ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

1 octombrie – Ziua Internațională a persoanelor vârstnice – Centrul Cultural Mioveni

27 September 2022 at 13:01

🍁  Toamna a venit şi, odată cu ea, se numără nu doar bobocii, dar şi borcanele cu zacuscă, dulceață și murături.

🍁 Gospodinele din Asociația Pensionarilor “Viață Lungă” Mioveni vor avea ocazia să se întreacă în măiestrie, sâmbătă, 1 octombrie, la o nouă ediție a concursului „Recolta de Toamnă”. Vor fi premiate: cea mai bună zacuscă, cea mai bună dulceață și cele mai bune murături. Concursul gastronomic va avea loc la Centrul Cultural, de la ora 11.00.
Atmosfera va fi destinsă prin momente artistice oferite de Ansamblul Folcloric “Dorulețul”. Activitatea se desfășoară cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice reprezentând totodată un preambul al “Sărbătorii Recoltei pe Valea Argeşelului şi Târgul Meşterilor Populari”, eveniment care se va desfășura la Mioveni în perioada 7-9 octombrie.
🍁 Evenimentul este organizat de Centrul Cultural, Consiliul Local și Primăria Orașului Mioveni.
articolul original.

Video: Arbitrii au decis grosolan victoria SCM Craiova în meciul cu Dacia Mioveni

25 September 2022 at 22:57

Unii dintre cei care vor citi doar titlul articolului vor spune ”Iar dă Dacia Mioveni vina pe arbitraje, ca să-și justifice înfrângerile”

Pentru cei care pot mai mult decât atât, voi încerca să explic de ce în meciul din deplasarea etapei V a Ligii Florilor, la SCM Craiova, cuplul de arbitri M.Agliceriu(PH)/M.Turdean(MS) au influențat grosolan cursul jocului în favoarea gazdelor.

Măcelul Daciei de la Zalău a fost recunoscut de comisia FRH prin suspendarea cu opt etape a arbitrilor, dar a lăsat echipa Mioveniului fără nici un punct, singurul fapt care contează.

Pentru lumea handbalului a devenit de notorietate faptul că unele echipe, unii antrenori,  ”se descurcă” și sunt favorizați de arbitraje. Ca să spunem lucrurilor pe nume, arbitrii au un arsenal uriaș de șmecherii prin care pot influența cursul unui joc de handbal. Uneori sunt lucruri mărunte, prin care toacă echipa pe care vor să o defavorizeze, alteori sunt vizibile și de pe Lună. Dar decizia lor rămâne suverană.

Așa s-a întâmplat și în Cetatea Băniei, unde Dacia Mioveni a avut o nouă experiență năucitoare, în urma căreia handbalistele plângeau din cauza frustrării, iar antrenorul Ion Mihăilă, membru în Consiliul de Administrație al FRH, conchidea că arbitrajul a fost și e cancerul handbalului intern românesc, distruge frumusețea jocului, performanța echipelor românești și carierele jucătoarelor și ale antrenorilor.

Schimbarea promisă de noua conducere FRH pare că se rezumă la dezavantajarea anumitor cluburi care nu sunt pe placul noii ordini. Pentru că, dacă la început puteam da vina pe neștiință, acum, după trei meciuri (Cisnădie, Zalău, Craiova) în care niște antrenori (că despre ei e vorba) sunt clar beneficiari ai arbitrajelor favorabile în meciurile cu Dacia, e greu să nu te gândești că cineva i-a pus gând rău clubului din Mioveni. Dacia a început prost campionatul și are momente de joc cu multe erori, motiv pentru care nu am zis nimic când a pierdut pe mâna ei.

Dacia a avut o primă repriză proastă, după un început cu bâlbe de ambele părți, în care primul gol s-a dat în minutul 3,30 de impetuoasa Krpez, care avea să marcheze aproape nestingherită de 8 ori în poarta Daciei în prima repriză.

S-a mers cap la cap până în minutul 17, când Irina Ivan a fost eliminată 2 minute. Constantinescu, Vizuete, Lazăr au început bine meciul, marcând goluri spectaculoase.

Raluca Nicolae a ratat din nou aruncările la poartă din postul ei, fapt ce a dus la pierderea tempoulului și SCM-ul a început să ia distanță. Prima repriză s-a încheiat 19-13 și Dacia părea victimă facilă pentru oltence.

La reluare, Marina Ilie, intrată în locul lui Nicolae dă în portar din poziție unu la unu. Este introdusă junioara Bianca Sărățeanu, care arată că Dacia poate înscrie și din extrema stângă, totuși.

Serioasă și atentă, Sărățeanu a surprins pe toată lumea reușind să finalizeze cu gol patru faze dificile.

Cu aportul portarului M. Ion, al Dorei Krsnik, R Cîrjan, Constantinescu și Lazăr, Dacia a venit fulminant din spate apropiindu-se la un singur gol diferență, 28-27 (min 55).

După ce până atunci dăduseră semne subtile că vor să țină echipa gazdă în joc, cuplul de arbitri a intervenit decisiv în cursul jocului la un atac eșuat al lui Rodriguez, care s-a prăbușit singură la marginea careului, așa cum se poate vedea și în secvența video. Arbitrii au dictat 7 și două eliminări la Dacia după această fază, în loc să dea mingea Daciei! Claudia Constantinescu, cea care s-a ferit de contactul cu Rodriguez a fost prima eliminată, după care antrenorul Ion Mihăilă care a protestat just la decizia abuzivă și incorectă a fost sancționat cu eliminare și încă o jucătoare a Daciei a trebuit să iasă din teren.

O fază, cât un meci, în care arbitrii au avantajat grosolan echipa gazdă.

Cu doar patru jucătoare de câmp, Dacia nu mai avea cum să se impună și nici să țină ritmul, chiar dacă justiția divină a făcut ca aruncarea de la 7m să fie ratată de Slezak Krpez. S-a terminat 31-27. Cu toate minusurile din jocul Daciei, SCM Craiova ar fi putut pierde puncte dacă nu interveneau arbitrii.

La sfârșitul timpului regulamentar, crainicul Sălii Polivalente din Craiova, goală în proporție de 90%, a anunțat puținul public să își ia la revedere de la handbal, pentru că urmează o pauză competițională în Liga Florilor.

Bietul, nu și-a dat seama că la așa manieră de a câștiga, chiar îți vine să spui ”La revedere handbal!”

Măcar la capitolul galerie, Puriii Veseli au câștigat la Craiova cu scor de neprezentare, 0-10!

SCM UNIVERSITATEA CRAIOVA – DACIA MIOVENI 31-27 (19-13) Arbitri: Marina Agliceriu / Mirabela Turdean

SCM Craiova: Curmenț – Krpez 12, Șelaru 6, Bak 6, Rodrigues 3, Cace 2, Pereira 2, Andrei, Vâlcan, Tudorică, Jipa, Sousa. Antrenor: Bogdan Burcea.

Dacia Mioveni: Ion, Mîrcă-Olariu 1 gol – Constantinescu 7, Lazăr 5, Krsnik 4, Sărățeanu 4, Cîrjan 3, Vizuete 2, Milic 1, Simion, Georgescu, Ivan, Ilie, Nicolae. Antrenori: Paul Mihăilă, Alin Oprescu.

Evoluția scorului: 1-1 (min. 5), 6-6 (min. 11), 9-8 (min. 17), 13-10 (min. 24), 19-13 (pauză), 22-15 (min. 35), 25-19 (min. 43), 27-25 (min. 52), 28-27 (min. 55), 31-27 (final).

Aruncări de la 7 metri (transformate): 8 (6) – 4 (3).

articolul original.

Competiție spectaculoasă la “Mioveni Street Workout Challenge”

24 September 2022 at 16:33

A doua ediție a concursului “Mioveni Street Workout Challenge” a reprezentat cea mai originală și de succes competiție de măsurat forța fizică în aer liber din județul Argeș, la care s-au înscris un număr impresionant de participanți din Mioveni, Bascov, Pitești, Câmpulung și Sibiu.

Ca și la ediția precedentă, competiția a fost organizată cu sprijinul FLUX Team Sibiu, o echipă de sportivi profesioniști, care promovează un stil de viață sănătos prin mișcare și exerciții fizice în aer liber.

La Mioveni promotorul acestei competiții este viceprimarul Ciprian Țurlea, cel care a susținut investiția în facilitățile pentru practicarea acestui sport în parcul tematic din zona Stadionului Gabriel Catillaz.

Ce este Street Workout

Street Workout (Antrenamente pe stradă) sunt o activitate fizică efectuată în parcuri în aer liber sau în facilități publice. Mișcarea din spatele antrenamentelor pe stradă a devenit populară în Rusia, Israel, Myanmar, Maroc, Europa de Est și Statele Unite.

Este o combinație de atletism, calistenic și sport. „Street workout” este un nume modern pentru calistenic (sau antrenamente cu greutatea corporală) în parcurile în aer liber. Există, de asemenea, echipe de antrenament stradal și competiții organizate pentru exerciții precum trageri, chin-up, flotări, dips, rows, muscle-up-uri, abdomene și genuflexiuni. Un antrenament stradal implică, de asemenea, prinderi statice (izometrice), cum ar fi steagul uman, pârghia din față, pârghia din spate, L-sit și scândura.

Street workout este împărțit în două ramuri principale, antrenament de forță și dinamică. Antrenamentul de forță include prinderi izometrice, cum ar fi scândura, pârghia din față și pârghia din spate. Această formă de exercițiu include, de asemenea, trageri cu un singur braț, flexionări musculare, flotări cu un singur braț și multe altele. Exercițiile dinamice pot fi conectate cu alte mișcări pentru a crea rutine sau seturi.

Sponsorii “Mioveni Street Workout Challenge” – SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL, OMV Petrom, Pizza Galaxy Mioveni, Trattoria UBF Mioveni
articolul original.

Festivalul de Științe Mioveni, o primă ediție explozivă!

23 September 2022 at 01:03

Joi după-amiza, la Mioveni s-a văzut că atunci când educația e promovată de campioni ai științelor devine noul ”cool”.

Aproximativ 1 500 de copii, elevi ai școlilor din oraș, au venit la Sala Sporturilor Mioveni pentru festivalul de științe propus de tinerii străluciți din diaspora academică românească, Romanian Science Festival.

Privit cu neîncredere de cei care considerau că ultimul lucru de care ar fi interesați elevii și copiii ar fi un eveniment despre științe, festivalul a demonstrat că autoritatea dată de un parcurs exemplar pe calea curată a educației științifice, dă încredere, e suficient de convingătoare și atractivă, inspiră. Din fericire, Primăria Mioveni a ales să primească și să susțină acest festival și ar fi fost culmea să nu o facă.

Viceprimarul Ciprian Țurlea s-a declarat încântat de vibe-ul evenimentului și de faptul că atâția elevi au venit de bună voie la un festival de științe. A promis că la următoarea ediție va fi printre voluntari, motiv pentru care a și primit un tricou personalizat RSF pe post de contract de voluntariat.

După ce mentorii s-au prezentat și au făcut scurte introduceri în științele pe care le promovează la festival, a urmat o sesiune de întrebări din partea copiilor, care au abordat chiar și teorii spectaculoase despre spațiu și timp.

La Festivalul de Științe au venit copii de toate vârstele, mulți dintre ei însoțiți de părinți, care s-au dovedit la fel de curioși ca și copiii.

La eveniment au fost implicați voluntari din școlile orașului, care au făcut experimente alături profesori și mentorii RSF.

Eliza Casapopol o tânără din Mioveni, absolventă de Oxford, este unul dintre organizatorii Romanian Science Festival și cea care și-a dorit foarte mult oprirea caravanei RSF și la Mioveni.

Video- declarații Eliza Casapopol, mentor și organizator RSF

Pe parcursul a două ore, copiii au participat la o serie de experimente interactive în cadrul unor ateliere de robotică, inteligență artificială, matematică, chimie, astronomie, fizică, biologie, medicină, geografie și sustenabilitate.

Declarații Corina Miloșoiu, mentor RSF

În cadrul acestui eveniment, copiii au putut înțelege mai bine unele fenomene care se produc în mediul înconjurător sau în spațiu, fenomene electrice, electrostatice sau reacții chimice, au privit prin telescop, au analizat la microscop, au dat comenzi roboților, au testat unele substanțe și compuși, fiecare acțiune fiindu-le explicată în detaliu și cât mai simplu de mentori experimentați.

Mai mici sau mai mari, elevii au fost la fel de încântați.

Video – Declarații elev Liceul Iulia Zamfirescu

Secvențe video Mioveni Science Festival – 2022

La evenimentul Romanian Science Festival Mioveni au participat în total 16 mentori, cercetatori și profesionisti veniți din 7 țări, exclusiv pentru acest festival:

 • – Andreea Atanasescu, Student, Imunologie, Trinity College Dublin, Irlanda
 • – Eliza Casapopol, Specialist în Inteligență Artificială, Microsoft Olanda & absolvent Universitatea Oxford, Marea Britanie
 • – Catinca Ciuculete, Student, Medicina, Queen’s University Belfast, Irlanda
 • – Emil Centiu, Tactical Software Engineer, NatWest Markets, Marea Britanie
 • – Cristian-Alexandru Chiriac, Student, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica din București, România
 • – Sebastian Dumitru, Inginer în Inteligență Artificială, Huawei Research & Development, Marea Britanie
 • – Dan Fodor, Software Engineer, Bloomberg L.P., Marea Britanie
 • Andreea Geamanu, Studentă, Life Sciences & Technology, University of Groningen, Olanda
 • – Andreea Cristina Gheorghe, Studentă, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica București, România & Erasmus+ Student, Universitatea Groningen, Olanda
 • – Teodor Jianu, Doctorand în Chimie, Max Planck Institute, Germania
 • – Liana Ivascu, Studentă, Fizică, Universitatea Manchester, Marea Britanie
 • – Sandor Kruk, Cercetator în Astronomie, Institutul Max Planck, Germania
 • – Corina Milosoiu, Cloud Solution Architect, Microsoft Olanda
 • – Raluca-Andreea Miron, Strudent, Facultatea de Fizică, Universitatea București
 • – Teodora Simion, Absolvent de Master în Matematică, Universitatea Oxford, Marea Britanie
 • – Irina Verlan, Student in Inteligenta Artificiala, University of Helsinki

articolul original.

Joi, aduceți-vă copiii la Festivalul de Științe Mioveni! Vor afla că științele sunt, cu adevărat, ”Cool”…

19 September 2022 at 19:55
image

Sala Sporturilor Mioveni capătă joi, 22 septembrie, o nouă dimensiune, pur educativă de data asta, la Mioveni Science Festival, unul dintre episoadele caravanei Romanian Science Festival (RSF), un eveniment conceput și susținut de tineri din diaspora academică românească, ce au ajuns să urmeze cariere strălucite studiind diferite științe. Ei le vor explica elevilor din Mioveni despre domeniul lor de activitate, într-un mod interactiv și atractiv, invitându-i  să participe la ateliere de robotică, inteligență artificială, matematică, chimie, medicină, fizică, biologie, geografie și sustenabilitate.

Elevii din Mioveni vor afla că merită să acorde atenție științelor, pentru că științele sunt captivante, dacă ai un pic de curiozitate și dacă vrei să deschizi ușa spre cunoaștere. Tinerii Romanian Science Festival sunt dovada vie că pasiunea pentru studiul științelor va fi recompensată, negreșit.

Toți adolescenții își doresc să fie acceptați, să facă parte  dintr-un grup social, să fie considerați ”cool” de către ceilalți.  De aceea, mulți dintre ei își formează  un alter-ego, o mască ”cool”, încercând să pară cât mai interesanți, mai atrăgatori, sperând că astfel reduc posibilitatea de a fi vulnerabili în fața celorlalți.

Mulți cred că aspectul fizic garantează popularitatea, abundența, integrarea, iar odată cu acestea și fericirea. Mentorii RSF, care și-au făcut o carieră urmând calea științelor, ne arată care e drumul cel mai sigur pentru a fi mulțumit, mândru de tine și demonstrează că studiul științific e ”Super-Cool”

Organizatorul caravanei Romanian Science Festival la Mioveni, Eliza Casapopol, declară:

Suntem foarte fericiți să putem aduce un eveniment marca Romanian Science Festival la Mioveni, în noua Sală a Sporturilor. Fiind născută în Mioveni, cu atât mai mult mă bucur că avem ocazia să cunoaștem elevii din oraș dar și din împrejurimi cu întreaga echipă de mentori RSF. Elevii vor înțelege ce înseamnă o cariera STEM și ce impact pot avea într-un astfel de domeniu. În plus, vor participa la experimente interactive organizate cu ajutorul colegilor lor și profesorilor coordonatori din Mioveni care s-au pregătit încă din vacanță pentru acest eveniment. 

Elevii Mioveniului se vor întâlni cu 16 mentori RSF,  cercetatori și profesionisti veniți din 7 țări, special pentru festival: .

 • Andreea Atanasescu, Student, Imunologie, Trinity College Dublin, Irlanda
 • Eliza Casapopol, Specialist în Inteligență Artificială, Microsoft Olanda & absolvent Universitatea Oxford, Marea Britanie
 • Catinca Ciuculete, Student, Medicina, Queen’s University Belfast, Irlanda
 • Emil Centiu, Tactical Software Engineer, NatWest Markets, Marea Britanie
 • Cristian-Alexandru Chiriac, Student, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica din București, România
 • Sebastian Dumitru, Inginer în Inteligență Artificială, Huawei Research & Development, Marea Britanie
 • Dan Fodor, Software Engineer, Bloomberg L.P., Marea Britanie
 • Andreea Geamanu, Studentă, Life Sciences & Technology, University of Groningen, Olanda
 • Andreea Cristina Gheorghe, Studentă, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica București, România & Erasmus+ Student, Universitatea Groningen, Olanda
 • Teodor Jianu, Doctorand în Chimie, Max Planck Institute, Germania
 • Liana Ivascu, Studentă, Fizică, Universitatea Manchester, Marea Britanie
 • Sandor Kruk, Cercetator în Astronomie, Institutul Max Planck, Germania
 • Corina Milosoiu, Cloud Solution Architect, Microsoft Olanda
 • Raluca-Andreea Miron, Student, Facultatea de Fizică, Universitatea București
 • Teodora Simion, Absolvent de Master în Matematică, Universitatea Oxford, Marea Britanie
 • Irina Verlan, Student in Inteligenta Artificiala, University of Helsinki

Evenimentul va începe la ora 16,00.

Declarații despre Romanian Science Festival -ediția 2019, mentor Eliza Casapopol

Scopul principal al RSF este de a sprijini educația științelor din România prin metode non-formale prin implicarea diasporei academice. Evenimentul dorește să ofere o platformă care reunește pasionații de știință, cultivând astfel parteneriate cu organizații autohtone, inițiative locale, ateliere, cluburi și instituții de învățământ pre-universitar și universitar.

Anul acesta, ediția din județul Argeș se desfășoară sub forma unei experiențe de trei zile:

 • 22 Septembrie – Caravana Romanian Science Festival în Mioveni, organizată la Sala Sporturilor Mioveni
 • 22 Septembrie  – Caravana Romanian Science Festival la Câmpulung Muscel, organizată la Colegiul Național Dinicu Golescu
  • 23 Septembrie – Prezentările mentorilor în școlile și liceele din Pitești
  • 24 Septembrie – Târgul de științe Pitești Science Festival, organizat în Piața Primăriei 

PREMIUL FALLING WALLS FOUNDATION 

Romanian Science Festival (RSF), primul festival național de științe din țară, a fost desemnat câștigător de către Fundația Falling Walls Berlin, la categoria „Promovarea științelor” (Science Engagement). Romanian Science Festival a concurat alături de alte proiecte participante din 66 de țări din întreaga lume.

Romanian Science Festival  a fost recunoscut ca unul dintre cele mai bune 20 de proiecte din lume la categoria Science Engagement, pentru impactul avut în rândul tinerilor din România prin promovarea științelor. Început în 2019 în Baia Mare, Pitești și Timișoara, Romanian Science Festival a adus știința mai aproape de 100.000 de elevi din toate colțurile României prin proiecte, evenimente și întâlniri online în care s-au implicat cei 120 de mentori RSF care sunt studenți, cercetători și profesioniști din diaspora.

articolul original.

Distribuție Oltenia anunță întreruperi ale alimentării cu electricitate în Mioveni

19 September 2022 at 06:18
image
Distribuţie Oltenia anunţă o nouă întrerupere în alimentarea cu energie electrică, la Mioveni, luni,19 septembrie 2022, în intervalul 09.00-17.00 astfel :
– PTA 1 Colibași;
– PTA CAP Colibași;
– PTA FERMA 3 Colibași;
– PTA 2 Colibași;
– PTA Făget;
– PTAB Făget;
– PTA 3 COLIBAȘI – Platou Făget;
– PTA GOSPODĂRIE APA Făget;
– PTA TGM Mărăcineni;
– PTAB Complex Servicii SF. Maria.
Lucrările pot fi reprogramate, în situaţia în care condiţiile meteo sunt nefavorabile.
Informaţii actualizate despre programul acestor lucrări pentru săptămâna în curs sunt disponibile la adresa www.distributieoltenia.ro.
articolul original.

CS Dacia Mioveni anunță selecție pentru formarea unei grupe de handbal fete, vârsta 9-11 ani

18 September 2022 at 10:00

La Mioveni handbalul devine tot mai popular, de când echipa Daciei Mioveni joacă meciurile primei ligi naționale, Liga Florilor, în noua Sală a Sporturilor din oraș.

Inspirați de frumusețea echipei și a jocului, mulți copii poate visează din tribune să ajungă sportivi de performanță.

CS Dacia Mioveni demarează un proiect sportiv care poate transforma visele copiilor în realitate. În perioada următoare se organizează întâlniri cu elevii școlilor din oraș, pentru prezentarea beneficiilor practicării unui sport în mod organizat și pentru selecții în vederea formării unei grupe de handbal fete, cu vârste între 9-11 ani.

”Pas cu pas, spre marea performanță!

În tribunele Sălii Sporturilor, la meciurile echipe noastre de handbal din Liga Florilor am văzut mulți copii atrași de spectacolul handbalului.

Dragi copii, vă invităm în teren!

Începând de săptămâna viitoare, secția de handbal a CS Dacia Mioveni 2012 va organiza selecții pentru formarea unei noi grupe de fete, vârsta 9-11 ani.

În cadrul clubului mai activează o grupă de handbal fete, 11-12 ani.

Proiectul clubului vizează inițierea în handbal, descoperirea talentelor și formarea unei echipe cu junioare de perspectivă, care vor putea să joace în viitor și pentru echipa noastră de senioare, angrenată în prima ligă națională feminină de handbal, Liga Florilor.

Clubul nostru vă oferă cursuri și pregatire gratuită, atât pentru inițiere, performanță si disciplină în sport, cât și pentru dezvoltarea calităților motrice, fizice, tehnice, teoretice și psihologice.

Proiectul sportiv va fi prezentat în școlile din oraș, iar profesorii Sivia Purice și Diana Constantinescu se vor ocupa de selecții și antrenamente.”

articolul original.

Festivalul Analogue, un succes care obligă Mioveniul să continue cu ediții și mai mari!

17 September 2022 at 15:36

În ședința Consiliului Local Mioveni de joi, 15 septembrie, s-a votat pentru organizarea ediției a doua a Festivalului Analogue. Data de desfășurare a ediției a doua va fi anunțată în curând, dar nu va mai fi în septembrie.

Festivalul Analogue a creat noi standarde pentru evenimentele de gen din Argeș și sperăm că va aduce o schimbare de care Argeșul are nevoie, după zeci de ani în care publicului votant i s-au servit  în principal ”lai, lai-uri” și show-uri cu pseudo-vedete, croite după gusturile îndoielnice ale decidenților cârmuitori.

Mioveniul a dat, din nou, dovadă de curaj, așa cum a făcut și când a decis să construiască un spital nou, deși toată lumea bună trăgea de sforile clopotelor anunțând un dezastru de proporții.

La fel, am văzut mulți cetățeni responsabili -nevoie mare, care nu erau de acord cu organizarea Analogue. Își făceau cruci cu două mâini de frica festivalului ”drăcesc”, spunându-i  ”urlătoare”și anticipând că publicul se va droga și se va sminti la cap. O mentalitate de Ev Mediu, foarte răspândită, care poate explica de ce Argeșul a pierdut mereu viteză la toate capitolele, comparativ cu alte județe ale țării, care s-au organizat și s-au dezvoltat după concepte moderne.

De la prima ediție, Analogue a depășit festivaluri cu tradiție, care s-au desfășurat în aceeași perioadă, Flight – Timișoara, Jazz in the Park – Cluj, Fall In Love – București. Vremea ploioasă i-a descurajat pe mulți să participe, dar iubitorii de festivaluri nu au ținut cont de ploaie și noroi, distrându-se pe cinste, așa cum o fac de obicei. Au fost oameni frumoși, care știu să aprecieze lucrurile de calitate, bucuroși să fie cu artiștii favoriți în mijlocul naturii.

Publicul Analogue nu a lăsat mizerie în urma lui, așa cum lasă amatorii de paranghelii publice cu lăutari și pop-manele.

De ce e bun Festivalul Analogue?

Festivalul Analogue aduce și va aduce  beneficii directe și indirecte comunității locale din Mioveni și din Argeș, așa cum s-a dovedit că face Untold pentru Cluj și cum o fac alte festivaluri de succes din România și din străinătate.

Analogue devine un brand important, la pachet cu Mioveniul și Argeșul.

Dincolo de notorietate pentru Mioveni și pentru Argeș, publicul venit din toată țara a cheltuit și va cheltui bani ce vor stimula firmele locale, iar banii se vor regăsi în impozite și taxe locale. Clujul încasează zeci de milioane de euro anual, pe ritmuri de ”bumți-bumți”, cum spuneau și acolo cei care nu agreează conceptul Untold. Puțini dintre cei care fac astfel de observații înțeleg beneficiile de natură economică pe termen scurt, mediu și lung ale unui festival de așa amploare și notorietate, desfășurat în orașul lor.

Analogue a atras sponsorizări de la 21 de firme private de referință, încă de la prima ediție.

Analogue va contribui la dezvoltarea turismului prin numărul mare de participanți care ajung în Argeș, pentru că în general publicul vrea să viziteze și alte locuri din zonă în cele trei zile de festival.

Deja, de la prima ediție nu s-au mai găsit locuri în hoteluri, pensiuni și apartamente în regim hotelier în Mioveni, Pitești și zonele limitrofe.

Nevoia de desfășurare în condiții optime a Festivalului a determinat administrația locală să facă noi investiții  în zona de picnic Făget, care acum are noi facilități și e mai atractivă.

Pentru ediția viitoare, se ia în calcul pavarea zonei destinată parcării.

Publicul vine și pleacă, infrastructura rămâne pentru toți locuitorii orașului.

Pe platoul Făget se vor putea desfășura și alt tip de evenimente.

Creșterea turismului și infrastructura mai bună sunt catalizatoare pentru economia orașului, unde vor circula mai mulți bani în și mai multe domenii. Dezvoltarea afacerilor locale determină implicit apariția unor noi investiții, cel mai probabil din banii și în beneficiul antreprenorilor din zonă. Unele pot fi afaceri sezoniere, cu piață și clienți exclusiv în perioada evenimentelor. Altele, în schimb, se pot dovedi afaceri permanente. Deja se vorbește despre iminenta demarare a unor investiții de amploare în hoteluri și alte facilități de cazare.

Apariția unor afaceri noi crește numărul de locuri de muncă disponibile la nivel local.

Și, nu în ultimul rând, Festivalul Analogue e bun pentru că ne oferă posibilitatea de a vedea la Mioveni artiști de talie internațională. Nu e puțin lucru să o auzi pe Jessie Ware spunând, ”Bună seara, Mioveni!”

Festivalul Analogue are însă o mare sarcină: trebuie să crească de la an , la an!

Citește și

articolul original.

Luptele Galei MMA, Heroes Fight League Mioveni!

16 September 2022 at 10:22

În această seară, de la ora 19,00, la Sala Sporturilor din Mioveni va avea loc o desfășurare de forță, la propriu, într-o competiție în premieră la Mioveni. Gala MMA (Arte Marțiale Mixte) Heroes Fight League Mioveni, asigură insertul de forță calificată într-un eveniment ce se anunță foarte intens și spectaculos.

În această dimineață, mai erau disponibile doar câteva din cele 2 000 de bilete scoase la vânzare.

La Sala Sporturilor Mioveni a fost instalată cușca în care luptătorii se vor înfrunta și se fac ultimele pregătiri pentru show.

Organizatorii au anunțat ordinea luptelor în Gala Heroes Fight League Mioveni, astfel:

1. Semipro 84kg Cătălin Negoi 🇷🇴 vs Dan Tudoran 🇷🇴

2. 84kg Mădălin Mînzală vs Adrian Vătav 🇲🇩

3. 80kg Robert Constantin 🇷🇴 vs Flavius Andrei 🇷🇴

4. 80kg Radu Zarioiu 🇷🇴 vs Cristian Marin 🇷🇴

5. 84kg Damian Zaharia 🇷🇴 vs Nik Amin 🇮🇷

6. 66kg Sorin Gogu 🇷🇴 vs Daniel Tarchilă 🇲🇩

7. HWGP Andrei Micu 🇷🇴 vs Mihai Simion 🇷🇴

8. HWGP Ion Grigore 🇷🇴 vs Cosmin Bucătaru 🇷🇴

9. 80kg Laurențiu Călugăru 🇷🇴 vs Marian Matei 🇷🇴

10. SHW Alexandru Lungu 🇷🇴 vs TBA

Prezentarea luptătorilor

articolul original.

Dacia Mioveni a pierdut onorabil meciul cu titrata SCM Rm Vâlcea

10 September 2022 at 20:29

După meciul de la Zalău în care arbitrii i-au furat impardonabil victoria și punctele puse în joc, Dacia Mioveni a întâlnit astăzi în etapa a IV-a a Ligii Florilor o forță a handbalului românesc, SCM Rm Vâlcea, echipă cu o medie de 35 de goluri pe meci după primele trei etape.

Pentru acest meci, majoritatea fanilor de handbal își puneau doar problema diferenței de scor la care echipa lui Benth Dahl va câștiga la Mioveni și chiar așa a curs meciul, după ce din minutul 8 a trecut la cârma jocului, pe fondul lipsei de inspirație în faza de finalizare la jucătoarele Mioveniului și a unei apărări care a lăsat spații de manevră abilelor jucătoare vâlcene.

Așa cum era de așteptat, Elghaoui, Kovacevic, Glibko, Levchenko și-au confirmat valoarea și forma bună, contribuind consistent la rezultatul final. În acest meci nu a jucat miniracheta Fujita, Hosu și Klikovac.

Prima repriză s-a terminat 14-20.

În repriza secundă SCM-ul s-a desprins până la 8 goluri diferență în minutul 42, când De Jong a marcat pentru 28-36. Irina Ivan a deschis o serie frumoasă pentru echipa Mioveniului, care a căpătat încredere și s-a apropiat până la două goluri în minutul 54 (36-38). Și în acest meci Dacia a fost ciupită șmecherește sau prostește de arbitrii care n-au înțeles că o echipă ca RM Vâlcea nu are, și ar fi rușinos să aibă, nevoie de ajutorul lor.

Meciul s-a terminat 33-36, dar Dacia a jucat o repriză secundă în care a arătat că dispune de resurse să pună probleme adversarului și că începe să creeze relațiile de joc mult așteptate.

Publicul prezent la meci a fost recompensat astăzi de un handbal spectaculos cu multe execuții tehnice memorabile.

Cele mai multe goluri ale Mioveniului au fost marcate de Claudia Constantinescu, 11 (6 din 7m).

Extrema dreapta, Ana Maria Simion, a jucat fără greșeală în faza de finalizare, marcând 6 goluri din acțiune.

Un joc bun a avut și Dora Krsnik, care a pus serios osul la bătaie și a surprins apărarea vâlceană cu infiltrări inspirate.

Junioara Bianca Sărățeanu a intrat pe extrema stângă spre sfârșitul reprizei secunde, în locul Ralucăi Nicolae, și a reușit un joc bun, marcând de două ori.

Declarații Bianca Sărățeanu

Fără puncte după patru etape, handbalistele Daciei Mioveni rămân datoare cu o minune prin care să repare, în principal, înfrângerea umilitoare de la Tg Jiu.

În etapa următoare Dacia joacă în deplasare la SCM Craiova, o echipă care are două victorii la activ și pare în mare formă.

Declarații Daniela De Jong – SCM Rm Vâlcea

Declarații antrenor principal SCM Rm Vâlcea, Bent Dahl

Declarații antrenor principal Dacia Mioveni, Ion Mihăilă

DACIA MIOVENI – SCM RÂMNICU VÂLCEA 33-36 (14-20) Arbitri: Alexandru Constantin / Laszlo Gal

CS Dacia Mioveni: Ion, Mîrcă-Olariu – Constantinescu 11, Simion 6, Krsnik 5, Chiș 2, Sărățeanu 2, Ilie 2, Lazăr 2, Vizuete 1, Milic 1, Nicolae 1, Georgescu, Cîrjan, Popa. Antrenori: Ion Mihăilă, Alin Oprescu.

SCM Rm Vâlcea: Roch, Rus – Elghaoui 8, Kovacevic 8, Glibko 6, Levchenko 5, De Jong 3, Lupei 3, Hansson 2, Dăscălete 1, Coman, Băcăoanu, Bucur. Antrenor principal: Bent Dahl.

Evoluția scorului: 4-3 (min. 6), 4-8 (min. 13), 9-14 (min. 21), 14-20 (pauză), 18-23 (min. 37), 19-28 (min. 42), 24-28 (min. 50), 27-30 (min. 54), 33-36 (final).

Aruncări de la 7 metri: Dacia 6 (6) – Rm Vâlcea 5 (5).

Minute de eliminare: 10 Dacia Mioveni – 4 SCM Rm Vâlcea

articolul original.

La invitația COAL Argeș, ambasadorul Kazahstanului s-a întâlnit cu oameni de afaceri argeșeni, în vederea dezvoltării relațiilor economice cu piața kazahă

10 September 2022 at 11:11

La invitația președintelui COAL (Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali) Argeș, Liviu Nicolae și cu sprijinul președintelui Senatului, Alina Gorghiu, ambasadorul Kazahstanului în România, Nurbakh Rustemov, a făcut o vizită în județul Argeș pentru a se întâlni cu oameni de afaceri argeșeni în scopul identificării unor noi oportunități economice prin care produse din industria alimentară și agricole fabricate în Argeș să intre pe piața din Kazakhstan, în condiții reciproc avantajoase.

Pe agenda vizitei delegației din Kazahstan au fost companiile IPEE Amiral Trading Impex SA (producție de incubatoare pentru păsări de curte), Viva Metal Decor SRL (producție utilaje agricole pentru uz gospodăresc), Evicom Honey SRL (producție de miere și derivate), Alex Star SRL (producție de conserve din fructe și legume), Zaris Autocom SRL (producător din domeniul panificației).

Kazahstanul  este o țară transcontinentală care se află în Asia Centrală, cu o suprafață mai mare decât Europa de Vest  (2  727 300 km² ), și are un petic de teritoriu la vest de râul Ural, în Europa. Este o țară foarte bogată în resurse naturale (uraniu, petrol, gaze naturale, cărbune, cupru, zinc, mangan, fier, aur).

În contextul în care războiului a paralizat capacitățile de producție ale Ucrainei, România poate deveni un furnizor important de produse agricole și industriale, sporindu-și semnificativ prezența pe piețe ca cea a Kazahstanului.

Potrivit ambasadei Kzahtanului, în acest an relațiile comerciale și economice cu România au crescut semnificativ. În primele șapte luni comerțul dintre cele două țări a crescut cu 31,3% (atingând 1,3 miliarde de dolari) comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, volumul transporturilor feroviare de mărfuri pentru aceeași perioadă între Kazahstan și România a fost de 150,3 mii tone, în timp ce pentru întregul an 2021 a fost de 95,1 mii tone.

Inițiativa COAL Argeș este salutară, pentru că deschide ușa unei colaborări cu o piață foarte bine susținută financiar, ce poate impulsiona întreprinderile argeșene.

Antreprenorii români au fost informați despre situația socio-economică din Kazahstan, preferințele investiționale și proiectele de investiții din piața locală, precum și despre avantajele rutelor de transport și logistică care leagă Kazahstanul și România.

Ambasada Kazahstanului a anunțat că în cadrul discuției despre perspectivele de extindere a producției în Kazahstan, s-a ajuns la un acord privind organizarea unei vizite a antreprenorilor kazahi în  Argeș. La rândul lor, antreprenorii români sunt interesați să participe la forumul de afaceri kazah-român, care va avea loc pe 7 octombrie la Nur-Sultan cu sprijinul “Qaztrade” SA.

Președintele COAL Argeș, Liviu Nicolae, a transmis un mesaj prin care mulțumește ambasadorului, Nurbakh Rustemov, pentru vizită.

”Îi mulțumesc Excelenței Sale, Nurbakh Rustemov, ambasadorul Kazahstanului în România, pentru că a dat curs invitației Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali și a vizitat Curtea de Argeș. Alături de Excelența Sa am avut întrevederi cu antreprenorii argeșeni. Discuțiile au fost productive și am stabilit contacte în vederea consolidării relațiilor dintre partea kazahă și partenerii economici din Curtea de Argeș.

Pe agenda vizitei delegației din Kazahstan au fost companiile IPEE Amiral Trading Impex SA (producție de incubatoare pentru păsări de curte), Viva Metal Decor SRL (producție utilaje agricole pentru uz gospodăresc), Evicom Honey SRL (producție de miere și derivate), Alex Star SRL (producție de conserve din fructe și legume), Zaris Autocom SRL (producător din domeniul panificației).

Am adăugat și o componentă cultural-spirtuală cooperării noastre și, după o vizită la Mănăstirea Curtea de Argeș, am venit cu propunerea să creăm o o punte culturală între Kazahstan și România, prin promovarea reciprocă a tradițiilor noastre.

Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș sprijină mediul local de business, fiind interfața dintre oamenii de afaceri și instituțiile publice sau partenerii străini, în vederea dezvoltării unui mediu antreprenorial puternic, care să facă față cu succes provocărilor economice.”

articolul original.

TOP 4 sfaturi pentru a crea bugetul perfect pentru familia ta

8 September 2022 at 12:17
image

 Crearea unui plan constructiv pentru administrarea finanțelor este cu siguranță, o mișcare inteligentă pentru familia ta și poate influența pozitiv viitorul financiar, precum te poate scăpa și de stresul generat de toate provocările pe care le presupune întreținerea unei familii. De asemenea, punerea în funcțiune a unui plan de administrare a bugetului poate fi o bază fundamentală de educație financiară pentru copii tăi.

Dacă și tu consideri că bugetul familiei tale poate fi utilizat într-o manieră mai constructivă, mai jos vom enumera câteva sfaturi prin care puteți realiza un plan financiar, și mai exact, un buget care poate ajuta la îmbunătățirea calității vieții tuturor membrilor.

Iată cum poți administra mai bine bugetul familiei

 • Monitorizează fiecare cheltuială – întotdeauna identificarea unei probleme legate de buget, începe cu strângerea datelor despre cheltuielile lunilor anterioare. Începând de luna viitoare, notează fiecare plată sau achiziție. cea mai simplă modalitate este să folosești o aplicație special concepută, pentru telefonul tău, ce pot fi găsite atât pentru sisteme de operare IOS, cât și Android. Sunt două tipuri de cheltuieli pe care le vei monitoriza: fixe, cele care nu își schimbă prea mult valoarea de la lună la lună, precum chiria/rata ipotecară, utilitățile, dar și cheltuieli dinamice precum cumpărăturrilee alimentare, ieșirile în oraș, cumpărăturile de haine.
 • Scade cheltuieli din venit – o metodă foarte simplă de a trage o concluzie în ceea ce privește bugetul familiei, este să urmărești și banii câștigați, nu doar cheltuiți. În acest fel, la sfârșitul lunii, vei face un simplu calcul: venit acumulat minus cheltuieli. Dacă rezultatul calcului va fi o sumă cu minus în față, atunci este cazul să iei atitudine cât mai rapid pentru a nu risca să îți creezi datorii, care pot crește cu fiecare lună. În schimb, dacă începi de la 0, următorul pas este să determini care sunt zonele cu probleme și să găsești metode de a elimina cheltuielile inutile, astfel încât să rămâi mereu cu capital extra, la sfârșitul lunii. 
 • Ține-ți creditele sub control – majoritatea românilor au credite, cel mai popular fiind creditul ipotecar, care de obicei are o perioadă lungă (25-30 ani în cele mai multe cazuri). Nu este nimic greșit în a te folosi de credite pentru a-ți îmbunătăți stilul de viață, atâta timp cât există disciplină financiară și poți susține acele credite, fără eforturi substanțiale. Primul pas este să-ți creezi o listă cu creditele existente și să îți notezi în dreptul fiecăruia trei lucruri: tipul creditului, perioada de creditare și DAE ( dobânda anuală efectivă). În acest fel, vei identifica dacă ai un credit cu cerințe agresive, care nu te avantajează. În cazul creditelor ipotecare, în condițiile în care ai nimerit un moment neprielnic pentru a încheia un contract de creditare, soluția este refinanțarea creditului ipotecar – companii precum cei de la RapidCredit.ro au soluții pentru a-ți oferi un plan mai avantajos, dacă muți creditul la ei.
 • Setează-ți obiective împreună cu partenerul tău și discută constant despre situația voastră financiară – în orice situație este ideal să formezi o echipă cu partenerul tău, mai ales când vine vorba de finanțe. Discutați mereu situația financiară, fie ea pozitivă sau negativă. Setați-vă obiective comune, pentru a vă bucura împreună atunci când le atingeți. Creați bugete separate pentru fiecare din aceste obiective: amenajarea locuinței, vacanțe, schimbarea mașinii, tabără copii și multe altele.

           Întreținerea unei familii și menținerea unui stil de viață echilibrat este întotdeauna o provocare, însă dacă te organizezi și pui în practică un plan de organizare a finanțelor, te vei putea bucura de momentele fericite împreună cu familia, fără grija economiilor. 

Sursa foto: Unsplash.com

articolul original.

COAL Argeș – Scurt istoric al provocărilor cu care s-a confruntat mediul de afaceri în ultimii ani

7 September 2022 at 17:50
image

 Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali din Argeș (COAL Argeș) a publicat o scurtă trecere în revistă a principalelor probleme cu care s-au confruntat firmele românești în ultimii trei ani. Criza lichidităților, urmată de criza pandemică și războiul de la granițele României au creat un tablou economic atipic, cu multiple convulsii, la care antreprenorii au trebuit să se adapteze. Mulți au reușit și au ieșit chiar mai întăriți, dar provocările continuă, mai ales acum când prețurile energiei au sărit în aer.

COAL Argeș caută și vine cu propuneri care să creeze condiții cât mai bune pentru sprijinirea mediul de afaceri, motorul economic care susține întreaga societate.

”Situația la zi a mediului de afaceri argeșean nu poate fi analizată fără un mic istoric al contextului economic general.

Începând cu anul 2019, firmele din Romania și nu numai au început sa se confrunte cu o lipsă acută de lichidități, datorată în principal investițiilor începute cu 4-5 ani în urmă, care au vizat creșterea productivității. Criza lichidităților a adus cu “picioarele pe pământ“ majoritatea firmelor care aveau planuri de creștere accelerată, prin diminuarea resurselor financiare disponibile pentru investițiile planificate pentru anii următori.

Anul 2020 adebutat cu o scădere ușoară în mediul de afaceri, din cauza pandemiei coronavirus, pe fondul necunoașterii evoluției viitoare, dar începând cu trimestrul III majoritatea firmelor și-au revenit și au încheiat pozitiv bilanțul financiar anual.

În anul 2021 s-a văzut că antreprenorii s-au adaptat rapid la modificările cauzate de criza sanitară, astfel încât în primele două trimestre au realizat performanțe economice importante.

Pentru firmele care au trecut prin “sita” crizei economice din 2008-2010 adaptarea a fost mult mai ușoară și bilanțul financiar pe 2021 a confirmat acest fapt.

Totuși, creșterea economică nu s-a transferat și în consistența coșului zilnic al populației, pentru că la jumătatea trimestrului II din 2021 producătorii și distribuitorii din România s-au trezit cu o mărire fulminantă a materiilor prime și a materialelor de producție, în cele mai multe cazuri cu procente între 100% și 300%.

Având in vedere că în anii precedenți aceste creșteri nu depășeau 10%, producătorii au putut amortiza prețurile la produsele realizate doar până la finalul anului 2021.

După câteva luni de creșteri materiale, în trimestrul III al anului 2021 distribuitorii de energie (electricitate, gaze) au anunțat brusc creșteri importante și fără precedent ale prețurilor.

Dacă la începutul lunii Septembrie 2021 prețurile la energie electrică erau la nivel de 360 ron/Mwh, începând cu octombrie energia a crescut la 600 ron/Mwh, în Noiembrie la 800ron/Mwh, iar ”lovitura de grație” a venit cînd pentru ianuarie 2022 am plătit 1700ron/Mwh!

Plafonarea utilităților impusă de Guvernul Ciucă, începând cu Februarie 2022, la nivel de 1000ron/Mwh cu toate taxele incluse a dus la liniștirea mediului economic românesc, puternic afectat de spirala creșterii prețurilor la energie.

Acest lucru s-a văzut in primul trimestru din 2022, când indicatorii economici realizați de firmele din România au relevat o creștere economica importantă.

Însă, începând cu trimestrul II războiul din Ucraina a dus la o nouă criză, atipică, ce a bulversat piața românească si cea mondială.

Brusc, vânzările au scăzut si producătorii au început să acumuleze stocuri importante, reducându-și avântul către producție. În unele sectoare economice, cele mai afectate firme au apelat la dureroase reduceri de personal.

Pe lângă probleme generate de prețurile foarte mari la materii prime și materiale, utilități, carburant, au început să apăra și blocaje pe liniile de fabricație, din lipsa unor componente necesare finalizării produselor.

Luminița de la capătul tunelului s-a văzut începând cu luna Iulie 2022, atunci când, pe fondul scăderilor drastice a vânzărilor în perioada aprilie-iulie, furnizorii de materii prime si materiale au anunțat reduceri de prețuri între 10-30%, care, cel puțin teoretic, ar fi de așteptat să ducă la o stagnare a prețurilor pe toate palierele, spre sfârșitul anului 2022 (după epuizarea produselor realizate cu materiale mai scumpe).

În acest sens, pentru a permite oamenilor de afaceri să-și dezvolte de la premise predictibile planurile de afaceri, măcar pe termen scurt, Guvernul României a prelungit plafonarea utilităților până la sfârșitul lunii August 2023.

În condițiile în care începând cu 2023 nu vom mai avea crize sanitare majore și război la graniță, concomitent cu un parteneriat corect între stat și mediul de afaceri, economia românească are potențialul necesar și mari șanse să revină la o creștere puternică.

În perioada următoare, COAL Argeș va veni cu noi idei și inițiative pentru susținerea și dezvoltarea mediului de afaceri, principalul motor de funcționare al economiei.” a comunicat COAL Argeș.

articolul original.

Liga Florilor: Arbitrii care au executat-o pe Dacia Mioveni la Zalău, suspendați pentru 8 etape!

7 September 2022 at 07:24
image

După cum anunțam, echipa de handbal a CS Dacia Mioveni 2012 a avut o experiență suprarealistă la HC Zalău, în meciul etapei III a Ligii Florilor, disputat în Sala Sporturilor botezată cu numele antrenorului de poveste al echipei locale, Gheorghe Tadici.

Chiar dacă era de notorietate faptul că în meciurile de acasă HC Zalău e avantajată de arbitrii cărora le tremură fluiericiul de frica lui Gheorghe Tadici, în meciul cu Dacia s-a mers prea departe, pentru că, pur și simplu, HC Zalău nu ar fi putut altfel să bată echipa din Mioveni.

Rezultatul meciului a fost viciat de deciziile incredibile ale cuplului de arbitri DRĂGUȚ IONUȚ/DRĂGHICI MARIAN, care au concertat o execuție cu public a Daciei Mioveni, fapt ce a oripilat până și publicul sălăjean.

Japca a fost atât de evidentă, încât nici nu a mai fost nevoie ca CS Dacia Mioveni să o reclame la FRH, care s-a autosesizat și, după vizionarea meciului de pomină, în care s-au descoperit cel puțin 14 decizii incorecte, pro-Zalău, a decis sancționarea arbitrilor cu o suspendare de opt etape.

Acest fapt nu încălzește cu nimic Dacia Mioveni, care a pierdut punctele pe care le-ar fi meritat și a rămas cu jucătoarele traumatizate fizic și moral de pseudohandbalul brevetat de arbitri la Zalău.

Dubla măsură cu care au judecat cei doi arbitri fazele de joc a creat o frustrare enormă jucătoarelor Daciei și antrenorilor Ion Mihăilă și Alin Oprescu, care au asistat siderați la lovituri de la 7m metri neacordate Daciei și 9m transformați în 7m pentru gazde, pași fluierați aiurea și punerea Daciei în pasiv după bunul plac al arbitrilor. Cel mai grav și evident a fost faptul că arbitrii le-au permis jucătoarelor lui Gheorghe Tadici să facă faulturi de o duritate extremă, astfel încât acestea au putut să aplice tehnici de MMA pe terenul de handbal.

Un exemplu de fază în care cei doi arbitri au avut orbul găinilor, deși se impunea direct cartonașul roșu. Raluca Nicolae e faultată brutal, dar nu se dă nimic.

Cele 14 faze depistate de comisia de disciplină la care arbitrii au dat decizii eronate împotriva Daciei Mioveni

sursa video facebook Handbal Feminin

Decizia comunicată de Federatia Română de Handbal

Referitor la solicitarea de  ratificare a Hotărârea CCA nr. 33/06.09.2022, Comisia Centrală de Disciplină văzând că sunt îndeplinite condițiile art. 25, în baza art. 2.2, raport la art. 26.3 lit.a) din REGULAMENTUL DISCIPLINAR al FRH, sezon competițional 2022-2023 admite cererea de ratificare și înscrie hotărârea în Registrul de Evidență sancțiuni, după cum urmează:

-sancționarea cuplului de arbitrii DRĂGUȚ IONUȚ/DRĂGHICI MARIAN, delegați la jocul de LNF, dintre echipele HC ZALĂU – CS DACIA MIOVENI 2012, disputat la data de 04.09.2022, în Zalău, cu suspendare pentru 8 etape, începând cu data de 07.09.2022, conform art.21 alin.4 lit.b) din Regulamentul de organizare și funcționare A CCA.

Dacia Mioveni încearcă să se refacă pentru meciul foarte greu din etapa IV de acasă, în care va întâlni SCM Rm Vâlcea, o echipă cu ”pedigri” care are câteva jucătoare exponențiale, ce pot tranșa lejer, orice meci.

Meciul se joiacă sâmbătă de la ora 18,00. la Sala Sporturilor Mioveni.

articolul original.

Liga Florilor: Dacia Mioveni a avut interzis la victorie în fieful lui Gheorghe Tadici

4 September 2022 at 17:31

Dacia Mioveni  a jucat în deplasare etapa III a Ligii Florilor, la echipa lui Gheorghe Tadici. ”A jucat” este un fel de a spune, pentru că staff-ul clubului din Mioveni susține că, de fapt, în cele 60 de minute nu au fost lăsați să joace și că au găsit la gazde un teren înclinat cu peste 45 de grade, mai mult decât are palinca de Zalău, brand local ca Gheorghe Tadici…

După istoria controversată a meciului de acasă cu Măgura Cisnădie, când brigada de arbitri a făcut varză meciul, jocul cu HC Zalău a fost, cum se spune, japcă pe față. Ordinea promisă de noua conducere a federației în arbitraj se lasă așteptată și a protagonizat până acum doar cu obligația cluburilor de a plăti mai mulți bani la b(h)aremul arbitrilor.

Cum s-a făcut

De la cei patru pași brevetați în legalitate de arbitri pentru echipa Zalăului, la dubla măsură a sancțiunilor, gen 9 metri mutați în lovitură de osândă pentru gazde și 7m mutați în 9 metri pentru oaspeți, până la o puzderie de eliminări eliminate din sancțiuni pentru jucătoarele lui Gheorghe Tadici, fapt ce le-a permis să joace dur și fără frică.

CS Dacia Mioveni a pierdut, dar a câștigat o echipă

Vestea bună e că handbalistele Mioveniului au luptat cu mare îndârjire împotriva săslăjencelor și a celor doi arbitri și, chiar dacă a pierdut meciul, Dacia a câștigat o echipă. Nedreptatea din teren le-a făcut pe handbaliste să realizeze că sunt împreună, pe aceeași parte a baricadei. Poate acesta va fi declick-ul ce va genera unitatea Daciei și însumarea mult așteptată a valorii individuale a jucătoarelor pentru jocul de echipă, care ar putea pune probleme oricărui adversar din Liga Florilor.

Revenind la meciul câștigat dinainte de HC Zalău, statistica seacă arată 17-15 la pauză și 29-27 la final. Cu zece marcatoare, printre care și portarul Ana Maria Mîrcă, putem înțelege că la Dacia există multe variante și democrație la finalizare.

Mici repere justificative

Aruncări de la 7 metri: Zalău 7 (4 transformate) – Mioveni 3 (3). Minute de eliminare: 4 Zalău vs 10 Mioveni

Rămași la volanul Daciei, după ieșirea în decor a antrenorului Goran Kurtes, răpus de rezultatul primei etape de la Tg Jiu, antrenorii Ion Mihăilă și Alin Oprescu au trăit intens frustrarea faptului că echipa a fost mai bună decât adversarul, dar a trebuit să piardă.

Profesorul Mihăilă, exasperat de deciziile arbitrilor

Profesorul Mihăilă, exasperat de deciziile arbitrilor – sursa facebook Handbal Liga Națională -Macarie Păun

Ce urmează

Dacia Mioveni are în următoarele trei etape meciuri grele cu SCM Rm Vâlcea, SCM Craiova și Minaur Baia Mare. Abia în etapa 7 are un adversar mai accesibil, CSM Galați. Ar fi de așteptat ca handbalistele Mioveniului să producă o surpriză până la meciul cu Galați, pentru că este de notorietate că Mioveniul nu prea știe să aibă răbdare…

Sunt fără puncte, după trei etape, Dacia Mioveni, CSM Galați și CSM Slatina. La o victorie distanță stau CSM Tg Jiu și HC Zalău.

HC ZALĂU – DACIA MIOVENI 29-27 (17-15) Arbitri: Marian Drăghici / Ionuț Drăguț

HC Zalău: Teodorescu – Mihart 12, Berbece 6, Bujor 3, Marin 3, Lazic 2, Mărginean 1, Vrabie 1, Prycop 1, Nichitean, Stamin, Moisin, Naumenko. Antrenor: Gheorghe Tadici.

CS Dacia Mioveni: Ion, Mîrcă-Olariu 1 gol – Constantinescu 5, Simion 3, Ivan 3, Popa 3, Milic 3, Vizuete 2, M. Ilie 2, Cîrjan 2, Lazăr 2, Sărățeanu 1, Krsnik, Nicolae. Antrenori: Paul  Mihăilă, Alin Oprescu.

Celelate rezultate ale etapei

CS MĂGURA CISNĂDIE – CSM BUCUREȘTI 25-34 (16-17)

CSM TÂRGU JIU – SCM GLORIA BUZĂU 26-28 (14-14)

RAPID BUCUREȘTI – CSM SLATINA 26-22 (14-13)

MINAUR BAIA MARE – CSM GALAȚI 32-22 (17-14)

SCM RÂMNICU VÂLCEA – DUNĂREA BRĂILA  35-27 (16-15)

SCM CRAIOVA – GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD  27-28 (14-15)

Meciul Dacia Mioveni – SCM Rm Vâlcea se va juca în data de 11 septembrie
articolul original.

E ALTCEVA! Analogue Festival a dat lovitura din prima zi

3 September 2022 at 12:19

Prima seară a festivalului Analogue a fost așteptată cu mari emoții, nu neapărat de organizatori, care știau că va fi public, după numărul de bilete vândute, cât mai ales de cei care sperau că ploaia va transforma într-un fiasco răsunător încercarea Mioveniului de a ieși din banalul evenimentelor argeșene de gen.

Da, ploaia a curs mocănește aproape toată ziua, dar pentru publicul de festival ploaia nu va fi niciodată un motiv să renunțe la distracția cu artiștii favoriți. În fond, plouă cu apă, nu cu acid sulfuric…

Potrivit organizatorilor, care au evidența brățărilor de acces, aproximativ 10 000 de persoane s-au perindat în perimetrul festivalului în prima zi. E clar că, dacă vremea ar fi fost bună, ar fi venit la Analogue și cei cărora le e frică de ploaie sau care umblă cu încălțări extrem de prețioase, incompatibile cu noroiul…

Publicul, în majoritate tânăr, a venit calat pe distracție, cu orice preț. Vibe-ul festivalului a fost mai puternic decât ploaia.

Platoul Făget a suferit o transformare accelerată în ultimele zile, în care s-a muncit intens la montarea scenei mari, a instalațiilor și zonelor de servicii conexe.

Suprafața mare a platoului (75000 metri pătrați) a dat posibilitatea desfășurării unor spații generoase pentru parcare, acces, spații de relaxare, zona food și relaxare.

Zona Analogue Festival Mioveni – Vedere aeriană

Partenerii Analogue au adăugat fiecare puncte de interes în arealul festivalului.

Un fapt bizar mi s-a părut că partener auto al festivalului a fost Mercedes-Benz.

În orașul Daciei, e cel puțin ciudat că la evenimente de un asemenea impact și importanță pentru comunitatea Mioveniului, cel mai cunoscut brand local devine complet invizibil. La fel ca în sportul local, Dacia Renault ratează din toate pozițiile gestul firesc de a fi alături de evenimentele importante ale Mioveniului, orașul care înseamnă atât de mult pentru Dacia.

Rând pe rând, au urcat pe scena mare Analogue: Bruja, El Nino, Nane, Deliric & Silent Strike, Muse Quartet, B.U.G. Mafia, Rudimental DJ.

Sonorizarea a fost excelentă și a transmis fidel prestația vocală a artiștilor. Ecranele uriașe ale scenei au susținut și au dat culoare spectacolului.

S-a dansat în ploaie, în noroi, nu a contat câtuși de puțin pentru tinerii puși pe distracție.

B.U.G. Mafia a ridicat mâinile publicului în aer, pentru balansul ordonat de ritmul pieselor care au făcut istorie în hip-hop-ul românesc.

Video – atmosferă Analogue Festival Mioveni 2022 – Ziua 1

Astăzi vor urca pe scenă

18:10 – Catalina Cara

19:10 – Moonlight Breakfast

20:20 – Zdob și Zdub

21:45 – Subcarpaţi

23:10 – Dubioza Kolektiv

00:30 – Morcheeba

După cum arată line-up-ul, e de așteptat ca publicul să vină în număr mai mare. Cei mai cunoscuți artiști internaționali invitați la Analogue 2022 vor fi pe scenă duminică.

17:10 – TM Groove & Maria Hojda

18:10 – The Motans

19:10 – Irina Rimes

20:10 – Golan

21:50 – Asaf Avidan

23:15 – JP Cooper

00:30 – Jessie Ware

articolul original.

Dacia Mioveni a fost învinsă de Măgura Cisnădie, într-un meci fragmentat tactic de arbitraj

1 September 2022 at 20:33

Dacia Mioveni a întâlnit astăzi Măgura Cisnădie în meciul etapei II a Ligii Florilor, disputat la Sala Sporturilor Mioveni, de la ora 18,00.

Într-o partidă fragmentată excesiv de brigada Claudiu Tabacariu / Marius Murariu, arbitri care au contribuit la stricarea spectacolului sportiv și prin unele decizii bizare sau complet eronate, toată lumea a găsit motive de nemulțumire: public, antrenori, oficiali ai cluburilor.

Ambele echipe au intrat în joc cu gândul la o victorie, după ce în prima etapă Măgura a terminat la egalitate cu Dunărea Brăila, iar Dacia Mioveni a pierdut la nou promovata CSM Tg Jiu, după ce a condus și cu 5 goluri în repriza secundă, fapt ce a dus la încetarea colaborării cu antrenorul Goran Kurtes. Antrenor principal interimar a rămas profesorul Paul Mihăilă.

La fel ca la Tg Jiu, Dacia a început mai bine și a pus probleme serioase echipei din Cisnădie, dar nu a reușit să pună mai mult de două goluri între ea și adversar, deși a avut numeroase oportunități de gol irosite prin greșeli individuale, parcă prea multe pentru acest nivel.

A fost un meci al apărărilor, cu puține goluri marcate.

Mioveniul a luat primul gol în minutul 7, după ce conducea cu 2-0. Portarul Ana Maria Mîrcă a reușit parade spectaculoase în prima repriză, apărând și un 7 metri.

În minutul 19, Dacia avea 5 la 3. Cisnădie a revenit pe fondul erorilor individuale ale handbalistelor Daciei și terminat prima repriză cu avantaj de un gol, scor 8-9.

Repriza secundă a fost începută mai pragmatic de Măgura, cu Iulia Gariaeva în mare formă (9 goluri marcate în meci). Dacia s-a apropiat la 2 goluri dar a ratat 2 aruncări de la 7m. Arbitrii au ieșit la rampă sporind tensiunea din teren și, mai ales din jurul terenului. Marina Ilie a ratat un 7 metri și mai multe acțiuni în situații de 1/1 cu portarul advers, rămânând doar cu 2 goluri înscrise.

În final, Măgura Cisnădie a câștigat cu 17-21, deși nu a rupt gura târgului și era o echipă cu care Dacia ar fi putut lua puncte.

Conducerea Daciei Mioveni a acuzat, pe bună dreptate, maniera de arbitraj a brigăzii Claudiu Tabacariu / Marius Murariu

Duminică Dacia Mioveni joacă în deplasare, la HC Zalău, echipă care a rămas fără puncte, la fel ca Dacia, după primele două etape.

Declarații antrenor Alexandru Weber

Declarații prof. Ion Mihăilă

Declarații președinte CS Dacia Mioveni 2012, Toma Duței

 DACIA MIOVENI – MĂGURA CISNĂDIE 17-21 (8-9) Arbitri: Claudiu Tabacariu / Marius Murariu

Dacia Mioveni: Mîrcă-Olariu, Ion – Krsnik 4, Milic 4, M. Ilie 2, Lazăr 2, Popa 2, Constantinescu 2, Vizuete 1, Nițu, Simion, Ivan, Sărățeanu, Darie, Cîrjan, Nicolae. Antrenori: Paul Mihăilă, Alin Oprescu.

Măgura Cisnădie: Măzăreanu, Pașca – Gariaeva 9, Neagu 5, Tătar 4, Abed-Kader 1, Gjorgjijevska 1, Roșu 1, Ianăși, Iskit, Jlezi, Tomescu. Antrenor: Alexandru Weber.

Rezultate etapă

SCM GLORIA BUZĂU – RAPID BUCUREȘTI 36-29 (18-14)

CSM BUCUREȘTI – CSM TÂRGU JIU 34-28 (17-9)

CSM GALAȚI – SCM CRAIOVA 22-29 (11-13)

GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD – SCM RÂMNICU VÂLCEA 34-34 (17-20)

DUNĂREA BRĂILA – HC ZALĂU 26-22 (13-12)

DACIA MIOVENI – MĂGURA CISNĂDIE 17-21 (8-9)

CSM SLATINA – MINAUR BAIA MARE 22-24 (7-11)

articolul original.

Dacia Mioveni a reziliat contractul cu antrenorul echipei de handbal, Goran Kurtes, după înfrângerea de la CSM Tg Jiu

30 August 2022 at 10:06

Înfrângerea neașteptată suferită de CS Dacia Mioveni la nou promovata CSM Tg Jiu, în meciul primei etape a ediției 2022-2023 a Ligii Florilor, a dus la demiterea antrenorului principal, Goran Kurtes.

Clubul din Mioveni a comunicat rezilierea pe cale amiabilă a colaborării cu antrenorul din Serbia.

”Conducerea CS Dacia Mioveni 2012 a reziliat pe cale amiabilă contractul cu antrenorul echipei de handbal, Goran Kurtes.

Îi mulțumim profesorului Goran Kurtes pentru colaborarea avută și îi urăm succes în activitatea viitoare.

În perioada următoare antrenor interimar va fi profesorul Ion Mihăilă, secondat de profesorul Alin Oprescu.”

Joi, Dacia Mioveni întâlnește la Sala Sporturilor Mioveni CS Măgura Cisnădie, o echipă de tradiție a handbalului românesc, mult mai bine cotată decât CSM Tg Jiu și se anunță un meci extrem de disputat, în care Dacia va încerca să spele rușinea suferită la Tg Jiu.

Dacia Mioveni are pentru acest sezon o echipă cu jucătoare mai valoroase comparativ cu sezonul trecut și toată lumea anticipa că are potențial să pună probleme oricărui adversar.

Citește și

articolul original.

Dacia Mioveni începe cu o înfrângere la Tg Jiu noua ediție a Ligii Florilor

29 August 2022 at 06:22

Dacia Mioveni a călcat în străchinile de Horezu la Tg Jiu, începând cu stângul noua ediție a Ligii Florilor.

Într-o sală mică, dar cochetă, publicul gorjan a venit în număr mare să se bucure de handbalul primei ligi naționale, după promovarea CSM-ului local în competiție.

Dacia Mioveni intra ca favorită la câștigarea meciului, fiind la al treilea sezon în Liga Florilor.

Și așa a și curs jocul până în minutul 52, când Dacia, deși condusese și cu 5 goluri, și-a pierdut harta GPS și nu a mai găsit drumul firesc spre victorie.

A fost un meci controlat de Dacia Mioveni vreme de aproape 50 de minute, până când a decis să se bată singură, pentru că tristul adevăr e că nu CSM Tg Jiu a câștigat, ci Dacia Mioveni s-a bătut singură… Dincolo de metaforă, gorjencele au avut determinarea și inteligența să profite la momentul oportun de relaxarea Daciei când avea 5 goluri avans și trei jucătoare care au jucat pentru Mioveni, Daniela Necula, Cristina Boian și Iulia Andrei, trebuie să fi fost foarte fericite la finalul jocului.

Meciul a început cu atacuri ratate de ambele echipe.

Ciolan a deschis scorul, marcând pentru gazde.

Claudia Constantinescu a început cu ratări partida, inclusiv cu un 7m, dar avea să remonteze admirabil în restul joculului, câștigându-și locul în inima suporterilor din Mioveni.

Mîrcă apăra la Pușcaș în minutul 4.

Ștefania Lazăr egalează, după o combinație cu Krsnik.

Vizuete se strecoară printre apărătoarele CSM-ului, 1-2.

2-2 Cioca.  Lazăr răspunde imediat, 2-3 min 7

Vizuete obține 7m, Claudia Constantinescu ratează, min 9.

Apărarea nu oferă opțiuni bune de finalizare gorjencelor.

Lazăr vede poarta goală după o recuperare la semicerc,  2-4

Constantinescu își reglează tirul 2-5, min 10,25.

4-5 Pușcaș min 13.

Marina Ilie înscrie după un contraatac pe filiera Lazar-Simion 4-6.

Apărarea a funcționat mai bine după primul sfert de oră, obligând atacul advers la aruncări înalte care nu prind poarta.

Atacul gafează și Jiul se apropie la 5-6.

Cîrjan intră și e faultată. Krsnik marchează din 7m. 5-7

Mîrcă nu se lasă păcălită de o aruncare pe jos și Marina Ilie e servită pe contră. 5-9.

Time-out Tg Jiu min 19

Lazăr e lovită dur în apărare, dar nu se dă nimic, 7-10

Simion ratează din postul ei. 9-10

Time out Goran Kurtes min 23

Constantinescu înscrie de la 9 m când echipa era în risc de pasiv.9-11.Boian, 10-11. Laura Popa dă o dovadă de măiestrie la semicercul advers, 10-12.

Marina Ilie, din unghi închis, 10-13, scor pauză..

La reluare, combinațiile gorjencele la semicercul Daciei sunt oprite de o apărare ce pare mai experimentată la Dacia.

Laura Popa dă golul de inițiere al reprizei secunde

Cristina Boian face 11-14

Iulia Andrei o faulteaza pe fosta colega Cirjan. 2 min eliminare și Dora Krsnik înscrie de la 7m prin metoda “urechi”.

Marina Ilie ratează. 12-15

Lazăr anulează pasivul, cu o aruncare plasată în ațe de la 9m, 12-16.

Lazăr- Cîrjan – Vizuete-12-17. Tg Jiu, combinație frumoasă, 13-17 și după o recuperare în apărare, 14-17, min 39. Incurajată frenetic de public, CSM face

15-17. Raluca Nicolae ratează din situație de 1-1 cu portarul.

Boian ratează, dar revine cu gol după o recuperare, 16-17.

Constantinescu marchează, 16-18. Tg Jiu se apropie la 17-18 și sala exultă, devenind un vulcan. 17-19.

Ivan e eliminată 2 min

Tensiunea crește și ambele echipe ratează atacurile de câte 2 ori. Time out Tg Jiu, min 46

Pal marchează din extrema stângă, 18-19. Raluca Nicolae nu mai ratează, 18-20.

Apărare in semicerc la Dacia, 7m Tg Jiu, Pavlovic face 19-20.

Constantinescu 19-21, Iulia Andrei 20-21

Laura Popa – Raluca Nicolae, 20-22. Tg Jiu repune mai repede mingile în joc și dă gol după gol. 21-22

Dzhukeva apără bine, sala e in delir, 22-22, min 51. Time out, Goran Kurtes.

Constantinescu aruncă în brațele portarului.  23-22.

Tg Jiu se apără atent, nu mai sunt spații. Vizuete e agățată la semicerc în drumul spre poartă și se dă 7m .

Krsnik face 23-23.

Jiencele revin la conducere. Publicul huiduie atacul Daciei…

Raluca Nicolae aruncă pe lângă, din poziție ideală. Min 54.

Apără Mîrcă

Raluca Nicolae o dă, din nou, in bară și timpul rămas devine prea scurt pentru Dacia.

Sala crează super presiune simțind o victorie în care spera dar nu credea.

7m Tg Jiu

Pavlovic 25-23

Laura popa ratează

7m Tg Jiu 26-23

7m Tg Jiu Bucă 27-23

Krsnik reduce scorul unei înfrângeri rușinoase la 27-25.

Gorjencele încing hora bucuriei pe teren, iar Dacia se întoarce la Mioveni fără o victorie pe care a avut-o în mână.

La urma urmei, a fost un meci în deplasare, urmează multe alte meciuri în Liga Florilor, Dacia trebuie să analizeze ce nu a mers bine, e clar că lotul în noua formulă nu și-a atins nici pe departe potențialul și echipa va putea să surprindă și plăcut, luând puncte de la echipe mai bine cotate.

Galeria Daciei a rămas încrezătoare, oricât de dureroasă a fost înfrângerea și a scandat la final ”Dacia, orice-ar fi, Noi mereu te vom iubi!” obținând aplauzele omologilor gorjeni.

CSM TÂRGU JIU – DACIA MIOVENI 27-25 (10-13) Arbitri: Georgiana Lungu / Mihaela Paraschiv

Tg. Jiu: Dzhukeva, Marica-Bercu – Pavlovic 7, Pal 6, Gavrilă 3, Cioca 3, Boian 3, Andrei 2, Bucă 1, Zinatullina 1, Ciolan 1. Antrenori: Liviu Andrieș, Andrei Enache.

Dacia Mioveni: Ion, Mîrcă-Olariu – Lazăr 5, Vizuete 4, Ilie 4, Constantinescu 4, Krsnik 3, Nicolae 2, Popa 2, Cîrjan 1, Simion, Chiș. Antrenor: Goran Kurtes.

Rezultate etapa I Liga Florilor:

Joi, de la ora 18,00 Dacia Mioveni joacă la Sala Sporturilor Mioveni cu Măgura Cisnădie

articolul original.
❌