județul Vrancea mai sunt închise câteva segmente rutiere de pe unele tronsoane de drum județean, pe care firmele de deszăpezire intervin cu utilaje pentru reluarea traficului:
DJ 202F Mihălceni – Bălești – Bogza
DJ 204B Măicănești – Râmniceni – Tătăranu
DJ 205E DN2 – Răchitosu – Ciușlea
DJ 204E Ciușlea – Doaga – DN24
DJ 205H DN2 – Domnești Târg – Păunești (deschis pe un fir)

„La solicitarea președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău, a pus la dispoziția Consiliului Județean Vrancea 3 autofreze pentru intervenția în teren. Sperăm ca în cel mai scurt timp și aceste sectoare de drum să fie degajate de zăpadă și să se revină la circulația normală. Vă mulțumim pentru înțelegere!“, se arată într-o informare a Consiliului Județean Vrancea.

articolul original.

FOTO! Vintileasca. Zăpadă de un metru, troiene de 2-3 metri

28 January 2023 at 22:00

Căderile masive de zăpadă și viscolul puternic au făcut ca majoritatea drumurilor din comuna Vintileasca să fie închise. Sunt zone unde troienele de zăpadă au și trei metri înălțime. Duminică după amiază, autoritățile locale au reușit să redea circulației toate drumurile locale.

“A nins foarte mult, peste 90 de centimetri strat de zăpadă. Pentru că a fost viscol, sunt drumuri comunale unde s-au format troiene de 2,5 – 3 metri înălțime, iar lucrările de deszăpezire se fac cu greutate. În acest moment am reușit să deszăpezim majoritatea drumurilor, cu excepția celor din satele După Măgura și Poiana Stoichi. Speram ca luni să avem toate drumurile deszăpezite”, a declarat primarul comunei Vintileasca, Tudorel Vâlcociu.

articolul original.

ULTIMA ORĂ! Apelul autorităților: Stați acasă dacă nu aveți urgențe care să necesite deplasarea!

26 January 2023 at 22:00

Nu plecați de acasă dacă nu aveți urgențe care să necesite deplasarea! Este apelul autorităților, după un val de incidente care au avut loc în Vrancea pe fondul ninsorilor abundente și viscolului puternic în special în zona de câmpie a județului.
Deja autoritățile abilitate au intervenit la zeci de cazuri în care au rămas blocate în nămeți autovehicule cu sute de persoane.

În această seară și în această noapte va ninge abundent și se va depune strat semnificativ de zăpadă, meteorologii emițând avertizare Cod Portocaliu.
De asemenea, vântul va sufla cu putere și va crea suluri de zăpada și troiene pe majoritatea drumurilor locale, județene și naționale.
În acest context e bine să fim precauți, iar deplasările neesențiale nu trebuie să mai aibă loc.

La ora aceasta sunt blocate mai multe drumuri județene și naționale din județul Vrancea.
Din cauza viscolului puternic, începând cu ora 19.00, sunt închise temporar trei sectoare de drumuri județene, pentru a nu pune în pericol participanții la trafic:
DJ 204B Măicănești – Tătăranu
DJ 202F Mihălceni (Ciorăști) – Bălești
DJ 204P Gugești – DN2
Locuitorii din aceste zone au rute alternative de circulație. Sectoarele de drum vor fi redeschise traficului mâine dimineață la ora 10.00, imediat ce condițiile meteo vor permite intervenția utilajelor de deszăpezire.
Începând cu ora 19.15 a fost închis DN2N Bogza-Dumbrăveni
Începând cu ora 21.00 a fost închis DN23A între localitățile Gologanu- Bordeasca

Dacă va ninge și va viscoli în continuare ca până acum, circulația se va desfășura cu greutate sau chiar se va bloca pe tot mai multe drumuri județene și naționale.
În acest context, ascultați sfatul autorităților și nu plecați cu mașinile dacă nu aveți nicio urgență.

articolul original.

Demisie în Consiliul Local Adjud

26 January 2023 at 22:00
image

Consilierul local Felix Anghelina (PNL) din cadrul Consiliului Local Adjud și-a dat demisia din funcție invocând motive personale. Plenul Consiliului Local Adjud a luat act de această demisie, joi, în cadrul ședinței ordinare a legislativului din municipiul de pe Trotuș.

În cadrul ședinței, plenul Consiliului Local Adjud a aprobat mai multe proiecte de hotărâre din care amintim: „instituirea restricției de circulație pentru mașinile cu masă maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe str. Siret de la intersecția cu str. Ion Roată și până la intersecția cu stradă Teiului, în municipiul Adjud“; „modificarea statului de funcții al Spitalului municipal Adjud“; „utilizarea excedentului rezultat din execuția bugetului local la finele anului 2022“; „aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a cotei de cofinanțare din bugetul local pentru obiectivul de investiții «Lucrări de intervenție pentru creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe din Municipiul Adjud, județul Vrancea etapă a IV -a », bloc 28 CFR, scară C, stradă Siret nr. 28“; „modificarea art. 1, art. 2 și art. 3 din Hotărârea nr. 10 din 23 ianuarie 2020 privind aprobarea realizării și cofinanțării investiției și a indicatorilor tehnico – economici ai obiectivului de investiții “Înființarea sistemului de distribuție gaze naturale în Adjudu-Vechi, sat care aparține Municipiului Adjud, jud Vrancea – stradă Bârladului” cu modificările și completările ulterioare“; alegerea președintelui de ședință pentru perioada februarie 2023 – aprilie 2023.

articolul original.

ULTIMA ORĂ! VIDEO! Pe drumurile județene se acționează cu utilaje pentru deszăpezire

26 January 2023 at 22:00

Pe drumurile județene din Vrancea se circulă în acest moment în condiții de iarnă, informează administrația județeană. Mai multe utilaje de deszăpezire sunt prezente și acționează pe toată rețeaua de drumuri județene, încă de la primele ore ale dimineții, pentru a asigura un trafic normal.

Se acționează în zona de nord a județului, cu lame, în zonele: limită județ Galați – Tănăsoaia – Boghești – limită județ Bacău, Domnești – Panciu, Fitionești, Ruginești, Valea Sării – Nereju, Năruja – Nistorești, Câmpuri – Vizantea, Răcoasa – Mărăști, Grumaz – Vrâncioaia – Păulești – Tulnici – Negrilești.

În zona de sud a județului se intervine în localitățile: Tâmboești – Bordești, Gura Caliței, Cârligele – Vârteșcoiu, Cotești – Poiana Cristei, Râmniceanca – Beciul, Ciușlea – Doaga, Balta Raței – Mirceștii Noi, Suraia – Vadu Roșca – Nănești.

„La nivelul județului Vrancea sunt pregătite să intervină în total 50 de utilaje (autofreze, autorăspânditoare cu lamă, autoîncărcătoare frontale, buldoexcavatoare, autogredere, tractoare de mare capacitate), iar în cele două baze (nord și sud) sunt suficiente materiale antiderapante în stoc (peste 1.000 tone în total). Având în vedere condițiile atmosferice și ninsoarea abundentă, pentru a evita incidentele neplăcute, vă recomandăm să circulați cu prudență și să nu plecați la drum fără anvelope de iarnă și o echipare corespunzătoare. Dacă întâmpinați probleme pe drumurile județene în ceea ce privește deszăpezirea, puteți suna la Direcția Tehnică a Consiliului Județean Vrancea – Serviciul drumuri: +0372.372453 sau +0372.372452“, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Vrancea.

Și pe drumurile naționale circulația se desfășoară în condiții de iarnă și se intervine cu utilaje cu lamă și material antiderapant în format baterie. Se circulă ceva mai greu pe drumurile naționale din zona de munte, respectiv zonele Tulnici, Soveja, Vintileasca, ca urmare a căderilor mari de precipitații sub formă de zăpadă.
„Având în vedere condițiile meteorologice deosebite generate de precipitațiile abundente și intensificările vântului ce se manifestă în intervalul 27 ianuarie, ora 10.00 – 29 ianuarie, ora 10.00, în calitate de președinte al Comitetului județean pentru Situații de Urgență, fac apel către toți conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, să circule prudent și să adapteze viteza la condițiile din trafic. În următoarele 72 de ore, rog toți participanții la trafic să dea dovadă de responsabilitate și să se deplaseze doar cu autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și numai în cazurile în care deplasările sunt absolut necesare. Utilajele de deszăpezire sunt pe drumurile județene și naționale, iar pentru ca intervențiile să fie eficiente se impune din partea noastră a tuturor participanților în trafic o conduită responsabilă, permițând accesul acestora“, a declarat prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici.

articolul original.

Peste 586 de milioane de lei este bugetul județului Vrancea în acest an

26 January 2023 at 22:00

Peste 586 de milioane de lei este bugetul județului Vrancea în anul 2023. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, care a arătat că 65% din buget, respectiv peste 380 milioane lei, va merge la secțiunea de dezvoltare. Din acești bani vor fi finanțate proiecte de investiții aflate în derulare sau chiar proiecte noi. „Punem accent pe dezvoltarea județului și în acest an, așa cum am făcut de când am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Vrancea. Bugetul alocat secțiunii Dezvoltare (380.612 mii lei-65%) este pentru al treilea an la rând mult mai mare decât bugetul aferent secțiunii Funcționare (205.800 mii lei). Proiectele de investiții rămân o prioritate. Gestionăm responsabil banul public!“, a scris președintele Cătălin Toma pe pagina sa de facebook.

articolul original.

Stadionul Tineretului din Focșani, transformat într-o bază sportivă modernă

26 January 2023 at 22:00

Consiliul Județean Vrancea continuă demersurile pentru construirea unei baze sportive moderne pe amplasamentul stadionului din Str. Cuza Vodă nr. 61 din Focșani. În acest sens, la sediul Consiliului Județean Vrancea a avut loc joi o întâlnire la care a participat conducerea instituției, echipa de management a proiectului din cadrul CJ Vrancea, reprezentanții proiectantului și o delegație din partea Federației Române de Atletism (vicepreședinte Neculai Aurel Curta) și a Federației Române de Rugby (Ciprian Popa, Departamentul Dezvoltare), cu scopul de a discuta aspectele importante ale acestei investiții, care va duce la dezvoltarea sectorului sportiv din Vrancea.

Proiectul ”Consolidare, reabilitare, extindere, modernizare și dotare Stadion Tineretului – str. Cuza Vodă nr. 61” este inclus în vederea finanțării în lista-sinteză a Companiei Naționale de Investiții, în cadrul subprogramului ”Complexuri sportive”, iar în prezent proiectul se află la faza de elaborare a studiilor de fezabilitate și a expertizei tehnice.

Vă reamintim că administrația județeană a depus spre finanțare la CNI două proiecte de investiții care vizează reabilitarea, modernizarea și extinderea celor două stadioane din municipiul Focșani. Este vorba de a reabilitarea și modernizarea Stadionului Tineretului, situat pe strada Cuza Vodă și reabilitarea Stadionului „Milcov”, situat pe Aleea Stadionului, nr.2.

În anul 2017, fostul președinte Marian Oprișan a inițiat un proiect de hotărâre care a fost aprobat privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții (CNI) SA, a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții „Consolidare, reabilitare, extindere, modernizare și dotare Stadion Tineretului- Str. Cuza Vodă nr. 61” din municipiul Focșani.

articolul original.

Primăria Adjud face angajări

25 January 2023 at 22:00

Primăria Municipiului Adjud organizează concurs de ocupare a cinci posturi vacante. Astfel, se organizează concurs de ocupare a postului vacant funcție publică de execuție Inspector, Clasa I, Grad Profesional Debutant Compartiment Asociații de Proprietari, Învățământ și relația cu ONG-uri/Birou Patrimoniu/Direcția de Urbanism și Patrimoniu din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Adjud. Este de asemenea organizat concurs de ocupare a postului vacant funcție publică de execuție Inspector, Clasa I, Grad Profesional Asistent – Compartiment Patrimoniu/Birou Patrimoniu/Direcția de Urbanism și Patrimoniu din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Adjud. Primăria Municipiului Adjud organizează concurs și pentru ocuparea postului vacant funcție publică de execuție Inspector, Clasa I, Grad Profesional Principal – Compartiment Monitorizare Servicii de Utilități Publice/Birou Patrimoniu/Direcția de Urbanism și Patrimoniu din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Adjud.

Depunerea dosarelor de concurs pentru cele trei posturi se face în perioada 20.01.2023 – 08.02.2023, la sediul Primăriei Municipiului Adjud, str. Stadionului nr.2.

Este organizat concurs și pentru ocuparea postului vacant funcție publică de execuție Referent, Clasa III, Grad Profesional Superior – Compartiment Buget, Financiar – Contabil și Salarizare/Direcția Economică din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Adjud. Un alt concurs vizează ocuparea postului vacant funcție publică de execuție Referent, Clasa III, Grad Profesional Superior – Compartiment Persoane Fizice/Serviciul Impozite și Taxe Locale – Persoane Fizice/Direcția Economică din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Adjud.

Depunerea dosarelor de concurs pentru cele două funcții se face în perioada 25.01.2023 – 13.02.2023, la sediul Primăriei Municipiului Adjud, str. Stadionului nr.2.

Condițiile de ocupare a unei funcții publice, conținutul dosarului de concurs, bibliografia precum și alte informații referitoare la condițiile de participare pot fi accesate pe site-ul Primăriei Adjud – www.adjud.ro, dar și pe pagina de Facebook.

articolul original.
❌