ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 29 September 2022Ultimele Stiri

Fiica lui Petre Roman a decis să își vândă casa. Câți bani cere pentru vila din Tunari

29 September 2022 at 09:09
image

Fiica lui Petre Roman și-a luat prin surprindere fanii în urma unui anunț pe care l-a făcut. Aceasta s-a hotărât să se mute și să vândă sau să închirieze vila din Tunari.

Oana Roman își vinde vila din Tunari

Oana Roman a declarat că este prea mare casa pentru trei persoane și își dorește ceva mai mic. Vila se află la 200 m spre Pipera și cine dorește să o cumpere trebuie să scoată din buzunar suma de 480.000 de euro sau 2500 de euro pentru persoanele care doresc să o închirieze.

„Ne-a rămas mare casa. O vând sau închiriez. Tunari la 200 m de ieșirea spre centură sau Pipera. 1000 metri pătrați teren, 340 metri pătrați desfășurați interior. 4 dormitoare, 2 sufragerii, dressing, 2 bai, 3 garaje, beci. Interior renovat în 2019.

Livadă cu pomi. Curtea necesită o mică investiție în gazon și alei. Vânzare 480 000 euro, închiriere – pretabil scoală, grădiniță, after school , birou sau rezidențial 2500 euro pe lună.”, a transmis Oana Roman pe rețelele de socializare.

Motivul din spatele acestei decizii

„Eu luasem în calcul chestia asta de mult, nu din cauza facturilor, ci din cauza faptului că mi se pare că stau într-o casă pe care nu o locuiesc toată. Și ce sens are?!”, a declarat Oana Roman.

„M-am gândit la asta și mă gândesc serios cum stăm realmente. Eu am și mult teren, și o casă foarte mare. Nu-mi trebuie atât. Dacă eram mai mulți membri ai familiei merita, dar așa…. Suntem noi 3 în 6 camere. Este prea mult. Nu mai avem nevoie de atât spațiu. Ca să ce… să muncesc să curăț, să spăl, să întrețin… este bătaie de cap mult prea mare.

Deci mă gândesc serios la o variantă în care să ne mutăm eventual într-una mai mică (n.r. – casă) pentru că… nu neapărat de facturi, repet, ci de faptul că este și foarte mult timp ca să îngrijești o casă, pe care oricum nu o locuiești în întregime. Am 1.000 de metri în partea din spate, nici nu ajung acolo. Și cât stau eu acasă?!”, a mai declarat aceasta, potrivit libertatea.ro.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Alina Bădic, despre cum să îți vindeci Karma cu Neptun în Pești: „A înțelege este până la urmă scopul astrologiei”

28 September 2022 at 12:27
image

Alina Bădic a vorbit despre menținerea echilibrului interior, precum și despre ce este de fapt Karma, cum și când acționează ea. De asemenea, aceasta a adus în discuție și șansă persoanelor de a se reabilita în fața Destinului.

Alina Bădic: Avem șansa de a ști foarte exact cine am fost în ultimele vieți

„Vă întrebați vreodată cu ce bagaj veniți din existențele anterioare? Ce ați făcut altădată și cum puteți repara o potențială faptă rea … Ce este de fapt Karma, Cum și Când acționează Ea? Din fericire, trăim momente de mare forță, care activează ceea ce am trimis în Univers altădată, chiar dacă la naștere memoria existenței noastre trecute s-a șters. Perioada permite însă prin „zile portal” și prin intersecții de natură subtilă, corelate direct cu astralul descărcări puternice, care activează conexiuni ce ne pun în fața Oglinzii a ceea ce am făcut în trecut”,  a precizat Alina Bădic pe pagina sa de Facebook.

În ceea ce privește poziționarea unei persoane față de Univers, Alina Bădic a spus: „Nu ne rămâne decât să analizăm cu detașare evenimentele cu care ne intersectăm și mai ales ceea ce ne agresează major în această perioadă. Cu Neptun în cea mai relevantă poziție din punct de vedere al descărcărilor karmice din ultimii 200 de ani, mai exact pe ultimele grade ale cercului zodiacal avem șansa de a ști foarte exact cine am fost în ultimele vieți și ce am făcut, dacă am lucrat pentru misiunea noastră karmică pozitiv sau dacă ne-am împotrivit planului Divin”.

Alina Bădic: A înțelege este până la urmă scopul astrologiei

Cei care se confruntă cu așa ceva trebuie să analizeze tipul de eveniment sau de agresiune care persistă în viața lor în această perioadă.

„Acesta este cu adevărat Mentorul nostru spiritual. Este ca și când Universul vorbește cu noi într-un limbaj concret, acela al trimiterii unor „acțiuni mesager” clare prin care ne atrage atenția unde ne dorește mai buni”, a scris Alina Bădic.

Referitor la ceea ce ne face vulnerabili în această perioadă, precum și gândurile care ne agresează, Alina Bădic a explicat: „Nu riposta! Nu te revolta! Acceptă o realitate care îți dă șansa de a fi mai bun, de a înțelege consecințele propriilor greșeli. A înțelege este până la urmă scopul astrologiei, a descifra algoritmii și intersecțiile absolut firești la care suntem supuși, cât și eficiența accesului la informații.

Deși schimbat ca și context, Neptun în semnul Peștilor se întoarce același ca acum 165 de ani… cu aceeași invitație de transformare totală. De neignorat, cu o tenacitate năucitoare ne arată în fiecare moment punctele noastre vulnerabile, în speranța de a ne ajuta să constatăm singuri care este elementul din viața noastră prin care ne-am îndepărtat fundamental de noi înșine și ca atare de Divinitate”.

articolul original.

Volodimir Zelenski susține că referendumurile false ale lui Putin au fost o încercare de a fura teritoriul unui alt stat: „ Nu mai există nimic de discutat cu acest preşedinte al Rusiei”

28 September 2022 at 07:59
image

Liderul de la Kiev a transmis că dacă Rusia va încerca să anexeze teritorii din Ucraina pe baza așa-ziselor „referendumuri” organizate în regiunile Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie, acest lucru va însemna închiderea oricăror negocieri de pace în viitor cu Moscova, potrivit Ukrainska Pravda.

Zelenski: Referendumurile false ale Rusiei au fost o încercare de a fura teritoriul unui alt stat

Volodimir Zelenski a participat la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, convocată la iniţiativa Ucrainei, în format videoconferinţă şi a cerut comunităţii internaţionale să răspundă în mod decisiv la încălcarea de către Rusia a ordinii şi dreptului internaţional.

„(n.r. – Anexarea) este o încercare de a fura teritoriul altui stat. Este o încercare de a șterge normele dreptului internațional. Și aceasta este o încercare foarte cinică de a forța oamenii din teritoriul ocupat al Ucrainei să se mobilizeze în armata rusă pentru a-i trimite să lupte împotriva propriei lor patrii!”, a subliniat președintele ucrainean.

„Recunoaşterea de către Rusia a acestor referendumuri false ca fiind pretins normale, punerea în aplicare a aşa-numitului scenariu Crimeea şi o altă încercare de anexare a teritoriului Ucrainei vor însemna că nu mai există nimic de discutat cu acest preşedinte al Rusiei. Anexarea este genul de mişcare care îl pune pe el singur împotriva întregii umanităţi”, a precizat acesta.

Potrivit liderului de la Kiev, există o singură modalitate de a preveni astfel de acțiuni ale Rusiei: excluderea acesteia din toate organizațiile internaționale (sau suspendarea calității de membru) – în special, privarea acesteia de statutul de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU cu drept de veto.

„Un stat care pune în aplicare chiar acum o politică de genocid, care ţine lumea la un pas de un dezastru de radiaţii şi, în acelaşi timp, ameninţă cu lovituri nucleare nu poate rămâne membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU cu drept de veto. Rusia trebuie să fie exclusă din toate organizaţiile internaţionale. Dacă o astfel de excludere este complicată de procedură, participarea sa trebuie suspendată”, a susținut Volodimir Zelenski.

De asemenea, acesta consideră că sunt necesare noi sancţiuni globale dure împotriva Federaţiei Ruse: „În Ucraina şi în acest război se apără nu doar independenţa noastră, nu doar dreptul la viaţă al poporului nostru, ci şi dreptul internaţional ca atare. Ucraina trebuie să primească tot ajutorul de apărare şi financiar necesar pentru ca agresorul să piardă”.

articolul original.

Mașinile electrice garantează autonomii din ce în ce mai bune. Modelul care duce până la 836 de kilometri cu o singură încărcare (FOTO)

27 September 2022 at 10:35
image

Cu toate că, în urmă cu câțiva ani, autonomia mică a mașinilor electrice reprezenta principalul motiv pentru care cei mai mulți cumpărători auto le evitau, tehnologia a evoluat foarte mult între timp, atât în ceea ce privește îmbunătățirea capacității de stocare, cât și a eficienței energetice.

Astfel, modelele electrice vin cu o autonomie suficient de mare, încât vehiculele să poată fi utilizate ca mașini de zi cu zi, nu doar ca vehicule secundare, și care să-ți poată oferi persoanelor certitudinea că nu vor rămâne fără baterie atunci când pleci la un drum mai lung.

Tehnologia a evoluat, iar mașinile electrice garantează autonomii din ce în ce mai bune

La gamele de vehicule electrice din diferite părți ale lumii, cifrele privind autonomia nu se potrivesc. De exemplu, în Statele Unite, Tesla Model 3 oferă până la 576 de kilometri de autonomie, dar această cifră crește la 601 de kilometri în Regatul Unit, potrivit tomsguide.com.

Acest lucru se datorează faptului că nu există un standard global unificat de testare a autonomiei pentru mașini, iar regiunile calculează autonomia și kilometrajul în moduri diferite.

În SUA, această testare este stabilită de EPA, în timp ce în Europa și în alte părți ale lumii se efectuează conform procedurii Worldwide Armonized Light Vehicle Test.

Topul mașinilor electrice cu cea mai mare autonomie

1. Lucid Air Dream Edition – 836 kilometri

Mașina cu cea mai mare autonomie posibilă este Lucid Air Dream Edition (Range). Aceasta înregistrează 836 de kilometri, insă din păcate, toate exemplarele acestui model special au fost vândute de luni de zile.

Totodată, persoanele doritoare pot opta pentru Lucid Air Grand Touring, care are o autonomie de 830 de kilometri. Prețurile încep de la 139.000 de dolari.

Lucid Air Dream Edition pic.twitter.com/1BHi9YwSNn

— Joe Wisniewski (@JoeW6_) January 19, 2022

2. Tesla Model S – 651 kilometri

Tesla Model S este una dintre cele mai bune mașini electrice pentru distanțe lungi. Aceasta vine cu până la 651 de kilometri per încărcare, în condițiile în care șoferii optează pentru roțile mai mici de 48 de centimetri.

Modelul S vine, de asemenea, cu autopilot ca standard. Viteza maximă este de 249 de kilometri la oră.

.@LucidMotors Air dethrones @Tesla Model S as new EV 1000 king of the ring: https://t.co/jrYUxm6oRL pic.twitter.com/tuA4j9Z7g8

— Car and Driver (@CARandDRIVER) September 23, 2022

3. Mercedes EQS — 563 de kilometri

Din păcate, modelul american are doar 563 de kilometri față de cele 729 de kilometri anunțați în Europa.

Cu toate acestea, 563 este totuși o cifră bună și totul se datorează bateriei de 107,8 kWh a lui EQS. Are 329 de cai putere și încărcare rapidă de 200 kW.

Road test 2023 #Mercedes Benz #EQS 450+ SUV Electric Art Line X296 https://t.co/jGDaG1pKNV pic.twitter.com/H7SmQUmQp6

— DrivesToday Official (@DrivesToday) September 23, 2022

4. Tesla Model 3 Long Range — 576 de kilometri

Cel mai ieftin model Tesla de pe piață vine și cu o autonomie foarte bună. Modelul 3 Long Range oferă până la 576 de kilometri cu o singură încărcare, în timp ce o oprire la supercharger poate restabili până la 281 de kilometri de autonomie în doar 15 minute.

Another Tesla Model 3 long-range from Birmingham dealer, protected with Xpel ready for long trips to Spain. #depthofshine #detailing #xpel #teslabirmingham pic.twitter.com/Jo3duq94D9

— Depth Of Shine Luxury Detailing Service (@DepthOfShine) September 23, 2022

5. Tesla Model X – 560 de kilometri

Cea mai mare mașină a Tesla nu este mai prejos când vine vorba de autonomie, deși SUV-ul Model X nu poate concura cu aerodinamica elegantă a celorlalte modele. Cu toate acestea, cu 560 de kilometri pe modelul standard, șoferii pot parcurge un drum lung cu o singură încărcare.

Net mijn met strikken versierde @Tesla Model X teruggekregen van een vriendin die de auto gebruikt had voor het huwelijk van haar vriendin. pic.twitter.com/TPg9ETz73S

— Armand Vervaeck – STOP DE OORLOG! ONDERHANDEL! (@ArmandVervaeck) September 25, 2022

6. GMC Hummer EV1 – 529 de kilometri

Dimensiunea lui înseamnă că Hummer-ul are spațiul necesar pentru o baterie gigantică de 212,7 kWh, aproape dublu față de dimensiunea modelului Mercedes EQS. Tocmai din acest motiv poate oferi o autonomie maximă de 529 de kilometri.

GMC Hummer EV Edition 1 Buyers Are Spending Thousands On Customizations – AutoSpies Auto News https://t.co/8O8frYhphm #hummer #EV1 pic.twitter.com/3IFk87ihl1

— AutoSpies (@AutoSpies) April 7, 2022

7. BMW iX xDrive 50 – 521 de kilometri

BMW iX are o mulțime de avantaje, inclusiv faptul că este capabil să parcurgă până la 521 de kilometri cu o singură încărcare. Toate acestea datorită bateriei de 111,5 kWh, care se poate reîncărca la viteze de până la 200 kW și poate recupera 144 de kilometri de autonomie în doar 10 minute.

BMW iX xDrive 50 Sport 2022 review – https://t.co/pNpqvI1iWT pic.twitter.com/tlTjecuitn

— Chasing Cars (@chasingcarsblog) March 17, 2022

8. Ford F-150 Lightning – 514 kilometri

Camionul Ford din Seria F continuă cel mai bine vândut vehicul din istoria Americii, așa că a existat o presiune mare pe F-150 Lightning electric să fie pe măsura așteptărilor. Din fericire, autonomia sa nu dezamăgește, modelele Long Range oferind până la 514 kilometri cu o singură încărcare.

Cel mai ieftin F-150 Lightning costă 46.974 de dolari, dar acest model oferă doar 370 de kilometri de autonomie. Cel mai ieftin model cu autonomie de 514 kilometri este modelul XLT, dar acesta costă cel puțin 81.417 de dolari.

Now live at BaT Auctions: 64k-Kilometer 2004 Ford F-150 SVT Lightning. https://t.co/YBtxiCgZ5s pic.twitter.com/WpF1RBIeYE

— Bring a Trailer (@Bringatrailer) September 19, 2022

articolul original.

Volodimir Zelenski, despre mobilizarea rușilor: „Este o încercare de a le da comandanţilor de pe teren un flux continuu de «carne de tun»”

27 September 2022 at 05:26
image

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că Rusia a simţit că va pierde şi pur şi simplu încearcă să întârzie acest moment, „să asigure ceva activitate pe front”, susţinând că noua mobilizare este o încercare „de a le da comandanţilor de pe teren un flux continuu de «carne de tun»”.

În mesajul transmis luni noapte, liderul de la Kiev a susținut că a discutat cu staff-ul său despre situaţia de pe linia frontului, inclusiv despre folosirea, de către ocupanţi, a dronelor iraniene.

Zelenski, despre mobilizarea rușilor pentru continuarea războiului

„Lucrăm constant pentru a asigura arme şi muniţie luptătorilor noştri. Toate acţiunile armatei ucrainene trebuie să fie sincronizate cu folosirea de arme de înaltă precizie. Aceasta este una dintre priorităţile de bază. Situaţia este deosebit de dificilă în regiunea Doneţk. Facem totul pentru a limita activitatea duşmanului. Aici este ţinta noastră numărul 1 acum, întrucât Donbas este încă ţinta numărul 1 pentru ocupanţi”, a declarat Volodimir Zelenski.

Potrivit acestuia, în pofida faptului că războiul este lipsit de sens pentru Rusia şi că ocupanţii şi-au pierdut iniţiativa, comanda Armatei ruse îi trimite pe soldaţi la moarte.

„Încercările constante ale unei ofensive ruse în regiunea Doneţk vor rămâne cu siguranţă în istoria războaielor ca una dintre cele mai cinice crime ale propriilor soldaţi. Când vedem asta, când vedem aceste ofensive, suntem convinşi încă o dacă că mobilizarea rusă este o încercare directă de a le da comandanţilor de pe teren un flux continuu de «carne de tun».

Nu există un alt scop al mobilizării ruse, pur şi simplu. Au simţit că vor pierde şi pur şi simplu încearcă să întârzie acest moment, să asigure ceva activitate pe front, să îi înlocuiască pe cei morţi cu cineva cu arme în mâini”, a susţinut președintele ucrainean.

Zelenski a specificat că societatea din Rusia nu este conştientă încă de brutalitatea Guvernului rus faţă de propriul popor: „Dar trebuie să facem totul ca fiecare cetăţean al Rusiei să recunoască faptul că propriul stat îl privează de cel mai important lucru – dreptul la viaţă”.

De asemenea, acesta a mai transmis că a discutat cu premierul olandez Mark Rutte despre „mobilizarea criminală pe care Rusia o desfăşoară în teritoriile ocupate, încercând să îi împingă pe cetăţenii noştri spre moarte sub steagul rusesc”, despre referendumurile false. El a spus că îi este recunoscător acestuia pentru sprijinul său clar şi diponibilitatea de a întări presiunea sancţiunilor împotriva Rusiei.

Volodimir Zelenski a vorbit şi despre lansarea unui fond special de investiţii pentru a sprijini antreprenorii ucraineni, care a atras deja 125 de milioane de dolari din partea unor fonduri occidentale, bănci şi instituţii.

„Cred că poate deveni un semn special pentru investitori, un semnat că este posibil şi necesar să investească în economia ucraineană deja, în timp ce suntem pe drumul spre victorie”, a mai adăugat acesta.

articolul original.

Patriarhul Kirill le promite soldaților ruși care își sacrifică viețile pe câmpul de luptă că vor fi iertați de „toate păcatele”

26 September 2022 at 09:33
image

Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Rusiei, Kirill, a transmis că rușii care își sacrifică viețile pe câmpul de luptă în Ucraina „își spală toate păcatele”, potrivit EFE.

Patriarhul Kirill le promite „mântuirea” noilor recruți

„Știm că astăzi mulți mor pe câmpurile de luptă internă. Biserica se roagă pentru ca această bătălie să se încheie cât mai repede cu putință, pentru ca un număr cât mai mic de frați să se ucidă între ei în acest război fratricid”, a afirmat patriarhul Kirill în slujba de duminică, citată de agenția RIA Novosti.

De asemenea, Kirill a menționat că Biserica Ortodoxă Rusă „își dă seama dacă cineva, îmboldit de simțul datoriei, nevoia de a-și respecta legământul, rămâne fidel vocației sale și va face ceea ce îi cere datoria să facă, și dacă, în îndeplinirea datoriei sale o persoană moare, atunci fără nicio îndoială comite un act care echivalează cu un sacrificiu pentru ceilalți”.

What is the Russian Orthodox Church making of Putin’s mobilisation?

Patriarch Kirill said in his sermon today that soldiers dying in Ukraine would have all their sins washed away pic.twitter.com/PBBD7FxlfO

— Francis Scarr (@francis_scarr) September 25, 2022

„Și din acest motiv credem că acest sacrificiu spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut”, a susținut patriarhul rus, care s-a rugat totodată pentru un sfârșit rapid al „luptei interne” din Ucraina și pentru „victoria” Rusiei.

„Biserica, ce își exercită misiunea pastorală asupra popoarelor din Rusia, Ucraina, Belarus și asupra multor alte popoare în imensitatea Rusiei istorice, suferă astăzi nespus și se roagă în mod special pentru încetarea rapidă a luptelor interne”, a susținut Kirill, care a spus că se roagă totodată pentru „triumful dreptății, pentru că fără dreptate nu poate exista o pace durabilă, restaurând comuniunea fraternală și depășind tot ceea ce s-a acumulat de-a lungul anilor și care a dus în cele din urmă la acest conflict sângeros”.

articolul original.

Scandal la o școală din Bacău, după ce o învăţătoare a aruncat cuvinte grele la adresa unui elev cu autism: „Nu pot răspunde de toți handicapații”. Mama copilului a făcut plângere la Inspectoratul Școlar

23 September 2022 at 21:07

La o școală din Băcău a început o anchetă după ce învăţătoarea unor copii de clasa a III-a a jignit un copil diagnosticat cu autism în timp ce discuta cu mama acestuia pe grupul de WhatsApp al părinţilor.

Se pare mesajele de pe grupul clasei au ajuns şi la Inspectoratul Şcolar Bacău.

Învățătoarea din Bacău va da explicații la Inspectoratul Școlar Județean

Totul a pornit după ce în urmă cu câteva zile elevul, care suferă de autism, dar și sindrom hiperkinetic, s-ar fi luat la ceartă și ar fi devenit violent cu un alt copil din clasă, moment în care mama acestuia ar fi avut o discuție în contradictoriu cu directoarea școlii, și mai apoi cu învățătoarea care a simțit nevoia să intervină în acest conflict, potrivit observatornews.ro.

Un fragment din conversația dintre mamă și cadrul didactic, desfășurată pe un grup de Whatsapp, a fost făcut public pe Facebook.

„Conversația dintre mine și doamna învățătoare care a decis brusc peste noapte că nu mai am ce cauta la școală lângă copilul meu cu Autism, sindrom hiperkinetic. Ce mă sfătuiți sa fac?”, este mesajul ce însoțește imaginea care redă discuția dintre mamă și învățătoare.

După mai multe schimburi de replici, cadrul didactic ar fi jignit elevul, spunând practic că nu dorește să aibă grijă de acesta, fiind un copil cu nevoi speciale.

„O credeam foarte apropiată de mine şi de copil. Eu cred că nu a fost nicio problemă faţă de dânsa, din contră, o ajutam cât de cât să-şi poată menţine orele de curs”, a declarat mama băiatului.

scoala

Mama a mers la Inspectoratul Școlar Județean, acolo unde a făcut o petiție, după ce i s-a interzis să mai intre în școală pentru a-și însoți copilul la ore, așa cum se întâmpla până atunci.

„După ce scrisese doamna pe grup, mi-am adus copilul la şcoală şi era doamna pe hol. Fix aşa s-a exprimat ‘dacă nu te duci acasă, voi lua un băţ şi te voi lua la bătaie’”, a mai spus mama copilului.

De asemenea, femeia a scris și o plângere penală pe care intenționază să o adreseze Parchetului, acuzând-o pe învățătoare de discriminare pentru că a folosit acele cuvinte la adresa copilului său, potrivit sursei citate.

articolul original.

Au apărut noi acuzații de agresiune sexuală împotriva preotului Visarion Alexa. Amănuntele sunt de-a dreptul șocante: „M-a sărutat în colțul gurii, fără voia mea” (FOTO)

23 September 2022 at 20:16
image

Noi acuzații de agresiune sexuală au ieșit la iveală împotriva preotului Visarion Alexa. Amănuntele sunt de-a dreptul șocante!

Noua victimă a făcut publice fragmente din conversațiile avute cu acesta, mesajele fiind postate pe Facebook de o altă femeie.

Preotul Visarion Alexa se confruntă cu noi acuzații de agresiune sexuală

„Mi-a scris și este singura care a decis că dorește să facă publice insistențele părintelui, pentru a arăta că presiunea pusă pe victimă era infernală”, este mesajul transmis de femeia care a făcut publice mesajele victimei.

Potrivit acesteia, preotul Visarion Alexa a asaltat-o timp de două luni cu mesaje pe telefon.

„Sunt una dintre victime, una care a mai găsit resurse să lupte. Vă rog, să publicați aceste mesaje ca să se vadă modul în care acționa părintele Visarion, să se vadă că nu victima îi făcea avansuri. Două luni m-a asaltat cu mesaje ca acestea, două luni în care am căzut psihic cumplit. Am mers la Biserică să vorbim, în urma insistentelor din mesaje și m-a sărutat în colțul gurii, fără voia mea”, a transmis victima.

Femeia susține că în urma incidentului ar fi făcut plângere la biserică, însă reclamația i-ar fi fost ignorată.

„Am înlemnit, m-am adunat și nu am mai călcat pe acolo. I-am arătat mesajele fostului purtător de cuvânt al Mitropoliei, se întâmplă acum 5-6 ani, dar le-a ignorat. Vreau să spun că insista până victima ceda și nu invers. Mi-a luat mult timp să îmi revin. Vă rog să postați, doar ca să se vadă că nu noi am purtat vreo vină”, a conchis victima.

Preotul Visarion Alexa și-a recunoscut fapta de care e acuzat în dosarul de hărțuire sexuală

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a anunțat joi că preotul Visarion Alexa, acuzat că a agresat sexual o femeie, la spovedanie, și-a recunoscut fapta incriminată. Cu toate acestea, preotul refuză să ofere detalii amănunțite, invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații.

Preotul a fost suspendat de la slujire şi retras din funcţia de paroh.

„Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declaraţie personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent. Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat şi în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunţite şi invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reţinut în declaraţii”, a declarat Bănescu, într-un comunicat de presă.

articolul original.

Fostul secretar general al NATO, despre eforturile diplomatice ale lui Emmanuel Macron privind războiul din Ucraina: „Declarații dezastruoase și profund dăunătoare”

23 September 2022 at 15:24
image

Fostul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a criticat dur eforturile diplomatice ale președintelui francez Emmanuel Macron în ceea ce privește războiul din Ucraina.

Anders Fogh Rasmussen critică dur atitudinea lui Macron privind războiul din Ucraina

Potrivit acestuia, Emmanuel Macron a păstrat o linie deschisă cu liderul de la Kremlin, cu apeluri telefonice directe chiar și după invazia Ucrainei, și a avertizat împotriva „umilirii” Rusiei, informează Reuters.

„Macron ne-a uimit la începutul crizei cu declarația sa, cel puțin unică și critică, potrivit căreia Putin nu ar trebui să fie umilit și a oferit o rampă de ieșire. Astfel de declarații au fost dezastruoase și profund dăunătoare”, a transmis Anders Fogh Rasmussen.

Emmanuel Macron: Rusia trebuie să înțeleagă acum că nu-și poate impune voința prin mijloace militare

Președintele francez și-a reiterat convingerea că liderii mondiali trebuie să mențină dialogul cu Rusia într-un discurs ținut în cadrul Adunării Generale a Națiunilor Unite. De asemenea, Macron a menționat că va discuta din nou cu Vladimir Putin în zilele următoare pentru a aborda situația de siguranță legată de reactoarele nucleare situate în zonele de război din Ucraina.

Liderul francez a susținut că discuțiile de pace pot funcționa doar dacă „suveranitatea Ucrainei este respectată, teritoriul său este eliberat și securitatea sa este protejată”.

„Rusia trebuie să înțeleagă acum că nu-și poate impune voința prin mijloace militare”, a mai transmis acesta.

articolul original.

Generalul bulgar Săbi Săbev, despre mobilizarea parţială în Rusia: „Decizia lui Vladimir Putin este dictată de teama de a nu pierde mai multe teritorii ocupate în Ucraina”

22 September 2022 at 20:56
image

Vladimir Putin a susținut un discurs, miercuri dimineață, în care a anunțat mobilizarea militară parțială în Rusia.

Generalul bulgar Săbi Săbev, membru al Uniunii ofiţerilor în rezervă „Atlantic” a vorbit într-un interviu acordat postului de radio BNR despre cele mai recente evenimente din Federaţia Rusă, după anunțul liderului de la Kremlin.

Explicația unui general bulgar despre decizia de mobilizare parţială în Rusia

„Decizia lui Vladimir Putin este una de panică, dictată de teama de a nu pierde mai multe teritorii ocupate în Ucraina. Plus pierderile tot mai mari ale trupelor ruse în această invazie şi rata crescută de dezertare în armata rusă.

Mobilizarea parţială declarată era aşteptată în contextul acestor pierderi şi ameninţări de înfrângeri”, a transmis Săbi Săbev, menționând că declararea mobilizării parţiale este un pas către decretarea legii marţiale în stare de război, potrivit Rador.

„Dar atât timp cât nu sunt încălcate graniţele Federaţiei Ruse, Putin continuă cu aşa-numita ”operaţiune”. Rusia este nevoită să facă schimb de prizonieri. Pentru a calma societatea în legătură cu faptul că numărul soldaţilor capturaţi este în creştere, trebuie să existe şi reversul. Vor fi mai multe schimburi.

Toţi paşii preşedintelui rus duc la efectul opus. După o mobilizare militară parţială, este logic să ne aşteptăm la o escaladare şi la o anumită ofensivă, în cazul în care comanda rusă va reuşi să concentreze trupele în anumite zone. Dar datorită determinării trupelor ucrainene şi motivaţiei lor, un astfel de obiectiv este puţin probabil să fie atins”, a mai declarat generalul bulgar.

articolul original.

Un tânăr rus, despre drama prin care trece: „Nu-l las pe Putin să mă transforme într-un ucigaş”

22 September 2022 at 19:34
image

La scurt timp după anunțul preşedintelui rus, Vladimir Putin, privind decretarea mobilizării parțiale în Federaţia Rusă, Oleg, un sergent rus aflat în rezervă, a primit în cutia poştală ordinul prin care i se cerea să se prezinte la centrul local de recrutare din Kazan, capitala republicii ruseşti Tatarstan, potrivit The Guardian.

Drama prin care trece un tânăr rus, chemat la război

Rusia fierbe după ce liderul de la Kremlin a anunțat mobilizarea parțială a populației.

Tânărul a declarat că va fugi din ţară, cu toate că soţia sa este însărcinată şi va rata naşterea copilului său, dar nu îl va lăsa pe Putin să îl transforme într-un „ucigaş”.

„Voi rata cea mai importantă zi din viaţa mea. Dar pur şi simplu nu-l las pe Putin să mă transforme într-un ucigaş într-un război la care nu vreau să particip”, a evocat bărbatul.

Oleg, în calitate de sergent rus în vârstă de 29 de ani aflat în rezervă, a susținut că a ştiut întotdeauna că va fi în prima linie dacă va fi declarată o mobilizare, dar cu toate acestea a sperat că nu va fi obligat să lupte în războiul provocat de liderul rus.

M-a durut inima când am primit chemarea. Dar ştiam că nu am timp să disper”, a spus acesta, potrivit The Guardian. La aflarea veștii, Oleg și-a făcut bagajul şi a rezervat un bilet doar dus către Orenburg, un oraş din sudul Rusiei, aproape de graniţa cu Kazahstanul.

„Voi trece cu maşina în seara asta”, a mărturisit tânărul într-un interviu telefonic, joi, de la aeroportul din Orenburg.

„Nu am idee când voi pune din nou piciorul în Rusia”, a adăugat acesta, făcând referire la pedeapsa cu închisoarea pe care bărbaţii ruşi o riscă pentru că fug de mobilizare.

Decizia Kremlinului de a anunţa o mobilizare parţială a determinat bărbaţii care au vârsta legală de a lupta să îşi părăsească ţara. Potrivit noii legi, soldații ruși vor primi 10 ani de închisoare dacă se predau voluntar sau dezertează.

articolul original.

Şofer urmărit în trafic și oprit cu șase focuri de armă de poliţişti, în Giurgiu

22 September 2022 at 14:43
image

Un bărbat din judeţul Giurgiu a fost arestat preventiv, joi, pentru mai multe infracţiuni comise în trafic.

Se pare că șoferul a ajuns în faţa instanţei de judecată în condiţiile în care, beat fiind şi având permisul anulat, nu a tras pe dreapta la semnalul poliţiştilor, fiind oprit după ce aceştia au tras şase focuri de armă, potrivit news.ro.

Şofer arestat preventiv după ce a fugit de poliţişti

Magistraţii Judecătoriei Giurgiu au dispus, joi, măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de un bărbat de 50 de ani, din localitatea Mihai Bravu, judeţul Giurgiu, acuzat de mai multe infracţiuni la regimul rutier.

Bărbatul a ajuns în faţa instanţei de judecată după ce, saptămâna trecută, poliţiştii, care aveau informaţii conform cărora acesta şofează fără permis de conducere, i-au făcut semn să oprească în trafic.

„Acesta nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea, fapt pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea sa, iar la un moment dat, unul dintre agenţi a executat 6 focuri, cu armamentul din dotare, unul în plan vertical şi 5 în direcţia autovehiculului, reuşindu-se oprirea acestuia”, transmite IPJ Giurgiu.

În urma folosirii armamentului, nu au fost înregistrate victime, poliţiştii reuşind să îl oprească pe şofer. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând 1.03 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, avea şi permisul de conducere anulat.

articolul original.

Comisia Europeană lucrează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, anunță Ursula von der Leyen (VIDEO)

21 September 2022 at 20:51
image

Președinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu s-au întâlnit, miercuri, la Adunarea Generală a ONU de la New York.

Ursula von der Leyen: Lucrăm pentru aderarea Republicii Moldova la UE

Comisia Europeană lucrează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, anunță Ursula von der Leyen.

Totodată, președinta CE a mai declarat că Uniunea Europeană susține eforturile Republicii Moldova de a face față impactului războiului Rusiei.

Susținem pe deplin eforturile Republicii Moldova de a face față impactului războiului Rusiei, cu finanțare și asistență tehnică pentru economia și securitatea energetică a acesteia. De asemenea, lucrăm pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și salut eforturile de reformă depuse”, este mesajul transmis de Ursula von der Leyen pe Twitter.

Glad to meet @sandumaiamd at #UNGA77

We fully support 🇲🇩 efforts to deal with the impact of Russia’s war, with funding and technical assistance to its economy and energy security.

We also work towards Moldova’s 🇪🇺 accession and I welcome the reform efforts made. pic.twitter.com/KyyuEmlyU7

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) September 21, 2022

Cu o săptămână în urmă, Ursula von der Leyen a transmis în Parlamentul European, că UE „nu este întreagă” atât timp cât Ucraina, Republica Moldova, Georgia şi ţările din Balcanii de Vest nu devin membre.

Vreau să le spun următoarele cuvinte cetăţenilor din Balcanii de Vest, Ucraina, Moldova şi Georgia: faceţi parte din familia noastră, viitorul vostru este în Uniunea noastră, iar Uniunea noastră nu este completă fără voi!”, a spus președinta Comisiei Europene

articolul original.

Șeful BMW, Oliver Zipse, susține că interzicerea mașinilor cu ardere internă în Europa este o greșeală

21 September 2022 at 16:46
image

Oliver Zipse, șeful BMW, susține că Uniunea Europeană trebuie sa regândească strategia de a interzice complet vânzarea de mașini diesel și pe benzină pentru că atunci întreaga Europă urmează să intre în recesiune, potrivit autolatest.ro.

Oliver Zipse critică interzicerea motoarelor cu ardere internă

Potrivit acestuia, industria ar trebui să devină mai ecologică în loc să stabilească o dată de încheiere concretă, deoarece există și alte surse de energie, cum ar fi hidrogenul sau GPL-ul, care nu aruncă în atmosferă emisii de CO2 și NO2 la nivelul unui motor diesel clasic, mai ales în condițiile în care energia electrică care intră în bateria unui VW ID3 sau Tesla din Germania este în proporție de 60% murdară pentru că este produsă prin arderea de cărbune în termocentrale.

Se pare că infrastructura rutieră feroviară sau transport cu autobuze este extrem de avansată în Europa de Vest, spre deosebire de Europa de Est unde aceasta este rudimentară.

BMW CEO: „Interzicerea motoarelor cu ardere internă duce la distorsiuni incontrolabile”

Oliver Zipse este de părere că europeni nu-și vor permite să-și cumpere o mașină electrică care să o înlocuiască pe cea diesel produsă în anii 2000.

BMW, pe de altă parte este printre puținii constructori auto din Europa care nu renunță la diesel pentru simplul fapt că peste 60% din clienți își doresc un diesel de peste 300 CP, cu un consum mediu de 6 litri și care să poată merge cu o singură alimentare peste 800 de km, potrivit sursei citate.

articolul original.

Un șofer român a dezvăluit cât îl costă curentul pentru mașina sa electrică. Acesta a parcurs în mai puțin de un an aproximativ 47.000 de km

20 September 2022 at 19:36
image

În goana după sustenabilitate, mașinile electrice sunt din ce în ce mai căutate. Tot mai mulți români și-au luat sau intenționează să achiziționeze o mașină electrică. Inclusiv Comisia Europeană ne sfătuiește să ne deplasăm cu astfel de autoturisme verzi, pentru a diminua efectele încălzirii globale.

Cu toate acestea, merită să investești într-un vehicul pe curent sau rămâi la tradiționalele mijloace de transport? Un român a făcut publice pe un site specializat în mașini electrice, sumele pe care acesta le scoate din buzunar pentru a-și alimenta mașina.

Cât costă curentul pentru o mașină electrică în 2022

Șoferul a făcut publice informații cu privire la costul energiei electrice, necesară pentru a parcurge 45.000 de km, cu autoturismul Dacia Spring, informează stirilekanald.ro. Bărbatul a parcurs în mai puțin de un an aproximativ 47.000 de km.

Energia electrică cumpărată din octombrie 2021 până acum, când am 46.753 km, este de 2099,57 lei, adică doar 5,09 lei pe suta de kilometri!” a afirmat șoferul român, conform electromobilitate.com

De asemenea, acesta a publicat și o listă a cheltuielilor până în acest moment, în afară de energia electrică: RCA- 446 lei, CASCO- 509 lei și extragaranția 2.842.68 lei, revizia la 30.000 km- 200 lei, iar anvelopele de iarnă- 760 lei.

 Vânzările de mașini diesel au fost depășite de vânzările de mașini noi electrice și hybrid

„Analiza înmatriculărilor autoturismelor, în funcţie de tipul de motorizare, în primele şapte luni din acest an, arată că autoturismele electrificate (full electric, hybrid plug-in şi full hybrid) au o creştere de 106,4%, realizând o cotă de piaţă de 20,7%. În paralel, înmatriculările autoturismelor echipate cu motoare diesel înregistrează o scădere de 29,3% faţă de primele şapte luni din 2021 şi deţin o cotă de 14,1% din total”, se precizează în comunicatul de presă al MMAP, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, maşinile electrice (Full Electric) au ajuns să reprezinte 7,9% din piaţa românească în primele 7 luni ale anului 2022, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului 2021 reprezentau doar 1,9% din piaţă.

articolul original.

50 de nave de război NATO și submarine încep exerciții ce simulează un război contra Rusiei (VIDEO)

20 September 2022 at 15:16
image

Peste 50 de nave de război NATO și-au unit forțele într-unul dintre cele mai ample exerciții maritime europene ce simulează un război contra Rusiei lui Vladimir Putin. La exercițiul Dynamic Mariner 22, găzduit de Turcia participă pușcași marini din 12 state membre NATO.

În total, 50 de nave de război de suprafață, 5 submarine, 5 aeronave și 1.500 de marinari și pușcași marini din 12 state membre NATO participă la exercițiul Dynamic Mariner 22, care este găzduit de Turcia.

Exercițiul are loc la sud de Marea Neagră, de unde marina rusă atacă Ucraina.

Mai multe detalii, pe newsweek.ro.

articolul original.

Reacția lui Serghei Lavrov după ce oficialii pro-ruși din Donbas au anunțat referendumuri pentru aderarea la Rusia: „Vor să fie stăpâni pe propriul destin”

20 September 2022 at 15:04
image

Serghei Lavrov, ministrul rus al afacerilor externe, a transmis că inițiativa de a organiza referendumuri în regiunile separatiste Donețk (RPD) și Lugansk (RPL), Herson și Zaporojie cu privire la aderarea la Rusia constă în dorința popoarelor care trăiesc în aceste teritorii de a-și decide în mod independent propria soartă.

Acest demers este susținut de fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, care a declarat marți că este „esenţial” ca separatiştii din Ucraina să organizeze astfel de referendumuri.

Lavrov, după ce oficialii pro-ruși din Donbas au anunțat referendumuri pentru aderarea la Rusia

„Încă de la începutul operațiunii militare speciale, da, în general, și în perioada care a precedat-o, am spus că popoarele din teritoriile respective ar trebui să își decidă soarta”, a anunțat Serghei Lavrov, citat de Interfax.

„Și întreaga situație actuală confirmă că ei vor să fie stăpâni pe propriul destin”, a mai declarat ministrul rus de externe.

articolul original.

Ninge pe Transfăgărășan: „Pe carosabil s-a depus un strat de aproximativ 3 centimetri de zăpadă” (FOTO, VIDEO)

19 September 2022 at 20:46
image

Pe crestele munților au apărut deja primele zăpezi. Pe Transfăgărășan stratul de zăpadă depus luni seară a atins 3 centimetri și continuă să ningă.

Pe Transfăgărășan s-a așternut luni seară un strat de 3 centimetri de zăpadă

La o temperatură de -3 grade Celsius, zăpada s-a depus la peste 1.800 de metri altitudine. Salvamontiștii avertizează că în zonă este foarte frig.

„Vă recomandăm să circulați cu prudență pe Transfăgărășan. Ninge la peste 1.800m altitudine. Pe carosabil s-a depus un strat de aproximativ 3 centimetri de zăpadă, temperatura este de -3 grade”, a anunțat pe Facebook, Toma Cristian, reprezentantul Salvamont Argeș.

Salvamontiștii au recomandări și pentru turiștii care merg pe trasee montane

„Dacă vă aventurați și pe potecile de munte, echipați-vă corespunzător” a precizat reprezentantul Salvamont Argeș, potrivit antena3.ro.

articolul original.

Recompensă în valoare de 10.000 de lei pentru identificarea bătrânului dispărut în pădurea Vorona pe 2 septembrie

19 September 2022 at 19:22

Familia bărbatului dispărut în urmă cu aproximativ trei săptămâni în pădurea Vorona oferă recompensă de 10.000 de lei celor care îl identifică.

Recompensă de 10.000 de lei pentru găsirea botoșăneanului dispărut în pădure

Constantin Marițanu, în vârstă de 78 de ani a fost dat dispărut pe data de 2 septembrie de familie. Familia acestuia a povestit că bătrânul a părăsit în mod voluntar domiciliul pentru a merge în pădure la cules de bureți.

Forțele de ordine au demarat căutări, însă nu au reușit să îl găsească nici până în momentul de față.

Potrivit anunțului făcut de familie, acesta este bolnav, are 1,55 metri înălțime, 60 de kilograme, ochi verzi și păr alb. Bătrânul era îmbrăcat cu un halat maro, o geacă neagră și o pălărie galbenă pe cap.

Dreptul la recompensă există doar dacă persoana dispărută este găsită prin această informație. Nu se va plăti nicio recompensă de găsire pentru rapoartele care nu au ca rezultat găsirea persoanei dispărute”, este mesajul familiei bătrânului.

Sursă Foto – Știri Botoșani
articolul original.
❌