ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Alexandru Arșinel a plecat către… Stela

29 September 2022 at 20:29

Actorul Alexandru Arşinel a murit în această seară, la vârsta de 83 de ani, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde se afla internat de două săptămâni pentru tratarea unor leziuni cauzate de repaosul prelungit la pat.

Actorul de teatru și film s-a născut la Dolhasca, județul Suceava, localitatea devenind deja celebră după ce a fost evocată de artist în multe dintre momentele sale comice, interviuri sau declarații. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1962, la clasa profesorilor Irina Răchițeanu Șirianu și Ion Olteanu. S-a remarcat în emisiunile de divertisment (radio și TV), dar mai ales pe scenă, rămânând mereu aproape de inimile românilor din țară și din Diaspora.

După absolvire, pleacă la Târgu Mureș unde se deschide secția română la Teatrul Maghiar. În 1964, dă concurs la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” – al cărui director va fi mai târziu – și joacă în spectacole de teatru de revistă alături de Mircea Crișan, Puiu Călinescu, Horia Căciulescu, Ion Antonescu – Cărăbuș, Zizi Șerban, Mihai Ciucă, Elena Burnaz, cuplurile Horia Șerbănescu – Radu Zaharescu sau Nicu Constantin – Alexandru Lulescu. În anul 1978, începe să joace împreună cu Stela Popescu, în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema, pe savuroasele texte ale lui Mihai Maximilian. Este anul în care ia naștere unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice care au existat pe scena românească. De altfel, în anul 2010, spectacolul „Aplauze, aplauze” a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a cuplului Stela Popescu – Alexandru Arşinel.

A primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului” și este cetățean de onoare al Capitalei și al orașului Dolhasca.

Mesaje la despărțire

„Teatrul de Revistă Constantin Tănase anunță cu profundă tristețe trecerea în neființă a domnului ALEXANDRU ARȘINEL, actor emblematic al Revistei românești, pe scena căreia a jucat mai bine de jumătate de secol. Maestrul ALEXANDRU ARȘINEL a fost omagiat pe scena Teatrului “Constantin Tănase”, anul trecut, în luna decembrie, într-o emoționantă ediție a Galelor Savoy. Avea să fie ultima sa apariție pe scenă. S-a stins din viață la vârsta de 83 de ani.

ALEXANDRU ARȘINEL a jucat vreme de 54 de ani pe scena Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, iar aproape 40 de ani a format un cuplu scenic cu un mare succes la public alături de marea actriță Stela Popescu.

Drum luminat, maestre, către stele! Dumnezeu să vă odihnească în pace!”

Ministerul Culturii

„Alexandru Arșinel, 4 iunie 1939 – 29 septembrie 2022.

După o carieră impresionantă în care a adus zâmbete românilor de toate vârstele, Alexandru Arșinel a plecat astăzi dintre noi. Aplaudat și apreciat pentru aparițiile sale de pe scenă, ne-a lăsat o colecție impresionantă de înregistrări pentru a ne încărca cu bucuria pe care o transmitea cu fiecare apariție și pentru care îi mulțumim.

Odihnă veșnică! Condoleanțe familiei!”

Marcel Ciolacu, președinte PSD

„Teatrul și filmul românesc sunt de astăzi mai sărace fără maestrul Alexandru Arșinel!

Va rămâne, însă, pentru totdeauna amintirea rolurilor memorabile pe care le-a interpretat și a replicilor savuroase care l-au făcut celebru.

Marele artist Alexandru Arșinel și-a închinat întreaga viață scenei și publicului românesc, pe care le-a iubit mai mult decât orice.

Dumnezeu să-l odihnească!

Drum lin, Alexandru Arșinel!”

Regizorul Constantin Vaeni

„A plecat !…

Drum lin, spre Stele , dragă ALEXANDRU ARȘINEL ! … după o întreagă viață în care ai fost un Izvor nesecat de bucurie, de umor și de voie bună pentru milioane de romîni , care te-au iubit și prețuit ! ..

– și iartă-i pe cei din #bandele de derbedei și de ticăloși care , de la o vreme , parcă nu mai aveau, în viața lor mizerabilă, loc de Tine !

Dumnezeu să te odihnească !”

Realizatoarea TV Marina Almășan

„Am aflat de moartea lui Alexandru Arșinel cu puțin timp în urmă, dintr-o postare pe grupul de WApp al echipei mele. Mi s-a strâns inima și m-am așezat o clipa pe fotoliu. Și mi-am jurat că zilele astea nu voi deschide televizorul, ca să nu asist la jelania colectivă a acelorași care, credeți-ma, nu i-au făcut actorului prea ușori, ultimii ani…Știu perfect, fără să văd o secundă ecranul, și ceea ce se va spune, și cine va vorbi, chiar si ce secvențe din arhiva se vor succeda pe ecran…E o matrice binecunoscută deja, doar protaginistul se schimbă…

Pentru mine personal, Arșinel e compus dintr-o multitudine de secvențe subiective, in care devenisem și eu o părticica : fie pe fotoliul de alături, în platoul de filmare, fie în fotoliul din sala de spectacol, fie la capătul celălalt al firului, atunci cand negociam cu el, mai in glumă , mai în serios : “- Vin, Marina, cu drag, la tine , la emisiune, dar te rog, lasă-ma să cânt și piesa aia a mea, “Marilena”! …și mai plusează și tu înca puțin acolo, la onorariu!” “- Domnu’ Arșinel , vă rog, credeți-mă, e maxim cât pot să vă dau, nu știți? TVR-ul n-are bani!…”

Drum lin , printre stele, către Stela, Alexandru Arșinel!”

Solistul Călin Geambașu

„Păcat. Unii oameni, rămași captivi în amintirea altor vremuri, refuză să-și asume vârsta biologică și evoluția vieții, ajungând să dispară trași în jos de propriile ancore… 🖤

La peste 80 de ani, regretatul Alexandru Arșinel voia să fie în continuare director la Teatru, în loc să-și onoreze retragerea și bine meritata pensionare, după o carieră strălucită, cu multe roluri ce au bucurat o țară întreagă…

Acea luptă surdă, inutilă, nu i-a priit deloc. S-a legat cu lanțuri de scaun și poziție, pozând în “victima sistemului” la peste 80 de ani…

Bătrânețea lui trebuia să fi fost o frumoasă aducere aminte a întregii sale vieți plină de realizări, povestind nostalgic și voios alături de copii și de nepoți. Chiar fabulând sau exagerând. Ar fi fost permis din partea unui actor renumit ca el. I-ar fi făcut bine. Nicidecum o luptă cu Primăria…

Alexandru Arșinel ne va rămâne tuturor în amintire prin multele roluri haioase pe care le-a interpretat și cu care ne-a amuzat plăcut. Îi mulțumim! Drum lin! 🖤

Din unghiul personal, yo i-am promis Lui Dumnezeu că orice zi peste vârsta de 70 de ani o voi considera un mare bonus și o voi trăi ca atare, în deplină recunoștință.”

Liviu Dragnea

„Maestrul Alexandru Arșinel, monstrul sacru al teatrului de revistă, ne-a părăsit astăzi.

Întreaga sa viață petrecută pe scenă ne-a bucurat sufletele zeci de ani.

Mulțumim, maestre, pentru momentele memorabile pe care le-ați oferit publicului român!

Condoleanțe familiei!

Dumnezeu să îl odihnească!”

Gabriela Firea, ministrul Familiei

„Ce veste tristă pentru întreaga lume artistică și pentru iubitorii de teatru. Maestrul Alexandru Arșinel a plecat din această lume, lăsând în urma regretele noastre.

Sunt onorată că în perioada în care am fost primar general am reușit să-i aduc o bucurie acordându-i titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului. Un gest mărunt pentru măreția domnului Arșinel.

Transmit condoleanțe doamnei Arșinel și întregii familii.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Naistul Nicolae Voiculeț

„Dumnezeu să te odihnească prieten drag! Nu voi uita niciodată momentele petrecute împreună pe aceeași scenă! Să nu uităm că, în 2019, când lui Alexandru Arşinel i-a fost propus să i se acorde titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, membrii USR şi o parte dintre liberali, s-au opus!”

articolul original.

Sorin Cîmpeanu a demisionat din proprie inițiativă

29 September 2022 at 19:37
image

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a demisionat din proprie inițiativă din funcție. Anunțul a fost făcut pe Facebook.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat tot prin intermediul rețelei de socializare că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu.

„Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Câmpeanu din funcția de ministru al educației. Îi mulțumesc pentru colaborarea de până acum și pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educație.

În continuare, România are nevoie de stabilitate și coerență pentru a putea implementa reforma durabilă pe care ne-o dorim cu toții pentru învățământ. Urmează să ne consultăm în Partidul Național Liberal și în cadrul coaliției de guvernare și să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru.”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Demisia ministrului Educației vine după un imens scandal de plagiat generat de dezvăluirile jurnalistei Emilia Șercan, care susținea că Sorin Cîmpeanu, şi-a însuşit în anul 2006, cu modificări neînsemnate, 92 pagini din munca a doi universitari alături de care a semnat în anul 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar. 

De la începutul scandalului, ministrul a încercat să aducă argumente care să contracareze acuzațiile făcute în spațiul public de Șercan. Din momentul în care acuzațiile au fost făcute publice, USR a cerut demisia lui Sorin Cîmpeanu

În postarea prin care și-a anunțat demisia, Cîmpeanu afirmă că a fost o șansă personală să înceapă reformarea „din temelii” a sistemului de învățământ.

Sorin Cîmpeanu face o trecere în revistă a sschimbărilor pe care le-a reușit, punând astfel bazele proiectului România Educată.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.

Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.

Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.

În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei “România Educată”:

1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;

2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);

3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;

4. mărirea burselor elevilor;

5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;

6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;

7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;

8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;

9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;

10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;

Și multe altele………

Am elaborat proiectele Legilor România Educată și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.

Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!

Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!

Cred în România Educată și voi susține Legile România Educată din calitatea mea de profesor, de rector și de senator.

Proiectele legilor România Educată reprezintă cea mai buna șansa pentru o educație așa cum cred ca ne dorim cu toții. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educație de calitate, vor fi și mai mulți oamenii care nu percep conținuturi și nu înțeleg adevăratul sens al cuvintelor.

Le mulțumesc tuturor celor care, cu onestitate, au ales sa susțină educația!”, a scris Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

Emilia Șercan consideră demisa un gest de normalitate.

„Demisia după un astfel de scandal e un gest de normalitate.”, a scris Emilia Șercan imediat după anunțul ministrului.

articolul original.

„România educată” a rămas fără ministru

29 September 2022 at 18:58
image

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat în această seară, 29 septembrie, demisia din funcția de Ministru al Educației. Decizia vine după ce în ultimele săptămâni, la adresa sa au fost aduse acuzații de plagiat iar controversele privind schimbările propuse la Legea Educației au continuat.

Declarațiile complete ale lui Sorin Cîmpeanu le puteți citi mai jos.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.  Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine. Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească. 

În mandatul de ministru al Educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei “România Educată”:

  • un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;
  • îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);
  • organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;
  • mărirea burselor elevilor;
  • recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;
  • rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;
  • demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;
  • extinderea programului Masă caldă în școli  de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;
  • introducerea învățământului dual la nivel universitar;
  • internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;  Și multe altele………

Am elaborat proiectele Legilor “România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății. Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!  Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!  Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator.  Proiectele legilor “România Educata” reprezintă cea mai buna șansa pentru o educație așa cum cred ca ne dorim cu toții. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educație de calitate, vor fi și mai mulți oamenii care nu percep conținuturi și nu înțeleg adevăratul sens al cuvintelor.Le mulțumesc tuturor celor care, cu onestitate, au ales sa susțină educația!”.

M.N.

articolul original.

Ultima oră! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a anunțat demisia

29 September 2022 at 18:40

În urmă cu câteva minute, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că demisionează din funcție, în plin scandal legat de plagierea lucrării sale de doctorat. Cîmpeanu se afla la al doilea mandat în calitate de ministru al Educației, el mai deținând această funcție în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015 în Guvernul Ponta.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Iată mesajul ministrului, publicat pe pagina sa de facebook:

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.

Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.

Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.

În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei “România Educată”:

1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;

2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);

3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;

4. mărirea burselor elevilor;

5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;

6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;

7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;

8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;

9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;

10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;

Și multe altele………

Am elaborat proiectele Legilor “România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.

Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!

Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!

Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator.

Proiectele legilor “România Educata” reprezintă cea mai buna șansa pentru o educație așa cum cred ca ne dorim cu toții. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educație de calitate, vor fi și mai mulți oamenii care nu percep conținuturi și nu înțeleg adevăratul sens al cuvintelor.

Le mulțumesc tuturor celor care, cu onestitate, au ales sa susțină educația!”

articolul original.

Companiile mijlocii: Prioritati in securitatea cibernetica

29 September 2022 at 12:31
image

In topul prioritatilor tehnologice din 2022 pentru companiile de dimensiuni medii se afla securitatea, managementul riscurilor, strategiile de aplicatii, strategiile de integrare, infrastructura si operatiunile. In acest sens, securitatea cibernetica este un punct important de atins, arata un studiu recent efectuat de catre Gartner, conform unui comunicat de presa remis Bursa.

"Companiile de dimensiuni medii schimba destinatia investitiilor si chiar isi sporesc bugetele pentru a-si finanta prioritatile tehnologice de top.

 

Cu toate acestea, rata accelerata de schimbare in domeniul securitatii, infrastructurii, aplicatiilor si ecosistemelor cloud complica selectia de noi instrumente, solicitand liderilor de tehnologie din cadrul acestor companii sa operationalizeze rapid investitiile pentru a le pune in valoare", a declarat Mike Cisek, VP Analyst la Gartner.

 

Bugetele companiilor de dimensiuni medii din anul 2023 vor fi afectat de inflatie. Liderii de tehnologie din cadrul companiilor medii se vor confrunta cu provocari pe masura ce se indreapta spre perioada de alocare a bugetelor pentru 2023. De asemenea, obstacolele de ordin inflationist si potentiala recesiune economica le va afecta activitatea desfasurata.

 

Aceste categorii de companii sunt adesea primele care resimt efectele inflatiei din cauza dimensiunii si amplorii operatiunilor. Totodata, acestea sunt si cele mai susceptibile la a resimti impacturi negative pe termen lung.

 

"In vremuri de incertitudine economica, investitiile digitale trebuie sa se alinieze la prioritatile de business si sa sprijine strategiile de flux de numerar ale departamentului financiar. Companiile de dimensiuni medii pot naviga cel mai eficient in inflatie prin rationalizarea portofoliilor lor de tehnologie, investind in acelasi timp in solutii care vor aduce atat angajatilor, cat si clientilor beneficii financiare sau de productivitate IT", a spus Cisek.

 

In 2022, 86% dintre directorii executivi ai companiilor de dimensiuni medii si-au expus convingerea asupra unei cresteri semnificative a inflatiei. Majoritatea acestora au anticipat efectele negative ce se vor resimti in urmatoarele 12 pana la 36 de luni.

 

In randul directorilor executivi ai companiilor medii, cel mai obisnuit raspuns la inflatie este de a creste pretul, urmand eforturi de optimizare a costurilor, potrivit sursei citate.


articolul original.

Metode de promovare. Care este cea mai ieftina?

29 September 2022 at 11:30
image

Indiferent daca abia acum te lansezi in afaceri sau desfasori deja o activitate de mai multi ani de zile, strategiile de mai jos au demonstrat ca ajuta la dezvoltarea oricarui business si ii ajuta pe antreprenori sa castige clienti noi fara sa fie nevoiti sa cheltuiasca o avere.

Planuieste-ti intai strategia identificand cel mai bun public tinta si apoi incearca sa afli cum poti ajunge la el. Fii cat mai concis cu putinta.

 

Cea mai ieftina metoda de promovare o constituie mediul online. Asadar, daca nu ai deja un site, trebuie sa faci unul. Daca nu-ti permiti sa platesti o firma de web design care sa-l realizeze, foloseste una dintre companiile online precum SiteSell.com sau Homestead.com. Acestea ofera sabloane de site gata facute, precum si alte instrumente care te ajuta sa obtii un site personalizat.

 

Poti, de asemenea, sa listezi afacerea in mod gratuit in motorul de cautare pentru directoarele locale, la adresele Google.com/local sau Bing.com/local. Nu uita sa adaugi adresa site-ului tau, precum si descrierea afacerii.

 

O "pista" paralela o constituie conceperea profilul de business pe retelele de socializare precum LinkedIn, Facebook si Twitter. Sunt operatiuni simple, gratuite, pe care le poate face oricine. Acest profil trebuie sa contina o descriere eficienta, cuvinte cheie si un link catre site.

 

In plus, poti cauta grupuri sau forumuri care comunica online despre tipul de produse sau servicii pe care le oferi si tu. Participa la aceste conversatii, dar nu-i sufoca prin reclame ale produselor sau serviciilor tale.

 

Sunt si alte strategii foarte ieftine sau gratuite care nu tin de mediul online, dar care necesita timp. Una dintre ele ar fi sa vorbesti cu toti furnizorii de la care te aprovizionezi. Ofera-le cartea ta de vizita si intreaba-i daca nu au nevoie de produsele tale sau daca nu cumva stiu pe altcineva care ar avea nevoie. Daca au locuri speciale pentru brosuri si carti de vizita, intreaba-i daca poti lasa acolo si cateva dintre materialele tale de promovare.

 

Aceste strategii sunt cat se poate de eficiente. Cu toate acestea, multi antreprenori aflati la inceput de drum sar peste aceste etape importante si isi doresc ca publicitatea sa apara peste noapte. Chiar daca par niste pasi marunti, sunt trepte sigure catre o promovare eficienta si durabila.


articolul original.

ANPC a amendat Auchan cu 750.000 de lei

29 September 2022 at 10:39
image

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a realizat o serie de controale in ultima perioada. In urma verificarilor, Auchan a fost amendat cu 750.000 de lei.

Controalele realizate de ANPC au vizat verificarea modului in care este respectata legislatia in vigoare in magazinele lantului de hypermarketuri Auchan, la nivelul intregii tari, potrivit comunicatului ANPC.

 

In acest sens, comisarii ANPC au desfasurat controale in 50 de magazine Auchan. Ulterior acestora s-au constatat nereguli, aplicandu-se urmatoarele sanctiuni:

 

- 93 amenzi contraventionale, in valoare totala de 750.000 lei

 

- 11 avertismente

 

- oprirea definitiva de la comercializare a produselor alimentare neconforme, in valore de aproximativ 42.000 lei

 

- oprirea temporara a prestarii de servicii, pana la remedierea deficientelor, pentru 14 de unitati

 

"Am fost acuzati ca facem prea multe controale dedicate unor lanturi de magazine. Noi nu facem decat unele dedicate dumneavoastra, consumatorilor, pentru a fi siguri ca sunteti respectati. Din Romania nu trebuie doar luati bani, mai trebuie si investit! Trebuie facuta curatenie, ca de Pasti, ca si cum aceasta sarbatoare ar fi in fiecare zi. Pana atunci, noi vom fi acolo sa dam o mana de ajutor pentru a-i convinge ca asa stau lucrurile", a declarat in comunicat Horia Constantinescu, presedintele ANPC.

 

Abateri de la legislatie

 

In ceea ce priveste abaterile de la legislatie, comisarii ANPC au constatat in timpul controalelor urmatoarele:

 

- comercializarea unor produse alimentare cu data limita de consum depasita

 

- comercializarea unor legume si fructe depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, cu ambalaj deteriorat

 

- comercializarea unor produse care nu erau pastrate in conditiile precizate de producator, cu modificari organoleptice

 

- utilizarea unor ustensile de bucatarie sau echipamente de gatit neigienizate, cu grasime din abundenta 

 

- folosirea unor conditii de pastrare a produselor alimentare necorespunzatoare din punct de vedere igienico-sanitar

 

- deficiente de etichetare a produselor alimentare (lipsa unor mentiuni obligatorii, conform legii, lipsa traducerii in limba romana)

 

- utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzator, cu acumulari masive de gheata, rugina, impuritati si chedere deteriorate, lichid de scurgere congelat, resturi alimentare si mucegai 

 

- comercializarea unor produse cu starea termica schimbata

 

- comercializarea unor produse cu aglomerari de gheata in ambalaj

 

- nerespectarea regimului promotiilor

 

- neafisarea preturilor unor produse

 

- existenta pavimentului neigienizat si a unor rafturi murdare, in zona de comercializare

 

- nerespectarea regimului de temperatura de pastrare a produselor alimentare recomandat de producatori

 

- existenta unor neconcordante intre pretul produsului la raft fata de cel de la casa de marcat

 


articolul original.

Cum realizez un studiu de piata pentru afacerea mea?

29 September 2022 at 09:09
image

Realizarea studiului de piata reprezinta procesul de prospectare, de cunoastere a pietei pe care doresti sa intri si a consumatorilor carora se adreseaza produsele sau serviciile.

Este vital sa cumulezi toate informatiile legate de piata pe care vei activa sau activezi deja si trebuie sa stii cum functioneaza acest proces. Analiza de piata este un instrument cheie care iti poate da un avans strategic fata de competitorii cu care vei avea sau ai deja de-a face.

 

Planificarea bugetului, adoptarea si implementarea strategiilor de marketing, de advertising s.a.m.d. se vor finaliza abia dupa ce vei conduce un studiu de piata. In procesul de analizare trebuie sa stabilesti obiectivele si misiunea studiului pe care il efectuezi, descrierea pietei, sa identifici competitorii si sa le conturezi un profil.

 

Toate aceste activitati sunt menite sa te aduca pe drumul cel bun in afaceri si sa te ajute sa iei cele mai bune decizii in viata profesionala.

 

Intrebari cheie

 

In principiu, vei culege date referitoare la cele trei coordonate importante in mediul de afaceri – oferta, cererea si mediul extern – raspunzand la intrebari precum:

 

- Cine sunt cumparatorii produselor/serviciilor noastre? (varsta, sex, venituri, comportament).

 

- Cand cumpara si ce ii motiveaza?

 

- Ce imagine ne proiectam in viziunea consumatorilor?

 

- Cu cine suntem in competitie si ce avantaje detin firmele concurentiale fata de afacerea noastra?

 

- Pe ce legi si norme va trebui sa ne pliem?

 

Conceperea unui nou produs, lansarea, testarea si imbunatatirea lui sunt doar cateva dintre marile obiective ale studiilor de piata. Adunarea informatiilor necesare se realizeaza cu ajutorul chestionarelor, interviurilor sau focus-grup-urilor. 

 

Acestea se analizeaza de catre specialisti din domeni ul marketing-ului, de cele mai multe ori, si se finalizeaza raportul studiului de piata. Majoritatea firmelor medii si mari apeleaza la ajutorul agentiilor specializate in a efectua analize de piata. Vei scuti timp si energie, iar investitia se deduce din cifra de intoarcere a afacerii, daca studiul a fost bine realizat.


articolul original.

Amazon aduce pe piata un dispozitiv contactless care poate monitoriza somnul

29 September 2022 at 07:24
image

Amazon a prezentat un dispozitiv contactless care poate monitoriza somnul oamenilor. De asemenea, acesta se alatura gamei sale de dispozitive controlate vocal si de cititoare electronice, potrivit News.ro.

Compania a afirmat ca noul gadget de monitorizare a somnului urmareste temperatura camerei, umiditatea, lumina si tiparele de respiratie ale persoanei cele mai apropiate. Dispozitivul poarta numele de Halo Rise si are o valoare de 139,99 dolari.

 

Amazon a venit cu acest dispozitiv pe piata pentru a oferi utilizatorilor informatii despre somnul acestora, motivul pentru care se trezesc odihniti sau obositi.

 

Precum au procedat Apple si Google, divizie a grupului Alphabet, Amazon a investit in tehnologia de urmarire a sanatatii pentru consumatori. Acest fapt a atras atentia autoritatilor de reglementare pentru informatiile sensibile pe care intentioneaza sa le colecteze. Un bun exemplu in acest caz este procentul de grasime corporala, inregistrat prin intermediul bratarii de fitness Halo.

 

Pentru companie, respectarea confidentialitatii este fundamentala activitati sale. In acest sens, dispozitivul de monitorizare a somnului va cripta datele de sanatate, fara a avea camera sau microfon.

 

In prezent, Amazon exploreaza sectorul sanatatii intr-un mod mai larg. In iulie, compania anunta ca are in plan cumpararea furnizorului de asistenta medicala primara One Medical pentru 3,5 miliarde de dolari. 

 

Potrivit Amazon, Halo Rise este un dispozitiv medical si nu este aprobat de FDA.

 

Amazon a anuntat in cadrul evenimentului sau virtual pentru dispozitive un nou e-reader Kindle, cu un stilou pentru adnotarea digitala pe carti. De asemenea, s-au anuntat si versiunile actualizate ale boxelor sale pentru case si masini, cu control vocal si noi dispozitive de conectivitate la internet.


articolul original.

Preşedintele Băncii Mondiale, avertismentul care dă fiori omenirii. Vin vremuri grele pentru Europa

29 September 2022 at 20:31

Preşedintele Băncii Mondiale, avertismentul care dă fiori omenirii. Vin vremuri grele pentru Europa

Preşedintele Băncii Mondiale trage un semnal de alarmă şi anunţă că există riscul recesiunii în Europa, în timp ce economia Chinei încetineşte semnificativ, iar cea a SUA s-a contractat în primul semestru din 2022.Preşedintele Băncii Mondiale anunţă recesiune în Europa

Şeful Băncii Mondiale, David Malpass, a susţinut într-un discurs la Universitatea Stanford că pare tot mai probabilă o recesiune în Europa, în timp ce economia Chinei încetineşte semnificativ, iar cea a SUA s-a contractat în primul semestru din 2022.

Malpass avertizează că aceste evoluţii vor avea consecinţe grave asupra ţărilor în curs de dezvoltare, citând ceea ce el a numit „înrăutăţirea” dificultăţilor cu care se confruntă dezvoltarea economiei.

Acesta a explicat că pentru a rezolva actuala criză generată de majorarea dobânzilor, inflaţia ridicată şi încetinirea creşterii este nevoie de o nouă abordare micro şi macroeconomică, inclusiv cheltuieli mai bine ţintite şi eforturi clare de majorare a rezervelor.

Malpass a anunţat că viitorul raport al Băncii Mondiale intitulat „Sărăcia şi împărţirea prosperităţii” va arăta că deceniile de progrese în reducerea sărăciei au încetinit până în 2015, chiar înainte de pandemie, ceea ce a făcut ca încă 70 de milioane de persoane să se confrunte cu sărăcia extremă.

Raportul va fi publicat săptămâna viitoare şi va arăta că venitul mediu global a scăzut cu 4%, primul declin de când s-a început publicarea datelor, în 1990.

„Lumea în curs de dezvoltare se confruntă cu perspective extrem de dificile pe termen scurt, din cauza preţurilor ridicate la energie şi îngrăşăminte, a majorării dobânzilor şi a creşterii randamentelor obligaţiunilor, a deprecierii monedelor şi a ieşirilor de capital. Un pericol urgent cu care se confruntă lumea în curs de dezvoltare este ca încetinirea semnificativă a creşterii economiei mondiale să se adâncească într-o recesiune globală”, a avertizat Malpass, potrivit dcbusiness.ro.

Preşedintele Băncii Mondiale a apreciat că este neclar dacă va exista suficient capital global pentru a acoperi necesităţile din economiile dezvoltate – care au adoptat politici fiscale ce favorizează un nivel ridicat al datoriilor – şi încă există suficiente „fărâme” pentru a finanţa investiţiile necesare în ţările în curs de dezvoltare.

El a cerut statelor să caute metode de a reduce inflaţia prin creşterea eficienţei fiscale, direcţionând cheltuielile către cei mai săraci şi mai vulnerabili. Astfel de ajustări vor îmbunătăţi alocarea capitalului global, vor furniza o cale de a reduce inflaţia în timp ce se reia creşterea venitului mediu, susţine preşedintele Băncii Mondiale.

articolul original.

CICOAREA – Leac împotriva diabetului și creșterii în greutate

29 September 2022 at 20:11

Cicoarea este folosită de mulți ani pe post de înlocuitor fără cofeină al cafelei. Cafeaua de cicoare nu numai că nu conține cofeină, însă are nenumărate beneficii pentru sănătate.

Cicoarea este o plantă perenă, din aceeași familie cu păpădia, care înflorește până toamna târziu și este folosită ca supliment alimentar sau pentru prepararea unei băuturi asemănătoare cafelei, în special de către cei care vor să renunțe (din motive medicale și nu numai) la consumul de cofeină.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

Cafeaua de cicoare este preparată din rădăcina acestei plante, care este prăjită și apoi fiartă. Cicoarea are numeroase substante fitochimice, distribuite în toata planta, însă cele mai numeroase se află în radacina. Dintre nutrienți, cele mai importante sunt manganul și vitamina B6. Frunzele de cicoare sunt bogate în cicorina, inulina, arginina, colina, acid cicoric, levuloza, minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu, magneziu) și vitamine (A, B, C, E si K).

Beneficiile acesteia
Curăță sângele
Stimulează digestia
Ajută la slăbire
Previne diabetul
Stimulează memoria
Neutralizaează paraziții intestinali
Întărește sistemul imunitar

Cicoarea ar putea scădea nivelul zahărului din sânge
Faptul că ajută la scăderea colesterolului are o mulțime de alte beneficii, principalul fiind prevenirea diabetului. În cazul în care suferi de obezitate sau de diabet, cicoarea este cea mai bună soluție în locul cafelei. A fost demonstrat și că inulina ajută la ajustarea nivelului de zahăr din sânge atât în studiile pe oameni, cât și pe animale.

Un studiu recent a tratat șobolanii diabetici cu inulina de cicoare timp de 8 săptămâni. Acesta a constatat că a contribuit la controlul nivelului zahărului din sânge prin îmbunătățirea modului în care carbohidrații au fost metabolizați.

Cicoarea poate susține pierderea în greutate
Consumul frecvent de cicoare poate să inhibe pofta de mâncare. Responsabilă de acest lucru este inulina, o fibră alimentară care pastrează senzația de sațietate pentru multă vreme. Unele studii sugerează că fibrele din rădăcina de cicoare pot reduce aportul global de calorii, ceea ce poate duce la pierderea în greutate.

Un studiu de 12 săptămâni efectuat pe 48 de adulți cu exces de greutate a stabilit că administrarea zilnică a 21 de grame de oligofructoză derivată din cicoare, care este foarte asemănătoare cu inulina, a dus la o reducere medie semnificativă a greutății corporale, în timp ce grupul placebo s-a îngrășat. Acest studiu a constatat, de asemenea, că oligofructoza a contribuit la scăderea nivelului de grelină, un hormon care stimulează senzația de foame.

Cafeaua de cicoare – preparare
Se prepară din două linguriţe de rădăcini de cicoare (prăjite puţin şi măcinate cu ajutorul râşniţei de cafea) şi o cană de 200 ml de apă. Băutura se fierbe timp de cinci minute, apoi se îndulceşte cu miere sau cu fructoză. Se recomandă câte două căni pe zi.

Siropul de cicoare – preparare
Se prepară dintr-un litru de infuzie în care se adaugă 800 g de zahăr brun; siropul se fierbe la foc potrivit, până în momentul când lichidul devine gros, de consistenţa smântânii. Siropul este indicat în afecţiunile digestive ale copiilor (câte o linguriţă de trei ori pe zi). De asemenea, acest sirop combate accesele de tuse.

articolul original.

Amestec cu ghimbir pentru slăbire: Remediu excelent pentru cei care nu pot ține dietă. Iată cum îl vei prepara

29 September 2022 at 19:58

Timp de cateva saptamani el functioneaza in corpul tau ca un burete ce curata toate toxinele din corp. Vei scapa in acelasi timp si de excesul de colesterol si totodata iti va imbunatati circulatia sanguina.

Combinatia de ingrediente este ideala si o poti prepara foarte rapid. Costurile sunt foarte mici si e important ca orice persoana isi poate permite aceasta cura.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

Poti sa incerci imediat din dimineata urmatoare si vei simti efectele intr-o saptamana. Vei fi mai usor, mail impede si plin de energie.

Pentru acest amestec sunt necesare:
o bucata de 4 cm de radacina de ghimbir proaspat
150 de grame de hrean proaspat
un ardei iute (mic)
2 lingurite de scortisoara
3 lingurite de miere
sucul de la 4 lamai
½ lingurita de bicarbonat de sodiu

Iata cum îl vei prepara:
Spala bine si curata coaja de ghimbir si hrean. Curata semintele de la ardeiul iute si adauga-l peste hrean si ghimbir in blender. Amesteca-le puternic pana vor forma o pasta. Adauga apoi scortisoara si mierea. Dupa ce devine totul o pasta omogena, adauga zeama de la cele 4 lamai si bicarbonatul. Produsul se poate pastra la frigider mai multe zile.

Iata care este tratamentul:
Vei lua o singura lingurita de 3-4 ori pe zi din acest amestec ca sa beneficiezi de proprietatile uimitoare ale acestui amestec (vei lua maxim 4 lingurite pe zi – timp de 14 zile, cu pauza apoi de 7 zile, urmata de inca o perioada de 14 zile de consum).

Important:
Linguritele din acest amestec trebuie consumate inainte de fiecare masa!

Notă:
Acest amestec nu este indicat persoanelor care au probleme la stomac! Recomandam inceperea acestui tratament doar dupa efectuarea unor analize de sange si dupa consulatarea medicului generalist.

La ce ajuta tratamentul?
In primul rand acest tratament are efecte imediate asupra greutatii corporale. Se pot pierde chiar si 10 kg in prima luna.

Pe langa asta, se vor observa o multime de beneficii pentru sanatate:– iti va imbunatati circulatia;– iti va aduce nivelul colesterolului la limita normala;– te va proteja de cancer;– iti va creste imunitatea;– te va proteja de aparitia diabetului zaharat.

Care este explicatia?
Este una foarte simpla: amestecul are in componenta sa ingrediente uimitoare care iti vor ajuta organismul.

Ghimbirul – contine vitamine precum retinol, vitamina B3, B5, A, C, E, tocoferol, acid ascorbic, dar si minerale precum fier, magneziu, fosfor, mangan, siliciu, potasiu si zinc. Este un bun calmant pentru durerile abdominale, pentru inflamatii ale gatului, febra, congestii respiratorii si eliminare de mucozitati. De asemenea, ghimbirul ofera organismului vitalitate, amelioreaza starea de greata si voma, calmeaza durerile in gat, trateaza indigestia, balonarea, bronsita, are efect afrodisiac, favorizeaza secretia bilei si mobilitatea vezicii urinare, fiind un bun aliat in lupta impotriva kilogramelor in plus.

Hreanul – este o planta bogata in vitamina C, vitamina B1, vitamina B6, vitamina B2 si are o abundenta de potasiu, calciu, fier, magneziu si fosfor, ce au capacitatea de a curata de intregul organism de toxine, stimuland dezvoltarea bacteriilor folositoare stomacului.

Ardeiul iute – accelereaza metabolismul si duce la arderea grasimilor acumulate in organism. Capsaicina, un ingredient continut de ardei, stimuleaza sistemul nervos central, degajand caldura in organism, ceea ce va conduce la arderea rapida a grasimilor.

Scortisoara – are proprietati puternice anti-inflamatorii si antioxidante care o fac sa fie considerata o planta puternica vindecatoare. Ea are multe beneficii de sanatate dovedite, inclusiv reglarea zaharului din sange.

articolul original.

Bătrânețea începe de la picioare! – Iată 5 moduri de a încetini îmbătrânirea

29 September 2022 at 19:41

Chiar și vechii chinezi știau că corpul uman începe să îmbătrânească de la picioare. Nu degeaba cărțile lor de medicină descriu mai multe tehnici care ajută la întărirea gambelor și a picioarelor, care pot întârzia mult timp apariția bătrâneții.

Efectuați în mod regulat aceste 5 exerciții simple – speranța de viață va crește semnificativ!

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

1. Mersul desculț

Mergeți desculț cât mai des posibil. Desigur, este mai bine să mergi pe pământ, dar dacă nu ai o astfel de oportunitate, atunci măcar fă-o acasă. Chiar dacă ai podeaua rece, tot scoate-ți papucii pentru cel puțin 10-15 minute. Fă asta de trei ori pe zi și vei trăi mult mai mult!

2. Mersul pe călcâie și degetele de la picioare
Încercați să mergeți regulat pe degetele de la picioare, călcâie și pe interiorul și exteriorul picioarelor.

Acest exercițiu simplu întărește perfect mușchii și oasele picioarelor și îmbunătățește circulația sângelui. În consecință, îmbunătățește funcționarea organelor interne. Încearcă, nu este deloc dificil, iar beneficiile pentru organism sunt enorme!

3. Lovirea picioarelor
De astăzi, începeți să vă loviți zilnic cu picioarele. Loviturile ușoare trebuie aplicate imediat în spatele degetelor de la picioare cu un ciocan de cauciuc sau de lemn.

Un sucitor sau doar o sticlă goală va funcționa și el. După un timp, vei simți o căldură plăcută răspândită în corpul tău, iar în sufletul tău ia naștere o senzație de calm.

Chinezii consideră această metodă una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți circulația sângelui nu numai la nivelul picioarelor, ci și în întregul corp.

4. Masaj Yun Quan
De asemenea, medicii chinezi recomandă masarea regulată a unui punct special din arcul piciorului – Yun Quan. Acest punct este situat chiar în spatele degetelor de la picioare, în mijlocul arcului piciorului.

Acest masaj îmbunătățește circulația sângelui și relaxează mușchii picioarelor. Este recomandabil să faceți acest exercițiu dimineața și seara.

Există două moduri de a efectua un astfel de masaj: uscat și umed. Cu masaj uscat, trebuie doar să apăsați acest punct de 20 de ori fără pauză (mai întâi pe un picior și apoi pe celălalt).

Pentru a face un masaj umed, turnați apă la 38 ° C într-un lighean (baie). Apoi puneți picioarele în el și așteptați ca acestea să se înroșească. După aceea, cu degetele mari simultan pe ambele picioare, începem să masajăm punctul Yun Quan de 80 de ori fără pauză. Etapa finală: frecați picioarele cu mâinile timp de 3-5 minute.

5. Dușuri contrastante
Dușurile contrastante sunt foarte utile pentru picioarele noastre: alternativ apă caldă și apă rece.

Această metodă accesibilă mărește tonusul picioarelor, îmbunătățește circulația sângelui și întârzie bătrânețea.

Și bineînțeles, nu uitați să vă mișcați cât mai mult posibil! Mergeți mai des, aveți grijă de picioarele voastre. Amintiți-vă că mișcarea este viață!

articolul original.

Rețetă de ceapă roșie cu miere de albine – Remediu pentru circulația sângelui, varice, inimă, colon și gripă

29 September 2022 at 19:22

Rețetă de ceapă roșie cu miere de albine – Remediu pentru circulația sângelui, varice, inimă, colon și gripă.

Ceapa conține potasiu, magneziu, seleniu, vitamina C, vitamina B, acid folic și fier, elemente extrem de importante pentru sistemul imunitar.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

Ceapa susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce riscul dezvoltării cancerului. Are proprietăţi antiinflamatorii, antibacteriene şi antiseptice, fiind un probiotic natural, deoarece este un ingredient alimentar nedigerabil care stimulează înmulțirea și funcția bacteriilor bune în intestin.

Mierea de albine este bogată în substanțe nutritive, antioxidanți, vitamine și minerale esențiale organismului.

Datorită acestei combinații dintre ceapă și mierea de albine, poți să scapi de varice, poți să îți îmbunătățești vizibil circulația sângelui, deoarece stimulează circulația periferică venoasă.

Ba chiar mai mult, mixul dintre ceapă și mierea de albine te poate ajuta atunci când suferi de astm, răceală, gripă sau bronșite sau chiar poate să prevină cancerul de colon.

Mod de preparare:

Aveți nevoie de 1 kg de ceapă roșie și 300 de grame de miere de albine.
Ceapa se taie mărunt, se dă prin storcătorul de fructe sau prin mașina de tocat, după care se stoarce sucul cu ajutorul unui tifon până obțineți 600 ml de suc.

Sucul obtinut se amestecă cu mierea de albine până se omogenizează și se pune într-un recipient din sticlă, închis ermetic. Se ține la frigider.

Se consumă câte 150 ml zilnic, în trei reprize a câte 50 ml, înainte de mesele principale.

Acest tratament este recomandat pentru o lună de zile, după care se ia pauză o săptămână. Dacă e nevoie, îl poți continua până când scapi de varice.

Picioarele tale îți vor fi recunoscătoare pentru că venele se vor însănătoși, iar circulația sângelui în acea zonă va deveni mult mai bună.

Poți să folosești acest amestec dacă ai în general o circulație periferică foarte proastă, chiar și la membrele superioare.

Pentru combaterea tusei, astmului, bronșitei, dar și a simptomelor gripei și ale răcelii, puteți prepara următorul remediu:
– se amestecă 2 linguri de suc de ceapă cu 4 linguri de miere polifloră, iar preparatul se consumă pe parcursul unei zile.

Important:
Acest tratament nu este recomandat persoanelor care suferă de diabet sau probleme ale stomacului, precum: ulcer gastric sau duodenal, gastrită, duodenită.

Să nu păstrezi acest preparat mai mult de 3 zile la figider pentru că, în caz contrar, vei observa că acesta devine toxic și nu îți face deloc bine. Trebuie să îți faci o cantitate pe care să o consumi in maxim 3 zile.

Ca să nu miroși a ceapă, mănânci câteva frunze de pătrunjel sau bei o cafea.

Multa sanatate!

articolul original.

Primarul localității Mălaia, Gheorghe Dinculescu: „Satisfacția muncii o să fie în momentul în care lucrurile vor fi așezate în totalitate pe un făgaș bun”

29 September 2022 at 19:05
image

Apa și canalizarea din Mălaia, pe lista finanțărilor PNI „Anghel Saligny”

În această perioadă primarul localității Mălaia, Gheorghe Dinculescu, lucrează la demararea lucrărilor topografice, ca mai apoi să se poată veni în teren pentru amplasarea noilor obiective de investiții. Prin urmare, în funcție de cum se vor încărca documentele, se vor putea aloca banii necesari pentru începerea lucrărilor prinse în vederea finanțării prin PNI „Anghel Saligny”: 

„Așteptăm să ni se emită documentația aferentă cadastrului pentru unele străzi, să achiziționăm terenul pentru construirea bazinului de apă după care vom scoate la licitație lucrările. Noi sperăm ca, în cursul anului viitor să începem ambele investiții. În momentul în care scoatem la licitație pot să mai apară și contestații și, atunci se complică lucrurile, dar noi sperăm că nu vom întâmpina astfel de probleme, în prezent facem documentele”, a precizat primarul localității Mălaia, Gheorghe Dinculescu.

Reamintim faptul că, prin Programul Național de Investiții, primarul Gheorghe Dinculescu a primit finanțarea proiectelor depuse. Acestea privesc înființarea sistemului de alimentare cu apă și rețeaua de canalizare în satul Mălaia. Valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 17 de milioane de lei.

Obținerea statutului de stațiune turistică, o reușită a primarului

Trebuie menționat că, în această perioadă, localitatea Mălaia a primit statutul de stațiune turistică de interes local, iar faptul că demersurile nu au fost deloc ușoare, nu contestă nimeni, însă meritul este al primarului Gheorghe Dinculescu. el este cel care a făcut toate diligențele necesare, astfel încât localitatea să obțină noua titulatură: „Pentru această nouă titulatură a localității s-a muncit, dar eu am obiceiul ca întâi să fac și mai apoi să vorbesc. Satisfacția muncii o să fie în momentul în care lucrurile vor fi așezate în totalitate pe un făgaș bun. Eu, atunci când mi-am pus ambiția de a candida, mi-am asumat acest lucru”, a precizat primarul localității Mălaia, Gheorghe Dinculescu.

Gheorghe Dinculescu: „Proiectele privind dezvoltarea infrastructurii reprezintă principala prioritate a noastră , însă și modernizarea administrației publice locale trebuie să țină pasul cu tehnologia”

Primăria are în calcul investiții de amploare, precum și modernizarea instituției administrative locale.

În Mălaia, digitalizarea aparatului administrativ local a fost percepută ca o necesitate și ca bază de la care să se construiască un sistem viabil, integrat și complet. Proiectul de digitalizare al primăriei s-a realizat cu bani din bugetul local și urmărește reducerea timpului petrecut la primărie de către cetățeni pentru depunerea documentelor.

„După doi ani de mandat eu cred că lucrurile s-au mișcat și aici pot să subliniez faptul că am mizat pe dezvoltarea serviciilor publice bazate pe tehnologie, ca soluție la nevoile locale. Concret, printr-un proiect cu bani alocați din bugetul local s-a digitalizat sistemul de funcționare intern al primăriei. Astfel,  plata taxelor și impozitelor, precum și a amenzilor de circulație se poate face on-line, la fel se pot face și sesizările din partea locuitorilor. Online se pot elibera și documentele solicitate de cetățeni, există inclusiv posibilitatea depunerii unor cereri online. O altă parte bună este faptul că angajații lucrează într-un sistem integrat online, sigur și complet, fără riscul de a pierde documentele. Proiectele privind dezvoltarea infrastructurii reprezintă principala prioritate a noastră, însă și modernizarea administrației publice locale trebuie să țină pasul cu tehnologia. Tot ceea ce s-a făcut până acum este din bugetul local, în afară de proiectul prin PNDL-2 care a fost în derulare privind alimentarea cu apă în satele Săliște și Ciunget și asfaltarea drumurilor, un proiect care nu își are rostul, fiindcă trebuia mai întâi făcută canalizarea și alimentarea cu apă pe acest tronson. În situația aceasta vom vedea ce putem face, trebuie să găsesc o soluție”, a precizat primarul localității Mălaia, Gheorghe Dinculescu.

Lucrările sistemului de apă prins prin PNDL-2 sunt finalizate, în faza de recepție.

Între timp primăria a înființat serviciul de administrare a sistemului de apă, s-a stabilit partea de salarizare și cheltuielile, însă Consiliul Local nu a fost de acord cu tariful. Primarul spune că va insista, astfel încât să îi determine pe consilieri să înțeleagă că acest serviciu trebuie să se autosusțină financiar. 

Ministerul Fondurilor Europene a pus proiectul școlii din Mălaia în așteptare 

Primarul este dezamăgit, fiindcă a primit adresă de la Ministerul Fondurilor Europene prin care administrația locală a fost informată că proiectul depus în anul 2020, în vederea finanțării, pentru dotarea școlilor privind întregul pachet IT nu a primit finanțare, chiar dacă acesta a fost declarat eligibil: 

„Proiectul este depus în anul 2020, în vara acestui an am primit o adresă prin care am fost anunțați că proiectul este eligibil, în așteptare. Nu știu cum să definesc acest răspuns, ce să le spunem copiilor. Eu consider că ar trebui să nu ne mai pună să facem proiecte, adică teancuri de hârtii fără rost, de dragul de a cheltui banii. Să nu se mai vorbească despre schimbarea procesului de învățământ, de marele proiect „România educată și dezvoltată”, să se oprească. De tablete nu aveam nevoie, deoarece copiii noștri le-au avut la timp când pandemia îi ținea acasă, nu au așteptat să le aducă statul, dar avem nevoie urgentă de proiectoare și table inteligente care au devenit o necesitate, nu mai sunt privite ca un fenomen modern. Cu toate acestea, statul a pus proiectul necesar copiilor noștri în așteptare”, a precizat primarul localității Mălaia, Gheorghe Dinculescu.

Pus într-o astfel de situație primarul localității Mălaia, Gheorghe Dinculescu a strâns cureaua și a achiziționat două table inteligente.

Administrația locală așteaptă răspuns și de la Ministerul Mediului cu privire la proiectul depus și aflat în evaluare pentru reabilitarea termică a școlii și grădiniței. 

articolul original.

La Popești se va construi o grădiniță cu program prelungit

29 September 2022 at 19:00
image

La Popești se va construi din temelii o grădiniță cu program prelungit. Primarul Aurora Măgura spune că o astfel de locație este necesară deoarece sunt solicitări depuse la primărie din partea părinților interesați. Noua grădiniță se va realiza în baza unui proiect depus în vederea finanțării la Compania Națională de Investiții.

Clădirea va beneficia de toate facilitățile necesare desfășurării unui act educativ de calitate, și anume: săli de clasă generoase, spații sigure și luminoase, locuri de joacă și relaxare amenajate, sală de mese, dormitoare și bucătărie proprie: 

„Este o investiție importantă pentru comunitatea noastră, care se va realiza în baza unui proiect pe care l-am depus la CNI încă din 2020, la cererea multor părinți. Noua grădiniță se va construi în satul Popești și va avea două grupe. Avem familii în care ambii părinți merg la serviciu și ne-am dorit să le asigurăm posibilitatea să-și lase copiii în siguranță, într-un loc care să ofere condiții foarte bune și să poată să-i ia seara. Eu cred că ne va ajuta Dumnezeu, astfel încât să primim finanțarea necesară cât mă repede pentru a o da în folosință. Suntem mândri, fiindcă locația se va alinia grădinițelor moderne prin standardul de calitate și serviciile educaționale pe care le va putea oferi copiilor noștri”, a precizat primarul localității Popești, Aurora Măgura.  

Spații generoase, moderne și sigure

La Popești se va construi poate cea mai modernă și mai frumoasă grădiniță din județ unde educatorii, copiii și părinți vor fi mulțumiți, datorită calității serviciilor care li se vor oferi în această unitate de excepție. Clădirea noii grădinițe va avea clase în armonii coloristice, decorațiuni potrivite vârstei, unde fiecare clasă va întruni toate exigențele desfășurării activităților educative pentru preșcolari.

Spațiul destinat acestei grădinițe va fi compartimentat în săli de grupă, săli multifuncționale, grupuri sanitare, sală de mese, terase și vestiare pentru „micuți”. 

Proiectul grădiniței este un exemplu de încredere, profesionalism, implicare, colaborare, dragoste și respect pentru oameni, dar mai ales pentru copii din partea primarul localității Popești, Aurora Măgura și asta fiindcă la Popești s-a implementat un concept educațional, de către toți factorii implicați în derularea proiectelor, care are drept scop educația copiilor. 

Copiii primesc masă caldă 

Prin programul „Pâine și mâine”, copiii din clasele primare primesc și anul acesta o masă caldă la prânz și ore de ajutor la teme și lecții remediale.

Primarul Aurora Măgura sprijină în continuare acest program, care are ca scop principal atragerea copiilor la școală prin oferirea unei mese calde, chiar în cadrul unității de învățământ. Totodată, pentru îmbunătățirea rezultatelor la învățătură, după terminarea orelor de curs, cei mici, prin acest proiect, se bucură și de un program after school. 

articolul original.

Decontări pe numele morților în 17 farmacii din Vâlcea

29 September 2022 at 18:17
image

Dintre cele 56 de unităţi sanitare vâlcene de specialitate care asigură asistenţa farmaceutică a populaţiei aflate în subordina CAS, 17  sunt implicate în livrarea de medicamente către persoane decedate.

Un control al Casei Județene de Asigurări de Sănătate  scoate la iveală numeroase nereguli înregistrate în farmaciile din judeţ, în care eliberarea medicamentelor s-a făcut către persoane cu date de identitate ale unor decedaţi. Sandalul iscat de echipele de control ale CAS Vâlcea a atras atenţia organelor competente de cercetare, iar cercetările sunt în curs de desfășurare la momentul prezent:

 „În această perioadă, compartimentul de control din cadrul instituției a desfășurat o serie de acțiuni de control la furnizorii de servicii medicale aflați în relație contractuală cu instituția şi aduc la cunoștință faptul că, la nivelul unui număr de 17  farmacii din județul Vâlcea au fost constatate cu prilejul controalelor operative efectuate în trimestrul III 2022, o serie de  evidențe de fapt din care a rezultat eliberarea de medicamente de către aceste farmacii, prin împuterniciți care au ridicat medicamentele în numele beneficiarilor prescripțiilor medicale, completând componenta ”Eliberare” a prescripțiilor medicale prin utilizarea  datelor unor persoane decedate. Din perspectiva aspectelor constatate și înaintate de către echipele de control, în calitate de director general și  reprezentant legal al Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea, am obligația legală de a efectua demersul de sesizare a organelor competente de cercetare”, a anunţat directorul general Alin Voiculeţ în cadrul conferinţei  de presă, organizată de CAS Vâlcea, astăzi, 29 septembrie 2022.

Peste 1000 de rețete au fost complectate cu datele unor persoane decedate de cele 17 farmacii din județul Vâlcea. Paguba produsa nu este încă stabilită.

articolul original.

VIDEO: Au început lucrările la Nodul Rutier Petrești din Autostrada Buzău-Focșani

28 September 2022 at 21:00

Utilajele firmei UMB Spedition SRL au început lucrările pregătitoare în comuna Vânători, pe drumul spre Crângul Petrești, la lotul 4 din Autostrada A7, sectorul Mândrești Munteni – Focșani Nord. Lucrările sunt executate de Asocierea de firme românești – SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Intertranscom Impex SRL, care a semnat contractele pentru tronsoanele 1 și 4 ale aceleiași autostrăzi, în urmă cu două săptămâni. Reprezentanții asocierii de firme care a câștigat licitația ne-au spus că primele lucrări din A7, Lotul 4, vor fi executate la Nodul Rutier Petrești. 

Cei 10,94 de kilometri includ nodul Focșani Nord care este prelungit cu aproape 4 km până în DN2D. Adică centura din zona de nord a municipiului prin care se va asigura legătura între DN2D, E85, Autostrada A7, DN 23, fără să mai fie nevoie ca vehiculele să traverseze Focșaniul. Constructorul român căruia i s-au atribuit ambele contracte de execuție pentru tronsoanele 1 și 4 ale autostrăzii, cu o valoare totală de 1,45 de miliarde de lei (fără TVA), trebuie să finalizeze lucrările în anul 2024 (20 de luni). Același constructor a fost desemnat și pentru tronsoanele 2 și 3 (66,9 km) ale Autostrăzii Buzău-Focșani, iar dacă rezultatul licitației nu va fi contestat pot fi demarate procedurile de semnare a contractelor. Tronsonul 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA). Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA). Construcția ambelor tronsoane, finanțată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025), iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani. 

Mai mult, firmele familiei Umbrărescu au depus oferte pentru toate loturile de autostradă de la Focșani la Pașcani. Toată Autostrada Focșani-Bacău va avea o lungime de 95,9 km și are o valoare totală estimată de 8,24 miliarde de lei (fără TVA). Investiția este finanțată prin PNRR. Lotul 1: Focșani-Domnești Târg- în lungimea a 35,6 km și o valoare estimată de 2,98 miliarde de lei (fără TVA). Lotul 2: Domnești Târg- Răcăciuni- în lungimea a 38,78 km și o valoare estimată de 3,14 miliarde de lei (fără TVA). Lotul 3: Răcăciuni- Bacău- în lungime a 21,52 km și o valoare estimată de 2,11 miliarde de lei (fără TVA). Autostrada Bacău-Pașcani are o lungime de aproape 77,4 km. Valoarea estimată a lucrărilor de construcție pentru cele 3 loturi este de 5,8 miliarde lei fără TVA. Termenul de execuție al lucrărilor va fi de 30 de luni. De altfel, firmele familiei Umbrărescu au construit și finalizat înainte de termen singura bucată din A7 deschisă traficului în prezent, cei 16 km de centură a Bacăului.

Contracte semnate la Focșani

Vă reamintim că Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, social-democratul Sorin Grindeanu, a semnat, la începutul lunii septembrie, la sediul Instituției Prefectului Vrancea, contractele de finanțare din fonduri nerambursabile (PNRR) pentru loturile 1 și 4 din Autostrada Buzău – Focşani. Evenimentul a avut loc în prezența președintelui Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, a parlamentarilor de Vrancea, a prefectului Nicușor Halici, președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, primarului municipiului Focșani, Cristi Misăilă.

Ministrul Sorin Grindeanu a declarat ca speră ca lucrările la aceste sectoare de autostradă să fie finalizate mai devreme de doi ani. „Am încredere că firmele care au câștigat, nu numai că se vor înscrie în termen, dar poate vor devansa așa cum au făcut și la alte lucrări realizate. Urmează un calendar foarte bine pus la punct care prevede ca până la sfârșitul anului, CNAIR să aibă desemnați câștigătorii licitațiilor pe toate loturile, de la Ploiești la Pașcani. Ne ținem de acest calendar iar ținta rămâne ca pe parcursul 2022 să avem desemnați câștigătorii. Adică, cu un an mai devreme decât ce am prevazut inițial pentru această etapă”, a precizat ministrul Sorin Grindeanu.

articolul original.

Viceprimarul Alexandra Tătaru rămâne aceeași fată simplă, cu salarii de peste 115 mii lei, dar vrea și ea cheltuieli de protocol decontate

28 September 2022 at 21:00
By: cristi

Este greu să treci cu vederea lamentările viceprimarului Alexandra Tătaru, aripa USR blondă cu care ne-am ales după alegerile din 27 septembrie 2020. Încerci să ignori o postare, două, trei, însă doamna insistă și persistă pe aceeași linie încât de piatră să fii și tot nu ai cum să nu reacționezi. A lăsat la o parte postura de „Mița biciclista”, cei câțiva centimetri care i-au atras atenția în parcare sau culoarea lăsată pe asfalt de mașinile de gunoi și a trecut la lucruri mai „hard”. 

Pentru că, nu-i așa, doamna Tătaru este mare influencer inclusiv la nivel național, s-a gândit să scrie despre „majorarea indemnizațiilor primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene, precum și angajaților din UAT-uri”, angajați care, cum s-ar zice, au de fapt salarii. Unde mai pui că la sfârșitul postării în care se alintă și se victimizează face un apel ferm, țineți-vă bine, către Klaus Iohannis. Care cu siguranță va rămâne interzis – dacă nu a rămas deja – și, înainte de luarea unei decizii, va cădea pe gânduri: „Ia uite, Alexandra din Focșani zice că ar trebui să …”. Bine, probabil și sub imperiul emoției de a i se adresa președintelui țării, Alexandra Tătaru, nume de renume în învățământ, scrie negru pe alb următoarea enormitate: „(…) mulțumesc încă odată”; „(…) o oprim încă odată”. Hai să spunem în cor: o dată, două dăți, da?

Nu că postarea celui mai activ viceprimar nu ar fi editată de vreo 4 ori. Ceea ce ne face să credem că la o altă dată se gândea dumneaei. Cum a fost odată, cândva, de exemplu. Dar nu i-a ieșit. Acum, că e parte activă în primărie, a dorit musai să facă un intro până la apelul către Iohannis. Așa aflăm că dumneaei abia de doi ani se străduiește să se dedice „100%  în slujba oamenilor”, după 20 de ani la catedră… și lipsuri. Lăsați, că dedicată ați fost mereu, sunt destui care știu. Poate nu chiar 100%, aia e, până la urmă toți avem momente în care ne prefacem. 

Acum, doamna are o indemnizație, dacă tot a fost votată viceprimar de majoritarii din Consiliul Local Focșani. Nu, serios. Potrivit declarației de avere pe care singură și-a completat-o pe 15 iunie anul acesta, doamna viceprimar a încasat pe tot anul plin 2021 un „salariu” de 115.663 lei de la Municipiul Focșani, un alt „salariu” de 2.190 lei de la același municipiu, un „salariu” de 7.849 lei de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani și un alt „salariu” de 292 lei de la Camera Deputaților, Palatul Parlamentului. 

Citând din ea însăși, doamna nu a fost interesată niciodată de „partea materială, fiind mânată în activitate de idealuri mai importante, și anume să-mi pun priceperea la dezvoltarea orașului în care muncim și trăim”. Iar printre primele două idealuri importante asumate de dumneaei, întru bunăstarea locuitorilor municipiului, a fost transformarea excedentului bugetar în vouchere pentru doamne și domnișoare, plus un alt proiect legat de biroul în care voia să își desfășoare activitatea în Primăria Focșani. Ar mai fi exemple, dar e suficient pe moment. Idealuri, idealuri peste tot. Însă doamna chiar nu se plânge, ține să sublinieze că e obișnuită cu lipsurile. Dar – pentru că e și un dar – ar fi loc și de mai bine. Asta am interpreta noi. Pentru că, nu-i așa, Alexandra Tătaru își plătește singură benzina cu care se plimbă prin oraș. Ei, altele erau vremurile când doamna cobora din alte mașini, alimentate din alți bani. Până să ajungă în primărie, firește. Un alt aspect demn de luat în seamă este acela că, să vedeți chestie, aceeași doamnă viceprimar scoate din buzunar bănuți pentru „un pahar cu apă, o cafea, o bomboană” cui îi bate la ușă să îi aducă ștrumfi, și nu i se asigură un minim protocol din banii municipalității. Ei, altceva ar fi să ți se deconteze o shaorma și/ sau un vin fără sulfiți. Culmea ar fi ca și cealaltă jumătate blondă de la parterul primăriei să vină cu pretenția să îi fie decontate cafelele pe care le servește spre final de program cu… cine mai dorește, cine mai poftește dumneaei. 

Ne-am îndepărtat ușor de la subiect, doamna cealaltă nu face postări așa serioase. Una peste alta, îi dorim doamnei Tătaru același succes în continuare. Și, de ce nu, poate reușește să își mai adauge câteva rânduri la partea din declarația de avere unde se menționează date despre „conturi şi depozite bancare, fonduri de investiţii, forme echivalente de economisire şi investire, inclusiv cardurile de credit, dacă valoarea însumată a tuturor acestora depăşeşte 5.000 de euro”. Așa, ca o fată simplă ce a fost și este!

A! Și încă ceva! Doamna vice, n-o mai dansați p-asta cu voința cetățenilor municipiului Focșani datorită căreia ați ajuns consilier municipal. Ați fost pe niște liste, iar la alegeri, focșănenii au pus ștampila pe un partid. Singurul ales direct este primarul Misăilă, așa că, nah, dați muzica mai încet.

articolul original.
❌